Projektindlevering, del 2, Teknologiopgaven bruges som forberedelse i forhold til bedømmelsen af teknologiprisen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projektindlevering, del 2, Teknologiopgaven bruges som forberedelse i forhold til bedømmelsen af teknologiprisen."

Transkript

1 TEKNISK TEKNOLOGI BEDØMMING MODELL 1. Lag Hold nr: nr: Lagets Holdets alder: Lag Hold navn: Teknologiprisen Forslag Fri vurdering til spørsmål Konstruktion & design Funktionelle værktøjer Programmeringskundskab & forståelse Programmets kvalitet og effektivitet Kombinationer af opgaven (strategi) Effektiv brug af motorer og sensorer Projektindlevering, del 2, Teknologiopgaven bruges som forberedelse i forhold til bedømmelsen af teknologiprisen. Hvorfor ser robotten ud som den gør? Kan I forklare, hvordan et af programmerne virker? Vælg det program, som I er helst vil snakke om. Hvordan har I lært programmeringen? Hvordan har I bestemt rækkefølgen på opgaverne? Hvorfor netop denne rækkefølge? Løser I flere opgaver under en enkelt tur ud fra basen? Hvilke værktøjer har I måttet udvikle, for at I kan løse robotopgaverne? Forslag til spørsmål Hvilke sensorer har i brugt? Fri vurdering Sett poeng til høyre for streken på en skala fra 0-10 ut fra kriteriene som er gitt på baksiden/vedlegget til dette arket. I turneringer med 18 hold eller mere uddeles der 10 priser. I turneringer med 17 hold eller færre uddeles der 7 priser.

2 TEKNOLOGI Konstruktion og design Meget ustabil. Upræcis navigation. Ingen egne designidéer Funktionelle værktøjer Ingen værktøjer / delene falder ofte fra hinanden (alt for komplekse). Vanskeligt at udføre opgaverne med de valgte værktøjer. Programmeringskundskab og forståelse Viser ingen forståelse for robottens programmering. Kan ikke forklare sig. Kan det være voksne, der har gjort arbejdet? Programmets kvalitet og effektivitet Programmet er uorganiseret. Bruger ikke de muligheder som ligger i værktøjet (f.eks. loops og switch). Ikke effektivt program. Kombinationer af opgaven (strategi) Kombinerer ikke opgaver. Efter hver opgave løftes robotten tilbage til basen. Løber ingen risiko. Effektiv brug af motorer og sensorer Ikke effektiv anvendelse af motorer og sensorer. Upræcis robot. Noget ustabil. Noget upræcis. Få egne designidéer. Stabil. God præcision. Selvstændige designidèer. Værktøjerne er vanskelige at montere/demontere. Ikke præcise værktøjer og de kræver modifikationer før genbrug. Modulære værktøj som monteres og demonteres rimelig enkelt uden større besvær. Udfører opgaverne hensigtsmæssigt og rimeligt præcist Kender til dele af programmet. Kender til store dele af programmet. Har udnyttet de muligheder, som de har. Programmet er litt overskueligt og struktureret. Programmet er kommenteret og let forståeligt for andre. Bruger mulighederne som ligger i værktøjet. Effektivt program. Programmet er overskueligt og struktureret. Programmet er kommenteret og let forståeligt for andre. Bruger mulighederne som ligger i værktøjet. Effektivt program. Strategien er baseret på opgavens sværhedsgrad og holdet tager ingen chancer. Effektiv strategisk planlægning Kombinerer opgaverne via bestemte ruter. Motorer og sensorer bruges effektivt i nogle sammenhænge. Motorer og sensorer bruges effektivt og rimeligt præcise 9-10 point Meget stabil og præcis. Unikt og kreativt design. Sensorer og motorer bruges udover det forventede. Modulære værktøj som kan monteres/demonteres enkelt og hurtigt. Anvender mange muligheder og værktøjer Udfører opgaverne særdeles godt Har stor forståelse og indsigt i hele programmet Programmet er meget overskueligt og struktureret. Programmet er kommenteret og let forståeligt for andre. Bruger mulighederne som ligger i værktøjet Effektivt program. Udmærket strategi for at kombinere opgaver, planlægge ruter og maksimere point. Motorerne bruges effektivt og sensorerne leverer et præcist resultat i alle forsøg på at løse opgaverne.

3 FORSKNING Holdnr: Holdets alder: Holdnavn: Forskningsprisen Forslag Fri vurdering til spørsmål Definition af problemstilling Overordnet indsigt i temaet Brug af kilder Innovativ løsning Tydelig løsning Engagerende præsentation Helhed Projektindlevering, del 1, Forskeropgaven bruges som forberedelse i forhold til bedømmelse af forskerprisen. Hvordan fandt I frem til denne problemstilling? Fra hvilke kilder har I hentet informationerne? Hvad har vært den største udfordring i forhold til arbejdsprocessen / samarbejdet /opgaven? Har I også arbejdet med andre problemstillinger eller andre emner inden for det overordnede tema? Hvor er jeres idé nyskabende? I turneringer med 18 hold eller mere uddeles der 10 priser. I turneringer med 17 hold eller færre uddeles der 7 priser.

4 FORSKNING 9-10 point Definition af problemstilling Ingen defineret problemstilling. Uklar definition. Tydelig defineret problemstilling, men uklar afgrænsning af emnet. Tydelig defineret problemstilling og fin afgrænsning af emnet. Overordnet indsigt i temaet Ingen analyse. Projektet defineret smalt. Manglende forståelse af temaet. Få analyser. Projektet defineret for smalt. Begrænset forståelse af temaet. God dybdeanalyse. Godt projekt. God forståelse af temaet. Stor indsigt i eget projekt, lille indsigt i det overordnede emne. Meget god dybdeanalyse. Projektet favner vidt. Stor indsigt i temaet, og i alternative problemstillinger Brug af kilder Ingen brug af kilder. Ingen kildehenvisninger. Nogle kilder er anvendt. Dårlig kildehenvisning. Ikke pålidelige kilder. God brug af kilder. Kildehenvisninger. Meget god brug af kilder. Kildehenvisninger. Valide kilder. Innovativ løsning Ingen form for nytænkning. En lille grad af nytænkning. Nytænkende løsning. Nytænkende løsning som matcher den overordnede problemstilling på en indsigtsfuld måde. Tydelig løsning Ingen løsning. Løsning præsenteret, men der mangler dokumentation og sammenhæng med problemfeltet God formidling af løsningen. En flot formidlet og underbygget løsning, der beskriver problemfelterne. Engagerende præsentation Dårlig forberedt. Dårlig organisering og fremføring. Ikke særlig engagerende præsentation. Manglende organisering og/eller forberedelse. En god præsentation, der skaber interesse for emnet. Tydelig organisering og god forberedelse Meget engagerende og kreativ præsentation, der skaber interesse for emnet. Tydelig organisering og meget godt forarbejde. God brug af hjælpemidler. Helhed Alle dele af opgaven er ikke præsenteret (problemstilling, forskning og løsning) En mangelfuld præsentation af dele af opgaven Alle dele af opgaven præsenteres. Har til en vis grad sat problemet ind i en større sammenhæng. Alle dele af opgaven er præsenteret på en fremragende måde. Opgaven er sat ind i en større sammenhæng, og deltagerne demonstrerer en stor faglig viden.

5 MARKEDSFØRING SAMARBEJD Holdnr: Holdets alder: Holdnavn: Markedsføringsprisen Forslag Fri vurdering til spørsmål PIT som præsenterer holdet og projektet Præsentation Markedsføring af holdet udadtil. Humør og entusiasme Projektindlevering, del 3, Markedsføringsopgaven bruges som forberedelse i forhold til bedømmelse af profileringsprisen. Hvordan har I arbejdet med PIT`en? Har I gjort noget for at markedsføre jer og jeres projekt forud for turneringen (på egen skole, forældre, sponsorer, medier, etc.), eller har I en plan for at gøre det efter turneringen? Har I lavet et kampråb? SAMARBEJDSPRISEN Fri vurdering Arbejdsprocessen Samarbejde Projektindlevering, del 4, Holdets arbejdsproces bruges som forberedelse i forhold til bedømmelsen af samarbejdsprisen. Nåede I de mål, som I havde sat jer for projektet? Opdagede I nogle nye sider ved jeres klasse/holdkammerater under arbejdet med projektet? Hvordan har samarbejdet i gruppen fungeret? Er I tilfredse med den arbejdsdeling, som i havde lavet, eller skulle noget have være tilrettelagt anderledes? Hvordan har I arbejdet med projektindleveringen på nettet? I turneringer med 18 hold eller mere uddeles der 10 priser. I turneringer med 17 hold eller færre uddeles der 7 priser.

6 MARKEDSFØRING MARKEDSFØRING PIT som præsenterer holdet og projektet Ingen udstilling i PIT En eller flere dele af projektet i præsentationen mangler. PIT præsentation: Modtagerbevidsthed. Struktur Læser det meste af stoffet op og ser kun op af og til. Svag og monoton stemmeføring. Der mangler strukltur og logisk rækkefølge Aktivt brug af manus/ stikord, men kontakt med modtagerne. God stemmeføring. Fint tempo og planlagte overgange. Lidt manglende struktur. Markedsføring Holdet har ingen markedsføringsplan Holdet har en mangelfuld og uklar markedsføringsplan. SAMARBEJDE Arbejdsprocessen Manglende arbejdsfordeling. Holdet er tydelig voksenstyret og det har haft et lavt aktivitetsniveau. Har til en vis grad fordelt arbejdet og har haft nogen aktivitet under arbejdsprocessen. Samarbejde Samarbejdet på holdet har ikke fungeret. Processen har vært præget af konflikter og ineffektive deltagere. Holdet har samarbejdet godt om dele af opgaven. Generelt har der været en del problemer, og flere af deltagerne har været misfornøjede og ikke været aktive i gruppens arbejde Alle dele af projektet er præsenteret, men opstillingen kunne enkelte steder være bedre. Er godt forberedte på at fremlægge stoffet. God kontakt med modtagerne. Engageret i stoffet. God struktur og logik i fremlæggelsen. Holdet præsenterer en god markedsføringsplan. God arbejdsfordeling på holdet. Har haft en god arbejdsproces og henviser gerne til en handleplan Holdet har haft et godt samarbejde om alle projektets opgaver. Deltagerne kan til en vis grad gøre rede for, hvad der har vært arbejdet med i alle grupperne Forskning og teknologi er tydeligt præsenteret i udstillingen. Let at se hvad holdet har udforsket. Modeller og genstande som er aktuelle for årets tema er brugt. Tekst og evt. billeder viser tydeligt hvem holdet er. Hele projektet er præsenteret udmærket. Fri formidling af stoffet. Fokus på at modtagerne forstår budskabet. Tåler afbrydelser/ kan springe ud og ind af manus. Rød tråd, struktur og sammenhæng. Holdet beskriver hvordan de på en gennemarbejdet og god måde har markedsført projektet og holdet før eller efter turneringen Et velfungerende hold med en meget god arbejdsfordeling. Har en handleplan, og holdet kan vise, at eksempelvis tidsfrister er overholdt. Holdet har haft et helt unikt samarbejde og alle grupperne har et godt kendskab til hinandens arbejde. Har der været problemer/konflikter, så er de blevet løst på en fremragende måde

First lego league. En vejledning til skole- og fritidshold 2013

First lego league. En vejledning til skole- og fritidshold 2013 First lego league En vejledning til skole- og fritidshold 2013 Innholdsfortegnelse Velkommen som vejleder i FLL! I dette dokumentet finder du al den information du har brug for når du skal deltage i projektet.

Læs mere

Råd og vink om gruppe- og projektarbejde

Råd og vink om gruppe- og projektarbejde Navn: Klasse: Råd og vink om gruppe- og projektarbejde Århus Akademi 2009 Redigeret af: Bjørn Christensen Kirsten Brink Lund Birte Schmidt Niels Teglskov Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Projektarbejdets

Læs mere

Lærervejledning til Naturfagsmaraton (NFM)

Lærervejledning til Naturfagsmaraton (NFM) Lærervejledning til Naturfagsmaraton (NFM) Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:... 1 Forord... 2 Hvad er Naturfagsmaraton?... 2 Hvorfor NFM?... 2 Tidsplan for NFM... 3 Hjemmesiden, www.naturfagsmaraton.dk...

Læs mere

Projektforløbet Fra start til slut

Projektforløbet Fra start til slut Projektforløbet Fra start til slut 1 1 Indledning Hvad er et projekt? Et projekt er en arbejdsform, som bruges i virksomheder og institutioner, når udgangspunktet for en opgave er kompliceret og uoverskuelig,

Læs mere

Spørgetime. Først gennemgår jeg slagets gang, derefter tjekker vi tidsplanen, og så må I spørge om elektronik mm..

Spørgetime. Først gennemgår jeg slagets gang, derefter tjekker vi tidsplanen, og så må I spørge om elektronik mm.. Design og Produktion, Elektronik ( redigeret 13/6-2015 ) Først gennemgår jeg slagets gang, derefter tjekker vi tidsplanen, og så må I spørge om elektronik mm.. Aflevere bøger, fumlebrædder, mm, oprydde

Læs mere

Projekt 9. klasse. Hvad er et projekt?

Projekt 9. klasse. Hvad er et projekt? Projekt 9. klasse Hvad er et projekt? Et projektarbejde handler om at finde forklaringer, tage stilling og finde løsninger på problemer. I skal ikke bare beskrive et emne eller fortælle om noget, som andre

Læs mere

Den afsluttende prøve på grundforløbet - udfordringer og god praksis

Den afsluttende prøve på grundforløbet - udfordringer og god praksis Den afsluttende prøve på grundforløbet - udfordringer og god praksis Stig Guldberg og Claus Bo Jørgensen, Nationalt Center for Erhvervspædagogik (NCE) Metropol 2011 Den afsluttende prøve på grundforløbet

Læs mere

Punkt 2. "Kommunen Kommunikerer Kloak" Printversion

Punkt 2. Kommunen Kommunikerer Kloak Printversion Punkt 2. "Kommunen Kommunikerer Kloak" Printversion Punkt 2. Sådan gør du Dette er projektets værktøjskasse. Værktøjskassen kan benyttes som en trin for trin vejledning, der fortæller, hvordan en kloakforsyning

Læs mere

It som hjælpemiddel til at styrke mundtligheden i matematik og naturvidenskabelige fag

It som hjælpemiddel til at styrke mundtligheden i matematik og naturvidenskabelige fag It som hjælpemiddel til at styrke mundtligheden i matematik og naturvidenskabelige fag Projekt eskoler Midt Rapport til region Midtjylland Forfattere: Lars Moeslund, Thao Cao og Peter Leineweber Horsens

Læs mere

Grønlands folkeskole. Evaluering 2015

Grønlands folkeskole. Evaluering 2015 Grønlands folkeskole Evaluering 2015 Grønlands folkeskole Evaluering 2015 Grønlands folkeskole 2015 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt Publikationen er kun udgivet i elektronisk

Læs mere

MUS-GUIDEN. Læs op på MUS her:

MUS-GUIDEN. Læs op på MUS her: MUS-GUIDEN Vi har her samlet artikler og værktøjer om medarbejderudviklingssamtaler og gruppe- og teamudviklingssamtaler til dig, der vil læse op inden du skal holde samtaler med dine medarbejdere. Materialet

Læs mere

Planlægning af it-undervisning

Planlægning af it-undervisning Planlægning af it-undervisning IT- & Telestyrelsen, juni 2009. Planlægning af it-undervisning Udgivet af: IT- & Telestyrelsen Publikationen kan hentes på IT- & Telestyrelsens hjemmeside: www.itst.dk ISBN

Læs mere

KOMMUNIKATION OM FATTIGDOM OG UDVIKLING VIRKER DET?

KOMMUNIKATION OM FATTIGDOM OG UDVIKLING VIRKER DET? KOMMUNIKATION OM FATTIGDOM OG UDVIKLING VIRKER DET? 78 79 80 81 82 Håndbog i evaluering af kommunikationsprojekter KOMMUNIKATION OM FATTIGDOM OG UDVIKLING VIRKER DET? Håndbog i evaluering af kommunikationsprojekter

Læs mere

workshops konferencer

workshops konferencer seminarer 6 spørgsmål der sikrer processen workshops konferencer en del af Lære- og dialogforum i Norden INDHOLD 04/ Hvad er målet med dit arrangement? 06/ Hvem inviterer du hvem kommer? 08/ Hvordan skaber

Læs mere

FORNYELSE I FÆLLESSKAB. -genvej til innovation på arbejdspladsen KULTUR- TERMOMETERET

FORNYELSE I FÆLLESSKAB. -genvej til innovation på arbejdspladsen KULTUR- TERMOMETERET FORNYELSE I FÆLLESSKAB -genvej til innovation på arbejdspladsen KULTUR- TERMOMETERET FORNYELSE I FÆLLESSKAB OVERBLIK OVER TRIN OG VÆRKTØJER TRIN FORMÅL VÆRKTØJER Kultur termometer 1 Skab rammer for nytænkning

Læs mere

AT EKSAMEN 2015. Navn og klasse: AT EKSAMEN 2015 SANKT ANNÆ GYMNASIUM 1

AT EKSAMEN 2015. Navn og klasse: AT EKSAMEN 2015 SANKT ANNÆ GYMNASIUM 1 AT EKSAMEN 2015 Navn og klasse: AT EKSAMEN 2015 SANKT ANNÆ GYMNASIUM 1 Indholdsfortegnelse AT Eksamen forløbsoversigt... 3 Kompetence- workshoppen med Tine Lynfort torsdag d. 15.1... 4 AT Ressourcerummet...

Læs mere

Projektopgaven 9. klasse

Projektopgaven 9. klasse Projektopgaven 9. klasse http://www.emu.dk/elever7-10/projektarbejde/projektopgaven/ Projektopgaven i 9. klasse Projektopgaven er en tværfaglig opgave, hvor du bruger forskellige fags indhold og metoder.

Læs mere

Projektopgaven - en vejledning

Projektopgaven - en vejledning Projektopgaven - en vejledning Udgivet af Dansk Skoleforening for Sydslesvig August 2008 Vejledning til Projektopgaven Indholdsfortegnelse: Indledning side 3 Projektklar Cirkulærebestemmelser til projektopgaven

Læs mere

it-undervisning Se mere på hjemmesiden www.it-formidler.dk

it-undervisning Se mere på hjemmesiden www.it-formidler.dk Vejledning i planlægning af it-undervisning Se mere på hjemmesiden www.it-formidler.dk Om vejledningen Vejledningen beskriver kort, hvordan man som underviser, trin for trin, kan planlægge it-kurser efter

Læs mere

De fem understøttende Innovationskompetencer

De fem understøttende Innovationskompetencer Erhvervsrettet innovation Version 1.1 2015 De fem understøttende Innovationskompetencer Elektrikeruddannelsen 2015 Hvad er en understøttende innovationskompetence? Alle kan i en vis udstrækning finde på

Læs mere

Projekthåndbog i Projektledelse. Projekthåndbog i Projektledelse

Projekthåndbog i Projektledelse. Projekthåndbog i Projektledelse Projekthåndbog i Projektledelse September til December 1999 1 Forord Håndbogen til kursus i Projektplanlægning foreligger nu i elektronisk form. Håndbogen er tiltænkt som et hjælpemiddel til bl.a. eksamensforberedelser

Læs mere

JB PLASTICS A1 A2. Funktionalitet og kvalitet til bedste pris. Line. Simone. Mathilde. Simon. Emilie. Helena. Sultan. Benjamin

JB PLASTICS A1 A2. Funktionalitet og kvalitet til bedste pris. Line. Simone. Mathilde. Simon. Emilie. Helena. Sultan. Benjamin JB PLASTICS Funktionalitet og kvalitet til bedste pris A1 A2 Line. Simone. Mathilde. Simon. Emilie. Helena. Sultan. Benjamin Produkter Brainstorm Udviklnig af logo/visuel identitet Udvikling af brevpapir

Læs mere

Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler

Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler Hvad er MUS? En medarbejderudviklingssamtale (MUS) er en åben og ligefrem dialog mellem medarbejder og leder. For den enkelte medarbejder er det en mulighed

Læs mere

NOTAT Inspiration til valg af emne August 2008

NOTAT Inspiration til valg af emne August 2008 Inspiration til emnevalg til kandidatafhandlingen Af Vibeke Ankersborg, Kandidatafhandlingskonsulent Dette notat er en bearbejdet udgave af kapitel 3 i Ankersborg, Vibeke (2011): Specialeprocessen! Tag

Læs mere

Læremidler støtte og udvikling

Læremidler støtte og udvikling Læremidler støtte og udvikling Lektor ph.d. Bodil Nielsen Læremidler skal udarbejdes med henblik på at de bedst muligt støtter og udfordrer elever i deres læreprocesser, men samtidig er det vigtigt at

Læs mere

Lars Klüver, Teknologirådet

Lars Klüver, Teknologirådet Lars Klüver, Teknologirådet 1 Forord 4 Nye politiske arbejdsformer 7 Tag udgangspunkt i situationen 10 Metoderne er på plads 12 Metoderne kan bruges til... alt 13 Opgave og metode nogle eksempler 16 Vi

Læs mere

Guide til den gode lektionsplan Udarbejdet til brug på Voksenpædagogisk Grunduddannelse

Guide til den gode lektionsplan Udarbejdet til brug på Voksenpædagogisk Grunduddannelse Guide til den gode lektionsplan Udarbejdet til brug på Voksenpædagogisk Grunduddannelse 2 Denne guide er udarbejdet af: BRMST Eva-Marie Lillelund Nielsen, BRTS Til brug på: Voksenpædagogisk Grundkursus

Læs mere

Eksamensprojekt. www.mfyp.dk/solenergi/solenergi.html. Udarbejdet af: Stefan Skjerning Mandana Bahar Danny Salling Peter Schindler

Eksamensprojekt. www.mfyp.dk/solenergi/solenergi.html. Udarbejdet af: Stefan Skjerning Mandana Bahar Danny Salling Peter Schindler Eksamensprojekt www.mfyp.dk/solenergi/solenergi.html Udarbejdet af: Stefan Skjerning Mandana Bahar Danny Salling Peter Schindler Erhvervsakademiet København Nord Multimediedesigner, 2. semester, tr08mul01

Læs mere

Indhold. Kilder Side 40

Indhold. Kilder Side 40 1 Indhold 1. Elevpjece om projektarbejde Side 3 2. Forløbet i et projekt Side 5 3. Før projektarbejdet Side 6 4. Lærerteamets huskeseddel Side 7 5. Progression i projektarbejde Side 8 6. Faglig introduktion

Læs mere

Evaluering af Mind Your Own Business

Evaluering af Mind Your Own Business Als Research APS maj 2014 EVALUERINGSRAPPORT Evaluering af Mind Your Own Business 01 Evaluering af Mind Your Own Business INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD...2 INDLEDNING...3 Evalueringens baggrund...3 Evalueringens

Læs mere