Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Hvissinge Syd

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Hvissinge Syd"

Transkript

1 Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Hvissinge Syd December 2006 Rev. Juli 2007 Høring jan/feb RAR/mm

2 2 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning Lokalplan og borgerhøring Nuværende forhold Vejnettet Trafikuheld Trafikmålinger Planlagt nyt boligområde Trafikvejene Byparkvej Fraligsvej Paul Bergsøes Vej Fordelingsveje og lokalvejsområder Dalvangsvej Langagervej Vældegårdsvej Lokalvejene mellem Vældegårdsvej og Langagervej Hvissingevej Hvissinge Landsby Boligområderne øst og vest for Hvissinge Landsby Hovedstinettet Undersøgelser af utryghed Enceintestien Degnestien Bødkerstien og Snedkerstien Stier langs Byparkvej Fraligsvej Stier langs Paul Bergsøes Vej Kollektiv bustrafik Målsætninger Hastighedszone Trafiksaneringsplan Hastighedszone Foranstaltningstyper Porte Bump Vejindsnævringer Hævede flader Projekter på fordelings- og lokalveje Dalvangsvej Langagervej Vældegårdsvej Lokalvejene mellem Vældegårdsvej og Langagervej Hvissingevej Kildeholm Hvissinge Landsby Projekter på de separate stier og trafikvejene Separate stier Byparkvej Fraligsvej Paul Bergsøes Vej...19 Den samlede trafiksaneringsplan for Hvissinge Syd er illustreret på bagsiden.

3 3 1. Indledning Glostrup Kommune vedtog i 2005 en Vej- og Trafikplan. Forud herfor havde kommunen udarbejdet en cyklisthandlingsplan og en skolevejsundersøgelse. Disse planer udgør de overordnede rammer for kommunens fremtidige arbejde med trafiksikkerhed og tryghed. Vej- og Trafikplan 2005 indeholder bl.a. en opdeling af kommunen i 12 forskellige trafiksaneringsområder. For hvert område skal der udarbejdes en mere konkret trafiksaneringsplan, som beskriver hvilke foranstaltninger og nyanlæg, der skal til for at opfylde Vej- og Trafikplanens målsætninger. Denne trafiksaneringsplan omfatter trafiksaneringsområde 9 - Hvissinge Syd inklusiv trafikvejene Fraligsvej, Byparkvej og Paul Bergsøes Vej. Forhold omkring Hovedvejen er omfattet af et skitseprojekt for forskønnelse af Hovedvejen, som behandles i andet regi. 1.1 Lokalplan og borgerhøring Kommunen er ved at udarbejde forslag til lokalplan for den nordlige del af området (Hvissinge Landsby). I den forbindelse er der afholdt et borgermøde om lokalplanen og de trafikale forhold for beboerne i Hvissinge Landsby. Borgernes bemærkninger er taget i betragtning i planen. Trafiksaneringsplanen sendes til offentlig høring, hvorefter forslaget fremlægges for kommunalbestyrelsen. Den endelige trafiksaneringsplan lægges til grund for lokalplanforslag og for trafiksanering af området. Figur 1:Trafiksaneringsområde 9 Hvissinge Syd.

4 4 2. Nuværende forhold 2.1 Vejnettet I Vej- og Trafikplan 2005 er vejene klassificeret efter funktion og hastighed. Vejnettet er opdelt i trafikveje, fordelingsveje og lokalveje. Figur 2 viser vejnettet i Hvissinge Syd med de funktions- og hastighedsklasser, som fremgår af Vej- og trafikplan Trafikvejene fordeler trafikken fra det regionale vejnet til de enkelte bydele i Glostrup. Fordelingsveje forbinder lokalområderne med trafikvejene. Lokalveje betjener lokalområderne. Som udgangspunkt bør der ikke forekomme gennemkørende trafik på lokalveje. Afsnit 2.2 og 2.3 indeholder en nærmere beskrivelse af trafikveje, fordelingsveje samt af lokalvejsområderne i Hvissinge Syd. Forhold vedr. hastighed, trafikbelastning samt registrerede trafikuheld for perioden er resumeret i afsnit og Trafikdata for de enkelte veje fremgår af Figur 3. Figur 2: Udsnit af hastighedsplan og vejstruktur fra Vej- og Trafikplan 2005.

5 Trafikuheld I perioden er der i alt 16 politiregistrerede trafikuheld i trafiksaneringsområde 9, heraf 13 materielskadeuheld og 3 personskadeuheld. Uheldene er hovedsageligt sket på trafikvejene. Blot et enkelt materielskadeuheld er registreret inde i selve området i krydset Vældegårdsvej/Hvissingevej. Uheldene er beskrevet nærmere i afsnittene for de enkelte trafikveje. Ordforklaring: Årsdøgntrafik (ÅDT): Mængden af køretøjer pr. døgn i gennemsnit over et år. Gennemsnitsfart: Gennemsnittet af de målte hastigheder. 85 fraktil: Den hastighed som 85% af de målte biler overholder. 15% er målt med højere hastighed. Figur 3. Trafiktællinger og trafikuheld.

6 Trafikmålinger På trafikvejene kører mellem ktj/døgn. På fordelingsvejene er der registreret ktj/døgn. Tællinger udvalgte steder i lokalvejsområderne viser, at trafikken på lokalvejene ikke overstiger 500 ktj/døgn. Dette tyder på, at fordelings- og lokalvejene hovedsageligt afvikler trafik med ærinde i området. På trafikvejene Paul Bergsøes Vej og Fraligsvej ligger gennemsnitsfarten væsentlig over hastighedsgrænsen. Ca. 15% af bilisterne overskred hastighedsgrænsen med 30%. På fordelingsvejene er gennemsnitsfarten ca. 40 km/t, med undtagelse af Hvissingevej på strækningen syd for Langagervej, hvor gennemsnitsfarten er over de tilladte 50 km/t. På de lokalveje, hvor der er målt, ligger gennemsnitsfarten generelt på km/t. Figur 4: Paul Bergsøes Vej, hvor flere overskrider hastighedsgrænsen på 60 km/t Planlagt nyt boligområde Glostrup Kommune er ved at udarbejde forslag til lokalplan (GL 63.3) for nye boliger i området mellem Hvissingevej, Vældegårdsvej og Paul Bergsøes Vej. Boligområdet vejbetjenes fra Hvissingevej og Vældegårdsvej. Tung trafik til erhvervsområdet betjenes fra Paul Bergsøes Vej. I den forbindelse er gennemført en trafikanalyse. Heri vurderes boligområdet at medføre en stigning i årsdøgntrafikken på 6-10% på de omkringliggende fordelingsveje. Såfremt området trafiksaneres, vurderes de trafikale ændringer ikke at påvirke det trafikale miljø i nærområdet mærkbart. 2.2 Trafikvejene Byparkvej Byparkvej er en tosporet vej med brede græsrabatter og et lige forløb, som indbyder til høj hastighed. Årsdøgntrafikken varierer mellem ca biler. Selv om gennemsnitshastigheden generelt er under de tilladte 50 km/t, kører flere bilister væsentligt hurtigere. Vejen er i nogen grad belastet af gennemfartstrafik mellem Jyllingevej og Hovedvejen. Der er registreret 6 trafikuheld på Byparkvej. 4 uheld er sket nord for Vældegårdsvej. Det ene var en dødsulykke med en fodgænger, som blev påkørt, da vedkommende passerede bag om en holdende bus. De øvrige uheld er sket i forbindelse med udkørsel fra sideveje o.l. Figur 5: Byparkvej.

7 Fraligsvej Fraligsvej er en tosporet, facadeløs vej som indbyder til høj hastighed. Årsdøgntrafikken er ca vest for Birkeskoven og ca øst for Birkeskoven. På strækningen mellem Birkeskoven og Byparkvej er gennemsnitsfarten over de tilladte 50 km/t. Strækningen er i nogen grad belastet af gennemfartstrafik mellem Jyllingevej og Hovedvejen. Der er registreret 5 uheld på Fraligsvej. I krydset Fraligsvej/Birkeskoven, som tidligere har været meget uheldsbelastet, er der sket 2 uheld. Det ene var personskadeuheld med en cyklist, som følge af en soloulykke. Bilister fra Birkeskoven har svært ved at erkende deres vigepligt, og krydset er svært at passere for cyklister især i myldretiden. Rundkørslen i krydset Stenager/ Fraligsvej/ Byparkvej er udformet med cykelbaner. På Fraligsvej ligger busstoppestedet tæt op ad rundkørslen. Rundkørslen virker ikke tilstrækkelig fartdæmpende og flere bilister kører ind i rundkørslen fra Fraligsvej med høj hastighed, uden tilstrækkelig oversigt. Det gør det utrygt at benytte rundkørslen for de lette trafikanter. Figur 6: Rundkørslen i krydset Stenager/ Fraligsvej/ Byparkvej set fra Fraligsvej Paul Bergsøes Vej Paul Bergsøes Vej er en bred, facadeløs vej med to spor, der er domineret af lastbilparkering. Årsdøgntrafikken udgør biler. Gennemsnitshastigheden er væsentlig over de tilladte 60 km/t. Bl.a. fordi der tilsyneladende er meget plads og god oversigt på vejen. Der er registreret 4 materielskadeuheld på strækningen, bl.a. som følge af u-vending, udkørsel fra sideveje samt påkørsel af faste genstande. Figur 7: Paul Bergsøes Vej set fra syd.

8 8 2.3 Fordelingsveje og lokalvejsområder Dalvangsvej Dalvangsvej er fordelingsvej i den sydlige del af trafiksaneringsområde 9, og betjener et boligområde med etageejendomme langs vejen. Vejen er forbundet med Byparkvej mod vest og Hvissingevej samt Paul Bergsøes Vej mod øst. I 2003 blev vejen trafiksaneret til 40 km/t, som vejledende hastighed vha. bump, bred midterstribe og cykelbaner. Målinger viser, at projektet har reduceret gennemsnitsfarten fra 50 km/t til 39 km/t, og at langt færre overskrider hastighedsgrænsen. Årsdøgntrafikken er uændret på ca biler. Sidevejene til Dalvangsvej, som ejes og administreres af de forskellige ejerforeninger, har generelt trafiksikre og trygge forhold. Ud over et cyklistuheld ved Degnestiens krydsning med Dalvangsvej, er der ikke registreret uheld på Dalvangsvej eller sidevejene. Vejens visuelle miljø skæmmes noget af den brede kørebane, vejafmærkningen og gittermasterne med ophængt belysning. Figur 8: Dalvangsvej set mod øst Langagervej Langagervej er fordelingsvej mellem Byparkvej i vest og Hvissingevej i øst, og betjener boligområdet nord for vejen samt erhvervsområdet syd for. Vejen er tosporet og relativt retlinet. Årsdøgntrafikken udgør ca. 750 biler og gennemsnitsfarten er 39 km/t. Figur 9: Langagervej set mod vest.

9 Vældegårdsvej Vældegårdsvej er fordelingsvej mellem Byparkvej i vest og Paul Bergsøes Vej i øst. Vejen betjener de omkringliggende boligområder omkring denne, samt erhvervsområdet øst for Hvissingevej. Vejen er tosporet og har et snoet forløb vest for Hvissingevej. Årsdøgntrafikken udgør knap 600 biler og gennemsnitsfarten er km/t. På borgermødet blev det nævnt, at gennemfartstrafik med trailere til genbrugsstation giver gener for boligerne omkring Vældegårdsvej. Figur 10: Vældegårdsvej øst for Hvissingevej Lokalvejene mellem Vældegårdsvej og Langagervej Parcel- og rækkehuskvarteret mellem de to fordelingsveje, omfatter lokalvejene Flemager, Ravnager samt Hvissingeparken. Flemager og Hvissingeparken er relativt smalle, mens Ravnager har større bredde med plads til kantstensparkering. Årsdøgntrafikken på boligvejene er under 100 biler og gennemsnitsfarten er under 31 km/t. Servicebussen har rute ad Ravnager. Figur 11: Ravnager set mod syd.

10 Hvissingevej Hvissingevej er fordelingsvej mellem Dalvangsvej i syd og Langagervej, Vældegårdsvej samt Hvissinge Landsby i nord. Mellem Dalvangsvej og Langagervej betjener Hvissingevej erhvervsområdet og Østervangsbanerne. Årsdøgntrafikken er ca biler og gennemsnitsfarten er over de tilladte 50 km/t. 15% af bilisterne overskrider hastighedsgrænsen med 30%. Figur 12: Hvissingevej på strækningen mellem Dalvangsvej og Langagervej set mod nord. Strækningen mellem Langagervej og Vældegårdsvej betjener parcelhuskvarteret ved Hvissingeparken mod vest og erhvervsgrunde mod øst. Jf. afsnit forventes området øst for Hvissingevej fremover omdannet til boliger. På denne strækning udgør årsdøgntrafikken ca. 950 biler og gennemsnitsfarten er 45 km/t. Der er registreret ét materielskadeuheld i krydset Hvissingevej/ Vældegårdsvej. På borgermødet blev der efterspurgt en rundkørsel eller hævet flade i dette kryds. Nord for Vældegårdsvej betjener Hvissingevej landsbyområdet ved gadekæret og boligvejene mod øst. Vejen har et snoet forløb og er lukket mod Fraligsvej. På denne strækning udgør årsdøgntrafikken omkring biler og gennemsnitsfarten er mellem km/t. På borgermødet ønskede nogle beboere, at vejlukningen flyttes til syd for Broager. Andre beboere ønskede den bevaret, som i dag. En flytning af vejlukningen forudsætter ekstra foranstaltninger for at hindre øget gennemfartstrafik på Broager. Samtidig vil der opstå omvejkørsel for nogle beboere og ændret/øget trafikbelastning på andre veje end i dag. Den nuværende vejlukning giver også omvejskørsel, men hindrer effektivt uønsket gennemfartstrafik i Hvissinge Syd. Andre beboere påpegede, at der kører en del tung trafik til erhvervsområderne, og efterlyste foranstaltninger samt gennemkørselsforbud for tung trafik fra Vældegårdsvej. Gennemkørselforbud er dog generelt vanskelige at håndhæve og har sjældent stor effekt. Figur 13: Hvissingevej, hvor den er lukket mod Fraligsvej.

11 Hvissinge Landsby Hvissinge Landsby omfatter boligvejene Broager, Hvissingegade, Ved Gadekæret, Hvissingestræde samt flere parceller langs Hvissingevej. Broagers udformning med korte delstrækninger og vinkelrette knæk, begrænser naturligt bilernes hastighed. Tilsvarende gør sig gældende for Hvissingestræde og Ved Gadekæret. Figur 14: Broager, der som de andre lokalveje i området, er uden cykelstier. Hvissingegade er forholdsvis smal og har en del kantstensparkering, hvilket har medført klager fra beboerne. Ud over boligerne betjener vejen også børneinstitutionen Hvissinge Gård. Årsdøgntrafikken udgør ca. 375 biler og gennemsnitsfarten er 39 km/t. P-pladsen ved Børneinstitutionen på Hvissingegade I forbindelse med lokalplanen for Hvissinge Landsby, gives mulighed for at omlægge P- pladsen ved børneinstitutionen Hvissinge Gård. Flere beboere har påpeget problemer med bakkende biler fra P-pladsen og har foreslået, at stien fra Vældegårdsvej omdannes til stillevej for afsætning og cyklister. Dette forudsætter fysisk fartdæmpning til 15 km/t og anlæg af vendemulighed Boligområderne øst og vest for Hvissinge Landsby Parcelkvarteret øst for Hvissingevej omfatter en række mindre lokalveje: Vingeager, Bjergager, Klinteholm, Lærkeholm og Magleholm. Disse veje udgøres af relativt korte delstrækninger og vinkelrette knæk, hvilket naturligt begrænser bilernes hastighed. Øst herfor ligger Østerager, som vejbetjenes fra Fraligsvej. Østerager er trafiksaneret vha. hævede flader til 30 km/t, som vejledende hastighed. Parcelkvarteret vest for Hvissinge Landsby omfatter boligvejene Gadager, der er betjent fra Fraligsvej og er trafiksaneret til 30 km/t, som vejledende hastighed, samt Kildeholm, der er vejbetjent fra Byparkvej og Vældegårdsvej. Figur 15: Østerager, som er trafiksaneret.

12 2.4 Hovedstinettet Cykelstinettet består i dag af cykelstier i eget tracé samt cykelstier og baner langs veje. Det planlagte stinet i Hvissinge Syd, som fremgår af Vej- og Trafikplan 2005, er illustreret herunder. Kortet viser både eksisterende og foreslåede stier. Flere af stierne i eget tracé indgår, som dele af hovedstiruter gennem kommunen, mens andre betjener de enkelte boligområder. Herudover er der cykelsti langs flere af trafikvejene. Der er ingen stifaciliteter langs fordelingsveje og lokalveje i området, med undtagelse af Dalvangsvej, hvor der er cykelbane. I de følgende afsnit beskrives nuværende faciliteter og utrygge steder på de separate stier i Hvissinge Syd samt på trafikvejene omkring området. 12 Foreslåede stier jf. Vejog Trafikplan 2005: Ny tunnel Cykelstier i begge sider på den sydlige del af Byparkvej (hvoraf en del er udført) Cykelstier på begge sider på den vestlige del af Fraligsvej Tunnel Forlængelse af Enceintestien Cykelsti på den østlige side af Paul Bergsøes Vej Fodgængerfelt med blink Enceintestien Signalregulering Udsnit af stikort fra Glostrup Vej- og Trafikplan 2005.

13 Undersøgelser af utryghed Gennem skolevejsundersøgelsen og cyklisthandlingsplanen har kommunen tidligere udpeget utrygge veje, kryds og stier. I hver undersøgelse har der været ca henvendelser for kommunen som helhed. Men på fordelings- og lokalvejene i trafiksaneringsområde 9 er udpegningen af utrygge steder baseret på relativt få henvendelser. Trafiksaneringsplanen sætter derfor primært fokus på utrygge steder langs trafikvejene, som er baseret på flere henvendelser. Stifaciliteterne på fordelingsveje og lokalveje i området omfatter typisk fortove Enceintestien Enceintestien forbinder Degnestien i vest med Hvissingevej i øst. Stien planlægges forlænget til Paul Bergsøes Vej, hvorfra der er forbindelse til en stibro over Motorring 3 til Vestvolden. Både Hvissingevej og Paul Bergsøes Vej krydses i niveau, hvilket kan give barrierevirkning og risiko for uheld med lette trafikanter. Især på Paul Bergsøes Vej pga. høj fart og parkerede lastbiler. Figur 16: Enceintestien ved Østervangbanerne Degnestien Degnestien indgår som del af en nord-sydgående stirute med forbindelse til Hovedvejen og Byparken mod syd samt til Hvissinge Torv og Skovvangsskolen nord for Fraligsvej. Degnestien er forbundet med Enceintestien mod øst og Præstestien mod nordvest. Degnestien forløber parallelt med Byparkvej og krydser Fraligsvej og Vældegårdsvej via stitunneler. Stien krydser i niveau ved Langagervej, hvor der er fodgængerfelt med blinklys, og ved Dalvangsvej, hvor der er signalregulering. I skolevejsundersøgelsen beskrives den nordligste del af stien som utryg, bl.a. pga. tæt beplantning. Degnestiens krydsning af Langagervej Bødkerstien og Snedkerstien Snedkerstien og Bødkerstien løber tværs gennem parcelhuskvarteret øst for Hvissinge Landsby og forbinder Hvissingevej med Paul Bergsøes Vej mod øst. Sidstnævnte krydses ude af niveau. I forbindelse med byggemodning af Hvissinge Øst planlægges Snedkerstien ført under Fraligsvej til Vestskoven. Figur 17: Bødkerstien.

14 Stier langs Byparkvej På strækningen nord for Dalvangsvej er der cykelsti langs begge sider af Byparkvej. Øst herfor forløber Degnestien, som separat sti. Størstedelen af Byparkvej er udpeget som utryg for lette trafikanter, som følge af høj fart, dårlige krydsningsmuligheder og fordi bilisterne ikke overholder vigepligten i kryds. Figur 18: Degnestien parallelt med Byparkvej Fraligsvej Der er ingen stifaciliteter langs Fraligsvej, selv om der er god plads på græsrabatterne på begge sider af vejen. Bl.a. derfor er strækningen ml. Byparkvej og Birkeskoven udpeget som utryg i cyklisthandlingsplanen. I krydset ved Birkeskoven er etableret en hævet flade, som krydsningspunkt i forbindelse med vejlukningen af Hvissingevej. Dette kryds og rundkørslen ved Byparkvej / Stenager er utrygge for lette trafikanter, jf. afsnit Stier langs Paul Bergsøes Vej Nord for Vældegårdsvej forløber Voldstien øst for Paul Bergsøes Vej, som giver adgang til Vestvolden via en stitunnel under Motorring 3, lidt nord for Fraligsvej. På strækningen syd for Vældegårdsvej er der cykelsti langs begge sider af Paul Bergsøes Vej frem til Enceintestien. Syd herfor er der kun cykelsti langs vestsiden frem til Dalvangsvej. Figur 19: Voldstien øst for Paul Bergsøes Vej set mod syd. 2.5 Kollektiv bustrafik Glostrup Kommune har generelt en god kollektiv trafikbetjening. Dog er busbetjeningen i kommunen uligeligt fordelt, og bl.a. området omkring Byparkvej og Hvissinge kun er betjent af én buslinie med 20 minutters drift. Den kommunale servicebus udgør dog et supplement til den almindelige kollektive betjening. Servicebussen kører delvis på Byparkvej og delvis gennem Hvissinge på Langagervej, Ravnager og Vældegårdsvej.

15 15 3. Målsætninger I henhold til målsætninger for Vej og Trafikplan 2005 skal utryghed, trafikuheld og cyklistulykker for kommunen som helhed søges reduceret med 50% inden Stinettet skal være færdiggjort inden Tilgængelighed skal integreres i løsningsforslag. Endeligt skal parkeringspolitikken sikre, at der til hver tid er et rimeligt antal parkeringspladser. Gennem hastighedsplanen, som indgår i Vej og Trafikplan 2005, er der opstillet følgende forslag: Zonetavle med 30 km/t som vejledende hastighed For veje i boligområder foreslås en generel hastighedsgrænse på 40 km/t. Dette sker ved etablering af hastighedszoner. Hvor miljøet taler for en særlig lav hastighed foreslås en vejledende hastighedsgrænse på 30 km/t. Eksempelvis foreslås det anvendt i landsby-bymidten i Hvissinge samt på skolevejsnettet, hvor det skønnes nødvendigt. 3.1 Hastighedszone Formålet med hastighedszoner i boligområdet er at fjerne høje hastigheder, forbedre trafiksikkerhed og tryghed samt reducere uvedkommende trafik. En hastighedszone er et afgrænset område, hvor der etableres hastighedsbegrænsning vha. zonetavler. Tavlerne placeres ved indkørslerne til området, der suppleres med fysiske foranstaltninger, hvor det er nødvendigt. Etablering af hastighedszoner vha. forbudstavler skal ske som forsøg, der kræver politiets godkendelse. Der stilles en række krav til hastighedszoner, bl.a. at: Zonetavle med hastighedsforbud på 40 km/t Der er klar sammenhæng mellem vejudformning og hastighedsgrænse. Derved øges trafikanternes forståelse og respekt for hastighedszonen. Der etableres fysiske foranstaltninger ved indkørsler til området samt med m mellemrum (ved anbefalede hastighedsgrænser på 30 km/t etableres de fysiske foranstaltninger med 75 m mellemrum). Projektet suppleres med information og øget politikontrol. Projektet evalueres efter 2 år med henblik på at vurdere, om projektet har tilstrækkelig effekt. Andre kommuner, bl.a. Gladsaxe og Rødovre, har gode erfaringer med hastighedszoner med lavere hastigheder, færre uheld og mindre utryghed samt tilfredshed blandt beboerne. Figur 20: Hastighedszone ved Hjortekær i Lyngby.

16 16 4. Trafiksaneringsplan I det følgende beskrives forslag til trafiksaneringsplan for Hvissinge syd, som er vist på bagsiden af rapporten. Trafiksaneringsplanen er opdelt i: Fordelingsveje og lokalvejsområder, hvor der foreslås en 40 km/t hastighedszone Projekter for de separate stier Trafikvejnettet, i form af cykelsti- og trafiksikkerhedsprojekter 4.1 Hastighedszone Alle fordelingsveje og lokalveje i Hvissinge Syd foreslås omfattet af en 40 km/t hastighedszone. Dog undtages Østerager og Gadager, som udgør selvstændige, fartdæmpede lokalvejsområder. Som illustreret på Figur 21, skiltes hastighedszonen vha. forbudszonetavler ved alle indkørsler til området. Herudover fartdæmpes vejene udvalgte steder på strækninger og i kryds. Fartdæmpningen kan omfatte porte, vejindsnævringer samt bump og hævede flader. Foranstaltningstyperne er beskrevet i afsnit 4.2, mens tiltagene på de enkelte veje beskrives i afnsit 4.3. I bestræbelserne på at fredeliggøre Hvissinge Landsby, foreslås vejene nord for Vældegårdsvej yderligere fartdæmpet til 30 km/t, som vejledende hastighed. Fartdæmpningen skal ske med respekt for områdets visuelle kvaliteter og kan gennemføres, som et led i den bevarende lokalplan, der udarbejdes for området. Figur 21: Forslag til hastighedszone.

17 Foranstaltningstyper I hastighedszonen fartdæmpes strækninger, som indbyder til højere hastighed end 40 km/t. I Hvissinge Syd foreslås følgende foranstaltningstyper: Port til hastighedszone Porte Etableres ved indkørsler til lokalområder til at markere hastighedszonen. Portene kan eksempelvis være overkørsler, bump eller vejindsnævringer, som suppleres med zonetavler. De fysiske fartdæmpere sænker farten. Samtidig gøres bilisterne opmærksom på, at de kører ind i et boligområde, hvor hastighedsgrænsen er 40 km/t Bump Bump er velegnede til at forene fartdæmpning og forsvarlig trafikafvikling, og kan med fordel anvendes på fordelingsveje uden bustrafik og på lokalveje. Bump har generelt en stor hastighedsdæmpende effekt og er relativt billige at anlægge. Vejindsnævring med 1 spor Vejindsnævringer Indsnævring af kørebanen til 1 spor medfører, at 2 biler ikke kan passere samtidig, hvilket sænker hastigheden, når vejen har trafik af en vis størrelse. Hvor der er få biler, har vejindsnævringer kun begrænset effekt Hævede flader Hævede flader kan etableres i kryds, og hvor der er behov for sikre krydsningsmuligheder for bløde trafikanter. På en hævet flade passerer bilerne en rampe ad gangen. Fartdæmpningen er den samme, som ved bump. Men ubehaget for større køretøjer er mindre. 4.3 Projekter på fordelings- og lokalveje Hævet flade i Østerager Dalvangsvej Vejen er allerede fartdæmpet til 40 km/t, som vejledende hastighed vha. et afmærket midterspor, bump og cykelbaner. Hastighedszonen medfører, at de blå zonetavler med vejledende hastighed erstattes af forbudszonetavler. På sigt kan det visuelle miljø forbedres væsentligt, hvis der etableres allébeplantning langs Dalvangsvej, som vist på visualiseringen herunder fra Thing & Wainø Landskabsarkitekter. Allébeplantingen vil samtidig give en bedre afgrænsning af kørebanen, hvilket kan medvirke til at gennemsnitsfarten sænkes yderligere. Figur 22: Visualisering af hvordan Dalvangsvej kan forskønnes.

18 Langagervej Hastighedszonen skiltes ved krydsningen mellem Langagervej og Degnestien, hvor det er besluttet at anlægge en hævet flade som port og trafiksikkert stikryds. Ca. midt på strækningen mellem Degnestien og Hvissingevej foreslås en vejindsnævring Vældegårdsvej Hastighedszonen skiltes ca. 40 m. øst for Byparkvej, hvor der foreslås en vejindsnævring som port. Ca. midt på strækningen mellem Byparkvej og Hvissingevej foreslås endnu en vejindsnævring. Herudover foreslås hævede flader i krydsene Vældegårdsvej/ Hvissingevej og Vældegårdsvej/ Magleholm. Hastighedszonen skiltes mod Paul Bergsøes Vej umiddelbart øst herfor. De hævede flader kan i nogen grad mindske uønsket tung trafik, men kan også medføre støjgener, fra bl.a. trailere Lokalvejene mellem Vældegårdsvej og Langagervej På Flemager, som er forholdsvis smal, foreslås to bump. På Ravnager, som har større bredde, og hvor der kører servicebus, foreslås en vejindsnævring. Hvissingeparken består af forholdsvis korte delstrækninger og fartdæmpes ikke Hvissingevej Mod syd foreslås en vejindsnævring umiddelbart nord for bebyggelsen langs Dalvangsvej. Ud for Østervangsbanerne foreslås en hævet flade, som trafiksikker stikrydsning for Enceintestien. Herudover foreslås en vejindsnævring på strækningen mellem Essedal og Langagervej samt en hævet flade i krydset Hvissingevej/ Hvissingeparken. Tiltag nord for Vældegårdsvej beskrives i afsnit Kildeholm Hastighedszonen skiltes ca. 40 m øst for Byparkvej, hvor der foreslås et bump som port. Herudover foreslås et bump ca. midt på strækningen mellem Kildeholms første delstrækning og Vældegårdsvej Hvissinge Landsby Nord for Vældegårdsvej skiltes Hvissingevej med 30 km/t, som vejledende hastighed. På Hvissingevej foreslås hævede flader ved Bødkerstiens udmunding og i T-krydset nord for gadekæret. Herudover foreslås bump og hævede flader på følgende veje: Hvissingegade, Ved Gadekæret og Broager. Hastighedsdæmpende foranstaltninger på Broager kan udføres som anden etape, der kan udføres senere, hvis der konstateres et behov. De øvrige lokalveje består af korte delstrækninger og fartdæmpes ikke. P-pladsen ved Hvissinge Gård kan evt. omlægges, så der bliver plads til to rækker parkerede biler samtidig med, at bakkemanøvre på Hvissingegade undgås. Figur 23: Trafiksanering af Hvissinge Landsby planudsnit.

19 Projekter på de separate stier og trafikvejene I det følgende beskrives foreslåede projekter fra Vej- og Trafikplan 2005, som der er henvist til med projektnumre i parentes Separate stier Enceintestien foreslås i Vej- og Trafikplanen forlænget 300 meter, som en 3 m bred fællessti fra Hvissingevej til Paul Bergsøes Vej. Ved krydsningen af Paul Bergsøes Vej foreslås en midterhelle med en fartdæmpende forsætning, som sikrer, at de lette trafikanter kun skal krydse et kørespor ad gangen (projekt nr. 38 i Vej og Trafikplanen). På Degnestien foreslås det, at beplantningen beskæres, og der etableres en hævet flade i krydset med Langagervej, som er besluttet udført (projekt nr. 23 i Vej og Trafikplanen). Snedkerstien forventes ført under Fraligsvej til Vestskoven i forbindelse med byudvikling af Hvissinge Øst, hvilket er illustreret på Figur Byparkvej Hastigheden foreslås reguleret vha. beplantning - fx i stil med forslaget for Dalvangsvej - som visuelt kan indsnævre det brede vejprofil. Dette kan evt. suppleres med en midtervulst (projekt nr. 47 i Vej og Trafikplanen). Geometrien i rundkørslen Stenager/ Fraligsvej /Byparkvej foreslås opstrammet - fx ved etablering af kantstensafgrænsende cykelstier - og busstoppestedet på nordsiden af Fraligsvej foreslås flyttet (projekt nr. 22 i Vej og Trafikplanen). Forslag til ombygning af Fraligsvej jf. Vej- og Trafikplan Fraligsvej Der foreslås cykelstier langs Fraligsvej mellem Birkeskoven og Byparkvej, som kan etableres i rabatten bag de eksisterende kantsten. Herudover foreslås kørebanen indsnævret med en midterzone, der etableres som afmærkning og evt. afvigende farve (projekt nr. 8 i Vej og Trafikplanen). Jf. Figur 24 foreslås krydset Fraligsvej/Birkeskoven ombygget til rundkørsel i forbindelse med byggemodning af Hvissinge Øst. (projekt nr. 1 i Vej og Trafikplanen) Paul Bergsøes Vej Syd for Enceintestien foreslås det at udnytte den meget brede kørebane til at etablere en cykelbane på den østlige side. Nord for Enceintestien foreslås afmærket kantstensparkering og sideheller. På hele strækningen foreslås en midterzone, der etableres som afmærkning og evt. med afvigende farve. Midterzone og cykelbane/kantstensparkering skal gøre profilet smallere og holde hastigheden nede på de tilladte 60 km/t (projekt nr. 43 i Vej og Trafikplanen). Ved Enceintestiens krydsning foreslås en fartdæmpende midterhelle jf. afsnit Jf. Figur 24 foreslås en ny rundkørsel i krydset Fraligsvej/ Paul Bergsøes Vej i forbindelse med byggemodning af Hvissinge Øst. Rundkørslen vil sænke hastigheden i krydset, og giver mulighed for tilslutning af en planlagt fordelingsvej langs Hvissinge Øst i forlængelse af Paul Bergsøes Vej (rundkørslen indgår ikke i Vej- og Trafikplanen). Forslag til ombygning af Paul Bergsøes Vej jf. Vej- og Trafikplan Figur 24: Udsnit af foreløbig bebyggelsesplan for Hvissinge Øst.

20 20 Figur 25: Trafiksaneringsplan for Hvissinge Syd. Henvendelse: Dette forslag til trafiksaneringsplan er udarbejdet af Glostrup Kommune i samarbejde med Via Trafik. Glostrup Kommune Teknisk Forvaltning Rådhusparken Glostrup Tlf: E-post: teknik.miljo@glostrup.dk

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Januar 2015 Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: Januar 2015 2 Indhold 1 INDLEDNING... 4 2 NUVÆRENDE

Læs mere

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Solvang

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Solvang Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Solvang Maj 2012 Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Solvang Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: Maj 2012 2 Indhold 1. Indledning 4 2. Nuværende forhold

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR Farum bymidteanalyse Strategi NOTAT 20. juni 2011 RAR 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 1.1 Strategi... 2 1.1.1 Vejklassificering... 3 2 Frederiksborgvej... 4 2.1 Tværsnit af Frederiksborgvej...

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

På ingen af disse veje er der cykelsti eller -bane.

På ingen af disse veje er der cykelsti eller -bane. Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Allerød - faglig sparring Trafikanalyse i Horsemosen 8. juni 2010 Projekt: 21.8344.01

Læs mere

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590 Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober 2014 J.nr. 14/7590 Forslaget har været i offentlig høring fra den 12. november 2014 til den 7. januar 2015 Den 8. januar 2015 var der

Læs mere

Oversigtskort: 2 af 14

Oversigtskort: 2 af 14 er beliggende i den sydlige del af Hobro. Skolen har ca. 520 elever fordelt på 0.-6. klassetrin. SFO er beliggende ved skolen. Der er udpeget 12 fokuslokaliteter i skoledistriktet. Kort 1 af 14 Skole:

Læs mere

UDKAST. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold. Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden. NOTAT 5.

UDKAST. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold. Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden. NOTAT 5. UDKAST Hørsholm Kommune Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden NOTAT 5. juli 2006 JVL/mm 1 Indledning Hørsholm Kommune har etableret en 40 km/t hastighedszone i området omkring Bolbrovej.

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

Evaluering af hastighedsplan i åbent land

Evaluering af hastighedsplan i åbent land Evaluering af hastighedsplan i åbent land Erfaringer fra Trafikpuljeprojekt i Karlebo Kommune 1 1 Hvem taler? Trafikingeniør i mere end 10 år og Trafiksikkerhedsrevisor Ulrik V. Hansen uvh@viatrafik.dk

Læs mere

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010 Notat Til: Vedrørende: Bilag: MPU Trafiksanerende foranstaltninger A Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Side 1/9 Kontaktperson Indledning...2 Skiltning...2 Fysiske foranstaltninger...3

Læs mere

Vurdering af forslag og overslag

Vurdering af forslag og overslag 30. august 2017 Notat Jammerbugt Kommune Vurdering af Sikker vej i Aabybro Projekt nr.: 228945 Dokument nr.: 1224938173 Version 2 Revision 0 Udarbejdet af MAK Kontrolleret af MFB Godkendt af MFB Vurdering

Læs mere

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej Tillæg til notatet r i byerne I dette tillæg til notatet r i byerne er følgende veje blevet vurderet: Frederikssund: - Færgevej - Byvej - Ådalsvej - Strandvangen - Marbækvej Skibby: - Selsøvej - Skuldelevvej

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej Til: Ballerup Kommune Center for Miljø og Teknik Hold-an Vej 7 DK-2750 Ballerup BALLERUP KOMMUNE Dato: 9. november 2017 Tlf. dir.: 24294910 E-mail: herb@balk.dk Kontakt: Herdis Baierby Notat Evaluering

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Indhold Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2 Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Side 5 - beskrivelse af projekter i prioritet 1 og 2 1 Projekter prioritet 1 og 2 kategori Lokalitet

Læs mere

Holbæk, trafiksaneringsprojekter i 10 lokalområder 13. Januar 2009 Projekt: 21.8374.01

Holbæk, trafiksaneringsprojekter i 10 lokalområder 13. Januar 2009 Projekt: 21.8374.01 Grontmij Carl Bro A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Notat Holbæk, trafiksaneringsprojekter i 10 lokalområder 13. Januar 2009

Læs mere

Rødovre Kommune. Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag. Notat Udgave

Rødovre Kommune. Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag. Notat Udgave Notat Udgave 5 05.04.2018 Rødovre Kommune Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

Dansk Projekt Invest Dagligvarebutik på Kongevejen i Blovstrød Supplerende trafikanalyse

Dansk Projekt Invest Dagligvarebutik på Kongevejen i Blovstrød Supplerende trafikanalyse Dagligvarebutik på Kongevejen i Blovstrød Supplerende trafikanalyse NOTAT 28. november 2007 MKK/MM Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Grundlag... 3 1.2 Afgrænsning af projektområdet... 3 2 Sammenfatning...

Læs mere

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3 Kvalitets- og Designmanual Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Indhold Formål... 3 Generelt... 4 1. Byporte... 6 1.1 Visuel Byport specieldesignet i metal... 6 1.2 Visuel Byport

Læs mere

Jellebakkeskolen, revision 2013:

Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen er beliggende i Risskov nord for Aarhus. Skolen har 0.-9. klassetrin og modtager pr. august 2013 samtlige elever fra Vejlby Skole. SFO er beliggende nær

Læs mere

Trafik- og adfærdsanalyse

Trafik- og adfærdsanalyse Trafik- og adfærdsanalyse Kongelundsvej / Oliefabriksvej Supplerende undersøgelse og forslag om trafiksanering af en del af Kongelundsvej Udarbejdet af: Lene Hansen Kontrolleret af: Morten Fabrin, Trine

Læs mere

Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017

Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017 Veje og Grønne Områder Sagsnr. 270793 Brevid. 2452081 Ref. BIRD Dir. tlf. 4631 3733 Birthedj@roskilde.dk Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017 15. december 2016 Med baggrund i Trafiksikkerhedsplan

Læs mere

Trafikplan for Rønne 2011-2021. Bilag B: Virkemiddelkatalog

Trafikplan for Rønne 2011-2021. Bilag B: Virkemiddelkatalog Trafikplan for Rønne 2011-2021 Bilag B: Virkemiddelkatalog 01 FORORD Denne vejledning indeholder det virkemiddelkatalog, som Bornholms Regionskommune har besluttet at udarbejde i tillæg til Trafikplan

Læs mere

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge BILAG 1 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 18-04-2016 Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge I vedlagte liste er trafiksikkerhedsprojekterne oplistet i prioriteret rækkefølge (højest prioriterede)

Læs mere

Bilag 7 - Landsbykoncept. Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering

Bilag 7 - Landsbykoncept. Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering Bilag 7 - Landsbykoncept Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 2010 Trafikale funktionskrav Vejen gennem landsbyen skal både betjene gennemkørende -og

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

OPDATERET TRAFIKANALYSE AF HYLLINGEBJERGVEJ V. LISELEJE

OPDATERET TRAFIKANALYSE AF HYLLINGEBJERGVEJ V. LISELEJE OPDATERET TRAFIKANALYSE AF HYLLINGEBJERGVEJ V. LISELEJE TEKNISK NOTAT BASERET PÅ TRAFIKMÅLINGER I 2014, 2016 OG 2018 17. AUGUST 2018 Hougaard Trafik Vagtelvej 7, 4700 Næstved Tlf. 29 70 75 70 rikke@hougaardtrafik.dk

Læs mere

AALBORG ØST. Trafik & Miljø

AALBORG ØST. Trafik & Miljø AALBORG ØST Trafik & Miljø AALBORG KOMMUNE April 2002 Udgivet af: Aalborg Kommune Trafik & Veje Rådgiver: Nordlandsvej 60, 8240 Risskov, Telefon 8210 5100 - Fa 8210 5155 Forord I et moderne samfund er

Læs mere

Teknisk notat. Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej og krydset Kohavevej/Rundforbivej/Trørødvej

Teknisk notat. Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej og krydset Kohavevej/Rundforbivej/Trørødvej Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej

Læs mere

NØRRESUNDBY. Trafik & miljø

NØRRESUNDBY. Trafik & miljø NØRRESUNDBY Trafik & miljø AALBORG KOMMUNE April 2002 Udgivet af: Aalborg Kommune Trafik & Veje Rådgiver: Nordlandsvej 60, 8240 Risskov, Telefon 8210 5100 - Fa 8210 5155 Forord Aalborg Kommune har en

Læs mere

Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade

Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade TILLÆG TIL Hastighedsplan 2006-2012 Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade Tillæg til Hastighedsplan 2006-2012 for Klausdalsbrovej, Herlev Ringvej og Herlev Hovedgade er udarbejdet i 2007-08

Læs mere

UDKAST. Fredensborg og Hørsholm kommuner. Lågegyde Projektbeskrivelse. 25. marts 2010 mkk/jvl

UDKAST. Fredensborg og Hørsholm kommuner. Lågegyde Projektbeskrivelse. 25. marts 2010 mkk/jvl UDKAST Fredensborg og Hørsholm kommuner Lågegyde Projektbeskrivelse 25. marts 2010 mkk/jvl Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Analyser... 4 2.1 Trafiktællinger... 4 2.2 Uheld... 5 2.3 Tilfredshed...

Læs mere

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO 1 Indledning... 3 2 Problemstillinger... 5 3 Trafiktal... 9 4 Løsningsforslag... 11 4.1 Løsningsforslag 1... 11 4.2 Løsningsforslag

Læs mere

Skoleveje Kirstinebjergskolen

Skoleveje Kirstinebjergskolen Notat Skoleveje Kirstinebjergskolen Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Kirstinebjergskolen med undervisning på 4 skoler: Bøgeskov Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Egumvejens

Læs mere

I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll om at evaluere trafikløsningen for Ørbæksvej, efter at kommunen har indført dobbeltrettet

I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll om at evaluere trafikløsningen for Ørbæksvej, efter at kommunen har indført dobbeltrettet NOTAT Projekt Ørbæksvej - Alsvej Kunde Hørsholm Kommune Dato 2017-09-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Rambøll By og Trafik Kopi til Charlotte Skov 1. Baggrund I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY Luxenburger Trafiksikkerhed & Vejteknik Side 1 af 10 Alskovvej 21, 7470 Karup J Tlf. 2295 7797, jan@luxenburger.dk www.luxenburger.dk CVR-nr.

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund Reitan

Læs mere

Tavle E53, vejledende hastighed 40 km/t (blå) og tavle E68, hastighedszone (rød)

Tavle E53, vejledende hastighed 40 km/t (blå) og tavle E68, hastighedszone (rød) Grundejerforeningen Lille Eskemosegaard v. Christina Dahl Christiansen Herman Bangs Vej 32 3460 Birkerød Rambøll Nyvig Bredevej 2 DK-2830 Virum Danmark T: +45 4574 3600 D: +45 4574 3643 F: +45 4576 7640

Læs mere

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ Projekt Boligområde mellem Toftegårdsvej og Elgårdsmindestien Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Dato 2017-06-12 Til Fra Skanderborg Kommune Michael Wolf

Læs mere

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Tryghed langs skolevejen - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Baggrund Marie Thesbjerg Ansat ved Rambøll Danmark Trine

Læs mere

Trafikplan - Bredebro

Trafikplan - Bredebro Trafikplan - Bredebro April 2013 TRAFIKPLAN FOR BREDEBRO 2014-2018 PROJEKT Projekt nr. 1100009782 Version 2 Udarbejdet af JKD Kontrolleret af MNSS Godkendt af JKD Teknik og Miljø Team Plan, Byg og Trafik

Læs mere

Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune. Borgerhenvendelser

Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune. Borgerhenvendelser Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune Borgerhenvendelser 2013-2014 Trafikulykker koster det offentlige dyrt Udgifter pr. personskade registreret hos politiet udgør i gennemsnit ca. 600.000 kr.

Læs mere

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Københavns Kommune Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Januar 2006 Notatet er udarbejdet i samarbejde mellem Københavns Kommune og Rambøll Nyvig. 30.1.2006 Rambøll Nyvig A/S Bredevej 2 2830

Læs mere

UDFORMNING AF ØRBÆKSVEJ

UDFORMNING AF ØRBÆKSVEJ Til Dokumenttype Dokumentation Dato September 2011 HØRSHOLM KOMMUNE UDFORMNING AF ØRBÆKSVEJ HØRSHOLM KOMMUNE UDFORMNING AF ØRBÆKSVEJ Revision 1 Dato 2011-09-16 Udarbejdet af MCN, RAHH, HDJ Kontrolleret

Læs mere

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune Projekt: Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering. Dato: 09-01-2019 Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune 1. Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering.

Læs mere

Forbedring af de trafikale forhold i Ballerup Syd

Forbedring af de trafikale forhold i Ballerup Syd Forbedring af de trafikale forhold i Ballerup Syd Informationsmøde mandag d. 21. september 2015 Tapeten www.ballerup.dk Dagsorden Dagsorden Velkommen Eksisterende forhold Trafikale løsninger Tidsplan Spørgsmål

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Bagsværd Fælled Trafikanalyse NOTAT 24. april 2013 RAR/tvo

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Bagsværd Fælled Trafikanalyse NOTAT 24. april 2013 RAR/tvo UDKAST Økonomiudvalget 04.06.2013 Punkt nr. 117, E-bilag 1 Bagsværd Fælled Trafikanalyse NOTAT 24. april 2013 RAR/tvo Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Trafikstruktur... 4 2.1 Kortfattet beskrivelse

Læs mere

Skanderborg Kommune. 1. Indledning. 2. Eksisterende forhold. Krydsningsmuligheder for cyklister ved Bytorvet. i Ry bymidte

Skanderborg Kommune. 1. Indledning. 2. Eksisterende forhold. Krydsningsmuligheder for cyklister ved Bytorvet. i Ry bymidte Skanderborg Kommune Krydsningsmuligheder for cyklister ved Bytorvet i Ry bymidte Trafikplan ApS Enghavevej 12 8660 Skanderborg Tlf.: 25 30 06 63 info@trafikplan.dk www.trafikplan.dk CVR: 37539163 Dato

Læs mere

Ballerup Kommune. Indhold. Ballerup Boulevard Trafikvurdering RESUME 7. april 2015 RAR

Ballerup Kommune. Indhold. Ballerup Boulevard Trafikvurdering RESUME 7. april 2015 RAR Ballerup Boulevard Trafikvurdering RESUME 7. april 2015 RAR Indhold 1 Indledning... 2 2 Resumé... 3 2.1 Trafikstruktur... 3 2.2 Trafikmængder på Ballerup Boulevard... 4 2.3 Kapacitet i kryds... 4 Søvej

Læs mere

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB 1 Indledning NOTAT 24. maj 2017 SB Dragør Kommune har bedt Via Trafik om at undersøge, hvordan krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej mest hensigtsmæssigt kan ombygges, herunder udarbejde anlægsoverslag

Læs mere

Cykelstier på Søndervangen og Frydenlundsvej

Cykelstier på Søndervangen og Frydenlundsvej Cykelstier på Søndervangen og Frydenlundsvej Teknik og Miljø Vej Det er maj 2016 besluttet at udarbejde skitseprojekt for cykelstier på Søndervangen og delte stier på Frydenlundsvej. De to delstrækninger

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

Sønderborg Kommune. Hastighedsplan. Udarbejdet af Sønderborg Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro

Sønderborg Kommune. Hastighedsplan. Udarbejdet af Sønderborg Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro Hastighedsplan Sønderborg Kommune Hastighedsplan Udarbejdet af Sønderborg Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro 2 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 1.1 Hvad er en hastighedsplan? 1.2 Målsætning 5 6 7

Læs mere

Ballerup Kommune Søndergård Passage Trafiknotat

Ballerup Kommune Søndergård Passage Trafiknotat Søndergård Passage Trafiknotat NOTAT 5. juli 2016 mkk 1 Baggrund og konklusion GHB Landskabsarkitekter har udarbejdet et dispositionsforslag med titlen Fra shared space til safe space omfattende trafikale

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Hastighedszoner Analyse. NOTAT 10. september 2009 mkk/sb

UDKAST. Dragør Kommune. Hastighedszoner Analyse. NOTAT 10. september 2009 mkk/sb UDKAST Dragør Kommune Hastighedszoner Analyse NOTAT 10. september 2009 mkk/sb 0 Indholdsfortegnelse 0 Indholdsfortegnelse... 2 1 Indledning... 3 1.1 Læsevejledning... 3 1.2 Konklusion... 4 2 Inddeling

Læs mere

HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune

HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune Vinderup Sevel Thorsminde Holstebro Mejrup Vemb Nr. Felding Tvis Staby Ulfborg HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune Holstebro Kommune Hastighedsplan Godkendt d. 18. august 2009 Udarbejdet af Holstebro Kommune

Læs mere

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade.

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. En forsætning med indsnævring fremkommer ved 2 på hinanden følgende

Læs mere

Dette er principgodkendt af Rudersdal Kommune. (mail af 10. april 2008).

Dette er principgodkendt af Rudersdal Kommune. (mail af 10. april 2008). Grundejerforeningen Lille Eskemosegaard Grundejerforeningen Ravnsnæs Rambøll Nyvig Bredevej 2 DK-2830 Virum Danmark T: +45 4574 3600 D: +45 4574 3643 F: +45 4576 7640 jpd@nyvig.dk www.nyvig.dk CVR nr.

Læs mere

Albertslund Kommune. 1 Indledning. 2 Sammenfatning og anbefaling. Herstedvestervej / Egelundsvej (sydlig adgang) Trafikanalyse

Albertslund Kommune. 1 Indledning. 2 Sammenfatning og anbefaling. Herstedvestervej / Egelundsvej (sydlig adgang) Trafikanalyse (sydlig adgang) Trafikanalyse NOTAT 14. september 2017 adn/tfk 1 Indledning Krydset (sydlig adgang) har gennem en lang årrække været overrepræsenteret i uheldsstatistikken. Det ønskes undersøgt, om den

Læs mere

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter.

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter. NOTAT Projekt Evaluering af 2 minus 1 vej på Stumpedyssevej Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-12-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Evaluering af 2 minus

Læs mere

UDKAST. Rudersdal Kommune

UDKAST. Rudersdal Kommune UDKAST Lette trafikanters krydsning af Birkerød Kongevej Trafiksikkerhedsinspektion NOTAT 5. maj. 2015 ph/jvl 1 Baggrund Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 1 2 Området... 2 2.1 Trafiktælling... 3 3 Trafikulykker...

Læs mere

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling NOTAT/Styregruppe November 2017 1 Baggrund De videregående uddannelser på Bornholm har hidtil været fordelt på flere adresser

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22.

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22. UDKAST Gladsaxe Kommune Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium NOTAT 22. april 2009 SB/uvh 0 Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at forbedre trygheden i det firbenede

Læs mere

UDKAST. Glostrup Kommune. Den regionale cykelpulje Forslag til projekter. NOTAT 10. januar 2014 MKK/TVO

UDKAST. Glostrup Kommune. Den regionale cykelpulje Forslag til projekter. NOTAT 10. januar 2014 MKK/TVO UDKAST Glostrup Kommune Den regionale cykelpulje Forslag til projekter NOTAT 10. januar 2014 MKK/TVO Indholdsfortegnelse 1 Cykelstier på Herstedøstervej... 3 2 Cykelsti på Birkeskoven... 4 3 Cykelstier

Læs mere

Trafiksanering på beboerinitiativ - Fartdæmpning af lokalveje

Trafiksanering på beboerinitiativ - Fartdæmpning af lokalveje Trafiksanering på beboerinitiativ - Fartdæmpning af lokalveje Indholdsfortegnelse: Indledning Om proceduren ved fartdæmpning på beboerinitiativ Om placering og udformning af fartdæmpere Ønsket hastighed

Læs mere

Forslag til opgradering af Langmarksvej

Forslag til opgradering af Langmarksvej Forslag til opgradering af Langmarksvej Forord Horsens vokser år for år, og det betyder flere biler på vores veje. For at vejnettet ikke skal sande til, vedtog Horsens Byråd i 2017 en ambitiøs trafikplan,

Læs mere

2 rådighedspuljeprojekter i Esbjerg

2 rådighedspuljeprojekter i Esbjerg 2 rådighedspuljeprojekter i Esbjerg Esbjerg Kommune modtog i år 2000 tilskud fra Vejdirektoratets Rådighedspulje til gennemførelse af en række projekter, primært omkring bymidten. Især 2 af projekterne

Læs mere

TRAFIKSIKKERHED I RINGSTED BYMIDTE - FORPROJEKT

TRAFIKSIKKERHED I RINGSTED BYMIDTE - FORPROJEKT JANUAR 2012 RINGSTED KOMMUNE TRAFIKSIKKERHED I RINGSTED BYMIDTE - FORPROJEKT PRIORITEREDE PROJEKTER FRA TRAFIKSIKKERHEDSHANDLINGSPLAN 2010 TEKNISK NOTAT Nørretorv 14, 4100 Ringsted JANUAR 2012 RINGSTED

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune

UDKAST. Gladsaxe Kommune UDKAST Gladsaxe Kommune NOTAT 31. maj 2010 TVO/PSA Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 1 2 Kryds 1: Klausdalsbrovej/Hillerødmotorvejen... 2 2.1 Analyse... 3 2.1.1 Trafiktælling... 3 2.1.2 Observationer...

Læs mere

Bilag 1 Status Trafiksikkerhedsplan 2010 (inklusive stiprojekter)

Bilag 1 Status Trafiksikkerhedsplan 2010 (inklusive stiprojekter) 1 Ringsted Dagmarsgade/Anlægsvej Fjernelse af den eksisterende indsnævring og tilhørende beplantning i krydset. I stedet etableres et bump til dobbeltrettet trafik, evt. mindre indsnævring af vejprofilet

Læs mere

Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag. Figur 1: Uheldsbilledet for Vinderup (rød prik angiver uheld), se bilag.

Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag. Figur 1: Uheldsbilledet for Vinderup (rød prik angiver uheld), se bilag. Notat Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag 30. juli 2014 Projekt nr. 217774 Dokument nr. 1212015346 Version 1 Udarbejdet af PIO Kontrolleret af Godkendt af 1 GENERELT Hovedgaden

Læs mere

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev.

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev. Veje og Grønne Områder Sagsnr. 291111 Brevid. 2589079 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg 7. august 2017 I notatet gennemgås forslaget

Læs mere

Notat. Skoleveje i Erritsø. Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler:

Notat. Skoleveje i Erritsø. Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler: Notat Skoleveje i Erritsø Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler: Lyng Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Erritsø Centralskole

Læs mere

Vurderingen baserer sig på følgende grundlag: - Bebyggelsesplan, dateret 19/12 2014. - Trafiktællinger, Hillerød Kommune

Vurderingen baserer sig på følgende grundlag: - Bebyggelsesplan, dateret 19/12 2014. - Trafiktællinger, Hillerød Kommune Notat Hillerød Kommune ULLERØDBYEN Trafikal vurdering 17. december 2014 Projekt nr. 218546 Dokument nr. 1214349121 Version 1 Udarbejdet af ACH Kontrolleret af PFK Godkendt af PFK 1 BAGGRUND I forbindelse

Læs mere

FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE

FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE Til Kalundborg kommune Dokumenttype Notat Dato Juni 2010 Bilag til Trafiksikkerhedsplanen for Kalundborg Kommune FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE

Læs mere

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk NOTAT Projekt Skolevejsundersøgelser i Aarhus Kommune Kunde Aarhus Kommune Notat nr. 33. Møllevangskolen Dato 2011.03.23 Deltagere Majbritt Jensen Møllevangskolen Anne Vinter Trafik & Veje, Aarhus Kommune

Læs mere

NOTAT EVALUERING AF TRAFIKPROJEKTER I OMRÅDE A

NOTAT EVALUERING AF TRAFIKPROJEKTER I OMRÅDE A NOTAT Projektnavn Trafiksanering af område A Projektnr. 1100033463 Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Version 1 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Udarbejdet af LRT Kontrolleret af CM Godkendt

Læs mere

UDKAST. Glostrup Kommune. Lokalplan HL20 Trafikanalyse NOTAT 27. januar 2014 Rev. 28. januar 2014 rar

UDKAST. Glostrup Kommune. Lokalplan HL20 Trafikanalyse NOTAT 27. januar 2014 Rev. 28. januar 2014 rar UDKAST Glostrup Kommune Lokalplan HL20 Trafikanalyse NOTAT 27. januar 2014 Rev. 28. januar 2014 rar Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Eksisterende forhold... 3 2.1 HCS... 4 Paul Bergsøes Vej... 5

Læs mere

Roskilde Kommune. NOTAT 14. juni 2018 mlm/mm. Lindenborgvej. Vurdering af krydsningsmuligheder ved Lynghøjen

Roskilde Kommune. NOTAT 14. juni 2018 mlm/mm. Lindenborgvej. Vurdering af krydsningsmuligheder ved Lynghøjen Roskilde Kommune NOTAT 14. juni 2018 mlm/mm Vurdering af krydsningsmuligheder ved Lynghøjen 1 Indledning I 2017 vurderede de trafikale forhold omkring Svogerslev på udvalgte fokussteder. Krydsningen mellem

Læs mere

Halsnæs Kommune. Indholdsfortegnelse. Gennemkørende lastbiltrafik på Fjordvej Trafikanalyse NOTAT 27. januar 2017 ph/cf/ih

Halsnæs Kommune. Indholdsfortegnelse. Gennemkørende lastbiltrafik på Fjordvej Trafikanalyse NOTAT 27. januar 2017 ph/cf/ih Gennemkørende lastbiltrafik på Fjordvej Trafikanalyse NOTAT 27. januar 2017 ph/cf/ih Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 2 2 Fjordvej... 3 3 Lastbiltrafik på Fjordvej... 4 3.1 Kørebanebredden... 4 3.2 Fjordvejs

Læs mere

Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Bilagsnotat. April 2015

Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Bilagsnotat. April 2015 Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Bilagsnotat April 2015 Baggrund På Teknik- og Miljøudvalgsmødet den 4. dec. 2014 blev besluttet, at trafiksikkerhedsprojekter med en forventet pris på 100.000 kr. er der

Læs mere

Sagsbeh: MK Sagsnr.: Notat. By- og Miljøområdet. Teknisk notat for cykelbaner på Sønderjyllands Allé

Sagsbeh: MK Sagsnr.: Notat. By- og Miljøområdet. Teknisk notat for cykelbaner på Sønderjyllands Allé 14-02-2012 Sagsbeh: MK Sagsnr.: 2012-0000069-9 Notat By- og Miljøområdet Teknisk notat for cykelbaner på Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 2 INDLEDNING OG PRÆSENTATION 2 3 KORTLÆGNING AF EKSISTERENDE FORHOLD

Læs mere

Trafiksikkerhedsprojekter 2015

Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Vej og park har i nærværende notat nærmere beskrevet projekterne til forbedring af trafikforholdene på de kommunale veje. Der er medtaget projekter fra Vej- og Trafikplan

Læs mere

BORGERFORENING FOR ALLESØ, NÆSBYHOVED BROBY, SKOVS HØJRUP OG KIRKENDRUP

BORGERFORENING FOR ALLESØ, NÆSBYHOVED BROBY, SKOVS HØJRUP OG KIRKENDRUP BORGERFORENING FOR ALLESØ, NÆSBYHOVED BROBY, SKOVS HØJRUP OG KIRKENDRUP NOTAT AF 14. SEPTEMBER 2011 ANBEFALINGER TIL FORBEDRING AF TRAFIKFORHOLD I FIRKANTEN BELDRINGEVEJ, BOGENSEVEJ, STÆREHUSVEJ OG SØHUSVEJ

Læs mere

NOTAT. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold

NOTAT. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold NOTAT Projektnavn Trafikredegørelse for Toftegårdsvej i Hørning Projektnr. 1100036462 Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Til Mikkel Lindskov Petersen, Nina Hastrup og Kirsten L. Andersen Fra Stig Grønning

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Hastighedsplan for Svendborg Kommune. Svendborg Kommune. Strategi for hele kommunen og realisering i Svendborg By.

Indholdsfortegnelse. Hastighedsplan for Svendborg Kommune. Svendborg Kommune. Strategi for hele kommunen og realisering i Svendborg By. Svendborg Kommune Hastighedsplan for Svendborg Kommune Strategi for hele kommunen og realisering i Svendborg By COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle Telefon 76 42 64 00 Telefax 76 42 64 01 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

UDKAST. Københavns Kommune. Randbølvej Trafikanalyse NOTAT 8. maj 2015 Rev. nr. 01 ADP/CMO/MKK

UDKAST. Københavns Kommune. Randbølvej Trafikanalyse NOTAT 8. maj 2015 Rev. nr. 01 ADP/CMO/MKK UDKAST Københavns Kommune Randbølvej Trafikanalyse 2015 NOTAT 8. maj 2015 Rev. nr. 01 ADP/CMO/MKK 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Konklusion... 4 3 Trafikale forhold... 5 3.1 Tidligere forhold

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN Vordingborg Kommune 2013-2016. side 1

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN Vordingborg Kommune 2013-2016. side 1 TRAFIKSIKKERHEDSPLAN Vordingborg Kommune 2013-2016 side 1 Vordingborg Kommune - Trafi ksikkerhedsplan Trafi ksikkerhedsplan 2013-2016 Vordingborg Kommune Vej- og Trafi ksekretariatet Mønsvej 130 4760 Vordingborg

Læs mere

Hastighedsplan. Baggrundsrapport 1. Hillerød Kommune Teknisk rapport. December 2004 VIA TRAFIK

Hastighedsplan. Baggrundsrapport 1. Hillerød Kommune Teknisk rapport. December 2004 VIA TRAFIK Hastighedsplan Baggrundsrapport 1 Hillerød Kommune Teknisk rapport VIA TRAFIK December 2004 Kortlægningen er foretaget i 2003 2 Indhold 0. Introduktion... 3 1. Hvad er en hastighedsplan?... 4 2. Hastighedsplanens

Læs mere

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast)

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast) Notat Udgave 1 (udkast) 05.11.2017 Hørsholm Kommune Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

4 Metode til vurdering af kapacitet 9. 6 Samlet vurdering og anbefaling Vurdering af nødvendige tiltag 23

4 Metode til vurdering af kapacitet 9. 6 Samlet vurdering og anbefaling Vurdering af nødvendige tiltag 23 SKANDERBORG KOMMUNE TRAFIKVURDERING LÅSBY ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 2 Eksisterende forhold 2

Læs mere

Stevns Kommune. Trafiksikkerhedsplan 2012-2024

Stevns Kommune. Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 Stevns Kommune Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 Forord Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 for Stevns Kommunes sætter særligt fokus på trafiksikkerheden, og giver borgerne mulighed for at få indflydelse på og

Læs mere

Projekter for bedre trafiksikkerhed

Projekter for bedre trafiksikkerhed Bilag 1 Projekter for bedre trafiksikkerhed Dette bilag hører til indstillingen for Trafiksikkerhed, frigivelse af anlægsmidler, og indeholder 6 trafiksikkerhedsprojekter for vejkryds og vejstrækninger

Læs mere

Administrationens prioritering af ansøgninger til PULO s puljemidler i kategorien Sikker færden, 31. oktober 2018

Administrationens prioritering af ansøgninger til PULO s puljemidler i kategorien Sikker færden, 31. oktober 2018 Administrationens prioritering af ansøgninger til PULO s puljemidler i kategorien Sikker færden, 31. oktober 2018 Administrationen har vurderet projektansøgningerne ud fra følgende fem parametre: 1) den

Læs mere

Trafikplan for Ikast-Brande Kommune Ikast-Brande Kommune Resumérapport

Trafikplan for Ikast-Brande Kommune Ikast-Brande Kommune Resumérapport Trafikplan for Ikast-Brande Kommune Ikast-Brande Kommune Resumérapport Indledning I foråret 2008 igangsatte Ikast-Brande Kommune udarbejdelsen af en samlet trafikplan indeholdende delplaner for trafiksikkerhed,

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere