DISCIPLINÆRNÆVNET FOR STATSAUTORISEREDE OG REGISTREREDE REVISORERS KENDELSE AF 28. DECEMBER 2005 (SAG NR S)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DISCIPLINÆRNÆVNET FOR STATSAUTORISEREDE OG REGISTREREDE REVISORERS KENDELSE AF 28. DECEMBER 2005 (SAG NR S)"

Transkript

1 Side 1 af 15 DISCIPLINÆRNÆVNET FOR STATSAUTORISEREDE OG REGISTREREDE REVISORERS KENDELSE AF 28. DECEMBER 2005 (SAG NR S) K mod Statsautoriseret revisor R Ved skrivelse af 6. januar 2005 har advokat NN som kurator i X ApS under konkurs, FH af 17. maj 2000 ApS under konkurs og V ApS under konkurs indgivet en klage over statsautoriseret revisor R. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at indklagede R har været beskikket som statsautoriseret revisor siden den Klagen drejer sig om indklagedes påståede tilsidesættelse af god revisorskik i nedenfor nævnte tilfælde: 1. Ad FH af 17. maj 2000 ApS under konkurs ved i vurderingsberetning underskrevet den 28. juni 2000 overfor Erhvervs- og Selskabsstyrelsen at have erklæret, at FH ApS ved stiftelsen havde overtaget materielle aktiver, så som inventar og indretning i lejede lokaler, for kr., uden at indklagede sikrede sig, at lejemålet blev overdraget til selskabet, og at udlejer havde accepteret dette, og uden at indklagede var i besiddelse af en specifikation af det angivne inventar eller dokumentation for inventarets værdi. 2. Ad FH af 17. maj 2000 ApS under konkurs ved uden forbehold at have underskrevet revisionspåtegning på årsregnskab pr. 31. december 2000, hvori var angivet, at selskabet havde materielle anlægsaktiver vedrørende inventar og indretning af lejede lokaler til en værdi på kr., uden at indklagede foretog en fordeling mellem indretning og inventar, og uden at indklagede sikrede sig, at lejemalet var overdraget til selskabet og at udlejer havde accepteret dette, og uden at indklagede var i besiddelse af en specifikation af det angivne inventar eller dokumentation for inventarets værdi. 3. Ad V ApS under konkurs ved i vurderingsberetning underskrevet den 28. juni 2000 overfor Erhvervs- og Selskabsstyrelsen at have erklæret, at der ved stiftelsen kontant blev indskudt kr. i V ApS og i åbningsbalancen pr.

2 Side 2 af maj 2000 at have angivet, at der var deponeret en kontantbeholdning på , uden at have sikret sig, at Z ApS var underrettet om, at kr. af det til fordel for stifteren deponerede beløb var transporteret til V ApS under stiftelse. 4. Ad V ApS under konkurs ved uden forbehold at have underskrevet revisionspåtegningen på årsregnskabet pr. 31. december 2000, hvori var angivet, at selskabet havde et tilgodehavende for varemellemværender på kr. Indklagede forsømte i den forbindelse at sikre sig, at der reelt var tale om et varetilgodehavende. Indklagede forsømte tillige at angive, at stifteren var debitor og om forholdet var i strid med anpartsselskabslovens Ad V ApS under konkurs ved i skrivelse af 7. april 2003 over for skifteretten som selskabets revisor at have afgivet urigtige oplysninger og erklæret sig om forhold, som indklagede var uden fornødent kendskab til med henblik på at undgå, at selskabet blev undergivet likvidations- eller konkursbehandling. 6. Ad X ApS under konkurs ved i vurderingsberetning underskrevet den 28. juni 2000 overfor Erhvervs- og Selskabsstyrelsen at have erklæret, at de i X ApS indskudte anparter i HSL havde en værdi på mindst kr., desuagtet at indklagede var uden andet dokumentationsmateriale om selskabets forhold end vedtægterne, hvori var angivet en nominel selskabskapital på GBP, og desuagtet at indklagede ikke havde undersøgt om den angivne selskabskapital på GBP var indbetalt, eller at selskabet på andet grundlag havde en værdi svarende til det i vurderingsberetningen angivne. 7. Ad X ApS under konkurs ved uden forbehold at underskrive revisionspåtegning på årsregnskabet pr. 31. december 2000, hvori var angivet, at anparterne i HSL havde en værdi på kr., uden at indklagede var i besiddelse af fornødent dokumentationsmateriale herfor, herunder for at den angivne selskabskapital på GBP var indbetalt til selskabet. 8. Ad X ApS under konkurs ved i vurderingsberetning underskrevet den 28. juni 2000 overfor Erhvervs- og Selskabsstyrelsen at have erklæret, at de i X ApS indskudte anparter i V ApS havde en værdi på mindst kr., desuagtet at V ApS blev stiftet, uden at anpartskapitalen reelt blev indskudt i selskabet. 9. Ad X ApS under konkurs ved i vurderingsberetning underskrevet den 28. juni 2000 overfor Erhvervs- og Selskabsstyrelsen at have erklæret, at de i X ApS indskudte anparter i FH ApS havde en værdi på mindst kr., desuagtet at FH ApS blev stiftet, uden at denne anpartskapital reelt blev indskudt i selskabet. Indklagede har principalt påstået sagen afvist under henvisning til, at klageren ikke har en retlig interesse i sagen, og at klager har udvist sendrægtighed i forbindelse med klagens indgivelse. Indklagede har subsidiært påstået frifindelse. Sagens omstændigheder er følgende: Indklagede var revisor for VB, der var moder til P.

3 Side 3 af 15 P drev frisørvirksomhed i HApS, der blev op!øst af skifteretten den 26. april P s ægtefælle, S, drev fra den 15. juli 1993 frisørvirksomheden "FH" v/ S fra lejede lokaler beliggende gade,, samt virksomheden "V" fra adressen gade,. S blev erklæret konkurs den 11. april 2000, og hun forklarede overfor kurator, at virksomhederne "FH" og "V" var blevet overdraget til hendes moder ved købsaftale underskrevet den 5. oktober P købte ved slutseddel underskrevet den 6. januar 2000 af K et forretningslokale beliggende gade, med overtagelsesdag pr. 1. april Købesummen udgjorde kr. kontant. I slutsedlen var købesummen fordelt således: - inventar ,00 - indretning af lejede lokaler ,00 - i alt ,00 P indgik den 4. maj 2000 en lejekontrakt med X Ejendomsselskab ApS, hvorefter P fra den 1. april 2000 lejede de 180 kvm. erhvervslokaler i ejendommen gade, for en årlig basisleje på ,00 kr. Det lejede skulle anvendes til - salon. Lejekontrakten indeholdt ikke bestemmelser, der tydede på, at der havde været afholdt særlige indretningsudgifter, og det var i lejekontrakten aftalt, at hvis lejer foretog forandringer, skulle sådanne ved lejemålets ophør retableres, og at der ikke tilkom lejer erstatning for eventuelle forbedringer. P stiftede den 17. maj 2000 de tre selskaber, FH af 17. maj 2000 ApS, V ApS og X ApS. FH af 17. maj 2000 ApS blev stiftet med en anpartskapital på kr., der angiveligt blev indbetalt i værdier til kurs 512. De indskudte aktiver bestod ifølge stiftelsesdokumentet og vurderingsberetningen af aktiverne i forretningen gade. Stifteren, P, angav i vurderingsberetningen følgende: " Selskabets formål er drift af frisørvirksomhed, handel og service samt dertil knyttede aktiviteter. Indskuddet i forbindelse med stiftelsen består af aktiverne i forretningen gade. Der indgår ikke goodwill i indskuddet, da forretningen ikke forud for overtagelsen har været i drift". FH af 17. maj 2000 ApS overtog ikke lejemalet gade, og P fortsatte som lejer.

4 Side 4 af 15 V ApS blev stiftet med en anpartskapital på kr., der ifø1ge den af indklagede udarbejdede vurderingsberetning henstod deponeret på en konto hos Z. Beløbet indgik aldrig på konti tilhørende V ApS. X ApS blev stiftet med en anpartskapital på kr., der angiveligt blev indbetalt i værdier til kurs 716,32. Ifø1ge den af indklagede udarbejdede vurderingsberetning blev der indskudt fø1gende anparter: HSL, share capital eng. pund a FH ApS under stiftelse V ApS under stiftelse Indskudt i alt værdier for Den 28. september 2000 udtrådte P af direktionen i de tre selskaber. Som ny direktør i de tre selskaber blev registreret P s moder, VB. Baggrunden herfor var at Told- og Skat ikke uden sikkerhedsstillelse ville acceptere P som direktør. Indklagede reviderede årsregnskaber pr. 31. december 2000 for alle tre selskaber samt årsregnskaber pr. 31. december 2001 for FH af 17. maj 2000 ApS og X ApS. Den 8. oktober 2002 anmodede Erhvervs- og Selskabsstyrelsen skifteretten om at opløse V ApS, da selskabet ikke havde indsendt årsregnskab for perioden 1. januar 2001 til 31. december Indklagede skrev til Skifteretten den 7. april 2003 og på dette grundlag opløste Skifteretten den 9. april 2003 selskabet. Ved årsskiftet 2002/2003 overdrog FH af 17. maj 2000 ApS driften af salonen til HS v/j, der er født i 1989, og som er barnebarn af VB og niece til P. Der blev ikke betalt for aktiverne. Den 11. april 2003 anmodede Erhvervs- og Selskabsstyrelsen skifteretten om at opløse FH af 17. maj 2000 ApS, da selskabet ikke havde lovlig ledelse, og den 14. august 2003 blev selskabet erklæret konkurs efter at have været under likvidationsbehandling fra den 15. maj Den 5. november 2003 anmodede Erhvervs- og Selskabsstyrelsen skifteretten om at opløse X ApS, da selskabet ikke havde indsendt årsregnskab for perioden 1. januar december Den 11. maj 2004 blev X ApS erklæret konkurs efter at have været under likvidationsbehandling fra den 9. februar Den 29. april 2004 genoptog Skifteretten behandlingen af V ApS og udnævnte advokat NN til likvidator. Klageren har gjort gældende, at indklagede har handlet i strid med god

5 Side 5 af 15 revisionsskik i fø1gende tilfælde: 1. FH af 17. maj 2000 ApS under konkurs Indklagede underskrev i forbindelse med stiftelsen af FH af 17. maj 2000 ApS en vurderingsberetning, hvori han bl.a. erklærede: " Ved stiftelsen overtager FH ApS under stiftelse materielle aktiver, så som inventar og indretning i lejede lokaler til erhvervelsespriser. Til beskrivelse af det indskudte og erhvervede er efterfølgende vist en revideret åbningsbalance forsynet med revisionspåtegning uden forbehold eller supplerende oplysninger. Som uvildig, sagkyndig vurderingsmand kan jeg erklære, at efter min opfattelse svarer nettoværdien af den af stifteren indskudte virksomhed mindst det aftalte vederlag, herunder den pålydende værdi af de anparter, stifteren modtager" Indklagede underskrev i forbindelse med stiftelsen uden forbehold en åbningsbalance, hvori materielle aktiver bestående i inventar og indretning af lejede lokaler var optaget til en værdi på kr. Klager gør gældende, at indklagede i forbindelse med underskrivelsen af vurderingsberetningen og revisionspåtegningen på åbningsbalancen burde have foretaget en fordeling af indskudte materielle anlægsaktiver, således at det fremgik, hvad værdien af henholdsvis inventar og indretning af lejede lokaler udgjorde, at indklagede burde have sikret sig, at værdien af en eventuel indretning af lejemålet indgik i selskabet, derved at lejemålet blev overdraget til selskabet, at indklagede burde have sikret sig at der forelå en specifikation af hvilket inventar stifteren indskød i selskabet, og at indklagede burde have foretaget en vurdering af hvilken værdi, de pågældende aktiver havde for selskabet. Klageren gør i den forbindelse gældende, at det beløb, stifteren betalte til den tidligere lejer for overtagelse af lejemålet ikke nødvendigvis var for inventar og indretning, men helt eller delvist kunne være for afståelse af lejemålet, hvilken værdi ville være værdiløs for selskabet, så længe stifter fortsatte som lejer. Selv hvis lokalerne havde været indrettet til frisørsalon, ville indretningen kun være et aktiv for selskabet i det omfang, selskabet opnåede en lejeretlig beskyttelse til fortsat anvendelse. 2. FH af 17. maj 2000 ApS under konkurs Indklagede reviderede årsregnskabet pr. 31. december for FH af 17. maj 2000 ApS og underskrev en revisionspåtegning uden forbehold. Det var i regnskabet angivet, at selskabet havde materielle anlægsaktiver vedrørende inventar og indretning af lejede lokaler til en værdi på kr.

6 Side 6 af 15 Klager gør gældende, at indklagede forud for afgivelsen af en blank revisionspåtegning burde have foretaget en fordeling af de materielle anlægsaktiver mellem inventar og indretning af lejede lokaler, således at det fremgik, hvad værdien af henholdsvis inventar og indretning af lejede lokaler udgjorde, at indklagede burde have sikret sig en inventarfortegnelse, og at indklagede burde have undersøgt, hvilken værdi de angivne materielle anlægsaktiver havde for selskabet, der ifø1ge årsregnskabet ikke havde drevet virksomhed i regnskabsåret, herunder foretaget nødvendige afskrivninger. Klager gør videre gældende, at indklagede i forbindelse med optagelsen af indretningen af lejemålet som et aktiv burde have sikret sig, at lejemålet tilhørte selskabet. 3. V ApS under konkurs P solgte forretningslokaler, gade, til HC for i alt kr., hvilket beløb henstod deponeret på en konto i Bank A/S hos Z ApS. Ved skrivelse af 29. juni 2000 havde Z overfor indklagede bekræftet, at der henstod deponeret kr. til frigivelse på overtagelsesdagen. Indklagede erklærede i vurderingsberetningen i forbindelse med stiftelsen af V ApS bl.a.: "Ved stiftelsen indskydes i V ApS under stiftelse et kontant indskud på kr Til beskrivelse af det indskudte og erhvervede er efterfølgende vist en revideret åbningsbalance forsynet med revisionspåtegning uden forbehold eller supplerende oplysninger. Som uvildig, sagkyndig vurderingsmand kan jeg erklære, at efter min opfattelse svarer nettoværdien af det ved stiftelsen indskudte beløb mindst til det aftalte vederlag, herunder den pålydende værdi af de anparter, stifteren modtager". Revisionspåtegningen til åbningsbalancen indeholdt hverken forbehold eller supplerende oplysninger. Noterne indeholdt fø1gende oplysninger om kontantbeholdningen: " Kontantbeholdningen udgør en andel af et større beløb deponeret som overdragelsessum hos Z/ Bank, vej, konto efter afhændelse af forretningslokaler, gade ". V ApS havde på intet tidspunkt bankkonti, og beløbet på kr. indgik på intet tidspunkt til selskabet. Klager gør gældende, at indklagede i forbindelse med han underskrev erklæringen i vurderingsberetningen og påtegnede åbningsbalancen uden forbehold burde havet sikret sig, at Z ApS var underrettet om, at kr. af det til fordel for stifteren deponerede beløb var blevet transporteret til V ApS under stiftelse. Så længe sådan underretning ikke var

7 Side 7 af 15 foretaget, beroede selskabets ret på, at stifteren indbetalte indskudskapitalen til selskabet, når Z frigav deponeringen til ham; et sådant stiftertilgodehavende opfylder ikke Anpartsselskabslovens krav til indbetaling af anpartskapitalen. 4. V ApS under konkurs Indklagede reviderede årsregnskabet pr. 31. december 2000 for V ApS uden forbehold eller supplerende bemærkninger. Det var i årsregnskabet pr. 31. december 2000 angivet, at V ApS havde et tilgodehavende for varemellemværende på kr. Beløbet svarede størrelsesmæssigt til den i åbningsbalancen pr. 17. maj 2000 optagne deponerede kontantbeholdning på kr. Årsregnskabet for perioden 17. maj 2000 til 31. december 2000 indeholdt ingen resultatopgørelse og det var i ledelsesberetningen angivet, at selskabet ikke har haft nogen aktivitet siden stiftelsen den 17. maj V ApS var ikke momsregistreret i året Statsautoriseret revisor Kristian J. Krogsgaard forklarede i skrivelse af 7. april 2003 overfor skifteretten i relation til varelager: "Selskabet drev handelsvirksomhed med salg af hårlakker og -farver. Der førtes et lille lager, nærmest et fra dag til dag-lager" Statsautoriseret revisor R, der ikke var i besiddelse af specifikationer eller dokumentationsmateriale vedrørende det pågældende varetilgodehavende, kunne ikke overfor kurator forklare, hvorledes selskabet, der angiveligt havde været uden aktivitet, skulle have erhvervet og solgt varelager og herved opnået et tilgodehavende på kr. Statsautoriseret revisor R angav overfor kurator, at det var P, der var debitor. Klager gør gældende, at indklagede - inden han uden forbehold underskrev revisionspåtegningen på årsregnskabet pr. 31. december 2000, - burde have foretaget nærmere undersøgelser vedrørende det angivne varetilgodehavende, herunder burde han have undersøgt, om tilgodehavendet reelt hidrørte fra manglende indbetaling af selskabskapitalen, og i givet fald have angivet, at selskabet i strid med anpartsselskabslovens 49 havde et tilgodehavende på kr. hos selskabets stifter. Det var i samme regnskab angivet, at selskabet ingen aktivitet havde haft, og selskabet havde hverken købt eller solgt varer eller været momsregistreret. Specielt på den baggrund burde

8 Side 8 af 15 indklagede have foretaget nærmere undersøgelser og ikke blot angive, at der var tale om et varetilgodehavende, ligesom han burde have anført, at forholdet var i strid med anpartsselskabslovens 49. Selv hvis angivelsen i regnskabet havde været korrekt, burde indklagede have angivet, at selskabet havde handlet med nærtstående, og at det var stifteren, der var debitor for selskabets tilgodehavende. 5. V ApS under konkurs Efter at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen havde anmodet Skifteretten om at opløse V ApS, fremsendte indklagede den 7. april 2003 en skrivelse til skifteretten, hvori indklagede bl.a. anførte: "Selskabets hovedanpartshaver pådrog sig en hjertesygdom i 2000, og med dennes fremskriden svandt evnen til at lede selskabet, hvis aktiviteter i forbindelse med den langvarige sygdom svandt ind i løbet af2001 for endeligt at ophøre hen imod årets slutning, hvor det viste sig, at der var opstået en underbalance, der oversteg selskabets egenkapital. Der blev således ikke udarbejdet regnskab for 2001, hvorfor Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i løbet af 2002 rettede henvendelse til ledelsen for ad den vej at indkalde regnskab. Da der ikke forelå grundlag for at udarbejde regnskabet, anmodede man Styrelsen om at lade selskabet opløse ved Skifteretten. Selskabet drev handelsvirksomhed med salg af især hårlakker og -farver. Der førtes et lille lager, nærmest et fra dag til dag-lager, og da selskabet ikke rummede andre aktiver, har det ved selskabets ophør ikke foreligget aktiver til realisation. Anpartskapitalen på kr , der var indskudt af VB opfyldte lovens mindstekrav, og den gæld som har foreligget ved selskabets ophør, har omfattet hoved-anpartshaverens tilgodehavende. Størrelsen heraf kan ikke fastslås med sikkerhed, da der ikke afslutningsvis blev udarbejdet regnskab. Med ovenstående føler jeg mig overbevist om at have medvirket til belysning af de forhold, der har foranlediget ophøret af V ApS. Jeg ser mig ikke i stand til at meddele yderligere, men er naturligvis beredvillig over for en drøftelse, såfremt der måtte være behov herfor". Den 9. april 2003 behandlede skifteretten sagen. Af skifteprotokollen fremgår bl.a. følgende: "Der fremlagdes skrivelse af 7. april 2003 fra statsautoriseret revisor R samt R75S af 9. april Da der efter de foreliggende oplysninger ikke i selskabet findes tilstrækkelige midler til at dække omkostningerne ved en konkursbehandling, bestemte skifteretten at selskabet opløses uden konkurs". Klager gør gældende, at indklagede, der var uden bogføring eller regnskabs- og bilagsmateriale vedrørende eventuelle aktiviteter efter 31. december 2000, ikke havde fornødent grundlag til overfor skifteretten at udtale sig som selskabets

9 Side 9 af 15 revisor om selskabets aktiviteter efter den 31. december 2000 eller om, at hovedanpartshaveren skulle have et tilgodehavende hos selskabet. Klager gør videre gældende, at den af indklagede afgivne erklæring var decideret urigtig i relation til følgende oplysninger: 1. "Anpartskapitalen på kr , der var indskudt af VB opfyldte lovens minimumskrav". Det var ikke VB men P, der som stifter skulle indskydekapitalen, og det var ham, som beløbet deponeret hos Z ApS tilkom. Lovens minimumskrav blev ikke opfyldt, allerede fordi beløbet ikke indgik til selskabet. 2. "Da selskabet ikke rummede andre aktiver, har der ved selskabets ophør ikke foreligget aktiver til realisation". Selskabet havde pr. 31. december 2000 et tilgodehavende på kr. hos selskabets stifter, P, og der forelå ved indklagedes afgivelse af erklæringen overfor skifteretten ingen dokumentation for, at dette tilgodehavende var blevet betalt. 6. X ApS under konkurs I forbindelse med stiftelsen af X ApS underskrev indklagede den 28. juni 2000 en vurderingsberetning, hvori han bl.a. erklærede: "Ved stiftelsen indskydes stifterens anparter/aktier i selskaberne: HSL, FH ApS under stiftelse og V ApS under stiftelse. Til beskrivelse af de indskudte selskabers aktiver er efterfølgende vist en revideret åbningsbalance forsynet med revisionspåtegning uden forbehold eller supplerende oplysninger. Som uvildig, sagkyndig vurderingsmand kan jeg erklære, at efter min opfattelse svarer værdien af de af stifteren indskudte selskaber mindst til det aftalte vederlag, herunder den pålydende værdi af de anparter, stifteren modtager. " Indklagede reviderede uden forbehold åbningsbalancen, hvori var angivet, at X ApS under stiftelse havde aktiver i form af datterselskaber på kr. og i noterne var angivet, at det drejede sig om følgende anparter: HSL, share capital eng. pund á FH ApS under stiftelse V ApS under stiftelse Aktiver i alt

10 Side 10 af 15 HSLblev registreret i det engelske selskabsregister den 15. februar 2000 under Company Nummer Selskabet blev stiftet af The London Law Agency Limited som et skuffeselskab med en nominel selskabskapital på GBP fordelt på anparter på hver 1 GBP. Selskabskapitalen blev ikke indbetalt. The London Law Agency Limited har overfor kurator oplyst at selskabskapitalen ikke var indbetalt, og at anparterne den 15. februar 2000 blev solgt for et mindre beløb i størrelsesordenen GBP. Den 11. december 2001 blev HSL, London EC2M 5SQ opløst. Selskabet indleverede på intet tidspunkt regnskaber. Det var ikke muligt for kurator at fremskaffe oplysninger om aktiviteterne i HSL. Statsautoriseret revisor R oplyste overfor kurator, at han heller ikke havde fået svar på sine spørgsmål, bortset fra en påstand om at en forretningsfører skulle være stukket af med pengene. Klager gør gældende, at indklagede handlede i strid med god revisionsskik ved i vurderingsberetningen underskrevet den 28. juni 2000 overfor Erhvervs- og Selskabsstyrelsen at have erklæret at de i X ApS indskudte anparter i HSL havde en værdi på mindst kr., desuagtet at indklagede var uden dokumentation herfor, herunder for at den angivne kapital på GBP var indbetalt til selskabet. 7. X ApS under konkurs Indklagede reviderede årsregnskabet pr. 31. december 2000 uden forbehold eller supplerende oplysninger. I årsregnskabet var anparterne i HSL fortsat optaget til en værdi på kr. Klager gør gældende, at indklagede handlede i strid med god revisionsskik ved uden forbehold at underskrive revisionspåtegningen på årsregnskabet pr. 31. december 2000, hvori var angivet at anparterne i HSL havde en værdi på kr., desuagtet at indklagede var uden dokumentation for værdien af anparterne. 8. X ApS under konkurs Klager gør gældende, at indklagede handlede i strid med god revisionsskik ved i vurderingsberetningen underskrevet den 28. juni 2000 overfor Erhvervs- og Selskabsstyrelsen at have erklæret at de i X ApS indskudte anparter i V ApS havde en værdi på mindst kr., desuagtet at V ApS blev stiftet, uden at anpartskapitalen reelt blev indskudt i selskabet. Der henvises til klagepunkt 3.

11 Side 11 af X ApS under konkurs Klager gør gældende, at indklagede handlede i strid med god revisionsskik ved i vurderingsberetningen underskrevet den 28. juni 2000 overfor Erhvervs- og Selskabsstyrelsen at have erklæret at de i X ApS indskudte anparter i FH ApS havde en værdi på mindst kr., desuagtet at FH ApS blev stiftet uden at den angivne anpartskapital reelt blev indskudt i selskabet. Klager gør endelig gældende, at der ved fastsættelsen af en eventuel bøde bør tages hensyn til, 1. at indklagede ved revideringen af årsregnskaberne pr. 31. december 2001 for FH af 17. maj 2000 ApS og X ApS tog forbehold for regnskabets rigtighed og herved gav såvel kreditorerne som Erhvervs- og Selskabsstyrelsen mulighed for herefter at reagere på forholdene i de to selskaber, og 2. at indklagede loyalt bar opfyldt sine forpligtelser efter konkurslovens 105, jf. 100 til at bistå bostyret med nødvendige oplysninger Indklagede har principalt gjort gældende, at klageren ikke har nogen retlig interesse i de forhold, klagen angår. Indklagede har i forhold til de tre konkursboer, som klageren repræsenterer, optrådt i overensstemmelse med god revisorskik. Han har afleveret alt relevant materiale til klageren og har deltaget i møder og telefonsamtaler for at medvirke til sagens opklaring. Kurator har ingen retlig interesse i indklagedes adfærd forud for konkursernes indtræden, særlig da det bestrides, at denne adfærd har påført konkursboerne tab. Kurator har endvidere udvist sendrægtighed, idet han allerede i juli og oktober 2003 modtog alt relevante oplysninger fra indklagede og først ved brev af 6. januar 2005 indbragte en klage for Disciplinærnævnet. Klagen bør derfor afvises. Vedrørende klagepunkt 1, 2 og 9, bestrider indklagede, at han har tilsidesat god revisionsskik og har gjort gældende, at han ved at have besigtiget lokalerne før stiftelsen og med den specifikation, der er i slutseddelen med opdeling af aktivet henholdsvis på inventar og på indretning af lejede lokaler med henholdsvis kr. og kr., var i besiddelse af en tilstrækkelig specifikation af inventaret og dokumentation for inventarets værdi. Slutseddelen var dokumentation for, at markedsværdien af forretningen som frisørsalon med inventar var den i vurderingsberetningen fastsatte til kr. I perioden fra stiftelsen og til den 31. december 2000 var der ingen drift i selskabet. Frisørsalonen blev indtil den 31. december 2000 drevet af morderen, VB, personligt. Der var således ingen ændringer i selskabets forhold i perioden fra stiftelsen til den 31. december Det er efterfølgende forhold omkring Z og VBs råden over selskabets aktiver, der er årsag til, at aktiverne ikke er til stede. Indklagedes erklæringer vedrørende selskabets forhold har ikke påført selskabet tab. Vedrørende klagepunkt 3 og 8 bestrider indklagede, at han har tilsidesat god

12 Side 12 af 15 revisionsskik med sin erklæring på vurderingsberetningen. Indklagede har gjort gældende, at han sikrede sig midlernes tilstedeværelse i erklæring fra Z ApS om at midlerne var indbetalt fra Bank A/S. At midlerne muligvis efterfølgende ikke var til stede, betyder ikke, at reglerne om god revisionsskik er tilsidesat. Det er den efterfølgende omstændighed, at Z og VB har rådet over selskabets aktiver, der er årsag til, at aktiverne ikke er til stede. Vedrørende klagepunkt 4 bestrider indklagede, at han har tilsidesat god revisionsskik med sin underskrift på revisionspåtegningen på årsregnskabet pr. 31. december 2000 for V ApS. Indklagede har gjort gældende, at han sikrede sig varemellemværendet på kr. med sin gennemgang af virksomhedens forhold med virksomhedens ledelse, VB. Det bestrides, at indklagede skulle have haft anledning til at betvivle, at stifteren havde indbetalt selskabskapitalen, og at der skulle være et forhold i strid med anpartsselskabsloven 49. Det beror på en misforståelse, når klageren angiver, at indklagede skulle have erklæret, at Z var debitor vedrørende tilgodehavendet på kr. Indklagede konstaterede ikke forhold i strid med anpartsselskabslovens 49. VB oplyste over for indklagede, at varemellemværendet var med hende. Det var et almindeligt debitormellemværende, der ikke gav anledning til bemærkninger. Indklagede bestrider endvidere, at det forhold, at selskabet ikke havde haft nogen aktivitet, skulle kunne begrunde en nærmere undersøgelse af, om der var forhold i strid med anpartsselskabslovens 49, at der var noget grundlag for i selskabet at have erklæret, at selskabet havde handlet med nærtstående og at der var grundlag for at erklære, at det var stifteren, der var debitor for selskabets tilgodehavende vedr. det konstaterede varemellemværende. Vedrørende klagepunkt 5 bestrider indklagede, at han har tilsidesat god revisionsskik. Indklagede har gjort gældende, at han ikke afgav urigtige erklæringer i sin skrivelse af 7. april 2003 til skifteretten, og at han ikke erklærede sig om forhold, han var uden kendskab til. Erklæringerne blev ikke afgivet med det formål at undgå, at V ApS blev undergivet likvidations- og konkursbehandling. Vedrørende klagepunkt 6 bestrider indklagede, at han har tilsidesat god revisionsskik ved at have erklæret, at de i X ApS indskudte anparter i HSL havde en værdi af mindst kr. Indklagede opfyldte sin undersøgelsespligt vedrørende selskabet og støttede sig på den af stifteren afgivne erklæring i vurderingsberetningen for X ApS og den foreliggende dokumentation. Vedrørende klagepunkt 7 bestrider indklagede, at han har tilsidesat god revisionsskik med sin revisorpåtegning på årsregnskabet pr. 31. december 2000 for X ApS vedrørende angivelsen om, at anparterne i HSL havde en værdi på kr. HSL var stiftet den 15. februar 2000, og

13 Side 13 af 15 selskabets første regnskabsår løb fra stiftelsen til den 15. marts På tidspunktet for årsregnskabet havde indklagede ikke andet grundlag end at erklære sig i overensstemmelse med den af VB afgivne erklæring og beretning af 28. juni I årsregnskabet for X ApS pr. 31. december 2001 anførte indklagede værdien af HSL til 0 kr. og tog forbehold for værdien i regnskabet Indklagede har i forbindelse med stiftelsen af de tre omhandlede selskaber handlet forskriftmæssigt og i overensstemmelse med de krav til påpasselighed, der kræves af en revisor i forbindelse med stiftelse af selskaber og udarbejdelse af årsregnskaber for selskaber. Indklagede udviste påpasselighed og efterprøvede alle oplysninger. Selskabernes stifter og ejeren af selskaberne tømte efterfølgende selskaberne, uden at indklagede kunne afværge det. I regnskaberne pr. 31. december 2001 har indklagede på forskriftsmæssig vis taget forbehold for deres rigtighed. Parterne har været indkaldt til et møde i nævnet, der afholdtes den 7. oktober Ved dette møde mødte alene indklagede samt hans advokat, Y, og bisidderen statsautoriseret revisor TJ. Under mødet uddybede indklagedes advokat indklagedes ovennævnte anbringender, ligesom indklagede fik lejlighed til at besvare nævnets supplerende spørgsmål. Disciplinærnævnet udtaler: For så vidt indklagede har gjort gældende, at sagen bør afvises som følge af advokat NNs angiveligt manglende retlige interesse i klagen, bemærkes, at klagen er indgivet af advokat NN i hans egenskab af kurator i selskaberne X ApS under konkurs, FH af 17. maj 2000 ApS under konkurs og V ApS under konkurs. Som kurator påhviler det bl.a. advokat NN at varetage konkursboernes interesser, herunder at repræsentere boerne i enhver henseende. Klagen må således anses for indgivet af den nuværende ledelse af de omhandlede 3 anpartsselskaber. På denne baggrund findes klager at have en have en konkret og individuel interesse i at få fastslået, om indklagede ved sit arbejde som revisor for de omhandlede selskaber, herunder også inden konkursen har handlet i overensstemmelse med god revisorskik. Klager findes derfor at have en fornøden retlig interesse i nævnets vurdering af de af klagen omfattede forhold, hvorfor klagen tages under realitetsbehandling. - o O o -

14 Side 14 af 15 Klagepunkterne 1, 2 og 9 vedrører værdiansættelse, ejendomsret og præsentation i vurderingsberetning og årsregnskab for 2000 af aktiverne på kr., som ved stiftelsen blev indskudt i FH af 17. maj 2000 ApS Under hensyn til at aktiverne er erhvervet fra tredjemand umiddelbart før stiftelsen af selskabet, finder Disciplinærnævnet således som sagen foreligger oplyst ikke anledning til at kritisere selve værdiansættelsen af aktiverne. Når henses til, at vurderingsberetningen først er underskrevet den 28. juni 2000, finder nævnet derimod, at det såvel i vurderingsberetningen som i åbningsbalancen burde have været oplyst, at selskabet ikke var lejer af de lokaler, hvor selskabet havde investeret i indretning af lejede lokaler. Den samme oplysning burde også være fremgået af det efterfølgende årsregnskab for Nævnet finder ligeledes, at det ikke er i overensstemmelse med god regnskabsskik at undlade at oplyse om værdien af inventar og værdien af indretningen af lejede lokaler i 2 separate regnskabsposter. Nævnet finder herefter, at indklagede har tilsidesat god revisorskik ved at undlade at oplyse forholdet i vurderingsberetningen og ved at undlade at tage forbehold i revisionspåtegningen for manglende oplysning om ejerskab til lejemålet og manglende oplysning om værdien af inventar og værdien af indretningen af lejede lokaler. Klagepunkterne 3, 4, 6, 7 og 8 vedrører spørgsmålet om tilstedeværelsen af indskudskapitalen ved stiftelse af V ApS, HSLog X ApS samt den efterfølgende vurdering af selskabernes værdi pr. 31. december Efter de oplysninger, der foreligger for nævnet, må det lægges til grund, at indklagede ikke har udført de nødvendige handlinger til understøttelse af sine konklusioner, herunder gennemgang af efterfølgende begivenheder, inden afgivelse af vurderingsberetningerne og erklæringerne på årsregnskaberne. Der er i øvrigt efter nævnets opfattelse tale om væsentlig tilsidesættelse af god revisorskik, for så vidt indklagede har afgivet de omhandlede beretninger og erklæringer på grundlag af en dokumentation, som i alt væsentligt hidrører alene fra oplysninger fra selskabernes stifter og ledelse. Vedrørende klagepunkt 5 bemærkes endelig, at det fremgår af sagens oplysninger, at indklagede ikke ses at have været i besiddelse af en dokumentation som kunne berettige til at afgive et notat som det afgivne overfor skifteretten. Disciplinærnævnet har herved særlig henset til det forhold, at der overhovedet ikke har eksisteret en tilfredsstillende bogføring hos klienten, som kunne dokumentere de af indklagede afgivne udsagn om aktiver og gæld. Afslutningsvis bemærkes, at det findes uden betydning i nærværende sammenhæng, at ingen af kreditorerne, som påstået af indklagede, angiveligt

15 Side 15 af 15 har lidt noget tab, og at indklagede i sin erklæring på årsregnskabet for 2001 har taget forbehold. Tværtimod burde indklagedes opmærksomhed og krav til dokumentation for rigtigheden af de i åbningsbalancerne og årsregnskaberne indeholdte oplysninger have været skærpet, når der hensås til kundens økonomiske fortid. - o O o - Sammenfattende findes indklagede således i en række tilfælde at have tilsidesat sine pligter som statsautoriseret revisor. Ved fastsættelsen af den forskyldte disciplinærstraf finder nævnet særligt at måtte hense til, at indklagede ved sine ovennævnte handlinger har udvist en grundlæggende mangel på forståelse af sin opgave som "offentlighedens tillidsrepræsentant". Indklagede pålægges derfor i medfør af 20, stk. 1, i lov om statsautoriserede og registrerede revisorer en bøde på kr. T h i b e s t e m m e s : Indklagede statsautoriseret revisor R pålægges en bøde på kr. Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 21, 2100 København Ø - Tlf Telefontid mandag fredag kl Cookie

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 27. april 2006 (sag nr. 4-2005-R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 27. april 2006 (sag nr. 4-2005-R) Side 1 af 5 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 27. april 2006 (sag nr. 4-2005-R) K mod Registreret revisor R Ved brev af 4. februar 2005 har advokat NN som kurator

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 4. juli 2006 (sag nr R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 4. juli 2006 (sag nr R) Side 1 af 5 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 4. juli 2006 (sag nr. 78-2005-R) K mod Registreret revisor R Ved skrivelse af 21. november 2005 har Skat indgivet

Læs mere

Side 1 af 11 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 22. marts 2006 (sag nr. 33-2004-R og 12-2005-R) K mod Registreret revisor R Ved skrivelse af 1. september 2004

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 29. december 2006 (sag nr. 71-2005-R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 29. december 2006 (sag nr. 71-2005-R) Side 1 af 8 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 29. december 2006 (sag nr. 71-2005-R) ToldSkat mod Registreret revisor R Ved skrivelse af 2. november 2005 har

Læs mere

B e s l u t n i n g. Den 14. marts 2012 blev der i. sag nr. 83/2011. A ApS (Cvr-nr. xx xx xx xx) under konkurs v/ kurator advokat B.

B e s l u t n i n g. Den 14. marts 2012 blev der i. sag nr. 83/2011. A ApS (Cvr-nr. xx xx xx xx) under konkurs v/ kurator advokat B. Den 14. marts 2012 blev der i sag nr. 83/2011 A ApS (Cvr-nr. xx xx xx xx) under konkurs v/ kurator advokat B mod Registreret revisor C truffet følgende B e s l u t n i n g Ved skrivelse af 17. oktober

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. april 2006 (sag nr R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. april 2006 (sag nr R) Side 1 af 5 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. april 2006 (sag nr. 26-2005-R) K mod R K e n d e l s e: Ved skrivelse af 16. juni 2005 har ToldSkat København

Læs mere

Den 22. oktober 2008 blev der i. sag nr. 5/2008-R SKAT. mod. registreret revisor A. afsagt sålydende K E N D E L S E:

Den 22. oktober 2008 blev der i. sag nr. 5/2008-R SKAT. mod. registreret revisor A. afsagt sålydende K E N D E L S E: Den 22. oktober 2008 blev der i sag nr. 5/2008-R SKAT mod registreret revisor A afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 25. januar 2008 har [skattecenter] efter bemyndigelse klaget over registreret

Læs mere

K e n d e l s e: Den 9. juni 2015 blev der i sag nr. 2/2015. Erhvervsstyrelsen. mod. registreret revisor Preben Møgelmose.

K e n d e l s e: Den 9. juni 2015 blev der i sag nr. 2/2015. Erhvervsstyrelsen. mod. registreret revisor Preben Møgelmose. Den 9. juni 2015 blev der i sag nr. 2/2015 Erhvervsstyrelsen mod registreret revisor Preben Møgelmose afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 18. december 2014 har Erhvervsstyrelsen i medfør

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 14. juni 2006 (sag nr R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 14. juni 2006 (sag nr R) Side 1 af 6 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 14. juni 2006 (sag nr. 8-2005-R) K mod Revisionsfirmaet RR Registrerede revisorer aps Registreret revisor R Ved

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 26.november 2007 (sag nr R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 26.november 2007 (sag nr R) Side 1 af 7 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 26.november 2007 (sag nr. 29-2007-R) REVISORTILSYNET mod Registreret revisor R Ved skrivelse af 14. juni 2007

Læs mere

K e n d e l s e: Den 22. juli 2015 blev der i sag nr. 9/2015. Nordjyllands Politi. mod. tidligere registreret revisor Torben Steen Rasmussen

K e n d e l s e: Den 22. juli 2015 blev der i sag nr. 9/2015. Nordjyllands Politi. mod. tidligere registreret revisor Torben Steen Rasmussen Den 22. juli 2015 blev der i sag nr. 9/2015 Nordjyllands Politi mod tidligere registreret revisor Torben Steen Rasmussen afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 19. december 2014 har Nordjyllands

Læs mere

kendelse: Den 13. maj 2013 blev der i sag nr. 59/2012 Skat mod revisionsfirmaet A samt registreret revisor [revisor] afsagt sålydende

kendelse: Den 13. maj 2013 blev der i sag nr. 59/2012 Skat mod revisionsfirmaet A samt registreret revisor [revisor] afsagt sålydende Den 13. maj 2013 blev der i sag nr. 59/2012 Skat mod revisionsfirmaet A samt registreret revisor [revisor] afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelser af 16. august og 3. september 2012 har Skat i medfør

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. januar 2007 har Skattecenter [by] klaget over registreret revisor A.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. januar 2007 har Skattecenter [by] klaget over registreret revisor A. Den 24. september 2008 blev i sag nr. 2/2007-R Skattecenter [by] mod Registreret revisor A afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. januar 2007 har Skattecenter [by] klaget over registreret

Læs mere

Skatteministeriet, Told- og Skattestyrelsen

Skatteministeriet, Told- og Skattestyrelsen Side 1 af 8 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 12. september 2006 (sag nr. 21-2005-R) Skatteministeriet, Told- og Skattestyrelsen mod Registreret revisor R Ved

Læs mere

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: S stiftede i 1996 [Virksomhed A/S], hvis bestyrelse bestod af [S], [T] og [U].

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: S stiftede i 1996 [Virksomhed A/S], hvis bestyrelse bestod af [S], [T] og [U]. København, den 29. august 2014 Sagsnr. 2013-1715/HCH 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [advokat A] som kurator for [Virksomhed A] og som advokat for [Bank Y] klaget over [indklagede],

Læs mere

K e n d e l s e: Den 28. februar 2011 blev der i sag nr. 44/2009. A som anpartshaver i B ApS under tvangsopløsning. mod. Statsautoriseret revisor C

K e n d e l s e: Den 28. februar 2011 blev der i sag nr. 44/2009. A som anpartshaver i B ApS under tvangsopløsning. mod. Statsautoriseret revisor C Den 28. februar 2011 blev der i sag nr. 44/2009 A som anpartshaver i B ApS under tvangsopløsning mod Statsautoriseret revisor C og D A/S afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelser af 4. august 2009

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR STATSAUTORISEREDE OG REGISTREREDE REVISORERS KENDELSE AF 16. AUGUST 2005 (SAG NR R)

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR STATSAUTORISEREDE OG REGISTREREDE REVISORERS KENDELSE AF 16. AUGUST 2005 (SAG NR R) Side 1 af 5 DISCIPLINÆRNÆVNET FOR STATSAUTORISEREDE OG REGISTREREDE REVISORERS KENDELSE AF 16. AUGUST 2005 (SAG NR. 18-2004-R) K mod Registreret revisor R Ved skrivelse af 17. maj 2004 har advokat NN på

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR STATSAUTORISEREDE OG REGISTREREDE REVISORERS KENDELSE AF 13. MAJ 2005 (SAG NR. 27-2004-R)

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR STATSAUTORISEREDE OG REGISTREREDE REVISORERS KENDELSE AF 13. MAJ 2005 (SAG NR. 27-2004-R) Side 1 af 14 DISCIPLINÆRNÆVNET FOR STATSAUTORISEREDE OG REGISTREREDE REVISORERS KENDELSE AF 13. MAJ 2005 (SAG NR. 27-2004-R) K mod Registreret revisor R Ved skrivelse af 29. juni 2004 har ToldSkat indgivet

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR STATSAUTORISEREDE OG REGISTREREDE REVISORERS KENDELSE AF 21. DECEMBER 2005 (SAG NR R)

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR STATSAUTORISEREDE OG REGISTREREDE REVISORERS KENDELSE AF 21. DECEMBER 2005 (SAG NR R) Side 1 af 12 DISCIPLINÆRNÆVNET FOR STATSAUTORISEREDE OG REGISTREREDE REVISORERS KENDELSE AF 21. DECEMBER 2005 (SAG NR. 57-2004-R) K mod Registreret revisor R Ved skrivelse af 17. december 2004 har Politimesteren

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 20. december 2007 (sag nr. 9-2007-S)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 20. december 2007 (sag nr. 9-2007-S) Side 1 af 9 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 20. december 2007 (sag nr. 9-2007-S) K mod Statsautoriseret revisor R Ved brev af 26. februar 2007 har advokat

Læs mere

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede].

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede]. København, den 15. december 2015 Sagsnr. 2015-1254/CHN 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede]. Klagens tema: Advokat [A] har

Læs mere

Ved brev af 16. maj 2006 har advokat X på vegne af boet efter NN klaget over registreret revisor R.

Ved brev af 16. maj 2006 har advokat X på vegne af boet efter NN klaget over registreret revisor R. Side 1 af 6 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 18. september 2007 (sag nr. 40-2006-R) K mod Registreret revisor R Ved brev af 16. maj 2006 har advokat X på vegne

Læs mere

kendelse: Den 31. august 2018 blev der i sag nr. 008/2018 A ApS under konkurs mod forhenværende registreret revisor B afsagt sålydende

kendelse: Den 31. august 2018 blev der i sag nr. 008/2018 A ApS under konkurs mod forhenværende registreret revisor B afsagt sålydende Den 31. august 2018 blev der i sag nr. 008/2018 A ApS under konkurs mod forhenværende registreret revisor B afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse modtaget 2. februar 2018 har A ApS under konkurs ved

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR STATSAUTORISEREDE OG REGISTREREDE REVISORERS KENDELSE AF 11. JULI 2007 (SAG NR. 69-2006-S)

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR STATSAUTORISEREDE OG REGISTREREDE REVISORERS KENDELSE AF 11. JULI 2007 (SAG NR. 69-2006-S) Side 1 af 5 DISCIPLINÆRNÆVNET FOR STATSAUTORISEREDE OG REGISTREREDE REVISORERS KENDELSE AF 11. JULI 2007 (SAG NR. 69-2006-S) K mod statsautoriseret revisor R Ved brev af 16. oktober 2006 har K ApS (v/

Læs mere

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 24. marts 2011 har Klager ApS klaget over de registrerede revisorer R1 og R2.

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 24. marts 2011 har Klager ApS klaget over de registrerede revisorer R1 og R2. Den 20. februar 2012 blev i sag nr. 30/2011 Klager ApS (advokat [Klagers advokat]) mod 1. Registreret revisor R1 (advokat [R1 s advokat]) og 2. Registreret revisor R2 (advokat [R2 s advokat]) afsagt følgende

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. oktober 2006 (sag nr S)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. oktober 2006 (sag nr S) Side 1 af 5 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. oktober 2006 (sag nr. 70-2005-S) K OG KK mod Statsautoriseret revisor R Ved skrivelse af 17. oktober 2005

Læs mere

K e n d e l s e: Den 13. maj 2008 blev der i. sag nr. 75/2005-S. Advokat B. mod. statsautoriseret revisor A. afsagt sålydende

K e n d e l s e: Den 13. maj 2008 blev der i. sag nr. 75/2005-S. Advokat B. mod. statsautoriseret revisor A. afsagt sålydende Den 13. maj 2008 blev der i sag nr. 75/2005-S Advokat B mod statsautoriseret revisor A afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved kendelse afsagt den 30. januar 2007 af Disciplinærnævnet for Statsautoriserede

Læs mere

Omdannelse af et andelsselskab med begrænset ansvar til aktieselskab nægtet registreret på grund af manglende omdannelsesplan m.v.

Omdannelse af et andelsselskab med begrænset ansvar til aktieselskab nægtet registreret på grund af manglende omdannelsesplan m.v. Kendelse af 25. september 1995. 95-12.636. Omdannelse af et andelsselskab med begrænset ansvar til aktieselskab nægtet registreret på grund af manglende omdannelsesplan m.v. Aktieselskabslovens 135. (Eskil

Læs mere

B e s l u t n i n g. Revisornævnet forstår den tilbageværende klage således, at der klages over:

B e s l u t n i n g. Revisornævnet forstår den tilbageværende klage således, at der klages over: Den 23. april 2015 blev der i sag nr. 96/2013 A A/S og til dels B A/S mod registreret revisor C afsagt sålydende B e s l u t n i n g Ved skrivelse af 16. juli 2013 har advokat D på vegne A A/S og B A/S,

Læs mere

Undertegnede skal herved forespørge foreningen om tilladelse til overdragelse af andelsbevis [sælgers navn og boligens nr.] til [klagers navn].

Undertegnede skal herved forespørge foreningen om tilladelse til overdragelse af andelsbevis [sælgers navn og boligens nr.] til [klagers navn]. 1 København, den 28. juli 2010 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Jørgen Steve Storegade 20 9560 Hadsund Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning for en difference i

Læs mere

K E N D E L S E: Ved brev af 22. marts 2008 har C på egne og på vegne af B ApS klaget over statsautoriseret revisor A.

K E N D E L S E: Ved brev af 22. marts 2008 har C på egne og på vegne af B ApS klaget over statsautoriseret revisor A. Den 15. maj 2009 blev der i sag nr. 18/2008-S B ApS og C mod statsautoriseret revisor A afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved brev af 22. marts 2008 har C på egne og på vegne af B ApS klaget over statsautoriseret

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse/beslutning af 18. september 2007 (sag nr. 65/2005-S)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse/beslutning af 18. september 2007 (sag nr. 65/2005-S) Side 1 af 7 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse/beslutning af 18. september 2007 (sag nr. 65/2005-S) K mod RRR Statsautoriseret revisionsaktieselskab og Revisor

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 12. april 2007 (sag nr R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 12. april 2007 (sag nr R) Side 1 af 8 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 12. april 2007 (sag nr. 65-2006-R) K mod Registreret revisor R. Ved brev af 14. september 2006 har A v/ K klaget

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 10. december 2007 (sag nr. 41-2007-S)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 10. december 2007 (sag nr. 41-2007-S) Side 1 af 10 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 10. december 2007 (sag nr. 41-2007-S) REVISORTILSYNET mod Statsautoriseret revisor R Ved brev af 11. juli 2007

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 21. august 2007 (sag nr. 27-2006-S)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 21. august 2007 (sag nr. 27-2006-S) Side 1 af 8 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 21. august 2007 (sag nr. 27-2006-S) K mod Statsautoriseret revisor R Ved brev af 20. marts 2006 har K klaget over

Læs mere

kendelse: Overførslerne fra E omfatter F Advokatanpartsselskab (F ApS) G Advokatanpartsselskab (G ApS) A (A) og H (H).

kendelse: Overførslerne fra E omfatter F Advokatanpartsselskab (F ApS) G Advokatanpartsselskab (G ApS) A (A) og H (H). Den 15. april 2014 blev der i sag nr. 61/2013 A mod Registreret revisor B afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse modtaget i Revisornævnet den 1. november 2012 har A i medfør af revisorlovens 43, stk.

Læs mere

Den 18. juni 2018 blev der i sag nr. 8/ genoptaget. Skat mod statsautoriseret revisor A. afsagt sålydende: kendelse:

Den 18. juni 2018 blev der i sag nr. 8/ genoptaget. Skat mod statsautoriseret revisor A. afsagt sålydende: kendelse: Den 18. juni 2018 blev der i sag nr. 8/2017 - genoptaget Skat mod statsautoriseret revisor A afsagt sålydende: kendelse: Sagsfremstilling: Den 4. april 2018 blev der i sag nr. 8/2017, Skat mod statsautoriseret

Læs mere

K E N D E L S E: Ved brev af 16. februar 2006 har kurator for B ApS under konkurs klaget over registreret revisor A.

K E N D E L S E: Ved brev af 16. februar 2006 har kurator for B ApS under konkurs klaget over registreret revisor A. Den 18. juli 2008 blev der i sag nr. 24/2006-R Advokat C ved advokat D som kurator for B ApS under konkurs mod registreret revisor A afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved brev af 16. februar 2006 har kurator

Læs mere

K e n d e l s e: Klagen drejer sig om manglende indberetning af fri bil og tantieme for selskabets hovedaktionær og direktør.

K e n d e l s e: Klagen drejer sig om manglende indberetning af fri bil og tantieme for selskabets hovedaktionær og direktør. Den 29. maj 2013 blev der i sag nr. 20/2012 Skat mod A Registreret Revisionsanpartsselskab, cvr-nr. xxxx - xxxx, registreret revisor B og tidligere registreret revisor C afsagt sålydende K e n d e l s

Læs mere

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede].

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede]. København, den 29. februar 2016 Sagsnr. 2015-3592/HCH 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede]. Klagens tema: [Klager] har klaget over, at [indklagede],

Læs mere

kendelse: Den 11. juni 2015 blev der i sag nr. 121/2014 Erhvervsstyrelsen mod statsautoriseret revisor Poul Mahrt afsagt sålydende

kendelse: Den 11. juni 2015 blev der i sag nr. 121/2014 Erhvervsstyrelsen mod statsautoriseret revisor Poul Mahrt afsagt sålydende Den 11. juni 2015 blev der i sag nr. 121/2014 Erhvervsstyrelsen mod statsautoriseret revisor Poul Mahrt afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 22. december 2014 har Erhvervsstyrelsen i medfør af revisorlovens

Læs mere

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 25. august 2009 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor A.

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 25. august 2009 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor A. Den 21. December 2009 blev i sag nr. 45/2009-R Revisortilsynet mod Registreret revisor A afsagt følgende K e n d e l s e : Ved skrivelse af 25. august 2009 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor

Læs mere

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 18. november 2010 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor A.

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 18. november 2010 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor A. Den 22. august 2011 blev i sag nr. 73/2010 Erhvervs- og Selskabsstyrelsen mod Registreret revisor A afsagt følgende K e n d e l s e : Ved skrivelse af 18. november 2010 har Revisortilsynet klaget over

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 20. juni 2006 (sag nr R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 20. juni 2006 (sag nr R) Side 1 af 5 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 20. juni 2006 (sag nr. 4-2006-R) REVISORTILSYNET mod Revisorvirksomheden RR Ved brev af 13. januar 2006 har Revisortilsynet

Læs mere

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 2. marts 2007 klagede D A/S v/direktør B ved statsautoriseret revisor E over registreret revisor A.

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 2. marts 2007 klagede D A/S v/direktør B ved statsautoriseret revisor E over registreret revisor A. Den 18. marts 2009 blev der i sag nr. 10/2007-R B og C ApS mod registreret revisor A afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 2. marts 2007 klagede D A/S v/direktør B ved statsautoriseret revisor

Læs mere

På klagerens ekstraordinære generalforsamling den 29. juli 1997 forelå bl.a. følgende forslag fra bestyrelsen:

På klagerens ekstraordinære generalforsamling den 29. juli 1997 forelå bl.a. følgende forslag fra bestyrelsen: Kendelse af 9. oktober 1998. 98-51.826. Krav om revisorerklæring som dokumentation for, at underskuddet på datoen for kapitalnedsættelse mindst svarede til nedsættelsesbeløbet. Krav om korrigering af anmeldelse.

Læs mere

6. advokatkreds K E N D E L S E

6. advokatkreds K E N D E L S E København, den 24. januar 2019 Sagsnr. 2018-947/CHO 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [kurator] som kurator i [virksomhed A] A/S under tvangsopløsning under konkurs

Læs mere

K E N D E L S E: Den 13. februar 2009 blev der i. sag nr. 3-4/2008-R. Skattecenter København. mod. Registreret revisor Henning Carsten Schmidt

K E N D E L S E: Den 13. februar 2009 blev der i. sag nr. 3-4/2008-R. Skattecenter København. mod. Registreret revisor Henning Carsten Schmidt Den 13. februar 2009 blev der i sag nr. 3-4/2008-R Skattecenter København mod Registreret revisor Henning Carsten Schmidt afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved 2 skrivelser af 21. januar 2008 har Skattecenter

Læs mere

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 12. oktober 2007 har Skattecenter [by] klaget over tidligere registreret revisor A.

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 12. oktober 2007 har Skattecenter [by] klaget over tidligere registreret revisor A. Den 24. september 2008 blev i sag nr. 67/2007-R Skattecenter [by] mod Registreret revisor A afsagt følgende K e n d e l s e : Ved skrivelse af 12. oktober 2007 har Skattecenter [by] klaget over tidligere

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 26. august 2011 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor A.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 26. august 2011 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor A. Den 14. december 2012 blev der i sag nr. 89/2011 Revisortilsynet mod Registreret revisor A afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 26. august 2011 har Revisortilsynet klaget over registreret

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 28. august 2007 (sag nr R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 28. august 2007 (sag nr R) Side 1 af 8 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 28. august 2007 (sag nr. 10-2006-R) REVISORTILSYNET mod RR Revision Ved brev af 26. januar 2006 har Revisortilsynet

Læs mere

beslutning: De erklæringer, der ligger til grund for A s klage, er erklæringer med sikkerhed, som er omfattet af revisorlovens 1, stk. 2.

beslutning: De erklæringer, der ligger til grund for A s klage, er erklæringer med sikkerhed, som er omfattet af revisorlovens 1, stk. 2. Den 29. september 2017 blev der i sag nr. 099/2016 A mod registeret revisor B truffet sålydende beslutning: Ved skrivelse af 13. april 2016 har cand. jur. C på vegne A i medfør af revisorlovens 43, stk.

Læs mere

K e n d e l s e: Den 25. marts 2015 blev der i sag nr. 144/2013. A ApS og B. mod. registreret revisor K. afsagt sålydende

K e n d e l s e: Den 25. marts 2015 blev der i sag nr. 144/2013. A ApS og B. mod. registreret revisor K. afsagt sålydende Den 25. marts 2015 blev der i sag nr. 144/2013 A ApS og B mod registreret revisor K afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 3. december 2013 har A ApS (CVR. XX XX XX XX) og B (CVR.nr. XX XX

Læs mere

K E N D E L S E: Følgende forbehold og konklusion fremgår af kvalitetskontrollantens erklæring:

K E N D E L S E: Følgende forbehold og konklusion fremgår af kvalitetskontrollantens erklæring: Den 28. maj 2014 blev der i sag nr. 161/2013 Revisortilsynet mod Registreret revisor Uffe Søgaard afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 22. november 2013 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens

Læs mere

1. SELSKABETS NAVN OG HJEMSTED Selskabets navn er Komplementarselskabet San Michael 1. sal (herefter Komplementarselskabet ).

1. SELSKABETS NAVN OG HJEMSTED Selskabets navn er Komplementarselskabet San Michael 1. sal (herefter Komplementarselskabet ). V E D T Æ G T E R F O R K O M P L E M E N T A R S E L S K A B E T - S A N M I C H A E L 1. S A L 1. SELSKABETS NAVN OG HJEMSTED 1.1. Selskabets navn er Komplementarselskabet San Michael 1. sal (herefter

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 17. november 2014 (J.nr. 2014-0037118) Lukning af adgang

Læs mere

Den 18. december 2013 blev der i sag nr. 66/2013. Revisortilsynet. mod. Statsautoriseret revisor A. afsagt sålydende. Kendelse:

Den 18. december 2013 blev der i sag nr. 66/2013. Revisortilsynet. mod. Statsautoriseret revisor A. afsagt sålydende. Kendelse: Den 18. december 2013 blev der i sag nr. 66/2013 Revisortilsynet mod Statsautoriseret revisor A afsagt sålydende Kendelse: Revisortilsynet har ved skrivelse af 14. februar 2013 indbragt statsautoriseret

Læs mere

K E N D E L S E : Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at A har været registreret som revisor siden den 19. december 1974.

K E N D E L S E : Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at A har været registreret som revisor siden den 19. december 1974. Den 14. marts 2008 blev i sag nr. 48/2007-R Revisortilsynet mod Registreret revisor A afsagt sålydende K E N D E L S E : Ved skrivelse 15. august 2007 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens 19,

Læs mere

K e n d e l s e: Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at Bengt Møller har været beskikket som registreret revisor siden den 18. juli 1978.

K e n d e l s e: Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at Bengt Møller har været beskikket som registreret revisor siden den 18. juli 1978. Den 17. november 2009 blev der i sag nr. 16/2009-R Revisortilsynet mod Revisionsvirksomheden Bengt Møller, CVR-nr. 84 47 34 13 og Registreret revisor Bengt Møller afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [ ].

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [ ]. København, den 23. maj 2014 Sagsnr. 2013-3404/HCH 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [ ]. Sagens tema: [Klager] har klaget over, at [indklagede]

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 29. december 2006 (sag nr. 77-2005-R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 29. december 2006 (sag nr. 77-2005-R) Side 1 af 10 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 29. december 2006 (sag nr. 77-2005-R) K mod Registreret revisor R Ved brev af 24. november 2005 har advokat NN

Læs mere

Ved brev af 15. november 2006 har advokat og administrator for Andelsboligforeningen K, NN, indgivet klage over statsautoriseret revisor R.

Ved brev af 15. november 2006 har advokat og administrator for Andelsboligforeningen K, NN, indgivet klage over statsautoriseret revisor R. Side 1 af 8 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 19. november 2007 (sag nr. 72-2006-S) K mod Statsautoriseret revisor R Ved brev af 15. november 2006 har advokat

Læs mere

K e n d e l s e: Den 13. september 2011 blev der i sag nr. 68/2010. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. mod. registreret revisor A.

K e n d e l s e: Den 13. september 2011 blev der i sag nr. 68/2010. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. mod. registreret revisor A. Den 13. september 2011 blev der i sag nr. 68/2010 Erhvervs- og Selskabsstyrelsen mod registreret revisor A afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 20. oktober 2010 har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen

Læs mere

K e n d e l s e: Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at B har været beskikket som statsautoriseret revisor siden den 6. februar 1978.

K e n d e l s e: Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at B har været beskikket som statsautoriseret revisor siden den 6. februar 1978. Den 5. juli 2010 blev i sag nr. 38/2009 A mod Statsautoriseret revisor B afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 7. juli 2009 har A klaget over statsautoriseret revisor B. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om opløsning af erhvervsdrivende fonde (likvidation, konkurs, tvangsopløsning og fusion) 1)

Bekendtgørelse for Færøerne om opløsning af erhvervsdrivende fonde (likvidation, konkurs, tvangsopløsning og fusion) 1) Nr. 1386 11. december 2007 Bekendtgørelse for Færøerne om opløsning af erhvervsdrivende fonde (likvidation, konkurs, tvangsopløsning og fusion) 1) Kapitel 1 Likvidation Kapitel 2 Konkurs Kapitel 3 Tvangsopløsning

Læs mere

B e s l u t n i n g: Ved skrivelse af 15. november 2007 indgav K en klage over statsautoriseret R (nævnets journalnummer 65/2007-S).

B e s l u t n i n g: Ved skrivelse af 15. november 2007 indgav K en klage over statsautoriseret R (nævnets journalnummer 65/2007-S). Den 30. september 2009 blev der i sag nr. 57/2008-S K mod Statsautoriseret revisor R truffet følgende B e s l u t n i n g: Ved skrivelse af 15. november 2007 indgav K en klage over statsautoriseret R (nævnets

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe. 1 København, den 26. oktober 2009 KENDELSE Klager ctr. Manja Conrad Torvegade 7B. 1 7100 Vejle Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har givet mangelfulde oplysninger til køber vedrørende en kommende

Læs mere

VEJLEDNING OM Stiftelse af et kapitalselskab, inkl. udkast til en vedtægt for et aktieselskab og anpartsselskab UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen

VEJLEDNING OM Stiftelse af et kapitalselskab, inkl. udkast til en vedtægt for et aktieselskab og anpartsselskab UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen VEJLEDNING OM Stiftelse af et kapitalselskab, inkl. udkast til en vedtægt for et aktieselskab og anpartsselskab UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen Maj 2011 Indholdsfortegnelse 1. Stiftelse af kapitalselskab...

Læs mere

K e n d e l s e : Den 20. juni 2011 blev i sag nr. 31/2010. A ApS. mod. Registreret revisor B. afsagt følgende

K e n d e l s e : Den 20. juni 2011 blev i sag nr. 31/2010. A ApS. mod. Registreret revisor B. afsagt følgende Den 20. juni 2011 blev i sag nr. 31/2010 A ApS mod Registreret revisor B afsagt følgende K e n d e l s e : Ved en udateret skrivelse, modtaget den 10. juni 2010, har A ApS i medfør af revisorlo-vens 43,

Læs mere

k e n d e l s e: Klagen angår i det væsentlige mangelfuld planlægning af revision og manglende forbehold.

k e n d e l s e: Klagen angår i det væsentlige mangelfuld planlægning af revision og manglende forbehold. Den 9. december 2013 blev i sag 55/2013 Revisortilsynet mod Registreret revisor A afsagt sålydende k e n d e l s e: Ved brev af 14. februar 2013 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens 43, stk. 3,

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR STATSAUTORISEREDE OG REGISTREREDE REVISORERS KENDELSE AF 27. APRIL 2005 (SAG NR. 1-2004-R)

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR STATSAUTORISEREDE OG REGISTREREDE REVISORERS KENDELSE AF 27. APRIL 2005 (SAG NR. 1-2004-R) Side 1 af 8 DISCIPLINÆRNÆVNET FOR STATSAUTORISEREDE OG REGISTREREDE REVISORERS KENDELSE AF 27. APRIL 2005 (SAG NR. 1-2004-R) K mod Registreret revisor R Ved skrivelse af 22. december 2003 indgav K klage

Læs mere

Klager. København, den 4. oktober 2010 KENDELSE. ctr.

Klager. København, den 4. oktober 2010 KENDELSE. ctr. 1 København, den 4. oktober 2010 KENDELSE Klager ctr. DanBolig Ellen Johnsrud ApS v/advokat Mikael E. Krüger Allehelgensgade 19 Postboks 180 4000 Roskilde Ifølge retsbogsudskrift af 16. juli 2009 fra Retten

Læs mere

K e n d e l s e: Erklæringen, der ligger til grund for klagen, er en erklæring med sikkerhed og omfattet af revisorlovens 1, stk. 2.

K e n d e l s e: Erklæringen, der ligger til grund for klagen, er en erklæring med sikkerhed og omfattet af revisorlovens 1, stk. 2. Den 20. december 2013 blev der i sag nr. 8/2013 C ApS, cvr.nr. xx xx xx xx nu under konkurs mod registreret revisor A afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. januar 2013 har kurator, advokat

Læs mere

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 20. maj 2008 har B A/S, C ApS samt D ApS klaget over statsautoriseret revisor A.

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 20. maj 2008 har B A/S, C ApS samt D ApS klaget over statsautoriseret revisor A. Den 18. marts 2009 blev der i sag nr. 33/2008-S B A/S C ApS samt D ApS mod statsautoriseret revisor A afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 20. maj 2008 har B A/S, C ApS samt D ApS klaget

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 10. marts 2010 blev der i sag 96-2009 KK mod ejendomsmægler MM og Ejendomsmæglervirksomheden DD under konkurs afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 27. juli 2009 har advokat BB på vegne af KK indbragt

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klagerne var interesserede i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klagerne var interesserede i at købe. 1 København, den 31. maj 2018 KENDELSE Klager mod Holm & Hauberg Valby ApS Valby Langgade 114 2500 Valby Nævnet har modtaget klagen den 14. januar 2018. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 6. juli 2006 (sag nr S)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 6. juli 2006 (sag nr S) Side 1 af 5 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 6. juli 2006 (sag nr. 79-2006-S) K mod RR Statsautoriseret Revisionsaktieselskab og Statsautoriseret revisor R

Læs mere

K e n d e l s e : Den 21. december 2009 blev i sag nr. 59/2008-R. Revisortilsynet. mod

K e n d e l s e : Den 21. december 2009 blev i sag nr. 59/2008-R. Revisortilsynet. mod Den 21. december 2009 blev i sag nr. 59/2008-R Revisortilsynet mod Revisionsvirksomheden Registreret Revisor Lars Aamand, CVR nr. 25 43 33 35 og Registreret revisor Lars Ulrich Aamand afsagt følgende K

Læs mere

Sælger afleverer ejendommen i ryddeliggjort stand kr. 12.00 på overtagelsesdagen

Sælger afleverer ejendommen i ryddeliggjort stand kr. 12.00 på overtagelsesdagen 1 København, den 8. januar 2009 KENDELSE Klager ctr. Jørn Friis Hansen Rysensteensgade 16, 2 1564 København V Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har overtrådt forbuddet mod dobbeltrepræsentation i

Læs mere

K e n d e l s e: Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at A har været beskikket som registreret revisor fra den 18. april 1991.

K e n d e l s e: Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at A har været beskikket som registreret revisor fra den 18. april 1991. Den 23. februar 2009 blev i sag nr. 36/2008-R B mod Registreret revisor A afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelser af 11. juni og 29. juli 2008 har B i medfør af den dagældende revisorlovs 19,

Læs mere

Klagerne. København, den 3. marts 2010 KENDELSE. ctr. Stig Rimaas Violvangen 3 2670 Greve

Klagerne. København, den 3. marts 2010 KENDELSE. ctr. Stig Rimaas Violvangen 3 2670 Greve 1 København, den 3. marts 2010 KENDELSE Klagerne ctr. Stig Rimaas Violvangen 3 2670 Greve Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har undladt at udføre det aftalte mæglerarbejde og derfor skal tåle en salærreduktion,

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager ApS] klaget over [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager ApS] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 28. august 2014 Sagsnr. 2014-1203/MKJ 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager ApS] klaget over [indklagede], [bynavn]. Sagens tema: [Klager

Læs mere

K E N D E L S E. [advokat A], for Advokatnævnet for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5.

K E N D E L S E. [advokat A], for Advokatnævnet for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5. København, den 19. december 2013 Sagsnr. 2012 2488/MLA 1. advokatkreds K E N D E L S E Advokatrådet har ved anklageskrift af 11. juli 2012, modtaget i Advokatnævnet den 12. juli 2012, som korrigeret ved

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 5. december 2006 (sag nr R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 5. december 2006 (sag nr R) Side 1 af 6 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 5. december 2006 (sag nr. 46-2005-R) Revisortilsynet mod Revisionsvirksomheden RRR ved registreret revisor RR

Læs mere

kendelse: Kvalitetskontrollanten har afgivet erklæring med følgende forbehold og konklusion:

kendelse: Kvalitetskontrollanten har afgivet erklæring med følgende forbehold og konklusion: Den 9. december 2013 blev der i sag nr. 100/2013 Revisortilsynet mod statsautoriseret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 8. august 2013 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens

Læs mere

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: I 1999 fik advokatfirmaet A til opgave at bistå V og Y med erhvervelse af aktiverne fra Selskab X v/z.

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: I 1999 fik advokatfirmaet A til opgave at bistå V og Y med erhvervelse af aktiverne fra Selskab X v/z. København, den 20. december 2013 Sagsnr. 2011-2966/MLA/LOV 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at indklagede

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 16. juni 2009 blev der i sag nr. 40-2008 KK mod Ejendomsmægler YY afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 29. februar 2008 har KK v/advokat BB indbragt ejendomsmægler YY for Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere.

Læs mere

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 7. januar 2014 har D på vegne A ApS og B ApS klaget over registreret revisor C, jf. revisorlovens 43, stk. 3.

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 7. januar 2014 har D på vegne A ApS og B ApS klaget over registreret revisor C, jf. revisorlovens 43, stk. 3. Den 16. december 2014 blev der i sag nr. 2/2014 A ApS og B ApS mod registreret revisor C afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 7. januar 2014 har D på vegne A ApS og B ApS klaget over registreret

Læs mere

K e n d e l s e: Den 6. maj 2009 blev i sag nr. 59/2007-R. A ApS under konkurs (v/ kurator, advokat B) mod

K e n d e l s e: Den 6. maj 2009 blev i sag nr. 59/2007-R. A ApS under konkurs (v/ kurator, advokat B) mod Den 6. maj 2009 blev i sag nr. 59/2007-R A ApS under konkurs (v/ kurator, advokat B) mod 1) Registreret revisor C 2) Revisor D 3) E ApS (tidligere F ApS) (alle v/advokat G) afsagt følgende K e n d e l

Læs mere

Ved brev af 16. december 2006 har K som hovedanpartshaver i KK ApS klaget over registreret revisor R.

Ved brev af 16. december 2006 har K som hovedanpartshaver i KK ApS klaget over registreret revisor R. Side 1 af 6 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 19. november 2007 (sag nr. 75-2006-R) K mod Registreret revisor R Ved brev af 16. december 2006 har K som hovedanpartshaver

Læs mere

K e n d e l s e : Den 5. november 2008 blev i sag nr. 29/2008-R. Revisortilsynet. mod

K e n d e l s e : Den 5. november 2008 blev i sag nr. 29/2008-R. Revisortilsynet. mod Den 5. november 2008 blev i sag nr. 29/2008-R Revisortilsynet mod 1) Revisionsvirksomheden A CVR nr. xx xx xx xx og 2) Registreret revisor B afsagt følgende K e n d e l s e : Ved skrivelse af 23. april

Læs mere

Klager. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. Base 1 Danmark A/S Sønder Boulevard 55 1720 København V

Klager. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. Base 1 Danmark A/S Sønder Boulevard 55 1720 København V 1 København, den 3. maj 2010 KENDELSE Klager ctr. Base 1 Danmark A/S Sønder Boulevard 55 1720 København V Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale godtgørelse til klager som følge af, at indklagede

Læs mere

K e n d e l s e: Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har deltaget i krydsende revision.

K e n d e l s e: Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har deltaget i krydsende revision. Den 3. september 2012 blev i sag nr. 15/2008-S Erhvervs- og Selskabsstyrelsen mod statsautoriseret revisor B afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 10. marts 2008 har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen

Læs mere

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen reagerede på anmeldelsen den 23. marts 1998 således:

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen reagerede på anmeldelsen den 23. marts 1998 således: Kendelse af 14. december 1998. 98-122.531. Anmeldelse af stiftelse af aktieselskab, der tidligere var registreringsnægtet på grund af manglende indbetaling af kapital inden anmeldelsen, registreringsnægtet.

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 2. marts 2010 blev der i sag 92-2009 KK og BB mod Ejendomsmægler CC og Ejendomsmægler DD og Ejendomsmæglervirksomheden MM afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 19. maj 2009 har KK og BB indbragt ejendomsmægler

Læs mere

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 12. september 2010 har A klaget over registreret revisor C.

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 12. september 2010 har A klaget over registreret revisor C. Den 29. november 2011 blev i sag nr. 57/2010 A (advokat B) mod Registreret revisor C afsagt følgende K e n d e l s e : Ved skrivelse af 12. september 2010 har A klaget over registreret revisor C. Klagen

Læs mere

K e n d e l s e: Den 22. oktober 2010 blev der i. sag nr. 57/2009. Revisortilsynet. mod. Revisionskontoret A v/registreret revisor B

K e n d e l s e: Den 22. oktober 2010 blev der i. sag nr. 57/2009. Revisortilsynet. mod. Revisionskontoret A v/registreret revisor B Den 22. oktober 2010 blev der i sag nr. 57/2009 Revisortilsynet mod Revisionskontoret A v/registreret revisor B og Registreret revisor med deponeret godkendelse C afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved

Læs mere

K E N D E L S E. indklagede for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5:

K E N D E L S E. indklagede for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5: København, den 1. marts 2013 Sagsnr. 2012-1522/MLH 1. advokatkreds K E N D E L S E Advokatrådet har ved anklageskrift af 23. april 2012 og korrigeret anklageskrift af 24. august 2012 rejst sag ved Advokatnævnet

Læs mere

Klager. J.nr. 2011-0082 UL/bib. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr. Jørgen Klode Københavnsvej 152 4000 Roskilde

Klager. J.nr. 2011-0082 UL/bib. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr. Jørgen Klode Københavnsvej 152 4000 Roskilde 1 København, den 24. november 2011 KENDELSE Klager ctr. Jørgen Klode Københavnsvej 152 4000 Roskilde Nævnet har modtaget klagen den 6. maj 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt klager har krav på

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 29. februar 2012 blev der i sag 153-2010 KK og HH v / advokat NN mod Ejendomsmægler AA og LL og Ejendomsmæglervirksomheden MM I/S afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 11. maj 2011 har KK og HH v /

Læs mere