Miniferie i Prag. Vi ses i Prag Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau."

Transkript

1 Miniferie i Prag. Prag er en fantastisk, charmerende by med masser af flotte og gamle bygninger. I dag kommer flere millioner gæster årligt til Prag for se den gyldne by med de hundrede tårne. Efter 1989 har mange danskere gæstet Prag for at opleve den specielle og hyggelige atmosfære i byen. Mit navn er Henrik Nielsen, jeg bor i Prag og arbejder i dag som både guide og tur-arrangør i denne fantastiske by. Efter at have guidet mange forskellige grupper i over 5 år, har jeg lavet dette lille udvalg med noget af det bedste fra Prag og forsøgt at lave ture som kunne passe til et miniophold for netop jeres gruppe. Vi ses i Prag Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau. Prag Undergrund i den skjulte by under byen. Historisk tur til Theresienstadt. Festlig Middelalderaften. Der kan bestilles pakkerejse med rejse, hotel og tur program

2 Byrundtur inkl pitstop/pause På denne tur går vi forbi folkets hus og krudttornet, gennem de små kringlede brostensgader i den gamle bydel inden vi kommer til den store gade Vaclav pladsen med mange restauranter og butikker. Vi går videre ned til Den Gamle Rådhusplads og ser den fantastiske plads med det Astronomiske ur og Tyn kirken, hvor Tycho Brage ligger begravet. Vi forsætter videre ned til den jødiske bydel med synagoger og den gamle jødiske kirkegård inden vi kommer ned til Karlsbroen, hvor den korte byrundtur slutter. På den lange byrundtur tur tager vi op til Borgen og går igennem dette fantastiske område med bl.a. Skt. Vitus katedralen. Turen giver et meget godt overblik over Prag og gruppen får en masse informationer om restauranter, cafeer, markeder, shopping og mange andre ting. Byrundturen handler ikke kun om at se de gamle smukke bygninger, men også den tjekkiske historie fra middelalderen, dannelsen af Tjekkoslovakiet, 2. Verdenskrig, invasionen i 1968 og revolutionen i Prag bedste bryggeritur Smag og lær om tjekkisk øl Bryggerituren starter med et besøg på et lokalt værtshus, hvor jeg holder et foredrag om det fremragende tjekkiske øl, hvor i vil høre om de tjekkiske øltraditioner, hvorfor tjekkerne er det mest øldrikkende folk i verden og om byerne Plzen og Budejovice, hvor der brygges noget af det bedste øl. Under foredraget smager vi på en mørk eller lys øl. Derefter besøger vi både lokale værtshuse og moderne steder, hvor de unge lokale fra Prag, kommer i dag. Vi vil smage både lyse, mørke og halvmørke øl på turen, og kommer bl.a. til en pub med en meget og fyldig mørk øl, som er en af Tjekkiets bedste øl. Vi slutter aften på en restaurant med eget microbryggeri, hvor vi spiser en god og meget populær tjekkisk middag. Her nyder vi det også det friskbryggede mørke eller lyse øl ad libitum. Hvis man ønsker vin eller vand på turen går det selvfølgelig også.

3 Prags undergrund og den gamle by. Første tur i Prag Undergrund med dansktalende guide. Prag er berømt for sine smukke bygninger og det charmerende miljø. Men der findes en anden anden historie i Prags undergrund. Inde på Den Gamle Rådhusplads ligger Prags gamle og skjulte by cirka 7-9 meter under jorden. Her kan du se hvordan folk boede helt tilbage fra starten af Prags historie. Vi starter først med at gå gennem de små kringlede og hyggelige brostensgader i den gamle bydel, frem til Rådhuspladsen. Fra rådhuset er der adgang til den skjulte by der fungerede som beboelse frem til engang i 1200-tallet. Her blev byen bogstaveligt rykket flere meter op til nuværende niveau. Her bevæger vi os rundt i de gamle uhyggelige gange, som ligger i flere niveauer under jorden. Den skjulte by fungerede først som beboelse, men senere blev det et frygtet fængsel. Vi bevæger os rundt i de gamle gange, og man får en anderledes oplevelse. Nu har i chancen at komme med på denne anderledes tur i Prags gamle bydel og ikke mindst i byen under byen Prag bedste middelalderaften Festlig aften med Show, middag og drikke. Tag med på en festlig middelalderaften med mad, drikke og middelaldershow. Denne aften er en god mulighed at opleve Prag bedste middelalder aften på et af det ældste værtshuse fra Menuen starter med en forret med ost og salat og dernæst kommer de store fade ind med forskelligt lækkert kød og der sluttes af med dessert. Der serveres vin, vand og selvfølgelig øl. Øllet er skummende hjemmebrygget mørkt øl eller pilsner øl. Underholdningen er hele aften med mavedanser, jonglører, dans med sværd ild-pustere,, der alle skaber en stemning som tilbage i middelalderen. Det er rigtigt god aften for alle slags grupper med 3 timers show, middag og drikke og samtidigt kan man kan se og nyde det gamle Prag.

4 Bådtur på Moldau. Dejlig bådtur med hygge og middag. Mens man nyder en god aften sammen med sine venner, familie eller kolleger kan man på denne tur opleve mange af Prags seværdigheder set fra vandsiden. Turen starter med en velkomstdrik og efterfølgende serveres en buffet med forskellige lune retter, kold bord samt kager. Under den ca. to timer lange sejltur fortæller jeg om floden og de flotte bygninger vi passerer på turen. Jeg holder et populært foredrag om de sociale forhold i Tjekkiet og i får bland andet informationer om hvad gennemsnitslønnen er, skatter, skole systemet moms, boliger, sygehus og hvordan pension systemet fungerer. Det er også muligt at gå op på dækket, hvorfra man kan nyde floden og se de flotte bygninger. Efter bådturen tager vi op til byen og går rundt i de snævre gader i den gamle bydel og finder et hyggelig sted hvor vi afslutter aften. Historisk tur Theresienstadt Spændende tur til Theresienstadt med dansk guide Denne tur er en spændende tur til koncentrationslejren Theresienstadt. Vi stopper ved parkeringspladsen ved Nationalkirkegården hvor mennesker ligger begravet. Derefter går vi ind i det tidligere Gestapo-fængsel, hvor vi vil se fangegårdene og barakkerne. Vi går igennem en tunnel og forsætter ud til henrettelse pladsen og massegravene. I får en del oplysninger om vilkårene i fængslet, SS soldaterne og krigens historie i landet. Efter rundvisningen kører vi over til byen Theresienstadt, hvor det er muligt at besøge byens museum og ser bl.a. en bolig fra tiden i ghettoen. I byen Theresienstadt, som før 2. verdenskrig var beboet af ca tjekker, var der under krigen i perioder stuvet op mod jøder sammen. Under krigen var ca mennesker interneret i Theresienstadt, og langt de fleste af disse blev transporteret til udryddelseslejrene, hvorfra de færreste vendte tilbage. I byen var der interneret 481 danskere. Turen til Theresienstadt varer ca. 5 timer og kan være en stærk oplevelse.

5 Praktiske informationer om Prag Vand: Vandet er ofte blandet op med klor på hotellerne, det er ikke farligt at drikke det. I kan købe vand i næsten alle kiosker og butikker, med blå kapsel er det uden brus. Strøm: Elektriciteten er 220volt (230) vekselstrøm og man har stik med to ben ligesom i Danmark, men jordstik kan vende modsat. Generelt behøver danske gæster ikke medbringe særlige adaptorer. Handicappede: Der er ikke mange faciliteter for handicappede i dag i Prag. Der er desværre ikke mange af de gamle bygninger som har en rampe for indkørsel. Det er ved at blive bedre og hjælpsomheden er stor blandt de lokale. De nye Sporvogne og metrostationer bliver bygget med rigtige gode forhold. Nedenfor kan man finde nogle adresser til gode organisationer i Prag. Sikkerhed og kriminalitet: Prag er generelt en forholdsvis sikker by at færdes i for både turister og lokale. Brug telefon 158, hvis du har brug for politiet, der er også mange betjente i centrum af byen. Det største problem for turister er lommetyvene. Lommetyve: Prag kan desværre være plaget af lommetyve i perioder, så pas på jeres værdier og brug gerne boks på hotellet. Vær opmærksom I offentlige transportmidler og på populære turiststeder. De kan operere en eller flere af gangen. PAS på jeres rygsække eller tasker og hav aldrig tegnebogen i åbne lommer. Rygning: Det er en ganske liberal rygepolitik i Prag, ca. 5 år tilbage efter Danmark. Man har vedtaget en lov at restauranter skal vise om det er et rygested eller ikke rygested på døren, hvis de viser begge ting skal Det deles op på restauranten. Vigtigt: Man må ikke ryge foran sporvogns eller busholdepladser eller skodde på gaden, så kan man få en bøde! Sygesikringsbevis: Medbring det blå kort og det gule kort. Drikkepenge: Det er normalt at give 5-10 % i drikkepenge. De lokale runder op med tjeneren på stedet, frem for at efterlade penge. Restauranten må IKKE tage i regningen uden at det står i menukortet. Veksel: Man kan veksle i Prag kontant, tage ud i kortautomat eller i banker. Jeg rekommanderer at betale kontant i tjekkiske kroner på stederne. Flere praktiske oplysninger kan i finde på

6

Prag Studietur - Henke Tour

Prag Studietur - Henke Tour Prag Studietur - Henke Tour Prag er en fantastisk, charmerende by med masser af flotte og gamle bygninger. I dag kommer flere millioner gæster årligt til Prag for se den gyldne by med de hundrede tårne.

Læs mere

8 ture og udflugter for individuelle. Skandinavisk turistkontor i centrum af Prag. Turist Café som kan bruges som mødested under opholdet i Prag.

8 ture og udflugter for individuelle. Skandinavisk turistkontor i centrum af Prag. Turist Café som kan bruges som mødested under opholdet i Prag. 8 ture og udflugter for individuelle. Skandinavisk turistkontor i centrum af Prag. Turist Café som kan bruges som mødested under opholdet i Prag. Arranger og køb jeres udflugter og ture i Prag i god tid!

Læs mere

12 ture og udflugter for individuelle. Skandinavisk turistkontor i centrum af Prag. Praktiske oplysninger som er gode for turister I Prag.

12 ture og udflugter for individuelle. Skandinavisk turistkontor i centrum af Prag. Praktiske oplysninger som er gode for turister I Prag. 12 ture og udflugter for individuelle. Skandinavisk turistkontor i centrum af Prag. Praktiske oplysninger som er gode for turister I Prag. Det Skandinaviske hus og Turistkontor Nordica er et populært tilholdssted

Læs mere

Udflugter på dansk. Byrundtur. Privat byvandring

Udflugter på dansk. Byrundtur. Privat byvandring Udflugter på dansk Udflugter bestilles på www.prag-udflugter.dk - eller pr. e-mail: laus@prag-udflugter.dk - eller på telefon 46 98 05 07 (dansk fastnetnummer, dansk takst) eller +420 776 819 223 (tjekkisk

Læs mere

Pragguiden.dk En guide til Prag

Pragguiden.dk En guide til Prag Pragguiden.dk En guide til Prag Seværdigheder... 2 Prazska Trznice (kaldet "det gule marked")... 2 Karlsbroen... 3 Den Gamle Rådhusplads Staromestske Namesti... 3 Petrin-højen... 3 Den jødiske bydel i

Læs mere

INDLEDNING. Alle udflugter, besøg etc skal bestilles hjemmefra.

INDLEDNING. Alle udflugter, besøg etc skal bestilles hjemmefra. INDLEDNING KILROY s Oplevelsespakker er hjælp til jer for at få det optimale ud af jeres oplevelser på stedet. På en lang række destinationer har vi samlet forslag til jer om, hvad I kan opleve på destinationen

Læs mere

Pragguiden.dk Den ultimative guide til Prag

Pragguiden.dk Den ultimative guide til Prag Pragguiden.dk Den ultimative guide til Prag Indhold Seværdigheder... 3 Prazska Trznice (kaldet "det gule marked")... 3 Karlsbroen... 3 Den Gamle Rådhusplads Staromestske Namesti... 3 Petrin-højen... 4

Læs mere

Om dit rejsebureau og dette hæfte

Om dit rejsebureau og dette hæfte Om dit rejsebureau og dette hæfte Formålet med dette hæfte er at give jer informationer om studierelevante og faglige besøg, seværdigheder af forskellig karakter, herunder kulturelle seværdigheder, samt

Læs mere

Om dit rejsebureau og dette hæfte

Om dit rejsebureau og dette hæfte Om dit rejsebureau og dette hæfte Vi har arrangeret gruppe- og studierejser i mere end 40 år, og kan, ud over at arrangere transport, indkvartering og udflugter, også være jer behjælpelige med faglige

Læs mere

NEXT STOP BEIJING GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER BOXEN KAN ÆNDRES I

NEXT STOP BEIJING GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER BOXEN KAN ÆNDRES I BOXEN KAN ÆNDRES I NEXT STOP BEIJING 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE Om dit rejsebureau og dette hæfte Formålet med dette hæfte er at

Læs mere

NEXT STOP BEIJING GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER BOXEN KAN ÆNDRES I

NEXT STOP BEIJING GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER BOXEN KAN ÆNDRES I BOXEN KAN ÆNDRES I NEXT STOP BEIJING 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE Om dit rejsebureau og dette hæfte Formålet med dette hæfte er at

Læs mere

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Punkt... Side Søndag den 10. november 2002... 3 Mandag den 11. november 2002... 5 Tirsdag den 12. november 2002... 7 Onsdag den 13. november 2002...

Læs mere

Om dit rejsebureau og dette hæfte. Indhold

Om dit rejsebureau og dette hæfte. Indhold Om dit rejsebureau og dette hæfte Vi har arrangeret gruppe- og studierejser i mere end 40 år, og kan, ud over at arrangere transport, indkvartering og udflugter, også være jer behjælpelige med faglige-

Læs mere

Om dit rejsebureau og dette hæfte

Om dit rejsebureau og dette hæfte Om dit rejsebureau og dette hæfte Formålet med dette hæfte er at give jer informationer om studierelevante og faglige besøg, seværdigheder af forskellig karakter, herunder kulturelle seværdigheder, samt

Læs mere

Om dit rejsebureau og dette hæfte. Next Stop Beijing

Om dit rejsebureau og dette hæfte. Next Stop Beijing Om dit rejsebureau og dette hæfte Vi har arrangeret gruppe- og studierejser i mere end 40 år, og kan, ud over at arrangere transport, indkvartering og udflugter, også være jer behjælpelige med faglige-

Læs mere

Pris pr. person: kr. 90,- Busleje for 10-20 personer: kr. 1.450,- Busleje for 21-30 personer: kr. 2.190,- Busleje for 31-45 personer: kr. 2.

Pris pr. person: kr. 90,- Busleje for 10-20 personer: kr. 1.450,- Busleje for 21-30 personer: kr. 2.190,- Busleje for 31-45 personer: kr. 2. INDLEDNING KILROY s Oplevelsespakker er hjælp til jer for at få det optimale ud af jeres oplevelser på stedet. På en lang række destinationer har vi samlet forslag til jer om, hvad I kan opleve på destinationen

Læs mere

Velkommen til vinklubbens tur til.

Velkommen til vinklubbens tur til. Velkommen til vinklubbens tur til. MOSEL 1. september 2013 Søndag morgen. Klokken 6.30 afgang mod Mosel. 6.00 morgenmad!...vi står klar med morgenmad og bus, klar til pakning. Afrejse fra SuperBrugsens

Læs mere

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE NEXT STOP KRAKOW

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE NEXT STOP KRAKOW BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE AD 10 2 GR ER NEXT STOP KRAKOW Om dit rejsebureau og dette hæfte Formålet med dette hæfte er

Læs mere

Praktiske råd ved besøg i Kina

Praktiske råd ved besøg i Kina Praktiske råd ved besøg i Kina Når du rejser til Kina, er der en række praktiske ting, der er gode at have styr på. Her kommer en liste med vores anbefalinger til din forberedelse. Vi håber du finder den

Læs mere

Kinesisk Nytår. 8 dage. i Beijing. Kun kr. 8.998. Oversøisk Rejsedag Kom og få inspiration og REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG

Kinesisk Nytår. 8 dage. i Beijing. Kun kr. 8.998. Oversøisk Rejsedag Kom og få inspiration og REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG information. Se mere på REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG Kinesisk Nytår i Beijing 2015 8 dage Oversøisk Rejsedag Kom og få inspiration og www.gislev-rejser.dk Kinesisk Nytår med farverig forårsfestival i

Læs mere

Hurghada. Eventyr i sand og vand. Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter

Hurghada. Eventyr i sand og vand. Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter Hurghada Eventyr i sand og vand Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter Kære gæster Falk Lauritsen Rejser byder jer rigtig hjerteligt velkommen til Hurghada, El Gouna, Sahl Hasheesh og

Læs mere

MAG togo. polen. Velkommen til Polen! Gratis. rejsemagasin til vores gæster. Landet med den lange historie - og gode naturoplevelser!

MAG togo. polen. Velkommen til Polen! Gratis. rejsemagasin til vores gæster. Landet med den lange historie - og gode naturoplevelser! MAG togo polen Velkommen til Polen! Go Landet med den lange historie - og gode naturoplevelser! Gratis rejsemagasin til vores gæster 2011 DANSK FRI FERIE A/S Alle rettigheder forbeholdes og ingen del af

Læs mere

Thailand. Forbløffende naturoplevelser, og paradisstrande

Thailand. Forbløffende naturoplevelser, og paradisstrande Thailand Forbløffende naturoplevelser, og paradisstrande 2 thailand KÆRE GÆST Falk Lauritsen Rejser byder jer rigtig hjertelig velkommen til Thailand. Vi håber, at I har haft en behagelig rejse, og at

Læs mere

Velkommen 8 dejlige dage sommertur som er inkluderet i rejsens pris (også evt. entreer) men kræver tilmelding sammen med din tilmel-

Velkommen 8 dejlige dage sommertur som er inkluderet i rejsens pris (også evt. entreer) men kræver tilmelding sammen med din tilmel- Velkommen til programmet for ferieturen 2015, - 8 dejlige dage i Krakow i det sydlige Polen og i Berlin i Tyskland, samt andre hyggelige og smukke steder undervejs. Det er første gang jeg arrangerer en

Læs mere

Ølsmagning. En oplevelse for 2 personer Vælg blandt mere end 25 bryghuse og barer

Ølsmagning. En oplevelse for 2 personer Vælg blandt mere end 25 bryghuse og barer Ølsmagning En oplevelse for 2 personer Vælg blandt mere end 25 bryghuse og barer 2 Sund livsstil En oplevelse for krop og sjæl for 1 person Vælg blandt mere end 40 oplevelser 1 EN HELT SPECIEL OPLEVELSE!

Læs mere

Det klassiske Egypten. og El Gouna

Det klassiske Egypten. og El Gouna 14 dage Det klassiske Egypten og El Gouna Vinter 2015/16 Det klassiske Egypten og El Gouna Rejs med os i Faraoernes fodspor gennem Egypten på en rejse, der er krydret med 5.000 års kulturhistorie. Vi besøger

Læs mere

Turen går til ROM Torsdag den 21.marts 2013 starter vores tur til ROM. Vi har pakket campingvognen onsdag og da jeg kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen går der kun ½ time så suser vi af sted. Der

Læs mere

Kina - Beijing. Oversøisk Rejsedag Kom og få inspiration og information. Se mere på www.gislev-rejser.dk

Kina - Beijing. Oversøisk Rejsedag Kom og få inspiration og information. Se mere på www.gislev-rejser.dk REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG Kina - Beijing 2015 8 dage Bemærk hvor meget du får for pengene på denne Kina-rejse! Superpris, fra kr. 9.998 Oversøisk Rejsedag Kom og få inspiration og information. Se

Læs mere

Rejseoplevelser. Medlem af. Følg os på. Rejsegarantifonden nr. 1811

Rejseoplevelser. Medlem af. Følg os på. Rejsegarantifonden nr. 1811 Rejseoplevelser 2014 Medlem af nr. 1811 Følg os på Velkommen til 2014... og tak til vores mange trofaste kunder som rejser med os år efter år. Jeres trofasthed er til daglig glæde og inspiration for os.

Læs mere

Til Prag med TSP Pragturen 4. 8. maj 2005

Til Prag med TSP Pragturen 4. 8. maj 2005 Fotos af: Jonna Bach, Multimediedesigner Linda Kloster Larsen, Frisøruddannelsen Henrik Braun, Informatik Til Prag med TSP Pragturen 4. 8. maj 2005 www.ihg.dk, 05-053 1 Deltagerliste Navn Afdeling Else

Læs mere