Mapning af lokal koder/termer for Mikroorganismer og udført analyse. Gennemgang af den nye XRPT til MiBa II projekt (v/flemming og Busk)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mapning af lokal koder/termer for Mikroorganismer og udført analyse. Gennemgang af den nye XRPT til MiBa II projekt (v/flemming og Busk)"

Transkript

1 Referat MiBa IT møde 24 april 2013 (revideret) SSI, kl. 12:00-15:30 Deltagere: Elly Kristensen, ADBakt, Hvidovre Jens K Møller, Vejle (MADS) Flemming Christensen, MADS Hans Busk, MADS Michael Mortensen, LIMS Birgitte Tønning, Midt-Vest Thøger G Jensen, Mads, Odense Charlotte Nobel, SSI, LIMS Marianne Voldstedlund, MiBa Afbud: Henrik Schønheyder, ADBakt, Ålborg Tina Proft Larsen, ADBakt, Herlev Ram Dessau, Mads, Region Sj Freddy Iversen, Ålborg Mari-Ann D Lykke, Esbjerg Ellen Larsen, Hillerød Peter Steenberg, Autonik Agenda: Harmonisering af brug af analyse delen i XRPT05 Overgang til XRPT05-31M? Summary feltet (igen, igen) Sende svar ved prøve modtaget (udgik) Mapning af lokal koder/termer for Mikroorganismer og udført analyse Gennemgang af den nye XRPT til MiBa II projekt (v/flemming og Busk) Test af identifikation af bruger ID i MiBa log for de eksisterende adgangsveje) Angivelse af testpatienter i MiBa Spørgsmål, kommentarer, emner fra KMA? [Større diskussionspunkter med fed og punkter med karakter af orientering med alm skrift]

2 Referat. Harmonisering af analysesvar i MiBa MiBa/MAV har et ønske om at vi kan beslutte et fælles mål for en fælles svarstruktur og terminologi. Det er forståeligt, hvis ændringer ikke nødvendigvis kan implementeres med det samme. Aktuelt sender KMA analyse svar med to overordnede svarstrukturer: den klassiske og MADSmodellen (se præsentation). Ved brug af den klassiske model: På MiBa møde forår 2012 blev vi enige om at selve resultatet af analysen, entydigt skal sættes i feltet: AnalysisFindings/Findings/Interpretation Man kan hvis man ønsker, også sætte noget i felterne: AnalysisFindings/Findings/Value AnalysisFindings/Findings/ComentText Denne beslutning gælder fortsat!. Der var på mødet inden nye indvendinger så nu håber jeg alle fremover vil sende deres resultatet i feltet Findings/Interpretation! Terminologi for angivelse af resultat: Der er en stor variation af termer brugt i resultat feltet: AnalysisFindings/Findings/Interpretation/Text Feltet er kodet, men det bliver aktuelt ikke udnyttet i MiBa/CDM funktion. MAV spurgte til mulighederne for at ensrette brug af termer her? Der var enighed om at udnytte koderne og ensrette brug af disse i stedet. KMA vil gerne forsøge at mappe disse svarkoder til en fælles terminologi inden afsendelse af svar. Hvis man f.eks. havde en fælles resultat klassifikation der hed: 1: negativ 2: positiv 3: inkonklusiv 4: Ej udført Lokalt i KMA kan man have vikårlig mange resultat kategorier:

3 1: Positv 2: svagt positiv 3: Påvist RNA 4: Negativ 5: Ej Påvist 6: EJ udført 7: Hæmning Lokalt skal man så mappe sine resultat koder op mod den fælles MiBa resultat klassifikation inden man svare ud. (Man kan beholde sin lokale tekst, hvis man vil. Den vil blive vist på lokal udgave af svar i MiBa). Lokal kode Lokal tekst Fælles kode Fælles tekst 1 Positiv 2 Positiv 2 svagt positiv 2 Positiv 3 Påvist RNA 2 Positiv 4 Negativ 1 Negativ 5 Ej Påvist 1 Negativ 6 EJ udført 4 Ej udført 7 Hæmning 3 Inkonklusiv Alternativt skulle koderne gøres map-bare i MiBa men der var stemning for den lokale mapning som jo også er klart den bedste løsning. MAV udarbejder forslag til MiBa-resultat klassifikation. For analyse svar med MADS-modellen Her angives resultat i feltet: AnalysisFindings/Interpretation Også her er der stor variation i de tekster der bruges til at angive resultaterne. Det er lidt mere komplekst, da der her kan være tale om samlet konklusion af flere analyser. Men feltet er kodet. Også her spurgte MAV om KMA for hver sygdom/mikroorganisme kunne blive enige om nogle standart tekster. Også her mente man at det er smartere at udnytte at feltet er kodet. Her er det svært at lave en fælles terminologi. Vi har diskuteret dette på tidligere møder. Peter har ikke kunne lave en CDM-løsning til koden, da koden ikke er entydigt defineret i MiBa. Flemming fortalte at dette er ind-tænkt i XRPT05-31M?? eller er det den nye MiBa XRPT??

4 Her er løsningen at sætte MDS:koden foran resultat koden. Herefter kan Peter lave mapningstabeller og MAV kan mappe koderne i MiBa. MAV diskuterer udviklingsopgaverne med Peter. Overgang til XRPT05-31M? MADS er klar, men manglede faktisk kun enighed om anvendelse af Summary felt. Fleming aftaler med Peter, når han skifter de enkelte laboratorier. Summary feltet (igen, igen) MADS gruppen efterlyste flere kategorier end dem vi havde besluttet på sidste møde. Vi blev nu enige om kategorierne: Prøven modtaget Positiv Negativ Med vækst Uden vækst Se svar (Vi har valgt med /uden vækst i stedet +/- vækst, da der nogle gange går kuks i visning af disse tegn) I forbindelse med diskussioner om hvor i wwbakt oversigterne summary vil blive vist, kigge vi lidt i MiBa. Alle synes det er fint hvis Teksten: Modtaget i MiBa dddddd forsvinder og der her kommer til at stå termen fra Summary feltet. Der dukkede et par ting op til diskussion: Sortering efter bakteriefund (knappen med den runde petriskål) er ikke i funktion. Den skulle ifølge Elly kunne sortere svar efter mikroorganisme. Den skal vel godt komme til at fungere på baggrund af de mappede svar?? Når man læser en patient med > 500 svar, indlæses kun de 500 første i hver sortering. Det er uhensigtsmæssigt i nogle situationer. Det burde være sådan at man fik et pop-up vindue, hvor man valgte om man ville nøjes med de 500 eller man ville have alle og så finde sig i en måske langsommere performance. Der kan være patienter, hvor det er relevant at kunne se alle svar.

5 Nancy har mange svar så når man sortere efter KMA, ser man aldrig Skejby. MAV opfordres til at slette de ældste Nancysvar, eller evt ældste Nancy svar fra KMA, der har særligt mange. Mapning af lokal koder/termer for Mikroorganismer og udført analyse Der er flere kodede objekter i XRPT05svar og dermed i MiBa. Specielt for mikroorganisme tabellen, Udført analyse tabellen og Antibiotika tabellen er der ingen officielle klassifikationer og KMA sender altid lokal kode. Koderne bliver så mappet til fælles koder i MiBa. For mikroorganismerne har man i regi af MikroTerm arbejdsgrupen (MIBa/DSKM/SOA-NSI) arbejdet på et udkast til en national terminologi: MikroTerm terminologen. Det tager lang tid, men de fælles termer bliver så også mappet 1:1 til begrebsid i SNOMED CT. På sigt skal SNOMED CT s udgøre den officielle nationale klassifkation. Termerne listet i MikroTerm vil så angive Prefered term i Danmark. Til et begrebsid kan man tilknytte mange synonymer. For Analyse tabellen har 3 entusiastiske kursister (Babara, Anette og Song) sammen med MAV, lavet et udkast til en svarkode terminologi på baggrund af de indsendte lokale tekster. Ved hjælp af Mikroterm klassifikationen og Analyse klassifikationen er lokale koder mappet til fælles koder manuelt. MAV ønskede at løfte sløret for dette arbejde for at KMA kan identificere evt fejl/misforståelser i mapning KMA kan være med i processen og bistå i valg af mapningsstrategier Hjælpe med at mappe analyser, der er svære at gennemskue for MAV Komme med forslag og kommentarer MAV har et ønske om at opbygge rene tabeller i MiBa, så f.eks. mikroorganisme tabellen kun indeholder genus/species/subspecies navne. Dette medfører at MAV aktuelt fjerner evt oplysninger om bakterieegenskaber angivet som en del af species navnet. På samme måde fjernes oplysninger om fx prøvemateriale ved mapning af analyser. MAV sender klasissifikationer og mapningsoversigter ud efter mødet. Gennemgang af den nye XRPT til MiBa II projekt (v/flemming og Busk)

6 Flemming gennemgik deres nye forslag til MiBA XRPT. Der er mange nye spændende ting: Concent til samtykke problematik, Prompt-svar, Protected i IdentifocationBasicType Microorganism number til entydig sammenkædning af reference svar på isolatniveau. Der var også numre til at sammenkæde bakteriefund med resistensresultatet, så dannelse af resistensskema bliver mere robust. Det nye modul til egenskaber knyttet til et mikroorganisme-fund eller analyse resultat (3 forslag her). Der blev diskuteret lystigt både i relation til XRPT og svarvisning i MiBa og i relation til håndtering af de nye begreber og funktioner i den lokale KMA. Resistens undersøgelsen er i princippet en egenskab der kunne flyttes ned i det nye format da resistens er en egenskab. Vi blev enige om at beholde det nuværende resistensskema til visning af resistens til kliniker i MiBa og Labportal/EPJ. Resistensresultater, der ikke skal vises til kliniker eller hvor man gerne vil specificere noget om metode kan man evt angive i egenskabsmodulet? Jens påpegede at man skal sikre at kliniker ikke får oplysninger om ekstra resistenser sent til Miba mht på overvågning / info til mikrobiologer. Det skal være sådan at kliniker ikke begynder at ringe til en mikrobiolog på en anden KMA eller til SSI og får oplysninger, der er skjult i svaret. Flemming samler op på in put fra mødet og sender udkast til ny MiBaXRPT rundt til kommentering. Der bliver mange udfordringer, men når det hele er på plads vil der være mange fordele med den nye måde at registrere på. MAV skal bruge en arbejdsgruppe til at definere indhold i de forskellige nye klassifikationer. Frivillige søges - regner med deltagelse fra SSI reference lab. Angivelse af testpatienter i MiBa MAV har modtaget navn og cpr på testpatienter fra SSI og Odense. Tilsyneladende rummer listen alle anvendte test patienter??

7 Listen vil blive lagt på MiBa hjemmeside, så KMA kan tjekke om deres testpatienter er med på listen. MAV vil sammen med Peter få markeret test-patienterne i MiBa, så vi kan fra sortere dem i vores overvågning. Marianne takker for jeres deltagelse og for endnu et godt møde!!

IT-arbejdsgruppen. 10 maj 2011

IT-arbejdsgruppen. 10 maj 2011 IT-arbejdsgruppen 10 maj 2011 Dagsorden 11:00-11:15 11:15-11:40 11:40-12:00 12:00-12:45 12:45-13:45 13:45-14:15 14:15-14:30 14:40-15:00 15:00-15:50 15:50-16:00 Velkomst, præsentation af gruppens medlemmer.

Læs mere

Arbejdsgruppe til terminologier for egenskaber/typer:

Arbejdsgruppe til terminologier for egenskaber/typer: Referat MiBa IT møde 3. september 2013 SSI, kl. 11:00-15:30 Deltagere: Elly Kristensen, KMA, Hvidovre Ram Dessau, KMA, Region Sj Peter Steenberg, Autonik Tine Besser, KMA Reg Sj Flemming Christensen, MADS

Læs mere

IT-arbejdsgruppen 24 april 2013

IT-arbejdsgruppen 24 april 2013 IT-arbejdsgruppen 24 april 2013 Inviterede Elly Kristensen, ADBakt, Hvidovre Henrik Schønheyder, ADBakt, Ålborg Tina Proft Larsen, ADBakt, Herlev Thøger G Jensen, Mads, Odense Ram Dessau, Mads, Region

Læs mere

Repræsentantskabsmøde. Den danske mikrobiologidatabase

Repræsentantskabsmøde. Den danske mikrobiologidatabase Til stede Henrik C Schønheyder, Aalborg Dennis Hansen, Hillerød Thøger Gorm Jensen, Odense Ram Dessau, Region Sjælland Svend Ellermann-Eriksen, Skejby Jens Otto Jarløv, Herlev Steen Hoffmann, SSI Michael

Læs mere

MikroTerm-arbejdsgruppen møde 10/

MikroTerm-arbejdsgruppen møde 10/ MikroTerm-arbejdsgruppen møde 10/11-2011 Dagsorden 12:30 12:35 Velkomst 12:35 12:45 Gennemgang af regneark / fejl 12:45 13:15 Gennemgang af unikke disk 13:15 13:25 Gennemgang af OK m kommentar 13:25 13:40

Læs mere

Dagsorden. 10. maj 2011. Referat af møde i MiBas IT-arbejdesgruppe. Tid: 10. maj kl. 11-16 Sted: SSI bygn. 202, 2. sal ITP-mødelokalet.

Dagsorden. 10. maj 2011. Referat af møde i MiBas IT-arbejdesgruppe. Tid: 10. maj kl. 11-16 Sted: SSI bygn. 202, 2. sal ITP-mødelokalet. 10. maj 2011 Referat af møde i MiBas IT-arbejdesgruppe. Tid: 10. maj kl. 11-16 Sted: SSI bygn. 202, 2. sal ITP-mødelokalet Deltagere Ellen Larsen, SafirLIS, Hillerød Elly Kristensen, ADbakt, Hvidovre Henrik

Læs mere

Repræsentantskabsmøde 4. marts 2011

Repræsentantskabsmøde 4. marts 2011 Repræsentantskabsmøde 4. marts 2011 Agenda Kl. 11.00 Kl. 11.00 Kl. 11.05 Kl. 11.20 Kl. 11.25 Kl. 11.30 Kl. 11.35 Kl. 11.55 Kl. 12.40 Kl. 13.15 Kl. 13.50 Kl. 13.55 Velkomst (undskyld til forretningsudvalget)

Læs mere

MiBa Repræsentantskabsmøde

MiBa Repræsentantskabsmøde MiBa Repræsentantskabsmøde Tid og sted: SSI den 25. september 2012. Klokken 11 15. Deltagere: Marianne Voldstedlund, Sanne Søgaard Nielsen, Charlotte Nobel, Michael Mortensen, Svend Ellermann-Eriksen,

Læs mere

19. marts Referat. MiBa IT-gruppe-Møde SSI: tirsdag d. 13/ kl

19. marts Referat. MiBa IT-gruppe-Møde SSI: tirsdag d. 13/ kl 19. marts 2012 Referat MiBa IT-gruppe-Møde SSI: tirsdag d. 13/3 2012 kl. 11-16 Diskussionerne omkring svarstruktur på grøn dagsorden, blev afgørende for rammerne for det projekt, der var til diskussion

Læs mere

IT-arbejdsgruppen Grøn del 13 marts 2012

IT-arbejdsgruppen Grøn del 13 marts 2012 IT-arbejdsgruppen Grøn del 13 marts 2012 Inviterede Elly Kristensen, ADBakt, Hvidovre Henrik Schønheyder, ADBakt, Ålborg Tina Proft Larsen, ADBakt, Herlev Thøger G Jensen, Mads, Odense Ram Dessau, Mads,

Læs mere

INFLUENZA SOM EKSEMPEL PÅ ANVENDELSE AF MIBA DATA. Hanne-Dorthe Emborg og Marianne Voldstedlund

INFLUENZA SOM EKSEMPEL PÅ ANVENDELSE AF MIBA DATA. Hanne-Dorthe Emborg og Marianne Voldstedlund INFLUENZA SOM EKSEMPEL PÅ ANVENDELSE AF MIBA DATA Hanne-Dorthe Emborg og Marianne Voldstedlund DATA UDTRÆK FRA MIBA Generelle overvejelser Case definition Udtræksparametre Ønskede variable i udtræk Analyse

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde Den danske mikrobiologidatabase

Referat af repræsentantskabsmøde Den danske mikrobiologidatabase . 10. februar 2010 Referat af repræsentantskabsmøde Den danske mikrobiologidatabase Tid: 15. januar klokken 11.00-14.00 Sted: Bygning 23. Statens Serum Institut, Artillerivej 5, København S Fremmødte:

Læs mere

MiBa Repræsentantskabsmøde 16 januar 2014 SSI kl Voldstedlund, Infektionsepidemiologisk afdeling, SSI

MiBa Repræsentantskabsmøde 16 januar 2014 SSI kl Voldstedlund, Infektionsepidemiologisk afdeling, SSI MiBa Repræsentantskabsmøde 16 januar 2014 SSI kl. 11-15 Status MiBa/Epi-MiBa Dagsorden Status ny driftsløsning for MiBa v/ Systemforvalter Jens Hvidberg, NSI MiBa siden sidst Planlægning af tests af ny

Læs mere

Repræsentantskabsmøde 8. oktober 2010

Repræsentantskabsmøde 8. oktober 2010 Repræsentantskabsmøde 8. oktober 2010 Agenda Kl. 11.00 Godkendelse af dagsorden Kl. 11.10 Status på MiBa Kl. 11.20 Aktiviteter i Miba, version 1 Kl. 11.25 Svarvisning og demonstration af WWBakt Kl. 12.15

Læs mere

Repræsentantskabsmøde 25 september 2012

Repræsentantskabsmøde 25 september 2012 Repræsentantskabsmøde 25 september 2012 DAGSORDEN 11:00 11:05 Velkomst 11:05 11:15 Ny SSI organisation 11:15 11:45 Status MiBa 11:45 12:15 Nationalt Patient Index (Ivan Lund Pedersen, NSI) 12:15 13:00

Læs mere

Referat Møde i Mikroterm gruppen Sundhedsstyrelsen Torsdag 10/11-2011 kl. 12:30-15:50

Referat Møde i Mikroterm gruppen Sundhedsstyrelsen Torsdag 10/11-2011 kl. 12:30-15:50 Referat Møde i Mikroterm gruppen Sundhedsstyrelsen Torsdag 10/11-2011 kl. 12:30-15:50 Deltagere: Dennis, Brita, Palle, Marianne Afbud: Jørgen Prag, Camilla, Ulla Agenda: 12:30 12:35 Velkomst 12:35 12:45

Læs mere

J.Nr. 6. maj 2009 REFERAT AF REPRÆSENTANTSKABSMØDE 1 VEDR. MIKROBIOLOGIBANKEN

J.Nr. 6. maj 2009 REFERAT AF REPRÆSENTANTSKABSMØDE 1 VEDR. MIKROBIOLOGIBANKEN J.Nr. 6. maj 2009 REFERAT AF REPRÆSENTANTSKABSMØDE 1 VEDR. MIKROBIOLOGIBANKEN Dato: Fredag d. 24. april 2009, klokken 11:00 14:00 Sted: Statens Serum Institut (SSI), Bygning 43, Foredragssalen Fremmødte:

Læs mere

Referat fra 2. møde vedr. 3-kantsproblematikken

Referat fra 2. møde vedr. 3-kantsproblematikken FynCom MedCom International Rugårdsvej 15, 2. sal DK-5000 Odense C Denmark Phone (+45) 6543 2030 Fax (+45) 6543 2050 MedCom 24.01.07 J.nr.: Vor ref.: IJO Referat fra 2. møde vedr. 3-kantsproblematikken

Læs mere

REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE VEDR. DEN DANSKE MI- KROBIOLOGI DATABASE

REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE VEDR. DEN DANSKE MI- KROBIOLOGI DATABASE J.Nr. 13. oktober 2009 REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE VEDR. DEN DANSKE MI- KROBIOLOGI DATABASE Dato: 25. september 2009, klokken 11:00 14:00. Sted: Statens Serums Institut, Bygning 23, undervisningslokalet.

Læs mere

MiBa Repræsentantskabsmøde. Tid og sted: SSI den 16. januar Klokken

MiBa Repræsentantskabsmøde. Tid og sted: SSI den 16. januar Klokken MiBa Repræsentantskabsmøde Tid og sted: SSI den 16. januar 2013. Klokken 11 15. Deltagere: Christian Meyer, Svend Ellermann Eriksen, Jens K Møller, Christian Ø. Andersen, Elly Kristensen, Ram Dessau, Dennis

Læs mere

STATENS SERUM INSTITUT. Mikrobiologibank. Repræsentantskabsmøde

STATENS SERUM INSTITUT. Mikrobiologibank. Repræsentantskabsmøde Mikrobiologibank Repræsentantskabsmøde 25.09.2009 Hensigten Give SSI mulighed for at fålandsdækkende overblik over prøvesvar således at epidemier kan opdages hurtigt og effektivt. Give alle landets sygehuse

Læs mere

Diskussion af det udvidede mikrobiologiske prøvesvar og tilhørende tabeller. Modificeret oplæg + konklusioner efter Miba IT-gruppemøde 21/6-2012

Diskussion af det udvidede mikrobiologiske prøvesvar og tilhørende tabeller. Modificeret oplæg + konklusioner efter Miba IT-gruppemøde 21/6-2012 Diskussion af det udvidede mikrobiologiske prøvesvar og tilhørende tabeller Modificeret oplæg + konklusioner efter Miba IT-gruppemøde 21/6-2012 Dagsorden Projekt status overordnet Subtypetabel XRPT udvidelsen

Læs mere

Se laboratoriesvar på. Laboratoriesvarportalen

Se laboratoriesvar på. Laboratoriesvarportalen Laboratoriesvarportalen februar 2012 September 2011 Brugermanual Se laboratoriesvar på Laboratoriesvarportalen Fra lægesystemet: Klik på din: Labsvar - sundhed.dk knap eller tilsvarende. Fra WebReq : Klik

Læs mere

Laboratoriesvarportalen. September 2015 September 2011. Brugermanual

Laboratoriesvarportalen. September 2015 September 2011. Brugermanual Laboratoriesvarportalen September 2015 September 2011 Brugermanual Indholdsfortegnelse: 1. HVAD ER LABORATORIESVARPORTALEN EN KORT BESKRIVELSE... 3 2. FÅ ADGANG TIL LABORATORIESVARPORTALEN... 4 2.1 VÆLG

Læs mere

Der var en uformel præsentation og velkomst af deltagerne i LUU. Der er endnu ikke udnævnt en repræsentant fra Randers Kommune.

Der var en uformel præsentation og velkomst af deltagerne i LUU. Der er endnu ikke udnævnt en repræsentant fra Randers Kommune. Referat fra lokalt uddannelsesudvalg (LUU) For det pædagogiske område 8. september 2011 kl. 13.00 16.00 Deltagere Hanne Nielsen, Karin Mathiesen, Jørgen Nielsen, Jonna Lauritsen, Birgit Nielsen, Kenneth

Læs mere

XRPT05 mapping guide MiBa - DK

XRPT05 mapping guide MiBa - DK guide MiBa - DK 1 (11) Indhold 1 Introduktion...3 2 Mapning 4 2.1 Header... 4 2.2 Resultat... 4 2.2.1 Dyrkning... 4 2.2.2 Analyse... 4 2.3 Kommentarer... 4 2.4 Mapningstabel... 5 3 Dokumenthistorik...8

Læs mere

Afholdt d. 23. maj 2019

Afholdt d. 23. maj 2019 FAGLIGT FORUM CPO-VEJLEDNINGEN ANMELDELSE OG IMPLEMENTERING HVAD ER STATUS? Mette Bar Ilan, Lone Jannok Porsbo og Anne Kjerulf 23. maj 2019 ANMELDELSE/INDBERETNING AF CPO JF. VEJLEDNING Der skelnes mellem

Læs mere

Tina Povlsen Henrik Hansen Mette Østergaard

Tina Povlsen Henrik Hansen Mette Østergaard BESTYRELSESSEMINAR Referat for møde i: Bestyrelsesseminar i Dansk Selskab for Fysioterapi For referat: Tina Povlsen/Mette Østergaard Dato for møde: Fra torsdag den 12. februar kl. 17.30 til lørdag den

Læs mere

Laboratoriesvarportalen

Laboratoriesvarportalen Laboratoriesvarportalen Brugermanual 2017 Indhold 1. Hvad er Laboratoriesvarportalen en kort beskrivelse... 2 1.1 Få adgang til Laboratoriesvarportalen... 3 2. Vælg ønskede svarlaboratorier... 4 3. Gennemgang

Læs mere

Repræsentantskabsmøde 24 januar 2012

Repræsentantskabsmøde 24 januar 2012 Repræsentantskabsmøde 24 januar 2012 Dagsorden Kl. 11.00 Kl. 11.05 Kl. 11.10 Kl. 11.25 Kl. 12.20 Kl. 13.20 Kl. 13.40 Kl. 14.00 Kl. 14.20 Kl. 14.30 Kl. 14:45 Velkomst Godkendelse af dagsorden Status MiBa/Epi-MiBa/Laboratoriesvarportalen/HAIBA

Læs mere

WebReq brugermøde. 22. August 2018 Marianne Broholm

WebReq brugermøde. 22. August 2018 Marianne Broholm WebReq brugermøde 22. August 2018 Marianne Broholm 2 7. Siden sidst Tilbagesvar Status Nyheder i WebReq Tilbagesvar Egne analyser Laboratoriemedicinske brugergruppe Elektronisk overførsel af Egne analyser

Læs mere

KMA-oplysninger. 1 Introduktion

KMA-oplysninger. 1 Introduktion KMA-oplysninger MADS MENU: KODER SYSTEMET KMA-OPLYSNINGER (E.1.1.) Revideret 07-02-2011 1 Introduktion I programmet KMA-oplysninger sættes en række grundlæggende indstillinger for MADS i afdelingen, fx

Læs mere

LabTilbagesvar. XMO. Introduktion til brug: Overordnet set kan en rekvisition har følgende farvekoder: Rød: Fejl eller andet problem

LabTilbagesvar. XMO. Introduktion til brug: Overordnet set kan en rekvisition har følgende farvekoder: Rød: Fejl eller andet problem Baggrund for funktionen: Lab tilbage svar er en funktion, som sikrer, at prøver kan spores hele vejen i processen fra bestilling, til afgivelse af svar til patienten. Det kan bruges på mange niveauer,

Læs mere

Vejledning i diagnose kodning

Vejledning i diagnose kodning Vejledning i diagnose kodning MyClinic understøtter parallelt forskellige standarder for diagnosekodning, og herunder mapning mellem disse. Pt. understøttes: ICD10 (/ICD9). UN, International Classification

Læs mere

REFERAT. Klubsamarbejdsmøde forår 2014

REFERAT. Klubsamarbejdsmøde forår 2014 Møde: REFERAT Klubsamarbejdsmøde forår 2014 klubsamarbejdsmøde Dato: 10. marts 2014 Sted: Deltagere: Kopi til: Stenstrup Hallen, Steenstrup Michael Heering, Stenstrup Tennisklub og FTU, Michael Grube Andersen,

Læs mere

Politikerspørgsmål vedr. flere fejl i Sundhedsplatformen

Politikerspørgsmål vedr. flere fejl i Sundhedsplatformen Center for It, Medico og Telefoni POLITIKERSPØRGSMÅL Journal-nr.: 19002004 Ref.: Katrine Fejerskov Kirkegaard Dato: 26. februar 2019 Spørgsmål nr.: RR-002-19 Dato: 2. januar 2019 Stillet af: Jacob Rosenberg

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TYPO3 CMS Nyhedsbrev modul

BRUGERVEJLEDNING TYPO3 CMS Nyhedsbrev modul BRUGERVEJLEDNING TYPO3 CMS Nyhedsbrev modul TYPO3 CMS Ext:direct_mail Side 1 Indhold Tilmeldings / Afmeldings processen... 2 Manuel tilføjelse af e-mail adresser... 3 Oprettelse af nyhedsbreve... 4 Udsendelse

Læs mere

Statistikudtræk: Afgrænsningsparametre

Statistikudtræk: Afgrænsningsparametre MADS ONLINE MANUAL: RAPPORT -> STATISTIK -> STATISTIKUDTRÆK: AFGRÆNSNINGSPARAMETRE (D.4.1.) - Revideret 26-03-08 - SIDE 1 Statistikudtræk: Afgrænsningsparametre *-mark: Bruges til at markere, at der alene

Læs mere

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken 18.00-23.00 hos Bo Kayser i Stensby Tilstede: Michael Thelander (MT), Stig Jürgensen (SJ), Bente Larsen (BL), Henrik Dahl (HD), Birgitte Norby

Læs mere

Kl. mikrobiologisk afdeling Side 1 af 15 Hvidovre Hospital vers.1.6

Kl. mikrobiologisk afdeling Side 1 af 15 Hvidovre Hospital vers.1.6 Kl. mikrobiologisk afdeling Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse: Generelt om WWBakt...3 Brugere...3 Anvendelse af patientoplysninger....3 Adgang til programmet...3 Anbefalet skærmindstilling....3 Log på programmet...4

Læs mere

Her ser du dit arbejde i preview undervejs og udgiver dit arbejde når du er færdig. (se side 4)

Her ser du dit arbejde i preview undervejs og udgiver dit arbejde når du er færdig. (se side 4) Sitecore vejledning Hvad er det? Sitecore er det program, den officielle del af Spejdernet laves i. Sitecore er et Content Management System, dvs. indholds-håndteringssystem til hjemmesider. Hvordan starter

Læs mere

Foreløbige afbud: Økonomi- og planlægningsafdelingen. Planlægningsenheden. Glostrup Hospital Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup

Foreløbige afbud: Økonomi- og planlægningsafdelingen. Planlægningsenheden. Glostrup Hospital Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup Økonomi- og planlægningsafdelingen Planlægningsenheden Glostrup Hospital Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup Møde i: Sundhedsfagligt Råd, Klinisk Biokemi Dato: 26. august 2014 Kl.: 14.00-16.00 Sted: Glostrup

Læs mere

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser 1. Velkomst 2. Baggrund for tilbagesvar 3. Gennemgang af ændringer til laboratoriesystemerne 4. Gennemgang af ændringer i standarderne 5. Reminderfunktionen i lægesystemerne 6. Næste skridt-plan for implementering.

Læs mere

Silkeborg Review Mine sider

Silkeborg Review Mine sider Silkeborg Review Mine sider Datagrundlag Det er vigtigt, at de informationer man viser kan hentes let (hurtigt) fra bibliotekssystemet eller Brønden. Det vil betyde rigtig meget for hastighed i præsentationen

Læs mere

WebErfa 2012 DAGSORDEN UDGÅR

WebErfa 2012 DAGSORDEN UDGÅR WebErfa 2012 DAGSORDEN 1. Velkomst 2. Siden sidst - Implementering af Ny WebReq v/ Margit - Brugernes erfaringer v/ Alle 3. Forskningsmodul, PSA projekt v/ Margit 4. WebQuality v/ Helle Hesthaven - Skal

Læs mere

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken 18.00-23.00 hos Bo Kayser i Stensby Tilstede: Michael Thelander (MT), Stig Jürgensen (SJ), Bente Larsen (BL), Henrik Dahl (HD), Birgitte Norby

Læs mere

Laboratoriesvar på Sundhed.dk

Laboratoriesvar på Sundhed.dk Laboratoriesvar på Sundhed.dk Brugermanual 2018 Dansk Medicinsk Data Distribution Indhold 1. Hvad er Laboratoriesvarportalen en kort beskrivelse... 2 1.1 Få adgang til Laboratoriesvarportalen... 3 1.2

Læs mere

Møde i Følgegruppen vedr. værktøjer til tidlig opsporing af sygdom hos den ældre medicinske patient

Møde i Følgegruppen vedr. værktøjer til tidlig opsporing af sygdom hos den ældre medicinske patient R E F E R A T Emne Møde i Følgegruppen vedr. værktøjer til tidlig opsporing af sygdom hos den ældre medicinske patient Mødedato Fredag den 30. november 2012 kl. 12.30-14.30 Sted, mødelokale 501 (Indgang

Læs mere

MiBa& EpiMiBa roller, systemoverblik og ny driftsløsning for MiBa. Slides til MiBa Repræsentantskabsmøde Jens Hvidberg, NSI

MiBa& EpiMiBa roller, systemoverblik og ny driftsløsning for MiBa. Slides til MiBa Repræsentantskabsmøde Jens Hvidberg, NSI MiBa& EpiMiBa roller, systemoverblik og ny driftsløsning for MiBa Slides til MiBa Repræsentantskabsmøde Jens Hvidberg, NSI Hvem er NSI? National Sundheds-it (NSI) er en sektor under SSI. NSI har to hovedopgaver:

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 REFERAT ORDINÆR GENERALFORSAMLING Charlotte Alkjær Sekretær Hillerødvej 100 3300 Frederiksværk Tlf. 25715585 DATO 26.februar 2007 STED Ålestokgården, Næstved

Læs mere

REFERAT. Klubsamarbejdsmøde forår 2014. Klubsamarbejdsmøde Dato: 12. marts 2014

REFERAT. Klubsamarbejdsmøde forår 2014. Klubsamarbejdsmøde Dato: 12. marts 2014 Møde: REFERAT Klubsamarbejdsmøde forår 2014 Klubsamarbejdsmøde Dato: 12. marts 2014 Sted: Deltagere: Kopi til: Dagsorden Nyborg Hallerne, Nyborg Kenn Brandenburg, Nyborg Tennisklub, Curt Grann, Nyborg

Læs mere

Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold

Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007... 1 Inddeling i afsnit... 2 Sideskift... 2 Sidetal og Sektionsskift... 3 Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Referat fra informations- og statusmøde på MedCom5-laboratorieprojekterne

Referat fra informations- og statusmøde på MedCom5-laboratorieprojekterne Dato: 06.12.07 Vor ref.: IJO Referat fra informations- og statusmøde på MedCom5-laboratorieprojekterne Dato: Torsdag den 6. december 2007 Sted: Deltagere: MedCom Se deltagerlisten Fraværende: Se deltagerlisten

Læs mere

Tak for sidst. Det var super hyggeligt at se så mange på Sandbjerg. Hermed et ganske kort nyhedsbrev med lidt opdatering og information på projektet.

Tak for sidst. Det var super hyggeligt at se så mange på Sandbjerg. Hermed et ganske kort nyhedsbrev med lidt opdatering og information på projektet. NYHEDSBREV FEB.08 Kære alle Tak for sidst. Det var super hyggeligt at se så mange på Sandbjerg. Hermed et ganske kort nyhedsbrev med lidt opdatering og information på projektet. Vi har nu fået hjemmesiden

Læs mere

Kursusbeskrivelse. Forarbejde. Oprettelse af en Access-database

Kursusbeskrivelse. Forarbejde. Oprettelse af en Access-database Kursusbeskrivelse Oprettelse af en Access-database Som eksempel på en Access-database oprettes en simpelt system til administration af kurser. Access-databasen skal indeholde: et instruktørkartotek et

Læs mere

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0 My booking Version 9.0 System til at lave online bookinger, med mulighed for opdeling i grupper, forskellige booking typer, ændre layout indstillinger, status styring, sprogvalg samt en del mere, detaljer

Læs mere

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 www.t3cms.dk TYPO3 Manual Version 6.2 Side 1 af 20 T3CMS Tlf: 70 25 00 22 Indholdsfortegnelse Generel info om TYPO3 3 Rediger din side 4-6 Indsættelse af links 7 Indsæt

Læs mere

Forberedelse til elektronisk rekvisition - et overblik

Forberedelse til elektronisk rekvisition - et overblik Forberedelse til elektronisk rekvisition - et overblik revideret 04-12-2010 1 Introduktion Eksempel på den opsætning der skal til, hvis en Mikrobiologisk afdeling vil kunne modtage elektroniske rekvisitioner

Læs mere

Statistikudtræk: Rapporttyper

Statistikudtræk: Rapporttyper Statistikudtræk: Rapporttyper MADS MENU: RAPPORT STATISTIK STATISTIKUDTRÆK: RAPPORTTYPER (D.4.1.) Revideret 27-04-2010 1 Besvarelsestid i dage (modt. til besv.) Første tabel viser hvor mange prøver der

Læs mere

Velkommen. DaneSpinehistorie Ny lovgivning Arbejdstungt Omlægning. DaneSpine Middelfart april

Velkommen. DaneSpinehistorie Ny lovgivning Arbejdstungt Omlægning. DaneSpine Middelfart april Velkommen DaneSpinehistorie Ny lovgivning Arbejdstungt Omlægning DaneSpine Middelfart april 2016 1 Formål med dagen Formålet med i dag: Rids over baggrund og fremtid Værktøj til at indrapportere i Ny Danespine

Læs mere

Referat fra koordineringsmøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Referat fra koordineringsmøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Dato: 09.10.13 Vor ref.: KRC Referat fra koordineringsmøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Dato: 09.10.2013 Sted: Videokonference Deltagere: Torben Lage Frandsen, IMT Region H, koordination Jan

Læs mere

Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg

Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg Tid og sted: 26. februar 2008, kl. 10.00 IdealCombi A/S, Hurup Til stede: Jens Erik Gram (JE) Michael Vesterløkke (MV) Johny Jensen (JHJ) Per Møller

Læs mere

1 Indledning Sentinel åbnes for en installation af Support.

1 Indledning Sentinel åbnes for en installation af Support. Emne Vejledning til bruger vedr. Sentinel Status Referencer til tidligere dokumenter Revision 1.0 INDHOLD 1 INDLEDNING... 1 2 BRUGEROPSÆTNING AF SENTINEL... 2 2.1 Aktivering af Praksisenhed... 2 2.2 Aktivering

Læs mere

GEPKA klassifikationer og GEPJ

GEPKA klassifikationer og GEPJ GEPKA klassifikationer og GEPJ På vej mod brugbare EPJ systemer Sundhedsinformatiker, Jan Lindblom, Københavns Amt Dagens indhold Projekt indsatsområder Metoder og værktøjer En Klassifikationsbrowser baseret

Læs mere

R E F E R A T. Dato og tidspunkt: Torsdag den 25. oktober 2018 kl. 09:30-12:30. Sted: MedCom, Forskerparken 10, Mødelokale C, 5230 Odense M

R E F E R A T. Dato og tidspunkt: Torsdag den 25. oktober 2018 kl. 09:30-12:30. Sted: MedCom, Forskerparken 10, Mødelokale C, 5230 Odense M Forskerparken 10 DK-5230 Odense M R E F E R A T Dato og tidspunkt: Torsdag den 25. oktober 2018 kl. 09:30-12:30 Telefon: +45 6543 2030 Mobilnr.: +45 23422256 ghe@medcom.dk www.medcom.dk Dato 25.10.2018

Læs mere

Vejledning til publicering af dagsordner

Vejledning til publicering af dagsordner Vejledning til publicering af dagsordner Indledning Fra uge 27-2017 gik Randers kommune over til en ny metode i forbindelse med offentliggørelse af dagsordener og referater på hjemmesiden og intranettet.

Læs mere

Vejledning og beskrivelse til kørselsappen Min Kørsel

Vejledning og beskrivelse til kørselsappen Min Kørsel Kort beskrivelse Det er muligt via en ios, Android eller Windows baseret app, for medarbejderen at foretage indberetning af egen kørsel. Kørsel kan registreres direkte fra medarbejderens smartphone eller

Læs mere

1 Siden sidst og godkendelse af referatet. skift og referenten gør referatet færdig til publicering. Det godkendes pr. mail.

1 Siden sidst og godkendelse af referatet. skift og referenten gør referatet færdig til publicering. Det godkendes pr. mail. Bestyrelsesmøde på Solhøjgård Dato: 2. september 2013 klokken 17.30 Deltagere: Peter P., Peter M., Per, Rikard, Katarina Afbud: Kirsten, Nick, John Referent: Katarina Punk Emne Beskrivelse Referat t 1

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 REFERAT - KREDSRÅDSMØDE Marianne Lind Sekretær Horserødvej 2B 3000 Helsingør Tlf. 4975 1730 DATO 18.september 2007 STED DELTAGERE AFBUD FRAVÆRENDE Osted Kro Kredsbestyrelsen:,

Læs mere

6 Labpakke Standardprofiler, kroniske patienter Ensretning af koder på lægens egne analyser til NPU koder Nationale kortnavne indføres i lægesystemer

6 Labpakke Standardprofiler, kroniske patienter Ensretning af koder på lægens egne analyser til NPU koder Nationale kortnavne indføres i lægesystemer Til Lægesystemleverandører For opgaver 2013 er der under punkt 6 Labpakke disse opgaver: 6 Labpakke Standardprofiler, kroniske patienter a Ensretning af koder på lægens egne analyser til NPU koder b Nationale

Læs mere

Langtved Data A/S Nyhedsbrev

Langtved Data A/S Nyhedsbrev Langtved Data A/S Nyhedsbrev Nr. 2 Indledning I denne udgave af nyhedsbrevet har vi valgt at sætte fokus på interessante faciliteter som allerede benyttes af nogle af vores kunder og som kunne være interessante

Læs mere

WebReq-brugermøde. 3. Releasen 1. juni 2012 Dette er med Kort gennemgang.

WebReq-brugermøde. 3. Releasen 1. juni 2012 Dette er med Kort gennemgang. WebReq-brugermøde 05.09.2012 DAGSORDEN: 1. Velkomst, 2. Siden sidst MedCom8 sådan går laboratorieprojekterne, kortnavne indføres ved decemberreleasen 2012, Laboratoriesvarportalen - ny brugergruppe. 3.

Læs mere

Møde i Handicaprådet Torsdag, den 11. december 2014 kl m. efterfølgende julefrokost

Møde i Handicaprådet Torsdag, den 11. december 2014 kl m. efterfølgende julefrokost Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 16. december 2014 Sags id Sagsbehandler Birgit Kirk Coupar Telefon direkte 76 16 92 58 E-mail bkc@esbjergkommune.dk Referat Møde i Handicaprådet Torsdag, den 11. december

Læs mere

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Arbejde i faner Google Apps arbejder i faner, derfor er det vigtigt, du er bekendt med det. Mappen

Læs mere

Vi er overbeviste om, at konferencen kan være med til at udbygge netværket broerne imellem.

Vi er overbeviste om, at konferencen kan være med til at udbygge netværket broerne imellem. Sidste nyt april 2014 Nyhedsbrev Kære alle. Tak for jeres bidrag til konferencen. Det var dejligt at tilbringe et lille døgn sammen med jer og høre om alle de tiltag og ideer, som praktiseres i lokalafdelingerne.

Læs mere

Referat af møde mellem Databanker og de økonomiske storbrugere onsdag d. 2. november 2005

Referat af møde mellem Databanker og de økonomiske storbrugere onsdag d. 2. november 2005 Danmarks Statistik, Formidlingscenter 11. november 2005 Databanker JCS/- Akt.nr. Til De økonomiske storbrugere Referat af møde mellem Databanker og de økonomiske storbrugere onsdag d. 2. november 2005

Læs mere

PROJEKT JUPITER ONLINE

PROJEKT JUPITER ONLINE PROJEKT JUPITER ONLINE DAGSORDEN Baggrund for projektet og målsætningen Projektplanen Arbejdsgruppen og det agile samarbejde Oversigt over projektets indhold Præsentation af problemstillinger og løsninger

Læs mere

Generalforsamling d. 23. april 2013

Generalforsamling d. 23. april 2013 Generalforsamling d. 23. april 2013 Det har været en lidt mærkelig oplevelse at skulle skrive dette års beretning, og jeg har prøvet at udskyde den så længe som muligt, for tidligere år er jeg kommet ind

Læs mere

Indlæsning af datastrøm fra mitcfu.dk i Navision Stat

Indlæsning af datastrøm fra mitcfu.dk i Navision Stat Indlæsning af datastrøm fra mitcfu.dk i Navision Stat Indholdsfortegnelse Faktura fra mitcfu.dk...2 Lav Navision Datastrøm (XML fil)...2 Faktura indstillinger...4 Offentliggør data for brugerne...4 Indlæs

Læs mere

Danmarks Mikrobiologiske Selskabs generalforsamling den 20. marts 2013. Dagsorden

Danmarks Mikrobiologiske Selskabs generalforsamling den 20. marts 2013. Dagsorden Danmarks Mikrobiologiske Selskabs generalforsamling den 20. marts 2013 Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år. 3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab

Læs mere

Ny BOB-grænseflade fra

Ny BOB-grænseflade fra DBC: Ny BOB - vejledning - version: 29.5.2010 - Side 1 (10) Ny BOB-grænseflade fra 1.6.2010 Adgang til BOB...1 Hvilke bestillinger bliver vist efter indlogning?...2 Fanebladet bibliotek.dk til os...2 Åbne

Læs mere

REFERAT. Klubsamarbejdsmøde forår 2014

REFERAT. Klubsamarbejdsmøde forår 2014 Møde: REFERAT Klubsamarbejdsmøde forår 2014 klubsamarbejdsmøde Dato: 5. marts 2014 Sted: Deltagere: Kopi til: Stjernen Tennis, Odense Kirsten Habicht, TCO, Carstens Tornbjerg, TCO og FTU, Mikkel Schäfer,

Læs mere

Det Administrative Kontaktforum

Det Administrative Kontaktforum Det Administrative Kontaktforum Formandsbeslutning Mødedato: Torsdag den 20. september 2012 Mødetidspunkt: Mødet blev aflyst Mødelokale: Sinatur Hotel Haraldskær Skibetvej 140 7100 Vejle Deltagere: Helene

Læs mere

Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse

Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse Referat Skanderborg den 28. september 2017 Mødeforum: Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse Dato/tid: Den 20. september 2017 kl. 16.45-18.15 Sted: Deltagere: Afbud: Referent: Hotel Ry

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: - 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 44 sprotokol fra sidste møde 3 45

Læs mere

Repræsentantskabsmøde 28 januar 2013

Repræsentantskabsmøde 28 januar 2013 Repræsentantskabsmøde 28 januar 2013 DAGSORDEN 11:05 Godkendelse af dagsorden og referat 11:15 Status på MiBa 11:30 Adgang til MiBa/licenser 11:35 SSI pilot/ssi drift 11:45 Hilsen fra Datatilsynet 11:55

Læs mere

Brugervejledning til registrant

Brugervejledning til registrant Brugervejledning til registrant Når man logger på kommer man ind på en side der ser ud som nedenfor. På siden optræder alle de metadatabeskrivelser som man har rettigheder over. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Læs mere

26. WebReq brugermøde august 2018

26. WebReq brugermøde august 2018 26. WebReq brugermøde august 2018 Dagsorden 1. Velkomst, referat 2. Releasen juni 2018 3. Opfølgning fra sidste møde 4. Prioritering af indkomne ønsker 5. Laboratoriesvarportalen 6. Deadlines, testdatoer,

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening Frank Elm Jacobsen, Dansk Cyklist Forbund

Læs mere

Notat. Introdansk beskrivelse af fastlagte krav til indberetning af statistikoplysninger fra udbydere 27.06.2012 JL

Notat. Introdansk beskrivelse af fastlagte krav til indberetning af statistikoplysninger fra udbydere 27.06.2012 JL Notat Vedrørende: Skrevet af: Introdansk beskrivelse af fastlagte krav til indberetning af statistikoplysninger fra udbydere Jesper Lund Version: 1.4: rev. af Ankestyrelsen, januar 2014 27.06.2012 JL I

Læs mere

TigerCMS Moduler. Oversigt. CMS modul. Nyhedsmodul. Brugermodul. Billede redigering. Billedsøgning. Hjemmeside Helbredstjek. Brugerdefinerede felter

TigerCMS Moduler. Oversigt. CMS modul. Nyhedsmodul. Brugermodul. Billede redigering. Billedsøgning. Hjemmeside Helbredstjek. Brugerdefinerede felter Oversigt CMS modul Nyhedsmodul Brugermodul Billede redigering Billedsøgning Hjemmeside Helbredstjek Brugerdefinerede felter Nyhedsbrev 49,- / mdr. Adgangsbegrænsning Søgning 49,- / mdr. 29,- / mdr. Tip

Læs mere

Repræsentantskabsmøde 23 september 2013

Repræsentantskabsmøde 23 september 2013 Repræsentantskabsmøde 23 september 2013 DAGSORDEN 11:00 12:00 - Status MiBa - Ny Driftsløsning for MiBa v/ Systemforvalter Jens Hvidberg, - Status for konsolidering af Epi-MiBa - Klassifikationstabeller

Læs mere

A. Patoweb. Patologisk Institut, Aalborg Universitetshospital

A. Patoweb. Patologisk Institut, Aalborg Universitetshospital A. Patoweb. Patologisk Institut, Aalborg Universitetshospital Formål Brugervejledning til Patoweb Definition af begreber Patoweb er et netbaseret modul til elektronisk rekvirering samt opslag af svar på

Læs mere

ARBEJDSGRUPPEN. Referat af møde i Gerda-arbejdgruppen d. 14. september Tid og sted: Mødet blev afholdt hos Århus Amt, d. 14.

ARBEJDSGRUPPEN. Referat af møde i Gerda-arbejdgruppen d. 14. september Tid og sted: Mødet blev afholdt hos Århus Amt, d. 14. ARBEJDSGRUPPEN Referat af møde i Gerda-arbejdgruppen d. 14. september 2005. Tid og sted: Mødet blev afholdt hos Århus Amt, d. 14. september 2005 Deltagere: Anders Edsen (AE), Hedeselskabet Peter Duch (PD),

Læs mere

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutering Brugervejledning - SharePoint løsningen PD-U2 - til A-kasserne

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutering Brugervejledning - SharePoint løsningen PD-U2 - til A-kasserne Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutering Brugervejledning - SharePoint løsningen PD-U2 - til A-kasserne Ansvarlig: Version: 2.3 Mats Lindberg Brugervejledning - SharePoint løsningen PD-U2 - til A-kasserne

Læs mere

EG Clinea Patientportal

EG Clinea Patientportal EG Clinea Patientportal side 1 af 14 Indledning EG Healthcare's Patientportal understøtter visning på såvel PC/MAC, tablet som mobil. Der er en begrænsning i forhold til oplysningsskemaer, som på nuværende

Læs mere

FMK begreber & Quickguide

FMK begreber & Quickguide FMK begreber & Quickguide Medicinkortet i XMO v8.22 Quickguide til Medicinkort i XMO v8.22 Version 1.2 Ændring i vejledning fra version 1.1 til 1.2 Tilføjelse til side 14. Rød markering af præparater.

Læs mere

Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for. SOIF www.soif.dk

Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for. SOIF www.soif.dk Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for SOIF www.soif.dk Senest opdateret: 03-07-2009 Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 2 Lidt generelt om KlubCMS 3 Brugere/Brugergrupper 3 Sideopbygning:

Læs mere