Bestyrelsens årsberetning for året 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsens årsberetning for året 2013"

Transkript

1 Bestyrelsens årsberetning for året 2013 Regnskaber: Regnskaberne for 2013 viser følgende resultater Afdeling Afdeling Afdeling Overskud 2013 Underskud 2013 Afdeling Boligforeningen Under gennemgangen af de enkelte årsregnskaber vil vi komme nærmere ind på årets resultater. Overskud og underskud i afdelingerne vil blive afviklet i kommende budgetter, som reglerne for vores område foreskriver det. Driften: Vi har gennemført en række større arbejder i årets løb. Specielt nævnes følgende: Indretning af pladser til genbrugscontainere i alle afdelinger Energimærkning af alle boliger Genopretningsarbejder på facader på Hovvej Ændring af varmt vands forsyningen til Falkevænget De senere år har vi haft problemer med at levere varmt vand til de lejere i Falkevænget, der bor længst væk fra de fælles varmt vands beholdere i afdelingen. Enden på historien blev, at vi samlede en gruppe eksperter på området, som endte med at anbefale, at de relevante lejere fik deres egen varmt vands beholder Montering af 19 nye altaner i Møllebo og i Toftebo Montering af 9 nye køkkener i Afdeling 24. Til dato har vi skiftet 40 af 126 køkkener i Toftebo og i Møllebo Personale: I 2013 sagde vi farvel til Torben Jensen, der efter mange år som ejendomsfunktionær i Afdeling 24 gik på pension. I stedet fik vi Morten Sørensen. Vi var meget glade for Torben Jensen, men vi er også blevet glade for hans afløser, Morten.

2 Nybyggeri: Side: 2 Boligforeningens ledelse havde i november måned et møde med repræsentanter for Favrskov Kommune, hvor vi blandt andet drøftede mulighederne for, at Hadsten Boligforening får lov til at bygge flere boliger i de kommende år. Favrskov Kommune var imødekommende over for boligforeningens ønsker. Kommunen forventer, at der bliver et behov for flere almene boliger i Hadsten Syd, specielt hvis der på et tidspunkt kommer en letbane til området. På sigt er det meningen, at hele området mellem Hadsten og Hinnerup skal bebygges, også med almene boliger. Tilvæksten i kommunen forventes specielt i dette område. Fremtiden for Kirkevej 8 er ikke politisk afgjort endnu. Der er mange aktører inde i billedet vedrørende grundens fremtidige anvendelse. Hadsten Boligforening gav udtryk for, at vi finder denne grund meget velegnet til nye, almene boliger i Hadsten, fordi grunden ligger tæt på byens centrum. Randersegnens Boligforening har nogle boliger i Hadsten og i Voldum, der på et tidspunkt skal administreres af en anden administrator/boligforening. Favrskov Kommune venter på en redningsplan fra Landsbyggefonden. Når den foreligger, vil Favrskov Byråd behandle disse boligers fremtidige tilknytningsforhold, nu Randersegnens Boligforening er gået i opløsning. Forvaltningsrevision 2013 Forvaltningsrevision er en intern undersøgelse af, hvordan Hadsten Boligforening arbejder på udvalgte områder. Formålet er at finde ud af, om arbejdet kan gøres bedre. Hovedbestyrelsen har valgt at sætte fokus på følgende områder i år: Administrationshonorarets størrelse Afdelingernes økonomi Administrationshonorarets størrelse Gennemsnit for alle boligorganisationer i det midt- og østjyske område, i alt ,- kr. pr. lejemål i 2012 Gennemsnit for alle boligorganisationer i Danmark 3.821,- kr. pr. lejemål i 2012 Hadsten Boligforening 3.809,- kr. pr. lejemål i 2012 Ifølge Landsbyggefondens regnskabsdatabase, Pr. 17. januar 2014 Evaluering: Bestyrelsen finder med tilfredshed, at foreningens administration - som hidtil - har en god økonomistyring på det administrative område. Det er som forventet og krævet.

3 Afdelingernes økonomi Side: 3 Renholdelse Hadsten Boligforening Udgifter til renholdelse pr. m2, 2012 Afdeling 21 Afdeling 22 Afdeling 23 Afdeling 24 Gnst. for 1890 afd. i Øst- og Midtjylland Ifølge pr. 17. januar kr. pr. m2 82 kr. pr. m2 69 kr. pr. m2 64 kr. pr. m2 71 kr. pr. m2 Renholdelse dækker afdelingens udgifter til ejendomsfunktionærer og rengøringspersonale. Evaluering: Vores varmemester har sit kontor i afdeling 22 og aflaster ejendomsfunktionæren der for diverse opgaver sideløbende med opgaven som varmemester, ejendomsfunktionær i afdeling 24 og andre opgaver i boligforeningens tjeneste. Bestyrelsen opfordrer administrationen til at tjekke, om udgifter til varmemesterens løn fordeles i overensstemmelse med denne medarbejders faktiske tidsforbrug. De senere år er ejendomsfunktionæren i afdeling 22 blevet mere selvkørende, end hans forgænger var det, og det har givet vores varmemester tid til nye opgaver. Konklusion vedrørende udgiftsposten Renholdelse: En kontrolmåling af varmemesters tidsforbrug i de enkelte afdelinger vil meget vel kunne vise, at udgifter til renholdelse i Hadsten Boligforening for alle afdelingers vedkommende ligger under gennemsnittet i andre boligforeninger. Selv om serviceniveauet i Hadsten Boligforening måske ligger over gennemsnittet. Det er rigtig godt gået. Vedligeholdelse Hadsten Boligforening Udgifter til alm. vedl. pr. m2, 2012 Afdeling 21 Afdeling 22 (budgettal, excl renovering af svalegange) Afdeling 23 Afdeling 24 Gnst. for 1890 afd. i Øst- og Midtjylland Ifølge pr. 17. januar (Budgettal for afd 22 s vedkommende.) 33 kr. pr. m2 40 kr. pr. m2 37 kr. pr. m2 43 kr. pr. m2 37 kr. pr. m2 Almindelig vedligeholdelse dækker vedligeholdelsesarbejder, som udføres løbende og akut for at imødegå og afhjælpe svigt og skader på boliger, bygninger, anlæg og installationer.

4 Side: 4 Evaluering vedrørende vedligeholdelse: Hadsten Boligforening har brugt relativ mange penge på vedligeholdelser, renoveringer og forbedringer de senere år, hvilket også kan ses på de ældste afdelingers henlagte midler til planlagt, periodisk vedligeholdelse og fornyelser. Sparsommelighed: Med det aktuelle huslejeniveau i Hadsten Boligforening og med huslejestigninger i indeværende budgetår på over 4%, er der brug for at sætte fokus på sparsommelighed. Vi skal være mere tilbageholdende med at bruge penge på forbedringer og forandringer end hidtil, men der skal fortsat afsættes de nødvendige midler til både den løbende vedligeholdelse, til akutte problemer og til planlagt, periodisk vedligeholdelse. Som lovgivningen kræver det. Effektivitet, indkøbspriser: Bestyrelsen vil i den kommende tid holde ekstra meget øje med, at administration og ejendomsfunktionærer løbende tjekker indkøbspriser, med henblik på at vi som hovedregel handler der, hvor priser/rabatter er bedst. Der er for eksempel fundet bedre priser på Nettet på hårde hvidevarer, og det forhold har fået en afsmittende effekt på Hadsten Boligforenings indkøbspriser. Økonomistyring i den daglige drift: Administration og ejendomsfunktionærer har godt styr på økonomien i den daglige drift. Nødvendig vedligeholdelse bliver bestilt. Arbejder bliver tjekket. Og regninger bliver også tjekket, før de godkendes og sendes til betaling. Småting, dem klarer vi som regel selv. Vi har afdækket muligheden for selv at udføre flere håndværksmæssige opgaver sideløbende med viceværtsopgaverne, men på det område sætter momsreglerne snævre grænser af hensyn til konkurrencen med eksterne leverandører. Eksterne leverandører skal lægge moms på deres timeløn, men det skal vi ikke, så længe vi primært har viceværter ansat, ikke håndværkere. Konklusion vedrørende udgiftsposten vedligeholdelse: Udgiften til vedligeholdelse er lidt højere i Hadsten Boligforening end i mange andre boligforeninger. Det skyldes, at bestyrelsen ønsker velholdte boliger og velholdte boligområder i et forsøg på at fastholde og tiltrække et bredt udsnit af den danske befolkning i stedet for kun de lejere, der ikke har andre muligheder. På sigt er det en fordel for en afdelings økonomi, at beboersammensætningen i afdelingen ikke er ensidig. Det viser erfaringer fra mange andre boligforeninger i landet. I de kommende år vil vi alligevel bremse lidt op for vedligeholdelsesarbejder, for vore boliger skal også være til at betale for. Vi skal være mere sparsommelige.

5 Side: 5 En opfølgning på budgetmøderne i september måned 2013: Bestyrelsen lovede at komme tilbage med muligheder for at begrænse huslejeforhøjelser fremover. Her er nogle muligheder: Omlægge grønne områder, så bede bliver mindre? Skal græs eventuelt ændres til en anden form for bevoksning, kløver eller andet, som ikke kræver så mange timers pasning? Skal græsset slås med et større/længere interval? En gang om ugen, hver fjortende dag eller? Skal vi udlicitere pasning af alle de grønne områder til eksterne virksomheder? Skal reparationer hos lejerne samles til 1 enkelt dags service pr. uge? Besparelser kan opnås ved at acceptere en ringere standard og en ringere service, altså ved helt eller delvist at afskedige personale i afdelingen. Bestyrelsen har fået undersøgt, at sættes ejendomsfunktionærer til i større omfang at udføre håndværksmæssigt arbejde, skal der betales moms af ejendomsfunktionærernes løn. Det anbefales ikke. Bestyrelsen arbejder stadig på at finde flere forslag til besparelser på den daglige drift i afdelingerne. For eksempel undersøger vi i øjeblikket de tekniske og de økonomiske aspekter ved LED-belysning på udearealer og Solcelleanlæg monteret på vore tage. Opfølgning fra sidste års beretning: I 2013 startede vi med licitationer i forbindelse med maling af fraflytterboliger. Til dato har vi oplevet gennemsnitlige besparelser på 16% i forhold til førhen, til glæde både for afdelingerne og for fraflytterne.

6 Side: 6 Vi byder nye medlemmer velkommen! Og vi takker alle beboerrepræsentanter, ansatte og samarbejdspartnere for endnu et godt år for Hadsten Boligforening. Søren Peters-Lehm formand for Hadsten Boligforening Hadsten, den 5. marts 2014 Søren Peters-Lehm, formand Jan Sørensen, næstformand Karsten Byskov, bestyrelsesmedlem John Hurup, bestyrelsesmedlem Anja Bak Jensen, bestyrelsesmedlem

Bestyrelsens årsberetning for året 2012

Bestyrelsens årsberetning for året 2012 Bestyrelsens årsberetning for året 2012 Regnskaber: Regnskaberne for 2012 viser følgende resultater Afdeling 21 243.198 Afdeling 22 130.673 Overskud 2012 Underskud 2012 Afdeling 23 180.973 Afdeling 24

Læs mere

Bestyrelsens årsberetning for året 2014

Bestyrelsens årsberetning for året 2014 Bestyrelsens årsberetning for året 2014 Regnskaber: Regnskaberne for 2014 viser følgende resultater Afdeling 21 140.816 Afdeling 22 431.838 Afdeling 23 250.837 Afdeling 24 532.997 Boligforeningen 94.753

Læs mere

af Hadsten Boligforening.

af Hadsten Boligforening. Beretning for 2015 Hadsten Boligforening Ny direktør i boligforeningen Vores forretningsfører meddelte for et par år siden, at han ville gå på efterløn i 2015. I den forbindelse besluttede vi på en ekstraordinær

Læs mere

viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget

viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget Forstå dit budget Budgettet - det handler om huslejen Et budget indeholder en boligafdelings forventede udgifter og indtægter i det næste år. De to

Læs mere

Budget Afdeling 62 Tusindfryd. Huslejeforhøjelse 0,00% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 62 Tusindfryd. Huslejeforhøjelse 0,00% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2019 Afdeling 62 Tusindfryd Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med administrationen udarbejdet dette forslag til

Læs mere

Budget Afdeling 16 Lupinvej Huslejeforhøjelse 0,00% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 16 Lupinvej Huslejeforhøjelse 0,00% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2019 Afdeling 16 Lupinvej 18-96 Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med administrationen udarbejdet dette forslag

Læs mere

Budget Afdeling 45. Huslejeforhøjelse 0,17% Bredhøjvej/Brokbjergvej

Budget Afdeling 45. Huslejeforhøjelse 0,17% Bredhøjvej/Brokbjergvej Budget 2017 Afdeling 45 Bredhøjvej/Brokbjergvej Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette

Læs mere

Budget Afdeling 13. Huslejeforhøjelse 0,25% Langelinie/Jyllandsgade

Budget Afdeling 13. Huslejeforhøjelse 0,25% Langelinie/Jyllandsgade Budget 2017 Afdeling 13 Langelinie/Jyllandsgade Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette

Læs mere

Budget Afdeling 1 Højvangen. Huslejeforhøjelse 0,00% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 1 Højvangen. Huslejeforhøjelse 0,00% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2018 Afdeling 1 Højvangen Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag til

Læs mere

Budget Afdeling 22 Tulipanvej Huslejeforhøjelse 0,00% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 22 Tulipanvej Huslejeforhøjelse 0,00% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2018 Afdeling 22 Tulipanvej 9-11 Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag

Læs mere

Budget Afdeling 1 Højvangen. Huslejeforhøjelse 0,54% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 1 Højvangen. Huslejeforhøjelse 0,54% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2020 Afdeling 1 Højvangen Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med administrationen udarbejdet dette forslag til budget.

Læs mere

Budget Afdeling 1 Højvangen. Huslejeforhøjelse 2,38% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 1 Højvangen. Huslejeforhøjelse 2,38% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2017 Afdeling 1 Højvangen Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag til

Læs mere

Budget Afdeling 25 Højgården. Huslejeforhøjelse 1,99% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 25 Højgården. Huslejeforhøjelse 1,99% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2017 Afdeling 25 Højgården Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag til

Læs mere

Budget Afdeling 58. Huslejeforhøjelse 2,78% Smedebakken Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 58. Huslejeforhøjelse 2,78% Smedebakken Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2017 Afdeling 58 Smedebakken 22-76 Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag

Læs mere

Budget Afdeling 16 Lupinvej Huslejeforhøjelse 2,74% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 16 Lupinvej Huslejeforhøjelse 2,74% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2017 Afdeling 16 Lupinvej 18-96 Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag

Læs mere

Budget Afdeling 18 Lindeparken Huslejeforhøjelse 2,19% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 18 Lindeparken Huslejeforhøjelse 2,19% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2017 Afdeling 18 Lindeparken 22-48 Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag

Læs mere

Referat for repræsentantskabs og organisationsbestyrelsesmøde den 11. maj 2010. kl. 10.00 i fælleshuset på Snerlevej 5A, Kolding.

Referat for repræsentantskabs og organisationsbestyrelsesmøde den 11. maj 2010. kl. 10.00 i fælleshuset på Snerlevej 5A, Kolding. Kolding Ældreboligselskab 23 Referat for repræsentantskabs og organisationsbestyrelsesmøde den 11. maj 2010. kl. 10.00 i fælleshuset på Snerlevej 5A, Kolding. Dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra bestyrelsens

Læs mere

Budget Afdeling 21 Tyttebærhusene. Huslejeforhøjelse 2,54% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 21 Tyttebærhusene. Huslejeforhøjelse 2,54% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2017 Afdeling 21 Tyttebærhusene Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag

Læs mere

Budget Afdeling 46 Skægkær Banevej. Huslejeforhøjelse 1,07% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 46 Skægkær Banevej. Huslejeforhøjelse 1,07% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2017 Afdeling 46 Skægkær Banevej Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag

Læs mere

Budget Afdeling 15. Huslejeforhøjelse 5,78% Lavendelvej, Violvej m.fl.

Budget Afdeling 15. Huslejeforhøjelse 5,78% Lavendelvej, Violvej m.fl. Budget 2020 Afdeling 15 Lavendelvej, Violvej m.fl. Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med administrationen udarbejdet dette

Læs mere

viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget

viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget Forstå dit budget Budgettet - det handler om huslejen Et budget indeholder en boligafdelings forventede udgifter og indtægter i det næste år. De to

Læs mere

Budget Afdeling 42 Firkløveren. Huslejeforhøjelse 1,14% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 42 Firkløveren. Huslejeforhøjelse 1,14% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2016 Afdeling 42 Firkløveren Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag

Læs mere

Budget Afdeling 7. Huslejeforhøjelse 0,0% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 7. Huslejeforhøjelse 0,0% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2015 Afdeling 7 Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag til budget. Afdelingsbestyrelsen

Læs mere

Budget Afdeling 24 Rosengade 1 A-L. Huslejeforhøjelse 2,05% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 24 Rosengade 1 A-L. Huslejeforhøjelse 2,05% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2016 Afdeling 24 Rosengade 1 A-L Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag

Læs mere

Budget Afdeling 21 Tyttebærhusene. Huslejeforhøjelse 1,06% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 21 Tyttebærhusene. Huslejeforhøjelse 1,06% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2016 Afdeling 21 Tyttebærhusene Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag

Læs mere

Budget Afdeling 47 Rønnely. Huslejeforhøjelse 1,59% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 47 Rønnely. Huslejeforhøjelse 1,59% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2016 Afdeling 47 Rønnely Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag til

Læs mere

Budget Afdeling 35. Huslejeforhøjelse 1,37% Bomholts Plads/Bomholts Gård

Budget Afdeling 35. Huslejeforhøjelse 1,37% Bomholts Plads/Bomholts Gård Budget 2016 Afdeling 35 Bomholts Plads/Bomholts Gård Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet

Læs mere

Budget Afdeling 55 Lupinvej 118. Huslejenedsættelse 0,66% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 55 Lupinvej 118. Huslejenedsættelse 0,66% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2017 Afdeling 55 Lupinvej 118 Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 20. FEBRUAR 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 20. FEBRUAR 2014 1 Deltagere Boligforeningen VIBO Kaare Vestermann (Boligforeningen VIBO) Anne Merethe Bryder (Boligforeningen VIBO) Tina Kastberg (Boligforeningen VIBO) Henrik Nielsen (Boligforeningen VIBO) Tine Pedersen

Læs mere

Beretning for Hadsten Boligforening. Indledning. Organisationsudvikling og målsætninger

Beretning for Hadsten Boligforening. Indledning. Organisationsudvikling og målsætninger Beretning for 2016 Hadsten Boligforening Indledning Det seneste år i Hadsten Boligforening har været præget af stor aktivitet, hvor en lang række initiativer er sat i gang - og flere er på vej. Vi har

Læs mere

Vedligeholdelse og fraflytning. Fælleskursus 12. september 2019

Vedligeholdelse og fraflytning. Fælleskursus 12. september 2019 Vedligeholdelse og fraflytning Fælleskursus 12. september 2019 Overskrifter - Fordeling af ansvar - Driftskontiene i budgettet - Den langsigtede vedligeholdelsesplan - Øvrige henlæggelseskonti - Istandsættelse

Læs mere

Årets beretning skulle gerne give alle beboere et indblik i de ting, der er arbejdet med.

Årets beretning skulle gerne give alle beboere et indblik i de ting, der er arbejdet med. Beretning for 2017 Hadsten Boligforening Indledning År 2017 i Hadsten Boligforening har været præget af arbejdet med effektivisering og omstrukturering. Det er besluttet at de forandringer der vedtages,

Læs mere

Boligforeningen VIBO. Din ret og din pligt som afdelingsbestyrelse

Boligforeningen VIBO. Din ret og din pligt som afdelingsbestyrelse Boligforeningen VIBO Din ret og din pligt som afdelingsbestyrelse Udgivet af Boligforeningen VIBO den 18. september 2012 Beboerdemokratiet og afdelingsbestyrelsen Beboerdemokratiet er et unikt system

Læs mere

Ja så gik der endnu et år og jeg skal igen aflægge bestyrelsens årsberetning og herunder forretningsførelsen for 2018.

Ja så gik der endnu et år og jeg skal igen aflægge bestyrelsens årsberetning og herunder forretningsførelsen for 2018. Beretning afgivet på Boligforeningen P.M.'s generalforsamling 27. maj 2019 Ja så gik der endnu et år og jeg skal igen aflægge bestyrelsens årsberetning og herunder forretningsførelsen for 2018. Vi startede

Læs mere

Boligselskabet Futura Fredericia 99

Boligselskabet Futura Fredericia 99 Boligselskabet Futura Fredericia 99 Referat for ordinært organisationsbestyrelsesmøde den 16. juni 2010 kl. 17.00, mødet fandt sted i fælleshuset på Thygesmindevej. 1. Velkomst ved formanden 2. Godkendelse

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Nørreport Kollegiet afdeling 13

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Nørreport Kollegiet afdeling 13 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Nørreport Kollegiet afdeling 13 Afdelingsbestyrelsesmøde nr. 30 den 6. april 2016 kl. 14.00 på Kollegiekontoret. Til stede: Christian Larsen Signe Lind Kristine

Læs mere

Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af renoveringen af Skovparken. Det vil jeg også i år.

Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af renoveringen af Skovparken. Det vil jeg også i år. Bestyrelsens beretning på Telefon 62 21 19 76 Fax 62 20 10 10 Website www.svanbo.dk E-mail post@svanbo.dk Bankkonto Nordea 2680-7040263033 repræsentantskabsmødet den 12. juni 2014 Jeg har gennem de seneste

Læs mere

FORSLAG TIL DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/ /9 2018

FORSLAG TIL DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/ /9 2018 FOR PERIODEN 1/10 2017-30/9 2018 Familieboliger: Huslejen er uforandret Årlig Ny leje Nuvær. leje Boligtype Antal m² leje pr. m² pr. m² Familieboliger 2 rum 12 945,60 997.920 1.055,33 1.055,33 3 rum 35

Læs mere

Vojens Andels-Boligforening Lejer «Lejekontrakt_Selskab»-«Lejekontrakt_Afdeling»-«Lejekontrakt_Lejemål»-«Lejekontrakt_Lejernr»

Vojens Andels-Boligforening Lejer «Lejekontrakt_Selskab»-«Lejekontrakt_Afdeling»-«Lejekontrakt_Lejemål»-«Lejekontrakt_Lejernr» Vojens Andels-Boligforening Lejer «Lejekontrakt_Selskab»-«Lejekontrakt_Afdeling»-«Lejekontrakt_Lejemål»-«Lejekontrakt_Lejernr» RÅDERETSKATALOG AFD. 26 Tilføjelse vedtaget på afdelingsmødet den 19. september

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 17 MINDEGADE

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 17 MINDEGADE Indtægterne overstiger udgifterne med kr. 40.081. ÅRSBERETNING Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget 2014/15 2014/15

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Regnskabsår 2016 Regnskab for Christiansbjerg Kollegiet Fra 1. august 2015 Til 31. juli 2016

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Regnskabsår 2016 Regnskab for Christiansbjerg Kollegiet Fra 1. august 2015 Til 31. juli 2016 Årsberetning Indtægterne overstiger udgifterne med 88.575 kr. Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget Afvigelse Nettokapitaludgifter

Læs mere

Beboermøde Afdeling 8

Beboermøde Afdeling 8 Beboermøde Afdeling 8 Dagsorden beboermøde afdeling 8 1. Velkomst 2. Valg af dirigent 3. Valg af referent 4. Valg af stemmeudvalg 5. Bestyrelsens beretning 6. Orientering om regnskabet 2013 7. Afdelingens

Læs mere

Boligselskabet Hjem. Afdeling 2. Prinsessegade BUDGET FOR 2008

Boligselskabet Hjem. Afdeling 2. Prinsessegade BUDGET FOR 2008 Boligselskabet Hjem Afdeling 2 Prinsessegade BUDGET FOR 2008 Boligafgiftsforhøjelse 5,15% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje 462,87 kr./m² 23,85 kr./m² 486,72 kr./m² Side

Læs mere

FORSLAG TIL DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/ /4 2019

FORSLAG TIL DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/ /4 2019 FOR PERIODEN 1/5 2018-30/4 2019 Familieboliger: Huslejeforøgelsen udgør: 0,00% Årlig Ny leje Nuvær. leje Boligtype Antal m² leje pr. m² pr. m² Familieboliger 1 rum 21 1.181,25 1.179.151 998,22 998,19 2

Læs mere

Lægeforeningens Boliger. Afdeling 1. Nyborggade. Budget for 2015

Lægeforeningens Boliger. Afdeling 1. Nyborggade. Budget for 2015 Afdeling 1 Nyborggade Budget for 2015 Boligafgiftsforhøjelse 2,87% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje Side 2 + 3 Den lille budgetforklaring 4 + 5 Budget for 2015 6 Sådan

Læs mere

Det selvejende Boligselskab FOLKEBO

Det selvejende Boligselskab FOLKEBO Fredag den 22. juni 2012, kl. 16.00 afholdtes repræsentantskabsmøde på selskabets kontor i Albanigade 44, Odense. Til stede var: Bestyrelsen: Formanden Mogens Lind Henning Jensen Øvrige medlemmer af repræsentantskabet:

Læs mere

Referat, styringsdialogmøde Lejerbo

Referat, styringsdialogmøde Lejerbo Referat, styringsdialogmøde Lejerbo Emne: Samarbejdet mellem Thisted Kommune og kommunens almene boligorganisationer Formål med mødet: Dialog om status på boligorganisationen, fremtidsvisioner og godkendelse

Læs mere

FORSLAG TIL DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/ /

FORSLAG TIL DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/ / FOR PERIODEN 1/1 2017-31/12 2017 Familieboliger: Lejeforhøjelsen udgør: 1,64% Årlig Ny leje Nuvær. leje pr Boligtype Antal m² leje pr. m² pr. m². m. m Familieboliger 3 rum 30 2.030,00 1.510.250 743,69

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Regnskabsår 2016 Regnskab for Stenaldervej Kollegiet Fra 1. august 2015 Til 31. juli 2016

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Regnskabsår 2016 Regnskab for Stenaldervej Kollegiet Fra 1. august 2015 Til 31. juli 2016 Årsberetning Indtægterne overstiger udgifterne med 113.933 kr. Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget Afvigelse Nettokapitaludgifter

Læs mere

DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/ /9 2019

DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/ /9 2019 FOR PERIODEN 1/10 2018-30/9 2019 Familieboliger: Huslejeforøgelsen udgør: 1,93% Årlig Ny leje Nuvær. leje Boligtype Antal m² leje pr. m² pr. m² Familieboliger 2 rum 12 945,60 1.017.185 1.075,70 1.055,33

Læs mere

Retningslinje nr. 10 til afdelingsbestyrelserne

Retningslinje nr. 10 til afdelingsbestyrelserne Retningslinje nr. 10 til afdelingsbestyrelserne Afdelingens økonomi Er det nødvendigt for jer at vide, hvordan ejendommens økonomi hænger sammen? Det korte svar er ja. Eftersom det er jeres pligt at sørge

Læs mere

FORSLAG TIL DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/ /

FORSLAG TIL DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/ / FOR PERIODEN 1/1 2017-31/12 2017 Familieboliger: Lejeforhøjelsen udgør: 1,36% Årlig Ny leje Nuvær. leje pr Boligtype Antal m² leje pr. m² pr. m². m. m Familieboliger 2 rum 3 216,00 147.236 681,65 672,50

Læs mere

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab Dato: 10. juni 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Richard Poulsen Bestyrelsesmedlem

Læs mere

DIN RET OG DIN PLIGT SOM AFDELINGSBESTYRELSE

DIN RET OG DIN PLIGT SOM AFDELINGSBESTYRELSE DIN RET OG DIN PLIGT SOM AFDELINGSBESTYRELSE Klik her! - og indsæt forsidefoto 1 INDHOLD Beboerdemokratiet og afdelingsbestyrelsen... 3 Valg til afdelingsbestyrelsen... 4 Valg af formand for afdelingsbestyrelsen...

Læs mere

Boligforeningen HVIDOVREBO

Boligforeningen HVIDOVREBO Hvidovre, den 09.06.2011 LLR/SA Referat Den 7. juni 2011 HVIDOVREBO Mødeart: Generalforsamling Mødested: Afdeling: Lille Friheden Mødetid kl. 19.00 Aktivitetssal 1-3 Deltagere: Der var 49 lejemål repræsenteret.

Læs mere

Referat. Afdelingsbestyrelsesmøde. Den 24. august 2014. Mødedato: 22. juli 2014 2100 København Ø Mødetidspunkt: kl. 19.00

Referat. Afdelingsbestyrelsesmøde. Den 24. august 2014. Mødedato: 22. juli 2014 2100 København Ø Mødetidspunkt: kl. 19.00 Den 24. august 2014 Referat Mødeart: Afdelingsbestyrelsesmøde Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Mødested: Selskabslokalet Nyborggade 11, 1. sal Mødedato: 22. juli 2014 2100 København Ø Mødetidspunkt:

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Regnskabsår 2016 Regnskab for Vestergade Kollegiet Fra 1. august 2015 Til 31. juli 2016

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Regnskabsår 2016 Regnskab for Vestergade Kollegiet Fra 1. august 2015 Til 31. juli 2016 Årsberetning Indtægterne overstiger udgifterne med 108.864 kr. Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget Afvigelse Nettokapitaludgifter

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Vestergade Kollegiet afdeling 8

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Vestergade Kollegiet afdeling 8 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Vestergade Kollegiet afdeling 8 Afdelingsbestyrelsesmøde nr. 66 den 7. april 2016 kl. 14.00 på Kollegiekontoret. Til stede: Camilla Lund Christensen Nanna Ø. Weye

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mejlgade Kollegiet afdeling 5

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mejlgade Kollegiet afdeling 5 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mejlgade Kollegiet afdeling 5 Afdelingsbestyrelsesmøde nr. 64 den 30. marts 2016 kl. 14.00 på Kollegiekontoret. Til stede: Maja Skov-Pedersen Nete Toftegaard Line

Læs mere

FORSLAG TIL DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/ /

FORSLAG TIL DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/ / FOR PERIODEN 1/1 2018-31/12 2018 Ældreboliger Huslejeforøgelsen udgør: 1,60% Årlig Ny leje Nuvær. leje Boligtype Antal m² leje pr. m² pr. m² Ældreboliger 1 rum 28 1.624,00 2.038.601 1.255,30 1.235,59 Ældreboliger

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mindegade Kollegiet afdeling 17

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mindegade Kollegiet afdeling 17 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mindegade Kollegiet afdeling 17 Afdelingsbestyrelsesmøde nr. 43 Torsdag den 12. november 2015 kl. 14.00 på Kollegiekontoret. Til stede: Iben Skov Jensen Morten Andersen

Læs mere

FORSLAG TIL DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/ /

FORSLAG TIL DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/ / FOR PERIODEN 1/1 2018-31/12 2018 Ældreboliger Huslejeforøgelsen udgør: 7,00% Årlig Ny leje Nuvær. leje Boligtype Antal m² leje pr. m² pr. m² Ældreboliger 1 rum 16 1.105,40 1.453.223 1.314,66 1.228,70 Ældreboliger

Læs mere

Vi har udarbejdet forslag til budget for næste år. I læsevejledningen har vi anført de generelle budgetforudsætninger som vi har arbejdet med.

Vi har udarbejdet forslag til budget for næste år. I læsevejledningen har vi anført de generelle budgetforudsætninger som vi har arbejdet med. BUDGET 2016 Afd. 33 DELTA HOUSE Vi har udarbejdet forslag til budget for næste år. I læsevejledningen har vi anført de generelle budgetforudsætninger som vi har arbejdet med. Organisationsbestyrelsen har

Læs mere

Billund Boligforening - Bestyrelsesmøde

Billund Boligforening - Bestyrelsesmøde Billund Boligforening - Bestyrelsesmøde Mødetid: Onsdag den 17. september 2014 kl. 16.00 Af hensyn til mødedeltagernes planlægning tilstræbes det, at bestyrelsesmødet max. varer 2½ time, hvorefter der

Læs mere

FORSLAG TIL DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/ /

FORSLAG TIL DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/ / FOR PERIODEN 1/1 2017-31/12 2017 Familieboliger: Lejeforhøjelsen udgør: 2,72% Årlig Ny leje Nuvær. leje pr Boligtype Antal m² leje pr. m² pr. m². m. m Familieboliger 2 rum 4 240,00 209.352 872,30 849,20

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Grønnegade Kollegiet afdeling 3

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Grønnegade Kollegiet afdeling 3 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Grønnegade Kollegiet afdeling 3 Afdelingsbestyrelsesmøde nr. 68 den 15. marts 2016 kl. 10.15 på Kollegiekontoret. Til stede: Anja Bjerrum Peter Egeløkke Christensen

Læs mere

FORSLAG TIL DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/ /9 2019

FORSLAG TIL DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/ /9 2019 FOR PERIODEN 1/10 2018-30/9 2019 Familieboliger: Huslejeforøgelsen udgør: 1,85% Årlig Ny leje Nuvær. leje Boligtype Antal m² leje pr. m² pr. m² Familieboliger 2 rum 47 3.713,00 4.042.057 1.088,62 1.068,87

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Regnskabsår 2016 Regnskab for Nørreport Kollegiet Fra 1. august 2015 Til 31. juli 2016

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Regnskabsår 2016 Regnskab for Nørreport Kollegiet Fra 1. august 2015 Til 31. juli 2016 Årsberetning Indtægterne overstiger udgifterne med 50.645 kr. Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget Afvigelse Nettokapitaludgifter

Læs mere

Afdeling 5. Kildevænget. Budget for 2016/17

Afdeling 5. Kildevænget. Budget for 2016/17 Gladsaxe Almennyttige Andelsboligforening Afdeling 5 Kildevænget Budget for 2016/17 Boligafgiftsforhøjelse 3,00% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje Side 2 + 3 Den lille budgetforklaring

Læs mere

Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde. Tirsdag den 10. maj 2016, kl Sted: Hotel Tønder Hus Jomfrustien 1, 6270 Tønder.

Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde. Tirsdag den 10. maj 2016, kl Sted: Hotel Tønder Hus Jomfrustien 1, 6270 Tønder. Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde Tirsdag den 10. maj 2016, kl. 19.00 Sted: Hotel Tønder Hus Jomfrustien 1, 6270 Tønder Endelig dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Aflæggelse af bestyrelsens årsberetning

Læs mere

Din bolig - dit hjem

Din bolig - dit hjem Din bolig - dit hjem brug råderetten Juli 2005 Du bor i en almen boligafdeling, hvor du har ret til at sætte dit eget præg på din bolig. Det har du haft længe. Men med den nye lov om råderet, der trådte

Læs mere

Afdelingsmøde. Afdeling 12 Skovvej 6-10

Afdelingsmøde. Afdeling 12 Skovvej 6-10 Afdelingsmøde Afdeling 12 Skovvej 6-10 Tidspunkt: Onsdag den 12. september 2018 kl. 17.30-18.30 Sted: Smedevej 28 Tilstede fra boligforeningen: Anders Kjær Lisbeth Pind Mikkel Poulsen Antal fremmødte beboere:

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Regnskabsår 2016 Regnskab for Skejbygård Kollegiet Fra 1. august 2015 Til 31. juli 2016

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Regnskabsår 2016 Regnskab for Skejbygård Kollegiet Fra 1. august 2015 Til 31. juli 2016 Årsberetning Indtægterne overstiger udgifterne med 141.479 kr. Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget Afvigelse Nettokapitaludgifter

Læs mere

FORSLAG TIL DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/ /9 2019

FORSLAG TIL DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/ /9 2019 FOR PERIODEN 1/10 2018-30/9 2019 Familieboliger: Huslejeforøgelsen udgør: 1,59% Ældreboliger Huslejeforøgelsen udgør: 1,17% Årlig Ny leje Nuvær. leje Boligtype Antal m² leje pr. m² pr. m² Familieboliger

Læs mere

FORSLAG TIL DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/5 2015-30/4 2016

FORSLAG TIL DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/5 2015-30/4 2016 FOR PERIODEN 1/5 2015-30/4 2016 Familieboliger: Lejeforhøjelsen udgør: 1,22% Ungdomsboliger: Lejeforhøjelsen udgør: 1,1% Årlig Ny leje Nuvær. leje Leje primo2 Boligtype Antal m² leje pr. m² pr. m² pr.

Læs mere

Højer Andelsboligforening. Referat fra generalforsamling den 15. november 2017, afholdt på Højer Hus

Højer Andelsboligforening. Referat fra generalforsamling den 15. november 2017, afholdt på Højer Hus Referat fra generalforsamling den 15. november 2017, afholdt på Højer Hus Der deltog 16 beboere fra 13 husstande. Fra revisionsfirma Martinsen deltog revisor Leif Agergaard. Som gæst deltog endvidere tidligere

Læs mere

Dagsorden: Observatør Søren Larsen. Observatør Anne Marie Pedersen. Ejendomsmester Egon Sørensen. Fra Domea, driftschef Preben Lundgreen.

Dagsorden: Observatør Søren Larsen. Observatør Anne Marie Pedersen. Ejendomsmester Egon Sørensen. Fra Domea, driftschef Preben Lundgreen. Morsø Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 7. juni 2012 kl. 10.00, i stillestuen, Refshammersvej 1, 7900 Nykøbing Mors. Dagsorden: 1 Godkendelse af referat...

Læs mere

Vedtægter for Boligforeningen Kristiansdal

Vedtægter for Boligforeningen Kristiansdal 1 Vedtægter for Boligforeningen Kristiansdal Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen Kristiansdal. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Odense Kommune. 2. Boligorganisationen

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2012/13 AFD 17 MINDEGADE

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2012/13 AFD 17 MINDEGADE Udgifterne overstiger indtægterne med kr. 14.609. ÅRSBERETNING Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget 2012/13 2012/13

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Svane Kollegiet afdeling 28

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Svane Kollegiet afdeling 28 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Svane Kollegiet afdeling 28 Afdelingsbestyrelsesmøde nr. 7 den 14. marts 2016 kl. 10.15 på Kollegiekontoret. Til stede: Martin Bendzel Bundgaard Morten Vestberg

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mindegade Kollegiet afdeling 17

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mindegade Kollegiet afdeling 17 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mindegade Kollegiet afdeling 17 Afdelingsbestyrelsesmøde nr. 42 den 27. marts 2015 kl. 12.00 på Kollegiekontoret. Til stede: Fraværende: Bjarne Lassen Lene Weyergang

Læs mere

VEDTÆGTER. For. Den almene boligorganisation

VEDTÆGTER. For. Den almene boligorganisation VEDTÆGTER For Den almene boligorganisation BOLIGSELSKABET AF 2014 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Boligselskabets navn er Boligselskabet af 2014. 1. Selskabet har hjemsted i Randers Kommune. 2. Selskabet

Læs mere

Andelsboligforeningen Odinsgaard

Andelsboligforeningen Odinsgaard Andelsboligforeningen Odinsgaard Afdeling 36 Smedegade 28 og 74 (ungdomsboliger) Afdeling 38 Smedegade 24, 31-33 og 60, Kildegade 1, 5 og 7 Allegade 12 og 14, Vimmelskaftet 1 og 4 Afdeling 48 Vimmelskaftet

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Regnskabsår 2016 Regnskab for Åpark Kollegiet Fra 1. august 2015 Til 31. juli 2016

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Regnskabsår 2016 Regnskab for Åpark Kollegiet Fra 1. august 2015 Til 31. juli 2016 Årsberetning Indtægterne overstiger udgifterne med 410.380 kr. Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget Afvigelse Nettokapitaludgifter

Læs mere

FORSLAG TIL DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/ /

FORSLAG TIL DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/ / FOR PERIODEN 1/1 2017-31/12 2017 Familieboliger: Lejeforhøjelsen udgør: 1,23% Årlig Ny leje Nuvær. leje pr Boligtype Antal m² leje pr. m² pr. m². m. m Familieboliger 1 rum 36 1.260,00 898.443 713,05 704,39

Læs mere

Huslejebudget - forslag. Nordhavnsgården. budget for år 2013 i sammendrag

Huslejebudget - forslag. Nordhavnsgården. budget for år 2013 i sammendrag Huslejebudget - forslag Nordhavnsgården budget for år 2013 i sammendrag 1.14 Nordhavnsgården Lejeændring 1. januar 2013 Lejeændring i % 2,6 Gennemsnitsleje pr. m² pr. år 1. januar 2013 Familieboliger Familieboliger

Læs mere

FORSLAG TIL DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/ /9 2019

FORSLAG TIL DRIFTSBUDGET FOR PERIODEN 1/ /9 2019 FOR PERIODEN 1/10 2018-30/9 2019 Familieboliger: Huslejeforøgelsen udgør: 10,80% Ungdomsboliger Huslejeforøgelsen udgør: 10,96% Årlig Ny leje Nuvær. leje Boligtype Antal m² leje pr. m² pr. m² Familieboliger

Læs mere

Vedtaget på afdelingsmøde den 14. september 2006.

Vedtaget på afdelingsmøde den 14. september 2006. Vedtaget på afdelingsmøde den 14. september 2006. Tiden er vokset fra det ensartede bomiljø. Mennesker ønsker at bo individuelt, også vi der bor alment. Råderetreglerne åbner mulighed for, at den enkelt

Læs mere

Afdeling 1. Højebo. Budget for 2011/12

Afdeling 1. Højebo. Budget for 2011/12 Afdeling 1 Højebo Budget for 2011/12 Boligafgiftsforhøjelse 5,21% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje 654,13 kr./m² 34,10 kr./m² 688,23 kr./m² Side 2 + 3 Den lille budgetforklaring

Læs mere

Beretning omfatter perioden siden sidste generalforsamling, der blev afholdt

Beretning omfatter perioden siden sidste generalforsamling, der blev afholdt 1 Beretning for året 2011/2012 Beretning omfatter perioden siden sidste generalforsamling, der blev afholdt den 12. maj 2011 til og med i dag. Generalforsamlingen var godt besøgt. Ved sidste års generalforsamling

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Munkegade Kollegiet afdeling 9

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Munkegade Kollegiet afdeling 9 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Munkegade Kollegiet afdeling 9 Afdelingsbestyrelsesmøde nr. 63 den 18. marts 2015 kl. 10.15 på Kollegiekontoret. Til stede: Nicolai A. Haugaard Mie Bartholdy Inge

Læs mere

Afdelingsmøde afd. 5 - Bygmarken, den 19. april 2018

Afdelingsmøde afd. 5 - Bygmarken, den 19. april 2018 Afdelingsmøde afd. 5 - Bygmarken, den 19. april 2018 Deltagere: 12 beboere fra 10 husstande. Fra boligforeningens organisationsbestyrelse deltog: Fon'nand Hans Chr. Nielsen (HCN) Susanne Bergstedt Fra

Læs mere

Boligselskabet Domea København - Afdeling Gadekærvej

Boligselskabet Domea København - Afdeling Gadekærvej Boligselskabet Domea København - Afdeling Gadekærvej Referat fra ordinært afdelingsmøde onsdag den 20. februar 2013 kl. 19.00 i Prøvehallen v/spinderiet. Til stede var: 50 husstande repræsenteret Endvidere

Læs mere

Andelsboligforeningen Odinsgaard

Andelsboligforeningen Odinsgaard Andelsboligforeningen Odinsgaard Afdeling 13 (113) Gartnervangen i Brædstrup Referat af beboermødet den 15. september 2016, kl. 19. Så mange beboere deltog: 14 husstande i alt 17 personer. Fra administrationen

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsens møde den 5. oktober 2017

Referat af hovedbestyrelsens møde den 5. oktober 2017 Referat af hovedbestyrelsens møde den 5. oktober 2017 Deltagere: Søren Peters-Lehm, Jan Sørensen, Anja Bak Jensen, Karsten Byskov, Jan Røjen og Jørgen Kragh Østby (referent). Dagsorden: 1. Formalia a.

Læs mere

TIL BEBOERNE I AFDELING 53

TIL BEBOERNE I AFDELING 53 TIL BEBOERNE I AFDELING 53 VÆRSGO Her får du materiale til afdelingsmødet: Dagsorden Forretningsorden for afdelingsmødet Afdelingens driftsbudget Skema planlagt vedligeholdelse Indkomne forslag 15. august

Læs mere

Referat fra informationsmøde om renovering i afd. 3 Ryhaven 8. oktober 2013 kl. 19.00

Referat fra informationsmøde om renovering i afd. 3 Ryhaven 8. oktober 2013 kl. 19.00 Referat fra informationsmøde om renovering i afd. 3 Ryhaven 8. oktober 2013 kl. 19.00 Læses sammen med PowerPoint-showet fra mødet. Fremmødt: ca. 90 beboere, to Bascon-medarbejdere og medarbejdere fra

Læs mere

Afdeling Fanø Boligselskab, afd. 1. Styrlngsrapport. Regnskabstal for 2015/2016. UMAGE FORNVÉl^SE, NÆRVÆR

Afdeling Fanø Boligselskab, afd. 1. Styrlngsrapport. Regnskabstal for 2015/2016. UMAGE FORNVÉl^SE, NÆRVÆR Afdeling Styrlngsrapport Regnskabstal for 2015/2016 UMAGE FORNVÉl^SE, NÆRVÆR 078 Styrings rapport Afdelingens LBF-nr 639-101 Antal lejemål: 46 Fordelt på følgende typer: Almene boliger 6 Almene ældreboliger

Læs mere

Politik. Således godkendt af bestyrelsen på bestyrelsesmødet den 3. december 2008. Forretningsordener

Politik. Således godkendt af bestyrelsen på bestyrelsesmødet den 3. december 2008. Forretningsordener Boligforening Side 1 af 7 06-11-2014 Politik Mødevirksomhed. Det skal være interessant og givende at deltage i foreningens liv, både på møder og som medlem af en bestyrelse. Der skal være noget for Hovedet.

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Regnskabsår 2016 Regnskab for Kirsebærhaven Fra 1. august 2015 Til 31. juli 2016

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Regnskabsår 2016 Regnskab for Kirsebærhaven Fra 1. august 2015 Til 31. juli 2016 Årsberetning Indtægterne overstiger udgifterne med 187.485 kr. Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget Afvigelse Nettokapitaludgifter

Læs mere