URBAN MEDIASPACE AARHUS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "URBAN MEDIASPACE AARHUS"

Transkript

1 DOKK1 OG HAVNEBYRUM

2

3 URBAN MEDIASPACE AARHUS

4 4 DOKK1 OG HAVNEBYRUM Dokk1 og havneområdet er mere end blot en bygning og en plads det er et nyt sted i byen.

5 DOKK1 OG HAVNEBYRUM 5 DOKK1 OG DE NYE HAVNEBYRUM AKTØRER I PROJEKTET Arkitektfirmaet schmidt hammer lassen architects er arkitekt og totalrådgiver på projektet og har tilknyttet Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og Alectia A/S som underrådgivere. Rambøll Danmark er bygherrerådgiver på projektet. PROJEKTETS AFSLUTNING Dokk1 og parkeringsanlægget tages i brug juni 2015, mens havnepladserne bliver færdige i løbet af Det sidste belægningsarbejde omkring letbanen bliver afsluttet i Dokk1 og de nye havnebyrum er del af projektet Urban Mediaspace Aarhus, som er Aarhus Kommunes største anlægsprojekt nogensinde. Projektets formål er at omdanne Aarhus inderhavn fra industriog færgehavn til byrum. Projektet skaber sammenhæng mellem byen og vandet og får stor indflydelse på havneområdet og byens liv. Området ligger centralt i forhold til Aarhus midtby, Domkirken, gågaden og å-miljøet. Urban Mediaspace Aarhus inkluderer Dokk1 det centrale bibliotek og Borgerservice i Aarhus, et fuldautomatisk p-anlæg med 1000 pladser, tre nye havnebyrum, omlægning af infrastrukturen i området, forberedelser til letbanen, frilægning af sidste stykke af Aarhus Å samt klimasikring af midtbyen. De nye pladser og opholdsrum, Dokk1 samt omlægningen af trafikken gør området til et mangfoldigt og aktivt byrum med mange anvendelsesmuligheder. Projektet gennemføres i partnerskab med Realdania og Realdania Byg, der indgår i etablering af havnepladserne og det automatiske p-anlæg.

6 6 DOKK1 OG HAVNEBYRUM Nørreport Byens Gulv, standard: m² Havnepladsen: m² Opholdsniveauer: m² Siddeelement: 970 m² Havnepladsen Byens Gulv special: m² Byens Kontekst, incl. broer: m² Aarhus Domkirke Aarhus Å Toldboden Hack Kampmanns Plads Pakhus 13 Europa Plads Europahuset Dokk1 Å udløb Aarhus Havnebassin»Bygningens» bruttoetageareal: m² Areal til bibliotek og Borgerservice: ca m² Areal til udlejning: m² Areal til ankomstcenter: 500 m² Arealer til teknik og depot m.v.: 4000 m² Kælder: Volumen med plads til automatisk p-anlæg med 1000 biler Overdækket udeareal under bygningen: m² Antal forventede daglige besøgende: 3500 personer Antal p-pladser: 1000 stk. Antal cykelparkeringspladser: 500 stk. Anlægssum: Ca. 2 mia. kr.

7 DOKK1 OG HAVNEBYRUM 7 BYGREB Hængslet er det udtryk, som bedst beskriver visionen i det samlede bygreb. Med Dokk1 som et markant omdrejningspunkt formidles byens mange retninger. Tagskivens udtryksfulde, dynamiske, svævende form er inspireret af rotationen i dette retningsløse byrum. Sammenkoblingen mellem bymidten og havnen er afgørende. Den skabes ved, at promenaden langs åen fortsætter rundt om Dokk1 og ud på havnepladserne. Ved åens udmunding etableres et stort trappeanlæg af opholdsplateauer helt ned til vandet, så der opstår en ny vibrerende bypuls på dette sted. Bygrebets store gennemgående pladsdannelse henover kystvejsstrækningen anlægges som en stor flade byens gulv der giver en visuel sammenhængende belægning fra byfront over vej, letbanespor og helt frem til vandkanten. De nye havnepladser skaber mulighed for helt nye aktiviteter, og byens kant bygningsrækken langs Kystvejen får her en direkte forbindelse til vandet. De nye havnebyrum er rummelige og alsidige byrum, som er struktureret omkring ideen om tre pladser i én, hvor de tre pladsdannelser har forskellig karakter og opfordrer til forskellig brug. Aarhus å-dal Urban Mediaspace Aarhus Marselisborg Skovene Risskov Helhedsplanen til Aarhus nye havnebyfront og Dokk1 er baseret på byens landskabelige beliggenhed: terrænet, der strækker sig fra søerne i vest med åen frem til bugten i øst og med skovene i nord og syd. Grøn forbindelse til Risskov Aarhus Domkirke Bygrebet Urban Mediaspace Aarhus Grøn forbindelse til Marselisborg Skovene Helhedsplanens bygreb med havnepladser og Dokk1 sammenfatter forbindelsen mellem åen og bugten.

8 8 DOKK1 OG HAVNEBYRUM

9 DOKK1 OG HAVNEBYRUM 9 HVAD ER DOKK1? Dokk1 er det centrale bibliotek og Borgerservice i Aarhus. I Dokk1 udfolder vi fremtidens bibliotek, og det er således både en udflytning, en udvidelse og en udvikling af det tidligere hovedbibliotek i Mølleparken. Dokk1 tilbyder mangfoldige faciliteter til sociale aktiviteter, foreningsliv og netværk. Med sine projektrum, studierum, medier, café, undervisningslokaler, sale, aktivitets- og forvandlingsrum og ikke mindst uformelle opholdssteder er bygningen et fleksibelt og dynamisk fristed for alle, som ønsker viden, inspiration og personlig vækst. Et åbent og tilgængeligt læringsmiljø, der fremmer demokrati og fællesskab. Dokk1 giver adgang til differentieret viden og de nyeste medietilbud samt rum til såvel fordybelse som aktiviteter og udfoldelse. HUSETS NAVN I efteråret 2012 igangsatte vi en proces for at finde det endelige navn til huset. Hundredvis af borgere, samarbejdspartnere og medarbejdere bidrog med forslag til navne. På baggrund af 1250 forslag valgte dommerkomitéen navnet Dokk1. Dommerkomitéen lagde blandt andet vægt på, at Dokk1 er et navn, der placerer bygningen i byen og sætter tanker i gang. Det giver associationer til havnen og livet dér. Samtidig peger navnet fremad og er et sted, der kan lade os op [dock it] og sætter os i forbindelse med omverden. Det er desuden både folkeligt, mundret og skarpt på én gang. Det kan godt forvirre lidt, at navnet kan udtales på forskellige måder: [dokken], [dok én], [dok ét]. Som et ægte demokratisk hus er alle udtalemåder rigtige. Til gengæld er der kun én stavemåde: Dokk1.

10 10 DOKK1 OG HAVNEBYRUM ARKITEKTUR OG UDTRYK Dokk1 er ikke bare en bygning. Det er et sted for udveksling af viden og muligheder, et kulturelt mødested, der ændrer opfattelsen ikke bare af Europaplads og havnen, men af hele byen. Åbenhed og kontakt til byen 360 grader rundt er de ord, som bedst beskriver det arkitektoniske design for Dokk1. Husets helt åbne facade skaber en bevidst sammenbinding mellem ude og inde og sikrer sammenhæng med omgivelserne det moderne byliv, den historiske bykerne, den industrielle havn, vandets store, åbne flade og horisonten. Europaplads strækker sig ind under bygningen, og der opstår et overdækket, udendørs ankomst- og transitområde med en helt speciel karakter. Her mødes rejsende på en dynamisk og lys plads med åbne facader til åen, vandet, byen og de nye havnepladser. Store, skulpturelle trapper forbinder niveauet ovenover med promenaden langs åen og havnen og skaber en fysisk forbindelse mellem bygningen og byen. Samtidig giver adgangen til det udendørs areal på niveau 1 mulighed for at komme op i højden, hvor man virkelig kan opleve udsigten til det store havnebyrum og horisonten.

11 DOKK1 OG HAVNEBYRUM Dokk1 er et åbent demokratisk rum i byen et sted for alle. TVÆRSNIT 1. Udlejningsareal 2. Administration 3. Familier og børn 4. Borgerservice 5. Medieareal 6. Byens gulv og parkeringselevatorer 7. Automatisk parkeringssystem

12 12 DOKK1 OG HAVNEBYRUM 5 1 NIVEAU 0 1. Automatisk p-anlæg 2. Magic Mushrooms 3. Varegård 4. Elevator og rulletrappe 5. Letbane

13 DOKK1 OG HAVNEBYRUM NIVEAU Læsesal 2. Faglitteratur 3. Studierum 4. Lille sal 5. Store sal 6. Dagligstuen 7. Café 8. Mødelokale 9. Undervisningslokale 10. Borgerservice 11. Hovedindgang 12. Skønlitteratur 13. Legepladsen Kloden 14. Rampen Et udpluk af husets mange materialer

14 14 DOKK1 OG HAVNEBYRUM NIVEAU Læsepladser 2. Gongen 3. Spiserum 4. Ammerum 5. Scenetrappen 6. Pusterummet 7. Børnelab 8. Æsken år 10. Gaminggaden 11. Tweens-lab 12. Makerspace 13. Administration Nogle af husets mange vinkler

15 DOKK1 OG HAVNEBYRUM 15 NIVEAU Udlejningsområde 2. Kantine for medarbejdere Den mangekantede tagskive er et markant arkitektonisk element ved Dokk1. Tagskiven er dækket af strækmetal og kommer dermed til at danne kontrast til husets store glasfacader.

16 16 DOKK1 OG HAVNEBYRUM

17 DOKK1 OG HAVNEBYRUM 17 LEGEPLADS FAKTA Sallingfondene har doneret syv millioner kroner til opførelsen af legepladsen. Den danske virksomhed Monstrum står bag designet og udførelsen af legepladsen.»» I udformningen af legepladsen er der lagt vægt på at give børn med særlige behov eller handicap mulighed for at være en del af legen. Kloden er Dokk1 s førsteklasses legeplads i første sals højde. Legepladsen er opført på det store, udendørs dæk, der omkranser Dokk1 syv meter over jorden. På dækket møder du Bjørnen, Havørnen, Den kinesiske drage og Aben når du altså ikke lige springer fra isflage til isflage Legepladsen består af fem primære legeområder, som hver repræsenterer en verdensdel, og som tilbyder forskellige legemuligheder. På denne måde får man forskellige legeoplevelser, alt efter i hvilken retning man leger. De fem områder er forbundet af en jordomrejse rundt om huset, der er markeret i dækket og krydret med fortællinger og sjove facts. Legepladsen er målrettet hele familien som et sted, hvor børn og voksne kan lege sammen.

18 18 DOKK1 OG HAVNEBYRUM KERNEVÆRDIER Med mennesket i centrum skal Dokk1 være byens hjerte for viden og kultur. Gennem en inddragelsesproces med deltagelse af borgere, brugere, netværk, medarbejdere og politikere er der udviklet syv kerneværdier for Dokk1: Borgeren som udgangspunkt Livslang læring og fællesskab Mangfoldighed, samarbejde og netværk Oplevelser og kultur Brobygger mellem borger, teknologi og viden Fleksibel og professionel organisation Bæredygtigt ikon for Aarhus De syv kerneværdier er vedtaget af Aarhus Byråd.

19 DOKK1 OG HAVNEBYRUM 19 AUTOMATISK PARKERINGSANLÆG Et innovativt, fuldautomatisk p-anlæg med pladser er en væsentlig del af Dokk1. Her afleverer man sin bil i en lys og imødekommende terminal med udsigt over havet, hvorefter teknikken tager over og løfter bilen ned på en hylde i det underjordiske lager. Det at parkere skal være en arkitektonisk gennemtænkt kvalitetsoplevelse. Med sin fuldautomatiske løsning bliver p-anlægget det mest avancerede og Europas største automatiske p-anlæg. Parkeringsterminalerne, hvor man afleverer og henter sin bil, udgør en integreret del af pladsen under bygningen. Her ligger de som lette og gennemsigtige glasbokse på en rambla, der løber ned mod vandet. Man sætter bilen i en boks, og den forsvinder ned i jorden. Herefter kan man bevæge sig op i bygningen, eller man kan bare fortsætte ud i byen. Når man henter bilen, leveres den igen på overfladen. Det automatiske p-anlæg er en investering i byliv og livskvalitet i Aarhus. Det erstatter en masse overfladeparkering på gader og pladser, så byens borgere får mere plads til at udfolde sig. Anlægget skal være inspiration til, hvordan man kan skabe parkeringsløsninger, der er velintegrerede i byen og en kvalitetsoplevelse for brugerne. FAKTA P-anlægget er opført i partnerskab mellem Aarhus Kommune og Realdania Byg. Ved færdiggørelsen af anlægget har Realdania Byg overtaget ejerskabet. Securitas står for den daglige drift af anlægget. Anlægget er leveret af det tyske firma Lödige Systems GmbH. Foto: Susanne Eeg / Realdania Byg

20 20 DOKK1 OG HAVNEBYRUM DOMKIRKEAKSEN / HACK KAMPMANNS PLADS NORD / HAVNEPLADSEN SYD Den arkitektoniske og rumlige oplevelse omkring vandindskæringen i Domkirkeaksen, Hack Kampmanns Plads og Havnepladsen er områdets særlige kvalitet. Fra Skolegyde kan udsigten til vandet og Aarhus Bugt nydes. Pladserne folder sig ud i forskellige belægninger som en invitation til at udnytte de nye havnebyrums alsidige muligheder for aktiviteter, bevægelse, leg og ophold.

21 DOKK1 OG HAVNEBYRUM 21 HAVNEPLADSER OG BYRUM ARKITEKTUR OG UDTRYK Den nye havnebyfront er byens adgang til nye oplevelser af bugten, havnen og vandet. De centrale havnebyrum strækker sig fra Aarhus Å og Mindet til Nørreport-krydset og afgrænses af byfronten langs Kystvejsstrækningen. Bygrebets store, gennemgående pladsdannelse henover Kystvejen anlægges som en stor flade byens gulv der giver en visuel sammenhængende belægning fra byfront over vej, nye letbanespor og helt frem til vandkanten. Der opstår tre pladser med hver deres karakter og funktion: det dynamiske transitrum Europaplads, der glider ind under Dokk1, opholdsrummet Hack Kampmanns Plads ved Toldboden med plads til de historiske bygninger og sidst, men ikke mindst aktivitetsrummet Havnepladsen med en selvstændig asfaltflade til alle situationer og events. Store opholdsniveauer breder sig ud i forskydninger mod vandet, så der etableres store plateauer mod syd. Ved opholdsniveauerne kan man på bare fødder komme helt ned til og ud i vandet. De nye pladser skaber et levende og aktivt område, som består af smukke, robuste og stemningsfulde byrum og havnepladser, der tilbyder mangfoldige muligheder for ophold, oplevelser og leg.

22 22 DOKK1 OG HAVNEBYRUM BYGREBET PÅ LANGS BYGREBET PÅ TVÆRS 3 PLADSER I ÉN BEPLANTNING Risskov 2 Vandindskæringer Havnepladsen: Rum til aktivitet og arrangementer 1 1 Trærækker Brabrand Sø Aarhus Å Bevægelsesakser Hack Kampmanns Plads: Rum til ophold Planteøer med enkelttræer eller trægrupper Europaplads & Dokk1: Rum til transit Marselisborg Skov 3 Planteelement på Europaplads af flerrækket beplantning Bygrebet tager fat i områdets overordnede bevægelsesretninger fra by til vand på langs og på tværs. Tre pladser i én ét bygreb med forskellige rumligheder og karakterer, der giver alsidige muligheder for ophold og aktivitet.

23 DOKK1 OG HAVNEBYRUM 23 EUROPAPLADS OG DOKK1 PARKERINGSANLÆG OG RUM TIL TRANSIT HACK KAMPMANNS PLADS RUM TIL OPHOLD HAVNEPLADSEN RUM TIL AKTIVITET OG ARRANGEMENTER EUROPAHUSET KYSTVEJEN LETBANE CYKELRUTE PROMENADE STATION DOKK1 AARHUS Å PAKHUS 13 AARHUS DOMKIRKE OPHOLDSNIVEAUER TOLDBODEN STATION SKOLEBAKKEN OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER STATION NØRREPORT

24 24 DOKK1 OG HAVNEBYRUM HAVNEPLADSEN

25 DOKK1 OG HAVNEBYRUM 25 HAVNEPLADSEN Den nye havneplads er en stor, fleksibel og åben aktivitetsplads med en belægning, som opfordrer til leg og spil. Pladsens østside er afgrænset af en stor siddetrappe, som kan udnyttes som tilskuerpladser og opholdssted. Opholdsniveauerne afsluttes af en flydebro, som gør det muligt at komme i land fra kajak, kano eller robåd. Havnepladsen indrettes til forskellige formål henover året. Den skaber rum til både den daglige, uorganiserede aktivitet som for eksempel street skating, gøgl og boldspil, til særlige sæsonaktiviteter som strandbar eller julemarked og til de helt store events som for eksempel koncerter, markedspladser eller turneringer. Havnepladsen mørk asfalt Byens Gulv lys beton Byens Gulv lys kørebelægning Opholdsniveauer lys granit BELÆGNINGER Belægningerne i de nye byrum og havnepladser sammenfatter det store havnebyrum i ét greb. Det er store, lyse betonflader på Byens Gulv, indbydende lys granit på opholdsniveauerne og mørk asfalt på Havnepladsen. Belægningernes grafiske og taktile bearbejdning, skaber en poetisk og foranderlig graduering mellem det lyse og det mørke, mellem reflektion og skyggevirkning. Projektets belægninger spænder således mellem sort og hvid, mellem fast og flydende. Byens kontekst standard betonsten Byens kontekst asfalt

26 26 DOKK1 OG HAVNEBYRUM GONGEN

27 DOKK1 OG HAVNEBYRUM 27 KUNST Der er afsat et beløb, der svarer til 1 % af byggesummen, til kunstnerisk udsmykning af byggeriet såvel indendørs i Dokk1 som uden for på de omkringliggende pladser. Beløbet udgør cirka 17 millioner kroner. Succeskriterierne for den kunstneriske udsmykning er: Kunsten skal integreres i projektet. Den skal aktivere og supplere husets og pladsernes arkitektur på en inddragende og overraskende måde. Kunsten skal have et så højt niveau, at den i sig selv tiltrækker besøgende. Kunsten skal afspejle samtidskunst af høj kvalitet. Sammen med byggeriets arkitekter er der udpeget et antal steder i projektet, hvor man med fordel kan integrere kunst. I samarbejde med Aarhus Kommunes Billedkunstudvalg har vi gennemført en række udbud, hvor kunstnere har kunnet byde ind på de forskellige opgaver. GONGEN Gongen af Kirstine Roepstorff er en 7,5 meter lang rørklokke, der hænger i ovenlyset oven for medierampen. Fra fødeafdelingen på Aarhus Universitetshospital kan nybagte forældre aktivere en slåarm, der er monteret på Gongen. Lyden fra Gongen kan høres i området omkring rampen. MAGIC MUSHROOMS Magic Mushrooms af kunstnerparret Elmgreen & Dragset er et stort værk, der udsmykker undersiden af rampen på niveau 0. Værket har form af en omvendt storby. Man kan opleve værket, når man bevæger sig ind under huset. POSEIDON Poseidon af kunstnergruppen A Kassen er et udendørs bronzeskulptur til det nye havnebyrum. Tilblivelsesprocessen består i at hælde flydende bronze i havnebassinet. Bronzen stivner i en uforudsigelig form en dynamisk og abstrakt skulptur.

28 28 DOKK1 OG HAVNEBYRUM KLIMASIKRING For at beskytte midtbyen omkring Aarhus Å mod fremtidige oversvømmelser fra havet er der indarbejdet klimasikring i projektet. Klimatilpasningen består dels af et sluse- og pumpeanlæg ved mundingen af Aarhus Å og dels af en højvandsbarriere på strækningen fra Dokk1 til Skolegyde. Højvandsbarrieren består i at Dokk1 og den trafikale korridor mellem Europaplads og Skolegyde (letbanespor og vejforløb) er hævet til kote 2,5. Det betyder, at området og dermed hele midtbyen er sikret mod vandstigninger på op til 2,5 meter over normal vandstand. Ved normale vandstande er slusen åben. Ved forhøjet vandstand kan sluseportene lukkes og forhindre vandet fra bugten i at løbe ind i åen og oversvømme midtbyen. Samtidig sørger indbyggede pumper for, at åens vand bliver pumpet ud i havnebassinet, så åen ikke løber over sine bredder ned gennem byen. TERRÆNPRINCIP FOR HØJVANDSBARRIERE VED TRAFIKRUMMET PÅ EUROPLADS.

29 DOKK1 OG HAVNEBYRUM 29 TILGÆNGELIGHED Fri og lige adgang for alle er nøgleord i projektet. Vi har derfor udarbejdet designprincipper og -løsninger med dette for øje. Både indendørs i Dokk1, uden for på pladserne og i forhold til p-anlægget har vi arbejdet med tilgængelige ruter, adgangsforhold, wayfinding, bevægelsesforløb, beplantning, sikkerhed, funktionelle hjælpemidler, hvilestationer, belysning m.m. Vi har haft særligt fokus på syns- og hørehæmmede, kørestolsbrugere, gangbesværede, allergikere, ordblinde samt personer med nedsat kognitiv funktionsevne. Det er Aarhus Kommunes mål at sikre tilgængelighed, både i traditionel fysisk forstand og i forhold til adgangen til information. Under hele projektet har vi haft tilknyttet en tilgængelighedskonsulent, der løbende har gransket projektet og har rådgivet os vedrørende løsninger og muligheder.

30 30 DOKK1 OG HAVNEBYRUM BÆREDYGTIGHED For at sikre fokus på bæredygtighed og miljø har vi i hele projektforløbet haft miljørigtig projektering som arbejdsmetode. Vores mål har været at nedbringe energiforbruget både i anlægsfasen og i driftsfasen, at genanvende eksisterende materiale, benytte naturprodukter og værne om det eksisterende miljø i området. Bygningens kompakte form betyder, at overfladearealet og dermed varmetabet reduceres. Etagernes størrelse og indbyrdes placering er designet, så der opnås naturlige skyggeeffekter, der minimerer ressourceforbruget. Dokk1 er opført som lavenergibygning klasse Både i formgivningen og i valget af tekniske løsninger er der fokus på bæredygtige tiltag. Et stort solcelleanlæg på taget af Dokk1 bidrager til energioptimeringen, og da bygningen er placeret på havnefronten, har vi valgt havvandskøling for at reducere energiforbruget.

31 DOKK1 OG HAVNEBYRUM 31 BRUGER INDDRAGELSE Kun ved at involvere de kommende brugere og byens aktører kan vi skabe nye havnebyrum og et hus for borgerne, der også lever om 100 år. Med afsæt i Aarhusmodellen for borgerinddragelse har projektet taget udgangspunkt i borgernes brug, ideer og ønsker, så de bliver synlige gennem udviklingsprocessen og i det endelige projekt. Borgere, netværk, medarbejdere og samarbejdspartnere er alle essentielle brugere af Dokk1 og de nye havnebyrum. Med udgangspunkt i brugerne er projektet blevet styrket gennem løbende inddragelsesprocesser. Når vi inddraget, har det været helt afgørende, at spillerummet for indflydelse har været tydeligt, og at processerne er foregået på tidspunkter i processen, hvor der har været en reel mulighed for at påvirke projektet. Dokk1 og de nye havnebyrum skal være et unikt sted for samarbejde i udviklingen, i byggeprocessen, og når projektet står færdigt.

32 32 DOKK1 OG HAVNEBYRUM DOKK1 OG HAVNEBYRUM Aarhus Kommune 2015 ISBN: Læs mere om projektet på Har du spørgsmål eller kommentarer kan du kontakte projektsekretariatet på: eller telefon Planer, skitser og visualiseringer: schmidt hammer lassen architects og Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue Layout: ITK Design Tryk:

33 DOKK1 OG HAVNEBYRUM 33

34 34 DOKK1 OG HAVNEBYRUM

35 DOKK1 OG HAVNEBYRUM 35

36 Dansk ISBN:

urban mediaspace aarhus

urban mediaspace aarhus urban mediaspace aarhus Multimediehuset og havneområdet er mere end blot en bygning og en plads det er et nyt sted i byen. Urban MediaSpace Aarhus 5 Urban Mediaspace Aarhus Urban Mediaspace Aarhus er Aarhus

Læs mere

Pressemeddelelse. Kunst i Urban Mediaspace Aarhus. Dato 31.01 2013

Pressemeddelelse. Kunst i Urban Mediaspace Aarhus. Dato 31.01 2013 Pressemeddelelse Dato 31.01 2013 Kunst i Urban Mediaspace Aarhus I dag har fem kunstnere afleveret deres forslag til et unikt kunstværk, der skal skabe en helt særlig oplevelse i Dokk1. Aarhus Kommune

Læs mere

Dokk1 får stor international kunst

Dokk1 får stor international kunst Pressemeddelelse Onsdag 20. marts 2013 Dokk1 får stor international kunst Det internationalt anerkendte kunstnerpar Elmgreen & Dragset, der blandt andet er kendt for værker i London, Rotterdam og Madrid,

Læs mere

NU BEGYNDER VI AT BYGGE

NU BEGYNDER VI AT BYGGE URBAN MEDIASPACE AARHUS NU BEGYNDER VI AT BYGGE INFORMATION OM BYGGEPROCESSENS 1. FASE 2011 2012 2013 2014 2015 02-03» URBAN MEDIASPACE AARHUS ER MED ET BUDGET PÅ CIRKA 1,9 MILLIARDER KRONER DET HIDTIL

Læs mere

Nyt centralt havnebyrum og Multimediehus

Nyt centralt havnebyrum og Multimediehus Nyt centralt havnebyrum og Multimediehus Læs mere på www.multimediehuset.dk Århus Kommune Hvad og hvor? Samspil mellem by, bygning og havn Omdannelsen af De Bynære Havnearealer er et af de største udviklingsprojekter

Læs mere

URBAN MEDIASPACE AND NEW CENTRAL URBAN WATERFRONT AND MEDIASPACE IN AARHUS

URBAN MEDIASPACE AND NEW CENTRAL URBAN WATERFRONT AND MEDIASPACE IN AARHUS URBAN MEDIASPACE AND NEW CENTRAL URBAN WATERFRONT AND MEDIASPACE IN AARHUS For mere information: Projektdirektør Niels Vad Sørensen, nvs@aarhus.dk Projektleder Marie Østergård, mao@aarhus.dk / Læs mere

Læs mere

Ejendomsbeskrivelse Skolebakken 7, 8000 Aarhus C

Ejendomsbeskrivelse Skolebakken 7, 8000 Aarhus C Ejendomsbeskrivelse Skolebakken 7, 8000 Aarhus C Skolebakken 7 Aarhus C - fantastisk beliggenhed midt i byen ved vandet - liebhaverejendom i centrum af den nye Domkirkeakse med udsigt til havnen, Aarhusbugten

Læs mere

NAVITAS PÅ AARHUS HAVN. Information om byggeprocessen

NAVITAS PÅ AARHUS HAVN. Information om byggeprocessen NAVITAS PÅ AARHUS HAVN Information om byggeprocessen Arkitektfirmaet Kjaer & Richter A/S, Christensen & Co Arkitekter a/s NAVITAS CENTRUM FOR ENERGI, INNOVATION OG UDDANNELSE BYGGEPROJEKTET ER I GANG Første

Læs mere

AARHUS' NYE HAVNEFRONT - ÆNDRINGER I TRAFIKKEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET AARHUS DOMKIRKE

AARHUS' NYE HAVNEFRONT - ÆNDRINGER I TRAFIKKEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET AARHUS DOMKIRKE Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET EUROPAHUSET AARHUS Å OPHOLDSNIVEAUER TOLDBODEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN AARHUS DOMKIRKE OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER AARHUS' NYE HAVNEFRONT - ÆNDRINGER I TRAFIKKEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN

Læs mere

VÆRDIGRUNDLAG FOR. Multimediehuset

VÆRDIGRUNDLAG FOR. Multimediehuset VÆRDIGRUNDLAG FOR Multimediehuset Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Værdigrundlag for Multimediehuset Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Udarbejdet i samarbejde med NIRAS Konsulenterne

Læs mere

City of Westminster College

City of Westminster College CASE City of LOKATION: City of, London, England. Arkitekt/ designer: schmidt hammer lassen architects. City of designet af schmidt hammer lassen architects På Paddington Green Campus i London, ligger schmidt

Læs mere

Netværkstur til Aarhus med InnoBYG, AlmenNet og Byens Netværk

Netværkstur til Aarhus med InnoBYG, AlmenNet og Byens Netværk Netværkstur til Aarhus med InnoBYG, AlmenNet og Byens Netværk Byens Netværk 01.11.12 Tekst og foto: Mikkel Egeberg Rasmussen Den 1. november tager Byens Netværk, i samarbejde med InnoByg og AlmenNet, på

Læs mere

bringer dig hjem Lad op, nyd din tid på altanen med udsigt over Søndre Strand og Køge by.

bringer dig hjem Lad op, nyd din tid på altanen med udsigt over Søndre Strand og Køge by. Bo med havet på første klasse Du har nu muligheden for at bo, hvor der er højt til himlen, sand under fødderne, bølgebrus som sød musik. Og kort vej til byens puls og liv. Den saltfyldte duft af hav i

Læs mere

Latiner kvartner. Banegård FREDERIKS PLADS. Skansepark

Latiner kvartner. Banegård FREDERIKS PLADS. Skansepark Bilag 8 Latiner kvartner Bynære havnearealer Kultur Kultur Banegård FREDERIKS PLADS Frederiksbjerg Skansepark Oversigtskort der viser den centrale beliggenhed Nord P O frederiks Plads Åen Multimedie huset

Læs mere

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD Nyhavns huse står på nordsiden af kanalen, side om side med den kendte smalle, lodrette takt, med forskellige højder og farver. Her

Læs mere

Introduktion til byen Vinge. Levende by. Nærværende natur. 1

Introduktion til byen Vinge. Levende by. Nærværende natur. 1 Introduktion til byen Vinge Levende by. Nærværende natur. 1 2 Vinge Levende by. Nærværende natur. 3 4 Vinge Introduktion til byen Vinge Udgivelsen er baseret på helhedsplanen for Vinge udviklet af et tværfagligt

Læs mere

Visionerne for Aarhus Kommunes byudvikling

Visionerne for Aarhus Kommunes byudvikling Visionerne for Aarhus Kommunes byudvikling Arealudviklingschef Bente Lykke Sørensen Aarhus en by i vækst Vi bygger os ud af krisen SHiP Byggeriet påbegyndes ultimo 2012 Z-Huset Under opførelse Felt 8

Læs mere

Den 10. januar 2012. Aarhus Kommune

Den 10. januar 2012. Aarhus Kommune Den 10. januar 2012 Annoncering af prækvalifikation vedr. indkøb af konsulentbistand til indkøb af kunstnerisk udsmykning i tilknytning til projektet Urban Mediaspace Aarhus 1. Beskrivelse af indkøbet

Læs mere

Erhvervs- og boligmarkedet i Aarhus 2015

Erhvervs- og boligmarkedet i Aarhus 2015 Erhvervs- og boligmarkedet i Aarhus 2015 3. december 2014 BENTE LYKKE SØRENSEN OG SØREN BOEL Aarhus Kommune 330.000 325.000 320.000 315.000 310.000 305.000 300.000 295.000 2008K4 2009K4 2010K4 2011K4 2012K4

Læs mere

KONTORLEJEMÅL I AROSGAARDEN. Åboulevarden 23-31/Fiskergade 39-43, 8000 Aarhus C Sag 105139

KONTORLEJEMÅL I AROSGAARDEN. Åboulevarden 23-31/Fiskergade 39-43, 8000 Aarhus C Sag 105139 KONTORLEJEMÅL I AROSGAARDEN Åboulevarden 23-31/Fiskergade 39-43, 8000 Aarhus C Sag 105139 De Bynære Havnearealer Bestseller Navitas Aarhus Domkirke Magasin Arosgaarden Europaplads Dokk1 Strøget - Søndergade

Læs mere

OFFICEPARK SØBORG. [Et moderne kontormiljø med suveræn placering i Storkøbenhavn]

OFFICEPARK SØBORG. [Et moderne kontormiljø med suveræn placering i Storkøbenhavn] [ 0 0 1 ] OFFICEPARK SØBORG [Et moderne kontormiljø med suveræn placering i Storkøbenhavn] OFFICEPARK SØBORG KØBENHAVN OFFICEPARK SØBORG OfficePark Søborg ligger i erhvervsområdet Vandtårnsvej, Gladsaxe

Læs mere

Velkommen til MunkePorten indgangen til Hillerød Centrum. 75 moderne og lyse lejeboliger www.munkeporten.dk

Velkommen til MunkePorten indgangen til Hillerød Centrum. 75 moderne og lyse lejeboliger www.munkeporten.dk Velkommen til MunkePorten indgangen til Hillerød Centrum 75 moderne og lyse lejeboliger www.munkeporten.dk Velkommen til MunkePorten indgangen til Hillerød Centrum MunkePorten er et kombineret finanscenter,

Læs mere

ALLER HUSETfra traditionelt bladhus til innovativt mediehus

ALLER HUSETfra traditionelt bladhus til innovativt mediehus ALLER HUSETfra traditionelt bladhus til innovativt mediehus Byens Netværk 02.12.08. Tekst og foto: Nanna Jardorf Siden Carl Julius Aller og hans hustru Laura Aller i 1970 erne stiftede Aller Etablissement

Læs mere

GODSBANEGADE 4, 6 & 8. Eksklusive lejligheder i Horsens centrum

GODSBANEGADE 4, 6 & 8. Eksklusive lejligheder i Horsens centrum GOSBNEGE 4, 6 & 8 Eksklusive lejligheder i Horsens centrum Boligselskabet omea Horsens fdeling 60.09 Boligselskabet Godsbanegade 4, 6 og omea 8 i Horsens Horsens Boligselskabet fdeling 60.09 omea opfører

Læs mere

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet DTU-Compute Institut for Matematik & Computer Science Danmarks Teknisk Universitet Danmarks Teknisk Universitet (DTU) Lyngby Campus På DTU nord for København har Christensen & Co arkitekter skabt en ny

Læs mere

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej Projektudvikling entreprenør arkitekt Domicil på Skanderborgvej 2 Domicil på Skanderborgvej 3 ÅRHUS CENTRUM ÅRHUS H RINGVEJEN O2

Læs mere

SAMARBEJDSPARTNER BYGHERRE RÅDGIVER. Trollesmindealle 27 3400 Hillerød. Haraldsgade 53 2100 København Ø. Partner: Helle Søholt, MAA

SAMARBEJDSPARTNER BYGHERRE RÅDGIVER. Trollesmindealle 27 3400 Hillerød. Haraldsgade 53 2100 København Ø. Partner: Helle Søholt, MAA BYGHERRE Trollesmindealle 27 3400 Hillerød SAMARBEJDSPARTNER Haraldsgade 53 2100 København Ø RÅDGIVER Partner: Helle Søholt, MAA Projekt leder: Birgitte Katborg Laursen, MAA Projekt Team: Bianca Maria

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019

Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019 Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019 - Udkast - Foto: Thomas Petri København er tre gange kåret af et internationalt magasin som verdens bedste by at bo og leve i. Det er der mange gode grunde til. Blandt

Læs mere

Køge Kyst fra Udviklingsplan til gennemførelse

Køge Kyst fra Udviklingsplan til gennemførelse Køge Kyst fra Udviklingsplan til gennemførelse Projektområdet Collstrop-grunden 3 ha Stationsområdet 6 ha Søndre Havn 15 ha 1.500 boliger 22.000 m 2 detailhandel 4.000 kontorarbejdspladser 21.000m 2 kultur+offentlig

Læs mere

PARKERING OG BYKVALITET INSPIRATION TIL VÆRDISKABENDE PARKERINGSLØSNINGER

PARKERING OG BYKVALITET INSPIRATION TIL VÆRDISKABENDE PARKERINGSLØSNINGER PARKERING OG BYKVALITET INSPIRATION TIL VÆRDISKABENDE PARKERINGSLØSNINGER 1 2 Vurdér den samlede økonomi og værdiskabelse for hele projektet og skab optimale rammer for opførelse, ejerskab og drift Tænk

Læs mere

Reference: Udvalgt projekterelse.

Reference: Udvalgt projekterelse. Reference: Udvalgt projekterelse. Opgave: Bygherre: Areal: Økonomi: Å-husene, Århus C (2010-14) 9 højhuse, 432 boliger SFV K/S 27.000 m² 450.000.000,- Jens Baggesens Vej, Århus (2012) 4 etagers boligblok,

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

KONTOR + ERHVERV - HOLMBLADSGADE /FORSLAG B (151%) SAGSNUMMER 07.2825 - DATO 11.02.2010

KONTOR + ERHVERV - HOLMBLADSGADE /FORSLAG B (151%) SAGSNUMMER 07.2825 - DATO 11.02.2010 KONTOR + ERHVERV - HOLMBLADSGADE /FORSLAG B (151%) SAGSNUMMER 07.2825 - DATO 11.02.2010 KONTEKST BAGGRUND I 2007 erhvervede BOKA GROUP A/S grunden Holmbladsgade 113, beliggende på Amager. Projektgrunden

Læs mere

Det gode liv på kanten om at sætte havnen i bevægelse

Det gode liv på kanten om at sætte havnen i bevægelse Vand I Byer Konferencen Teknologisk Institut 3. september 2015 Mariane Vistisen Lindskov, Arkitekt og projektleder Klimatilpasning i det store perspektiv Lemvig for enden af tunneldalen Lemvig for enden

Læs mere

Sofie Mandrup Andreassen Portfolio

Sofie Mandrup Andreassen Portfolio Sofie Mandrup Andreassen Portfolio Navn Sofie Mandrup Andreassen Adresse Hasserisgade 1, 2.th 9000 Aalborg, Denmark E-mail sman07@student.aau.dk Mobil +45 27 33 07 24 Fødselsdag 1. sep. 1986, 24 år PEDESTRIAN

Læs mere

HØJHUS I NØRRESUNDBY HAVNELIV VED BROERNE 30.03.2007

HØJHUS I NØRRESUNDBY HAVNELIV VED BROERNE 30.03.2007 HØJHUS I NØRRESUNDBY 30.03.2007 1 Innovativt højhusbyggeri ved havnefronten Det nye havneprojekt med marinefaciliteter ved brolandingen i Nørresundby fremtræder som et markant landmark for området nord

Læs mere

ARoS - Aarhus Kunstmuseum. Markante elevatorer gør museet tilgængeligt og er samtidig brugt som et arkitektonisk virkemiddel for ARoS.

ARoS - Aarhus Kunstmuseum. Markante elevatorer gør museet tilgængeligt og er samtidig brugt som et arkitektonisk virkemiddel for ARoS. 25.08.2008 Case: ARoS - Aarhus Kunstmuseum Tilgængelighed tag udfordringen op! Et projekt under regeringens arkitekturpolitik 2007 1/5 Illustration: shl ARoS - Aarhus Kunstmuseum Markante elevatorer gør

Læs mere

RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering]

RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering] RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering] RING 3 OFFICEPARK - EKSPLOSIV UDVIKLING AF ERHVERVSOMRÅDE Ring 3 OfficePark er så stort et område, at det vil fremstå som sit eget

Læs mere

Ørestadens arkitektur

Ørestadens arkitektur Ørestadens arkitektur Oplev den nye bydel Kom og oplev den nye Ørestad med masser af sport- og fritidsoplevelser 1 mnb tryksag.indd 1 28-11-2011 15:32:19 om Ørestad blev fremlagt. Det var fra starten tanken,

Læs mere

Nordhavnen. Havnehuset. på kanten af vand & by. Ejerlejligheder med altan og tagterrasse i Østerbros nye attraktive boligkvarter KUBEN BYG

Nordhavnen. Havnehuset. på kanten af vand & by. Ejerlejligheder med altan og tagterrasse i Østerbros nye attraktive boligkvarter KUBEN BYG BYG Nordhavnen Havnehuset på kanten af vand & by Ejerlejligheder med altan og tagterrasse i Østerbros nye attraktive boligkvarter KUBEN Havnehuset 03 Velkommen til Havnehuset i Nordhavnen Havnehuset bliver

Læs mere

SEB Bank & Pension - Nordisk arkitektur i mange niveauer

SEB Bank & Pension - Nordisk arkitektur i mange niveauer SEB Bank & Pension - Nordisk arkitektur i mange niveauer Byens Netværk 15.09.10 Tekst og foto: Stine Vejen Eriksen En onsdag eftermiddag mødes Byens Netværk på Kalvebod Brygge, for at opleve SEB Bank &

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt

Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt Borgermøde den 20. januar 2014 om Fremtidens Sølund Input fra grupperne Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt (Denne gruppe valgte ikke at udarbejde en prioriteringspils-planche) Kan Læssøegade

Læs mere

Fasanparken. Lækre familieboliger i Ishøj. Afdeling 950-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam Syd Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 7012 1310

Fasanparken. Lækre familieboliger i Ishøj. Afdeling 950-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam Syd Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 7012 1310 Fasanparken Lækre familieboliger i Ishøj 62 boliger med gode udearealer, parkeringsmuligheder og fælleshus Afdeling 950-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam Syd Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon

Læs mere

STUDIEBOLIGER. Teglholmsgade, København. Københavns Kommune COWI, Kort og data er vejledende.

STUDIEBOLIGER. Teglholmsgade, København. Københavns Kommune COWI, Kort og data er vejledende. STUDIEBOLIGER Teglholmsgade, København Københavns Kommune COWI, Kort og data er vejledende. BESKRIVELSE Projektet omfatter 100 studieboliger som udbydes som ejerboliger. Bygningen placeres i det udlagte

Læs mere

Præmieret 2008 Adresse Englandsgade 2-12 Bygherre Fyns almennyttige Boligselskab Arkitekt Frede Nielsens Tegnestue Ingeniør Henry Jensen A/S

Præmieret 2008 Adresse Englandsgade 2-12 Bygherre Fyns almennyttige Boligselskab Arkitekt Frede Nielsens Tegnestue Ingeniør Henry Jensen A/S GODT BYGGERI ODENSE 2008 BÆREDYGTIGHED Byggeriet i byen kommer os alle ved, fordi det påvirker byens rum og dermed er med til at sætte rammerne for hverdagens liv. Godt byggeri har et socialt ansvar -

Læs mere

DECEMBER 2013 RØNDE IDRÆTSCENTER DISPOSITIONSFORSLAG. www.h-e.dk tlf. 86168836

DECEMBER 2013 RØNDE IDRÆTSCENTER DISPOSITIONSFORSLAG. www.h-e.dk tlf. 86168836 RØNDE IDRÆTSCENTER DISPOSITIONSFORSLAG www.h-e.dk tlf. 86168836 INDHOLD Projektbeskrivelse Side 4 Situationsplan Side 5 Rumlige gengivelser Side 6 Stueplan Side 10 Stueplan ny hal Side 12 1. salsplan Side

Læs mere

VURDERING AF KONKURRENCEFORSLAG TIL FLISVÆRK PÅ NÆSTVED HAVN INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 CASA Arkitekter A/S - FLETVÆRK 2

VURDERING AF KONKURRENCEFORSLAG TIL FLISVÆRK PÅ NÆSTVED HAVN INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 CASA Arkitekter A/S - FLETVÆRK 2 NÆSTVED VARMEVÆRK A.M.B.A. VURDERING AF KONKURRENCEFORSLAG TIL FLISVÆRK PÅ NÆSTVED HAVN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD

Læs mere

Den 19. november 2010. Aftale om dispositionsplan

Den 19. november 2010. Aftale om dispositionsplan Den 19. november 2010 Aftale om dispositionsplan Formålet med nærværende aftale er at bekræfte enigheden mellem Brabrand Boligforening og Århus Kommune om den endelige dispositionsplan for Gellerup og

Læs mere

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Appendiks 1.12 Helbredsgreb Glostrup Hospital 01.02.2012 Helhedsgreb for Glostrup hospital 01.02.2012 msel0015 Byggeafdelingen

Læs mere

I MIDTEN AF DANMARK. E20 Erhvervspark

I MIDTEN AF DANMARK. E20 Erhvervspark I MIDTEN AF DANMARK E20 Erhvervspark VELKOMMEN TIL E 20 ERHVERVSPARK E20 Erhvervspark udvikles til de fremsynede virksomheder, som vil eksponeres optimalt og lever af at være tættest på de største talenter,

Læs mere

2150 Nordhavn Projektsalg: danbolig Nygårdsvej 2 2100 København Ø Tlf.: 38 41 70 00 svanemoellen@danbolig.dk www.danbolig.dk

2150 Nordhavn Projektsalg: danbolig Nygårdsvej 2 2100 København Ø Tlf.: 38 41 70 00 svanemoellen@danbolig.dk www.danbolig.dk 2150 Nordhavn 02 kronløbshuset.dk Velkommen til Et nyt byggeri i harmoni med havnemiljøet Arkitekturen ideen den nye bydel Ejerlejligheder med taghave, terrasse eller altaner Lejlighedstyper fleksibel

Læs mere

LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT. - strategi for et grønnere København

LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT. - strategi for et grønnere København LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT - strategi for et grønnere København Mål og visioner for et grønnere København I visionen for København som Miljømetropol har vi under overskriften En grøn og blå hovedstad

Læs mere

Olof Palme Parken Arkitekttegnede boliger

Olof Palme Parken Arkitekttegnede boliger Olof Palme Parken Arkitekttegnede boliger - Arkitekttegnede boliger - Fantastisk udsigt til skov, eng og Århus bugt - Attraktiv beliggenhed i grøn park - God forbindelse til midtby og motorvej - Tæt på

Læs mere

Konkurrenceforslag Totalentreprise TAURUS. Nyt kreaturslagteri i Holsted

Konkurrenceforslag Totalentreprise TAURUS. Nyt kreaturslagteri i Holsted Konkurrenceforslag Totalentreprise TAURUS Nyt kreaturslagteri i Holsted Koncept Det arkitektoniske hovedgreb i bygningsanlægget er en adskillelse mellem produktion og infrastruktur. På 1. sal, over produktionen,

Læs mere

KOMBINÉR BOLIG OG ERHVERV KREATIVE FAMILIEBOLIGER RUM TIL AT BO OG ARBEJDE

KOMBINÉR BOLIG OG ERHVERV KREATIVE FAMILIEBOLIGER RUM TIL AT BO OG ARBEJDE KOMBINÉR BOLIG OG ERHVERV KREATIVE FAMILIEBOLIGER RUM TIL AT BO OG ARBEJDE FAMILIEBOLIGER MED PLADS TIL BÅDE ARBEJDE, FAMILIELIV OG FÆLLESSKAB Som beboer i de Kreative Familieboliger får man en unik mulighed

Læs mere

Sundholm Syd Skema A AB+

Sundholm Syd Skema A AB+ Sundholm Syd Skema A AB+ september 2010 Bertelsen & Scheving arkitekter Almen Bolig + Sundholm Skema A 1 Helhedsplan AB+ 2 AB+ 1 2 Almen Bolig + Sundholm Skema A Bertelsen & Scheving arkitekter Introduktion

Læs mere

ENTRÉ AKTIVTITETER Langs den lokale gade kan der etableres mindre entrézoner med aftensol, god klimatisk beskyttelse og plads for ophold.

ENTRÉ AKTIVTITETER Langs den lokale gade kan der etableres mindre entrézoner med aftensol, god klimatisk beskyttelse og plads for ophold. ID É K ATAL O G Bryghusgrunden Liv OPHOLD OG ANKOMST MED TAXA Langs Vester Voldgade er der gode muligheder for at skabe fine opholdspladser ved indgangespartier der har sol om dagen. Her kan man etablere

Læs mere

Byer i 21 årh. - hvordan?

Byer i 21 årh. - hvordan? Byer i 21 årh. - hvordan? Camilla van Deurs, Arkitekt M.A.A., PhD Associate Partner Gehl Architects Program Del 1 10-10:15 Velkomst v. kommunen 10:15-11 Byrummets funktioner og udfordringer i det 21. Århundrede

Læs mere

BALLEN INSPIRATION FOR UDVIKLING

BALLEN INSPIRATION FOR UDVIKLING BALLEN INSPIRATION FOR UDVIKLING BALLEN I DAG KARAKTERGIVENDE SÆRLIGE KIG INDUSTRIOMRÅDET KNUDEPUNKTET HAVNEN HAVNEN DOKKEN, VÆRFTET, TORVET, KLYNGEN De eksisterende bygninger rives ned og giver plads

Læs mere

VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER?

VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER? ? VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER? HVAM ARKITEKTER & INGENIØRER Tegnestue med 30 års erfaring Ungt team af arkitekter, ingeniører og konstruktører samlet under ét tag Arbejder med den nyeste teknologi

Læs mere

WWW.URBANMEDIASPACE.DK

WWW.URBANMEDIASPACE.DK Til Projektsekretariatet for Multimediehus og Havnebyrum, Århus Kommune Dokumenttype Rapport fra fokusgrupper om indhold til ny hjemmeside Dato Februar 2010 WWW.URBANMEDIASPACE.DK MULTIMEDIEHUS OG HAVNEBYRUM

Læs mere

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID VISIONER OG FOKUS PUNKTER VISIONER I Remisen i Tølløse ligger et kæmpe potentiale. Alene bygningens særegne arkitektur og historie

Læs mere

Byskolen i Faaborg. 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter

Byskolen i Faaborg. 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter Byskolen i Faaborg 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter BYSKOLEN i FAABORG Byskolen Byskolen er i dag en kulturinstitution, der huser en række skoler og foreninger. De fysiske rammer fremstår som nedslidte

Læs mere

ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup. Januar 2013

ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup. Januar 2013 ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup Januar 2013 Atlas Grantoftegård Atlas grunden er placeret i kanten af erhvervområdet ved Baltorpvej mellem Råmosen og jernbanen mod nord. Atlas grunden

Læs mere

INATSISARTUTS. nye parlamentsbygning. Stem for en ny bygning til Inatsisartut på Aqqaluks Plads

INATSISARTUTS. nye parlamentsbygning. Stem for en ny bygning til Inatsisartut på Aqqaluks Plads INATSISARTUTS nye parlamentsbygning 2. UDGAVE Stem for en ny bygning til Inatsisartut på Aqqaluks Plads Informationer til Kommuneqarfik Sermersooqs borgerhøring Modelbillede Søen fremmer områdets værdighed

Læs mere

GUIDEN / TILGÆNGELIGHED TIL NYBYGGERI OG OMBYGNING

GUIDEN / TILGÆNGELIGHED TIL NYBYGGERI OG OMBYGNING GUIDEN / TILGÆNGELIGHED TIL NYBYGGERI OG OMBYGNING VÆRKTØJET TIL FYSISK TILGÆNGELIGHED CENTER FOR LIGEBEHANDLING AF HANDICAPPEDE INDHOLD / MAINSTREAMING AF HANDICAPOMRÅDET INTRODUKTION Betydningen af tilgængelighed

Læs mere

TÅRNBY GYMNASIUM HELHEDSPLAN September 2011

TÅRNBY GYMNASIUM HELHEDSPLAN September 2011 TÅRNBY GYMNASIUM HELHEDSPLAN September 2011 indledning BAGGRUND Tårnby Gymnasium er opført i 1964 af arkitekterne Halldor Gunnløgsson og Jørn Nielsen og fremstår i dag stort set som det blev opført. Bygningsanlægget

Læs mere

Kan vi effektivisere planlægningen? Danske Planchefer årsmøde 2010

Kan vi effektivisere planlægningen? Danske Planchefer årsmøde 2010 Kan vi effektivisere planlægningen? Danske Planchefer årsmøde 2010 Ulrik Winge, Københavns Kommune 1. Om effekter, ydelser og helheder - metode og tankegang g 2. Om helhedsorienteret drift i TMF Københavns

Læs mere

schønherr / stedet kommer først

schønherr / stedet kommer først schønherr / stedet kommer først program merværdi klimatilpasningsstempel? alle steder er forskellige alle steder har deres eget helt særlige karakteristika, nogen steder emmer af historie, stemning og

Læs mere

bebyggelsen -kvalitet og variation Arkitekturen vinduer eller murede facader med helt andre udtryk.

bebyggelsen -kvalitet og variation Arkitekturen vinduer eller murede facader med helt andre udtryk. Royal Golf Center Ørestads Blvd. bebyggelsen -kvalitet og variation Bella Center Bella Center station M Kalvebod Fælled Horisonten2 Horisonten1 Center Blvd. 2A 2B 2C 2D Byparken 4 C. F. Møllers Allé Edvard

Læs mere

Byggeri med visioner

Byggeri med visioner Byggeri med visioner Nøgletal 2005-2006 Kroner Resultat Egenkapital Balancesum* Soliditetsgrad 2005 29.480.813 41.965.182 351.857.585 11,9 % 2006 64.594.083 120.541.377 557.160.152 21,6 % *Balancesumsbegrebet

Læs mere

SØNDER OMME IDRÆTSCENTER

SØNDER OMME IDRÆTSCENTER NYT INDGANGSPARTI BESKRIVELSE / PLAN 1:350 Baggrund for udvidelsen Eksisterende hal 1194,3 m² Eksisterende omklædning Sdr. Omme Idrætscenter er efterhånden blevet 40 år gammelt. Der er sket to mindre tilbygninger

Læs mere

Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal

Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal Resumé Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Nordjyllands Trafikselskab (NT) har igennem et stykket tid arbejdet med at opgradere Aalborg Busterminal

Læs mere

Tilgængelighed i historiske bykerner nye veje til Viborgs kulturarv

Tilgængelighed i historiske bykerner nye veje til Viborgs kulturarv Tilgængelighed i historiske bykerner nye veje til Viborgs kulturarv 10. februar 2014/rev. 17. februar 2014/ rev. 4. marts 2014 Formidlingsopgave Baggrundsnotat Indhold 1. Indledning 4 2. Baggrund 5 3.

Læs mere

Rapport på arbejdsdag Byhallen i Kolind // KRADS // 21. november 2012

Rapport på arbejdsdag Byhallen i Kolind // KRADS // 21. november 2012 Rapport på arbejdsdag Byhallen i Kolind // KRADS // 21. november 2012 Rapport på arbejdsdag d. 7. okt. vedr. udvikling af Byhallen i Kolind. - Kortlægning ideer der i fremtiden kan styrke Byhallens identitet

Læs mere

KIRKEBJERG BYDELSCENTER. projektmappe 27 09 2013 IKKE GÆLDENDE

KIRKEBJERG BYDELSCENTER. projektmappe 27 09 2013 IKKE GÆLDENDE KIRKEBJERG BYDELSCENTER projektmappe 27 09 2013 IKKE GÆLDENDE 1 KIRKEBJERG BYCENTER BELIGGENHED Med sin unikke placering er der mulighed for en fantastisk eksponering til de omkring 33.000 bilister, der

Læs mere

Søparken. Lækre lejeboliger i Søndergård - Måløvs nye bydel

Søparken. Lækre lejeboliger i Søndergård - Måløvs nye bydel øparken Lækre lejeboliger i øndergård - Måløvs nye bydel øparken øndergård ø anlægges med lige kajkant og promenade En lille by i torkøbenhavn Måløv er en lille by i torkøbenhavn - med det hele! Her er

Læs mere

WWW.GLASPARKEN-EBELTOFT.DK

WWW.GLASPARKEN-EBELTOFT.DK GLASPARKEN Den nye boligbebyggelse Glasparken, placerer sig centralt i de fremtidige planer for Ebeltoft havnefront. Havnefrontens helhedsplan indeholder en oplevelsesrig promenade langs havnen, der knytter

Læs mere

Kontor Olof Palmes Allé 25 275-2.500 m 2

Kontor Olof Palmes Allé 25 275-2.500 m 2 Kontor Olof Palmes Allé 25 275-2.500 m 2 Markant ejendom beliggende i attraktivt erhvervsområde i Aarhus N Tæt på DR, Journalisthøjskolen, Canon, Vestas, Rambøll, Skejby Sygehus m.fl. Tæt på offentlig

Læs mere

Struer bymidte & havn

Struer bymidte & havn Struer bymidte & havn Forundersøgelse Sammenhæng Bymidte & Havn UDDRAG Forbindelsen mellem bymidte og havn skal styrkes Formålet med forundersøgelsen af sammenhængen bymidte og havn er at belyse, hvordan

Læs mere

centerbebyggelse HANDELS- OG SERVICECENTER VED HERNINGVEJ I RINGKØBING PROJEKTMATERIALE

centerbebyggelse HANDELS- OG SERVICECENTER VED HERNINGVEJ I RINGKØBING PROJEKTMATERIALE centerbebyggelse HANDELS- OG SERVICECENTER VED HERNGVEJ I RGKØBG UDARBEJDET AF: SKALA ARKITEKTER A/S ALLÉGADE 2 8700 HORSENS FOR: BOKA HOLDG A/S TELEHØJEN 6 5220 ODENSE HOVEDIDÉ OG DISPONERG: Dette prospekt

Læs mere

Beliggenhed Opmærksomhed Mangfoldighed

Beliggenhed Opmærksomhed Mangfoldighed Beliggenhed Opmærksomhed Mangfoldighed Helheden er underordnet Hvis du har fokus på detaljerne kommer helheden af sig selv Egon Klitgaard Radisson BLU Hotel Papirfabrikken er et hotel med holdning og vi

Læs mere

METROPOL FOR MENNESKER. Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation

METROPOL FOR MENNESKER. Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation METROPOL FOR MENNESKER Vision og mål for Københavns byliv 2015 Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation 2 METROPOL FOR MENNESKER KØBENHAVN HAR EN VISION Vi vil være verdens bedste by at leve i. En bæredygtig

Læs mere

HAVNEHUSET VEST, 2150 NORDHAVN

HAVNEHUSET VEST, 2150 NORDHAVN HAVNEHUSET VEST, 2150 NORDHAVN Hvem vil ikke gerne bo på havnen midt i storbyen. Velkommen til Havnehuset. Pejlemærket for et større byfornyelsesprojekt i Nordhavnen, Østerbros nye mondæne kvarter. Og

Læs mere

KICKSTART FORSTADEN KONFERENCE MED INSPIRATION & DEBAT

KICKSTART FORSTADEN KONFERENCE MED INSPIRATION & DEBAT KICKSTART FORSTADEN KONFERENCE MED INSPIRATION & DEBAT FILIP ZIBRANDTSEN CHEFKONSULENT I REALDANIA BY 24. NOVEMBER 2014 Indhold Kort om RealdaniaBy Udfordring Parkering kan skabe værdi Aspekterne Case

Læs mere

S t o r e K r o Ombygning og nybygning

S t o r e K r o Ombygning og nybygning Dato: 2011-06-10 1 Store Kro Kroens historie Kong Frederik d. 4 opførte Store Kro i 1719-1722 som overnatingssted for slottets gæster. Kroen blev indviet ca. et halvt år efter Fredensborg Slot og hofbygmester

Læs mere

EKSKLUSIV FLERBRUGEREJENDOM VED TUBORG MARINA

EKSKLUSIV FLERBRUGEREJENDOM VED TUBORG MARINA EKSKLUSIV FLERBRUGEREJENDOM VED TUBORG MARINA TIL LEJE THE CUBE, Tuborg Havnevej 15, 2900 Hellerup Fleksible indretningsmuligheder i skønne, lyse kontorarealer Lejemål i varierende størrelser fra 222 5.842

Læs mere

Nyistandsatte kontorer i charmerende omgivelser

Nyistandsatte kontorer i charmerende omgivelser Nyistandsatte kontorer i charmerende omgivelser Strandgade 4 - Christianshavn - København K Kontorlokaler i det gamle pakhus på Christianshavn Flot og nyistandsat pakhus - respekt for de oprindelige detaljer

Læs mere

Netværkstur til Odense

Netværkstur til Odense Netværkstur til Odense Byens Netværk 24.04.14 Tekst og foto: Katja Pryds Beck Fra dansk stor by til dansk storby sådan præsenterer Odense sin ambitiøse og omfattende byudviklingsvision frem mod 2020. Byens

Læs mere

Sønderparken. Moderne lejligheder. Attraktive fællesarealer. Bliv en del af Sønderparkens fællesskab Velkommen hjem

Sønderparken. Moderne lejligheder. Attraktive fællesarealer. Bliv en del af Sønderparkens fællesskab Velkommen hjem Sønderparken Moderne lejligheder Attraktive fællesarealer Bliv en del af Sønderparkens fællesskab Velkommen hjem Danmarksgade 81 7000 Fredericia Tel 75 92 48 44 adm@boli.nu Åbningstider Mandag - fredag:

Læs mere

flerfunktionelle skoler i byområder udvikling af synergier mellem skole og by Bergen Kommune 2014-11-28

flerfunktionelle skoler i byområder udvikling af synergier mellem skole og by Bergen Kommune 2014-11-28 flerfunktionelle skoler i byområder udvikling af synergier mellem skole og by Bergen Kommune hvem er jeg...? Arkitektfirmaet RUM Fra Horsens, platform i Vejle og kunder i hele DK 25-30 medarbejdere Arkitektur

Læs mere

HVOR ØRESUND MØDER KØBENHAVNS HAVN

HVOR ØRESUND MØDER KØBENHAVNS HAVN HVOR ØRESUND MØDER KØBENHAVNS HAVN HVA DRIKKER MØLR -siloen er blevet et velkendt bygningsværk for mange Københavnere og et folkeligt ikon for Nordhavnen. Siloen er den største industribygning i Nordhavnen

Læs mere

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM INDHOLD Introduktion til projektet DET AKTIVE BYRUM SIDE 1 Hvordan skaber man et sted for piger? SIDE 2 Min nye byrumsfacilitet

Læs mere

Arkitekturpolitik skaber lokal identitet i en global verden

Arkitekturpolitik skaber lokal identitet i en global verden Arkitekturpolitik skaber lokal identitet i en global verden Oplæg ved ARKITEKTURPOLITISK KONFERENCE Dansk Arkitektur Center 5. december 2008 v/ Helle Juul Kristensen Planlægger, cand. mag. Cittaslow-koordinator

Læs mere

Byrådet har som en del af budgetaftalen for 2013-2016 besluttet, at der skal udarbejdes et beslutningsoplæg vedrørende etablering af et hus

Byrådet har som en del af budgetaftalen for 2013-2016 besluttet, at der skal udarbejdes et beslutningsoplæg vedrørende etablering af et hus Borgernes hus Byrådet har som en del af budgetaftalen for 2013-2016 besluttet, at der skal udarbejdes et beslutningsoplæg vedrørende etablering af et hus med hovedbibliotek, musikskole, mødelokaler mv.

Læs mere

KULTURHUSET RANDERS 2020 Et levende, transparent og synligt hus - BYENS MØDESTED

KULTURHUSET RANDERS 2020 Et levende, transparent og synligt hus - BYENS MØDESTED KULTURHUSET RANDERS 2020 Et levende, transparent og synligt hus - BYENS MØDESTED VISIONEN ET ÅBENT, SYNLIGT OG SAMARBJEDENDE KULTURHUS Visionen for Kulturhuset Randers 2020 er at nytænke huset som borgernes

Læs mere

Nyt markant byggeri i Randers midtby

Nyt markant byggeri i Randers midtby Situationsplan Den eksisterende ejendom nedbrydes til fordel for en ny og mere markant bygning. Bygning I forbindelse med opførelsen af bygningen udføres den nye vej til det bagvedliggende område i henhold

Læs mere

L Y S. TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe

L Y S. TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe L Y S TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe Arkitektskolen Aarhus 25. februar 2010 program Onsdag den 25. februar

Læs mere

konventum lo-skolens konferencecenter - et særligt sted

konventum lo-skolens konferencecenter - et særligt sted konventum lo-skolens konferencecenter - et særligt sted Originalitet, mangfoldighed, æstetik og kvalitet... Med grundigt forankrede værdier fremstår Konventum Lo-skolens konferencecenter som et kvalitetsmættet

Læs mere