Det erhvervsøkonomiske aftagerpanel

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det erhvervsøkonomiske aftagerpanel"

Transkript

1 Referat fra møde i det erhvervsøkonomiske aftagerpanel: Sekretariat for det Erhvervsøkonomiske aftagerpanel Syddansk Universitet Engstien Kolding Tlf Mail: kih@sam.sdu.dk Onsdag den 19. sep kl på SDU, Campus Odense, lokale O77 Tilstede, aftagerpanelet: Salgsdirektør Kim Munk, KIMS A/S, Statsaut. revisor Niels Kiil-Nielsen, Revisionsfirmaet Martinsen, Managing director Peter Thorn, Westrup A/S, Statsaut. revisor Søren Stampe, Deloitte, Direktør Per Rask Jensen, Varde Erhvervs- og Turistråd, Statsaut. revisor Niels Duedahl, Dansk Revision Direktør Karin Pedersen, Mascott Management, Sales director Intenational Sales, Jacob Wulff Moeskjær, KOMPAN A/S, Direktør Sten Bang Larsen, Nilpeter A/S, Manager Business Development Carsten Høxbro, Viking Life-SAving Equipment A/S Afbud, Aftagerpanelet: Process & Relation Manager, Lise Bjerring Terp, Semco Maritime Erhvervskonsulent Anne Mette Christiansen, Esbjerg Erhvervsudvikling Supply Chain Executive Søren Seerup, Evenex Adm. direktør Otto Popp Clausen, Würth Danmark A/S Partner, statsaut. revisor Lars Tylvad Andersen, KPMG Human Resources & Sustainability Mai-Britt Jensen, Maersk Container Industry A/S Nordic marketing director Helle Vangsgaard, Hjem-IS Group Adm. direktør Lars Hedal, Hedal Kruse Brohus A/S Kontaktdirektør Linette Sønderby, Esoft Systems Erhvervschef Kim Ulrik Larsen, Udvikling Odense Vice adm. direktør Ole Ibsen, Oriefarm Group Områdedirektør Henrik Damsgaard, Nordea Executive Vice President Flemming Eltang, KJAER GROUP A/S Direktør Steen Leth-Jørgensen, TDBA CEO Peter Harwith, Ergolet A/S Rektor Per Møller, Alssundgymnasiet, Sønderborg Direktør John Lohff, Lohff Management Consultants A/S Rektor Karl Kristian Højberg, Sønderborg Statsskole Partner, statsaut. revisor Bjarne Bruun Sørensen, PWC Direktør Jette Østergård, Sønderborg Kommune.

2 Tilstede, SDU studielederne for erhvervsøkonomi: Anna Lund Jepsen, Esbjerg og koordinerende studieleder, Bachelor i Erhvervsøkonomi, HA og cand.merc., Jesper Piihl, Kolding, og koordinerende studieleder cand.merc.aud. Per Servais, Odense, Peder Madsen, Slagelse, Kirsten Høg, (koordinerende sekretariat, referat). Afbud fra Esben Holstein, studieleder erhvervsøkonomi og europæiske studier i Sønderborg. Ad. Punkt 1. Velkommen og kort præsentationsrunde. Anna Lund Jepsen bød velkommen til mødet og sagde, at hovedtemaet for mødet var praksiskompetencer. Ad. Punkt 2. Forslag om, at ændre konceptet for aftagerpanelet, så der er en formand og en næstformand udpeget blandt aftagerpanelets medlemmer. Anna Lund Jepsen bad aftagerpanelet overveje, om det er en ide at have en formand og en næstformand fra aftagerpanelet. Fra SDUs side kunne dette være hensigtsmæssigt af flere grunde, eksempelvis at der vil være mulighed for sparring omkring fastlæggelse af temaer og punkter til drøftelse i aftagerpanelet, og at man i specifikke sager kunne have en person udenfor SDU, der kunne udtale sig om sager af interesse i relation til eksempelvis de kvalifikationer, vores studerende skal have. Flere af aftagerpanelets medlemmer synes godt om ideen, man skal dog passe på, at der ikke flyttes for meget arbejde videre ud til den valgte formand /næstformand. Et aftagerpanel med formand/næstformand vil også kunne give en anden identitet, et argument for at ændre konceptet. Anna Lund Jepsen vil i samarbejde med de øvrige studieledere arbejde videre med ændring af konceptet i relation til at aftagerpanelet kan have en formand/næstformand. Ad. Punkt 2 - Spørgsmål til aftagerpanelet. a. Hvilke praksiskompetencer er det væsentligt, at bachelorer (HA) hhv. kandidater har? i. Hvilke praksiskompetencer er vigtige på de to niveauer? ii. Kan de prioriteres? iii. Hvor meget må praktik fylde på uddannelsen? 15 ECTS? 30 ECTS? (60 ECTS=1 år) b. Den nye eksamensbekendtgørelse giver igen mulighed for, at eksaminere en gruppe samlet ud fra en skriftlig rapport. Før skulle det være individuelt. Har aftagerpanelet en holdning til dette generelt og særligt i forhold til bachelorprojekt/kandidatspeciale? Studielederne har som optakt til mødet i aftagerpanelet afholdt et møde på tværs af de erhvervsøkonomiske studienævn med deltagelse af formænd og næstformænd (studerende) og har her opstillet en række kompetencer, som formænd og næstformændene ser som vigtige i relation til de studerendes jobkvalifikationer. Anna bad aftagerpanelet drøfte disse og foretage en prioritering.

3 Liste opstillet af de erhvervsøkonomiske studienævn: Kompetencer: IT-kompetencer Faglig viden Faglige redskaber Praksiskompetencer Præsentationskompetencer Professionel adfærd Ledelseskompetencer Governance Kulturel forståelse Hvad kan det konkret være: Flow, ERP, Virtuelle møder, Kendskab til virkelighedens software Gængse termer, teorier, metoder Brancheanalyser, kundeanalyser, regnskabsanalyser, konkurrentanalyser, følsomhedsanalyser, forecasting Strukturering, mødeledelse, personlig planlægning Skriftlig/mundtlig, dansk kommunikation til ikke fagfæller, akademisk skriftlighed, fremmedsprog Etik, moral, CSR, bæredygtighed Samarbejde, HRM, Teams, projektstyring /ledelse God ledelse, bestyrelser, investor relations Medarbejdere, stakeholders i komplekse omgivelser a. Opsamling på drøftelser i aftagerpanelet omkring praksis kompetencer: Suppleringer til listen: - Salg, salgsteknik og salgspsykologi, da næsten alle medarbejdere i en virksomhed på en eller anden måde vil være ind over dele af virksomhedens salg. - Mekanismer i at drive en god forretning - Etik og moral set i relation til en kulturel forståelse og globalt perspektiv. - Generel virksomhedsforståelse - at komme op i helikopteren. At en markedsføringsspecialist også kender noget til produktion, logistik og regnskab. - Forståelse af, at en virksomhed er et system det hele hænger sammen og har indflydelse på hinanden. Måder man kan arbejde med praksiskompetencer på: - Casebaseret undervisning - Praktik /studieophold i virksomheder - E-learning på nye måder, der blev henvist til eksempler på hvor det er muligt gratis at høre interessante foredrag. - E-learning i kombination med weekendundervisning - Brancheforståelse via praktik /studieophold i eksempelvis en revisionsvirksomhed. - Undervisningsformer kan være mere varierede, og interaktive. Eksempelvis kunne man afholde en temauge eller en eller flere temadage, eks. i organisation, hvor man inviterer 6-7 virksomheder ind, der fortæller hvordan dette praktiseres i virksomheden. Kunne kombineres med forskellige virksomheder, og ved at videooptage forløbet, der så efterfølgende kan indgå i den videre undervisning. Dette kan give flere studerende forståelse af praksis end det er muligt at skaffe praktikpladser til.

4 Uddybning af de opstillede kompetencer og prioritering: Enighed om fra aftagerpanelet, at de to faglige punkter: Faglig viden og faglige redskaber er essentielle. Vedr. sproglige kompetencer var der drøftelse om, hvor stor betydning, man skal lægge indenfor dette kompetenceområde. Der var enighed om, at det sproglige beredskab er vigtigt, og at det er vigtigt at kunne udtrykke sig specifikt og nuanceret, det har også noget med virksomhedens renommé at gøre. Der kan dog være forskel på, hvor stor betydning sproglige kompetencer har, bl.a. i relation til om virksomhedens arbejder på globale markeder. Men ønsker en virksomhed sprogkompetencer, vil der være andre uddannelser, der bedre end de erhvervsøkonomiske, vil kunne tilgodese dette. Aftagerpanelet lagde mindst lige så stor vægt på, at de studerende har været på udlandsophold, og via dette har fået sproglige og tværkulturelle kompetencer, jf. uddybning vedr. Internationalisering og kulturel forståelse. Vedr. IT kompetencer: De studerende, der kommer ud, forventes at have IT kompetencer, men det er også vigtigt at kandidaterne kan formidle disse videre til medarbejdere, der ikke har IT kendskab. Internationalisering - kulturel forståelse: Universitetet skal opfordre de studerende til at rejse ud et semester. Et udlandsophold er et modenhedsaspekt og kan være med til at positionere den studerende også i en global sammenhæng. Et udlandsophold behøver ikke at være et must. Behovet for at ansætte kandidater, der har haft et eller flere udlandsophold vil afhænge af virksomheden, og om hvor meget denne er global funderet. Hvis der skal mere praksiskompetencer ind er der noget, man så skal give afkald på i uddannelserne: Det blev fra nogle i aftagerpanelet sagt, at praksis ikke nødvendigvis altid behøver at udelukke andre fag, men kan integreres i eksisterende undervisningsforløb. Man kunne også have praktik sammen med /kombineret med udlandsophold. Aftagerpanelet mener godt, at praktik kan fylde et helt semester i stedet for eksempel valgfag gerne i kombination med udlandsophold. Virksomhedernes erfaring med at have studerende i praktik/ studieophold: Flere af aftagerpanelets deltagere havde gode erfaringer med at have studerende i praktik. Nogle foretrækker studerende på kandidatniveau, mens andre også har haft gode erfaringer med studerende på bachelorniveau, herunder også professionsbachelorer. Afslutningsvis blev det foreslået, at man kunne placere alle de nævnte kompetencer ind i et billede af en virksomhed, så de givne kompetencer var placeret ind i selve virksomheden.

5 b. Ny eksamensbekendtgørelse Anna Lund Jepsen redegjorde for, at der er kommet ny eksamensbekendtgørelse, med ikrafttræden 1. sep Denne har nogle ændringer omkring mulighed for gruppeeksamen for skriftlige og mundtlige gruppeopgaver, der skal dog fortsat være mulighed for at kunne teste de studerende individuelt. Hun nævnte, at man i de erhvervsøkonomiske studienævn havde drøftet dette i relation til specielt de større projekter som kandidatspecialer og bachelorprojekter. En ny mulighed kunne være at lade det mundtlige forsvar på et speciale udarbejdet af flere studerende være en gruppeeksamen, dette vil så kræve, at den skriftlige del af specialet er individualiseret (og visa versa, hvis det er en fælles skriftlig rapport). Der var tilbagemeldinger fra et par medlemmer omkring at fortsætte med nuværende praksis med individuelt mundtligt forsvar. Det er dog især vigtigt, at det fremgår af eksamensbeviset, om der har været tale om en gruppeeksamen eller om den afsluttende eksamen har været individuel. Ad. Punkt 3. Eventuelle spørgsmål til materiale om status på vores uddannelser. Til mødet var aftagerpanelets web platform ajourført med materiale vedr. antal studerende optaget og dimitteret på bachelor i erhvervsøkonomi, HA, cand.merc. og cand.merc.aud. samt tal for optag og dimittender på de enkelte cand.merc. linjer. Der var ingen spørgsmål til materialet. Ad. Punkt 4. Eventuelt Aftagerpanelet spurgte ind vedr. drøftelserne på mødet sidste år omkring emner /evt. linje omkring salg. Der blev tilkendegivet, at det er høj prioritet fra aftagerpanelet, at der uddannes studerende, der kan noget med salg. Anna Lund Jepsen med flere fra SDU svarede, at man ikke har en linje med salg under Erhvervsøkonomi, HA eller cand. merc. i relation til hvad de aktuelle forskningsmiljøer kan tilbyde. Jesper Piihl nævnte, at man i Kolding er i gang med at udbyde nyt fag indenfor salg og kunderelationer på cand. merc. og forventer senere at få salg ind også som fag på Erhvervsøkonomi, HA. Konklusionen blev, at undervisning omkring salg tages op som selvstændigt punkt på næste års møde i aftagerpanelet, og at studielederne følger op på emnet lokalt. Jesper Piihl omtalte overvejelser omkring udbud af cand.merc.aud. på campus Slagelse. Med en stor studentermasse på Erhvervsøkonomi, HA og alene én cand.merc. linje (indenfor Change Management), vil cand.merc.aud. kunne supplere udbuddet af kandidatlinjer i Slagelse, således at der også er et tilbud rettet mere mod økonomifunktionerne i virksomheden. Der er ikke sat tidspunkt på mulig start, da dette vil afhænge af tid for opbygning af forskningsdækning indenfor området. Nogle medlemmer udtrykte ønske om at dekanen deltager i næste møde. Dette mente Anna bestemt, at han gerne vil (er senere bekræftet af dekanen).

6 Koordinerende studieleder Koordinerende studieleder Koordinerende sekretariat BSc og cand.merc cand.merc.aud. Anna Lund Jepsen Jesper Piihl Kirsten Høg

Studienævn for Erhvervsøkonomi Torsdag den 7. februar 2017 kl i lokale 098 Odense

Studienævn for Erhvervsøkonomi Torsdag den 7. februar 2017 kl i lokale 098 Odense Referat fra møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Torsdag den 7. februar 2017 kl. 12.00-15.30 i lokale 098 Odense Tilstede: Anna Lund Jepsen, Knud Sinding, Ole B. Olesen, Kristian Philipsen, Nils Karl

Læs mere

Profilbeskrivelse for Business Controlling

Profilbeskrivelse for Business Controlling Profilbeskrivelse for Business Controlling Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi Kolding 1.sep. 2012 1 af 8 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet

Læs mere

Profilbeskrivelse for Business Controlling

Profilbeskrivelse for Business Controlling Profilbeskrivelse for Business Controlling Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi 1 af 10 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen for

Læs mere

Profilbeskrivelse for Styring og ledelse

Profilbeskrivelse for Styring og ledelse Profilbeskrivelse for Styring og ledelse Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi Kolding 1.sep. 2012 1 af 8 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen

Læs mere

Profilbeskrivelse for Styring og ledelse

Profilbeskrivelse for Styring og ledelse Profilbeskrivelse for Styring og ledelse Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi Kolding 1.sep. 2013 1 af 10 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen

Læs mere

Studienævn for Erhvervsøkonomi Torsdag den 27. april 2017 kl på campus Kolding

Studienævn for Erhvervsøkonomi Torsdag den 27. april 2017 kl på campus Kolding Dagsorden for møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Torsdag den 27. april 2017 kl. 10.00-15.30 på campus Kolding 1) 10.00 10.10 Godkendelse af referat fra møde den 31. marts 2017 2) 10.10 10.40 Opfølgning

Læs mere

BILAG vedrørende adgangsgivende uddannelser til cand.merc.aud.

BILAG vedrørende adgangsgivende uddannelser til cand.merc.aud. BILAG vedrørende adgangsgivende uddannelser til cand.merc.aud. Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Revision 1 af 9 Dette dokument er et bilag, tilknyttet studieordningen for kandidatuddannelsen

Læs mere

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Onsdag den 5. maj 2010 kl. 11.00-14.00 i lokale 2.51

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Onsdag den 5. maj 2010 kl. 11.00-14.00 i lokale 2.51 Referat fra møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Onsdag den 5. maj 2010 kl. 11.00-14.00 i lokale 2.51 Tilstede: Jesper Piihl, Susanne Pedersen, Teit Lüthje, Elin Sørensen, Anne Merete Thule

Læs mere

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Torsdag den 26. april 2012 kl i lokale 1.20

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Torsdag den 26. april 2012 kl i lokale 1.20 Referat fra møde i Torsdag den 26. april 2012 kl. 10.00-14.00 i lokale 1.20 Tilstede: Jesper Piihl, Teit Lüthje, Inge Langhave, Anne Hougaard Rasmussen, Nicolai Nyenstad Petersen, Josefine Munk Damgaard,

Læs mere

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser Kandidat i Erhvervsøkonomi Forandringsledelse (cand.merc.) Master of Science in Economics and Business Administration

Læs mere

BILAG vedrørende adgangsgivende uddannelser til cand.merc.

BILAG vedrørende adgangsgivende uddannelser til cand.merc. BILAG vedrørende adgangsgivende uddannelser til cand.merc. Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi Kolding, Odense, Esbjerg, Sønderborg og Slagelse 1. feb 2015 1 af 9 Dette

Læs mere

Bilag 2. Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. Faglige profil Odense

Bilag 2. Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. Faglige profil Odense Bilag 2 Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. Faglige profil Odense Fra og med 1 af 6 Indholdsfortegnelse: 1. FAGLIG PROFIL: CAND.MERC.AUD. I ODENSE... 3 2. OVERSIGT

Læs mere

BILAG vedrørende adgangsgivende uddannelser til cand.merc.aud.

BILAG vedrørende adgangsgivende uddannelser til cand.merc.aud. BILAG vedrørende adgangsgivende uddannelser til cand.merc.aud. Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Revision 1 af 8 Dette dokument er et bilag, tilknyttet studieordningen for kandidatuddannelsen

Læs mere

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Torsdag den 25. april 2013 kl. 10.00-14.00 i lokale 1.20

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Torsdag den 25. april 2013 kl. 10.00-14.00 i lokale 1.20 Referat fra møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Torsdag den 25. april 2013 kl. 10.00-14.00 i lokale 1.20 Tilstede: Jesper Piihl, Inge Langhave, Elin B. Sørensen, Teit Lüthje, Josefine Munk

Læs mere

Velkommen til Erhvervsøkonomi i Odense. Læs mere på: læsøkonomi.dk. Anna Lund Jepsen, cand.merc., ph.d., studieleder

Velkommen til Erhvervsøkonomi i Odense. Læs mere på: læsøkonomi.dk. Anna Lund Jepsen, cand.merc., ph.d., studieleder Velkommen til Erhvervsøkonomi i Odense Læs mere på: læsøkonomi.dk Anna Lund Jepsen, cand.merc., ph.d., studieleder Hvad jeg vil sige noget om Mulighederne indenfor Erhvervsøkonomi i Odense Uddannelsen

Læs mere

Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. Faglige profil Kolding

Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. Faglige profil Kolding Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. Faglige profil Kolding Fra og med 1 af 12 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen for kandidatuddannelsen

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi den 4. oktober 2011

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi den 4. oktober 2011 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 6. oktober 2011 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi den 4. oktober 2011 Tilstedeværende: Per Servais (formand), Mogens Nielsen, Jan Møller Jensen, Kristoffer

Læs mere

Profilbeskrivelse for Global Logistik og Supply Chain Management Global logistics and Supply Chain Management

Profilbeskrivelse for Global Logistik og Supply Chain Management Global logistics and Supply Chain Management Profilbeskrivelse for Global Logistik og Supply Chain Management Global logistics and Supply Chain Management Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) Odense 2009

Læs mere

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi. Profilbeskrivelse for:

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi. Profilbeskrivelse for: Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi. Profilbeskrivelse for: Kandidat i Erhvervsøkonomi International virksomhedsudvikling (cand.merc.) Master of Science in Economics and Business

Læs mere

Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. Faglige profil Kolding

Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. Faglige profil Kolding Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. Faglige profil Kolding Fra og med 1 af 10 Indholdsfortegnelse: 1. FAGLIG PROFIL: CAND.MERC.AUD. I KOLDING... 3 2. OVERSIGT OVER

Læs mere

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi. Profilbeskrivelse for:

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi. Profilbeskrivelse for: Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi. Profilbeskrivelse for: Kandidat i Erhvervsøkonomi Styring og ledelse (cand.merc.) Master of Science in Economics and Business Administration

Læs mere

Linjebeskrivelse for Generel Erhvervsøkonomi Slagelse

Linjebeskrivelse for Generel Erhvervsøkonomi Slagelse Linjebeskrivelse for Generel Erhvervsøkonomi Slagelse Bilag til studieordningen for bacheloruddannelsen i erhvervsøkonomi, HA 1 af 9 Denne linjebeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen

Læs mere

Regler om adgang til. cand.merc.

Regler om adgang til. cand.merc. Regler om adgang til kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi, cand.merc. Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi Kolding, Odense og Esbjerg, 1. sep. 2018 1 af 12 Dette dokument

Læs mere

Bilag til studieordning for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.)

Bilag til studieordning for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) Profilbeskrivelse for Global logistik og Supply Chain Management Global Logistics and Supply Chain Management (udbydes for sidste gang i efteret 2011) Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen

Læs mere

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Tirsdag den 2. juli 2013 kl i lokale 1.20

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Tirsdag den 2. juli 2013 kl i lokale 1.20 Referat fra møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Tirsdag den 2. juli 2013 kl. 10.00-14.00 i lokale 1.20 Tilstede: Jesper Piihl, Teit Lüthje, Elin Brandi Sørensen, Josefine Munk Damgaard, Inge

Læs mere

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Onsdag den 26. september 2012 kl i lokale 2.51

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Onsdag den 26. september 2012 kl i lokale 2.51 Referat fra møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Onsdag den 26. september 2012 kl. 10.00-15.00 i lokale 2.51 Tilstede: Jesper Piihl, Teit Lüthje, Elin Sørensen, Anne Hougaard Rasmussen, Nicolai

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

Linjebeskrivelse for Generel Erhvervsøkonomi Kolding

Linjebeskrivelse for Generel Erhvervsøkonomi Kolding Linjebeskrivelse for Generel Erhvervsøkonomi Kolding Bilag til studieordningen for bacheloruddannelsen i erhvervsøkonomi, HA 1 af 8 Denne linjebeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen

Læs mere

Regler om adgang til kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi, cand.merc.

Regler om adgang til kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi, cand.merc. Regler om adgang til kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi, cand.merc. Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi Kolding, Odense, Esbjerg, Sønderborg og Slagelse 1. sep. 2015

Læs mere

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Tirsdag den 28. februar 2012 kl i lokale 1.20

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Tirsdag den 28. februar 2012 kl i lokale 1.20 Dagsorden for møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Tirsdag den 28. februar 2012 kl. 10.00-14.00 i lokale 1.20 Tilstede: Jesper Piihl, Nikolai Nyenstad Petersen, Teit Lüthje, Inge Langhave, Elin

Læs mere

Regler om adgang til. kandidatuddannelsen i revision. cand.merc.aud.

Regler om adgang til. kandidatuddannelsen i revision. cand.merc.aud. Regler om adgang til kandidatuddannelsen i revision, cand.merc.aud. Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i revision 1. sep. 2018 1 af 10 Dette dokument er et bilag tilknyttet studieordningen

Læs mere

TILBUD TIL VIRKSOMHEDER: Få tilknyttet en erhvervsøkonomistuderende (HA) inden for Entreprenørskab og Innovation

TILBUD TIL VIRKSOMHEDER: Få tilknyttet en erhvervsøkonomistuderende (HA) inden for Entreprenørskab og Innovation TILBUD TIL VIRKSOMHEDER: Få tilknyttet en erhvervsøkonomistuderende (HA) inden for Entreprenørskab og Innovation Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse

Læs mere

Profilbeskrivelse for International Marketing International Marketing (udbydes for sidste gang i efteråret 2011)

Profilbeskrivelse for International Marketing International Marketing (udbydes for sidste gang i efteråret 2011) Profilbeskrivelse for International Marketing International Marketing (udbydes for sidste gang i efteret 2011) Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) Odense Sept.

Læs mere

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Onsdag den 28. marts 2012 kl i lokale 1.20

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Onsdag den 28. marts 2012 kl i lokale 1.20 Referat fra møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Onsdag den 28. marts 2012 kl. 10.00-15.00 i lokale 1.20 Tilstede: Jesper Piihl, Elin Brandi Sørensen, Teit Lüthje, Josefine Munk Damgaard, Kirsten

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 27. juni 2014

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 27. juni 2014 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 30. juni 2014 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 27. juni 2014 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen (formand), Mogens Nielsen, Nicolai Holme Milsø Petersen,

Læs mere

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser Kandidat i Erhvervsøkonomi International Virksomhedsudvikling (cand.merc.) Master of Science in Economics

Læs mere

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Tirsdag den 13. januar 2015 kl i lokale 51.43

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Tirsdag den 13. januar 2015 kl i lokale 51.43 Referat fra møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Tirsdag den 13. januar 2015 kl. 10.00-14.00 i lokale 51.43 Tilstede: Jesper Piihl, Teit Lüthje, Elin Sørensen, Inge Langhave (pkt. cand.merc.aud.

Læs mere

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Mandag den 15. november 2010 kl. 10.00-14.00 i lokale 1.20

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Mandag den 15. november 2010 kl. 10.00-14.00 i lokale 1.20 Referat fra møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Mandag den 15. november 2010 kl. 10.00-14.00 i lokale 1.20 Tilstede: Jesper Piihl, Teit Lüthje, Susanne Pedersen, Elin Sørensen, Johan Seidelin

Læs mere

Referat af Studienævnsmøde Onsdag 11. juni 2014 kl. 09.00

Referat af Studienævnsmøde Onsdag 11. juni 2014 kl. 09.00 Referat af Studienævnsmøde Onsdag 11. juni 2014 kl. 09.00 Studienævn for Erhvervsøkonomi i Slagelse Deltagere: Peder Madsen Jonas Vestergaard Rene Nejst Mouritzen Zenia Laila Skytte Søgaard Nicolai Krogh

Læs mere

ERHVERVSØKONOMI, HA. 3-årig Bacheloruddannelse i Esbjerg. Samfundsvidenskab Syddansk Universitet

ERHVERVSØKONOMI, HA. 3-årig Bacheloruddannelse i Esbjerg. Samfundsvidenskab Syddansk Universitet ERHVERVSØKONOMI, HA 3-årig Bacheloruddannelse i Esbjerg Samfundsvidenskab Syddansk Universitet Du har ambitionerne vi har uddannelsen Kickstart din karriere Er du vild med at jonglere med tal, har du en

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2009

NYHEDSBREV OKTOBER 2009 ERHVERVSØKONOMISK INSTITUT HANDELSHØJSKOLEN AARHUS UNIVERSITET DSBR NYHE NYHEDSBREV OKTOBER 2009 Emnerne i dette nyhedsbrev er: - Optagelsestal - Ny struktur for HD 2. dels specialer - Certifikat projekt

Læs mere

Profilbeskrivelse for Strategi og Organisation Strategy and Organization

Profilbeskrivelse for Strategi og Organisation Strategy and Organization Profilbeskrivelse for Strategi og Organisation Strategy and Organization Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) Odense 2009 1 af 7 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet

Læs mere

Cand.merc. Markedsudvikling. Forretnings- og. Entreprenørskab og Ledelse. Campus Kolding

Cand.merc. Markedsudvikling. Forretnings- og. Entreprenørskab og Ledelse. Campus Kolding Cand.merc. Forretnings- og Markedsudvikling Entreprenørskab og Ledelse Campus Kolding Fakta om Campus Kolding Forskningen på campus Kolding bygger på en erhvervsøkonomisk tradition, og har en tæt tilknytning

Læs mere

Profilbeskrivelse for Økonomisk styring Management Accounting (udbydes for sidste gang i efteråret 2011)

Profilbeskrivelse for Økonomisk styring Management Accounting (udbydes for sidste gang i efteråret 2011) Profilbeskrivelse for Økonomisk styring Management Accounting (udbydes for sidste gang i efteret 2011) Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) Odense Sept. 2010

Læs mere

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser Kandidat i Erhvervsøkonomi Markedsorienteret Virksomhedsudvikling (cand.merc.) Master of Science in Economics

Læs mere

Profilbeskrivelse for Styring og ledelse

Profilbeskrivelse for Styring og ledelse Profilbeskrivelse for Styring og ledelse Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi Kolding 1.sep. 2016 1 af 9 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen

Læs mere

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Fredag den 6. februar 2015 kl i lokale 51.43

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Fredag den 6. februar 2015 kl i lokale 51.43 Referat fra møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Fredag den 6. februar 2015 kl. 10.00-14.00 i lokale 51.43 Tilstede: Jesper Piihl, Teit Lüthje, Inge Langhave, Line Lindblad Storm, Mette Husum

Læs mere

Referat af Studienævnsmøde Onsdag 17. september 2014 kl. 10.00

Referat af Studienævnsmøde Onsdag 17. september 2014 kl. 10.00 Referat af Studienævnsmøde Onsdag 17. september 2014 kl. 10.00 Deltagere: Peder Madsen Rene Nejst Mouritzen Nicole Scott Brown Pia Stampe Kenneth Schultz Hanne Larsen Afbud: Steen Scheuer Jette Risom Niels

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Odense Den 28. oktober 2014

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Odense Den 28. oktober 2014 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 30. oktober 2014 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Odense Den 28. oktober 2014 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen (formand), Jan Møller Jensen, Mogens Nielsen,

Læs mere

Bilag til studieordningen for bacheloruddannelsen i erhvervsøkonomi, HA

Bilag til studieordningen for bacheloruddannelsen i erhvervsøkonomi, HA Meritordning på bacheloruddannelsen i erhvervsøkonomi, HA for personer med følgende uddannelser fra erhvervsakademierne: Markedsførings-, Finans-, Logistik-, Service-, Handelsøkonom og Financial Controller

Læs mere

Profilbeskrivelse for Finansiering Finance (udbydes for sidste gang i efteråret 2011)

Profilbeskrivelse for Finansiering Finance (udbydes for sidste gang i efteråret 2011) Profilbeskrivelse for Finansiering Finance (udbydes for sidste gang i efteret 2011) Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) Odense Sept. 2011 1 af 8 Denne profilbeskrivelse

Læs mere

2 0 1 4 T A G E N H D

2 0 1 4 T A G E N H D TAG EN HD 2014 HD GIVER FAGLIG BALLAST TIL AT AGERE I KOMPLEKSE GLOBALE AKTIVITETER Performance er et nøgleord i Alfa Laval og derfor er det utroligt vigtigt, at vores medarbejdere og ledere hele tiden

Læs mere

Studienævnsmøde Fredag den 30. april 2013 kl i lokale D1.18.

Studienævnsmøde Fredag den 30. april 2013 kl i lokale D1.18. Studienævnsmøde Fredag den 30. april 2013 kl. 10.30 i lokale D1.18. Deltagere: Peder Madsen Anders Bordum Ulrik Wagner Jesper Køks Andersen Daniel Trudsholm Sentow Anita Justesen Jensen Jette Risom Nina

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 19. august 2014

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 19. august 2014 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 21. august 2014 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 19. august 2014 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen (formand), Jan Møller Jensen, Nicolai Holme Milsø Petersen,

Læs mere

Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication (udbydes for sidste gang i efteråret 2011)

Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication (udbydes for sidste gang i efteråret 2011) Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication (udbydes for sidste gang i efteret 2011) Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi

Læs mere

Profilbeskrivelse for Økonomisk styring Accounting Management

Profilbeskrivelse for Økonomisk styring Accounting Management Profilbeskrivelse for Økonomisk styring Accounting Management Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) Odense 2009 1 af 7 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som

Læs mere

Profilbeskrivelse for International Marketing International Marketing

Profilbeskrivelse for International Marketing International Marketing Profilbeskrivelse for International Marketing International Marketing Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) Odense 2009 1 af 7 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet

Læs mere

Profilbeskrivelse for Strategi og Organisation Strategy and Organization (udbydes for sidste gang i efteråret 2011)

Profilbeskrivelse for Strategi og Organisation Strategy and Organization (udbydes for sidste gang i efteråret 2011) Profilbeskrivelse for Strategi og Organisation Strategy and Organization (udbydes for sidste gang i efteret 2011) Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) Odense

Læs mere

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Torsdag den 3. juli 2014 kl i lokale 1.20

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Torsdag den 3. juli 2014 kl i lokale 1.20 Referat fra møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Torsdag den 3. juli 2014 kl. 10.00-14.00 i lokale 1.20 Tilstede: Jesper Piihl, Elin B. Sørensen, Teit Lüthje, Inge Langhave, Mette Husum Dalstrup,

Læs mere

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Fredag den 22. august 2014 kl i lokale 41.10

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Fredag den 22. august 2014 kl i lokale 41.10 Referat fra møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Fredag den 22. august 2014 kl. 10.00-14.00 i lokale 41.10 Tilstede: Jesper Piihl, Inge Langhave, Elin B. Sørensen, Teit Lüthje, Christa Hansen

Læs mere

Linjebeskrivelse for International Business

Linjebeskrivelse for International Business Linjebeskrivelse for International Business Bilag til studieordningen for bacheloruddannelsen i Almen Erhvervsøkonomi (HA) 1 af 7 Denne linjebeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen

Læs mere

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding mandag den 20. juni 2011 kl i lokale S.20

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding mandag den 20. juni 2011 kl i lokale S.20 Referat for møde i mandag den 20. juni 2011 kl. 10.00-14.00 i lokale S.20 Tilstede: Jesper Piihl, Elin Sørensen, Teit Lüthje, Anne Marie Scherrebeck Nissen, Anne Hougaard Rasmussen, Nicolai Nyenstad Petersen,

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 9. september 2014

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 9. september 2014 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 10. september 2014 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 9. september 2014 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen (formand), Jan Møller Jensen, Mogens Nielsen,

Læs mere

Linjebeskrivelse for. Generel erhvervsøkonomi

Linjebeskrivelse for. Generel erhvervsøkonomi Linjebeskrivelse for. Generel erhvervsøkonomi Bilag til studieordningen for Bacheloruddannelsen i erhvervsøkonomi, HA Esbjerg 2012 1 af 7 Denne linjebeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen

Læs mere

EN FLEKSIBEL HD-UDDANNELSE, DER ER MÅLRETTET DEN FINANSIELLE SEKTOR OG DENS BEHOV

EN FLEKSIBEL HD-UDDANNELSE, DER ER MÅLRETTET DEN FINANSIELLE SEKTOR OG DENS BEHOV Institut for Økonomi og Ledelse Fibigerstræde 2 9220 Aalborg Karina Knudsen Studiesekretær Telefon: 9940 8003 Email: karknu@business.aau.dk 6. maj 2014 EN FLEKSIBEL HD-UDDANNELSE, DER ER MÅLRETTET DEN

Læs mere

Profilbeskrivelse for Finansiering Finance

Profilbeskrivelse for Finansiering Finance Profilbeskrivelse for Finansiering Finance Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) Odense 2009 1 af 7 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag tilknyttet

Læs mere

ERHVERVSØKONOMI, HA. 3-årig Bacheloruddannelse i Esbjerg. Samfundsvidenskab Syddansk Universitet

ERHVERVSØKONOMI, HA. 3-årig Bacheloruddannelse i Esbjerg. Samfundsvidenskab Syddansk Universitet ERHVERVSØKONOMI, HA 3-årig Bacheloruddannelse i Esbjerg Samfundsvidenskab Syddansk Universitet Du har ambitionerne vi har uddannelsen Kickstart din karriere Er du vild med at jonglere med tal, har du en

Læs mere

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Fredag den 12. november 2009 kl i lokale 2.51

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Fredag den 12. november 2009 kl i lokale 2.51 Referat fra møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Fredag den 12. november 2009 kl. 9.30-13.30 i lokale 2.51 Tilstede: Jesper Piihl, Susanne Pedersen, Teit Lüthje, Anne Merete Thule Hansen, Jette

Læs mere

Profilbeskrivelse for Finansiering Finance (udbydes for sidste gang i efteråret 2011)

Profilbeskrivelse for Finansiering Finance (udbydes for sidste gang i efteråret 2011) Profilbeskrivelse for Finansiering Finance (udbydes for sidste gang i efteret 2011) Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) 1 af 8 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet

Læs mere

Velkommen til Økonomi og Matematik-økonomi i Odense

Velkommen til Økonomi og Matematik-økonomi i Odense Velkommen til Økonomi og Matematik-økonomi i Odense Lone Grønbæk Kronbak, Lektor Cand. Scient. oecon., ph.d. Studieleder, Økonomi og Matematik-Økonomi, Odense Road map Et eksperiment! Adgangskrav Specielt

Læs mere

Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009

Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009 Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009 Tilstede: Erling Jensen, Henrik Find Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing, Jimmi Kristiansen og Nanna Damgaard Afbud: Ditte Hartvig, Anders

Læs mere

Referat af møde i Censorformandskabet for Uddannelser i Folkesundhedsvidenskab den 23. oktober 2012

Referat af møde i Censorformandskabet for Uddannelser i Folkesundhedsvidenskab den 23. oktober 2012 Censorformandskabet for de Folkesundhedsvidenskabelige Uddannelser i Danmark Sundhedsvidenskabeligt Fakultetssekretariat Niels Bohrs Vej 9-10 6700 Esbjerg Tlf. 6550 1000 Fax 6550 4283 www.sdu.dk/health/censorfsv

Læs mere

Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication (udbydes for sidste gang i efteråret 2011)

Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication (udbydes for sidste gang i efteråret 2011) Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication (udbydes for sidste gang i efteret 2011) Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Odense Den 25. november 2014

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Odense Den 25. november 2014 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 26. november 2014 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Odense Den 25. november 2014 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen (formand), Jan Møller Jensen, Mogens Nielsen,

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 14. januar 2014

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 14. januar 2014 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 15. januar 2014 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 14. januar 2014 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen (formand), Mogens Nielsen, Alexander Stapelfeldt (næstformand),

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 18. juni 2013

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 18. juni 2013 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 19. juni 2013 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 18. juni 2013 Tilstedeværende: Per Servais (formand), Christina Maj Hegelund (Næstformand), Martin Storgaard

Læs mere

Profilbeskrivelse for Økonomisk styring Accounting Management

Profilbeskrivelse for Økonomisk styring Accounting Management Profilbeskrivelse for Økonomisk styring Accounting Management Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) Odense 2010 1 af 7 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Odense tirsdag den 17. maj 2016

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Odense tirsdag den 17. maj 2016 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 20. maj 2016 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Odense tirsdag den 17. maj 2016 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen, Jan Møller Jensen, Mogens Nielsen, Ole

Læs mere

ADGANGSKRAV for Kommunikation og Globale studier

ADGANGSKRAV for Kommunikation og Globale studier ADGANGSKRAV for Kommunikation og Globale studier CAND.COMM. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk bacheloruddannelse på RUC i Kommunikation og Internationale

Læs mere

and.merc. ud. deltid Statsautoriseret revisor Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet Akkrediteringsrådet

and.merc. ud. deltid Statsautoriseret revisor Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet Akkrediteringsrådet and.merc. ud. deltid Statsautoriseret revisor Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet 2 Se perspektivet og detaljen Cand.merc.aud. deltid er uddannelsen for dig, der

Læs mere

Referat af Studienævnsmøde Tirsdag 16. februar 2015 kl. 9.00

Referat af Studienævnsmøde Tirsdag 16. februar 2015 kl. 9.00 Referat af Studienævnsmøde Tirsdag 16. februar 2015 kl. 9.00 Studienævn for Erhvervsøkonomi i Slagelse Deltagere: Peder Madsen Rene Nejst Mouritzen Katrine Hauge Lauritsen Sidra Tel Ain Malik Kenneth Schultz

Læs mere

Kære HD 2. delsstuderende

Kære HD 2. delsstuderende Kære HD 2. delsstuderende Som det sikkert er dig bekendt, skal du nu til at vælge valgfag på dit HD 2. dels-forløb. Denne korte note beskriver valgfagsproceduren samt - mere interessant - den række af

Læs mere

Referat af møde afholdt 18. december 2015

Referat af møde afholdt 18. december 2015 Referat af møde afholdt 18. december 2015 Arbejdsgruppe vedr. fødevareklyngen Side 1 af 5 Tilstede: Arbejdsgruppe: Jesper Hjortshøj, Manager Strategy and Portofolio for Global Innovation, Marel A/S Rune

Læs mere

MILJØ OG RESSOURCE MANAGEMENT

MILJØ OG RESSOURCE MANAGEMENT Campus Esbjerg MILJØ OG RESSOURCE MANAGEMENT 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB En fremtid i miljøets tjeneste Interesserer du dig for miljøet og de udfordringer, som vi står over for nu og i

Læs mere

Bilag vedr. Behovsredegørelsen. 1. Udtalelse fra Vejle Kommune, Erhverv og Kultur Erhvervsudvikling. 4. Samlet redegørelse for kriterium 2

Bilag vedr. Behovsredegørelsen. 1. Udtalelse fra Vejle Kommune, Erhverv og Kultur Erhvervsudvikling. 4. Samlet redegørelse for kriterium 2 Bilag vedr. Behovsredegørelsen 1. Udtalelse fra Vejle Kommune, Erhverv og Kultur Erhvervsudvikling 4. Samlet redegørelse for kriterium 2 Samlet redegørelse for kriterium 2: Sammenhæng i Uddannelsessystemet

Læs mere

CAND. MERC. AUD. HAR DU DET, DER SKAL TIL?

CAND. MERC. AUD. HAR DU DET, DER SKAL TIL? CAND. MERC. AUD. HAR DU DET, DER SKAL TIL? FORSKELLEN PÅ LIV ELLER DØD FOR EN VIRKSOMHED! Hvor må det dog være kedeligt! Sidde og revidere små detaljer i virksomheders regnskaber. Forkert! En revisor kan

Læs mere

Referent: Kathrine Andersen, Studiesekretær

Referent: Kathrine Andersen, Studiesekretær Institut for Filosofi, Pædagogik og Religionsstudier Campusvej 55 5230 Odense M Tlf.: 6550 1475 E-mail: katan@ifpr.sdu.dk 20. oktober 2015 Ref.: HT/katan Møde med aftagerpanel for Masteruddannelsen i børne-

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi den 21. april 2015

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi den 21. april 2015 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 22. april 2015 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi den 21. april 2015 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen, Jan Møller Jensen, Mogens Nielsen, Martin Storgaard

Læs mere

Studieordning for Tilvalg i Marketing, Branding og Kommunikation

Studieordning for Tilvalg i Marketing, Branding og Kommunikation Studieordning for Tilvalg i Marketing, Branding og Kommunikation Side 1 af 9 Tilvalg i Marketing, Branding og Kommunikation Et erhvervsøkonomisk tilvalg SYDDANSK UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE

Læs mere

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Onsdag den16. marts 2016 kl i lokale (meddeleles senere)

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Onsdag den16. marts 2016 kl i lokale (meddeleles senere) Referat fra møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Onsdag den16. marts 2016 kl. 10.15-14.00 i lokale (meddeleles senere) Tilstede: Jesper Piihl, Elin Sørensen, Inge Langhave (fra kl. 12.00), Christa

Læs mere

Meritordning for Markedsførings-, Finans-, Logistik-, Service- og Handelsøkonomer til bacheloruddannelsen i erhvervsøkonomi, HA

Meritordning for Markedsførings-, Finans-, Logistik-, Service- og Handelsøkonomer til bacheloruddannelsen i erhvervsøkonomi, HA Meritordning for Markedsførings-, Finans-, Logistik-, Service- og Handelsøkonomer til bacheloruddannelsen i erhvervsøkonomi, HA Bilag til studieordningen for bacheloruddannelsen i erhvervsøkonomi, HA Esbjerg,

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 20. november 2012

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 20. november 2012 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 21. november 2012 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 20. november 2012 Tilstedeværende: Per Servais (formand), Mogens Nielsen, Mikkel Askløf, Christina

Læs mere

MØDEINDKALDELSE STUDIENÆVNET FOR DANSK, ENGELSK OG DESIGN, KOLDING

MØDEINDKALDELSE STUDIENÆVNET FOR DANSK, ENGELSK OG DESIGN, KOLDING MØDEINDKALDELSE STUDIENÆVNET FOR DANSK, ENGELSK OG DESIGN, KOLDING Mødenr.: 10-2010 Dato: 08. december 2010 Sted: Kolding, lokale K 2.51. Starttidspunkt: 10.00 Sluttidspunkt: 12.00 Udsendt af: Karin Esmann

Læs mere

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Torsdag den 12. januar 2012 kl i lokale 1.20

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Torsdag den 12. januar 2012 kl i lokale 1.20 Referat fra møde i Torsdag den 12. januar 2012 kl. 10.00-14.00 i lokale 1.20 Tilstede: Jesper Piihl, Teit Lüthje, Elin Brandi Sørensen, Inge Langhave (fra kl. 11.00), Nicolai Nyenstad Petersen, Anna Hougaard

Læs mere

E F T E R U D D A N N E L S E

E F T E R U D D A N N E L S E 2016 EFTERUDDANNELSE S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T A L T K A N L A D E S I G G Ø R E F O R S K N I N G S B A S E R E T E F T E R U D D A N N E L S E REDAKTIO N Michael Dichow Lund, fuldmægtig Anne

Læs mere

CAND. MERC. AUD. RÅDGIVNING REGNSKAB REVISION

CAND. MERC. AUD. RÅDGIVNING REGNSKAB REVISION CAND. MERC. AUD. RÅDGIVNING REGNSKAB REVISION DETTE STUDIUM ER IKKE TIL AT KENDE IGEN! Havde du besøgt AUD Aalborg for blot få år siden, og kom du derefter til os i dag, ville du slet ikke kunne kende

Læs mere

ERHVERVSØKONOMI, HA. 3-årig Bacheloruddannelse i Kolding. Samfundsvidenskab Syddansk Universitet

ERHVERVSØKONOMI, HA. 3-årig Bacheloruddannelse i Kolding. Samfundsvidenskab Syddansk Universitet ERHVERVSØKONOMI, HA 3-årig Bacheloruddannelse i Kolding Samfundsvidenskab Syddansk Universitet  Adgang til erhvervslivet på Business Class Brænder du for at arbejde med strategi, ledelse, innovation,

Læs mere

HD PÅ CBS FOR DIG DER VIL MERE. Stine Gregersen, Daglig leder af HD1

HD PÅ CBS FOR DIG DER VIL MERE. Stine Gregersen, Daglig leder af HD1 HD PÅ CBS FOR DIG DER VIL MERE Stine Gregersen, Daglig leder af HD1 AGENDA 1. Hvad er en HD-uddannelse? 2. HD-uddannelsens opbygning 3. Adgangskrav 4. Fleksibel undervisning 5. Blended Learning 6. Priser

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 17. november 2015

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 17. november 2015 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 24. november 2015 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 17. november 2015 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen, Mogens Nielsen, Jan Møller Jensen, Ole B. Olesen,

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 23. oktober 2012

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 23. oktober 2012 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 29. oktober 2012 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 23. oktober 2012 Tilstedeværende: Per Servais (formand), Mogens Nielsen, Jan Møller Jensen, Mikkel Askløf,

Læs mere