Helhedsplan for LUNDTOFTE Workshop den 29. september Velkommen! /Sofia Osmani

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Helhedsplan for LUNDTOFTE Workshop den 29. september Velkommen! /Sofia Osmani"

Transkript

1 Helhedsplan for LUNDTOFTE Workshop den 29. september 2016 Velkommen! /Sofia Osmani

2 Baggrund: Liv i Lundtofte /Simon Pihl Sørensen

3 Helhedsplan for LUNDTOFTE 1. Workshop

4 Program Hvad har vi idag? Kl Velkomst Introduktion til projektet, kortlægningen og interviews. Velkomst/ Borgmester Sofia Osmani Baggrunden for at sætte arbejdet med helhedsplanen i gang /formand for Byplanudvalget Simon Pihl Sørensen Hvad er Lundtofte i dag? Projektets proces og resultaterne af kortlægningen/interviewene gennemgås /Ekspertisechef Peer Frank, NIRAS Hvor vil vi gerne hen? Kl gruppediskussion Hvad er visionen for Lundtofte? Hvilken by skal Lundtofte være i 2030? Hvor skal Lundtofte være om 15 år? Visioner for de tre deltemaer: boligfortætning, erhverv og bykvaliteter / Eksperticeshef Peer Frank, Chefkonsulent Sille Krÿger og Projektchef Morten Størup. NIRAS. 1. gruppediskussion. Samme gruppediskussion i ny emnegruppe Opsamling i plenum /NIRAS Hvordan kommer vi derhen? Kl gruppediskussion Hvilke forslag og idéer bringes i spil i Lundtofte for at nå visionen? Hvordan kommer vi derhen? Hvilke forslag og ideer er der til den fremtidige helhedsplan? /projektchef Morten Størup, NIRAS 2. gruppediskussion. Opsamling i plenum /NIRAS Afrunding /formand for byplanudvalget Simon Pihl Sørensen.

5 Processen - 3 faser Fase 1 kortlægning Fase 2 Idé og udvikling Fase 3 Helhedsplan ngrundlag N Bolig valitet Bindinger ndel RKED verv nne omr. JØ Vand ø Indberetning af data i GIS KORTLÆGNINGS- NOTAT 4 Delstrategier ANALYSE & DELSTRATEGI ANALYSE & DELSTRATEGI ANALYSE & DELSTRATEGI ANALYSE & DELSTRATEGI Workshop 2-3 Scenarier Workshop Scenarie for helhedsplan helhedsplan fik FIK Letbane dannelses inst.

6 Processen - interview, kortlægning og registrering 23 Interviews Registrering i området kortlagte temaer

7 Processen -3 delstrategier Boligfortætning Erhverv Bykvaliteter

8 Området - Afgrænsning

9 Området - Lundtofteparken

10 Området - Landsbyen

11 Området - Erhvervsområderne

12 /\QJE\ 7DDUE N Området - Vigtige punkter

13 Området - Naturbeskyttelse - Fredning - Åbeskyttelseslinje - Skovbyggelinje

14 Området - Kommunale ejendomme

15 Området - Boldbaner

16 Området - Bevaringsværdige ejendomme

17 Området - Lokalplaner

18 Området - Trafik

19 Interviews - Formål At afdække viden om området, gennem interview. At få et indblik i interessenternes visioner for fremtidens Lundtofte. At få gode idéer til konkrete tiltag i Lundtofte.

20 Interviews - Generelle pointer Lundtofte har en styrke i sin diversitet og variation. Blandingen af roligt erhverv, boliger og grønne områder opleves som attraktivt, men virksomheder udtrykker bekymring for at boligfortætning kan begrænse deres drift. Lundtofte har et blandet ry i kommunen hvilket bl.a. skyldes Lundtofteparken og områdets placering i kommunens udkant. Men selvopfattelsen er stærk Lundtofte er mange verdner (foreningsformand) Det er meget blandede mennesker der bor i Lundtofte. Ved børnetræningen kan du se forældre i jakkesæt, indvandrere og håndværkere (Foreningsformand) Jeg tror ikke, de, der bor i det pæne Lundtofte, blærer sig med, at de kommer fra Lundtofte. (Gruppeformand)

21 Interviews - Bykvaliteter Naturen, det grønne, Mølleådalen og Dyrehaven er centrale kvaliteter. Udviklingen skal sikre at der skabes liv i området, også efter lukketid Der efterspørges gode byrum, mere sammenhæng mellem de forskellige områder og mere parkering. Det er et åndehul [ ] Her er åbent og grønt og en blanding af alle former for aktivitet parcelhusliv, foreninger, virksomhedsliv (bestyrelsesmedlem og beboer) Handelslivet er ikke-eksisterende. Aldi ligner en depression og bageren er lidt snusket [ ].De har svært ved at få det lejet ud. Det er ærgerligt med torvet, det kunne være rigtigt hyggeligt. Der er masser af sol. (Gruppeformand)

22 Interviews - Boligfortætning Flere ønsker flere boliger. Særligt til nye familier, studerende og ældre. Lundtofteparken deler vandene. Nogle beskriver området som på grænsen til ghetto, mens andre beskriver det som et pænt, fredeligt og velfungerende almennyttigt boligområde. Der er bekymring for at stationsnærheden vil fremme bolig og erhvervsbyggeri, der ikke tager højde for områdets kvaliteter. Særligt er der bekymring for højt byggeri og høje bebyggelsesprocenter Der er kamp om at få bolig her [i Lundtofteparken]. Den eneste måde vi kan få en bolig i stuen, er hvis der er nogen der dør. Det er også svært for folk der bliver skilt og gerne vil blive boende, eller for små familier at få en bolig. (Lokal ildsjæl) Byg noget lavt nyt [i Lundtofteparken) og bland boligmassen og styrk torvet. Der skal bygges noget andet, som er lidt større [flere m2] og som er lavere en de der etagebyggerier (Leder) Bevaring af landsbymiljøet er det vigtigste. At det ikke ødelægges af høj bebyggelse rundtomkring [ ] (bestyrelsesmedlem i lokal forening)

23 Interviews - Erhverv Flere udtrykker ønske om at styrke videnserhverv for at øge synergien mellem virksomheder i området Flere ser det omvendt også som problematisk hvis småerhverv og håndværksmestre presses helt ud af kommunen. Der er dog enkelte, store tomme leje mål, der med fordel kan aktiveres eller omdannes. Men virksomheder er også bekymrede for at boliger kan begrænse deres aktivitetsmuligheder. Det er interessant at ligge derude, fordi stationen kommer og fordi motorvejen løber derud til (Leder) Det giver god mening at Haldor Topsøe og Geo og Aquaporin ligger der. Fremfor småerhvervet og håndværkerne. Men problemet er hvor de så skal ligge. De bliver presset ud alle steder også fra Firskovvej og i Virum. Problemet er når naboerne rykker tættere på og bliver irriterede over autolakereren. (Gruppeformand) Klondyke-området vil der blive bygget på, og det er ikke noget problem, så længe man husker at fortælle, at naboerne [virksomhederne] ikke kun er kontorer [ ] (Leder)

24 Potentialer - hvad kan komme i spil? - Byomdannelsesområder - Fortætningsområder - Inn fill områder - Byudviklingsområder - Letbane station - Lærings- og kulturcenter - Revitalisering af Centerområde - Nye forbindelser

25

26 Visioner for LUNDTOFTE Første gruppedisskussion 1. runde: i faste grupper 2. runde: gruppe efter eget valg

27 BOLIGFORTÆTNING

28 TÆT BOLIGBY LUNDTOFTE ER EN TÆT OG VARIERET BOLIGBY NÆR NATUREN

29 TÆT BOLIGBY LUNDTOFTE ER EN TÆT OG VARIERET BOLIGBY NÆR NATUREN Lundtofte 2030: - I dag er Lundtofte blevet fortættet og udbygget, så der nu bor væsntlig flere mennesker. - De bor mange mennesker omkring den nye letbanestation, i Lundtofteparken og omkring Lærings- og Kulturcenteret. - Der er væsentligt flere boliger i området, mere trafik og mere liv uden for normal arbejdstid. - Det har også betydet, at der er blevet basis for flere butikker på Lundtofte Torv.

30 FORTSAT BLANDET BY LUNDTOFTE ER EN BY MED MANGE BOL- IGER OG ET STÆRKT ERHVERVSLIV

31 FORTSAT BLANDET Lundtofte 2030: Lundtofte blevet fortættet og udbygget med boliger og erhverv. Der nu er kommet flere indbyggere og arbejdspladser i området. BY LUNDTOFTE ER EN BY MED MANGE BOL- IGER OG ET STÆRKT ERHVERVSLIV Der er sket boligfortætning i Lundtofteparken, mens der mellem Lundtoftevej og Lundtoftegårdvej og ved letbanestationen er bygget boliger og erhverv side om side. Lundtofte er blevet en boligog erhvervsby i hamoni, med mere trafik og mere byliv i både dags- og aftentimerne.

32 IKKE FLERE BOLIGER LUNDTOFTE ER EN BY MED GODE VILKÅR FOR ERHVERV OG SAMARBEJDE

33 IKKE FLERE BOLIGER Lundtofte 2030: Lundtofte er blevet en erhvervsby, i langt højre grad end den var i LUNDTOFTE ER EN BY MED GODE VILKÅR FOR ERHVERV OG SAMARBEJDE Store invisteringer i erhvervslivet har betydet nyt erhvervsbyggeri ved Nøjsomhedsvej/ Nymøllevej, mellem Lundtoftegårdsvej og Lundtoftevej samt ved letbanestationen. Der er kommet flere arbejdspladser til området; men udviklingen af erhvervet har betydet, at der ikke er kommet flere boliger, og indbyggertallet er derfor ikke steget. Der er kommet mere trafik i området og bylivet uden for normal arbejdstid er ikke blevet styrket.

34

35 ERHVERV Nymøllevej 55B og 91 Maglebjergvej nord Maglebjergvej syd Lundtofteparkens torv Atlas-området Tracéet

36 VIDENSBYEN LUNDTOFTE LUNDTOFTE ER EN BY MED FOKUS PÅ ERHVERV, UDDANNELSE OG FORSKNING

37 VIDENSBYEN LUNDTOFTE Lundtofte 2030: - optimale vilkår for uddannelse og forskning, - innovativt erhvervsliv, - høj grad af entreprenørskab, LUNDTOFTE ER EN BY MED FOKUS PÅ ERHVERV, UDDANNELSE OG FORSKNING DTU, andre uddannelsesinstitutioner og virksomheder samarbejder, indgår i netværk og klynger, Nyt erhvervsbyggeri i Maglebjergvej nord og syd, i Atlas-området, samt ved letbanestationen, Mere byliv.

38 FORTSAT BLANDET ERHVERV LUNDTOFTE ER EN BY MED FORSKELLIGARTET ERHVERV

39 FORTSAT BLANDET ERHVERV LUNDTOFTE ER EN BY MED FORSKELLIGARTET ERHVERV Lundtofte 2030: - flere arbejdspladser, - fortsat plads til det vidensbaserede og det håndværks- og serviceprægede erhverv, - nyt erhvervsbyggeri i Maglebjergvej, i Atlas-området og ved letbanestationen, - nyt liv i tomme kontorbygninger, - stadig butikker på Lundtofte torv, - mere trafik, - mere byliv i normal arbejdstid.

40 BLANDE ERHVERV OG BOLIGER LUNDTOFTE ER EN BY MED PLADS TIL BÅDE ET STÆRKT ERHVERVS- OG BOLIGLIV

41 BLANDE ERHVERV OG BOLIGER LUNDTOFTE ER EN BY MED PLADS TIL BÅDE ET STÆRKT ERHVERVS- OG BOLIGLIV Lundtofte 2030: - et stærkt erhvervs- og boligliv, - byomdannelse på erhvervsarealer, - nye virksomheder og flere boliger, - mere trafik, - mere byliv både dag og aften. - flere indbyggere, - flere arbejdspladser,

42

43 Bykvalitet Byidentitet Nedslagspunkter Stiforbindelser Forbindelser i fokus

44 LETBANESTATIONEN LETBANESTATIONEN ER LUNDTOFTES NYE CEN- TRUM

45 LETBANESTATIONEN Lundtofte 2030: -tusindevis af mennesker dagligt letbanens station i Lundtofte. - Stationen er et knudepunkt LETBANESTATIONEN ER LUNDTOFTES NYE CEN- TRUM - Stationen har skabt en ny ankomst til Lundtofte - Stationen har skabt en ny identitet for området. - levende byliv i dags- og aftenstimerne - Nyt tæt byområde, der både rummer butikker, erhverv og boliger.

46 LÆRINGS- OG KULTURCENTERET LÆRINGS- OG KULTUR- CENTERET ER LUNDTOFTES NYE CENTRUM

47 LÆRINGS- OG KULTURCENTERET LÆRINGS- OG KULTUR- CENTERET ER LUNDTOFTES NYE CENTRUM Lundtofte 2030: - Et stærkt Lærings- og Kulturcenter, som har givet en helt ny profil til lokalområdet. - Ramme for skole, musikundervisning, galleri, foredragssal. - Ny identitet til Lundtofte - Nyt centrum, hvor erhvervsliv, beboere og undervisningsformål mødes på tværs. - Aktiviteter i alle døgnets timer - Videnspræget og kreativ karakter - Stærkt byliv omkring Lærings- og Kulturcentret

48 FORSTADSBYEN LUNDTOFTE ER EN SAMMENSAT BY MED STYRKEDE FORBINDELSER MELLEM BOLIGER, ERHVERV OG NATUR

49 FORSTADSBYEN LUNDTOFTE ER EN SAMMENSAT BY MED STYRKEDE FORBINDELSER MELLEM BOLIGER, ERHVERV OG NATUR Lundtofte 2030: - Lundtoftes profil endnu mere sammensat end i Letbanestationen, Lærings- og Kulturcenteret, landby, natur, erhvervsområder. - Områderne udvikler sig fortsat i alle retninger - Forbindelserne/stierne opleves trygge, indbydende og kan bruges til mere end blot passage fra A til B. - Lundtofte opleves som en atypisk forstad, med en stor grad af variation og et godt byliv.

50

51 Gruppediskussion 2 om konkrete forslag til udvikling På baggrund af din egen ide for Lundtofte at komme med konkrete forslag til udvikling

52 Forhøring Formel høring i forhold til planloven Hovedpointer: Styregruppe (bydelskoordinationsgruppe eller Bydelsdialoggruppe) Flere ideer til nye bolig En del bekymring som i høj grad er rettet mod bevarelse af landsbyen Trafikale spørgsmål

53 Muligheder Hvad har NIRAS set af muligheder? Traceet er det tomme område hvor man i princippet kan alt. Omdannelse fra erhverv til noget andet erhverv eller blandet by. Fortætning eller forbedring af eksisterende boligområder, evt. med arbejdspladser Udvikling af de grønne områder.

54 Inspiration Udvikling i en landsby Stensby i Vordingborg Kommune

55 Inspiration Udvikling i en landsby Stensby i Vordingborg Kommune

56 Inspiration Udvikling i en landsby Tukærvej i Holstebro Kommune

57 Inspiration Udvikling i en landsby Lundtofte Landsby

58 Inspiration Forstaden 2016 Søndergårds kvt. i Måløv

59 Inspiration Forstaden 2016 Søndergårds kvt. i Måløv

60 Inspiration Forstaden 2016 Søndergårds kvt. i Måløv

61 Inspiration Forstaden 2016 Søndergårds kvt. i Måløv

62 Inspiration Forstaden 2016 Lundtofte parken?

63 Inspiration Den meget tætte by Krimsvej kvt. på Østamager

64 Inspiration Den meget tætte by Krimsvej kvt. på Østamager

65 Inspiration Den meget tætte by Krimsvej kvt. på Østamager

66 Inspiration Den meget tætte by Krimsvej kvt. på Østamager

67 Inspiration Den meget tætte by Tracéet, Atlas området?

68 Inspiration Den grønne by Idræt, ophold og leg

69 Inspiration Den grønne by Klimatilpasning og rekreation

70 Inspiration Den grønne by De grønne områder omkring landsbyen og Mølleåen.

71 Gruppediskussion 2 om konkrete forslag til udvikling Præsentation af luftfotoet. Hvor i Lundtofte kan der gøres hvilke tiltag? Det er muligt at tale om alle tre emner ved alle borde. Vigtigt, Brug de Gule Sedler På baggrund af din egen ide for Lundtofte at komme med konkrete forslag til udvikling

72 Næste workshop også her! Mandag den 14. november kl

Helhedsplan for. LUNDTOFTE - 2. workshop

Helhedsplan for. LUNDTOFTE - 2. workshop Helhedsplan for LUNDTOFTE - 2. workshop Helhedsplan for LUNDTOFTE - 2. workshop 19:00 Velkomst Introdution Dagens formål og opsamling fra den 1. workshop Lundtofte struktur i 2030 19:30 Præsentation af

Læs mere

HELHEDSPLAN FOR LUNDTOFTE

HELHEDSPLAN FOR LUNDTOFTE Notat Lyngby-Taarbæk Kommune HELHEDSPLAN FOR LUNDTOFTE 17. november 2016 Projekt nr. 224817 Dokument nr. 1221970545 Version 1 Udarbejdet af MALN Kontrolleret af MST Godkendt af PFK Opsamling på workshop

Læs mere

Byplanudvalget

Byplanudvalget Byplanudvalget 2018-2021 Dagsorden 25. april 2018 kl. 08:00 Udvalgsværelse 1 Indkaldelse Simon Pihl Sørensen Dorthe la Cour Sigurd Agersnap Gitte Kjær-Westermann Karsten Lomholt Søren P. Rasmussen John

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Bjarne Holm Markussen, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

PID - Projektinitieringsdokument for Spor 2 Byudvikling i Lundtofteområdet

PID - Projektinitieringsdokument for Spor 2 Byudvikling i Lundtofteområdet PID - Projektinitieringsdokument for Spor 2 Byudvikling i Lundtofteområdet 1. Baggrund Økonomiudvalget besluttede 14. maj 2014, at sætte gang i et pilotprojekt "Liv i Lundtofte" omkring bedre udnyttelse

Læs mere

LIV I LUNDTOFTE, SPOR 2 HELHEDSPLAN

LIV I LUNDTOFTE, SPOR 2 HELHEDSPLAN Lyngby Taarbæk Kommune August 2016 LIV I LUNDTOFTE, SPOR 2 HELHEDSPLAN Kortlægningsnotat PROJEKT Kortlægningsnotat Lyngby Taarbæk Kommune Projekt nr. 224817 Dokument nr. 1220543270 Version 5 Udarbejdet

Læs mere

Byudvikling i Lyngby-Taarbæk Kommune

Byudvikling i Lyngby-Taarbæk Kommune Byudvikling i Lyngby-Taarbæk Kommune Trine Tybjerg Afdelingsleder for Plan og Erhverv Netværkskonferencen Kom i dialog med bygherrer, rådgivere og entreprenører i Lyngby, Rudersdal og Furesø den 2/10 2017

Læs mere

Dialog og spørgsmål Afrunding v/ Formand for Byplanudvalget Simon Pihl Sørensen

Dialog og spørgsmål Afrunding v/ Formand for Byplanudvalget Simon Pihl Sørensen Program Velkomst v/ Borgmester Sofia Osmani Oplæg Kommuneplantillæg Trafikanalyser Dialog og spørgsmål Afrunding v/ Formand for Byplanudvalget Simon Pihl Sørensen Medlemmer af kommunalbestyrelsen og oplægsholdere

Læs mere

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 Retningslinjekort for fortætning 3 Retningslinjer for fortætning 1.2.1 Fortætningsområderne afgrænses

Læs mere

Principper for landskab, bygninger og bæredygtighed. Dialog og spørgsmål Afrunding v/ Formand for Byplanudvalget Simon Pihl Sørensen

Principper for landskab, bygninger og bæredygtighed. Dialog og spørgsmål Afrunding v/ Formand for Byplanudvalget Simon Pihl Sørensen Program Velkomst v/ Borgmester Sofia Osmani Oplæg Kommuneplanrammer Trafikanalyse Principper for landskab, bygninger og bæredygtighed Dialog og spørgsmål Afrunding v/ Formand for Byplanudvalget Simon Pihl

Læs mere

R E F E R A T ORIENTERINGSMØDE 4. JUNI 2015

R E F E R A T ORIENTERINGSMØDE 4. JUNI 2015 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Center for Miljø og Plan Journalnr. : 20150610087 Byggesag Dato : 23-06-2015 Byggesag Ref. : EVP Mødedato : Mødenr. : R E F E R A T ORIENTERINGSMØDE 4. JUNI 2015 Mødets dagsorden:

Læs mere

Fremtidens Nordøst Amager

Fremtidens Nordøst Amager WORKSHOP LØRDAG DEN 27. SEPTEMBER KL. 14.00 16.00 STRANDLODSVEJ 69: Fremtidens Nordøst Amager INTRO Side 1-2 indeholder en opsamling på workshoppen og de forskellige input og diskussioner. På side 3-5

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst

Læs mere

Opsamling fra borgermøde Midtvejsdialog 30. januar 2019

Opsamling fra borgermøde Midtvejsdialog 30. januar 2019 Opsamling fra borgermøde Midtvejsdialog 30. januar 2019 - i forbindelse med udviklingsplanen for Rungsted Kyst stationsområde Hørsholm Kommune 1 Introduktion Der blev afholdt borgermøde i Trommen onsdag

Læs mere

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Kira Maria Svankjær, chefkonsulent Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Jyllinge nyt halområde og boligudbygning Strategi bliver til virkelighed - i byudviklingen! Fortætning og byomdannelse

Læs mere

PROGRAM. Velkomst og introduktion v. rådmand Jane Jegind. Præsentation af planforslaget. + spørgsmål og debat. Temaborde. Opsamling og afrunding

PROGRAM. Velkomst og introduktion v. rådmand Jane Jegind. Præsentation af planforslaget. + spørgsmål og debat. Temaborde. Opsamling og afrunding HVAD SKAL DER PROGRAM SKE PÅ ODENSE HAVN? Velkomst og introduktion v. rådmand Jane Jegind Præsentation af planforslaget + spørgsmål og debat Temaborde Opsamling og afrunding Tak for i aften Havnen er en

Læs mere

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Ajax Alle Friheden Station Gammel Køge Landevej Invitation til at komme med idéer og forslag til et ændret indhold for en del af rammeområde 3C7 Hvidovrevej

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET Udvalgspolitik for plan og boligudvalget 2014 Baggrund Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af politikere, samarbejdspartnere

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst i arbejdspladser, service,

Læs mere

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge Butikker på Vestergade mod gadekæret. Gaden udgør den nordlige grænse af projektområdet. Materialet er bygget op i to dele: 1 Helsinge

Læs mere

Erhvervsstrukturen i Egedal

Erhvervsstrukturen i Egedal Erhvervsstrukturen i Egedal Der er store arealer udlagt til forskellige typer af erhverv i Egedal. Der er indenfor kommuneplanperioden fra 2017 til 2022 plads til 140 hektar til erhverv og turisme, heraf

Læs mere

Strukturbillede VIBY Sjælland

Strukturbillede VIBY Sjælland Strukturbillede VIBY Sjælland Indhold Forord 3 Visionen 4 Hovedstrukturen 5 Fra vision til plan 5 Boliger 5 Bymidten 6 Erhverv 7 Den grønne struktur 7 Trafikstruktur 7 Vedtaget af Roskilde Byråd den 18.

Læs mere

PLANSTRATEGI EN LEVENDE BY

PLANSTRATEGI EN LEVENDE BY PLANSTRATEGI 2016 - EN LEVENDE BY INDHOLD Forord Indledning Strategi A. Job og erhverv B. Detailhandel C. Infrastruktur D. Boliger E. Bykvalitet F. Kommunal service Planlægning siden vedtagelsen af Kommuneplan

Læs mere

Danica Pension. Konference. Investering i og udvikling af Lyngby

Danica Pension. Konference. Investering i og udvikling af Lyngby Danica Pension Konference om Investering i og udvikling af Lyngby Danica Pension En af Lyngbys store virksomheder Danica Pension er en del af Danske Bank koncernen, Danica Pension har hovedkontor i Lyngby

Læs mere

Ø. Tørslev. 14. Rammer, Ø. Tørslev. Ø. Tørslev set fra sydøst. Ø. Tørslev set fra nordvest med fjorden i baggrunden.

Ø. Tørslev. 14. Rammer, Ø. Tørslev. Ø. Tørslev set fra sydøst. Ø. Tørslev set fra nordvest med fjorden i baggrunden. 14. Rammer, set fra sydøst. set fra nordvest med fjorden i baggrunden. 93 14. Rammer, N Blandet bolig og erhverv Boligområde Butiksområde Erhvervsområde Landområde Rekreation /fritidsformål Sommerhusområde

Læs mere

Herlev Bytorv. Butikker, erhverv & boliger i hjertet af Herlev

Herlev Bytorv. Butikker, erhverv & boliger i hjertet af Herlev Herlev Bytorv Butikker, erhverv & boliger i hjertet af Herlev Skitseforslag 14.01.2016 INTRODUKTION I disse år oplever hele hovedstadsregionen en enorm udvikling. I Herlev kommer dette blandt til udtryk

Læs mere

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE. Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen Immerkær 42

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE. Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen Immerkær 42 Forudgående høring Vojensvej HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen 42 kær Immer dalvej Markleddet rs Hæde HVIDOVRE KO M M U N E FORUDGÅENDE

Læs mere

Helhedsplan for området omkring Sorgenfri Station FORSLAG

Helhedsplan for området omkring Sorgenfri Station FORSLAG Helhedsplan for området omkring Sorgenfri Station FORSLAG Indhold Intro side 2 Vision side 4 Området i dag side 6 Hovedidé side 8 Trafik side 14 Den videre proces side 15 Helhedsplanen er udarbejdet af

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 Fokusområder 2016-2017 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN OG BOLIGUDVALGET 2014 BAGGRUND Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af

Læs mere

Kommuneplan Erhvervsudvikling. Kort fortalt

Kommuneplan Erhvervsudvikling. Kort fortalt Kommuneplan 2013-2025 Erhvervsudvikling Kort fortalt 1 Cortex Park er et af Odenses nye byomdannelsesområder. Et område med et stærkt idéskabende miljø og plads til videnserhverv tæt på Odense centrum,

Læs mere

BYENS NETVÆRK STATUS PÅ BYUDVIKLING I TINGBJERG v/ Pia Nielsen, direktør fsb, Drift, byg og jura

BYENS NETVÆRK STATUS PÅ BYUDVIKLING I TINGBJERG v/ Pia Nielsen, direktør fsb, Drift, byg og jura BYENS NETVÆRK 22.01.2019 STATUS PÅ BYUDVIKLING I TINGBJERG v/ Pia Nielsen, direktør fsb, Drift, byg og jura 1 TINGBJERG kort præsentation Planlagt mønsterby opført 1956-75 Steen Eiler Rasmussen og C. TH.

Læs mere

NETVÆRKSMØDE BYUDVIKLING & MOBILITET DEN 3. MAJ 2018 INTROMØDE

NETVÆRKSMØDE BYUDVIKLING & MOBILITET DEN 3. MAJ 2018 INTROMØDE NETVÆRKSMØDE BYUDVIKLING & MOBILITET DEN 3. MAJ 2018 INTROMØDE MN DAGENS PROGRAM Velkommen Hvem er vi? Formålet med netværket Fremtidens udfordringer Mulige temaer til diskussion Hvad får du ud af netværket

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 18:30 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 6 Godkendelse af dagsorden 3 7 Tids- og procesplan 4 8 Byens rolle - nu og frem

Læs mere

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035 Visioner for fremtidens Køge Nord Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035. The triangle of growth Befolkningsudviklingen 2012-2030 (prog. 2011) God infrastruktur ved Køge

Læs mere

Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst. 24. marts 2015

Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst. 24. marts 2015 Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst 24. marts 2015 Vision for bydelen Ønsket er at skabe en ny levende bydel i Tilst. En bydel med et mangfoldigt boligudbud og attraktive byrum. Den 8,7 ha. store

Læs mere

Affald 212 Generelle rammebestemmelser 293 Afstandsklasser 127 Afstandszoner Erhverv Almene boliger 52 Antennemaster 240

Affald 212 Generelle rammebestemmelser 293 Afstandsklasser 127 Afstandszoner Erhverv Almene boliger 52 Antennemaster 240 7. INDEKS Indeks A Affald 212 Afstandsklasser 127 Afstandszoner Erhverv 126-130 Almene boliger 52 Antennemaster 240 Anvendelse Detaljerede rammebestemmelser 331 Hovedstruktur 73 Arbejdsmarked 124 Arealudlæg

Læs mere

VISION VEJEN. Fra visioner til handling HANDLINGSKATALOG

VISION VEJEN. Fra visioner til handling HANDLINGSKATALOG VISION VEJEN Fra visioner til handling HANDLINGSKATALOG Forord Missionen, visionen og indsatsområderne er rammen for det videre arbejde. Handlingskataloget konkretiserer det kommende arbejde og vil i foråret

Læs mere

PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG

PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG Kommune 1 14. Næsbjerg 14.01 Næsbjerg by Bevaringsværdige bygninger Rammer Kort materialet i dette planhæfte indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering,

Læs mere

Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen. Afslaget begrundes bl.a.

Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen. Afslaget begrundes bl.a. 15105 Bæredygtig byudvikling, Mårslet Syd Emne: Fortræde for Teknisk Udvalg Dato: 08-05-2017 Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen.

Læs mere

Grønt Råd Planstrategi 2015 26. november 2015 Navn / stilling / oplæg Bæredygtighed Planstrategi hvad er grundlaget og rammerne Forholdet til Visionen Temaer i Planstrategi 2015 Erhverv Uddannelse Trafik

Læs mere

HVAD ER EN HELHEDSPLAN?

HVAD ER EN HELHEDSPLAN? AFTENENS PROGRAM Om baggrunden for Helhedsplanen Hvad er en helhedsplan og hvordan skal den bruges Mårslets første helhedsplan Præsentation af ny lokalsamfundsbeskrivelse Principper for byens udvikling

Læs mere

ODENSE Forsker-og videnpark. Maj 2010

ODENSE Forsker-og videnpark. Maj 2010 ODENSE Forsker-og videnpark Maj 2010 Odense Forsker- og videnpark En bydel der summer af viden Over de næste 10-15 år skal området nord for Syddansk Universitet i Odense forvandles til en dynamisk forsker-

Læs mere

Resumé og vurdering af input til program for Rolighedsvej Bycampus

Resumé og vurdering af input til program for Rolighedsvej Bycampus Notat 3. januar 2018 Sagsbeh.:AT J.nr.: 01.00.05-P00-21-17 By Byggeri og Ejendomme Resumé og vurdering af input til program for Rolighedsvej Bycampus Input 1 Michael Kahr Jørgensen MJ har læst om projekt

Læs mere

Borgermøde Helhedsplan Skørping

Borgermøde Helhedsplan Skørping Borgermøde Helhedsplan Skørping Velkommen Program 18:00 Velkomst og mad 18:05 Oplæg om baggrunden for helhedsplanen 18:20 Hvad har man gjort andre steder? 18:40 Oplæg til gruppearbejde 18:45 Gruppearbejde

Læs mere

Godkendelse af fordebat til kommuneplantillæg. Byudviklingsplan for Nørresundby

Godkendelse af fordebat til kommuneplantillæg. Byudviklingsplan for Nørresundby Punkt 5. Godkendelse af fordebat til kommuneplantillæg. Byudviklingsplan for Nørresundby 2019-025285 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender igangsætning af ovennævnte fordebat i perioden

Læs mere

Øvrige input vedr. udviklingen af Rungsted Kyst stationsområde. Sendt til administrationen i juni 2018

Øvrige input vedr. udviklingen af Rungsted Kyst stationsområde. Sendt til administrationen i juni 2018 Øvrige input vedr. udviklingen af Rungsted Kyst stationsområde Sendt til administrationen i juni 2018 1 # 1 Afsender: Anne-Grethe Brings, Ulvemosen 18, st., 2960 Rungsted Modtaget d. 9. juni 2018 pr. mail

Læs mere

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 20. februar 2018 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale

Læs mere

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 INDLEDNING Ballerup Kommune er et dejligt sted at bo omgivet af natur, tæt på storbyen, med mange arbejdspladser og et aktivt foreningsliv. Kommunalbestyrelsen har store

Læs mere

Dialogmøde i Måløv Hovedtema: Udvikling af stationsområdet

Dialogmøde i Måløv Hovedtema: Udvikling af stationsområdet Dialogmøde i Måløv Hovedtema: Udvikling af stationsområdet Tirsdag den 13. marts 2018 www.ballerup.dk Aftenens program Aftenens program: Velkomst Status på igangværende projekter og orientering om kommende

Læs mere

Applebys plads Karréen

Applebys plads Karréen Applebys plads Karréen Placering i byen Applebys Plads karréen ligger indenfor gåafstand af 500 m til Christianshavns Torv med indkøbsmuligheder, metro og gode busforbindelser. Langs med Christianshavns

Læs mere

Mødedato. :

Mødedato. : LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE CAE Dato... : 04.02.2016 Ref.... : Cbs Politisk styregruppemøde Liv i Lundtofte Mødedato. : 28.01.2016 Deltagere (politisk styregruppe): Borgmester Sofia Osmani, formand for styregruppen

Læs mere

Kommuneplantillæg 14/2013 for Tracéet langs Helsingørmotorvejen

Kommuneplantillæg 14/2013 for Tracéet langs Helsingørmotorvejen 14/2013 Tracéet langs Helsingørmotorvejen Kommuneplantillæg 14/2013 for Tracéet langs Helsingørmotorvejen Status Plannavn bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Vedtaget Kommuneplantillæg

Læs mere

Banegårdspladsen: Vision og Omsætning. Midtbyrådsmøde, 02/

Banegårdspladsen: Vision og Omsætning. Midtbyrådsmøde, 02/ Banegårdspladsen: Vision og Omsætning Midtbyrådsmøde, 02/03-2018 FREMTIDENS BANEGÅRDSPLADS - BRØNDERSLEV Dagsorden Velkomst v. Karsten Frederiksen (pkt. 1-3: 08.00 08.15) Godkendelse af referat fra sidste

Læs mere

Klima og planlægning i Roskilde. Torben Jørgensen, formand for Teknik og Miljøudvalget Jan Bille, Planchef

Klima og planlægning i Roskilde. Torben Jørgensen, formand for Teknik og Miljøudvalget Jan Bille, Planchef Klima og planlægning i Roskilde Torben Jørgensen, formand for Teknik og Miljøudvalget Jan Bille, Planchef 1 Vigtige pointer: Sammenhængende politikker Handlingsorienteret Kan finansieres Opbakning 2 Indhold

Læs mere

Befolkning og boliger

Befolkning og boliger Befolkning og boliger Redegørelse - Befolkning og boliger Den levende by Den levende by skal udfoldes i Vallensbæk både i de eksisterende og de nye boligområder. Vallensbæk har et mangfoldigt udbud af

Læs mere

Byfortætning og bæredygtig mobilitet Mobilitetsplanlægning i Roskilde Bymidte Jakob Høj, Tetraplan A/S, jah@tetraplan.dk

Byfortætning og bæredygtig mobilitet Mobilitetsplanlægning i Roskilde Bymidte Jakob Høj, Tetraplan A/S, jah@tetraplan.dk Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603 9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Bilag: Kommentarer vedr. uhensigtsmæssige påvirkninger af Allébyen og manglende investering i byliv og bykvalitet

Bilag: Kommentarer vedr. uhensigtsmæssige påvirkninger af Allébyen og manglende investering i byliv og bykvalitet Bilag: Kommentarer vedr. uhensigtsmæssige påvirkninger af Allébyen og manglende investering i byliv og bykvalitet Foretræde for Teknisk Udvalg vedr. lokalplan 1031 Mandag d. 23. maj kl. 18.09 Kamilla Gumede,

Læs mere

R E A L D A N I A E J E R B O L I G F O R U M BÆREDYGTIGE FORSTÆDER INGEN NEMME LØSNINGER MEN DER ER LØSNINGER HVIS VI VIL

R E A L D A N I A E J E R B O L I G F O R U M BÆREDYGTIGE FORSTÆDER INGEN NEMME LØSNINGER MEN DER ER LØSNINGER HVIS VI VIL R E A L D A N I A E J E R B O L I G F O R U M BÆREDYGTIGE FORSTÆDER INGEN NEMME LØSNINGER MEN DER ER LØSNINGER HVIS VI VIL JENS KVORNING PROFESSOR CENTER FOR BYPLANLÆGNING KUNSTAKADEMIETS SKOLER FOR ARKITEKTUR,

Læs mere

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Debat om Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale område

Læs mere

DEBATOPLÆG. Kommuneplan Indkaldelse af ideer og forslag. til debat om Kommuneplan Høringsperiode fra 20. august til 3.

DEBATOPLÆG. Kommuneplan Indkaldelse af ideer og forslag. til debat om Kommuneplan Høringsperiode fra 20. august til 3. DEBATOPLÆG Kommuneplan 2013-25 Indkaldelse af ideer og forslag til debat om Kommuneplan 2013 Høringsperiode fra 20. august til 3. september 2013 Indledning Dette debatoplæg er opstarten til udarbejdelse

Læs mere

DIALOGMØDE OM BYUDVIKLING I DALUM - PROGRAM

DIALOGMØDE OM BYUDVIKLING I DALUM - PROGRAM DIALOGMØDE OM BYUDVIKLING I DALUM - PROGRAM 19.00 Velkomst v. direktør Anne Velling Formål med mødet v. by- og kulturrådmand Jane Jegind Baggrund og Helhedsplan v. kontorchef Jeanette W. Olsen Præsentation

Læs mere

HØJE TAASTRUP C. VISION

HØJE TAASTRUP C. VISION HØJE TAAASTRUP C 1 HØJE TAASTRUP C. VISION EN SAMMENHÆNGENDE, MANGFOLDIG OG AKTIV OG TRYG BY Høje Taastrup ændrer sig, vokser, forfalder, blomstrer op på ny, omfortolkes og udvikler sig. Det tager helhedsplanen

Læs mere

Visioner for Ny by ved St. Rørbæk

Visioner for Ny by ved St. Rørbæk Visioner for Ny by ved St. Rørbæk Regionplanen I den første regionplan for fra 1973, blev området ved Store Rørbæk udpeget som byvækstområde første gang. Regionplan 2005 Den nye by er nu udpeget som et

Læs mere

Lidt om Furesø Kommune. Susanne Birkeland Dabyfo-møde den

Lidt om Furesø Kommune. Susanne Birkeland Dabyfo-møde den Lidt om Furesø Kommune Susanne Birkeland Dabyfo-møde den 28-01-2015 Furesø Kommune 20 km fra København Sammenlagt af Farum og værløse kommuner med lige mange indbyggere Nu 39.057 indbyggere = 362 flere

Læs mere

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde OPSAMLING - WORKSHOP Borgermøde 06.02.2018 WORKSHOPPENS TEMAER HVORDAN SER LIVET & BYEN UD OMKRING ISS GRUNDEN UD I FREMTIDEN? BOLIG ERHVERV HVORDAN ER DE UDADVENDTE BOLIGER OG ERHVERV? HVORDAN ER BEBYGGELSES

Læs mere

DEBATOPLÆG. De stationsnære områder i Herlev Kommune. Indkaldelse af ideer og forslag til udarbejdelse af tillæg til Kommuneplan

DEBATOPLÆG. De stationsnære områder i Herlev Kommune. Indkaldelse af ideer og forslag til udarbejdelse af tillæg til Kommuneplan DEBATOPLÆG De stationsnære områder i Herlev Kommune Indkaldelse af ideer og forslag til udarbejdelse af tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Høringsperiode fra 19. januar til den 16. februar 2015 Indledning

Læs mere

Boligpolitik December 2018 BRØNDBY KOMMUNE

Boligpolitik December 2018 BRØNDBY KOMMUNE Boligpolitik December 2018 BRØNDBY KOMMUNE Indhold Forord 3 Balanceret vækst og bæredygtig udvikling 4 Blandede boliger 7 Kvalitet 10 Byrum og grønne områder 13 Lokal identitet 14 Boligpolitikken sætter

Læs mere

Harridslev. 14. Rammer, Harridslev. Harridslev set fra nordvest. Skolen ligger til venstre i billedet.

Harridslev. 14. Rammer, Harridslev. Harridslev set fra nordvest. Skolen ligger til venstre i billedet. 14. Rammer, set fra nordvest. Skolen ligger til venstre i billedet. set fra sydøst med byens nyeste boligområde ved Bækkevejen og Kildevældet i forgrunden. 101 14. Rammer, N Blandet bolig og erhverv Boligområde

Læs mere

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION UDKAST HELE BYENS NYE KVARTER FREDERIKSBERG HOSPITAL VISION JANUAR 2019 JUNI 2018 BORGERDIALOG Visionsprocessen - i tre spor IDÉWORKSHOP 1, 2, 3, 4 & 5 + KULTURNAT + DIGITALE INPUT AKTØRDIALOG AKTØRMØDER

Læs mere

FREMGANG I FÆLLESSKAB

FREMGANG I FÆLLESSKAB FREMGANG I FÆLLESSKAB Fremgang og fællesskab i en bæredygtig by med plads til både boliger og erhverv - Planstrategi 2019 - Herlev Kommune inviterer dig til at komme med ideer og forslag til den fysiske

Læs mere

Masterplan Hersted Industripark

Masterplan Hersted Industripark Masterplan Hersted Industripark 1. Fastlæggelse af bebyggelsesprocenter 2. Modeller for privat medfinansiering af byudvikling i HIP 3. Scenarie for byudvikling i HIP 4. Udkast til masterplan Parametre

Læs mere

Velkommen til. mandag den 8. september 2008. Trivsel og fornyelse i

Velkommen til. mandag den 8. september 2008. Trivsel og fornyelse i Velkommen til mandag den 8. september 2008 18.00 Velkomst og præsentation af deltagerne 18.15 Introduktion til opgaven hvad er arbejdsgruppens rolle? 18.30 Møderækken 18.50 Inspiration fra andre boligområder

Læs mere

Bemærkninger til høringssvar vedr. høring af Planstrategi 2018

Bemærkninger til høringssvar vedr. høring af Planstrategi 2018 BY, ERHVERV OG MILJØ Dato: 6. november 2018 Tlf. dir.: 7230 9541 E-mail: tarb@balk.dk Kontakt: Tarra Jane Sandemann Butler Sagsid: 01.02.03-P22-1-18 Bemærkninger til høringssvar vedr. høring af Planstrategi

Læs mere

Tidsplan CENTRALE SPØRGSMÅL DET MENER BYRÅDET BYGGE BÆREDYGTIGT

Tidsplan CENTRALE SPØRGSMÅL DET MENER BYRÅDET BYGGE BÆREDYGTIGT Tidsplan DET MENER BYRÅDET Udbygningen af området skal ske i etaper og afstemmes med en udvikling af bymidten i øvrigt CENTRALE SPØRGSMÅL Hvordan kan området fungere som bydel, selv om det udbygges i etaper?

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

AARHUS LETBANE. Ole Sørensen, Letbanesamarbejdet i Østjylland

AARHUS LETBANE. Ole Sørensen, Letbanesamarbejdet i Østjylland AARHUS LETBANE Ole Sørensen, Letbanesamarbejdet i Østjylland Region Midtjylland, Aarhus, Norddjurs, Syddjurs, Randers, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg og Odder Kommuner samt Midttrafik Plan for en sammenhængende

Læs mere

Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer

Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer Teknisk Forvaltning, den 07.12.2015 Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer 1 07.11.2015 Janni Grønbæk

Læs mere

5 fremtidsbilleder GIV FINGERPLANEN EN HÅND. [ planv ae rkstedet ] Februar Mette G. Bahrenscheer og Dorthe W. Brogård - 14.

5 fremtidsbilleder GIV FINGERPLANEN EN HÅND. [ planv ae rkstedet ] Februar Mette G. Bahrenscheer og Dorthe W. Brogård - 14. 5 fremtidsbilleder Februar 2019 Fingerplanen er mere end et ikon. Den sætter rammen om vores hverdag og vores fælles fremtid GIV FINGERPLANEN EN HÅND Mette G. Bahrenscheer og Dorthe W. Brogård - 14. marts

Læs mere

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du:

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du: Bæredygtighedsskema Skemaet skal udfyldes i forbindelse med ansøgning om lokalplan. I skemaet skal du beskrive, hvilke bæredygtige tiltag dit projekt indeholder. Beskrivelsen er opdelt i emner, som svarer

Læs mere

9. april Sagsnr Bilag 2, Opsamling af borgermøde. Dokumentnr

9. april Sagsnr Bilag 2, Opsamling af borgermøde. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat og Byudvikling NOTAT 9. april 2019 Bilag 2, Opsamling af borgermøde Referat af Workshop om ny biblioteksstruktur på Østerbro i Østerbrohuset

Læs mere

Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej

Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 30. januar 2017 Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er udlagt til byomdannelse i

Læs mere

LOKALPLANLÆGNING STRATEGI FOR BORGERDELTAGELSE I LOKALPLANPROCESSEN FOR ALLE DER VIL!

LOKALPLANLÆGNING STRATEGI FOR BORGERDELTAGELSE I LOKALPLANPROCESSEN FOR ALLE DER VIL! LOKALPLANLÆGNING STRATEGI FOR BORGERDELTAGELSE I LOKALPLANPROCESSEN FOR ALLE DER VIL! ? Kontakt Hedensted Kommune Fritid & Fællesskab By & Landskab Tjørnevej 6 7171 Uldum byoglandskab@hedensted.dk Indledning

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

Velkommen til turismestrategisk workshop. Lyngby-Taarbæks turismestrategi skal formes

Velkommen til turismestrategisk workshop. Lyngby-Taarbæks turismestrategi skal formes Velkommen til turismestrategisk workshop Lyngby-Taarbæks turismestrategi skal formes Velkomst v/borgmester Sofia Osmani Hvorfor indbyder vi til workshop om turismen i Lyngby-Taarbæk Oplæg til turismestrategi

Læs mere

Referat af debatten ved borgermødet om Venligbolig Plus projektet 21. juni

Referat af debatten ved borgermødet om Venligbolig Plus projektet 21. juni Referat af debatten ved borgermødet om Venligbolig Plus projektet 21. juni Venligbolig Plus projektet består af tre boligkuber med i alt 37 boliger. Ud mod kirkegården plantes en høj hæk med Thuja, som

Læs mere

Vi udvikler VEJGAARD. sammen. Borgermøde om byudvikling, 21. maj DEBAT 26. april maj 2019

Vi udvikler VEJGAARD. sammen. Borgermøde om byudvikling, 21. maj DEBAT 26. april maj 2019 Vi udvikler VEJGAARD sammen Borgermøde om byudvikling, 21. maj 2019 DEBAT 26. april - 29. maj 2019 19:00 Velkomst ved Rådmanden 19:10 Præsentation af temaer til debat 19:20 Oplæg, Samrådets arbejdsgrupper

Læs mere

- i forbindelse med forarbejderne til vision for Rungsted Kyst stationsområde

- i forbindelse med forarbejderne til vision for Rungsted Kyst stationsområde d. 20. juni 2018 Opsamling fra grundejerforeningsmøde afholdt 20. juni 2018 - i forbindelse med forarbejderne til vision for Rungsted Kyst stationsområde Hørsholm Kommune 1 Deltagere, de lokale grundejerforeninger

Læs mere

Måløv Aksen. Byens Netværk Tekst og foto: Mikkel Egeberg Rasmussen

Måløv Aksen. Byens Netværk Tekst og foto: Mikkel Egeberg Rasmussen Måløv Aksen Byens Netværk 17.09.12 Tekst og foto: Mikkel Egeberg Rasmussen Måløv Aksen og dens tilstødende byrum er et visionært projekt og et eksempel på, hvordan man kan løse en problemstilling, som

Læs mere

WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 27. FEBRUAR 2013 AUNING BYMIDTE

WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 27. FEBRUAR 2013 AUNING BYMIDTE WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 1 PROGRAM Velkommen v. Helen Rosager Fagligt oplæg hovedtræk i udviklingsplanen og nedslagspunkter v. COWI Workshop: Diskussion i grupper indenfor 2

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE Fremtidens Forstæder

SOLRØD KOMMUNE Fremtidens Forstæder SOLRØD KOMMUNE Fremtidens Forstæder Projektforslag fra Solrød Kommune Jersie Center Fremtidens Forstæder Baggrunden for Solrød Kommunes projektforslag Ligesom i et stort antal øvrige danske forstæder,

Læs mere

Investér i fremtidens. AlleTidersRoskilde

Investér i fremtidens. AlleTidersRoskilde Investér i fremtidens AlleTidersRoskilde Kildegården Kraftcenter for kultur, idræt og fritid i Roskilde ved Møllehusvej Attraktivt og levende bymiljø Tæt på bymidte og station Lokalplan udarbejdes i 2018

Læs mere

MILJØRAPPORT. Forslag til Kommuneplantillæg 28/2013 Forslag til Helhedsplan for Lundtofte.

MILJØRAPPORT. Forslag til Kommuneplantillæg 28/2013 Forslag til Helhedsplan for Lundtofte. MILJØRAPPORT Forslag til Kommuneplantillæg 28/2013 Forslag til Helhedsplan for Lundtofte. Læsevejledning En miljørapport er en miljøvurdering af fx et forslag til lokalplan og et forslag til et kommuneplantillæg.

Læs mere

EN LEVENDE BY PLANSTRATEGI 2016

EN LEVENDE BY PLANSTRATEGI 2016 EN LEVENDE BY PLANSTRATEGI 2016 INDHOLD S. 3 En levende by S. 4 Afsæt S. 5 Temaer S. 6 Job og erhverv S. 7 Detailhandel S. 8 Boliger S. 9 Bykvalitet S. 10 Infrastruktur S. 11 Kommunal service S. 12 Planlægning

Læs mere

1. Gladsaxe erhvervskvarter 2. Bagsværd Bypark 3. Normer for cykelparkering 4. Ændring i rammer for åben-lav boligområder

1. Gladsaxe erhvervskvarter 2. Bagsværd Bypark 3. Normer for cykelparkering 4. Ændring i rammer for åben-lav boligområder Økonomiudvalget 04.12.2012 Kommuneplan 2013 Punkt nr. 289, bilag 4 Forslag til indholdsmæssige ændringer i rammerne 1. Gladsaxe erhvervskvarter 2. Bagsværd Bypark 3. Normer for cykelparkering 4. Ændring

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 19:00 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 11 Godkendelse af dagsorden 3 12 Opsamling på tema om byens rolle - nu og frem

Læs mere

Opsamling på borgermøde 21.februar 2013

Opsamling på borgermøde 21.februar 2013 Dato: 22. februar 2013 Sags id: 190-2012-76937 Dok. nr.: 190-2013-39571 Center for By, Miljø og Erhverv Stiager 2 3500 Værløse Direkte telefon: 72 35 54 52 E-mail: bme@furesoe.dk Opsamling på borgermøde

Læs mere

REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17.

REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17. REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17.30 Til stede Borgere: 76 Politikere: 11 Administration: 14 PROGRAM

Læs mere

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du:

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du: Bæredygtighedsskema Skemaet skal udfyldes i forbindelse med ansøgning om lokalplan. I skemaet skal du beskrive, hvilke bæredygtige tiltag dit projekt indeholder. Beskrivelsen er opdelt i emner, som svarer

Læs mere

HERSTED INDUSTRIPARK PROFIL, HISTORIE OG FREMTID

HERSTED INDUSTRIPARK PROFIL, HISTORIE OG FREMTID HERSTED INDUSTRIPARK PROFIL, HISTORIE OG FREMTID FAKTA om Hersted Industripark Albertslund Skovbyerne Hersted Industripark er 160 hektar. Der forventes at være en restrummelighed i området på 1.000.000

Læs mere