Indhold. Evalueringsrapport Popkomm Sammenfatning af evalueringsrapporten

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indhold. Evalueringsrapport Popkomm Sammenfatning af evalueringsrapporten"

Transkript

1 21. februar 2008 Jour.nr.: XXX Evalueringsrapport Popkomm 2007 Indhold Sammenfatning af evalueringsrapporten 1 Indledning 1.1 Introduktion af projektet 1.2 Projektets formål 1.3 Projektets forløb 1.4 Organisering 2 Evaluering 2.1 Evalueringens formål 2.2 Afgrænsning 2.3 Evalueringens metode 2.4 Målgrupper 3 Analyse 3.1 Musikbranchen på standen 3.2 Brugerundersøgelse af standen 3.3 Mødeaktivitet og arrangementer på standen 3.4 Presse og medieomtale 3.5 Showcase, samarbejde med MXD og andre partnere 3.6 Økonomi og sponsor 4 Målopfyldelse 4.1 Målopfyldelse 4.2 Anbefalinger 4.3 Formidling og opfølgning CVR-nr:

2 Side 2 Sammenfatning af evalueringsrapporten På vegne af Kunstrådets Musikudvalg har Musikcentret koordineret, afviklet og evalueret den danske deltagelse på musikmessen Popkomm Evalueringsrapporten formål er at synliggøre og dokumentere, at deltagelsen ved Popkomm i Berlin 2007 har bidraget til at synliggøre dansk musik, og at den danske musikbranche har været repræsenteret og profileret ved messen. Popkomm er en af de primære musikmesser i Europa, og i år deltog 886 udstillere og deltagere fra 57 lande over 3 dage fordelt på ca selskaber og organisationer inden for musikbranchen. Ved Popkomms showcase-festival medvirkede i alt 450 bands og dj s fra 35 lande, der optrådte for tilhørere. Kunststyrelsens Musikcenters indsats i forbindelse med Popkomm 2007 har været at etablere den danske stand med deltagelse af 46 pladeselskaber med i alt 92 personer fra musikbranchen, samt at skabe velfungerende rammer, der kunne bakke op om deltagernes aktiviteter. Derudover har Musikcentret informeret bredt om dansk musik i udlandet og medvirket til at profilere de mange danske showcases på Popkomms festival-del, herunder MXD s danske aften med 6 større danske orkestre. Før afviklingen af Popkomm 2007 har Musikcentret foretaget opstillet en række mål og succeskriterier i projektgrundlaget. Disse mål og succeskriterier gennemgås i evalueringsrapporten, der konkluderer, at det har været muligt at opfylde de fleste kortsigtede og langsigtede mål med projektet. Resultaterne er: et højt antal deltagere på standen en høj tilfredshedsprocent hos deltagerne en stor mødeaktivitet på standen mange nye selskaber på standen Endvidere har det været muligt at støtte op om: at den danske musikbranche skaber og videreudvikler internationale netværk og markeder de danske showcases ved Popkomm-festivalen MXD s arbejde med at profilere dansk musik i udlandet Konklusionerne uddybes i den følgende rapport.

3 Side 3 Kap. 1 Indledning 1.1 Introduktion til projektet Musik- og pladebranchemessen Popkomm i Berlin er en af Europas primære musikmesser, der afvikles hvert år i september måned. Messen var oprindelig forankret i Köln, hvor den blev afviklet gennem 15 år, men i 2004 blev messen overtaget af organisationen VIVA, der flyttede Popkomm til Berlin. Tyskland er et vigtigt marked for den danske musikbranche, og siden 1993 har der hvert år været dansk tilstedeværelse på messen. Musikcentret har de sidste fire år stået for etablering af en dansk fællesstand på Popkomm for deltagere fra den danske musik- og pladebranche. 1.2 Projektets formål De kortsigtede mål har været: at samle den danske musik -branche ved Popkomm-messen at skabe en præsentabel og funktionel ramme, der servicerer deltagerne og repræsenterer Danmark at synliggøre den danske tilstedeværelse på messen og de danske aktiviteter på festivalen at udvikle Musikcentrets samarbejde med MXD, ambassaden og genre-organisationerne De langsigtede mål for projektet har været: at promovere dansk musik i Tyskland og Europa at øge den danske musikeksport at støtte MXD s arbejde med at profilere dansk musik i udlandet at den danske musikbranche skaber og videreudvikler internationale netværk og markeder at medvirke til at skabe samling og identitet for den danske musikbranche at udvikle og vedligeholde Musikcentrets og Kunstrådets internationale og nationale netværk Både de kortsigtede og langsigtede mål med indikatorer og succeskriterier er beskrevet i projektgrundlaget, der er vedlagt som bilag 1. Her beskrives yderligere projektets interessenter, målgrupper, organisering, ressourcer og tidsplan. 1.3 Projektets forløb Musikcentret står for at etablere og koordinere den danske stand i Berlin. Det omfatter design og konstruktion af standen, der fungerer som ramme og samlingspunkt for danske interesser, møder, receptioner og andre aktiviteter i forbindelse med danske showcases og internationale tiltag. Musikcentret organiserer det forberedende arbejde med standen og står desuden for registrering og servicering af de danske deltagere under afvikling af selve messen. Arbejdet omfatter kontakt til Popkomm-organisationen, MXD - Music Export Denmark, den danske ambassade, sponsorer m.fl. 1.4 Organisering Opdragsgiver er Kunstrådets Musikudvalg, og projektet er organiseret i Musikcentret på følgende måde: Projektejer: Henrik Wenzel Andreasen, Projektleder: Jens Fuglsang, Projektgruppe: Bodil Høgh, Eline Sigfusson Paludan, Jesper Martini og Jens Fuglsang. Projektleder og projektgruppen i Musikcentret har ansvaret for udførelse og afvikling af projektet.

4 Side 4 Kap 2. Evaluering 2.1 Evalueringens formål Evalueringen bliver foretaget af Musikcentret og dens formål er at synliggøre og dokumentere: At dokumentere at den danske deltagelse ved Popkomm-messen i Berlin 2007 har bidraget til at synliggøre dansk musik At Danmark og den danske musikbranche er repræsenteret og profileret ved Popkomm-messen. At danne grundlag for fremtidige bevillinger og satsninger vedrørende Popkomm og andre messer i udlandet. At videreformidle erfaringer fra projektet, både den praktiske afvikling og samarbejdet med MXD, genreorganisationerne og musiklivets andre aktører. 2.2 Afgrænsning Evalueringen er fokuseret på den danske stand og synliggørelsen af de danske selskaber og musikorganisationer ved Popkomm-messen. Det er ikke denne evaluerings formål at evaluere og vurdere de danske koncerter og showcases på Popkomm-festivalen. De er blevet afviklet af MXD og Popkomm-festivalen, der således også står for evalueringsprocessen. 2.3 Evalueringens metoder Projektets karakter og størrelse gør det ikke relevant at involvere en ekstern evaluering. Der gennemføres derfor en intern evalueringsproces, med inddragelse af projektets kortsigtede og langsigtede mål. I den forbindelse indsamles og analyseres følgende dokumentation: o Kvantitativ optælling af antal selskaber og personer på standen o Analyse af deltagerfeltet, bl.a. på baggrund af tidligere deltagerlister/kataloger o Spørgeskema til medvirkende selskaber om den danske stand og deres aktiviteter på messen o Registrering af mødeaktivitet og arrangementer på standen o Indsamling af artikler og omtale fra medier i Danmark og Tyskland o Indsamling af statistik og omtale vedrørende dansk musikeksport fra MXD o Systematisk evalueringsmøde med MXD o Systematisk evalueringsmøde med deltagende medlemmer fra Musikudvalget o Projektgruppen laver en intern evaluering af forløbet i Musikcentret 2.4 Målgrupper for evaluering Kunstrådets Musikudvalg Den rytmiske orienterede danske musikbranche samt IFPI og DUP Musikcentret og Kunststyrelsens ledelse MXD og genreorganisationerne ROSA-Dansk Rock Samråd, Dansk Jazzforbund, Folkemusikkens Fælles Sekretariat, World Music Denmark og SNYK-Sekretariat for Ny Dansk Kompositionsmusik Offentligheden

5 Side 5 Kap 3. Analyse I analysen sammenlignes den indsamlede dokumentation med de indikatorer og succeskriterier, som er nævnt i projektgrundlaget i forhold til de kortsigtede og langsigtede mål. 3.1 Musikbranchen på standen Et af de primære kortsigtede mål har været at samle den danske musikbranche ved Popkomm. En væsentlig indikator er, at det er de relevante og vigtige selskaber som deltager. På standen deltog i år: 46 pladeselskaber, managements, spillesteder og organisationer mv. med i alt 92 personer. Desuden deltog 18 Music Management-studerende fra Rytmisk Konservatorium og Det Jyske Musikkonservatorium samt Hanne Boel fra Musikudvalget. Antal selskaber og deltagere på standen. På grund af nedgangstider for pladesalget inden for musikbranchen var deltagerantallet sat lavt i succeskriteriet og estimeret til 25 selskaber med i alt 65 personer. Sidste år deltog 35 selskaber med i alt 89 personer på standen, hvilket var 10 selskaber mere end i Deltagelsen har gennem mange år ligget på ca. 25 selskaber i gennemsnit,så der var mulighed for at den store stigning i 2006 kunne skyldes nyhedens interesse, fordi Popkomm var blevet relanceret i Berlin. Derfor var der usikkerhed om, hvor mange selskaber der ville deltage igen. Men det viser sig, at interessen for Popkomm 2007 har været vedholdende, og den danske stand har således deltager-rekord med 46 selskaber. Forklaringen kan til dels være, at messen har fået cementeret sin internationale position i Berlin. Derved har Popkomm fået en større tiltrækningskraft på de danske selskaber. Et andet vigtigt element er de mange danske showcases på festival-delen skaber dansk omtale, ligesom det forhold at Tyskland altid har været en vigtig aftager af dansk musik. En anden væsentlig faktor er Popkomms blanding af en messe og en festival, der bliver afviklet samtidig og netværk mellem vækstlaget indenfor artister, managements og pladeselskaber og den mere professionelle og kommercielle del af musikbranchen. Aktivitet og genre-spredning Et af de væsentlige succeskriterier har været, at det er de toneangivende uafhængige selskaber (DUP) og IFPImedlemmer, de store major -selskaber der deltager på standen samt genre-organisationerne og de danske autor- og udøver-organisationer. Ud af de 46 selskaber var 6 medlemmer af DUP og 7 medlemmer af IFPI, mens de resterende ikke var medlem af de to branche-organisationer. Blandt de store major-selskaber var EMI og Warner repræsenteret på standen. De to andre store selskaber Sony/Bmg og Universal deltog ikke på den danske stand. De har dog aldrig været tilmeldt den danske stand ved Popkomm før, hvilket kan skyldes at de selv har store firma-stande på Popkomm. Blandt organisationer deltog Folkemusikkens Fælles Sekretariat og MXD-Music Export Denmark på standen. Blandt de faglige organisationer var DJBFA og DMF tilmeldt den danske stand. Følgende figur viser en analyse af det danske deltagerfelt i forhold til aktivitet og genre-spredning. Mange af deltagerne arbejder inden for flere kategorier. Derfor er total mere end 100 %.

6 Side 6 Figur 1. DELTAGERNES AKTIVITETER % inden for hver aktivitet DELTAGERNES AKTIVITETER - GENRER Pladeselskaber 48 % Pop/Rock/Alternative 54 % Musikforlag 28 % Dance/Electronic 17 % Produktion af audio/video 15 % Urban/Hip Hop/R nb 11 % Advokatkontor 4% Jazz/Blues 2 % Distribution 9 % Country/Folk 7 % CD/DVD producent 2 % World/Ethnic 2 % Online 2 % All kinds/alle genrer 43 % Management/Booking 28 % Institution/ Eksport kontor 15 % Artist/Orkester 9 % Ser man på, hvem der deltager på standen og deres aktiviteter i figur 1. kan man se, at Popkomm er en udpræget pop- og rock-messe, i forhold til den anden væsentlige musikmesse Midem, der årligt afholdes i Cannes, hvor flere musikforlag, klassiske selskaber og jazz-pladeselskaber også medvirker. 48% af de danske selskaber er repræsentanter for mindre og mellemstore pladeselskaber, og 54% af disse er inden for pop- og rock-genren. Også management/booking-delen er betydeligt repræsenteret med 28%, hvilket igen kan skyldes den store festival-del på messen. I forhold til succeskriterierne er det således lykkedes af få mange selskaber på standen, der er medlemmer af både IFPI og DUP og mange nye uafhængige selskaber. Det er til gengæld ikke lykkedes at få alle major-selskaber og genre-organisationer repræsenteret på standen. Det er altså ikke lykkedes at nå alle succeskriterier til fulde, mens andre er overopfyldt. Overordnet må målet om at samle den danske musikbranche på standen dog siges at være opfyldt. 3.2 Brugerundersøgelse af stand Det andet kortsigtede mål har været at skabe en præsentabel og funktionel ramme, der servicerer deltagerne og repræsenterer Danmark. Indikator er i dette tilfælde en general tilfredshed i en spørgeskema-undersøgelse blandt deltagere på standen samt registrering af mødeaktivitet. Ved spørgeskema-undersøgelsen, som blev gennemført lige efter messen, modtog Musikcentret svarskemaer fra 32 ud af 44 selskaber, hvilket giver en samlet svarprocent på 73%. Dette er en betydelig forbedring i forhold til 2006, hvor kun 60% afleverede svarskema. I det følgende er resultatet af hvert spørgsmål fra undersøgelsen analyseret og kommenteret. De er endvidere sammenholdt med sidste års svar og resultater og beskrevet såfremt der er tale om væsentlige forskelle.

7 Side 7 Spørgsmål 1. Hvordan vurderer du den danske stand med hensyn til placering/ funktionalitet/ design mm.: Figur Placering? Funktionalitet? Stand-design? Registrering/ tilmelding? MC's koordinering af stand? MC's formidling af Popkomm? Meget tilfreds % Tilfreds % Utilfreds % Meget utilfreds % Standens placering: Hvad angår den danske stands placering, er 19% af deltagerne meget tilfredse og 66% tilfredse. De sidste 16% af deltagerne er utilfredse med standens placering, hvilket er en stor ændring i forhold til 2006, hvor ingen var utilfredse og 19% var meget tilfredse og 75% tilfredse. Den store forskel kan skyldes at Popkomm-messen er rykket til nye haller i Messe Berlin og dermed givet den danske stand en ny placering. Standen lå således i 2007 i et hjørne med nordiske stande modsat 2005 og 2006, hvor standen lå mere synligt i centrum af den store hal. Standens funktionalitet: 13% er meget tilfredse og 75% er tilfredse med standens funktionalitet dvs. alt hvad angår betjening, dueslag, computere, service, kaffe mm. De sidste 13% er utilfredse og det er igen en afvigelse i forhold til 2006 hvor ingen var utilfredse. En stor del af utilfredsheden i 2007 kan kædes sammen med svarene vedrørende standens design som har stor indflydelse på funktionaliteten. Standens design: 66% er tilfredse, mens 31% er utilfredse samt 3% meget utilfredse. Sammenlignet med 2006, hvor kun 19% var utilfredse, mens 25 % var meget tilfredse og 56 % tilfredse med standens design, er dette en stor ændring. Forklaringen kan ligge i, at den danske stand kun var på 50 m2 til 46 selskaber og i alt 92 mennesker. Det er for lidt plads til så mange mennesker, og de danske deltagere kunne ikke udnytte standen ordentligt til møder. Standens design delte desuden området over i to dele med en skranke og garderobe i midten, så man ikke kunne komme på tværs af standen. Registrering og tilmelding: 47% er meget tilfredse og 53% er tilfredse med deres registrering og tilmelding gennem Musikcentret. I 2006 var svaret også positivt med 63% som var meget tilfredse og 37% tilfredse. Den fortsatte tilfredshed kan skyldes, at designet med den elektroniske tilmeldingsprocedure gennem Kunst.dk og Musikcentrets hjemmeside fungerede optimalt. De elektroniske tilmeldinger blev sendt videre til projektgruppen, der registrerede de danske deltagere direkte i Popkomms database på nettet. Musikcentrets koordinering af stand: 34% er meget tilfredse, 60% er tilfredse, mens 6% er utilfredse. Musikcentrets formidling af Popkomm: 34% er meget tilfredse, 66% er tilfredse, og ingen er utilfredse. I 2006 var de to spørgsmål om henholdsvis koordinering og formidling slået sammen til et spørgsmål hvor 37% var meget tilfredse og 56% var tilfredse. Man kan sige at niveauet af tilfredshed indenfor disse to spørgsmål er ligeså højt i 2007 bortset fra en lille utilfredshed indenfor koordinering. Musikcentrets formidling af Popkomm hænger uløseligt sammen med tilmeldingsproceduren og den generelle information om Popkomm via nyhedsbreve, hvor deltagernes tilfredshed generelt er høj.

8 Side 8 Spørgsmål 2. I hvilken grad vurderer du relevansen af Popkomm i forhold til at promovere dansk musik? Figur At prom overe dansk m usik? At s ælge dans k m us ik? At lave dans ke showcases? At udvikle nye internationale kontakter? I høj grad relevant % I nogen grad elevant % I m indre grad relevant % Slet ikke relevant % Dette spørgsmål er ikke tidligere blevet stillet deltagerne på den danske stand, så det er ikke muligt at sammenligne resultatet med de forrige år. Men ser man overordnet på de fire svar vedrørende promovering, salg af musik, showcase samt udvikling af kontakter, kan man se, at størstedelen af de danske selskaber finder Popkomm relevant for markedsføring og promovering af dansk musik. Spørgsmål 3. Hvilke andre internationale messer/festivaler har dit selskab deltaget på i løbet af 2007? 56% havde sidste år besøgt Midem i Cannes, 3% SXSW i Texas, 3% Eurosonic og 3% London Calling.. Ligesom spørgsmål 2 kan dette svarresultat heller ikke sammenlignes med sidste år. Men det viser, at mere end halvdelen af de danske deltagere også er til stede på Midem-messen i Cannes mens 35% ikke har besøgt andre messer. Spørgsmål 4. Hvilke lande/markeder har du primært fået kontakt til på Popkomm? Følgende antal selskaber havde kontakt med lande som: 16 selskaber med Tyskland, 7 England, 6 Norge, 5 Frankrig, 4 Holland, 4 Danmark, 3 Belgien, 3 Island, 3 Sverige, 2 Polen, 2 Spanien, 2 Canada, 2 Italien, 2 Japan, 2 Finland, Luxemburg, Schweiz, Sydafrika og Australien. Udover specifikke lande nævnte selskaberne følgende markeder og regioner: 3 Europa, 3 USA, 3 Asien, 3 Benelux-landene, 3 Skandinavien Resultatet viser, at Popkomm er en meget europæisk messe, hvad angår deltagerlande. Alligevel har de danske selskaber haft kontakt med både Japan og Australien samt det nordamerikanske marked med USA og Canada. Spørgsmål 5: Hvor tilfreds har du været med dit udbytte af deltagelsen? 31% har i høj grad været tilfreds med deres udbytte, 66% i nogen grad og 3% i mindre grad,mens 0% svarede slet ikke. Nogle selskaber er vant til at komme på messer og ved, hvordan man udnytter sin deltagelse optimalt. 3% har dog svaret i mindre grad, hvilket kan forklares ved, at der hvert år er nye deltagere på standen, som aldrig har

9 Side 9 været på en messe før. Disse selskaber skal måske bruge et eller to år til at finde ud af, hvordan de bedst kan udnytte deres deltagelse på Popkomm. Spørgsmål 6: Overvejer du at deltage på den danske stand næste år? 94% svarede i høj grad, 0% svarede i nogen grad, mens 6% ikke besvarede spørgsmålet. Selvom der er enkelte selskaber, der er utilfredse med standens design og deres udbytte af Popkomm, er det ikke noget, der har påvirket deres lyst til igen at deltage på den danske stand. Sammenholder man svarene fra spørgsmål 1 og 2 i spørgeskemaet med succeskriterierne at 80% er meget tilfredse eller tilfredse, heraf mindst 30% meget tilfredse og at højst 20% er utilfredse eller meget utilfredse, heraf højst 5% meget utilfredse, kan man konkludere, at det overordnede mål for tilfredshed på 80% i brugerundersøgelsen er opnået. Dog er der afvigelser på tre første parametre i spørgsmål 1 vedrørende placering, funktionalitet og standdesign. I alle 3 spørgsmål er succeskriteriet på 30% meget tilfredse ikke opnået, men til gengæld er andelen af tilfredse meget høj. Den største afvigelse i brugerundersøgelsen vedrørende succeskriterier er spørgsmålet vedrørende standens design hvor næsten en tredjedel af selskaberne var utilfredse. 3.3 Mødeaktivitet på standen 484 møder og kontakter blev formidlet på den danske stand. Ud af dem var de 124 aftalte møder, der gik gennem skranken, mens de resterende 360 kontakter blev genereret af henvendelser gennem standkataloget og skranken på standen. Aktiviteten på standen er dog betydelig større end de 484 registrerede møder og henvendelser, da de fleste har aftalt møder hjemmefra, kender hinanden på forhånd og derfor mødes uden formidling af standens personale. Mødeaktiviteten på standen er således meget høj, og succeskriteriet på mindst 350 møder er opfyldt. 3.4 Presse og medier Det tredje kortsigtede mål ved projektet har været at synliggøre den danske tilstedeværelse på messen og de danske aktiviteter på festivalen. Indikator for dette har været at få artikler og anden medieomtale i Tyskland og Danmark i forbindelse med messen og festivalen. For at synliggøre den danske tilstedeværelse ved både messe og festival koordinerede Musikcentret sit pressearbejde med MXD. Strategien bestod i at orientere hinanden løbende om begge parters pressearbejde og initiativer samt koordinere udsendelser af pressemeddelelser. For at få den samlede danske deltagelse til at virke stærkere i medierne besluttede Musikcentret sammen med MXD, at det var vigtigt at begge parter nævnte hinandens aktiviteter ved Popkomm. Kunststyrelsens Musikcenter udsendte i den forbindelse en pressemeddelelse den. 13. september om den danske stand og MXD s aktiviteter på Popkomm Samme dag bragte dagbladet Børsen en artikel om dansk musikeksport og et interview med Hanne Boel fra Musikudvalget vedrørende Popkomm. Kunstrådets Nyhedsbrev nr. 2 fra september omtaler også den danske deltagelse på Popkomm. Under selve messen blev der lavet tre radio-interviews til Danmark fra Berlin. Det var til følgende programmer: DR Kultur i P1 - interview med projektleder Københavns Universitetsradio - interview med projektleder DR P3 søndag aften interview og live-transmission fra showcase

10 Side 10 Bilag 2. indeholder en oversigt over danske og tyske artikler, omtaler og anmeldelser vedrørende den danske deltagelse og de danske showcases på Popkomm fra trykte og elektroniske medier heriblandt MXD s hjemmeside (15 stk.), Gaffa s hjemmeside (16 stk.) og MyMusic (14 stk.). Succeskriterierne på 6 artikler i danske medier og 2-3 i tyske medier er dermed opfyldt. 3.5 Showcase og samarbejde med MXD-Music Export Denmark og andre partnere Det fjerde kortsigtede mål i projektet var at udvikle Musikcentrets samarbejde med MXD, ambassaden og genreorganisationerne. Indikator for dette er løbende dialog, kontakt og feedback fra MXD, ambassade og genreorganisationer. MXD og showcases ved Popkomm-festivalen: Der var i alt 25 danske showcases under Popkomm-festivalen. MXD støttede en lang række af de disse orkestres medvirken i diverse klubber i Berlin. MXD s mest markante fremstød foregik onsdag 19. september med en ren dansk aften i den berlinske klub Postbahnhof med omkring 800 tilskuere. Her medvirkede de 6 orkestre The Broken Beats, Dúné, Veto, Figurines, The Kissaway Trail og Saybia. I forbindelse med den danske aften havde MXD arrangeret en branche-reception før koncerten, hvor gruppen Lily Electric spillede, samt et After Party med gruppen Alphabeat og SuperTroels som DJ. Musikcentret profilerede gennem standen, promo-cd er og diverse pr-materialer de mange danske showcases på Popkomm-festivalen i samarbejde med MXD og tre Music Management-studerende. I dagene efter koncerterne opsamlede og videreformidlede Musikcentret de mange kontakter og forespørgsler på messen vedrørende MXD og de medvirkende danske bands. MXD s leder Kristian Riis og medarbejder Lisa Marxen var også tilstede på standen for at samle op på henvendelser. På et opfølgende evalueringsmøde mellem MXD og Musikcentret blev det aftalt fremover at samarbejde endnu tættere om showcases og PR på både Midem 2008 og Popkomm MXD refererede ved mødet at de var yderst tilfredse med årets showcase, deres samarbejde med Popkomm-organisationen og den tyske Radio Fritz. Den danske ambassade Ambassaden promoverede ligeledes de danske showcases gennem deres kanaler og var på besøg på standen og showcasen. I forbindelse med at Musikcentret var repræsenteret i Berlin blev der også holdt møder vedrørende Berlinaut-projektet samt arrangeret rundvisning på ambassaden. Genre-organisationer Blandt genreorganisationerne var Folkemusikkens Fælles Sekretariat tilmeldt standen, men måtte desværre melde fra på grund af sygdom. ROSA var ikke tilmeldt standen, men var til stede i Berlin i forbindelse med showcasen og MXD s deltagelse. Jazzforbundet, som var til stede sidste år, valgte at prioritere andre aktiviteter i år og havde lige afviklet deres Berlin-projekt i samarbejde med Copenhagen Jazz Festival. World Music Denmark havde igen i år en stand over for Musikcentrets stand i det nordiske hjørne, hvor de profilerede dansk verdensmusik. Musikcentret og WMD var i løbende dialog under forberedelsen af messen vedrørende placering, fragt af materiale og koordinering af henvendelser under selve messen. Musikcentret har løbende haft kontakt med MXD, ambassaden og genre-organisationerne under både forberedelsen og afviklingen af Popkomm 2007 og derfor er succeskriteriet vedrørende møder og dialog opfyldt.

11 Side Økonomi og sponsorering Det samlede budget for Musikcentrets arbejde med den danske stand var på ca kr., hvoraf kr. var deltagerbetaling. Prisen for registrering på den danske stand ved Popkomm lå i 2007 på kr. (plus moms) - som var grundpris for et selskab med op til to personer pr. selskab. Det samlede regnskab er vedlagt som bilag 3. Det skandinaviske cd og dvd-produktions firma Dicentia sponsorerede det trykte katalog til den danske stand, og Musikbryggeriet DaCapo var ølsponsor til den fællesnordiske reception Nordic Drink party der blev afholdt torsdag 20. september. Kap 4 Målopfyldelse og anbefalinger 4.1 Målopfyldelse De 4 kortsigtede mål og deres succeskriterier, som er beskrevet i projektgrundlaget, vurderes alle opfyldt. Eventuelle afvigelser fra succeskriterierne i brugerundersøgelsen er gennemgået og kommenteret i analysen. Brugerundersøgelsens kommentarer og selskabernes feedback er medtaget i anbefalingerne til næste års Popkomm. Det er ikke muligt i denne evaluering at kortlægge målopfyldelsen på de to langsigtede mål med at promovere dansk musik i Tyskland og Europa og at øge den danske musikeksport. Indikatorer for dette er bl.a. omtale i udenlandske medier samt målbar vækst i musikeksporten. For opfyldelsen af disse mål må der henvises til den årlige rapport fra MXD om musikeksport. Hvad angår de andre langsigtede mål som: at støtte MXD s arbejde med at profilere dansk musik i udlandet at den danske musikbranche skaber og videreudvikler internationale netværk og markeder at medvirke til at skabe samling og identitet for den danske musikbranche at udvikle og vedligeholde Musikcentrets og Kunstrådets internationale og nationale netværk vurderes på baggrund af analysen, at disse mål vil blive opfyldt i forventet grad. Der vil blive fulgt op på vurdering af målopfyldelse på længere sigt, når der er mulighed for indhentning af relevante data, fx vedrørende antal besøgende på hjemmeside og antal henvendelser i Musikcentret. 4.2 Anbefalinger Det anbefales, at Kunstrådets Musikudvalg igen støtter en dansk stand på Popkomm 2008 pga. den store danske tilslutning og interessen for dansk musik i udlandet. På basis af brugerundersøgelsen og pladeselskabernes kommentarer, projektgruppens interne evaluering samt evalueringsmøde med MXD anbefales følgende til næste års projekt: Vedrørende stand o at bruge et mere åbent design på standen o at man laver en større stand med flere sidde- og mødepladser o at selskaberne får mulighed for større profilering på standen o at kataloget laves i et større format end det nuværende lomme-format o at forbedre præsentationen af deltagerne i kataloget

12 Side 12 Vedrørende MXD o at mødes med MXD og lave aftale om standpersonale i god tid o at koordinere og videreudvikle pressearbejdet samt promovering af showcases o at udbygge dialogen med MXD om showcases og andre musik-messer Vedrørende spørgeskema og evaluering o at opkvalificere brugerundersøgelsen for at få mere detaljere feedback fra branchen o at supplere evalueringen med kvalitative interviews med få udvalgte deltagere o at indsamle data vedrørende Danishmusic.info og Kunst.dk 4.3 Formidling og opfølgning Evalueringsrapporten formål er at synliggøre og dokumentere, at deltagelsen ved Popkomm i Berlin 2007 har bidraget til at synliggøre dansk musik, og at den danske musikbranche har været repræsenteret og profileret på messen. Kunstrådets Musikudvalg står sammen med projektejer og projektleder for opfølgning på rapporten. Evalueringsrapporten bliver offentliggjort til interessenter og målgrupper i Kunstrådets nyhedsbrev og på

WOMEX 2008. Evalueringsrapport. Indhold. Sammenfatning

WOMEX 2008. Evalueringsrapport. Indhold. Sammenfatning 20. februar 2009 Jour.nr.: WOMEX 2008 Evalueringsrapport Indhold Sammenfatning 1. Indledning 1.1 Om dansk deltagelse på WOMEX 1.2 Organisering af den danske deltagelse 1.3 Økonomi og ressourcer 1.4 Projektets

Læs mere

Indhold. Evalueringsrapport. Dansk deltagelse på Classical:NEXT 14. 17. maj 2014. Sammenfatning

Indhold. Evalueringsrapport. Dansk deltagelse på Classical:NEXT 14. 17. maj 2014. Sammenfatning 28. maj 2014 Evalueringsrapport Dansk deltagelse på Classical:NEXT 14. 17. maj 2014 Indhold Sammenfatning 1. Indledning 1.1 Om dansk deltagelse på Classical:NEXT 1.2 Organisering af den danske deltagelse

Læs mere

Indhold. Evalueringsrapport Popkomm 2010. Sammenfatning af evalueringsrapporten

Indhold. Evalueringsrapport Popkomm 2010. Sammenfatning af evalueringsrapporten 13. december 2010 Jour.nr.: XXX Evalueringsrapport Popkomm 2010 Indhold Sammenfatning af evalueringsrapporten 1 Indledning 1.1 Introduktion af projektet 1.2 Projektets formål 1.3 Projektets forløb 1.4

Læs mere

MIDEM 2009. Evalueringsrapport. Indhold. Sammenfatning

MIDEM 2009. Evalueringsrapport. Indhold. Sammenfatning 2. juni 2009 Jour.nr.: MIDEM 2009 Evalueringsrapport Indhold Sammenfatning 1. Indledning 1.1 Om dansk deltagelse på MIDEM 1.2 Organisering af den danske deltagelse 1.3 Økonomi og ressourcer 1.4 Projektets

Læs mere

MIDEM 2008. Evalueringsrapport. Indhold. Sammenfatning

MIDEM 2008. Evalueringsrapport. Indhold. Sammenfatning 28. maj 2008 Jour.nr.: MIDEM 2008 Evalueringsrapport Indhold Sammenfatning 1. Indledning 1.1 Om dansk deltagelse på MIDEM 1.2 Organisering af den danske deltagelse 1.3 Projektets formål 2. Evalueringens

Læs mere

Indhold WOMEX 2009. Evalueringsrapport. Sammenfatning

Indhold WOMEX 2009. Evalueringsrapport. Sammenfatning 7. december 2009 WOMEX 2009 Evalueringsrapport Indhold Sammenfatning 1. Indledning 1.1 Om dansk deltagelse på WOMEX 1.2 Organisering af den danske deltagelse 1.3 Nordisk samarbejde 1.4 Økonomi og ressourcer

Læs mere

Indhold. Evalueringsrapport. Dansk deltagelse på Classical:NEXT 21. 23. maj 2015. Sammenfatning

Indhold. Evalueringsrapport. Dansk deltagelse på Classical:NEXT 21. 23. maj 2015. Sammenfatning 17. juni 2015 Evalueringsrapport Dansk deltagelse på Classical:NEXT 21. 23. maj 2015 Indhold Sammenfatning 1. Indledning og baggrund 1.1 Om dansk deltagelse på Classical:NEXT 1.2 Organisering af den danske

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT MIDEM 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE 1) INDLEDNING OG BAGGRUND 2) FAKTA OM PROJEKTET

EVALUERINGSRAPPORT MIDEM 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE 1) INDLEDNING OG BAGGRUND 2) FAKTA OM PROJEKTET 2. marts 2011 EVALUERINGSRAPPORT MIDEM 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE 1) Indledning og baggrund 2) Fakta om projektet 3) Evalueringens metode 4) Projektets mål 5) Resultat og analyse 1) INDLEDNING OG BAGGRUND

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT MIDEM 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE 1) INDLEDNING OG BAGGRUND 2) FAKTA OM PROJEKTET

EVALUERINGSRAPPORT MIDEM 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE 1) INDLEDNING OG BAGGRUND 2) FAKTA OM PROJEKTET 27. maj 2010 EVALUERINGSRAPPORT MIDEM 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE 1) Indledning og baggrund 2) Fakta om projektet 3) Evalueringens metode 4) Projektets mål 5) Resultat og analyse 6) Anbefalinger 1) INDLEDNING

Læs mere

Resumé Slots- og Kulturstyrelsen har udarbejdet en evaluering af den danske deltagelse på Classical:NEXTmessen i Rotterdam maj 2016.

Resumé Slots- og Kulturstyrelsen har udarbejdet en evaluering af den danske deltagelse på Classical:NEXTmessen i Rotterdam maj 2016. 12. oktober 2016 Sagsfremstilling nr. 464 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Mødedato: 26. og 27. oktober 2016 Punkt på dagsordenen: 8) Evaluering af Classical:NEXT 2016 Evaluering af Classical:NEXT

Læs mere

Metaevaluering af interne projektevalueringer fra Kunststyrelsen. Popkomm 2007 MIDEM 2008 Storbritannien 2007

Metaevaluering af interne projektevalueringer fra Kunststyrelsen. Popkomm 2007 MIDEM 2008 Storbritannien 2007 Metaevaluering af interne projektevalueringer fra Kunststyrelsen Metaevaluering af interne projektevalueringer fra Kunststyrelsen Metaevaluering af interne projektevalueringer fra Kunststyrelsen Danmarks

Læs mere

INTERNATIONAL STØTTEGUIDE - MUSIK

INTERNATIONAL STØTTEGUIDE - MUSIK INTERNATIONAL STØTTEGUIDE - MUSIK Statens Kunstråds Musikudvalg International musikformidling Genre: Klassisk og tidlig musik. Hvad kan der søges til: Der kan søges om støtte til danske professionelle

Læs mere

Skade, at Amerika Ligge skal saa langt herfra. H.C. Andersen. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.0

Skade, at Amerika Ligge skal saa langt herfra. H.C. Andersen. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.0 Skade, at Amerika Ligge skal saa langt herfra H.C. Andersen 90 91 Musikmesser/Showcase-festivaler Der findes et utal af internationale musikmesser, -konferencer, -seminarer, -festivaler og kombinationer

Læs mere

Odder Kommunale Musikskole

Odder Kommunale Musikskole Odder Kommunale Musikskole Brugerundersøgelse 2006 Denne undersøgelse er sat i gang på initiativ af Odder Kommunale Musikskole. Formålet er at måle tilfredsheden med musikskolens ydelser og holdningen

Læs mere

Indhold. Evalueringsrapport Popkomm 2008. Sammenfatning af evalueringsrapporten

Indhold. Evalueringsrapport Popkomm 2008. Sammenfatning af evalueringsrapporten 4. marts 2009 Jur.nr.: XXX Evalueringsrapprt Ppkmm 2008 Indhld Sammenfatning af evalueringsrapprten 1 Indledning 1.1 Intrduktin af prjektet 1.2 Prjektets frmål 1.3 Prjektets frløb 1.4 Organisering 1.5

Læs mere

REFERAT. Møde med ministeren kl til

REFERAT. Møde med ministeren kl til 30. januar 2015 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 11 Mødedato: 29. januar 2015 Tidspunkt: fra kl. 10.00 til 15.00 Sted: Mødelokale 8 i stuen Møde med ministeren kl. 15.15 til 16.00.

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2018

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2018 Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Marts 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: Januar

Læs mere

REFERAT. Bente Dahl, Henrik Jansberg, Mikael Rørsted, Henrik Marstal og Niels Rønsholdt.

REFERAT. Bente Dahl, Henrik Jansberg, Mikael Rørsted, Henrik Marstal og Niels Rønsholdt. 26. februar 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 12 Mødedato: 25. februar 2015 Tidspunkt: fra kl. 10.00 til kl. 22.00 Sted: Bella Sky, Center Boulevard 5, 2300 København S Til

Læs mere

NYE TONER KULTURMINISTERIETS MUSIKHANDLINGSPLAN Vision

NYE TONER KULTURMINISTERIETS MUSIKHANDLINGSPLAN Vision MUSIKHANDLINGSPLAN 2008-2011 MAJ 2008 NYE TONER KULTURMINISTERIETS MUSIKHANDLINGSPLAN 2008-2011 Vision Dansk musik skal udfolde sit fulde potentiale. Både nationalt og internationalt. Kulturministeriets

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2019 VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Marts 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: Januar

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Status 2018 VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: April 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: December

Læs mere

Analyseinstitut for Forskning

Analyseinstitut for Forskning Analyseinstitut for Forskning Den danske brugerundersøgelse i forbindelse med en eventuel etablering af selvstændig Nordisk Forskningsstatistik Notat 2003/2 Analyseinstitut for Forskning The Danish Institute

Læs mere

PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK STATISTIK 2013

PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK STATISTIK 2013 PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK STATISTIK 2013 OM DANSK MUSIKSTATISTIK 2013 DANSK MUSIKSTATISTIK 2013 er en klassisk branchestatistik, som opgør musikbranchens samlede økonomiske værdi for 2013. Musik er overalt

Læs mere

Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Asbjørn Keiding, Maria Frej, Mikael Rørsted, Henrik Marstal og Niels Rønsholdt.

Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Asbjørn Keiding, Maria Frej, Mikael Rørsted, Henrik Marstal og Niels Rønsholdt. 20. juni 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 5 Mødedato: 19. juni 2014 Tidspunkt: Kl. 9.00 til 15.00 Basisensemblerne deltog fra kl. 10.15 til 11.15. MXD deltog fra kl. 11.30

Læs mere

REFERAT. Bente Dahl, Henrik Jansberg, Maria Frej, Henrik Marstal, Niels Rønsholdt og Søren B. Kristensen.

REFERAT. Bente Dahl, Henrik Jansberg, Maria Frej, Henrik Marstal, Niels Rønsholdt og Søren B. Kristensen. 23. august 2016 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 27 Mødedato: 22. august 2016 Tidspunkt: fra kl. 9.30 til kl.15.30 Sted: Mødelokale 5 i stuen Mødtes med Lotte Toftemark og Line

Læs mere

7 Overnatningsprognose for Danmark 2014-2017 Marked 2011 2012 2013 2014* 2015* 2016* 2017* Udlandet 4,6% 0,5% -0,3% 2-4 % 1½ - 3½ % 1-3 % 1-3 % Danmark 2,5% 0,0% 0,9% 1-3 % ½ - 2½ % 0-2 % 0-2

Læs mere

1. Den senest offentliggjorte måned August 2015, samt udvikling i forhold til august 2014 Alle typer Hoteller Camping* Feriecenter Vandrerhjem Lystbådehavne* Feriehuse pct. pct.point pct. pct.point pct.

Læs mere

1. Den senest offentliggjorte måned Juni 2015, samt udvikling i forhold til juni 2014 Alle typer Hoteller Camping* Feriecenter Vandrerhjem Lystbådehavne* Feriehuse pct. pct.point pct. pct.point pct. pct.point

Læs mere

1. Den senest offentliggjorte måned Juli 2015, samt udvikling i forhold til juli 2014 Alle typer Hoteller Camping* Feriecenter Vandrerhjem Lystbådehavne* Feriehuse pct. pct.point pct. pct.point pct. pct.point

Læs mere

Invitation til at deltage på dansk fællesstand på FERROFORMA Europas 2. største HARDWARE messe i Bilbao d. 23.-26. marts 2011

Invitation til at deltage på dansk fællesstand på FERROFORMA Europas 2. største HARDWARE messe i Bilbao d. 23.-26. marts 2011 Invitation til at deltage på dansk fællesstand på FERROFORMA Europas 2. største HARDWARE messe i Bilbao d. 23.-26. marts 2011 DI Byggematerialer og Danmarks Handelskontor i Barcelona i samarbejde med Export

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - maj 2018

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - maj 2018 Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - maj 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Juli 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: Maj

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -december 2018 VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: februar 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

KØNSBALANCEN I RYTMISK MUSIK

KØNSBALANCEN I RYTMISK MUSIK KØNSBALANCEN I RYTMISK MUSIK INDHOLD Metode Datagrundlag Hovedkonklusioner 1. Uddannelsesområdet 2. Det professionelle område 3. Gatekeeper-området METODE Dataindsamlingen er foretaget på baggrund af eksisterende

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -november VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -november VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -november 2018 VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: januar 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -september VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -september VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -september 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: november 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

Kære pladeselskaber, managements, bookingbureauer, kunstnere m.m.

Kære pladeselskaber, managements, bookingbureauer, kunstnere m.m. September 2010 Kære pladeselskaber, managements, bookingbureauer, kunstnere m.m. Vedr. Eksportstøtte til Pladeselskaber Næste ansøgningsfrist: 1. oktober 2010, vedrørende projekter fra 1. januar 2011 og

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -oktober VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -oktober VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -oktober 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: december 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

EVALUERING. Intern evaluering. Eksempler på meget overordnede målsætninger: Hvilke parametre skal vi evaluere på og hvordan?

EVALUERING. Intern evaluering. Eksempler på meget overordnede målsætninger: Hvilke parametre skal vi evaluere på og hvordan? EVALUERING Eksempler på meget overordnede målsætninger: Hvilke parametre skal vi evaluere på og hvordan? Hvilke målsætninger er der for eventen på hvilke områder? Er målsætningerne prioriteret i forhold

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juni 2018

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juni 2018 Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juni 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: August 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - august 2018

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - august 2018 Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - august 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Oktober 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Erik Bach, Edna Rasmussen, Thomas Sandberg, Katrine Nyland Sørensen, Marianne van Toornburg og Jesper Bay.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Erik Bach, Edna Rasmussen, Thomas Sandberg, Katrine Nyland Sørensen, Marianne van Toornburg og Jesper Bay. 1. marts 2013 Statens Kunstråds Musikudvalg Møde nr. 23 Mødedato: 11. marts 2013 Tidspunkt: kl. 10.00 14.00 Sted: Lokale 8, stueetagen REFERAT Til stede fra udvalget: Erik Bach, Edna Rasmussen, Thomas

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Spot Festivalen.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Spot Festivalen. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2013-2016 for Spot Festivalen 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Spot Festivalen. Spot Festivalen er en

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Status og udviklingsmuligheder for JazzDanmark, ROSA og World Music Denmark

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Status og udviklingsmuligheder for JazzDanmark, ROSA og World Music Denmark Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Status og udviklingsmuligheder for JazzDanmark, ROSA og World Music Denmark Denne rapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks

Læs mere

REFERAT. Godkendt af udvalget den 5. november 2013.

REFERAT. Godkendt af udvalget den 5. november 2013. 2013 Statens Kunstråds Musikudvalg Møde nr. 29 Mødedato: 21. og 22. oktober 2013 Tidspunkt: mandag 10.00 17.00 og tirsdag 9 12.30 Sted: Lokale 8, stueetagen REFERAT Til stede fra udvalget: Erik Bach, Edna

Læs mere

Rammeaftale mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og SPOT Festivalen for perioden 1. januar 2010 til 31. december 2012

Rammeaftale mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og SPOT Festivalen for perioden 1. januar 2010 til 31. december 2012 Rammeaftale mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og SPOT Festivalen for perioden 1. januar 2010 til 31. december 2012 Kapitel 1. Overordnede mål og rammer for SPOT Festivalen SPOT Festivalen har i henhold

Læs mere

EVALUERING. Intern evaluering. Eksempler på meget overordnede målsætninger: Hvilke parametre skal vi evaluere på og hvordan?

EVALUERING. Intern evaluering. Eksempler på meget overordnede målsætninger: Hvilke parametre skal vi evaluere på og hvordan? EVALUERING Eksempler på meget overordnede målsætninger: Hvilke parametre skal vi evaluere på og hvordan? Hvilke målsætninger er der for eventen på hvilke områder? Er målsætningerne prioriteret i forhold

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og ROSA Dansk Rock Samråd.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og ROSA Dansk Rock Samråd. Marts 213 Rammeaftale 213-216 for ROSA Dansk Rock Samråd 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og ROSA Dansk Rock Samråd. ROSA er en selvejende

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - oktober 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: december 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

EVALUERING AF MUSIKMESSERNE MIDEM, POPKOMM OG WOMEX. Statens Kunstråds Musikudvalg MARTS 2011. 1. marts 2011 D: E:

EVALUERING AF MUSIKMESSERNE MIDEM, POPKOMM OG WOMEX. Statens Kunstråds Musikudvalg MARTS 2011. 1. marts 2011 D: E: Statens Kunstråds Musikudvalg 1. marts 2011 MARTS 2011 EVALUERING AF MUSIKMESSERNE MIDEM, POPKOMM OG WOMEX NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 8100 Århus C CVR-nr. 37295728 Tilsluttet F.R.I T: 8732

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Edition S..

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Edition S.. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2013-2016 for Edition S 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Edition S.. Edition S er en selvejende institution,

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - april 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: juni 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: april

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-december 2016 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: februar 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: december

Læs mere

Undersøgelse af den elektroniske musik i Danmark. Debatsession 1. Præsentation af de første resultater & stikordsreferat af de 5 gruppediskussioner

Undersøgelse af den elektroniske musik i Danmark. Debatsession 1. Præsentation af de første resultater & stikordsreferat af de 5 gruppediskussioner Undersøgelse af den elektroniske musik i Danmark Debatsession 1 Præsentation af de første resultater & stikordsreferat af de 5 gruppediskussioner Ingeborg Okkels, Oplægsholder og undersøgelsesansvarlig

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - september 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: november 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

De kulturelle midler

De kulturelle midler De kulturelle midler Koda afsætter hvert år "kulturelle midler", der skal medvirke til, at der skabes ny musik og sang. Midlerne er en fast procentdel af de penge, som Koda henter fra brugen af musik.

Læs mere

Lær jeres kunder - bedre - at kende

Lær jeres kunder - bedre - at kende Tryksag 541-643 Læs standarden for kundetilfredshedsundersøgelse: DS/ISO 10004:2012, Kvalitetsledelse Kundetilfredshed Overvågning og måling Vejledning I kan købe standarden her: webshop.ds.dk Hvis I vil

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - maj 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: juli 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: maj 2017

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juli 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: september 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: juli

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Asbjørn Keiding, Maria Frej, Mikael Rørsted, Henrik Marstal og Niels Rønsholdt.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Asbjørn Keiding, Maria Frej, Mikael Rørsted, Henrik Marstal og Niels Rønsholdt. 6. marts 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 2 Mødedato: 4. - 5. marts 2014 Tidspunkt: Tirsdag kl. 12.00 til onsdag kl. 13.00 Sted: Schæffergården, Jægersborg Allé 166, 2820

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juni 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: september 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: juni

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. Marts 2013 Rammeaftale 2013-2016 for JazzDanmark 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. JazzDanmark er en selvejende institution,

Læs mere

REFERAT. Godkendt af udvalget den 7. november 2014.

REFERAT. Godkendt af udvalget den 7. november 2014. 25. oktober 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 8 Mødedato: 22.- 24. oktober 2014 Tidspunkt: Onsdag fra kl. 9.00 til 18.00 Torsdag kl. 9.00 til 18.00 Fredag kl. 9.00 til 13.00

Læs mere

Musikportal NOTAT. Projektgrundlag. 14. april 2005 BAGGRUND

Musikportal NOTAT. Projektgrundlag. 14. april 2005 BAGGRUND NOTAT 14. april 2005 Musikportal Projektgrundlag BAGGRUND Kunststyrelsens resultatkontrakt 2005-08 udmøntes i årlige handlingsplaner. Planen for 2005 omfatter intensivering af Kunststyrelsens internationale

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - august 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: oktober 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: august

Læs mere

Fritvalgsordningen i Guldborgsund Kommune. Brugerundersøgelse 2014

Fritvalgsordningen i Guldborgsund Kommune. Brugerundersøgelse 2014 Fritvalgsordningen i Guldborgsund Kommune Brugerundersøgelse 2014 Forord I DLS Service har vi undersøgt brugernes tilfredshed med vores ydelser. Alle brugere har modtaget et spørgeskema med titlen Hjælp

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2016 VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: marts 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: Januar 2016

Læs mere

MIDTTRAFIK 2010 UNDERSØGELSE AF TILFREDSHEDEN MED DEN SIDDENDE PATIENTBEFORDRING (PERSONALE)

MIDTTRAFIK 2010 UNDERSØGELSE AF TILFREDSHEDEN MED DEN SIDDENDE PATIENTBEFORDRING (PERSONALE) MIDTTRAFIK 2010 UNDERSØGELSE AF TILFREDSHEDEN MED DEN SIDDENDE PATIENTBEFORDRING (PERSONALE) INDHOLD 01 02 03 04 05 06 07 08 09 Indledning Dataindsamling Deltagernes baggrundsdata Sammenfatning Læsevejledning

Læs mere

Økonomisk kortlægning af koncerter i Aarhus

Økonomisk kortlægning af koncerter i Aarhus Økonomisk kortlægning af koncerter i Aarhus Tekst: Stefan Rasmussen Udgiver: Arrangørgruppen Aarhus / Promus Foto: Bertand Ønsker du yderligere oplysninger om undersøgelsen kontakt: info@promus.dk 1 0.

Læs mere

ERHVERVSANALYSE 2018

ERHVERVSANALYSE 2018 ERHVERVSANALYSE 2018 Analysens resultater bygger på besvarelser af et online-survey udsendt til virksomheder med adresse i Kolding kommune, 465 virksomheder svarede på undersøgelsen, heriblandt 159 medlemmer

Læs mere

Spørgeskema: Gæstemåling, dansk (engelsk) Forfatter: Mette Vestergård. Publiceret: 16-05-2011 22:46:54. Påbegyndt: 2830.

Spørgeskema: Gæstemåling, dansk (engelsk) Forfatter: Mette Vestergård. Publiceret: 16-05-2011 22:46:54. Påbegyndt: 2830. Spørgeskema: Gæstemåling, dansk (engelsk) Forfatter: Mette Vestergård Publiceret: 16-05-2011 22:46:54 Påbegyndt: 2830 Afsluttede: 2287 Forespørgselsfiltre Mellem 01/08/2011 og 31/08/2011 1 TEKST / BILLEDE

Læs mere

Evaluering af Håndboldens Dag Kvantitativt overblik over klubbernes feedback

Evaluering af Håndboldens Dag Kvantitativt overblik over klubbernes feedback Evaluering af Håndboldens Dag 2019 Kvantitativt overblik over klubbernes feedback 4. februar 2019 BEVÆG DIG FOR LIVET [SKRIV NAVN PÅ IDRÆT ELLER SLET DENNE INFO] INDHOLDSFORTEGNELSE Resultater af evalueringen...

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse i 3g og 2./3.hf, Greve Gymnasium 2008 Undersøgelsens hovedresultater, sammenskrevet af skolens kvalitetsstyregruppe.

Spørgeskemaundersøgelse i 3g og 2./3.hf, Greve Gymnasium 2008 Undersøgelsens hovedresultater, sammenskrevet af skolens kvalitetsstyregruppe. Spørgeskemaundersøgelse i 3g og 2./3.hf, Greve Gymnasium 2008 Undersøgelsens hovedresultater, sammenskrevet af skolens kvalitetsstyregruppe. I april/maj 2008 gennemførte skolen for femte gang en spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-marts 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse 2 Udgivet af VisitDenmark Opdateret: maj 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: marts

Læs mere

Eksporten af beklædning og fodtøj til Tyrkiet eksploderer

Eksporten af beklædning og fodtøj til Tyrkiet eksploderer ANALYSE Eksporten af beklædning og fodtøj til Tyrkiet eksploderer Resumé Den danske eksport af beklædning og fodtøj slår igen i år alle rekorder. Dansk Erhverv forventer, at de danske virksomheder vil

Læs mere

Spørgeskema: Gæstemåling, dansk (engelsk) Forfatter: Mette Vestergård. Publiceret: 16-05-2011 22:46:54. Påbegyndt: 3257.

Spørgeskema: Gæstemåling, dansk (engelsk) Forfatter: Mette Vestergård. Publiceret: 16-05-2011 22:46:54. Påbegyndt: 3257. Spørgeskema: Gæstemåling, dansk (engelsk) Forfatter: Mette Vestergård Publiceret: 16-05-2011 22:46:54 Påbegyndt: 3257 Afsluttede: 2666 Forespørgselsfiltre Between: 01/07/2011 Og 31/07/2011 1 TEKST / BILLEDE

Læs mere

Tech College Campus 3 rapport - Indslusningsevaluering august 2015

Tech College Campus 3 rapport - Indslusningsevaluering august 2015 Tech College Campus 3 rapport - Indslusningsevaluering august 2015 1 Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning... 3 1.1. Svarprocent... 3 1.2. Rapportens indhold og opbygning... 2.0 Elevernes valg af Tech College...

Læs mere

Spørgeskema: Gæstemåling, dansk (engelsk) Forfatter: Mette Vestergård. Publiceret: 16-05-2011 22:46:54. Påbegyndt: 28.

Spørgeskema: Gæstemåling, dansk (engelsk) Forfatter: Mette Vestergård. Publiceret: 16-05-2011 22:46:54. Påbegyndt: 28. Spørgeskema: Gæstemåling, dansk (engelsk) Forfatter: Mette Vestergård Publiceret: 16-05-2011 22:46:54 Påbegyndt: 28 Afsluttede: 10 Forespørgselsfiltre Between: 01/06/2011 Og 30/06/2011 1 TEKST / BILLEDE

Læs mere

Rullende treårig handlingsplan for den internationale kulturudveksling. 2008-2010. D. 26. februar 2008/lra

Rullende treårig handlingsplan for den internationale kulturudveksling. 2008-2010. D. 26. februar 2008/lra Rullende treårig handlingsplan for den internationale kulturudveksling. 2008-2010 D. 26. februar 2008/lra Kunststyrelsen Den rullende handlingsplan er et dokument under samarbejdsaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK OMSÆTNING 2014

PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK OMSÆTNING 2014 PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK OMSÆTNING 2014 OM DANSK MUSIKOMSÆTNING 2014 DANSK MUSIKOMSÆTNING 2014 er en klassisk branchestatistik, som opgør musikbranchens samlede økonomiske værdi for 2014. Musik er overalt

Læs mere

Vidensdag 27. september 2010

Vidensdag 27. september 2010 Vidensdag 27. september 2010 De kreative branchers erhvervspotentiale Musikzonen en af fire oplevelseszoner under EBST Kort status på analyse området musik som erhverv Hvad er fremtidens analyse behov

Læs mere

Eksportrådet i Spanien arrangerer dansk fællesstand på industrimessen Cumbre Industrial i Bilbao.

Eksportrådet i Spanien arrangerer dansk fællesstand på industrimessen Cumbre Industrial i Bilbao. Invitation til at deltage på dansk fællesstand på Cumbre Industrial, en af Sydeuropas største messer for underleverandører og automatisering i Bilbao d. 27.-30. september 2011 Eksportrådet i Spanien arrangerer

Læs mere

Gæstemåling, dansk (engelsk)

Gæstemåling, dansk (engelsk) Danhostel gæsteevaluering. Kopi af online-spørgeskema. Maj 2011 Tak for dit besøg på Danhostel. I forbindelse dit ophold på Danhostel vil vi bede dig om at hjælpe os at give dig og andre gæster en endnu

Læs mere

EKSEMPLER FRA DET VIRKELIGE LIV

EKSEMPLER FRA DET VIRKELIGE LIV EKSEMPLER FRA DET VIRKELIGE LIV Eksemplerne her er inspireret af konkrete kommunikationsaktiviteter og giver et bredt udsnit af den type aktiviteter, som gennemføres af de involverede aktører. EKSEMPEL

Læs mere

Køb og salg af virksomheder i Danmark og Europa

Køb og salg af virksomheder i Danmark og Europa Køb og salg af virksomheder i Danmark og Europa 01-09-2010 M&A International Inc. the world's leading M&A alliance M&A markedet i Danmark Markant fremgang i M&A-markedet i Danmark Alle transaktioner (køber,

Læs mere

Kulturforvaltningen Side 1 af 6. Behandling af 1. puljerunde for Kulturarrangementspuljen 2008 med ansøgningsfrist 1. oktober 2007

Kulturforvaltningen Side 1 af 6. Behandling af 1. puljerunde for Kulturarrangementspuljen 2008 med ansøgningsfrist 1. oktober 2007 Kulturforvaltningen Side 1 af 6 Punkt / Sagsnr. / Sagsbeh. 1 07-01382 Ansøger og Projekttitel Ansøgt beløb Beslutning og begrundelse Foreningen May Music & Drama Produktion Frans af Assisi, Musicaloratorium

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Henrik Marstal, Maria Frej, Niels Rønsholdt, Asbjørn Keiding og Mikael Rørsted.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Henrik Marstal, Maria Frej, Niels Rønsholdt, Asbjørn Keiding og Mikael Rørsted. 22. september 2015 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 18 Mødedato: 22. september 2015 Tidspunkt: fra kl. 10.00 til kl.16.00 Sted: Mødelokale 8 i stuen REFERAT Til stede fra udvalget:

Læs mere

NØGLETAL OG INDIKATORER JAZZDANMARK

NØGLETAL OG INDIKATORER JAZZDANMARK Indikatorer og nøgletal JazzDanmark 2013-2016 Side 1 af 6 NØGLETAL OG INDIKATORER JAZZDANMARK 2013-2016 INDHOLD Opgaveområder - Nøgletal og indikatorer... 2! Udvikling i nøgletal og indikatorer... 4! JazzDanmarks

Læs mere

Brasilien. Markedsprofil VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse

Brasilien. Markedsprofil VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Brasilien Markedsprofil 2016 VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Indhold Side Formål Nøgletal 3 VisitDenmarks markedsprofiler præsenterer centrale nøgletal for de vigtigste markeder i dansk turisme. Formålet

Læs mere

GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER

GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER Juni 2002 Af Thomas V. Pedersen Resumé: GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER Notatet viser: USA er gået fra at være det syvende til det tredje vigtigste marked for industrieksporten i perioden 1995 til 2001.

Læs mere

Koncept for aftagerundersøgelse på UCSJ s grunduddannelser

Koncept for aftagerundersøgelse på UCSJ s grunduddannelser Koncept for aftagerundersøgelse på UCSJ s grunduddannelser Kolofon Dato 24. oktober 2016 Udarbejdet af Ditte Schlüntz University College Sjælland Kvalitet Slagelsevej 7 4180 Sorø Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Benchmark af turismen Titel i Danmark med Europa og Skandinavien

Benchmark af turismen Titel i Danmark med Europa og Skandinavien Benchmark af turismen Titel i Danmark med Europa og Skandinavien Om analysen (1) Udviklingen Brød 1 i overnatninger i Danmark er velkendt, men hvordan ser billedet ud, hvis vi sætter udviklingen i perspektiv?

Læs mere

Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling. Handlingsplan Kunststyrelsen

Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling. Handlingsplan Kunststyrelsen Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling Handlingsplan 2009-2011 Kunststyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3374 4500 Telefax 3374 4545 ks@kunst.dk

Læs mere

Pladebranchen.08 - årsskriftet fra pladeselskabernes brancheorganisation er kommet.

Pladebranchen.08 - årsskriftet fra pladeselskabernes brancheorganisation er kommet. Kulturudvalget 2008-09 KUU alm. del Bilag 328 Offentligt representing the worldwide Til Folketingets medlemmer af Kulturudvalget København K, 28/08 2009 Pladebranchen.08 - årsskriftet fra pladeselskabernes

Læs mere

Stærkt afkast comeback i Unit Link pensioner i år

Stærkt afkast comeback i Unit Link pensioner i år København, den 26. oktober 2009 Ny pensionsanalyse: Stærkt afkast comeback i Unit Link pensioner i år Morningstar analyserer nu som noget nyt pensionsselskabernes egne risikoprofil fonde fra Unit Link

Læs mere

BESTILLERUNDERSØGELSE 2013 MIDTTRAFIK

BESTILLERUNDERSØGELSE 2013 MIDTTRAFIK BESTILLERUNDERSØGELSE 2013 MIDTTRAFIK 29/11/2013 INDHOLD 1. INDLEDNING 3 1.1 Baggrund og metode 3 1.2 Læsevejledning 3 2. SAMMENFATNING 4 3. TILFREDSHED BLANDT SAGSBEHANDLERE 5 3.1 Økonomi 5 3.2 Køreplanlægning

Læs mere

Undersøgelse af den elektroniske musik i Danmark. Debatsession 2. Resumé af spørgeskemaundersøgelsen & Stikordsreferat af Debatsession #1 og #2

Undersøgelse af den elektroniske musik i Danmark. Debatsession 2. Resumé af spørgeskemaundersøgelsen & Stikordsreferat af Debatsession #1 og #2 Undersøgelse af den elektroniske musik i Danmark Debatsession 2 Resumé af spørgeskemaundersøgelsen & Stikordsreferat af Debatsession #1 og #2 Ingeborg Okkels, Oplægsholder og undersøgelsesansvarlig Undersøgelse

Læs mere

Baggrund. Evalueringen er foretaget af Danske Regioner i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse.

Baggrund. Evalueringen er foretaget af Danske Regioner i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse. EVALUERING Baggrund Partnerskab om PROM i klinisk praksis blev skudt i gang den 15. marts 2016. Dagen blev markeret med en konference med overskriften: Patient Reported Outcome Measures (PROM) Hvordan

Læs mere

Airbnb i Danmark. Analyse af Airbnb s data for 2018

Airbnb i Danmark. Analyse af Airbnb s data for 2018 Airbnb i Danmark Analyse af Airbnb s data for 2018 Baggrund De seneste årtiers digitale udvikling har medført, at en række nye produkter har spredt sig med stor hast. Deleøkonomi dækker over forretningsmodeller

Læs mere

o I høj grad o I nogen grad o I mindre grad o Slet ikke

o I høj grad o I nogen grad o I mindre grad o Slet ikke UMV 2014 Undervisningsmiljøvurdering med tilhørende elevtrivselsundersøgelse er udarbejdet af elevrådet i samarbejde med ledelsen. Undersøgelsespunkterne tager dels afsæt i de tidligere undersøgelser,

Læs mere

Oversigt over indkomne ansøgninger til nyt regionalt spillested. I det følgende gennemgås de 3 indkomne ansøgninger på baggrund af følgende kriterier:

Oversigt over indkomne ansøgninger til nyt regionalt spillested. I det følgende gennemgås de 3 indkomne ansøgninger på baggrund af følgende kriterier: NOTAT Bilag 1 Sagsnr. 292082 Dok.nr.: 1859265 Oversigt over indkomne ansøgninger til nyt regionalt spillested I det følgende gennemgås de 3 indkomne ansøgninger på baggrund af følgende kriterier: Aktivitetsniveau

Læs mere