Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab"

Transkript

1 Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Vedrørende Det 58. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted Slagelse Afdeling Parker og Urbane Landskaber Deltagere Birgit Møller Bach, Foren. af Danske Kirkegårdsledere Carsten Damgaard, HedeDenmark Jan Svejgaard Jensen, Danske Plantningsforeninger Kirsten Lund-Andersen, Prakt. Landskabsarkitekters Råd Kristine Roug, Friluftsrådet Lisbeth Ogstrup, Miljøstyrelsen Margrethe Holmberg/Anne Galmer, Dansk Landskabsarkitektforening Niels Mellergaard, Slots- og Ejendomsstyrelsen Ole Münster, Haveselskabet Sidse Buch, 3F Søren Gludsted, Vejdirektoratet Thorleif E. Madsen, Selandia - CEU Torben Kastrup Petersen, Dansk Golf Union Fra Skov & Landskab: Kjell Nilsson Anne Merete Rask, ad pkt. 7 Anne Dahl Refshauge, ad pkt. 8 Karsten Kring, ad pkt. 9 Jette Kanneworff (referent) Afbud fra: Bent Leonhard, Dansk Planteskoleejerforening Carsten Paludan-Müller, NIKU Eske Groes, KL Klaus Kern-Jespersen, Kirkeministeriet Lene Holm, Kommunale Park- og Naturforvaltere (formand) Lone Jansson, By- og Landskabsstyrelsen Niels Svenningsen, Maskinleverandørerne Per Malmos, Danske Anlægsgartnere Søren Holgersen, Grønt Miljø Teri Lönborg, KTC Troels Juhl Jensen, Dansk Boldspil-Union

2 Mødereferat 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Kjell Nilsson bød velkommen specielt til de nye medlemmer Jan Svejgaard Jensen, der har taget over for Helge Knudsen og Anne Galmer, der skal tage over for Margrethe Holmberg. Kjell Nilsson fortsatte som ordstyrer i formandens fravær. Dagsordenen blev godkendt. 2. Godkendelse af referat Der var ikke indkommet rettelser på mødedagen. Referatet blev derfor godkendt 3. Nyt fra Skov & Landskab Kjell Nilsson orienterede kort om nyt fra Skov & Landskab: Optaget af LARK-studerende er rekordhøjt i år. Der var 200 ansøgere (hvoraf halvdelen havde det som 1. prioritet) og der er blevet optaget 76. Have-parkingeniørstudiet havde 25 ansøgere, og SLING erne uforandret. Markedsføringen har været højt prioriteret. De 2 opslåede professorater fra Stephan Pauleits stilling: Det ene Climate Change er blevet besat af Marina Bergen Jensen, som holder tiltrædelsesforelæsning 9. september, og det andet i Planter og Teknologi blev ikke besat i 1. omgang. Det skal genopslås med en tydeligere profilering på planteområdet. Skov & Landskab generelt: Der vil her i efteråret blive arbejdet på en ny strategi. Det vil blive behandlet i et senere punkt. Fusionen med KU: 1. lag var administrationen, hvor der er foretaget større sammenlægninger. 2. lag bliver fagområderne, f.eks. kemi, geologi og geografi og økonomiområdet. Det er endnu for tidligt at sige, hvor hvor stor betydning, det får for Skov & Landskab. Arrangementer: Danske Parkdage afholdes i år i København september, Natur- og Sundhedskonferencen november, 1. dag som et forskningsseminar på Årstiderne, Krogerupvej, Humlebæk og 2. dag mere praktisk orienteret på Skovskolen. Temaet er Børn og Unge. Der vil også blive arrangeret en indvielse af Terapihaven i Hørsholm i kombination hermed. 4. Strategi Kjell Nilsson orienterede om, at det er en bottom-up proces, hvor lederteamet agerer som redaktører på emner. Det er i stor udstrækning alle medarbejdere, der deltager. Det vil blive drøftet på møder i afdelingerne og forskellige faggrupper, og det vil være årets tema på en Personalekonference i midten af september. Der vil blive lagt vægt på vand og sundhed som et strategisk satsningsområde og Have- Parkingeniør- og Landskabsarkitektuddannelsen. Carsten Damgaard forespurgte til hvordan processen vil blive kørt Kjell Nilsson svarede at det vil foregå i dialogform som en åben proces, der vil blive suppleret med en trivselsundersøgelse. Derudover vil der være en interessentanalyse med konsulenthjælp, og der er nedsat et panel med personer fra omverdenen, som kan kommentere tendenser på området, f.eks. dekan Tiina Saarap fra Alnarp, professor Simon Swaffield fr New Zealand. Kjell Nilsson afsluttede med at forespørge udvalget, hvad deres mening er i hvilken retning skal Skov & Landskab gå?

3 Ole Münster nævnte, at det var gode tiltag, og udtrykte ønske om, at biodiversitet og ressourceanvendelse skulle prioriteres højt. Kerneydelsen planteviden vil han gerne have større fokus på og større fokus på haveområdet. Formidlingen til sektoren og samarbejde med personer, der kan løfte arbejdet videre, f.eks. på regnvandsområdet. Vigtigt at det er Skov & Landskab, der skaber fundamentet til kampagner, og danner partnerskaber. Kirsten Lund-Andersen nævnte, at uddannelsen indenfor det kulturhistoriske felt er vigtig bevaring er lige så vigtig som nyanlæg. Kjell Nilsson svarede hertil, at der arbejdes med transformation, bevaring, omdannelse og Havekunstens Historie i Landskabsarkitektgruppen. Som eksempel er Svava Riestos Ph.D. netop indleverede afhandling, som måske griber det an fra en lidt anden vinkel, med omdannelsen af Carlsberg. Det er svært at finde forskningsmidler til området. Bud på muligheder fra udvalget er velkomne. Carsten Damgaard bemærkede, at de grønne områder ofte er vigtigere end bygningerne. De kan hæve værdien for borgerne. Forskningen mangler på dette område. Niels Mellergaard nævnte, at forvaltningen af offentlige friarealer udgør en stor kreativ værdi for borgerne. Han nævnte også, at driftopgaverne kunne anskues fra en anden vinkel, man kunne se på, hvordan de kunne løses ved svindende ressourcer. Ole Münster tilføjede, at man kan berige arealerne med biodiversitet. Det behøver ikke at koste penge. Margrethe Holmberg bemærkede, at det var vigtigt at Skov & Landskab holdt fast i kernen planteanvendelsen. Kirsten Lund-Andersen tilsluttede sig dette. Lisbeth Ogstrup bemærkede, at overvågning bør være et nøgleord i strategien. Data om udvikling mangler, herunder konsekvenserne af arealreguleringen, Miljøbeskyttelsesloven og Landbrugsloven, byernes indretning og strukturudviklingen i det åbne land. Kjell Nilsson svarede til disse indlæg, at der historisk har været en arbejdsdeling mellem Danmarks Jordbrugsforskning, Skov & Landskab og Aarsleff om forædlingsdelen. Der bør indledes en grundig diskussion med Århus Universitet og Aarsleff om den fremtidige udvikling. Der er et godt samarbejde med Planteskoleejerforeningen, men det er et trængt område. Mht til overvågningsdelen så har Skov & Landskab en specifik resultatkontrakt med Miljøministeriet. Endelig bliver der arbejdet på det åbne lands område med enkeltprojekter. Det er professor Jørgen Primdahl og medarbejdere i afdeling 7. Niels Mellergaard nævnte, at planteanvendelse og det havehistoriske også var vigtige elementer i undervisningen, ikke kun i forskningen. Kandidaterne i dag har alt for lille kendskab hertil. Kjell Nilsson svarede hertil, at indholdet af undervisningen vil blive behandlet særskilt på et senere møde, og takkede for udvalgets hjælp til at pege på de vigtigste områder.

4 Kristine Roug bemærkede problematikken med, at der skal betales for at få adgang til Skov & Landskabs viden. Kjell Nilsson svarede at det udelukkende gjaldt Videntjenesten, der er en abonnementsordning. Det gælder ikke øvrige projekter. Søren Gludsted bemærkede, at der mangler en dialog mellem forskningsinstitutionerne og omverdenen og efterlyste gode idéer hertil. Partnerskabstanken er et skridt i den retning, men det er primært dem, der allerede er i partnerskabet, der høres, ikke dem udenfor. Carsten Damgaard tilføjede hertil, at arbejdet med strategien kunne være en god anledning til at teste dialogen med omverdenen. 5. AP2012 Kjell Nilsson informerede om processen. Skov & Landskabs strategi og afdelingens Arbejdsprogram hænger sammen. De 3 faggrupper udarbejder hver sin del. Planter & Teknologigruppen har fokus på vand og planter i byerne. Parkforvaltningsgruppen arbejder med menneskers anvendelse af de grønne områder natur og sundhed. Landskabsarkitektgruppens kerneområde er Landskabsarkitekturens historie. Indsatsområdet er transformation og omdannelse med fokus på havne og industri. Afdelingens årlige besigtigelsestur går netop i år til Hafen City i Hamburg. Der var enighed i udvalget om at kerneområderne som planteanvendelse og viden, driftsopgaver og havehistorie skal bringes mere i fokus igen. Carsten Damgaard foreslog et møde i det Rådgivende Udvalg med fokus på strategi, hvor medlemmerne kunne inddele sig i grupper med fælles opsamling til sidst. 6. Offentlig-privat innovationsprojekt Kjell Nilsson orienterede kort om projektansøgningen, som har til formål at forbedre og udvide markedsløsninger inden for grøn drift. Flere af udvalgets medlemsorganisationer havde fået en direkte henvendelse om at deltage i projektet. 7. Fagligt tema: Termisk ukrudtsbekæmpelse Anne Merete Rask fremlagde sit Ph.D. projekt, som primært er baseret på forsøg med gasbrændere. Carsten Damgaard forespurgte, om det var undersøgt, hvad milde vintre og frøkastning indebar for ukrudtbekæmpelsen. Anne Merete Rask svarede dertil, at vinterbehandling ikke indgik i forsøgene. Kirsten Lund-Andersen mindede om, at formidlingen til praksis af forskningsresultaterne er vigtig. Lisbeth Ogstrup forespurgte til betydningen af belægningstyperne for resultaterne. Investering i den rette belægningstype og vedligeholdelse med pesticidfri ukrudtsbekæmpelse er jo aktuelt netop nu, hvor der er fundet pesticider i grundvandet. Anne Merete Rask svarede, at der helt sikkert er en sammenhæng. I øvrigt henviste hun til Palle Kristoffersens forskning på området.

5 Torben Kastrup Petersen forespurgte, om der var sket en videreudvikling af de pesticidfri metoder siden AMR s review fra Anne Merete Rask svarede, at det var der ikke. Der var dog udviklet en maskine, en såkaldt Wave Machine i Holland og Weedeye som anvendes på jernbaner (præcisionssprøjtning med varmt vand, som kun rammer grønne planter) Niels Mellergaard forespurgte om der var lavet beregninger på CO2 udslippet ved disse metoder. Anne Merete Rask svarede hertil, at det var der ikke, men der er i Holland lavet såkaldte livscyklusberegninger for både pesticider og de forskellige pesticidfri metoder. De konkluderede, at fordelene ved de pesticidfri metoder samlet set klart oversteg de fordele, der kan være ved at fortsætte med at sprøjte (opvejet med den belastning sprøjtemidler udgør for miljøet). Carsten Damgaard tilføjede hertil, at det har stor betydning hvilken maskine, der bliver brugt. HedeDanmark har afprøvet to dampmaskiner, hvoraf den ene havde væsentlig mindre CO2 udslip. 8. Fagligt tema: Legepladser Anne Dahl Refshauge orienterede om sit Ph.D. projekt. Baggrunden for projektet er børns indskrænkede muligheder for udfoldelse i det moderne samfund med deraf følgende inaktivitet og overvægt. Projektet har haft 2 faser. 1. faste involverede en renovering af en legeplads i Vigerslevparken i Valby (Playlab). ADR har her arbejdet med en aktiv integration mellem legeredskaber og parken, der giver større incitament til at benytte legepladsen. Legepladsen er blevet formet med et såkaldt gyngelandskab og et sandlandskab. I 2. fase indgik en spørgeskemaundersøgelse blandt medfølgende voksne på 2 legepladser i USA og 4 i København samt en observation af de 4 danske legepladser. Torben Kastrup Petersen forespurgte hvordan de 4 legepladser var blevet udvalgt. Anne Dahl Refshauge svarede, at der var fokuseret på placeringen af de grønne områder, de nedslidte eller dem under renovering blev valgt fra, ligesom dem med meget få legeredskaber og de bemandede blev valgt fra. Margrethe Holmberg forespurgte, hvad de dominerende elementer i brugernes udvælgelse er. Anne Dahl Refshauge svarede, at de voksne foretrækker redskaber af træ og naturlegepladser. Anne Galmer spurgte til designprincipperne på Playlab legepladsen Anne Dahl Refshauge svarede, at der havde været så mange praktiske problemer involveret, at det havde været svært at holde fokus på nogle bestemte principper. Hun ville hellere have foretaget en evaluering af de andre. 9. Uddannelse: Kandidatafslutning på landskabsarkitektuddannelsen Kjell Nilsson orienterede om projektet med at stimulere de specialestuderende til en samlet afslutning. Forløbet vil først træde fuldt i kraft fra sommeren 2012.

6 10. Uddannelse: Ny struktur på parkdiplomuddannelsen Karsten Kring, der er studieleder på parkdiplomuddannelsen orienterede om den ny struktur, der er indført i overensstemmelse med Undervisningsministeriets ny fælles bekendtgørelse for diplomuddannelser. Carsten Damgaard bemærkede, at emnerne måske er for snævre. Man bør forsøge at ramme mere bredt i markedet med større emner. Søren Gludsted tilsluttede sig dette og mente, at det så ville være nemmere at få penge til kurserne i forvaltningerne. Carsten Damgaard spurgte til pointsystemet. Karsten Kring svarede, at der skulle opnås 60 point i alt på et ca. 3 års deltidsstudium. Kirsten Lund-Andersen ville gerne vide, hvem der søgte ind. Karsten Kring svarede hertil, at det typisk er jordbrugsteknologer. Man skal have en kortere videregående uddannelse og 2 års erhvervserfaring. Anlægsgartnere kan ikke optages med mindre, de har en relevant faglig baggrund. KK forespurgte herefter udvalget, om hvor sektoren mangler kvalificerende uddannelse. Carsten Damgaard svarede hertil, at fagudbuddene er for specifikke. Man burde få Facility Management med ind. Søren Gludsted bemærkede, at han selv har haft den glæde at undervise på uddannelsen og det giver en fin stemning på holdet, hvis der er en uhomogen blandet baggrund hos kursisterne. SG tilføjede, at der burde gøres noget for at få det havehistoriske med i uddannelsen. 11. Næste møde Næste møde i år er fastlagt til 22. november på Frederiksberg. Nyt møde i 2012 blev fastsat til 29. marts.

7

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 56. møde i udvalget Frederiksberg

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 56. møde i udvalget Frederiksberg Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Afdeling Parker og Urbane Landskaber Vedrørende Det 56. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted 24.11.10 09.30 12.30 Frederiksberg Deltagere

Læs mere

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 54. møde i udvalget. 08.04.10 09.30 12.30 Frederiksberg

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 54. møde i udvalget. 08.04.10 09.30 12.30 Frederiksberg Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Afdeling Parker og Urbane Landskaber Vedrørende Det 54. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted 08.04.10 09.30 12.30 Frederiksberg Deltagere

Læs mere

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 57. møde i udvalget. 07.04.2011 09.30 12.30 Frederiksberg

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 57. møde i udvalget. 07.04.2011 09.30 12.30 Frederiksberg Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Afdeling Parker og Urbane Landskaber Vedrørende Det 57. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted 07.04.2011 09.30 12.30 Frederiksberg Deltagere

Læs mere

Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab

Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab /jeka J.nr.: 0223/ Dato: 04.12.06 Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Møde nr. 44 fandt sted den 30. november 2006 på KVL. Deltagere: Fra Skov & Landskab: Afbud fra: Bent Leonhard,

Læs mere

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 53. møde i udvalget Frederiksberg

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 53. møde i udvalget Frederiksberg Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Afdeling Parker og Urbane Landskaber Vedrørende Det 53. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted 26.11.09 09.30 12.30 Frederiksberg Deltagere

Læs mere

Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab

Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Vedrørende Det 61. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted 26.09.2012 09.30 12.30 Frederiksberg Deltagere Deltagere: Kim Gulvad Svendsen,

Læs mere

Kjell Nilsson orienterede om en ændring til dagsordenen, da pkt. 9 må udgå pga. sygdom. Dagsordenen med ændringen blev godkendt.

Kjell Nilsson orienterede om en ændring til dagsordenen, da pkt. 9 må udgå pga. sygdom. Dagsordenen med ændringen blev godkendt. Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Vedrørende Det 62. møde i udvalget Afdeling Parker og Urbane Landskaber Dato Fra kl. Til kl. Sted 12.12.2012 10:00 12.30 Café Funder, Frederiksberg

Læs mere

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 51. møde i udvalget Hørsholm

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 51. møde i udvalget Hørsholm Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Afdeling Parker og Urbane Landskaber Vedrørende Det 51. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted 26.03.09 09.30 12.30 Hørsholm Deltagere

Læs mere

Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Vedrørende Det 60. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted Kastrup Deltagere

Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Vedrørende Det 60. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted Kastrup Deltagere Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Vedrørende Det 60. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted 21.03.2012 09.30 12.30 Kastrup Deltagere Afdeling Parker og Urbane Landskaber

Læs mere

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 50. møde i udvalget Frederiksberg

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 50. møde i udvalget Frederiksberg Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Afdeling Parker og Urbane Landskaber Vedrørende Det 50. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted 26.11.2008 09.30 12.30 Frederiksberg Deltagere

Læs mere

Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Og Planlægning og Friluftsliv

Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Og Planlægning og Friluftsliv I N S T I T U T F O R G E O V I D E N S K A B O G N A T U R F O R V A L T N I N G K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Og Planlægning og

Læs mere

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 48. møde i udvalget Frederiksberg

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 48. møde i udvalget Frederiksberg Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Vedrørende Det 48. møde i udvalget Afdeling Dato Fra kl. Til kl. Sted 12.3.2008 09.30 12.30 Frederiksberg Deltagere Parker og Urbane Landskaber

Læs mere

Referat af møde i de Rådgivende Udvalg for Park og Landskab og Planlægning og Friluftsliv

Referat af møde i de Rådgivende Udvalg for Park og Landskab og Planlægning og Friluftsliv INSTITUT FOR GEOVIDENSKAB OG NATURFORVALTNING KØBENHAVNS UNIVERSITET Til Medlemmerne af de Rådgivende Udvalg for Park og Landskab og Planlægning og Friluftsliv MØDEREFERAT 9. SEPTEMBER 2015 Forum Referat

Læs mere

Til De Rådgivende Udvalg for Park og Landskab og Planlægning og Friluftsliv. Planlægning. Vedrørende Fælles møde i de 2 udvalg

Til De Rådgivende Udvalg for Park og Landskab og Planlægning og Friluftsliv. Planlægning. Vedrørende Fælles møde i de 2 udvalg Til De Rådgivende Udvalg for Park og Landskab og Planlægning og Friluftsliv Fra Gertrud Jørgensen Vedrørende Fælles møde i de 2 udvalg Sektion Landskabsarkitektur og Planlægning Dato Fra kl. Til kl. Sted

Læs mere

Møde nr. 37 fandt sted den 14. september 2004 i Konsistoriums Mødesal, KVL, Bülowsvej 17

Møde nr. 37 fandt sted den 14. september 2004 i Konsistoriums Mødesal, KVL, Bülowsvej 17 Referat af møde nr. 37 Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Møde nr. 37 fandt sted den 14. september 2004 i Konsistoriums Mødesal, KVL, Bülowsvej 17 Deltagere: Fra Skov & Landskab:

Læs mere

Fagligt planlægningsmøde mellem Miljøstyrelsen og Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning (Skov & Landskab)

Fagligt planlægningsmøde mellem Miljøstyrelsen og Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning (Skov & Landskab) INSTITUT FOR GEOVIDENSKAB OG NATURFORVALTNING KØBENHAVNS UNIVERSITET Fagligt planlægningsmøde mellem Miljøstyrelsen og Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning (Skov & Landskab) MØDEREFERAT

Læs mere

Referat af møde nr. 38

Referat af møde nr. 38 Referat af møde nr. 38 Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Møde nr. 38 fandt sted den 25. november 2004 i Konsistoriums Mødesal, KVL, Bülowsvej 17 Deltagere: Lars Østerbye (formand),

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab

Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab /jeka J.nr.: 0223/ Dato: 18.04.05 Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Møde nr. 39 fandt sted den 30. marts i Konsistoriums Mødesal, KVL, Bülowsvej 17 Deltagere: Lars Østerbye (formand)

Læs mere

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl. 12.30-14.30 Godkendt Dagsorden 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af

Læs mere

have- og parkingeniør

have- og parkingeniør have- og parkingeniør Praktisk og fagligt studie Have- og parkingeniør er en professionsbachelor for dig, der vil arbejde med byens grønne områder på et højt niveau. Uddannelsen har både et praktisk og

Læs mere

Den Fælles Kapitalforvaltning

Den Fælles Kapitalforvaltning Den Fælles Kapitalforvaltning Løbenr. 42086/15 BAB/mni REFERAT AF MØDE i Den Fælles Kapitalforvaltning, afholdt torsdag den 16. april 2015 i Århus Bispegård, Århus Stift Tilstede var: Fra bestyrelsen:

Læs mere

Hvem besøger udstillingen Have & Landskab er stedet, hvor man mødes for at få information, inspiration og mulighed for at sammenligne maskiner, ud-

Hvem besøger udstillingen Have & Landskab er stedet, hvor man mødes for at få information, inspiration og mulighed for at sammenligne maskiner, ud- Velkommen til Hav Branchens egen udstilling Den grønne fagudstilling Have & Landskab '09 holdes næste gang 26. - 28. august 2009. Det foregår ligesom i 2007 på fagskolen Selandia-CEU i. Besøgende 10.000

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Diplomkursus Rs1: Drift af veje og grønne områder Modul 1 Kursusprogram 2012

Diplomkursus Rs1: Drift af veje og grønne områder Modul 1 Kursusprogram 2012 Blok 1, Organisering og planlægning (3 dage) Dag 1 24. januar 2012 09:00 Introduktion - Om baggrund for og vision med kurset (SG) - Orientering om Skovskolen, sekretariatet, mv. fremvisning af brug af

Læs mere

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab MØDEREFERAT 6. MAJ 2013 Forum Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab SCIENCE UDDANNELSE

Læs mere

Referat af 27. møde i det Rådgivende Udvalg for Planlægning og Friluftsliv

Referat af 27. møde i det Rådgivende Udvalg for Planlægning og Friluftsliv Referat af 27. møde i det Rådgivende Udvalg for Planlægning og Friluftsliv Tid: Tirsdag den 27. oktober 2009 kl. 12.30 15.30 Sted: Gladsaxe Kommune, Rosenkæret 39, Søborg Deltagere fra Udvalget: Jan Eriksen,

Læs mere

Den Fælles Kapitalforvaltning

Den Fælles Kapitalforvaltning Den Fælles Kapitalforvaltning Løbenr. 1616/14 REFERAT fra møde i Den Fælles Kapitalforvaltning den 8. januar 2014 i Århus Bispegård kl. 10.00 15.00 Tilstede var: Fra bestyrelsen: Kirsten Vej Petersen,

Læs mere

Referat fra mødet i det lokale uddannelsesudvalg for VVS ved Uddannelsescenter Herning den 11. marts 2008

Referat fra mødet i det lokale uddannelsesudvalg for VVS ved Uddannelsescenter Herning den 11. marts 2008 Referat fra mødet i det lokale uddannelsesudvalg for VVS ved Uddannelsescenter Herning den 11. marts 2008 Deltagere: Afbud: Ordstyrer: Bue Bomm Jensen, Lars Troelsgaard, Bjarne Kristensen, Søren Mogensen,

Læs mere

Diplomkursus Rs1: Drift af veje og grønne områder Modul 1 Kursusprogram 2013

Diplomkursus Rs1: Drift af veje og grønne områder Modul 1 Kursusprogram 2013 Blok 1, Organisering og planlægning (3 dage) Dag 1 29. januar 2013 09:00 Introduktion Om baggrund for og vision med kurset (SG) Orientering om Skovskolen, sekretariatet, mv. fremvisning af brug af Absalon

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalget for integration med særligt fokus på udskoling, uddannelse og beskæftigelse

Referat af møde i Opgaveudvalget for integration med særligt fokus på udskoling, uddannelse og beskæftigelse GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalget for integration med særligt fokus på udskoling, uddannelse og beskæftigelse Mødetidspunkt 13-12-2017 17:00 Kranhallen, Gentofte Ungdomsskole, Bregnegårdsvej

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e Dato: 24. februar 2015 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl. 9.30 i lokale U49e Medlemmer af studienævnet: Formand professor Poul Nielsen (FKF),

Læs mere

Regionens formand Torben Ellgaard bød velkommen.

Regionens formand Torben Ellgaard bød velkommen. REFERAT Generalforsamling IDA København 19. marts 2014, kl. 18.00 Ingeniørhuset, København 20. marts 2014 Fremmødte: 36 Velkomst Regionens formand Torben Ellgaard bød velkommen. 1. Valg af dirigent Ellen

Læs mere

Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C.

Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C. DM Seniorklub København/Sjælland November 2011-11-08 Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C. Der var 35 medlemmer til stede. Til stede fra

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Tirsdag den 30. maj 2017 kl. 16.30 18.00 i Københavns Bispegård, Nørregade 11, 1165 København K med efterfølgende besigtigelse i Ørestaden. Fraværende med afbud:

Læs mere

Godkendt referat af FSU-seminar.

Godkendt referat af FSU-seminar. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Det Humanistiske Fakultets Samarbejdsudvalg (FSU) Godkendt referat af FSU-seminar. Dato: Fredag den 28. oktober 2005

Læs mere

Referat Generalforsamling. Hoptrup Frivillige Brandværn. d. 29. januar 2016

Referat Generalforsamling. Hoptrup Frivillige Brandværn. d. 29. januar 2016 Referat Generalforsamling Hoptrup Frivillige Brandværn d. 29. januar 2016 Hoptrup den 04/02/16 DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning v. Kaptajnen. REFERAT: Bent Mikki Kristensen blev

Læs mere

Afholdt: Den 28. oktober, 2016 kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Den 28. oktober, 2016 kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/6 Referat fra 4. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Den 28. oktober, 2016 kl. 10.30 13.30 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Referat fra fælles med mellem Teknisk Udvalg og Klimarådet

Referat fra fælles med mellem Teknisk Udvalg og Klimarådet Referat fra fælles med mellem Teknisk Udvalg og Klimarådet Referat fra møde Den 4. september 2018 kl. 19-21 MØDEDELTAGERE Fra Teknisk Udvalg deltog: Tina Tving Stauning Jørgen Bech (medlem af klimarådet)

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i A/B Golfparken Den 23. april 2014 kl. 20.00 rest. Svanelunden.

Referat af ordinær generalforsamling i A/B Golfparken Den 23. april 2014 kl. 20.00 rest. Svanelunden. ANDE LSB OLI GFO RE NIN GE N GOLFPARKEN Referat af ordinær generalforsamling i A/B Golfparken Den 23. april 2014 kl. 20.00 rest. Svanelunden. Dagsorden: Pkt. 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Møde afholdt: 18. juni Sted:

Møde afholdt: 18. juni Sted: INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 27. JUNI 2008 Forum: Studienævn Møde afholdt: 18. juni 2008 Sted: 22.4.39 Referent: Tine Marie Svensson Til stede: Erik

Læs mere

Dansk Pæon Selskab. Generalforsamling. Den 23. februar 2013 kl. 15.30. Det Biovidenskabelige Fakultet. Thorvaldsensvej 40, 1871 Frederiksberg C

Dansk Pæon Selskab. Generalforsamling. Den 23. februar 2013 kl. 15.30. Det Biovidenskabelige Fakultet. Thorvaldsensvej 40, 1871 Frederiksberg C Dansk Pæon Selskab Generalforsamling Den 23. februar 2013 kl. 15.30 Det Biovidenskabelige Fakultet Thorvaldsensvej 40, 1871 Frederiksberg C Der var incl. bestyrelsen 24 personer til stede (15 året før).

Læs mere

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 28. september 2016

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 28. september 2016 Dato & tid 28.9.16 kl. 14-16 Referent Afbud Deltagere Lene Musiat Kristine Falgaard, Inger Andersen, Sofie Wilken Bovien Jensenius, Thit Fabrin Ditzel, Gorm Bagger Andersen, Peter Rene Christensen, Ane

Læs mere

Notat. Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken

Notat. Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Dato: 3.marts 2010 Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Mødet fandt sted torsdag den 14. januar 2010 kl. 12.00 til kl. 15.00 i Kirkeministeriet. Kirkeministeriet

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for ny idræts- og bevægelsespolitik

Referat af møde i Opgaveudvalg for ny idræts- og bevægelsespolitik GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for ny idræts- og bevægelsespolitik Mødetidspunkt 05-09-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 19:00 Tilstede:

Læs mere

Tango Aarhus. Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015

Tango Aarhus. Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015 Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015 Dagsorden: 1. Valg af dirigent, referent og stemmetæller. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 3. Forelæggelse af regnskab for det forløbne år

Læs mere

Den grønne by i dynamisk og kreativt centrum

Den grønne by i dynamisk og kreativt centrum CB-møde nr. 25, bilag 6a Den grønne by i dynamisk og kreativt centrum med have- og parkingeniører rer Arbejdsområder: Design, udvikling, drift og pleje af byens grønne områder Ledelse af projektudførelse,

Læs mere

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16. ØKONOMISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR 2013 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.00 Sted: Frokoststuen,

Læs mere

Akademisk Råd. Medlemmer

Akademisk Råd. Medlemmer Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Øst Tlf. 9635 9608 Fax 9815 8311 Akademisk Råd Sagsbehandler: Dorthe Bach/dob dob@adm.aau.dk Dato: 24. januar 2008 Ref.: DOB J.nr.:

Læs mere

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken.

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Dato: 1. oktober 2009 Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Kirkeministeriet KM-3 Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted tirsdag den 25. august

Læs mere

AU VIDEN. Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 17. marts 2014 Tid: 13.00 15.00 Lokale: A130

AU VIDEN. Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 17. marts 2014 Tid: 13.00 15.00 Lokale: A130 Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 17. marts 2014 Tid: 13.00 15.00 Lokale: A130 Deltagere: Gorm Hansbøl, Karen Lund, Elina Maslo, Bent B. Andreasen, Nina Tange, Anne Larson, Hanne Knudsen,

Læs mere

Grønne udviklingsplaner. Arbejdsmøde december 2014

Grønne udviklingsplaner. Arbejdsmøde december 2014 Grønne udviklingsplaner Arbejdsmøde december 2014 Christian Philip Kjøller Institut for Geovidenskab og naturressourcer Dias 1 Opsamling på projektet Muligheder for det videre arbejde Drøftelse af det

Læs mere

Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst. lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00

Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst. lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00 Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00 Hotel Hvide Hus, Strandvejen 111, 4600 Køge. Side 2 af 7 Stiftende Repræsentantskabsmøde 2010

Læs mere

Fagligt planlægningsmøde mellem Geodatastyrelsen og Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning (Skov & Landskab)

Fagligt planlægningsmøde mellem Geodatastyrelsen og Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning (Skov & Landskab) INSTITUT FOR GEOVIDENSKAB OG NATURFORVALTNING KØBENHAVNS UNIVERSITET Fagligt planlægningsmøde mellem Geodatastyrelsen og Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning (Skov & Landskab) MØDEREFERAT

Læs mere

Græsklipperobotter. muligheder og behov, nu og i fremtiden

Græsklipperobotter. muligheder og behov, nu og i fremtiden Græsklipperobotter muligheder og behov, nu og i fremtiden Praktiske oplysninger Udleveret materiale Toiletter Frokost Gumle (højhuset) Demo af robotter (bag auditoriet) Kopi af foredrag på www.turfgrass.dk

Læs mere

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 52. møde den 7. februar 2018, kl

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 52. møde den 7. februar 2018, kl Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 52. møde den 7. februar 2018, kl. 15.30-18.00 Godkendt Dagsorden 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af

Læs mere

Ejerforeningen Ved Vandløbet 1-3

Ejerforeningen Ved Vandløbet 1-3 Ejerforeningen Ved Vandløbet 1-3 Referat af generalforsamling torsdag den 12. maj 2011 Til stede: 1A Egon 1B Claus (formand) 1C Jan 1D Bent (bestyrelsesmedlem) 1E Niels 3B Jette 3C Ulla 3D Søren 3E Henning

Læs mere

Boligpolitisk Styregruppe

Boligpolitisk Styregruppe Teknik & Miljø Referat til mødet i Boligpolitisk Styregruppe 3. september 2018 i Finlandsparken, Det kulinariske hus, Finlandsvej 103 B, 7100 Vejle Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 7 Velkomst ved borgmesteren

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden. Der tilføjes et nyt fast punkt: Opfølgning fra sidste møde

1. Godkendelse af dagsorden. Der tilføjes et nyt fast punkt: Opfølgning fra sidste møde Møde den: 30.11.2011 AU,Teknisk Forvaltning bygning 5128-215 UNI-lab projektgruppe REFERAT Til stede: Søren Trangbæk (ST) TEK Anders Roed (AR) SUN, Lars Mitens (LM) SUN, Christina Breddam (CB) DJF, Bjarne

Læs mere

DAI REGION HOVEDSTADEN. Referat fra. Årsmøde (Generalforsamling)

DAI REGION HOVEDSTADEN. Referat fra. Årsmøde (Generalforsamling) DAI REGION HOVEDSTADEN Referat fra Årsmøde (Generalforsamling) 25. marts 2014 1 DAI Region Hovedstadens regionsmøde, tirsdag den 25.3.2014. Til stede: 10 stemmeberettigede og 11 gæster. Dagsorden 1. Valg

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY Ekstraordinært AGRO LSU/Institutforum møde Mandag den 26. juni 2017 kl. 13.00-14.30 Mødelokale: Videolink REFERAT Mødedeltagere: Erik Steen Kristensen, Jens Grønbech Hansen, Lene Skovmose. John Hermansen,

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007

Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007 Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007 med følgende dagsorden uddelt d. 20. august 2007: 1. Velkomst. 2. Valg af dirigent. 3. Valg af referent. 4. Bestyrelsens beretning for regnskabsåret

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab

Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab /mef J.nr.: 0223/ Dato: 12-03-04 Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Møde nr. 36 fandt sted den 10. marts 2004 hos Skov & Landskab i Hørsholm Deltagere: Lars Østerbye (formand)

Læs mere

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede.

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede. Referat fra: Emne: Årsmøde / Arbejdsgruppemøde Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl. 1630-1830. Sted: Deltagere: Lyngbjerggårdskolen, lærerværelset. Medlemmer af, samt øvrige interesserede. Derudover deltog

Læs mere

Eurasier Klub Danmark

Eurasier Klub Danmark Eurasier Klub Danmark Stiftet den 09. september 2007 Samarbejdende specialklub med Dansk Kennel Klub Referat af: Generalforsamling i Eurasier Klub Danmark Tid: 31. maj 2014, kl. 17.00 Sted: Kennel Tværskov,

Læs mere

ÅRHUS STIFT Telefon 86 14 51 00 DALGAS AVENUE 46 Telefax 86 14 55 21 8000 ÅRHUS C www.aarhus.stift.dk E-mail: kmaar@km.dk

ÅRHUS STIFT Telefon 86 14 51 00 DALGAS AVENUE 46 Telefax 86 14 55 21 8000 ÅRHUS C www.aarhus.stift.dk E-mail: kmaar@km.dk ÅRHUS STIFT Telefon 86 14 51 00 DALGAS AVENUE 46 Telefax 86 14 55 21 8000 ÅRHUS C www.aarhus.stift.dk E-mail: kmaar@km.dk Knebel Menighedsråd 8256@sogn.dk Den 3. november 2010 Dokument nr.: 108358/10 Sagsbeh.:

Læs mere

Danmarks Jægerforbund.(afbud p.g.a.sygdom)

Danmarks Jægerforbund.(afbud p.g.a.sygdom) Kredsrepræsentantskabsmøde Onsdag den 23. februar 2011 På AQUA Sø og Naturcenter, Vejlsøvej 55, 8600 Silkeborg. Program for repræsentantskabsmødet jævnfør indkaldelsen. 0. Velkomst ved formand Willi Dupont.

Læs mere

Protokollat over styrelsesmødet torsdag den 26. februar 2015 kl. 18.00 på Christian Paulsen-Skolen

Protokollat over styrelsesmødet torsdag den 26. februar 2015 kl. 18.00 på Christian Paulsen-Skolen 10.3.2015 AMI/Oe Protokollat over styrelsesmødet torsdag den 26. februar 2015 kl. 18.00 på Christian Paulsen-Skolen Til stede: Jytte Nickelsen, Søren Harnow Klausen, Per Gildberg, Niels Ole Krogh, Michael

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

Torsdag den 28. november 2013 kl. 19.30 Referat

Torsdag den 28. november 2013 kl. 19.30 Referat MØRKHØJ MENIGHEDSRÅD MØRKHØJVEJ 177 2730 HERLEV Menighedsrådsmøde Torsdag den 28. november 2013 kl. 19.30 Referat MR = menighedsrådet, MR-møde = menighedsrådsmøde Indledning I Menighedsrådet: Henrik V

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 30. januar 2012 kl. 19.00 Sted: Fåborg, Fåborghus Deltagere: Troels Sandager, Jesper Christiansen, Connie Ibsen, Birthe Skovbjerg Jens Peter Christensen, Lars Bo Niels Jørgen Nielsen,

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

R E F E R A T. Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring

R E F E R A T. Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring R E F E R A T Tid: Lørdag, den 26. januar 2019 kl. 9:30-11:50 Sted: Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring Deltagere: Henrik Møller Andersen Dronninglund HC Hartmann-Nielsen Hjørring

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

De faglige Miljøer. Odder Kommunes Ældreservice. Begrebsafklaring: Faglig miljø: Består af tovholder og ekspert.

De faglige Miljøer. Odder Kommunes Ældreservice. Begrebsafklaring: Faglig miljø: Består af tovholder og ekspert. Odder Kommunes Ældreservice Stenslund 6 8300 Odder Tlf: 87 80 32 43 E-mail: aeldreservice@odder.dk De faglige Miljøer Begrebsafklaring: Faglig miljø: Består af tovholder og ekspert. Odder, d Revideret

Læs mere

KTC klar med nyt udspil til Trængselskommissionen

KTC klar med nyt udspil til Trængselskommissionen KTC klar med nyt udspil til Trængselskommissionen Hvis trængslen skal reduceres, så skal det være nemt og attraktivt for pendlerne at springe mellem de forskellige trafikformer og vælge alternativer til

Læs mere

Referat af 3. Årsmøde i Industrigruppen bag Mejeriingeniøruddannelsen Den 3. september 2015 hos Arla Foods Branderup Mejeri

Referat af 3. Årsmøde i Industrigruppen bag Mejeriingeniøruddannelsen Den 3. september 2015 hos Arla Foods Branderup Mejeri Referat af 3. Årsmøde i Industrigruppen bag Mejeriingeniøruddannelsen Den 3. september 2015 hos Arla Foods Branderup Mejeri Referat den 15. september 2015 Formand Jens Termansen bød velkommen til dette

Læs mere

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D Institutforum den 5. november 2015 kl. 10-12 D120 + 2113-252 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Lars Emmerik Damgaard Knudsen, Ida Juul, Ditte Winther- Lindqvist, Lejf Moos, Linda Kragelund, Laura

Læs mere

Boligselskabet Domea København - Afdeling Gadekærvej

Boligselskabet Domea København - Afdeling Gadekærvej Boligselskabet Domea København - Afdeling Gadekærvej Referat fra ordinært afdelingsmøde onsdag den 20. februar 2013 kl. 19.00 i Prøvehallen v/spinderiet. Til stede var: 50 husstande repræsenteret Endvidere

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: Carolina Krystyna Magnowska, Karen Margrethe Callsen

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: Carolina Krystyna Magnowska, Karen Margrethe Callsen Møde den: 7. juni 2012, kl. 15.00-17.00 Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, lektor Bente

Læs mere

Møde i uddannelsesudvalget på læreruddannelsen den 7. februar 2017

Møde i uddannelsesudvalget på læreruddannelsen den 7. februar 2017 Dato & tid 7. februar 2017 kl. 14-16 Referent Sine Hadrup Sinding Afbud Inger Andersen (afventer ny udpegning), Anders Bülow (afventer ny udpegning), Jan Vistisen, Ane Marie Kristensen Deltagere Tue Hækkerup,

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 3 Referat 2.10.2014 Kl. 16:00-19:00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af formandskabet Sted: Afbud: Deltagere: Carlsbergvej 34, Hillerød, Mødelokale,

Læs mere

Årsmøde i partnerskabet

Årsmøde i partnerskabet Årsmøde i partnerskabet Et strategisk partnerskab finansieret af Rådet for Teknologi og Innovation med aktiv deltagelse og medfinansiering af mere end 125 partnere Karsten Arnbjerg-Nielsen 1 Udfordringer

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat til Handicaprådet

TÅRNBY KOMMUNE. Referat til Handicaprådet TÅRNBY KOMMUNE Referat til Handicaprådet Dato: 14.02.2013 Tidspunkt: 16.00 Sted: Mødelokale 209 Deltagere: Johnny Fredelund, Jan Jakobsen, Carsten Fuhr, Jørgen Maibom, Lars-Peter Brogaard Nielsen, Lis

Læs mere

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Filsti: P:\BIO - Uddannelsesudvalg\2010\08.03.2010\Referat 08.03.2010.docx Dato & tid Referent Afbud Udeblevet Deltagere 8.3.10, kl.14.00-16.00 Janne Meincke Henrik Løvendahl Jørgensen, Anne-Birgitte Rasmussen

Læs mere

Referat af møde i Jersey Avlsforum

Referat af møde i Jersey Avlsforum Referat af møde i Jersey Avlsforum Tid: Torsdag d. 5. maj 2011 Sted: Mødeleder: Referent: Til stede: Bygholm Landbrugsskole, Horsens Anders Levring Regitze Reinhold Jersey Avlsforum, Svenske repræsentanter,

Læs mere

Kirke Hyllinge Antennelaug

Kirke Hyllinge Antennelaug Referat fra ordinær generalforsamling tirsdag den 31. marts 2009 kl. 19.00 i Karleby Forsamlingshus, Karlebyvej 177, Store Karleby, 4070 Kr. Hyllinge. Antal fremmødte: 45 medlemmer, 6 bestyrelsesmedlemmer,

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET

Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 1. APRIL 2014 Forum Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET Møde

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN GRØFTHØJPARKEN

GRUNDEJERFORENINGEN GRØFTHØJPARKEN GRUNDEJERFORENINGEN GRØFTHØJPARKEN Højbjerg, den 25. juni 2012 Referat af ordinær generalforsamling onsdag den 30. maj 2012 kl. 19.00 i Ravnsbjergkirkens mødelokale. Dagsorden ifølge vedtægterne: a. Valg

Læs mere

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Kamille Smidt Rasmussen, Torben Sigsgaard, Thomas Vorup-Jensen, Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent)

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Kamille Smidt Rasmussen, Torben Sigsgaard, Thomas Vorup-Jensen, Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent) Møde den: 9. december 2015, kl. 14.00-17.00 Mødelokale 1.1, AU Konference center, Fredrik Nielsens Vej 2-4 Ph.d.-udvalgsmøde Dagsorden Deltagere: Christian Kanstrup Holm, Birgitte Mønster Christensen,

Læs mere

Grundejerforeningen DAMGAARDEN. Referat af 9. ordinære generalforsamling den. 25. marts 1997

Grundejerforeningen DAMGAARDEN. Referat af 9. ordinære generalforsamling den. 25. marts 1997 Grundejerforeningen DAMGAARDEN Referat af 9. ordinære generalforsamling den. 25. marts 1997 April 1997 Referat af: 9. ordinære generalforsamling i Grundejerforeningen DAMGÅRDEN Onsdag d. 25. marts 1997

Læs mere

REFERAT. Regionsgeneralforsamling i Region Hovedstaden MØDEDATO: 16. marts 2006 MØDELEDER: Punkt 1. Valg af dirigent Side

REFERAT. Regionsgeneralforsamling i Region Hovedstaden MØDEDATO: 16. marts 2006 MØDELEDER: Punkt 1. Valg af dirigent Side REFERAT Generalforsamling i Region Hovedstaden MØDETYPE: Regionsgeneralforsamling i Region Hovedstaden MØDEDATO: 16. marts 2006 MØDELEDER: Charlotte Bech MØDEREFERENT: Bernhard REFERATET UDSENDT: 10-04-2006

Læs mere

Referat af møde i Studienævnet for Journalistik torsdag den 15. maj 2008

Referat af møde i Studienævnet for Journalistik torsdag den 15. maj 2008 Studienævn for Journalistik 9. juni 2008 J.nr. 033/578 -/nie Referat af møde i Studienævnet for Journalistik torsdag den 15. maj 2008 I mødet deltog: Peter Bro, Signe Damgaard, Troels Mylenberg, Kristian

Læs mere

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal.

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges

Læs mere