Beskæftigelse 103. Café, køkken, bolcher, 3D, butik, pedel. Arbejde på Chaplin. Afklarende praktik. Ansættelse. Et rigtigt arbejde...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskæftigelse 103. Café, køkken, bolcher, 3D, butik, pedel. Arbejde på Chaplin. Afklarende praktik. Ansættelse. Et rigtigt arbejde..."

Transkript

1 BO, BESKÆFTIGELSE OG UDDANNELSE

2 Beskæftigelse 103 Café, køkken, bolcher, 3D, butik, pedel Et rigtigt arbejde... I Chaplins beskæftigelsestilbud er medarbejderne i front i den daglige drift. Her varetager de hver deres arbejds- og ansvarsområder. Et professionelt pædagogisk personale arbejder parallelt med medarbejderne og yder den enkelte og de forskellige teams støtte og vejledning. med en vifte af muligheder Vil du lære at lave bolcher? Eller løse håndværks- og pedelopgaver? Vil du designe smykker? Ekspedere kunder i en stor strøgbutik? Eller vil du hellere tilberede og anrette mad til mange gæster? Vil du servere på byens bedst besøgte café i hjertet af Helsingør? Vil du lære at arbejde med 3D print? Chaplin har det hele. Afklarende praktik Start din karriere i Chaplin med en praktik for at se, om det er noget for dig. Ansættelse Du arbejder i de forskellige afdelinger og finder dit favoritområde Du får egne opgaver Du bliver en del af et team. Arbejde på Chaplin Du arbejder i dit team. Du lærer at samarbejde med andre. Du får undervisning. Du er med på ture ud af huset, virksomhedsbesøg mv. Du kan skifte til andre af Chaplins afdelinger Butik Chaplin, Chaplins 3D print og Chaplin Sweets ligger ét minuts gang fra Helsingør station. Pedelllerne løser opgaver for alle Chaplins afdelinger. I Chaplins 3D afdeling scanner og printer du opgaver fra andre virksomheder og opgaver fra Chaplins egne afdelinger. Beskæftigelse, kontakt Pernille Norre tlf:

3 Chaplin Sweets er Chaplins nyeste afdeling. I bolchekogeriet kan du fremstille, pakke og sælge bolcher. Chaplin Sweets har sin egen butik sammen med kogeriet ved siden af Butik Chaplin og Chaplins 3D print. Ekstern praktik Du har mulighed for praktikforløb i andre virksomheder. Her kan du lære mere inden for dit favoritområde, eller du kan lære noget nyt, du har lyst til. Det kan styrke din personlige udvikling. Det ordinære arbejdsmarked Er du en af dem, der har mulighed for at arbejde på det ordinære arbejdsmarked, kan Chaplin hjælpe dig videre. Chaplin har samarbejde med en lang række lokale virksomheder inden for mange forskellige fagområder. I køkkenet lærer du at lave mad til Café Chaplins store brunch- og frokostbuffet med 25 forskellige retter. I weekenden kan du være med til at tilberede menuer for selskaber i cafeen. Beskæftigelse, kontakt Pernille Norre tlf:

4 Kollegiet Vinkelvej 107 Botræning Botræning i døgnophold Kollegiet Vinkelvej tilbyder botræning i døgnophold til voksne med særlige behov. Villaen er placeret i udkanten af Helsingør city, i gåafstand til centrum og stationen. Haven er indrettet til sansemotorisk udfoldelse. Hvor kommer beboerne fra? Beboerne på Vinkelvej kommer hjemmefra, fra efterskole eller andre bosteder. På kollegiet får du grundlæggende botræning. Personlig og social progression For at fremme personlig og social progression bedst muligt udfærdiges sansemotorisk udredning og PAS analyse for Vinkelvejs beboere. På Kollegiet Vinkelvej får du hjælp til at købe ind, lave mad, administrere din økonomi, og hvad du ellers har brug for at lære i dit nye hjem. For at fremme personlig og social progression bedst muligt udfærdiges sansemotorisk udredning og PAS analyse for Vinkelvejs beboere. Botilbud, kontakt Søren Ryberg tlf:

5 Kollegiet Axeltorv 85 Botræning Kollegiet i centrum Når du flytter ind på Kollegiet Axeltorv, kan du have boet på Kollegiet Vinkelvej eller et andet sted, hvor du har modtaget grundlæggende botræning. Kollegiet ligger midt i Helsingør på torvet med forretninger og gågaderne rundt om hjørnet. Kollegiet Axeltorv har 7 værelser og en lejlighed. Socialt samvær Du får daglig hjælp til at klare flere ting selv. Der er også mange fælles aktiviteter bl.a. en madklub, hvor beboerne skiftes til at lave mad til hinanden. Nogle rejser på ferie sammen eller tager til festival. Selvstændig økonomi På Kollegiet Axeltorv bliver dit liv mere selvstændigt. Du har egen økonomi bl.a. i forhold til indkøb af mad, betaling af husleje, internet, homebanking etc. På Kollegiet Axeltorv understøttes din videre personlige og sociale udvikling med den støtte og vejledning, du nu har brug for. Beboerne på Kollegiet Axeltorv har en stor fælles altan og fælles spisekøkken. Botilbud, kontakt Søren Ryberg tlf:

6 Kollegiet Rolfsvej 85 Hjemmevejledning Tæt ved skov og strand Villaen på Rolfsvej ligger ti minutters gang fra centrum og tæt ved skov og strand. Her kan du flytte ind, når du har modtaget videregående botræning og kan bo i egen lejlighed. Du vil modtage hjemmevejledning af personalet fra Kollegiet Axeltorv. Kollegiet Rolfsvej har fire selvstændige lejligheder og en stor have. Særligt Tilrettelagt U ngdomsuddannelse Undervisning I samfundslære læser vi aviser og bøger og snakker om, hvad der sker i Danmark og i udlandet. Vi besøger Folketinget, en avisredaktion, en politistation, er til spørgetid hos borgmesteren mv. Fællesskabet dyrkes på tværs af Chaplins bo- og beskæftigelsesafdelinger. Når du er parat til et mere selvstændigt liv, kan du flytte fra Kollegiet Axeltorv til villaen på Rolfsvej. Her har du din egen lejlighed. Botilbud, kontakt Søren Ryberg Tlf:

7 STU Selvtillid og engagement I STU kommer du til at arbejde med, hvad det betyder at have særlige behov. Hvordan forstår jeg mig selv? Hvordan bliver jeg den, jeg er? Hvordan oplever andre mig? Chaplins STU forløb Mesterlæreprincippet er omdrejningspunkt for Chaplins STU tilbud. Eleverne opøver praktiske, motoriske og vidensmæssige færdigheder parallelt med, at de modtager teoretisk undervisning inden for hver sit fagområde. Learning by doing er uddannelsesformen. Fokus er på progression af arbejdsmæssige, sociale og faglige ressourcer. Arbejdsglæde, engagement og selvtillid er nøglebegreber i uddannelsen. STU-forløbet kan kombineres med botræning på Chaplins kollegier. Social indsigt Undervisning og øvelser i at være sammen. Hvordan snakker du med og er sammen med dine kolleger? Vi arbejder med dit og andres kropssprog og lærer om formelle og uformelle regler på en arbejdsplads. Arbejde Du får både praktisk og teoretisk læring i dit praktiske arbejde i STU en. Du får mulighed for at supplere og udbygge din viden og kunnen med praktikforløb uden for Chaplin. Som STU elev kan du specialisere dig inden for et enkelt af Chaplins fagområder.. Eller du kan gennemføre et uddannelsesforløb, hvor det ene fagområde afløser det andet. Det vælger du selv. Du har mulighed for at få undervisning i dansk, matematik og andre fag hos Chaplins samarbejdspartnere f.eks. LOF, My Academy m.fl. STU, kontakt Pernille Norre Tlf: ,

8 Enhver er ekspert i sit eget liv Chaplin er et privat bo-, beskæftigelses- og uddannelsestilbud for mennesker med særlige behov. Virksomheden blev etableret i 2003 og driver bl.a. Café Chaplin, en levende og travl café centralt placeret i Helsingørs bymidte med gårdhave, udsigt over torvet og gågadeservering om sommeren. Cafeen besøges årligt af ca a la carte gæster. Herudover betjener Café Chaplin hver weekend selskaber i dagtimerne og om aftenen. Café Chaplin leverer endvidere mad ud af huset til private, virksomheder og institutioner. Butik Chaplin sælger brugskunst, møbler og egne unikke designprodukter, bl.a. uldstrik og smykker. I Chaplins 3D print kan kunder komme direkte ind fra gaden og få scannet og printet i 3D. I samme bygning bor Chaplin Sweets bolchekogeri, hvor det traditionsrige håndværk som dropskoger lever. Chaplin Sweets har åben produktion, så kunder kan besøge virksomheden og se, hvordan medarbejderne deltager i alle produktionsled fra at koge bolchemassen, pakke, emballere og sælge de færdige bolcher i Sweets egen forretning. Ud over beskæftigelse 103 og STU tilbyder Chaplin også Arbejdsprøvning og praktikforløb Job-og funktionstilpasset opkvalificering Færdigheds- og ressourceafklaring Pædagogisk arbejder alle Chaplins afdelinger ud fra den systemiske og narrative teori med udgangspunkt i, at enhver er ekspert i sit eget liv. Begreberne empati, anerkendelse, ansvar, tillid og respekt er nøgleord i bo, beskæftigelse og uddannelse. Mentalisering er et gennemgående tema, og vi arbejder dagligt med progression af medarbejderenes, elevernes og beboernes relationskompetence. Det er vores erfaring, at effekten af den beskrevne arbejdsmetode, det narrative og systemiske perspektiv, medvirker til at opbygge og integrere identitetsfølelse for alle i Chaplins regi for medarbejdere, det pædagogiske personale, beboere og studerende. BO, BESKÆFTIGELSE OG UDDANNELSE