LAK , kort 8/21, side 209: Dødsanmeldelse 4/ for gmd. Niels Christensen, Jyderup.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LAK , kort 8/21, side 209: Dødsanmeldelse 4/ for gmd. Niels Christensen, Jyderup."

Transkript

1 LAK , kort 8/21, side 209: Dødsanmeldelse 4/ for gmd. Niels Christensen, Jyderup. Aar 1831, den 4de September blev anmeldt at Gaardmand Niels Christensen i Jyderup ved Døden var afgaaet Dagen tilforn og efterladt sig en Datter Ane Marie Nielsdatter, ugivt avlet i Ægteskab med efterlevende Enke Maren Andersdatter, en Søn Lars Nielsen, 24 Aar, en Ditto Christen Nielsen, 22 Aar og en Ditto Hans Nielsen, 18 Aar, avlet i Ægteskab med hans første afdøde Hustrue. LAK , kort 8/21, side 229: Registrering 15/ efter gmd. Niels Christensen, Jyderup. Aar 1831 den 15de Oktober indfandt den committerede Skifteforvalter sig i Overværelse af Vitterligheds og Vurderingsmændene Sognefoged Henrik Hansen og Gaardmand Peder Christensen af Orup, i Stervboet efter afgangne Gmd. Niels Christensen af Jyderup, for at tage hans og efterlevende Enkes Maren Andersdatters fælleds Boe under lovlig Skiftebehandling. Som Arvinger blev anmeldt: 1 Søn Anders Nielsen, 16 Aar, 1 Datter Ane Marie Nielsdatter, ugivt, avlet i Ægteskab med efterlevende Enke; 1 Søn Lars Nielsen, 26 Aar, 1 Ditto Christen Nielsen, 21 Aar og 1 Do. Hans Nielsen, 19 Aar, avlede i Ægteskab med hans første afdøde Hustrue. Med Forretningen var tilstæde Enken med Lovværge Gmd. Jens Jensen af Hyllede og som Formynder var mødt Tienestekarl Lars Nielsen af Blaaebæksmølle I Samtliges Overværelse blev derefter registreret og vurderet: 1 Fyrrebord med Skuffe.. 1 Rbdl. Mk. Sk. 1 Gaasebænk med 4 Rum. 3 1 Bænk Hængeskab 3 4 Stole 4 2 Skamler Rok og 1 Uldkurv Speil 2 1 Rivejern og 1 Træe Bismer. 1 2 stk. Karter og 1 Kurv. 1 1 Æske og 1 Sye Kurv. 10 Latr. 5 Rbdl. Mk. 4 Sk. Trp. 5 Rbdl. Mk. 4 Sk. 1 Tinkruus Tin og 4 Porsl. Tallerkener Tinlaag 2 4 Leerfade. 3 1 Kakkelovn Ølglas. 1 2 Hyllebrædder. 2 1 Fyrrekiiste Hat og Hue. 4 1 Par Vanter og 2 Tørklæder. 3 4 Par Strømper og 1 Nathue.. 1 Latr. 21 Rbdl. 3 Mk. 4 Sk. Trp. 21 Rbdl. 3 Mk. 4 Sk. 1 Blaae Langtrøie(?) 4 1 Do. Do stribet Trøie og Vest Do. Do. Med Do Par Skindbuxer Vest og Tørklæde Par Vanter Skjorter. 6 1 gl. Blaae Langtrøie. 2 3 Par Buxer. 2 1 Vest Al. Chattrons(?) 2

2 1 Hue 4 1 Uldsax Seng med Omhæng rød og grønt. Lerredsdyne 4 1 Vadmels Underdyne guulst(?) Do gl. Vaar. 8 3 lange stribede Hovedpuder smaae Do. Do. 3 1 Par Blaarg. Lagen Seng med Omhæng rød og sortstr. Overdyne 5 1 graastr. Underdyne. 2 1 Do. Do gl. Vaar. 8 3 lange stribede Hovedpuder smaae blaaeternede Do. 1 1 Par Blaarg. Lagen 4 1 Seng med Omhæng 3 1 guulstr. Overdyne graae Underdyne. 3 1 gl. Vaar Hovedpuder Par Blaarg. Lagen gl. Slagbænk 4 1 lille Skab med Døre 1 1 Lygte. 2 1 Elle Kiiste. 4 1 rødt Fyrrebord gl. Fyrrekiiste 3 Latr. 85 Rbdl. 3 Mk. Sk. Trp. 85 Rbdl. 3 Mk. Sk. 7 Par Blaarg. Lagen Duge og 2 Haandklæder 2 1 Pyrremide Mess. Lysestage og 1 Bliktragt Flasker Hyllebrædt. 1 1 Træe Øllflaske Øllfjerding og 1 Kar Sildefjerdinger Malkekander. 4 1 lille Jerngryde 3 8 Stk. Leertøi 1 1 Jernstang og 1 Jernplade Kjedelkroge og 1 Ildtang gl. Laas Ølltragt og 1 Fjerding Øllanker. 2 1 lille Kjerne. 2 1 gl. Kobberkjedel Sold og 1 Saltkar. 1 1 gl. Kobber Potte Jerngryde paa 10 Spander(?) Vand Ditto mindre Do gl. Do Jernpande Malkekande og 1 Strippe Ølkande og 1 Ølflaske 4 1 Mælkefad og 1 Flødebøtte 3 1 stor Kjerne Bryggekar. 3

3 1 mindre Do. Med Jernbaand Do Ølfjerdinger Stander Fjerdinger smaae Ballier Halmselle(?) og 1 Standertønde Haandqværn 1 6 Sække og 2 Poser. 4 1 Hakkebræt 1 Ostekar 6 Træetallerkener og 3 Æsker 2 Latr. 122 Rbdl. 4 Mk. 4 Sk. Trp. 122 Rbdl. 4 Mk. 4 Sk. 6 Sløve og 1???træe og 1 Tragt Stk. Leertøi 4 1 stor gl. Eegekiiste Karbænk og 1 Vandspand. 2 1 Øreballie 1 1 Kobberkjedel 6 20 Siebøtter. 2 1 Loftsstige Deigtrug Sold og 1 Sigte. 4 1 Hegle. 2 3 Halmkurve. 8 2 Standerhalvtønder 2 4 Standerfjerd. Og 1 lille Ballie gl. Vugge og 1 Høekurv Stk. Tøier gl. Skab.. 1 Hjuleier(?) til 2 Vogne. 4 2½ Lispund Jern Hestedækkener 1 1 Pose med Fjer.. 8 ½ Lispund Skjættefaldsgarn Øltønde og 2 Standertønder Sæk og 1 Haspe lille Bord og 1 Gangvogn(?) 2 3 Sække 1 1 Sengested Guulstribet Overdyne Linneds Underdyner Pude Hovedpuder Par Blaarg. Lagener 1 2 Tørvespader. 2 1 Haandøxe og 1 Baandkniv. 3 3 Stk. Navrer 2 Latr. 157 Rbdl. 2 Mk. 4 Sk. Trp. 157 Rbdl. 2 Mk. 4 Sk. 1 Tjæreanker og 2 Kander 1 8 Noget gavngjørendes(?) Tørv. 2 1 Skjærebænk og 1 Huggeblok Huggejern 1 Vridbor(?) og 1 Vimmelstøi(?) 2 1 Buesaug 1 Knibtang Leer Skovhammer og 3 Vægger(?) Hammere 1 Buløxe og 1 Hakke. 1 2 Skovle og 4 Grebe 2 1 Bærebør. 8 1 Trug 1 Kar Høetyver Hjulbør. 8 1 Saugelad og 2 Spader 3

4 1 Høekurv og 1 Sold Skjærekiiste med Kniv 1 1 Slibetrug med Steen Tækkestige røddraget Koe sortdraget Do Hvid Do sorthjelmet Do sortdraget Do sortbroget Do blakket Studekalv rød Qvie Do. Do Mælkekalve. 6 3 Aars Sviin 9 5 Pattegrise Faar og 1 Lam Stk. Giæs á 4 Mk Høns Af Gaardens Besætning og Inventarium Skjønnedes ei at være meere end som tilhører Herskabet. Ei heller Skjønnedes at den indavlede Sæd Kunne give noget Overskud naar Sæde og Foderkorn m.m. fradrages. Tilsammen 315 Rbdl Skriver Tre Hundrede Femten Rigsbankdaler, Fire Mark og Tolv Skilling Sedler og Tegn.- Videre forefandtes ikke at registrere og de Tilstædeværende vidste heller ikke videre at angive Boet til indtægt, ligesom de og erklærede dem fornøiede med den ansatte Vurdering, hvilken Vurderingsmændene desuden bekræftede at være foretaget efter deres bedste Skjønnende og med en god Samvittighed, saa sandt hjælpe dem Gud og Hans Hellige Ord.- Forretningen blev derefter med Underskrivt bekræftet og Skiftet udsat indtil Videre.- Datum ut supra. C. Nielsen(?) Maren Andersdatter Som Formynder Som Laugværge Lars L.N.S. Nielsen Vitterligheds og Vurderingsmænd H. Hansen Peder Christensen. Jens I.I.S. Jensen Christen C.N.S. Nielsen LAK , kort 9/21, side 249B: Skifteslutning 21/ efter gmd. Niels Christensen, Jyderup. Aar 1831 den 21de November, blev paa Lindersvold Skriverstue, i Overværelse af Vidnerne Carl Møller og Peder Pedersen af Lindersvold afholdt en Skiftesamling i Stervboet efter afgangne Gaardmand Niels Christensen i Jyderup, hvormed var tilstæde Enken Maren Andersdatter med Laugværge Gmd. Jens Jensen i Hyllede, den myndige Søn Lars Nielsen og de mindreaarige Sønner Christen og Hans Nielsen med Curator Gmd. Søren Christensen i Elmue, hvilken tillige mødte som Formynder for de 2de umyndige Børn.- I Samtliges Overværelse passerede: Skifteforvalteren anmeldte at den over Boet den 15de October da afholdte Registrering beløb sig til 315 Rbdl. 4 Mk. 12 Sk. S. og T. hvilke bliver at beregne til Indtægt.- Paa Skifterettens Opfordring anmeldte Enken at være Boet skyldig følgende Gield: 1. Resterende Skatter og Afgivter for indeværende Aar 87 Rbdl. 4 Mk. 6 Sk. S. og T. 2. til hendes Stedsøn Lars Nielsen laante Penge 46 Rbdl. Sedler, 3. til hendes Stedsøn Christen Nielsen resterende Løn 20 Rbdl. Sedler, 4. til Tjenestekarl Jørgen Sørensen i Vindbyholt ligesaa 15 Rbdl. Sedler.- Derefter anmeldte Enken at hendes afdøde Mands Begravelse havde kostet 15 Rbdl. Sedler, hvorimod hun fordrede en lige Sum til sin Begravelse.- Imod de anmeldte Fordringer og Begravelses Bekostninger havde ingen noget at erindre; og da Enken dernæst erklærede at hun indtil videre ville vedblive hendes Mands i Fæste havte Gaard og paatage sig den derpaa hvilende Gjeld, saa ønskede hun og Tilstædeværende at Skiftet idag maatte blive sluttet.- Paa Grund heraf og da der saaledes ingen Hindringer gaves for Skiftets Tilendebringelse, blev derefter i Boet, i Overeensstemmelse med det passerede, af Skifteretten foretaget følgende Repartition og Deeling:

5 A. Stervboets Indtægt er alene at beregne Beløbet af den afholdte Registrering med 315 Rbdl. 4 Mk. 12 Sk. B. Stervboets Udgift 1. Resterende Skatter og Afgivter.. 87 Rbdl. 4 Mk. 6 Sk. 2. Lars Nielsens Tilgodehavende Christen Nielsens resterende Løn Jørgen Sørensens Ditto 15 Er Igjen: 147 Rbdl. Mk. 6 Sk. 5. Den Afdødes Begravelse. 15 Rbdlr. 6. Det Enken herimod tilkommende Vederlag til sin Begravelse Skiftets Bekostning: a) Skifterettens Beskrivelse paa 4 Ark á 50 Sk. Sølv 2 Rbdl. 8 b) Bekræftelsen 5 c) 20 Procent af disse Summer d) Sallarium af 350 Rbdl. Sølv 1) Skifteforvalteren i Præstø Pro Cto. Heraf 4 3 1/5 2) Den Kongelige Casse 1/3 Procento Procento heraf /5 e) Vitterligheds og Vurderingsmændene f) Stempelafgivten til Skiftebrevet 1 Rbdl 1 Mk 1. Klasse Sølv: 12 Rbdl 4 Mk. 9 3/5 Sk. Sedler og Tegn 13 Rbdl. 1 Mk. I alt: 43 1 Igjen til Arv og Deeling: 103 Rbdl 5 Mk. 6 Sk. Hvoraf Enken tilkommer den halve Deel Og Børnene den anden halve Deel Hvorfra afgaaer Afgivten efter Fr.(?) 1810, som er. 1 9 Hvilke bliver at dele saaledes: Sønnen Lars Nielsen: 11 Rbdl. 2 Mk. 14 2/3 Sk. Do. Christen Nielsen: 11 Rbdl. 2 Mk. 14 2/3 Sk. Do. Hans Nielsen: 11 Rbdl. 2 Mk. 14 2/3 Sk. Do. Anders Nielsen: 11 Rbdl. 2 Mk. 14 2/3 Sk. Datteren Ane Marie Nielsdatter: 5 Rbdl. 4 Mk. 7 1/3 Sk. Udgjør ommeldte 51 Rbdl 4 Mk. 2 Sk. S. og T. Igjen. 51 Rbdl 4 Mk. Den Arv, som de myndige Sønner tilkommer forpligtede Enken sig til at udbetale til hver især til 11te December 1832 og hvormed de fandt dem fornøiede.- I stedet for den Arv som de umyndige Børn er tilfalden lovede Enken at ville levere, naar de kommer i Myndigheds Stand, nemlig Sønnen Anders Nielsen 1 Koe og 1 Faar og Datteren Ane Marie Nielsdatter 1 Koe, ei over 6 Aar gl. og 1 Fyrrekiiste.- I øvrigt forbandt Enken sig til at betale den paa Boet hvilende Gjeld samt om ellers ubekjendte Fordringer maatte opstaae derfor at holde Skifteretten Kravesløs Imod forbemeldte Forordningers(?) Forpligtelse og under Reservation af Enkens lovlige Ret blev Boet extraderet Enken og Skiftet saaledes sluttet samt med Underskrivt bekræftet.- Skifteomkostningerne bleve betalte med 13 Rbdl. 2 Mk. 9 Sk. Datum ut supra C. Nielsen(?) Maren M.A.D. Andersdatter Jens I.I.S. Jensen m.f.p. Søren S.C.S. Christenasen Lars L.N.S. Nielsen Hans H.N.S. Nielsen Som Vidner C. Møller Peder P.P.S. Pedersen.- Christen C.N.S. Nielsen 2 Sk.

Vurderingsforretning 6/9 1831 efter Johanne Jensdatter, Faxe:

Vurderingsforretning 6/9 1831 efter Johanne Jensdatter, Faxe: Vurderingsforretning 6/9 1831 efter Johanne Jensdatter, Faxe: "Aar 1831 den 6te September mødte den constituerede Skifteforvalter i Overværelse af Vidnerne Sognefoged HENRIK HANSEN af Orup og Sognefoged

Læs mere

Vordingborg Søndre Birk. Skifteprotokol 1809-1818, side 153B-154A, 157B-158A, 203A-204A Skifte efter Peder Henrichsen 1814

Vordingborg Søndre Birk. Skifteprotokol 1809-1818, side 153B-154A, 157B-158A, 203A-204A Skifte efter Peder Henrichsen 1814 Vordingborg Søndre Birk. Skifteprotokol 1809-1818, side 153B-154A, 157B-158A, 203A-204A Skifte efter Peder Henrichsen 1814 Aar 1814 den 21 May blev holdet Registrering og Vurdering efter Aftægtsmand Peder

Læs mere

Aar 1826 den 13. Februar blev af Skovfoged Peder Korse anmeldt at Møller Niels Pedersen af Lamdrup Møllen i dag har hængt sig.

Aar 1826 den 13. Februar blev af Skovfoged Peder Korse anmeldt at Møller Niels Pedersen af Lamdrup Møllen i dag har hængt sig. Aar 1826 den 1. Februar blev af Skovfoged Peder Korse anmeldt at Møller Niels Pedersen af Lamdrup Møllen i dag har hængt sig. I Vedege 1 Aar 1826 den 28. December blev Skiftet efter afgangne Møller Niels

Læs mere

Registrerings- & vurderingsforretning under Rosendal 27/7 1844:

Registrerings- & vurderingsforretning under Rosendal 27/7 1844: Registrerings- & vurderingsforretning under Rosendal 27/7 1844: 1844 den 27. Juli indfandt undertegnede Skifteforvalter sig hos Enkemand og Smed Jørgen Isaksen i Thystrup for efter hans Begiæring at optage

Læs mere

Hillerslev Hundborg herred Dødanmeldelsesprotokol 1822 35 B 33 D 302

Hillerslev Hundborg herred Dødanmeldelsesprotokol 1822 35 B 33 D 302 Hillerslev Hundborg herred Dødanmeldelsesprotokol 1822 35 B 33 D 302 Nr. 105 Dødsfaldets anmeldelses dato 24. Juni 1835 Abraham Christensen Aars i Sundbye Husmand Skifte holdt og sluttet udi Designet nr.

Læs mere

Skifte Forrætning. Efter Mølleren afgangne Peder Nielsen i Lamdrup Mølle.

Skifte Forrætning. Efter Mølleren afgangne Peder Nielsen i Lamdrup Mølle. Skifte Forrætning Efter Mølleren afgangne Peder Nielsen i Lamdrup Mølle. Anno 1803 den 13 de Julii Indfandt sig Forvalter Møller fra Moltkenborg og medførende 2 de Mænd, nemlig Anders Rasmussen og Hans

Læs mere

Skifte efter Jens Larsen Børresen død 31/1-1841.

Skifte efter Jens Larsen Børresen død 31/1-1841. Skifte efter Jens Larsen Børresen død 31/1-1841. Kilde: Frederiksborg amt, Københavns universitetsgods, skifter 1819-1850. Folie 46-47-48-49-50. https://familysearch.org/search/image/index#uri=https://familysearch.org/records/collection/201531

Læs mere

Se de originale dokumenter Continuation af Skiftet efter Boelsmand Søren Rasmussen Mols i Veggerslev. - fra Folio 21

Se de originale dokumenter Continuation af Skiftet efter Boelsmand Søren Rasmussen Mols i Veggerslev. - fra Folio 21 Benzon Gods Skifteprotokol 1822-1850 Se de originale dokumenter Continuation af Skiftet efter Boelsmand Søren Rasmussen Mols i Veggerslev. - fra Folio 21 Anno 1823 den 27 October som er rette 30te Dag

Læs mere

Skifte vedr. Niels Jørgensen Gravsen og Maren Christensdatter

Skifte vedr. Niels Jørgensen Gravsen og Maren Christensdatter Skifte vedr. Niels Jørgensen Gravsen og Maren Christensdatter Aar 1847 den 23. juli blev Øster Han skifteret holden på herredskontoret paa Skerpinggaard af kammerjunker herredsfoged Lillienskiold i overværelse

Læs mere

LAK A, kort nr. 14/16, side 407: Skifte 11/ efter Karen Jacobsdatter, gårdmand Peder Espensens kone i Værløse:

LAK A, kort nr. 14/16, side 407: Skifte 11/ efter Karen Jacobsdatter, gårdmand Peder Espensens kone i Værløse: LAK 253-52A, kort nr. 14/16, side 407: Skifte 11/3 1756 efter Karen Jacobsdatter, gårdmand Peder Espensens kone i Værløse: Anno 1756, Dend 11. Martij er efter foregaaende lovl. skeede Tillysning inden

Læs mere

Nykøbing Falster Herreds Skifteprotokol. 1859-1866. Side 30B-31A, 32A-33B, 38A-39A og 43B-44A Skifte efter Peder Andersen Buch 1859

Nykøbing Falster Herreds Skifteprotokol. 1859-1866. Side 30B-31A, 32A-33B, 38A-39A og 43B-44A Skifte efter Peder Andersen Buch 1859 Nykøbing Falster Herreds Skifteprotokol. 1859-1866. Side 30B-31A, 32A-33B, 38A-39A og 43B-44A Skifte efter Peder Andersen Buch 1859 Aar 1859 den 2 December meddelte Indsidder Peder Pedersen af Væggerløse

Læs mere

Side 442. No. 4 Skifte efter afdøde Gaardmand Christen Hansen i Elmue Fra Rosendahl Gods Ane nr. 66

Side 442. No. 4 Skifte efter afdøde Gaardmand Christen Hansen i Elmue Fra Rosendahl Gods Ane nr. 66 1 Side 442 No. 4 Skifte efter afdøde Gaardmand Christen Hansen i Elmue Fra Rosendahl Gods Ane nr. 66 Anno 1761 Den 24de Februari er efter foregaaende skedte tillysning under Stevens ex Faxøe Herreders

Læs mere

Skifte 20/6 1752 efter Gårdmand Peder Nielsen, Vr. Egede:

Skifte 20/6 1752 efter Gårdmand Peder Nielsen, Vr. Egede: Skifte 20/6 1752 efter Gårdmand Peder Nielsen, Vr. Egede: Ao 1752 dend 2 Juni er efter foregaaende holdte Registrerings og Vurderings Forretning saavelsom lovlig skedte Tillysning til Gisselfelt Birke-Ting

Læs mere

A v s k r i f t av skifte etter Arnt Jonsen Havtrøen og før avdøde kone

A v s k r i f t av skifte etter Arnt Jonsen Havtrøen og før avdøde kone A v s k r i f t av skifte etter Arnt Jonsen Havtrøen og før avdøde kone Sorenskriveren i Stjør- og Verdal skiftedokumenter 1865 (3Fa62) Aar 1865 den 3de April blev efter foregaaet Bekjendtgjørelse fra

Læs mere

Skifteforrætning efter Michel Lofts hustrue sal. Kirsten Rasmusdatter i Ormslef, begyndt den 6te janu. og slutted den 26te dito 1753.

Skifteforrætning efter Michel Lofts hustrue sal. Kirsten Rasmusdatter i Ormslef, begyndt den 6te janu. og slutted den 26te dito 1753. Michel Lofts hustru Kirsten Rasmusdatter. Constantinsborg gods G 321 4. Fol. 165. Skifteforrætning efter Michel Lofts hustrue sal. Kirsten Rasmusdatter i Ormslef, begyndt den 6te janu. og slutted den 26te

Læs mere

fra bemeldte Engestofte-Grd og Christen. i Olstrup, holdt lovlig Skifte og deling

fra bemeldte Engestofte-Grd og Christen. i Olstrup, holdt lovlig Skifte og deling Engestofte Gods Skifteprotokol 1719-1774, side 184A 185B Skifte efter Christen Christensen 1753 A o 1753 Dend 26 de Oct: blef af Jørgen Wichmand som Skifte-forvalter fra Engestofte Gaard med sine 2 de

Læs mere

LAK A-B (kort 12/25, side 396B):

LAK A-B (kort 12/25, side 396B): LAK 380-257 A-B (kort 12/25, side 396B): Anno 1757 dend 23. Maj er efter foregaaende skeedte Tillysning inden Tryggevælde & Faxe Herreders Ret, samt Advarsel til alle vedkommende, foretaget lovlig skifte

Læs mere

Skifte efter Hans Elle. Randers Byfoged, skifteprotokol.

Skifte efter Hans Elle. Randers Byfoged, skifteprotokol. Skifte efter Hans Elle. Randers Byfoged, skifteprotokol. Vi Christian den Syvende af Guds Naade Konge til Danmark og Norge etc: - Giøre vitterlig: at vi, efter Mette Catrine Jespersdatter, Enke efter afgangne

Læs mere

Peder Christensen Møller i Viby. Marselisborg G 322 5. Fol.

Peder Christensen Møller i Viby. Marselisborg G 322 5. Fol. 521 Peder Christensen Møller i Viby. Marselisborg G 322 5. Fol. Skifte forretning efter afgangne Peder Christensen Møller og hustru Maren Jensdatter som boede og døde i Wiibÿe i Anno 1748, lydende saaledes:

Læs mere

2 Overskrift. Tekst spalte. Ord fra - Skifteprotokoller

2 Overskrift. Tekst spalte. Ord fra - Skifteprotokoller 2 Overskrift Tekst spalte Ord fra - Skifteprotokoller Om ord i skifteprotokoller Sifteprotokollerne kan fortælle meget om, hvordan bestemte personer og befolkningsgrupper boede før i tiden. I registrerings-

Læs mere

Møltrup Gods Skifteprotokol, 1776-1793, side 115B-117B. Skifte efter fæstegårdmand Anders Andersen Meldgaard 1789.

Møltrup Gods Skifteprotokol, 1776-1793, side 115B-117B. Skifte efter fæstegårdmand Anders Andersen Meldgaard 1789. Møltrup Gods Skifteprotokol, 1776-1793, side 115B-117B. Skifte efter fæstegårdmand Anders Andersen Meldgaard 1789. Skifte-Forretning Efter Anders Andersen som Boede og døde i Roding udi Wildberg Sogn.

Læs mere

Nykøbing Falster Rytterdistrikt. Skifteprotokol , side Skifte efter Powel Pedersens Hustru Kirsten Pedersdatter i Gedesby 1753

Nykøbing Falster Rytterdistrikt. Skifteprotokol , side Skifte efter Powel Pedersens Hustru Kirsten Pedersdatter i Gedesby 1753 Nykøbing Falster Rytterdistrikt. Skifteprotokol 1748-1758, side 939-943. Skifte efter Powel Pedersens Hustru Kirsten Pedersdatter i Gedesby 1753 Anno 1753 dend 30 de Novemb r er efter foregaaende tillysning

Læs mere

Skifte Forretning 20/4 1785 efter Afgl. Universitets Gaardmand Lars Jensen i Faxøe

Skifte Forretning 20/4 1785 efter Afgl. Universitets Gaardmand Lars Jensen i Faxøe Kilde: Vallø Lokalhistoriske Arkiv, Hårlev Københavns Universitetsgods i Præstø Amt Skifteprotokol 1755-1818 Film 472 Side 287 Skifte Forretning 20/4 1785 efter Afgl. Universitets Gaardmand Lars Jensen

Læs mere

Møller Christen Andersen

Møller Christen Andersen Møller Christen Andersen 1 Espe-Vantinge Kirkebog 1744-1804, opslag 25 Samme Dag* (18. Februar 1759) døbt Niels Andersens Datt. Johane, baaren af And. Knudsens Pige Maren, Test. Niels Nielsen, Peder Jensen,

Læs mere

Niels Peder Hansen, 1850-1937

Niels Peder Hansen, 1850-1937 Niels Peder Hansen blev født den 30. september 1950 i Braabye, Vester Broby sogn. Blev døbt i kirken den 10. november 1850. Vester Broby kirke kilde Vester Broby sogn Baaret af Jomfrue Krossing Tj(enende)

Læs mere

Moesgaard gods G 323-1 Skifte efter Peder Poulsens afgangne hustru, Maren Ougesdatter i Jegstrup. Fol. 213

Moesgaard gods G 323-1 Skifte efter Peder Poulsens afgangne hustru, Maren Ougesdatter i Jegstrup. Fol. 213 Moesgaard gods G 323-1 Skifte efter Peder Poulsens afgangne hustru, Maren Ougesdatter i Jegstrup. Fol. 213 Anno 1772 den 13. nov. på høj og velbårne hr. kammerherre og baron Christian Friderich Güldenchrones

Læs mere

Bakkegården eller Nellegården historisk oversigt.

Bakkegården eller Nellegården historisk oversigt. Bakkegården historisk oversigt Side 1 af 35 Bakkegården eller Nellegården historisk oversigt. Gårdens Historie kan føres tilbage til 1719, da kigger man i Københavns Universitets Fæsteprotokol for perioden

Læs mere

Skifte etter Ole Isaksen Quidal 1849. er verdsat til 1000 - " - "

Skifte etter Ole Isaksen Quidal 1849. er verdsat til 1000 -  - Gaarmand Ole Isaksen Quidal af Stadsbygd. Aar 1849 den 8 de October blev Skifteret af Sorenskriveren afholdt paa hans Cantoir paa Berg i Ørlands Thinglaug til Deling og Lodning af dette Boe. Vidner var

Læs mere

Sneppe eller Snubbekorsgårds Historie.

Sneppe eller Snubbekorsgårds Historie. 1 Sneppe eller Snubbekorsgårds Historie. 1701 d. 6 Februar døbes Gårdmd. Peder Hansens søn Lauridts af Vridsløsemagle; og 1716 d. 9 August døbes Gårdmd. Hans Madsens datter Dorthe. Disse to bliver i 1735

Læs mere

Stensgaard skifteprotokol I: 1751-1777 og II: 1777-1826

Stensgaard skifteprotokol I: 1751-1777 og II: 1777-1826 Stensgaard skifteprotokol I: 1751-1777 og II: 1777-1826 Stensgaard, under Brahesborg, skifteprotokol I-2, 1751-1777 Uddrag - Drejø skifter Peder Nielsen, gdm, Drejø, 984, 16.12.1763 ~ Maren Hansdatter,

Læs mere

(foto 21) Øster og Vester Hanherred Skøde og panteprotokol 11. 10/8 1839 21/10 1843 1842 20 rigsdaler sølv Skifteattest Christen Jensen

(foto 21) Øster og Vester Hanherred Skøde og panteprotokol 11. 10/8 1839 21/10 1843 1842 20 rigsdaler sølv Skifteattest Christen Jensen (foto 21) Øster og Vester Hanherred Skøde og panteprotokol 11. 10/8 1839 21/10 1843 1842 20 rigsdaler sølv Skifteattest Christen Jensen At boet efter selveiergaardmand Christen Jensen af Sønderøxe under

Læs mere

Gislev Kirke 1753-1798, opslag 166. 15 Marts 1795

Gislev Kirke 1753-1798, opslag 166. 15 Marts 1795 Gislev Kirke 1753-1798, opslag 166 15 Marts 1795 Eodem Die blev Hans Christensens og Giertrud Jens Datters Sön i Giislef forhen hiemmedöbt 19 Febr. og kaldet Xsten (=Christen) i Kirken fremstillet, baaren

Læs mere

Skiftebrev efter afgangne Anders Nielsen i Vibye holdt og sluttet den 11. maj anno 1755.

Skiftebrev efter afgangne Anders Nielsen i Vibye holdt og sluttet den 11. maj anno 1755. Anders Nielsen i Viby. Marselisborg gods G 322 6. Fil. 152. Skiftebrev efter afgangne Anders Nielsen i Vibye holdt og sluttet den 11. maj anno 1755. Anno 1755 den 11te maj loed deres høygrevelige Exellence

Læs mere

Skifteforretning efter afgangne gaardmand Morten Madsen i Lemming.

Skifteforretning efter afgangne gaardmand Morten Madsen i Lemming. . Skifteforretning efter afgangne gaardmand Morten Madsen i Lemming. Anno 779 den de februari,som er rætte 0te dagen efter gaardmand Morten Madsen i Limming,hans dødelige afgang,indfandt sig i forbemeldte

Læs mere

Hans Anders Harald Sørensen

Hans Anders Harald Sørensen 1776-1829 KB Hagested (Holbæk) 1776 op 149 Hans døbt 1/12 Dom. 1. Advent d 1. Dec. Blev Gaardmand i Gurede Peder Nielsens Hans Christnet. SognePræstens Kiæreste Madm: Bagger bar barnet. Fadderne vare Gaardmænd

Læs mere

Generation XI Ane nr. 3020/3021

Generation XI Ane nr. 3020/3021 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Hans Tuesen og Maren -datter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Thue Hansen &? -datter Ane nr. 6040/6041 Hans Tuesen og Maren -datter

Læs mere

Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt

Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt Ifølge matriklen i 1664 hørte gården til Jomfruens Egede, fæsteren var Niels Pedersen, gårdens hartkorn angives til 4 td 5 sk. Ifølge Matriklen i 1680 hørte

Læs mere

Skifteforretning efter afgh. Peder Hansen Piilgaard i Wærum.

Skifteforretning efter afgh. Peder Hansen Piilgaard i Wærum. G262-5 Frisenvold Løjstrup gods, 1738-1763, fol. 430-435, kort 15/21 Skifteforretning efter afgh. Peder Hansen Piilgaard i Wærum. Anno 1756 den 16 juni paa de anordnede høie og nådige herrer formyndere

Læs mere

Brolykke Gods Skifteprotokol Fol: 121 opslag 123 Mads Hansens skifte

Brolykke Gods Skifteprotokol Fol: 121 opslag 123 Mads Hansens skifte Brolykke Gods Skifteprotokol 1758-1789 Fol: 121 opslag 123 Mads Hansens skifte Skifte-Brev Efter Mads Hansen i Dalbye Anno 1784 den 1 de Julij jndfandt ieg mig unerskrevne som Skifteforvalter udi Stervboen

Læs mere

Skifte efter afgangne Søren Høeg i Broust 1770

Skifte efter afgangne Søren Høeg i Broust 1770 Skifte efter afgangne Søren Høeg i Broust 1770 Anno 1770 den 10 de marty indfandt sig underskrevne Henridh Buss fra Bratschou paa sit herskab høy og velbaarne frue oberst inde Grabow til Urup og Bratschou

Læs mere

Skifte efter Anne Marie Pedersdatter

Skifte efter Anne Marie Pedersdatter Skifte efter Anne Marie Pedersdatter Skiftet findes i original form under Børglumkloster godsarkiv. En scannet kopi er til rådighed på https://familysearch.org Benyt de direkte links for at se selve sagsakterne.

Læs mere

JENS KNUDSEN FÆSTER 1688 EFTER JORDEBOGEN.

JENS KNUDSEN FÆSTER 1688 EFTER JORDEBOGEN. . JENS KNUDSEN FÆSTER 1688 EFTER JORDEBOGEN. SØREN IVERSEN. FÆSTER ENDNU I 1744 SØREN IVERSEN. Gift ca 17oo 1737. Dom: 21 post trinitatis den 3o. oktober jordet Sø ren Iversen af Ålsroda SØREN IVERSENS

Læs mere

Generation V Ane nr. 44/45. Indholdsfortegnelse. Kort overblik 2. Tidsbillede 3. Niels Jørgen Jensen og Anne Kirstine Hansdatter 6

Generation V Ane nr. 44/45. Indholdsfortegnelse. Kort overblik 2. Tidsbillede 3. Niels Jørgen Jensen og Anne Kirstine Hansdatter 6 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Niels Jørgen Jensen og Anne Kirstine Hansdatter 6 Oversigt over kildemateriale 10 Kildemateriale 12 Ane nr. Jens Jørgensen & Anna Jensdatter Hans

Læs mere

KATHOLM GODS I ÅLSRODE 1688 IFØLGE JORDEBOGEN.

KATHOLM GODS I ÅLSRODE 1688 IFØLGE JORDEBOGEN. KATHOLM GODS I ÅLSRODE 1688 IFØLGE JORDEBOGEN. JACOB JENSEN. JENS CHRISTENSEN. JENS CHRISTENSEN. Hvornår han er født vides ikke, da hans alder ikopgives. Han er gift 1. gang med Else Rasmusdatter Han er

Læs mere

Se kopi af originalt dokument. Arveudlægsskøde

Se kopi af originalt dokument. Arveudlægsskøde Se kopi af originalt dokument Arveudlægsskøde Undertegnede 1. Ungkarl Hans Christian Jørgensen, Frenderup 2. Enke Karen Christiansen f. Jørgensen, Haslev 3. Ungkarl Anders Jørgensen, Frenderup 4. Sara

Læs mere

Se kopi af original købekontrakt og skøde 1907 Se kopi af Karen Sofie Hansdatters dødsattest 1914

Se kopi af original købekontrakt og skøde 1907 Se kopi af Karen Sofie Hansdatters dødsattest 1914 Se kopi af original købekontrakt og skøde 1907 Se kopi af Karen Sofie Hansdatters dødsattest 1914 Nærværende Stykke Stempelpapir til I alt 24 Kroner med paaklæbede Stempelmærker til Taxt 29 Kr. 55 Øre

Læs mere

Efterslægt Christophers og Hans kone

Efterslægt Christophers og Hans kone Efterslægt Christophers og Hans kone Indholdsfortegnelse Christophers og Hans kones efterslægt 1. generation 2. generation Navneindeks 1 1 5 10 Udskrift fra Legacy 1. generation 1. Christophers og Hans

Læs mere

Døde Mandkjøn. S Mikrokort 4, 5/9. N. Dødsdagen Begravelsesdagen.

Døde Mandkjøn. S Mikrokort 4, 5/9. N. Dødsdagen Begravelsesdagen. Døde Mandkjøn. S. 162. Mikrokort 4, 5/9. N. Dødsdagen Begravelsesdagen. Den Dødes For- og Tilnavne. Stand, Haandtering og Opholdssted. Alder. Hvor anført i det almindelige Jevn- førelses- Register Anmærkninger.

Læs mere

Generation IX Ane nr. 736/737. Indholdsfortegnelse

Generation IX Ane nr. 736/737. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Hans Andersen Nordbo og Marie Hansdatter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Anders Andersen Nordbo & Dorte Pedersdatter Ane nr. 1472/1473

Læs mere

KATHOLM GODS 1 ^LSRODE EFTER JORDEBOGEN 1688

KATHOLM GODS 1 ^LSRODE EFTER JORDEBOGEN 1688 MATR. NR. 14 i ÅLSRODE KATHOLM GODS 1 ^LSRODE EFTER JORDEBOGEN 1688 Matr^ Brugere Td. Skp. Fdk nr. 1 Christen Knudsen 6 1 1 2 Søren Thomsen 6 1 1 1 3 Birgitte Sørensdatter 6 3 1 0 4 Jens Knudsen 6 2 2

Læs mere

Familiegrupperapport for Mogens Sørensen og Kirsten Andreasdatter Mand Mogens Sørensen 1

Familiegrupperapport for Mogens Sørensen og Kirsten Andreasdatter Mand Mogens Sørensen 1 Mand Mogens Sørensen 1 Født Før 30 Jan. 1729 Ølstykke, Ølstykke, Frederiksborg 2 Dåb 30 Jan. 1729 Ølstykke, Ølstykke, Frederiksborg 2 Død Før 11 Aug. 1777 Stenløse, Ølstykke, Frederiksborg 3 Far Søren

Læs mere

Kjøbecontract. Vilkaar:

Kjøbecontract. Vilkaar: Kjøbekontrakt dateret 11. januar 1866 - 'Oversættelse' Skjøde dateret 23. november 1866 - 'Oversættelse' Se kopi af original købekontrakt dateret 11. januar 1866 Se kopi af originalt skøde dateret 23.

Læs mere

Historien om Ole Overuhre!

Historien om Ole Overuhre! Historien om Ole Overuhre! Ole Madsen, eller mange steder i kirkebogen for Haderup kaldet Ole Uhr eller Ole Overuhre. Herunder indførslen fra Haderup kirkebog: Her er teksten oversat til noget læsbart:

Læs mere

Enghavegaard, Borup, matrikel 7

Enghavegaard, Borup, matrikel 7 https://www.slaegtogdata.dk/kilder/afskrevne-kilder/praestoeamt/enghavegaard-borup-matr-7 Enghavegaard, Borup, matrikel 7 Præstø amt, Fakse herred, Sønder Dalby sogn - kildeafskrift doneret af Arne Hansen,

Læs mere

Et hus i Svendborg, Kyseborgstræde nr. 2. Ulrich Alster Klug - 2007.

Et hus i Svendborg, Kyseborgstræde nr. 2. Ulrich Alster Klug - 2007. Et hus i Svendborg, Kyseborgstræde nr. 2. Ulrich Alster Klug - 2007. Jeg vil undersøge en ejendom i Svendborg, som min familie havde, ifølge skifterne var det fra ca. 1760 til 1849. 1: Kyseborgstræde no.

Læs mere

Rasmus Pedersen 4 aar med formynder Størcher Nielsen Øfrelande

Rasmus Pedersen 4 aar med formynder Størcher Nielsen Øfrelande Vaksvik skifte 3.oktober 1755 side 769b Etter unge Dræng Thore Knudsen Hans Moder Marthe Jacobsdatter Søeholt som eeneste arving Hjelle skifte 12.august 1754 side 599a Etter Karen Larsdatter Mann: Niels

Læs mere

Hans Anders Harald Sørensen

Hans Anders Harald Sørensen ca. 1722-1771 Jeppe Hansen født ca. 1722 Jep Hansen Loserup grd - Soren Larsen dod 20/1 1749 Jeppe Hansen Løsserup gaard 14/7 1761 1 185 KB Udby 1737-1814, 1771 opslag 103 Jep Hansen begravet 5/8 D: 5

Læs mere

Helga Poulsens aner. BK Povel Andersen, Veksø. Udklip side fra Viksø Sogns Historie af C. Carstensen Korshøjgaard:

Helga Poulsens aner. BK Povel Andersen, Veksø. Udklip side fra Viksø Sogns Historie af C. Carstensen Korshøjgaard: BK 40-1722 Povel Andersen, Veksø Udklip side 47-48 fra Viksø Sogns Historie af C. Carstensen 1884 - Korshøjgaard: Side 1 af 9 Udklip side 48-49 fra Viksø Sogns Historie af C. Carstensen 1884: Povel Andersen

Læs mere

Lykkenssæde Byvej Nr.3. Matr.Nr.2a.

Lykkenssæde Byvej Nr.3. Matr.Nr.2a. Lykkenssæde Byvej Nr.3. Matr.Nr.2a. (B-B). (B-BA) Rasmus Christophersen Bjernæs fhv. Gårdmand og hustru Bodil Nielsdatter Deres børn Niels Rasmussen boende i Hyldtofte, Peder Rasmussen boende i Pilet,

Læs mere

Frederiksborg Birks Skifteprotokol 22/ /9 1873

Frederiksborg Birks Skifteprotokol 22/ /9 1873 Frederiksborg Birks Skifteprotokol 22/6 1865 1/9 1873 AO - Skifteprotokol for Frederiksborg distrikt og udsogne Opsl. 282, side 279 Aar 1870 den 5. November anmeldtes død forhenværende Afbygger den umyndigerklærede

Læs mere

Ahnentafel for Anders Christiansen

Ahnentafel for Anders Christiansen Ahnentafel for Anders Christiansen First Generation 1. Anders Christiansen was born on 29 Jan 1801 in Mildahl, Jerslev Sogn. He was christened on 19 Mar 1801 in Jerslev, Hjorring, Denmark. He died on 28

Læs mere

Falsters Birk Skøde- og panteprotokol 1852-1854, side 42-43 og 427-428 Købekontrakt og skøde til Adolph Ferdinand Christian Dieckmann, 1853

Falsters Birk Skøde- og panteprotokol 1852-1854, side 42-43 og 427-428 Købekontrakt og skøde til Adolph Ferdinand Christian Dieckmann, 1853 Falsters Birk Skøde- og panteprotokol 1852-1854, side 42-43 og 427-428 Købekontrakt og skøde til Adolph Ferdinand Christian Dieckmann, 1853 Kjøbecontract imellem Peder Hansen af Alkestrup som Sælger og

Læs mere

Generation VIII Ane nr. 382/383. Indholdsfortegnelse

Generation VIII Ane nr. 382/383. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Niels Pedersen Skou og Bodild Nielsdatter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Peder Jensen Skouf & Maren Lauridsdatter Niels Pedersen

Læs mere

Gårdmand Peder Nielsen Anno 1806 Den 4. August Peder Nielsen i Borretizhoved Anne ChristensDatter Niels Jens Anne Katrine I Stuen

Gårdmand Peder Nielsen Anno 1806 Den 4. August Peder Nielsen i Borretizhoved Anne ChristensDatter Niels Jens Anne Katrine I Stuen Skifte fra Rosendahl Gods - Ane nr. 32 - Efter afdøde Gårdmand Peder Nielsen i Borritzhoved Anno 1806 Den 4. August indfandt sig på Skifteforvalteren Høy Velbåren Hr. Kammerherre Greve Danneskiold Samsøes

Læs mere

Øksendrup Kirke , opslag

Øksendrup Kirke , opslag Nicolay Olsen blev født i 1762, og det har desværre ikke været muligt at finde hans fødsel i kirkebøgerne. Det kan være ham, der er opført i en kirkebog fra Frørup Kirke, men jeg er ikke sikker, og derfor

Læs mere

Familiegrupperapport for Peder Bendtsen og Karen Larsdatter Mand Peder Bendtsen 1

Familiegrupperapport for Peder Bendtsen og Karen Larsdatter Mand Peder Bendtsen 1 Mand Peder Bendtsen 1 Født 31 Jul. 1819 Ølstykke, Ølstykke, Frederiksborg 1 Dåb 31 Jul. 1819 Ølstykke, Ølstykke, Frederiksborg 1 Død 21 Nov. 1867 Ølstykke, Ølstykke, Frederiksborg 2 Begravet 29 Nov. 1867

Læs mere

Christen Madsens liv og sørgelige død 21. december 2015

Christen Madsens liv og sørgelige død 21. december 2015 Christen Madsens liv og sørgelige død 21. december 2015 Min 2 x tipoldefar fik et hårdt og kort liv, idet han som 38-årig endte med at begå selvmord ved at hænge sig. Jeg har længe tænkt på at søge oplysninger

Læs mere

Generation X Ane nr. 1322/1323. Indholdsfortegnelse

Generation X Ane nr. 1322/1323. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Rasmus Pedersen og Kirsten -datter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Ane nr. Rasmus Pedersen & Kirsten -datter Pollerup 1322/1323

Læs mere

Aage Rudolf Poulsen. Vi har ikke med sikkerhed kunnet eftervise Rasmus Pedersen, men her er en mulighed

Aage Rudolf Poulsen. Vi har ikke med sikkerhed kunnet eftervise Rasmus Pedersen, men her er en mulighed JP 154-0008 Rasmus Pedersen, Bederslev Vi har ikke med sikkerhed kunnet eftervise Rasmus Pedersen, men her er en mulighed Født:????? Død: før 20-4-1749 KB Bederslev er mangelfuld i perioden 1740-1749:

Læs mere

Ole Jørgen Hansens aner i mandlig linje

Ole Jørgen Hansens aner i mandlig linje Ole Jørgen Hansens aner i mandlig linje Kommentarer til Ole Jørgen Hansens aner i mandlig linje (start med Ole Jørgen Hansen og baglæns i tid ). Forkortelsen AO står for ArkivalierOnline, som november

Læs mere

Side 11. Regnskab. over Fordelingen af den Volstrup Sogn tildelte Krigsskadeserstatning. Transskriberet af Henry Ammitzbøll Marts 2014

Side 11. Regnskab. over Fordelingen af den Volstrup Sogn tildelte Krigsskadeserstatning. Transskriberet af Henry Ammitzbøll Marts 2014 Side 11 Regnskab D. over Fordelingen af den Volstrup Sogn tildelte Krigsskadeserstatning 1866 Side 12 Efterat den ifølge Lov af 17de Novbr. 1865 om Erstatning for Krigsskade oprettede Erstatnings-Commission

Læs mere

Sorten Vennekildegårdsæble nævnes omkring 1885, stammer fra Vennekildegård, Grønholtvej 31

Sorten Vennekildegårdsæble nævnes omkring 1885, stammer fra Vennekildegård, Grønholtvej 31 Grønholtvej 31 Vennekilde Matrikelnummer: Matr.nr. 6a Grønholt by, Grønholt sogn, arvefæstegård, som er på 189954 m2, heraf vej 8160 m2. Det var oprindelig gård nr. 5. Vennekilde har engang sammen med

Læs mere

Generation X Ane nr. 1528/1529

Generation X Ane nr. 1528/1529 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Jens Laursen Skou og -datter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Laurs Hansen Skou & Bodil -datter Ane nr. 3056/3057 Jens Laursen Skou

Læs mere

Hodde sogn døde 1777 til 1814. 1777 d. 24 aug. blev Christen Nielsens dødfødte drengebarn af Hulvig begravet.

Hodde sogn døde 1777 til 1814. 1777 d. 24 aug. blev Christen Nielsens dødfødte drengebarn af Hulvig begravet. 1777 d. 24 aug. blev Christen Nielsens dødfødte drengebarn af Hulvig begravet. 1778 d. 25 jan. blev Hans Thomsens ældste søn udi Hessel Thomas Hansen jordet 6 år. 1778 d. 8 feb. blev Hans Christensen af

Læs mere

Kathe Ahlgren

Kathe Ahlgren Navn og anenummer: Niels Sørensen [52] side - 1 1816 09 18 Fødsel Stenderup Sogn Stenderup Kirke Forældre: Søren Jensen *13/7-1790 [104], Botillamarie Nielses *1797 [105a] 1816 09 20 Dåb Stenderup Kirke

Læs mere

HVEDHOLM GODSARKIV REGISTER TIL SKIFTEPROTOKOL DREJØ

HVEDHOLM GODSARKIV REGISTER TIL SKIFTEPROTOKOL DREJØ HVEDHOLM GODSARKIV REGISTER TIL SKIFTEPROTOKOL DREJØ Johanne Marie Jensdatter, Drejø, 20.06.1794, V-32 ~ Niels Rasmussen, Husmand Rasmus Nielsen 3 Aar Formynder Hans Rasmussen, Husmand, Drejø Anne Hansdatter,

Læs mere

Peder Jensen. Efterslægts. Tavle

Peder Jensen. Efterslægts. Tavle Peder Jensen Efterslægts Tavle Bonden Ole (Olluf) Knudsen faar i 1766 Skøde paa sin Gaard Nr. 10 i Riisby By, Herstedvester Sogn, skyldsat for Hartkorn: 10 Tdr. 2 Skpr. 2 Fdk. O Alb. (Skøde af 16.Juli

Læs mere

Nj-arkiv IC-68, nr. 6: Vurdering 2/ efter gårdmand Morten Hansen, Vivede. Skifte 28/ efter gårdmand Morten Hansen, Vivede.

Nj-arkiv IC-68, nr. 6: Vurdering 2/ efter gårdmand Morten Hansen, Vivede. Skifte 28/ efter gårdmand Morten Hansen, Vivede. Nj-arkiv IC-68, nr. 6: Vurdering 2/5 1752 efter gårdmand Morten Hansen, Vivede. Skifte 28/6 1752 efter gårdmand Morten Hansen, Vivede. Anno 1752 d. 2den Maj mødte Michael Johannes Lorentzen, Forvalter

Læs mere

Folketælling 1. Julii 1787, Bierbÿe Sogn, Horns Herred, Hjørring Amt. Folketælling 1. Februar 1801, Bierbÿe Sogn, Horns Herred, Hjørring Amt

Folketælling 1. Julii 1787, Bierbÿe Sogn, Horns Herred, Hjørring Amt. Folketælling 1. Februar 1801, Bierbÿe Sogn, Horns Herred, Hjørring Amt Matr. 14a Varbrogaard Skagen Landevej 41 Folketælling 1787-1930 Folketælling 1. Julii 1787, Bierbÿe Sogn, Horns Herred, Hjørring Amt. 5. familie: Alder Ægtestand Stilling Peder Nielsen 60 Aar gift gmd

Læs mere

Han blev trolovet 6 apr 1768 og gift 2 okt 1768 i Skellebjerg præstegård med

Han blev trolovet 6 apr 1768 og gift 2 okt 1768 i Skellebjerg præstegård med 6.7 generation Ane 44 og 45 Niels Poulsen og Karen Nielsdatter Niels Poulsen var født ca. 1736, muligvis i Soebjerg, Skellebjerg sogn, Holbæk amt og døbt i Skellebjerg kirke, Løve herred. Men han findes

Læs mere

Familiegrupperapport for Niels Rasmussen og Anne Kirstine Hansdatter Mand Niels Rasmussen 1

Familiegrupperapport for Niels Rasmussen og Anne Kirstine Hansdatter Mand Niels Rasmussen 1 Mand Niels Rasmussen 1 Født Før 18 Maj 1732 Lindelse, Langeland Sønder, Svendborg 2 Dåb 18 Maj 1732 Lindelse, Langeland Sønder, Svendborg 2 Død Før 13 Jan. 1793 Lindelse, Langeland Sønder, Svendborg 3

Læs mere

File: C:\Documents and Settings\ebbe\Lokale indstillinger\temporary Internet. Overskriften til hver folketælling vedrører den person, der er søgt.

File: C:\Documents and Settings\ebbe\Lokale indstillinger\temporary Internet. Overskriften til hver folketælling vedrører den person, der er søgt. Overskriften til hver folketælling vedrører den person, der er søgt. CHRISTEN JOHANSEN Husstand: Svendborg, Vindinge, Skellerup, 1834, 17, Skjellerup Bye, En gaard Kildenavn : Hans Hintzesen Alder : 37

Læs mere

Dødsattester og skifter

Dødsattester og skifter Når døden indtræder: Dødsattester og skifter Michael Dupont Hvad kan vi nå Skifter Skifter i København Skifter i provinsen Dødsattester Adgangskrav Eksempler Hvad er et skifte Oprindeligt: At dele eller

Læs mere

No. 52 Niels Hansen Knudsen

No. 52 Niels Hansen Knudsen Niels Hansen Knudsen Forældre: Børn: nr. 104 Hans Nielsen og nr. 105 Karen Nielsen, født Andersdatter Hans Knudsen, Karen Knudsen, Lars Adam Knudsen, Jens Peter Knudsen, Karen Knudsen, nr. 26 Søren Dahl

Læs mere

--- i-3-0. t-3-3 3-0-0 0-4-0 0-3-0. o-1-4. 0-2-o a -2-0 0-4-8 0-0-8 3-0-0 0-0-4 0-1-0 0-2-0. a-2-r2

--- i-3-0. t-3-3 3-0-0 0-4-0 0-3-0. o-1-4. 0-2-o a -2-0 0-4-8 0-0-8 3-0-0 0-0-4 0-1-0 0-2-0. a-2-r2 Hasselager Østergård, 1193, skifte efter Anne Pedersdatter. Se også slægtstavlerne i artiklen "En gammel slægt i Kolt gennem 300 år" afestrid Wilhelms i Ø,H.'s årbog fra 1992, side 40-53. Arkivsignatur:

Læs mere

Helga Poulsens aner. BK 138-1693 Jens Andersen, Stenlille. Jens Andersen født: ca 1693 - ingen KB i Stenløse før 1736

Helga Poulsens aner. BK 138-1693 Jens Andersen, Stenlille. Jens Andersen født: ca 1693 - ingen KB i Stenløse før 1736 BK 138-1693 Jens Andersen, Stenlille Jens Andersen født: ca 1693 - ingen KB i Stenløse før 1736 KB Stenløse 1776 op 192 nr 47 Jens Andersen begravet 13/9 D 13 Sept. Jens Andersen, Gaardmand i Steenlille.

Læs mere

Helga Poulsens aner. HP 60-1729 Mogens Sørensen, Søsum. KB Stenløse 1736-1805, 1767 op 243

Helga Poulsens aner. HP 60-1729 Mogens Sørensen, Søsum. KB Stenløse 1736-1805, 1767 op 243 HP 60-1729 Mogens Sørensen, Søsum KB Stenløse 1736-1805, 1767 op 243 1767 Dom 2 p S S Trin d 28 Jun Moens Søfrens Boemand i Söesum efter skændigste Leÿerm(aal) med den henrettede Kirsten Svendsdatter har

Læs mere

Helga Poulsens aner. BK Peder Andreasen, Ølstykke

Helga Poulsens aner. BK Peder Andreasen, Ølstykke BK 38-1740 Peder Andreasen, Ølstykke kilde "Frederiksborg": 138. Peder Andreasen f. 1740, Ølstykke, Døbt 27/11 1740, Ølstykke, Adresse Ølstykke, Stilling Gdr. Egebjerg, g. (1) 25/09 1768, i Ølstykke, Inger

Læs mere

Teestrup Kirkebog 1796-1814. Start [1]

Teestrup Kirkebog 1796-1814. Start [1] Start [1] Testrup Kirkebog. 1796-1814. Vielse kun for 1796-1813. Begravelse - 1814. [2] Thestrup Sogns Kirkebog hvor udi indføres Fødte Fol: 2 Døde 49 og Ægteviede Fol: 40 Fra Aar 1797 til 1813 inclus:

Læs mere

Generation IX Ane nr. 688/689 Indholdsfortegnelse

Generation IX Ane nr. 688/689 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Peder Christensen og Anna Hansdatter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Hans Rasmussen Krøll & Kirsten Rasmusdatter Ane nr. 1378/1379

Læs mere

Helga Poulsens aner. BK 568 og BK Lars Larsen, Sundbylille. Udklip side 301 fra Hjørlunde Sogns Historie af C.

Helga Poulsens aner. BK 568 og BK Lars Larsen, Sundbylille. Udklip side 301 fra Hjørlunde Sogns Historie af C. BK 568 og BK 732-1621 Lars Larsen, Sundbylille Udklip side 301 fra Hjørlunde Sogns Historie af C. Carstensen 1878: Side 1 af 9 Lars Larsen født ca 1621. KB foreligger først fra 1645, se endvidere dokument

Læs mere

Folketælling Grene 1834

Folketælling Grene 1834 Billund Bye, 1. familie en gård Hans Jessen, 64, g, gårdmand Mette Christensdatter, 56, g, hans kone Hans Nielsen, 24, u, stedsøn, står for gårdens drift Maren Nielsdatter, 31, u, steddatter, forældrene

Læs mere

Generation X Ane nr. 1386/1387

Generation X Ane nr. 1386/1387 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Lauridts Lauridtsen og -datter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Laurits Uthersen & Anna Nielsdatter Ane nr. 2772/2773 Lauridts Lauridtsen

Læs mere

Helga Poulsens aner. BK 72 og BK 76-1694 Andreas Jensen, Ølstykke

Helga Poulsens aner. BK 72 og BK 76-1694 Andreas Jensen, Ølstykke BK 72 og BK 76-1694 Andreas Jensen, Ølstykke kilde "Frederiksborg": 272. Andreas Jensen f. 1694, Udlejre, Døbt 11/02 1694, Ølstykke, Adresse Ølstykke, Stilling Gmd. Egebjerggaard, g. (1) 31/03 1723, i

Læs mere

154-30. Brudager 1818 154-23 54-2 1821, 122-11 149-16

154-30. Brudager 1818 154-23 54-2 1821, 122-11 149-16 JÆVN FØRSELSREGISTER GUDME KIRKEBOG 1813 18 P 1 271 1 Peter Bernhard kaspersen,, Søn af Gartner Kaspersen og Anne Nielsdatter paa Broholm, 29. november 1820, 8-6 154-30 2 Peder Rasmussen, Ulbølle, Søn

Læs mere

Jerslev 11-60. Klæstrup 61-110. Svennum 111-128. Klæstrup 129-130

Jerslev 11-60. Klæstrup 61-110. Svennum 111-128. Klæstrup 129-130 Ejerlav. Side. Jerslev 11-60 Klæstrup 61-110 Svennum 111-128 Klæstrup 129-130 Ejerlav Svennum Folio nr. 111 Løbenr. 84 "Bundgaard" Matr. nr. 1. Lars Mikkelsen, skøde fra Mikkel Christensens enke Karen

Læs mere

1 Hampedyne Dito Hverchens stribede Hofvetpuder Par Blaargarns Lagen Eege Kiste med Laas gl. Dito...

1 Hampedyne Dito Hverchens stribede Hofvetpuder Par Blaargarns Lagen Eege Kiste med Laas gl. Dito... LAK 59-59, kort 4/, side 101B: Skifte /4 1710 efter møller Lauridtz Ifversen, Helledes Mølle.. Anno 1710 d.. Aprilis er holdet rigtig Skifte og Deeling efter Sahl. Lauridtz Iversen som boede og afdøde

Læs mere

Forsvarlig mod Ildsfare og hos os forsikret for

Forsvarlig mod Ildsfare og hos os forsikret for Gaard nr. 5 - Nedrevet Gårdens navn Matr.nr. (1809) Intet navn fundet 5, Frenderup By Areal (1809) Hovedparcel = 591.500 alen 2 4 moseparceller på tilsammen = 39.460 alen 2 Samlet areal = 630.960 alen

Læs mere

Generation VI Ane nr. 82/83. Indholdsfortegnelse. Kort overblik 2. Tidsbillede 3. Laurs Jensen og Thyrre Malena Nielsdatter 4

Generation VI Ane nr. 82/83. Indholdsfortegnelse. Kort overblik 2. Tidsbillede 3. Laurs Jensen og Thyrre Malena Nielsdatter 4 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Laurs Jensen og Thyrre Malena Nielsdatter 4 Oversigt over kildemateriale 8 Kildemateriale 10 Jens Lauritzen & Margrethe Andersdatter Niels Laursen

Læs mere

Hvedholm skifteprotokol I, 1719-1740

Hvedholm skifteprotokol I, 1719-1740 1 Hvedholm skifteprotokol I, 1719-1740 Knud Jørgensen, Horne, 06-06-1719, I-1 ~ Anne Pedersdatter Niels Knudsen, myndig Peder Knudsen, myndig Karen Knudsdatter ~ Knud Jørgensen Anne Knudsdatter ~ Rasmus

Læs mere