Kursus. Dato. Teknisk analyse for nybegyndere. 14. nov. Teknisk analyse for øvede. 15. nov. Business Cycle modeller & strategisk planlægning. 26. nov.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kursus. Dato. Teknisk analyse for nybegyndere. 14. nov. Teknisk analyse for øvede. 15. nov. Business Cycle modeller & strategisk planlægning. 26. nov."

Transkript

1 Kursusprogram for november & december 2012 Finanshuset Demetra Fondsmæglerselskab A/S oplevede i foråret stor interesse for kursus i konjunktur- og trendanalyse med 120 kursister. Derfor udbydes en ny runde af kurser i november og december 2012 i trendanalyse, konjunkturanalyse og udarbejdelse af skriftlige strategier & politik. Der udbydes enkeltdagskurser i en bred forståelse og anvendelse af teknisk analyse for nybegynder eller øvede samt mere specialiserede emner som vist nedenfor. Derudover er der et 2 dages kursus for landmænd med fokus på landmandens kommercielle risikoafdækning. Se kursusmulighederne i nedenstående skema og kursusbeskrivelsen på de efterfølgende sider. Kursus Teknisk analyse for nybegyndere Teknisk analyse for øvede Business Cycle modeller & strategisk planlægning Elliott Wave og Fibonnacci Kommerciel afdækning af råvarer og valuta Landmandens tilgang til den kommercielle risikoafdækning Dato 14. nov. 15. nov. 26. nov. 27. nov. 29. nov dec. Læs mere om de enkelte kurser på de efterfølgende sider. Tilmelding og yderligere information Peter Jensen mail: pj@demetra.dk eller tlf. nr.:

2 Teknisk Analyse nybegyndere Hvordan kommer jeg i gang med Teknisk Analyse De finansielle markeder styres af mekanismerne grådighed og frygt, der skaber trends på de finansielle markeder og bevægelser, der gentages over tid. Det danner grundlag for teknisk analyse (TA), der tager udgangspunkt i de historiske kursudsving til at forudsige de fremtidige hændelser. TA er et stærkt værktøj til at fastlægge trends og vendingsfaser på de finansielle markeder, timing af køb og salg samt beskyttelse af din kapital. Formål Teknisk analyse (TA) dækker over en stor kasse af analyseværktøjer baseret på kursudviklingen på de finansielle markeder. Formålet med undervisningen er, at give en grundlæggende forståelse for TA og den psykologi, der styrer de finansielle markeder. Det skal sikre en objektiv og disciplineret tilgang til handel på de finansielle markeder, der skal øge evnen til at sortere i en til tider uoverskuelig nyhedsstrøm i medierne. Målgruppe Teknisk analyse henvender sig både til investorer med en kortsigtet tidshorisont og til erhvervsdrivende, der skal sikre en kommerciel risikoafdækning på længere sigt. Teknisk analyse basis er både for dem, der ikke har stiftet bekendtskab med TA tidligere og de, der kun har et overfladisk kendskab. Indhold 1) Introduktion til teknisk analyse (TA) 2) Opbygning af en graf 3) Definition af en trend. 4) Glidende gennemsnit 5) Momentummodeller 6) Støtte-/Modstandslinier 7) Hvordan kommer jeg i gang med at handle efter TA? Udbydes af Finanshuset Demetra Fondsmæglerselskab A/S, der har 3 analytikere indenfor teknisk analyse med en samlet erfaring på mere end 60 år. Varighed Kurset afholdes onsdag den 14. november fra kl til kl Forplejning Der serveres kaffe og rundstykker kl , frokost kl og kaffe og forfriskninger om eftermiddagen.

3 Pris Eksterne deltagere: : Kurset koster kr moms for 1 kursusdag incl. forplejning. Derudover inkluderer prisen et prøveabonnement på 3 måneder på et bredt udvalg af Finanshuset Demetras analyser. Kunder: Vores eksisterende kunder tilbydes kurset til kr moms for 1 kursusdag incl. forplejning. Sted Kurset afholdes på Gl. Skovridergaard i Silkeborg, Marienlundsvej 36, 8600 Silkeborg. Tilmelding Sidste tilmelding til kurset er 5. november Tilmeldingen sker til: Peter Jensen mail: pj@demetra.dk eller tlf. nr.:

4 Teknisk Analyse øvede Udbygning af de grundlæggende færdigheder Teknisk analyse er en stor værktøjskasse fyldt med forskellige analysemodeller til at fastlægge trends, momentum og vendingsfaser. Det er vigtigt at udvælge få pålidelige modeller frem for mange for at bevare overskueligheden og sikre større disciplin. Derudover er det vigtigt at være bevidst om, hvilket finansielt marked, der opereres på, da der er forskel på, hvordan nogle analyseredskaber virker i aktie-, rente-, valuta- eller råvaremarkedet. Formål Opbygning af købs- og salgsstrategi med basis i glidende gennemsnit og RSI modeller. Handelsstrategien udbygges med Rate of Change modeller, procentvis afvigelse fra trenden og cykliske studier som et yderligere hjælpeværktøj til at identificere de stærkeste trendfaser og vendingsfaser i det givne marked samt løbende justering af stop-loss og stop-profit. Undervisningen vil også berøre intermarkedanalyse på tværs af de finansielle markeder, der kan styrke beslutningsgrundlaget for køb og salg. Målgruppe Teknisk analyse øvede er en udbygning for dem, der har en grundlæggende forståelse for TA såsom glidende gennemsnit og momentum modeller. Det skal styrke både private investorer og erhvervsdrivende til at anlægge de strategiske og taktiske overvejelser omkring investering og risikostyring. Indhold 1) Glidende gennemsnit og den udglattede RSI-model. 2) Divergenser og setup i RSI. 3) Kursmønstre 4) Rate of change modeller inddelt i 4 faser 4) Udsvingsgrænser i forhold til trenden. 6) Langsigtede cyklusser i de finansielle markeder og intermarkedsanalyse 7) Kombination af analyseværktøjer til en samlet handelsstrategi Udbydes af Finanshuset Demetra Fondsmæglerselskab A/S, der har 3 analytikere indenfor teknisk analyse med en samlet erfaring på mere end 60 år. Varighed Kurset afholdes torsdag den 15. november fra kl til kl Forplejning Der serveres kaffe og rundstykker kl , frokost kl og kaffe og forfriskninger om eftermiddagen.

5 Pris Eksterne deltagere: : Kurset koster kr moms for 1 kursusdag incl. forplejning. Derudover inkluderer prisen et prøveabonnement på 3 måneder på et bredt udvalg af Finanshuset Demetras analyser. Kunder: Vores eksisterende kunder tilbydes kurset til kr moms for 1 kursusdag incl. forplejning. Sted Kurset afholdes på Gl. Skovridergaard i Silkeborg, Marienlundsvej 36, 8600 Silkeborg. Tilmelding Sidste tilmelding til kurset er 6. november Tilmeldingen sker til: Peter Jensen mail: pj@demetra.dk eller tlf. nr.:

6 Business Cycle modeller & Strategisk planlægning Konjunkturanalyse til strategiske beslutninger Menneskers adfærd skaber opgange og nedgange i økonomien, der gentager sig over tid og danner en konjunkturcyklus. Det er udgangspunktet for business cycle teorien, der giver en visuel tilgang til at forstå økonomiske sammenhænge, forudsige recessionsfaser, konjunkturopgange og danner grundlag for vigtige strategiske beslutninger såsom konvertering af gæld og investeringer. Business cycle modellen adskiller sig fra den traditionelle konjunkturanalyse ved at have forudsagt samtlige recessioner siden Formål Formålet er at opnå en forståelse for opbygningen og brugen af business cycle modeller, som skal danne den overordnede ramme for dine strategiske beslutninger både som investor og som virksomhed. Business cycle modellerne skal sikre den nødvendige disciplin til at træffe de rette beslutninger såsom nyinvesteringer, konvertering af gæld samt en vurdering af validiteten af købs- og salgssignaler på de finansielle markeder. Målgruppe Det er afgørende at vide, hvordan konjunktursituationen ser ud, og hvor konjunkturen er på vej hen. Det gælder både som investor og for virksomheder. Derfor henvender undervisningen sig både til private og erhvervsdrivende for at styrke beslutningerne på og udenfor de finansielle markeder. Indhold 1) Introduktion til business cycle teorien De gamle konjunkturmestre 2) Definition og beregning af konjunkturcyklussen 3) Opbygning af konjunktursystem med Leading -, coincident- og lagging Indicators 4) Leading indicators varslingssystem for økonomien og aktiemarkedet 5) Lagging indicators er styrende for renteudviklingen og konverteringsstrategi. 6) Business cycle modellen som grundsten i strategiplanlægning, investeringscyklus og virksomhedens risikostyring 7) Skriftlige strategi og politik Udbydes af Finanshuset Demetra Fondsmæglerselskab A/S, der har 3 analytikere indenfor teknisk analyse med en samlet erfaring på mere end 60 år. Varighed Kurset afholdes mandag den 26. november fra kl til kl

7 Forplejning Der serveres kaffe og rundstykker kl , frokost kl og kaffe og forfriskninger om eftermiddagen. Pris Eksterne deltagere: : Kurset koster kr moms for 1 kursusdag incl. forplejning. Derudover inkluderer prisen et prøveabonnement på 3 måneder på et bredt udvalg af Finanshuset Demetras analyser. Kunder: Vores eksisterende kunder tilbydes kurset til kr moms for 1 kursusdag incl. forplejning. Sted Kurset afholdes på Gl. Skovridergaard i Silkeborg, Marienlundsvej 36, 8600 Silkeborg. Tilmelding Sidste tilmelding til kurset er 12. november Tilmeldingen sker til: Peter Jensen mail: pj@demetra.dk eller tlf. nr.:

8 Elliott Wave og Fibonacci Fast struktur for finansmarkedernes bevægelser Ralph Nelson Elliott opdagede i 30 erne, at de finansielle markeder udvikler sig i 5 fasede trendbevægelser efterfulgt af 3 fasede korrektive bevægelser. Det grundlagde Elliott Wave teorien, der giver forudsigelighed i trendbevægelser og korrektive faser gennem et helt fast regelsæt, der er forbundet med den psykologi, der optræder på de finansielle markeder. Elliott Wave teorien er senere koblet sammen med Fibonacci-teorien, der baserer sig på gyldne forholdstal i en simpel talrække som genfindes i både naturen og på de finansielle markeder. Kombinationen af de 2 teorier giver et godt timingsværktøj i købs- og salgssituationer på tværs af de finansielle markeder og tidshorisonter. Formål Elliott Wave- og Fibonacci teorien er et værdifuldt støtteværktøj til de købs- og salgsbeslutninger, der bliver truffet på basis af de glidende gennemsnit, RSI modeller og kursmønstre. Den sikrer en større forståelse for den underliggende psykologi i markedet, der kan bruges til at varsle, hvor de stærkeste trendfaser og perioderr med sidelæns konsolidering kan forventes. Derudover kan det fastsætte målzoner for oplagte top- og bundfaser samt fastsætte relevante stop-loss grænser på købs- og salgspositioner. Målgruppe Elliott Wave og Fibonacci teorienen henvender sig til dem, der i forvejen har erfaring med teknisk analyse. Elliott Wave teorien er simpel i sin grundkonstruktion og mere kompliceret, når en stribe regler bliver pålagt. Derfor er det en teori, der skal udføres og trænes i praksis, før det for alvor er noget, der kan støtte ens købs- og salgsbeslutninger. Indhold 1) Introduktion til Elliott Wave teorien 2) Trendbevægelser og korrektive faser 3) Regler i Elliott Wave teorien 4) Psykologien i Elliott Wave bølgerne. 5) Tidshorisonter 6) Introduktion til Fibonacci. 7) Målzoner for korrektioner og trendbevægelser. 8) Interne forhold i kursmønstre Udbydes af Finanshuset Demetra Fondsmæglerselskab A/S, der har 3 analytikere indenfor teknisk analyse med en samlet erfaring på mere end 60 år.

9 Varighed Kurset afholdes tirsdag den 27. november fra kl til kl Forplejning Der serveres kaffe og rundstykker kl , frokost kl og kaffe og forfriskninger om eftermiddagen. Pris Eksterne deltagere: : Kurset koster kr moms for 1 kursusdag incl. forplejning. Derudover inkluderer prisen et prøveabonnement på 3 måneder på et bredt udvalg af Finanshuset Demetras analyser. Kunder: Vores eksisterende kunder tilbydes kurset til kr moms for 1 kursusdag incl. forplejning. Sted Kurset afholdes på Gl. Skovridergaard i Silkeborg, Marienlundsvej 36, 8600 Silkeborg. Tilmelding Sidste tilmelding til kurset er 13. november Tilmeldingen sker til: Peter Jensen mail: pj@demetra.dk eller tlf. nr.:

10 Kommerciel afdækning af råvarer og valuta Kommerciel afdækning af råvarer og valuta Råvaremarkedet er i modsætning til aktie-, rente- og valutamarkedet styret af udbud, efterspørgsel og lagersituationen for den givne råvare. Disse forhold skal tages med i betragtning sammen med en overordnet konjunkturanalyse og valutastrategi for at sikre det stærkeste beslutningsgrundlag for den kommerciel afdækning. Formål Der skal opbygges et overblik over den tætte sammenhæng mellem konjunkturudviklingen og råvaremarkedet, samt de indbyggede cyklusser på råvaremarkederne, der bygger på fundamentale forhold som udbud, efterspørgsel, lagre og omkostningsparametre. Det skaber fundamentet for udarbejdelsen af en strategi for den kommercielle afdækning af råvarer, og hvordan den udføres i praksis i kombination med en strategi for, hvordan valutarisici håndteres. Målgruppe Når der handles og analyseres på råvaremarkedet er det vigtigt at have den rette tilgang både som privatinvestor og som indkøbsfunktion i virksomheder eller råvareproducent. Den rette information skal indsamles og bearbejdes, så det skaber det bedst mulige beslutningsgrundlag for investeringer og kommerciel risikostyring. Indhold 1) Introduktion til konjunkturmodel (Business cycle modeller) 2) Konjunkturcyklussens ussens påvirkning af råvaremarkederne 3) Spindelvævsteorien cykliske bevægelser på råvaremarkedet. 4) Trendanalysen som timingsværktøj. 5) Fundamentalanalyse i samspil med business cycle modeller og teknisk analyse 6) Strategi for kommerciel afdækning af råvarer 7) Sammenhæng mellem råvarer, valuta og renter 8) Valutastrategi til styring af kommercielle valutarisici. Udbydes af Finanshuset Demetra Fondsmæglerselskab A/S, der har 3 analytikere indenfor teknisk analyse med en samlet erfaring på mere end 60 år. Varighed Kurset afholdes torsdag den 29. november fra kl til kl Forplejning Der serveres kaffe og rundstykker kl , frokost kl og kaffe og forfriskninger om eftermiddagen.

11 Pris Eksterne deltagere: : Kurset koster kr moms for 1 kursusdag incl. forplejning. Derudover inkluderer prisen et prøveabonnement på 3 måneder på et bredt udvalg af Finanshuset Demetras analyser. Kunder: Vores eksisterende kunder tilbydes kurset til kr moms for 1 kursusdag incl. forplejning. Sted Kurset afholdes på Gl. Skovridergaard i Silkeborg, Marienlundsvej 36, 8600 Silkeborg. Tilmelding Sidste tilmelding til kurset er 15. november Tilmeldingen sker til: Peter Jensen mail: pj@demetra.dk eller tlf. nr.:

12 Landmandens tilgang til kommerciel risikoafdækning Landmandens kommercielle risikoafdækning har afgørende betydning Råvarepriserne på landbrugsprodukter er kommet på verdensmarkedspriser i EU, hvilket giver betydelig større udsving. Derfor er det blevet mindst ligeså vigtigt at styre ens kommercielle afdækning af køb og salg af landbrugsprodukter og finansiering, som at være effektiv i bedriften. Her er det vigtigt at få struktur på beslutningerne og sikre disciplin, så der sikres en stabil langsigtet drift uden store fejltagelser. Formål Formålet er at opnå en indsigt i anvendelsen af business cycle modeller og forecast af konjunkturudviklingen, så landmanden kan justere investerings- og finansieringsstrategi i god tid. Derudover skal der opbygges en forståelse af de prismekanismer og fundamentale forhold, der styrer prisudviklingen på landbrugsprodukter og til stadighed skaber forudsigelige cykliske bevægelser over tid. Denne viden skal anvendes til at styrke landmandens beslutningsgrundlag for indkøb og salg. Målgruppe Både som landmand og rådgivere for landbruget er det vigtigt at have en forståelse for, hvilke konjunkturmæssige og prismæssige faktorer, der påvirker landmandens bedrift. Det gælder også, selvom afdækningen af de kommercielle risici varetages af andre end landmanden selv. Derfor henvender kurset sig bredt til dem, der har relation til landbrugsvirksomhed og ønsker overblik, struktur og disciplin på beslutningsgrundlaget for den kommercielle risikoafdækning. Indhold 1) Opbygning af business cycle modellen og forudsigelse af konjunkturudviklingen. 2) Konjunkturmodeller som grundsten i landmandens kommercielle risikoafdækning. 3) Landmandens investerings- og finansieringsstrategi. 4) Forudsigelighed i udsvingene i prisen på landbrugsprodukter Spindelsvævsteorien 5) Trendanalyse timing af indkøb og salg. 6) Fra teori til praksis - skriftlig strategi og taktik Udbydes af Finanshuset Demetra Fondsmæglerselskab A/S, der har 3 analytikere indenfor teknisk analyse med en samlet erfaring på mere end 60 år. Varighed Kurset afholdes tirsdag-onsdag den december fra kl til kl

13 Forplejning Der serveres kaffe og rundstykker kl , frokost kl og kaffe og forfriskninger om eftermiddagen. Pris Eksterne deltagere: : Kurset koster kr moms for 2 kursusdage incl. morgenbuffet og frokost og eksklusiv middag og overnatning. Derudover inkluderer prisen et prøveabonnement på 3 måneder på et bredt udvalg af Finanshuset Demetras analyser. Kunder: Vores eksisterende kunder tilbydes kurset til kr moms for 2 kursusdage incl. morgenbuffet og frokost og eksklusiv middag og overnatning. Sted Kurset afholdes på Gl. Skovridergaard i Silkeborg, Marienlundsvej 36, 8600 Silkeborg. Tilmelding Sidste tilmelding til kurset er 16. november Tilmeldingen sker til: Peter Jensen mail: pj@demetra.dk eller tlf. nr.:

14

Landmandens tilgang til den kommercielle risikoafdækning. og 2 dages kurset den 4.-5. december til kr. 3500+moms. Prisen inkluderer forplejning.

Landmandens tilgang til den kommercielle risikoafdækning. og 2 dages kurset den 4.-5. december til kr. 3500+moms. Prisen inkluderer forplejning. Kursusprogram for november & december 2012 Finanshuset Demetra Fondsmæglerselskab A/S oplevede i foråret stor interesse for kursus i konjunktur- og trendanalyse med 120 kursister. Derfor udbydes en ny

Læs mere

Kursus i Teknisk Analyse 27.03.2012

Kursus i Teknisk Analyse 27.03.2012 Kursus i Teknisk Analyse 27.03.2012 Finanshuset Demetra Fondsmæglerselskab A/S Kursus i Teknisk Analyse Finanshuset Demetra Fondsmæglerselskab A/S udbyder et kursus i teknisk analyse til private såvel

Læs mere

Kursus i Teknisk Analyse

Kursus i Teknisk Analyse Kursus i Teknisk Analyse udbyder et kursus i teknisk analyse til private såvel som virksomheder på baggrund af mere end 30 års erfaring. Kurset giver både en grundlæggende og en dybdegående viden indenfor

Læs mere

Landmandens Fokus. Produktion Renteudviklingen Råvareprisudvikling

Landmandens Fokus. Produktion Renteudviklingen Råvareprisudvikling Landmandens Fokus Produktion Renteudviklingen Råvareprisudvikling Tilgang til de finansielle markeder 10% tjener penge - 90% leverer Er du bedre end gennemsnittet? Der er ingen nemme penge. (Kommerciel

Læs mere

Økonomisk analyse. drejer sig om mennesker. og menneskers adfærd!

Økonomisk analyse. drejer sig om mennesker. og menneskers adfærd! Økonomisk analyse drejer sig om mennesker og menneskers adfærd! citat: økonom Karsten Laursen Kritik af den økonomiske fornuft Dagens emner: Råvaremarkedet Business Cyclen Rentemarkedet Forventninger til

Læs mere

Risikostyring og handelsstrategi

Risikostyring og handelsstrategi AgroMarkets udvidet kursus: Risikostyring og handelsstrategi Dansk Landbrug er i et globaliseret marked, hvor fødevareproducenters succes afgøres af markedskendskab, der udnyttes til at træffe bedre og

Læs mere

Valutaanbefalinger Kurs Kurs p.t Stop (lukkepris) -Tab / +gevinst i %

Valutaanbefalinger Kurs Kurs p.t Stop (lukkepris) -Tab / +gevinst i % 19. oktober 212 19. oktober 212 Valutaanbefalinger Kurs Kurs p.t Stop (lukkepris) -Tab / +gevinst i % USD/DKK 61 6 59 GBP/DKK 95 94 58 93 57 92 56 55 91 54 9 Growth cycle 89 Amplituden 15 1 95 88 87 1

Læs mere

Indlæg DAF (Århus) Januar 2012

Indlæg DAF (Århus) Januar 2012 Indlæg DAF (Århus) Januar 2012 Konjunktur og renter Specialer: Rådgiver & Skribent AgroMarkets Strategi vedr. risikoafdækning Finansiering Afdækning og konvertering lån Valutastyring og afdækning Business

Læs mere

Konjunkturforecast. Økonomiske teorier er. ingen videnskab. på grund af. Homo Oeconomicus. Irrationalitet og information

Konjunkturforecast. Økonomiske teorier er. ingen videnskab. på grund af. Homo Oeconomicus. Irrationalitet og information Konjunkturforecast Økonomiske teorier er ingen videnskab på grund af Almindelige mennesker og virksomheder handler ofte økonomisk ufornuftigt ved top og bund i økonomien Homo Oeconomicus Irrationalitet

Læs mere

Growth Cycles/Momentum

Growth Cycles/Momentum Dagens program: 1. Konjunkturudviklingen i den sekundære trend 2. Case i hvede/cykler. Svinecykler 3. Jordpriser 4. Nye realkreditlån 5. Finansielt nyt fra Demetra Growth Cycles/Momentum Positivt Output-gab

Læs mere

BUSINESS CYCLE & AKTIE STRATEGI. 7. april 2017

BUSINESS CYCLE & AKTIE STRATEGI. 7. april 2017 BUSINESS CYCLE & AKTIE STRATEGI 7. april 2017 OVERBLIK 3 AMERIKANSK ØKONOMI 4 AMERIKANSK ØKONOMI (FORTSAT) De amerikanske konjunkturer er langt fra ligevægt. Stigende renter fører normalt til afslutningen

Læs mere

Århus, den 19. maj 2015

Århus, den 19. maj 2015 Århus, den 19. maj 2015 Styrk dine kompetencer - også som forretningsmand Stadig flere landmænd må erkende, at man også skal være forretningsmand, hvis man vil have en sund landbrugsvirksomhed. 34-årige

Læs mere

Rentemøde Kolding Herreds Landbrugsforening 22/10 2014. Hans Fink, Chefredaktør AgroMarkets

Rentemøde Kolding Herreds Landbrugsforening 22/10 2014. Hans Fink, Chefredaktør AgroMarkets Rentemøde Kolding Herreds Landbrugsforening 22/10 2014 Hans Fink, Chefredaktør AgroMarkets Dagsorden Verdensøkonomien Vækstprocenter og inflation Japan et skræmmende forbillede BRIKS mulighed eller trussel?

Læs mere

Agro Trend. 31. oktober 2011

Agro Trend. 31. oktober 2011 3. oktober 3. oktober INDHOLDSFORTEGNELSE 3-5 Hvede 6-7 Soja 8-9 Svin Raps, Majs, Mælk Renter Valuta 3 Elpriser 4 Brug af cykliske modeller 5 Forklaring og disclaimer 4. november AGRO TREND udkommer hver

Læs mere

KvægKongres Kontrakt på foderet, når priserne svinger. Hans Fink

KvægKongres Kontrakt på foderet, når priserne svinger. Hans Fink KvægKongres 2017 Kontrakt på foderet, når priserne svinger Hans Fink Kompetencer Analytiker og Chefredaktør agromarkets.dk Foredragsholder Finansstrategi Råvarestrategi Strategi for landbrug Driftsøkonomi

Læs mere

Planteavlskongres 2009 Råvarestrategier og cyklusser i råvaremarkedet. Ved Senior Investment Manager John Jensen

Planteavlskongres 2009 Råvarestrategier og cyklusser i råvaremarkedet. Ved Senior Investment Manager John Jensen Planteavlskongres 2009 Råvarestrategier og cyklusser i råvaremarkedet Ved Senior Investment Manager John Jensen Risikoafdækning i råvaremarkedet Vil råvarepriserne fortsat svinge fremover 4 års og 25-30

Læs mere

John M. Keynes. Uvidenhed nægter os sikker viden om, hvad sandsynligheden. Økonomiske forudsigelser. Økonomiske forudsigelser. Viden.

John M. Keynes. Uvidenhed nægter os sikker viden om, hvad sandsynligheden. Økonomiske forudsigelser. Økonomiske forudsigelser. Viden. Økonomiske forudsigelser Viden Data Korrektion Analyse Kontrol Prognose Økonomiske forudsigelser John M. Keynes Uvidenhed nægter os sikker viden om, hvad sandsynligheden er. 1 Økonomiske forudsigelser

Læs mere

Analyse af den amerikanske økonomi, og forventninger til 2014

Analyse af den amerikanske økonomi, og forventninger til 2014 Analyse af den amerikanske økonomi, og forventninger til 2014 Jeg har i figur 1 vist henholdsvis Leading, Coincident og Lagging Indicator for den amerikanske økonomi. Data bag graferne er fra Conference

Læs mere

Kontaktdata. Spidskompetencer. Handelsrådgiver John Jensen. Bestyrelsesarbejde Rådgivning handel Analyse

Kontaktdata. Spidskompetencer. Handelsrådgiver John Jensen. Bestyrelsesarbejde Rådgivning handel Analyse Kontaktdata Spidskompetencer Bestyrelsesarbejde Rådgivning handel Analyse Handelsrådgiver John Jensen Vi reagerer alle forskelligt ELLER Dagsorden Risiko som begreb og beregningsmulighed Risiko som begreb

Læs mere

Business Cycles/Growth Cycles. Aktiemarkederne. Rentemarkederne. Virksomhedsobligationer

Business Cycles/Growth Cycles. Aktiemarkederne. Rentemarkederne. Virksomhedsobligationer Business Cycles/Growth Cycles Aktiemarkederne Rentemarkederne Virksomhedsobligationer Rentemarkedets forecast Business cycle/lagging Indicators Growth Cycles Fødevarepriser Energipriser Aktiemarkedets

Læs mere

NYHEDSBREV. Jesse Livermore forvandlede 3,12 $ til 100 mio $ Tiden er kommet til et nyhedsbrev om Jesse Livermore ( ).

NYHEDSBREV. Jesse Livermore forvandlede 3,12 $ til 100 mio $ Tiden er kommet til et nyhedsbrev om Jesse Livermore ( ). NYHEDSBREV Jesse Livermore forvandlede 3,12 $ til 100 mio $ Kære læser Tiden er kommet til et nyhedsbrev om Jesse Livermore (1877-1940). There is nothing new in Wall Street. There can t be because speculation

Læs mere

principperne er de samme. På de næste sider tager vi udgangspunkt i Rockwools B-aktie.

principperne er de samme. På de næste sider tager vi udgangspunkt i Rockwools B-aktie. Ingen analysemetoder er skudsikre, og alle aktieanalytikere tager fejl af og til. Det afgørende er at have ret i over 50 procent af analyserne, og at tabene gennemsnitligt er mindre end gevinsterne. Min

Læs mere

Dansk Maskinhandlerforening Akademi Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver

Dansk Maskinhandlerforening Akademi Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver Dansk Maskinhandlerforening Akademi Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver Salgstræning i DM-Akademi 45261 - kundeservice Efterårskursus 8. 10. november 2010 1 Formål Kurset vil fokusere

Læs mere

PROSPEKT. TradingAGROA/S. Investering i afgrødefutures. AgroConsultors

PROSPEKT. TradingAGROA/S. Investering i afgrødefutures. AgroConsultors PROSPEKT TradingAGROA/S Investering i afgrødefutures AgroConsultors TradingAGRO A/S HVORFOR? Peter Arendt og Anders Dahl har i en årrække investeret i afgrødefutures. I de seneste år har de genereret et

Læs mere

KvægKongres 2011 Sådan blæser de. økonomiske vinde

KvægKongres 2011 Sådan blæser de. økonomiske vinde KvægKongres 2011 Sådan blæser de økonomiske vinde Konjunktur og renter Jens Schjerning Specialer: Rådgiver & Skribent AgroMarkets Strategi vedr. risikoafdækning Finansiering Afdækning og konvertering lån

Læs mere

Risikostyring ved køb og salg af afgrøder

Risikostyring ved køb og salg af afgrøder Risikostyring ved køb og salg af afgrøder Planteavlskongres 18. januar 2017 v/ John Jensen Analytiker & handelsrådgiver Spidskompetencer Bestyrelsesarbejde Gårdråds, bestyrelsesarbejde og ledelse Analytiker

Læs mere

B L A N D E D E A F D E L I N G E R

B L A N D E D E A F D E L I N G E R BLANDEDE AFDELINGER Om Sparinvest Sparinvest er en investeringsforening, der blev etableret i 1968. Vi har specialiseret os i langsigtede investeringsprodukter og tilbyder både private og professionelle

Læs mere

Aktieskolen Teknisk analyse I

Aktieskolen Teknisk analyse I Aktieskolen Teknisk analyse I Aktieraadet.dk Velkommen til Lars Persson Cockpit Formål Med baggrund i Teknisk Analyse bliver deltageren introduceret til at kunne analysere og vurdere aktier på en ny og

Læs mere

Agro Trend 22. oktober 2013

Agro Trend 22. oktober 2013 22. oktober 213 22. oktober 213 Overblik Side Emne 2-5 Hvede 6-8 Soja 9-1 Svin 11 Majs 11 Raps 11 Mælk 12 Renter 13 Elpriser 13 Valuta Konklusion Vi anbefaler køb ud til februar 214. Toppen i priserne

Læs mere

Finans & Råvarer. Specialer:

Finans & Råvarer. Specialer: Specialer: Rådgiver & Skribent AgroMarkets Strategi vedr. risikoafdækning Finansiering Afdækning og konvertering lån Valutastyring og afdækning Business Cycle Analysis (konjunkturmodeller) Specialist i

Læs mere

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører:

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører: TRÆNERKURSUS DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015 Instruktører: Nicolej Krickau, Casper Brunsgaard Jensen, Martin Hjortshøj, Peder

Læs mere

Helhedsorienteret Risikostyring

Helhedsorienteret Risikostyring Helhedsorienteret Risikostyring Resultater fra lead-user behovsanalysen Karsten Bove Markedschef Vækstlandbrug Udvikling, Salg & Marketing Baggrund Producenternes behov for er afdækket ved hjælp af lead-user

Læs mere

B L A N D E D E A F D E L I N G E R

B L A N D E D E A F D E L I N G E R BLANDEDE AFDELINGER Om Sparinvest Sparinvest er en investeringsforening, der blev etableret i 1968. Vi har specialiseret os i langsigtede investeringsprodukter og tilbyder både private og professionelle

Læs mere

Det Kgl. Danske Landhusholdningsselskab arrangerer sammen med Institut for Fødevare og Ressourceøkonomi, Københavns universitet. Efterårskonference

Det Kgl. Danske Landhusholdningsselskab arrangerer sammen med Institut for Fødevare og Ressourceøkonomi, Københavns universitet. Efterårskonference Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi Københavns Universitet Det Kgl. Danske Landhusholdningsselskab arrangerer sammen med Institut for Fødevare og Ressourceøkonomi,

Læs mere

To dages uddannelse for salgsledere med fokus på: To dages uddannelse for sælgere med fokus på:

To dages uddannelse for salgsledere med fokus på: To dages uddannelse for sælgere med fokus på: SALGSUDDANNELSE SALES ACADEMY Én uddannelse for både salgsledere og sælgere To dages uddannelse for salgsledere med fokus på: > > Virksomhedens salgsstrategi > > At opnå bedre salgstal > > At sammensætte

Læs mere

06-02-2014. Handels ERFA Forår 2014 KHL 06/02 2014. Afgrøder Kornmarkedet. Spidskompetencer. John Jensen. Bestyrelsesarbejde.

06-02-2014. Handels ERFA Forår 2014 KHL 06/02 2014. Afgrøder Kornmarkedet. Spidskompetencer. John Jensen. Bestyrelsesarbejde. 06-02-2014 Spidskompetencer Bestyrelsesarbejde Gårdråds, bestyrelsesarbejde og ledelse Rådgivning Handels ERFA Forår 2014 KHL 06/02 2014 John Jensen Handels Rådgiver Certificeret Rådgiver røde investerings

Læs mere

- ET ANDERLEDES PERSPEKTIV. v/chefstrateg Svend J. Jensen

- ET ANDERLEDES PERSPEKTIV. v/chefstrateg Svend J. Jensen - ET ANDERLEDES PERSPEKTIV v/chefstrateg Svend J. Jensen Investering/Økonomi drejer sig om mennesker og menneskers adfærd! citat: økonom Karsten Laursen Kritik af den økonomiske fornuft ØKONOMEN JOHN KEYNES:

Læs mere

OM RISIKO. Kender du muligheder og risici ved investering?

OM RISIKO. Kender du muligheder og risici ved investering? OM RISIKO Kender du muligheder og risici ved investering? Hvad sker der, når du investerer? Formålet med investeringer er at opnå et positivt afkast. Hvis du har forventning om et højt afkast, skal du

Læs mere

Side 1 af Kan teknisk analyse hjælpe dig til at undgå tab? 6. januar 2012 - Af Jesper Lund, direktør for Delfin Invest Man kan som investor få store gevinster, hvis man undgår nogle af de dårligste månedsafkast.

Læs mere

Svinekongres Lav penge på at handle og hold styr på risikoen. Chefanalytiker Finansrådgiver Hans Fink

Svinekongres Lav penge på at handle og hold styr på risikoen. Chefanalytiker Finansrådgiver Hans Fink Svinekongres 2017 Lav penge på at handle og hold styr på risikoen Chefanalytiker Finansrådgiver Hans Fink Kompetencer Chefanalytiker Finansrådgiver agromarkets.dk Foredragsholder Finansstrategi Råvarestrategi

Læs mere

Positive Devicance Academy. Træning i PD praksis

Positive Devicance Academy. Træning i PD praksis Positive Devicance Academy Træning i PD praksis 1 Træning i PD praksis 1.1 Formål Formålet med kurset er todelt. Dels at deltagerne får et udvidet teoretisk og praktisk indblik i PD-metoden og dels at

Læs mere

Dansk Maskinhandlerforening Akademi Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver

Dansk Maskinhandlerforening Akademi Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver Dansk Maskinhandlerforening Akademi Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver Salgstræning i DM-Akademi 45261 - kundeservice Sommerkursus 23. 25. juni 2010 1 Formål Kurset vil fokusere på den

Læs mere

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører:

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører: TRÆNERKURSUS DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015 Instruktører: Nicolej Krickau, Casper Brunsgaard Jensen, Martin Hjortshøj, Peder

Læs mere

Østdansk LandbrugsRådgivning Årsmøde økonomi marts 2011

Østdansk LandbrugsRådgivning Årsmøde økonomi marts 2011 Østdansk LandbrugsRådgivning Årsmøde økonomi marts 2011 Konjunktur, renter & råvare Specialer: Rådgiver & Skribent AgroMarkets Strategi vedr. risikoafdækning Finansiering Afdækning og konvertering lån

Læs mere

NYHEDSBREV. Max Drawdown og Duration - Kongetallene

NYHEDSBREV. Max Drawdown og Duration - Kongetallene NYHEDSBREV Max Drawdown og Duration - Kongetallene Kære læser Vi fortsætter i dette nyhedsbrev vores fokus på Risikostyring. I sidste måneds nyhedsbrev beskrev vi hvorfor God risikostyring er afgørende

Læs mere

DHF trænerlinje foråret 2013 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 10. 12. maj 2013

DHF trænerlinje foråret 2013 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 10. 12. maj 2013 TRÆNERKURSUS DHF trænerlinje foråret 2013 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år Idrætshøjskolen Aarhus 10. 12. maj 2013 Instruktører: Mads Hjortshøj, Niels Christian Pedersen, Martin Hjortshøj & Nicolej

Læs mere

Træning og kurser. Indholdsfortegnelse. Positive Devicance Academy

Træning og kurser. Indholdsfortegnelse. Positive Devicance Academy Positive Devicance Academy Træning og kurser Indholdsfortegnelse 1 Overblik... 1 2 Introduktion til PD som metode... 2 3 Træning i PD praksis... 4 4 Praktiske oplysninger... 7 1 Overblik PD Academy tilbyder

Læs mere

Agro Trend 5. november 2013

Agro Trend 5. november 2013 5. november 213 5. november 213 Overblik Side Emne 2-5 Hvede 6-8 Soja 9-1 Svin 11 Majs 11 Raps 11 Mælk 12 Renter 13 Elpriser 13 Valuta Konklusion Vi anbefaler køb ud til februar 214. Toppen i priserne

Læs mere

Ingen opdateringer af kalender og nyheder pga. serverproblemer.

Ingen opdateringer af kalender og nyheder pga. serverproblemer. 12. april 212 12. april 212 Oversigt 12. april 212 af Peter Jensen, pj@demetra.dk Aktiemarkedet er i gang med en korrektionsfase, der udvikler sig forskelligt på tværs af større landeindex. I USA er Dow

Læs mere

Trends og tendenser // risikostyring

Trends og tendenser // risikostyring Trends og tendenser // risikostyring Risikostyring et must i fremtidens landbrug Per Sveistrup Finansrådgiver Bjørn Asmussen Råvarerådgiver Risikostyring Finansiel risikostyring i Landbruget Billeder af

Læs mere

Dansk Maskinhandlerforening Akademi Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver

Dansk Maskinhandlerforening Akademi Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver Dansk Maskinhandlerforening Akademi Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver Salgstræning i DM-Akademi 45261 - kundeservice Forårskursus 26. 28. marts 2012 1 Formål Kurset vil fokusere på

Læs mere

VELKOMMEN. til Handels ERFA KHL marts 2012. Kontakt data. Spidskompetencer. Handels Rådgiver John Jensen. Bestyrelsesarbejde. Rådgivning.

VELKOMMEN. til Handels ERFA KHL marts 2012. Kontakt data. Spidskompetencer. Handels Rådgiver John Jensen. Bestyrelsesarbejde. Rådgivning. VELKOMMEN til Handels ERFA KHL marts 2012 Kontakt data Handels Rådgiver John Jensen Telefon 0045 9624 1889 Mobil 0045-4073-0189 Mail: joj@landbonord.dk Spidskompetencer Bestyrelsesarbejde Gårdråd, bestyrelsesarbejde

Læs mere

Enalyzer Survey Solution. Kursusbeskrivelser. Kursuskalender 2012, 2. halvår - København/Vejle. Nyt kursus. om mobile undersøgelser

Enalyzer Survey Solution. Kursusbeskrivelser. Kursuskalender 2012, 2. halvår - København/Vejle. Nyt kursus. om mobile undersøgelser Kursusbeskrivelser Kursuskalender 2012, 2. halvår - København/Vejle Nyt kursus om mobile undersøgelser Best Practices Nyt kursus om mobile undersøgelser Udnyt de mange nye muligheder med mobile undersøgelser

Læs mere

Konjunktur, renter & råvare

Konjunktur, renter & råvare Konjunktur, renter & råvare Specialer: Rådgiver & Skribent AgroMarkets Strategi vedr. risikoafdækning Finansiering Afdækning og konvertering lån Valutastyring og afdækning Business Cycle Analysis (konjunkturmodeller)

Læs mere

Seminar om finanskrisen. Finanskrisen Sådan styrer du gennem krisen

Seminar om finanskrisen. Finanskrisen Sådan styrer du gennem krisen Seminar om finanskrisen Finanskrisen Sådan styrer du gennem krisen På vores seminar får du viden om konkrete værktøjer og initiativer, der kan optimere og beskytte værdierne i din virksomhed. Kriser er

Læs mere

Undgå tab i krisetider. Invester med konjunkturerne

Undgå tab i krisetider. Invester med konjunkturerne Undgå tab i krisetider Invester med konjunkturerne En test af vores investeringsstrategi viser et gennemsnitligt årligt afkast på 8,98 %. Kontakt os hvis du ønsker dokumentation på testen. Klog investering

Læs mere

Hvor: D = forventet udbytte. k = afkastkrav. G = Vækstrate i udbytte

Hvor: D = forventet udbytte. k = afkastkrav. G = Vækstrate i udbytte Dec 64 Dec 66 Dec 68 Dec 70 Dec 72 Dec 74 Dec 76 Dec 78 Dec 80 Dec 82 Dec 84 Dec 86 Dec 88 Dec 90 Dec 92 Dec 94 Dec 96 Dec 98 Dec 00 Dec 02 Dec 04 Dec 06 Dec 08 Dec 10 Dec 12 Dec 14 Er obligationer fortsat

Læs mere

NORDEKON MASTERCLASS

NORDEKON MASTERCLASS NORDEKON MASTERCLASS To dages kursus i hvordan du etablerer virksomhed i Afrika PROGRAM OG KURSUSINDHOLD Dette kursus giver indsigt i Afrika og skitserer forskellige forretningsmuligheder. Vi fokuserer

Læs mere

Tid til budgetlægning og fastlæggelse af budgetkurser for 2015? Et utal af budgetkurs-metoder

Tid til budgetlægning og fastlæggelse af budgetkurser for 2015? Et utal af budgetkurs-metoder Tid til budgetlægning og fastlæggelse af budgetkurser for 2015? Hvad er den mest korrekte budgetkurs/hvad er vores bud? Hvordan forløb 2014 i forhold til forventningerne? Budgetkurs-estimater for 2015

Læs mere

Lean Six Sigma Master Black Belt-uddannelse

Lean Six Sigma Master Black Belt-uddannelse Statistik BPM Facilitering Coaching e- Learning Strategi DfLSS BB- Erfaring QFD DOE Forandringsledelse Lean Six Sigma -uddannelse For dig, der arbejder med Lean Six Sigma på strategisk niveau Dit udbytte

Læs mere

Almindelige forretningsbetingelser for rådgivning og individuel formue og porteføljepleje.

Almindelige forretningsbetingelser for rådgivning og individuel formue og porteføljepleje. Finanshuset Demetra Fondsmæglerselskab A/S Almindelige forretningsbetingelser for rådgivning og individuel formue og porteføljepleje. Nærværende almindelige forretningsbetingelser gælder i ethvert forhold

Læs mere

Ingen opdateringer af kalender og nyheder pga. serverproblemer.

Ingen opdateringer af kalender og nyheder pga. serverproblemer. 13. april 212 13. april 212 Oversigt 13. april 212 af Peter Jensen, pj@demetra.dk Cemtralbankchef Ben Bernankes højre hånd Janet Yellen har signalerer, at nulrentepolitikken i USA kan være ved til slutningen

Læs mere

Agro Trend 9. oktober 2012

Agro Trend 9. oktober 2012 9. oktober 212 9. oktober 212 Overblik Side Emne 2-5 Hvede 6-8 Soja 9-1 Svin 11 Majs 11 Raps 11 Mælk 12 Renter 13 Elpriser 13 Valuta Konklusion Man bør ikke købe på lang sigt på nuværende tidspunkt. Anvend

Læs mere

BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE

BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE OVERORDNET FORMÅL MED UDDANNELSEN Danske Arkitektvirksomheder og CBS Executive udbyder

Læs mere

Dansk kartoffelproduktion i et internationalt perspektiv. John Jensen AgroMarkets

Dansk kartoffelproduktion i et internationalt perspektiv. John Jensen AgroMarkets Dansk kartoffelproduktion i et internationalt perspektiv John Jensen AgroMarkets Kontakt data Handels Rådgiver John Jensen Telefon 0045 9624 1889 Mobil 0045-4073-0189 Mail: joj@landbonord.dk Spidskompetencer

Læs mere

FÅ GODE KORT PÅ HÅNDEN MED FINANSIELLE INSTRUMENTER

FÅ GODE KORT PÅ HÅNDEN MED FINANSIELLE INSTRUMENTER FÅ GODE KORT PÅ HÅNDEN MED FINANSIELLE INSTRUMENTER Bliv klogere på, hvordan finansielle instrumenter kan bruges, og hvad du skal være opmærksom på, når du skal finde den rette løsning for din virksomhed

Læs mere

Side 1 af 7 Signallisten skifter fra storm til ustadigt. Tre nye køb-signaler på listen 3. februar 2012 - Af Jesper Lund, direktør for Delfin Invest Aktiebarometeret stiger til 40. Det øger muligheden

Læs mere

Med venlig hilsen Aktieinfo

Med venlig hilsen Aktieinfo Opdateret den 03-03-2017 Indledning til denne uges tekniske analyser: Det ser ualmindelig godt ud for alle analyserede indeks, hvor oplæggene entydigt peger mod videre opgang. DAX er brudt over 12.000

Læs mere

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid Salgslederuddannelse Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

ETN-skolen ETN-skolen 2016

ETN-skolen ETN-skolen 2016 ETN-skolen Agenda 17.30 17.40 Velkomst 17.40 18.15 Analytikerindlæg 18.15 19.00 Grundlæggende info 19.00 19.10 Pause 19.10 19.50 Anvendelse 19.50 20.00 Praktiske informationer ETN et marked i vækst ETN

Læs mere

Forældreforløb

Forældreforløb Forældreforløb 2019-20 Forældreforløb Forældreforløbet henvender sig til forældre til børn og unge med autisme, der ønsker at øge og udvikle deres viden om autisme. Det vigtigste for forældre er, at deres

Læs mere

Rådgivning til store kvægbedrifter

Rådgivning til store kvægbedrifter Kvæg Rådgivning til store kvægbedrifter Tid og sted 5.-7. februar 2003 på AgroForum Koldkærgård. Baggrund Der stilles forskellige krav til management og organisering alt efter, om der er én eller flere

Læs mere

Du kan håndtere værktøjerne: Tavlemøder 5S Standardisering Værdistrømsanalyser TPM Kanban

Du kan håndtere værktøjerne: Tavlemøder 5S Standardisering Værdistrømsanalyser TPM Kanban PROGRAM for: En uddannelse med certificering og kombineret teori og implementering på konkrete bedrifter med mulighed for professionel supervision. Med denne uddannelse får du mulighed for at kombinere

Læs mere

NYHEDSBREV. Risikostyring og beliggenhed. Effekten under nedture. 31 Oktober Kære læser

NYHEDSBREV. Risikostyring og beliggenhed. Effekten under nedture. 31 Oktober Kære læser NYHEDSBREV Risikostyring og beliggenhed Kære læser Med dette nyhedsbrev starter vi et nyt fokus som du fremadrettet vil se i vores nyhedsbreve: Risikostyring. Risikostyring er ret afgørende for dine profitter,

Læs mere

Tid og sted oktober 2003 og januar 2004 på AgroForum Koldkærgård, Udkærsvej 10, 8200 Århus N.

Tid og sted oktober 2003 og januar 2004 på AgroForum Koldkærgård, Udkærsvej 10, 8200 Århus N. KURSUSPROGRAM Rådgivning - et kursus for nyansatte rådgivere Tid og sted 8.-9. oktober 2003 og 27.-29. januar 2004 på AgroForum Koldkærgård, Udkærsvej 10, 8200 Århus N. Baggrund Som nyansat rådgiver står

Læs mere

Kategoriseringsmodel

Kategoriseringsmodel Kategoriseringsmodel Kategoriseringsmodellen er udarbejdet og udgivet af: Fonden for Entreprenørskab Ejlskovgade 3D 5000 Odense C Mail: post@ffe-ye.dk 2018 Indhold Introduktion... 5 Fagligt indhold...

Læs mere

kvartalsrapport 16. januar 2018 Investin Demetra

kvartalsrapport 16. januar 2018 Investin Demetra kvartalsrapport 16. januar 2018 Investin Demetra økonomisk udvikling I årets sidste kvartal var det igen centralbankerne, der tiltrak mest opmærksomhed. I USA har centralbanken (Fed) sat rente op og mange

Læs mere

Autisme- Fordybelse for Forældre 2018

Autisme- Fordybelse for Forældre 2018 Autisme- Fordybelse for Forældre 2018 AutismeFordybelse for Forældre AutismeFordybelse har til formål, at du som forælder øger din viden om og forståelse for dit barn med autisme. Alle forældre ønsker,

Læs mere

Formuepleje i landbruget

Formuepleje i landbruget Formuepleje i landbruget Hvordan bliver man rig? 1. Psykologi 2. Sammensætning af værdipapirer 3. Investeringsstrategi 4. Markedets forventninger og indikatorer 5. De bedste foreninger Psykologi Nej, nej,

Læs mere

Ugefokus: QE-nedtrapning fortsætter

Ugefokus: QE-nedtrapning fortsætter 29.1.214 Ugefokus: QE-nedtrapning fortsætter UGENS VIGTIGSTE BEGIVENHEDER Begivenhed Ventet (sidst) Onsdag USD Fed-rentemøde Læs mere Udgiver: Jyske Markets Vestergade 8-16 DK - 86 Silkeborg Valutaanalytiker

Læs mere

Certifikater. - En investeringsmulighed i Jyske Bank. V/Martin Munk Jyske Markets

Certifikater. - En investeringsmulighed i Jyske Bank. V/Martin Munk Jyske Markets Certifikater - En investeringsmulighed i Jyske Bank V/Martin Munk Jyske Markets 1 Hvem udsteder Certifikaterne? Jyske Bank arbejder sammen med RBS på certifikatområdet i Danmark. RBS er verdens førende

Læs mere

Point&Figure af Peter Konner

Point&Figure af Peter Konner Point&Figure af Peter Konner Herunder har jeg forsøgt at lave en grundlæggende beskrivelse af teorien omkring Point&Figure-metoden. For yderligere information henvises til litteraturlisten sidst i artiklen.

Læs mere

NYHEDSBREV. Alle gode x 3. Afgørende. Risikostyring for aktier er som beliggenheden for din ejendom. 31 December Kære læser

NYHEDSBREV. Alle gode x 3. Afgørende. Risikostyring for aktier er som beliggenheden for din ejendom. 31 December Kære læser NYHEDSBREV Alle gode x 3 Kære læser Dette nyhedsbrev er alle gode x 3 omkring fokus på Risikostyring. Vi startede temaet med dette udgangspunkt: Risikostyring for aktier er som beliggenheden for din ejendom

Læs mere

Dansk Maskinhandlerforening Akademi. Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver. Salgstræning i DM-Akademi

Dansk Maskinhandlerforening Akademi. Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver. Salgstræning i DM-Akademi Dansk Maskinhandlerforening Akademi Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver Salgstræning i DM-Akademi 1 Formål Kurset vil fokusere på den enkeltes styrker og muligheder, for at kunne rådgive

Læs mere

Uddannelsesorientering fra DM-Uddannelse Tlf.: Fax:

Uddannelsesorientering fra DM-Uddannelse Tlf.: Fax: Nr. 9 September 2010 Dansk maskinhandlerforening - Lederuddannelse for Værkfører og Reservedelschefer 2010-2011 Formål med kurset At gøre kursisterne i stand til gennem den daglige ledelse, at optimere

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

Bestyrelsesarbejde og værdiskabelse

Bestyrelsesarbejde og værdiskabelse Bestyrelsesarbejde og værdiskabelse Jeppe Christiansen Adm. direktør 10. oktober 2014 Maj Invest Vores forretningsmodel er global Get the big picture right Økonomiske fundamentals vinder Langsigtede investeringer

Læs mere

DI HANDEL Uddannelse: E-handel for B2B-virksomheder

DI HANDEL Uddannelse: E-handel for B2B-virksomheder DI HANDEL Uddannelse: E-handel for B2B-virksomheder > 5 dages uddannelse fordelt over 3 måneder > Undervisere fra CBS Executive > Emner spænder fra e-handelsstrategi, ledelse og forandringsledelse, innovationsmetoder,

Læs mere

Sommerskole 2013. Tid til nye kompetencer

Sommerskole 2013. Tid til nye kompetencer Sommerskole 2013 Tid til nye kompetencer Sommerskole 2013 Sommeren er traditionelt en stille tid i mange virksomheder. Netop derfor er det et oplagt tidspunkt at styrke din kompetenceprofil og ruste dig

Læs mere

Sell in May? 13. oktober 2015. Af Peter Rixen Senior Porteføljemanager peter.rixen@skandia.dk 2.0% 1.5% 1.0% 0.5% 0.0% -0.5% -1.0%

Sell in May? 13. oktober 2015. Af Peter Rixen Senior Porteføljemanager peter.rixen@skandia.dk 2.0% 1.5% 1.0% 0.5% 0.0% -0.5% -1.0% Sell in May? Af Peter Rixen Senior Porteføljemanager peter.rixen@skandia.dk Det er ikke kun vejret, som har vist sig fra den kedelige side denne sommer. Aktiemarkedet har været ramt af en koldfront, der

Læs mere

Dagens makronyt Yellens favorit for arbejdsmarkedet

Dagens makronyt Yellens favorit for arbejdsmarkedet Dagens makronyt Yellens favorit for arbejdsmarkedet Der vil i dag være fokus på antallet af jobåbninger i USA, som er en af Yellens favorit-indikatorer for arbejdsmarkedet. Men ellers byder dagen ikke

Læs mere

Ny Normal 2015 Kenneth Kjeldgaard SEGES Finans & Formue ApS FINANSIERINGSSYSTEM TIL ÅRSRAPPORT, BUDGET OG RÅDGIVNING

Ny Normal 2015 Kenneth Kjeldgaard SEGES Finans & Formue ApS FINANSIERINGSSYSTEM TIL ÅRSRAPPORT, BUDGET OG RÅDGIVNING Ny Normal 2015 Kenneth Kjeldgaard SEGES Finans & Formue ApS FINANSIERINGSSYSTEM TIL ÅRSRAPPORT, BUDGET OG RÅDGIVNING DISPOSITION Baggrund og status Konklusioner på horisontrapport samt besøg på centre

Læs mere

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING PRAKTISK UDDANNELSESFORLØB TIL UDVIKLING AF DIT PERSONLIGE LEDERSKAB, TEAMS OG ORGANISATIONER AUGUST 2018 - MAJ 2019 Uddannelsen til dig, der vil have træning

Læs mere

Jyske Invest Favorit Obligationer håndplukkede obligationer med vinderpotentiale. Udgået materiale

Jyske Invest Favorit Obligationer håndplukkede obligationer med vinderpotentiale. Udgået materiale Jyske Invest Favorit Obligationer håndplukkede obligationer med vinderpotentiale 2 Jyske Invest favorit obligationer De bedste af 200.000 obligationer i én portefølje Obligationer i porteføljen sikrer

Læs mere

KURSER OG UDDANNELSER 2013/2014

KURSER OG UDDANNELSER 2013/2014 SundTrivsel A/S KURSER OG UDDANNELSER 2013/2014 VELKOMMEN Sammensætningen i vores kursus- og uddannelsesrække bygger på vores forståelse af trivsel hos det hele menneske. For os indebærer trivsel/sundhed,

Læs mere

Modul 1: KO og GLM - Billund

Modul 1: KO og GLM - Billund KURSUS Opkvalificering af bedriftsrådgivere: Modul 1: KO og GLM - Billund Er du ny bedriftsrådgiver, eller har du brug for som nuværende bedriftsrådgiver at få repeteret reglerne om KO og GLM, så får du

Læs mere

MINDFULNESS FOR BØRN

MINDFULNESS FOR BØRN MINDFULNESS FOR BØRN MENTOR UDDANNELSEN (MBM- UDDANNELSEN) Vi fødes alle med bevidst nærvær Det er ikke hokus pokus nærværet har vi alle med os. Stille og roligt fjerner vi os fra nærværet, og bliver mere

Læs mere

Markedsføringsmateriale. Bull & Bear. Foretag den rigtige handel og få dobbelt så stort dagligt afkast. Uanset om du tror på plus eller minus.

Markedsføringsmateriale. Bull & Bear. Foretag den rigtige handel og få dobbelt så stort dagligt afkast. Uanset om du tror på plus eller minus. Markedsføringsmateriale Bull & Bear Foretag den rigtige handel og få dobbelt så stort dagligt afkast. Uanset om du tror på plus eller minus. Bull Du tror på en stigning i markedet. Hvis du har ret, får

Læs mere

Vendingen er intakt, men ikke overbevisende

Vendingen er intakt, men ikke overbevisende Vendingen er intakt, men ikke overbevisende Vi giver her en kort oversigt over den seneste måneds udvikling i de vigtigste nøgletal for dansk økonomi. De danske nøgletal giver fortsat et indtryk af, at

Læs mere

Korte eller lange obligationer?

Korte eller lange obligationer? Korte eller lange obligationer? Af Peter Rixen Portfolio manager peter.rixen @skandia.dk Det er et konsensuskald at reducere rentefølsomheden på obligationsbeholdningen. Det er imidlertid langt fra entydigt,

Læs mere