Forny dit liv. Mandag aften. på Hovedbiblioteket

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forny dit liv. Mandag aften. på Hovedbiblioteket"

Transkript

1 Forny dit liv Mandag aften på Hovedbiblioteket

2 Invester 2 timer i dit liv... Mandag aften på Gentofte Hovedbibliotek 30. september kl Team-spirit & samarbejde Marianne Florman Forfatter, håndboldspiller og samfundsekspert I samarbejde med oplysningsforbundene HOF, AOF og FOF i Gentofte Kommune arrangerer Gentofte Hovedbibliotek i 2002/2003 en række debatarrangementer over temaerne: v Børn, opdragelse og opvækst v Parforhold, familie og karriere v Livsstil og livskriser v Livsglæde og livserfaring v Generationernes møde Marianne Florman vil i aftenens debatoplæg komme ind på følgende: v Motivation og kommunikation v Team-spirit v Samarbejde sådan får man et hold til at fungere v Individets ansvar i fællesskabet v Skab værdi gennem en målrettet indsats v Identitet sæt dagsordnen for dit eget liv! v Idræt et lille liv i livet Marianne Florman har studeret teknologi/ samfundsudvikling samt pædagogik/filosofi på RUC. Aktiv idrætskarriere som håndboldspiller og -træner i Danmark og Japan. Tidligere studievært på DR Sporten. Forfatter til En jernladys lærdom og medforfatter til Kom i gang kvinde og bliv ved, Drømmemanden og Kunsten at gøre sig umage.

3 7. oktober kl Når der går sutsko i sexlivet Sanne Neergaard Psykolog og sexolog, kendt fra Sannes sider i Femina 21. oktober kl Kvinder og karriere Eva Jørgensen Journalist, redaktør og vært på Nyhedsmagasinet og TV-Avisen på DR Psykolog og sexolog Sanne Neergaard stiller skarpt på parforholdet og giver sit bud på hvordan det kan være at ægteskabet er en skude i havsnød. Et foredrag der sætter gang i debatten om det at være kvinde og mand i dag. Der tales om hvordan forbindelsen mellem mor og søn sætter sit tydelige præg på drengene, også når de bliver mænd. Hvordan får man den forskellighed som får par til at gå fra hinanden, til at blive en styrke som i stedet binder parret sammen. Måske får vi svaret på, hvordan det kan være, at ægteskabet er en skude i havsnød og forhåbentlig får vi en debat i gang, om det at være kvinde i dag. Kvinder befinder sig ofte i en krydsild mellem job og ambitioner overfor familie og venner. Hvad kræver det at gøre karriere i dag? Hvad er de professionelle og private omkostninger? Hvordan finder man balancen mellem fordele og ulemper og hvor ligger barriererne for at få det lykkelige liv, vi alle drømmer om? Eva Jørgensen har arbejdet som ind- og udlandsreporter, nyhedsankerkvinde på TV-avisen og DR2, været vært på royale transmissioner samt magasinredaktør/vært. Har desuden erfaringer fra det danske erhvervsliv fra jobbet som koncernkommunikationschef hos ISS A/S. Eva Jørgensen taler således udfra både personlige erfaringer og professionel viden.

4 28. oktober kl Generationernes dans Jytte Borberg Forfatter og skuespiller Peter Borberg Freelance-journalist 4. november kl Har vi glemt at opdrage vore børn? John Aasted Halse Børne-og familiepsykolog, formand for Børns Vilkår Peter Borberg og farmor Jytte Borberg diskuterer blandt andet følgende emner: v Passer det, at unge ikke gider lytte til ældre? v Kan nysgerrighed blive for gammel? v Kan erfaring blive for ung? Generationernes dans handler om venskab anno Om at sanse sig selv og hinanden i en verden, som indimellem forekommer sanseløs. Om at mødes i et sprog, der fastholder vore historier og forandrer vores muligheder. Om at føle troskab mellem to generationer, der har fundet takten og som ufortrødent danser videre. Sammen. Hvad er moderne børneopdragelse. Har børnene overtaget magten? Denne aften bliver det understreget, at opdragelse er nødvendig. Men det understreges lige så tydeligt, at det ikke handler om kæft, trit og retning og om at voksne sætter grænser. Det handler til gengæld om nærvær, nærhed, samvær og inddragelse. John Aasted Halse, kendt som en vidende, humoristisk og skarp debattør, lægger op til debat omkring emnerne: v De nye børn - er den nye børnekarakter myte eller virkelighed? v Familieliv, børneliv, arbejdsliv - er det foreneligt? v Vold, incest og omsorgssvigt - hvorfor, og hvis er ansvaret? v Skilsmisse - hvordan får vi mænd til at være aktive omkring børnene.

5 11. november kl Mad og børn Camilla Plum Madguru, selvlært kogekone, foredragsholder, kogebogsforfatter og madskribent på bl.a. Politiken 25. november kl Glad chef og politisk havkat Christine Antorini Cand.comm. m.m. Giver en moderne hverdag tid til at lave god og sund mad? Hvorfor er vi bange for maden og ved vi virkelig ikke om brød skal i køleskabet eller ej. Det er ikke kun madvanerne, som bliver sat under lup. Også samværet med børnene omkring madlavningen er en vigtig ingrediens. Middagsbordet har i dag erstattet en lang række fællesskaber i familien. Det er vigtigt det er hyggeligt, ernæringsrigtigt og harmonisk. Kan det overhovedet lade sig gøre? Camilla Plum taler om råvarer både gode og dårlige, økologi og hvad der skal til for at give børnene en god start på livet. Der er behov for opgør med jammerkoner og politisk korrekthed. v Hvor er kvinderne i den politiske debat? v Giver det mening at snakke om særlige kvindelige værdier? v Gør kvinder en forskel som ledere, hvad med de stakkels børn, og bør vi ikke arbejde for, at alle skal være feminister? Der bliver lagt op til debat med udgangspunkt i Christine Antorinis eget livsforløb som politisk aktivist, medlem af Folketinget for SF, sekretariatschef for Forbrugerinformationen og medstifter af Virtuelt Folkeparti.

6 2. december kl Ih, hvor er vi dog forskellige Jørn Duus Tekstforfatter og strategisk planner 27. januar kl Vægttabet begynder mellem ørerne Kathrine Kaaris Læge Hør hvordan en termokande kan sladre, og hvordan mælk ikke mere er mælk. Hvordan vore ting i det hele taget fortæller historie om os danskere som typer, og hvorfor det ydre spiller en ligeså stor rolle som det indre... Hvorfor samvittighedsfolket aldrig kører BMV, hvorfor hyggefolket er nervøse for italiensk mad, hvorfor sundhedsapostlene keder sig og jeg-har-ikke-tidfolket iscenesætter sig selv. Jørn Duus Hansen har været i reklamebranchen fra Medstifter af reklamebureauet DDB Needham Medstifter af Creative Circle Danmark Institutbestyrer på Den danske Reklameskole fra Medvirkende i tv-programmerne Må vi se? og Kender du typen?. Af en eller anden grund er der tradition for, at slankekure og sund kost bliver opfattet som en mental og kulinarisk afstraffelse, hvor vi betaler aflad for vore udskejelser. Men hvorfor skal det være sådan? Vægttab begynder mellem ørerne. De fleste kosteksperter er enige om, at minimalistiske slankekure ikke hjælper. Hvorfor ikke tænke konstruktivt i stedet. Det kan godt lade sig gøre at spise sundt, dyrke motion og være kropsbevidst uden at omdanne sit private univers til en sibirisk straffelejr. Kathrine Kaaris er uddannet læge, og har fungeret som on-line brevkasselæge på TV3 og TV2 samt studievært på DK4. Arbejder p.t. som lægelig brevkasseredaktør på BT og er fast skribent på tidsskriftet Workout & Fitness.

7 3. februar kl Vi dør for længe og lever for kort Rachel Santini Kultursociolog, ernæringsfysiolog og psykoterapeut 24. februar kl Det er ikke det du siger, det er måden det bliver sagt på Kirsten Vaupel Operasanger v Er det utopi at være 70 år og fungere som en 40-årig? v Hvordan forhaler eller undgår vi forfaldet? v Hvad er et godt liv? Rachel Santini er leder af Dansk Institut for Folkesundhed. Hun vil se på den viden, der eksisterer på verdensplan både inden for det etablerede og den alternative verden. En viden, som kan være med til at give os om ikke et evigt liv, så måske et skridt på vejen til evig ungdom samt fysisk og psykisk velvære. Stemmen er dit vigtigste kommunikationsredskab lær at bruge den optimalt. Stemmen er en værre sladrehank. Det nytter altså ikke, at du siger ét og mener noget andet. Sandheden afsløres af din stemme. I foredraget fortæller Kirsten Vaupel bl.a. om stemmens funktioner og retorikkens hemmeligheder. Sang er også en måde at forløse sit potentiale på. Endvidere får tilhørerne nogle redskaber at arbejde videre med. Kirsten Vaupel er uddannet operasanger i Wien. Tilknyttet den Jydske opera i 15 år. Medvirket i adskillige TV- og radioudsendelser i ind- og udland. I dag endvidere 1/3 af vokalgruppen Swing sisters. Har desuden arbejdet som TV- og radiojournalist i de seneste 12 år. Underviser erhvervsvirksomheder i stemme- og kropsbrug.

8 3. marts kl Den dansende dæmon Ole Michelsen Filmanmelder, DR 10. marts kl Mænd er fra Mars - kvinder er fra Venus Ingrid Ann Watson Psykolog og foredragsholder Der er det mærkelige ved alkoholisme, at det er en dødelig sygdom, men den begynder i fest og farver, siger Ole Michelsen. Det, at drikke i muntert lag, indgår i det danske hyggebegreb og det er vi ikke meget for at ændre på. Ole Michelsen er selv alkoholiker, men i modsætning til den udbredte opfattelse, er man ikke forhenværende alkoholiker, fordi man er holdt op med at drikke. Det er en sygdom man må leve med hele livet, men så længe man holder sig fra den første drink, kan man leve et helt normalt liv. Foredraget, der lægger op til debat, handler om hvordan man lærer at leve med sin dæmon og hvordan sygdommen kan behandles. Dette er en succeshistorie ikke et socialrealistisk jammerforedrag præsenteret med humor og renset for moralisme. Ingrid Ann Watson forklarer og diskuterer: v Den åh så svære dialog. Holdninger og motivation. Forskellen på mænd og kvinders måde at løse problemer på. v Hvordan man scorer kærlige point hos det modsatte køn. At lytte at give slip. Villighed. Følelsesmæssig rollebytning. v Hvad motiverer en mand i parforholdet? En kvinde? v Hvorfor kvinder begynder at beklage sig mere og hvorfor mænd trækker sig. Forskellen på mænd og kvinders forventninger til hinanden og livet. Forhåbentlig giver aftenen redskaber og forståelse omkring mænd og kvinders kommunikation og mangel på samme.

9 24. marts kl Kønsforskelle i barndommen Gideon Zlotnik Børnepsykiater 31. marts kl Mad er min dæmon Lise-Lotte Lohmann Skuespiller Gideon Zlotnik tager et opgør med myten om drenge som det stærke køn og påviser, at drenge er mere skrøbelige på en række områder, ikke bare fysisk, men også psykisk og socialt. Han peger på vigtigheden af, at børn i vore institutioner møder mænd. Drenge har en mere udadrettet adfærd end piger, men de får ofte ikke i tilstrækkelig grad lov til at udvikle denne adfærd i hjemmet, i daginstitutionen eller i skolen, som alle er præget af en meget feminin kultur. Og når drenge ikke får lov til at udvikle sig på egne præmisser, så lærer de at blive rigtige drenge andre steder. De overtager modellerne fra blandt andet medierne. Gideon Zlotnik er speciallæge i børnepsykiatri. Tidl. overlæge på børnepsykiatrisk afd. i Glostrup. Har bl.a. udgivet bøgerne De stakkels drenge, De stakkels børn og De stakkels forældre. Amerikanske undersøgelser viser at hver tredie overvægtige spiser med følelserne. Det kan Lise Lotte Lohmann tale med om, for som hun siger: At blive slank handler ikke kun om at sige fra. Det handler lige så meget om at sige til. Om at gribe livet og leve det. I hele sit voksenliv har skuespillerinden kæmpet forgæves mod vægten. En personlig krise fik hende til at sortere i sine familierelationer, venner og jobs og sige ja til de tilbud som livet giver og til at dyrke sine lidenskaber. Da begyndte kiloene at rasle af, uden kur, powermotion eller forsagelse og hun har foreløbig tabt 35 kilo, blot ved at lytte til sin lyst og ulyst. På sin ligefremme facon fortæller hun om sit tidligere madmisbrug, og hun øser af sine fede erfaringer og smitter med sin genvundne livsglæde.

10 Praktiske oplysninger Alle arrangementer finder sted mandag aften kl på Gentofte Hovedbibliotek. Entré: 100 kr. Reduceret pris for pensionister og ledige: 75 kr. Billetter til alle arrangementer kan købes i skranken på Hovedbiblioteket. Man kan til følgende arrangementsdatoer bestille billetter via aftenskolerne: 7/10, 4/11, 2/12, 3/2, 3/3 og 31/3: FOF Tlf eller 30/9, 21/10, 25/11, 27/1, 24/2 og 24/3: HOF Tlf eller 28/10: AOF Tlf Gentofte Hovedbibliotek Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup Tlf BOLDINGS.DK

UNG & KØN. Kønsperspektivet i unges trivsel og sundhedsadfærd i starten af det 21.århundrede

UNG & KØN. Kønsperspektivet i unges trivsel og sundhedsadfærd i starten af det 21.århundrede UNG & KØN Kønsperspektivet i unges trivsel og sundhedsadfærd i starten af det 21.århundrede 2004 I 2003 udgav jeg rapporten Ung og Køn om pigers og drenges livsstil og sundhed. Rapporten handler om kost-

Læs mere

Familieformer og skilsmisse

Familieformer og skilsmisse BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL Panelrapport nr. 1 / juni 2011 Familieformer og skilsmisse der er ikke noget bedre end at have den hele og rigtige familie BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL BØRNERÅDETS BØRNE-

Læs mere

LMSNYT ORTOREKSI. LMS åbner ny personlig. Claire Ross-Brown. sund livsstil kan blive en besættelse

LMSNYT ORTOREKSI. LMS åbner ny personlig. Claire Ross-Brown. sund livsstil kan blive en besættelse LMSNYT OM SPISEFORSTYRRELSER, SELVSKADE OG SELVVÆRD Claire Ross-Brown skuespillerinden skar sig selv ORTOREKSI sund livsstil kan blive en besættelse LMS åbner ny personlig rådgivning i København Kampen

Læs mere

Åbenhed TEMA. DepressionsForeningens medlemsblad Nr. 3-2014

Åbenhed TEMA. DepressionsForeningens medlemsblad Nr. 3-2014 DepressionsForeningens medlemsblad Nr. 3-2014 Åbenhed TEMA "Allerede halvt inde i tv-programmet eksploderede min facebook-inbox med opmuntrende beskeder fra venner, bekendte og helt fremmede, der ville

Læs mere

DINE BØRN. DERES MULIGHEDER EN GUIDE TIL FORÆLDRE OM UNGES LIV I DANMARK

DINE BØRN. DERES MULIGHEDER EN GUIDE TIL FORÆLDRE OM UNGES LIV I DANMARK DINE BØRN. DERES MULIGHEDER EN GUIDE TIL FORÆLDRE OM UNGES LIV I DANMARK 1 2 Khadija Y. H. Abdi er social- og sundhedshjælper og mor til tre. Hun er født i Somalia og kom til Danmark som 35-årig. Khadija

Læs mere

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1 Børn i skilsmisse Ingrid Bové Jakobsen Kristent Pædagogisk Institut - pædagogik med værdi 1 Rosa på ni år kom hjem fra skole en helt almindelig fredag. Hun tænkte på, at de i aften sammen skulle se Disney

Læs mere

ENERGIENS HEMMELIGHEDER

ENERGIENS HEMMELIGHEDER ENERGIENS HEMMELIGHEDER Af Carl-Mar Møller Carl-Mar Møller Avderødvej 45 2980 Kokkedal www.carl-mar.dk 77@Carl-Mar.dk www.parterapeutskolen.dk Sexolog og Parterapeut Skolen Udgivet som e-bog i 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Mødre Døtre. kvinder i to kulturer. Vær aktiv Brug de mange muligheder! Døtre i dialog Det var ligesom at have to job. Det er vigtigt at tale sammen

Mødre Døtre. kvinder i to kulturer. Vær aktiv Brug de mange muligheder! Døtre i dialog Det var ligesom at have to job. Det er vigtigt at tale sammen & kvinder i to kulturer Mødre Døtre Vær aktiv Brug de mange muligheder! Døtre i dialog Det var ligesom at have to job Rollemodel på fuldtid Det er vigtigt at tale sammen Vejen til viden Biblioteket blev

Læs mere

nummer 1 februar 2012 ADHD-foreningen

nummer 1 februar 2012 ADHD-foreningen nummer 1 februar 2012 ADHD-foreningen Før kastede han med stole - om mere kærlighed i mindre kaos Side 4-5 ADHD-foreningens Rejsehold med ADHD-bussen Side 8-11 Svært barn har mange navne - ADHD i et historisk

Læs mere

21 NÅR ÉN IGEN BLIVER TIL TO

21 NÅR ÉN IGEN BLIVER TIL TO 135 21 NÅR ÉN IGEN BLIVER TIL TO I dag lever vi længere, og mister vi vores ægtefælle som 60-70 årig, kan vi sagtens forvente at have mange år tilbage. Derfor er forestillingen om at møde en ny kæreste

Læs mere

Lisbeth Villumsen - Skibdalsvej 25, 7990 Ø Assels, Danmark - Tlf.:+45 97764174 - Mobil: +45 21905868 - Lisbeth@livviadialog.dk www.livviadialog.

Lisbeth Villumsen - Skibdalsvej 25, 7990 Ø Assels, Danmark - Tlf.:+45 97764174 - Mobil: +45 21905868 - Lisbeth@livviadialog.dk www.livviadialog. www.livviadialog.dk Liv via dialog. Hvad er en efterfødselsreaktion? Er man syg eller sund når man reagerer på overbelastning? Hvad sker der? Hvem kan hjælpe? Kan både kvinder og mænd få en efterfødselsreaktion?

Læs mere

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre BØRN, UNGE OG ALKOHOL Information til forældre Din holdning er vigtigere, end du tror Forældre har stor indflydelse på, hvor tidligt og hvor meget deres børn kommer til at drikke. Derfor er det er vigtigt,

Læs mere

Salsa. megareksi. rådgivning. - mændenes spiseforstyrrelse LMS - Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. som selvværdsværktøj

Salsa. megareksi. rådgivning. - mændenes spiseforstyrrelse LMS - Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. som selvværdsværktøj LMSnyt om spiseforstyrrelser, selvskade og selvværd Salsa som selvværdsværktøj Officiel åbning af åben personlig rådgivning Ny rådgivning for unge nydanske kvinder med spiseforstyrrelser megareksi - mændenes

Læs mere

STORT TEMA OM UTROSKAB. Skabt til utroskab. Tre må man være. Brager igennem. Clairvoyant afslører: Sådan bliver 2014

STORT TEMA OM UTROSKAB. Skabt til utroskab. Tre må man være. Brager igennem. Clairvoyant afslører: Sådan bliver 2014 A S T R O L O G I M A G A S I N E T N R. 1 2 0 1 4 P R I S : K R. 6 4,5 0 HOROSKOPET STORT TEMA OM UTROSKAB Skabt til utroskab Tre må man være Brager igennem Årshoroskoper Vinterhoroskoper Dag til dag-horoskoper

Læs mere

Livsliniens opgavemateriale om selvmordsforebyggelse til folkeskolens 8.-10. klassetrin

Livsliniens opgavemateriale om selvmordsforebyggelse til folkeskolens 8.-10. klassetrin Livsliniens opgavemateriale om selvmordsforebyggelse til folkeskolens 8.-10. klassetrin - 1 - Indholdsfortegnelse Til dig som skal skrive opgave om selvmord 3 Det skal du huske, når du skriver opgave om

Læs mere

Venskaber og sociale kompetencer

Venskaber og sociale kompetencer Månedsmagasinet Skolen ISSN: 1901-1628 www.skolemagasin.dk Venskaber og sociale kompetencer Januar 2010 Redaktør Tine Østergaard redaktor@skolemagasin.dk Næste udgivelse Februar 2010 4 Fra redaktøren:

Læs mere

Ukritisk. på personlig udvikling. Selvrefleksion. er en nødvendighed. For- og bagsider af. selv-teknologi

Ukritisk. på personlig udvikling. Selvrefleksion. er en nødvendighed. For- og bagsider af. selv-teknologi Offentlig Ledelse 01 U d g i v e t i s a m a r b e j d e m e l l e m H K / Ko m m u n a l S o c i a l p æ da g o g e r n e Da n s k S o c i a l r å d g i v e r f o r e n i n g 10 Ukritisk fokus på personlig

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

tema voksne børn og deres forældre Faderkærlighed Fem forældretyper Fra usund relation til gensidig respekt Nummer 2 2011 Bagagen fra barndommen

tema voksne børn og deres forældre Faderkærlighed Fem forældretyper Fra usund relation til gensidig respekt Nummer 2 2011 Bagagen fra barndommen tema Nummer 2 2011 voksne børn og deres forældre Bagagen fra barndommen Fra usund relation til gensidig respekt Om at give og modtage Faderkærlighed Fem forældretyper Hvordan gør vi det så? Når ungerne

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Coach dig selv til Succes

Coach dig selv til Succes Coach dig selv til Succes i alle livets forhold 6 guidede øvelser til personlig vækst Af Birgit Friis Certificeret Coach Indhold Baggrund for denne udgivelse 4 Coach dig selv til succes 6 ØVELSE 1: Skibet

Læs mere

Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed

Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed KAPITEL 5 MÆND OG KVINDER ER FORSKELLIGE OGSÅ SOM JOBJÆGERE Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed sammen, som par. Citat fra mand

Læs mere

Den svære anden bølge

Den svære anden bølge SÅDAN LYKKES DIT ANDET PARFORHOLD Den svære anden bølge AF ANNETTE AGGERBECK FOTO: GETTYIMAGES OG POLFOTO Når vi går ind i et nyt parforhold, har vi erfaringerne med os fra første ægteskab. Og hvis vi

Læs mere

Fædre er de store tabere ved skilsmisse. Tre årsager. Familier er meget forskellige, og det er økonomierne selvfølgelig også.

Fædre er de store tabere ved skilsmisse. Tre årsager. Familier er meget forskellige, og det er økonomierne selvfølgelig også. En skilsmisse koster jer meget let en halv million kroner! Det er dyrere at være fraskilt med børn, end at leve sammen i ægteskab. På 10 år koster det en almindelig lønmodtagerfamilie mindst 450.000 kr.

Læs mere

Lyset peger på dig. Du kan gøre en forskel!

Lyset peger på dig. Du kan gøre en forskel! Lyset peger på dig Du kan gøre en forskel! Hvis I har brug for hjælp Børne- og ungetelefonen 134 Åbningstid: Alle ugens dage kl. 19.00-21.00. Som led i forebyggelsen af selvmord og seksuelt misbrug af

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

De unges fortællinger

De unges fortællinger De unges fortællinger Indhold Udenfor i verden... Café HUSRUM har plads til dig... 4 Rasmus... 6 Rachel... 10 Elisabeth... 14 Tilbage til livet... Pigen på sidelinien... Har du problemer? Du kan jo ikke

Læs mere

Skolen 2.0. Læring og ledelse i forandring

Skolen 2.0. Læring og ledelse i forandring Skolen 2.0 Læring og ledelse i forandring Hvor er folkeskolen på vej hen? Læs politikernes bud på fremtidens skole Mentale pauser giver bedre elever Fremtidens folkeskole skriver elever på venteliste Smartboards

Læs mere