Hanegal, august Kære venner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hanegal, august 2010. Kære venner"

Transkript

1 Kære venner I 1800-tallet havde England kolonier rundt om i verden og førte som sådan en meget aktiv og til tider brutal og indtjenende udenrigspolitik. I Asien var det især Indien der fyldte mange værdier i den engelske kasse og mange englændere prøvede gennem årene lykken i Indien - enten som udsending fra England, ansat i et af de mange firmaer der opererede i Inden eller blot for at tage chancen og se hvad der skete. Når man skulle rejse den lange vej fra England til Inden, foregik det oftest med båd, og fra den engelske besættelse af Bengalien i 1757 og indtil Suezkanalen stod færdig i 1869, måtte man nødvendigvis sejle den lange vej syd om Afrika for at nå dertil. Det var en farefuld rejse, der kunne tage mange uger. Da Suezkanalen var bygget færdig, kom der for alvor gang i skibstrafikken på ruten. Nu var den største udfordring for skibenes rejsende passagerer vejret, idet man undervejs skulle ind i troperne. De mest velhavende passagerer fandt det derfor mest behageligt at bebo en kahyt i skyggesiden både ud og hjem. Da rejsen til Indien var østpå, betød det at de skyggefulde kahytter var i bagbords side udad og i styrbords side hjemad. Ved bestilling lød det derfor ofte fra de mest velhavende kunder: "Port Out - Starboard Home". Senere blev det til at man simpelthen kunne købe en "POSH-billet" efter forbogstaverne fra hvert ord. En POSH-billet var billet til det bedste man kunne få.

2 Udtrykket POSH er derefter gået ind i det engelske sprog, hvor det er blevet synomym med noget fornemt og fint. Nogle husker måske pop-kvartetten "Spice Girls" hvor en af medlemmerne netop hed "Posh Spice". Det var den fine, overklasseagtige af dem og i øvrigt hende der i dag er gift med fodboldspilleren David Beckham. På Samsø Friskole er vores mål ligeledes at give eleverne en "Port out - Starboard Home"-skolegang. De skal have det bedste vi formår at give dem og de skal have det i rigelige doser, for barndommen har man kun én gang og den kan ikke gøres om. På Samsø Friskole er POSH-billetten inkluderet i skolepengene. Vi har det godt på Samsø Friskole. Det har været dejligt for alle at komme tilbage efter sommerferien og se kammeraterne og skolen igen. Flere af de større elever har hen over sommeren sammen besluttet sig til at NU skal det være og har kastet sig over skolearbejdet og vennearbejdet med stor ildhu. Det er noget der kan mærkes når en gruppe elever beslutter sig for at yde en en positiv indsats for sig selv og kammeraterne. Den gode stemning spreder sig som ringe i vandet. Nye elever Samsø Friskole har til dette skoleår budt velkommen til 12 nye elever. Andreas, Clementine, Emil, Freja, Jacob, Kathrine, Sibille og Theis er startet i børnehaveklassen. Et supergodt hold på otte dejlige elever og et stort velkommen til jer. Vi vil gøre alt hvad vi kan for at give jer 10 dejlige år på Samsø Friskole.

3 Herudover er Olivia startet i 2.klasse. Mikkel er startet i 3.klasse. Sara er startet i 7.klasse og Casper i 8.klasse. Et stort velkommen til jer alle. Finanskrisen Som du måske ved, er der udråbt en finanskrise, som vi alle er en del af. Flere familier med tilknytning til skolen er blevet ramt på jobbet, og vi har oplevet en usædvanlig stor ø-fraflytning hen over sommeren, og vi kan som alle friskoler i landet se frem til at vores statstilskud på flere niveauer bliver beskåret i fremtiden. Således bliver vores transportstatstilskud helt fjernet fra Det er et tilskud som vi bruger til at købe buskort. I de sidste fire år har vi haft en aftale med Samsø Kommune om yde tilskud til Samsø Friskole, således at vi kunne sørge for ensartede betalingsforhold for forældrene - uanset om man bor i Kolby eller i Nordby. Det har været en god aftale for alle, for på en ø som Samsø har det betydning for forældrenes skolevalgfrihed, at det økonomisk kan lade sig gøre at skifte til vores skole. Aftalen med Samsø Kommune udløber imidlertid med udgangen af 2010, og vi har derfor fremsendt ønske om at ordningen enten gøres permanent eller at Samsø Kommune simpelthen gør bustransport gratis for alle øens skoleelever. Det gør man i mange andre tyndt befolkede områder, hvor afstandende kan være store, og det er fremfor alt det der sikrer at tingene kan lade sig gøre. Det er vores håb og ønske at Samsø Kommunalbestyrelse i forbindelse med budgettet for 2011, overvejer hvor meget sammenhængskraft og børneliv man egentligt får for pengene ved at give Samsøs børn fri mobilitet så ønsket om et eventuelt skoleskift for ens barn IKKE bliver bremset af størrelsen på ens pengepung. Det er ikke meget der skal til, for at kommunalbestyrelsen sørger for ordentlige skoleforhold for alle Samsøs børn. Læsevejledning Gennem de sidste par år har Jette Rysgaard uddannet sig som læsevejleder. Vi er rigtigt glade for at have en specialist på feltet iblandt os, idet noget af det vigtigste - og sværeste - i et skoleliv er at få lært at læse.

4 Jettes læsevejlederuddannelse har gjort det muligt for hende at foretage præcise analyser af hver elevs læsefærdigheder, så vi får indsigt i hvor og hvad vi kan gøre for at forbedre indsatsen for eleven. I løbet af skoleåret vil Jette læsevurdere hver eneste elev på skolen. Det foregår gennem nogle små personlige læseopgaver, som efterfølgende bliver analyseret. Computere. Der er ofte behov for at benytte computere i undervisningen på mellemtrinet og i overbygningen. Der skrives opgaver, findes informationer og tilrettelægges fremlæggelser. Mange elever medbringer usb-penne til at arkivere deres ting på andre gemmer på skolens maskiner og håber at de kan benytte samme maskine næste gang de skal arbejde med projektet. Det allerbedste for elever på mellemtrin og i overbygning er imidlertid at tage egen bærbar computer med i skole. Jeg sætter den gerne op til at kunne gå på skolens netværk og til at kunne skrive ud på skolens store printer. Har man ikke sig egen bærbare computer kan man naturligvis benytte skolens, men det skal være vores anbefaling at man sparer sammen til sin egen. skærm kan købes for omkring kroner. God til skolebrug. En maskine som den her med 120gb harddisk, windows xp og 10-tommer Gøglere på besøg Sidst i maj måned sidste skoleår havde vi vores årlige sponsorløb. Formålet med sponsorløbet er, at få penge til at give vores elever en helt særlig oplevelse eller købe en ting som alle kan have gavn af i meget lang tid. Forældre, bedsteforældre, søskende og andre interesserede, aftaler med en elev at de vil yde et bestemt beløb for et bestemt antal kilometer til sponsorløbet. Det samlede beløb går i kassen og

5 elevrådet er efterfølgende med til at vurdere hvad pengene skal gå til. I år har vi besluttet at pengene skal gå til en helt speciel oplevelse for skolens elever. Det har været på tale at tage på en ud-af-øen-oplevelse ligesom vores LEGOlandstur sidste år. Desværre er det meget dyrt at rejse væk fra øen og SamsøTrafikken vil ikke sponsorere billetter til os da det ikke genererer flere passagerer. Derfor har vi fået en gøglertrup til at komme på besøg hos os den 23. og 24.september, hvor de vil lave øvelser og gøgle med eleverne. Den 23.om aftenen vil gøglerne holde en forestilling for forældre og børn og den 24.om eftermiddagen sluttes der af med en stor elevforestilling, som alle er velkomne til at komme og se. Vi glæder os meget til dagene. Samsø Marathon. Til almindelig beundring har flere friskolemennesker deltaget i Samsø Marathon Thomas fra vores 7.klasse løb en flot halvmarathon sammen med Simon Kjær, der afsluttede 9.klasse på Samsø Friskole i sommers. Anna fra 4.klasse løb en flot 4,2 kilometer sammen med sin mor, Peter Spanggaard far til Laura i 7.klasse løb sig til en 3.plads på 10 kilometerruten, og Lauras mor - Helle - gennemførte et flot marathonløb. Mest overraskende især for undertegnede, der havde været så letsindig at sætte en halv gris på spil var imidlertid at skolens bestyrelsesformand Niels Birkmand, gennemførte marathonløbet. Uden at have øvet sig nævneværdigt, iført arbejdsbukser, mobiltelefonen i lommen, solide uldsokker og de sædvanlige hverdagssandaler, lykkedes det Niels Birkmand at spæne de 42,195 kilometer inden for tidsrammen. Fuld respekt til alle de gode løbere. Bestyrelsesformand Niels Birkmand i sit løbetøj.

6 Hanegal, august 2010 Og må jeg til slut sige at vi blandt de voksne på Samsø Friskole oplever en sand stime af runde fødselsdage inden for dette halvår. Jette Rysgaard blev 40 år den 5.august, Susanne Wilhelmsen bliver 60 år den 5.september og jeg selv bliver 40 år sidst i december. Jo - det er sandelig godt, at vi har vores dejlige elever til at holde os unge lidt endnu. Følg med i hvordan tiden går på Og således ung en stund endnu forbliver jeg c

7 Hanegal, august 2010 Toiletrenovering Sådan ser det ene toiletrum i indskolingen ud. Det trænger meget til istandsættelse og renovering og vi håber at der kan findes forældre til at renovere lokalet. Claus Jensen far til Clara i 3.klasse og medlem af skolens bestyrelse vil gerne sponsorere de materialer der skal bruges til istandsættelsen. Jørg Spiekermann far til Jana i 6.klasse og medlem af skolens bestyrelse styrer projektet. Kontakt Jørg på epost eller telefon og aftal hvilke opgaver du kan bidrage med. Det vil være en stor hjælp.

8 Gøglerne kommer til Friskolen af Jette Rysgaard Så er det afgjort det bliver fantastisk en stur, stur oplevelse et evigt minde om 2 skønne skoledage med masser af skøre ting! Forårets succesfulde sponsorløb indbragte Friskolen et dejligt stort beløb. Vi har nu endelig fundet ud af hvordan pengene skal bruges, så lærere og elever igen i år får en super oplevelse sammen. Vi har været så heldige, at de to gøglere Jørgen og Jan Benjamin også kendt fra Cirkus Samsø, der i mange år har lavet forestilling på Samsø Højskole kommer og gøgler med alle voksne og børn på Samsø Friskole. Der bliver fuld knald på fra morgenstunden og til ud på eftermiddagen. Vi skal jonglere, lave akrobatik, lege med minicykler, ethjulede cykler, diabolo, linedans, balance og meget, meget mere. Et fantastisk show skal afslutte de 2 dage, hvor alle skolens elever og lærere (måske) skal være med i forestillingen. Tag allerede nu fri fredag den 24. september, så du kan se os alle på slap line fra kl Ud over skoledagen vil Jørgen og Jan Benjamin lave en fantastisk gøglerforestilling for os alle torsdag den 23. september kl i skolens gymnastiksal. Gå ikke glip af en imponerende forestilling og tag bare venner, bedsteforældre og andet godtfolk med. Efter forestillingen vil man kunne købe kaffe/the, sodavand og kage. Overskuddet går til vores udlandsrejser. Vi ses til forestillingerne den 23. og 24. september glæder os!

9 Hanegal, august 2010 Legepatruljen et nyt tiltag af Jette Rysgaard Sæt gang i frikvartererne og få et godt fællesskab mellem store og små er tankerne bag et af Friskolens nye initiativer dette skoleår. Friskolen skal have sin egen Legepatrulje som består af 2-3 elever fra mellemtrinnet og overbygningen. Deres opgave er at de i spisefrikvarteret skal være igangsættere af forskellige former for aktiviteter. Hver tirsdag og torsdag skal gruppen på morgensamlingen fortælle hvad de vil tilbyde af aktiviteter senere på dagen. De resterende dage er det gruppens opgave at hjælpe de yngste med at lege, løse småproblemer og mægle i mindre konflikter. Der vil naturligvis fortsat være gårdvagt på, som også vil holde øje med børnene og hjælpe der hvor der er behov for det. Frem til efterårsferien vil Legepatruljen være en forsøgsordning. Ordningen har nu været i gang i skoleårets første 2 uger og det har fungeret rigtigt godt. De store elever har virkelig påtaget sig opgaven og der har været rigtig fin opbakning til deres planlagte aktiviteter. Dejligt at se hvordan store og små mødes i det store frikvarter og hygger sig på kryds og tværs af årgangene. Vi håber at succesen fortsætter, så Samsø Friskole fremover kan have en fantastisk god Legepatrulje, der sætter gang i den.

10 Honningdepoter Overvejelser desangående ved Susanne Wilhelmsen At Peter Plys elsker honning og lægger depoter ud, ved enhver, der holder af den lille fyr. Jeg hørte en dag et interview i radioen med Tøger Seidenfaden. Her er, hvad han sagde: Skal man have et godt liv, er det nødvendigt med honningdepoter. [ ] Honningdepoter er noget godt, man går og glæder sig til. Det kan 'bare' være en hyggestund med familien, det kan være en bog, en film, et møde; et eller andet, man på forhånd véd, at man vil nyde, der ligger og venter på én et par dage forude. Hvis man ikke hele tiden har et par honningdepoter liggende derude, bliver det hurtigt gråt bare at stå op om morgenen. Selv har jeg hele tiden masser af depoter liggende forude, og jeg kan stærkt anbefale metoden: Den er nem at bruge. Det behøver jo ikke at være andet end en pose spejderhagl, man véd, kan fås i DSB-kiosken. Det kan selvfølgelig også være Nobelprisen i Litteratur, der skal afhentes. Det er bare sværere at arrangere. Rigtig godt fundet på af Peter Plys og Tøger, synes jeg. At løbe et skoleår i gang kan være noget slidsomt både for lærere og elever. Vi, lærerne, skal: stå tidligt op, se friske ud til morgensamling, undervise børn, der hele tiden spørger, bevæger sig, griner, råber, spørger igen, snakker; så måske et møde med kolleger, hjem at ringe, arrangere skolerejse, forberede, snakke med en forælder, forberede, skrive til Hanegal, forberede til vikaren etc. etc. Ikke noget kedeligt liv, men skole, skole, skole. Børnene skal: stå tidligt op, leve op til lærernes og kammeraternes forventninger, være på skolen i rigtig mange timer for så blot at gå hjem og læse videre. Forhåbentligt heller ikke noget kedeligt liv, men skole, skole, skole. Det mærkes jo især efter en lang og dejlig ferie, hvor tiden er bestemt af solens gang, rejsens omfang og indhold, mål som opfindes og udleves her og nu; en hel anden livsstil end dagligdagens faste krav. Og hvordan får man så lidt lys og luft ind i den travle hverdag? Svaret er (naturligvis!) HONNINGDEPOTER! Selv er jeg rigtig god til at udlægge depoterne. Jeg har således altid en eller flere rejser eller kortere udflugter planlagt, så der er noget forude at glæde sig til. På kortere sigt ligger der små depoter, som tømmes i ugens løb. Det kan være at afsætte et par timer til en ny fransk tegneserie, at bestemme sig

11 til at hente sushi på sydøen fredag, at bestille en fed cd og glæde sig til den kommer, at beslutte sig for at købe den iphone, man godt ved er alt for dyr, at sætte sig for, at på lørdag ryger proppen på den overgode rødvin, som venner har doneret, at, eksemplerne er legio. Jeg har spurgt klasse, hvad honningdepoter kunne være for dem. Her er nogle af forslagene: At have en dejlig rejse bestemt (mange), at få lagkage på lørdag (den er da nem at opfylde!), at give sig tid til at læse den gode bog, som man lige har fået (hmm, ikke alle!), det bliver altid fredag (her kan lærerne også være med!), at have gode aftaler om samvær med vennerne, at beslutte sig for at læse alle lektierne torsdag, så man har (lektie)fri fredag/lørdag/søndag etc. etc. Jeg er fuldstændig enig med Peter og Tøger i, at honningdepoter er en uundværlig del af et godt liv for alle aldre. Prøv selv jo flere desto bedre! Sommer-sfo Af Eva Gaarden Min sommerferie er vel et klassisk emne for skoleårets første dansk-stil. 23 af indskolingens børn kunne i den forbindelse have valgt at skrive om, hvad vi lavede de lange dovne solskinsdage i sommer-sfo en. I ugerne inden de 3 uger, hvor SFO en var lukket, var vi på tur ude af huset halvdelen af dagene. Vi var på småture rundt omkring i Nordby, på hyggeligt café-besøg på Frokostgalleriet og en udflugt til flyvepladsen kunne det også blive til. Takket været Mira og Jonathans mor Vibeke, blev det også til en dejlig stranddag med badning, idet hun gerne ville bruge en af sine fridage på at være bademester.

12 Sidste dag inden ferien var vi på skattejagt. Sammen med min datter på 3 ½ var jeg aftenen inden ude at gå ruten for at lægge poster ud, og så listede vi os ned til ridebanen ved stranden og gravede skatten En rigtig skat med mønter som skulle omsættes på Underground Det blev en meget hård skattejagt! Der var brug for både kompas og spade, og et tov var også medbragt for en sikkerheds skyld. Alle posterne var skrevet som gåder, der skulle lede til næste post, hvilket var en smal sag for de opvakte elever. De fysiske strabadser derimod var vanskeligere Solen bagte, der er sand på stranden og så er der bare ualmindeligt langt fra Friskolen og hen til ridebanen. Jeg fik vist også en enkelt kommentar med på vejen, om vi ikke bare kunne være gået direkte hen til Underground i stedet. Joh så var det ved at være tid til sommerferie. De dage vi blev hjemme på skolen stod på aktiviteter, som eleverne i vis udstrækning selv kom med forslag til; mad over bål, vandkamp, film, pastafabrik, snitte i fedtsten, male, kumihimo (japansk fletteteknik), lave sæbe og det helt store hit: sjippekonkurrencer! Drengene blev faktisk helt bidt af at sjippe, og hver morgen inden det blev for varmt, sjippede de en times tid. Drengene havde en intern konkurrence om hvem der kunne hoppe flest gange, og efterhånden kom der også lidt tricks til, så som at dreje rundt mens man hopper eller lave en slags breakdance. Amaasa imponerede endda ved at ligge på alle fire og hoppe over tovet uden at slå tænderne i asfalten! Der var bestemt ikke meget blomstret nederdel eller fletninger med sløjfe i over drengenes sjipning. Det var derimod rå street, understøttet af moderne rytmer fra mobilerne! I ugen inden skolestart kunne vi byde nogle af de nye børnehaveklasseelever velkommen. For de yngste var selve det at være på skolen nyt og spændende, så jeg valgte at vi blev hjemme på skolen alle dagene. Et par af drengene havde glædet sig i månedsvis til at starte i skolen for at køre i go-cards og lege med LEGO. Jeg synes det har været nogle hyggelige sommeruger med en rar stemning blandt børnene, og dejligt med alle de konstruktive forslag til aktiviteter de er kommet med, og dermed har været med til at gøre sommer-sfo en til deres egen.

13 Windfestival på Samsø Friskole Vi har haft en dejlig windfestivaldag sammen med billedkunsterne Anne Maria Holm og Camilla Grieg. Det var en god dag med masser af kreativ leg og en dag hvor store og små arbejdede sammen til fælles fornøjelse. Der blev lavet tryk, små installationer med flag med gode budskaber som vinden kunne bære med sig, sprøjtemalet og vi havde en skole der sydede i kreativ aktivitet. Vinden var med os og kun i det allersidste kvarter af vores dejlige dag kom regnen. Efter afslutningen fik vi en hilsen fra Anne Maria Holm. Kære alle dejlige børn og ansatte på Samsø Friskole tak for jeres fine hjemmeside. Sikke dog et fantastisk sted I har. Tænk at der findes sådanne perler i Danmark. Her er der mulighed for poetiske stunder. Og hvad er det nu lige det er? Stemning, opstår - dialog. Måske var det poetisk... God vind fremover. varme hilsner fra Anna Marie En perle har vi og poetiske stunder har vi. Poesien fik lov at blomstre og boblede pludselig op til overfladen... Se mange billeder fra dagen på vores hjemmeside

14 Overbygningen rejser snart til Prag Af Charlotte Tsuchiya For os historielærere findes der ikke et bedre rejsemål end Prag. At smide katolikker ud af vinduet er en ældgammel tradition i Prag, og har været den dråbe som fik bægeret til at flyde over og reformationen skudt igang i 1419 og som fik trediveårskrigen startet i En mere håndgribelig demonstration af de undertrykte tjekkiske bønders frustrationer, kunne jeg ikke selv have fundet på. Men det skete to gange. (Og så var der lige en enkel udenrigsminister i 1948 som ikke har været særlig populær i det nye ministerråd, som endte sine dage på samme vis!) Og hvor der er en glad historielærer, er der nogle nervøse elever. Men forhåbentligt vil Susanne distrahere mig fra for meget historiesnak ved at pege på de spændende shoppingmuligheder Prag også kan byde på. En statue af Jan Hus eller en ny kjole..hmmm, den er svær. Vi begynder med et besøg i Theresienstadt som blev brugt som koncentrationslejr for jøder fra Tjekkiet under anden verdenskrig. Prag havde jøder. I dag er der kun tilbage. En tusind års jødisk bosættelse var nærmest tilintetgjort. Efter krigen blev 3 millioner tyskere fordrevet fra Tjekkiet under betydelig grusomhed; en etnisk udrensning som sjældent bliver omtalt idag. Alle parter har lidt under de ufattelig mange krige som denne del af Europa har været vidner til. 30% af den tjekkiske befolkning og i visse dele af Tyskland, har op til 70% af befolkningen mistet livet under trediveårskrigen. Tal der sætter vores egen historie i et mere fredeligt perspektiv.

15 Hanegal, august 2010 Næste dag skal vi med guide rundt i Prag og forhåbenligt finde spor af vores egen astronom Tycho Brahe som arbejdede ved Rudolf 2 s hof fra 1599 til Vi skal se det helt unikke teaterkoncept Laterna Magica med forstillingen Rendez Vous. Vi skal opleve Karlstejn, Karl d. 4 s eventyrborg. Karl den 4 var den mand, som gjorde Prag til den kulturhistoriske perle den er i dag. Vi skal udforske drypstenshulerne Koneprusy. Vi skal spise på restaurant, shoppe og boltre os i den unikke stemning som er Prags kendemærke. Vi har i hvert fald meget at glæde os til. Vi har i hvert fald meget at glæde os til.

16 Kalender 1.september Fælles onsdag formiddag september Kunst- og kulturemneuge september klasserne på rejse til Prag 23.september Gøglerforestilling. Jørgen og Jan Benjamin giver den gas 24.september Gøglerforestilling. Søde skoleelever gøgler for alle. 15.oktober Sponsorløb oktober Efterårsferie ******************************************************** Indlæg til Hanegal på Hotel Svedskegyden Svedskegyden 2 Nordby, 8305 Samsø tlf.: Her kan DIN annonce komme til at stå! Samsø VVS og Energi

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

UGEBREV nr. 79 uge 26

UGEBREV nr. 79 uge 26 UGEBREV nr. 79 uge 26 Årgang 5 Sommerferie Efter et langt og godt skoleår kan alle nu holde en velfortjent sommerferie. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, skemaer,

Læs mere

UGEBREV nr. 58 uge 02

UGEBREV nr. 58 uge 02 UGEBREV nr. 58 uge 02 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Det var rigtig rart at se alle børn og voksne igen efter en god lang juleferie. Alle er mødt op med godt humør, så vi har haft en fin første uge

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer

Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer Af Marie Sørensen, børnehaveklasseleder i samtale med Marianne Thrane - Det vigtigste er, at børn får en god og en glad skolestart, siger Marie Sørensen.

Læs mere

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1 [FORFATTERENS NAVN] 1 Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Anita og Jesper, som har været studerende. Anita og Jesper ønskes stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Vi

Læs mere

SOMMERFERIEN, DER GIK og skoleåret, der kommer

SOMMERFERIEN, DER GIK og skoleåret, der kommer SOMMERFERIEN, DER GIK og skoleåret, der kommer Velkommen tilbage Kære alle, Så er sommerferien endegyldigt forbi og et nyt skoleår venter. Vi går det nye år i møde med 45 elever et plus på tre elever i

Læs mere

KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE

KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE Knudsøskolen er den ene af Ry s to folkeskoler, beliggende ved kanten af Knudsø og omgivet af store grønne arealer. Skolen har 140 elever og er 1-sporet til og med

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 14. juni 2013 Fredagsbrev nr. 744 Næste uger: 15. juni 17. juni 20.juni 21.juni Arbejdsdag i skovbørnehaven Udlejning Baunen Fælles foto kl. 09.30 Lærer kursus kl.12.00 Rundvisning

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter Indholdsfortegnelse Side 2: Skolelederen har ordet Side 4: Kalenderen Side 5: Nyt fra Klubben Side 6: Så er der fest i indskolingen Side 7: Rundt på skolen Side

Læs mere

August 2015. Kære forældre i overbygningen

August 2015. Kære forældre i overbygningen August 2015 Kære forældre i overbygningen Efter en god sommer er skolen nu igen blevet fyldt med liv, glade stemmer og aktive børn - noget vi alle har set frem til efter en uge med kun voksne på skolen.

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

UGEBREV nr. 77 uge 24

UGEBREV nr. 77 uge 24 UGEBREV nr. 77 uge 24 Årgang 5 Samlæsning På en lille friskole som vores, er det en grundbetingelse, at vi skal samlæse klasserne, så de forskellige årgange har undervisning sammen. Det er en fin ting,

Læs mere

Hellerup Skoles Traditionsmappe

Hellerup Skoles Traditionsmappe Hellerup Skoles Traditionsmappe Hellerup Skole I løbet af et skoleår på Hellerup skole sker der en masse sjove og anderledes ting end lige undervisning og projekter. Vi har nogle traditioner, vi gerne

Læs mere

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen er et resultat af en vellykket skolefusion mellem Bybækskolen og Stenvadskolen. Lyngholmskolen bygger på anerkendende pædagogik. Det betyder at

Læs mere

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig!

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! N vember Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen blev Katrine 2.B tillykke! 2 Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! Om den alternative uge før efterårsferien:

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO December 2012 Siden sidst. Sne, sne, sne.. Først var det vores penge der var indefrosset, og nu har sne og frost gjort, at færdiggørelsen af legepladsen bliver lidt forsinket.

Læs mere

MOSEBRYG/ PILERØG NR.11 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset September 2013

MOSEBRYG/ PILERØG NR.11 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset September 2013 MOSEBRYG/ PILERØG NR.11 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset September 2013 Vi byder de nye børnehaveklasseelever velkommen 1 Nyt fra skolelederen. Kære elever og forældre Så tog vi

Læs mere

Ugebrev 16 Indskolingen 2015

Ugebrev 16 Indskolingen 2015 Ugebrev 16 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Det ser ud til at foråret endelig har fundet Odsherred herligt, herligt. Det betyder bl.a., at der skal skiftes lidt ud i garderoben.

Læs mere

UGEBREV nr. 48 uge 41

UGEBREV nr. 48 uge 41 UGEBREV nr. 48 uge 41 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Miniby Vi har haft en rigtig fin uge med vores miniby tema. Jeg håber at alle har fået lært lidt om, hvordan samfundet fungerer med job, løn,

Læs mere

NYHEDSBREV. april 2015 HORSENS KOMMUNE. Højvangskolen

NYHEDSBREV. april 2015 HORSENS KOMMUNE. Højvangskolen NYHEDSBREV april 2015 HORSENS KOMMUNE Højvangskolen Inspektørens spalte mere, når målene er synlige. Derfor ser man overalt i canadiske klasseværelser masser af plancher med mål, og eleverne skal kende

Læs mere

Kære forældre. 6. december 2013

Kære forældre. 6. december 2013 6. december 2013 Kære forældre Om ikke så længe udrinder kalenderåret 2013; og derfor vil vi gerne indlede denne forældreskrivelse med at udtale en stor tak for jeres store samarbejde og gode involvering

Læs mere

Inspiration til fundraising for hold

Inspiration til fundraising for hold Inspiration til fundraising for hold Et af formålene med Stafet For Livet er at indsamle midler til bekæmpelse af kræft her spiller I som hold en vigtig rolle. En meget stor del af indtægterne til Stafet

Læs mere

Kost og Motion. Artikler fra i dag: Foredrag. Interviews. Foto: Oliver. Tobias Strange Andersen 4.a. Oliver Hedelund Jørgensen 4.a.

Kost og Motion. Artikler fra i dag: Foredrag. Interviews. Foto: Oliver. Tobias Strange Andersen 4.a. Oliver Hedelund Jørgensen 4.a. Kost og Motion Daglige repportager af Oliver og Tobias 4.a 4. udgave - Torsdag d. 14. okt. Foto: Oliver Artikler fra i dag: Foredrag Onsdag eftermiddag bød på et spændende foredrag om sund og usund kost...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten Indholdsfortegnelse side 2: side 4: side 5: side 6: side 8: side 9: side 9: side 10: side 11: side 12: Skolelederen har ordet Kalenderen SMS-service på Intraen Huskeliste Forældremøderne Idrætsdagene på

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

UGEBREV nr. 1 uge 33. Årgang 3. Kære alle børn og forældre! Skolestart

UGEBREV nr. 1 uge 33. Årgang 3. Kære alle børn og forældre! Skolestart UGEBREV nr. 1 uge 33 Årgang 3 Kære alle børn og forældre! Skolestart Vi havde en rigtig god dag den første skoledag i det nye skoleår. Dejligt vejr, glade børn og voksne og hele tre indvielser udover skolens

Læs mere

Skolebussernes holdeplads

Skolebussernes holdeplads www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 7. november 2012 Nyhedsbrev nr. 44 Fra skolebestyrelsen: Skolebestyrelsesmøde I sidste nyhedsbrev bragte vi en oversigt over skolebestyrelsesmedlemmerne. Der

Læs mere

SFO Bakkeskolen. 1 S ide

SFO Bakkeskolen. 1 S ide 1 S ide Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Katrine og Christina, som har været studerende. Vi ønsker Katrine og Christina stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Samtidig

Læs mere

Fredagsbrev. Århus Friskole Fredag d. 13. august 2010. Den lille ny 11.11 er i gang! Velkommen tilbage fra sommerferie.

Fredagsbrev. Århus Friskole Fredag d. 13. august 2010. Den lille ny 11.11 er i gang! Velkommen tilbage fra sommerferie. Fredagsbrev Århus Friskole Fredag d. 13. august 2010 Den lille ny 11.11 er i gang! Velkommen tilbage fra sommerferie. Vi har savnet jer og glæder os til endnu et fantastisk, sjovt og lærerigt år på Århus

Læs mere

UGEBREV nr. 38 uge 24

UGEBREV nr. 38 uge 24 UGEBREV nr. 38 uge 24 Årgang 3 Kære alle børn og forældre! Ny elev Vi har fået en ny elev i Blå Gruppe. Vi siger velkommen til Rasmus og familie, og vi håber I bliver rigtig glade for vores skole. Adresse

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

En opfinder bliver til.

En opfinder bliver til. En opfinder bliver til. Hvad er en opfinder, hvem er opfindere, hvordan bliver man opfinder, hvordan ser en opfinder ud? Det er nogle af de spørgsmål mange går og tænker på igennem livet. Der er ikke et

Læs mere

Arrangementer for børn

Arrangementer for børn Varde Bibliotek tlf. 75221088 Rådhusstræde 2 6800 Varde biblioteket@vardebib.dk Arrangementer for børn Bibliotekerne i Varde Kommune Januar-juli 2013 Læs mere på www.vardebib.dk Arrangementer for børn

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2014 www.dui.dk/korsloekke AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2014 www.dui.dk/korsloekke AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 33-34 2014

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 33-34 2014 Velkommen tilbage. Så er vi i fuld gang igen. SFO og skole er i fuld sving igen. En særlig velkomst skal lyde til alle jer nye børn og forældre! Vi har set jer og mødt jer flere gange i foråret; nu er

Læs mere

UGEBREV nr. 46 uge 39

UGEBREV nr. 46 uge 39 UGEBREV nr. 46 uge 39 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Vi havde en rigtig god arbejdslørdag, tusinde tak til alle fremmødte. Man kan virkelig se, at der blev lavet en masse. Vi er ved at have så meget

Læs mere

Fredagsbrev den 30. januar 2015

Fredagsbrev den 30. januar 2015 Uge 6: Musical 9. og 10.kl. Emneuge 0.-8.kl. Onsdag den 4.2. kl. 19 Torsdag den 5.2. kl. 19 Uge 7: interferie Musical, billetter købes ved indgangen Musical, billetter købes ved indgangen, alle er velkomne!

Læs mere

SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30

SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30 SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30 1. Velkommen. Goddag gooddaaag. Balder og jeg har såmænd glædet os til at se jer igen. Det har jo været en lang ferie kunne I kende hinanden? Skolen? Jeg har været

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 10+11 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 10+11 2013 Fælles info Lektiecafe. Efter jul ændrede vi flere ting ved vores lektiecafe. Bl.a. at det blev frivilligt at komme der og at tidspunktet blev lige efter 5. lektion (kl. 12.40) tirsdag, onsdag og torsdag.

Læs mere

Årskalender 2014 2015

Årskalender 2014 2015 Årskalender 2014 2015 Version 1.0 opdateret den 28. juni 2014 August 11. Første skoledag 9.00 Alle møder ind. Alle mødes ved flagstangen og 0. klasse hjælper med at hejse flaget, mens vi synger I Østen

Læs mere

Rengøring: Uge 47: bh.kl: Agnes 1.-2. Kl: Søren 3.kl: Nickolas Uge 48: bh.kl: Andreas 1.-2. Kl: Tilde 3.kl: Selma.

Rengøring: Uge 47: bh.kl: Agnes 1.-2. Kl: Søren 3.kl: Nickolas Uge 48: bh.kl: Andreas 1.-2. Kl: Tilde 3.kl: Selma. Ugebrev 48 Indskoling mandag 26.nov-fredag d.30.nov Kære forældre i indskolingen: De første nisser har indfundet sig - vi gør ellers hvad vi kan for at holde dem hen til næste fredag, hvor vi holder bedsteforældredag.

Læs mere

Nyhedsbrev. Den 18. september 2015. Marie Frank intim koncert på GUF den 13. november

Nyhedsbrev. Den 18. september 2015. Marie Frank intim koncert på GUF den 13. november Festlig indvielse af BÅLHYTTEN Torsdag den 17. september, blev en festlig dag for hele GUFS. Bålhytten blev indviet med sang, taler og sidst, men ikke mindst, pølser over åben ild, med tilhørende brød

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 25. april 2014 Fredagsbrev nr. 778 Næste uge: 28. april 29. april 30. april 02. maj UU-besøg 8.kl. PJ fri Skole/hjem indskolingen 8.-9. kl. danseworkshop kl. 9.00 13.00 Lærermøde

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

Ugebrev 26 Indskolingen 2015

Ugebrev 26 Indskolingen 2015 Ugebrev 26 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Her kommer så dette skoleårs sidste ugebrev inden ferien: I den kommende uge er der hjemgruppeuge, dette betyder, at alle møder fra 8

Læs mere

F-dag - 0.c på naturhistorisk museum

F-dag - 0.c på naturhistorisk museum Februar F-dag - 0.c på naturhistorisk museum På årets første fordybelsesdag skulle 0.c på Naturhistorisk museum. Vi startede dagen med at snakke og lave opgaver om danske og afrikanske dyr. Vi arbejdede

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 7+8 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 7+8 2015 Vinterferie. Så er uge 7 veloverstået og godt brugt. Her lidt foto fra nogle af de ting vi lavede i SFO i vinterferien: Bygge alle mulige tårne og pyramider f.eks.. Noget af det bedste ved ferierne er,

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 55. Ferieplan for skoleåret 15/16

Nyhedsbrev nr. 55. Ferieplan for skoleåret 15/16 www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 9. oktober 2014 Nyhedsbrev nr. 55 Skolefrugt Efter en pause på et par år, giver vi igen mulighed for, at eleverne på Nørreskov-Skolen kan købe frugt. Vi har

Læs mere

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 FÆLLES Sommerferien nærmer sig og vi vil være i det Gl. Hus hele ferien. Med mindre andet er aftalt skal børnene være her senest klokken 9.30. Hvis tilmeldte børn ikke møder i

Læs mere

KNAS. Special El Prebsi udgave

KNAS. Special El Prebsi udgave KNAS Special El Prebsi udgave Preben 2000-2011 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 FORSIDE SIDE 2 INDHOLDSFOTEGNELSE, OPSTILLING AF INDLÆG & RINGETIDER SIDE 3 FARVEL TIL PREBEN FRA 5.B SIDE 4 FARVEL TIL PREBEN

Læs mere

KONTAKTEN Øster Snede Skole

KONTAKTEN Øster Snede Skole KONTAKTEN Øster Snede Skole Skoleåret 2012/2013 Nr. 4 Kalenderen skoleåret 2012 2013 Skolens aktivitetskalender kan ses på Skolens hjemmeside: www.oester-snede-skole.dk Ferieplan for skolerne - skoleåret

Læs mere

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling Sæson 2014 / 2015 Ubberud Gymnastik afdeling BØRNE - UNGDOM HOLD Piger spring/rytme 0 2 klasse Onsdag kl. 15.30 16.30 i Ubberud hallen fra 03-09-14 (NB: Tidspunktet rettet!) Hej Piger Starter vi en ny

Læs mere

10. klasse har haft stor fokus på tysk og fysik/kemi.

10. klasse har haft stor fokus på tysk og fysik/kemi. OB-NYT April 2014 Overblik Fra bog til film I uge 14 og 15 har hele overbygningen været i gang med forskellige projekter. 7. og 8. klasse har arbejdet sammen på kryds og tværs i begge uger. Den første

Læs mere

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Rejsebrev 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Changzhou Vi er to piger, som har valgt at tage vores 3 praktikperiode i Kina i byen Changzhou, som

Læs mere

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN HØJ FAGLIGHED GOD TRIVSEL FÆLLESSKAB Skolestart er en milepæl i alle børns liv og meget betydningsfuld såvel i en faglig som en social

Læs mere

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.!

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.! Jubilæum% %30%år % Sæt % Det%skal%fejres%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30% Viharplanlagt,atvibruge2dagetiljubilæumsGforberedelser.Alle klasserneforbereder2boder.derbliverbådeaktivitetsgog madboder,derkommerunderholdning,ogsåerderbestiltgodtvejr

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Månedsinformation Karup skole og SFO Februar og marts 2015

Månedsinformation Karup skole og SFO Februar og marts 2015 Månedsinformation Karup skole og SFO Februar og marts 2015 Siden sidst Kære forældre, elever og andre interesserede. Vi har igen valgt at slå to månedsinformationer sammen, da der ikke var så meget fyld

Læs mere

180 : Jeg er ikke vred mere

180 : Jeg er ikke vred mere 180 : Jeg er ikke vred mere I 180 grader møder vi mennesker, hvis liv har taget en voldsom drejning, men som er kommet styrket videre. Tabita Brøner er vokset op som Jehovas Vidne. Men som teenager mødte

Læs mere

UGEBREV nr. 18 uge 1. Årgang 3

UGEBREV nr. 18 uge 1. Årgang 3 UGEBREV nr. 18 uge 1 Årgang 3 Kære alle børn og forældre! Vi er kommet godt i gang med skolen efter en dejlig lang juleferie. Der har godt nok været mange børn syge her i den første uge, så influenzaen

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør.

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør. INVITATION Kære sejler Vi vil gerne gentage succesen fra sidste år og invitere dig og din familie til det 2 Lotus møde, i rækken af de årlige møder der gerne skulle blive en hyggelig og udbytterig tradition

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Velkommen til Herlev Privatskoles fritidsordning 2013/14

Velkommen til Herlev Privatskoles fritidsordning 2013/14 Velkommen til Herlev Privatskoles fritidsordning 2013/14 SFO s tlf. 44 57 94 96 - bedst mellem kl. 11.00-12.00 Hold øje med informationer fra SFO på intranettets opslagstavle. 1 Indholdsfortegnelse Personalet

Læs mere

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien.

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien. Nyhedsbrev nr.7-2013 Nyt fra Skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev. Årets sommerfest blev afholdt torsdag den 13. juni. Der har været en flot opbakning og jeg har haft mange gode

Læs mere

Madpolitik i overbygningen.

Madpolitik i overbygningen. Hold Øje uge 41. Lyden af efterårsferie og et bolsje.. Sanne, Sanne, Sanne.. Kære Alle. Så er der efterårsferie. I ønskes alle en dejlig uge vi ses igen om en uge bl.a. til musicalperiode for OB. Hilsen

Læs mere

Ugen der gik Uge 23 Folkeskolereform, nye arbejdstidsregler og Hellum FRI del 2 ikke

Ugen der gik Uge 23 Folkeskolereform, nye arbejdstidsregler og Hellum FRI del 2 ikke Ugen der gik Uge 23 Folkeskolereform, nye arbejdstidsregler og Hellum FRI del 2 Sommerferien nærmer sig og dermed også næste skoleår. Et skoleår, hvor en ny Folkeskolereform og nye arbejdstidsregler for

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse 25. august 2005 Før du går i gang med at udfylde skemaet, skal du læse følgende igennem: Tag dig tid til at læse både spørgsmål og svarmuligheder godt igennem.

Læs mere

Nyhedsbrev fra Villa Talea

Nyhedsbrev fra Villa Talea Nyhedsbrev fra Villa Talea Nyhedsbrev nr. 7, November 2010 Sæson 2011 Bali. En fotografisk rejse gennem 30 år. HVERT ENESTE ÅR igennem næsten 30 år har den danske fotograf Rodney Aarup og hans kone Mariann

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole.

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

Temauge. Kend din by. Fra 22.oktober -26.oktober På Kildeskolen i Valby. Redaktion: Dana, Elisabeth, Khansa, Leonora, Semina og Umema

Temauge. Kend din by. Fra 22.oktober -26.oktober På Kildeskolen i Valby. Redaktion: Dana, Elisabeth, Khansa, Leonora, Semina og Umema Temauge Fra 22.oktober -26.oktober På Kildeskolen i Valby Kend din by Redaktion: Dana, Elisabeth, Khansa, Leonora, Semina og Umema Introduktion Vi har i uge 43 her på Kildeskolen beskæftiget os med vores

Læs mere

Bavnehøj Skoles profil

Bavnehøj Skoles profil Bavnehøj Skoles profil Fra 2012 er Bavnehøj Skole profilskole. Vi har fokus på at sammenkoble faglig læring med fysisk aktivitet og en kreativ tilgang. Vores profil Læring i bevægelse kundskaber, krop

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen:

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Ferie lukket: Hele SFO en holder ferie lukket i uge 29. Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Skorstensfejeren kasserede vores gamle brændeovn i hytten på marken. Men så kom Felix s bedstefar og

Læs mere

Eleverne møder i god tid, så de selv kan få overtøj af, madpakke, taske på plads og få sagt farvel, inden morgensang begynder.

Eleverne møder i god tid, så de selv kan få overtøj af, madpakke, taske på plads og få sagt farvel, inden morgensang begynder. august 2012 ABC FOR INDSKOLINGEN ADRESSEÆNDRING AFLEVERING ANSVAR BESTYRELSE BLOMSTENS DAG BIRKEN BØGER CYKLER CYKELHJELM DELETIMER EKSTRA FRI ELEVRÅD Husk at give skolen besked via ForældreIntra om adresse-

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Indskolingen. - velkommen i skole

Indskolingen. - velkommen i skole Indskolingen - velkommen i skole Profil for indskolingen på Holme Skole KÆRE FORÆLDRE I denne pixiudgave kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen, mens jeres barn går i indskolingen

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Mellemtrin. Verdens bedste skole

Mellemtrin. Verdens bedste skole Verdens bedste skole Verdens bedste skole Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Hvad er en opfindelse/ innovation? Verdens bedste skole - idéfasen Verdens bedste skole - udvikling Verdens bedste

Læs mere

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2015. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2015. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Aa-Strand Sommerhøjskole 2015 Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Indholdsfortegnelse Sommerhøjskole 2015 Side 2 Praktiske oplysninger Uge 28: Ferieuge i farver Uge 29: Kreativ hygge

Læs mere

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Hvad er Skovbørnehaven i St. Bøgeskov? Verdens dejligste børnehave med højt til

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 23. maj Fredagsbrev nr. 782 Næste uge: 24. maj 26. maj 27. maj 28. maj 29. maj 30. maj Indvielse af bålhytte Fællesfoto kl. 09.30(udenfor) Naturskolen 4.kl. Oprykningsdag Dyredag

Læs mere

Danfoss Marathon Club - Gran Canaria Marathon 2013

Danfoss Marathon Club - Gran Canaria Marathon 2013 Danfoss Marathon Club - Gran Canaria Marathon 2013 Rejs med Danfoss Marathon Club til Gran Canaria i januar 2013 og få en forrygende start på løbeåret 2013. Du kan vælge både et helt maraton eller en kortere

Læs mere

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Kragsbjergskolen, efteråret 2010 At vi trives er vigtigt. Både for eleverne og for skolens personale. Trivsel skaber gode resultater og er afgørende for, at man lærer

Læs mere

Juni 2014 Kære forældre Stafet for livet Sidste uge inden sommerferien Grillaften

Juni 2014 Kære forældre Stafet for livet Sidste uge inden sommerferien Grillaften Juni 2014 1 2 3 Ti Forældrekaffe SFO 4 5 To Grundlovsdag Stafet for Livet 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 On Dimission 9. klasse 26 To Grill-aften 27 Fr Sidste skoledag 28 29 30

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober. Dus Mellervang. Cykeltur til Hesteskoen. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev Oktober. Dus Mellervang. Cykeltur til Hesteskoen. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Cykeltur til Hesteskoen Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Oktober BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens

Læs mere

Stensnæsskolen. Juli 2015. Skoleåret 2015-16. Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7. Kære forældre

Stensnæsskolen. Juli 2015. Skoleåret 2015-16. Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7. Kære forældre Stensnæsskolen Skoleåret 2015-16 Juli 2015 Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7 I dette nummer: Skoleåret 2015-16 1 Rullende indskoling 2 Personale 2 Møde-/bustider 3 1. skoledag 4 Hjemmeside mm. 4 Kontaktlærerordning

Læs mere

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen er et resultat af en vellykket skolefusion mellem Bybækskolen og Stenvadskolen. Lyngholmskolen bygger på anerkendende pædagogik. Det betyder at

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

INFO TVÆRSUGE 21 2011

INFO TVÆRSUGE 21 2011 TVÆRSUGE 21 2011 2010-2011 1 Generel information om Tværsugerne I løbet af et skoleår er der mange forskellige aktiviteter for de enkelte klasser, der kræver ændringer af skemaerne. Det kan f.eks. være:

Læs mere

Ugebrev 24. Vinterferie Østerskov Akademiet. Luksusliner. Nr. 24, skoleåret 2014-15. dato 20. feb. 2015

Ugebrev 24. Vinterferie Østerskov Akademiet. Luksusliner. Nr. 24, skoleåret 2014-15. dato 20. feb. 2015 Ugebrev 24 Nr. 24, skoleåret 2014-15. dato 20. feb. 2015 Vinterferie Østerskov Akademiet Vi håber I alle har haft en dejlig vinterferie. Ca. 30 unge mennesker har i hvert fald. De tilbragte ferien til

Læs mere

NYHEDSBREV FOR MEDLEMMERNE AF DUI-LEG og VIRKE ØLSTYKKE AFDELING NYHED. lektiecafé. Den 1. time. I forbindelse med oprettelse

NYHEDSBREV FOR MEDLEMMERNE AF DUI-LEG og VIRKE ØLSTYKKE AFDELING NYHED. lektiecafé. Den 1. time. I forbindelse med oprettelse SBREV April 2013 SBREV FOR MEDLEMMERNE AF DUI-LEG og VIRKE ØLSTYKKE AFDELING Sommerlukket Vi holder lukket for vores ugentlige aktiviteter fra og med mandag den 24. juni. Efter sommerferien starter vi

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere