KOLDING KOMMUNE GOD GRUND TIL AT VÆRE SELFIE-SKE ÅRETS PRAKTIKSTED 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KOLDING KOMMUNE GOD GRUND TIL AT VÆRE SELFIE-SKE ÅRETS PRAKTIKSTED 2014"

Transkript

1 KOLDING KOMMUNE GOD GRUND TIL AT VÆRE SELFIE-SKE ÅRETS PRAKTIKSTED 2014

2 Indhold Forord - Derfor er vi bedst Forord - Derfor er vi bedst Kontoruddannelsen med speciale i offentlig administration Eventkoordinatoruddannelsen Elevklubben Samarbejdet med skolen Eleverne designer deres uddannelser Kolding Kommune er meget mere end årets praktiksted. Kolding Kommune er årtiets praktiksted. Arbejdsopgaverne er mange og forskellige, og det giver mulighed for udvikling, både personligt og fagligt. Selve kommunen som geografisk område giver endvidere elever og andre studerende gode muligheder for at netværke, sparre og interagere socialt med andre under uddannelse i kommunen. Det gode samarbejde med det private erhverv i kommunen og den private handelsskole gør, at alle elever i hele kommunen, uanset om man sidder i en forvaltning eller i en privat virksomhed, har mulighed for at benytte sig af hinandens ressourcer og erfaringer. Dette samarbejde gør, helt bestemt, at elever som uddannes i Kolding Kommune har stor forståelse for erhvervslivets mange nuancer. Øvrige uddannelser i Kolding Kommune Vi mener, at vi har grund til at være en smule selvfede, netop fordi vi bare synes, at Kolding Kommune er det fedeste. Vi er SELFIE-ske og designer vores egne uddannelser, men vi gør det alle SAMMEN.

3 Kontor med speciale i offentlig administration Eventkoordinator Som kontorelev ved Kolding Kommune får du indblik i mange forskellige arbejdsopgaver. De varierer meget afhængig af, hvilken forvaltning/afdeling du sidder i. Din uddannelse bliver planlagt efter en målrettet uddannelsesplan, hvor du kommer rundt i forskellige afdelinger, og vi kan tage hensyn til dine ønsker eller interesser. Som eventkoordinatorelev ved Kolding Kommune er du en vigtig brik i at arrangere og planlægge aktiviteter, koncerter, kulturelle arrangementer mm. Du lærer at udvikle nye ideer og at realisere idéerne i praksis. Eventkoordinatoruddannelsen hos Kolding Kommune spænder vidt fra de administrative opgaver i forbindelse med planlægningen til de praktiske opgaver, når arrangementet skal afholdes. En kontorelevs arbejdsopgaver: Økonomi Som eventkoordinatorelev kan du komme til at arbejde med følgende projekter/ opgaver: Sekretariatets betjening Borgerkontakt Personaleadministration Sagsbehandling Projektarbejde, - fx Kommunens vision, udbud, indkøbsaftaler m.m. Idé- og konceptudvikling Markedsføring Projektstyring Kolding Kulturnat Kulturfestival for trekantsområdet Mødebooking og planlægning Klassisk musikfestival i Christiansfeld IT opgaver og andre administrative opgaver Konferencer Referatskrivning og mødeplanlægning

4 Samarbejdet med skolen Elevklubben I elevklubben mødes vi elever ved Kolding Kommune 6 gange årligt. Her snakker vi Kolding Kommune har et elevsekretariat som sikrer det gode uddannelsesforløb helt fra ansættelse til afsluttende fase. Elevsekretariatet sikrer det faglige indhold og høje niveau rundt i afdelingerne, men sikrer i stor grad også den gode dialog mellem skole og elevansvarlig. Denne kommunikation er bl.a. med til at sikre sammenhæng mellem teori fra skoleopholdene og praksis fra hverdagen. Det gode samarbejde mellem skole og kommune gør desuden også skolearbejdet mere spændende, da kommunen og eleverne kan være med til at præge skoleopholdenes indhold og dermed designe deres egne uddannelser. Det er også på skolen at man møder kommunens øvrige elever fra det private erhvervsliv. Denne blanding sikre elevernes store forståelse for den store sammenhæng i deres arbejde om relevante emner fx skoleophold, elevuddannelsen, hvordan det går rundt omkring. Derudover bliver der også arrangeret faglige arrangementer, hvor vi besøger forskellige forvaltninger i kommunen, men også andre relevante steder. Vi har fx fået en rundvisning på Rådhuset og andre institutioner i kommunen. Tidligere har eleverne også besøgt fx KMD. I elevklubben vægter vi især det sociale højt. Derfor bliver der årligt arrangeret sociale arrangementer. Der er tidligere blevet afholdt julefrokost og fællesspisning. Elevklubben er med til at øge det sociale imellem eleverne. Dette er vigtigt, da elever sidder rundt omkring i forskellige afdelinger i kommunen. Vi elever sætter stor pris på at mødes cirka hver 2. måned. Det er også med til at øge vores viden om kommunen og skaber et bedre sammenhold i blandt os. Sammen skaber skolen og kommunen perspektiv. Sammen tager vi springet.

5 EVENTKOORDINATOR FAKTA BOKS Linette Rask Eventkoordinatorelev Kolding Kommune har mange flere events end de selv er klar over, og det er fedt at være med i udviklingen. Elevtid: Linette er under sin elevtid tilknyttet Kolding Kommunes Kulturafdeling. Herfra koordinerer hun events både for afdelingen, men også i samarbejde med Koldings mange kulturinstitutioner og kommunes mange andre afdelinger, som har brug for hendes assistance. Som eventkoordinatorelev hos Kolding Kommune får man frihed under ansvar. Man får lov at løbe selv med mange fede projekter og man har god plads til kreativ udfoldelse. Kollegaer over hele kommunen viser stor tillid og er derfor med til at skabe de bedste rammer for ens hverdag. Opgaverne er mange og forskellige, hvilket er med til at udvikle éns kompetencer, kreativitet og evne til at samarbejde. Det fedeste ved at være eventkoordinatorelev hos Kolding Kommune, er helt sikkert det der med at man ikke bare skal ramme en enkelt kunde, men vi skal tit, og ofte ramme en større gruppe af borgere. Det kan skabe udfordringer, men bestemt også sjove løsninger på tingene. I Kolding Kommunes kulturafdeling kan man bl.a. være med til at Koordinere festival, Kulturnat og interne event og når man smutter på visit i kulturinstitutionerne kan man hoppe på events som Grøn koncert, Stella Polaris, koncerter, børnearrangementer, udstillinger, teater og meget meget mere. Helt sikkert et uddannelsessted som kan anbefales hvis man ønsker mere end en traditionel og kedelig uddannelse.

6 FAKTA BOKS OFFENTLIG ADMINISTRATION Kolding Kommune udfordrer og udvikler både fagligt og personligt. Rikke Nielsen Jeg sidder som skolesekretær på Munkevængets Skole som er en speciel skole med 73 % tosprogede elever, et specialcenter med tale, læse og høreklasser samt en AKT-klasse for børn med adfærdsproblemer. Jeg har dagligt meget kontakt med lærerne - eleverne og deres forældre. Som kontorelev ved Kolding Kommune er jeg blevet screenet til at have talentpotentiale i samarbejde med IBC som kører projektet Talenvejen.nu. Det er et EU-projekt som skal gøre erhvervsuddannelserne mere attraktive. Danmark har brug for flere dygtige faglærte som kan bruge deres hoved og hænder på kontoret og inden for produktion, service og omsorg. I den forbindelse, har jeg selv været med til at designe min egen uddannelsesplan, så den matcher de mål jeg har sagt jeg vil arbejde med i min gameplan. Elevtid: Rikke er under sin elevtid tilknyttet Børne & Uddannelsesforvaltningen, Munkevængets Skole, Central forvaltningen-borgerservice samt Senior & socialforvaltningens Økonomisk rådgivning. Det er super fedt som skolesekretær alle de søde møgunger smelter ens hjerte.

7 OFFENTLIG ADMINISTRATION FAKTA BOKS Pernille Juhl Jensen Kolding Kommune giver mig en bred uddannelse indenfor kontor. Elevtid: Pernille har selv været med til at planlægge hendes uddannelsesforløb, og kommer derfor igennem mange meget forskellige afdelinger, med mange forskellige opgaver. Hun kommer på sin rejse forbi Sekretariatet, Godset, Vej og Park, Trafik og Projektering, Kultur og Økonomi. By- og Udvikling er en forvaltning hvor der sker noget nyt hver dag. Når man møder ind ved man aldrig hvad dagen bringer. Som kontorelev får man en meget bred og brugbar uddannelse, da man kommer rundt i mange forskellige afdelinger, og prøver noget forskelligt. Opgaverne er spændende, og ikke kun lave kaffe og printeopgaver. Fx på det lokale spillested Godset, hvor jeg var i 2 mdr. var det ikke kun kontorarbejde jeg beskæftigede mig med. Jeg lavede også mere kreative og sjove opgaver, så som at skulle male et gardin og lave lysestager. Udover det var der næsten dagligt musikere og kunstnere igennem spillestedet. En anden ting der er fedt ved at være elev ved Kolding Kommune er vores elevklub. Her kan man udveksle erfaringer, og snakke om de ting der foregår i ens afdeling. Efter min mening er Kolding Kommune et herre nice sted at uddanne sig.

8 FAKTA BOKS OFFENTLIG ADMINISTRATION Maj-Britt Wind Jensen Elevtid: Maj-Britt er i sin elevtid ansat i Kolding Kommunes Senior og socialforvaltning, hvor hun skal gennem alle 4 afdelinger. Ved at arbejde i samme forvaltning i hele elevtiden, er der m u l i g h e d f o r a t fordybe sig i at lære og forstå sammenhængen imellem afdelingerne og driften. Ældreområdet er i konstant forandring, hvilket giver udfordringer i dagligdagen som man lærer en masse af. Som elev i Senior og socialforvaltningen ved Kolding Kommune får man mange selvstændige opgaver, som man selv er ansvarlig for at få gjort færdig til tiden. Der er samtidigt stor åbenhed omkring egne forslag til opgaver, som man kunne tænke sig at prøve kræfter med. Et af guldkornene er, at man har mulighed for at få noget praktisk med i sit uddannelsesforløb. Man kan fx komme ud at besøge plejecentrene i forhold til bestemte administrative opgaver. Det er gennemtænkt og super fedt, at man på den måde har mulighed for at skabe et bedre overblik over, samt en større forståelse for det man sidder og laver på kontoret. Kollegaerne i de forskellige afdelinger er gode til at lære fra sig, og er åbne og imødekommende overfor alle de spørgsmål man som elev ofte har. Der stilles krav til, at man gerne må undre sig over ting og komme med ændringsforslag. Det allerbedste ved elevpladsen er at man føler sig uundværlig i dagligdagen; der er mange faste opgaver som er med til at give trygge rammer, men samtidigt er ikke to dage ens. Kolding Kommune får 5 stjerner af mig for den absolut bedste elevplads, hvis man ønsker ansvar og udfordringer fra dag ét.

9 OFFENTLIG ADMINISTRATION FAKTA BOKS Simon Tolboe Christensen Elevtid: Kolding Kommune er for mig værdighed, kreativitet og lærdom. Det at være kontorelev ved Kolding Kommune er for fedt. Det føles ikke som om man "bare er elev", men en rigtig kollega der er på lige fod med de ansatte. Også det gør jo intet at man arbejder sammen med gode mennesker. Jeg fik ansvar fra "day one", men kunne få alt den hjælp jeg havde brug for uden problemer. Simon sidder under sin uddannelse et år i Job- Igen i Vamdrup hvor han bl.a. har mulighed for at udvikle sine sociale kompetencer. Desuden skal Simon også forbi økonomi og lønafdelingen samt Musikskolen. Jeg kan kun sige, at jeg glæder mig til mit videre forløb her i Kommunen. Man bliver ikke bare set som "en elev", man er på lige fod med de andre.

10 OFFENTLIG ADMINISTRATION FAKTA BOKS Rikke Kjærgaard Rasmussen Kolding Kommune giver deres elever en alsidig uddannelse, hvor der er mulighed for, at den enkelte elev kan udvikle sig både personligt og fagligt. Elevtid: Rikke har i sin tid hos Kolding Kommune været rundt i fem afdelinger. Kolding Brandvæsen, Sekretariatet, Godset (Regionalt spillested), Økonomi og Driftsafdelingen i By og udviklingsforvaltningen. Ud over det faktum at Kolding Kommune giver deres elever ansvar og udvikler dem, så har de bare så mange gode muligheder. Kolding Kommune tilbyder fx sine elever at komme i praktik i udlandet. Dette tilbud tog jeg og en anden elev imod, og vi var 14 dage i Nashville i USA, hvor vi lærte om en helt anderledes kultur og et helt andet politisk opbygget system. Vi var tilknyttet et Community College, hvor vi deltog i nogle timer og var sammen med en masse af de unge studerende. Derudover besøgte vi flere forskellige offentlige afdelinger og politikere, som fortalte os om, hvordan det offentlige er opbygget i Tennesee. Dette ophold og turen frem og tilbage har gjort, at jeg er blevet mere selvstændig, moden, klar til at håndterer uforudsete situationer og opståede problemer. Det har derudover gjort mig bevidst om, hvilke ting vi i Danmark skal værdsætte noget mere, og områder hvor vi i Danmark kunne lære noget af, hvordan opgaverne bliver løst i andre lande. Kolding kommune er en kanon arbejdsplads, hvor der er plads til alle, og jeg fortryder ikke ét sekund mit valg om at blive elev i Kolding kommune.

11 FAKTA BOKS OFFENTLIG ADMINISTRATION Kolding Kommune giver deres elever en alsidig uddannelse, hvor der er mulighed for, at den enkelte elev kan udvikle sig både personligt og fagligt. Vibeke Guldbrandt Elevtid: Som kontorelev ved Kolding Kommune har man stor indflydelse på egen læring. Gennem 3 forskellige afdelinger i Senior og sicoalforvaltningen, ser man hele tiden nye sider og lærer at udfordringerne er mange og forskellige. Udfordringerne er med til at udvikle både de faglige og personlige kompetencer. Kollegaerne er super søde og vil gerne gøre vores uddannelse til den BEDSTE. De har stor fokus på, hvor elevernes interesser er, og det giver en fleksibilitet i vores uddannelse. Vibeke har i sin elevtid i Kolding Kommune været rundt i flere forskellige afdelinger. Hun har været forbi Senioradministrationen, Økonomiafdelingen i Seniorområdet og Myndighedsafdelingen. I seniorforvaltningen kan man være med til forskellige arrangementer fx seniordagen eller informationsmøde til de kommende pensionister. Her får man en vidensindsprøjtning af de helt store. Nogle vil måske tænke pensionister = kedelig, men det er kun indtil man har prøvet at være med. Kanon oplevelse. Kolding Kommune er stedet, hvis du har mod på at prøve kræfter med nye opgaver og udfordringer.

12 OFFENTLIG ADMINISTRATION FAKTA BOKS Stine Maretti Leiberg Elevtid: Stine sidder i Senior- og Socialforvaltningen inden for seniorområdet. Hun skal gennem sin elevtid have med 4 forskellige afdelinger at gøre. Til daglig sidder hun med administrative opgaver, der berører plejehjem, hjemmeplejen og hjemmesygeplejen. Derudover kommer der andre opgaver indover, der giver et godt helhedsindtryk af at være ansat i en kommune. Kolding kommune er en nytænkende kommune med kollegaer der ikke er hængt op på at gøre som de plejer. Jeg oplever at min uddannelse er super godt sat sammen. Der bliver tænkt på mange detaljer, og jeg får fx også lov til at komme ud i marken, og se hvordan det fungerer derude. Dermed ved jeg også hvordan mine opgaver kommer ind i huset. Det der gør det sjovt at være kontorelev ved Kolding Kommune, er de mange forskellige opgaver. Udover de daglige opgaver bliver jeg ofte stillet en sjov og anderledes opgave. Og det fede er, at jeg føler at mine kollegaer har fuld tiltro til, at jeg sagtens kan løse opgaven. Samtidig med er det fuldt lovligt, at stille alle de dumme spørgsmål og bede om hjælp. Kolding Kommune har også afsat tid til, at vi elever har et fællesskab. I elevklubben holder vi møder hver anden måned. Her diskuterer vi stort og småt vi har indført fagsnak som går på omgang og vi har mulighed for at drage fordel af de andres erfaringer. Et rigtig godt forum at sparre med hinanden. Mange tror seniorområdet er kedeligt. Tværtimod! Her er nok at se til med udfordringer og spændende opgaver.

13 En alsidig og anderledes uddannelse med muligheder. Jeg har været super glad for min elevuddannelse i Kolding Kommune. Jeg synes uddannelsen har været god, fordi man fungerer på lige fod med sine kollegaer, og man får ansvar for egne opgaver ret hurtig i forløbet. Det bedste ved uddannelsen, synes jeg dog har været, at man får mulighed for at afprøve sine evner indenfor mange forskellige områder, idet man som elev kommer rundt i forskellige afdelinger. Der var mange projekter på jobcenteret, som jeg var en del af. Blandt andet fik jeg en masse ansvar for projektet Stig på, hvor der skulle koordineres en masse med indretning af bussen, som skulle køre i kommunen som et rullende jobcenter. Der skulle planlægges en køreplan, og en hjemmeside for bussen skulle administreres, som jeg også var en del af. Jeg var også med i processen omkring det hjertelige jobcenter, med indretning af samtalelokaler og cafeen og udarbejdelse med nye værdier for jobcentret. Det har været nogle rigtig spændende projekter, som jeg synes har været fantastisk at være med i. Jeg har igennem uddannelsen fundet ud af hvor mine styrker og svagheder ligger, og hvilke opgaver jeg synes er interessante, og godt kunne tænke mig at arbejde med efter endt uddannelse. Vi har et godt sammenhold eleverne imellem, hvor vi får delt noget viden og erfaring igennem vores elevmøder og skoleophold. Det er desuden mit indtryk, at kommunen gerne vil beholde sine elever, efter endt uddannelse, hvilket jo er fantastisk. Jeg har fx fået et barselsvikariat på jobcenteret, som jeg allerede er startet i. FAKTA BOKS Helle Hansen Elevtid: Helle har i sin elevtid hos Kolding Kommune være rundt i afdelinger som Myndighedsafdelingen, Sekretariatet, Jobcentret, Borgerservice og Økonomi og regnskab OFFENTLIG ADMINISTRATION Mulighederne indenfor kommunen er store, og der er gode chancer for at komme til at beskæftige sig med noget man brænder for.

14 OFFENTLIG ADMINISTRATION FAKTA BOKS Spændende og alsidig uddannelse Lotte Christensen Elevtid: Lotte har gennem sin elevtid hos Kolding Kommune været igennem afdelingerne Borgerservice, Børne- og Uddannelsesforvaltningen, Budget og Regnskab samt Jobcenter Kolding Som kontorelev ved Kolding Kommune får man masser spændende opgaver. Det er relevante opgaver, som giver en ansvar fra første dag. Uddannelsen er alsidig, så man får et bredt indblik i den offentlige sektor. Man kommer rundt i forskellige afdelinger, som er med til at øge interessen for det offentlige. Jeg har været så heldig, at jeg under min elevtid har været 14 dage i Nashville, Tennessee, USA. Dette var en kæmpe oplevelse. Da jeg var i USA, lærte jeg mere om hvordan samfundet også kan være bygget op. USA er meget forskellig i forhold til Danmark. Det var meget spændende at se, hvordan det også kan fungere. Jeg synes, at det var super fedt at Kolding Kommune vil tilbyde os elever denne oplevelse. En ting mere jeg synes er super fed ved Kolding Kommune er vores elevsammenhold. Vi har en elevklub som alle os elever mødes i. Det er rart at have nogen at snakke med, som står i samme situation som en selv. Super fed uddannelse med gode kollegaer og et godt elevsammenhold.

15 OFFENTLIG ADMINISTRATION FAKTA BOKS Kolding Kommune - fyldt med spænding og masser af udfordringer. Min hverdag som kontorelev hos Kolding Kommune er fyldt med spændende og udfordrende opgaver. Da jeg sad i Handicapafdelingen, arbejdede jeg mest med personsager, hvor det handlede om rådgivning, udregninger, kommunalrefusion og budgetopfølgning samt en masse andre kontoropgaver. Jeg sidder på nuværende tidspunkt i Ledelsessekretariatet og har gjort det i knap 2 måneder. På denne korte tid har jeg allerede fået ansvar for en masse opgaver/ projekter, som jeg står alene med. Ansvar er netop en af de ting der gør, at jeg er glad for at være her, samt det store kendskab man får til de mange programmer kommunen gør brug af. I Ledelsessekretariatet udfører jeg arbejdsopgaver for blandt andet cheferne i Senior- og Socialforvaltningen, hvilket virkelig er spændende, da man kan se hvilke ting der arbejdes med, får indblik i hvad der rører sig i kommunen og så være der hvor tingene sker. Steven Agerup Elevtid Stevens uddannelsesplan er sammensat af 3 områder, Først startede han i Staben for Handicap i Senior- og Socialforvaltningen, derefter Ledelsessekretariatet i Senior- og Socialforvaltningen. Hans sidste område kommer til at have fokus på økonomi i Budget og Regnskabsafdelingen i Centralforvaltningen. Sideløbende med at arbejde ved kommunen er jeg også tilknyttet et talentprojekt ved navn Talentvejen. Talentvejen er et forløb, hvor der bliver sat mål for hvad man vil med sin uddannelse. For mit vedkommende har jeg fokus på økonomi og ledelse, hvortil jeg skal sætte en masse delmål. På baggrund af min deltagelse i dette projekt, har jeg tidligere været på kursus i Det personlige lederskab - netop med henblik på mine delmål. Jeg er på nuværende tidspunkt projektleder i et projekt som involverer alle andre talentelever. Jeg skal sammen med en sparringspartner lave invitationer til alle de andre talentelever, hvor vi skal bruge et antal af talenteleverne til at lave en eventdag med foredragsholder, workshops mm.

16 FAKTA BOKS OFFENTLIG ADMINISTRATION Mette Ellen Jørgensen Elevtid: Mette har i sin elevtid været forbi By og Udviklingsforvaltningens sekretariat, Fritidsafdelingen, Trafik og Økonomi inden hun fik job i sidste del af hendes uddannelse hos Driften. Kolding Kommune har givet mig blod på tanden til at videreuddanne mig. Det var allerede tidligt i min uddannelse, at jeg vidste at jeg havde ramt den rigtige hylde. Ikke længe efter jeg var startet gik det op for mig, at ved Kolding Kommune var mulighederne mange. Jeg har siden da, gjort mit ypperste for at få mest muligt ud af min tid hos Kolding Kommune. Jeg har konstant søgt nye udfordringer og mine kollegaer rundt i de mange afdelinger, har hjulpet mig med at komme frem. Jeg håber at alle mine anstrengelse kan give mig mulighed for at videreuddanne mig til Kommunom. Jeg synes at det er fedt at man kommer rundt i så mange afdelinger, som man gør, og prøver kræfter med alle de mange forskellige opgaver. På den måde har man de bedste forudsætninger for at blive den bedste kontormedarbejder bagefter. Som arbejdsplads kan Kolding Kommune kun anbefales, og som uddannelsessted, er det bare det bedste. Du lærer fra dine mange, meget kompetente, kollegaer og får samtidig mulighed for at udforske opgaver på egen hånd. Det er sjovt, lærerigt og nuanceret - jeg ville ikke tøve med at gøre det hele igen.

17 TUSIND TAK FORDI DU KIGGEDE MED Uddannelser hos Kolding Kommune Indenfor Kolding Kommunes egne vægge kan man uddanne sig som følgende: Eventkoordinatorelev Teknisk designerelev Social og sundhedshjælperelev Social og sundhedsassistentelev Tandklinikassistentelev Serviceassistentelev Ernæringsassistentelev Se mere på

ELEVHÅNDBOG En. hjælp til dig som ny kontorelev i Viborg Kommune

ELEVHÅNDBOG En. hjælp til dig som ny kontorelev i Viborg Kommune ELEVHÅNDBOG En hjælp til dig som ny kontorelev i Viborg Kommune Indhold Uddannelsen....5 Vejledning... 11 Personalemæssige forhold...13 Praktiske oplysninger....17 Skoleophold....27 Videreuddannelse....31

Læs mere

jeg havde aldrig forestillet mig

jeg havde aldrig forestillet mig jeg havde aldrig forestillet mig Elev i Novo Nordisk lifechanging careers indhold Intro Side 3 Hvorfor blive elev hos Novo Nordisk? Side 5 Laborantpraktikant Side 6 Kontorelev Side 7 Økonomielev Side 8

Læs mere

åndbog i rekruttering Håndbo HÅNDBOG I REKRUTTERING

åndbog i rekruttering Håndbo HÅNDBOG I REKRUTTERING åndbog i Hånd rek rekruttering ring Håndbo HÅNDBOG I REKRUTTERING rekrutt Håndbog i rekruttering Projektleder Cecilie Vyff, OAO Projektleder Cille Løwe Lindgren, KL 2011 Udgiver Kl og KTO Redaktion og

Læs mere

Karriererejsen På vej mod mere bevidste valg i dit arbejdsliv

Karriererejsen På vej mod mere bevidste valg i dit arbejdsliv Karriererejsen På vej mod mere bevidste valg i dit arbejdsliv Et personligt afklaringsværktøj til medarbejdere i staten Indhold Forord 3 Indledning 4 Kapitel 1: Hvad har du med? 5 Dine kompetencer 6 Dit

Læs mere

FEDT. Super. Studiemiljø. Studieophold i udlandet Oplev verden mens du tager en uddannelse STUDIEGUIDE 2013

FEDT. Super. Studiemiljø. Studieophold i udlandet Oplev verden mens du tager en uddannelse STUDIEGUIDE 2013 STUDIEGUIDE 2013 Super FEDT Studiemiljø Alt lige fra fredagsbar, fester og foredrag til engagerede undervisere og det nyeste grej Sådan kommer du ind Har du det, der skal til? Tjek vores adgangskrav og

Læs mere

IBC International Business College Hovedforløb Virksomhedshold - Detailhandel. www.ibc.dk. Skræddersy din elevs uddannelse

IBC International Business College Hovedforløb Virksomhedshold - Detailhandel. www.ibc.dk. Skræddersy din elevs uddannelse IBC International Business College Hovedforløb Virksomhedshold - Detailhandel www.ibc.dk Skræddersy din elevs uddannelse Et bedre sted at lære 1 "Nøgleordene for os er værdiskabelse, innovation og videndeling"

Læs mere

Vil DU have en uddannelse hos Sønderjyllands bedste praktiksted?

Vil DU have en uddannelse hos Sønderjyllands bedste praktiksted? Spændende arbejdsplads Selvudvikling Ansvar Årets elevplads Alsidigt arbejde Udfordrende Indsigt i spændende organistion Selvstændige opgaver Glæde Inddragelse Høj faglighed Samarbejde Fællesskab Ny viden

Læs mere

Bilagsliste. Side 68 af 126

Bilagsliste. Side 68 af 126 Bilagsliste Bilag 1: Resultater fra MARS 2008 Bilag 2: Spørgeguide sygeplejersker kvalitativ undersøgelse Bilag 3: Spørgeguide ledere kvalitativ undersøgelse Bilag 4: Svar sygeplejersker kvalitativ undersøgelse

Læs mere

Vil du have en uddannelse hos Sønderjyllands bedste praktiksted?

Vil du have en uddannelse hos Sønderjyllands bedste praktiksted? Vil du have en uddannelse hos Sønderjyllands bedste praktiksted? At være kontorelev i en kommune vil i de kommende år blive en fantastisk spændende, udfordrende og lærerig oplevelse. Der er rigtig mange

Læs mere

Bliv elev i. Sådan får du en elevplads i Coop læs hvordan Nicolaj var kæk til jobsamtalen. til nye elever. og sundt købmandskab

Bliv elev i. Sådan får du en elevplads i Coop læs hvordan Nicolaj var kæk til jobsamtalen. til nye elever. og sundt købmandskab Bliv elev i Godt og sundt købmandskab Lisa Andersen tager en elev uddannelse i Danmarks største detailhandels virksomhed Læs alt om Coops elevuddannelser Sådan får du en elevplads i Coop læs hvordan Nicolaj

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009 VokseVærker Ventilens år 2011-2012 1993 1999 2012 2015 2022 ISSN: 2245-0009 I dette årsskrift Kære Læser 3 Årsmøde 2012 4 - Indkaldelsen Ventilen i tal 5 - Et hurtigt overblik 6 Ventilen har vokseværk

Læs mere

Mangfoldighed og pædagogisk forandringsledelse

Mangfoldighed og pædagogisk forandringsledelse Evaluering af Mangfoldighed og pædagogisk forandringsledelse Et 2½-årigt udviklingsprojekt i Vordingborg Kommune Tredje og afsluttende rapport Maj 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord 3 Baggrund og Læsevejledning

Læs mere

førlederudvikling førlederudvikling nye talenter førledere lederaspiranter eller bobler

førlederudvikling førlederudvikling nye talenter førledere lederaspiranter eller bobler førlederudvikling førlederudvikling nye talenter førledere lederaspiranter eller bobler Førlederudvikling 1. udgave, 1. oplag 2003 Pjecen er udarbejdet for KTO og KL af Karen Lund, FTF, Jesper Baltzer

Læs mere

Next practice. netværksorienteret udvikling

Next practice. netværksorienteret udvikling Next practice i UU-vejledningen netværksorienteret udvikling Indhold Forord 3 Indledning 5 Metode og datagrundlag 6 Anbefalinger 8 Vejledning for alle? 10 Relationerne til de unge er vigtige 14 Samarbejde

Læs mere

det er dit valg, men det handler om at ha det godt

det er dit valg, men det handler om at ha det godt MEDLEM AF HK-UNGDOM? det er dit valg, men det handler om at ha det godt Varenr.: 447526 15.11.24 specialproduction.dk Weidekampsgade 8 9 København C Tlf.: 33 3 46 36 Fax: 33 3 46 99 E-mail: hk.ungdom@hk.dk

Læs mere

fra ungdommens røde kors eller besøgsvennerne der bruger deres fritid på at være noget for andre.

fra ungdommens røde kors eller besøgsvennerne der bruger deres fritid på at være noget for andre. Differens Dec. 08 Personligt engagement gør en forskel Af Torben Møller-Hansen, direktør i Foreningen Nydansker Tema: CORPORATE VOLUNTEERING Integration som frynsegode Det betaler sig at lade medarbejderne

Læs mere

AT SKABE ET BEDRE LIV

AT SKABE ET BEDRE LIV AT SKABE ET BEDRE LIV - fortællinger fra Korskærparken www.korskaerparken.dk Denne bog er lavet i samarbejde mellem beboere i Korskærparken og Fredericia Kommune. TAK til Niels Dahl for den store hjælp

Læs mere

tættere på virkeligheden...

tættere på virkeligheden... tættere på virkeligheden... VÆLG EFTER INTERESSE fra andre gymnasier. Den giver også adgang til job i erhvervslivet direkte efter din studentereksamen. Enten i Danmark eller måske et helt andet sted i

Læs mere

Bilag 1: Spørgeguide og transskribering af informantinterview med Kirsten Christensen.

Bilag 1: Spørgeguide og transskribering af informantinterview med Kirsten Christensen. Bilag 1: Spørgeguide og transskribering af informantinterview med Kirsten Christensen. Spørgeguide til telefon interview med Kirsten Christensen d. 23/2 2012 Formål: At skabe et overblik og en forståelse

Læs mere

Sådan opstarter du et ungdomsråd

Sådan opstarter du et ungdomsråd Sådan opstarter du et ungdomsråd Unge, sociale aktiviteter, indflydelse, fester og mulighed for at blive hørt af kommunen er essens af et ungdomsråd. Mangler I et sted at være, vil I gerne have flere penge

Læs mere

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge DFUNK Ung-til-Ung Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge INDHOLD Om Ung-til-ung arbejdet // side 2 Hvem er de unge flygtninge? // Side 4 Unge flygtninges muligheder, behov og udfordringer

Læs mere

Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk

Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk Skru op for...... mulighederne Et graduateforløb i Energinet.dk varer to år, hvor du er i turnus i tre forskellige afdelinger. Du deltager i det daglige

Læs mere

- Et brugerdrevent innovationsprojekt

- Et brugerdrevent innovationsprojekt - Et brugerdrevent innovationsprojekt Viden om demens i hjemmet Hands-on erfaringer er bedre end 100 PowerPointslides Vi vil gerne være med! En øjenåbner for demens koordinatoren Deltagere og partnere

Læs mere

Ny Mesterlære - stærkt gået

Ny Mesterlære - stærkt gået Ny Mesterlære - stærkt gået 13 stærke fortællinger fra ny mesterlære 2008 FoU-projekt 121492 Forfatter: Jane Jakobsen, DEL www.delud.dk Ny Mesterlære - stærkt gået FoU-projekt 121492 Forfattere: Jane Jakobsen,

Læs mere

God. skolestart. Pædagogiske. og metodiske overvejelser omkring en god skolestart. HUSKELISTE til en god skolestart.

God. skolestart. Pædagogiske. og metodiske overvejelser omkring en god skolestart. HUSKELISTE til en god skolestart. God PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE skolestart Tryghed og omsorg er en del af hverdagen Gode relationer bygger på gensidig forståelse og respekt Eleverne skal trives for at lære Lær eleverne bedre at kende Camp

Læs mere

Indholdsfortegnelse:

Indholdsfortegnelse: KULTURPROFIL 2014 2 Indholdsfortegnelse: Forord... 3 Hvem er vi?... 4 Herning Kommunale Tandplejes vision... 5 Vinderkultur og stort engagement... 7 Vi nyder vore triumfer... 8 Et godt værktøj til det

Læs mere

Evaluering af overgange i børns liv.

Evaluering af overgange i børns liv. Sproget. Mål for sproget. Praksis beskrivelse. Evaluering af sproget - vi gør brug af fortællinger. Overgange i børns liv. Fra hjemmet/dagplejen til institutionen. Fra vuggestue til børnehave. Fra børnehave

Læs mere

UNG PÅ VEJ I FÅG. Kogebog til et succesfuldt vejledningsforløb ved Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland

UNG PÅ VEJ I FÅG. Kogebog til et succesfuldt vejledningsforløb ved Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UNG PÅ VEJ I FÅG Kogebog til et succesfuldt vejledningsforløb ved Når man fokuserer på mål og kompetencer, er det ligesom første stolpe i at finde ud af, hvad man er god til. Det kan man ikke lære af sig

Læs mere

Inspirationsmagasin UNGE PÅ VEJ I ERHVERVSUDDANNELSE BESKÆFTIGELSESREGION HOVEDSTADEN & SJÆLLAND

Inspirationsmagasin UNGE PÅ VEJ I ERHVERVSUDDANNELSE BESKÆFTIGELSESREGION HOVEDSTADEN & SJÆLLAND UNGE PÅ VEJ I ERHVERVSUDDANNELSE BESKÆFTIGELSESREGION HOVEDSTADEN & SJÆLLAND BESKÆFTIGELSESREGION HOVEDSTADEN & SJÆLLAND Udarbejdet af: Discus A/S Design og layout: Wanek & Myrner September 2014 3 Indholdsfortegnelse

Læs mere