Dagsorden til møde den 16. november 2016 i Grønt Råd

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden til møde den 16. november 2016 i Grønt Råd"

Transkript

1 Dagsorden til møde den 16. november 2016 i Grønt Råd Dok.nr.: /16 Sagsid.: 14/2118 Initialer: KAKK Åben sag Sted: Rådhuset i Varde Kantinen lille del Deltagere Udvalget for Plan og Teknik Varde Kommune Preben Friis-Hauge Naturcentret Varde Kommune Klaus Bertram Fries Naturvejlederforeningen i Danmark Morten Vinding Teknik og Miljø Varde Kommune Lars-Bo Johansen Dansk Jægerforbund Laurids Bjerre Landdistriktskonsulent Varde Kommune Hanne Jespersen Sportsfiskerforbundet i Danmark Jan Porsgaard Naturstyrelsen Søren Rask Jessen Dansk Ornitologisk Forening Ole Hansen Sydvestjysk Landboforening Claus Christensen Visionspilot Varde Kommune Kirstine Gottlieb Udvalget for Plan og Teknik Varde Kommune Niels Christiansen NaturKulturVarde Lasse Frøkjær Varde Museum Lene B. Frandsen Dansk Akvakultur Bjarne Jøker Eg Danmarks Naturfredningsforening Merete Vigen Hansen ProVarde - Colin John Seymour Familielandbruget Sydvest Per Mikkelsen Friluftsrådet Hanne Voetmann Formand: Preben Friis-Hauge Referent: Kathrine Kielgast Punkt Referat I. Velkomst ved formand Preben Friis-Hauge Preben bød velkommen. II. III. IV. Godkendelse af dagsorden/referat Begge godkendt med den bemærkning, at punktet om status på visionen flyttes op lige efter gennemgangen af udkast til friluftspolitik. Afbud og fraværende Morten Vinding, Claus Christensen, Laurids Bjerre og Søren Rask Jessen Dagsorden 1. Formandens orientering Afgørelser i Natur- og Miljøklagenævnet om erstatningsnatur: DN har påklaget alle tre sager til Natur- og miljøklagenævnet. Nævnet har afgjort, at heden kan flyttes, men ikke de to søer. Afgørelserne er endegyldige og har betydning for behandling af sådanne sager fremadrettet. 2. Udkast til Friluftspolitik (Ellen Margrethe Hansen 20 min.) Der har været nedsat en arbejdsgruppe, og på baggrund af inputs herfra er der udarbejdet udkast til friluftspolitik. Ellen Margrethe Hansen fra Vej og Park holdt oplæg og modtog inputs fra Det Grønne Råd. Merete Vigen Hansen: Det er vigtigt at gøre reglerne klare for offentlighedens adgang i det åbne land overfor nogle lodsejere.

2 Jan Porsgaard gjorde opmærksom på, at fiskeriet i åen lejes af lodsejerne langs med åen som gerne vil stille fiskevand til rådighed for lokale borgere og ikke nødvendigvis til mange turister. Det er vigtigt, at synliggøre overfor turister, at man ikke bare kan komme og begynde at fiske. Colin Seymour: Der er ikke er et voldsomt pres på fiskeriet fra turismesiden, og der er meget fokus på, at de der er får en ordentlig guidning. Hanne Voetmann havde mange rettelser og input, blandt andet; Beskrivelse af hvordan politikken kan bruges. Mere om koblingen til de forskellige områder fx skole- og ældreområdet. Krav til nyudstykninger. Afsnittet om Vardes geografi bør udgå da man alligevel ikke kan få det hele med. Ordet Natur bruges for meget det er jo en friluftspolitik. Obs på at man i visionen skriver noget om handicapvenlighed, så det ikke behøver at stå alle steder. Ole Hansen: Det er vigtigt, at man holder øje med, at den adgang der er i dag bliver ved med at være der med henvisning til ulovligt opsatte skilte m.m. Man skal desuden være varsom med det med tilgængelighed, så det kun er nogle steder man sikrer handicapadgang. F.eks. kan man sikre adgang til forskellige naturtyper på udvalgte steder. Merete Vigen Hansen: Der forsvinder mange markveje og læbælter i disse år. Det er vigtigt, at man sikrer adgang i det åbne land. Lene Frandsen opfordrede til, at man enkelte steder skriver Kulturlandskab. Hanne Voetmann: Handicapadgang vi skal være gode til at fortælle hvor det er, så ingen bliver skuffede. Rekreative byrum: Ingen bemærkninger Formidling og synlighed: Ingen bemærkninger Branding og bosætning: Lasse Frøkjær: Der står i definitionen af hvad friluftsliv er, at friluftsliv er i fritiden ude i naturen. Vi skal huske på, at vi også arbejder med læring under åben himmel, så det er ikke kun fritid. Merete Vigen Hansen: Der bliver arbejdet meget med fødevareprojekter blandt andet projektet Ud over kanten som arbejder med en kobling mellem restaurationer og landmænd. Projektet kan bredes ud som arbejdsmetode for hele kommunen. Colin Seymour: Det, at man kan sanke og spise i naturen kunne være relevant. Der var enighed om, at der med baggrund i drøftelserne gennemføres endnu et møde i arbejdsgruppen Klaus laver en Doodle og sender ud. 3. Udarbejdelse af Natura 2000-planer (Klaus Bertram Fries) Forslagene til de 9 planer i Varde Kommune er i høring frem til den 15. december. Man kan afgive høringssvar på Kommunens hjemmeside. Planerne skal være færdige i april 2017.

3 De statslige planer ligger i et andet regi da staten selv vil køre deres proces. Det gælder fx Naturstyrelsen og Forsvaret. Ole Hansen spurgte til, om der ligger handleplaner for ynglefuglepladser og sammenhængende natur i de enkelte planer. Man forholder sig ikke til konkrete handlinger i planerne som er meget overordnede. Colin Seymour opfordrede til, at man husker at være kommunikativ omkring naturpleje så folk kan forstå hvorfor man laver disse indgreb i naturen. Merete Vigen Hansen nævnte et konkret projekt i Nymindegab omkring bekæmpelse af invasive arter. Her kunne kommunikationen omkring hvorfor man gør det godt være bedre, og være med til at skabe større forståelse for projektet blandt lokalbefolkningen. 4. Vandområdeplaner (Jan Pedersen) Planerne blev vedtaget sidst i juli måned. Indsatserne er udmøntet i bekendtgørelser. Alle de ting som kommunen i samarbejde med Vandrådet meldte ind, er kommet med i vandområdeplanerne. Det forventes at der i starten af 2017 skal nedsættes vandråd som skal rådgive kommunen i vadehavsområdet og Ringkøbing Fjord i forhold til evt. at tage vandløb ud. Umiddelbart er det ikke muligt at komme med forslag til nye vandløb som burde indgå i planerne blandt andet på den baggrund overvejer de grønne organisationer, om de vil være en del af processen. 5. Status på 3 sagerne (Klaus Bertram Fries) Af de 48 sager der nu er behandlet er der i cirka to tredjedele af sagerne givet / lavet aftale om lovliggørelse, påbud eller givet dispensation. Der er foreløbigt givet dispensation i 1 sag. En sag fra Varde Kommune har været behandlet i Byretten. Sagen omhandler nogle arealer som Varde Kommune mener er 3 arealer. Afgørelsen er påklaget til Natur- og Miljøklagenævnet, som har givet kommunen ret. Lodsejer har nu klaget til Byretten, som har givet lodsejer delvist ret. Sagen ligger nu hos Natur- og Miljøklagenævnet, som skal komme med en ny afgørelse til kommunen. Preben Friis-Hauge nævnte, at landmændenes rådgivere af og til ikke er helt skarpe på at gøre opmærksom på udpegninger og fredninger når de rådgiver fx i forbindelse med køb osv. Merete Vigen Hansen: Det er meget lille areal der er udpeget. Og vi sidder med dette på baggrund af et statsligt tjek som DN foranledigede. DN får hele tiden meldinger om natur der forsvinder. 6. Pleje af fredede områder (Klaus Bertram Fries) Målet er at holde de fredede områder plejede med dyr. Man er begyndt med at lave plejeplaner for tre til fire steder mere. Merete Vigen Hansen: Vi er glade for at have fået øremærket de kr. der er afsat til fredninger, men er bekymrede for, at alle naturpengene nu bruges på fredningerne så der ikke bliver afsat midler til fx bekæmpelse af hybenrose. Ved Varde Ådal er der kreaturer hele vejen rundt nu, hvor der på en del var heste sidste år. Køerne er klart bedre til naturpleje end hestene.

4 7. Naturpolitik og naturseminar status (Klaus Bertram Fries) Forslag til dato: Den 30. marts 2016 fra (evt. start kl. 13) Skriv til Klaus eller Kathrine hvis man ønsker at deltage i gruppen som skal planlægge seminaret. Forslag om, at man evt. kan starte kl med frokost og starte seminaret kl Naturpolitikken behandles på udvalget i december/januar. 8. Vandløb og åer spørgsmål, orientering og status (Klaus Bertram Fries og Jan Pedersen) Nyt om Holme Å Genopretningen: Varde Kommune har modtaget VVM redegørelsen som skal igennem det politiske system og herefter sendes i høring. Man skal nu i gang med detailprojektering af projektet. Man har en god dialog med Sydenergi i forhold til arealer. Okkerbekæmpelse: I forslag til Naturpolitik er indsats 5 Okkerfjernelse i Vandløb. Varde Kommune vil inden 2019 have anlagt og påbegyndt indsatser til reduktion af okkerbelastningen i 11 udvalgte vandløb. Der er afsat penge til det på budgettet , og man starter med de to af de 4 man har så de fungerer optimalt. Okkeranlæggene kommer inden Det er endnu ikke afklaret med staten hvorledes driften af okkeranlæggene skal finansieres. Status på nedtagning af opstemning ved Ansager Mølle. Er der noget mere konkret om hvordan området kommer til at tage sig ud efter opstemningen er fjernet? Hvordan kommer åen til at løbe? Dambruget er stoppet og indløbet er lukket, og man er i gang med at tømme for vand. Man afventer at få lov at gå i gang med anlægsarbejdet og forventer at kunne gøre det i en tør periode i Der er nedsat en arbejdsgruppe med menighedsrådet og borgerforeningen og der ligger et forslag om at bruge området til Naturpark Ansager. Mangler offentlighedsfasen af projektet. DTU-Aqua har med hjælp fra Sportsfiskerforeningerne i en periode på 6 uger her i efteråret foretaget fiskebestandsanalyse af noget nær samtlige mindre vandløb i hele Varde Å Systemet. Resultatet foreligger endnu ikke. Men - ved undersøgelsen af Ålegrøften i Alslev, opdagede vi 2 rør-udløb i bækken, som helt tydeligt lugtede og bar præg af kloakudløb! Kan Varde Kommune her i 2016 med slogan "Vi i Naturen" leve med sådan en forurening? Hvor mange kloakudløb findes i kommunen? Har kommunen plan for at stoppe disse? Problemet håndteres af dem der arbejder med spildevandsplanen i det åbne land. Aktion: Jan Porsgaard holder oplæg om undersøgelsen på næste møde i Grønt Råd. Problem med kloakudløb i vandløb håndteres af forvaltningen 9. Forekomst af signalkrebs i Varde Kommune (Klaus Bertram Fries) Varde Kommune er blevet opmærksom på, at der flere steder i kommunen findes signalkrebs som er en invasiv art der på sigt kan udkonkurrere flodkrebsen som er en hjemmehørende art. Krebsene er formodentlig blevet sat ud et eller flere steder i fiskesøer og lignende og har bredt sig herfra. Krebsene er spiselige. Klaus opfordrede til, at borgere hjælper med registrering via giv os et praj funktionen på

5 hjemmesiden. 10. Grøftekanter i Varde Kommune (Merete Vigen Hansen 10 min.) Merete fortæller om grøftekanternes potentialer som gode levesteder for dyr og insekter og til at skabe sammenhænge i naturen. Hun opfordrede til, at man fra kommunal side ikke slår grøftekanterne så hårdt, og at private lodsejere holder lidt igen med slåning rundt om deres ejendomme ude på landet. 11. Status for Filsø (Merete Vigen Hansen 15 min.) Merete fortæller om hvad der er sket ved og omkring søen i året der er gået. 12. Status på visionsarbejdet (Kirstine Gottlieb) Arbejdet har været struktureret omkring 4 indsatsområder, der skulle understøtte målene, jf. "visionstræet." Sekretariatets perspektiv har været på visionen og den tværgående forankring. Det har været en grundlæggende tilgang, at Sekretariatet ikke skal erstatte eller tage over på fagområdernes arbejde, dermed er stærke tværgående samarbejder meget afgørende for succesen med visionsarbejdet. På den måde skal Visionssekretariatet netop arbejde med en tilgang som netværksorganisation. Indsatserne hen over året varierer meget. Således prioriteres der i sommerhalvåret især aktiviteter, som knytter an til oplevelser og arrangementer. Ved samarbejde og inddragelse af lokale understøttes forankringen, dermed er lokale samarbejder meget vigtige som en del af at opbygge kendskab, stolthed og ejerskab til visionen. I vinterhalvåret er indsatserne mere orienteret mod netværksskabende aktiviteter, indsamle og formidle erfaringer som også kan understøtte den langsigtede forankring. I 2017 vil man gerne have et mere fleksibelt budget, så man kan tage højde for ekstern fundraising, og man vil også gribe fat i de frivillige og bruge deres viden og erfaring. Markedsføring og kommunikation: Vi har gjort logo og slogan meget tydelige sammen med fortællingen om visionen. En af de ting der er fokus på, er at få erhvervslivet med - ikke kun fødevareproducenter men også fx tømrervirksomheder m.m. Lasse Frøkjær: NKV har været med i markante markeringer i mange år og har haft det bedst år nogensinde takket være meget bedre netværk med kommunen. 13. Evt. Møderække for næste år forslag til datoer: Onsdag den 22. februar Onsdag den 31. maj Onsdag den 4. oktober Ok til møderækken. Opsamling: Arbejdsgruppen tager et møde mere om friluftspolitikken og der blev opfordret til at melde ind til naturseminargruppen til enten Klaus eller Kathrine

6

Dok.nr.: 11605/16 Sagsid.: 14/2118 Initialer: KAKK Åben sag

Dok.nr.: 11605/16 Sagsid.: 14/2118 Initialer: KAKK Åben sag Referat fra møde den 10. februar 2016 i Grønt Råd Dok.nr.: 11605/16 Sagsid.: 14/2118 Initialer: KAKK Åben sag Sted: Rådhuset i Varde - Mødesalen Deltagere Udvalget for Plan og Teknik Varde Kommune Preben

Læs mere

Møde i Grønt Råd den 8. marts 2017

Møde i Grønt Råd den 8. marts 2017 Møde i Grønt Råd den 8. marts 2017 kl. 13.30 i mødesalen på Rådhuset i Varde Deltagere: Bjarne Jøker Eg, Claus Christensen, Colin Seymour, Jan Pedersen, Jan Porsgaard, Kirstine Gottlieb, Lasse Frøkjær

Læs mere

Møde i Grønt Råd. Torsdag den 31. januar 2019 Kl Mødesalen, Rådhuset. Dagsorden 1. Velkomst og orientering ved formanden

Møde i Grønt Råd. Torsdag den 31. januar 2019 Kl Mødesalen, Rådhuset. Dagsorden 1. Velkomst og orientering ved formanden Møde i Grønt Råd Torsdag den 31. januar 2019 Kl. 13.30 16.00 Mødesalen, Rådhuset Deltagere: Keld Nørremark, Jan Pedersen, Jan Porsgaard, Merete Vigen Hansen, Søren Rask Jessen, Preben Friis-Hauge, Klaus

Læs mere

Sagsnr. 14/2118 Dok. nr /17

Sagsnr. 14/2118 Dok. nr /17 Møde i Grønt Råd den 31. maj 2017 kl. 13.00 Besigtigelse af Alslev Hede (45 minutter). Mødet fortsætter herefter i mødesalen på Rådhuset i Varde fra 14.00 til 16.00 Deltagere: Niels Chr. Laursen, Jan Pedersen,

Læs mere

Dagsorden til Naturparkrådsmøde den 19. januar 2017

Dagsorden til Naturparkrådsmøde den 19. januar 2017 Side 1 af 5 Dagsorden til Naturparkrådsmøde den 19. januar 2017 Vi vil gerne invitere jer til det årets første naturparkrådsmøde. Vi mødes ved Varde Rådhus, Bytoften 2, 6800 Varde i den lille kantine kl.

Læs mere

Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012

Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012 Dok.nr. 1111627 Sagsnr. 985046 Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012 Sted: Blåvand Naturcenter, Fyrvej 81, 6840 Blåvand Tid: 27. marts 2012 kl. 14.00 16.00

Læs mere

Referat fra Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet onsdag den 3. oktober 2012

Referat fra Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet onsdag den 3. oktober 2012 Dok.nr. 921421-12 Sagsnr. 11/12126 Referat fra Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet onsdag den 3. oktober 2012 Sted: Mødelokale 2 hos Varde Kommune, Bytoften 2, 6800 Varde Tid: 3. oktober 2012 kl.

Læs mere

Referat fra 13. naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Mandag den 1. december 2014

Referat fra 13. naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Mandag den 1. december 2014 Dok.nr. 152655-14 Sagsnr. 11/12126 Referat fra 13. naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Mandag den 1. december 2014 Sted: Årre Kantinen Tid: 1. december 2014 kl. 14.00 16.00 Deltagere: Preben Friis-Hauge,

Læs mere

Referat fra Naturparkrådsmøde den 25. maj 2016

Referat fra Naturparkrådsmøde den 25. maj 2016 Side 1 af 5 Referat fra Naturparkrådsmøde den 25. maj 2016 Deltagere Preben Friis-Hauge, Naturparkrådsformand Lisbet Rosendahl, Næstformand for Naturparkrådet Colin Seymour, ProVarde Claus Jensen, Varde

Læs mere

Referat fra 4. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet onsdag den 20. juni 2012

Referat fra 4. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet onsdag den 20. juni 2012 Dok.nr. 1159321 Sagsnr. 985046 Referat fra 4. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet onsdag den 20. juni 2012 Sted: Lydum Mølle, Åvej 27, 6830 Nr. Nebel Tid: 20. juni 2012 kl. 14.00 16.00 Deltagere:

Læs mere

Møde i Grønt Råd. Torsdag den 15. maj 2019 Kl Skolestuen v. Filsø. Dagsorden 1. Velkomst og orientering ved formanden

Møde i Grønt Råd. Torsdag den 15. maj 2019 Kl Skolestuen v. Filsø. Dagsorden 1. Velkomst og orientering ved formanden Møde i Grønt Råd Torsdag den 15. maj 2019 Kl. 13.30 16.00 Skolestuen v. Filsø Deltagere: Thomas Høj, Jan Pedersen, Hans Peter Due, Jan Porsgaard, Merete Vigen Hansen, Søren Rask Jessen, Preben Friis-Hauge,

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017

TEKNIK OG MILJØ. Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017 TEKNIK OG MILJØ Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017 Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen, Karsten Filsø. Referent: Daniel Lindvig. Natur og Grønne Områder Enghavevej 10

Læs mere

Referat fra 6. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 6. december 2012

Referat fra 6. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 6. december 2012 Dok.nr. 1026662-12 Sagsnr. 11/12126 Referat fra 6. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 6. december 2012 Sted: Oksbøl Vandrehjem, Præstegaardsvej 21, 6840 Oksbøl Tid: 6. december 2012

Læs mere

Referat fra 7. naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 28. februar 2013

Referat fra 7. naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 28. februar 2013 Dok.nr. 25726-13 Sagsnr. 11/12126 Referat fra 7. naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 28. februar 2013 Sted: Jysk Landbrugsrådgivning, John Tranumsvej 25, 6715 Esbjerg N (ved Esbjerg Lufthavn)

Læs mere

Møde i Fælles MED-udvalget Plan, Kultur og Teknik Tirsdag den 28. maj 2013 kl i mødelokale 4, Bytoften

Møde i Fælles MED-udvalget Plan, Kultur og Teknik Tirsdag den 28. maj 2013 kl i mødelokale 4, Bytoften Dato 11. april Dok.nr. 54872/13 Sagsnr. 13/960 Ref. Kathrine Kielgast Møde i Fælles MED-udvalget Plan, Kultur og Teknik Tirsdag den 28. maj 2013 kl. 13.00 i mødelokale 4, Bytoften Deltagere: Bent Peter

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007 TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE NATUR & MILJØ Dato: 10.10.07 Sagsnr.: 07/1886 Kontaktperson: Jens Peder Matthiesen Dir. tlf.: 79966250 Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

Læs mere

Hvidbog. Udkast til Natura 2000-handleplan Omhandler indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet vedr.:

Hvidbog. Udkast til Natura 2000-handleplan Omhandler indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet vedr.: Hvidbog Omhandler indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet vedr.: Udkast til Natura 2000-handleplan 2012-2015 Flynder Å og heder i Klosterhede Plantage Natura 2000-område nr. 224 Habitatområde

Læs mere

Møde i chefgruppen, Plan, Kultur og Teknik mandag den 9. marts 2015 kl. 09.00 i mødelokale 3. Årre

Møde i chefgruppen, Plan, Kultur og Teknik mandag den 9. marts 2015 kl. 09.00 i mødelokale 3. Årre Dato 9. marts 2015 Dok.nr. 16375/15 Sagsnr. 14/13483 Ref. 37164 Møde i chefgruppen, Plan, Kultur og Teknik mandag den 9. marts 2015 kl. 09.00 i mødelokale 3. Årre Tilstede: Bent Peter Larsen, Pia Koch

Læs mere

Grønt Råd. Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune. onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00

Grønt Råd. Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune. onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00 Grønt Råd Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00 Tilstede: Martin

Læs mere

Forslag til: Natura 2000-handleplan Kystskrænterne ved Arnager Bugt. Natura 2000-område nr. 187 Habitatområde H163

Forslag til: Natura 2000-handleplan Kystskrænterne ved Arnager Bugt. Natura 2000-område nr. 187 Habitatområde H163 Forslag til: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kystskrænterne ved Arnager Bugt Natura 2000-område nr. 187 Habitatområde H163 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan for Kystskrænterne ved Arnager Bugt

Læs mere

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat Det Grønne Råd, Skive Kommune Referat Møde d. 24. november 2016 Mødet blev afholdt i Den Blå Diamant, Rådhuspladsen 2, 7800 Skive. Mødetidspunkt: 16.00-18.00 Deltagere: - Erik Preisler, Skive Idrætssamvirke

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 26. oktober 2017 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Henrik Stuckert Danmarks Naturfredningsforening, Per Breddam, Preben Jensen Danmarks

Læs mere

Referat. Grønt Råd. - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl Mødelokale 1

Referat. Grønt Råd. - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl. 12.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Grøftekanter langs de kommunale veje.... 2 Havvindmølleparker i Jammerbugten.... 3 Orientering

Læs mere

Referat fra naturparkrådsmøde den 28. januar 2016

Referat fra naturparkrådsmøde den 28. januar 2016 Side 1 af 5 Referat fra naturparkrådsmøde den 28. januar 2016 Deltagere Preben Friis-Hauge, Naturparkrådsformand Lisbet Rosendahl, Næstformand Anders Skov, AVJN Colin Seymour, ProVarde Hanne Voetmann,

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Referat 5. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 11. september 2017 UDKAST

TEKNIK OG MILJØ. Referat 5. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 11. september 2017 UDKAST TEKNIK OG MILJØ Referat 5. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 11. september 2017 UDKAST Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen Referent: Daniel Lindvig Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400

Læs mere

Janne Severinsen, Landsbyerne i Aalborg Kommune Michael Damm, MEF Martin Nissen Nørgaard, Naturstyrelsen Kim Pedersen, Sportsfiskerne

Janne Severinsen, Landsbyerne i Aalborg Kommune Michael Damm, MEF Martin Nissen Nørgaard, Naturstyrelsen Kim Pedersen, Sportsfiskerne Møde Det Grønne Råd Dato 16. november 2017 Sted Mødelokale 157 Park & Natur By- og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Init.: KLA Deltagere Hans Henrik Henriksen, By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede.

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede. Referat fra: Emne: Årsmøde / Arbejdsgruppemøde Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl. 1630-1830. Sted: Deltagere: Lyngbjerggårdskolen, lærerværelset. Medlemmer af, samt øvrige interesserede. Derudover deltog

Læs mere

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam Referat Mødedato Mandag den 11/2, 2019 kl 16.30 til 18.00 Emne Sted Deltagere Referat Grønt Råd Knivholtvej 15, 9900 Frederikshavn Allan Olsen, FUF. Nyt medlem Bent Conradsen, Knivholt Bilaug Betty Steglich,

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 2. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 24.04.2014 Varighed:

Læs mere

1. Velkommen v/stabschef Charlotte Kirk Larsen og Merete Vigen Hansen, der er naturformidler ved Filsø.

1. Velkommen v/stabschef Charlotte Kirk Larsen og Merete Vigen Hansen, der er naturformidler ved Filsø. Opsamling fra Vi i naturen Rådsmøde 11. december 2018, kl. 16.00-19.00 Sted: Filsø Skolestue, Kærgårdvej 14b, 6854 Henne Deltagere: Erik Buhl, borgmester Niels Christiansen, medlem af Byrådet Arne Callesen,

Læs mere

Statens Natura 2000-planer for blev offentliggjort den 20. april Hovedformålet med Natura planerne for er, at:

Statens Natura 2000-planer for blev offentliggjort den 20. april Hovedformålet med Natura planerne for er, at: Statens Natura 2000-planer for 2016 2021 blev offentliggjort den 20. april 2016 Hovedformålet med Natura 2000- planerne for 2016-2021 er, at: 1) færdiggøre og vedligeholde indsatsen fra 1. planperiode

Læs mere

Åbent Tillægsreferat. til. Udvalget for Plan og Teknik

Åbent Tillægsreferat. til. Udvalget for Plan og Teknik Åbent Tillægsreferat til Udvalget for Plan og Teknik Mødedato: Mandag den 22. september 2014 Mødetidspunkt: 8:00-11:00 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Kvist Industries, Siggårdsvej 2, 6818 Årre

Læs mere

REFERAT DET GRØNNE RÅD. 18. juni 2013, Kl. 16:00. Otterup Rådhus, mødelokale 5

REFERAT DET GRØNNE RÅD. 18. juni 2013, Kl. 16:00. Otterup Rådhus, mødelokale 5 REFERAT DET GRØNNE RÅD, Kl. 16:00 Otterup Rådhus, mødelokale 5 Medlemmer Birgitte Hammeleff, Friluftsrådet Birger Munter Nordfyns Erhvervsråd Dan Mortensen Fyns Familielandbrug Egon Møller Sørensen Dansk

Læs mere

Natura 2000-handleplan Gyldenså. Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161

Natura 2000-handleplan Gyldenså. Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Gyldenså Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161 Titel: Natura 2000-handleplan for Gyldenså Udgiver: Bornholms Regionskommune År: 2017 Kort: Miljøstyrelsen og Bornholms

Læs mere

Grønt Dialogforum 2. oktober 2017

Grønt Dialogforum 2. oktober 2017 Grønt Dialogforum 2. oktober 2017 Dagsordenspunkt 3: Orientering og drøftelse af forslag til projekter under Grøn Ordning Politik for grøn ordning Grøn ordning blev oprettet i 2009 med det formål at fremme

Læs mere

Kristine Kaas Krogh spurgte til, om de ændrede tilskudsregler for bl.a. naturlig hydrologi ville få betydning for de igangværende projekter.

Kristine Kaas Krogh spurgte til, om de ændrede tilskudsregler for bl.a. naturlig hydrologi ville få betydning for de igangværende projekter. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. juni 2016 Sagsbehandler Henrik KIkkenborg Telefon direkte 76 16 51 35 E-mail Henki@esbjergkommune.dk Sagsid 14/414 Referat fra møde i Grønt Råd 15. juni 2016 Deltagere:

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP Natur- & Miljørådet Greve Kommune Den 1. juni 2012/ARP Referat af møde 21. maj 2012 Mødet blev holdt i bådklubben, klubhus Hejren nr. 21, Hundige Havn kl. 16-18 Deltagere: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen

Læs mere

Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen

Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen 2012-11-01 Naturplan Danmark SIDE 1 Natur- og landbrugskommissionen Rapport april 2013 44

Læs mere

Dato: Onsdag den 29. april 2014 kl Sted: Københavns Rådhus, Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103

Dato: Onsdag den 29. april 2014 kl Sted: Københavns Rådhus, Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103 DAGSORDEN Møde i Ældrerådet Dato: Onsdag den 29. april 2014 kl. 10 15 Sted: Københavns Rådhus, Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103 Dagsorden: 1. Valg af formand 2. Politikeroplæg: Henrik Appel Esbensen

Læs mere

Varde Kommune. Referat. fra. MED-udvalg Børn og Unge. Mødedato: Onsdag den 25. marts 2015. Mødetidspunkt: 8:00-8:30

Varde Kommune. Referat. fra. MED-udvalg Børn og Unge. Mødedato: Onsdag den 25. marts 2015. Mødetidspunkt: 8:00-8:30 Referat fra MED-udvalg Børn og Unge Mødedato: Onsdag den 25. marts 2015 Mødetidspunkt: 8:00-8:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Titan - Børn & Unge Louise Raunkjær, Anette Brodde, Ole Holdgaard,

Læs mere

Til medlemmer af Grønt Råd i Vejen Kommune. Referat fra 22. møde i Grønt Råd den 28. april 2014

Til medlemmer af Grønt Råd i Vejen Kommune. Referat fra 22. møde i Grønt Råd den 28. april 2014 TEKNIK & MILJØ Natur & Park Dato: 20-05-2014 Sagsnr.: 13/49615 Til medlemmer af Grønt Råd i Vejen Kommune Kontaktperson: Per Hasager Johansen Dir. Tlf.: 79 96 62 58 E-mail: pj@vejenkom.dk Referat fra 22.

Læs mere

Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015

Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015 Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015 Deltagere: Leder Natur og Miljø, Peter Dorff Hansen (formand) Friluftsrådet, Jørgen E. Petersen Grøn Hverdag Sorø og omegn, Dorte E. Nielsen Sorø Kodriverlaug,

Læs mere

Møde i Grønt Råd. Mandag den 1. oktober 2018 Kl Mødesalen, Rådhuset. Dagsorden 1. Velkomst og orientering ved formanden

Møde i Grønt Råd. Mandag den 1. oktober 2018 Kl Mødesalen, Rådhuset. Dagsorden 1. Velkomst og orientering ved formanden Møde i Grønt Råd Mandag den 1. oktober 2018 Kl. 13.30 16.00 Mødesalen, Rådhuset Deltagere: Keld Nørremark, Jan Pedersen, Jan Porsgaard, Merete Vigen Hansen, Søren Rask Jessen, Preben Friis-Hauge, Klaus

Læs mere

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere:

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Tid: kl. 15.00-18.00 Poul Falck (PF), Formand Mogens Agergaard (MA), Danmarks Naturfredningsforening Anders Myrtue, Odense Bys Museer Per

Læs mere

7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern

7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern 7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner Sted: Harrild Hede Naturcenter Dato: 30. januar 2018 Varighed: 18:30 20.30 Referent: Ikast-Brande

Læs mere

Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18

Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18 Ejer Sag: 01.05.02-P25-87-18 5. september 2018 Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18 Gribskov

Læs mere

Beskytter lovgivningen den danske natur godt nok?

Beskytter lovgivningen den danske natur godt nok? Beskytter lovgivningen den danske natur godt nok? Naturhistorisk forening for Nordsjælland den 25. april 2012 Hanne Stensen Christensen (Chef for Natur og Vandkontoret Næstved Kommune) Hvad vil jeg sige?

Læs mere

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Lønborg Hede Natura 2000-område nr. 73 Habitatområde H196 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021, Lønborg Hede Udgiver: Ringkøbing-Skjern Kommune År: 2017 Forsidefoto:

Læs mere

Det Grønne Råd. Onsdag den 20. april Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Det Grønne Råd. Onsdag den 20. april Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Det Grønne Råd Onsdag den 20. april 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden for aktuelt møde 2. Opfølgning på referat fra sidste møde 3. Meddelelser og orientering A. Status for Naturplaner 2016-2021

Læs mere

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Lønborg Hede Natura 2000-område nr. 73 Habitatområde H196 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021, Lønborg Hede Udgiver: Ringkøbing-Skjern Kommune År: 2016 Forsidefoto:

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd TÅRNBY KOMMUNE Referat fra Grønt Råd Dato: 23.01.2012 Tidspunkt: 15.00-17.05 Sted: C2 Deltagere: Lars Brandstrup Nielsen, Arne S. Hansen, Betina Grimm, Viviane Mortensen, Bertel Riber, Kim Jørgensen, Jørgen

Læs mere

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet.

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet. Notat Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Søren Okkels Uhrskov Tlf. 6333 6878 E-mail: sou@nyborg.dk Sagsnr. 450-2013-16783

Læs mere

Billund Kommune varslede ved skrivelse af 19. november 2015 påbud om en fysisk lovliggørelse.

Billund Kommune varslede ved skrivelse af 19. november 2015 påbud om en fysisk lovliggørelse. Afslag på ansøgning om lovliggørende dispensation til bibeholdelse af juletræer indenfor åbeskyttelseslinjen samt påbud om fjernelse af juletræer indenfor åbeskyttelseslinjen Billund Kommune har den 15.

Læs mere

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord Natura 2000-område nr. 66 Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021. Stadil Fjord og Vest

Læs mere

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221.

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221. 1 2. planperiode Natura 2000-handleplan 2016 2021 Risum Enge Selde Vig Udkast til høring Natura 2000-område nr. 221 Habitatområde H 221 2 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Risum Enge Selde Vig Natura

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Julemærkehjemmet Fjordmark Att. Jesper Lildholdt Fjordvejen 20 6340 Kruså Kystdirektoratet J.nr. 16/02074-16 Ref. Peter Lomholt Langdahl 05-07-2016 Sendt på mail til: jesper.lildholdt@julemaerket.dk Tilladelse

Læs mere

Vandløbslauget GST - Bestyrelsens beretning

Vandløbslauget GST - Bestyrelsens beretning Indledning. Denne generalforsamling er vores 5. ordinære generalforsamling. Vi har således eksisteret nu i ca. 5 ½ år. Det der har samlet os, er den forhøjede sommer vandstand i Gudenå-systemet og herunder

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Skallingen og Langli Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F55 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan 2016-2021 Vadehavet Skallingen

Læs mere

KONFERENCE FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS. 21. juni 2016 Kolding Fjord KOMMUNER OG FRIVILLIGE

KONFERENCE FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS. 21. juni 2016 Kolding Fjord KOMMUNER OG FRIVILLIGE KONFERENCE FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS KOMMUNER OG FRIVILLIGE FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS 21. juni 2016 Kolding Fjord FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS Der skal tænkes på tværs af sektorer, når kommunerne planlægger og forvalter

Læs mere

Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl Mødelokale 1

Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl Mødelokale 1 Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl. 13.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Vandplaner.... 2 LIFE projekt Rigkilde.... 3 LIFE projekt St. Vildmose.... 4 Grønt Råds sammensætning....

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 4. februar 2013 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Carsten Oddershede Danmarks Sportfiskerforbund,

Læs mere

Jens Lund, Centralforeningen for Limfjorden Albert Steen-Hansen, Dansk Ornitologisk Forening Hans Kieldsen, Dansk Skovforening

Jens Lund, Centralforeningen for Limfjorden Albert Steen-Hansen, Dansk Ornitologisk Forening Hans Kieldsen, Dansk Skovforening Referat Forum Vandråd for Limfjorden Tid 14.april 2014, 16.00 19.00 Sted Kulturcenter Limfjord, Skyttevej 12-14, 7800 Skive. Sekretariat: Aalborg Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Stigsborg Brygge

Læs mere

Natura 2000-handleplan Nørrebæk ved Tvilho. Natura 2000-område nr. 87 Habitatområde H76

Natura 2000-handleplan Nørrebæk ved Tvilho. Natura 2000-område nr. 87 Habitatområde H76 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Nørrebæk ved Tvilho Natura 2000-område nr. 87 Habitatområde H76 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Nørrebæk ved Tvilho Natura 2000-område nr. 87 Habitatområde H76

Læs mere

Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb. 23. januar 2018

Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb. 23. januar 2018 Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb 23. januar 2018 Dagsorden 1. Velkomst og præsentation (15 min.) 2. Om Sønderjyske Vandløb v/sønderjyske Vandløb (15 min.) 3. Vandløbsvedligeholdelsen

Læs mere

Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans

Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans Yderligere information: Teknik og Miljø Natur og Grønne Områder Rådhuset, Torvet 7400 Herning Telefon 96282828 teknik@herning.dk www.herning.dk Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans

Læs mere

Naturkvalitetsudvalget

Naturkvalitetsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 04-10-2018-04-10-2018 04.10.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Hella Hardø Tiedemann (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen

Læs mere

Viborg Sportsfiskerforening /v Jørgen Buch. Afgørelse om ikke vvm og fremlæggelse af projekt efter vandløbslovens bestemmelser.

Viborg Sportsfiskerforening /v Jørgen Buch. Afgørelse om ikke vvm og fremlæggelse af projekt efter vandløbslovens bestemmelser. Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Sportsfiskerforening /v Jørgen Buch naturogvand@viborg.dk Viborg.dk Afgørelse om ikke vvm og fremlæggelse af projekt efter

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til projektet: Ændring af brinkerne på privat vandløb.

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til projektet: Ændring af brinkerne på privat vandløb. Rasmus Lavrsen Bjergvejen 31 5792 Broby E-mail: sussiogbuhl@gmail.com Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Velkommen. Fællesmøde den. 12. November 2016

Velkommen. Fællesmøde den. 12. November 2016 Velkommen Fællesmøde den. 12. November 2016 Program Program 11.00-17.00 11.00 Velkomst og præsentationsrunde, Leif Nielsen 11.10 Status for arbejdet med Politisk Udviklingsområde (PU): Lokal struktur,

Læs mere

John Dahl Knudsen Rørsangervej Odder

John Dahl Knudsen Rørsangervej Odder John Dahl Knudsen Rørsangervej 4 8300 Odder Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Lovliggørende dispensation til byggeri indenfor åbeskyttelseslinjen Der meddeles hermed efterfølgende dispensation fra

Læs mere

Forslag til: Natura 2000-handleplan Randkløve Skår. Natura 2000-område nr. 213 Habitatområde H213

Forslag til: Natura 2000-handleplan Randkløve Skår. Natura 2000-område nr. 213 Habitatområde H213 Forslag til: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Randkløve Skår Natura 2000-område nr. 213 Habitatområde H213 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan 2016-2021 for Randkløve Skår Udgiver: Bornholms Regionskommune

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

Åbent Referat. til. Virksomheds-MED, Social- og Sundhedsafdelingen

Åbent Referat. til. Virksomheds-MED, Social- og Sundhedsafdelingen Åbent Referat til Mødedato: Fredag den 22. november Mødetidspunkt: 8:00-9:00 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Titan - Mellemgang 1. sal Christel Zøhner, Pia Maria Nielsen, Sanne Schroll, Kirsten

Læs mere

Sted: Bjarke Holtzmann, Ravhuset Hennebjerg, Vesterkaervej 10, 6830 Nr. Nebel

Sted: Bjarke Holtzmann, Ravhuset Hennebjerg, Vesterkaervej 10, 6830 Nr. Nebel 20-03-2018 Ref.: Lisbeth Lynge Kjær Sagsnr.: 16/528 Dokumentnr.: 46984-18 Opsamling fra Vi i naturen Rådsmøde 20. marts 2018, kl. 16.00-19.00 Sted: Bjarke Holtzmann, Ravhuset Hennebjerg, Vesterkaervej

Læs mere

Naturkvalitetsudvalget

Naturkvalitetsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-12-2018-13-12-2018 13.12.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Hella Hardø Tiedemann (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen

Læs mere

Ejendommen matr.nr. 65b Helsingør Overdrev, adresse. Gurrevej 166 3000 Helsingør.

Ejendommen matr.nr. 65b Helsingør Overdrev, adresse. Gurrevej 166 3000 Helsingør. Fra den 1. november sender Helsingør Kommune posten digitalt! Gå ikke glip af vigtig post, husk derfor at tjekke din postkasse jævnligt på www.borger.dk. For at få adgang til din digitale postkasse skal

Læs mere

Kommentarer /Svar A. Kommentaren er taget til efterretning.

Kommentarer /Svar A. Kommentaren er taget til efterretning. Fælles kommunal hvidbog for Natura 2000-område nr. 110, Odense Fjord Nr. Afsender (Dato for Resumé (inddelt i emner) modtagelse) 110.1 Styrelsen for Vandog Naturforvaltning 15-12-2016 A. Styrelsen for

Læs mere

Referat fra møde i Frivilligrådet d. 22. april 2015 kl på Rødkløvervej 4, Ringkøbing

Referat fra møde i Frivilligrådet d. 22. april 2015 kl på Rødkløvervej 4, Ringkøbing Returadresse Sundhed og Omsorg Faglig drift og udvikling Rødkløvervej 4 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Kirsten Nørgaard Direkte telefon 9974 1429 E-post kirsten.norgaard@rksk.dk Dato 16.. april 2015 Sagsnummer

Læs mere

Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015

Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015 Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015 Fra landbruget: Lars Mathiassen, Jysk Landbrug; Per Vinther, Jysk Landbrugsrådgivning; Dannie Feldbak, Herning-Ikast Landboforening;

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 4. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 25.09.2014 Varighed:

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Referat 4. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 22. august 2017

TEKNIK OG MILJØ. Referat 4. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 22. august 2017 TEKNIK OG MILJØ Referat 4. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 22. august 2017 Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen, Karsten Filsø. Referent: Daniel Lindvig. Natur og Grønne Områder Enghavevej

Læs mere

Grønt Råd Referat. af møde den 11. november 2010 kl i Diamanten

Grønt Råd Referat. af møde den 11. november 2010 kl i Diamanten Grønt Råd 2010 Referat af møde den kl. 16.00 i Diamanten Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 25 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 26 GODKENDELSE AF REFERAT... 5 27 MØDEDATOER 2011... 6

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødeopsummering Formål med mødet: Etableringsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato:

Læs mere

Forslag til. Natura 2000-handleplan Vadehavet Engarealer ved Ho Bugt. Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F49

Forslag til. Natura 2000-handleplan Vadehavet Engarealer ved Ho Bugt. Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F49 Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Engarealer ved Ho Bugt Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F49 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan 2016-2021 Vadehavet Engarealer

Læs mere

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land BEK nr 521 af 27/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 5. maj 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen j.nr. NST-909-00037 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Mødenotat orienteringsmøde om digeprojektet ved Næsby Strand

Mødenotat orienteringsmøde om digeprojektet ved Næsby Strand Mødenotat orienteringsmøde om digeprojektet ved Næsby Strand Dato: 30-10-2018 Afd.: Center for Miljø, Plan og Teknik Sagsnr.: 330-2010-47557 Sagsbehandler: Karen Vestergaard Sag: Næsby Strand 4200 - sommerhusområdet

Læs mere

Henrik har lavet et udlejningsvand på noget jord vi ikke har fiskeret på. Det kan vi nok ikke gøre noget ved.

Henrik har lavet et udlejningsvand på noget jord vi ikke har fiskeret på. Det kan vi nok ikke gøre noget ved. Varde Sportsfiskerforening 2019 Bestyrelsesmøde Referat (3) 6319 Afbud: ingen. Til stede: Formand Kai Verner Lauridsen, Næstformand Hans Henrik Hansen, Kasserer Helge Højstrup Jensen, Kent Ager, Ole Dastrup,

Læs mere

Åbent Referat. fra. Dialogmøde Økonomi- og Erhvervsudvalg / Hoved MEDudvalg

Åbent Referat. fra. Dialogmøde Økonomi- og Erhvervsudvalg / Hoved MEDudvalg Åbent Referat fra Erhvervsudvalg / Hoved MEDudvalg Mødedato: Onsdag den 27. februar 2019 Mødetidspunkt: 11:30-13:00 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødesalen, Bytoften Anders Linde, Line Berner,

Læs mere

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221 2. planperiode Natura 2000-handleplan 2016 2021 Risum Enge Selde Vig Natura 2000-område nr. 221 Habitatområde H 221 1 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Risum Enge Selde Vig Natura 2000-område nr.

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde 5. september 2013

Referat af Grønt Råds møde 5. september 2013 Referat af Grønt Råds møde 5. september 2013 09.10.2013 Tilstede fra Rådet: Danmarks Naturfredningsforening, Sven Thorsen Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Dansk Landbrug Sydhavsøerne, John Nielsen

Læs mere

Referat. til mødet den kl med ældrerådet. Mødet afholdes i kursuslokalet i kælderen, Jobcenter Thisted, Skolegade 4D, Thisted.

Referat. til mødet den kl med ældrerådet. Mødet afholdes i kursuslokalet i kælderen, Jobcenter Thisted, Skolegade 4D, Thisted. Referat til mødet den kl. 14.00 med ældrerådet. Mødet afholdes i kursuslokalet i kælderen, Jobcenter Thisted, Skolegade 4D, Thisted. Medlemmer: Elsebeth Nielsen, Ida Pedersen, Jørgen Østerby Pedersen,

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune Lønborg Hede et uudnyttet potentiale

Ringkøbing-Skjern Kommune Lønborg Hede et uudnyttet potentiale Ringkøbing-Skjern Kommune Lønborg Hede et uudnyttet potentiale Lønborg Hede Tæt på Ringkøbing Fjord og Skjern åens enge Projektafgrænsning Natura 2000-områder: Skjern Å Ringkøbing Fjord Lønborg Hede Trusler

Læs mere

Dagsorden / referat af møde i Grønt Råd Norddjurs.

Dagsorden / referat af møde i Grønt Råd Norddjurs. Dato: 05. april 2018 Reference: Heidi Jensen Direkte telefon: 89 59 40 03 E-mail: hej@norddjurs.dk Journalnr.: 18/868 Dagsorden / referat af møde i Grønt Råd Norddjurs. Mødested: Se beskrivelse i nedenstående

Læs mere

Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej

Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej Denne tilladelse er udarbejdet i et samarbejde mellem Vejen og Billund Kommuner. Vejen og Billund Kommune ønsker at udskifte den eksisterende

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat. Greve Kommune. Torsdag den kl i mødelokale 4+5

Natur- & Miljørådet. Referat. Greve Kommune. Torsdag den kl i mødelokale 4+5 Natur- & Miljørådet Torsdag den 20.05.10 kl. 16.00 i mødelokale 4+5 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Jan Kiding Grøn Guide Greve, Tina Frederiksen Sjællandske

Læs mere

Referat. Forum. Vandråd for Limfjorden. Tid 1.april 2014, 16.00 19.00. Sted Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, lok. 159 / 160.

Referat. Forum. Vandråd for Limfjorden. Tid 1.april 2014, 16.00 19.00. Sted Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, lok. 159 / 160. Referat Forum Vandråd for Limfjorden Tid 1.april 2014, 16.00 19.00 Sted Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, lok. 159 / 160. Sekretariat: Aalborg Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

Læs mere

NATURPARK LILLEBÆLT. Møde Grønt Råd Kolding 11. okt. 2018

NATURPARK LILLEBÆLT. Møde Grønt Råd Kolding 11. okt. 2018 NATURPARK LILLEBÆLT Møde Grønt Råd Kolding 11. okt. 2018 VELKOMMEN I NATURPARK LILLEBÆLT Naturpark Lillebælt er Danmarks største naturpark. En marin naturpark med det strømmende bælt som kerne, omkranset

Læs mere

Tissø Forum. Program for opstartsmøde 8. november 2018

Tissø Forum. Program for opstartsmøde 8. november 2018 Program for opstartsmøde 8. november 2018 Kl. 16.00 Velkomst ved Jakob Bech Jensen Kl. 16.40 Fælles drøftelse af interesser og forventninger Kl. 17.45 Opsamling og næste skridt Kl. 18.00 Tak for i dag

Læs mere

Formålet med fjernelsen af rørbroen var, at den var delvist brudt sammen og derfor delvist forhindrede vandgennemstrømningen gennem broen.

Formålet med fjernelsen af rørbroen var, at den var delvist brudt sammen og derfor delvist forhindrede vandgennemstrømningen gennem broen. Lis Tobiasen Løgeskov 15 5771 Stenstrup Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge lene.pedersen@svendborg.dk Lovliggørende tilladelse til fjernelse af bro over Hundstrup

Læs mere