Introduktion Konfiguration af HP-mus Kapacitive sensorteknologi Overførsel af til Facebook Navigere i HP Kontrolcenter for mus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Introduktion Konfiguration af HP-mus Kapacitive sensorteknologi Overførsel af til Facebook Navigere i HP Kontrolcenter for mus"

Transkript

1 Introduktion Tillykke med dit køb af en HP-mus. Denne mus er den seneste i det store udvalg af ydre enheder til computere, som fremstilles af HP. Den er designet til at give dig den størst mulige komfort og samtidig maksimal funktionalitet. Klik på følgende links for at få mere at vide om: Konfiguration af HP-mus Kapacitive sensorteknologi Overførsel af til Facebook HP Kontrolcenter for mus er et enkelt, men innovativt program, som du kan bruge til at konfigurere musen, så den opfylder dine behov bedst muligt. Klik på følgende link for at få mere at vide om: Navigere i HP Kontrolcenter for mus

2 Velkommen Velkommen til Hjælp til HP Kontrolcenter for mus. Denne vejledning beskriver musens funktioner og forklarer, hvordan de konfigureres ved hjælp af programmet HP Kontrolcenter for mus. Introduktion Sikkerhedsretningslinjer Installere og fjerne HP Kontrolcenter for mus Navigere i HP Kontrolcenter for mus Konfiguration af HP-mus Batterier Overførsel af billeder til Facebook Fejlfinding Copyright 2011 HP Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Alt indhold i denne vejledning tilhører HP og må ikke reproduceres i papirform eller i nogen elektronisk form. Alle navne og varemærker tilhører HP og kan være registrerede.

3 Installere og fjerne HP Kontrolcenter for mus I dette afsnit forklares det, hvordan du installerer og fjerner programmet HP Kontrolcenter for mus. Klik på linkene nedenfor for at få flere oplysninger: Installere HP Kontrolcenter for mus Fjerne HP Kontrolcenter for mus

4 Installere HP Kontrolcenter for mus Sådan installerer du HP Kontrolcenter for mus på din pc: Sæt den medfølgende cd med HP Kontrolcenter for mus i cd- eller dvd-drevet. Installationsguiden starter. Skærmbilledet Velkommen vises. Klik på Næste for at fortsætte. Læs slutbrugerlicensaftalen. Hvis du accepterer, skal du vælge Jeg accepterer vilkårene i licensaftalen og derefter klikke på Næste for at fortsætte.

5 Du kan angive softwareinstallationens placering eller klikke på Næste for at installere softwaren i den mappe, der foreslås. Klik på Installer for at starte installationen.

6 Installationen starter. Når installationen er gennemført, vises der en bekræftelsesdialogboks. Klik på Udfør.

7 Parringsguiden starter automatisk. Inden du parrer musen med computeren, skal du trække i eller fjerne battericlipsen fra musen og vælge OK. Når clipsen er fjernet, har du 10 minutter til at gennemføre installationen. Sørg for, at tænd/sluk-knappen i bunden af musen er sat til positionen "tændt". Flyt musen til en afstand på højst 30 centimeter fra computeren for at starte parringen.

8 Hvis computeren kun finder én mus, starter den automatisk parringen med denne mus. Hvis den finder mere end én mus, skal du vælge den korrekte mus ved hjælp af "Muse-id'et" (som er trykt på en mærkat i bunden af musen). Vælg Næste for at fortsætte. Computeren parrer sig selv med musen.

9 Klik på Udfør, når du har parret musen og computeren. Windows 7 registrerer musen og finder automatisk driverne. Din mus er nu klar til brug.

10 Fjerne HP Kontrolcenter for mus Sådan fjerner du HP Kontrolcenter for mus: Åbn menuen Start > Alle programmer > Hewlett-Packard > HP Mouse. Vælg Fjern i undermenuen. Der vises en bekræftelsesdialogboks. Klik på Ja. Fjernelsen går i gang. Din HP-mus er nu afinstalleret.

11 Navigere i HP Kontrolcenter for mus Brugergrænsefladen i HP Kontrolcenter for mus er enkelt og ligetil, så du nemt kan finde oplysninger og tilpasse musens enkelte funktioner. Klik på ikonet Udforsk for at få adgang til brugervejledningen, onlinesupport, produktregistrering og HP Home and Home Office Store (HPs butik for private og hjemmekontorer). Klik på ikonet Konfigurer for at få adgang til museindstillingerne. Klik på ikonet Gode tilbud for at finde tilbud fra HP.

12 Konfiguration af HP-mus De forskellige museindstillinger angives af fanerne øverst på skærmen. Klik på en fane for at åbne skærmen med indstillinger. Når du ændrer en indstilling, kan du klikke på Anvend for at gemme ændringerne, på OK for at gemme ændringerne og lukke programmet eller på Annuller for at lukke programmet uden at gemme. Hvis du vil starte parringsguiden, skal du vælge Parringsguide. Yderligere oplysninger: Knapper Hjul Mus Om

13 Knapper Du kan konfigurere hver af museknapperne på fanen Knapper. Listen Vælg knap viser listen med tilgængelige knapper. Når det er muligt, viser alternativknapper en liste med handlinger, som du kan bruge til at konfigurere den knap, der er fremhævet på listen Vælg knap. Klik på et knapnavn på listen Vælg knap for at få vist de funktioner, der kan tildeles den pågældende knap. Gendanne standardindstillinger Klik på knappen standardindstillinger. på fanen for at gendanne knapperne til de oprindelige Yderligere oplysninger: Venstre og højre knap Hjulknap Venstre sideknap Højre sideknap

14 Venstre og højre knap Som standard er den venstre museknap indstillet til at udføre venstreklikfunktionen. Den højre museknap indstillet til at udføre højreklikfunktionen. Hvis du vil bytte om på disse to knapfunktioner, skal du markere afkrydsningsfeltet Byt om på knapperne. Klik på for at gemme alle ændringer. Yderligere oplysninger: Venstre og højre knap Hjulknap Venstre sideknap Højre sideknap

15 Tilbage Tryk på knappen Tilbage for at få vist den sidste side, du har besøgt, i browseren. Klik på for at gemme alle ændringer. Frem Tryk på knappen Frem for at få vist den side i browseren, som du besøgte, inden du trykkede på knappen Tilbage. Klik på for at gemme alle ændringer. Øvrige Vælg Øvrige for at indstille en knap til at udføre en af de øvrige foruddefinerede funktioner, når du trykker på denne knap. Der vises en rullemenu. Vælg et program på listen: Klik på for at gemme alle ændringer.

16 Hjulknap Som standard er rulleknappen indstillet til at fungere som den midterste museknap, når der trykkes på den. Vælg den funktion, som du vil tildele den midterste museknap. Klik på for at gemme alle ændringer. Yderligere oplysninger: Venstre og højre knap Hjulknap Venstre sideknap Højre sideknap

17 Venstre sideknap HP mouse har en knap på venstre side af musen. Som standard er denne knap indstillet til at fungere som Tilbage, når der trykkes på den. Tryk på knappen Tilbage for at få vist den sidste side, du har besøgt, i browseren. Denne knap kan programmeres til en anden funktion. Vælg på listen den funktion, som du vil tildele knappen. Klik på for at gemme alle ændringer. Yderligere oplysninger: Venstre og højre knap Hjulknap Venstre sideknap Højre sideknap

18 Højre sideknap HP mouse har en knap på højre side af musen. Som standard er denne knap indstillet til at fungere som Frem, når der trykkes på den. Tryk på knappen Frem for at få vist den side i browseren, som du besøgte, inden du trykkede på knappen Tilbage. Denne knap kan programmeres til en anden funktion. Vælg på listen den funktion, som du vil tildele knappen. Klik på for at gemme alle ændringer. Yderligere oplysninger: Venstre og højre knap Hjulknap Venstre sideknap Højre sideknap

19 Hjul Du kan konfigurere indstillingerne for musehjulet på fanen Hjul. I området Rullehastighed kan du justere, hvor hurtigt vinduet ruller, når du ruller lodret med hjulet.

20 Rullehastighed Vælg den ønskede rullehastighed ved hjælp af indstillingerne under Rullehastighed: Rul: Vælg denne indstilling, og brug rullelisten til at vælge hastigheden. Rul et skærmbillede pr. hak: Vælg denne valgmulighed for at rulle et helt skærmbillede op eller ned, hver gang du flytter musehjulet et hak op eller ned. Klik på for at gemme alle ændringer.

21 Kapacitive sensorteknologi Din HP-mus er udstyret med et rullehjul med kapacitiv sensor i stedet for et mekanisk rullehjul. Den kapacitive sensorteknologi har ingen bevægelige dele. Hvis du vil rulle op, skal du blot lade fingerspidsen glide opad på berøringsområdet, og hvis du vil rulle ned, skal du lade fingerspidsen glide nedad på berøringsområdet. Hvis du ruller gennem et langt dokument eller en lang webside, kan du hurtigt og nemt navigere et stort antal linjer ved hurtigt at flytte fingerspidsen op eller ned på berøringsområdet og derefter løfte fingerspidsen op fra berøringsområdet. Musen vil fortsætte med at rulle af sig selv i et kort stykke tid og vil derefter automatisk rulle langsommere og stoppe.

22 Mus Du kan konfigurere indstillingerne for musen på fanen Mus. Området Markørhastighed giver dig mulighed for at styre, hvor hurtigt markøren bevæger sig over skærmen. Området Museopløsning viser, hvordan du kan justere musens opløsning. Statusindikatoren Batterier viser musens aktuelle batteriniveau.

23 Museopløsning Hvad betyder opløsning eller følsomhed i forbindelse med museindstillinger? Begrebet opløsning anvendes om en computers skærm og angiver antallet af pixel på den vandrette og lodrette akse. Jo højere opløsning, desto flere detaljer vises der. I forbindelse med en mus angiver opløsningen det antal punkter på skærmen, som markøren bevæger sig for hver tomme, du flytter musen. Af denne grund angives en mus' opløsning normalt i dpi (punkter pr. tomme). Opløsningsindstillingen styrer det antal signaler, der sendes til controllerchippen, for hver tomme, musen flyttes. Jo højere opløsning, desto flere signaler sendes der. Dette giver bedre kontrol over markøren og en mere jævn bevægelse. Jo højere dpi-indstillingen er, desto mere kontrol har du over markørbevægelsen. Når du bruger visse programmer (f.eks. illustrationsprogrammer eller visse spil), har du brug for større kontrol. Til disse programmer bør du bruge en højere opløsning. Andre programmer (f.eks. tekstbehandlingsprogrammer eller en webbrowser) kan være nemmere at bruge med en lavere opløsning. Hvis du vil justere opløsningen, skal du holde de primære venstre, højre og Facebook museknapper nede samtidig i tre sekunder. Opløsningen ændres fra standardværdien til den næsthøjeste opløsning. Hold disse tre museknapper nede igen for at ændre opløsningen til den næste tilgængelige værdi. Hver gang knapperne holdes nede i tre sekunder, ændres opløsningen til den næste tilgængelige indstilling. Er de tilgængelige opløsninger: 400 DPI, 800 DPI, 1200 DPI (standard) og 1600 DPI. Når opløsningen ændres, blinker LED som følger: 400 DPI: ét blink 800 DPI: to blink 1200 DPI: tre blink 1600 DPI: fire blink

24 Wi-Fi parring Wi-Fi-mobilmusen og din computer kommunikerer ved hjælp af trådløs teknologi, så det er ikke nødvendigt med en separat USB-modtager. Du skal parre (forbinde) musen med din pc for, at de kan kommunikere. Inden du parrer musen med pc'en, skal du kontrollere, at den trådløse radio i pc'en er aktiveret/slået til. BEMÆRK: Mange notebook-computere har en kontakt eller knap, som slår den trådløse radio til/fra. Sådan parres (forbindes) musen med pc'en for første gang: 1. Installer den software, der fulgte med musen. Ved slutningen af installationsprocessen bliver du ført gennem de nødvendige trin for at parre musen med pc'en. Sådan parres (forbindes) musen efter den første softwareinstallation: 1. Hvis du allerede har installeret musesoftwaren, skal du starte softwaren HP Kontrolcenter for mus via genvejen på skrivebordet. 2. Klik på konfigurationsikonet, og klik derefter på knappen "Parringsguide". 3. Skub afbryderknappen i bunden af musen til "on"-positionen, så musen er tændt. 4. Tryk på tilslutningsknappen i bunden af musen, og slip den igen. 5. Følg trinnene i parringsguiden.

25 Om Klik på Vis ikke proceslinjeikonet for at fjerne ikonet for programmet HP Kontrolcenter for mus fra meddelelsesområdet på proceslinjen. Klik på rullelisten Vælg sprog for at få vist en liste med tilgængelige sprog.

26 Batterier Batteristatus vises i et ikon i meddelelsesområdet på proceslinjen eller på fanen Mus i HP Kontrolcenter for mus. Fuld opladning angives med et grønt batteriikon i meddelelsesområdet på proceslinjen batteriopladning angives med et sort batteriikon. Hvis batteristatussen angiver et lavt batteriniveau, skal du udskifte batterierne for at kunne fortsætte med at bruge musen. BEMÆRK: Lav batteriopladning angives med et sort batteriikon.. Lav

27 Overførsel af til Facebook Din HP-mus er udstyret med software, som gør det nemt for dig at overføre billeder til din Facebook-konto. Som standard er funktionen til overførsel til Facebook tilknyttet den museknap, der er placeret øverst til venstre på musen, lige til venstre for venstreklik-knappen.

28 Overførsel af billeder til Facebook Inden du kan begynde at overføre billeder til din Facebook-konto, skal du konfigurere indstillingerne, så softwaren kan få adgang til din Facebook-konto. Under softwareinstallationsprocessen bliver du bedt om at angive dit Facebook-brugernavn og din adgangskode. Hvis du angav disse logonoplysninger, er du klar til at begynde at overføre billeder til Facebook. Hvis du sprang dette trin i installationsprocessen over, kan du få adgang til indstillingerne ved at højreklikke på ikonet på proceslinjen og derefter vælge Settings (Indstillinger). Yderligere oplysninger finder du i afsnittet Konfiguration af indstillingerne for Facebook-softwaren. Med Facebook-overførselssoftwaren kan du overføre ethvert billede, der vises på computerskærmen på det givne tidspunkt. Du kan overføre fotos, dele af en tekst eller ethvert andet billede på skærmen. Når du er klar til at begynde at overføre billeder, skal du placere musemarkøren på et af hjørnerne på det billede på skærmen, som du vil overføre. Klik på Facebook-knappen på musen og hold den nede, og træk derefter musemarkøren til billedets modsatte hjørne. I løbet af denne proces tegner du en ramme omkring det billede, som du vil overføre. Når du slipper museknappen, registreres (gemmes) området inden i den ramme, du tegnede, og et eksempelvindue viser det billede, du registrerede. Hvis du vil overføre dette billede til Facebook, skal du blot markere afkrydsningsfeltet ved siden af billedet i eksempelvinduet, vælge navnet på det Facebook-album, hvor du vil placere billedet, og derefter klikke på knappen Upload (Overfør). Hvis du vil vælge et andet Facebook-album, skal du klikke på rullepilen for at få vist en liste med de albummer, der er tilknyttet korrekt til din Facebook-konto. Du kan derefter vælge ethvert album på listen. Hvis du vil overføre flere billeder på samme tid, skal du lukke eksempelvinduet og derefter vælge flere billeder ved at tegne en ramme omkring hvert af billederne på skærmen. Når du er færdig, kan du vælge flere billeder i eksempelvinduet, hvorefter softwaren overfører alle de billeder, som du valgte.

29 Konfiguration af indstillingerne for Facebook-softwaren Du kan få adgang til indstillingerne for Facebook-overførselssoftwaren ved at højreklikke på ikonet proceslinjen og derefter vælge Settings (Indstillinger). Der åbnes et vindue, hvor du kan konfigurere alle de indstillinger, der er tilknyttet Facebookoverførselssoftwaren. I området Facebook credentials (Facebook-legitimationsoplysninger) kan du ændre dit Facebookbrugernavn og din adgangskode. Denne funktion er nyttig, hvis du har brug for at vælge dine Facebookindstillinger, efter at du har installeret musesoftwaren, hvis du ved en fejl har indtastet forkerte Facebooklogonoplysninger under softwareinstallationsprocessen, eller hvis du vil bruge en anden Facebook-konto. Hvis du vil ændre dine Facebook-logonoplysninger, skal du indtaste dit Facebook-brugernavn (normalt din -adresse) og din Facebook-adgangskode og derefter klikke på knappen Save (Gem). I området Create new Facebook album (Opret nyt Facebook-album) kan du oprette et nyt Facebookalbum. Hvis du vil have adgang til denne funktion, skal du først angive dit Facebook-brugernavn og din adgangskode og derefter klikke på knappen Login (Log på). I feltet Albums Created (Oprettede albummer) vises en liste med dine eksisterende Facebook-albummer. Du kan så indtaste et nyt albumnavn og en albumbeskrivelse og derefter klikke på knappen Create (Opret). I området Image path/name (Billedets sti/navn) kan avancerede brugere konfigurere den placering, hvor midlertidige filer (oprettet af softwaren) gemmes på din computer. Hvis du vil ændre standardplaceringen for de midlertidige filer, skal du klikke på knappen Browse (Gennemse) og derefter vælge et nyt harddiskdrev eller en ny sti, hvor du vil gemme filerne. De midlertidige filer har et præfiks tilføjet til filnavnet, og du kan bruge feltet File prefix name (Filpræfiksnavn) til at ændre dette præfiks. Området General Settings (Generelle indstillinger) indeholder to afkrydsningsfelter: Discard images after upload (Kasser billeder, når de er overført): Hvis du markerer dette afkrydsningsfelt, slettes de midlertidige billedfiler automatisk fra din computer, når du har overført billederne til Facebook. Hvis du fjerner markeringen fra dette afkrydsningsfelt, bevares de midlertidige billedfiler, så du kan få adgang til billederne på et senere tidspunkt. Show preview window after each capture (Vis eksempelvindue efter hver registrering): Hvis du markerer dette afkrydsningsfelt, åbnes der et eksempelvindue, hver gang du slipper Facebook-knappen på musen efter at have tegnet en ramme omkring et billede. Hvis du typisk registrerer flere billeder, kan det være en god ide at fjerne markeringen fra dette afkrydsningsfelt. Hvis du fjerner markeringen fra afkrydsningsfeltet, åbnes eksempelvinduet ikke, hver gang der registreres et billede. På den måde kan du nemmere vælge flere billeder. Når du er færdig og klar til at overføre billeder, kan du højreklikke på ikonet på proceslinjen og derefter vælge Upload photos (Overfør fotos). på

30 Musens sensorteknologi HP-musen bruger enten optisk eller laserbaseret sensorteknologi. En optisk mus bruger en LED-lampe til at registrere bevægelse. En lasermus er normalt langt mere følsom end en optisk mus. Desuden fungerer en lasermus på underlag, hvor en optisk mus fungerer dårligt, f.eks. sorte eller blanke underlag.

31 Fejlfinding Spørgsmål: Under softwareinstallationen modtager jeg en fejlmeddelelse om, at mit operativsystem ikke understøttes. Svar: Din pc skal køre operativsystemet Windows 7 for at kunne kommunikere med HP Wi-Fi-mobilmusen. Desuden skal din pc's Wi-Fi-adapter være Windows 7-certificeret. Spørgsmål: Min mus registreres ikke af parringsguiden. Svar: Inden du parrer musen med pc'en, skal du kontrollere, at pc'ens Wi-Fi er slået til. Mange notebookcomputere har en kontakt eller knap, som slår Wi-Fi-funktionen til/fra. Spørgsmål: Jeg har problemer med at parre HP Wi-Fi-mobilmusen med min pc, eller musen fungerer ikke korrekt, efter at den er blevet parret. Svar: Eftersom din pc kommunikerer med musen ved hjælp af trådløs kommunikation, skal du bruge Windows Update eller besøge Wi-Fi-producentens websted for at sikre, at du har de nyeste drivere til din pc's trådløse netværkskort. Spørgsmål: Under parringsprocessen viser guiden mere end én mus. Hvordan ved jeg, hvilken en jeg skal vælge? Svar: Du kan identificere din mus ud fra musens id, som kan findes i bunden af musen. Spørgsmål: Min mus er slukket, men den registreres alligevel af parringsguiden. Svar: Pc-systemet har en cache med tidligere fundne mus. Denne cache udløber ikke, men den kan tage op til 5 minutter afhængigt af din pc's trådløse adapter. Spørgsmål: Når jeg slukker min mus og tænder den igen, går der lang tid, inden min pc finder musen igen. Svar: Når musen slukkes og derefter tændes igen, skal pc'en først gennemgå frakoblingsprocessen for musen og derefter tilslutningsprocessen. Det kan tage mellem 5 og 10 sekunder at gennemføre begge disse processer.

32 Spørgsmål: Musemarkøren bevæger sig ikke. Hvad skal jeg gøre? Svar: Kontroller, at alle konfigurationsprocedurer er blevet udført korrekt. Hvis softwaren allerede er blevet installeret, skal du fjerne den, genstarte computeren og derefter geninstallere. Rengør musens linse med en bomuldsklud. Brug ikke andre materialer eller opløsninger til at rense musens linse, da dette kan beskadige linsen. Da dette er en optisk enhed, er det vigtigt at bruge den på et egnet underlag. Hvis det underlag, som du bruger musen på, er meget reflekterende, kan underlaget være årsag til problemet. Brug en musemåtte, eller skift til et underlag med en mere neutral farve. Spørgsmål: Musemarkøren bevæger sig unormalt. Hvad skal jeg gøre? Svar: Dette kan skyldes snavs omkring eller på linsen, som interfererer med det optiske signal. Rengør musens linse med en bomuldsklud. Brug ikke andre materialer eller opløsninger til at rense musens linse, da dette kan beskadige linsen. Hvis du har brug for yderligere hjælp med et at ovenstående problemer eller til eventuelle andre spørgsmål, skal du kontakt en medarbejder hos teknisk support. Besøg

33 Sikkerhedsretningslinjer Forkert brug af musen kan medføre fysisk utilpashed og personskader. Følg disse retningslinjer for at sikre, at du undgår den slags problemer: Sid ret på stolen med albuerne ved siden af kroppen. Juster stolens højde, så dine arme er bøjet i en vinkel på 90 grader i forhold til bordet. Placer musen foran dig ved siden af tastaturet. Undgå at sidde bøjet over din arbejdsplads. Det er vigtigt, at du holder dine håndled, arme og skuldre afslappede. Hvis det er nødvendigt, kan du bruge en håndledsstøtte eller en håndfladestøtte for at lette den ekstra belastning af dine led, når du skriver, især hvis du arbejder i lang tid. Hvis du oplever nogen form for følelsesløshed, kramper, hævelser eller stivhed i håndledene, armene, nakken eller skuldrene, skal du straks søge læge. Du kan finde flere oplysninger på

Introduktion Konfiguration af HP-mus Batterier Udskiftning af batterierne Musens sensorteknologi Navigere i HP Kontrolcenter for mus

Introduktion Konfiguration af HP-mus Batterier Udskiftning af batterierne Musens sensorteknologi Navigere i HP Kontrolcenter for mus Introduktion Tillykke med dit køb af en HP-mus. Denne mus er den seneste i det store udvalg af ydre enheder til computere, som fremstilles af HP. Den er designet til at give dig den størst mulige komfort

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL HP WEBKAMERA HD

BRUGERVEJLEDNING TIL HP WEBKAMERA HD BRUGERVEJLEDNING TIL HP WEBKAMERA HD Copyright 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows og Windows Vista er amerikanske registrerede varemærker tilhørende Microsoft Corporation.

Læs mere

Produktbemærkning. Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Vilkår vedrørende software

Produktbemærkning. Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Vilkår vedrørende software Start her Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel.

Læs mere

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation)

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Hvis du ikke kan opgradere computeren, som kører Windows Vista, til Windows 7, så skal du foretage en brugerdefineret installation.

Læs mere

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Opdag startskærmen. Startskærmen indeholder alle dine vigtigste oplysninger. Dynamiske felter sørger for, at du altid

Læs mere

BEMÆRK! UNDLAD AT INSTALLERE SOFTWAREN,

BEMÆRK! UNDLAD AT INSTALLERE SOFTWAREN, INSITE BULLETIN OM INSTALLATION Side 2: Installation af INSITE Side 7: Fjernelse af INSITE BEMÆRK! UNDLAD AT INSTALLERE SOFTWAREN, FØR DU HAR LÆST DETTE DOKUMENT.FORKERT INSTALLATION KAN RESULTERE I FEJLBEHÆFTEDE

Læs mere

Inden du går i gang. For Mozilla Firefox brugere. For Internet Explorer brugere

Inden du går i gang. For Mozilla Firefox brugere. For Internet Explorer brugere Side 1 af 8 Inden du går i gang For at kunne bruge Alm. Brand Netbank skal du enten bruge Internet Explorer eller Mozilla Firefox. Vi understøtter ikke brug af Google Chrome, og vi kan derfor ikke garantere,

Læs mere

ClassPad Add-In Installer

ClassPad Add-In Installer Til ClassPad 300/ClassPad 300 PLUS De ClassPad Add-In Installer (program til installation af tilføjelsesprogrammer) Brugervejledning http://world.casio.com/edu/ http://classpad.net/ ClassPad Add-In Installer

Læs mere

Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows

Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows 2017 Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows NewTech IT Norgesvej 17 6100 Haderslev Tlf. 79 306 153 info@newtechit.dk www.newtechit.dk 29-04-2017 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Første

Læs mere

Din brugermanual HTC TOUCH PRO2

Din brugermanual HTC TOUCH PRO2 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i HTC TOUCH PRO2 i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Din brugermanual HTC TOUCH DIAMOND2 http://da.yourpdfguides.com/dref/3022573

Din brugermanual HTC TOUCH DIAMOND2 http://da.yourpdfguides.com/dref/3022573 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i HTC TOUCH DIAMOND2 i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Softwaremanual. HP SimpleSave. Backup-software Brugsanvisning. SimpleSave

Softwaremanual. HP SimpleSave. Backup-software Brugsanvisning. SimpleSave HP SimpleSave Backup-software Brugsanvisning Softwaremanual SimpleSave Sådan får du hjælp For yderligere hjælp med dit drev, installation af det samt softwaren, kan du kontakte en af følgende: HP Kundeservice

Læs mere

Windows 8.1-opdatering trinvis vejledning

Windows 8.1-opdatering trinvis vejledning Windows 8.1-opdatering trinvis vejledning Windows 8.1 installation og opdatering Opdater BIOS, programmer og drivere, og kør Windows Update Vælg installationstypen Installer Windows 8.1 Gå til supportwebsted

Læs mere

For more information please visit www.rollermouse.com

For more information please visit www.rollermouse.com For more information please visit www.rollermouse.com Contour Design, Inc. 10 Industrial Drive Windham New Hampshire, 03087, USA Phone: 800-462-6678 E-mail: ergoinfo@contourdesign.com Contour Design Europe

Læs mere

Nokia C110/C111 Kort til trådløst LAN Installationsvejledning

Nokia C110/C111 Kort til trådløst LAN Installationsvejledning Nokia C110/C111 Kort til trådløst LAN Installationsvejledning OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING Vi, NOKIA MOBILE PHONES Ltd, erklærer som eneansvarlige, at produkterne DTN-10 og DTN-11 er i overensstemmelse med

Læs mere

Styresystemet er den del af softwaren, der sammenkæder hardware og brugerprogrammer, således at de kan arbejde sammen.

Styresystemet er den del af softwaren, der sammenkæder hardware og brugerprogrammer, således at de kan arbejde sammen. Hvad sker der, når der tændes for PC en? Når computeren tændes, kontrolleres en række funktioner, bl.a. ram, harddisk, mus, tastatur, diskettedrev og lignende, før det rigtige Windows- billede vises på

Læs mere

Web Connect vejledning

Web Connect vejledning Web Connect vejledning Version 0 DAN Omfattede modeller Denne brugsanvisning gælder for følgende modeller: ADS-2500W og ADS-2600W Definitioner af bemærkninger Vi bruger følgende ikon gennem hele brugsanvisningen:

Læs mere

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 3 Hvad du har brug for 4 Oversigt over installering 4 Trin 1: Søg efter opdateringer 4 Trin 2: Klargør Mac til Windows

Læs mere

Kom godt i gang med Fable-robotten

Kom godt i gang med Fable-robotten Kom godt i gang med Fable-robotten 1. Først skal du installere programmet på din computer. Gå ind på shaperobotics.com og under support vælger du download: Her vælger du, under PC App om du kører Windows

Læs mere

Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning

Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 4 Oversigt over installering 4 Trin 1: Søg efter opdateringer 4 Trin 2: Klargør Mac til Windows 4 Trin 3: Installer

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING EBO-620

BETJENINGSVEJLEDNING EBO-620 BETJENINGSVEJLEDNING EBO-620 www.denver-electronics.com Før du tilslutter, betjener eller indstiller dette produkt, bør du omhyggeligt læse denne betjeningsvejledning helt igennem. Introduktion 1. Opdatér

Læs mere

RJ Gå til indeks. Gå til indeks

RJ Gå til indeks. Gå til indeks Indeks Hvis du vil gemme denne PDF fil, skal du vælge "Gem" i menuen "Fil". Ordenen på FAQ'er (Ofte stillede spørgsmål) i indekset, er ikke identisk med rækkefølgen i hovedteksten. Kom godt i gang Installer

Læs mere

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide OK Fonden Umbraco CMS Quickguide 1 Indhold 1 Indhold... 2 2 Indledning... 3 2.1 Kompatible browsere... 3 2.2 Log ind i Umbraco... 3 2.3 Naviger i administrationsområdet... 4 2.4 Brug af træ menu... 5 3

Læs mere

Dansk. Sikkerhedsoplysninger. Dansk

Dansk. Sikkerhedsoplysninger. Dansk Denne vejledning indeholder: Sikkerhedsoplysninger på side 11. Fejlfinding i forbindelse med installation på side 11. Yderligere oplysninger på side 16. Sikkerhedsoplysninger Brug kun den ledning, der

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Opdateret: 26-03-2018 Indholdsfortegnelse 1. Først skal du installere programmet på din computer 3 2. Når programmet er installeret er du klar til at pakke robotten ud 4 3. Nu er

Læs mere

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 3 Hvad du har brug for 4 Oversigt over installering 4 Trin 1: Søg efter opdateringer 4 Trin 2: Klargør Mac til Windows

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL FJERNBETJENING

BRUGERVEJLEDNING TIL FJERNBETJENING BRUGERVEJLEDNING TIL FJERNBETJENING Side 2 til din LOCKON fjernbetjening Introduktion Før du starter, skal du have installeret og aktiveret din LOCKON centralenhed. Tips: Brug fjernbetjeningen som en nem

Læs mere

Oversigt over service og support

Oversigt over service og support Oversigt over service og support QuickRestore Compaq gør det muligt til hver en tid at gendanne systemet med QuickRestore. Der er fem gendannelsesfunktioner i QuickRestore. Disse beskrives i nedenstående

Læs mere

Der må kun anvendes et afskærmet parallelt interface-kabel, der opfylder IEEE 1284 og/eller et USB-kabel, der ikke er længere end 1,8 m.

Der må kun anvendes et afskærmet parallelt interface-kabel, der opfylder IEEE 1284 og/eller et USB-kabel, der ikke er længere end 1,8 m. Sådan opstilles maskinen og pc en til at arbejde sammen Før du begynder Windows XP brugere Du bedes købe det relevante interface-kabel, du ønsker at anvende med denne maskine (parallelkabel eller USB-kabel).

Læs mere

Brugsanvisning Brother Meter Read Tool

Brugsanvisning Brother Meter Read Tool Brugsanvisning Brother Meter Read Tool DAN Version 0 Copyright Copyright 2017 Brother Industries, Ltd. Alle rettigheder forbeholdes. Oplysningerne i dette dokument kan ændres uden varsel. Den software,

Læs mere

Upload af billeder til hjemmesiden m.m.

Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Fremgangsmåde VVS-inst.dk Upload af billeder m.m., Side 1 Så går vi i gang Åben Firefox browseren Gå ind på denne adresse, for at komme til hjemmeside programmet.

Læs mere

Log på portalen OS: WINDOWS 10 ENHED: BYOD & CYOD BROWSER: IE. Nr. 01. Skærmbilleder. Start Internet Explore (IE) browseren.

Log på portalen OS: WINDOWS 10 ENHED: BYOD & CYOD BROWSER: IE. Nr. 01. Skærmbilleder. Start Internet Explore (IE) browseren. Log på portalen Nr. 01 Start Internet Explore (IE) browseren. Skærmbilleder Indtast adressen http://apps.undervisning.kk.dk Afhængig af om du rammer en ældre eller ny logonproces, er visningerne lidt forskellige.

Læs mere

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Henrik Meyer og Ajâja Hyttel Oprettet: 24/6-13 Sidst revideret 14/5-14 h t t p s : / / c i t r i x. a a b n e t. d k Hvad er nyt i Citrix?... 2 Hvis du ikke

Læs mere

Sæt altid USB stikket i computeren, før du installerer softwaren. (Gælder ikke i XP) Tilslut USB adapteren til en ledig USB port på din computer

Sæt altid USB stikket i computeren, før du installerer softwaren. (Gælder ikke i XP) Tilslut USB adapteren til en ledig USB port på din computer TeamBoard Hurtig Start #1 Velkommen til TeamBoard! USB TeamBoard Hardware Installation Seriel TeamBoard Denne hurtig start guide indeholder de vigtigeste ting ang. brugen af TeamBoard. Bemærk: Sæt altid

Læs mere

Start her. Justering af printerkassetterne uden brug af computer

Start her. Justering af printerkassetterne uden brug af computer Start her Justering af printerkassetterne uden brug af computer Sørg for at benytte fremgangsmåden på Setup-arket for at udføre hardwareinstallationen. Fortsæt med følgende trin for at optimere udskriftens

Læs mere

DK Redefine your futur Ko e m godt i gang!

DK Redefine your futur Ko e m godt i gang! Kom godt i gang! DK Velkommen Tak, fordi du har valgt Optapad som ergonomisk mus. Denne vejledning kan downloades på dansk, svensk, finsk, norsk og engelsk på optapad.com. Med Optapad-software kan alle

Læs mere

Opskrift på brug af scanneren

Opskrift på brug af scanneren Opskrift på brug af scanneren Dette er den grundlæggende vejledning om brug af scanneren. Den beskriver arbejdsgangen når man arbejder med papirfotos. Version 2018-11-19 Der findes to supplerende vejledninger.

Læs mere

Filer Under menupunket Administration får du adgang til Indekssiden, hvor du finder symbolet for modulet Filer.

Filer Under menupunket Administration får du adgang til Indekssiden, hvor du finder symbolet for modulet Filer. Filer Generelt Det ikke er tilladt at lagre informationer, der er i strid med gældende dansk lovgivning. For at kunne arbejde med filer på internetportalen skal du være logget ind med brug af medlemsnummer

Læs mere

Billedvideo med Photo Story

Billedvideo med Photo Story Billedvideo med Photo Story Programmer: Microsoft Photo Story 3 Microsoft Windows XP Microsoft Internet Explorer Anvendelse: Edb informatik - Almen Voksenuddannelse September 2006 Billedvideo med Photo

Læs mere

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Version 5.0 Af Jesper Skou Jensen og Mads Udengaard Sørensen 1 Start installationen 1 1 Indledning Denne vejledning gennemgår opsætning af Sektornet

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING RUMSENSOR

BRUGERVEJLEDNING RUMSENSOR BRUGERVEJLEDNING RUMSENSOR Side 1 til rumsensor Introduktion Rumsensoren fra LOCKON er en bevægelsessensor, som reagerer på bevægelser inden for rumsensorens dækningsområde. Når sensoren er slået til og

Læs mere

portal.microsoftonline.com

portal.microsoftonline.com Office Online og OneDrive Office Online er et supplement til Officepakken, som du har liggende på computeren. Office Online ligger i skyen og åbnes i din webbrowser på adressen: portal.microsoftonline.com

Læs mere

Hurtig brugervejledning

Hurtig brugervejledning Hurtig brugervejledning DA Rider Rider er udstyret med en berøringsskærm. Du kan betjene enheden enten ved at klikke på skærmen eller bruge hardware-knappen. 1 BACK 2 4 LAP PAGE 3 1 Strøm/Tilbage/Pause/

Læs mere

Installere Windows Custom PostScript- eller PCL-printerdriverne

Installere Windows Custom PostScript- eller PCL-printerdriverne Installere Windows Custom PostScript- eller PCL-printerdriverne Denne fil med vigtige oplysninger indeholder en vejledning til installation af Custom PostScript- eller PCL-printerdriveren på Windows-systemer.

Læs mere

Scanning på netværket via Web Services (Windows Vista SP2 eller højere, Windows 7 og Windows 8)

Scanning på netværket via Web Services (Windows Vista SP2 eller højere, Windows 7 og Windows 8) Scanning på netværket via Web Services (Windows Vista SP2 eller højere, Windows 7 og Windows 8) Web Services-protokollen gør det muligt for brugere af Windows Vista (SP2 eller højere), Windows 7 og Windows

Læs mere

Bluetooth-parring. Brugervejledning

Bluetooth-parring. Brugervejledning Bluetooth-parring Brugervejledning Copyright 2012, 2016 HP Development Company, L.P. Microsoft, Windows og Windows Vista er amerikansk-registrerede varemærker tilhørende Microsoft Corporation. Bluetoothvaremærket

Læs mere

Brug af gallerier på fotorammenviborg.dk

Brug af gallerier på fotorammenviborg.dk Brug af gallerier på fotorammenviborg.dk En lille vejledning fra Margaret Skovsen Åbn din browser*) og tast navnet på dit galleri. Det vil typisk være af typen xxx.fotorammenviborg.dk eller xxxy.fotorammenviborg.dk,

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Vers. 1.3.1 Opdateret: 29-08-2018 Indholdsfortegnelse 1. Installer programmet 3 2. Pak robotten ud 5 3. I gang med at programmere 6 4. Programmér Fable til at køre fra 90 til -90

Læs mere

Opskrift på brug af scanneren

Opskrift på brug af scanneren Opskrift på brug af scanneren Dette er den grundlæggende vejledning om brug af scanneren. Den beskriver arbejdsgangen når man arbejder med papirfotos. Der findes to supplerende vejledninger. Dels en vejledning

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account - Subscription

Vejledning til Autodesk Account - Subscription Vejledning til Autodesk Account - Subscription Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software, hvor du finder serienumre, tildeling

Læs mere

Wi-Fi-indstillingsguiden

Wi-Fi-indstillingsguiden Wi-Fi-indstillingsguiden Wi-Fi-forbindelser med printeren Forbindelse med en computer via en Wi-Firouter Direkte forbindelse til en computer Forbindelse med en smartenhed via en Wi-Firouter Forbind direkte

Læs mere

Beskyt dig mod nedbrud i Windows 10

Beskyt dig mod nedbrud i Windows 10 TING, DU SKAL GØRE I DAG: Beskyt dig mod nedbrud i Windows 0 Systemgendannelse og Sikkerhedskopiering er to fremragende værktøjer i Windows 0. Brug dem allerede i dag så er din pc rigtig godt beskyttet.

Læs mere

At indsætte ord og billeder og brug af hjælpefunktionen.

At indsætte ord og billeder og brug af hjælpefunktionen. Udarbejdelse af kommunikationsbøger Noter og øvelser i forbindelse med at udarbejde kommunikationsbøger vha. programmet Phraseit (Genlyd). Følgende øvelser og instruktion er baseret på at Phrase-it 2.1

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection og Autodesk AutoCAD Toolset

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection og Autodesk AutoCAD Toolset Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection og Autodesk AutoCAD Toolset Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software,

Læs mere

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning indhold: introduktion Side 2 Funktionsliste Side 3 Få adgang til systemet Side 4 opload dine billeder Side 5 Sådan bruges systemet Side 6 Gem dine eksempler

Læs mere

Installer nyt image på din PC - Windows 7

Installer nyt image på din PC - Windows 7 Installer nyt image på din PC - Windows 7 1 Tryk F12 og hent nyt image til din PC...2 2 Log på første gang efter installationen...2 3 Din Citrix sådan tilpasser du dine systemer/applikationer...3 3.a Tilføj

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender INDHOLDSFORTEGNELSE Windows 8.1... 5 KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade Sådan får du Windows 8.1 på din pc... 8 Startskærmen... 9 Skrivebordet... 10 Kvikguide til den nye brugergrænseflade... 11 Amulet-menuen...

Læs mere

Dansave Online Backup. Dansave Home Guide. Version 6.9.0.0

Dansave Online Backup. Dansave Home Guide. Version 6.9.0.0 Dansave Online Backup Dansave Home Guide Version 6.9.0.0 01-01-2013 1 Indhold Om Dansave Home... 3 Minimums system krav - Windows... 3 Minimums System krav - MAC... 3 Download Dansave Home... 3 Krypteringsnøglen...

Læs mere

7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP

7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP 7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP Gør klar til indstilling Når du skal i gang med at konfigurere den computer, der skal væres trådløs, er det en god idé at bevare kabelforbindelsen

Læs mere

Motorola Phone Tools. Kvikstart

Motorola Phone Tools. Kvikstart Motorola Phone Tools Kvikstart Indhold Minimumskrav... 2 Før installering Motorola Phone Tools... 3 Installering af Motorola Phone Tools... 4 Installering og konfigurering af mobil enhed... 5 Registrering

Læs mere

Sådan får du e-bøger på læseren

Sådan får du e-bøger på læseren Sådan får du e-bøger på læseren 2010 Sony Corporation 4-259-024-11(1) Få e-bøger Få e-bøger e-boghandel Reader Library-software Læser Med Sony Reader Library-softwaren (Reader Library) kan du indkøbe og

Læs mere

ThinkVantage Fingerprint Software

ThinkVantage Fingerprint Software ThinkVantage Fingerprint Software Ophavsret Lenovo 2009. RETTIGHEDER BEGRÆNSET FOR USA'S MYNDIGHEDER: Vores produkter og/eller tjenester leveres med BEGRÆNSEDE RETTIGHEDER. Brug, kopiering eller offentliggørelse

Læs mere

Installationsvejledning til WN2000RPT WiFi Range-udvider

Installationsvejledning til WN2000RPT WiFi Range-udvider Installationsvejledning til WN2000RPT WiFi Range-udvider Sådan kommer du i gang Netgear WiFi Range-udvideren øger WiFi-netværkets rækkevidde ved at forstærke det eksisterende WiFi-signal og forbedre den

Læs mere

Brugermanual 3D Webcam

Brugermanual 3D Webcam Brugermanual 3D Webcam 2 Indholdsfortegnelse Kort introduktion... 4 Installation... 4 Hardware Installation... 4 Software Installation... 5 Forklaring til knapper... 6 Linse Focus... 6 3D Justering...

Læs mere

NYT Panda Antivirus 2007 Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af din PC. Afinstaller

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

Windows 7. Windows 7. Øvelse 1: Genveje. Øvelse 2: Installer en printer. Øvelse 3: Diverse små programmer

Windows 7. Windows 7. Øvelse 1: Genveje. Øvelse 2: Installer en printer. Øvelse 3: Diverse små programmer Windows 7 Øvelse 1: Genveje Højreklik på et tomt sted på skrivebordet og opret en Ny mappe. Omdøb mappen til Edb Åbn Word ved at klikke I følgende rækkefølge: Startknap Alle programmer Microsoft Office

Læs mere

Ruko SmartAir. Updater installation

Ruko SmartAir. Updater installation Ruko SmartAir Updater installation Introduktion. Updateren er en speciel enhed som giver os mulighed for at tilføje, læse og skrive funktioner i en offline installation. Med læse og skrive funktionen kan

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Brugervejledning AE6000. Trådløs Mini USB-adapter AC580 Dual-Band

Brugervejledning AE6000. Trådløs Mini USB-adapter AC580 Dual-Band Brugervejledning AE6000 Trådløs Mini USB-adapter AC580 Dual-Band a Indhold Produktoversigt Funktioner 1 Installation Installation 2 Konfiguration af trådløst netværk Wi-Fi Protected Setup 3 Trådløst hjælpeprogram

Læs mere

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Til Forsyningsvirksomheder i Danmark Dokumenttype Brugervejledning Rambøll Hjemmeside Full Responsive Dato Oktober 2017 BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Revision 01 Dato

Læs mere

Indhold. Tablet Guides

Indhold. Tablet Guides Indhold Start tablet og Arbejdsmiljøbog... 2 Grund indstillinger... 3 Opret notat i PDF... 5 Overfør Arbejdsmiljøbogen fra PC til tablet... 6 Overfør filer mellem PC og tablet... 9 Start tablet og Arbejdsmiljøbog

Læs mere

Installationsvejledning til N150 trådløs mikro-usb-adapter WNA1000M

Installationsvejledning til N150 trådløs mikro-usb-adapter WNA1000M Installationsvejledning til N150 trådløs mikro-usb-adapter WNA1000M Denne vejledning forklarer, hvordan Expressinstallation foretages med NETGEAR Smart Wizard og separat Windows-driverinstallation. Bemærk:

Læs mere

Brugere af USB-kabel: Forbind ikke USB-kablet før trin A2. 4 x 6" (10 x 15 cm) fotopapir. Klistermærke til kontrolpanelet (kan være påsat i forvejen)

Brugere af USB-kabel: Forbind ikke USB-kablet før trin A2. 4 x 6 (10 x 15 cm) fotopapir. Klistermærke til kontrolpanelet (kan være påsat i forvejen) Start her 1 Vigtige oplysninger om opsætning Brugere af trådløst eller kablet netværk: du skal følge instruktionerne i denne vejledning til opsætning for at tilføje HP All-in-One til dit netværk. Brugere

Læs mere

Langeskov IT Online Backup Guide

Langeskov IT Online Backup Guide Langeskov IT Online Backup Guide / version 24-08-2017 Kontakt oplysninger ved spørgsmål eller hjælp Langeskov IT / Jesper Hansen E-mail: info@langeskov-it.dk WWW: www.langeskov-it.dk/produkter/online-backup

Læs mere

Genvejstaster til Windows

Genvejstaster til Windows Genvejstaster til Windows Selvom musen er et praktisk redskab, er den langt fra altid den hurtigste måde at styre computeren på. Ofte vil det være meget hurtigere at bruge genvejstaster. Hvis du sidder

Læs mere

FOTO strategi Gem Udvælg Rediger Gem

FOTO strategi Gem Udvælg Rediger Gem FOTO strategi 1. Gem billederne i en mappe på skrivebordet a. Opret en mappe på skrivebordet og navngiv den evt. med årstallet. b. Kopier billederne i kameraets DCIM-mappe og sæt den ind i mappen på skrivebordet.

Læs mere

LEOGICS Pen-tablet. Hurtig installationsguide

LEOGICS Pen-tablet. Hurtig installationsguide LEOGICS Pen-tablet Hurtig installationsguide Velkommen Tak for købet af LEOGICS PT-1001 Pen-tablet. Du vil opdage hvor nemt det er at styre din computer ved brug af en digital pen i stedet for en mus.

Læs mere

InterVideo Home Theater Kvikstartsvejledning Velkommen til InterVideo Home Theater

InterVideo Home Theater Kvikstartsvejledning Velkommen til InterVideo Home Theater InterVideo Home Theater Kvikstartsvejledning Velkommen til InterVideo Home Theater InterVideo Home Theater er den komplette digitale underholdningsløsning, hvormed du kan se TV og optage billeder, musik,

Læs mere

Vejledning. Trådløst netværk med private enheder

Vejledning. Trådløst netværk med private enheder Vejledning Afdeling UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole IT Oprettet 07.02.2018 Redigeret 20.05.2019 Udarbejdet af Lone Petersen Dokumentnavn (DK) Trådløst netværk med private enheder UCL Dokumentnummer

Læs mere

Uni-Login Skift adgangskode

Uni-Login Skift adgangskode Windows 8 Uni-Login Skift adgangskode Obligatorisk ved nyetablerede SkoleIT Cloud-netværk. Ikke nødvendigt ved etablerede netværk. Inden du kan bruge dit Uni-login til at logge på skolens IT-løsning, kan

Læs mere

Velkommen til IT for let øvede

Velkommen til IT for let øvede Velkommen til IT for let øvede Kursus er hjælp til selvhjælp og I får mest ud af det, hvis I også derhjemme afsætter nogle timer til øvelser på jeres computer. Vi sørger for hjemmeopgaver!! Der er masser

Læs mere

Indhold Outlook Web App... 1

Indhold Outlook Web App... 1 Outlook Web App Outlook Web App (OWA) bruges til at håndtere e-mails og kalendere uden at skulle have Outlook klient programmet installeret. OWA kan bruges på en hvilken som helst computer, der har adgang

Læs mere

WN1000RP Wi-Fi-booster til mobile enheder

WN1000RP Wi-Fi-booster til mobile enheder WN1000RP Wi-Fi-booster til mobile enheder Support Tak, fordi du har valgt et NETGEAR-produkt. Når du har installeret enheden, skal du finde serienummeret på etiketten på produktet og bruge det til at registrere

Læs mere

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside Indledning...1 Sådan får du adgang...2 Dit KlasseWeb skrivebord Overblik...2 Dit arbejdsområde...3 Din hjemmeside på nettet...3 Sådan laver du en hjemmeside i 4 trin...3 Trin 1 Dit personlige billede på

Læs mere

Windows Vista 1. Side 1 af 10

Windows Vista 1. Side 1 af 10 Windows vista...2 Lukke for PC,en...3 Velkomstcenter...3 Finde/starte et program...4 Alle programmer...5 Menuen Start...5 Stifinder...6 Windows Sidepanel og gadgets...7 Dokumenter...7 Tilbehør...8 Windows

Læs mere

It-vejledning. 1. Installation på pc med Windows 7 og Internet Explorer. Indhold

It-vejledning. 1. Installation på pc med Windows 7 og Internet Explorer. Indhold It-vejledning Oprettet af LOPE Oprettelsesdato 02-02-2018 Dokumentnavn Installation af UCL VPN-klient på en ikke-ucl pc eller Mac Indhold 1. Installation på pc med Windows 7 og Internet Explorer...1 2.

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software, hvor du finder serienumre,

Læs mere

Guide til Umbraco CMS

Guide til Umbraco CMS web Guide til Umbraco CMS Indhold Indledning 3 Kompatible browsere 3 Log ind i Umbraco 4 Content-delen 5 Indholdstræet 5 Tilføjelse af en side/sektion 7 Sortering af indhold 12 Galleri 14 Mediebibliotek

Læs mere

GUIDE TIL CLOUD DRIVE

GUIDE TIL CLOUD DRIVE GUIDE TIL CLOUD DRIVE Dette er en guide du kan anvende til nemt at komme effektivt i gang med at anvende Cloud Drive Indholdsfortegnelse 1. Tilgængelige Cloud Drive klienter 2. Guide til Windows klienten

Læs mere

Log på portalen OS: WINDOWS 10 ENHED: DOMÆNE UDLÅN BROWSER: EDGE. Nr. 01. Knapper/Skærmbilleder

Log på portalen OS: WINDOWS 10 ENHED: DOMÆNE UDLÅN BROWSER: EDGE. Nr. 01. Knapper/Skærmbilleder Log på portalen Nr. 01 Start EDGE browseren, enten via startmenuen eller proceslinjen. Indtast adressen http://apps.undervisning.kk.dk Afhængig af om du rammer en ældre eller ny logonproces, er visningerne

Læs mere

Overfør filer til Office 365 - online

Overfør filer til Office 365 - online Introduktion til Office 365 online portal Office 365 er det nye system som vi overgår til efter sommerferien (skole året 2014-2015). Alle får pr. automatik tildelt en konto når de starter på Hjørring Gymnasium

Læs mere

Keepit Classic. Keepit Classic Relaterede Problemer

Keepit Classic. Keepit Classic Relaterede Problemer Keepit Classic Relaterede Problemer Ændre email-adresse til login Er du Keepit erhverv kunde (PRO / Server konto) kan du selv ændre din e-mail adresse i kontrolpanelet Gå i kontrolpanel på cp.keepit.com/login

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

Version 8.0. BullGuard. Backup

Version 8.0. BullGuard. Backup Version 8.0 BullGuard Backup 0GB 1 2 INSTALLATIONSVEJLEDNING WINDOWS VISTA, XP & 2000 (BULLGUARD 8.0) 1 Luk alle åbne programmer, bortset fra Windows. 2 3 Følg instrukserne på skærmen for at installere

Læs mere

Sådan installeres og teste WordPress på en lokal server

Sådan installeres og teste WordPress på en lokal server Sådan installeres og teste WordPress på en lokal server Det gratis WordPress blog værktøj er vokset gennem årene til et fuldgyldigt CMS-system content management system). WordPress har forenklet processen

Læs mere

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0 Viditronic NDVR Quick Guide Ver. 2.0 1 Indholdsfortegnelse 1. HOVEDMENU 3 1.1 START 5 1.2 AKTIVITETSINDIKATOR: 7 1.3 INFORMATIONS VINDUE: 7 1.4 PTZ KAMERA KONTROL: 7 1.5 SKÆRMMENU 8 1.5.1 AKTIVER BEVÆGELSE:

Læs mere

Manual til dropbox på ipad

Manual til dropbox på ipad Manual til dropbox på ipad Af Randi Majgård Høgh VIFIN Indholdsfortegnelse Forord 3 Oprettelse af dropbox på IPad 5 Download video til din IPad 16 Download billeder til din IPad. 20 Link et billeder, en

Læs mere

Trådløst netværk med private enheder for ansatte og studerende

Trådløst netværk med private enheder for ansatte og studerende Trådløst netværk med private enheder for ansatte og studerende Ansatte og studerende med koder til UCL kan registrere private enheder som f.eks. PC, tablet og mobiltelefon én gang for alle. Herefter logges

Læs mere

Til ClassPad 300 PLUS. ClassPad Manager. Version 2.2 (PROGRAM-LINK TM ) Brugervejledning. http://world.casio.com/edu/ http://classpad.

Til ClassPad 300 PLUS. ClassPad Manager. Version 2.2 (PROGRAM-LINK TM ) Brugervejledning. http://world.casio.com/edu/ http://classpad. Til ClassPad 300 PLUS De ClassPad Manager Version 2.2 (PROGRAM-LINK TM ) Brugervejledning RJA510188-4 http://world.casio.com/edu/ http://classpad.net/ Bemærk! De visninger, der anvendes i brugervejledningen,

Læs mere