Værnedamsvej, bedre byliv, bedre cykelforhold

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Værnedamsvej, bedre byliv, bedre cykelforhold"

Transkript

1 Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Værnedamsvej, bedre byliv, bedre cykelforhold Oktober 2013 Udgivelsesdato : 8. oktober 2013 Projekt : Version 2 Udarbejdet : Kontrolleret : Godkendt :

2 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 5 2 NUVÆRENDE FORHOLD Vejen på grænsen mellem 2 kommuner Vejens funktioner og bymæssige sammenhæng Trafikforhold Fodgængertrafik Cykeltrafik Cykelparkering Biltrafik Bilparkering Varelevering Trafikuheld Byliv Offentlige opholdsarealer Kommercielle serverings- og udstillingsarealer Belægninger, beplantning, belysning og gadeudstyr Foreløbige adfærdsstudier og iagttagelser på stedet LØSNINGSFORSLAG Overordnede målsætninger Hovedprincipper Forslag 1A Ensrettet vej med modstrøms cykelsti (bugtet forløb) Tværprofil Strækningsudformning Udformning af signalregulerede kryds Sikkerhed og tryghed Parkeringsforhold Multifunktionelle arealer Materialer, inventar, belysning og beplantning Forslag 1B Ensrettet vej med modstrøms cykelsti (lige forløb) Tværprofil Strækningsudformning Udformning af signalregulerede kryds Sikkerhed og tryghed Parkeringsforhold Multifunktionelle arealer Materialer, inventar, belysning og beplantning Forslag 2 - Sivegade med dobbeltrettet trafik 22

3 Side Tværprofil Strækningsudformning Udformning af signalregulerede kryds Sikkerhed og tryghed Parkeringsforhold Multifunktionelle arealer Materialer, inventar, belysning og beplantning Forslag 3: Cykelgade med ensrettet biltrafik tilladt Tværprofil Strækningsudformning Udformning af signalregulerede kryds Sikkerhed og tryghed Parkeringsforhold Multifunktionelle arealer Materialer, inventar, belysning og beplantning Forslag 4 - Gågade med ensrettet biltrafik og dobbeltrettet cykeltrafik tilladt Tværprofil Strækningsudformning Udformning af signalregulerede kryds Sikkerhed og tryghed Parkeringsforhold Multifunktionelle arealer Materialer, inventar, belysning og beplantning 31 4 VURDERING AF LØSNINGSFORSLAG Forhold for fodgængere Forhold for cyklister Forhold for bilister, parkering / varelevering Arkitektoniske og æstetiske forhold Byliv Anlægs- og driftsøkonomi Vurderingsskema 35 5 ANLÆGSØKONOMISKE OVERSLAG Forslag 1A Forslag 1B Forslag Forslag 3 36

4 Side Forslag 4 36

5 Side 5 1 INDLEDNING Baggrund Værnedamsvej ligger både i Københavns og Frederiksberg Kommuner (ca. 40 % af vejen ligger i Københavns kommune), og nærværende projekt er derfor udviklet og etableret i et samarbejde mellem de to Kommuner. Vejen har dobbeltrettet trafik med mange parkerede biler, som gør det vanskeligt og utrygt som cyklist at køre igennem vejen - I særdeleshed om morgenen, hvor mange børn sættes af ud for den franske skole. Vejens tilslutning til Frederiksberg Allé vanskeliggør at cyklister på sikker og lovlig vis kan komme ud til Vesterbrogade. Derfor forekommer der i dag en del cykling på fortovet ved tilslutningen til Vesterbrogade. Fortovene er meget smalle, og det er vanskeligt for to personer at passere hinanden uden at en af dem må træde ud på kørebanen. Til trods herfor har Værnedamsvej et livligt handelsliv. Dette projekt tager udgangspunkt i ønsket om at understøtte og skabe bedre forhold for det eksisterende byliv, samt sikre at cyklister kan få en sikker, tryg og let fremkommelig rejse på vejen og en sikker og logisk mulighed for tilslutning til Vesterbrogade. Som en indledende projektfase er der udarbejdet 5 alternative skitseforslag for udformning af Værnedamsvej på strækningen imellem Vesterbrogade og Gammel Kongevej. Skitserne viser hvorledes arealet fremadrettet kan disponeres med henblik på at forbedre vejens byliv og cyklisternes forhold. I dette notat er hver skitse beskrevet, og der er foretaget en vurdering af forslagets konsekvenser for trafikken, bilparkeringen, muligheden for byliv, trafiksikkerheden og fremkommeligheden for cyklister, samt disses tilslutningsmuligheder ved Vesterbrogade. Endvidere er mulighederne for begrønning af vejen undersøgt og kommenteret. Som bilag til notatet er der vedlagt situationsplaner i mål 1:250. Som næste fase af projektet skal skitseforslagene præsenteres på et borgerinddragelsesarrangement i løbet af efteråret 2013.

6 Side 6 2 NUVÆRENDE FORHOLD 2.1 Vejen på grænsen mellem 2 kommuner Værnedamsvej ligger på grænsen mellem to kommuner, og det er ikke noget den almindelige borger bemærker i sin daglige færden gennem vejen. Hele vejens forløb og tværprofil er ensartet og gennemgående på trods af grænsen, herunder Københavnerfortovet og det øvrige enkle materialebrug. Der er ikke meget byinventar på vejen, og belysningen er også den samme i hele vejens længde. 2.2 Vejens funktioner og bymæssige sammenhæng Værnedamsvej forbinder to primære strøggader i henholdsvis København og Frederiksberg, nemlig Vesterbrogade (ved tilslutningen af Frederiksberg Allé) og Gammel Kongevej. Værnedamsvej er en travl og tæt handelsgade med en stor mangfoldighed og variation i forhold til butikker og caféer, og derudover ligger Prins Henriks Skole også på strækningen. Om det er skolen, der har været med til at give vejen sin parisiske karakter, eller om det er blomstret frem af sig selv må være usagt, men der er en sydlandsk, lettere hektisk og livlig stemning på vejen. 2.3 Trafikforhold Fodgængertrafik På Værnedamsvej er der i et snit ud for nr. 4A på en hverdag i perioden kl registret ca fodgængere på begge fortove tilsammen (se bilagsrapport). Om eftermiddagen (kl. 15:00-19:00) er fodgængertrafikken ca. dobbelt så stor på fortovet i østsiden i forhold til fortovet i vestsiden. Inventar fra cafeer og butikker samt parkerede cykler optager i perioder plads på fortovet, som medfører at fodgængerne bevæger sig ud på kørebanen.

7 Side 7 Den registrerede fodgængertælling skelner ikke imellem ærindetrafik og gennemgående trafik. Det antages derfor, at en stor del af fodgængerne har et ærinde på vejen. Restaurant Cofoco, café Granola og Prins Henriks Skole vurderes til at være vigtige destinationer for denne trafik Cykeltrafik På et hverdagsdøgn kører der på vejen ca cykler og knallerter i begge retninger tilsammen. For at kunne afdække hvor mange af cyklisterne på Værnedamsvej, der har et ærinde på vejen, er der foretaget videooptagelser, der dækker adgangene til Værnedamsvej fra henholdsvis Gammel Kongevej og Frederiksberg Allé, samt sidegaden Tullinsgade (den gennemførte analyse er nærmere beskrevet i bilagsrapporten). Fra Til Frederiksberg Allé Værnedamsvej Tullinsgade Gammel Kongevej Frederiksberg Allé Værnedamsvej Tullinsgade Gammel Kongevej Tabel 1 Fordelingen af cykeltrafik onsdag d i tidsrummet kl. 8:00-8:30 (bilag 2.2) Fra Til Frederiksberg Allé Værnedamsvej Tullinsgade Gammel Kongevej Frederiksberg Allé Værnedamsvej Tullinsgade Gammel Kongevej Tabel 2 Fordelingen af cykeltrafik onsdag d i tidsrummet kl. 16:00-16:30 (bilag 2.3)

8 Side 8 Som det fremgår af tabel 1 og tabel 2, så er størstedelen (70-80 %) af cykeltrafikken gennemkørende fra Frederiksberg Allé til Gammel Kongevej og vice versa. Dette er gældende for både morgen- og eftermiddagstrafikken. Ca % af den totale cykeltrafik udgør ærindetrafik på Værnedamsvej, i både morgen- og eftermiddagstrafikken Cykelparkering Figur 1 Antal parkerede cykler ved Værnedamsvej onsdag d i tidsrummet kl. 7:00-18:45 (bilag 3.1) Værnedamsvej har ingen cykelparkering i form af cykelstativer eller lignende. Parkeringen af cykler sker typisk opad butiksfacader, på kørebanen og bag pølsevognen ved Værnedamsvej nr. 2. Ved Tullinsgade nr. 27 er der et cykelstativ. Men allerede fra morgenstunden er stativet tit overfyldt med cykler. Som det fremgår af figur 1, så er antallet af parkeret cykler jævnt stigende i tidsrummet kl. 7:00 - kl. 17:15 (fra 50 til 166 parkerede cykler) Biltrafik På et hverdagsdøgn kører der på vejen ca køretøjer i begge retninger tilsammen.

9 Side 9 I forbindelse med nærværende projekt er der foretaget køretøjsregistrering for gennemkørende og ærindetrafik (se bilagsrapport). Siden midten af august 2013 har Værnedamsvej midlertidigt været ensrettet mod nord, så der er forbud mod både højresving og venstresving fra Gammel Kongevej. Som det fremgår af nedenstående tællinger overtrædes dette forbud i vidt omfang. Fra Til Frederiksberg Allé Værnedamsvej Tullinsgade Gammel Kongevej Frederiksberg Allé Værnedamsvej Tullinsgade Gammel Kongevej Tabel 3 Fordelingen af køretøjer onsdag d i tidsrummet kl. 7:00-19:00 (korrigeret) Som det fremgår af tabel 3 og tabel 4, så er det lidt over halvdelen af biltrafikken på Værnedamsvej, som er gennemkørende. Ca. 47 % af den totale køretøjstrafik er ærindetrafik. Kl. 7:00 19:00 % Ikke gennemkørende køretøjer ,84 Gennemkørende køretøjer ,16 Køretøjer i alt ,00 Tabel 4 Fordelingen af summen for køretøjer onsdag d i tidsrummet kl. 7:00-19:00 (korrigeret) Bilparkering Varelevering I 2011 blev der udarbejdet en parkeringsanalyse for Værnedamsvej (se bilagsrapport) og nedenstående tabeller tager udgangspunkt i denne. Det skal bemærkes, at der i Københavns Kommune er betalingsparkering, mens der i Frederiksberg Kommune er gratis 2-timers parkering. Tabel 5 Parkeringsregistrering d. 11. og Bemærk at belægningsgraden her er beregnet som (lovligt + ulovligt parkerede biler / lovlige p-pladser)

10 Side 10 Som det fremgår af tabel 5, så opleves parkeringsproblemerne især i dagtimerne nord for Tullinsgade. Her er vejen overbelagt med mange ulovlige parkeringer (inkl. varelevering) både i den vestlige og østlige side af vejen Trafikuheld Over en periode på 5 år er der registreret i alt 5 uheld på selve Værnedamsvej. Alle 5 uheld omfatter påkørsel af en parkeret bil, og der er ingen personskadeuheld blandt uheldene. Med den trafikintensitet, der er på Værnedamsvej, er det en smule overraskende, at der ikke sker flere uheld, herunder personskadeuheld. En hypotese kunne være, at det travle byrum skærper trafikanternes opmærksomhed, så alvorlige uheld undgås. I krydset ved Gammel Kongevej er der registreret 2 uheld. Et eneuheld og en påkørsel af en cyklist. Heller ikke her er der registreret personskadeuheld. I krydset ved Frederiksberg Allé og Vesterbrogade er der registreret 2 uheld. Begge uheld omfatter påkørsel af cyklister, men her er også tale om materielskadeuheld. Krydset har generelt en speciel udformning, som kunne øge risikoen for uheld. Det er derfor også lidt overraskende, at der ikke er sket flere eller mere alvorlige uheld i krydset. 2.4 Byliv Offentlige opholdsarealer Der er på strækningen ikke nogen egentlige offentlige opholdsarealer. Det nærmeste, man kommer, er arealet for enden af vejen ud mod Vesterbrogade, hvor der ofte er parkeret en pølsevogn. Her er der i princippet plads til ophold, men ingen bænke eller andet, man kan sidde på Kommercielle serverings- og udstillingsarealer Da der på strækningen kun er relativt smalle fortove, ofte med stor sideholdning, og med den sædvanlige chausséstensbelagte bagkant i varierende dybde ind mod facaden, er det i denne bagkantzone egentlig udstilling og udeservering foregår. I nogle tilfælde tages også vejarealet i brug til klapskilte. 2.5 Belægninger, beplantning, belysning og gadeudstyr Vejen er en klassisk bygade, hvad angår belægninger. Asfalt på kørebanearealet omkranset af flotte slidte faskansten i nordisk granit og et mix af flotte slidte nordiske chaussésten i for- og bagkant fortov samt mellem fliserne. Sidstnævnte fungerer som i resten af København som ledelinje for blinde og svagtseende. For enden af Værnedamsvej ud mod Vesterbrogade står to lindetræer, og der er ingen øvrig beplantning på strækningen.

11 Side 11 Belysningen består af wireophængte Københavnerarmaturer. 2.6 Foreløbige adfærdsstudier og iagttagelser på stedet Som inspiration til skitseringsprocessen er der blevet gennemført adfærdsstudier og iagttagelser på stedet, ligesom den igangværende, offentlige dialog om fremtidens Værnedamsvej er blevet analyseret. Tilsammen har dette været kvalificerende for skitseringen af de forskellige løsningsforslag. Værnedamsvej kan karakteriseres ved at være en vej, hvor der er skabt et særligt miljø og en særlig stemning, som beboerne, de forretningsdrivende og brugerne har et stærkt ejerskab til. Det særlige miljø kommer blandt andet til udtryk ved, at Værnedamsvej består af en lang række mindre forretninger/butikker hele 44 stykker. Heraf er 17 relateret til fødevarer enten restauranter/caféer, takeaway s eller specialforretninger som fisk, chokolade, is etc. Det store antal af mindre forretninger gør, at der løbende sker en udskiftning på vejen. Lige nu er en ny restaurant under opbygning, ligesom et par mindre lejemål ser ud til at være klar til at skifte lejere/ejere. Et karakteristisk træk på vejen er, at de mange forretninger selv har skabt løsninger, der forbinder butik og gadeliv. Det mest karakteristiske, der går igen flest steder, er klapskilt og bænke. Bænkene står udenfor butiksvinduerne og bruges enten af kunder (de steder, hvor der foregår servering) eller af personale, der nyder en kop kaffe og følger med i livet, når der ikke lige er kunder i butikken. Klapskiltet står som oftest på fortovet, men i flere tilfælde bliver det også placeret på kørebanen, hvor det blandt andet har den effekt, at det inviterer cyklister til at parkere deres cykler ved siden af skiltet, hvorved der opstår cykelparkering på vejen. Dette forekommer i særlig grad ved caféerne, men er også set ud for nogle af de øvrige butikker. En anden iagttagelse er, at vejen har meget forskellig brug set over et døgn. I morgentimerne bruges Værnedamsvej til gennemkørende trafik og til varelevering. Om formiddagen er der flere mennesker især omkring caféerne, mens der til middag kommer endnu flere til. Ved middagstid foregår der også en del kørsel fra vejens handlende, der leverer mad ud af huset. Det øvrige forretningsliv blomstrer fra frokost og frem til eftermiddag, hvor vejen igen bliver brugt som gennemkørsel for især cyklister. Sen eftermiddag og aften har caféer, restauranter og takeaway s igen overtaget, og der foregår en del korttidsparkeringer i bil og på cykel omkring de sidstnævnte forretninger.

12 Side 12 Den tredje iagttagelse er, at det synes som om langt de fleste brugere/trafikanter tager hensyn til hinanden. De mange brugere på den trange plads får det til at fungere også selv om der er tilfælde, hvor biler og varelevering midlertidigt laver prop. Det fører nogle gange til, at cyklister overhaler ventende biler udenom eller forcerer fortovet. Der er også tidspunkter, hvor der dannes prop på fortovet, hvor fodgængere så nogle gange bliver nødsaget til at bruge kørebanen til at komme frem; men det sker på en måde, hvor det virker til at folk tager hensyn til hinanden, hvilket i det hele taget virker til at være en generel tendens, der kommer til udtryk i den særlige stemning og det miljø, som Værnedamsvej er i dag.

13 Side LØSNINGSFORSLAG 3.1 Overordnede målsætninger Dette projekt tager udgangspunkt i ønsket om at understøtte og skabe bedre forhold for det eksisterende byliv, samt sikre større tilgængelighed og tryghed for cyklister og fodgængere. Det er målet at skabe en fremtidig løsning, hvor der er skabt mere plads, så fodgængere ikke behøver at træde ud på vejbanen, ligesom det understreges, at cyklister skal kunne færdes på sikker og tryg vis. I den igangværende, offentlige dialog bliver der argumenteret for, at målet er at skabe endnu bedre rammer for bylivet og handelslivet, og dermed sikre den eksisterende, særlige atmosfære og stemning, men også sikre, at endnu flere kommer på visit og stopper op på deres tur igennem Værnedamsvej. Derudover nuanceres dialogen i to særlige ønsker: Det ene handler om at bevare det lidt kaotiske og autentiske byliv, hvor bilerne indgår, mens det andet udspringer af et ønske om at skabe mere ro og tryghed, hvor bilernes plads minimeres med løsninger som ensretning, sivegade og gågade som nævnte løsningsforslag. I den efterfølgende borger- og brugerinvolvering er det afgørende, at de mange interessenter involveres for at kvalificere skitserne og for at bygge bro mellem de to særlige interesser, så projektets overordnede målsætninger om endnu bedre byliv og større tilgængelighed kan skabes og omsættes til praksis. 3.2 Hovedprincipper I det følgende er beskrevet. Beskrivelsen er suppleret med vedlagte situationsplaner i mål 1:250. Forslag 1A: Ensretning af vejen med modstrøms cykelsti. Forsætning af kørespor og cykelsti med flexzoner/parkering skiftevis i vest- og østside af vejen. Udformes som stillevej (30 km/t) Forslag 1B: Ensretning af vejen med modstrøms cykelsti. Flexzoner/parkering udelukkende i vejens østside. Udformes som stillevej (30 km/t) Forslag 2: Sivegade med opretholdelse af nuværende dobbeltrettet trafik Forslag 3: Cykelgade med ensrettet biltrafik tilladt Forslag 4: Gågade med ensrettet biltrafik og dobbeltrettet cykeltrafik tilladt

14 Side Forslag 1A Ensrettet vej med modstrøms cykelsti (bugtet forløb) Værnedamsvej ensrettes mod nord, og der etableres en modstrøms cykelsti. P- og flexarealer inddrager en del af fortovet. Kørebane og modstrøms cykelsti forsættes svagt fra side til side, så der skabes plads til flexzoner/parkering skiftevis i vestsiden og østsiden af vejen Tværprofil Fortovet i begge sider af vejen side etableres i en bredde på mellem 2,0 og 3,0 m. Modstrømscykelsti etableres i en bredde på 2,5 m. Kørebanebredde er 5,0 m. Hvor der er p-bane langs vejen, indsnævres køresporet til 3,0 m. Med en vejledende hastighed på 30 km/t skønnes den smalle kørebane ikke at medføre trygheds- og trafiksikkerhedsmæssige problemer for cyklisterne Strækningsudformning Værnedamsvej defineres rumligt af bygningerne langs vejen. I enden af vejen mod Vesterbrogade er en gruppe af træer med til delvist at lukke rummet af mod denne store og meget trafikerede gade. Ned gennem vejen vil det til dels slyngede forløb af kørebanen og placeringen af flexzonen skiftevis i hver side af vejen være med til at skabe en vis visuel tæthed i rummet, lidt som det opleves i dag. Der er mulighed for at plante enkelte træer på strækningen i forbindelse med flexzonerne, som yderligere forstærker denne tæthed og intimitet i rummet.

15 Side 15 I krydset ved Tullinsgade etableres en hastighedsdæmpende foranstaltning i form af en hævet flade, og tilsvarende hævede flader etableres to steder på strækningen nord for Tullinsgade og ét sted på strækningen syd for. Med det varierede forløb af kørebane og cykelsti ned gennem vejen tilvejebringes et lidt bredere fortovsareal skiftevis på den ene eller anden side af vejen, så der nogle steder i højere grad end i dag kan etableres en lidt større udeservering eller udstilling Udformning af signalregulerede kryds Kryds ved Gammel Kongevej: Det vil ikke være tilladt for bilister at svinge mod Værnedamsvej. Det betyder, at højresvingssporet i Gammel Kongevejs vestlige tilfart kan fjernes, hvilket medfører, at cykelstien kan føres helt frem i krydset. Endvidere kan venstresvingssporet i Gammel Kongevejs østlige tilfart fjernes. Kryds ved Frederiksberg Allé: For at forbedre trygheden for cyklister i krydset fjernes venstresvingssporet mod Værnedamsvej, og der etableres en krydsningshelle, som cyklisterne kan gøre stop i, når de krydser Frederiksberg Allé. Løsningen vil medføre, at bilister ikke kan foretage venstresving fra Frederiksberg Allé mod Værnedamsvej, hvilket vil være en forringelse af serviceniveauet i forhold til i dag Sikkerhed og tryghed Trafiksikkerhedsmæssigt er det en fordel at vejen ensrettes mod nord, da krydsende trafik kun skal tage hensyn til biltrafik kommende fra den ene side. Den cykeltrafik, der kører i modsat retning, foregår på en decideret cykelsti, hvilket vil være tydeligt for trafikanterne. Da p-muligheder og flexzoner placeres skiftevis i den ene og den anden side af vejen, vil der ikke være gennemkig på strækningen. Dette vurderes at kunne nedsætte bilisternes hastighed og skærpe trafikanternes opmærksomhed. De smalle kørespor kombineret med hævede flader vil virke hastighedsdæmpende på biltrafikken og vil reelt betyde, at det er svært for en bilist at overhale en cyklist, der kører i samme retning på kørebanen. Med den betydelige mængde cyklister på strækningen, vil hastighedsniveauet på strækningen derfor i høj grad blive dikteret af cyklisterne. Muligheden for parkering og varelevering i begge sider af vejen, vil reducere behovet for at krydse vejen.

16 Side Parkeringsforhold Parkeringen disponeres udelukkende som flexzoneparkering, dvs. mulig cykelparkering og plads for varelevering om dagen og bilparkering for beboere om aftenen og om natten mellem kl og Parkeringsarealerne er tydeligt afmærkede med termoplast på asfalt, og det samlede antal af parkeringspladser er omtrentligt halveret i forhold til dagens situation. Der er på tegningen disponeret 20 p-pladser, hvoraf 6 er inddraget til ophold/udeservering/udstilling. I en videre disponering kan det diskuteres og præciseres, hvor stor en del at flexzonen/multifunktionelle arealer, man evt. vil leje ud til udeservering eller lade indgå som offentlige opholdsarealer i stedet for at benytte arealet til parkering. I de to viste forslag, 1a og 1b, er der således disponeret forskelligt for at vise de mange variationsmuligheder, der vil være Multifunktionelle arealer Langs fortovet mod øst og mellem modstrømscykelstien og kørebanen mod vest etableres flexzonearealer. Disse arealer kan benyttes til delvis parkering for biler og cykler jævnfør ovenstående, men disse arealer kan også benyttes til udeservering eller udstilling af varer eller som arealer for ophold af mere offentlig karakter med bænke og affaldskurve. Vi forestiller os, at arealerne til brug for ophold bliver møbleret med et modulært og mobilt/flytbart trædæk i et robust og enkelt design. Disse moduler lægges ud på asfalten indenfor de termoplastbemalede streger, så dækket kommer op i niveau med fortovet ved siden af. Løsningen vil være mest aktuel på østsiden, hvor fortov og flexzone ligger op ad hinanden, men det kan også være en løsning på vestsiden, hvor arealet kommer til at ligge som en lille ø mellem cykelsti og kørebane. Ovennævnte flexzonemoduler er tænkt udlagt efter aftale mellem kommune og lejer af vejareal. De tænkes placeret på samme sted i længere i perioder som eksempelvis passer ind i sæsonen for udeservering eller lignende, dvs. et halvt år eller et helt år ad gangen. Fleksibiliteten er tænkt således, at nedlæggelsen af et modulareal et sted på vejen vil give mulighed for ny etablering et andet sted. Afhængig af udbud og efterspørgsel fra private vil kommunerne evt. også kunne etablere et kommunalt opholdsareal på et sådant flexareal Materialer, inventar, belysning og beplantning De foreslåede materialer er de samme som benyttes i dag. Kørebane og modstøms cykelsti i asfalt. Genbrug af faskantsten og genbrug af eksisterende chaussésten i mix af nordisk granit og delvis genbrug af fortovsfliser suppleret af nye tilsvarende.

17 Side 17 Af inventar foreslår vi i Tullinsgade supplerende cykelparkering med de samme cykelstativer som forefindes i dag. Som affaldskurve og bænke foreslås dem fra designmanualen i København på den københavnske del af strækningen, Københavnerbænken og Københavnerkurven. På Frederiksbergdelen foreslås en tilsvarende bænk og affaldskurv i samme eller beslægtet design i henhold til Frederiksberg Kommunes designmanual. Inventaret kan evt. males i respektive kommuners standardfarver, eller der kan vælges en fælles farve. Trædækket, som foreslås til brug for udeservering/ophold på flexarealerne, tænkes udført i egetræ i dimensioner, der kan tåle at blive kørt henover. Som beplantning foreslår vi slanke opstammede robinietræer, der kan tåle en vis beskæring, f.eks. ind mod bygningerne, ligesom de er lysåbne og letløvede med en grenstruktur, der gør, at træet kan fremtræde asymmetrisk, uden at det virker forkert. Som belysning foreslås Københavnerarmaturet anvendt som i dag, da det er et armatur som benyttes i begge kommuner. Vi foreslår dog armaturet i en opal version, der i højere grad vil være synlig om aftenen og gennem sin synlighed være med til at understrege, at vejen har en særlig status i de to kommuner som aktiv handelsgade med et meget intenst byliv. De omkringliggende veje på Frederiksberg belyses fra Københavnerarmaturet i en normal lukket version, i lysegrå farve. Vesterbrogade belyses fra Københavnerarmaturet i en normal lukket version, i mørkebrun farve, og de øvrige gader på Vesterbro belyses fra opale Icon-armaturer. Vi forestiller os at også Vesterbrogade senere vil blive belyst fra Icon-armaturer. Vejen vil således diskret skille sig ud i forhold til de øvrige byrum i begge kommuner.

18 Side Forslag 1B Ensrettet vej med modstrøms cykelsti (lige forløb) Værnedamsvej ensrettes mod nord, og der etableres en modstrøms cykelsti. P- og flexarealer inddrager en del af fortovet. flexzoner/parkering udelukkende i vejens østside Tværprofil Fortovet i vejens vestlige side etableres i en bredde på 3,0 m. Modstrømscykelsti etableres i en bredde på 2,0 m. Kørebanebredde vil være mellem 4,0 og 5,0 m. Hvor der er parkeringsspor langs vejen, indsnævres køresporet til 3,0 m. Med en vejledende hastighed på 30 km/t skønnes den smalle kørebane ikke at medføre trygheds- og trafiksikkerhedsmæssige problemer for cyklisterne. Fortovsbredden i vejens østlige side varierer mellem 2,5 og 3,5 m. Hvor der er parkeringsspor langs vejen, indsnævres til 2,5 m Strækningsudformning Værnedamsvej defineres rumligt af bygningerne langs vejen. I enden af vejen mod Vesterbrogade er en gruppe af træer med til delvist at lukke rummet af mod denne store og meget trafikerede gade. Det rette forløb af kørebane og modstrøms cykelsti og placeringen af flexzonen i den østlige side af vejen vil skabe en enkel og stram og

19 Side 19 tilpas visuel tæthed i rummet. Der er mulighed for at plante enkelte træer på strækningen i forbindelse med flexzonerne, som yderligere forstærker denne tæthed og intimitet i rummet. I krydset ved Tullinsgade etableres en hastighedsdæmpende foranstaltning i form af en hævet flade, og tilsvarende hævede flader etableres to steder på strækningen nord for Tullinsgade og ét sted på strækningen syd for. Gennemgående er der tilvejebragt et ca. 0,5 meter bredere fortovsareal mod vest end i dag, så der skabes plads til bedre passage forbi udeserveringer og udstillinger. Mod øst er der den samme fortovsbredde som i dag, men med mellemrum, mellem flexarealerne, tilvejebringes dog et bredt fortovsareal, så der nogle steder i langt højere grad end i dag kan etableres en større udeservering, udstilling eller et offentligt opholdsareal på strækningen Udformning af signalregulerede kryds Kryds ved Gammel Kongevej: Det vil ikke være tilladt for bilister at svinge mod Værnedamsvej. Det betyder, at højresvingssporet i Gammel Kongevejs vestlige tilfart kan fjernes, hvilket medfører, at cykelstien kan føres helt frem i krydset. Endvidere kan venstresvingssporet i Gammel Kongevejs østlige tilfart fjernes. Kryds ved Frederiksberg Allé: For at forbedre trygheden for cyklister i krydset fjernes venstresvingssporet mod Værnedamsvej, og der etableres en krydsningshelle, som cyklisterne kan gøre stop i, når de krydser Frederiksberg Allé. Løsningen vil medføre, at bilister ikke kan foretage venstresving fra Frederiksberg Allé mod Værnedamsvej, hvilket vil være en forringelse af serviceniveauet i forhold til i dag Sikkerhed og tryghed Trafiksikkerhedsmæssigt er det en fordel at vejen ensrettes mod nord, da krydsende trafik kun skal tage hensyn til biltrafik kommende fra den ene side. Den cykeltrafik, der kører i modsat retning, foregår på en decideret cykelsti, hvilket vil være tydeligt for trafikanterne. På grund af vejens ensartede tværprofil på strækningen, kommer vejen til at fremstå som meget lige. Dette sikrer gode oversigtsforhold, men kan også øge bilisternes hastighed på strækningen. På grund af de hævede flader vurderes hastighedsniveauet dog at blive lavt. Endvidere vil det smalle kørespor virke hastighedsdæmpende på biltrafikken og vil reelt betyde, at det er svært for en bilist at overhale en cyklist der kører i samme retning på kørebanen. Med den betydelige mængde cyklister på strækningen, vil hastighedsniveauet på strækningen derfor i høj grad blive dikteret af cyklisterne.

20 Side 20 Da p-muligheder og flexzoner kun placeres i vejens ene side, vil dette øge behovet for at krydse vejen Parkeringsforhold Parkeringen disponeres udelukkende som flexzoneparkering, dvs. mulig cykelparkering og plads for varelevering om dagen og bilparkering for beboere om aftenen og om natten mellem kl og Parkeringsarealerne er tydeligt afmærkede med termoplast på asfalt, og det samlede antal af parkeringspladser er omtrentligt halveret i forhold til dagens situation. Der er på tegningen disponeret 18 p-pladser, hvoraf 9 er inddraget til ophold/udeservering/udstilling. I en videre disponering kan det diskuteres og præciseres, hvor stor en del at flexzonen/multifunktionelle arealer, man evt. vil leje ud til udeservering eller lade indgå som offentlige opholdsarealer i stedet for at benytte arealet til parkering. I de to viste forslag, 1a og 1b, er der således disponeret forskelligt for at vise de mange variationsmuligheder Multifunktionelle arealer Langs fortovet mod øst og kørebanen etableres flexzonearealer. Disse arealer kan benyttes til delvis parkering for biler og cykler jævnfør ovenstående, men disse arealer kan også benyttes til udeservering eller udstilling af varer eller som arealer for ophold af mere offentlig karakter med bænke og affaldskurve. Vi forestiller os, at arealerne til brug for ophold bliver møbleret med et modulært og mobilt/flytbart trædæk i et robust og enkelt design. Disse moduler lægges ud på asfalten indenfor de termoplastbemalede streger, så dækket kommer op i niveau med fortovet ved siden af. Ovennævnte flexzonemoduler er tænkt udlagt efter aftale mellem kommune og lejer af vejareal. De tænkes placeret på samme sted i længere i perioder som eksempelvis passer ind i sæsonen for udeservering eller lignende, dvs. et halvt år eller et helt år ad gangen. Fleksibiliteten er tænkt således, at nedlæggelsen af et modulareal et sted på vejen vil give mulighed for ny etablering et andet sted. Afhængig af udbud og efterspørgsel fra private vil kommunerne evt. også kunne etablere et kommunalt opholdsareal på et sådant flexareal Materialer, inventar, belysning og beplantning De materialer vi foreslår, er de samme som benyttes i dag. Kørebane og modstøms cykelsti i asfalt. Genbrug af faskantsten og genbrug af eksisterende chaussésten i mix af nordisk granit og delvis genbrug af fortovsfliser suppleret af nye tilsvarende. Af inventar foreslår vi i Tullinsgade supplerende cykelparkering med de samme cykelstativer som forefindes i dag. Som affaldskurve og bænke foreslås dem fra designmanualen i København på den københavnske del af strækningen, Københavnerbænken og Københavnerkurven. På Frederiksbergdelen foreslås en tilsvarende bænk og affaldskurv i samme eller beslægtet design i henhold til Frederiksberg Kommunes designmanual. Inventaret kan evt. males i respektive kommuners standardfarver, eller der kan vælges en fælles farve. Trædækket, som foreslås til brug for

21 Side 21 udeservering/ophold på flexarealerne, tænkes udført i egetræ i dimensioner, der kan tåle at blive kørt henover. Som beplantning foreslår vi slanke opstammede robinietræer, der kan tåle en vis beskæring, f.eks. ind mod bygningerne, ligesom de er lysåbne og letløvede med en grenstruktur, der gør at træet kan fremtræde asymmetrisk uden at det virker forkert. Som belysning foreslås Københavnerarmaturet anvendt som i dag, da det er et armatur som benyttes i begge kommuner. Vi foreslår dog armaturet i en opal version, der i højere grad vil være synlig om aftenen og gennem sin synlighed være med til at understrege, at vejen har en særlig status i de to kommuner som aktiv handelsgade med et meget intenst byliv. De omkringliggende veje på Frederiksberg belyses fra Københavnerarmaturet i en normal lukket version, i lysegrå farve. Vesterbrogade belyses fra Københavnerarmaturet i en normal lukket version, i mørkebrun farve, og de øvrige gader på Vesterbro belyses fra opale Icon-armaturer. Vi forestiller os at også Vesterbrogade senere vil blive belyst fra Icon-armaturer. Vejen vil således diskret skille sig ud i forhold til de øvrige byrum i begge kommuner.

22 Side Forslag 2 - Sivegade med dobbeltrettet trafik Værnedamsvej udformes som Sivegade, og den nuværende dobbeltrettede biltrafik opretholdes Tværprofil Vejen udformes som en sivegade uden opspring og med samme belægning på hele tværprofilet. Et 5 m bredt bælte holdes fri for aptering midt på vejen af hensyn til brandredning med stigevogn Strækningsudformning Værnedamsvej defineres rumligt af bygningerne langs vejen. I enden af vejen mod Vesterbrogade er en gruppe af træer med til delvist at lukke rummet af mod denne store og meget trafikerede gade. Vejen er disponeret med en zone i midten, hvor der er plads til kørsel med cykler og biler, herunder brandredning, og en zone på hver side af denne til placering af træer, flexzoner og øvrig offentlig møblering med bænke og affaldskurve. Vejens disponering tager derudover generelt udgangspunkt i, at belægningsfladen skal opleves som en sammenhængende flade af kendte og enkle materialer, der kendes fra alle de almindelige gaderum i de to kommuner - Nemlig fortovsfliser og chaussésten, der svarer til de eksisterende. Derudover benyttes brosten til markering af flexzonerne. For at skabe en vis variation i belægningen er der ud for alle indgange og porte placeret en løber af fortovsfliser, der går på tværs af den øvrige langsgående belægning. Disse løbere er i lidt varierende længde, men afsluttes

23 Side 23 under alle omstændigheder ud mod midterzonen i flugt med træplantehullerne og de markerede flexzonefelter for at underordne sig den langsgående kørsel i rummet. Langs begge facader i passende afstand til disse foreslås også placeret gennemgående ledelinjer. Træernes placering som løst disponeret i længderetningen, men fast placeret på tværs, er med til at stramme rummet op og give det en høj grad af frodighed og intimitet Udformning af signalregulerede kryds Kryds ved Gammel Kongevej: Krydset vil principielt bibeholde nuværende udformning. Hvis der skal etableres en decideret overkørsel ved Værnedamsvej, skal forholdene for synshandicappede fodgængere på tværs af belyses, da de så ikke vil kunne mærke hvornår de træder ud på kørebanen. Kryds ved Frederiksberg Allé: For at forbedre trygheden for cyklister i krydset fjernes venstresvingssporet mod Værnedamsvej, og der etableres en krydsningshelle, som cyklisterne kan gøre stop i, når de krydser Frederiksberg Allé. Løsningen vil medføre, at bilister ikke kan foretage venstresving fra Frederiksberg Allé mod Værnedamsvej, hvilket vil være en forringelse af serviceniveauet i forhold til i dag Sikkerhed og tryghed Den ensartede belægning i hele gadens bredde vil sikre langsom biltrafik på strækningen. Dette vil forbedre trygheden for de krydsende lette trafikanter. Dog kan der nogle gange være tvivl om vigepligtsforholdene mellem krydsende trafik og gennemkørende trafik i sivegader. Dobbeltrettet biltrafik er en fordel for handlende og varelevering, men det kan være svært at begrænse antallet af gennemkørende biler på strækningen. Dette betyder, at biltrafikkens mængde i værste fald er uændret, men at pladsforholdene reelt er mindre på midten af vejen. Dette kan øge utrygheden for cyklisterne Parkeringsforhold Parkeringen disponeres udelukkende som flexzoneparkering, dvs. mulig cykelparkering og plads for varelevering om dagen og bilparkering for beboere om aftenen og om natten, mellem kl og Parkeringsarealerne er tydeligt afmærkede gennem felter i brugte slidte brosten i den sammenhængende flade af fortovsfliser med linjer af chaussésten. Det samlede antal af parkeringspladser er reduceret med ca. en 1/4 del. Der er på tegningen disponeret 26 p-pladser, hvoraf 14 er inddraget til ophold/udeservering/udstilling. I en videre disponering kan det diskuteres og præciseres, hvor stor en del at flexzonen/multifunktionelle arealer man evt. vil leje ud til udeservering eller lade indgå som offentlige opholdsarealer i stedet for at benytte arealet til parkering.

24 Side Multifunktionelle arealer I begge sider af gaderummet etableres flexzonearealer. Disse arealer kan benyttes til delvis parkering for biler og cykler jævnfør ovenstående, men disse arealer kan også benyttes til supplerende arealer for udeservering eller udstilling af varer, hvis det ønskes. Ovennævnte flexzonearealer til udeservering og udstilling mv. er tænkt etableret efter aftale mellem kommune og lejer af vejareal. De tænkes placeret på samme sted i længere i perioder som eksempelvis passer ind i sæsonen for udeservering eller lignende, dvs. et halvt år eller et helt år ad gangen. Fleksibiliteten er tænkt således, at nedlæggelsen af et udlejet areal et sted på vejen vil give mulighed for ny etablering et andet sted med en flytning af parkeringen til følge. Afhængig af udbud og efterspørgsel fra private vil kommunerne evt. også kunne etablere et kommunalt opholdsareal på et sådant flexareal Materialer, inventar, belysning og beplantning De materialer vi foreslår, er generelt de samme som benyttes i dag, men dog reduceret, da vi ikke foreslår en kantafgrænset kørebane i asfalt. Derfor foreslår vi delvist genbrug af fortovsfliser suppleret af nye tilsvarende og genbrug af eksisterende chaussésten i mix af nordisk granit suppleret med nye. Flexzonerne foreslås anlagt i et mix af brugte nordiske brosten. Af inventar foreslår vi i Tullinsgade supplerende cykelparkering med de samme cykelstativer som forefindes i dag. Som affaldskurve og bænke foreslås dem fra designmanualen i København på den københavnske del af strækningen, Københavnerbænken og Københavnerkurven. På Frederiksbergdelen foreslås en tilsvarende bænk og affaldskurv i samme eller beslægtet design i henhold til Frederiksberg Kommunes designmanual. Inventaret kan evt. males i respektive kommuners standardfarver, eller der kan vælges en fælles farve. Som beplantning foreslår vi slanke opstammede robinietræer, der kan tåle en vis beskæring, f.eks. ind mod bygningerne, ligesom de er lysåbne og letløvede med en grenstruktur, der gør at træet kan fremtræde asymmetrisk, uden at det virker forkert. Som belysning foreslås Københavnerarmaturet anvendt som i dag, da det er et armatur som benyttes i begge kommuner. Vi foreslår dog armaturet i en opal version, der i højere grad vil være synlig om aftenen og gennem sin synlighed være med til at understrege, at vejen har en særlig status i de to kommuner som aktiv handelsgade med et meget intenst byliv. De omkringliggende veje på Frederiksberg belyses fra Københavnerarmaturet i en normal lukket version, i lysegrå farve. Vesterbrogade belyses fra Københavnerarmaturet i en normal lukket version, i mørkebrun farve, og de øvrige gader på Vesterbro belyses fra opale Icon-armaturer. Vi forestiller os at også Vesterbrogade senere vil blive belyst fra Icon-armaturer. Vejen vil således diskret skille sig ud i forhold til de øvrige byrum i begge kommuner.

25 Side Forslag 3: Cykelgade med ensrettet biltrafik tilladt Værnedamsvej udformes som Cykelgade med ensrettet biltrafik Tværprofil Vejen udformes som en cykelgade, hvor cyklister har forkørselsret, men hvor det er tilladt for bilister at sive langsomt igennem vejen i retning mod Gammel Kongevej. Løsningen kendes fra Mejlgade i Århus og fra Holland. Vejen indrettes som en 5 m bred kørebane med asfaltbelægning og tydelig markering af cykelsymboler. De brede fortove i hver side af vejen etableres med kantstensopspring mod kørebanen. På selve fortovet etableres der spredt længdeparkering for biler og varelevering Strækningsudformning Værnedamsvej defineres rumligt af bygningerne langs vejen. I enden af vejen mod Vesterbrogade er en gruppe af træer med til delvist at lukke rummet af mod denne store og meget trafikerede gade. Vejen er disponeret med en asfalteret zone i midten, hvor der er plads til kørsel med cykler og biler, herunder brandredning, og en zone på hver side af denne til placering af træer, flexzoner og øvrig offentlig møblering med bænke og affaldskurve. Vejens disponering tager derudover generelt udgangspunkt i, at indsnævre asfaltfladen som kørebane, og samtidig opretholde en god og jævn kø-

26 Side 26 rebanebelægning. Øvrige sidearealer skal opleves som en mere artikuleret flade af kendte og enkle materialer, der kendes fra alle de almindelige gaderum i de to kommuner - Nemlig fortovsfliser og chaussésten, der svarer til de eksisterende. Derudover benyttes brosten til markering af flexzonerne. For at skabe en vis variation i belægningen er der ud for alle indgange og porte placeret en løber af fortovsfliser, der går på tværs af den øvrige langsgående belægning. Disse løbere er i lidt varierende længde, men afsluttes under alle omstændigheder ud mod midterzonen i flugt med træplantehullerne og de markerede flexzonefelter for at underordne sig den langsgående kørsel i rummet. Langs begge facader i passende afstand til disse foreslås også placeret gennemgående ledelinjer. Træernes placering som løst disponeret i længderetningen, men fast placeret på tværs, er med til at stramme rummet op og give det en høj grad af frodighed og intimitet Udformning af signalregulerede kryds Kryds ved Gammel Kongevej: Det vil ikke være tilladt for bilister at svinge mod Værnedamsvej. Det betyder, at højresvingssporet i Gammel Kongevejs vestlige tilfart kan fjernes, hvilket medfører, at cykelstien kan føres helt frem i krydset. Endvidere kan venstresvingssporet i Gammel Kongevejs østlige tilfart fjernes. Kryds ved Frederiksberg Allé: For at forbedre trygheden for cyklister i krydset fjernes venstresvingssporet mod Værnedamsvej, og der etableres en krydsningshelle, som cyklisterne kan gøre stop i, når de krydser Frederiksberg Allé. Løsningen vil medføre, at bilister ikke kan foretage venstresving fra Frederiksberg Allé mod Værnedamsvej, hvilket vil være en forringelse af serviceniveauet i forhold til i dag Sikkerhed og tryghed Rene cykelgader er et relativt nyt fænomen i Danmark, men har været brugt med succes i Holland. En ren cykelgade, som er markeret tydeligt for trafikanterne, vurderes at give rigtig gode betingelser for cyklister på strækningen, da biltrafikken skal tage hensyn til cykeltrafikken, som vil være den dominerende. Ensretningen af biltrafikken vil reducere antallet af biler i gaden. Cykelgaden vil blive indrettet med kørebanebelægning og kantstensopspring mod fortovet i begge sider, hvilket vil tydeligøre vigepligtsforholdene for krydsende trafikanter. Dette vil forbedre trygheden for de fodgængere, der skal krydse vejen. P-mulighederne placeres udenfor kørebanearealet, hvilket reducerer risikoen for påkørsel af parkerede biler. Indretning til en ren cykelgade vurderes at ville øge antallet af cyklister i gaden.

27 Side Parkeringsforhold Parkeringen disponeres udelukkende som flexzoneparkering, dvs. mulig cykelparkering og plads for varelevering om dagen og bilparkering for beboere om aftenen og om natten, mellem kl og Parkeringsarealerne er tydeligt afmærkede gennem felter i brugte slidte brosten i den sammenhængende flade af fortovsfliser med linjer af chaussésten. Det samlede antal parkeringspladser er reduceret med ca. 1/4 del. Der er på tegningen disponeret 26 p-pladser, hvoraf 14 er inddraget til ophold/udeservering/udstilling. I en videre disponering kan det diskuteres og præciseres, hvor stor en del at flexzonen/multifunktionelle arealer man evt. vil leje ud til udeservering eller lade indgå som offentlige opholdsarealer i stedet for at benytte arealet til parkering Multifunktionelle arealer I begge sider af gaderummet etableres flexzonearealer. Disse arealer kan benyttes til delvis parkering for biler og cykler jævnfør ovenstående, men disse arealer kan også benyttes til supplerende arealer for udeservering eller udstilling af varer, hvis det ønskes. Ovennævnte flexzonearealer til udeservering og udstilling mv. er tænkt etableret efter aftale mellem kommune og lejer af vejareal. De tænkes placeret på samme sted i længere i perioder som eksempelvis passer ind i sæsonen for udeservering eller lignende, dvs. et halvt år eller et helt år ad gangen. Fleksibiliteten er tænkt således, at nedlæggelsen af et udlejet areal et sted på vejen vil give mulighed for ny etablering et andet sted med en flytning af parkeringen til følge. Afhængig af udbud og efterspørgsel fra private vil kommunerne evt. også kunne etablere et kommunalt opholdsareal på et sådant flexareal Materialer, inventar, belysning og beplantning De materialer vi foreslår, er generelt de samme som benyttes i dag. Derfor foreslår vi delvist genbrug af fortovsfliser suppleret af nye tilsvarende samt genbrug af eksisterende granitfaskantsten og chaussésten i mix af nordisk granit suppleret med nye. Flexzonerne foreslås anlagt i et mix af brugte nordiske brosten ligesom eksisterende asfaltbelægning søges genbrugt og tilføjet et nyt slidlag. Af inventar foreslår vi i Tullinsgade supplerende cykelparkering med de samme cykelstativer som forefindes i dag. Som affaldskurve og bænke foreslås dem fra designmanualen i København på den københavnske del af strækningen, Københavnerbænken og Københavnerkurven. På Frederiksbergdelen foreslås en tilsvarende bænk og affaldskurv i samme eller beslægtet design i henhold til Frederiksberg Kommunes designmanual. Inventaret kan evt. males i respektive kommuners standardfarver, eller der kan vælges en fælles farve. Som beplantning foreslår vi slanke opstammede robinietræer, der kan tåle en vis beskæring, f.eks. ind mod bygningerne, ligesom de er lysåbne og letløvede med en grenstruktur, der gør at træet kan fremtræde asymmetrisk, uden at det virker forkert.

28 Side 28 Som belysning foreslås Københavnerarmaturet anvendt som i dag, da det er et armatur, som benyttes i begge kommuner. Vi foreslår dog armaturet i en opal version, der i højere grad vil være synlig om aftenen, og gennem sin synlighed vil være med til at understrege, at vejen har en særlig status i de to kommuner som aktiv handelsgade med et meget intenst byliv. De omkringliggende veje på Frederiksberg belyses fra Københavnerarmaturet i en normal lukket version, i lysegrå farve. Vesterbrogade belyses fra Københavnerarmaturet i en normal lukket version, i mørkebrun farve, og de øvrige gader på Vesterbro belyses fra opale Icon-armatur. Vi forestiller os, at også Vesterbrogade senere vil blive belyst fra Icon-armaturer. Vejen vil således diskret skille sig ud i forhold til de øvrige byrum i begge kommuner.

29 Side Forslag 4 - Gågade med ensrettet biltrafik og dobbeltrettet cykeltrafik tilladt Værnedamsvej udformes som gågade, og biltrafikken ensrettes mod nord, mens cykeltrafik tillades i begge retninger Tværprofil Vejen udformes som en gågade uden opspring og med samme belægning på hele tværprofilet. Et 5 m bredt bælte holdes fri for aptering midt på vejen af hensyn til brandredning med stigevogn Strækningsudformning Værnedamsvej defineres rumligt af bygningerne langs vejen. I enden af vejen mod Vesterbrogade er en gruppe af træer med til delvist at lukke rummet af mod denne store og meget trafikerede gade. Vejen er disponeret med en zone i midten, hvor der er plads til kørsel med cykler og biler, herunder brandredning, og en zone på hver side af denne til placering af træer, flexzoner og øvrig offentlig møblering med bænke og affaldskurve. Vejens disponering tager derudover generelt udgangspunkt i at belægningsfladen skal opleves som en sammenhængende flade af kendte og enkle materialer, der kendes fra alle de almindelige gaderum i de to kommuner. Nemlig fortovsfliser og chaussésten, der svarer til de eksisterende. Derudover benyttes brosten til markering af flexzonerne. For at skabe en vis variation i belægningen er der ud for alle indgange og porte placeret en løber af fortovsfliser, der går på tværs af den øvrige langsgående belægning. Disse løbere strækker sig ud mod midten af rummet i va-

30 Side 30 rierende længder. I midten af rummet foreslås desuden placeret en gennemgående ledelinje. Træernes placering som løst disponeret i længderetningen, men fast placeret på tværs er med til at stramme rummet op og give det en høj grad af frodighed og intimitet Udformning af signalregulerede kryds Kryds ved Gammel Kongevej: Det vil ikke være tilladt for bilister at svinge mod Værnedamsvej. Det betyder, at højresvingssporet i Gammel Kongevejs vestlige tilfart kan fjernes, hvilket medfører, at cykelstien kan føres helt frem i krydset. Endvidere kan venstresvingssporet i Gammel Kongevejs østlige tilfart fjernes. Kryds ved Frederiksberg Allé: For at forbedre trygheden for cyklister i krydset fjernes venstresvingssporet mod Værnedamsvej, og der etableres en krydsningshelle, som cyklisterne kan gøre stop i, når de krydser Frederiksberg Allé. Løsningen vil medføre, at bilister ikke kan foretage venstresving fra Frederiksberg Allé mod Værnedamsvej, hvilket vil være en forringelse af serviceniveauet i forhold til i dag Sikkerhed og tryghed Den ensartede belægning i hele gadens bredde og skiltningen som gågade, vil sikre meget langsom biltrafik på strækningen. Dette vil forbedre trygheden for de krydsende lette trafikanter, men da der er en betydelig mængde cykeltrafik, som vil fortsætte med at benytte gaden, vil det kunne øge risikoen for uheld mellem fodgængere og cyklister. Det kan være svært at sikre trafiksikkerheden i en gågade, når så mange cyklister til dagligt bruger gaden. Dobbeltrettet biltrafik er en fordel for handlende og varelevering, men det kan være svært at begrænse antallet af gennemkørende biler på strækningen Parkeringsforhold Parkeringen disponeres udelukkende som flexzoneparkering, dvs. mulig cykelparkering og plads for varelevering om dagen og bilparkering for beboere om aftenen og om natten, mellem kl og Parkeringsarealerne er tydeligt afmærkede gennem felter i brugte slidte brosten i den sammenhængende flade af fortovsfliser med linjer af chaussésten. Det samlede antal af parkeringspladser er reduceret med ca. en 1/4 del. Der er på tegningen disponeret 26 p-pladser. I en videre disponering kan det diskuteres og præciseres, om man vil øge eller hvor stor en del at flexzonen/multifunktionelle arealer, man evt. vil ændre til alm. belægning for at tilvejebringe mere plads til udeservering eller offentlige opholdsarealer, i stedet for at benytte arealet til parkering.

Hverken Kingosgade eller Alhambravej er udpeget som særligt uheldsbelastede strækninger.

Hverken Kingosgade eller Alhambravej er udpeget som særligt uheldsbelastede strækninger. Notat 13. november 2013 Dok.nr.: 2013/0012340-2 Løsningsforslag for etablering af cykelstier på Kingosgade og bravej By- og Miljøområdet Vej- og Parkafdelingen Rådhuset Kingosgade og Alhambravej er begge

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Hverken Kingosgade eller Alhambravej er udpeget som særligt uheldsbelastede strækninger.

Hverken Kingosgade eller Alhambravej er udpeget som særligt uheldsbelastede strækninger. Notat 13. november 2013 Dok.nr.: 2013/0012340-2 Løsningsforslag for etablering af cykelstier på Kingosgade og bravej By- og Miljøområdet Vej- og Parkafdelingen Rådhuset Kingosgade og Alhambravej er begge

Læs mere

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE VESTER VOLDGADE UDKAST TIL HELHEDSPLAN NOTAT 05.05.2009 EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE Vester Voldgade som tidligere var middelalderbyens kant mod det grønne voldterræn opleves i dag som en ren trafikgade,

Læs mere

By- og Miljøudvalget. Referat. Mødedato: 15. juni Mødetidspunkt: 19:45. Mødested: Udvalgsværelse 1. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger:

By- og Miljøudvalget. Referat. Mødedato: 15. juni Mødetidspunkt: 19:45. Mødested: Udvalgsværelse 1. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Referat Mødetidspunkt: 19:45 Mødested: Udvalgsværelse 1 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Sidetal: 4 180. Orientering om at skitseprojekt for Værnedamsvej sendes

Læs mere

Høring af skitseforslag for Værnedamsvej fandt sted i perioden den 3. august 2015 til den 11. september 2015.

Høring af skitseforslag for Værnedamsvej fandt sted i perioden den 3. august 2015 til den 11. september 2015. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Anlæg NOTAT Bilag 5 Høringssvar, opsamling Høring af skitseforslag for Værnedamsvej fandt sted i perioden den 3. august 2015 til den 11. september

Læs mere

Notat om forskellige løsninger for etablering af cykelstier på Bülowsvej

Notat om forskellige løsninger for etablering af cykelstier på Bülowsvej Sagsbehandler: MHS/NS/AML Dok.nr.:2012/0070324-184 6. marts 2013 Vej- og Parkafdelingen Sagsnr. 2012/00770324 Notat om forskellige løsninger for etablering af cykelstier på Bülowsvej Indhold: 1. Indledning

Læs mere

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2 RINGKØBING SKJERN KOMMUNE VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk FORSLAG TIL ÆNDRINGER INDHOLD 1 Indledning, baggrund

Læs mere

Oversigtskema over Frederiksberg Allé cykelsti/-bane scenarier P A R K E R I N G. Nr. Scenarie Beskrivelse: Forbedring ift. cyklister.

Oversigtskema over Frederiksberg Allé cykelsti/-bane scenarier P A R K E R I N G. Nr. Scenarie Beskrivelse: Forbedring ift. cyklister. Oversigtskema over Frederiksberg Allé cykelsti/-bane scenarier Nr. Scenarie Beskrivelse: Forbedring ift. cyklister P A R K E R I N G Overslagspris Se note vedr. beregning af estimeret overslagspris samt

Læs mere

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering UDKAST Ejerforeningen Terrassehaven Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering NOTAT 7. juli 2017 ph Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 1 2 Området... 2 3 Institutionens trafik... 3 4

Læs mere

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade.

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. En forsætning med indsnævring fremkommer ved 2 på hinanden følgende

Læs mere

Skoleveje Kirstinebjergskolen

Skoleveje Kirstinebjergskolen Notat Skoleveje Kirstinebjergskolen Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Kirstinebjergskolen med undervisning på 4 skoler: Bøgeskov Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Egumvejens

Læs mere

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet Istedgade Reverdilsgade Stampesgade Tietgensgade Notat Dato: 24.04.2018 Projekt nr.: 1008314 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Cykelparkering i Reventlowsgade Emne: Trafikale konsekvenser Notat

Læs mere

Skolen på La Cours Vej Løsningsforslag til forbedringer af trafiksikkerhed og skolezone

Skolen på La Cours Vej Løsningsforslag til forbedringer af trafiksikkerhed og skolezone Skolen på Løsningsforslag til forbedringer af trafiksikkerhed og skolezone Indledning Løsningsforslagene på de følgende sider tager afsæt i de problematikker, som er blevet udpeget i forbindelse med skolevejsanalysen

Læs mere

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Notat Dato: 29.03.2019 Projekt nr.: 1010242 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Hvidovre Hospital Emne: Notat nr.: 1 Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Rev.: 0 1 Formål og baggrund

Læs mere

BY- OG MILJØUDVALGET,

BY- OG MILJØUDVALGET, Page 1 of 5 Forside Politik og demokrati Dagsordener og referater By- og Miljøudvalget 21-11-2011 Referat Trafiksanering af H.C. Ørsteds Vej mellem Rosenørns Allé og Thorvaldsensvej - 5.behandling BY-

Læs mere

ELMEGADE TRAFIK- OG BYRUMSPLAN 27. SEPTEMBER 2010

ELMEGADE TRAFIK- OG BYRUMSPLAN 27. SEPTEMBER 2010 ELMEGADE TRAFIK- OG BYRUMSPLAN 27. SEPTEMBER 2010 1 2 INDHOLD BAGGRUND 4 TRAFIKFORSØG 5 GADENS KARAKTER 6 FUNKTIONER OG LYS/SKYGGE 8 HOVEDPRINCIPPER 10 MATERIALITET 12 GADENS PROFIL 15 PLADSERNE 16 BELYSNING

Læs mere

JULI 2018 HOLBÆK KOMMUNE SKOLEANKOMSTANALYSE TØLLØSE

JULI 2018 HOLBÆK KOMMUNE SKOLEANKOMSTANALYSE TØLLØSE JULI 2018 HOLBÆK KOMMUNE SKOLEANKOMSTANALYSE TØLLØSE 2 INDHOLD Trafiksituationen på ankomstarealerne til mange skoler er ofte kaotisk i minutterne op til, at der ringes ind til første time. Via droneoptagelser

Læs mere

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010 Notat Til: Vedrørende: Bilag: MPU Trafiksanerende foranstaltninger A Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Side 1/9 Kontaktperson Indledning...2 Skiltning...2 Fysiske foranstaltninger...3

Læs mere

gravearbejder i en cykelby

gravearbejder i en cykelby gravearbejder i en cykelby syv gode afspærringsløsninger www.kk.dk/vejpladspark 2 syv gode afspærringsløsninger / gravearbejder i byen AFSPÆRRING I EN CYKELBY København har nogle af verdens mest cykeltrafikerede

Læs mere

UDKAST. Rudersdal Kommune

UDKAST. Rudersdal Kommune UDKAST Lette trafikanters krydsning af Birkerød Kongevej Trafiksikkerhedsinspektion NOTAT 5. maj. 2015 ph/jvl 1 Baggrund Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 1 2 Området... 2 2.1 Trafiktælling... 3 3 Trafikulykker...

Læs mere

UDKAST. Københavns Kommune. Søruten, etape 2 Projektforslag 02 Teknisk beskrivelse. NOTAT 31.maj 2011 CM/JVL

UDKAST. Københavns Kommune. Søruten, etape 2 Projektforslag 02 Teknisk beskrivelse. NOTAT 31.maj 2011 CM/JVL UDKAST Københavns Kommune Søruten, etape 2 Projektforslag 02 Teknisk beskrivelse NOTAT 31.maj 2011 CM/JVL Indholdsfortegnelse 0 Indledning... 3 1 Projektforslag for 9 lokaliteter... 3 1.1 Rampe i stedet

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade

Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade Ud fra inspiration ved besøg af med medlemmer af Østerbro Lokalråds Trafikudvalg, Ulrik Danneskiold-Samsøe og Bjarne Larsen i: Hellerup, Helsingør,

Læs mere

Cykelstier på Jernbane Allé Projektforslag

Cykelstier på Jernbane Allé Projektforslag Cykelstier på Jernbane Allé Projektforslag TEKNISK NOTAT 15. december 2014 LBP/SSN Udarbejdet af Via Trafik for Københavns Kommune december 2014 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Projektbeskrivelse...

Læs mere

Dagsorden. Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik

Dagsorden. Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik Dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik Orientering om omverdensindragelsen Evt. Ca. 25 uheld Nordre Frihavnsgade Ca. 17

Læs mere

De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Østerbro

De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Østerbro De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Marts 26 Indhold 1 Indledning...1 2 Strategier til at forøge antallet af parkeringspladser...2 3 Strategi 1... 3 4... 5 5 Strategi 3...

Læs mere

Checkliste 12. cykelstier og fodgængerarealer. Projekt. Dato. Revisor. Nr. Beskrivelse Ok Kommentarer. Stier generelt:

Checkliste 12. cykelstier og fodgængerarealer. Projekt. Dato. Revisor. Nr. Beskrivelse Ok Kommentarer. Stier generelt: Revisor Dato Stier generelt: 1. Er der foretaget en ordentlig planlægning for de lette trafikanter? foreligger tællinger af eksisterende cykel- og fodgængertrafik? er der redegjort for betydende turmål?

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

Notat. Skoleveje i Erritsø. Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler:

Notat. Skoleveje i Erritsø. Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler: Notat Skoleveje i Erritsø Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler: Lyng Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Erritsø Centralskole

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget (TMU) Sagsnr Dokumentnr

Til Teknik- og Miljøudvalget (TMU) Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOUNE Teknik- og iljøforvaltningen Center for Trafik Bilag 4 NOTAT Til Teknik- og iljøudvalget (TU) 28-02-13 Sagsnr. 2013-5760 Jernbanegade muligheder for fremtidig udformning uden busser i

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY Luxenburger Trafiksikkerhed & Vejteknik Side 1 af 10 Alskovvej 21, 7470 Karup J Tlf. 2295 7797, jan@luxenburger.dk www.luxenburger.dk CVR-nr.

Læs mere

UDKAST. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold. Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden. NOTAT 5.

UDKAST. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold. Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden. NOTAT 5. UDKAST Hørsholm Kommune Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden NOTAT 5. juli 2006 JVL/mm 1 Indledning Hørsholm Kommune har etableret en 40 km/t hastighedszone i området omkring Bolbrovej.

Læs mere

Sankt Jørgens Vej, Svendborg

Sankt Jørgens Vej, Svendborg Sankt Jørgens Vej, Svendborg Prioritering af trafiksikkerhedsprojekter Granskning af løsningsmuligheder Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 11.07.2014 Version: 02 Projekt nr.: 7108-001 MOE A/S Åboulevarden

Læs mere

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge BILAG 1 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 18-04-2016 Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge I vedlagte liste er trafiksikkerhedsprojekterne oplistet i prioriteret rækkefølge (højest prioriterede)

Læs mere

Sagsbeh: MK Sagsnr.: Notat. By- og Miljøområdet. Teknisk notat for cykelbaner på Sønderjyllands Allé

Sagsbeh: MK Sagsnr.: Notat. By- og Miljøområdet. Teknisk notat for cykelbaner på Sønderjyllands Allé 14-02-2012 Sagsbeh: MK Sagsnr.: 2012-0000069-9 Notat By- og Miljøområdet Teknisk notat for cykelbaner på Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 2 INDLEDNING OG PRÆSENTATION 2 3 KORTLÆGNING AF EKSISTERENDE FORHOLD

Læs mere

OPTIMERINGSPLAN CYKELBY 2025 VESTERBROGADEKORRIDOREN - FRA PLATANVEJ TIL GASVÆRKSVEJ AUGUST 2015

OPTIMERINGSPLAN CYKELBY 2025 VESTERBROGADEKORRIDOREN - FRA PLATANVEJ TIL GASVÆRKSVEJ AUGUST 2015 OTIMERINGSLAN CYKELBY 2025 VESTERBROGADEKORRIDOREN - FRA LATANVEJ TIL GASVÆRKSVEJ AUGUST 2015 HØRT I KORRIDOREN Hensyn til de erhvervsdrivende er vigtig, men det skaber problemer, når handlende krydser

Læs mere

Tilgængelighed i Viborg

Tilgængelighed i Viborg Tilgængelighed i Viborg Projektforslag for Kompanistræde og Sct. Mathias Gade - samt passage fra Kompagnistræde til Latinerhaven den 19.12.2017 Tilgængelighedsprincipper Udgangspunktet for tilgængelighedstiltagene

Læs mere

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommune 1 Frederiksberg Kommune I Frederiksberg Kommune forløber Albertslundruten fra Grøndalsparken via Finsensvej til Howitzvej hvor stien fortsætter gennem Frederiksberg Bymidte ad Den grønne sti. Ved krydsningen

Læs mere

HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ?

HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ? HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ? - MULIGE EFFEKTER VED REDUKTION AF BILTRAFIK I GADERUM - - MULIGE EFFEKTER VED REDUKTION AF OFFENTLIG PARKERING I GADERUM -

Læs mere

VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING

VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING Til Køge Kommune Dokumenttype Notat Dato September 2011 VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING VESTERGADE ETABLERING AF PARKERING Revision V2 Dato 2011-09-15 Udarbejdet af CM, PT Beskrivelse Notat vedr.

Læs mere

Foto: Ursula Bach. Fleksible byrum i København

Foto: Ursula Bach. Fleksible byrum i København Fleksible byrum i København Foto: Ursula Bach Indledning For at sikre en bedre udnyttelse af byrummets kapacitet, skal gaderne tilpasses byens døgnrytme. Som beskrevet i ITS-handlingsplan 2015-2016 vil

Læs mere

Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag. Figur 1: Uheldsbilledet for Vinderup (rød prik angiver uheld), se bilag.

Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag. Figur 1: Uheldsbilledet for Vinderup (rød prik angiver uheld), se bilag. Notat Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag 30. juli 2014 Projekt nr. 217774 Dokument nr. 1212015346 Version 1 Udarbejdet af PIO Kontrolleret af Godkendt af 1 GENERELT Hovedgaden

Læs mere

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO 1 Indledning... 3 2 Problemstillinger... 5 3 Trafiktal... 9 4 Løsningsforslag... 11 4.1 Løsningsforslag 1... 11 4.2 Løsningsforslag

Læs mere

Marts 2018 TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY

Marts 2018 TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY FO Marts 2018 R SL AG TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY 1 Kampen om arealerne Randers bymidte er unik i forhold til at de oprindelige middelalder gadestrukturer stort set er bevaret.

Læs mere

Ombygning af rundkørsel Rødevej - Gl. Skivevej

Ombygning af rundkørsel Rødevej - Gl. Skivevej Viborg Kommune Ombygning af rundkørsel Rødevej - Gl. Skivevej Trafiksikkerhedsrevision trin 2 Status: Endelig revisionsrapport Kommenteret af Grontmij Kommenteret af Viborg Kommune Beslutning og underskrevet

Læs mere

Trafik- og adfærdsanalyse

Trafik- og adfærdsanalyse Trafik- og adfærdsanalyse Kongelundsvej / Oliefabriksvej Supplerende undersøgelse og forslag om trafiksanering af en del af Kongelundsvej Udarbejdet af: Lene Hansen Kontrolleret af: Morten Fabrin, Trine

Læs mere

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 REITAN EJENDOMSUDVIKLING BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende

Læs mere

Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner

Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner Lyngby-Taarbæk/Rudersdal lokalafdeling November 2016 Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner https://www.cyklistforbundet.dk/find-din-afdeling/find-dit-lokale-cyklistforbund/hovedstaden-og-

Læs mere

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området.

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området. NOTAT Projekt Ombygning af krydset Søvej Rolighedsvej i Ringe Kunde Faaborg Midtfyn Kommune Notat nr. 2 Dato 29. juni 2012 Fra Erik Gersdorff Stilling 1. Baggrund Faaborg Midtfyn Kommune har i en trafiksikkerhedsrevision,

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

Charlottenlund bydelscenter

Charlottenlund bydelscenter Borgermøde i rådhushallen om forskønnelse af Charlottenlund bydelscenter Dato: 26. marts 2014 Mødet var det andet offentlige borgermøde om forskønnelsesprojektet. Ca. 60 borgere deltog i mødet. Borgmester

Læs mere

FORSLAG TIL NYE BELÆGNINGER

FORSLAG TIL NYE BELÆGNINGER FORSLAG TIL NYE BELÆGNINGER LØVSTRÆDE // VALKENDORFSGADE // NIELS HEMMINGSENS GADE DISPOSITIONSFORSLAG MAJ 2018 STRØGBELÆGNING M. GRANITFLISER (KØBMAGERGADE) KONTEKST GADER, STRÆDER OG TORVE STRØGBELÆGNING

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

Oversigtskort: 2 af 14

Oversigtskort: 2 af 14 er beliggende i den sydlige del af Hobro. Skolen har ca. 520 elever fordelt på 0.-6. klassetrin. SFO er beliggende ved skolen. Der er udpeget 12 fokuslokaliteter i skoledistriktet. Kort 1 af 14 Skole:

Læs mere

Notat. Syddjurs Kommune Trafiksikkerhed på Hovedgaden i Rønde. : Lars Bonde, Syddjurs Kommune. : Thomas Rud Dalby, Grontmij A/S. Vedlagt : Kopi til :

Notat. Syddjurs Kommune Trafiksikkerhed på Hovedgaden i Rønde. : Lars Bonde, Syddjurs Kommune. : Thomas Rud Dalby, Grontmij A/S. Vedlagt : Kopi til : Notat Syddjurs Kommune Trafiksikkerhed på Hovedgaden i Rønde Sofiendalsvej 94 9200 Aalborg SV Danmark T +45 9879 9800 F +45 9879 9857 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 17. maj 2011 Projekt: 21.2776.53 Til

Læs mere

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18.

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18. UDKAST Skanderborg Kommune Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej NOTAT 18. juli 2018 LLJ/llj 0 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 0 Indholdsfortegnelse... 1 1 Baggrund... 1 1.1 Eksisterende forhold...

Læs mere

VEJADGANG TIL NY DALIGVAREBUTIK FRA ELVERDAMSVEJ 308 I KIRKE HYLLINGE

VEJADGANG TIL NY DALIGVAREBUTIK FRA ELVERDAMSVEJ 308 I KIRKE HYLLINGE REMA EJENDOM A/S VEJADGANG TIL NY DALIGVAREBUTIK FRA ELVERDAMSVEJ 308 I KIRKE HYLLINGE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1

Læs mere

DANTES PLADS PROSPEKT NYINDRETNING AF DANTES PLADS

DANTES PLADS PROSPEKT NYINDRETNING AF DANTES PLADS DANTES PLADS PROSPEKT NYINDRETNING AF DANTES PLADS 14.06.2019 INDHOLD BAGGRUND 3 NYINDRETNING AF DANTES PLADS 4 2 BAGGRUND Dantes Plads set mod øst, med det aktuelle område indtegnet med hvid linje. Luftfoto:

Læs mere

BILAG 7 FORSLAG TIL OPSÆTNING AF GADEINVENTAR OG BELYSNING UNDER FORSØGETS 2. ETAPE

BILAG 7 FORSLAG TIL OPSÆTNING AF GADEINVENTAR OG BELYSNING UNDER FORSØGETS 2. ETAPE BILAG 7 FORSLAG TIL OPSÆTNING AF GADEINVENTAR OG BELYSNING UNDER FORSØGETS 2. ETAPE Center for Bydesign Arkitektur og Byrum marts 2009 gadehjørner fortov busgade Nørrebrogade projektets fase 1 lagde sit

Læs mere

I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll om at evaluere trafikløsningen for Ørbæksvej, efter at kommunen har indført dobbeltrettet

I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll om at evaluere trafikløsningen for Ørbæksvej, efter at kommunen har indført dobbeltrettet NOTAT Projekt Ørbæksvej - Alsvej Kunde Hørsholm Kommune Dato 2017-09-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Rambøll By og Trafik Kopi til Charlotte Skov 1. Baggrund I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll

Læs mere

Notat. 1 Notatets formål. Projekt: Parkeringsanalyse i Sønderlundskvarteret. Emne: Parkeringsanalyse. Notat nr.: 01. Rev.: 02

Notat. 1 Notatets formål. Projekt: Parkeringsanalyse i Sønderlundskvarteret. Emne: Parkeringsanalyse. Notat nr.: 01. Rev.: 02 Notat Dato: 2.1.18 Projekt nr.: 18-1 T: +4 2429 4912 E: mdh@moe.dk Projekt: Parkeringsanalyse i Sønderlundskvarteret Emne: Parkeringsanalyse Notat nr.: 1 Rev.: 2 Fordeling: Jonas Jørgensen Herlev Kommune

Læs mere

BILAG 8. Banegårdspladsen

BILAG 8. Banegårdspladsen BILAG 8 Banegårdspladsen idéskitse, Januar 2004 S TA D S A R K I T E K T E N S K O N T O R P R O J E K TA F D. M A G I S T R AT E N S 2. A F D Banegårdens hovedindgang - eksisterende cykelparkering Banegårdspladsen

Læs mere

Ny institution i Hareskovby

Ny institution i Hareskovby Kunde Sag: Furesø Kommune 30. november 2016 JKD, MLJ Rev. 20. december 2016 Ønske om en ny institution Furesø Kommune ønsker at bygge en ny institution i Hareskovby til at afløse det nuværende Hareskov

Læs mere

Regulativ for gågaden i Hørsholm. Kapitel 1 Indledning. 1. Dette regulativ vedrører Hørsholm Kommunes del af Hovedgaden, som er en kommunal gågade.

Regulativ for gågaden i Hørsholm. Kapitel 1 Indledning. 1. Dette regulativ vedrører Hørsholm Kommunes del af Hovedgaden, som er en kommunal gågade. Gågaden i Hørsholm Kommune - regler for indretning, anvendelse og vedligeholdelse Velkommen til gågaden i Hørsholm. Her skal være plads til et levende handelsog byliv, sikker og tryg færdsel for alle og

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSFOR BEDRINGER PÅ. Hvidovre Kommune. Beskrivelse af skitseprojekt. Oktober 2014 AVEDØRE TVÆRVEJ

TRAFIKSIKKERHEDSFOR BEDRINGER PÅ. Hvidovre Kommune. Beskrivelse af skitseprojekt. Oktober 2014 AVEDØRE TVÆRVEJ Til Hvidovre Kommune Dokumenttype TRAFIKSIKKERHEDSFOR Beskrivelse af skitseprojekt Dato BEDRINGER PÅ Oktober 2014 AVEDØRE TVÆRVEJ Forbedring af cykelforhold på Avedøre Tværvej Revision A Dato 2014-10-01

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ETABLERING AF CYKELPARKERING

RETNINGSLINJER FOR ETABLERING AF CYKELPARKERING RETNINGSLINJER FOR ETABLERING AF CYKELPARKERING www.kk.dk/vejpladspark FORORD Denne folder er en sammenfatning af de gældende retningslinjer for opsætning af cykelstativer i Københavns Kommune. Folderen

Læs mere

Søruten, etape 2 Tiltag gennemført i forbindelse med drift og vedligehold. 1) kan udføres i forbindelse med drift og vedligehold eller

Søruten, etape 2 Tiltag gennemført i forbindelse med drift og vedligehold. 1) kan udføres i forbindelse med drift og vedligehold eller UDKAST Københavns Kommune Søruten, etape 2 Tiltag gennemført i forbindelse med drift og vedligehold NOTAT REV. 23. maj 2011 16. maj 2011 MKK/JVL Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 1 2 Opdeling af trafikanter...

Læs mere

Den nye multihal er placeret på den vestlige side af Gersonsvej og en meget stor andel af brugerne bor i villakvarteret på østsiden af Gersonsvej.

Den nye multihal er placeret på den vestlige side af Gersonsvej og en meget stor andel af brugerne bor i villakvarteret på østsiden af Gersonsvej. Memo Dato Sag 7. januar 006 Gentofte Kommune Vedr: Til: Vurdering af trafikforhold omkring Gersonsvej i forbindelse med ny idræts- og fritidscenter Skolebestyrelsen for Tranegårdsskolen - Gentofte Ref

Læs mere

Den trafikale vurdering omfatter:

Den trafikale vurdering omfatter: UDKAST Rema 1000 Butik på Bagsværd Hovedgade Trafikal vurdering NOTAT 8. februar 2007 JVL/psa 1 Indledning Rema 1000 overvejer at etablere en butik og syv boliger på Bagsværd Hovedgade ved krydset med

Læs mere

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google Brådalvej Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse Trafiksikkerhedsrevision Trin 1 google Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 19.02.2014 Version: 01 Projekt nr.: 6011-006 MOE A/S Åboulevarden 22 DK-8000 Aarhus

Læs mere

Supercykelstiers passage af indkørsler og sideveje

Supercykelstiers passage af indkørsler og sideveje Supercykelstiers passage af indkørsler og sideveje Supercykelstiers passage af indkørsler og sideveje Indledning Supercykelstierne er et højklasset netværk af cykelruter, der især er målrettet pendlercyklister.

Læs mere

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast)

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast) Notat Udgave 1 (udkast) 05.11.2017 Hørsholm Kommune Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

0 Indholdsfortegnelse

0 Indholdsfortegnelse UDKAST Dragør Kommune Etablering af nyt signalreguleret fodgængerfelt på Kirkevej Analyse og anlægsoverslag NOTAT 04. august 2014 TAK/AG/SB 1 Baggrund 0 Indholdsfortegnelse 0 Indholdsfortegnelse... 1 1

Læs mere

TRAFIKNOTAT. 1. Baggrund

TRAFIKNOTAT. 1. Baggrund TRAFIKNOTAT Job GF Gimle Client HOFOR Memo no. 02 Date November 2018 To From Projektleder Claus Mouritsen, HOFOR Rambøll 1. Baggrund I samarbejde med HOFOR har en række grundejerforeninger i Københavns

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22.

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22. UDKAST Gladsaxe Kommune Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium NOTAT 22. april 2009 SB/uvh 0 Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at forbedre trygheden i det firbenede

Læs mere

På ingen af disse veje er der cykelsti eller -bane.

På ingen af disse veje er der cykelsti eller -bane. Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Allerød - faglig sparring Trafikanalyse i Horsemosen 8. juni 2010 Projekt: 21.8344.01

Læs mere

Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby

Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby Som led i en realisering af Politik for Skanderborg Midtby, er der igangsat forprojektering af trafikomlægninger i midtbyen.

Læs mere

Sikre Skoleveje. Projektpakke 2010-IV

Sikre Skoleveje. Projektpakke 2010-IV Sikre Skoleveje Projektpakke 2010-IV Anlægsprojekter for følgende skoler: Vigerslev Alle Skole Hillerødgade Skole Rådmandsgade Skole Utterslev Skole Frejaskolen Peder Lykke Skolen Den Classenske Legatskole

Læs mere

Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade. Forslag - Januar 2015

Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade. Forslag - Januar 2015 Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade Forslag - Januar 2015 Wiedeveltsvej Fredensborg Bymidte - Jernbanegade Slotsgade Jernbanegade Rådhushaven Kronprinsessevej Østrupvej Jernbanegade Rosingsvej

Læs mere

Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev

Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev Slagelse Kommune Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev Trafiksikkerhedsrevision Juni 2009 COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Slagelse

Læs mere

CARL NIELSENS ALLÉ SKITSEFORSLAG 1. JUNI 2010

CARL NIELSENS ALLÉ SKITSEFORSLAG 1. JUNI 2010 CARL NIELSENS ALLÉ SKITSEFORSLAG 1. JUNI 2010 BAGGRUND Østerbro lokaludvalg har i vinteren 2009-2010 igangsat en proces for at udvikle en ny lommepark omkring pladsen på Carls Nielsens Allé ud mod Østerbrogade

Læs mere

Tiltag til forbedringer på Kystbanestien. Tiltag til forbedringer på Kystbanestien En tryg, sikker og fremkommelig Kystbanesti

Tiltag til forbedringer på Kystbanestien. Tiltag til forbedringer på Kystbanestien En tryg, sikker og fremkommelig Kystbanesti En tryg, sikker og fremkommelig Kystbanesti En oversigt over de foreslåede tiltag til forbedringer fremgår af nedenstående oversigtskort. Hvert tiltag er desuden beskrevet på de efterfølgende sider. Numrene

Læs mere

UDKAST. Vordingborg Kommune. Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat. NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO

UDKAST. Vordingborg Kommune. Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat. NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO UDKAST Vordingborg Kommune Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1 Buslinjer... 4 2.2 Trafikafvikling

Læs mere

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter.

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter. NOTAT Projekt Evaluering af 2 minus 1 vej på Stumpedyssevej Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-12-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Evaluering af 2 minus

Læs mere

Ballerup Kommune Søndergård Passage Trafiknotat

Ballerup Kommune Søndergård Passage Trafiknotat Søndergård Passage Trafiknotat NOTAT 5. juli 2016 mkk 1 Baggrund og konklusion GHB Landskabsarkitekter har udarbejdet et dispositionsforslag med titlen Fra shared space til safe space omfattende trafikale

Læs mere

Cykelstier på Søndervangen og Frydenlundsvej

Cykelstier på Søndervangen og Frydenlundsvej Cykelstier på Søndervangen og Frydenlundsvej Teknik og Miljø Vej Det er maj 2016 besluttet at udarbejde skitseprojekt for cykelstier på Søndervangen og delte stier på Frydenlundsvej. De to delstrækninger

Læs mere

10 dages forespørgsel fra Dansk Folkeparti Blandet bykørsel for supercykelstier

10 dages forespørgsel fra Dansk Folkeparti Blandet bykørsel for supercykelstier Teknik og Miljø Rådhuset, Rådhuspladsen 2, 8100 Aarhus C Side 1 af 6 10 dages forespørgsel fra Dansk Folkeparti Blandet bykørsel for supercykelstier Dansk Folkeparti har i en henvendelse dateret den 6.

Læs mere

NOTAT. Ejer Bavnehøj Skole forslag til forbedret skolevej

NOTAT. Ejer Bavnehøj Skole forslag til forbedret skolevej NOTAT Projekt Kunde Skoleanalyser i Skanderborg: Ejer Bavnehøj Skole Skanderborg Kommune Til Fra Kresten Madsen Maria Thrysøe Krogh-Mayntzhusen og Martin Splid Svendsen Ejer Bavnehøj Skole forslag til

Læs mere

Teknisk notat. Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej og krydset Kohavevej/Rundforbivej/Trørødvej

Teknisk notat. Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej og krydset Kohavevej/Rundforbivej/Trørødvej Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej

Læs mere

Allerød Kommune Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015

Allerød Kommune Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015 Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE

GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE Velkommen til gågaden i Hørsholm. Her skal være plads til et levende handels- og byliv, sikker og tryg færdsel for alle og gode aktiviteter

Læs mere

Cyklistforbundet Guldborgsund.

Cyklistforbundet Guldborgsund. Cyklistforbundet Guldborgsund. Vores forslag til at optimere forholdene er, at forløbet for cyklister der passere Vandmøllepladsen synliggøres bedre. Dette ved enten at optegne makering i begge sider af

Læs mere

På baggrund af undersøgelserne gives en vurdering af de forventede påvirkninger af trafikken som følge af ensretning af Selmervej.

På baggrund af undersøgelserne gives en vurdering af de forventede påvirkninger af trafikken som følge af ensretning af Selmervej. NOTAT Projekt Hørsholm Skole trafikforhold Kunde Hørsholm Kommune Dato 2017-09-29 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Ensretning af Selmersvej Hørsholm Kommune ønsker

Læs mere

Skanderborg Kommune. 1. Indledning. 2. Eksisterende forhold. Krydsningsmuligheder for cyklister ved Bytorvet. i Ry bymidte

Skanderborg Kommune. 1. Indledning. 2. Eksisterende forhold. Krydsningsmuligheder for cyklister ved Bytorvet. i Ry bymidte Skanderborg Kommune Krydsningsmuligheder for cyklister ved Bytorvet i Ry bymidte Trafikplan ApS Enghavevej 12 8660 Skanderborg Tlf.: 25 30 06 63 info@trafikplan.dk www.trafikplan.dk CVR: 37539163 Dato

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3 Kvalitets- og Designmanual Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Indhold Formål... 3 Generelt... 4 1. Byporte... 6 1.1 Visuel Byport specieldesignet i metal... 6 1.2 Visuel Byport

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere