under at gribe øvelsen. hænderne i gribestilling. Her skal pegefinger og tommeltot pege imod hinanden og ellers

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "under at gribe øvelsen. hænderne i gribestilling. Her skal pegefinger og tommeltot pege imod hinanden og ellers"

Transkript

1 Nr.3493 Alder: 8-10 år - Tid: 12 min. Nr.3492 Alder: 8-10 år - Tid: 8 min. At gribe bolden De 2 spillere står overfor hinanden med ca. 2 og 2 sidelæns løb på et mål eller ca m før der skiftes retning. 2m imellem hinanden. Spiller 1 kaster en bold i den aftalte højde til spiller 2, som griber Målmanden skal hele tiden sørge for at have bolden med korrekt målmandsteknik. kroppen bag bolden, så bolden kan gribes på Korrekt målmandsteknik er: en af de sikre gribemetoder, der er beskrevet For kast over mavehøjde gribes bolden med under at gribe øvelsen. hænderne i gribestilling. Her skal pegefinger og tommeltot pege imod hinanden og ellers skal hænderne have form som en bold. Det er Afstanden mellem de to spillere, hårdheden i To og to sammen. Ubegrænset antal makkerpar. vigtigt, at målmanden tager imod bolden og ikke er stiv i armene. For kast ved jorden gribes bolden som en gravko, man laver en skål mellem mave og arme, som bolden passer ind i. Det er vigtigt at man lukker sammen omkring bolden, så den bliver der. Ved bolde i mavehøjde bruges samme teknik. 2 og 2 sammen. 2 og 2 løber sidelæns med bold og aflevere til hinanden. Der afleveres med 2 hænder, enten over hovedet eller som stødkast. Man kan løbe mellem stolperne kastet samt farten på sidelæns løbet kan varieres. På denne måde kan man, presse målmændene og gør det sværere at få kroppen bag bolden. At have kroppen bag bolden. For en målmand er det meget vigtigt at i de situationer, hvor det Bolde i forskellige højder. 1. Mavehøjde 2. Hovedhøjde 3. Jordhøjde 4. Bold i luften med hop 5. Bolde i tilfældig højde Sværhedsgraden kan varieres med kraften i kastet og afstand. At lære målmanden at gribe, samt at forstå anvendelsen af teknikken i spilsituation. En bold pr. målmand. er muligt, at få kroppen bag bolden. Når man har bolden bag kroppen har man en bedre stilling for at kunne gribe bolden og det giver også en ekstra sikkerhed, hvis man ikke får grebet bolden, da den i så fald vil ramme kroppen. Målmanden skal kunne bevæge sig sidelæns og gribe en bold samtidig. At lærer den unge målmand, korrekt gribeteknik i alle højder og give En bold. målmanden forståelsen af disse i forskellige situationer. Ligeledes sørger man for, at målmanden ikke tilegner sig dårlige vaner i en tidlig alder.

2 Nr.3495 Alder: år - Tid: 12 min. Nr.3494 Alder: 8-10 år - Tid: 8 min. At sparke til bolden passende afstand. Der laves følgende spark: 1. indersidespark 2. ydresidespark 3. vristspark 4. halvliggende vristspark 5. bolde i luften med forskellige spark 1-4 At kaste ud der varieres ved at øge/mindske kraften i kastet og afstanden mellem målmændene. Der varieres efter niveau med korte og lange kast af alle kastetyper. 6. bolde som dårlige afleveringer som spillerne skal få at sparke op ad banen eller ud af kommunen. kaste med den rigtige kasteteknik. 2 og 2 sammen over for hinanden med passende afstand. 2 og 2 sammen over for hinanden med Kraften i afleveringen og afstanden mellem spillerne kan varieres. samtidig at ramme det de sparker efter. 2 og 2 i et ubegrænset antal makkerpar. 2 og 2 kaster forskellige kast til hinanden. 1. underhåndskast ved jorden. 2. overhåndskast (a la indkast) hurtigt kast igangsætning. 3. overhåndskast/slyngkast Når målmændene bruger korrekt kasteteknik og rammer sin medspiller samtidig med at bolden gribes. Kegler og bolde. sparketeknik og rammer sin medspiller. Bold og kegle pr. par.

3 Nr.3502 Alder: år - Tid: 10 min. Nr.3497 Alder: år - Tid: 10 min. Kast efter kegler efter kegler og det gælder om at vælte modstanderens kegler. 1. Når en kegle væltes mister spilleren et liv, spilleren taber når alle hans kegler er væltet. 2. Den væltede kegle hentes og sættes ned på egen keglerække, så man får et ekstra liv. Der spilles på tid eller til en spiller har alle kegler på sin række. Én mod én Én mod én. Målmanden skal altid starte på stregen og skal vurdere hvornår han skal angribe bolden ved at kaste sig ned i den. Markspillere skal drible mod mål, men skal skyde bolden igennem trekanten (se tegning), og skal derefter forsøge at fange den igen inden målmanden. 2 og 2 ubegrænset antal makkerpar. Der opstilles en række med kegler, med vilkårlig afstand mellem sig for hver målmand, afstanden mellem keglerækkerne og derved målmændene kan varieres (se tegningen). Der kastes Følgende kast kan anvendes: 1. underhåndskast. 2. overhåndskast (a la indkast) hurtigt kast igangsætning. 3. overhåndskast/slyngkast. der varieres ved at øge/mindske kraften i kastet og afstanden mellem 1 målmand ad gangen. Andre spillere er markspillere, dog ikke for mange, så man sikrer at ventetiden ikke bliver for lang. Hvis markspilleren når bolden, skal der forsøges på at afslutte eller drible udenom målmanden. Skift målmand ofte. Trekantens afstand til mål kan varieres eller flyttes til siden, for enten at gøre det svære eller nemmere for målmanden. målmændene og derved keglerne. Målmanden skal kunne vurdere hvornår, kaste med den rigtige kasteteknik og samtidig at ramme det de kaster efter. man skal angribe bolden og afgøre om man skal angribe markspilleren eller afvente skud, hvis markspilleren når bolden før målmanden. kasteteknik og rammer sin medspiller. Når målmanden selv kan afgøre hvordan han skal forholde sig til situationen og reagere derefter. Kegler og bolde. En bold pr. spiller samt nogle kegler.

4 Nr.3504 Alder: år - Tid: 8 min. Nr.3503 Alder: år - Tid: 10 min. Målspark og udspark holdes i begge hænder, hvilket giver mere kontrol eller med en hånd, det modsatte af Målmands tag fat herinde. Alt efter antal af deltagere, er der et passende antal bolde, således at der er bolde sparkesiden som giver mere bevægelighed. til en ¼ af deltagerne. Bolden slippes eller kastes en lille smugle op i luften, hvorefter målmanden sparker til den. Spillet fungerer ligesom en normal tagfat, hvor man selv bliver fanger, hvis man bliver taget. Målmændene laver et udspark og prøver Bolden kastes rundt mellem deltagerne og når derefter selv at gribe bolden med korrekt man har en bold har man helle. Dvs. at det gribeteknik. Kan laves 2 og 2 overfor gælder for målmændene om at kaste boldene hinanden, med passende afstand, afhængig af rundt og hjælpe hinanden, så det bliver svært niveauet. Brug et stort areal, så spillerne ikke for fangerne at tage nogle. risikerer at støde sammen. 2 og 2 sammen i antal makkerpar ubegrænset. Udspark laves på følgende måde; bolden der varieres ved at øge/mindske kraften i udsparket og afstanden mellem målmændene. Ubegrænset, alt efter banens størrelse. Firkantet bane laves med kegler og alle målmændene samt fangerne befinder sig Antal bolde og antal fangere. Øvelsen kan bruges som en sjov opvarmning, der er orienteret mod målmandstræning. Når målmanden reagere instinktivt på bolden og benytter sig af korrekt samtidig at ramme det de sparker efter. målmandsteknik, når bolden skal gribes. Desuden vil man kunne opbygge et større overblik, når man skal være opmærksom sparketeknik og rammer sin medspiller. på bolde og fangere. Bolde og kegler til hvert makkerpar. Bolde og kegler til det antal spillere som er med.

5 Nr.3506 Alder: år - Tid: 10 min. Nr.3505 Alder: år - Tid: 8 min. Parti bold Det gælder grundlæggende om at holde bolden i egne rækker. Hvert hold har en eller flere målmænd. Hold 1 skal spille bolden rundt i et afgrænset område uden at hold 2 for fat i den. Der er scoring ved aflevering til en Målspark og udspark over mål passende afstand. Målspark (halvliggende vristspark) eller udspark (højder) over et mål; 5 mands mål, 7 mands mål eller 11 mands mål afhængig af niveau. Den anden spiller skal gribe bolden. målmands hænder fra eget hold. Efter scoring spiller det scorende hold videre eller det andet hold starter (se tegningen). Der varieres ved at øge/mindske kraften i sparket, afstanden mellem målmændene og målets størrelse. Der deles to eller flere hold, med lige mange spillere på hver hold, antallet afhænger af banens størrelse. Antal af spilleren og målmænd på hvert hold kan varieres. Scoringsgivende afleveringer skal være f.eks. inderside, yderside, halvliggende eller en halv/hel flugter osv. Ubegrænset antal makkerpar. samtidig at ramme det de sparker efter. Det er formålet at lære målmændene at 2 og 2 sammen over for hinanden med samtidig, at ramme det de sparker efter. Samtidig skal målmændene gribe bolden med rigtig gribeteknik. sparketeknik og rammer sine medspillere. sparke- 1 bold og et mål pr. makkerpar. og gribeteknik.

6 Nr.3510 Alder: 8-10 år - Tid: 8 min. Nr.3508 Alder: år - Tid: 10 min. 2 og 2 kaste sig fremad ad og helst forbi keglen. Ved at bevæge sig i den på forhånd givende skabelon får målmanden den rigtige målmandsteknik kodet ind. Ved at angribe bolden skråt fremad, i stedet for langs målstregen, gør man målet mindre og ligeledes mulighederne for at score mindre. Det kan være en hjælp for målmanden at lave et forhop før der reageres på bolden. Præcision i målspark og udspark med bevægelse Udspark laves på følgende måde; bolden holdes i begge hænder, hvilket giver mere kontrol eller med en hånd, det modsatte af sparkesiden som giver mere bevægelighed. Bolden slippes eller kastes en lille smule op i luften, hvorefter målmanden sparker til den. Som præcision i målspark og udspark, men med mere bevægelse. Der laves to 2 og 2 sammen, en målmand og en afleveringsspiller. Bane stilles op som på tegningen. Afleveringsspiller kaster bolden mod en af de to kegler og målmanden skal forsøge at redde/gribe bolden ved at kaste sig frem Sværhedsgraden kan varieres med kraften i kastet og afstand. For spillere på et højere niveau, kan man ændre kastet til et spark. Lære det rigtige angrebs mønster på bolden, når man skal kaste sig efter den. Dvs. fremad 2 og 2 sammen i antal makkerpar ubegrænset. afgrænsede områder med en given afstand imellem hinanden. Der står en spiller i hvert område og en række udenfor området (se tegning). Spiller 1 sparker et målspark/udspark til spiller 2 som står i det modsatte område, som skal forsøge at gribe bolden med korrekt gribeteknik. Spiller 1 løber nu om bag rækken ved det område han lige har sparket til. for at gøre vinklen på målet mindre. Når målmanden reagerer instinktivt på en bold og naturligt kaster sig fremad, i stedet Øvelsen forsætter på samme måde, altså spiller 2 sparker til spiller 3 og løber om bag rækken. samtidig at ramme det de sparker efter. for langs målstregen. Kegler og bolde. Banen Efter en periode bytter de to spillere rolle. Der kan varieres ved at øge/mindske kraften i udsparket og afstanden mellem målmændene og området. Områdets størrelse og afstanden mellem områderne. Det er nemmere at udføre et udspark end et målspark, så start med at lave øvelsen med udspark og gå derefter videre. Der kan laves flere øvelser ved siden af sparketeknik og rammer sin medspiller. hinanden således, der ikke bliver for meget ventetid for den enkelte spiller.

7 Nr.3515 Alder: år - Tid: 12 min. Nr.3514 Alder: år - Tid: 10 min. Slalom løb med redning afstand 5 til 10 m, alt efter niveau og alder, med en bold. Målmanden bevæger sig fremad Slalom løb kastes en bold der skal gribes. Målmanden skal sørge for, at være ret vendt, i slalombanen (se tegning) og ved hver kegle dvs. at have kroppen bag bolden, og være klar kommer der en bold fra træneren, der skal til at gribe. Når bolden er grebet kastes den reageres på. Træneren skal kaste bolden så tilbage til træneren. En ny spiller starter, når målmanden skal kaste sig efter den. Når den foregående er igennem. målmanden har reddet bolden, skal han hurtigt sørge for, at komme på benene igen og fortsætte sit løb mod næste kegle. 10 spillere pr. række. Bolde i forskellige højder. 1. Mavehøjde 2. Hovedhøjde 10 spillere pr. række. Målmændene stiller sig i en række med ca. 10 i hver. Træneren/spilleren står på en Bolde i forskellige højder. 1. Hoftehøjde 2. Jordhøjde Sværhedsgraden kan varieres med kraften i kastet og afstand. Træneren kan løbe baglæns med ned igennem keglerne, for at Der laves en slalombane med kegler som vist på billedet. Målmændene stiller sig op i en række bag den første kegle og rykker frem en ad gangen. Hver gang en spiller runder en kegle 3. Bolde i tilfældig højde Sværhedsgraden kan varieres med kraften i kastet og afstand. At bevæge sig sidelæns/fremad og at gribe afstanden ikke skal være for stor. bolden i bevægelse. Målmanden skal desuden vurdere boldens højde og fart og reagere på dette. Lære at bevæge sig fremad og reagere på en bold, hvorefter der hurtigt skal fokuseres på næste bold. Målmanden skal kunne komme ind i en rytme, hvor det virker naturligt hele tiden, at komme rundt om keglen og reagere på Når målmanden formår at bevæge sig bolden. fremad og reagere på bolden og derefter komme videre til næste bold. er også når man griber bolden, der skal Kegler og bolde. reddes ved hver kegle.

8 Nr.3522 Alder: år - Tid: 10 min. Nr.3519 Alder: år - Tid: 8 min. Stikbold med forskellige kast Det gælder om at ramme sine modspillere med bolden, opnås dette skal vedkommende sætte sig på jorden, hvor han/hun blev ramt og er død. Han kan leve op ved at få fat i bolden igen, dog må han/hun ikke bevæge sig væk fra hvor han/hun døde. Spark til bolden i høj fart aflevering (Se tegning). Målmanden står foran to kegler, med passende afstand og skal nå at sparke bolden væk og helst en brugbar aflevering eller en bold, som ikke bliver farlig (evt. efter et område som giver point 3, 1, 0). Målmanden skal altså sparke til en bold, som ligger dårligt (som kan forekomme i en kampsituation). Bolden kan være for langsom, hurtig, i luften eller hoppe osv. Ubegrænset antal spillere afhængig af niveauet og banens størrelse. Der kan varieres i banens størrelse. Ved at anvende forskellige kast 1, 2 og 3. Der kan også spilles med flere bolde på samme tid, hvilket gør det sværere at bevare overblikket. 1. underhåndskast ved jorden. 2. overhåndskast (a la indkast) hurtigt kast igangsætning. 3. overhåndskast/slyngkast. 2 og 2 sammen over for hinanden med passende afstand. Målmanden skal sparke til en dårlig Bolden kan være langsom, hurtig, i luften eller hoppe osv. Der kan også varieres ved at øge/mindske kraften i afleveringen, samt afstanden mellem keglerne. Det er formålet at lære målmændene at samtidig ramme det de sparker efter. kaste med den rigtige kasteteknik og Samtidig med, at de lærer at sparke til samtidig at ramme det de kaster efter. bolden i høj fart. Samtidig er det vigtigt, at de griber bolden korrekt. Derudover lærer målmændene overblik i en kaos-situation med mange spillere i mellem hinanden. sparketeknik og rammer sin medspiller (områderne). Når målmændene bruger korrekt kasteteknik, rammer sine medspillere og En del kegler og en bold. griber bolden korrekt.

9 Nr.3525 Alder: år - Tid: 12 min. Nr.3523 Alder: år - Tid: 12 min. Trekantsspil Spiløvelse med fokus på placering og kroppen bag bolden. Trekanterne inde på banen (se Touch rugby med forskellige kast Touch rugby er ligesom almindelig rugby minus kropskontakt. Det gælder om at komme tegning) er et mål med tre målstreger. ned i endzone og lave touchdown (se tegning). Når en spiller bliver rørt må denne Der er en målmand i hver trekant som skal ikke bevæge sig frem eller tilbage. Han skal vogte alle tre målstreger når spillet er i gang kaste bolden til en af sine medspillere som så og placere sig på den rigtige målstreg i forhold kan løbe med den, indtil han bliver rørt. Bliver til spillet. bolden grebet eller slået i jorden af det anden hold, får de bolden og skal så forsøge at Alt efter banens størrelse kan der være mellem 2-4 mål (trekanter) og lige så mange målmænd ad gangen. Antallet af markspillere skal passe banens størrelse. Udespillerne deles på to hold og skal forsøge at score på et af målene, der må ikke scores på det samme to gange i træk. Spillerne må ikke befinde sig inde i trekanten. Antal mål på banen og størrelsen af banen. Antallet af spillere kan også ændres, flere 2 hold med et passende antal spillere på hvert hold (5-7), afhængig af niveauet og banens størrelse (5-7m * 10-12m). score. Der kan varieres i banens størrelse og antallet af spillere på hvert hold, ved at anvende forskellige kast 1,2 og 3. Bruge reglen om at en spiller der er blevet rørt kun må kaste tilbage eller kun fremad. spillere på et mindre område, vil skabe forvirring og gøre det sværere for målmanden at placere sig. et for målmændene i dette spil er, at opnå et overblik over spillet, der gør at man hele tiden kan træffe den rigtige Kastet efter berøring skal være et bestemt kast 1,2 eller underhåndskast ved jorden. 2. overhåndskast (a la indkast) hurtigt kast igangsætning. 3. overhåndskast/slyngkast. Når målmændene bruger korrekt kasteteknik, rammer sine medspillere og griber bolden korrekt. beslutning og placere sig rigtigt på Det er formålet at lære målmændene at målstregen, og i forhold til bolden. kaste med den rigtige kasteteknik og samtidig, at ramme det de kaster efter. Det er vigtigt at de griber bolden korrekt. Når målmanden følger spillet og placere Derudover lærer målmændene overblik i sig korrekt i forhold til spillets gang. en kaossituation, med mange spillere i mellem hinanden. Tre kegler pr. mål - en bold.

10 Nr.4471 Alder: år - Tid: 12 min. Præcisionskast til spiller i bevægelse spiller i række 2 som er i bevægelse/løb, han griber bolden eller laver en 1. berøring således, at bolden ligger klar til at afslutte på mål. Målmanden skal redde bolden. Lige efter afslutningen, kaster næste spiller i række 2, som er i bevægelse/løb til spilleren i række 1, som afslutter. Øvelsen forsætter på samme måde (se tegning for opstilling og rotation). Der skiftes målmand efter 5-10 kast eller 3 redninger/scoringer eller på tid afhængig af niveauet. Ubegrænset antal deltagere. Spiller 1 i række 1 kaste en bold til første Der kan varieres i afstanden til målet. Ved at anvende forskellige kast 1,2 og 3 mellem rækkerne. Hastigheden hvormed spillerne løber. Antal scoringer/redninger før byt. 1. underhåndskast ved jorden. 2. overhåndskast (a la indkast) hurtigt kast igangsætning. 3. overhåndskast/slyngkast. Det er formålet at lære målmændene at samtidig, at ramme det de sparker efter. kasteteknik, rammer sin medspiller og redder bolden - helst med korrekt teknik.

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD 1 ØVELSER Nedenstående øvelser og spil er tænkt som inspiration til undervisning i høvdingebold. Målgruppen er 4.-5. klassetrin, men flere af øvelserne vil med justering

Læs mere

Individuelle kompetencer Læringsmål

Individuelle kompetencer Læringsmål Individuelle kompetencer Læringsmål Gribeteknik 1. Gribetrekant/pilespids 2. Skovlen 3. Sækken 4. Stakit og låg 5. Bold til krop Andre teknikker 1. Udgangs-/grundstilling 2. Faldteknik 3. 1:1 Spil med

Læs mere

TRÆNING 1. Opvarmning (1 øvelse) Opdeling i 3 grupper. Start øvelse 1-2 og 3 (1 station) Vandpause og skift af øvelse

TRÆNING 1. Opvarmning (1 øvelse) Opdeling i 3 grupper. Start øvelse 1-2 og 3 (1 station) Vandpause og skift af øvelse TRÆNING 1 kl. 17:00 Kl. 17:05 Samling Opvarmning (1 øvelse) Tagfat (1 eller 2 fangere) - når man bliver fanget er det udenfor firkanten til træneren evt. variation med kædetagfat Kl. 17:15 Kl. 17:20 Opdeling

Læs mere

MÅLMANDSTRÆNING. Udarbejdet af Kim Nielsen i samarbejde med Allan V. Knudsen Tak til målmændene Mads Jensen og Andreas Mørkholt fra Brønderslev IF

MÅLMANDSTRÆNING. Udarbejdet af Kim Nielsen i samarbejde med Allan V. Knudsen Tak til målmændene Mads Jensen og Andreas Mørkholt fra Brønderslev IF MÅLMANDSTRÆNING Udarbejdet af Kim Nielsen i samarbejde med Allan V. Knudsen Tak til målmændene Mads Jensen og Andreas Mørkholt fra Brønderslev IF Målmandstræning Dette målmandstrænings-program er bygget

Læs mere

Mandag- C-miljøet. 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil

Mandag- C-miljøet. 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil De overordnede temaer for efteråret for BAS er: - Touch, - Præcise afleveringer. - Vendinger - 1v2 defensivt - Possession. - 2 Handlinger - Fysisk ABC 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil Mandag-

Læs mere

Børnefodbold U10.3 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik

Børnefodbold U10.3 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1740 Station 1 Afleveringer Der opstilles en startkegle og 5 kegler på række, med ca. 5-7 meters imellem. Der stilles nu en spiller ved hver kegle. Første spiller, spiller

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Teknikmærke 2000/2001/2002. Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning.

Teknikmærke 2000/2001/2002. Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning. Teknikmærke 2000/2001/2002 Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning. Der kan opnås et af følgende teknikmærker: Spilleren opnår en samlet score > 9 point = Bronzemærke

Læs mere

Opvarmning A (15 min)

Opvarmning A (15 min) Miljø B/C opvarmning Opvarmning A (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Ajax 1. Deltagere: Alle. Banen: 20 X 40. Materialer: 4 kegler og en bold til hver

Ajax 1. Deltagere: Alle. Banen: 20 X 40. Materialer: 4 kegler og en bold til hver Ajax 1 Banen: 20 X 40 Øvelsen opstilles som pasnings Y, dog behøver der kun at være en kegle helt ude. Der spilles frem til midten, som ligger bolden af for første spiller, der nu spiller den helt ud.

Læs mere

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS FORORD TIL SPILØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER Fodbolddelen består af 12 øvelseskort med en øvelse på forsiden og et spil på bagsiden.

Læs mere

Opvarmning B/C (15 min)

Opvarmning B/C (15 min) Opvarmning B/C (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første 10 aflevering

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U13 14

Forslag til træningsøvelser for U13 14 Forslag til træningsøvelser for U13 14 Inderside. Spillerantal: Alle 2 bolde pr. 3 spiller Banestørrelse: 20 x 20 meter Scoring: Ingen Rød spiller skal stoppe bolden med fodsålen inden den spilles tilbage

Læs mere

Opvarmning (15 min) Teknisk træning med fokus på berøringer Boldkoordination Opvarmning + 2 handlinger min

Opvarmning (15 min) Teknisk træning med fokus på berøringer Boldkoordination Opvarmning + 2 handlinger min Opvarmning (15 min) Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Afslutning Drible gennem banen og Efterfølgende foretages en acceleration gennem en af portene. Spillerne dribler

Læs mere

Opvarmning A (15 min)

Opvarmning A (15 min) Opvarmning A (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første 10 aflevering

Læs mere

Individuelle kompetencer Læringsmål

Individuelle kompetencer Læringsmål Individuelle kompetencer Læringsmål Gribeteknik 1. Gribetrekant/pilespids 2. Skovlen 3. Sækken 4. Stakit og låg 5. Bold til krop Andre teknikker 1. Udgangs-/grundstilling 2. Faldteknik 3. Springteknik

Læs mere

Teknikmærker. FC Skanderborgs teknikmærke. Indholdsfortegnelse. FC Skanderborg. Spillernavn: Baggrund side 2. Teknikmærkerne og afvikling side 3

Teknikmærker. FC Skanderborgs teknikmærke. Indholdsfortegnelse. FC Skanderborg. Spillernavn: Baggrund side 2. Teknikmærkerne og afvikling side 3 FC Skanderborg Teknikmærker FC Skanderborgs teknikmærke Spillernavn: Indholdsfortegnelse Baggrund side 2 Teknikmærkerne og afvikling side 3 Øvelse 1: Jonglering side 4 Øvelse 2: Løb/dribling med bolden

Læs mere

Vildbjerg FS. Træning 1 // U6

Vildbjerg FS. Træning 1 // U6 Vildbjerg FS Træning 1 // U6 Opvarmning: 1. Kongeløber (ca. 8-10min.) a. 2 fangere på en opmærket keglebane. Resterende spillere skal fordeles på de 2 langsider b. Det gælder om at bevæge sig fra sidelinje

Læs mere

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 Pasnings- og positionsøvelse Holdet i overtal er altid i boldbesiddelse. Spillerne skal hele tiden sørge for at holdebolden på egne fødder, Den spiller, der evt.

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) Miljø B/C opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Ajax 2. Deltagere: Alle. Banen: Halv bane. Formål: Spillerne skal her træne i selve afslutningen med begge ben.

Ajax 2. Deltagere: Alle. Banen: Halv bane. Formål: Spillerne skal her træne i selve afslutningen med begge ben. Ajax 2 Banen: Halv bane Bolden startes med at blive spillet op til midten, som ligger den af for første spiller, der spiller ned til spilleren længst væk. Samtidig starter spilleren ude på kanten, og trækker

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U9 10

Forslag til træningsøvelser for U9 10 Forslag til træningsøvelser for U9 10 Koordinationstræning: Alle 25 x 10 meter Opstil en koordinationsbane som spillerne skal løbe igennem. Lav ikke for svære øvelser i starten, da motorikken ikke er lige

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Bevægelighedstræning Bane 4 Touch Tid Anbefales til: Teknisk

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bane 2 Flow træning Bane

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Bevægelighedstræning Bane 4 Touch Tid Anbefales til: Teknisk

Læs mere

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning Spil og lege vejledning Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule

Læs mere

Teknisk træning. Inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub

Teknisk træning. Inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub Teknisk træning Inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub Boldmestring Europa udvikler færre fodboldtalenter end fx Sydamerika. Efter flere eksperters mening skyldes det blandt andet, at træningen

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Kanal træning Spiller 1 (køen) Bane 2 Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning

Læs mere

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok.

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok. BEN- OG FODARBEJDE 1. ØVELSE - STIGETRÆNING Målmanden tager enkeltstep i trinene. Ved enden af stigen ligger hun sig på maven. Rejser sig i grundstillingen, hvorefter træneren / målmandsmakkeren laver

Læs mere

Opvarmning C (20 min)

Opvarmning C (20 min) Opvarmning C (20 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Drible gennem banen og Efterfølgende foretages en acceleration gennem en af

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

2.-3. klasse totalhåndbold & street handball Del 13: Lege

2.-3. klasse totalhåndbold & street handball Del 13: Lege Del 13: Lege Fang slangens hale: 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Fang slangens hale. Eleverne deles i grupper á 4-5 elever. Kegler/markeringer. 5x5 meter. Hver gruppe får et areal markeret

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) SMÅ

Opvarmning (Motorisk/teknisk) SMÅ Opvarmning (Motorisk/teknisk) SMÅ Bane 1 Spiller 1 (køen) Bane 2 Nr. 2 OTA Sidestep 3 meter Aflevere bold til korrekt fod Koordinationstræning - Footwork/hurtige fødder/tankegang + afleveringer + 1. berøringer

Læs mere

Målrettet børnefodbold U6-U9 målmænd

Målrettet børnefodbold U6-U9 målmænd Målrettet børnefodbold U6-U9 målmænd KOM TIL SUPERLIGA-BOLD 79,- fra * d e n å m pr. ØVRIGE FORDELE: 2 fribilletter til en valgfri Randers FC-kamp Et pre-season og et mid-season arrangement Giv din billet

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Træningsplan uge Hårlev BK

Træningsplan uge Hårlev BK Træningsplan uge 33 2018 Hårlev BK Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Træningsplan Mandag den 13. August... 3 Træningsplan Onsdag den 15. August... 6 Træningsplan Mandag den 13. August Øvelser:

Læs mere

Børnefodbold U10.2 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik

Børnefodbold U10.2 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1740 Station 1 Afleveringer Der opstilles en startkegle og 5 kegler på række, med ca. 5-7 meters imellem. Der stilles nu en spiller ved hver kegle. Første spiller, spiller

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

Halvliggende vristspark

Halvliggende vristspark Halvliggende vristspark Anvendes til afleveringer over lange distancer, sideskift, indlæg fra siden, målspark, hjørnespark og skud på mål. Tilløb Tilløbet skal være vinklet i forhold til sparkeretningen

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Koordinationstræning. Formål: Børnene skal lære grundlæggende motorik og bevægelse.

Koordinationstræning. Formål: Børnene skal lære grundlæggende motorik og bevægelse. Koordinationstræning Abekatte streger: Opstil en koordinationsbane som spillerne skal løbe igennem. Lav ikke for svære øvelser i starten, da motorikken ikke er lige god ved alle spillerne, men man kan

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Inspiration til målmandstræning!

Inspiration til målmandstræning! Inspiration til målmandstræning! Formål: Inspiration til målmandstræning er tænkt som en vejledning til målvogtere, samt børne- og ungdomstrænere der ønsker at træne og udvikle målvogtere på deres respektive

Læs mere

Beskrivelse: Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje.

Beskrivelse: Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje. 1:1 I FIRKANT 1 bold pr. 2 spillere 4 kegler/toppe Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje. Der skiftes ende og rollerne er nu

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Kanal træning Spiller 1 (køen) Bane 2 Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen. 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Sparke til bolden - vristspark 7. Sparke til bolden

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

totalhåndbold Del 1: Lege

totalhåndbold Del 1: Lege totalhåndbold Del 1: Lege 0-15 minutter Forklaring og instruktion til Ståtrold med bold Antal elever Udstyr Bane Beskrivelse og regler Variationer Eleverne deles i grupper á 15-25 elever Kegler/ markeringer-

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Touch Bane 2 Vending - retvendt Spiller A Bane 3 Spiller C Spiller A Spiller B

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med

SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med 1 2 SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med forslag til træningsøvelser og planlægning af lektioner

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Afleveringer. Variation

Afleveringer. Variation Afleveringer Der opstilles en række kegler i to forskellige farver. Der stilles en spiller ved hver kegle, resten stiller sig ved start keglen. Første spiller skal nu spille bolden frem til første spiller

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Talentfulde fodboldpiger

Talentfulde fodboldpiger Talentfulde fodboldpiger Årgang 2001 >>Sin egen bedste stjernespiller

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Husmands-rytme/Husmands-finte

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Børnefodbold U10.1 OB Træningspas Mandage (4) Pasninger & stige

Børnefodbold U10.1 OB Træningspas Mandage (4) Pasninger & stige 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1745 Stige / koordination Der arbejdes med 2 stiger (2 grupper spillere på en gang). Der skal gennemgås 5 stigeøvelser. Hver øvelse skal trænes 5 gange per spiller. Bane

Læs mere

Fodboldforløb. Til teoridelen kan man tage udgangspunkt i:

Fodboldforløb. Til teoridelen kan man tage udgangspunkt i: Beskrivelse: Dette er et fodboldforløb som er lavet til et idrætshold på b-niveau, men kan også bruges til c-niveau. Mange af spiløvelserne tager udgangspunkt i spillet 5 mod 5, da det kan være en fordel

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

F(ælles)-camps Manual

F(ælles)-camps Manual F(ælles)-camps Manual Forberedelse til stationstræning: (stationskoordinatoren tager stilling til) Stationsindhold (hvilke tema vil vi træne efter på den enkelte station). Gruppekonstituering: antal spillere

Læs mere

Forsvarstræning med 5 stationer

Forsvarstræning med 5 stationer Forsvarstræning med 5 stationer Intervaltræning arbejde 30 sek / hvile 30 sek. Sammen 2 og 2. God i forbindelse med opvarmning. Ved alle øvelser arbejdes der med mindst én fod i gulvet ( slæbende ), lidt

Læs mere

MSC Level 3. Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

MSC Level 3. Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Teknisk træning. inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub

Teknisk træning. inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub Teknisk træning inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub Boldmestring Europa udvikler færre fodboldtalenter end fx Sydamerika. Efter flere eksperters mening skyldes det blandt andet, at træningen

Læs mere

Minimum 3 hjelme. ordforklarings- og refleksionsark. Det laminerede

Minimum 3 hjelme. ordforklarings- og refleksionsark. Det laminerede Lektion 1. Kast og grib Øvelses nr. Tid ca. Beskrivelse Opvarmning 5 min Opvarmning: Spred en kasse bolde ud på jorden over et større areal, sæt den tomme kasse eller to kasser i en passende afstand væk

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Spiller 1 (køen) Kanal træning Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning Bane 5

Læs mere

Teknikskole - Vendinger

Teknikskole - Vendinger Teknikskole - Vendinger 19.9.2011 Dette skrift er tænkt som inspirationsmateriale til klubbens trænere, med forslag til øvelser i hverdagens træning, der følger op weekendens teknikskole. Det første tema,

Læs mere

Uge Dag Dato Materialer Tema Opvarmning Træner Station 1 Træner Station 2 Træner Station 3 Træner

Uge Dag Dato Materialer Tema Opvarmning Træner Station 1 Træner Station 2 Træner Station 3 Træner Træningsplan Trænere Ung trænere Forældre hjælp Efterår 2015 (10 uger) Smedsgaard Rasmus Levin Pedersen Jørgen Hansen Borbjergaard U9 Drenge - Mejrup GU Sørensen Mathias Høy Troelsen Claus Gedved Flemming

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Bevægelighedstræning Bane 2 Kanal Bane 3 Skifte med en i gruppen Hurtige fødder Stige Skifte mellem rød / gul Station 1 (Teknisk)

Læs mere

F(ælles)-camps Manual

F(ælles)-camps Manual F(ælles)-camps Manual Forberedelse til stationstræning: (stationskoordinatoren tager stilling til) Stationsindhold (hvilke tema vil vi træne efter på den enkelte station). Gruppekonstituering: antal spillere

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere