Oktober november december 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Oktober november december 2016"

Transkript

1 Oktober november december 2016

2 En visemager af Guds nåde Da min mormor og morfar levede, var det skik og brug i min familie, at man samledes til julegilde hos dem på Valmuevej i Vejle anden juledag. Familiens forskellige grene havde inden da holdt deres egne juleaftener, så i stedet for and og risengrød fik vi klar suppe med mormors særlige kød- og melboller. Til gengæld dansede vi om juletræet og sang én gang til og gav også hinanden gaver. Sangen foregik ligesom derhjemme: hver mand måtte vælge en sang; den yngste fik førstevalget og så fremdeles. Mormor valgte altid Dejlig er Jorden. Morfar altid Den yndigste rose er funden. Det forstod jeg godt. Onkel Hans, derimod, bad gerne om, at vi sang en sangleg. Hver omgang begyndte med ordene Når ræven rask over isen går, så får vi lov og derpå fulgte en eller andens vise, man fik lov til at synge. Det kunne være tømrerens, bondens, syerskens, lærerens, ja, sågar præstens: at synge præstens vise, lød det, hvorefter man med fagter og mimik skulle ligne en præst efter bedste evne i både siddende, stående og til sidst dansende positur: Her ser I præsten, som han står og som han sidder, og som han står og som han sidder, og som han står og som han drejer sig i dansen! Og skægt var det men forstå det kunne jeg ikke. Hvad havde det dog med jul at gøre ud over det med ræven og isen, som da i hvert fald var et vinterfænomen? Måske ikke så lidt endda, har jeg siden tænkt. For julenat sendte Gud sin søn til Jorden for at sætte sig i menneskets, i dit og mit sted, for at leve et menneskeliv og bære dets byrder for os for at synge menneskets vise, gøre den til sin egen og skrive sidste strofe om, vende klageråb til jubelsang og død til opstandelse. Og Kristus er en visemager af Guds nåde. Det kan vi ikke gøre efter, og vi har heller ikke brug for det. Det er gjort én gang for alle. Men nu, hvor Guds søn allerede har skrevet det helt rigtige til vort eget livs vise for os, har vi ikke bare lov at synge næstens vise i stedet. Vi har endda god tid til det også, når der er ingen ræv på isen.

3 Sådan kan vi forhåbentlig lære at gribe vort liv sammen mere viseligt an. Det er ikke ren visselul og kan være forstemmende, men gudskelov kan vi klare stemmen ved at nynne med på den strofe, Kristus skrev. Englene sang den først for markens hyrder. Vil vi stemme i, må vi derfor bede med Grundtvigs ord: I Guds engle, som kan tonen på den sang, som er livskronen: Evigheds halleluja. Hjælper os til at begynde på den sidste sang at nynne: Evigheds halleluja! Isak Krab Koed Valgmenighedspræst Isak Krab Koed Skejbygårdsvej 19F 2. sal nr Risskov Tlf.: Mail: isak@krabkoed.dk Besøg Ønsker man besøg af præsten, er man meget velkommen til at ringe eller e og træffe en aftale. Man kan også benytte sig af præstens træffetid, som står på hjemmesiden. Dåb Aftale om dåb træffes ved at ringe til valgmenighedspræsten. Bryllup Dato for bryllup aftales med præsten. På borger.dk udfyldes en ægteskabsattest, hvorefter man modtager en prøvelsesattest. Prøvelsesattesten, der er gyldig i 4 måneder, afleveres til bopælssognet og i kopi til valgmenighedspræsten. Eventuel ansøgning om navneændring udfyldes også på borger.dk. Begravelse eller bisættelse Ved dødsfald henvender man sig til bedemand eller til præsten. Aftale vedr. valg af gravsted træffes med kirkeværgen, formanden eller graveren. Medlemskab Ønsker du at blive medlem af valgmenigheden, skal du udfylde en indmeldelsesblanket. Du kan få den ved henvendelse til præsten eller finde den på hjemmesiden.

4 Arrangementer og omtale Hyggeeftermiddage i efteråret Torsdag d. 13. oktober og 10. november kl. 14:30-16:30 Vi mødes til hyggeeftermiddage i præstegården. Som sædvanlig er der eftermiddagskaffe med kage, fortælling, sang fra Højskole-sangbogen og ikke mindst tid til en god snak. Kaffe 20 kr. Foredrag: Livets egne myter en historie om Nordens mytologi og vores liv Tirsdag d. 25. oktober kl. 19:30 I samarbejde med Mellerup Efterskole præsenterer Mellerup Valgmenighed denne aften i efterskolens foredragssal Johan Chr. Nord, ph.d-stipendiat i tysk ved Aarhus Universitet og valgmenighedspræst for Kjellerup og Omegns Valgmenighed. Om foredraget skriver Johan: I Danmark er det helt almindeligt både at gå i kirke til jul og fra tid til anden at muntre sig med fortællinger om de gamle nordiske guder. Denne blanding af kristendom og nordisk mytologi er noget særligt for vores lille land, som er forbundet med vores arv fra Grundtvigs tanker om en nordisk livsoplysning, som slog rod og voksede frem inden for de frie grundtvigske valgmenigheder og den særligt danske skoleform, der udfoldede sig med friskolerne, efterskolerne og højskolerne. I Nordens gamle mytologi fandt Grundtvig en storslået fortælling, som ikke bare var en død fortids forestilling om guder og mennesker, men viste sig for ham som et lyslevende billedspejl af alt det dybe og alt det høje i menneskelivet. Han opdagede, at myterne fortalte om en åndelig virkelighed og en kamp i livets tjeneste, som ikke bare handlede om de gamle nordboeres verden, men om livet selv. Også i vores tid kan de gamle myter åbne øjet for de dybe lag og stærke drømme, for de allervigtigste ting i menneskelivet har faktisk ikke ændret sig. Foredraget vil være en fri fremstilling af det grundtvigske syn på nordens mytologi, hvor der springes mellem historisk beretning og levende genfortælling af de myter, som er så hjertens gode at få forstand af, at vi burde drikke af dem noget oftere!

5 Læsekredsaftener: Vil du være med? 12. oktober og 23. november kl. 19:00 I læsekredsen mødes vi i præstegården om god litteratur og taler om det, vi har læst. Senest har vi læst første bind af Hans Edvard Nørregård-Nielsens erindringer. Kredsen mødes yderligere to gange inden jul. Vi beslutter sammen, hvad vi læser derfor vides det ikke ved redaktionens afslutning, hvad vi har på programmet de sidste to gange. Spørg valgmenighedspræst Isak Krab Koed, som indleder aftenerne, og kom selv med forslag. Alle er meget velkomne. Husk: Medbring selv kaffe, te og kage Kirkehøjskole 2016: Jørgen Carlsen og Henrik Wigh-Poulsen Lørdag d. 5. november kl. 9:00-15:30 Den traditionsrige kirkehøjskoledag for de østjyske valgmenigheder afholdes dette år i Bering Valgmenighed (Torshøjvænget 15, 8361 Hasselager). På programmet er Testrup Højskoles forstander, Jørgen Carlsen, og Henrik Wigh- Poulsen, biskop over Aarhus Stift. Ud over foredragene byder dagen naturligvis på frokost, kaffe og kage, munter højskolesang og løbsk snakketøj. Deltagerprisen er som vanligt 250 kr. for hele molevitten. Om formiddagen kommer højskoleforstander Jørgen Carlsen, Testrup, med foredraget Højskolen som samfundetssamvittighedsværksted. Om foredraget skriver Jørgen Carlsen: I 1960 indkaldte daværende statsminister Viggo Kampmann til et møde på Krogerup Højskole, hvor han bad kunstnere, intellektuelle og højskolefolk om at bidrage til samfundsdebatten. Vi har brug for jeres røst, udtalte han. Men I skal vide, at hvis I ikke blander jer, så bliver der regeret alligevel. Det var en udstrakt hånd fra en visionær politiker til hele den musiske verden om at give sig til kende i diskussionen af samfundets udviklingsretning. Højskolerne og de intellektuelle blev ved denne lejlighed for mig at se udnævnt til noget i retning af samfundets samvittighedsværksted. Det er en rolle for højskolen, som jeg bestandig har for øje i mit højskolearbejde både på Testrup Højskole og når jeg optræder i foredragsdanmark eller agerer i en større medieoffentlighed. Og den rolle er i vore dage mere aktuel og relevant end nogen sinde.

6 Om eftermiddagen skal vi høre Aarhus Stifts nye biskop, Henrik Wigh-Poulsen, der har valgt at kalde sit foredrag Grundtvig sværdsvingeren og barnekæmpen. Om foredraget oplyser biskoppen, at det er et forsøg på at få bedre begreb om en for at sige det mildt vilter personlighed. Tilmelding sker til bestyrelsesformand Ellen Mønsted Larsen (tlf / emoenstedlarsen@gmail.com) eller valgmenighedspræst Isak Krab Koed (tlf / isak@krabkoed.dk) senest mandag d. 24. oktober. Adventshygge i præstegården Søndag d. 27. november kl. 14:00 Adventus domini er latin og betyder Herrens komme og det er, hvad vi venter på i adventsugerne: at Guds søn kommer til os julenat. Det bedste er at vente sammen. Derfor samles familier verden over til juleforberedelser i december måned og derfor samles vi i menigheden til adventshygge i præstegården efter gudstjenesten 1. søndag i advent med æbleskiver, gløgg, en julehistorie, sang, kaffe og kage. Vi glæder os i denne tid Søndag d. 11. december kl. 10:00 Om julesneen også falder hvid, kan vi ikke gøre ved, men julen kommer, og vi tager forskud på Lucia-dag sammen med friskolens piger, som går i Luciaoptog til gudstjenesten, der også byder på julemusikalske indslag. Juleafslutning for friskolen Onsdag d. 21. december kl. 8:30 Traditionen tro skiftes valgmenigheds- og sognepræst i Mellerup til at holde juleafslutning for Mellerup Friskoles børn. I år er det valgmenighedens tur, og valgmenighedspræst Isak Krab Koed står for at sende friskolebørnene på juleferie med juleevangeliets glædelige budskab på sinde.

7 Siden sidst Nu også af navn I forbindelse med sommeraftenfest en lun søndag eftermiddag i juni fik valgmenighedens præstegård, der som bekendt har været præstegård af gavn siden 1890, også lov at være det af navn, da Arne G. Larsens smukke navnepræg i stilen fra præstetavlen blev afsløret ved indgangen. Isak Krab Koed Provsteindsættelse af Ingelise K. Strandgaard Onsdag d. 17. august blev Ingelise K. Strandgaard indsat som præst i Spentrup, Gassum og Asferg Sogne samt som provst i Randers Nordre Provsti. Indsættelsen foregik i Spentrup kirke, og det var naturligvis biskop Henrik Wigh- Poulsen, der stod for indsættelsen efterfølgende var der reception i sognegården. Vi forærede vores nye provst en gave vedlagt 125-årsjubilæumsskriftet samt en stående invitation til at besøge Mellerup Valgmenighed mere eller mindre formelt. Ellen Mønsted Larsen Provstens kreering til landemodegudstjenesten i domkirken 31. august 2016

8 Sensommermøde i de østjyske valgmenigheder Søndag den 28. august afholdt vi det traditionelle sensommermøde her i Mellerup Valgmenighed. Vi begyndte dagen med gudstjeneste ved Isak efterfulgt af medbragt mad på friskolen. Arrangementet fortsatte i biler til Støvringgaard Kloster, hvor vi fik fortalt mange sjove og levende historier om livet bag de lukkede murer af Rosa (tidligere køkkenpige) og en parkvandring i bygevejr med fortælling af klosterforvalter Peter Christensen og hans hund.

9 Baronesse Fuiren testamenterede Støvringgaard til oprettelse af et adeligt jomfrukloster for en priorinde og 12 jomfruer. Disse jomfruer blev opvartet på alle leder og kanter - var egentlig kun til pynt. Det var kun døtre fra samfundets øverste lag, som blev optaget, og de levede fuldstændig afsondret fra omverdenen. Årsagen til, at disse kvinder ikke blev gift, var måske, at de ikke var særlig smukke! De var en byrde for familien, og man søgte derfor om optagelse. Det var både gribende og tragisk at høre om den tids kvindehistorie. Vi sluttede dagen med kaffe, hyggesnak og fællessang fra Højskolesangbogen på friskolen. Jonna Krabsen Nye ansigter i bestyrelsen Birgit Andresen er pr. 1. august trådt ud af bestyrelsen. En beslutning, hun tog i sommerferien det har gennem længere tid været et meget tidskrævende hverv. Tak til Birgit for hendes store og gode arbejdsindsats i bestyrelsen. Vi var så blot 4 tilbage i bestyrelsen, men heldigvis var suppleant Mette Brask klar til at træde til. I bestyrelsen besluttede vi, at det var oplagt at afprøve, om andre kunne have lyst og tid til at være med i en eller anden udstrækning og det bar frugt. Bjarke Houmann træder ind som bestyrelsesmedlem. Anne-Marie Neimann Moestrup påtager sig ansvaret som kirkegårdsværge, deltager i hyggeeftermiddage og sørger for kaffebordet og evt. andre opgaver. Anne-Marie træder ikke ind i bestyrelsen. En situation vi kun havde turdet drømme om; men nu er vi altså 6 bestyrelsesmedlemmer samt et menigt medlem med stort ansvarsområde. Så selvfølgelig en stor velkomst til de nye. Den nye bestyrelse kan ses på næstsidste side. Vi glæder os til et initiativrigt og godt samarbejde, hvor visionerne kan blive realiseret. Ellen Mønsted Larsen

10 Velkommen til årets konfirmander Til indskrivningsgudstjenesten d. 11. september bød valgmenigheden fire nye konfirmander velkommen til konfirmationsforberedelse dobbelt så mange som sidste år! Jeg glæder mig til, at vi sammen skal læse bibelhistorier, synge salmer, se film, fejre gudstjeneste, tale om stort og småt og forsøge at hitte rede i, hvad kristendom er. Isak Krab Koed Hvad er en valgmenighed? En valgmenighed er en del af Den Danske Folkekirke, som udgøres af de mennesker, der på tværs af sognegrænser har valgt at tilhøre en bestemt kreds og dens præst. En valgmenighed har udstrakt selvstyre, der særligt kommer til udtryk omkring præstevalg og økonomi. Medlemmerne betaler ikke kirkeskat, men et bidrag direkte til valg-menigheden, og menigheden modtager ikke offentlig støtte. Menighedens anliggender varetages af en bestyrelse, der vælges på en generalforsamling. Valgmenighedspræsten står under biskoppens og provstens gejstlige tilsyn og har tavshedspligt. Hvem er vi? Mellerup Valgmenighed blev dannet i 1890, hvor også kirke og præstegård blev bygget, og dens første præst var den senere så kendte Jakob Knudsen. Mellerup Valgmenighed er præget af et grundtvigsk syn på kirke og folkelighed: Det kristne menighedsliv er samlet om det levende ord i gudstjenesten med dåb og nadver og med salmesangen som kendemærke, og ud fra interessen i oplysningen om livet arrangeres derudover forskellige andre møder, hvor vi sammen kan diskutere og glæde os over historie, litteratur og kultur. Alle er velkomne ved valgmenighedens gudstjenester og arrangementer.

11 Telefon- og adresseliste Kirkesanger Organist Graver Bestyrelsen Formand Næstformand Kasserer Presseansvarlig Valgmenighedspræst Bygningssagkyndig Bestyrelsesmedlem Isak Krab Koed Skejbygårdsvej 19F 2. sal nr Risskov Tlf: Eskild Gundersen Mastruphøjvej 18, Randers, Mona Kjersgaard Asfergvej 16, Spentrup, Anne Kahr Hansen Kroagervej 17, Enslev, isak@krabkoed.dk eskildgundersen@mail.dk Ellen Mønsted Larsen Fjordbakken 19, Mellerup, , emoenstedlarsen@gmail.com Jonna Krabsen Hobrovej 21, 1.th. Randers, krabsenmel@gmail.com Lone Beider Olesen Tingvej 17, Lindbjerg, lone.beider@gmail.com Jesper Feldager Støvringgårdvej 46, Mellerup, jesperfeldager@gmail.com Bjarke Houmann Almisbakken 19, Mellerup, bjarke@houmann.dk Mette Brask Christensen Udbyhøjvej 311, Harridslev, mette@floden.dk Uden for bestyrelsen, men med ansvarsområde Kirkegårdsværge Anne-Marie Neimann Moestrup Amtsvejen 133, Mellerup, Besøg valgmenighedens hjemmeside på Redaktion: Ellen Mønsted Larsen Layout: Solveig Mønsted Hvidt neimannmoestrup@gmail.com

12 Afs: Ellen Mønsted Larsen Fjordbakken Randers NØ Gudstjenester 25. sep. kl Høstgudstjeneste 18. søndag efter trinitatis Evangelietekst: Joh 15, okt. kl søndag efter trinitatis Evangelietekst: Matt 21, okt. kl søndag efter trinitatis Evangelietekst: Mark 12, nov. kl søndag efter trinitatis Evangelietekst: Luk 17, nov. kl Adventshygge i præstegården 1. søndag i advent Evangelietekst: Matt 21, dec. kl søndag i advent Evangelietekst: Matt 11, dec. kl Juleaftensdag Evangelietekst: Luk 2, dec. kl søndag efter trinitatis Evangelietekst: Matt 23, jan. kl Helligtrekongersmøde 1. søndag efter helligtrekonger Evangelietekst: Luk 2, Alle er velkomne

januar februar marts 2017

januar februar marts 2017 januar februar marts 2017 Årets gang har glædens jul Så bliv dog voksen! Sådan kan man sige til én, der opfører sig barnagtigt eller til sig selv, når man ikke synes, at man er sit ansvar voksen. Og bevares.

Læs mere

juli august september en del af folkekirken

juli august september en del af folkekirken juli august september 2018 - en del af folkekirken - du favre, skærsommer - Der kan skrives smukt om det budskab, som den står så støt i byen og i landskabet og taler om. Nu er det sommer i landet. Sommer

Læs mere

Noget nyt. Valgmenighedspræst Jens Simonsen Sandagervej 26, Assentoft - 8960 Randers SØ Tlf: 4032 4203 mail: jensoehrberg@gmail.

Noget nyt. Valgmenighedspræst Jens Simonsen Sandagervej 26, Assentoft - 8960 Randers SØ Tlf: 4032 4203 mail: jensoehrberg@gmail. april maj juni 2015 Noget nyt Foråret har det med at bringe noget nyt med sig. Nye blomster i haverne, nye timer med solskin på bænken, nye fugleunger, ny energi. I vores families liv er der også sket

Læs mere

oktober november december 2017

oktober november december 2017 oktober november december 2017 - en del af folkekirken Fotograf: Mads Munk Jepsen Julen, Solen og Sønnen Fra Sankt Hans og indtil vintersolhvervet, hvor Solen står lavest på Himlen, bliver alting stedse

Læs mere

Det ukristelige og. Arrangementer

Det ukristelige og. Arrangementer april maj juni 2016 Det ukristelige og I mange år var det en tilbagevendende begivenhed, at vi skulle glæde os over at være verdens lykkeligste folk. Nylig har vi mistet placeringen og måske også lykken.

Læs mere

januar februar marts 2014

januar februar marts 2014 januar februar marts 2014 Slidstærkt! Den danske salmebog er en fantastisk ting. For det første beretter den om den lange historie, vi som kristne har del i: Den rummer f.eks. gendigtninger af salmer,

Læs mere

Fra munden og i hånden

Fra munden og i hånden april maj juni 2017 Fra munden og i hånden Når man ikke har så meget at rutte med, kan man sige, at man lever fra hånden og i munden. Det er et godt udtryk, for det karakteriserer fint éns levemåde, når

Læs mere

Gudstjenester. Alle er velkomne!

Gudstjenester. Alle er velkomne! Afs: Ellen Mønsted Larsen Fjordbakken 19 8930 Randers NØ Gudstjenester 6. okt. 10.00 19. søndag efter Trinitatis Evangelietekst: Mark 2,1-12 V. Jens Simonsen 27. okt. 14.00 FORTÆLLEGUDSTJENESTE Se omtale

Læs mere

januar februar marts 2016

januar februar marts 2016 januar februar marts 2016 Et godt mærke på Jorden Det mørkner. Sensommerens rødgule bladhav brunes, går i pløre og lader træerne stå nøgne tilbage med grenene vajende i vejret som overjordiske blæksprutter.

Læs mere

juli august september en del af folkekirken

juli august september en del af folkekirken juli august september 2017 - en del af folkekirken Vi vil fred her til lands Det er midsommer, og rundt om i landet er familier draget hjem, hver til sin by, for at samles om Sankt Hans-bålet med byens

Læs mere

oktober november december en del af folkekirken

oktober november december en del af folkekirken oktober november december 2018 - en del af folkekirken Kirkegang i tørketid Et sted i Danmark går en ældre herre i kirke. Hver søndag spadserer han med sin stok hen ad kirkestien. Han tager sin sixpence

Læs mere

oktober november december en del af folkekirken

oktober november december en del af folkekirken oktober november december 2019 - en del af folkekirken Kantskræk Der er kanter på alting. Der er kanter på osten, som vi skærer fra. Der er kanter på græsplænen, som vi klipper. Der er også kanter på mennesker.

Læs mere

juli august september 2016

juli august september 2016 juli august september 2016 Lignelser og det, der ligner Kristus var en hittepåsom mand og altid god for en historie. En betragtelig del af Det Nye Testamente udgøres derfor af de fortællinger, han diskede

Læs mere

oktober november december 2015

oktober november december 2015 oktober november december 2015 - men bedst som du kommer, du fagre skærsommer, så hastigt du flyr som et drømmerigt blund! Sommeren Vi sang sådan i forsommeren i Når egne knoppes. Nu er sommeren ved at

Læs mere

januar februar marts 2015

januar februar marts 2015 januar februar marts 2015 Har du sunget i dag? Jeg har en god bekendt, som kommer fra en ret umusikalsk familie. De spiller ikke på nogen instrumenter, og når de synger sammen, er det, når de er til barnedåb

Læs mere

april maj juni en del af folkekirken

april maj juni en del af folkekirken april maj juni 2019 - en del af folkekirken Et kryds Et folketingsvalg er under opsejling, og om få uger skal krydset sættes. Længe har politiske kommentatorer koketteret med mere eller mindre præcise

Læs mere

januar februar marts en del af folkekirken

januar februar marts en del af folkekirken januar februar marts 2019 - en del af folkekirken The same procedure as last year? Suppen blev ledsaget af en tør sherry. Til Nordsøkulleren blev der serveret hvidvin. Hønen fortjente champagne. Og endelig

Læs mere

juli august september 2015

juli august september 2015 juli august september 2015 så hastigt du flyr Nu er det sommer i landet. Det betyder ikke solskin dagen lang. Sådan er sommeren ikke her. Sommeren kan være sådan, at mange flygter fra den ned til varmen

Læs mere

oktober november december 2014

oktober november december 2014 oktober november december 2014 Kan vi holde balancen? Det har formodentligt aldrig været helt igennem let at være menneske. Det er sin sag at være et eksperiment af støv og ånd, som Grundtvig sagde det.

Læs mere

Herning Valgmenighed. En Grundtvigsk valgmenighed. Et alternativ En del af den i den danske folkekirke

Herning Valgmenighed. En Grundtvigsk valgmenighed. Et alternativ En del af den i den danske folkekirke Herning Valgmenighed En Grundtvigsk valgmenighed Et alternativ En del af den i den danske folkekirke Hvem er vi? Herning Valgmenighed er en fri sammenslutning indenfor folkekirken i den grundtvigske tradition.

Læs mere

Bøvling Valgmenighed. - en grundtvigsk valgmenighed i folkekirken

Bøvling Valgmenighed. - en grundtvigsk valgmenighed i folkekirken Bøvling Valgmenighed Bøvling Valgmenighed Hvad er en Valgmeninghed? Hvad med økonomien? Oprettet i 1875 da et flertal er familierne i Bøvling og Flynder sogne ønskede en grundtvigsk præst. Et ønske som

Læs mere

juli august september en del af folkekirken

juli august september en del af folkekirken juli august september 2019 - en del af folkekirken Velkommen i klubben Der findes mange klubber. Ungdomsklubber, idrætsklubber, rockerklubber og natklubber. Jeg er også medlem af en klub. Den hedder vordeklubben

Læs mere

Julen 2016 i Holbøl kirke

Julen 2016 i Holbøl kirke Julen 2016 i Holbøl kirke Med fredslys fra 1. søndag i advent til helligtrekonger. 1 Advent er forventning og forberedelse til julen, hvor vi fejrer, at Jesus kom til verden. Adventskrans, julekrybbe,

Læs mere

Gudstjenesteliste for august september. oktober november december januar februar marts april maj juni juli.

Gudstjenesteliste for august september. oktober november december januar februar marts april maj juni juli. Valgmenighedens Gudstjenesteliste 2016-2017 for august september oktober november december januar februar marts april maj juni juli. August 7. 11.s.e.trinitatis ingen gudstjeneste 14. 12.s.e.trinitatis

Læs mere

Malling Kirke og Sognegård

Malling Kirke og Sognegård Malling Kirke og Sognegård Aktiviteter og særgudstjenester April - Juni 2018 VELKOMMEN I MALLING KIRKE OG SOGNEGÅRD APRIL 2018 Fredag den 6. april kl. 17.00 i Malling Kirke og Sognegård Den glade Kirke

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August 2019 Valgmenighed Døbefont pyntet til barnedåb Påskedag 2019 Nyt fra Menighedsrådet Når I sidder med dette kirkeblad i hånden, har vi et veloverstået Årsmøde bag os. Vi håber,

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

juli august september

juli august september Skelager Kirke www.skelagerkirke.dk 2015 juli august september Indhold: Skelagerparken 2 25 års jubilæum 3 Kalender 4-5 Dåbsjubilæum 6 Familiegudstjenester 6 Babysalmesang 6 Ny biskop 7 Praktiske oplysninger

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375 19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; 318-164; 67 (alterg.); 375 Lad os alle bede! Kære Herre Jesus, vi beder dig: Giv du os øjne, der kan se Din herlighed,

Læs mere

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014 Goddag og farvel Præsentation af ny præstevikar I forbindelse med, at Torben Jensen har fået nyt embede, er jeg blevet

Læs mere

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Med bakker skabt af is Høstmarkedsandagt på plænen i Asnæs lørdag den 13. september kl. 9.30-10.00 Asnæs kirke flytter traditionen tro ud

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

På sporet af julen og Grundtvig

På sporet af julen og Grundtvig December i København På sporet af julen og Grundtvig jul 2009 N.F.S. Grundtvig er en vigtig skikkelse i DR s julekalender Pagten, hvor hans salmer og tanker om menneske og fællesskab spiller en rolle.

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene.

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Festlige maj... Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. Søndag den 3. maj fejrede

Læs mere

Og det skete i de dage...

Og det skete i de dage... Og det skete i de dage... Julen 2014 & Nytåret 2015 i Sparkær & Gammelstrup kirker Syng julen ind i Gammelstrup Torsdag d. 27. nov. kl. 19.00 i Gammelstrup kirke En meget stemningsfyldt indledning af adventstiden,

Læs mere

KvongPosten November 2018

KvongPosten November 2018 KvongPosten November 2018 Alle Helgens Dag Søndag den 4. november. Gudstjeneste i Kvong Kirke kl. 15.00 hvor vi mindes vore døde. Navnene på dem vi har mistet siden det sidst var Alle Helgens Dag, vil

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

FORMANDENS BERETNING

FORMANDENS BERETNING FORMANDENS BERETNING Så er der atter gået et år, og det er blevet tid at berette om årets gang i Mellerup Valgmenighed 2014. I min beretning vil jeg først fortælle om de aktiviteter, der har været i menigheds-

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 Orgelindvielse den 20. september Projekt nyt orgel Høstgudstjeneste med orgelindvielse og frokost I juni kom det nye orgel så på plads i Padesø Kirke.

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-22. årg. September - Oktober - November 2012 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-22. årg. September - Oktober - November 2012 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-22. årg. September - Oktober - November 2012 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: Sognepræst Lone Olsen Kragholmvej 8, 7742 Vesløs Tlf. 97 99 30 45, fax 97 99 30 49 E-mail: LO@km.dk

Læs mere

ARRANGØRER: Kalvø Badehotel, Folkeuniversitetet og Det Maritime Kalvø bidrager også PROGRAM FOR HØJSKOLEDAGENE

ARRANGØRER: Kalvø Badehotel, Folkeuniversitetet og Det Maritime Kalvø bidrager også PROGRAM FOR HØJSKOLEDAGENE ARRANGØRER: Menighedsrådene i Øster Løgum, Løjt og Genner Tilrettelæggelse: Claus Helsbøl, pastor em. mødeleder Anette Kjær, organist Sognenes præster Ann Bork Damsgaard og Anette Jensen Kalvø Badehotel,

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Trinitatis græsset i hverdage Julen varer lige til påske, siger man. Efter påsken kommer pinsen, og søndagen efter pinse fejres en særlig festdag i kirken: Trinitatis

Læs mere

Program for efteråret 2015

Program for efteråret 2015 Program for efteråret 2015 Indre Mission i Birkerød Velkommen til efterårets møder i Ansgar I løbet af efterårets program for tirsdagsmøderne berører vi forskellige aspekter ved livet med Gud. Formen er

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 34. årgang Nr. 4 December 2014 Hyggeklubben holder juleferie fra d. 4. december, vi begynder igen d. 15. januar kl. 13.00. Bemærk det nye mødetidspunkt.

Læs mere

Januar 2019 Ret til ændringer forbeholdes!

Januar 2019 Ret til ændringer forbeholdes! Januar 2019 Ret til ændringer forbeholdes! Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: 76 44 52 00 Cafe Olga: 76 81 78 30 Dagcenteret: Betina Gregersen på tlf. 23 32 05 52 eller Karin Liltorp på tlf.

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 4 December 2018 Januar Februar 2019 JULEAFSLUTNING FOR MOTHER THERESA Sct. Nikolaj tjenesten blev oprettet i 1957 af kirkens korshærs

Læs mere

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken SKT. KNUDS KIRKE Velkommen i Domkirken Velkommen i Domkirken Denne lille oversigt over højmessens forløb er udarbejdet med ønsket om, at du vil genkende gudstjenestens forskellige led og føle dig hjemme

Læs mere

10 vigtigste ting at vide om advent L -Xl

10 vigtigste ting at vide om advent L -Xl Adventskransens fire lys symboliserer de fire adventssøndage inden jul. Levende lys hører adventstiden til, fordi julen ifølge kristendommen handler om, at Jesus kom til jorden som verdens lys - at han

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 50. årg. 2013 September Oktober November Velkommen til vores nye organist Med stor glæde kan vi nu byde Lone Vandt velkommen som vores nye organist

Læs mere

Carl Nielsen - 1865-1931

Carl Nielsen - 1865-1931 Kirkens aktiviteter af Torben Møllenbach Teatertur Teaterturen sidste år var en fantastisk tur ud i det moderne teater med fantastisk flot skuespil i to små stykker af Samuel Beckett. I skrivende stund

Læs mere

Kirkebladet. Læs om. Ørsted Holbæk Udby Voer Estruplund. December 2015, januar og februar 2016 / Nr. 1 / 45. årgang. Glædesblus...s.

Kirkebladet. Læs om. Ørsted Holbæk Udby Voer Estruplund. December 2015, januar og februar 2016 / Nr. 1 / 45. årgang. Glædesblus...s. Kirkebladet Ørsted Holbæk Udby Voer Estruplund December 2015, januar og februar 2016 / Nr. 1 / 45. årgang Læs om Glædesblus...s. 2 Musik bag tremmer...s. 3 Akutlægehelikopter...s. 3 Julekoncert...s. 4

Læs mere

fra Roskilde Frikirke

fra Roskilde Frikirke fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk Sommeren er på vej - med et væld af livsbekræftende farver Lørdag den 14. april er der bryllup i kirken. Vielse kl. 14:30. Reception kl 15:30. Alle

Læs mere

I denne anledning arrangerer sognepræsterne

I denne anledning arrangerer sognepræsterne Udskrivning af menighedsrådsvalg ved Allerslev Kirke af Tove Grundtvig Allerslev Menighedsråd I anledning af at der er valg til menighedsrådet i 2016, afholder Allerslev Menighedsråd orienteringsmøde og

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

KvongPosten November 2017

KvongPosten November 2017 KvongPosten November 2017 --------------------------------------------- Bankospil Støtte foreningen for Kvong Sogn afholder Bankospil Søndag den 5 nov. kl. 15.00 Dørene åbnes kl. 14.00 i gymnastiksalen,

Læs mere

S C T. M O R T E N S S O G N

S C T. M O R T E N S S O G N KIRKEBLADET S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 3 September-november 2015 Menighedsudvalget Efterår 2015 Udflugt, musik, sang og foredrag Udflugt tirsdag d. 1. september kl. 13.00-18.00 med afgang

Læs mere

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS GUD ÅBENBARER SIG FOR OS Kristne tror, at den treenige Gud til alle tider giver sig til kende for mennesker, og at han helt og fuldt har vist

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

PRÆDIKEN JULEDAG 2018 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112

PRÆDIKEN JULEDAG 2018 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 PRÆDIKEN JULEDAG 2018 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 Kom, Jesus, vær vor hyttegæst Hold selv i os din julefest, Da skal med

Læs mere

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER GRUPPE 1: BØNNER I Det Gamle Testamente står der i salme 139: Før ordet bliver til på min tunge, kender du det fuldt ud, Herre. Giver det mening at bede, hvis Gud allerede ved, hvad vi vil sige? En kvinde

Læs mere

Spaghettigudstjenester Spaghettigudstjenesten i Taksigelseskirken er altid den første torsdag i måneden kl. 17.00. Små som store børn er velkomne; det er gratis at deltage. Efter gudstjenesten er der fællesspisning

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Folkekirken i Gladsaxe kom indenfor! Spaghetti-gudstjeneste Søborgmagle Kirke... 1 Første gang: onsdag den 27. august kl. 17.30 Kirkerne i Gladsaxe kommune prøver

Læs mere

SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang

SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang December - Januar -Februar 2014 God Jul og godt Nytår Bliv Mini-konfirmand! Læs mere inde i bladet. Læs bl.a. i dette nummer: Luciadag, 13. december Juletræsfest,

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus så det, blev han vred og sagde

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2015 vil vi gerne

Læs mere

KvongPosten December 2018

KvongPosten December 2018 KvongPosten December 2018 Kvong Menighedsråd byder på formiddagskaffe, julehygge og en julehistorie Onsdag, den 5. december kl. 10.00-11.30 I Kirkehuset Læsninger, Julesalmer og Luciaoptog Onsdag, den

Læs mere

Nørremarkskirken Kom-sammeneftermiddage. Spændende foredrag Fællesskab Kaffe Sang

Nørremarkskirken Kom-sammeneftermiddage. Spændende foredrag Fællesskab Kaffe Sang Nørremarkskirken Spændende foredrag Fællesskab Kaffe Sang 2016-2017 Kom-sammeneftermiddage Torsdag den 25. august kl. 14.30 Mit liv med musik Musiker og klaverstemmer, Ole-Peter Jørgensen Vejle Ole-Peter

Læs mere

2016 oktober november december

2016 oktober november december 2016 oktober november december Praktisk information Samtale Sognepræsten står altid til rådighed for en samtale. Man kan henvende sig, når man har behov for at tale med et andet menneske i fortrolighed.

Læs mere

ASTERSPOSTEN Juni 2018

ASTERSPOSTEN Juni 2018 ASTERSPOSTEN Juni 2018 PLEJECENTER Hjemmeside: www.astersvej.roskilde.dk Mail: astersvej@roskilde.dk PLEJECENTER ASTERSVEJ 9 TLF. 46 31 61 34 Telefontid alle hverdage mellem kl. 8.00 og 15.00 Leder: Træffes

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 2 51. årg. 2014 Når Pinsesolen danser! Præst og præstevikar Pinse Ferietid og gudstjenster Midsommersang Friluftsgudstjeneste Juni Juli August

Læs mere

november - december 2018

november - december 2018 november - december 2018 Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: 76 44 52 00 Cafe Olga: 76 81 78 30 Dagcenteret: tlf.: Betina Gregersen/ Lene Thiemer Hedegaard på tlf. 23 32 05 52 eller Karin Liltorp:

Læs mere

PRÆDIKEN SØNDAG DEN 18.DECEMBER SIA VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es.12; 2.Kor.1,18-22; Joh.3,25-36 Salmer: 74,117,86,441,108

PRÆDIKEN SØNDAG DEN 18.DECEMBER SIA VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es.12; 2.Kor.1,18-22; Joh.3,25-36 Salmer: 74,117,86,441,108 PRÆDIKEN SØNDAG DEN 18.DECEMBER 2011 4.SIA VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es.12; 2.Kor.1,18-22; Joh.3,25-36 Salmer: 74,117,86,441,108 Din fred, o Gud, som overgår Alt det, som sind og sans

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

Vejlby Sogns Kirkeblad

Vejlby Sogns Kirkeblad Vejlby Sogns Kirkeblad DECEMBER 2015 - JANUAR - FEBRUAR 2016 41. ÅRGANG Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke. Lyset, det sande lys, som oplyser ethvert menneske, var ved at komme til verden.

Læs mere

Program for foråret 2016

Program for foråret 2016 Program for foråret 2016 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! I 2016 er det overordnede emne Paulus. I Apostlenes Gerninger i Det ny Testamente hører vi om manden Paulus, der

Læs mere

Kirkebladet Nr årg. Sept. - Okt. - Nov Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr årg. Sept. - Okt. - Nov Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-20. årg. Sept. - Okt. - Nov. 2010 Øsløs Vesløs Arup Sogne 2 Navne og adresser: Sognepræst Lone Olsen Kragholmvej 8, 7742 Vesløs Tlf. 97 99 30 45, fax 97 99 30 49 E-mail: LO@km.dk Menighedsrådet:

Læs mere

nyt God sommer! 40. årgang Nr Juni - Juli - August

nyt God sommer! 40. årgang Nr Juni - Juli - August IRKE nyt God sommer! 40. årgang Nr. 3 2013 Juni - Juli - August Konfirmand 2014? Jeg har nu åbnet for indskrivning af kommende konfirmander bosiddende i enten Kullerup eller Vindinge Sogn. Det vil sige,

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Høstgudstjeneste i Padesø Kirke. 16. årgang Efteråret 2014 Nr. 4

KIRKENYT PADESØ SOGN. Høstgudstjeneste i Padesø Kirke. 16. årgang Efteråret 2014 Nr. 4 KIRKENYT PADESØ SOGN 16. årgang Efteråret 2014 Nr. 4 Høstgudstjeneste i Padesø Kirke Orgelprojektet Efterårets arrangementer For tre år siden blev Padesø Kirkes gamle orgel kasseret af kirkeministeriets

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Der skete noget med Gud, dengang han blev far Sådan forklarede en af mine lærere på teologistudiet, hvad der er særligt i kristendommen. Det er en af de

Læs mere

En uge af en landsbypræsts dagbog

En uge af en landsbypræsts dagbog En uge af en landsbypræsts dagbog Jég har verdens bedste arbejde. Men det er også et krævende job de fleste af døgnets vågne timer beskæftiger jeg mig med min præstegerning. Jeg har virket i disse to prægtige

Læs mere

Se kalender på bagsiden!

Se kalender på bagsiden! LOKALbladet 2012-2013 Aktuelt nyt 2 Feldballe Hallen: Overdragelsesfest 13. 2 Feldstrup Revyen: Møde for nye aktive 3. 3 KulturKlubben: Fællesspisning - Fredagscafe - Julehygge 7. 4 : Juletræsfest 20.

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 5.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 5. s. e. trinitatis Tekst. Matt. 16,13-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 5.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 5. s. e. trinitatis Tekst. Matt. 16,13-26. 26-06-2016 side 1 Prædiken til 5. s. e. trinitatis 2016. Tekst. Matt. 16,13-26. Den tyske forfatter og præst Wilhelm Busch skriver fra nazitidens Tyskland. Det var i 1934, da nazisterne slog til lyd for,

Læs mere

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent SØNDAG 25. NOVEMBER SIDSTE SØNDAG I KIRKEÅRET Adventsmøde med frokost 1. SØNDAG I ADVENT 2. DECEMBER KL. 10.30 14:00 SØNDAG

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - November 2009 Naturen holder pinsefest i blomstervirket smykke, og lunden, som den kan det bedst, fortæller om sin lykke. Nu vårens vind har ringet ind dens fest i

Læs mere

Alle mine kilder skal være hos dig! Det var Guds-ordet i tidens fylde, da han fødtes, som engle hylde, da Jomfru Marie ham bar hos sig.

Alle mine kilder skal være hos dig! Det var Guds-ordet i tidens fylde, da han fødtes, som engle hylde, da Jomfru Marie ham bar hos sig. PRÆDIKEN SØNDAG DEN 2. APRIL 2017 MARIÆ BEBUDELSES DAG VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 (DÅB) Tekster: Es. 7,10-14; 1. Joh. 1,1-3; Luk. 1,26-38 Salmer: 749,117,71,450, 108 Alle mine kilder skal være

Læs mere

Køng Svinø Kirkeblad

Køng Svinø Kirkeblad Køng Svinø Kirkeblad December Januar Februar 2018-2019 Gudstjenesteliste Køng Svinø 2/12 1. s. i advent 10.30 MP 19.00 MP Lucia 9/12 2. s. i advent 15.30 MP Lucia 16/12 3. s. i advent 9.00 MP 23/12 4.

Læs mere

"I begyndelsen var ordet," begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os:

I begyndelsen var ordet, begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os: Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, 25/9 2016 Vor Frue Kirke Københavns Domkirke Stine Munch Da evangelisten Johannes vil fortælle evangeliet om Jesus Kristus begynder han historien på samme måde

Læs mere

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle Juleaften, domkirken 16.30 : 94 Det kimer nu, 119 Julen har bragt, 104 Et barn er født, 120 Dejlig er jorden. 1.salme, Salutation og kollekt med korsvar, Koret: "Højlovet være han som kommer i Herrens

Læs mere

- måneden hvor der bruges mest el i hjemmene. - måneden hvor flest mænd mentalt tjekker ud

- måneden hvor der bruges mest el i hjemmene. - måneden hvor flest mænd mentalt tjekker ud Vi er blevet til kollektive advents- og juleofre 1. søndag i advent den 1. december 2013. Vi nærmer os advent - måneden hvor vi tæller ned til julen - måneden hvor der bruges mest el i hjemmene - måneden

Læs mere

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14.

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014 Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Besøg fra Gud. Det er julens budskab, og det er evangeliets påstand, eller proklamation. Julen forkynder os om

Læs mere