KOLDING KOMMUNE GOD GRUND TIL AT VÆRE SELFIE-SKE ÅRETS PRAKTIKSTED 2014

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KOLDING KOMMUNE GOD GRUND TIL AT VÆRE SELFIE-SKE ÅRETS PRAKTIKSTED 2014"

Transkript

1 KOLDING KOMMUNE GOD GRUND TIL AT VÆRE SELFIE-SKE ÅRETS PRAKTIKSTED 2014

2 Indhold Forord - Derfor er vi bedst Forord - Derfor er vi bedst Kontoruddannelsen med speciale i offentlig administration Eventkoordinatoruddannelsen Elevklubben Samarbejdet med skolen Eleverne designer deres uddannelser Kolding Kommune er meget mere end årets praktiksted. Kolding Kommune er årtiets praktiksted. Arbejdsopgaverne er mange og forskellige, og det giver mulighed for udvikling, både personligt og fagligt. Selve kommunen som geografisk område giver endvidere elever og andre studerende gode muligheder for at netværke, sparre og interagere socialt med andre under uddannelse i kommunen. Det gode samarbejde med det private erhverv i kommunen og den private handelsskole gør, at alle elever i hele kommunen, uanset om man sidder i en forvaltning eller i en privat virksomhed, har mulighed for at benytte sig af hinandens ressourcer og erfaringer. Dette samarbejde gør, helt bestemt, at elever som uddannes i Kolding Kommune har stor forståelse for erhvervslivets mange nuancer. Øvrige uddannelser i Kolding Kommune Vi mener, at vi har grund til at være en smule selvfede, netop fordi vi bare synes, at Kolding Kommune er det fedeste. Vi er SELFIE-ske og designer vores egne uddannelser, men vi gør det alle SAMMEN.

3 Kontor med speciale i offentlig administration Eventkoordinator Som kontorelev ved Kolding Kommune får du indblik i mange forskellige arbejdsopgaver. De varierer meget afhængig af, hvilken forvaltning/afdeling du sidder i. Din uddannelse bliver planlagt efter en målrettet uddannelsesplan, hvor du kommer rundt i forskellige afdelinger, og vi kan tage hensyn til dine ønsker eller interesser. Som eventkoordinatorelev ved Kolding Kommune er du en vigtig brik i at arrangere og planlægge aktiviteter, koncerter, kulturelle arrangementer mm. Du lærer at udvikle nye ideer og at realisere idéerne i praksis. Eventkoordinatoruddannelsen hos Kolding Kommune spænder vidt fra de administrative opgaver i forbindelse med planlægningen til de praktiske opgaver, når arrangementet skal afholdes. En kontorelevs arbejdsopgaver: Økonomi Som eventkoordinatorelev kan du komme til at arbejde med følgende projekter/ opgaver: Sekretariatets betjening Borgerkontakt Personaleadministration Sagsbehandling Projektarbejde, - fx Kommunens vision, udbud, indkøbsaftaler m.m. Idé- og konceptudvikling Markedsføring Projektstyring Kolding Kulturnat Kulturfestival for trekantsområdet Mødebooking og planlægning Klassisk musikfestival i Christiansfeld IT opgaver og andre administrative opgaver Konferencer Referatskrivning og mødeplanlægning

4 Samarbejdet med skolen Elevklubben I elevklubben mødes vi elever ved Kolding Kommune 6 gange årligt. Her snakker vi Kolding Kommune har et elevsekretariat som sikrer det gode uddannelsesforløb helt fra ansættelse til afsluttende fase. Elevsekretariatet sikrer det faglige indhold og høje niveau rundt i afdelingerne, men sikrer i stor grad også den gode dialog mellem skole og elevansvarlig. Denne kommunikation er bl.a. med til at sikre sammenhæng mellem teori fra skoleopholdene og praksis fra hverdagen. Det gode samarbejde mellem skole og kommune gør desuden også skolearbejdet mere spændende, da kommunen og eleverne kan være med til at præge skoleopholdenes indhold og dermed designe deres egne uddannelser. Det er også på skolen at man møder kommunens øvrige elever fra det private erhvervsliv. Denne blanding sikre elevernes store forståelse for den store sammenhæng i deres arbejde om relevante emner fx skoleophold, elevuddannelsen, hvordan det går rundt omkring. Derudover bliver der også arrangeret faglige arrangementer, hvor vi besøger forskellige forvaltninger i kommunen, men også andre relevante steder. Vi har fx fået en rundvisning på Rådhuset og andre institutioner i kommunen. Tidligere har eleverne også besøgt fx KMD. I elevklubben vægter vi især det sociale højt. Derfor bliver der årligt arrangeret sociale arrangementer. Der er tidligere blevet afholdt julefrokost og fællesspisning. Elevklubben er med til at øge det sociale imellem eleverne. Dette er vigtigt, da elever sidder rundt omkring i forskellige afdelinger i kommunen. Vi elever sætter stor pris på at mødes cirka hver 2. måned. Det er også med til at øge vores viden om kommunen og skaber et bedre sammenhold i blandt os. Sammen skaber skolen og kommunen perspektiv. Sammen tager vi springet.

5 EVENTKOORDINATOR FAKTA BOKS Linette Rask Eventkoordinatorelev Kolding Kommune har mange flere events end de selv er klar over, og det er fedt at være med i udviklingen. Elevtid: Linette er under sin elevtid tilknyttet Kolding Kommunes Kulturafdeling. Herfra koordinerer hun events både for afdelingen, men også i samarbejde med Koldings mange kulturinstitutioner og kommunes mange andre afdelinger, som har brug for hendes assistance. Som eventkoordinatorelev hos Kolding Kommune får man frihed under ansvar. Man får lov at løbe selv med mange fede projekter og man har god plads til kreativ udfoldelse. Kollegaer over hele kommunen viser stor tillid og er derfor med til at skabe de bedste rammer for ens hverdag. Opgaverne er mange og forskellige, hvilket er med til at udvikle éns kompetencer, kreativitet og evne til at samarbejde. Det fedeste ved at være eventkoordinatorelev hos Kolding Kommune, er helt sikkert det der med at man ikke bare skal ramme en enkelt kunde, men vi skal tit, og ofte ramme en større gruppe af borgere. Det kan skabe udfordringer, men bestemt også sjove løsninger på tingene. I Kolding Kommunes kulturafdeling kan man bl.a. være med til at Koordinere festival, Kulturnat og interne event og når man smutter på visit i kulturinstitutionerne kan man hoppe på events som Grøn koncert, Stella Polaris, koncerter, børnearrangementer, udstillinger, teater og meget meget mere. Helt sikkert et uddannelsessted som kan anbefales hvis man ønsker mere end en traditionel og kedelig uddannelse.

6 FAKTA BOKS OFFENTLIG ADMINISTRATION Kolding Kommune udfordrer og udvikler både fagligt og personligt. Rikke Nielsen Jeg sidder som skolesekretær på Munkevængets Skole som er en speciel skole med 73 % tosprogede elever, et specialcenter med tale, læse og høreklasser samt en AKT-klasse for børn med adfærdsproblemer. Jeg har dagligt meget kontakt med lærerne - eleverne og deres forældre. Som kontorelev ved Kolding Kommune er jeg blevet screenet til at have talentpotentiale i samarbejde med IBC som kører projektet Talenvejen.nu. Det er et EU-projekt som skal gøre erhvervsuddannelserne mere attraktive. Danmark har brug for flere dygtige faglærte som kan bruge deres hoved og hænder på kontoret og inden for produktion, service og omsorg. I den forbindelse, har jeg selv været med til at designe min egen uddannelsesplan, så den matcher de mål jeg har sagt jeg vil arbejde med i min gameplan. Elevtid: Rikke er under sin elevtid tilknyttet Børne & Uddannelsesforvaltningen, Munkevængets Skole, Central forvaltningen-borgerservice samt Senior & socialforvaltningens Økonomisk rådgivning. Det er super fedt som skolesekretær alle de søde møgunger smelter ens hjerte.

7 OFFENTLIG ADMINISTRATION FAKTA BOKS Pernille Juhl Jensen Kolding Kommune giver mig en bred uddannelse indenfor kontor. Elevtid: Pernille har selv været med til at planlægge hendes uddannelsesforløb, og kommer derfor igennem mange meget forskellige afdelinger, med mange forskellige opgaver. Hun kommer på sin rejse forbi Sekretariatet, Godset, Vej og Park, Trafik og Projektering, Kultur og Økonomi. By- og Udvikling er en forvaltning hvor der sker noget nyt hver dag. Når man møder ind ved man aldrig hvad dagen bringer. Som kontorelev får man en meget bred og brugbar uddannelse, da man kommer rundt i mange forskellige afdelinger, og prøver noget forskelligt. Opgaverne er spændende, og ikke kun lave kaffe og printeopgaver. Fx på det lokale spillested Godset, hvor jeg var i 2 mdr. var det ikke kun kontorarbejde jeg beskæftigede mig med. Jeg lavede også mere kreative og sjove opgaver, så som at skulle male et gardin og lave lysestager. Udover det var der næsten dagligt musikere og kunstnere igennem spillestedet. En anden ting der er fedt ved at være elev ved Kolding Kommune er vores elevklub. Her kan man udveksle erfaringer, og snakke om de ting der foregår i ens afdeling. Efter min mening er Kolding Kommune et herre nice sted at uddanne sig.

8 FAKTA BOKS OFFENTLIG ADMINISTRATION Maj-Britt Wind Jensen Elevtid: Maj-Britt er i sin elevtid ansat i Kolding Kommunes Senior og socialforvaltning, hvor hun skal gennem alle 4 afdelinger. Ved at arbejde i samme forvaltning i hele elevtiden, er der m u l i g h e d f o r a t fordybe sig i at lære og forstå sammenhængen imellem afdelingerne og driften. Ældreområdet er i konstant forandring, hvilket giver udfordringer i dagligdagen som man lærer en masse af. Som elev i Senior og socialforvaltningen ved Kolding Kommune får man mange selvstændige opgaver, som man selv er ansvarlig for at få gjort færdig til tiden. Der er samtidigt stor åbenhed omkring egne forslag til opgaver, som man kunne tænke sig at prøve kræfter med. Et af guldkornene er, at man har mulighed for at få noget praktisk med i sit uddannelsesforløb. Man kan fx komme ud at besøge plejecentrene i forhold til bestemte administrative opgaver. Det er gennemtænkt og super fedt, at man på den måde har mulighed for at skabe et bedre overblik over, samt en større forståelse for det man sidder og laver på kontoret. Kollegaerne i de forskellige afdelinger er gode til at lære fra sig, og er åbne og imødekommende overfor alle de spørgsmål man som elev ofte har. Der stilles krav til, at man gerne må undre sig over ting og komme med ændringsforslag. Det allerbedste ved elevpladsen er at man føler sig uundværlig i dagligdagen; der er mange faste opgaver som er med til at give trygge rammer, men samtidigt er ikke to dage ens. Kolding Kommune får 5 stjerner af mig for den absolut bedste elevplads, hvis man ønsker ansvar og udfordringer fra dag ét.

9 OFFENTLIG ADMINISTRATION FAKTA BOKS Simon Tolboe Christensen Elevtid: Kolding Kommune er for mig værdighed, kreativitet og lærdom. Det at være kontorelev ved Kolding Kommune er for fedt. Det føles ikke som om man "bare er elev", men en rigtig kollega der er på lige fod med de ansatte. Også det gør jo intet at man arbejder sammen med gode mennesker. Jeg fik ansvar fra "day one", men kunne få alt den hjælp jeg havde brug for uden problemer. Simon sidder under sin uddannelse et år i Job- Igen i Vamdrup hvor han bl.a. har mulighed for at udvikle sine sociale kompetencer. Desuden skal Simon også forbi økonomi og lønafdelingen samt Musikskolen. Jeg kan kun sige, at jeg glæder mig til mit videre forløb her i Kommunen. Man bliver ikke bare set som "en elev", man er på lige fod med de andre.

10 OFFENTLIG ADMINISTRATION FAKTA BOKS Rikke Kjærgaard Rasmussen Kolding Kommune giver deres elever en alsidig uddannelse, hvor der er mulighed for, at den enkelte elev kan udvikle sig både personligt og fagligt. Elevtid: Rikke har i sin tid hos Kolding Kommune været rundt i fem afdelinger. Kolding Brandvæsen, Sekretariatet, Godset (Regionalt spillested), Økonomi og Driftsafdelingen i By og udviklingsforvaltningen. Ud over det faktum at Kolding Kommune giver deres elever ansvar og udvikler dem, så har de bare så mange gode muligheder. Kolding Kommune tilbyder fx sine elever at komme i praktik i udlandet. Dette tilbud tog jeg og en anden elev imod, og vi var 14 dage i Nashville i USA, hvor vi lærte om en helt anderledes kultur og et helt andet politisk opbygget system. Vi var tilknyttet et Community College, hvor vi deltog i nogle timer og var sammen med en masse af de unge studerende. Derudover besøgte vi flere forskellige offentlige afdelinger og politikere, som fortalte os om, hvordan det offentlige er opbygget i Tennesee. Dette ophold og turen frem og tilbage har gjort, at jeg er blevet mere selvstændig, moden, klar til at håndterer uforudsete situationer og opståede problemer. Det har derudover gjort mig bevidst om, hvilke ting vi i Danmark skal værdsætte noget mere, og områder hvor vi i Danmark kunne lære noget af, hvordan opgaverne bliver løst i andre lande. Kolding kommune er en kanon arbejdsplads, hvor der er plads til alle, og jeg fortryder ikke ét sekund mit valg om at blive elev i Kolding kommune.

11 FAKTA BOKS OFFENTLIG ADMINISTRATION Kolding Kommune giver deres elever en alsidig uddannelse, hvor der er mulighed for, at den enkelte elev kan udvikle sig både personligt og fagligt. Vibeke Guldbrandt Elevtid: Som kontorelev ved Kolding Kommune har man stor indflydelse på egen læring. Gennem 3 forskellige afdelinger i Senior og sicoalforvaltningen, ser man hele tiden nye sider og lærer at udfordringerne er mange og forskellige. Udfordringerne er med til at udvikle både de faglige og personlige kompetencer. Kollegaerne er super søde og vil gerne gøre vores uddannelse til den BEDSTE. De har stor fokus på, hvor elevernes interesser er, og det giver en fleksibilitet i vores uddannelse. Vibeke har i sin elevtid i Kolding Kommune været rundt i flere forskellige afdelinger. Hun har været forbi Senioradministrationen, Økonomiafdelingen i Seniorområdet og Myndighedsafdelingen. I seniorforvaltningen kan man være med til forskellige arrangementer fx seniordagen eller informationsmøde til de kommende pensionister. Her får man en vidensindsprøjtning af de helt store. Nogle vil måske tænke pensionister = kedelig, men det er kun indtil man har prøvet at være med. Kanon oplevelse. Kolding Kommune er stedet, hvis du har mod på at prøve kræfter med nye opgaver og udfordringer.

12 OFFENTLIG ADMINISTRATION FAKTA BOKS Stine Maretti Leiberg Elevtid: Stine sidder i Senior- og Socialforvaltningen inden for seniorområdet. Hun skal gennem sin elevtid have med 4 forskellige afdelinger at gøre. Til daglig sidder hun med administrative opgaver, der berører plejehjem, hjemmeplejen og hjemmesygeplejen. Derudover kommer der andre opgaver indover, der giver et godt helhedsindtryk af at være ansat i en kommune. Kolding kommune er en nytænkende kommune med kollegaer der ikke er hængt op på at gøre som de plejer. Jeg oplever at min uddannelse er super godt sat sammen. Der bliver tænkt på mange detaljer, og jeg får fx også lov til at komme ud i marken, og se hvordan det fungerer derude. Dermed ved jeg også hvordan mine opgaver kommer ind i huset. Det der gør det sjovt at være kontorelev ved Kolding Kommune, er de mange forskellige opgaver. Udover de daglige opgaver bliver jeg ofte stillet en sjov og anderledes opgave. Og det fede er, at jeg føler at mine kollegaer har fuld tiltro til, at jeg sagtens kan løse opgaven. Samtidig med er det fuldt lovligt, at stille alle de dumme spørgsmål og bede om hjælp. Kolding Kommune har også afsat tid til, at vi elever har et fællesskab. I elevklubben holder vi møder hver anden måned. Her diskuterer vi stort og småt vi har indført fagsnak som går på omgang og vi har mulighed for at drage fordel af de andres erfaringer. Et rigtig godt forum at sparre med hinanden. Mange tror seniorområdet er kedeligt. Tværtimod! Her er nok at se til med udfordringer og spændende opgaver.

13 En alsidig og anderledes uddannelse med muligheder. Jeg har været super glad for min elevuddannelse i Kolding Kommune. Jeg synes uddannelsen har været god, fordi man fungerer på lige fod med sine kollegaer, og man får ansvar for egne opgaver ret hurtig i forløbet. Det bedste ved uddannelsen, synes jeg dog har været, at man får mulighed for at afprøve sine evner indenfor mange forskellige områder, idet man som elev kommer rundt i forskellige afdelinger. Der var mange projekter på jobcenteret, som jeg var en del af. Blandt andet fik jeg en masse ansvar for projektet Stig på, hvor der skulle koordineres en masse med indretning af bussen, som skulle køre i kommunen som et rullende jobcenter. Der skulle planlægges en køreplan, og en hjemmeside for bussen skulle administreres, som jeg også var en del af. Jeg var også med i processen omkring det hjertelige jobcenter, med indretning af samtalelokaler og cafeen og udarbejdelse med nye værdier for jobcentret. Det har været nogle rigtig spændende projekter, som jeg synes har været fantastisk at være med i. Jeg har igennem uddannelsen fundet ud af hvor mine styrker og svagheder ligger, og hvilke opgaver jeg synes er interessante, og godt kunne tænke mig at arbejde med efter endt uddannelse. Vi har et godt sammenhold eleverne imellem, hvor vi får delt noget viden og erfaring igennem vores elevmøder og skoleophold. Det er desuden mit indtryk, at kommunen gerne vil beholde sine elever, efter endt uddannelse, hvilket jo er fantastisk. Jeg har fx fået et barselsvikariat på jobcenteret, som jeg allerede er startet i. FAKTA BOKS Helle Hansen Elevtid: Helle har i sin elevtid hos Kolding Kommune være rundt i afdelinger som Myndighedsafdelingen, Sekretariatet, Jobcentret, Borgerservice og Økonomi og regnskab OFFENTLIG ADMINISTRATION Mulighederne indenfor kommunen er store, og der er gode chancer for at komme til at beskæftige sig med noget man brænder for.

14 OFFENTLIG ADMINISTRATION FAKTA BOKS Spændende og alsidig uddannelse Lotte Christensen Elevtid: Lotte har gennem sin elevtid hos Kolding Kommune været igennem afdelingerne Borgerservice, Børne- og Uddannelsesforvaltningen, Budget og Regnskab samt Jobcenter Kolding Som kontorelev ved Kolding Kommune får man masser spændende opgaver. Det er relevante opgaver, som giver en ansvar fra første dag. Uddannelsen er alsidig, så man får et bredt indblik i den offentlige sektor. Man kommer rundt i forskellige afdelinger, som er med til at øge interessen for det offentlige. Jeg har været så heldig, at jeg under min elevtid har været 14 dage i Nashville, Tennessee, USA. Dette var en kæmpe oplevelse. Da jeg var i USA, lærte jeg mere om hvordan samfundet også kan være bygget op. USA er meget forskellig i forhold til Danmark. Det var meget spændende at se, hvordan det også kan fungere. Jeg synes, at det var super fedt at Kolding Kommune vil tilbyde os elever denne oplevelse. En ting mere jeg synes er super fed ved Kolding Kommune er vores elevsammenhold. Vi har en elevklub som alle os elever mødes i. Det er rart at have nogen at snakke med, som står i samme situation som en selv. Super fed uddannelse med gode kollegaer og et godt elevsammenhold.

15 OFFENTLIG ADMINISTRATION FAKTA BOKS Kolding Kommune - fyldt med spænding og masser af udfordringer. Min hverdag som kontorelev hos Kolding Kommune er fyldt med spændende og udfordrende opgaver. Da jeg sad i Handicapafdelingen, arbejdede jeg mest med personsager, hvor det handlede om rådgivning, udregninger, kommunalrefusion og budgetopfølgning samt en masse andre kontoropgaver. Jeg sidder på nuværende tidspunkt i Ledelsessekretariatet og har gjort det i knap 2 måneder. På denne korte tid har jeg allerede fået ansvar for en masse opgaver/ projekter, som jeg står alene med. Ansvar er netop en af de ting der gør, at jeg er glad for at være her, samt det store kendskab man får til de mange programmer kommunen gør brug af. I Ledelsessekretariatet udfører jeg arbejdsopgaver for blandt andet cheferne i Senior- og Socialforvaltningen, hvilket virkelig er spændende, da man kan se hvilke ting der arbejdes med, får indblik i hvad der rører sig i kommunen og så være der hvor tingene sker. Steven Agerup Elevtid Stevens uddannelsesplan er sammensat af 3 områder, Først startede han i Staben for Handicap i Senior- og Socialforvaltningen, derefter Ledelsessekretariatet i Senior- og Socialforvaltningen. Hans sidste område kommer til at have fokus på økonomi i Budget og Regnskabsafdelingen i Centralforvaltningen. Sideløbende med at arbejde ved kommunen er jeg også tilknyttet et talentprojekt ved navn Talentvejen. Talentvejen er et forløb, hvor der bliver sat mål for hvad man vil med sin uddannelse. For mit vedkommende har jeg fokus på økonomi og ledelse, hvortil jeg skal sætte en masse delmål. På baggrund af min deltagelse i dette projekt, har jeg tidligere været på kursus i Det personlige lederskab - netop med henblik på mine delmål. Jeg er på nuværende tidspunkt projektleder i et projekt som involverer alle andre talentelever. Jeg skal sammen med en sparringspartner lave invitationer til alle de andre talentelever, hvor vi skal bruge et antal af talenteleverne til at lave en eventdag med foredragsholder, workshops mm.

16 FAKTA BOKS OFFENTLIG ADMINISTRATION Mette Ellen Jørgensen Elevtid: Mette har i sin elevtid været forbi By og Udviklingsforvaltningens sekretariat, Fritidsafdelingen, Trafik og Økonomi inden hun fik job i sidste del af hendes uddannelse hos Driften. Kolding Kommune har givet mig blod på tanden til at videreuddanne mig. Det var allerede tidligt i min uddannelse, at jeg vidste at jeg havde ramt den rigtige hylde. Ikke længe efter jeg var startet gik det op for mig, at ved Kolding Kommune var mulighederne mange. Jeg har siden da, gjort mit ypperste for at få mest muligt ud af min tid hos Kolding Kommune. Jeg har konstant søgt nye udfordringer og mine kollegaer rundt i de mange afdelinger, har hjulpet mig med at komme frem. Jeg håber at alle mine anstrengelse kan give mig mulighed for at videreuddanne mig til Kommunom. Jeg synes at det er fedt at man kommer rundt i så mange afdelinger, som man gør, og prøver kræfter med alle de mange forskellige opgaver. På den måde har man de bedste forudsætninger for at blive den bedste kontormedarbejder bagefter. Som arbejdsplads kan Kolding Kommune kun anbefales, og som uddannelsessted, er det bare det bedste. Du lærer fra dine mange, meget kompetente, kollegaer og får samtidig mulighed for at udforske opgaver på egen hånd. Det er sjovt, lærerigt og nuanceret - jeg ville ikke tøve med at gøre det hele igen.

17 TUSIND TAK FORDI DU KIGGEDE MED Uddannelser hos Kolding Kommune Indenfor Kolding Kommunes egne vægge kan man uddanne sig som følgende: Eventkoordinatorelev Teknisk designerelev Social og sundhedshjælperelev Social og sundhedsassistentelev Tandklinikassistentelev Serviceassistentelev Ernæringsassistentelev Se mere på

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration Elevbrochure Kontoruddannelsen med speciale i Offentlig Administration 1 Intro Side 3 Hvorfor blive kontorelev i Region Syddanmark i Vejle Side 4 Elevernes egne historier Side 5-9 Bonus info Side 10 job.regionsyddanmark.dk/wm307147

Læs mere

ER DU VORES NYE KONTORELEV? - MED MOD PÅ UDDANNELSE

ER DU VORES NYE KONTORELEV? - MED MOD PÅ UDDANNELSE ER DU VORES NYE KONTORELEV? - MED MOD PÅ UDDANNELSE MOD PÅ ANSVAR Som kontorelev i Odense Kommune kommer du til at sidde lige der, hvor det hele sker. I kommunen håndterer vi alt fra børnehaver og plejehjem

Læs mere

Elev hos Vestforsyning...

Elev hos Vestforsyning... Det har været et godt elevforløb. Jeg har fået lov til at komme omkring alle typer af opgaver, og jeg er blevet kastet ud i lidt af hvert. Fagligt har jeg fået meget ud af det, og medarbejderne har været

Læs mere

Kontorelev med speciale i offentlig administration

Kontorelev med speciale i offentlig administration Kontorelev med speciale i offentlig administration Kontorelev med hjerne, hjerte og vilje Hospitalsenhed Midt Administration Indhold Hospitalsenhed Midt...3 Antal ansatte...3 Administration...3 Antal elever...4

Læs mere

Evaluering af Styr Livet Kursus

Evaluering af Styr Livet Kursus Evaluering af Styr Livet Kursus 1. Skriv på et blad, hvad du har fået ud af kurset sæt det på plakaten! Jeg synes kurset indeholder mange gode redskaber til at lære sig selv at kende Jeg er blevet mere

Læs mere

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt:

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: 1. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart? Inden besøget i Østerhåb har

Læs mere

BYRÅDET ELEVPOLITIK FOR ADMINISTRATIVE KONTORELEVER I ODSHERRED KOMMUNE

BYRÅDET ELEVPOLITIK FOR ADMINISTRATIVE KONTORELEVER I ODSHERRED KOMMUNE BYRÅDET ELEVPOLITIK FOR ADMINISTRATIVE KONTORELEVER I ODSHERRED KOMMUNE 1 INDHOLD 1.0 Formål og målsætning med elevpolitikken 3 2.0 Markedsføring, rekruttering og ansættelsesprocedure 3 3.1 Elevprofil

Læs mere

Delpolitik om Uddannelse af kontorelever i Gentofte Kommune

Delpolitik om Uddannelse af kontorelever i Gentofte Kommune Delpolitik om Uddannelse af kontorelever i Gentofte Kommune 1. Overordnede mål for uddannelse af elever Vi ønsker at rekruttere talentfulde unge og voksne til kontoruddannelsen og give kontoreleverne en

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Her kan du bruge dit studiekort

Her kan du bruge dit studiekort Her kan du bruge dit studiekort Se hvor du kan bruge dit studiekort inde i avisen Det vidste du ikke om Christina Frank! Mød Pernille Schack fra elev til Matas Indhold Eleverne i praktik... 3 Dagligdagen

Læs mere

Svarprocent og fordeling

Svarprocent og fordeling 1 Svarprocent og fordeling 80% 60% 40% 20% 0% 64 % Svar 82,6 % 36 % Ikke svar 17,4 % 70 60 50 Serie1 Svar Serie2 Ikke svar 40 30 20 10 0 6. årgang 7. årgang 8. årgang 9. årgang 2 Spørgsmål til eleverne:

Læs mere

Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud

Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Vision for fremtidens dagtilbud 2020 i Ballerup 18. september, 2014 v7 Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Visionens tre overordnede mål Alle børn trives og udvikler sig

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Norge Navn: Lone Kristensen Rejsekammerat: Katrine Winkler Sørensen Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: VIA University Collage, Sygeplejerskeuddannelsen Viborg Værts-institution/Universitet:

Læs mere

På de sider, du sidder med her, kan du læse om vores ønsker og tilbud til dig. God fornøjelse...

På de sider, du sidder med her, kan du læse om vores ønsker og tilbud til dig. God fornøjelse... novonordisk.com Det er noget helt særligt at arbejde i en virksomhed som Novo Nordisk, der fremstiller medicin. For vores arbejde er med til at forbedre livskvaliteten for dem, der bruger vores produkter.

Læs mere

Vibeke skriver. Vibeke Gaden

Vibeke skriver. Vibeke Gaden Vibeke skriver. Så er et nyt skoleår godt i gang på Kragelund Skole og med det ligeledes en masse nye og spændende ting. Skolen summer af liv og forventninger til ny viden, nye oplevelser og nye venner.

Læs mere

Grøn omsorg. Hvad gør vi på landbrugsskolerne? Elin Ruby Maagaard Asmildkloster Landbrugsskole

Grøn omsorg. Hvad gør vi på landbrugsskolerne? Elin Ruby Maagaard Asmildkloster Landbrugsskole Grøn omsorg Hvad gør vi på landbrugsskolerne? Elin Ruby Maagaard Asmildkloster Landbrugsskole Uddannelsesmuligheder i grønne sektor Erhvervsuddannelser mulighed for alle unge Gartner, dyrepasser, greenkeeper,

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Det gode elevforløb. En dialogpjece til elev- og oplæringsansvarlige i staten. Oktober 2013

Det gode elevforløb. En dialogpjece til elev- og oplæringsansvarlige i staten. Oktober 2013 En dialogpjece til elev- og oplæringsansvarlige i staten Oktober 2013 En dialogpjece til elev- og oplæringsansvarlige i staten Udgivet oktober 2013 Udgivet af Moderniseringsstyrelsen og HK/Stat Publikationen

Læs mere

ELEVPOLITIK FOR KONTORELEVER Personalepolitik for Holstebro Kommune

ELEVPOLITIK FOR KONTORELEVER Personalepolitik for Holstebro Kommune ELEVPOLITIK FOR KONTORELEVER Personalepolitik for Holstebro Kommune Politikken omfatter Tiltrækning, rekruttering og udvikling af elever. Uddannelse og relationer. Vi har dråber af kultur i alt INDHOLD

Læs mere

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning Er du ledig og leder efter job? Eller trænger du bare til luftforandring på en anden arbejdsplads? Jobsøgningsprocessen kan være en lang ørkenvandring - uden

Læs mere

IBC International Business College Hovedforløb Virksomhedshold - Detailhandel. www.ibc.dk. Skræddersy din elevs uddannelse

IBC International Business College Hovedforløb Virksomhedshold - Detailhandel. www.ibc.dk. Skræddersy din elevs uddannelse IBC International Business College Hovedforløb Virksomhedshold - Detailhandel www.ibc.dk Skræddersy din elevs uddannelse Et bedre sted at lære 1 "Nøgleordene for os er værdiskabelse, innovation og videndeling"

Læs mere

FORTÆLLINGEN LEJRE MUSIKSKOLE

FORTÆLLINGEN LEJRE MUSIKSKOLE 010-2015 FORTÆLLINGEN LEJRE MUSIKSKOLE LEJRE MUSIKSKOLES MISSION: At give den enkelte elev instrumentale og/eller vokale færdigheder, udvikle et universelt sprog, til personlig musikalsk udfoldelse, individuelt

Læs mere

Pædagogisk Læreplan. Teori del

Pædagogisk Læreplan. Teori del Pædagogisk Læreplan Teori del Indholdsfortegnelse Indledning...3 Vision...3 Æblehusets børnesyn, værdier og læringsforståelse...4 Æblehusets læringsrum...5 Det frie rum...5 Voksenstyrede aktiviteter...5

Læs mere

Elevpolitik. Indledning. Formål Attraktivt uddannelsessted Tilbud om spændende uddannelse og karriere

Elevpolitik. Indledning. Formål Attraktivt uddannelsessted Tilbud om spændende uddannelse og karriere Elevpolitik Indledning Formål Attraktivt uddannelsessted Tilbud om spændende uddannelse og karriere Uddannelsens indhold og mål Overordnede mål for uddannelsen Introduktion Evalueringssamtaler Skoleophold/Studietur

Læs mere

Julies rejsebrev fra Thailand

Julies rejsebrev fra Thailand Julies rejsebrev fra Thailand Navn: Julie Lind Faurschou Hjeminstitution: VIA University college, Holstebro. Hold: E2007 Semester: Udveksling som valgfag på 7. semester. Udvekslingsland: Thailand Klinisk

Læs mere

UNDERVISER JACOB LYKKE HANSEN DECEMBER 2015 ERHVERV I GRUNDFORLØB PÅ SOCIAL & SUNDHEDSSKOLEN HERNING. Forside

UNDERVISER JACOB LYKKE HANSEN DECEMBER 2015 ERHVERV I GRUNDFORLØB PÅ SOCIAL & SUNDHEDSSKOLEN HERNING. Forside Forside Rapport ultimo 2015 1 Indholdsfortegnelse Forside... 1 Indholdsfortegnelse... 2 Problemanalyse... 3 Mål... 3 Indsats/aktiviteter... 4 Resultater... 5 Læring... 6 2 Problemanalyse Som beskrevet

Læs mere

HAR DU LYST TIL AT GØRE EN FORSKEL FOR ANDRE?

HAR DU LYST TIL AT GØRE EN FORSKEL FOR ANDRE? HAR DU LYST TIL AT GØRE EN FORSKEL FOR ANDRE? Så er EGU VELFÆRD måske noget for dig. TAG EN EGU HOS OS FORDI... Der er brug for dig. EGU er en god uddannelse med masser praktik. Du får løn under praktikken

Læs mere

cocktail af Gud og sommer imu.dk/aktiviteter

cocktail af Gud og sommer imu.dk/aktiviteter 2015 cocktail af Gud og sommer imu.dk/aktiviteter Vi ses i sommerlandet! Inden længe står den på ferie og god dansk sommer. Hvad er bedre end at tchille med vennerne, tage en dukkert, spille lidt volley,

Læs mere

BLIV REVISORELEV OG KOM VIDT OMKRING... Foreningen Registrerede Revisorer FRR Åmarksvej 1 2650 Hvidovre Tlf. 3634 4422 e-mail: frr@frr.dk www.frr.

BLIV REVISORELEV OG KOM VIDT OMKRING... Foreningen Registrerede Revisorer FRR Åmarksvej 1 2650 Hvidovre Tlf. 3634 4422 e-mail: frr@frr.dk www.frr. ANDERSEN & BJØRNSKOV BLIV REVISORELEV OG KOM VIDT OMKRING... Foreningen Registrerede Revisorer FRR Åmarksvej 1 2650 Hvidovre Tlf. 3634 4422 e-mail: frr@frr.dk www.frr.dk HER HÆNGER ØKONOMI OG MENNESKER

Læs mere

ÆLDREPOLITIK. Vejle Kommune et godt, aktivt og værdigt ældreliv

ÆLDREPOLITIK. Vejle Kommune et godt, aktivt og værdigt ældreliv ÆLDREPOLITIK Vejle Kommune 2018-2025 et godt, aktivt og værdigt ældreliv FORORD Hvad er det gode ældreliv? Netop det spørgsmål giver mange forskellige svar. Det, der er vigtigt for dig, er ikke så vigtigt

Læs mere

TALE TIL VINDERE AF ÅRETS LÆREPLADS 2017

TALE TIL VINDERE AF ÅRETS LÆREPLADS 2017 TALE TIL VINDERE AF ÅRETS LÆREPLADS 2017 Kære nominerede virksomheder I er tre meget stærke kandidater Og valget af den endelige vinder af Årets Læreplads har ikke været nemt Derfor vil jeg først fortælle

Læs mere

Evaluering af praktikken i vuggestuen Malurt. Perioden 1. august 31. januar.

Evaluering af praktikken i vuggestuen Malurt. Perioden 1. august 31. januar. Evaluering af praktikken i vuggestuen Malurt. Perioden 1. august 31. januar. 1. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart? Mit første besøg i afdelingen var godt, jeg fandt

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

og pædagogisk metode Aalborg Ungdomsskole UNGAALBORG ; )

og pædagogisk metode Aalborg Ungdomsskole UNGAALBORG ; ) Værdier og pædagogisk metode i Introduktion Undervisningen af unge i skal gøre en forskel for den enkelte unge. Eller sagt på en anden måde skal vi levere en høj kvalitet i undervisningen. Derfor er det

Læs mere

Hvad karakteriserer de gode skoler?

Hvad karakteriserer de gode skoler? Hvad karakteriserer de gode skoler? Oplæg på Børnerådet og Dansk Erhvervs konference Unge på tværs i uddannelsesuniverset 25. november 2010 v. Torben Pilegaard Jensen, AKF Hvad karakteriserer den gode

Læs mere

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE.

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID - i Lejre Kommune Kære Borger, Kære Gæst - i Lejre Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. Meningen med vore

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Thailand, Bangkok Udvekslingsperiode: D. 25.01.14 24.04.14 Navn: Malene Hjort Knudsen Email: 167839@viauc.dk & malenehjort@hotmail.com Tlf. nr. Evt. rejsekammerat: Line Axelsen &

Læs mere

I n f o r m a t i o n s f o l d e r. læs mere på www.sygehuslillebaelt.dk UDDANNELSEN

I n f o r m a t i o n s f o l d e r. læs mere på www.sygehuslillebaelt.dk UDDANNELSEN I n f o r m a t i o n s f o l d e r læs mere på www.sygehuslillebaelt.dk UDDANNELSEN LÆGESE Kan du huske hende der lægesekretæren nede i lægehuset? Hende den pæne dame i skranken, hende der taler i telefon,

Læs mere

Tekniske designere - kompetencer og muligheder

Tekniske designere - kompetencer og muligheder Tekniske designere - kompetencer og muligheder AUA-projekt, juni 2012 Projektledelse: Camilla Treldal Jørgensen, KL Simon Heidemann, Teknisk Landsforbund Forsidebillede: Fotograf Kåre Viemose Indhold Konklusion...

Læs mere

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud.

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. 14. jan. 2015 U-centeret Fagbrochure for skoleåret 2015/2016 Retninger - Opbygning Fagpakker Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. side 1 2 veje igennem 10. klasse Faglighed - afklaring - oplevelser U-centeret

Læs mere

Bonus fag/ Valgfag Emne: Legestue

Bonus fag/ Valgfag Emne: Legestue Bonus fag/ Valgfag Emne: Legestue Målgruppe: SFO alder 6-9 år Opgave/problembeskrivelse : Kevin og Christian Vores problemstilling er, at børn er for meget inden for og det er ikke sundt, fordi man skal

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

UDDANNELSESPLAN. Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven

UDDANNELSESPLAN. Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven UDDANNELSESPLAN Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven September 2011 Velkommen til kommende studerende! Hjertelig velkommen til Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven. Vi er en kommunal institution med børn i alderen

Læs mere

100% ATTRAKTIV Om mulighederne for et udviklende studiejob, en praktikplads eller fast ansættelse i en kommune i udvikling og fremdrift

100% ATTRAKTIV Om mulighederne for et udviklende studiejob, en praktikplads eller fast ansættelse i en kommune i udvikling og fremdrift STUDIEJOBS, PRAKTIKPLADS ELLER ANSÆTTELSE NU? 100% ATTRAKTIV Om mulighederne for et udviklende studiejob, en praktikplads eller fast ansættelse i en kommune i udvikling og fremdrift DET ER DIG, VI TÆNKER

Læs mere

EUD/EUX-business. Grenaa og Rønde. VID ERhvervsuddannelser. EUD/EUX-Business

EUD/EUX-business. Grenaa og Rønde. VID ERhvervsuddannelser. EUD/EUX-Business EUD/EUX-business Grenaa og Rønde VID ERhvervsuddannelser EUD/EUX-Business KICKSTART DIN KARRIERE PÅ 1 + 2 ÅR STUDENT OG FAGLÆRT PÅ 2 + 2 ÅR HER FÅR DU DEN BEDSTE HANDELSSKOLEUDDANNELSE De elever, der er

Læs mere

AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN

AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN Kurser Foredrag Debat WWW.KURSERKBH.DK Pjecen er udgivet af Aftenskolernes Samråd i København. Se mere på www.kurserkbh.dk Layout og tryk: Eks-Skolens Trykkeri ApS Tak til Københavns

Læs mere

Har du lyst til en alsidig karriere...

Har du lyst til en alsidig karriere... Har du lyst til en alsidig karriere...... så har du alle muligheder hos os! Dansk Landbrug Sydhavsøerne - Det naturlige valg DLS rådgiver årligt 1.200 kunder inden for fagområderne økonomi, ejendomshandel,

Læs mere

det er dit valg, men det handler om at ha det godt

det er dit valg, men det handler om at ha det godt MEDLEM AF HK-UNGDOM? det er dit valg, men det handler om at ha det godt Varenr.: 447526 15.11.24 specialproduction.dk Weidekampsgade 8 9 København C Tlf.: 33 3 46 36 Fax: 33 3 46 99 E-mail: hk.ungdom@hk.dk

Læs mere

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken. Praktikperiode: 2. praktik.

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken. Praktikperiode: 2. praktik. Generelt: Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 2. praktik. 1. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart? Positivt. Der blev taget godt imod

Læs mere

Offentlig Administration. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Offentlig Administration. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Offentlig Administration Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

En professionel Networkers historie

En professionel Networkers historie En professionel Networkers historie Hele mit liv har jeg set, hvordan mine forældre har Networket som en naturlig del af deres hverdag - både privat og erhvervsmæssigt. For mig er det derfor kommet meget

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

MEETINGS. Design dit møde

MEETINGS. Design dit møde MEETINGS Design dit møde 1 Vi tilbyder dig gratis hjælp til at få din konference i Kolding til at lykkes at finde det bedste mødested til dine behov at inddrage hele byen til afholdelse af spændende arrangementer

Læs mere

NAVIGATOR FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE!

NAVIGATOR FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! NAVIGATOR FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! 2016-2017 5 FACTS OM NAVIGATOR * Uddannelsen varer 42 uger fra august 2016 til juni 2017 * Eleverne bor på Navigator

Læs mere

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder I det følgende bringes citater fra virksomheder fra Havredal gl. Skoles virksomhedsnetværk, der har haft unge med særlige behov ansat i op til 6 år, og

Læs mere

Projekt I gang Igen et arbejdstræningssted for sårbare unge mellem 16 og 30 år

Projekt I gang Igen et arbejdstræningssted for sårbare unge mellem 16 og 30 år Projekt I gang Igen et arbejdstræningssted for sårbare unge mellem 16 og 30 år Tirsdag den 31. juli 2012 Resumé: UNGNU i Middelfart Kommune træner psykisk og socialt sårbare unge mellem 16 og 30 år til

Læs mere

LÆREPLANER I Snedsted Børnehave.

LÆREPLANER I Snedsted Børnehave. LÆREPLANER I Snedsted Børnehave. 2009/2010 Læreplaner. Værdier: Udgangspunktet for vores pædagogik er, at vi er forskellige. Vi har forskellige forudsætninger og evner, som danner udgangspunkt for vores

Læs mere

Uddannelse. Dansk Supermarkeds elevuddannelse 2. Adgangskrav 3. Skoleophold 4. Handels- og kontorelever 5. Administrationselev 6.

Uddannelse. Dansk Supermarkeds elevuddannelse 2. Adgangskrav 3. Skoleophold 4. Handels- og kontorelever 5. Administrationselev 6. Uddannelse Dansk Supermarkeds elevuddannelse 2 Adgangskrav 3 Oms 3,9b Skoleophold 4 Handels- og kontorelever 5 Administrationselev 6 Kontorelev 7 Karrieremuligheder 8 1 Dansk Supermarkeds elevuddannelse

Læs mere

Projektlederuddannelse

Projektlederuddannelse Projektlederuddannelse Ryslinge Efterskole Fra Viden til Handling Telefon: 6267 1020 www.ryslinge-efterskole.dk Det er sjovt at være projektmager - og få HELT frie tøjler Til handling På Ryslinge Efterskole

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 29. maj 2009 Kære 9. og 10. klasse. Så er problemerne overstået i denne

Læs mere

De femårige gymnasieforløb. i Gentofte Kommune

De femårige gymnasieforløb. i Gentofte Kommune De femårige gymnasieforløb i Gentofte Kommune GENTOFTE KOMMUNE 2015 Forord I Gentofte Kommune er vi ambitiøse. Det er derfor med stor glæde, at vi sender tilbuddet om det femårige gymnasieforløb ud til

Læs mere

Ledelsesberetning. Skolens formål. Skolen og dens virke. Hellested Friskole og Børnehus april 2015

Ledelsesberetning. Skolens formål. Skolen og dens virke. Hellested Friskole og Børnehus april 2015 Ledelsesberetning Hellested Friskole og Børnehus april 2015 Skolens formål Skolens formål er at drive friskole, fritidsordning, fribørnehave og snarligt frivuggestue ifølge skolens værdigrundlag og efter

Læs mere

Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med

Læs mere

Målene for praktikken og hjælp til vejledning

Målene for praktikken og hjælp til vejledning Målene for praktikken og hjælp til vejledning Målene for praktikken 2 Det er vejlederens opgave i samarbejde med eleven at lave en handleplan for opfyldelse af praktikmålene. Refleksionsspørgsmålene, der

Læs mere

HTX BUBBLEFUN EVENT

HTX BUBBLEFUN EVENT HTX BUBBLEFUN EVENT - 2015 PLAKAT RAPPORT VIDEO Lavet af: Andreas Heise, Mathias Larsen Indledning Denne rapport er delt op i 2 dele. Da den er udarbejdet fælles i klassen og internt i grupper. Del 1 er

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

Politikker. Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI

Politikker. Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI Politikker Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI KÆRE KOLLEGA Du sidder nu med personalepolitikken for Region Hovedstadens Psykiatri. Den bygger

Læs mere

Det er mit håb er, at I vil gå herfra med en tiltro og opbakning til, at vi kan gøre Vangeboskolen til en skole, vi alle kan være stolte af.

Det er mit håb er, at I vil gå herfra med en tiltro og opbakning til, at vi kan gøre Vangeboskolen til en skole, vi alle kan være stolte af. Talen Kære forældre, Jeg er rigtig glad for at se, at så mange af jer er mødt op i aften. Det betyder meget for os, både ledelse, medarbejdere og bestyrelsen. Det er mit håb er, at I vil gå herfra med

Læs mere

Elev i administrationen i Jammerbugt Kommune. Om praktikstederne:

Elev i administrationen i Jammerbugt Kommune. Om praktikstederne: I Børne- og Familieforvaltningen i Fjerritslev er der mulighed for at gennemføre en alsidig og interessant uddannelse med mange forskelligartede opgaver i et forløb, der forventes at dække flere af de

Læs mere

KUNNE DU TÆNKE DIG AT BLIVE ADMINISTRATIV ELEV I LOLLAND KOMMUNE?

KUNNE DU TÆNKE DIG AT BLIVE ADMINISTRATIV ELEV I LOLLAND KOMMUNE? KUNNE DU TÆNKE DIG AT BLIVE ADMINISTRATIV ELEV I LOLLAND KOMMUNE? ANSØGNINGSFRIST: 22. marts 2015 ANSÆTTELSESSAMTALER: 8. april 2015 KLIK PÅ OVENSTÅENDE LOLLAND KOMMUNE LOGO FOR AT SE JOBOPSLAG VI GLÆDER

Læs mere

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Hvem er du? Køn, alder, beskæftigelse: 1. kvinde, 63, sekretariatschef udsatte børn og unge 2. mand, 55, præst/revisor 3. pige, 20, sabbath år, arbejde 4. mand,

Læs mere

Har du. talent... ...mellem ørerne? Sanistål søger 14 ELEVER. sanistaal.com

Har du. talent... ...mellem ørerne? Sanistål søger 14 ELEVER. sanistaal.com Sanistål søger 14 ELEVER Så er det måske dig, vi søger til en af vores 14 elevpladser, som vi ønsker at få besat med talenter, der viser initiativ og er klar på udfordringer. Vi søger 14 talentfulde elever

Læs mere

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Indhold Vi vil være bedre Læring i fokus Læring, motivation og trivsel Hoved og hænder Hjertet med Form og fornyelse Viden og samarbejde Fordi verden venter 3 6

Læs mere

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget.

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Læreplaner 2013 Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Baggrund: I år 2004 blev der fra ministeriets side, udstukket en bekendtgørelse om pædagogiske læreplaner i alle dagtilbud. Det var seks temaer, der

Læs mere

Nyhedsbrev for oktober 2009

Nyhedsbrev for oktober 2009 Nyhedsbrev for oktober 2009 Indhold i denne udgave Kunsten at netværke 1 Kunsten at lede 1 Team Boyatzis 2 At lære er at gøre 3 Led ved ledelse 4 Kompetente bestyrelser 5 Kunsten at netværke På AOM konferencen

Læs mere

Nye veje. Kort om Hornstrup

Nye veje. Kort om Hornstrup Kort om Hornstrup Hornstrup Kursuscenter ved Vejle ejes og drives af Frie skolers Lærerforening og arbejder målrettet med læringsmiljø. Kursuscenteret har satset på innovativ kompetenceudvikling og har

Læs mere

Ældre & Rehabilitering

Ældre & Rehabilitering Stillingsbeskrivelse Faglig leder med speciale i planlægning i i Ishøj Kommune Ishøj Hjemmepleje er en enhed med ca. 100 medarbejdere og 4 ledere. Vi yder sygepleje til ca. 300 borgere samt personlig og

Læs mere

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM EUX BUSINESS DIN EGEN VEJ SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM FREMTIDEN ER ÅBEN EUX Business er for dig, der både ønsker en faglært uddannelse og også vil have mulighed for at

Læs mere

Handelsskolen Viborg. Handelsskolen Viborg er for dig, som ønsker en erhvervsrettet uddannelse

Handelsskolen Viborg. Handelsskolen Viborg er for dig, som ønsker en erhvervsrettet uddannelse Handelsskolen Viborg Handelsskolen Viborg er for dig, som ønsker en erhvervsrettet uddannelse Det er stedet hvor unge og voksne dannes, uddannes og udvikles både fagligt og personligt og hvor man kan erhverve

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Livskvalitet ER ALTID I CENTRUM FOR DEN ÆLDRE, DE PÅRØRENDE OG PERSONALET

Livskvalitet ER ALTID I CENTRUM FOR DEN ÆLDRE, DE PÅRØRENDE OG PERSONALET Livskvalitet ER ALTID I CENTRUM FOR DEN ÆLDRE, DE PÅRØRENDE OG PERSONALET Velkommen Filskov Friplejehjem er blevet til på initiativ af lokalbefolkningen i Filskov. Efter kommunens beslutning om at lukke

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

I hear and I forget, I see and I remember, I experience and I understand STUDY TOURS

I hear and I forget, I see and I remember, I experience and I understand STUDY TOURS 中 国 异 途 I hear and I forget, I see and I remember, I experience and I understand STUDY TOURS KOM TÆT PÅ KINA! Invester i fremtiden og oplev verdens næste supermagt bag facaden på en studietur, der byder

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Børn, Unge og Familie 2014

Aftale mellem Varde Byråd og Børn, Unge og Familie 2014 Aftale mellem Varde Byråd og Børn, Unge og Familie 2014 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan

Læs mere

Evaluering af introugen 2014

Evaluering af introugen 2014 Evaluering af introugen 2014 Evaluering Mad på introturen Aktiviteter på introturen Jyttetid Modtagelse 9,0 8,0 7,0 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 Præsentation af

Læs mere

uddannelsen Bliv en bedre sparingspartner for dine kunder - der bidrager aktivt til at optimere udbyttet af dine kunders møder

uddannelsen Bliv en bedre sparingspartner for dine kunder - der bidrager aktivt til at optimere udbyttet af dine kunders møder uddannelsen Bliv en bedre sparingspartner for dine kunder - der bidrager aktivt til at optimere udbyttet af dine kunders møder Få nye værktøjer, viden, inspiration og ideer - der styrker produktudvikling

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen

Nyhedsbrev. Velkommen MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 7 F e b r u a r 2 0 1 6 Velkommen

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN FREM MOD 2020

UDVIKLINGSPLAN FREM MOD 2020 UDVIKLINGSPLAN FREM MOD 2020 Det skal gøre indtryk at være og gå til spejder, og spejdere skal gøre indtryk, hvor end de går og kommer. S pejderoplevelser skal være udtryk for det, der er fedt, sjovt,

Læs mere

BLÅGÅRD SKOLE TRYGHED GODE RESULTATER VENSKABER OVERSKUD. www.blg.kk.dk

BLÅGÅRD SKOLE TRYGHED GODE RESULTATER VENSKABER OVERSKUD. www.blg.kk.dk BLÅGÅRD SKOLE www.blg.kk.dk TRYGHED GODE RESULTATER VENSKABER OVERSKUD Foto: Henning Hjorth Velkommen til Blågård Skole Blågård Skole er en moderne folkeskole tæt på, hvor I bor. Vi er en ambitiøs skole,

Læs mere

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012 Større trivsel, lavere sygefravær, mere tid til beboerne. Det er nogle af de ting, som Lean værktøjet PlusPlanneren har ført med sig. Den lyser op i hjørnet af kontoret med sin lysegrønne farve. Her giver

Læs mere

Lærer på et handelsgymnasium Kristian Peter Poulsen

Lærer på et handelsgymnasium Kristian Peter Poulsen Jobopslag og tanker om jobbet 13 Lærer på et handelsgymnasium Kristian Peter Poulsen Når sommerferien står får døren, kan jeg se tilbage på et ualmindeligt lærerigt år som gymnasielærer. Et år, hvor jeg

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til Thailand. Navn: Grith Walløe E-mail: Tlf. nr. Evt. rejsekammerat: Hjem-institution: Slagelse sygeplejeskole Holdnummer:Sep05C Rejsebrev fra udvekslingsophold Værts-institution/Universitet:

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en Grønland Solopgang Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en praktik i udlandet. Jeg kunne ikke helt finde ud af om det skulle være USA eller Grønland,

Læs mere

- når du vil tæt på erhvervslivet

- når du vil tæt på erhvervslivet - når du vil tæt på erhvervslivet Kirkegade 9 boks 718 9900 Frederikshavn tlf. 9620 5500 fax 9620 5530 adm@fhavnhs.dk Indhold Velkommen på HG 3 Grundforløb 4 Grundforløbspakker 5 Internationalt udsyn 6

Læs mere

A better beginning. Revisortrainee i EY. Første skridt mod en lovende karriere inden for revision, regnskab og rådgivning. ey.

A better beginning. Revisortrainee i EY. Første skridt mod en lovende karriere inden for revision, regnskab og rådgivning. ey. A better beginning Revisortrainee i EY Første skridt mod en lovende karriere inden for revision, regnskab og rådgivning ey.com/dk/karriere Vil du til tops? Din start på din karriere Gennem EY s revisortraineeprogram

Læs mere

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10.

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. Etablering og udvikling Erhvervsskolen Nordsjælland FAGRETNINGER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. klasse Esnord.dk Erhvervsskolen Nordsjælland EUD EUX HHX

Læs mere

Første rejsebrev fra Brisbane, Australien 2. praktik periode Christina Bach Mølholt HS13046

Første rejsebrev fra Brisbane, Australien 2. praktik periode Christina Bach Mølholt HS13046 Lu Brisbane sign - skyline Første rejsebrev fra Brisbane, Australien 2. praktik periode Christina Bach Mølholt HS13046 Diving - Great Barrier Reef Kænguru Australia Zoo Så blev det tid til, at jeg skal

Læs mere