Hanegal, august Kære venner

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hanegal, august 2010. Kære venner"

Transkript

1 Kære venner I 1800-tallet havde England kolonier rundt om i verden og førte som sådan en meget aktiv og til tider brutal og indtjenende udenrigspolitik. I Asien var det især Indien der fyldte mange værdier i den engelske kasse og mange englændere prøvede gennem årene lykken i Indien - enten som udsending fra England, ansat i et af de mange firmaer der opererede i Inden eller blot for at tage chancen og se hvad der skete. Når man skulle rejse den lange vej fra England til Inden, foregik det oftest med båd, og fra den engelske besættelse af Bengalien i 1757 og indtil Suezkanalen stod færdig i 1869, måtte man nødvendigvis sejle den lange vej syd om Afrika for at nå dertil. Det var en farefuld rejse, der kunne tage mange uger. Da Suezkanalen var bygget færdig, kom der for alvor gang i skibstrafikken på ruten. Nu var den største udfordring for skibenes rejsende passagerer vejret, idet man undervejs skulle ind i troperne. De mest velhavende passagerer fandt det derfor mest behageligt at bebo en kahyt i skyggesiden både ud og hjem. Da rejsen til Indien var østpå, betød det at de skyggefulde kahytter var i bagbords side udad og i styrbords side hjemad. Ved bestilling lød det derfor ofte fra de mest velhavende kunder: "Port Out - Starboard Home". Senere blev det til at man simpelthen kunne købe en "POSH-billet" efter forbogstaverne fra hvert ord. En POSH-billet var billet til det bedste man kunne få.

2 Udtrykket POSH er derefter gået ind i det engelske sprog, hvor det er blevet synomym med noget fornemt og fint. Nogle husker måske pop-kvartetten "Spice Girls" hvor en af medlemmerne netop hed "Posh Spice". Det var den fine, overklasseagtige af dem og i øvrigt hende der i dag er gift med fodboldspilleren David Beckham. På Samsø Friskole er vores mål ligeledes at give eleverne en "Port out - Starboard Home"-skolegang. De skal have det bedste vi formår at give dem og de skal have det i rigelige doser, for barndommen har man kun én gang og den kan ikke gøres om. På Samsø Friskole er POSH-billetten inkluderet i skolepengene. Vi har det godt på Samsø Friskole. Det har været dejligt for alle at komme tilbage efter sommerferien og se kammeraterne og skolen igen. Flere af de større elever har hen over sommeren sammen besluttet sig til at NU skal det være og har kastet sig over skolearbejdet og vennearbejdet med stor ildhu. Det er noget der kan mærkes når en gruppe elever beslutter sig for at yde en en positiv indsats for sig selv og kammeraterne. Den gode stemning spreder sig som ringe i vandet. Nye elever Samsø Friskole har til dette skoleår budt velkommen til 12 nye elever. Andreas, Clementine, Emil, Freja, Jacob, Kathrine, Sibille og Theis er startet i børnehaveklassen. Et supergodt hold på otte dejlige elever og et stort velkommen til jer. Vi vil gøre alt hvad vi kan for at give jer 10 dejlige år på Samsø Friskole.

3 Herudover er Olivia startet i 2.klasse. Mikkel er startet i 3.klasse. Sara er startet i 7.klasse og Casper i 8.klasse. Et stort velkommen til jer alle. Finanskrisen Som du måske ved, er der udråbt en finanskrise, som vi alle er en del af. Flere familier med tilknytning til skolen er blevet ramt på jobbet, og vi har oplevet en usædvanlig stor ø-fraflytning hen over sommeren, og vi kan som alle friskoler i landet se frem til at vores statstilskud på flere niveauer bliver beskåret i fremtiden. Således bliver vores transportstatstilskud helt fjernet fra Det er et tilskud som vi bruger til at købe buskort. I de sidste fire år har vi haft en aftale med Samsø Kommune om yde tilskud til Samsø Friskole, således at vi kunne sørge for ensartede betalingsforhold for forældrene - uanset om man bor i Kolby eller i Nordby. Det har været en god aftale for alle, for på en ø som Samsø har det betydning for forældrenes skolevalgfrihed, at det økonomisk kan lade sig gøre at skifte til vores skole. Aftalen med Samsø Kommune udløber imidlertid med udgangen af 2010, og vi har derfor fremsendt ønske om at ordningen enten gøres permanent eller at Samsø Kommune simpelthen gør bustransport gratis for alle øens skoleelever. Det gør man i mange andre tyndt befolkede områder, hvor afstandende kan være store, og det er fremfor alt det der sikrer at tingene kan lade sig gøre. Det er vores håb og ønske at Samsø Kommunalbestyrelse i forbindelse med budgettet for 2011, overvejer hvor meget sammenhængskraft og børneliv man egentligt får for pengene ved at give Samsøs børn fri mobilitet så ønsket om et eventuelt skoleskift for ens barn IKKE bliver bremset af størrelsen på ens pengepung. Det er ikke meget der skal til, for at kommunalbestyrelsen sørger for ordentlige skoleforhold for alle Samsøs børn. Læsevejledning Gennem de sidste par år har Jette Rysgaard uddannet sig som læsevejleder. Vi er rigtigt glade for at have en specialist på feltet iblandt os, idet noget af det vigtigste - og sværeste - i et skoleliv er at få lært at læse.

4 Jettes læsevejlederuddannelse har gjort det muligt for hende at foretage præcise analyser af hver elevs læsefærdigheder, så vi får indsigt i hvor og hvad vi kan gøre for at forbedre indsatsen for eleven. I løbet af skoleåret vil Jette læsevurdere hver eneste elev på skolen. Det foregår gennem nogle små personlige læseopgaver, som efterfølgende bliver analyseret. Computere. Der er ofte behov for at benytte computere i undervisningen på mellemtrinet og i overbygningen. Der skrives opgaver, findes informationer og tilrettelægges fremlæggelser. Mange elever medbringer usb-penne til at arkivere deres ting på andre gemmer på skolens maskiner og håber at de kan benytte samme maskine næste gang de skal arbejde med projektet. Det allerbedste for elever på mellemtrin og i overbygning er imidlertid at tage egen bærbar computer med i skole. Jeg sætter den gerne op til at kunne gå på skolens netværk og til at kunne skrive ud på skolens store printer. Har man ikke sig egen bærbare computer kan man naturligvis benytte skolens, men det skal være vores anbefaling at man sparer sammen til sin egen. skærm kan købes for omkring kroner. God til skolebrug. En maskine som den her med 120gb harddisk, windows xp og 10-tommer Gøglere på besøg Sidst i maj måned sidste skoleår havde vi vores årlige sponsorløb. Formålet med sponsorløbet er, at få penge til at give vores elever en helt særlig oplevelse eller købe en ting som alle kan have gavn af i meget lang tid. Forældre, bedsteforældre, søskende og andre interesserede, aftaler med en elev at de vil yde et bestemt beløb for et bestemt antal kilometer til sponsorløbet. Det samlede beløb går i kassen og

5 elevrådet er efterfølgende med til at vurdere hvad pengene skal gå til. I år har vi besluttet at pengene skal gå til en helt speciel oplevelse for skolens elever. Det har været på tale at tage på en ud-af-øen-oplevelse ligesom vores LEGOlandstur sidste år. Desværre er det meget dyrt at rejse væk fra øen og SamsøTrafikken vil ikke sponsorere billetter til os da det ikke genererer flere passagerer. Derfor har vi fået en gøglertrup til at komme på besøg hos os den 23. og 24.september, hvor de vil lave øvelser og gøgle med eleverne. Den 23.om aftenen vil gøglerne holde en forestilling for forældre og børn og den 24.om eftermiddagen sluttes der af med en stor elevforestilling, som alle er velkomne til at komme og se. Vi glæder os meget til dagene. Samsø Marathon. Til almindelig beundring har flere friskolemennesker deltaget i Samsø Marathon Thomas fra vores 7.klasse løb en flot halvmarathon sammen med Simon Kjær, der afsluttede 9.klasse på Samsø Friskole i sommers. Anna fra 4.klasse løb en flot 4,2 kilometer sammen med sin mor, Peter Spanggaard far til Laura i 7.klasse løb sig til en 3.plads på 10 kilometerruten, og Lauras mor - Helle - gennemførte et flot marathonløb. Mest overraskende især for undertegnede, der havde været så letsindig at sætte en halv gris på spil var imidlertid at skolens bestyrelsesformand Niels Birkmand, gennemførte marathonløbet. Uden at have øvet sig nævneværdigt, iført arbejdsbukser, mobiltelefonen i lommen, solide uldsokker og de sædvanlige hverdagssandaler, lykkedes det Niels Birkmand at spæne de 42,195 kilometer inden for tidsrammen. Fuld respekt til alle de gode løbere. Bestyrelsesformand Niels Birkmand i sit løbetøj.

6 Hanegal, august 2010 Og må jeg til slut sige at vi blandt de voksne på Samsø Friskole oplever en sand stime af runde fødselsdage inden for dette halvår. Jette Rysgaard blev 40 år den 5.august, Susanne Wilhelmsen bliver 60 år den 5.september og jeg selv bliver 40 år sidst i december. Jo - det er sandelig godt, at vi har vores dejlige elever til at holde os unge lidt endnu. Følg med i hvordan tiden går på Og således ung en stund endnu forbliver jeg c

7 Hanegal, august 2010 Toiletrenovering Sådan ser det ene toiletrum i indskolingen ud. Det trænger meget til istandsættelse og renovering og vi håber at der kan findes forældre til at renovere lokalet. Claus Jensen far til Clara i 3.klasse og medlem af skolens bestyrelse vil gerne sponsorere de materialer der skal bruges til istandsættelsen. Jørg Spiekermann far til Jana i 6.klasse og medlem af skolens bestyrelse styrer projektet. Kontakt Jørg på epost eller telefon og aftal hvilke opgaver du kan bidrage med. Det vil være en stor hjælp.

8 Gøglerne kommer til Friskolen af Jette Rysgaard Så er det afgjort det bliver fantastisk en stur, stur oplevelse et evigt minde om 2 skønne skoledage med masser af skøre ting! Forårets succesfulde sponsorløb indbragte Friskolen et dejligt stort beløb. Vi har nu endelig fundet ud af hvordan pengene skal bruges, så lærere og elever igen i år får en super oplevelse sammen. Vi har været så heldige, at de to gøglere Jørgen og Jan Benjamin også kendt fra Cirkus Samsø, der i mange år har lavet forestilling på Samsø Højskole kommer og gøgler med alle voksne og børn på Samsø Friskole. Der bliver fuld knald på fra morgenstunden og til ud på eftermiddagen. Vi skal jonglere, lave akrobatik, lege med minicykler, ethjulede cykler, diabolo, linedans, balance og meget, meget mere. Et fantastisk show skal afslutte de 2 dage, hvor alle skolens elever og lærere (måske) skal være med i forestillingen. Tag allerede nu fri fredag den 24. september, så du kan se os alle på slap line fra kl Ud over skoledagen vil Jørgen og Jan Benjamin lave en fantastisk gøglerforestilling for os alle torsdag den 23. september kl i skolens gymnastiksal. Gå ikke glip af en imponerende forestilling og tag bare venner, bedsteforældre og andet godtfolk med. Efter forestillingen vil man kunne købe kaffe/the, sodavand og kage. Overskuddet går til vores udlandsrejser. Vi ses til forestillingerne den 23. og 24. september glæder os!

9 Hanegal, august 2010 Legepatruljen et nyt tiltag af Jette Rysgaard Sæt gang i frikvartererne og få et godt fællesskab mellem store og små er tankerne bag et af Friskolens nye initiativer dette skoleår. Friskolen skal have sin egen Legepatrulje som består af 2-3 elever fra mellemtrinnet og overbygningen. Deres opgave er at de i spisefrikvarteret skal være igangsættere af forskellige former for aktiviteter. Hver tirsdag og torsdag skal gruppen på morgensamlingen fortælle hvad de vil tilbyde af aktiviteter senere på dagen. De resterende dage er det gruppens opgave at hjælpe de yngste med at lege, løse småproblemer og mægle i mindre konflikter. Der vil naturligvis fortsat være gårdvagt på, som også vil holde øje med børnene og hjælpe der hvor der er behov for det. Frem til efterårsferien vil Legepatruljen være en forsøgsordning. Ordningen har nu været i gang i skoleårets første 2 uger og det har fungeret rigtigt godt. De store elever har virkelig påtaget sig opgaven og der har været rigtig fin opbakning til deres planlagte aktiviteter. Dejligt at se hvordan store og små mødes i det store frikvarter og hygger sig på kryds og tværs af årgangene. Vi håber at succesen fortsætter, så Samsø Friskole fremover kan have en fantastisk god Legepatrulje, der sætter gang i den.

10 Honningdepoter Overvejelser desangående ved Susanne Wilhelmsen At Peter Plys elsker honning og lægger depoter ud, ved enhver, der holder af den lille fyr. Jeg hørte en dag et interview i radioen med Tøger Seidenfaden. Her er, hvad han sagde: Skal man have et godt liv, er det nødvendigt med honningdepoter. [ ] Honningdepoter er noget godt, man går og glæder sig til. Det kan 'bare' være en hyggestund med familien, det kan være en bog, en film, et møde; et eller andet, man på forhånd véd, at man vil nyde, der ligger og venter på én et par dage forude. Hvis man ikke hele tiden har et par honningdepoter liggende derude, bliver det hurtigt gråt bare at stå op om morgenen. Selv har jeg hele tiden masser af depoter liggende forude, og jeg kan stærkt anbefale metoden: Den er nem at bruge. Det behøver jo ikke at være andet end en pose spejderhagl, man véd, kan fås i DSB-kiosken. Det kan selvfølgelig også være Nobelprisen i Litteratur, der skal afhentes. Det er bare sværere at arrangere. Rigtig godt fundet på af Peter Plys og Tøger, synes jeg. At løbe et skoleår i gang kan være noget slidsomt både for lærere og elever. Vi, lærerne, skal: stå tidligt op, se friske ud til morgensamling, undervise børn, der hele tiden spørger, bevæger sig, griner, råber, spørger igen, snakker; så måske et møde med kolleger, hjem at ringe, arrangere skolerejse, forberede, snakke med en forælder, forberede, skrive til Hanegal, forberede til vikaren etc. etc. Ikke noget kedeligt liv, men skole, skole, skole. Børnene skal: stå tidligt op, leve op til lærernes og kammeraternes forventninger, være på skolen i rigtig mange timer for så blot at gå hjem og læse videre. Forhåbentligt heller ikke noget kedeligt liv, men skole, skole, skole. Det mærkes jo især efter en lang og dejlig ferie, hvor tiden er bestemt af solens gang, rejsens omfang og indhold, mål som opfindes og udleves her og nu; en hel anden livsstil end dagligdagens faste krav. Og hvordan får man så lidt lys og luft ind i den travle hverdag? Svaret er (naturligvis!) HONNINGDEPOTER! Selv er jeg rigtig god til at udlægge depoterne. Jeg har således altid en eller flere rejser eller kortere udflugter planlagt, så der er noget forude at glæde sig til. På kortere sigt ligger der små depoter, som tømmes i ugens løb. Det kan være at afsætte et par timer til en ny fransk tegneserie, at bestemme sig

11 til at hente sushi på sydøen fredag, at bestille en fed cd og glæde sig til den kommer, at beslutte sig for at købe den iphone, man godt ved er alt for dyr, at sætte sig for, at på lørdag ryger proppen på den overgode rødvin, som venner har doneret, at, eksemplerne er legio. Jeg har spurgt klasse, hvad honningdepoter kunne være for dem. Her er nogle af forslagene: At have en dejlig rejse bestemt (mange), at få lagkage på lørdag (den er da nem at opfylde!), at give sig tid til at læse den gode bog, som man lige har fået (hmm, ikke alle!), det bliver altid fredag (her kan lærerne også være med!), at have gode aftaler om samvær med vennerne, at beslutte sig for at læse alle lektierne torsdag, så man har (lektie)fri fredag/lørdag/søndag etc. etc. Jeg er fuldstændig enig med Peter og Tøger i, at honningdepoter er en uundværlig del af et godt liv for alle aldre. Prøv selv jo flere desto bedre! Sommer-sfo Af Eva Gaarden Min sommerferie er vel et klassisk emne for skoleårets første dansk-stil. 23 af indskolingens børn kunne i den forbindelse have valgt at skrive om, hvad vi lavede de lange dovne solskinsdage i sommer-sfo en. I ugerne inden de 3 uger, hvor SFO en var lukket, var vi på tur ude af huset halvdelen af dagene. Vi var på småture rundt omkring i Nordby, på hyggeligt café-besøg på Frokostgalleriet og en udflugt til flyvepladsen kunne det også blive til. Takket været Mira og Jonathans mor Vibeke, blev det også til en dejlig stranddag med badning, idet hun gerne ville bruge en af sine fridage på at være bademester.

12 Sidste dag inden ferien var vi på skattejagt. Sammen med min datter på 3 ½ var jeg aftenen inden ude at gå ruten for at lægge poster ud, og så listede vi os ned til ridebanen ved stranden og gravede skatten En rigtig skat med mønter som skulle omsættes på Underground Det blev en meget hård skattejagt! Der var brug for både kompas og spade, og et tov var også medbragt for en sikkerheds skyld. Alle posterne var skrevet som gåder, der skulle lede til næste post, hvilket var en smal sag for de opvakte elever. De fysiske strabadser derimod var vanskeligere Solen bagte, der er sand på stranden og så er der bare ualmindeligt langt fra Friskolen og hen til ridebanen. Jeg fik vist også en enkelt kommentar med på vejen, om vi ikke bare kunne være gået direkte hen til Underground i stedet. Joh så var det ved at være tid til sommerferie. De dage vi blev hjemme på skolen stod på aktiviteter, som eleverne i vis udstrækning selv kom med forslag til; mad over bål, vandkamp, film, pastafabrik, snitte i fedtsten, male, kumihimo (japansk fletteteknik), lave sæbe og det helt store hit: sjippekonkurrencer! Drengene blev faktisk helt bidt af at sjippe, og hver morgen inden det blev for varmt, sjippede de en times tid. Drengene havde en intern konkurrence om hvem der kunne hoppe flest gange, og efterhånden kom der også lidt tricks til, så som at dreje rundt mens man hopper eller lave en slags breakdance. Amaasa imponerede endda ved at ligge på alle fire og hoppe over tovet uden at slå tænderne i asfalten! Der var bestemt ikke meget blomstret nederdel eller fletninger med sløjfe i over drengenes sjipning. Det var derimod rå street, understøttet af moderne rytmer fra mobilerne! I ugen inden skolestart kunne vi byde nogle af de nye børnehaveklasseelever velkommen. For de yngste var selve det at være på skolen nyt og spændende, så jeg valgte at vi blev hjemme på skolen alle dagene. Et par af drengene havde glædet sig i månedsvis til at starte i skolen for at køre i go-cards og lege med LEGO. Jeg synes det har været nogle hyggelige sommeruger med en rar stemning blandt børnene, og dejligt med alle de konstruktive forslag til aktiviteter de er kommet med, og dermed har været med til at gøre sommer-sfo en til deres egen.

13 Windfestival på Samsø Friskole Vi har haft en dejlig windfestivaldag sammen med billedkunsterne Anne Maria Holm og Camilla Grieg. Det var en god dag med masser af kreativ leg og en dag hvor store og små arbejdede sammen til fælles fornøjelse. Der blev lavet tryk, små installationer med flag med gode budskaber som vinden kunne bære med sig, sprøjtemalet og vi havde en skole der sydede i kreativ aktivitet. Vinden var med os og kun i det allersidste kvarter af vores dejlige dag kom regnen. Efter afslutningen fik vi en hilsen fra Anne Maria Holm. Kære alle dejlige børn og ansatte på Samsø Friskole tak for jeres fine hjemmeside. Sikke dog et fantastisk sted I har. Tænk at der findes sådanne perler i Danmark. Her er der mulighed for poetiske stunder. Og hvad er det nu lige det er? Stemning, opstår - dialog. Måske var det poetisk... God vind fremover. varme hilsner fra Anna Marie En perle har vi og poetiske stunder har vi. Poesien fik lov at blomstre og boblede pludselig op til overfladen... Se mange billeder fra dagen på vores hjemmeside

14 Overbygningen rejser snart til Prag Af Charlotte Tsuchiya For os historielærere findes der ikke et bedre rejsemål end Prag. At smide katolikker ud af vinduet er en ældgammel tradition i Prag, og har været den dråbe som fik bægeret til at flyde over og reformationen skudt igang i 1419 og som fik trediveårskrigen startet i En mere håndgribelig demonstration af de undertrykte tjekkiske bønders frustrationer, kunne jeg ikke selv have fundet på. Men det skete to gange. (Og så var der lige en enkel udenrigsminister i 1948 som ikke har været særlig populær i det nye ministerråd, som endte sine dage på samme vis!) Og hvor der er en glad historielærer, er der nogle nervøse elever. Men forhåbentligt vil Susanne distrahere mig fra for meget historiesnak ved at pege på de spændende shoppingmuligheder Prag også kan byde på. En statue af Jan Hus eller en ny kjole..hmmm, den er svær. Vi begynder med et besøg i Theresienstadt som blev brugt som koncentrationslejr for jøder fra Tjekkiet under anden verdenskrig. Prag havde jøder. I dag er der kun tilbage. En tusind års jødisk bosættelse var nærmest tilintetgjort. Efter krigen blev 3 millioner tyskere fordrevet fra Tjekkiet under betydelig grusomhed; en etnisk udrensning som sjældent bliver omtalt idag. Alle parter har lidt under de ufattelig mange krige som denne del af Europa har været vidner til. 30% af den tjekkiske befolkning og i visse dele af Tyskland, har op til 70% af befolkningen mistet livet under trediveårskrigen. Tal der sætter vores egen historie i et mere fredeligt perspektiv.

15 Hanegal, august 2010 Næste dag skal vi med guide rundt i Prag og forhåbenligt finde spor af vores egen astronom Tycho Brahe som arbejdede ved Rudolf 2 s hof fra 1599 til Vi skal se det helt unikke teaterkoncept Laterna Magica med forstillingen Rendez Vous. Vi skal opleve Karlstejn, Karl d. 4 s eventyrborg. Karl den 4 var den mand, som gjorde Prag til den kulturhistoriske perle den er i dag. Vi skal udforske drypstenshulerne Koneprusy. Vi skal spise på restaurant, shoppe og boltre os i den unikke stemning som er Prags kendemærke. Vi har i hvert fald meget at glæde os til. Vi har i hvert fald meget at glæde os til.

16 Kalender 1.september Fælles onsdag formiddag september Kunst- og kulturemneuge september klasserne på rejse til Prag 23.september Gøglerforestilling. Jørgen og Jan Benjamin giver den gas 24.september Gøglerforestilling. Søde skoleelever gøgler for alle. 15.oktober Sponsorløb oktober Efterårsferie ******************************************************** Indlæg til Hanegal på Hotel Svedskegyden Svedskegyden 2 Nordby, 8305 Samsø tlf.: Her kan DIN annonce komme til at stå! Samsø VVS og Energi

UGEBREV nr. 39 uge 25 Årgang 6

UGEBREV nr. 39 uge 25 Årgang 6 UGEBREV nr. 39 uge 25 Årgang 6 Sommerferie Så blev det endelig tid til sommerferie og nogle lektiefri uger. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, kalender, skemaer,

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

UGEBREV nr. 79 uge 26

UGEBREV nr. 79 uge 26 UGEBREV nr. 79 uge 26 Årgang 5 Sommerferie Efter et langt og godt skoleår kan alle nu holde en velfortjent sommerferie. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, skemaer,

Læs mere

August 2015. Kære forældre i overbygningen

August 2015. Kære forældre i overbygningen August 2015 Kære forældre i overbygningen Efter en god sommer er skolen nu igen blevet fyldt med liv, glade stemmer og aktive børn - noget vi alle har set frem til efter en uge med kun voksne på skolen.

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Fællesspisning Tusind tak til støtteforeningen for dejlig mad i går aftes, og tak til alle børn og voksne for en hyggelig aften til fællesspisning.

Fællesspisning Tusind tak til støtteforeningen for dejlig mad i går aftes, og tak til alle børn og voksne for en hyggelig aften til fællesspisning. UGEBREV nr. 09 uge 41 Årgang 6 Temauge Vi har haft en rigtig god temauge, hvor der forhåbentlig er blevet flyttet lidt i vores hoveder, så vi ved hvad mobning er, og vi ved hvordan man er en god kammerat.

Læs mere

Børnene opfordres til at henvende sig til en voksen, de har tillid til, hvis de mener, at andre (børn som voksne) ikke overholder aftalerne.

Børnene opfordres til at henvende sig til en voksen, de har tillid til, hvis de mener, at andre (børn som voksne) ikke overholder aftalerne. Fredagsnyt 26. august 2016 Kære alle Da eleverne gik på sommerferie, arbejde vi ansatte videre, dels med at afslutte skoleåret, men også for at se frem og få lavet noget at det, hverdagens travlhed ikke

Læs mere

N Y H E D S B R E V N R Onsdagsholdet

N Y H E D S B R E V N R Onsdagsholdet N Y H E D S B R E V N R. 8 2 0 1 4 Onsdagsholdet Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! Lokalrådet for Tybjerg og omegn har lavet en spørgeskema undersøgelse som har ligget

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 20. juni 2014 Fredagsbrev nr. 786 Næste uge: 23. juni 24. juni 25. juni 26. juni 27. juni 28. juni Hjemgruppeuge 4.kl. på tur til København Farvel-fest for Erwin LM besøger 6.kl.

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

UGEBREV nr. 58 uge 02

UGEBREV nr. 58 uge 02 UGEBREV nr. 58 uge 02 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Det var rigtig rart at se alle børn og voksne igen efter en god lang juleferie. Alle er mødt op med godt humør, så vi har haft en fin første uge

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013 Fælles info Dagen efter Kristihimmelfartsdag. Denne dag har vi lukket! Og når vi er ved det. Det har vi også grundlovsdag. Den 5. juni. Det er til gengæld de eneste 2 dage på et helt langt år vi har lukket.

Læs mere

Hold Øje uge 10. Musik på tværs samme fredag 4/4 om aftenen kl. 17. Generalforsamling d. 23/4 kl. 17.

Hold Øje uge 10. Musik på tværs samme fredag 4/4 om aftenen kl. 17. Generalforsamling d. 23/4 kl. 17. Hold Øje uge 10 Foråret arbejder lige så stille på at bryde igennem. Temperaturen er ikke helt forårsagtig (eller er den) men der er mere lys og dermed forår i luften Det kan mærkes på ungerne på den gode

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 14. december 2012 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 721 Næste uger: 17. december 18. december 19. december IS fri Forældrerådsmøde IS fri Juleemnedag 4.lek. Bh.kl. sender julekort til kommende

Læs mere

JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE

JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE Kundby d. 11. juni 2012 Kære forældre Endnu et skoleår går mod sin afslutning, og den dejlige sommerferie venter forude. I år strækker skoleåret sig helt hen imod juli måned,

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Marts 2013 Siden sidst. Vi går en spændende tid i møde. Vinteren vil ikke helt slippe sit tag i os og give plads til foråret. På samme måde vil den igangværende konflikt

Læs mere

Nyhedsbrev for Perler efter skabelon: Doodleart:

Nyhedsbrev for Perler efter skabelon: Doodleart: Nyhedsbrev for Endnu en måned er gået. Det har været en spændende måned, der har budt på mange sjove aktiviteter og oplevelser. Efteråret nærmer sig og det mærkes ved at børnene er mere indenfor og benytter

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 14. juni 2013 Fredagsbrev nr. 744 Næste uger: 15. juni 17. juni 20.juni 21.juni Arbejdsdag i skovbørnehaven Udlejning Baunen Fælles foto kl. 09.30 Lærer kursus kl.12.00 Rundvisning

Læs mere

Nyhedsbrev uge 31+32 2014. Kalender, kontakt, mm. Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 7

Nyhedsbrev uge 31+32 2014. Kalender, kontakt, mm. Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 7 Nyhedsbrev uge 31+32 2014 Side 2-3 Nyt fra Troels Side 7 Kalender, kontakt, mm. Side 3-6 Børnehaven Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 7 Nyt fra Troels Så står et nyt skoleår for

Læs mere

Ferielukket i alle afdelinger

Ferielukket i alle afdelinger Fredagsbrev - uge 26-27. juni 2014 Bakkelandets friskole, børnehaver og vuggestue ønsker alle en rigtig god sommer. Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888 kontor@bakkelandets-friskole.dk www.bakkelandets-friskole.dk

Læs mere

Vibeke skriver. Vibeke Gaden

Vibeke skriver. Vibeke Gaden Vibeke skriver. Så er et nyt skoleår godt i gang på Kragelund Skole og med det ligeledes en masse nye og spændende ting. Skolen summer af liv og forventninger til ny viden, nye oplevelser og nye venner.

Læs mere

Fredagsbrev. Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder...

Fredagsbrev. Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder... Fredagsbrev Nr. 1 12. aug. 2011 Bakkelandets Friskole 9. skoleår Kære forældre Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder... Bakkelandet har været

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1 [FORFATTERENS NAVN] 1 Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Anita og Jesper, som har været studerende. Anita og Jesper ønskes stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Vi

Læs mere

Ugebrev 34 Indskolingen 2014

Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Allerførst velkommen tilbage til jer alle efter en dejlig varm og solrig sommerferie, det er tydeligt, at børnene har nydt det, men alle

Læs mere

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper i perioden den 13.1.2011-30.6.2011. Christa er indtil den 31.3.2011tilknytte t 1.årgang. Derefter skal hun med 2.årgang over i SFO hjørnet. Ditte Jensen

Læs mere

Dus Mellervang. Børnerådet. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst. www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar

Dus Mellervang. Børnerådet. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst. www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar Børnerådet Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes

Læs mere

Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer

Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer Af Marie Sørensen, børnehaveklasseleder i samtale med Marianne Thrane - Det vigtigste er, at børn får en god og en glad skolestart, siger Marie Sørensen.

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 27. juni 2014 Fredagsbrev nr. 787 Næste uge: 28. juni 10. august 12. august Baunen udlejet Kollegialt samvær I skole igen (søndag) Lærermøde Mærkedag: TILLYKKE TIL JER Kære forældre

Læs mere

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig!

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! N vember Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen blev Katrine 2.B tillykke! 2 Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! Om den alternative uge før efterårsferien:

Læs mere

Aktiviteter i juni måned Læs under årgangene, der er mange aktiviteter ud af huset i denne måned.

Aktiviteter i juni måned Læs under årgangene, der er mange aktiviteter ud af huset i denne måned. Kære forældre Goddag og Farvel Juni måned er på en skole tiden for velkomst og afsked. Vi har lige budt de kommende 0. klasses børn velkommen ved Forårsprojektet i Mosen. Vi glæder os til at byde dem rigtigt

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015 Grundlovsdag. Skolen har lukket Grundlovsdag, fredag den 5. juni. SFO har derfor åbent fra 06.15 til 12.00, idet der kun er tale om en ½ arbejdsdag/fridag! Husk i øvrigt at 5. juni også er Fars dag! Travl

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

SFO1 Pavillonen sommer 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/

SFO1 Pavillonen sommer 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/ Stjernebrevet SFO1 Pavillonen sommer 2012 Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/ Juni måned står for døren og dermed kan vi både byde på kulturel aften, bedsteforældredag og gamle

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 13. marts 2015 Fredagsbrev nr. 814 Næste uge: 13.marts 16. marts 18. marts 18. marts 19.marts 20 marts 20 marts 21. marts Cafeaften kl.19.00 7. klasse rejser til Slovenien 5.kl.s

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 10. oktober 2014 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 796 Næste uge: Uge 42 11. oktober Uge 43 20. oktober 22.-23.oktober 23.oktober 24. oktober Børnenes efterårsferie - Skole og SFO lukket. 9.kl.

Læs mere

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

SOMMER hold øje 2014 - uge 26

SOMMER hold øje 2014 - uge 26 SOMMER hold øje 2014 - uge 26 Kære alle. Så er det slut med skoleåret 2013-2014. Vi glæder os nok ALLE til ferien, men inden længe glæder vi os også til igen at se vore venner og de andre bøffer. Så er

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Fællesfødselsdagstur onsdag den 13. juni kl. 12.40-16. ikke

Fællesfødselsdagstur onsdag den 13. juni kl. 12.40-16. ikke Billedede fra Markfest 2012 2 Herfra SFO skal der lyde en stor tak til alle jer forældre for den kæmpestore opbakning til vores Markfest. Jeres børn nød også rigtig at vise deres arbejde frem og have jer

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni! Fælles info Grundlovsdag 5. juni! Denne dag holder både skole og SFO lukket! Så god grundlovsdag til jer alle! Personalet i SFO Afslutningsfest for vores 2. klasser -en opgave for børn, forældre og ansatte

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 15. maj 2014 sbrev nr. 781 Næste uge: 16. maj 19. maj 22. maj 23. maj St. Bededag Fri Majfestuge hele ugen Generalprøve kl. 11.00 Majfest kl. 18.30 Alle elever møder kl. 9.00

Læs mere

Sidste / Første skoledag på Æblegård Friskole

Sidste / Første skoledag på Æblegård Friskole Sidste / Første skoledag på Æblegård Friskole Nogle er blevet blå, nogle lysegrønne, andre er blevet grønneog der er endda en hel flok der er blevet gule Dagens dejlige overraskelse var at hele 9. klasse

Læs mere

Nyhedsbrev Januar/februar

Nyhedsbrev Januar/februar Så blev det vinter Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Januar/februar BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens

Læs mere

Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev!

Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! N Y H E D S B R E V N R. 1 0 2 0 1 4 Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! Årets julekalender Vinder af årets tegnekonkurrence, til brug på forsiden af julekalenderen

Læs mere

Hellerup Skoles Traditionsmappe

Hellerup Skoles Traditionsmappe Hellerup Skoles Traditionsmappe Hellerup Skole I løbet af et skoleår på Hellerup skole sker der en masse sjove og anderledes ting end lige undervisning og projekter. Vi har nogle traditioner, vi gerne

Læs mere

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et Nyhedsbrev uge 8-2013 Side 1 Besøg fra Skive Kaserne Side 4 Diverse INFO Side 2 Nyt fra Bestyrelsen Side 6 Kalender, kontakt mm. Side 3 Børnehaven Besøg fra Skive kaserne i børnehave og skole Fredag i

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Efterårsferie tilmelding

Efterårsferie tilmelding Efterårsferie tilmelding Selvom vi næsten lige er startet på et nyt skoleår nærmer efterårsferien sig så småt. Få at kunne planlægge vores personaletimer har vi derfor brug for at vide hvem af jeres børn

Læs mere

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16.

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16. Vi er kommet godt i gang efter ferien - og vi får rigtig tit besøg af de børn, som nu er startet i skole både i vuggestuen og i børnehaven. Som I kan se, er barnevognsskuret næsten klar til at komme i

Læs mere

MOSEBRYG/ PILERØG NR.11 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset September 2013

MOSEBRYG/ PILERØG NR.11 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset September 2013 MOSEBRYG/ PILERØG NR.11 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset September 2013 Vi byder de nye børnehaveklasseelever velkommen 1 Nyt fra skolelederen. Kære elever og forældre Så tog vi

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Ja, så gik marts måned også. Dette var min sidste måneds som konstitueret skoleleder. Det har været en spændende udfordring, og jeg takker både elever, forældre og kollegaer for

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 25. april 2014 Fredagsbrev nr. 778 Næste uge: 28. april 29. april 30. april 02. maj UU-besøg 8.kl. PJ fri Skole/hjem indskolingen 8.-9. kl. danseworkshop kl. 9.00 13.00 Lærermøde

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter August 2014. Velkommen tilbage fra sommerferie

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter August 2014. Velkommen tilbage fra sommerferie Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter August 2014 Velkommen tilbage fra sommerferie Jeg håber at I alle har haft en dejlig sommerferie og atter har samlet energi til en ny klubsæson. Flere af jer deltog

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 18. december 2015 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 846 Næste uge: Mærkedag: 18. december 20. december Juleferie til den 4. jan. 2016 Udlejning baunen 22. december 01. januar 02. januar 05. januar

Læs mere

SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30

SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30 SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30 1. Velkommen. Goddag gooddaaag. Balder og jeg har såmænd glædet os til at se jer igen. Det har jo været en lang ferie kunne I kende hinanden? Skolen? Jeg har været

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten Indholdsfortegnelse side 2: side 4: side 5: side 6: side 8: side 9: side 9: side 10: side 11: side 12: Skolelederen har ordet Kalenderen SMS-service på Intraen Huskeliste Forældremøderne Idrætsdagene på

Læs mere

SOMMERFERIEN, DER GIK og skoleåret, der kommer

SOMMERFERIEN, DER GIK og skoleåret, der kommer SOMMERFERIEN, DER GIK og skoleåret, der kommer Velkommen tilbage Kære alle, Så er sommerferien endegyldigt forbi og et nyt skoleår venter. Vi går det nye år i møde med 45 elever et plus på tre elever i

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 14. august 2015 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 829 Næste uge: 17. august Lejrskoleuge Mærkedag: 15. august 16. august 18. august 19. august 20. august Mads S 4.kl. Mads K 4.kl. Helle Søren

Læs mere

Fredagsbrev uge 22. . Bestillingerne af DVD'er med musicalen er nu i gang. Tirsdag er sidste frist.

Fredagsbrev uge 22. . Bestillingerne af DVD'er med musicalen er nu i gang. Tirsdag er sidste frist. Fredagsbrev uge 22 Kære forældre Kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan på Udefriskolen. Det viste sidste uges musical, som var et enestående projekt, hvor alles kompetencer og ressourcer kom i

Læs mere

UGEBREV nr. 77 uge 24

UGEBREV nr. 77 uge 24 UGEBREV nr. 77 uge 24 Årgang 5 Samlæsning På en lille friskole som vores, er det en grundbetingelse, at vi skal samlæse klasserne, så de forskellige årgange har undervisning sammen. Det er en fin ting,

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Ugebrev 41 Indskolingen 2015

Ugebrev 41 Indskolingen 2015 Ugebrev 41 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Efter en dejlig PMU- uge, hvor hele skolen summede af Storm P og alle hans fluer, fantasifulde opfindelser og finurlige figurer er den

Læs mere

Månedsinformation. Karup skole og SFO

Månedsinformation. Karup skole og SFO Månedsinformation Karup skole og SFO April 2015 Siden sidst Ny organisering næste skoleår. Vi har i foråret gennemført en større intern proces med evaluering og udvikling af skolens nuværende organisering.

Læs mere

Hold øje uge 20. En herlig uge med cirkus på Næringen 98. God lang weekend. Hilsen Peter

Hold øje uge 20. En herlig uge med cirkus på Næringen 98. God lang weekend. Hilsen Peter Hold øje uge 20. En herlig uge med cirkus på Næringen 98. God lang weekend. Hilsen Peter HUSK på søndag Loppemarked på BØF! Der er stadig plads til DIG og dine LOPPER så kom frisk. Søndag d.18. maj fra

Læs mere

MultiBultiFag: Torsdage uge 48-6

MultiBultiFag: Torsdage uge 48-6 Ugebrev 03 Indskolingen September 2015 Fælles info: Kære forældre til indskolingen. Vi håber, I alle har haft en dejlig juleferie og er kommet godt ind i det nye år. Vi er i fuld gang igen i alle klasserne

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter Indholdsfortegnelse Side 2: Skolelederen har ordet Side 4: Kalenderen Side 5: Nyt fra Klubben Side 6: Så er der fest i indskolingen Side 7: Rundt på skolen Side

Læs mere

Græsset graves af i weekenden i uge 44 og hertil er der ikke behov for yderligere hjælp.

Græsset graves af i weekenden i uge 44 og hertil er der ikke behov for yderligere hjælp. UGEBREV nr. 10 uge 43 Årgang 6 Teater På torsdag den 29. oktober kommer Syddjurs Egnsteater og spiller teater for os. De skal spille stykket "Det Blå Bjerg" i aulaen. Der kommer sandsynligvis også børn

Læs mere

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen er et resultat af en vellykket skolefusion mellem Bybækskolen og Stenvadskolen. Lyngholmskolen bygger på anerkendende pædagogik. Det betyder at

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Januar 2012 Siden sidst. Som tidligere nævnt, så har eleverne fra 4. 9. klasse svaret på et spørgeskema, som har dannet grundlag for vores undervisningsmiljøvurdering. Resultatet

Læs mere

Marts 2015 PÅSKELEJR KRISTI HIMMELFART SOMMERENS HOLD

Marts 2015 PÅSKELEJR KRISTI HIMMELFART SOMMERENS HOLD Marts 2015 PÅSKELEJR KRISTI HIMMELFART SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN S E J E R B O R G NYT FORMAND Birgitte Holm Petersen 39565841 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 22220668 KASSERER Torben Aagaard 32555612 SEKRETÆR

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering

Undervisningsmiljøvurdering Undervisningsmiljøvurdering Ærø Friskole Januar Den spørgeskemaundersøgelse, som danner grundlag for vurderingen, har været frivillig for eleverne og er foretaget på en helt almindelig travl skoledag.

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

UGEBREV nr. 36 uge 21

UGEBREV nr. 36 uge 21 UGEBREV nr. 36 uge 21 Skolefest Tusind tak til alle børn og voksne for en rigtig god skolefest i går aftes. Det var som sædvanligt meget hyggeligt og et flot teaterstykke. Der skal også igen lyde en tak

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 8. marts 2013 Fredagsbrev nr. 731 Næste uger: 08-13. marts 11.marts 13. marts 15. marts 7.kl. rejser til Slovenien med Dorte og Jesper VH Skoleledermøde Bestyr.møde Café-aften

Læs mere

Ugebrev 45 Indskolingen 2014

Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære forældre til indskolingen. I skrivende stund er det ikke fredag endnu, men jeg er sikker på, at vi er mange, der har haft en dejlig Halloweenfest, når fredagen

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Maj 2012 Siden sidst. Orientering omkring planlægningen af næste skoleår Som både skolebestyrelsen og jeg tidligere har været inde på, har det kommende skoleårs planlægning

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 ved generalforsamling tirsdag 29. april 2014 Velkommen Først vil jeg gerne sige velkommen. Det er dejligt at se så mange er mødt op, jeg tænker det er fordi der er mange der

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

Ordblindhed. Mine erfaringer med det at være ordblind, samt undervise ordblinde. Hvad er ordblindhed, og kan man gøre noget ved det?

Ordblindhed. Mine erfaringer med det at være ordblind, samt undervise ordblinde. Hvad er ordblindhed, og kan man gøre noget ved det? [deadline mandag kl. 8.30] Det Søde Hjørne er navnet på vores arbejdende værksted. Vi kaster os ud i at producere bolsjer, karameller, konfekt og andre sukrede sager, som på basaren vil blive solgt i gennemsigtige

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17-19 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17-19 2015 Kristihimmelfartsferie. I den kommende uge (20) er der kun 3 skoledage. Så er der Kristihimmelfartsdag om torsdagen. Fredag har vi åbent i SFO. Sædvanen tro uden tilmelding; dem der har brug for det kommer.

Læs mere

Ugen der gik Uge 23 Folkeskolereform, nye arbejdstidsregler og Hellum FRI del 2 ikke

Ugen der gik Uge 23 Folkeskolereform, nye arbejdstidsregler og Hellum FRI del 2 ikke Ugen der gik Uge 23 Folkeskolereform, nye arbejdstidsregler og Hellum FRI del 2 Sommerferien nærmer sig og dermed også næste skoleår. Et skoleår, hvor en ny Folkeskolereform og nye arbejdstidsregler for

Læs mere

Et nyt Børne- og Familiehus. Vi vendte efter en lang og dejlig sommerferie tilbage til et nyt hus med flere børn og færre voksne - det lyder da

Et nyt Børne- og Familiehus. Vi vendte efter en lang og dejlig sommerferie tilbage til et nyt hus med flere børn og færre voksne - det lyder da Nyhedsbrevet Årgang 16 - Nr. 5 - September 2010 Sommeren I dette nummer af Nyhedsbrevet vil vi forsøge at samle op på sommerens mange gode og glade oplevelser. Vi bliver nødt til at spole filmen helt tilbage

Læs mere

Rengøring: Uge 47: bh.kl: Agnes 1.-2. Kl: Søren 3.kl: Nickolas Uge 48: bh.kl: Andreas 1.-2. Kl: Tilde 3.kl: Selma.

Rengøring: Uge 47: bh.kl: Agnes 1.-2. Kl: Søren 3.kl: Nickolas Uge 48: bh.kl: Andreas 1.-2. Kl: Tilde 3.kl: Selma. Ugebrev 48 Indskoling mandag 26.nov-fredag d.30.nov Kære forældre i indskolingen: De første nisser har indfundet sig - vi gør ellers hvad vi kan for at holde dem hen til næste fredag, hvor vi holder bedsteforældredag.

Læs mere

Hold Øje uge 6. Så er det vinterferietid. Håber I alle får en god uge. Vi ses igen på mandag 8 dage kl. 9.15 Mange hilsner Peter

Hold Øje uge 6. Så er det vinterferietid. Håber I alle får en god uge. Vi ses igen på mandag 8 dage kl. 9.15 Mange hilsner Peter Hold Øje uge 6 Så er det vinterferietid. Håber I alle får en god uge. Vi ses igen på mandag 8 dage kl. 9.15 Mange hilsner Peter BØF forældre på skolebænken. Onsdag var hele overbygningen inkl. forældre

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

God sommer til alle på Bakkelandet

God sommer til alle på Bakkelandet Fredagsbrevet Light uge 26 26. juni 2015 Sommerskole 2015 Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888 kontor@bakkelandets-friskole.dk www.bakkelandets-friskole.dk Indhold De sidste dage.. Sommerskolen.. Nye

Læs mere

UGEBREV nr. 66 uge 11

UGEBREV nr. 66 uge 11 UGEBREV nr. 66 uge 11 Årgang 5 Klublokaler Folkene fra NOA har lavet klublokalet i kælderen om, så det nu er rigtig flot med sofaer, fladskærm og hyggekroge. Det skal selvfølgelig bruges til NOAs klubaftener

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

Tak for samarbejdet.. Forældreoverdragelse i januar.. Møde aflyst og det betyder, at plan først kommer i uge 1 Biografbillet til

Tak for samarbejdet.. Forældreoverdragelse i januar.. Møde aflyst og det betyder, at plan først kommer i uge 1 Biografbillet til Fredagsbrev -- uge 50 - d. 16. december 2011 FredagsBREV Glædelig jul og godt nytår til alle på Bakkelandet Personalet i Bakkelandets vuggestue, børnehave og friskole Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888

Læs mere

Kalender: Syddjurs Friskole Ugebrev oktober 2016

Kalender: Syddjurs Friskole Ugebrev oktober 2016 Syddjurs Friskole Ugebrev 40 7. oktober 2016 Ugebrevet udkommer normalt hver fredag. Indlæg sendes senest torsdag kl. 20.00 til syddjursfriskolenyhedsbrev@hotmail.com Kontornyt uge 40 Kalender: 10-11/10:

Læs mere

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer.

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer. Dimission 2016 Kære 9. klasse Først vil jeg ønske jer et stort til lykke med eksamen. Det har for de fleste af jer været en tid med blandede følelser. Det er dejligt at have læseferie, men det er et pres

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 38 Kære børn og forældre! Lemming d. 18.september 2015 Vi holder

Læs mere