Noget for livet... Mariagerfjord

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Noget for livet... Mariagerfjord"

Transkript

1 Noget for livet... Mariagerfjord

2 Pendlerkort - den røde skravering viser, hvor langt man kan køre fra Mariagerfjord på en time Velkommen... Til Mariagerfjord Udgivet af Noget for livet - i samarbejde med Mariagerfjord Kommune - og Mariagerfjord Erhvervsråd - Design og grafisk produktion: Mit Bureau - Foto: Mit Bureau, Philip Bo, Kiss Jönsson m.fl.

3 Simested Å Vive Vebbestrup HADSUND Østrup FÅRUP NØRAGER ROLD SKOV SKOLE BØRNEHAVE / DAGINSTITUTION UNGDOMSUDDANNELSE MUSIKSKOLE SVØMMEHAL IDRÆTSHAL LYSTBÅDEHAVN BIOGRAF BIBLIOTEK

4 Mariagerfjord Naturen er den røde tråd... Mariagerfjord Kommune har fået navn efter fjorden, der er midtpunktet i området og bringer store fornøjelser og mange naturoplevelser. Fjorden deler kommunen på tværs og der er kun én fast forbindelse over vandet, og derfor er Danmarks smukkeste fjord noget, vi forholder os til i det daglige, når vi bevæger os rundt i kommunen. Mennesker har altid bosat sig ved vand. I gamle dage fordi man levede af det og i dag, fordi vi gerne vil leve ved det. Kommunen er meget mere end bare fjorden. I den nordlige del har vi Rold Skov, og mod øst ligger de hvide sandstrande ved Kattegat. Derimellem er der skøn og varieret natur med rekordmange afmærkede cykel- og vandrestier også i de fredede naturområder. Der er indbyggere i Mariagerfjord Kommune, men vi vil så gerne være flere. Så kom på besøg og få en god oplevelse. Måske får du lyst til at bo her? Fjordlandet er placeret imellem Nordjylland og Østjylland med kort afstand til naturoplevelser og med gode pendlerafstande til rigtig mange byer, så det er et oplagt sted at slå sig ned. For her er der tid til at leve. Arbejdet skifter livet igennem men det er vigtigt at have en god base - det har man her! Centralt placeret i landet og med naturen lige uden for døren!

5 Hobro Mariagerfjords dynamo... Hobro ligger centralt i Mariagerfjord Kommune, og byens placering gør den lettilgængelig - såvel for regionens og kommunens indbyggere som for resten af den østjyske millionby, som Hobro er den nordligste del af. Smukt beliggende for enden af Mariager Fjord ligger Hobro, der er kommunens største by. Hobro har storbykarakter og er egnens hovedby på trods af dens beskedne størrelse. Her findes blandt andet et levende handelsliv, sygehus og politistation, samt ungdomshus, musikskole, teater, biograf, cafeer, masser af arbejdspladser og alle retninger af de gymnasiale ungdomsuddannelser. Hobro er en af landets ældste købstæder, og historien går langt tilbage - vikingerne boe de her, og byen er kendt for vikingeborgen Fyrkat. Hobro er stedet, hvis man gerne vil bo i en by, der har det hele, og som ligger centralt i landet. Her er attraktive byggegrunde og mange forskellige slags huse. Man kan få et lille byhus, et rækkehus, en stor nybygget villa eller man kan leje en lejlighed. Hobro har både motorvej og tog, og det er derfor en god pendlerby. Man siger, at vi kan nå arbejdspladser på en time, så der er nok at vælge imellem. Siden oltiden har der boet folk netop her. Her kunne datidens store forhindring - vandet - passeres!

6 Hadsund Mariagerfjords fjordby... Hadsund ligger smukt på begge sider af Mariager Fjord. Byen opstod omkring det gamle færgested. Færgen som i dag er erstattet af fjordens eneste broforbindelse. Med fjorden gennem byen er alle tæt på vandet, og det er svært, at finde en bolig uden en formidabel udsigt. Hadsund har mange spændende eje- og lejeboliger. Langs fjorden er der mulighed for at købe en bolig helt ned til vandet, nogle af dem er endda bygget helt ud i vandet. I Hadsund er der også rigtig gode byggegrunde tæt på fjorden. Placeret midt i det gamle vej net mellem Randers og Aalborg er byen hjemsted for mange pendlere, der arbejder i de større byer, men gerne vil have mere for pengene, og som sætter pris på det nære, velfungerende bymiljø midt i den fantastiske natur. Byen er helt perfekt for børnefamilier, der påskønner fritids- og friluftslivet. Skolen, som er en stor, moderne folkeskole med svømmehal, ligger side om side med Hadsund Idrætsanlæg. Der er et hav af sportsklubber og andre fritidstilbud - mange af dem med fjorden som træningsbane. Kulturlivet i Hadsund byder på et rigt foreningsliv, biograf, bibliotek, restauranter og caféer. Både handels- og erhvervsliv rummer mange arbejdspladser og med hele 3 virksomheds-/kontorfællesskaber, har Hadsund en blomstrende iværksætterkultur. Hadsund kan virkelig spille med musklerne, her findes blandt andet en roklub i verdensklasse!

7 Mariager Mariagerfjords smukke købstad... På sydsiden af Mariager Fjord ved en lille vig, ligger Rosernes By - Mariager. Dejlig centralt i området og med gode forbindelser mod Randers. Mariager er en velbevaret middelalderlig købstad med en enestående fjordnær og naturskøn beliggenhed. Miljøet i den gamle del af Mariager er helt specielt med en velbevaret bykerne med toppede brosten, roser og skønne gamle huse. Mariager blev grundlagt i middelalderen og voksede frem omkring klos tret, der var et af landets rigeste. Kirken er stadig byens vartegn og er en stor turistattraktion. Rundt om den middelalderlige og blomstrende bykerne er der en moderne og velfungerende by med boligkvarterer, daginstitutioner og en af landets bedste skoler. Her kan man bo i et af de fine bevaringsværdige huse i midtbyen, man kan bo i parcelhusområdet oppe ved skolen eller man kan bygge et nyt hus med fjordudsigt. Beboerne i Mariager holder af det gode liv og byen bærer den internationale CittaSlow titel. Målet er at øge livsglæden ved at fremme kvalitet, bæredygtighed og lokale produkter. Der fokuseres på nærhed og historie, og der drages stor omsorg for den romantiske gamle bykerne. Havnen er et naturligt centrum for byen og her findes meget aktivitet, idet fjorden rummer store muligheder for fritidsliv. Danmarks smukkeste fjord er ud for Mariager over 30 meter dyb!

8 Arden Mariagerfjords skovby... Arden ligger i den nordlige del af kommunen og har Rold Skov i baghaven. Rold Skov dækker 80 km 2 eller ha. I den centrale del mellem Buderupholm og Arden findes statsskoven, der udgør en fjerdedel. Her er der adgang overalt - hele døgnet og der findes et væld af vandre- og cykelruter, skiruter, bålpadser, lejrpladser og meget mere. Rold Skov udgør Danmarks største skovområde. Arden er en af de mange stationsbyer, der i forrige århundrede opstod langs banestrækningen, og i dag er det en velfungerende familieby. Byen er i særdeleshed karakteriseret ved et rigt foreningsliv med nybygget hal og et levende kulturhus med en ung brugergruppe. Arden har egen skole og daginstitutioner og der er nem adgang til ungdomsuddannelser og videregående uddannelser i Hobro og Aalborg. I Arden bor man tæt på skoven til en overkommelig pris og værdsætter man en by med et stærkt foreningsliv, fællesskab og masser af aktiviteter for børnene, er Arden et rigtig godt valg. Her har mange allerede etableret sig i deres første ejerbolig. I byen er der gamle villaer og parcelhuse men også et stort område med byggegrunde og nyopførte huse nær skolen. Rold Skov er Nordeuropas største kildeområde med mange klare kilder og drikkeklart vand!

9 Øster Hurup Mariagerfjords badeland... Øster Hurup er en perle. Samtidig er det Kattegat og Østkystens aktive ferieby med en helt fantastisk børnevenlig strand, der ligger så tæt på strøget, at man er lige ved at få sand mellem tæerne, når man handler. Øster Hurup er en gammel fiskerby med et stadigt aktivt fiskermiljø. Byen er velfungerende hele året, og befolkningen i området mangedobles i sommermånederne. Her oser byen af sydlandsk stemning og aktivitet. Området har over gode sommerhuse og campingpladserne langs kysten har årligt over overnatninger. Der er et subtropisk vandland, hvide og rene badestrande, gode muligheder for dykning, hovedgade med restauranter, caféer, butikker og diskoteker. Kort sagt danner Øster Hurup rammerne for et fantastisk feriemiljø. Øster Hurup har en rigtig hyggelig havn, der sommeren igennem anløbes af masser af sejlende turister og her findes alt, hvad en lystsejler har brug for. Havnen rummer hyggekroge med borde og bænke, og der findes både cafeteria, iskiosk og fiskehandel. Kystlandskabet, der er gammel havbund, er fladt og giver et godt udsyn. Området er hermed lettilgængeligt på cykel. Sommeren igennem er der et væld af forskellige arrangementer i området, hvor blandt andet Vildmosecentret danner gode rammer for aktivitet og naturoplevelser. Øster Hurup har 800 solskinstimer om året... - det er flere timer end på Bornholm!

10 Børneliv Mariagerfjords legeplads... I Mariagerfjord Kommune er der pasningsgaranti for alle børn. Kommunen har over 30 daginstitutioner fordelt over kommunen. Størstedelen af de små børn passes i dagpleje, men der er også kommunale vuggestuer og børnehaver samt flere private pasningstilbud. Flere af områdets institutioner har tilbud til børn med særlige behov. Børnene ønskes de bedste udviklingsbetingelser, og der fokuseres meget på relationer. Distrikterne for pasningstilbuddene følger skoledistrikterne, således følger børnene hinanden hele vejen op gennem børnelivet, hvilket giver dem tryghed. Børnelivet omfatter i høj grad aktivitets- og fritidsmuligheder. Der er mange muligheder for aktivitet i de mange idrætshaller, svømmehaller og idrætsanlæg, der ligger jævnt fordelt ud over hele kommunen. For de mindste er børneteater og koncerter på bibliotekerne et helt særligt tilbud, ligesom der er en meget aktiv børnefilmklub baseret på frivilligt arbejde. Fjorden giver mange muligheder for aktivitet gennem ro- og sejlklubber, men også i skoven findes der mange aktivitetsmuligheder med blandt andet legepladser, bålsteder og lejrpladser. Gode rammer giver et trygt børneliv med masser af muligheder og tilbud!

11 Uddannelse Mariagerfjords skoletaske... Kommunen har gennemført en gennemgribende strukturændring på skoleområdet. Det betyder at skolerne og skoledistrikterne i Mariagerfjord er fremtidssikrede. Kommunen er inddelt i distrikter, så man følges ad fra dagpleje/vuggestue over børnehave til skolestart. Det giver tryghed og gode relationer. Udover de kommunale skoler er der også privatskoler i flere byer. Kommunen er langt fremme, når det kommer til ungdomsuddannelser. Alle gymnasiale uddannelser kan tages på gymnasiet (STX og HTX) og handelsskole (HHX), herudover findes der VUC og teknisk skole. Efterskolerne trives også godt i området, og eleverne fra de forskellige efterskoler er med til at give variation og liv i bybilledet. Der findes et attraktivt og meget aktivt ungdomsmiljø med junior- og ungdomsklubber spredt rundt i kommunen, det uderstreges med det nye Ungdomshus i Hobro. Her hører ungdomsskolen også til og der er mange undervisnings- og fritidstilbud til de unge under 8 år. Ungdomsuddannelserne ligger hovedsageligt i Hobro, men der er gode busforbindelser til de andre byer. Der findes mange tilbud om undervisning og fritidsaktiviteter, og de unge er i høj grad selv medbestemmende. Politisk er de unge også aktive gennem et ungdomsråd, og det høres inden byrådet træffer beslutninger, der berører de unge. De unge har mulighed for selv at sætte dagsordenen i deres eget ungdomshus!

12 Kulturliv Mariagerfjords scenekant... Selvom man siger, at idrætsforeningerne findes i provinsen og de spændende kulturtilbud i storbyen, passer det ikke på Mariagerfjord. Her har vi noget af det hele. Et meget aktivt foreningsliv findes over hele kommunen med et væld af de traditionelle tilbud indenfor idræt og kultur. Vi er især stærke når det gælder gymnastik, fodbold, musik, løb/orienteringsløb, synkronsvømning, amatørteater og BMX cykling. Derudover har vi mange elitetilbud, der stikker langt ud over, hvad et område i provinsen normalt vil kunne udbyde. Vi har blandt andet et fodboldhold i. division og en roklub, der leverer OL vindere. Her findes en cykleklub, der fostrer dygtige cykelryttere og et pigekor i verdensklasse. Kunstetagerne i Hobro rummer en anerkendt kunstudstilling, der er værd at køre efter, og der findes egnsteater, biografer og en landskendt jazzklub. I kommunen finder man også Danmarks måske største byfest - Ambufesten i Hobro og Waterfestivalen i Hadsund. Desuden er der en række byfester og aktiviteter i byerne i hele kommunen. Skolerne gør en stor indsats for formidling af kultur til børn. Der er børneteaterforestillinger på bibliotekerne og en velfungerende børnebiografklub. Tag et smugkig og tjek eller Der er noget for enhver smag og især er der noget for børn og unge. Mariagerfjord Pigekor - det lyder måske lidt støvet... - men så skal du bare høre! Det er verdensklasse!

13 Testimonials Mariagerfjords guldkorn... Pia Andersen og Peter Tolberg - flyttede hertil fra Aalborg... Vi flyttede til Hobro fra Aalborg i 200. Vi havde allerede vore nuværende jobs, jeg i Aalborg og min kone i Århus. Så for at få en rimelig pendleafstand for os begge valgte vi Hobro. Byen ligger midt i det hele og der er kort afstand til både Randers, Viborg, Århus og Aalborg. Hvis vi nu en dag skal skifte arbejde, har vi et stort geografisk udvalg af muligheder i forhold til, hvor vi bor nu. Marianne Nielsen og Charles Peter Nielsen - flyttede hertil fra Slagelse... Efter vi bosatte os her, er det især naturen, der har imponeret os. Børnene tilbragte meget tid i naturen sammen med deres børnehave, da vi lige var flyttet hertil. Derfor fik de os hurtig lokket med ud og opleve den, især på de mange stier langs fjorden og vi var med det samme imponeret. Vi har gennem årene nydt godt af både områderne ved fjorden, herunder Bramslev Bakker, men også badestrandene ved Als. Ligeledes er områderne i Rold Skov og ved Madum Sø også flittigt besøgt, når familien skal ud i naturen. Hertil er Hobro et rigtig godt sted at bo især som børnefamilie. Mange har allerede taget springet og har bosat sig i Mariagerfjord - du er også velkommen!

14 Erhvervsliv Mariagerfjords myretue... Vi har stærke traditioner indenfor produktionsvirksomhederne med bl.a. byggeri, metal, fødevarer og miljø. Men nye sektorer blomstrer hurtigt i vores kommune - særligt er vi stolte over udviklingsvirksomhederne indenfor vind, brint og brændselsceller og for den store vækst indenfor medico-virksomheder. Det er videnstunge arbejdspladser, der gør områdets jobtilbud mere varierede og området har et meget stort antal af disse jobmuligheder. Mariagerfjord tilhører Danmarks elite, når det kommer til at hjælpe nye iværksættere. Hos Mariagerfjord Erhvervsråd kan man finde alt fra inspiration til rådgivning, samt lokalemuligheder og finansiering. Så har du en god idé - har vi innovative hoveder, der kan hjælpe dig. Mariagerfjord Erhvervsråd er et aktiv for virksomheder og iværksættere - ingen opgave er for stor og ingen er for lille - tøv ikke med at tage kontakt! De iværksættere, der specielt satser på vækst og flere arbejdspladser kaldes vækstiværksættere. Disse findes også i et uforholdsmæssigt stort antal i Mariagerfjord Kommune. Selv midt i en lavkonjuktur kan man fra Mariagerfjord Kommune nå arbejdspladser i det omkransende område indenfor en pendleafstand på en time. Vi kan også selv. I Mariagerfjord Kommune er der lokale arbejdspladser, og vi har hver dag pendlere, der kører hertil for at arbejde lokale arbejdspladser og indpendlere! arbejdspladser inden for times kørsel!

15 Virksomheder Mariagerfjords arbejdspladser... En lang række virksomheder findes her allerede, blandt andet: Akzo Nobel Salt A/S Arla Foods DS Gruppen FLSmidth R&D Center Dania Hedegaard Foods A/S JKF Industri A/S Beauté Pacifique Nilfisk Advance A/S NOPA A/S Rockwool A/S Sintex A/S Urtekram International A/S Dantherm Power SerEnergy Bæchs Conditori A/S SpaceCom Elcold Reo-Pack A/S Myhlenberg... og mange, mange flere! - Her er dog stadig plads til din virksomhed! Der findes også en række offentlige arbejdspladser f.eks. sygehus, politistation, tinglysningsret, gymnasier, teknisk skole og i plejesektoren en række institutioner. Der er mange gode grunde til at etablere virksomhed i Mariagerfjord!

+ + + 10.000 kr. extra hver måned!

+ + + 10.000 kr. extra hver måned! + + + 10.000 kr. extra hver måned! LÆS MERE OM NÆSTE VIP-TUR PÅ MARIAGERFJORD.COM 2 Har du brug for at vide mere om vores dejlige områder i Mariagerfjord eller næste VIP-tur? Så kontakt os gerne: Erhvervsdirektør

Læs mere

Foto: Østdansk Turisme VELKOMMEN TIL PRÆSTØ TÆTTERE PÅ PRÆSTØ

Foto: Østdansk Turisme VELKOMMEN TIL PRÆSTØ TÆTTERE PÅ PRÆSTØ VELKOMMEN TIL PRÆSTØ Foto: Østdansk Turisme TÆTTERE PÅ PRÆSTØ Foto: Østdansk Turisme VELKOMMEN TIL PRÆSTØ Præstø er en gammel købstad med 3.864 indbyggere smukt beliggende ved fjorden. De brolagte gader

Læs mere

VELKOMMEN TIL NORDDJURS KOMMUNE VELKOMMEN KOMMUNEN HAR ET INDBYGGERTAL PÅ OG ET SAMLET AREAL PÅ GODT 721 KM 2

VELKOMMEN TIL NORDDJURS KOMMUNE VELKOMMEN KOMMUNEN HAR ET INDBYGGERTAL PÅ OG ET SAMLET AREAL PÅ GODT 721 KM 2 VELKOMMEN VELKOMMEN TIL NORDDJURS KOMMUNE Det er os en stor glæde og fornøjelse at byde dig/jer velkommen til. Vi er glade for, at du har valgt at bosætte dig her, og står klar til at hjælpe dig med at

Læs mere

BYG JERES HUS I EN ÆBLELUND TÆT VED HAVET

BYG JERES HUS I EN ÆBLELUND TÆT VED HAVET STOLPEGAARD - FÆLLES FACILITETER ET STENKAST FRA HAVET UNIK PLACERING INDFLYTNINGSKLAR FRA 2,7 MIO. KR. GØR DRØMMEN TIL VIRKELIGHED: BYG JERES HUS I EN ÆBLELUND TÆT VED HAVET Byg jeres drømmehus i det,

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst

Læs mere

Dronningborg. Udviklingsareal Tjærby dige Lokalplan 557

Dronningborg. Udviklingsareal Tjærby dige Lokalplan 557 Dronningborg Udviklingsareal Tjærby dige Lokalplan 557 Byens bedste beliggenhed Kongelig udsigt Dronningborg Bydelen Dronningborg er beliggende i den nordøstlige del af Randers By og er et af de mest attraktive

Læs mere

Nonnebuen / Munkebuen

Nonnebuen / Munkebuen Nonnebuen / Munkebuen 1 Matr. nr: Adresse: Antal grunde Overtagelse Nonnebuen Nonnebuen/Munkebuen 28 Ultimo 2014 Infrastruktur Grundene ligger i et roligt område ikke langt fra Hillerødmotorvejen, som

Læs mere

Eksklusive byggegrunde - midt i naturen og tæt på byen

Eksklusive byggegrunde - midt i naturen og tæt på byen Eksklusive byggegrunde - midt i naturen og tæt på byen Stisystemer til skole og Hedensted centrum - tæt på én af Danmarks flotteste golfbaner HEDENSTED Skab din helt egen boligdrøm i Lille Dalby Bakker

Læs mere

Velkommen til. Silkeborg kommune. Silkeborg Kommune Rådhuset Søvej 1-3 8600 Silkeborg Tlf: 89 20 80 00

Velkommen til. Silkeborg kommune. Silkeborg Kommune Rådhuset Søvej 1-3 8600 Silkeborg Tlf: 89 20 80 00 Velkommen til Silkeborg kommune Rådhuset Søvej 1-3 8600 Silkeborg Et skridt ind i fremtiden Velkommen til Et par nyttige kontaktoplysninger er en dynamisk kommune med ca. 85.000 indbyggere. Kommunen råder

Læs mere

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Side 1 Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Svar status Ikke svaret Afvist

Læs mere

Mere industri. Adgang til natur. (meget) bedre intergration = aktivt medborgerskab. Cykelstier til Bording, Herning + Harrild Hede

Mere industri. Adgang til natur. (meget) bedre intergration = aktivt medborgerskab. Cykelstier til Bording, Herning + Harrild Hede Kommunes største by 15.855 indbyggere *pr. 1. januar 2014 Ungdomsmiljø Bedre byplanlægning m.h.t. arkitektur Turister! Meget mere aktivt torv Mere industri (meget) bedre intergration = aktivt medborgerskab

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst i arbejdspladser, service,

Læs mere

Tandlæge på deltid eller heltid

Tandlæge på deltid eller heltid Tandlæge på deltid eller heltid Den Kommunale Tandpleje i Holstebro søger en dygtig tandlæge med tiltrædelse 01.01.14 eller hurtigst muligt herefter. Der er ansøgningsfrist den 13.12.13 med morgenposten

Læs mere

Souschef med stedfortræderfunktion

Souschef med stedfortræderfunktion Souschef med stedfortræderfunktion Den Kommunale Tandpleje i Holstebro søger en dygtig souschef med tiltrædelse 01.01.14 eller hurtigst muligt herefter. Der er ansøgningsfrist den 13.12.13 med morgenposten

Læs mere

ET ERHVERVSLIV I VÆKST

ET ERHVERVSLIV I VÆKST 2013 ET ERHVERVSLIV I VÆKST MED ATTRAKTIVE JOBMULIGHEDER Find dit næste job i Frederikshavn Kommune Et attraktivt sted at bo I Frederikshavn Kommune ser vi fremad. Her er man ikke er bange for at tænke

Læs mere

KILDESKOVEN UDSTYKNINGSPROJEKT VED BENLØSE SKOVBY

KILDESKOVEN UDSTYKNINGSPROJEKT VED BENLØSE SKOVBY KILDESKOVEN UDSTYKNINGSPROJEKT VED BENLØSE SKOVBY RINGSTED KOMMUNE I RIVENDE UDVIKLING Kender man lidt til Ringsted, forstår man godt hvorfor det er en kommune i rivende udvikling. Erhvervslivet er i stærk

Læs mere

Brønderslev. Tid til dig og din familie

Brønderslev. Tid til dig og din familie Tid til dig og din familie Tæt på hele verden giver dig mulighed for at køre til det meste på en halv time! Tæt på Nordsøen Oceanarium Tid til dig og din familie I er alt tæt på, uanset om du vælger at

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

Velkommen i nabolaget

Velkommen i nabolaget Velkommen i nabolaget Velkommen til Hillerød Kommune og livet som Hillerødborger Vi har lavet denne folder som et lille bidrag til, at du kommer godt i gang med at bo i Hillerød Kommune. På de næste sider

Læs mere

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition Vi ønsker mangfoldighed og sammenhæng nær & DYNAMISK Derfor vil vi styrke og udbygge kommunen, så hvert område bruger sin egenart og sine specielle kvaliteter

Læs mere

FJORDDRAGET I HOLBÆK

FJORDDRAGET I HOLBÆK FJORDDRAGET I HOLBÆK SKØNNE GRUNDE I HARMONI MED NATUREN 03 30 27 14 28 25 23 16 26 21 24 19 12 10 18 8 20 22 17 Opføres senere 6 4 15 2 13 29 GRUNDE 11 9 Udsigt til fjorden og markerne og tæt på alle

Læs mere

VIKINGEPARKEN HOBRO 24 ATTRAKTIVE GRUNDE HELT TÆT PÅ HOBRO MIDTBY

VIKINGEPARKEN HOBRO 24 ATTRAKTIVE GRUNDE HELT TÆT PÅ HOBRO MIDTBY VIKINGEPARKEN HOBRO 24 ATTRAKTIVE GRUNDE HELT TÆT PÅ HOBRO MIDTBY VIKINGEPARKEN HOBRO UDLEV BOLIGDRØMMEN Nu kan jeres byggedrøm realiseres... Drømmer I om at opføre jeres egen bolig midt i den smukke danske

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

V I L I G S A T A L O G

V I L I G S A T A L O G 2 0 0 8 dviklingsrådet Hll Helle Øtd Øst dækker gerbæk ktorskoledistrikt t ikt. Heri ligger byerne Hjortkjær, Årre, Fåborg, gerbæk og tarup ofterup. er sidder i udviklingsråd dikli ådhll Helle Øt Øst:

Læs mere

Find din drømmebolig i Vejen Kommune

Find din drømmebolig i Vejen Kommune Find din drømmebolig i Vejen Kommune FLYTTILVEJEN.DK HJERTET AF SYDDANMARK 1 NOGLE BRUGER HELE LIVET PÅ AT FINDE LYKKEN ANDRE FLYTTER TIL VEJEN KOMMUNE NOGLE BETALER KASSEN FOR AT BO SMÅT ANDRE FLYTTER

Læs mere

Vrå. Publiceret af Cathrine Borg 10 december 2015 klokken 15:12 Powered by Enalyzer

Vrå. Publiceret af Cathrine Borg 10 december 2015 klokken 15:12 Powered by Enalyzer Vrå Publiceret af Cathrine Borg 10 december 2015 klokken 15:12 Powered by Enalyzer Side 1 Vrå Publiceret af Cathrine Borg 10 december 2015 klokken 15:12 Powered by Enalyzer Svar status Ikke svaret Afvist

Læs mere

Tårs. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer

Tårs. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Tårs Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Skriv en overskrift til indledningen Skriv en indledning Tårs Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01

Læs mere

Derfor skal du vælge Varde Kommune

Derfor skal du vælge Varde Kommune Derfor skal du vælge Varde Kommune for gode oplevelser i Varde Kommune www.vardepaahovedet.dk 2 Indhold 2 Skole og uddannelse 3 Børn og dagtilbud 4 Naturoplevelser 5 Kultur, sport og fritid 6 Sundhed 7

Læs mere

Fagenhedsaftale. Dialog- og aftalestyring. Kultur og Fritidsområdet. Dialog og aftalestyring Kultur og Fritidsområdet - Fagenhedsaftale

Fagenhedsaftale. Dialog- og aftalestyring. Kultur og Fritidsområdet. Dialog og aftalestyring Kultur og Fritidsområdet - Fagenhedsaftale Dialog- og aftalestyring Kultur og Fritidsområdet Fagenhedsaftale Aftale for 2012 og 2013 Side 1 af 9 Indhold: Kommunens overordnede visioner for indgåede aftaler 3 Fra vision til handling - hierarki 5

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser.

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige boliggrunde tæt på by, indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til fælleden. Dato 6.06.205 Version 0 Revideret - SIKALEDDET

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Som afslutning på fællestimen med borgmester Holger Schou Rasmussen den 7. september blev eleverne bedt om elektronisk at færdiggøre følgende sætning:

Som afslutning på fællestimen med borgmester Holger Schou Rasmussen den 7. september blev eleverne bedt om elektronisk at færdiggøre følgende sætning: Som afslutning på fællestimen med borgmester Holger Schou Rasmussen den 7. september blev eleverne bedt om elektronisk at færdiggøre følgende sætning: Nakskov er en dejlig by, men jeg kunne godt tænke

Læs mere

Radikal Politik i Skive Kommune

Radikal Politik i Skive Kommune Radikal Politik i Skive Kommune En gevinst for landskaberne i Salling, for fjordmiljøet ved vore kyster, for forebyggelse og sundhed for den enkelte, for et aktivt kultur og fritidsliv og for uddannelsesniveauet

Læs mere

Nr. Felding All Inclusive tæt på Holstebro.

Nr. Felding All Inclusive tæt på Holstebro. Nr. Felding All Inclusive tæt på Holstebro. Nr. Felding ligger i naturskønt område tæt på Holstebro (4 km til centrum) En landsby hvor nærhed, fællesskab og udvikling er i fokus. Nr. Felding er et dynamisk

Læs mere

Åbning af Camp Mariagerfjord. 1. februar 2008. Hotel Amerika, Hobro. Fremtidsbillede af Mariagerfjord landdistrikter anno 2025

Åbning af Camp Mariagerfjord. 1. februar 2008. Hotel Amerika, Hobro. Fremtidsbillede af Mariagerfjord landdistrikter anno 2025 Åbning af Camp Mariagerfjord. 1. februar 2008. Hotel Amerika, Hobro. Fremtidsbillede af Mariagerfjord landdistrikter anno 2025 Forestil jer, at året er 2025 og vi ser tilbage på udviklingen i Mariagerfjord

Læs mere

Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del Bilag 242 Offentligt

Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del Bilag 242 Offentligt Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del Bilag 242 Offentligt KOV1_Kvadrat_RØD KOLDING KOMMUNE Den jyske politiuddannelse i Kolding 3 Derfor er Kolding det mest oplagte valg Kolding Kommune og vores samarbejdspartnere

Læs mere

Vejdæmningen forbinder Helnæs med Fyn

Vejdæmningen forbinder Helnæs med Fyn Med vilje og hjerte Vejdæmningen forbinder Helnæs med Fyn Forord Med vilje og hjerte beskriver vores fælles fremtid, og hvordan vi sammen borgere, virksomheder og kommune skaber udvikling og det gode liv.

Læs mere

en landsby i stærk udvikling

en landsby i stærk udvikling Lyne en landsby i stærk udvikling Ansvarlig: Arbejdsgruppen Lyne December 2009 Foto: Gunnar Schmidt Indhold Indhold 2 Lyne s lokal historie 3 Lokal analyse...3 Befolkningsanalyse..4 Input.4 Hvad viser

Læs mere

Din guide til SilkeborgMotorvejen

Din guide til SilkeborgMotorvejen Din guide til SilkeborgMotorvejen Oplev med 130 i timen SilkeborgMotorvejen er ikke bare en almindelig motorvej. Den passerer gennem Silkeborg by og noget af det smukkeste landskab, Danmark har at byde

Læs mere

GOLFPARKEN FREDERIKSHAVN

GOLFPARKEN FREDERIKSHAVN GOLFPARKEN FREDERIKSHAVN - byens bedste grunde til byens bedste priser! GOLFPARKEN FREDERIKSHAVN Attraktive byggegrunde fra kr. 345.000 inkl. moms FREDERIKSHAVN uge02 Golfparken image brochure1.indd 1

Læs mere

Kongslunden Lejligheder og rækkehuse til leje

Kongslunden Lejligheder og rækkehuse til leje Kongslunden Lejligheder og rækkehuse til leje - 45 arkitekttegnede boliger - Skønne solfyldte haver og balkoner - Grønne fællesarealer - Tæt på skov og sø Adresse: Ellebrinken 136-172 Lystrup, Århus www.kongslunden.dk

Læs mere

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

Junivej, Horsens. Type 115/30-125/37

Junivej, Horsens. Type 115/30-125/37 , Type 115/30-125/37 Overmarksvej Centrum Centrum består af ca. 52.000 indbyggere og ligger for enden af Fjord. Byen er inde i en stor udviklingsfase med ny industri, og flere virksomheder udvider allerede

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

VENSTRE NORDFYN. Venstres valgprogram KV13

VENSTRE NORDFYN. Venstres valgprogram KV13 VENSTRE NORDFYN Venstres valgprogram KV13 FAMILIELIVET Venstre arbejder for mere målrettede indsatser i børn- og ungeinstitutionerne i Nordfyns Kommune. Samarbejdet mellem børn, forældre og institutioner

Læs mere

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Vi bevæger os fremad Silkeborgmotorvejen er ikke nogen almindelig motorvej. Den passerer gennem Silkeborg by og noget af det smukkeste landskab, Danmark har at byde på.

Læs mere

Kongslunden Lejligheder og rækkehuse til leje

Kongslunden Lejligheder og rækkehuse til leje Kongslunden Lejligheder og rækkehuse til leje - 45 arkitekttegnede boliger - Skønne solfyldte haver og balkoner - Grønne fællesarealer - Tæt på skov og sø Adresse: Ellebrinken 136-172 Lystrup, Århus www.kongslunden.dk

Læs mere

KÆRUP PARK. Tæt på Ringsted Centrum. 41 attraktive grunde i skønne naturomgivelser. - siden 1972

KÆRUP PARK. Tæt på Ringsted Centrum. 41 attraktive grunde i skønne naturomgivelser. - siden 1972 KÆRUP PARK Tæt på Ringsted Centrum 41 attraktive grunde i skønne naturomgivelser - siden 1972 Inspiration og valgfrihed Hos HusCompagniet tilbyder vi det individuelle kvalitetshus. Hos os kan I vælge præcis

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

Vejen Byråd Politikområder

Vejen Byråd Politikområder Vejen Byråd 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Vejen Kommune Foto: Colourbox og Vejen Kommune Ordrenr.: 863-18 Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Juni 2018 Vejen Byråd Vejen Kommune er et godt sted, hvor det gode

Læs mere

JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED. Jungshoved et sving ud i naturen

JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED. Jungshoved et sving ud i naturen JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED Jungshoved et sving ud i naturen Foto Tage Klee Lokal udviklingsplan for Jungshoved, Vordingborg kommune, vedtaget på borgermøde juni 2016 Handlingsplan

Læs mere

BØRNE- KULTURUGE MAJ MARIAGERFJORD UD I VERDEN UDSYN OG INDBLIK

BØRNE- KULTURUGE MAJ MARIAGERFJORD UD I VERDEN UDSYN OG INDBLIK BØRNE- 2019 KULTURUGE MARIAGERFJORD UD I VERDEN UDSYN OG INDBLIK 20.-24.MAJ PRAKTISK INFO: Alle aktiviteter foregår i uge 21, fra mandag d. 20. maj - fredag d. 24. maj. Den specifikke målgruppe, står beskrevet

Læs mere

Familieferie med hygge, aktiviteter og oplevelser

Familieferie med hygge, aktiviteter og oplevelser Familieferie med hygge, aktiviteter og oplevelser Velkommen til en verden af oplevelser Feriehus inkl. fri entré til tropisk badeland, gratis børneunderholdning og slutrengøring Garanti for hyggelige feriedage

Læs mere

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035 Visioner for fremtidens Køge Nord Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035. The triangle of growth Befolkningsudviklingen 2012-2030 (prog. 2011) God infrastruktur ved Køge

Læs mere

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum.

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum. Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 Sådan gør vi I Næstved Kommune har vi en vision med fokus på bosætning der hedder Mærk Næstved Godt liv for familien 2014-17. Visionen

Læs mere

Syrengården. inspireret af Henning Larsen Architects. 18 ejerboliger i ét plan på 100-115 m² i naturskønt område i Holbæk.

Syrengården. inspireret af Henning Larsen Architects. 18 ejerboliger i ét plan på 100-115 m² i naturskønt område i Holbæk. Syrengården inspireret af Henning Larsen Architects 18 ejerboliger i ét plan på 100-115 m² i naturskønt område i Holbæk Kom tæt på boligerne med de markante karnapper De eksklusive boliger fremstår lyse

Læs mere

Hotel Kalvø - Frederikssund - side 1. Hotel Kalvø. Kommende og nyopført hotel i Frederikssund

Hotel Kalvø - Frederikssund - side 1. Hotel Kalvø. Kommende og nyopført hotel i Frederikssund Hotel Kalvø - Frederikssund - side 1 Hotel Kalvø Kommende og nyopført hotel i Frederikssund Fantastisk beliggenhed og udsigt direkte til Roskilde Fjord Hotel Kalvø - Frederikssund - side 2 Hotel Kalvø

Læs mere

Blomstrende landsby, Bøjden gruppen

Blomstrende landsby, Bøjden gruppen Blomstrende landsby, Bøjden gruppen Rapport/konklusion fra gruppemøder, sommeren 2012. Førstehåndsindtryk Fra Siversbjerg : Flot udsigt! En fin og fartdæmpende chikane af den lange, lige, landevej. Derefter

Læs mere

Vordingborg Kommune er storbyens sundeste og smukkeste forhave, summende af aktivitet, med internationalt udsyn og et blomstrende erhvervsliv.

Vordingborg Kommune er storbyens sundeste og smukkeste forhave, summende af aktivitet, med internationalt udsyn og et blomstrende erhvervsliv. Strategi for implementering af visionen Vordingborg Kommune er storbyens sundeste og smukkeste forhave, summende af aktivitet, med internationalt udsyn og et blomstrende erhvervsliv. Indhold Indledning...3

Læs mere

Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser.

Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde til boligformål på kanten mellem by og land - tæt på indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til rekreative områder.

Læs mere

Odense fra stor dansk by - til dansk storby

Odense fra stor dansk by - til dansk storby Odense fra stor dansk by - til dansk storby Odense hovedby og vækstdriver Odense er Danmarks 3. største by og der bor ca. 194.000 indbyggere i kommunen Odense dækker et areal på 306 km2 Odense har ca.

Læs mere

Politiskolen til Skive Skive et oplagt match for en politiskole i det midt og vestjyske.

Politiskolen til Skive Skive et oplagt match for en politiskole i det midt og vestjyske. Politiskolen til Skive Skive et oplagt match for en politiskole i det midt og vestjyske www.skive.dk Velkommen til politiskolen i Skive Skive Kommune kan byde politiskolen og skolens studerende på et godt

Læs mere

Grib chancen. Flyt til Vorbasse. Få mere tid Giv familien flere muligheder Bo billigt

Grib chancen. Flyt til Vorbasse. Få mere tid Giv familien flere muligheder Bo billigt Grib chancen Flyt til Vorbasse Få mere tid Giv familien flere muligheder Bo billigt Hvis du får chancen for at flytte til Vorbasse, skal du gribe den. «Billund er BØRNENES HOVEDSTAD og Vorbasse er derfor

Læs mere

Dejlig Penthouselejlighed i Bektas ved Alanya

Dejlig Penthouselejlighed i Bektas ved Alanya N Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk Danmark Tel.: + 45 7021 0706 Fax: + 45 7021 0705 www.hexacon-realestate.dk Dejlig Penthouselejlighed i Bektas ved Alanya 195.000 Euro N Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VOLDUM

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VOLDUM Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VOLDUM Landbyrådsrepræsentanten fra Voldum og Lokalrådet i Voldum inviterede

Læs mere

H V O R D A N V I L D U B O?

H V O R D A N V I L D U B O? H V O R D A N V I L D U B O? #brønderslevkommune Store grunde til salg i Brønderslev Nord Det gode liv tæt på natur K O N TA K T : K N U D E R I K S Ø R E N S E N / B I R G I T O L E S E N T L F. : + 4

Læs mere

Tømmerby og Lild sogne mangler en præst.

Tømmerby og Lild sogne mangler en præst. Tømmerby og Lild sogne mangler en præst. Måske er det dig 3 kirker og 2 sogne søger 1 præst - der har lyst til at flytte til vores dejlige egn, midt mellem hav og fjord, hvor der er højt til himlen, og

Læs mere

FAKTAARK DEN PÆNE FORSTAD Hvordan skaber vi mere og bedre idræt og bevægelse i den pæne forstad?

FAKTAARK DEN PÆNE FORSTAD Hvordan skaber vi mere og bedre idræt og bevægelse i den pæne forstad? Det brændende spørgsmål FAKTAARK DEN PÆNE FORSTAD Hvordan skaber vi mere og bedre idræt og bevægelse i den pæne forstad? Den pæne forstads centrale karakteristika Definition af den pæne forstad Her defineres

Læs mere

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune NORDDJURS KOMMUNE Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune Landdistriktspolitik 2013 2016 1. Indhold 2. Indledning...2 3. Fakta om Norddjurs Kommune...3 4. Mål og udviklingstemaer...4 4.1. Dialog, samarbejde

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

BOSÆTNINGSPOLITIK 2013

BOSÆTNINGSPOLITIK 2013 BOSÆTNINGSPOLITIK 2013 Randers Kommune Temamøde byrådet d. 25. oktober 2012 Negativ vækst Vækst i tilflytning Positiv vækst Gevinstkommuner Udviklingskommuner Herning Viborg Kolding Odense Esbjerg Vesthimmerlands

Læs mere

Introduktion for byrådet

Introduktion for byrådet Introduktion for byrådet Slagelse, 13. Januar 2014 En vision bliver til En politisk skabende 1-årig proces Grundig analyse af Slagelse Kommunes udfordringer og styrker Slagelse Kommune Vision Et enigt

Læs mere

Fjordlivet i Mellerup

Fjordlivet i Mellerup MELLERUP I Mellerup lever vi det gode og aktive liv. Byen, naturen og menneskene - alle er præget af Randers Fjord og de mange muligheder den giver. Det er Fjordlivet. Fjordlivet i Mellerup Mellerup landsby

Læs mere

Infrastruktur, forslag til forandringer:

Infrastruktur, forslag til forandringer: Infrastruktur, forslag til forandringer: 1. Vejnettet skal planlægges, så byerne bindes tættere sammen. I den forbindelse skal bl.a. en mulig vejforbindelse fra Veng til Galten vurderes. Skal ses som et

Læs mere

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR.

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. Deltakvarteret - den første bydel i Vinge VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. 1 Frederikssund Naturområder Vinge er en helt ny by i Frederikssund Kommune. I Vinge får du det bedste fra byen og naturen

Læs mere

Århus og Østjylland i fremtiden Byggeri, udbygning og bolig. Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker www.fremforsk.dk

Århus og Østjylland i fremtiden Byggeri, udbygning og bolig. Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker www.fremforsk.dk Århus og Østjylland i fremtiden Byggeri, udbygning og bolig Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker www.fremforsk.dk Byer i fremtiden Den flettede by funktionerne blandet Virksomheden uden hovedsæde De

Læs mere

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK INDLEDNING Vordingborg Kommunes erhvervspolitik danner den overordnede ramme for kommunens arbejde med erhvervsudvikling og skal medvirke til at virkeliggøre Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Engelsk 2015. Datoer:

Engelsk 2015. Datoer: Cambridge 16-19 år Engelsk 2015 Den kendte universitetsby Cambridge ligger ca. 90 minutters kørsel nord for London. Cambridge universitet består af flere colleges, der alle samlet kaldes Cambridge University.

Læs mere

Boligefterspørgsel, bosætning og planstrategi i Assens Kommune. Jesper Bo Jensen, ph.d. fremtidsforsker

Boligefterspørgsel, bosætning og planstrategi i Assens Kommune. Jesper Bo Jensen, ph.d. fremtidsforsker Boligefterspørgsel, bosætning og planstrategi i Assens Kommune Jesper Bo Jensen, ph.d. fremtidsforsker Privat forbrug (Gennemsnitlig stigning 2,6% p.a.) Mængdeindeks 9000 8000 7000 6000 5000 4000 3000

Læs mere

Landsbyer i Faaborg-Midtfyn Kommune

Landsbyer i Faaborg-Midtfyn Kommune Landsbyer i Faaborg-Midtfyn Kommune 72 byer og landsbyer at tage vare på Faaborg-Midtfyn Kommune er Fyns største rent geografisk. 51.735 indbyggere ca. 75 % af dem bor i kommunens mindre byer og landsbyer

Læs mere

Freestyle 2015. Engelsk 2015. Cambridge 16-19 år. Bournemouth 16-17 år 19.175 25.725 32.275 14.640 19.665 24.685

Freestyle 2015. Engelsk 2015. Cambridge 16-19 år. Bournemouth 16-17 år 19.175 25.725 32.275 14.640 19.665 24.685 er en sprogrejse for dig fra 16 år, som gerne vil have nogle ugentlige aktiviteter og udflugter Cambridge 16-19 år Engelsk 2015 Den kendte universitetsby Cambridge ligger ca. 90 minutters kørsel nord for

Læs mere

Velkommen til Strandkanten. - med tæerne i havet og byen i ryggen

Velkommen til Strandkanten. - med tæerne i havet og byen i ryggen Velkommen til Strandkanten - med tæerne i havet og byen i ryggen Da Strandkanten endnu ikke er færdigbygget, er brochurens billeder af bygningen og interiør ikke rigtige fotos, men såkaldte arkitekt 3D

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

Mål og indsatser for øget bosætning i Odder Kommune. Mål for bosætningsstrategi. Indsatser: Erhverv og jobskabelse. Indsatser: Kultur- og fritidsliv

Mål og indsatser for øget bosætning i Odder Kommune. Mål for bosætningsstrategi. Indsatser: Erhverv og jobskabelse. Indsatser: Kultur- og fritidsliv Mål og indsatser for øget bosætning i Odder Kommune Mål for bosætningsstrategi Indsatser: Bolig Indsatser: Erhverv og jobskabelse Indsatser: Kultur- og fritidsliv Indsatser: Handel og bymiljø Indsatser:

Læs mere

Unik Penthouselejlighed i Alanya, Cikcilli

Unik Penthouselejlighed i Alanya, Cikcilli Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk Danmark Tel.: + 45 7021 0706 Fax: + 45 7021 0705 www.hexacon-realestate.dk Unik Penthouselejlighed i Alanya, Cikcilli 248.000 Euro Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk

Læs mere

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 Sådan gør vi I Næstved Kommune har vi en vision med fokus på bosætning der hedder Mærk Næstved Godt liv for familien 2014-17. Visionen

Læs mere

BYLIV I ALLERØD. facebook.com/mitallerod/

BYLIV I ALLERØD. facebook.com/mitallerod/ BYLIV I ALLERØD facebook.com/mitallerod/ BYEN MIDT I SKOVEN MENNESKER Med et støt stigende befolkningstal er Allerød en attraktiv erhvervs- og bosætningskommune. Vi ligger i hjertet af Nordsjælland tæt

Læs mere

Ikke blot et sted man bor - her lever man!

Ikke blot et sted man bor - her lever man! Ikke blot et sted man bor - her lever man! Struer Boligselskab Struer Boligselskab er et alment boligselskab, der siden 1948 har opført og udlejet boliger i Struer Kommune. Vi råder i dag over cirka 500

Læs mere

Forord... 4. Norddjurs Kommunes ungdomspolitik... 5. Inddragelse og demokrati... 6. Fritid og kultur... 9. Sundhed og trivsel...

Forord... 4. Norddjurs Kommunes ungdomspolitik... 5. Inddragelse og demokrati... 6. Fritid og kultur... 9. Sundhed og trivsel... Ungdomspolitik Indholdsfortegnelse Forord... 4 Norddjurs Kommunes ungdomspolitik... 5 Inddragelse og demokrati... 6 Fritid og kultur... 9 Sundhed og trivsel... 10 Skole, uddannelse og job... 13 Bolig

Læs mere

Velkommen til Søndre Havn

Velkommen til Søndre Havn Velkommen til Søndre Havn På Søndre Havn i Køge er den tidligere erhvervshavn godt på vej til at blive omdannet til et attraktivt og levende boligområde med adgang til badestrand, strandeng og grønne områder.

Læs mere

Hot at bo i provinsen. Jesper Bo Jensen, ph.d. fremtidsforsker

Hot at bo i provinsen. Jesper Bo Jensen, ph.d. fremtidsforsker Hot at bo i provinsen Jesper Bo Jensen, ph.d. fremtidsforsker Privat forbrug (Gennemsnitlig stigning 2,6% p.a.) Mængdeindeks 9000 8000 7000 6000 5000 4000 3000 2000 1000 0 1846 1859 1872 1885 1898 1911

Læs mere

Diskussionspapir 17. november 2014

Diskussionspapir 17. november 2014 Diskussionspapir 17. november 2014 Tema 5: Tiltrækning af arbejdskraft og pendling Forberedt for Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter til konference Industrien til debat. Højtuddannede er en kilde

Læs mere

Bystrategi for Augustenborg

Bystrategi for Augustenborg Bystrategi for Indhold Byens identitet... side 3 Baggrunden for bystrategierne... side 3 Inddragelse af s borgere... side 4 Selve bystrategien... side 5 De fire fokusområder Natur og landskab Udfoldelse

Læs mere

Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler?

Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler? Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler? Et erhvervsliv i vækst, som har brug for dig 2 Vækst, innovation og gode

Læs mere

De nye flyttemønstre og kravene for at blive et godt bosætningsområde. Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker www.fremforsk.dk

De nye flyttemønstre og kravene for at blive et godt bosætningsområde. Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker www.fremforsk.dk De nye flyttemønstre og kravene for at blive et godt bosætningsområde Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker www.fremforsk.dk Privat forbrug (Gennemsnitlig stigning 2,6% p.a.) 9000 Mængdeindeks 8000 7000

Læs mere

Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018

Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018 Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018 HVAD VIL VI GERNE OPNÅ OG HVILKEN EFFEKT ØNSKER VI? At alle borgere har mulighed for et aktivt og meningsfyldt fritidsliv At det er attraktivt at bidrage

Læs mere

RealMæglerne Taastrup. Personligt ejerskab del af en kæde. RealMæglerne Taastrup. Velkommen hos RealMæglerne Taastrup

RealMæglerne Taastrup. Personligt ejerskab del af en kæde. RealMæglerne Taastrup. Velkommen hos RealMæglerne Taastrup RealMæglerne Personligt ejerskab del af en kæde Indehaver, statsaut. ejendomsmægler MDE Inge Halldén Hovedgade 121 2630 RealMæglerne er personligt ejet af Inge Halldén og uafhængig af kapitalinteresser.

Læs mere

KØBSTADSPROJEKT NYSTED Forslag til Guldborgsund Kommune

KØBSTADSPROJEKT NYSTED Forslag til Guldborgsund Kommune KØBSTADSPROJEKT NYSTED 2013+ Forslag til Guldborgsund Kommune KONCEPT & STRATEGI Hele den gamle købstad er udviklingsmålet Synergi: flere initiativer, der understøtter hinanden Projektet realiseres i samspil

Læs mere