REFERAT fra Afdelingsbestyrelseskonference 1. og 2. juni 2010 afholdt på LO-Skolen, Helsingør

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT fra Afdelingsbestyrelseskonference 1. og 2. juni 2010 afholdt på LO-Skolen, Helsingør"

Transkript

1 FOA Fag- og Arbejde FOA Nordsjælland REFERAT fra Afdelingsbestyrelseskonference 1. og 2. juni 2010 afholdt på LO-Skolen, Helsingør Tilstede: Lene Lindberg, Ann-Mari Simonsen, Pia Johansen, Anne Frøsig, Inge Kjær, Trine Jacobsen, Karen-Margrethe Kundal,Rie Hestehave, Anita Gudmundsson, Susanne Nielsen, Susanne Madsen, Heidi Just, Vinni Jakobsen, Susanne Ø. Hansen, Anne Frøsig, Kerstin Nielsen, Pia Johansen, Helle Nanboe Steen Andersen, Afbud: Morten W. Larssen, Maria Melchiorsen, Conny Brynjolf, Merete Kragh DAGSORDEN: Side 1.Velkomst og valg af mødeledelse v.ann-mari Simonsen Godkendelse af dagsorden v.ann-mari Simonsen Godkendelse af referat fra møde den v. Ann-Mari Simonsen Ændring af jubilæumsarrangementer v.ann-mari Simonsen Afholdelse af afdelingens generalforsamling i 3Fs lokaler Afholdelse af afdelingens årsmøde 2010 v. Ann-Mari Simonsen Indstilling af medlem til arbejdsmiljøudvalget FTR netværk hvem kan deltage Kommisorium f. udvalget synlighed Kommisorium f. udvalget uddannelse a.Kommisorium f. udvalget ungdom (ekstra punkt) Probl. forbundet med udlicitering v. Ann-Mari, Steen Andersen, Lene L Medlemmernes bud på fremtidens velfærd Procedure f. udbetaling af daglønstab/transportgodtgørelse Orientering fra Hovedbestyrelsen v/lene Lindberg Orientering fra sektorer, regionen, kommunerne Eventuelt... 14

2 - 2 - Formalia: 1. Velkomst og valg af mødeledelse v. Ann-Mari Simonsen Ann-Mari Simonsen bød velkommen til bestyrelseskonferencen. Ann-Mari Simonsen blev efterfølgende valgt som mødeleder. 2. Godkendelse af dagsorden v. Ann-Mari Simonsen Ekstra punkt 10a = Kommisorium f. ungdom besked om det ekstra punkt, er udsendt via mail forinden bestyrelsesmødet. Dagsorden godkendt med denne tilføjelse. 3. Godkendelse af referat fra møde den v. Ann-Mari Simonsen Referenten havde glemt at notere, at Susanne Madsen var til stede ved mødet den 12. april 2010 beklager fejlen. Referat godkendt med denne kommentar. Sager til godkendelse: 4. Ændring af jubilæumsarrangementer v. Ann-Mari Simonsen Afdelingen har fået en del henvendelser fra tidligere FOA jubilarer, efter at de har fået udleveret deres gave på afdelingens generalforsamlinger. Mange har udtrykt, at de føler sig udstillet, hvorfor politisk ledelse har drøftet en ændring af proceduren for dette område. Politisk ledelse har drøftet, at afdelingen i stedet kan indføre følgende ordning: Når et medlem har jubilæum i FOA, sender afdelingen et Tillykke-kort, hvori det oplyses, at der i anledning af jubilæet, er en gave som kan afhentes i afdelingen. Politisk ledelse indstiller til afdelingsbestyrelsen, at ovenstående procedure godkendes.

3 - 3 - Beslutning: Indstillingen blev godkendt. 5. Afholdelse af afdelingens generalforsamling i 3Fs lokaler Afdelingen har tidligere afholdt generalforsamling i Frederiksborghallen, og har oprindeligt aftalt afholdelse af den kommende generalforsamling den 6. april 2011 samme sted. Afdelingens erfaring er, at der er mange tekniske ting, som ikke er i orden, hvilket skaber mange problemer. I stedet har politisk ledelse drøftet, at afdelingen bør flytte generalforsamlingen til 3F s lokaler i Hillerød. Vi har forespurgt 3F om der er ledigt den pågældende dato, hvilket de har bekræftet. Politisk ledelse indstiller til afdelingsbestyrelsen, at den kommende generalforsamling afholdes i 3Fs lokaler i Hillerød. Beslutning: Indstillingen blev godkendt. 6. Afholdelse af afdelingens årsmøde 2010 v. Ann-Mari Simonsen Politisk ledelse har drøftet indholdet af, og afholdelse af det kommende årsmøde for tillidsvalgte. Mange tillidsvalgte har efterlyst noget dybere omkring emnet Medsystemet. Med baggrund heri foreslås det, at årsmødet kommer til at omhandle dette emne. Der er tillige kommet tilkendegivelser af, at afviklingen af sidste årsmøde var en succes, hvorfor det igen foreslås afviklet som et arbejdende årsmøde. Afdelingen har fået grønt lys for igen, at kunne benytte os af proceskonsulent Per Nissen. Herudover har formandskabet drøftet, hvorvidt årsmødet kunne afholdes et mere egnet sted end på LO-Skolen, og har i den forbindelse set på andre faciliteter. Et perfekt sted til afholdelse af et årsmøde i 2011, kan være på Comwell Borupgaard i Snekkersten. Stedet ligger lige ved stationen, hvilket gør det nemt for alle uanset geografisk bopæl, at komme til årsmødet. Der er plads til 149 overnattende, hvilket vi har beregnet antallet til med erfaring i sidste års mange afslag på deltagelse. Faciliteterne såsom lokaler m.v. er perfekte rammer for at sidde bedre, især hvis det skal afvikles som et arbejdende årsmøde. Såfremt årsmødet skal afvikles på dette sted, har det betydning for økonomien, eftersom det er en smule dyrere i forhold til LO- Skolen. Ann-Mari Simonsen og Lene Lindberg vil uddybe og redegøre for dette på afdelingsbestyrelsesmødet.

4 - 4 - Politisk ledelse indstiller til afdelingsbestyrelsen, at årsmødet kommer til at omhandle MED-systemet, og at det afvikles som et arbejdende årsmøde. Formandsskabet indstiller til afdelingsbestyrelsen, at årsmødet 2011 afvikles på Comwell Borupgaard i Snekkersten Beslutning: Indstillingen blev godkendt, således at formandskabet arbejder videre med at planlægge årsmødet 2011 på Comwell Borupgaard. 7. Indstilling af medlem til arbejdsmiljøudvalget Arbejdsmiljøudvalget ønsker at indstille et nyt medlem til udvalget, eftersom Rie Hestehave udtræder grundet øget arbejdspres. Foreslår Jette Aggerbo fra pædagogisk sektor. At afdelingsbestyrelsen godkender ovennævnte indstilling. Beslutning: Godkendt. 8. FTR netværk hvem kan deltage På bestyrelsesmødet afholdt den 12. april 2010, drøftede bestyrelsen følgende: Lene Lindberg er blevet kontaktet af en FTR, der stod uforstående overfor, hvorfor en ftr suppleant blev indkaldt til ftr netværksmøder. Det er korrekt, at suppleanter normalt ikke er målgruppen, men i det pågældende tilfælde, er det politisk ledelse der har truffet beslutningen. Det drejer sig om Tobias fra Hillerød kommune, og årsagen til hans deltagelse skyldes, at FTR Karsten Bo Andersen har meddelt, at han snart fratræder for at overgå til efterløn. Tobias skal overtage pladsen efter Karsten Bo, hvorfor politisk ledelse fandt det naturligt, at han allerede indtrådte på nuværende tidspunkt. Herefter er Lene Lindberg blevet oplyst om, at også Helsingør Kommune deltager med en suppleant = Margit Koch, og dette på trods af, at FTR Trine Jakobsen deltager.

5 - 5 - Politisk ledelse har efterfølgende undersøgt, at der for år tilbage er truffet en beslutning om, at det kun er FTR der er målgruppen. Indtil anden beslutning træffes, skal dette følges. Ovenstående er baggrunden for, at punktet er sat på dagsordenen til dette afdelingsbestyrelsesmøde. Efter en drøftelse i afdelingsbestyrelsen, blev følgende målgruppe og kriterier indstillet. Suppleanter indtræder i netværket, såfremt FTR er fraværende. Herfra er undtaget særlige tilfælde, eksempelvis de store kommuner. Det er i disse tilfælde politisk ledelse der drøfter og godkender pågældendes deltagelse. I de enkelte tilfælde, har politisk ledelse pligt til, at informere afdelingsbestyrelsen herom via mail. Deltagelse fra de overenskomstgrupper der kun har èn tillidsrepræsentant i en kommune. Der udarbejdes et nærmere beskrevet notat herom, der fremlægges på næste afdelingsbestyrelsesmøde til endelig godkendelse. Notatet er efterfølgende udarbejdet og vedlagt som bilag. Det indstilles til afdelingsbestyrelsen, at de endeligt godkender et udarbejdede notat. Beslutning: Efter en drøftelse i afdelingsbestyrelsen, blev der samlet fremsat følgende ændringsforslag: Linien herfra er undtaget særlige tilfælde slettes. Det tilføjes i notatet, at der kan forekomme deltagelse fra politisk ledelse. De 2 faser med opdeling af mødet slettes. Da dette ændringsforslag var mere vidtgående end det fremsendte, blev ændringsforslaget sat til afstemning i afdelingsbestyrelsen. Afstemningen viste en fuldt ud enig bestyrelse, der stod bag ændringsforslaget. Det betyder, at det fremsendte forslag er forkastet. Der udarbejdes et endeligt nyt notat, indeholdende de ændringer der blev fremsat og vedtaget på bestyrelsesmødet. Maria Melchiorsen har ansvaret for denne ændring, og vil efterfølgende udsende det nu vedtagne notat. 9. Kommisorium f. udvalget synlighed Repræsentanterne i udvalget synlighed, har udarbejdet kommisorium for udvalget.

6 - 6 - Det indstilles til afdelingsbestyrelsen, at kommisorium for udvalget godkendes. Beslutning: Godkendt. 10. Kommisorium f. udvalget uddannelse Repræsentanterne i udvalget uddannelse, har udarbejdet kommisorium for udvalget. Det indstilles til afdelingsbestyrelsen, at kommisorium godkendes. Beslutning: Godkendt. 10a. Kommisorium f. udvalget ungdom (ekstra punkt) Repræsentanter for udvalget ungdom, har udarbejdet kommisorium for udvalget. Det indstilles til afdelingsbestyrelsen, at kommisorium godkendes. Beslutning: Godkendt. TEMADRØFTELSER 11. Probl. forbundet med udlicitering v. Ann-Mari, Steen Andersen, Lene L Hvordan sikrer vi, at afdelingen får informationer om påtænkte udliciteringsprojekter så tidligt i et forløb, så vi har mulighed for at sikre vores indflydelse herpå.

7 - 7 - Det indstilles til afdelingsbestyrelsen, at drøfte forskellige muligheder for at imødekomme ovenstående. Drøftelse: Der var en næsten samstemmig enighed om, at fællestillidsrepræsentanter og tillidsrepræsentanter inddrages for sent i processen, hvorfor afdelingen også kommer for sent ind i processen, som en naturlig følge heraf. Efter en del drøftelser i bestyrelsen, blev det aftalt, at lige så snart en FTR eller TR hører ordet udlicitering el. privatisering, så skal der tages kontakt til afdelingen med det samme. Endvidere blev det drøftet, at FOA må skrue bissen på, såfremt der fremkommer brud på diverse aftaler. 12. Medlemmernes bud på fremtidens velfærd FOA skal udvikle bud på fremtidens velfærd med udgangspunkt i medlemmernes viden og erfaringer. Det besluttede kongressen i Hovedbestyrelsen drøftede på sit møde i april 2010, det videre arbejde med at formulere FOAs bud på fremtidens velfærd. Det skete med udgangspunkt i forbundets undersøgelse medlemmernes bud på fremtidens velfærd, som er fremsendt til samtlige bestyrelsesmedlemmer. Rapporten indeholder 14 bud og en række underforslag til fremtidens velfærd. Hovedbestyrelsen har besluttet, at afdelinger frem til midten af juni, kan komme med justeringer, supplerende forslag osv. Og at der på baggrund af input fra afdelingerne, udarbejdes et endeligt forslag til FOAs bud på fremtidens velfærd, som præsenteres for Hovedbestyrelsen i efteråret. Forbundet skal have afdelingens forslag, kommentarer m.v. hertil senest den 18. juni, hvorfor punktet er sat på dagsordenen til dette afdelingsbestyrelsesmøde. Det indstilles til afdelingsbestyrelsen, at vi drøfter og fremkommer med eventuelle forslag og kommentarer, hvorfor I bedes sætte Jer ind i materialet forinden mødet. Drøftelse: I forbindelse med denne temadrøftelse, blev bestyrelsesmedlemmerne opdelt i små arbejdsgrupper, der arbejdede sig frem til følgende fælles kommentarer, som efterfølgende er indsendt til Forbundets Kampagne- og Analyseafdeling:

8 - 8 - Vedr. FOAs bud på fremtidens velfærd: Idet vi henviser til din skrivelse af 16. april 2010, kan vi oplyse, at FOA Nordsjællands afdelingsbestyrelse, har behandlet og drøftet undersøgelsesmaterialet Medlemmernes bud på fremtidens velfærd. I det følgende beskrives afdelingsbestyrelsens kommentarer: Bud nr. 1: Velfærden leveres af medarbejdere, der er kompetente og fagligt dygtige: Afdelingsbestyrelsen er enig i alle 4 forslag. Bud nr. 2: Alle borgere skal have lige adgang til sundhed: Afdelingsbestyrelsen er enig i forslag 1, 3, 4, 5. Er ikke uenige i forslag 2: der skal være mindre brugerbetaling på sundhedsområdet. Fx skal sygesikringen i højere grad dække tandlæge, psykolog, optiker/briller og medicin. Men afdelingsbestyrelsen mener, at det ikke er realistisk, men dog ønskeligt. Bud nr. 3: Der skal være hænder, tid og ressourcer nok i den offentlige sektor: Afdelingsbestyrelsen er enig i forslag 1: der skal fastsættes minimumsnormeringer på alle offentlige velfærdsområder med plads til lokale forbedringer. Men det skal overholdes, og hvis ikke, skal der være sanktionsmuligheder. Afdelingsbestyrelsens kommentar til forslag 2: der skal være flere ansatte i den offentlige sektor, og ingen yderligere nedskæringer. Der skal være ressourcer nok til opgaverne. Enige i forslag 3, 4. Afdelingsbestyrelsens kommentar til forslag 5: ventelisterne på sygehusene skal væk, men der skal følge penge med, så medarbejderen ikke risikerer at blive fyret pga. merforbrug. Er enige i, at ventelisterne skal være korte, men ikke på bekostning af, at man sendes videre over i det private system. Enige i forslag 6.

9 - 9 - Bud nr. 4: Fremtidens velfærd bygger ikke på udlicitering og privatisering af de offentlige områder: Afdelingsbestyrelsen er enig i alle 4 forslag. Bud nr. 5: Ansatte skal have medindflydelse på arbejdstider, arbejdets tilrettelæggelse og indhold: Enige i forslag 1. Afdelingsbestyrelsens kommentar til forslag 2: fleksible arbejdstider, bedre seniorordninger, betalte pauser, omsorgsdage, akutte fridage skal sikre medarbejderne større indflydelse på egen arbejdstider. Mere frihed giver mere arbejde til de tilbageværende. Herudover ønskes ordlyden akutte fridage ændret. Enige i forslag 3,4 og 5. Bud nr. 6: Der skal passes på de svage i samfundet: Afdelingsbestyrelsens kommentar til forslag 1: svage og udsatte skal integreres i samfundet. Ordlyden bør ændres til samfundet skal integrere de svage og udsatte. Enige i forslag 2. Afdelingsbestyrelsens kommentar til forslag 3: børnechecken forhøjes indkomstbestemt, så de lavest lønnede får størst udbytte af den. Bør være bruttoindkomstbestemt. Enige i forslag 4 og 5. Afdelingsbestyrelsens kommentar til forslag 6: mindre brugerbetaling i det offentlige skal sikre lige adgang til offentlige ydelser på tværs af social og økonomiske skel. Hvad menes der med brugerbetaling? Hvilket område i det offentlige er der tale om? Bud nr. 7: Velfærden skal leveres i bygninger og lokaler i god og tidssvarende kvalitet med fokus på at gå forrest i klimakampen:

10 Afdelingsbestyrelsen er enig i alle 3 forslag. Bud nr. 8: Der skal være en høj grad af brugerbestemmelse: Afdelingsbestyrelsen er enig i forslag 1. Afdelingsbestyrelsens kommentar til forslag 2: brugere af ældreplejen (ældre og handicappede) skal fx have større indflydelse på de daglige rutiner, egne sengetider, hvilken mad de vil spise, hvornår og hvor ofte de vil i bad osv. Enige, men kan der ikke leves op til dette, skal der ikke sættes fokus på næste forslag (3). Afdelingsbestyrelsens kommentar til forslag 3: ressourcer til flere aktiviteter, udflugter og lignende. Der skal være tid og råd til improvisation og personlige initiativer og hensyn. Enige, men se under forslag 2. Afdelingsbestyrelsen er enig i forslag 4. Bud nr. 9: Fremtidens velfærd leveres af arbejdspladser uden skarpe faggrænser, og er præget af fleksibilitet og nytænkning: Afdelingsbestyrelsen er enig i forslag 1, 2. Afdelingsbestyrelsens kommentar til forslag 3: ledelsen skal være parat til at afgive kompetence til selvstyrende teams bl.a. i forhold til opgavefordeling og planlægning af arbejdstider m.v. Enige, men vigtigt at se på efteruddannelse, men det skal ikke fratage ledelsen ansvaret og retten til at lede. Afdelingsbestyrelsen er enig i forslag 4, 5. Bud nr. 10: Der skal være optimale hjælpemidler og arbejdsredskaber til rådighed, og den nyeste teknologi skal tages i anvendelse: Afdelingsbestyrelsen er enig i forslag 1,2,3 og 4, men har følgende kommentar: Det er fint med teknologi, men ikke for at spare på de menneskelige ressourcer. Man bør samtidig drøfte, hvilken teknologi man vil indføre, og samtidig tænke over, hvad man i den forbindelse vil udsætte borgerne for.

11 Bud nr. 11: Fremtidens velfærd har en dækkende infrastruktur, så alle har lige adgang til velfærden: Afdelingsbestyrelsen er enig i begge forslag. Bud nr. 12: Den offentlige sektor skal kendetegnes ved god og kompetent ledelse: Afdelingsbestyrelsen er enig i alle 6 forslag. Bud nr. 13: Der skal være mindre dokumentation og administration og mere tillid til offentligt ansatte: Afdelingsbestyrelsens kommentar til forslag 1: dokumentationen skal være fagligt begrundet, og niveauet skal fastlægges i samarbejde med medarbejderne. Enige, men kommunerne skal se på, hvilken dokumentation der er nødvendig. Afdelingsbestyrelsen er enig i forslag 2 og 3. Bud nr. 14: Medarbejderne skal have optimale ansættelses- og arbejdsvilkår, der sikrer arbejdsglæde, medarbejdertrivsel og anerkendelse: Afdelingsbestyrelsen er enig i alle 3 forslag. Da forbundet har valgt at spørge medlemmerne om deres bud på fremtidens velfærd, skal vi hermed opfordre til, at der også bliver lyttet til alle kommentarer der måtte modtages, og at disse respekteres. Det var hermed kommentarerne fra FOA Nordsjælland. Spørgsmål hertil kan rettes til undertegnede.

12 Med venlig hilsen p.v.a afdelingsbestyrelsen Lene Lindberg Afdelingsformand Ann-Mari Simonsen Næstformand Sager til orientering / efterretning: 13. Procedure f. udbetaling af daglønstab/transportgodtgørelse Der er udarbejdet ny procedure for udbetaling af daglønstab / transportgodtgørelse for tillidsvalgte, ved deltagelse i møder / kurser. Politisk ledelse har på deres møde den 3. maj 2010 godkendt proceduren, som kun indeholder redaktionelle ændringer i forhold til tidligere godkendte. Det indstilles til afdelingsbestyrelsen, at proceduren tages til efterretning. Drøftelse: Taget til efterretning. 14. Orientering fra Hovedbestyrelsen v/lene Lindberg Lene Lindberg orienterede om, at dagsordenen til det kommende hovedbestyrelsesmøde er modtaget i afdelingen. Mødet er kortet ned grundet den kommende aktivistcamp og de demonstrationer der er varslet. Hovedbestyrelsesmødet vil mest omhandle regnskab samt budget for Lene Lindberg oplyste, at hun forestiller sig, at f.eks. en nedsættelse af kontingent er et punkt der skal drøftes, frem mod den kommende kongres i år. Herudover skal antallet af ressourcer i a-kassen drøftes. Dette skyldes, at den plan der tidligere er vedtaget ikke holder. I Jylland er der overnormeret i mange af a-kasserne, hvorimod der mangler ressourcer i a-kasserne på Sjælland. Lene Lindberg er af den opfattelse, at overnormeringen i f.eks. Jylland ikke skal opretholdes, idet a-kasserne på Sjælland har svært ved at nå deres opgaver. Vores egen a-kasse har mange gange måt-

13 te have hjælp fra andre afdelinger, til at løse de opgaver der nu engang er. Vi har dog nu fået tilført 2 nye medarbejdere, og den seneste er påbegyndt dags dato. Herudover skal agendaen samt medlemsorganisering drøftes. 15. Orientering fra sektorer, regionen, kommunerne Forinden udsendelse af dagsordenen til dette bestyrelsesmøde, er der intet modtaget på skrift til dette punkt. Trine Jacobsen oplyste, at der tit sker så mange ting i hverdagen, så man glemmer at indsende oplysninger til dette punkt. Trine Jacobsen kunne dog meddele, at man i Helsingør Kommune er ved at ændre på forvaltningsområderne. I stedet vil strukturen komme til at omfatte en direktion samt nogle fagchefer. Der arbejdes meget ihærdigt på dette, og den 21. juni 2010 skal strukturen politisk besluttes, eftersom det skal være klar til den 24. juni Efter sommerferien påbegyndes arbejdet omkring de emner og områder der involverer medarbejderne, herunder f.eks. MED-arbejdet. Der vil blive tale om en del omplaceringer, men det er blevet meldt ud, at der ikke bliver tale om opsigelser. Trine Jacobsen vil løbende holde afdelingsbestyrelsen orienteret om ovenstående. Steen Andersen oplyste, at Helsingør Hospital fik en besparelse, idet de manglede mellem 4-5 mill.kr. Næsten hele besparelsen er fundet. Hillerød Hospital skulle finde en besparelse på 80 mill. kr., og det går ud over administrationen. Men inden det var overstået, kom der en ny rapport fra et konsulentfirma, og af den fremgår det, at der skal skæres over alle afdelinger. Hillerød Hospital har kørt en helt anden procedure end Helsingør Hospital, idet de har benyttet sig af metoden task force, som er en gennemlysning af alle afdelinger. Det viser sig, at det vil vare længe før vi ser besparelserne, da mange af de involverede har lange opsigelsesvarsler. Midt i dette fremkommer der en ny hospitalsplan, som oplyser at de 4 hospitaler heroppe skal blive til 1. Den gamle hospitalsplan beskriver, at den fungerer frem til 2012, og den nye har et overlap og vil faktisk træde i kraft, inden den anden udløber. I den nye plan er det beskrevet, at Hørsholm Hospital skal lukke, og i den gamle er det beskrevet, at Hørsholm Hospital ikke skal lukke. Dette skaber en del frustrationer, idet medarbejderne ikke ved om de er købt eller solgt. Lene Lindberg oplyste, at vi den kommende fredag har et medlemsmøde i afdelingen. Det drejer sig om 21 social- og sundhedsassistenter fra Hillerød Hospital, der alle er varslet ned i tid. FOA Nordsjæland har dog anlagt os den holdning, at vi hellere ser at der ryger hele hoveder. Den anden situation gør, at de pågældende kan få problemer i forhold til deres a-kasse og muligvis også med en eventuel overgang til efterløn.

14 Det er i MED-udvalget ikke behandlet og drøftet, hvem der skal varetage hvilke opgaver, og Steen Andersen er af den opfattelse, at MED-aftalen er brudt. Dette med baggrund i, at orienteringspligten ikke er overholdt. Ledelsen er af en anden opfattelse. Rie Hestehave oplyste, at afdelingen i disse dage modtager en del opsigelser. Baggrunden herfor skyldes faldende børnetal i de forskellige kommuner. Det rammer både dagplejen og institutionsområdet. I Allerød er de ramt af en besparelse, idet der er udmeldt at der skal findes en besparelse på kr ,-. Den har kommunen tænkt sig at finde, ved at slå 2 legestuer sammen. 16. Eventuelt Nyt medlem i afdelingsbestyrelsen bliver Ingrid Thrane fra social- og sundhedssektoren. Ingrid Thrane deltager på afdelingsbestyrelsens næste møde. 2. dag på bestyrelseskonferencen: Bestyrelseskursus opfølgning v. Ejlif Larsen & Erik Hansen: Ejlif Larsen og Erik Hansen konstaterede, at vi fra sidst vi mødtes til bestyrelseskursus, har fået følgende på plads: Kommisorium for afdelingens udvalg Forretningsorden for afdelingsbestyrelsen Udarbejdelse af mødesager til punkterne på dagsordenen Referat føres efterfølgende ind i en protokol jfr. lov herom Bestyrelsesmedlemmer udtrykte tilfredshed med de opnåede resultater. Bl.a. blev der givet udtryk for, at det er nemmere at forberede sig til møderne, når der på forhånd er udarbejdet mødesager til dagsordenen. Det gør det også nemmere at være mødeleder. Beslutningerne er blevet mere konkrete og fremadrettet, hvilket også har gjort det nemmere at være referent. Bestyrelsen var enig i, at den er blevet mere visionær, har bedre drøftelser, føler mere ejerskab, og når bedre igennem dagsordenen. Rie Hestehave roste bla. bestyrelsesmedlemmerne, idet hun føler at de enkelte er kommet mere på banen, og dermed involverer sig.

15 Herudover var der enighed om, at gårsdagens opdeling i mindre arbejdsgrupper under en temadrøftelse, havde været en stor succes, da det giver mere bredde på tilbagemeldingerne. Dette vil afdelingsbestyrelsen nok benytte sig af fremover. Værdier i bestyrelsen, som vi arbejder efter: Under dette punkt blev der nedsat mindre grupper, der hver fremkom med deres tilkendegivelse af, hvilke værdier vi allerede nu arbejder efter. Der var en del ligheder imellem de værdier der fremkom fra hver gruppe, og de er efterfølgende skrevet sammen til følgende: Gensidig respekt, herunder: Respekt for forskelle, hinanden, anerkendende, holdninger, respektere for fælles beslutninger, respekt for dialogen, lytte, sige til / fra Humor / menneskelighed: Tryghed, plads til latter, det skal også være sjovt, der er ingen forkerte spørgsmål Loyalitet, herunder: Loyalitet for at give møde i bestyrelsen (meld dig ikke til en bestyrelsespost, hvis du bliver væk hver anden gang el. nedprioriterer mødet tit), seriøs, loyal og tro overfor beslutninger, loyal overfor formidling, ansvar, adfærd, hav økonomisk ansvarlighed, loyal overfor FOA Nordsjælland Aktiv deltagende, herunder: Alle bidrager, tryghed, tillid, ansvarlighed, faglig politisk Visionær, herunder: Tænke fremadrettet, handling, samfundspolitisk Engagement, herunder: Vær forberedt, bidrag, vær nærværende Tillid, herunder: Tryghed, åbner sig, turde udfordre, give hinanden plads Handlekraft, herunder: Turde, gøre, agere (søge tilgivelse / accept bagefter)

16 Samlede værdier for bestyrelsen er: Gensidig respekt Humor / menneskelighed Loyalitet Aktiv deltagende Visionær Engagement Tillid Handlekraft Hvad meldte du dig til af grupper ved sidste bestyrelseskursus?: Helle Nanboe: Synligheds- og organiseringsudvalg Kerstin Nielsen: Miljøudvalg Susanne Ø. Hansen: Ungdomsudvalg, uddannelsesudvalg Karen-Margrethe Kundal: Arbejdsmiljøudvalg Susanne Nielsen: Uddannelsesudvalg Anita Gudmundsson: Deltog ikke Trine Jacobsen: Synligheds- og organiseringsudvalg Rie Hestehave: Ingen grupper Susanne Madsen: Synligheds- og organiseringsudvalg Vinni Jakobsen: Ingen grupper Anne Frøsig: Ingen grupper Inge Kjær: Arbejdsmiljøudvalg Pia Johansen: Arbejdsmiljøudvalg Steen Andersen: Udlicitering ad-hoc udvalg Ann-Mari Simonsen: Uddannelsesudvalg Lene Lindberg: Kommunikation / reklamepolitik, it, hjemmeside, web m.v. (afdelingsgr.) Samlet spørgsmål til bestyrelsen vedr. udvalgsarbejde: Er der produceret oplæg fra udvalgene til bestyrelsen: Svar: Nej, ikke i den udstrækning udvalgene nok burde gøre.

17 Oplæg ved Ejlif: JTI Jungiansk Type Index: (ikke ført til referat) Udvidet interessentanalyse: Ejlif Larsen og Erik Hansen gennemgik metoden for at udarbejde en interessentanalyse. Denne analyse blev påbegyndt udfyldt på mødet, og vil blive taget op på dagsordenen som fast punkt hver gang, således at vi har en løbende analyse på relevante emner. Referent: Ann Hansen Godkendt af: Ann-Mari Simonsen & Lene Lindberg

Tatiana Skov, Margit Koch, Maria Melchiorsen, Susanne Nielsen, Merete Kragh, Steen Andersen. Andre: FTR Tobias L. Pedersen (Gæst under punkt 10/16)

Tatiana Skov, Margit Koch, Maria Melchiorsen, Susanne Nielsen, Merete Kragh, Steen Andersen. Andre: FTR Tobias L. Pedersen (Gæst under punkt 10/16) REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 21.04.2016 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland lokale 1 & 2 Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Ikke tilstede: Anette Linderstrøm, Anita Herold Gudmundsson (gået

Læs mere

Formalia: REFERAT fra Afdelingsbestyrelsesmøde 1. februar 2011

Formalia: REFERAT fra Afdelingsbestyrelsesmøde 1. februar 2011 FOA Fag- og Arbejde FOA Nordsjælland REFERAT fra Afdelingsbestyrelsesmøde 1. februar 2011 Tilstede: Gæster: Afbud: Lene Lindberg, Ann-Mari Simonsen, Helle Nanboe, Ole F. Nielsen, Anita Gudmundsson, Susanne

Læs mere

Kim Walther Andreasen, Steen Andersen, Merete Kragh. 1/17 17/ Valg af mødeleder v. Lene Lindberg 3

Kim Walther Andreasen, Steen Andersen, Merete Kragh. 1/17 17/ Valg af mødeleder v. Lene Lindberg 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 22.02.2017 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland, mødelokale I og II Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Anette Linderstrøm, Anita Gudmundsson, Rie Hestehave, Ann-Mari

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 14.02.2018 kl. 8:30 Sted: Mødelokale I og II i FOA Nordsjælland Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Anita H. Gudmundsson, Rie Hestehave, Ann-Mari Simonsen,

Læs mere

Kim Walther Andreasen, Merete Kragh, Rie Hestehave, Anette Linderstrøm. 22/17 17/ Valg af dirigent til at lede mødet 3

Kim Walther Andreasen, Merete Kragh, Rie Hestehave, Anette Linderstrøm. 22/17 17/ Valg af dirigent til at lede mødet 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 06.04.2017 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Fremmødte suppleanter: Ikke tilstede: Anita Gudmundsson, Ann-Mari Simonsen,

Læs mere

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 12.02.2016 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland - mødelokale 1 + 2 Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Ikke tilstede: Anita Herold Gudmundsson, Rie Hestehave,

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 06.09.2017 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Anita H. Gudmundsson, Rie Hestehave, Ingrid T. Thrane, Jens

Læs mere

Nordsjælland. Nielsen, Helle Nanboe, Anita Gudmundsson, Margit Koch, Birte. Duckert, Susanne Madsen, Morten Klitgaard, Heidi Just, Vinni

Nordsjælland. Nielsen, Helle Nanboe, Anita Gudmundsson, Margit Koch, Birte. Duckert, Susanne Madsen, Morten Klitgaard, Heidi Just, Vinni Nordsjælland Referat fra Afdelingsbestyrelsesmøde den 20. februar 2013 kl. 11.30 FOA Nordsjælland, Frederiksværksgade 10, Hillerød Tilstede: Lene Lindberg, Ann-Mari Simonsen, Susanne Nielsen, Kerstin Nielsen,

Læs mere

Nordsjælland. Ingrid Thrane, Margit Koch, Helle Nanboe, Anita Gudmundsson, Susanne Nielsen, Rie Hestehave, Conny Brynjolf,

Nordsjælland. Ingrid Thrane, Margit Koch, Helle Nanboe, Anita Gudmundsson, Susanne Nielsen, Rie Hestehave, Conny Brynjolf, Nordsjælland Referat fra Afdelingsbestyrelsesmøde den 6. december 2012 kl. 8.30 FOA Nordsjælland, Frederiksværksgade 10, Hillerød Tilstede: Lene Lindberg, Susanne Madsen, Kerstin Nielsen, Vinni Jakobsen,

Læs mere

REFERAT fra Afdelingsbestyrelsesmøde 1. februar 2012 afholdt i FOA Nordsjælland

REFERAT fra Afdelingsbestyrelsesmøde 1. februar 2012 afholdt i FOA Nordsjælland FOA Fag- og Arbejde FOA Nordsjælland REFERAT fra Afdelingsbestyrelsesmøde 1. februar 2012 afholdt i FOA Nordsjælland Tilstede: Ann-Mari Simonsen, Susanne Madsen (mødt kl.12.15), Conny Brynjolf, Anita Gudmundsson,

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 20.11.2018 kl. 8:30 Sted: Mødelokale I og II FOA Nordsjælland Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Anita H. Gudmundsson, Ann-Mari Simonsen,

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 09.11.2017 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland, mødelokale I Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Rie Hestehave, Ann-Mari Simonsen, Ingrid L

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 26.05.2019 kl. 9:00 Sted: Hotel Jörgen Kock, Malmø Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Anita H. Gudmundsson, Ann-Mari Simonsen, Ingrid L.T.

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 24.09.2018 kl. 9:00 Sted: Comwell Borupgaard, Snekkersten Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Anita H. Gudmundsson, Ingrid L. T. Thrane,

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 20.02.2019 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland, lokale I og II Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Rie Hestehave, Ann-Mari Simonsen, Ingrid

Læs mere

R E F E R A T fra Afdelingsbestyrelsesmøde 6. september 2011 afholdt på Comwell Borupgaard

R E F E R A T fra Afdelingsbestyrelsesmøde 6. september 2011 afholdt på Comwell Borupgaard FOA Fag- og Arbejde FOA Nordsjælland R E F E R A T fra Afdelingsbestyrelsesmøde 6. september 2011 afholdt på Comwell Borupgaard Tilstede: Lene Lindberg, Conny Brynjolf, Maria Melchiorsen, Heidi Just, Susanne

Læs mere

Referat. fra. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december FIUSYS. nr

Referat. fra. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december FIUSYS. nr 155 Referat fra FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december 2018 FIUSYS. nr. 9501-18-08-01 Mødet startede kl. 9.00 og sluttede kl. 15.35 Mødet blev afholdt i afdelingens lokaler

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 24. oktober 2017, kl. 17:00 Skovbakkevej 92B

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 24. oktober 2017, kl. 17:00 Skovbakkevej 92B Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 24. oktober 2017, kl. 17:00 Skovbakkevej 92B Bestyrelsen: Susan Egede, Merete Kjær, Tonni Munkberg, Jan Kragh og Tommy Hjuler. Afbud: Fra KAB: Driftschef

Læs mere

Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Dags dato: 30.09.16. Skrevet af: Per Til: Afd. bestyrelsen Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 29. september 2016 fra 9.00 15.30. Dagsorden: 1. Velkomst ved Ulla Gram Velkommen

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013, kl , i lokale 210, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013, kl , i lokale 210, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 1/2013 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-13-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013, kl. 08.00-12.00, i lokale 210, Østerport

Læs mere

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem REFERAT Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia: a. Velkomst b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Dags dato: 08. 06. 2016. Skrevet af: Lars Til: Afd. bestyrelsen Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Onsdag den 8. juni 2016 fra 9.00 15.30. Morgenmad fra 8.30 og frokost fra 12.00. Tilstede:

Læs mere

Referat. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 15. januar FIUSYS. nr

Referat. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 15. januar FIUSYS. nr 119 Referat FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 15. januar 2018 FIUSYS. nr. 9501-18-08-01 Mødet startede kl. 9.00, Mødet sluttede kl. 15.10 Mødet blev afholdt i afdelingens lokaler

Læs mere

Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november

Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november Referat Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia a. Velkomst og præsentation af den nye bestyrelse. b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Afdelingsbestyrelsen kan jf. BABs vedtægter 19 stk.10, fastlægge en forretningsorden for udførelsen af sit hverv. Afdelingsbestyrelsen holder møde

Læs mere

FOA Sydsjællands ordinære generalforsamling 28. november 2018 kl

FOA Sydsjællands ordinære generalforsamling 28. november 2018 kl FOA Sydsjællands ordinære generalforsamling 28. november 2018 kl. 19.00 Sted: FOA Sydsjælland, Bataljonsvej 3, Næstved FOA Sydsjælland Ordinære Generalforsamling Den 28. november 2018 kl. 19.00 i FOA Sydsjælland,

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 28. maj 2015

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 28. maj 2015 Godkendt - Referat RB-møde 150528 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 28. maj 2015 Bestyrelsesmødet afholdes i Århus, Søren Frichs Vej 42H, 8230 Åbyhøj Program Kaffe og rundstykker 09.00-09.30

Læs mere

Onsdag den 2. Marts 2011 Kl. 12:30 til 16:00

Onsdag den 2. Marts 2011 Kl. 12:30 til 16:00 Referat af Sektorbestyrelsesmøde Onsdag den 2. Marts 2011 Kl. 12:30 til 16:00 Udsendt til: Tilstede: Afbud: Birgitte Brixner, Sanne Johansen, Conny Gad Ordstyrer: Referent: Irene Buus Foreløbig dagsorden:

Læs mere

Nordjylland. Dagsorden: 1. Velkomst Jesper bød velkommen til de fremmødte. 2. Valg af dirigent Helle Johansen. 3. Godkendelse af dagsorden Godkendt.

Nordjylland. Dagsorden: 1. Velkomst Jesper bød velkommen til de fremmødte. 2. Valg af dirigent Helle Johansen. 3. Godkendelse af dagsorden Godkendt. Nordjylland Sektorbestyrelsesmøde, Social og sundhedsområdet Dato: 29. august 2017 Sted: FOA Nordjylland, Aalborg lokale Kronen Tid: kl. 09.00 15.00 FIUSYS: 9501-17-24-02 Deltagere: Helle Johansen, Maria

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 29. marts 2011 kl. 9.30-16. 2. maj 2011 Tilstede

Læs mere

Referat fra pædagogisk netværksmøde

Referat fra pædagogisk netværksmøde Pædagogisk netværk FOA Nordjylland FIU.SYS.NR: 9501-17-24-00 Referat fra pædagogisk netværksmøde Tirsdag den 6. juni 2017, kl. 09.00-15.30 FOA Nordjylland, Sydhavnsvej 13, 1., 7700 Thisted Bestyrelsen:

Læs mere

Forretningsorden. for Storkeredens forældrebestyrelse

Forretningsorden. for Storkeredens forældrebestyrelse Forretningsorden for Storkeredens forældrebestyrelse Version 1 af 28. oktober 2015 Baggrund og formål 1. Denne forretningsorden er udarbejdet på baggrund af, og i overensstemmelse med Styrelsesvedtægten

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse

Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse Forretningsordenen udstikker regler for, hvordan Hovedbestyrelsen (i det følgende kaldet HB) skal udføre deres ledelsesarbejde så arbejdet udføres til

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren mandag den 29. august 2016, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren mandag den 29. august 2016, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 5/2016 PÆDAGOGISK SEKTOR FOA AALBORG FiU nr. 215/300051/9501-16-24-01 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren mandag den 29. august 2016, kl. 08.30 i mødelokale Kronen, Baghuset, Til stede:

Læs mere

T r a n s p a r e n c y I n t e r n a t i o n a l D a n m a r k. CVR nr. 31995876

T r a n s p a r e n c y I n t e r n a t i o n a l D a n m a r k. CVR nr. 31995876 Forretningsorden for bestyrelsen i T r a n s p a r e n c y I n t e r n a t i o n a l D a n m a r k CVR nr. 31995876 1 - GRUNDLAG Stk. 1 Denne forretningsorden opsummerer og supplerer bestemmelserne om

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor 20. marts 2014 KL. 18.00 Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Dagsorden: 1. Præsentationsrunde, da vi har indbudt valgte faggruppe repræsentanter der skal deltage

Læs mere

E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Bestyrelsen PROTOKOL 9. møde i bestyrelsen 17. september 2009, kl. 10.00-13.20

E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Bestyrelsen PROTOKOL 9. møde i bestyrelsen 17. september 2009, kl. 10.00-13.20 E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Sted: Tilstede: Øvrige deltagere: Afbud: Virksomhedens adresse Nørrelundvej 10, Herlev. Morten Skovgaard (næstformand, mødeleder), René Tuekær, Peter Hansen, Jan Blicher,

Læs mere

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00 Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22 Mødeleder: Referent: Käthe/ Deltagere: Gitte W, Gitte O, Kristine, Susanne, og Käthe Afbud:

Læs mere

Referat fra pædagogisk netværksmøde

Referat fra pædagogisk netværksmøde Pædagogisk netværk FOA Nordjylland FIU.SYS.NR: 9501-17-24-00 Referat fra pædagogisk netværksmøde Mandag den 21. august 2017, kl. 09.00-15.30 FOA Nordjylland, Østerport 2, 9000 Aalborg Bestyrelsen: Iben

Læs mere

Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden

Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden Forretningsorden for bestyrelsen i (AFDELINGENS NAVN) Indledning Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet i bestyrelsen som

Læs mere

Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF

Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF Fundamentet for aftalen er Personalestyrelsens Cirkulære om aftale om Samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder

Læs mere

Forretningsorden ADHD-foreningens hovedbestyrelse

Forretningsorden ADHD-foreningens hovedbestyrelse Forretningsorden ADHD-foreningens hovedbestyrelse Forretningsordenen udstikker regler for, hvordan Hovedbestyrelsen (i det følgende kaldet HB) skal udføre deres ledelsesarbejde så arbejdet lykkes til gavn

Læs mere

R E F E R A T fra Afdelingsbestyrelseskonference 7. og 8. juni 2011 afholdt på Comwell Borupgaard

R E F E R A T fra Afdelingsbestyrelseskonference 7. og 8. juni 2011 afholdt på Comwell Borupgaard FOA Fag- og Arbejde FOA Nordsjælland R E F E R A T fra Afdelingsbestyrelseskonference 7. og 8. juni 2011 afholdt på Comwell Borupgaard Tilstede: Anita Gudmundsson, Ann-Mari Simonsen, Conny Brynjolf, Heidi

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde Torsdag den 8. oktober 2009 kl i afdelingen lokaler

Referat af ordinært bestyrelsesmøde Torsdag den 8. oktober 2009 kl i afdelingen lokaler side 1 Referat af ordinært bestyrelsesmøde Torsdag den 8. oktober 2009 kl. 17.30 i afdelingen lokaler Fraværende: Hanne, Mariann, Gitte, Malene DAGSORDEN: 94. Valg af dirigent. 2 95. Valg af referent.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i FOA Fag og Arbejde LOLLAND Onsdag, den 22. september 2010 kl på Rødbyvej 71, Nakskov

Referat af bestyrelsesmøde i FOA Fag og Arbejde LOLLAND Onsdag, den 22. september 2010 kl på Rødbyvej 71, Nakskov Maribo, den 5. oktober 2010. Referat af bestyrelsesmøde i FOA Fag og Arbejde LOLLAND Onsdag, den 22. september 2010 kl. 17.30 på Rødbyvej 71, Nakskov Indkaldte deltagere til bestyrelsesmødet. Bestyrelsen:

Læs mere

FOA Mariagerfjords ordinære generalforsamling d. 26. oktober 2016 REFERAT

FOA Mariagerfjords ordinære generalforsamling d. 26. oktober 2016 REFERAT FOA Mariagerfjords ordinære generalforsamling d. 26. oktober 2016 REFERAT Dagsorden 1. Velkomst og åbning (Kenn Andreasen) Kenn Andreasen bød de fremmødte velkommen. Valg af dirigent (Kenn Andreasen) Bestyrelsen

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 10. november 2014, kl i lokale 206, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 10. november 2014, kl i lokale 206, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 8/2014 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-14-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 10. november 2014, kl. 08.30 i lokale 206, Østerport

Læs mere

Vedtægter for SIND Ungdom

Vedtægter for SIND Ungdom SIND Ungdom Sølvgade 34, kld. 1307 København K Tlf.: 35 24 07 50 www.sindungdom.dk Vedtægter for SIND Ungdom Marts 2015 1 NAVN OG HJEMSTED Aktivitetens navn er SIND Ungdom Dens hjemsted er Sølvgade 34,

Læs mere

Pkt. 2. Godkendelse af referat af bestyrelsesmøde 10. december 2013.

Pkt. 2. Godkendelse af referat af bestyrelsesmøde 10. december 2013. VUC Bestyrelsen Emne Dato Referat af Ekstraordinært bestyrelsesmøde Den 27. januar 2014 på sekretariatet Til stede: Henning Madsen, Susanne Pieterse, Lotte Klein, Helle Madsen, Ole Mikkelsen, Afbud: Henrik

Læs mere

Kongressen punkt for punkt time for time

Kongressen punkt for punkt time for time Kongressen punkt for punkt time for time Velkommen til FOA kongressen 2013! Måske er det din første kongres i FOA, måske er du en erfaren kongresdelegeret. Uanset hvad, kan det være nyttigt med denne guide,

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 25. februar 2014, kl i mødelokale 206, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 25. februar 2014, kl i mødelokale 206, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 2/2014 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-14-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 25. februar 2014, kl. 08.30 i mødelokale 206, Østerport

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren mandag den 16. juni 2014, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, 9000 Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren mandag den 16. juni 2014, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, 9000 Aalborg Møde nr. 4 PÆDAGOGISK SEKTOR FOA AALBORG FiU nr. 215/300051/9501-14-24-02 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren mandag den 16. juni 2014, kl. 17.00-21.00 i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport

Læs mere

Ændringsforslag fra bestyrelsen 12. marts 2017

Ændringsforslag fra bestyrelsen 12. marts 2017 Ændringsforslag fra bestyrelsen 12. marts 2017 Vedtægter for foreningen Danske Solcelleejere 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Solcelleejere herefter kaldet DSE Foreningens hjemsted er Viborg

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. marts 2019

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. marts 2019 Godkendt referat RB-møde 190306 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. marts 2019 Bestyrelsesmødet afholdes i Randers Laksetorvet 1 C.3.10, 8900 Randers Program Kaffe og rundstykker 09.30-10.00

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Dags dato: 08.04. 2014 Skrevet af: Per Til: Afd. bestyrelsen Referat: Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Onsdag den 2. april fra 18.30 21.00, spisning fra 18.00 18.30. Tilstede: Lone Smedegaard,

Læs mere

Bilag 1. Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium

Bilag 1. Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium Bilag 1 Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium Onsdag d. 8 juni kl. 16.00 ca. 17.30 Deltagere: Susan Vonsild, Kirsten Bundgaard, Leon Sebbelin, Adam Dam, Lærke 2a, Steen Madsen, Peter Hansen,

Læs mere

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen Forretningsorden Dagtilbud Højvangen 1. Valg til bestyrelsen 2. Bestyrelsens konstituering 3. Bestyrelsens møder 4. Kompetencer og ansvar 5. Ændring af forretningsorden 6. Udlevering af forretningsorden

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 9. -10. februar 2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010 Mødedeltagere: Lennart Damsbo-Andersen, Gert Møller, Jens Kronborg, Martin Taarup, Oluf Brandt, André Gremaud og Verner Ljung. Afbud: Anne Knudsen, Fritze Tillisch og Stig Samson Naur Referat 1. Godkendelse

Læs mere

Referat af dagsorden:

Referat af dagsorden: Referat af afdelingsbestyrelsesmød torsdag den 20. september 2012 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Karen Munk Andersen, Tina Groth, Lotte Christensen, Kim Barslund, Ellen Christiansen, Jytte Kristiansen,

Læs mere

Bjørg Jensen (suppleant Kirsten Velschow) Fraværende: 1 Dirigent Anne Sørensen 2 Godkendelse af referat.

Bjørg Jensen (suppleant Kirsten Velschow) Fraværende: 1 Dirigent Anne Sørensen 2 Godkendelse af referat. Dagsorden/referat af bestyrelsesmøde 25.03.2010. Deltagere Bestyrelsen: Anette Jørgensen, Anne Bjerregaard, Bente Jakobsen, Henning Jakobsen, Ingerlise Thage, Anne Sørensen, Randi Pedersen, Helle Marqweis,

Læs mere

1. Udvalgets navn er Faglig Fælles Ungdom, i daglig tale 3F Ungdom, forkortet 3FU.

1. Udvalgets navn er Faglig Fælles Ungdom, i daglig tale 3F Ungdom, forkortet 3FU. Vedtægter for 3F ungdom Artikel 1. Navn og tilhørsforhold 1. Udvalgets navn er Faglig Fælles Ungdom, i daglig tale 3F Ungdom, forkortet 3FU. 2. 3F Ungdom er Fagligt Fælles Forbunds (3Fs) ungdomsudvalg

Læs mere

Referat for møde i LUA

Referat for møde i LUA Referat for møde i LUA Dato: Mandag den 15. maj kl. 14.00 16.00 i mødelokale 1 på Social & Sundhedsskolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Susanne Andersen, suppleant for formanden for LUA Tania

Læs mere

Indstilling til nye vedtægter

Indstilling til nye vedtægter Indstilling til nye vedtægter Bestyrelsen indstiller til generalforsamlingen at vedtage nye vedtægter for foreningen Danske Journaliststuderende RUC. Baggrund: Foreningens vedtægter er efterhånden mange

Læs mere

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben.

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben. Vedtægter 1. Navn og tilhørsforhold Stk.1. Klubbens navn er AC TAP klubben ved Aarhus Universitet. Klubben har hjemsted ved Aarhus Universitet. 2. Medlemskab af organisation og formål Klubben er en arbejdspladsklub

Læs mere

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 HOVEDBESTYRELSEN I. Hovedbestyrelsens rolle 1. Hovedbestyrelsen udgør sammen med kongressen Dansk Magisterforenings

Læs mere

4. Aktuelle emner: 4.1 Udkast til indsatsområder skal der arbejdes videre med Punktet udsættes til et senere møde.

4. Aktuelle emner: 4.1 Udkast til indsatsområder skal der arbejdes videre med Punktet udsættes til et senere møde. Nordjylland Sektorbestyrelsesmøde, Social og sundhedsområdet Dato: 7. juni 2017 Sted: Sydhavnsvej 13, 1., 7700 Thisted Tid: kl. 09.00 15.00 FIUSYS: 9501-17-24-02 Deltagere: Helle Pia R. Pedersen, Helle

Læs mere

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 1 22.maj 2014 Kl. 17.00-19.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab Sted: Milnersvej 48, Hillerød, Mødelokale 1 Afbud: Kirsten Jensen

Læs mere

Forretningsorden for VA s bestyrelse Juni 2010

Forretningsorden for VA s bestyrelse Juni 2010 Forretningsorden for VA s bestyrelse Juni 2010 Kap. 1. Organisationsbestyrelsens beføjelser 1. Bestyrelsens sammensætning Bestyrelsen består at 7 medlemmer. Ethvert medlem er stemmeberettiget. Derudover

Læs mere

Bestyrelsesreferat 1/3 2012

Bestyrelsesreferat 1/3 2012 Referat af afdelingsbestyrelsesmødet torsdag den 1. marts 2012 kl. 8.30-16.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Susanne Døssing, Benny Andersen, Jytte Flyvbjerg Kristiansen, Tina Groth, Lene Blume,

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

REFERAT. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde torsdag den 31. august FIUSYS. nr

REFERAT. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde torsdag den 31. august FIUSYS. nr 97 REFERAT FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde torsdag den 31. august 2017 FIUSYS. nr. 9501-17-08-05 Mødet startede kl. 9.00 og sluttede kl. 14.15 Mødet blev afholdt i afdelingens lokaler i

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Enhedslisten Varde. Foreningen er en lokalafdeling af foreningen Enhedslisten De Rød-Grønne. Foreningens hjemsted er Varde

Læs mere

Pkt 1. Valg af dirigent. Hanne Kjeldsen startede som dirigent, hvorefter Kirsten Wurcel overtog.

Pkt 1. Valg af dirigent. Hanne Kjeldsen startede som dirigent, hvorefter Kirsten Wurcel overtog. Til stede: Hanne Kjeldsen, Elin Gundorf, Rikke Nielsen, Anne Grethe Andersen, Jane Buchholzer (gik kl. 11.45 13.00), Niels Aakjær, Kirsten Wurcel (kom kl. 10.15), Malene Grønvaldt (gik kl. 12.30), Rikke

Læs mere

Onsdag den 19. december 2012, kl i Medborgerhuset, Korskærparken

Onsdag den 19. december 2012, kl i Medborgerhuset, Korskærparken Dagsorden til bestyrelsesmøde 19-12-2012 MEDBORGERHUSET KORSKÆR Referat fra bestyrelsesmøde Onsdag den 19. december 2012, kl. 15.45 i Medborgerhuset, Korskærparken Indkaldt til mødet: Lone Hartung, Else

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde

Ordinært afdelingsmøde Ordinært afdelingsmøde Praksis gode ideer - eksempler På det årlige ordinære afdelingsmøde (beboermøde) vedtager beboerne budgettet og dermed huslejen for det kommende år. Gennemførelse af afdelingens

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg F O R R E T N I N G S O R D E N for PTO s bestyrelse & forretningsudvalg Nedenstående reguleringsgrundlag for PTO s forretningsorden omfatter såvel forretningsudvalget (FU), som bestyrelsen. Under det

Læs mere

Vedtægter for Enhedslisten Middelfart

Vedtægter for Enhedslisten Middelfart 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 Vedtægter for Enhedslisten Middelfart 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Enhedslisten Middelfart. Foreningen

Læs mere

Vedtægter for. SIND-Hillerød/Allerød lokalafdeling. Side 1 af 5 sider

Vedtægter for. SIND-Hillerød/Allerød lokalafdeling. Side 1 af 5 sider Vedtægter for SIND-Hillerød/Allerød lokalafdeling 2014 Side 1 af 5 sider 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND-Hillerød/Allerød. Lokalafdelingen dækker Hillerød og Allerød kommuner.

Læs mere

Fælles afdelingsbestyrelsesmøde FOA Thisted-Morsø og FOA Aalborg. 20. juni Referat

Fælles afdelingsbestyrelsesmøde FOA Thisted-Morsø og FOA Aalborg. 20. juni Referat FOA Fag og Arbejde Fælles afdelingsbestyrelsesmøde FOA Thisted-Morsø og FOA Aalborg 20. juni 2016 Referat 1. VALG AF REFERENT OG DIRIGENTER... 2 2. GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 2 3. STATUS PÅ SAMMENLÆGNINGSPROCESSEN...

Læs mere

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne 1. Foreningens navn Foreningens navn er Danske Hospitalsklovne. Foreningen anvender navnet Danish Hospital Clowns i internationale sammenhænge. 2. Foreningens

Læs mere

Region Hovedstaden. Som regionsbestyrelsesmedlem har du et særligt ansvar for at repræsentere faget og din organisation.

Region Hovedstaden. Som regionsbestyrelsesmedlem har du et særligt ansvar for at repræsentere faget og din organisation. VELKOMMEN Kære Regionsbestyrelsesmedlem Tillykke med valget som medlem af Radiograf Rådets regionsbestyrelse i Region Hovedstaden, og velkommen til arbejdet i Radiograf Rådet. Du er valgt for en treårig

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR IKAST OG OMEGNS MOTOR KLUB

FORRETNINGSORDEN FOR IKAST OG OMEGNS MOTOR KLUB FORRETNINGSORDEN FOR IKAST OG OMEGNS MOTOR KLUB Bestyrelsen. 1. Valg af bestyrelse. a. Valg til bestyrelse sker i henhold til bestemmelserne i klubbens vedtægter. b. Suppleanter indtræder i bestyrelsen

Læs mere

Allerød Kommunes Personale- og Arbejdsmiljøpolitik

Allerød Kommunes Personale- og Arbejdsmiljøpolitik Allerød Kommunes Personale- og Arbejdsmiljøpolitik INDHOLD FORORD 2 VISION 3 ALLERØD KOMMUNES VÆRDIGRUNDLAG 4 ALLERØD KOMMUNES MED-AFTALE 5 FORMÅL 5 HVAD KAN MED-UDVALGET TAGE STILLING TIL? 5 INFORMATION

Læs mere

Retningslinjer for personalereduktioner i forbindelse med besparelser i Odder Kommune. Maj 2010

Retningslinjer for personalereduktioner i forbindelse med besparelser i Odder Kommune. Maj 2010 Retningslinjer for personalereduktioner i forbindelse med besparelser i Odder Kommune Maj 2010 Drøftet i Hovedudvalget 4. maj 2010 Dokumentnr.: 727-2010-58814 side 1 Baggrund. Med baggrund i byrådets forventede

Læs mere

BBFS skolebestyrelsernes forretningsorden

BBFS skolebestyrelsernes forretningsorden BBFS skolebestyrelsernes forretningsorden Indhold Skolebestyrelsens arbejdsopgaver:... 2 Hvad kendetegner en god skolebestyrelse:... 2 Møder:... 2 Dagsorden:... 3 Beslutningsdygtighed:... 3 Valg af nye

Læs mere

Guldborgsund Handicap MED UDVALG - FORRETNINGSORDEN. Indhold

Guldborgsund Handicap MED UDVALG - FORRETNINGSORDEN. Indhold 1 Forretningsorden for MED-udvalg, Guldborgsund Handicaps Guldborgsund Handicap MED UDVALG - FORRETNINGSORDEN Indhold 1. Formål... 2 2. Udvalgets sammensætning... 2 3. Konstituering... 2 4. Mødevirksomhed...

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde på Lykkesgårdskolen 20. marts 2012

Skolebestyrelsesmøde på Lykkesgårdskolen 20. marts 2012 Skolebestyrelsesmøde på Lykkesgårdskolen 20. marts 2012 Indkaldte: Forældrerepræsentanter: Mette, Gitte, Hans-Erik, Lena, Jesper, Susan, Thomas, Jacob, Medarbejderrepræsentanter: Connie, Jacob Elevrepræsentanter:

Læs mere

Vedtægter. Vedtægter for Single Rock Café, Herning - Vedtaget den Vedtægter for foreningen. Single Rock Café Herning.

Vedtægter. Vedtægter for Single Rock Café, Herning - Vedtaget den Vedtægter for foreningen. Single Rock Café Herning. Vedtægter Vedtægter for Single Rock Café, Herning - Vedtaget den 14.3.2014 Foreningen er ukommerciel, ejet af medlemmerne. Hensigten er ikke at knække singlestatistikken, men at synliggøre den. Og i en

Læs mere

Nordsjælland. Rie Hestehave, Maria Melchiorsen, Vinni Jakobsen, Steen. Andersen, Anita Gudmundsson, Morten Klitgaard, Jens Nybo

Nordsjælland. Rie Hestehave, Maria Melchiorsen, Vinni Jakobsen, Steen. Andersen, Anita Gudmundsson, Morten Klitgaard, Jens Nybo Nordsjælland Referat fra Afdelingsbestyrelsesmøde den 17. september kl. 8.30 FOA Nordsjælland Tilstede: Lene Lindberg, Ann-Mari Simonsen, Margit Koch, Susanne Madsen, Rie Hestehave, Maria Melchiorsen,

Læs mere

Referat fra sektorbestyrelseskonference i Pædagogisk Netværk

Referat fra sektorbestyrelseskonference i Pædagogisk Netværk Pædagogisk Sektor FOA Nordjylland FIU.SYS.NR: 9501-17-24-00 Referat fra sektorbestyrelseskonference i Pædagogisk Netværk 9. og 10. oktober 2017, kl. 09.00 14.00 På Rønnes Hotel, Kystvejen 25, 9690 Fjerritslev

Læs mere

Resumé: Vedtægter for foreningen Single Rock Café Herning.

Resumé: Vedtægter for foreningen Single Rock Café Herning. VEDTÆGTER Resumé: Foreningen er ukommerciel, ejet af medlemmerne og gængs demokratisk. Hensigten er ikke at knække singlestatistikken, men at synliggøre den. Og i en tidssvarende form. Ordinær årlig generalforsamling

Læs mere

DAGSORDEN. Områdeudvalg handicap- og psykiatriområdet

DAGSORDEN. Områdeudvalg handicap- og psykiatriområdet Områdeudvalg handicap- og psykiatriområdet DAGSORDEN Møde nr. : 1/2009 Sted : Mødelokale 3, Rådhuset i Grenaa Dato : 5. januar 2009 Start kl. : 13.00 Slut kl. : 16.00 Medlemmer Margit Tang Møller (Ledelse)

Læs mere

G/F Thorsvænge Rødvig Generalforsamling 10/ Referat

G/F Thorsvænge Rødvig Generalforsamling 10/ Referat G/F Thorsvænge Rødvig Generalforsamling 10/3-2009 Referat Generalforsamlingen blev afholdt på restaurant Lanterna og grundejerforeningen bød på kaffe/te med hjemmebag samt øl og vand. Fremmødet var større

Læs mere

AFDELINGSBESTYRELSEN. Referat fra afdelingsbestyrelsens møde onsdag den 4. oktober Dagsorden

AFDELINGSBESTYRELSEN. Referat fra afdelingsbestyrelsens møde onsdag den 4. oktober Dagsorden AFDELINGSBESTYRELSEN Avedøre Boligselskab Avedøre Stationsby, Syd, afdeling 3501 Bymuren 105 1. th, 2650 Hvidovre E-mail: absydmail@gmail.com onsdag den 4. oktober 2017 Mødedeltagere: Solveig Isbrand Margit

Læs mere

FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Referat bestyrelses møde den 29. januar 2015.

FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Referat bestyrelses møde den 29. januar 2015. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Referat bestyrelses møde den 29. januar 2015. Mødet starter kl. 9.00 Mødet afsluttes kl. 12.30, hvor der vil være frokost. Møde deltager: Birger Lyngholm Thomsen Leif Risgaard

Læs mere