Noget for livet... Mariagerfjord

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Noget for livet... Mariagerfjord"

Transkript

1 Noget for livet... Mariagerfjord

2 Pendlerkort - den røde skravering viser, hvor langt man kan køre fra Mariagerfjord på en time Velkommen... Til Mariagerfjord Udgivet af Noget for livet - i samarbejde med Mariagerfjord Kommune - og Mariagerfjord Erhvervsråd - Design og grafisk produktion: Mit Bureau - Foto: Mit Bureau, Philip Bo, Kiss Jönsson m.fl.

3 Simested Å Vive Vebbestrup HADSUND Østrup FÅRUP NØRAGER ROLD SKOV SKOLE BØRNEHAVE / DAGINSTITUTION UNGDOMSUDDANNELSE MUSIKSKOLE SVØMMEHAL IDRÆTSHAL LYSTBÅDEHAVN BIOGRAF BIBLIOTEK

4 Mariagerfjord Naturen er den røde tråd... Mariagerfjord Kommune har fået navn efter fjorden, der er midtpunktet i området og bringer store fornøjelser og mange naturoplevelser. Fjorden deler kommunen på tværs og der er kun én fast forbindelse over vandet, og derfor er Danmarks smukkeste fjord noget, vi forholder os til i det daglige, når vi bevæger os rundt i kommunen. Mennesker har altid bosat sig ved vand. I gamle dage fordi man levede af det og i dag, fordi vi gerne vil leve ved det. Kommunen er meget mere end bare fjorden. I den nordlige del har vi Rold Skov, og mod øst ligger de hvide sandstrande ved Kattegat. Derimellem er der skøn og varieret natur med rekordmange afmærkede cykel- og vandrestier også i de fredede naturområder. Der er indbyggere i Mariagerfjord Kommune, men vi vil så gerne være flere. Så kom på besøg og få en god oplevelse. Måske får du lyst til at bo her? Fjordlandet er placeret imellem Nordjylland og Østjylland med kort afstand til naturoplevelser og med gode pendlerafstande til rigtig mange byer, så det er et oplagt sted at slå sig ned. For her er der tid til at leve. Arbejdet skifter livet igennem men det er vigtigt at have en god base - det har man her! Centralt placeret i landet og med naturen lige uden for døren!

5 Hobro Mariagerfjords dynamo... Hobro ligger centralt i Mariagerfjord Kommune, og byens placering gør den lettilgængelig - såvel for regionens og kommunens indbyggere som for resten af den østjyske millionby, som Hobro er den nordligste del af. Smukt beliggende for enden af Mariager Fjord ligger Hobro, der er kommunens største by. Hobro har storbykarakter og er egnens hovedby på trods af dens beskedne størrelse. Her findes blandt andet et levende handelsliv, sygehus og politistation, samt ungdomshus, musikskole, teater, biograf, cafeer, masser af arbejdspladser og alle retninger af de gymnasiale ungdomsuddannelser. Hobro er en af landets ældste købstæder, og historien går langt tilbage - vikingerne boe de her, og byen er kendt for vikingeborgen Fyrkat. Hobro er stedet, hvis man gerne vil bo i en by, der har det hele, og som ligger centralt i landet. Her er attraktive byggegrunde og mange forskellige slags huse. Man kan få et lille byhus, et rækkehus, en stor nybygget villa eller man kan leje en lejlighed. Hobro har både motorvej og tog, og det er derfor en god pendlerby. Man siger, at vi kan nå arbejdspladser på en time, så der er nok at vælge imellem. Siden oltiden har der boet folk netop her. Her kunne datidens store forhindring - vandet - passeres!

6 Hadsund Mariagerfjords fjordby... Hadsund ligger smukt på begge sider af Mariager Fjord. Byen opstod omkring det gamle færgested. Færgen som i dag er erstattet af fjordens eneste broforbindelse. Med fjorden gennem byen er alle tæt på vandet, og det er svært, at finde en bolig uden en formidabel udsigt. Hadsund har mange spændende eje- og lejeboliger. Langs fjorden er der mulighed for at købe en bolig helt ned til vandet, nogle af dem er endda bygget helt ud i vandet. I Hadsund er der også rigtig gode byggegrunde tæt på fjorden. Placeret midt i det gamle vej net mellem Randers og Aalborg er byen hjemsted for mange pendlere, der arbejder i de større byer, men gerne vil have mere for pengene, og som sætter pris på det nære, velfungerende bymiljø midt i den fantastiske natur. Byen er helt perfekt for børnefamilier, der påskønner fritids- og friluftslivet. Skolen, som er en stor, moderne folkeskole med svømmehal, ligger side om side med Hadsund Idrætsanlæg. Der er et hav af sportsklubber og andre fritidstilbud - mange af dem med fjorden som træningsbane. Kulturlivet i Hadsund byder på et rigt foreningsliv, biograf, bibliotek, restauranter og caféer. Både handels- og erhvervsliv rummer mange arbejdspladser og med hele 3 virksomheds-/kontorfællesskaber, har Hadsund en blomstrende iværksætterkultur. Hadsund kan virkelig spille med musklerne, her findes blandt andet en roklub i verdensklasse!

7 Mariager Mariagerfjords smukke købstad... På sydsiden af Mariager Fjord ved en lille vig, ligger Rosernes By - Mariager. Dejlig centralt i området og med gode forbindelser mod Randers. Mariager er en velbevaret middelalderlig købstad med en enestående fjordnær og naturskøn beliggenhed. Miljøet i den gamle del af Mariager er helt specielt med en velbevaret bykerne med toppede brosten, roser og skønne gamle huse. Mariager blev grundlagt i middelalderen og voksede frem omkring klos tret, der var et af landets rigeste. Kirken er stadig byens vartegn og er en stor turistattraktion. Rundt om den middelalderlige og blomstrende bykerne er der en moderne og velfungerende by med boligkvarterer, daginstitutioner og en af landets bedste skoler. Her kan man bo i et af de fine bevaringsværdige huse i midtbyen, man kan bo i parcelhusområdet oppe ved skolen eller man kan bygge et nyt hus med fjordudsigt. Beboerne i Mariager holder af det gode liv og byen bærer den internationale CittaSlow titel. Målet er at øge livsglæden ved at fremme kvalitet, bæredygtighed og lokale produkter. Der fokuseres på nærhed og historie, og der drages stor omsorg for den romantiske gamle bykerne. Havnen er et naturligt centrum for byen og her findes meget aktivitet, idet fjorden rummer store muligheder for fritidsliv. Danmarks smukkeste fjord er ud for Mariager over 30 meter dyb!

8 Arden Mariagerfjords skovby... Arden ligger i den nordlige del af kommunen og har Rold Skov i baghaven. Rold Skov dækker 80 km 2 eller ha. I den centrale del mellem Buderupholm og Arden findes statsskoven, der udgør en fjerdedel. Her er der adgang overalt - hele døgnet og der findes et væld af vandre- og cykelruter, skiruter, bålpadser, lejrpladser og meget mere. Rold Skov udgør Danmarks største skovområde. Arden er en af de mange stationsbyer, der i forrige århundrede opstod langs banestrækningen, og i dag er det en velfungerende familieby. Byen er i særdeleshed karakteriseret ved et rigt foreningsliv med nybygget hal og et levende kulturhus med en ung brugergruppe. Arden har egen skole og daginstitutioner og der er nem adgang til ungdomsuddannelser og videregående uddannelser i Hobro og Aalborg. I Arden bor man tæt på skoven til en overkommelig pris og værdsætter man en by med et stærkt foreningsliv, fællesskab og masser af aktiviteter for børnene, er Arden et rigtig godt valg. Her har mange allerede etableret sig i deres første ejerbolig. I byen er der gamle villaer og parcelhuse men også et stort område med byggegrunde og nyopførte huse nær skolen. Rold Skov er Nordeuropas største kildeområde med mange klare kilder og drikkeklart vand!

9 Øster Hurup Mariagerfjords badeland... Øster Hurup er en perle. Samtidig er det Kattegat og Østkystens aktive ferieby med en helt fantastisk børnevenlig strand, der ligger så tæt på strøget, at man er lige ved at få sand mellem tæerne, når man handler. Øster Hurup er en gammel fiskerby med et stadigt aktivt fiskermiljø. Byen er velfungerende hele året, og befolkningen i området mangedobles i sommermånederne. Her oser byen af sydlandsk stemning og aktivitet. Området har over gode sommerhuse og campingpladserne langs kysten har årligt over overnatninger. Der er et subtropisk vandland, hvide og rene badestrande, gode muligheder for dykning, hovedgade med restauranter, caféer, butikker og diskoteker. Kort sagt danner Øster Hurup rammerne for et fantastisk feriemiljø. Øster Hurup har en rigtig hyggelig havn, der sommeren igennem anløbes af masser af sejlende turister og her findes alt, hvad en lystsejler har brug for. Havnen rummer hyggekroge med borde og bænke, og der findes både cafeteria, iskiosk og fiskehandel. Kystlandskabet, der er gammel havbund, er fladt og giver et godt udsyn. Området er hermed lettilgængeligt på cykel. Sommeren igennem er der et væld af forskellige arrangementer i området, hvor blandt andet Vildmosecentret danner gode rammer for aktivitet og naturoplevelser. Øster Hurup har 800 solskinstimer om året... - det er flere timer end på Bornholm!

10 Børneliv Mariagerfjords legeplads... I Mariagerfjord Kommune er der pasningsgaranti for alle børn. Kommunen har over 30 daginstitutioner fordelt over kommunen. Størstedelen af de små børn passes i dagpleje, men der er også kommunale vuggestuer og børnehaver samt flere private pasningstilbud. Flere af områdets institutioner har tilbud til børn med særlige behov. Børnene ønskes de bedste udviklingsbetingelser, og der fokuseres meget på relationer. Distrikterne for pasningstilbuddene følger skoledistrikterne, således følger børnene hinanden hele vejen op gennem børnelivet, hvilket giver dem tryghed. Børnelivet omfatter i høj grad aktivitets- og fritidsmuligheder. Der er mange muligheder for aktivitet i de mange idrætshaller, svømmehaller og idrætsanlæg, der ligger jævnt fordelt ud over hele kommunen. For de mindste er børneteater og koncerter på bibliotekerne et helt særligt tilbud, ligesom der er en meget aktiv børnefilmklub baseret på frivilligt arbejde. Fjorden giver mange muligheder for aktivitet gennem ro- og sejlklubber, men også i skoven findes der mange aktivitetsmuligheder med blandt andet legepladser, bålsteder og lejrpladser. Gode rammer giver et trygt børneliv med masser af muligheder og tilbud!

11 Uddannelse Mariagerfjords skoletaske... Kommunen har gennemført en gennemgribende strukturændring på skoleområdet. Det betyder at skolerne og skoledistrikterne i Mariagerfjord er fremtidssikrede. Kommunen er inddelt i distrikter, så man følges ad fra dagpleje/vuggestue over børnehave til skolestart. Det giver tryghed og gode relationer. Udover de kommunale skoler er der også privatskoler i flere byer. Kommunen er langt fremme, når det kommer til ungdomsuddannelser. Alle gymnasiale uddannelser kan tages på gymnasiet (STX og HTX) og handelsskole (HHX), herudover findes der VUC og teknisk skole. Efterskolerne trives også godt i området, og eleverne fra de forskellige efterskoler er med til at give variation og liv i bybilledet. Der findes et attraktivt og meget aktivt ungdomsmiljø med junior- og ungdomsklubber spredt rundt i kommunen, det uderstreges med det nye Ungdomshus i Hobro. Her hører ungdomsskolen også til og der er mange undervisnings- og fritidstilbud til de unge under 8 år. Ungdomsuddannelserne ligger hovedsageligt i Hobro, men der er gode busforbindelser til de andre byer. Der findes mange tilbud om undervisning og fritidsaktiviteter, og de unge er i høj grad selv medbestemmende. Politisk er de unge også aktive gennem et ungdomsråd, og det høres inden byrådet træffer beslutninger, der berører de unge. De unge har mulighed for selv at sætte dagsordenen i deres eget ungdomshus!

12 Kulturliv Mariagerfjords scenekant... Selvom man siger, at idrætsforeningerne findes i provinsen og de spændende kulturtilbud i storbyen, passer det ikke på Mariagerfjord. Her har vi noget af det hele. Et meget aktivt foreningsliv findes over hele kommunen med et væld af de traditionelle tilbud indenfor idræt og kultur. Vi er især stærke når det gælder gymnastik, fodbold, musik, løb/orienteringsløb, synkronsvømning, amatørteater og BMX cykling. Derudover har vi mange elitetilbud, der stikker langt ud over, hvad et område i provinsen normalt vil kunne udbyde. Vi har blandt andet et fodboldhold i. division og en roklub, der leverer OL vindere. Her findes en cykleklub, der fostrer dygtige cykelryttere og et pigekor i verdensklasse. Kunstetagerne i Hobro rummer en anerkendt kunstudstilling, der er værd at køre efter, og der findes egnsteater, biografer og en landskendt jazzklub. I kommunen finder man også Danmarks måske største byfest - Ambufesten i Hobro og Waterfestivalen i Hadsund. Desuden er der en række byfester og aktiviteter i byerne i hele kommunen. Skolerne gør en stor indsats for formidling af kultur til børn. Der er børneteaterforestillinger på bibliotekerne og en velfungerende børnebiografklub. Tag et smugkig og tjek eller Der er noget for enhver smag og især er der noget for børn og unge. Mariagerfjord Pigekor - det lyder måske lidt støvet... - men så skal du bare høre! Det er verdensklasse!

13 Testimonials Mariagerfjords guldkorn... Pia Andersen og Peter Tolberg - flyttede hertil fra Aalborg... Vi flyttede til Hobro fra Aalborg i 200. Vi havde allerede vore nuværende jobs, jeg i Aalborg og min kone i Århus. Så for at få en rimelig pendleafstand for os begge valgte vi Hobro. Byen ligger midt i det hele og der er kort afstand til både Randers, Viborg, Århus og Aalborg. Hvis vi nu en dag skal skifte arbejde, har vi et stort geografisk udvalg af muligheder i forhold til, hvor vi bor nu. Marianne Nielsen og Charles Peter Nielsen - flyttede hertil fra Slagelse... Efter vi bosatte os her, er det især naturen, der har imponeret os. Børnene tilbragte meget tid i naturen sammen med deres børnehave, da vi lige var flyttet hertil. Derfor fik de os hurtig lokket med ud og opleve den, især på de mange stier langs fjorden og vi var med det samme imponeret. Vi har gennem årene nydt godt af både områderne ved fjorden, herunder Bramslev Bakker, men også badestrandene ved Als. Ligeledes er områderne i Rold Skov og ved Madum Sø også flittigt besøgt, når familien skal ud i naturen. Hertil er Hobro et rigtig godt sted at bo især som børnefamilie. Mange har allerede taget springet og har bosat sig i Mariagerfjord - du er også velkommen!

14 Erhvervsliv Mariagerfjords myretue... Vi har stærke traditioner indenfor produktionsvirksomhederne med bl.a. byggeri, metal, fødevarer og miljø. Men nye sektorer blomstrer hurtigt i vores kommune - særligt er vi stolte over udviklingsvirksomhederne indenfor vind, brint og brændselsceller og for den store vækst indenfor medico-virksomheder. Det er videnstunge arbejdspladser, der gør områdets jobtilbud mere varierede og området har et meget stort antal af disse jobmuligheder. Mariagerfjord tilhører Danmarks elite, når det kommer til at hjælpe nye iværksættere. Hos Mariagerfjord Erhvervsråd kan man finde alt fra inspiration til rådgivning, samt lokalemuligheder og finansiering. Så har du en god idé - har vi innovative hoveder, der kan hjælpe dig. Mariagerfjord Erhvervsråd er et aktiv for virksomheder og iværksættere - ingen opgave er for stor og ingen er for lille - tøv ikke med at tage kontakt! De iværksættere, der specielt satser på vækst og flere arbejdspladser kaldes vækstiværksættere. Disse findes også i et uforholdsmæssigt stort antal i Mariagerfjord Kommune. Selv midt i en lavkonjuktur kan man fra Mariagerfjord Kommune nå arbejdspladser i det omkransende område indenfor en pendleafstand på en time. Vi kan også selv. I Mariagerfjord Kommune er der lokale arbejdspladser, og vi har hver dag pendlere, der kører hertil for at arbejde lokale arbejdspladser og indpendlere! arbejdspladser inden for times kørsel!

15 Virksomheder Mariagerfjords arbejdspladser... En lang række virksomheder findes her allerede, blandt andet: Akzo Nobel Salt A/S Arla Foods DS Gruppen FLSmidth R&D Center Dania Hedegaard Foods A/S JKF Industri A/S Beauté Pacifique Nilfisk Advance A/S NOPA A/S Rockwool A/S Sintex A/S Urtekram International A/S Dantherm Power SerEnergy Bæchs Conditori A/S SpaceCom Elcold Reo-Pack A/S Myhlenberg... og mange, mange flere! - Her er dog stadig plads til din virksomhed! Der findes også en række offentlige arbejdspladser f.eks. sygehus, politistation, tinglysningsret, gymnasier, teknisk skole og i plejesektoren en række institutioner. Der er mange gode grunde til at etablere virksomhed i Mariagerfjord!

+ + + 10.000 kr. extra hver måned!

+ + + 10.000 kr. extra hver måned! + + + 10.000 kr. extra hver måned! LÆS MERE OM NÆSTE VIP-TUR PÅ MARIAGERFJORD.COM 2 Har du brug for at vide mere om vores dejlige områder i Mariagerfjord eller næste VIP-tur? Så kontakt os gerne: Erhvervsdirektør

Læs mere

Rapport om bosætning og boligbehov i Skanderborg Kommune

Rapport om bosætning og boligbehov i Skanderborg Kommune Rapport om bosætning og boligbehov i Skanderborg Kommune Fremforsk, Center for Fremtidsforskning Direktør Jesper Bo Jensen, Lic.scient.pol. Forskningschef Marianne Levinsen, Cand.scient.pol. Januar 2014

Læs mere

Velkommen til lokalsamfundene i Tønder Kommune - vi har tilbud og aktiviteter for alle!

Velkommen til lokalsamfundene i Tønder Kommune - vi har tilbud og aktiviteter for alle! Velkommen til lokalsamfundene i Tønder Kommune - vi har tilbud og aktiviteter for alle! Velkommen Velkommen til lokalsamfundene i Tønder Kommune! Du sidder nu med en velkomstfolder, der er lavet af Tønder

Læs mere

STRUER KOMMUNE DECEMBER 2005 STRUER KOMMUNEPLAN 2005 TEMA BOSÆTNING

STRUER KOMMUNE DECEMBER 2005 STRUER KOMMUNEPLAN 2005 TEMA BOSÆTNING STRUER KOMMUNE DECEMBER 2005 STRUER KOMMUNEPLAN 2005 TEMA BOSÆTNING OM PLANEN OM PLANEN En temaplan er en del af kommuneplanen. Med ændringer i planloven åbnedes der mulighed for at koncentrere revisionen

Læs mere

Velkommen til Odder Kommune - en guide til borgerne

Velkommen til Odder Kommune - en guide til borgerne Velkommen til Odder Kommune - en guide til borgerne forord Velkommen til odder Kommune Formålet med denne brochure er at give dig et indtryk af den egn, du lige er flyttet til - eller måske overvejer at

Læs mere

Kommuneplan 2013-2025 Kerteminde Kommune. Hovedstruktur

Kommuneplan 2013-2025 Kerteminde Kommune. Hovedstruktur Kommuneplan 2013-2025 Kerteminde Kommune Hovedstruktur Kerteminde Kommune Miljø- & Kulturforvaltningen Plan & Byg Tlf. 65 15 15 15 www.kerteminde.dk plan-byg@kerteminde.dk INDHOLD VISION & INDSATSOMRÅDER...

Læs mere

FREMTIDEN I VORBASSE. Helhedsplan for udvikling i Vorbasse

FREMTIDEN I VORBASSE. Helhedsplan for udvikling i Vorbasse FREMTIDEN I VORBASSE Helhedsplan for udvikling i Vorbasse Maj 2009 Indhold: 1. Hvad vil vi med vores by? og hvad kan vi bruge helhedsplanen til? 3 2. Hvordan vil vi arbejde med udvikling? 4 3. Vision og

Læs mere

Almene boliger i Vejle ET HJEM TIL ALLE OGSÅ TIL DIG!

Almene boliger i Vejle ET HJEM TIL ALLE OGSÅ TIL DIG! Almene boliger i Vejle ET HJEM TIL ALLE OGSÅ TIL DIG! Et hjem til alle også til dig Alle mennesker har brug for at føle sig hjemme et sted. Et sted, hvor man kan være helt sig selv, føle sig helt tryg

Læs mere

Danmarks nye knudepunkt. Ikke kun én - men seks gode grunde for at skabe forretning

Danmarks nye knudepunkt. Ikke kun én - men seks gode grunde for at skabe forretning Danmarks nye knudepunkt Ikke kun én - men seks gode grunde for at skabe forretning et alsidigt erhvervsliv Velkommen - Her er også god plads til dig og din virksomhed Vi har gode tilbud til interesserede

Læs mere

Byrådsseminar den 28. 29. marts 2014 Opsamling fra lørdagens workshop

Byrådsseminar den 28. 29. marts 2014 Opsamling fra lørdagens workshop Initialer: ANE Sag: 306-2013-64192 Dok.: 306-2014-74312 Oprettet: 1. april 2014 Byrådsseminar den 28. 29. marts 2014 Opsamling fra lørdagens workshop Indhold Resultaterne fra SWOT-analysen... 3 Postkort

Læs mere

Forord. Indhold. Venlig hilsen Jens E. Pedersen Formand for LDR

Forord. Indhold. Venlig hilsen Jens E. Pedersen Formand for LDR Forord Landdistriktsrådet - også kaldet LDR - så dagens lys som et resultat af arbejdet i 2008 med udviklingsplaner for de enkelte landsbyer. Den nye Ikast-Brande Kommune kom til at bestå af ikke mindre

Læs mere

Kortlægningsnotat Ændrede livsformer i landdistrikterne Landdistriktsprojekt 2013

Kortlægningsnotat Ændrede livsformer i landdistrikterne Landdistriktsprojekt 2013 Kortlægningsnotat Ændrede livsformer i landdistrikterne Landdistriktsprojekt 2013 KOLOFON: Landdistritktsprojektet er udarbejdet af Rebild og Mariagerfjord kommuner i samarbejde med LIFA Plan. Projektet

Læs mere

udviklingsstrategi 2012 Forestil dig et moderne dansk Toscana...

udviklingsstrategi 2012 Forestil dig et moderne dansk Toscana... udviklingsstrategi 2012 Forestil dig et moderne dansk Toscana... 1 udviklingsstrategi 2012 Indhold 2 2 4 5 6 10 14 18 22 26 30 32 34 35 Indledning Visionen Kommunens udfordringer De 6 strategiske indsatsområder

Læs mere

Opdatere Aarups profil Side 2. Flere turister og besøgende til Aarup Side 3. Modtagelse af tilflyttere Side 4.

Opdatere Aarups profil Side 2. Flere turister og besøgende til Aarup Side 3. Modtagelse af tilflyttere Side 4. Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse Her er de oplæg, som arbejdsgrupperne fik udleveret på borgermødet Opdatere Aarups profil Side 2. Flere turister og besøgende til Aarup Side 3. Modtagelse af tilflyttere

Læs mere

Danmark og EU investerer i landdistrikterne. Favrskov top. Udviklingsplan 2013 for landsbyerne Sønder Vinge, Vester Velling og Terp

Danmark og EU investerer i landdistrikterne. Favrskov top. Udviklingsplan 2013 for landsbyerne Sønder Vinge, Vester Velling og Terp rer, keri iske ling rne Danmark og EU investerer i landdistrikterne. Favrskov top Udviklingsplan 2013 for landsbyerne Sønder Vinge, Vester Velling og Terp 12/12/08 11:31:13 AM Indhold Favrskov Top Forord

Læs mere

Arbejdsgruppen for bæredygtig regional udvikling i Arktis. Foresight 1: Visionsfasen Referat fra lokale workshops på Færøerne. Runavik og Suðuroy

Arbejdsgruppen for bæredygtig regional udvikling i Arktis. Foresight 1: Visionsfasen Referat fra lokale workshops på Færøerne. Runavik og Suðuroy Arbejdsgruppen for bæredygtig regional udvikling i Arktis Foresight 1: Visionsfasen Referat fra lokale workshops på Færøerne Runavik og Suðuroy Introduktion Nordisk Ministerråds arbejdsgruppe for bæredygtig

Læs mere

Bosætningsstrategi 2014-2018 Skive Kommune. Juni 2014. www.skive.dk

Bosætningsstrategi 2014-2018 Skive Kommune. Juni 2014. www.skive.dk Bosætningsstrategi 2014-2018 Skive Kommune Juni 2014 www.skive.dk Indhold Indledning... 3 Samfundsmæssige tendenser omkring bosætning... 3 Udfordringer i Skive Kommune... 4 Et solidt afsæt for øget bosætning...

Læs mere

CittaSlow ansøgning. oktober 2012

CittaSlow ansøgning. oktober 2012 CittaSlow ansøgning oktober 2012 Indhold: 3 Mariager som Cittaslowby hvorfor? 3 Hvor ligger Mariagerfjord? 4 Fjorden er kommunens nerve 5 7 10 Mariagerfjords overordnede visioner og værdier: det gode liv

Læs mere

Høringsudkast. Lokal UdviklingsPlan. Hejninge - Stillinge Lokalråd. Udarbejdet af Lokalrådet i Hejninge-Stillinge i samarbejde med Slagelse Kommune

Høringsudkast. Lokal UdviklingsPlan. Hejninge - Stillinge Lokalråd. Udarbejdet af Lokalrådet i Hejninge-Stillinge i samarbejde med Slagelse Kommune Lokal UdviklingsPlan Hejninge - Stillinge Lokalråd Udarbejdet af Lokalrådet i Hejninge-Stillinge i samarbejde med Slagelse Kommune 2 DEL 1 - Visioner og planer for Hejninge-Stillinge 4 1. Indledning 5

Læs mere

Gundsømagle, Roskilde Kommune. Den bæredygtige. Idékatalog

Gundsømagle, Roskilde Kommune. Den bæredygtige. Idékatalog Gundsømagle, Roskilde Kommune Den bæredygtige landsby Idékatalog Idékatalog Indholdsfortegnelse 1. OM PROJEKTET DEN BÆREDYGTIGE LANDSBY 4 2. OM GUNDSØMAGLE 6 3. GUNDSØMAGLE DEN GODE HISTORIE 11 4. UDFORDRINGER

Læs mere

SDR. FELDING UDVIKLINGSPLAN 2020 DEC 2009

SDR. FELDING UDVIKLINGSPLAN 2020 DEC 2009 SDR. FELDING UDVIKLINGSPLAN 2020 DEC 2009 UDVIKLINGSPLAN 2020 Sdr. Felding INDHOLD Indledning 3 BYEN i dag o karakteristiske træk 4 o byens liv 5 o planlægning 5 o Nationalpark Skjern Å 5 o Kort over byen

Læs mere

indholdsfortegnelse kolofon SIDE 5 VELKOMMEN TIL BORNHOLM Udgivet af: Business Center Bornholm April 2010

indholdsfortegnelse kolofon SIDE 5 VELKOMMEN TIL BORNHOLM Udgivet af: Business Center Bornholm April 2010 MERE BORNHOLM til flere mennesker MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM

Læs mere

STRUER KOMMUNE 2008 STRUERLAND

STRUER KOMMUNE 2008 STRUERLAND STRUER KOMMUNE 2008 STRUERLAND PROJEKT FOR UDVIKLING AF LOKALE KVALITETER I STRUER KOMMUNES LANDDISTRIKTER Indhold INDLEDNING...3 SAMMENFATNING...4 SIGNALEMENT OG IDEER... 4 INDSATSER... 4 MIDLER... 5

Læs mere

Det er bl.a. dét den kommende kommuneplanlægning kommer til at handle om.

Det er bl.a. dét den kommende kommuneplanlægning kommer til at handle om. Planstrategi 2013 Forord Hermed præsenteres Skive Kommunes Planstrategi 2013. Byrådet har vedtaget at denne første behandling af den samlede kommuneplan efter kommunalreformen skal have fokus på helheder

Læs mere

UDVIKLING GENNEM AFVIKLING. Udviklingsplan for området omkring Vilsted Sø

UDVIKLING GENNEM AFVIKLING. Udviklingsplan for området omkring Vilsted Sø UDVIKLING GENNEM AFVIKLING Udviklingsplan for området omkring Vilsted Sø April 2012 1 INDHOLD VILSTED SØ...4 OVERLADE...6 VILSTED...10 RANUM...14 BORGERNE omkring Vilsted Sø...20 BORGERNE Hvad mener de

Læs mere

Undersøgelse vedrørende den fremtidige færgebetjening af Samsø

Undersøgelse vedrørende den fremtidige færgebetjening af Samsø Samsø Kommune/Trafikstyrelsen Undersøgelse vedrørende den fremtidige færgebetjening af Samsø Bilag Indholdsfortegnelse Årsag til positiv vurdering af Samsø som feriemål... 2 Sjælland og Jylland... 2 Årsag

Læs mere

Ugelbølle. www.ugelboelle.dk. Ugelbølle er også på Facebook. Ugelbølle, august 2013. Ugelbølle Landsbyråd v/formand Henning Rasmussen

Ugelbølle. www.ugelboelle.dk. Ugelbølle er også på Facebook. Ugelbølle, august 2013. Ugelbølle Landsbyråd v/formand Henning Rasmussen Ugelbølle Udsnit af Ugelbølle set fra Aarhusvej. Fotograf Jane Bay www.ugelboelle.dk Ugelbølle er også på Facebook Ugelbølle, august 2013 Ugelbølle Landsbyråd v/formand Henning Rasmussen landsbyraadet@ugelboelle.dk

Læs mere

Dit Lolland - din fremtid

Dit Lolland - din fremtid Dit Lolland - din fremtid Det konservative valgprogram ved kommunalvalget 2009 Side 1 af 15 Konservative Lolland 2009 Dit Lolland din fremtid Vi konservative arbejder på en spændende og positiv fremtid

Læs mere

LEJRE LIVET. 18 bud på Lejre. for

LEJRE LIVET. 18 bud på Lejre. for LEJRE LIVET for 18 bud på Lejre LEJRE LIVET for Interviews produceret i fra august 2014 til april 2015 Redaktion og fotografi: Palle Bruselius 18 bud på Lejre Som en del af Lejre Kommunes kampagne LEJ-

Læs mere

Notatark. Hornsyld og Bråskov,- en del af Hedenstederne. Formål. Navne på projektansvarlige. Baggrund for projektet.

Notatark. Hornsyld og Bråskov,- en del af Hedenstederne. Formål. Navne på projektansvarlige. Baggrund for projektet. Notatark Sagsnr. 04.21.00-G01-2-14 Sagsbehandler Susanne Ernst 14.3.2014 Ansøgningsskema Hornsyld og Bråskov,- en del af Hedenstederne Branding og bosætning i Hornsyld og Bråskov Formål Projektet skal

Læs mere