A - V I S E N NYHEDER. A-huset har fået vokseværk. A-visen. A-visens formål. Første udgave. A Klubberne. A Kurser. A Ture. Årgang 07, nummer 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "A - V I S E N NYHEDER. A-huset har fået vokseværk. A-visen. A-visens formål. Første udgave. A Klubberne. A Kurser. A Ture. Årgang 07, nummer 1"

Transkript

1 A - V I S E N Årgang 07, nummer 1 A-huset har fået vokseværk A-visen A-visens formål Første udgave A huset har det sidste års tid, udviklet sig til mere end et skole- og fritidstilbud til børn og unge med ASF. A huset rummer nu følgende aktiviteter og tilbud: Er at samle informationer, beretninger, og lignende fra de forskellige tilbud som A-huset udbyder, f.eks. skole- og fritidstilbud, for på den måde at give mulighed for: I denne udgave vil størstedelen af indholdet omhandle klubtilbudet, men med tiden vil de andre tilbud også blive repræsenteret i denne A-vis. Skole og fritidstilbud Klubaktivitet (A-klub) Forældrekurser (A-kurser) Aflastningstilbud (A-ture) Flere kreative ideer er allerede på tegnebrættet. Når udviklingen går så stærkt, er det vigtigt at sikre sig, at informationer og lignende når ud til alle, som på den ene eller anden måde har eller ønsker kontakt til A-huset. Derfor opstod ideen med at lave en A-vis. Sjov og interessant læsning Indsigt i klubaktiviteter Udtrykke egne meninger og holdninger Orientering om andre aktiviteter end dem man selv er tilmeldt Nu vil jeg ønske læseren en rigtig god fornøjelse med denne første udgave af A-visen, og håbe på at vi i fremtiden i fællesskab kan skabe et medie, der er til glæde og gavn for os alle. Venlig hilsen Katja Elnebo Lau. Red. A-huset på Vigersted Skole A-huset på Snekkerupvej NYHEDER A Klubberne A Kurser A Ture Det er nu muligt at se de forskellige klubgruppers aktivitetsplaner på skolens hjemmeside. Se udbudet på skolens hjemmeside, hvor også tilmeldingsskema findes. Orientering om tilbudet samt tilmelding findes på skolens hjemmeside

2 S IDE 2 S IDE 2 A - V I S E N 20 stærke på en tirsdag Navn: Martin Greve Alder: 13 år, 8 juni 1993 Skole: Sønderpark K3 Gået i A-klub: Startede efter nytår Bedste ved klub: Det hele Minusting: Intet Livret: Pizza Musik: Hip hop Dyr: Hund Farve: Blå (kobolt blå) Film: Ringenes Herre 1 Kongen vender tilbage Bedste ven: Steffen fra København Interesser: NFL (amerikansk fodbold), internetspil Travian og Hattrick Sportsgren: Amerikansk fodbold Fritidsjob: Går med aviser 6 gange om ugen Årstid: Sommer hvor jeg har fødselsdag Bedste bog: Adventure mysteriet Bedste hjemmeside: Youtube, Travian.dk, Hattrick.org 3 gode ting om dig selv: Jeg er sjov Jeg ved meget???? Tirsdagsklubben på netcafé Vi mødtes på Vigersted Skole fredag d. 23. marts kl Daniele, Nichlas, Martin J, Jan og Susanne. Vi kørte til Net C i Sjællandsgade, hvor Martin G stødte til. Vi skulle have en times netcafé, som vi alle nød. Drengene var enige om, at det kunne vi godt gøre igen. Næste gang skal der bookes 2 timers nettid.. Dog mente de, at vi næste gang skulle booke 2 timers nettid. Vi tog så toget til Slagelse, og gik til biografen Panorama, hvor vi havde bestilt billetter til filmen Nat på museet. Filmen skulle vi se kl så derfor gik vi i mellemtiden på restaurant Madison, hvor man kan få kæmpeburgere. Vi nåede også lige en tur i Vestsjællandscentret, hvor der blev kigget på forretninger, og de voksne fik en kop kaffe. Inden filmen nåede vi også lige at snolde lidt. Det var en kanonsjov film, og bagefter gik vi på café og fik et krus kakao/ sodavand inden vi skulle retur til Ringsted. Alle var vi enige om, at det havde været en rigtig dejlig og hyggelig tur. Hilsen Tirsdagsklubben.

3 Å RGANG 07, NUMMER 1 S IDE 3 20 stærke på en onsdag Navn: Sara Sirikitt Ussing Alder: 16 år 19.november 1990 Skole: Asgerskolen, U-klassen Gået i A-klub: Næsten 1 år Bedste ved klubben: Taletid, at være sammen med andre mennesker og venner Minusting: Hvis en bliver ked af det/ vred, det gør mig usikker. Livret: Spareribs Musik: Soul, Spice girls, Madonna Dyr: Skildpadde, sort svane Farve: Sø-grøn, sart rosa Film: George den gæve liansvinger, Titanic, Tarzan, Mulan 1, Den eneste ene, Anna Pihl, Xena. Interesser: Skole, yoga, drama, dans Sportsgren; Yoga og dans Fritidsjob: Tjener penge på at passe min skole og rydde op efter mig selv. Årstid: Efterår - bladene er så flotte når de falder af. Og vinter for der er det jul, og så mødes man med dem man kender. Bedste bog: Isblomsten, Anne Franks dagbog, Ronja Røverdatter Bedste hjemmeside: Youtube og Girlfriend. Onsdagsklubben i Bonbonland D. 20.maj 2007 var onsdagsklubben på tur til Bonbonland. Vi var af sted fra kl og havde en dejlig dag. Solen skinnede og det var dejlig varmt. Vi havde købt gumlepas hjemmefra, og fik derfor en T-shirt og 40,- til at købe mad for. Det første vi gjorde var selvfølgelig, at gå i butikken og vælge en T-shirt og købe slik. Så var det ellers bare ud og prøve alt det vi turde. Nogle turde mere end andre F.eks. var Daniel og Kirsten i Vildkatten Våde blev vi også, da vi bæver-raftede. Der var godt med vand og strøm og det var rigtig sjovt. Vi spiste på restaurant og fik en god buffet, som vi skyllede ned med store sodavand. Kl kørte vi hjem, men vi kunne sagtens have brugt mange flere timer dernede. Vi blev også våde da vi Bæver-raftede Det var en rigtig dejlig dag, og nu glæder vi os til vores tur til bakken 1. juni. Venlig hilsen Onsdagsklubben En gang til... D ER ER S I BONBONLAND!

4 S IDE 4 S IDE 4 A - V I S E N Præsentation af personalet Jeg hedder Susanne Bennike, er 45 år og bosiddende i Ringsted sammen med min mand og to hjemmeboende børn (tvillingerne Martin og Camilla på 14 år). De to store Sascha på 20 år og Christian på 16 år bor ikke hjemme mere. Jeg blev uddannet som pædagog i 1986, og har igennem alle årene arbejdet indenfor specialområdet - har dog haft forældreorlov ind imellem. Siden 1999 har jeg arbejdet på Vigersted Skole i A-huset, hvilket jeg har været meget glad for. Sidste år valgte jeg klubben, da jeg syntes det lød utroligt spændende. Det har været rigtig dejligt, at være sammen med disse unge mennesker på en helt anden måde end i et skole/ sfo - tilbud. Jeg hedder Iben Lauridsen. Jeg er 41 år og arbejder til dagligt i A-huset på Vigersted Skole. Hver 14. dag er jeg i onsdagsklubben. Jeg har været i klubben siden vi startede sidste år, og vil også være her til næste år. Jeg synes det er hyggeligt at være i klubben, og være med til at give vores medlemmer nogle gode og sjove oplevelser. Jeg hedder Kirsten Henriksen, er 48 år og bor i Slagelse. Jeg blev ansat på Vigersted Skole i A- huset d. 1.Januar 2007 og havde inden da arbejdet med børn og unge med autisme i 11år. Mine interesser er: IT, sport og friluftsliv. Jeg har været i onsdagsklubben i 4 mdr. og har været meget glad for at være sammen med de unge mennesker. overalt lena træder til I A-huset er vi så heldige at have en fantastisk fleksibel og dygtig vikar. Overalt Lena er et navn eleverne har givet hende, fordi hun simpelthen kan gå ind og hjælpe overalt. Lena Uldall er den person, der træder til når, der mangler hænder i A-huset. Lena er altid fyldt med energi og godt humør, som virker afsmittende på omgivelserne. Hun går ikke af vejen for nogen opgaver, selv madlavning til vores møder og lignende påtager hun sig. A-klubbens medlemmer har også haft fornøjelsen af hendes selskab, da hun ved flere lejligheder har deltaget i aktiviteterne.

5 Å RGANG 07, NUMMER 1 S IDE 5 Præsentation af personalet Jan Linderholm, Jeg er 47 år og har været lærer siden jeg blev ansat på Vigersted Skole i A-huset efteråret Lige siden har jeg arbejdet i A-huset og specialiseret mig i arbejdet med børn og unge med ASF. I skoleåret 2006/2007 har jeg sammen med Susanne Bennike været med til at starte Tirsdagsklubben. Det er en ungdomsklub for børn og unge med ASF. Jeg er til daglig en del af teamet omkring A-husets gr.3, som består af 3 pædagoger, 2 lærere og 6 elever. Eleverne er mellem år. Tidligere har jeg dog også arbejdet som arbejdsmand, haft forskellige ufaglærte jobs bl.a som lastbilchauffør, flyttemand og kabelmontør. Navn: Malene Theresa Elkjær Sørensen Født: Ringsted sygehus Bor: Sandbyvej 67, 4171 Glumsø Børn: Kerstine Sofie Elkjær kaarsgaard Mand/kæreste: Skilt Interesse: male/tegne, kreative ting i og omkrig mit hus Fritid: Har pt. Ingen Jeg hedder Klaus Bendsen og er startet som pædagog i gruppe 2 efter nytår. I de sidste 10 år har jeg arbejdet i det pædagogiske felt, men fik uddannelsen for 2 år siden fra Gentofte Seminarium. Jeg er 42 år, bor i Mørkøv og er gift med Vibeke. Tilsammen har vi 3 børn på 13, 14 og 16 år. I min fritid spiller jeg på tuba og danser ballet (dog ikke samtidig). Jeg hedder Katja Elnebo Lau. Jeg er 38 år og bor i Store Merløse sammen med min mand og vores søn Jacob på 15 år. Vi flyttede til Vestsjælland for 4 år siden, oprindelig er jeg Københavner. Jeg har haft fornøjelsen af at være ansat i A-huset siden vi flyttede herned. Det har været 4 meget spændende og lærerige år. Ikke mindst det sidste års tid, hvor jeg har deltaget aktivt i opstart af diverse nye tilbud. Til dagligt er jeg pædagog i gr. 4,samt koordinator på klubtilbudet og taxakørslen og nu redaktør på A-visen. Min fritid bruger jeg på min have, familie, kreative ting, og sang og musik.

6 S IDE 6 S IDE 6 A - V I S E N Fest i klubben torsdag d. 3.maj maj 2007 blev der afholdt en fælles fest for de to klubgrupper. Ved et klubbesøg i begge klubber, fik jeg nogle af medlemmerne til at fortælle mig lidt om hvad de mente om festen. Nichlas. det var en rigtig god fest, selv om jeg var lidt træt - du skal huske på at vi jo havde været på Christiansborg hele dagen Sara derimod var af en helt anden holdning. Hun mente nemlig at festen var både barnlig og alt for voksenkontrolleret. For hende havde det været fint hvis festen havde sluttet senere og at der var blevet serveret alkohol. Daniele: konkurrencerne var rigtig sjove og man vandt præmier. Der var til festen blevet arrangeret div. lege og konkurrencer. Bla. 20 spørgsmål til professoren samt nogle opgave med at huske, føle, besvare spørgsmål, og lignende. Det var blevet besluttet at medlemmerne måtte medbringe en gæst hver, hvilket flere benyttede sig af. Min gæst blev pænt overrasket over, hvor hyggeligt det var. Casper: jeg havde en gæst med fra min klasse og han blev pænt overrasket over hvor hyggeligt det var. Alle var dog enige om at det havde været spændende at være sammen med den anden klubgruppe og sjovt at møde nye mennesker. Sara: det kunne være godt med nogle flere medlemmer i klubben, gerne piger, så kunne vi holde en kæmpe fest. Festen blev holdt i SFO2 og menuen var storslået. Velkomstdrik: champagne Forret: rejecocktail Hovedret: Lasagne m. grøn salat og flutes Dessert: chokolade islagkage Senere på aftenen blev der også tid til lidt pool, computerspil og tøsehyg Ja, og selvfølgelig bordtennis

7 Å RGANG 07, NUMMER 1 S IDE 7 Da A-klubberne startede holdt de til i 2 gruppelokaler på skolen. Det viste sig hurtigt, at der var brug for mere plads og flere aktivitetsmuligheder. Her holder klubben til Der blev derfor lavet en aftale med skolens SFO2 om at benytte deres hus til A-klub. Det var en rigtig god aftale, som vi er meget glade for. Derovre er der nemlig computere, pool, bordtennis og andre spændende aktivitetsmuligheder. Og det lugter jo lidt mere af klub, end et klasseværelse på skolen. Tak til SFO2 A-klubberne vil herigennem gerne rettet en stor tak til SFO2, for deres velvilje til at lade os flytte ind, samt fordi I altid er så hjælpsomme og imø- Stort rum med bordtennis og pool Flere øer med computere køkkenfaciliteter Tilmelding til A-klubberne Sommerferien banker på og et skoleår er ved at være slut. Det betyder at en ny bevilling til A- klubberne skal søges hos kommunen. Ønskes der yderligere information om A-klubberne kan informationsfolder hentes på skolens hjemmeside eller man er velkommen til at kontakte klubkoordinatoren (se bagsiden). Ansøgningsskema / betalingstilsagn findes på hjemmesiden eller fås ved henvendelse til skolen.

8 A-huset A-VIS A-HUSET PÅ VIGERSTED SKOLE Autisme Spektrum KONTAKT Vigersted Skole Ågerupvej Ringsted Telefon: Skolen: A-huset (afdelingsleder): Telefon: (kontakt, besked eller sms) Klubkoordinator: (alle dage ) Tirsdagsklubben: (på klub og turdage ) Onsdagsklubben: (på klub og turdage ) Information om aktiviteter i A-huset Næste udgave af A-visen udkommer 1. oktober Indlæg og gode ideer til A- visen modtages Vi vil gerne udvikle denne A-vis til noget man glæder sig til at få med hjem og læse i. Derfor opfordrer vi alle til at komme med gode ideer til, hvad A-visen kan indeholde, samt meget gerne skrive indlæg til A-visen. Det kan godt være der pt. ikke er en rubrik, hvor man syntes ens indlæg passer, men send det alligevel - så opretter vi bare en Indlæg og ideer til A-visen modtages på følgende mailadresse: (senest 10 dage inden udgivelsesdatoen) Eller man kan aflevere det håndskrevet til personalet i A-huset (husk at tydeliggøre at det er til A-visen). Man kan også sende det med posten til: Vigersted Skole Ågerupvej Ringsted Fødselsdagskalender JUNI Ingen fødselsdage 8.juli JULI Martin Greve Vi ønsker alle tillykke med dagen, og håber at I må få en dejlig fødselsdag. AUGUST 15. august Victor Jensen 9. august Susanne Bennike SEPTEMBER 26. september Daniele Buttigli

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

10. klasse havde sidste. maj og var i. udklædte. Det samme gjaldt lærerne.

10. klasse havde sidste. maj og var i. udklædte. Det samme gjaldt lærerne. SOMMER 2008 Lederen: S. 2 Sommerhilsen fra skolebestyrelsen: S. 4 10. klasse havde sidste skoledag den 29. maj og var i den anledning festligt udklædte. Det samme gjaldt lærerne. Sikker skolevej S. 5 Sommerlejr/

Læs mere

Kalenderen for skolen for forår/sommer 2014 finder du som altid på side 2. I marts var en gruppe elever på virksomhedsbesøg

Kalenderen for skolen for forår/sommer 2014 finder du som altid på side 2. I marts var en gruppe elever på virksomhedsbesøg EV Elev nyt er også denne gang på 12 sider. Der er sket meget, og vi har haft nogle spændende måneder siden sidst, og det vil vi rigtig gerne fortælle om. Som i de foregående numre af EV Elevnyt, har vi

Læs mere

Mester i klasseværelset Tag hjernen med på arbejde når du sidder bag rattet

Mester i klasseværelset Tag hjernen med på arbejde når du sidder bag rattet Tekst og foto: Bo Bernes Mester i klasseværelset Tag hjernen med på arbejde når du sidder bag rattet Medarbejdere på landets maskinstationer og større landbrug skal kunne andet end at køre traktor. Derfor

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Rapport vedr. projekt Mere end nice - fra medproducent til medarbejder, Holbæk Museum, 2013.

Rapport vedr. projekt Mere end nice - fra medproducent til medarbejder, Holbæk Museum, 2013. Rapport vedr. projekt Mere end nice - fra medproducent til medarbejder, Holbæk Museum, 2013. Formål Formålet med projektet, som er en del af et større projekt om mangfoldighed og unges identitet, var i

Læs mere

Praktisk information (side 2-3) Påskeferie (side 4-5) Lalandia ture (side 6-7) Ture ud af huset (side 8-11 & 14-18) Måned program og sommerfest (side

Praktisk information (side 2-3) Påskeferie (side 4-5) Lalandia ture (side 6-7) Ture ud af huset (side 8-11 & 14-18) Måned program og sommerfest (side Praktisk information (side 2-3) Påskeferie (side 4-5) Lalandia ture (side 6-7) Ture ud af huset (side 8-11 & 14-18) Måned program og sommerfest (side 12-13) UK information og teater (side 22-23) Klub Blovstrød

Læs mere

Brug hinanden 11 historier om frivillighed

Brug hinanden 11 historier om frivillighed Brug hinanden 11 historier om frivillighed Redaktion: Frivilligafdelingen Tekst: Gitte Roe Eriksen Foto: Stefan Kai Nielsen, EKKO Pressefoto Grafisk design: Lotte Rask Tryk: KLS Grafisk Hus A/S Oplag:

Læs mere

Nøvlingen. oktober 2011

Nøvlingen. oktober 2011 Nøvlingen oktober 2011 Nøvlingen - Indhold Pigeraketten... 3 Nøvling festuge... 4 Kære Giro 413... 6 Small ship race... 8 Lille Nøvling klassikeren... 9 Bio/spise kombi... 10 Nøvling -hvor fanden er Nøvling?...

Læs mere

Du skal adlyde din mor

Du skal adlyde din mor Du skal adlyde din mor af Sørine Steenholdt fra novellesamlingen: Ung i Grønland, ung i Verden Oversat til dansk af Aminnguaq Dahl Petrussen Kommentarer af psykolog Jonna Ketwa Novelle 2 En ung kvinde

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Fleksibel barselsorlov. Til forældre

Fleksibel barselsorlov. Til forældre Fleksibel barselsorlov Til forældre ministrenes forord 3 Kære forældre Når et barn kommer til verden, er det på alle måder vigtigt, at barnet får en god start på livet. Og ligeså vigtigt er det, at I

Læs mere

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE Guide til jul - med et barn med autisme af Janni Pilgaard Guide til jul med et barn med autisme Janni Pilgaard Forside og layout: Marie Olofsen Forsideillustration: Jeppe Pilgaard Sørensen KÆRE LÆSER Du

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark De, der drog ud AVALANNERIT - om grønlandske studerende i Danmark Jeg trives, hvor jeg bor, men jeg savner mit hjem i det kolde nord (frit efter Natasja) De, der drog ud - AVALANNERIT 1. udgave, 2. oplag,

Læs mere

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE HVIS MAN GØR DET, MAN ALTID HAR GJORT, FÅR MAN DE RESULTATER, MAN ALTID HAR FÅET. Hvad er Backspin? I Backspin tilbyder vi børn og unge personlige og faglige

Læs mere

Det blev nogle rigtig hyggelige dåge med sjove oplevelser og måsser åf tid til snåk og spil i et lille, men hyggeligt

Det blev nogle rigtig hyggelige dåge med sjove oplevelser og måsser åf tid til snåk og spil i et lille, men hyggeligt Nyhedsbrev Oktober 2013 O p h o l d s s t e d e t H a v n e l e v Nyhedsbrev Sommertur til Stubbekøbing Indhold Sommertur til Stubbekøbing Musik i parken Grøn Koncert i Næstved Når man er færdig med skolen

Læs mere

AT SKABE ET BEDRE LIV

AT SKABE ET BEDRE LIV AT SKABE ET BEDRE LIV - fortællinger fra Korskærparken www.korskaerparken.dk Denne bog er lavet i samarbejde mellem beboere i Korskærparken og Fredericia Kommune. TAK til Niels Dahl for den store hjælp

Læs mere

børneret.nu Børn har ret!

børneret.nu Børn har ret! børneret.nu Børn har ret! en billedbog om børns rettigheder DUI-LEG og VIRKE FNs Børnekonvention Børn har ret - en billedbog om børns rettigheder Tekst: Hans Stavnsager Redaktion: Simon Bauer, DUI-LEG

Læs mere

Dalby Tidende. Din lokale lokalavis. Dalby Skole Dalby Kirke Dalby GF Dalby Beboerforening

Dalby Tidende. Din lokale lokalavis. Dalby Skole Dalby Kirke Dalby GF Dalby Beboerforening ARRANGEMENTER I JUNI/JULI/AUGUST JUNI Fredag 5. Grundlovsdag - Ikke skoledag Onsdag 10. klokken 16.00 Familiedag og auktion i Værestedet Onsdag 10. klokken 18 Sommerkoncert for alle skolens elever og forældre

Læs mere

ROSENBLADET. På bytur med en shopaholic. Motivation. februar 2015

ROSENBLADET. På bytur med en shopaholic. Motivation. februar 2015 ROSENBLADET februar 2015 På bytur med en shopaholic Karen fortæller om en af hendes store udfordringer i hverdagen, og hvordan hun bekæmper den Motivation Når det handler om at motivere sig selv, så ved

Læs mere

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE INDHOLD AT VÆRE SIG SELV. TEMAMATERIALE TIL 6.-7. KLASSE................................. 3 1. HVEM ER VI? ICEBREAKER.................................................

Læs mere

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv.

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Jacob 4 Frida 9 Jesper 14 Christine 18 Paw 22 Jeanette 25 Per 30

Læs mere

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE D E M E N S og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE Rådgivnings- og kontaktcentret for demensramte og pårørende Kallerupvej Odense Forord I 2002 etablerede Alzheimerforeningen

Læs mere

pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp

pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp Dansk Flygtningehjælp igangsatte i 2006 et toårigt Pigeklubprojekt, der skulle etablere 21 pigeklubber for teenagepiger med etnisk

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE HVIS MAN GØR DET, MAN ALTID HAR GJORT, FÅR MAN DE RESULTATER, MAN ALTID HAR FÅET. Hvad er Backspin? I Backspin tilbyder vi børn og unge personlige og faglige

Læs mere

HVAD SKER DER MED KIOSKEN? Mårslet Tidende. Problemer med rengøring

HVAD SKER DER MED KIOSKEN? Mårslet Tidende. Problemer med rengøring Mårslet Tidende Mårslet Skole 8.C - oktober 2008 FC Kildevang er Mårslets ældste hold, men sammenholdet er fantastisk Mårslet skole har lige for tiden problemer med rengøring, de er kun 7 rengørings damer

Læs mere

Aktuelt. Vi har fået en ny vikar tilknyttet friskolen. Bjarke Christensen som har været elev på friskolen og som i sommer blevet færdig med gymnasiet.

Aktuelt. Vi har fået en ny vikar tilknyttet friskolen. Bjarke Christensen som har været elev på friskolen og som i sommer blevet færdig med gymnasiet. Uge 2 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460. Aktuelt På tirsdag kører skolebussen

Læs mere