Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for februar måned.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for februar måned."

Transkript

1 Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - AIG Amerikas Indskrænkede Gigant - Lastbiltyverier styrtdykker - Lastbiler i spændetrøje - Skadedyr kan koste kassen at reparere - Sjælland er biltyvenes favorit - Eksplosiv stigning i hackerangreb på netbank - Nyt fra RTM-Pension 4 - SENKarriere gennem RTM En ny mulighed for virksomheder med medarbejdere over 55 år - Pensionsalderen er løbet fra firmapensionen - Skattepligt og nytænkning omkring sundhedsforsikringer - Direktøren har ordet 6 - RTM Insurance Brokers 6 Indledning Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for februar måned. Nyhedsbrevet er gratis og modtages hver måned af over 1000 virksomheder. Hvis der er emner, som ønskes uddybet, håber vi at I vil kontakte os. ARKEN RTM er medlem af Erhvervsklubben ARKEN, hvilket betyder, at vi kan tilbyde dig fribilletter. Ønsker du at besøge kunstmuseet ARKEN for at se de spændende udstillinger, som ARKEN tilbyder, har vi et antal fribilletter til rådighed og du er velkommen til at kontakte Christoffer Rexen på telefonnummer , for at høre om mulighed for billetter.

2 t RTM Insurance Brokers A/S Nyt fra RTM-Industri AIG Amerikas Indskrænkede Gigant Det store amerikanske forsikringsselskab AIG blev meget hårdt ramt af krisen, men har formået at kæmpe sig tilbage vha. bl.a. store frasalg. AIG er nu igen 100 pct. privatejet, efter at det amerikanske finansministerium solgte sin sidste aktiepost tilbage i december Dermed har AIG formået at afvikle en mia. kr. stor offentlig støttepakke på blot fire år. Lastbiltyverier styrtdykker Forsikring og Pension oplyser i samarbejde med vejgodstransportens brancheorganisation ITD, at antallet af efterlyste køretøjer fra 2011 til 2012 faldt fra 151 til 70. Chauffører, vognmænd og branchens efterlysningssystem 'Lagos' får ros for udviklingen, da de er blevet bedre til at holde øje med mistænksom adfærd og kontakte politiet, hvis de ser noget. Lastbiler i spændetrøje Transport Nord har på eget initiativ dæmpet firmabilernes motorkraft. Vognmand i firmaet Andreas Hove siger, at man kan mærke besparelser på service, dæk og diesel på 20 pct. Forsikringsselskabet oplyser, at neddroslingen af motorerne betyder, at der ikke har været skader i halvandet år. Dermed falder præmien og der gives også en bonus, som chaufførerne får del i, siger Andreas Hove. Han opfordrer nu Miljøministeriet til at gøre en lov ud af neddroslingen. Chauffør Fredy Andersen var skeptisk til at starte med, men kan godt se fordelene nu. Medlem af Folketingets Transportudvalg Hans Christian Schmidt (V) siger, at det ikke er Folketingets arbejde at skrive firmaernes regler, men han roser dog initiativet. Skadedyr kan koste kassen at reparere Kommunikationschef hos Tryg Gerhard Dall melder om fortsat flere anmeldelser af bidemærker fra skadedyr i biler. Det kan blive en dyr omgang. I en ny bil fik ejeren ødelagt motoren, og regningen lød på kr. Gerhard Dall mener, at det er fordi fabrikkerne kommer kemikalier i slangerne, som tiltrækker dyrene. Han anbefaler, at man sprøjter bilerne med anti-mårspray. Tryg dækker skader forårsaget af mår og mus.

3 Sjælland er biltyvenes favorit Risikoen for at få stjålet sin bil, motorcykel eller scooter er størst på Sjælland. Mange sjællandske kommuner stikker ud på danmarkskortet over antal stjålne køretøjer i forhold til bestanden. På landsplan blev der i 2012 stjålet køretøjer i Danmark, svarende til 3,9 pr. tusind kørekøjer det vil sige alt fra personbiler til vare/lastbiler, motorcykler og scootere. På top 10 listen over de kommuner, hvor risikoen for at få stjålet sit køretøj er størst, er de otte kommuner sjællandske. Udvider man til top 20, er de 15 kommuner beliggende på Sjælland. I Herlev, Rødovre og København kommuner er risikoen over dobbelt så stor som på landsplan med hhv. 9,9, 8,6 og 8,2 stjålne køretøjer pr Nede i bunden af listen ligger kommuner som Svendborg med 1,6 og Bornholm med 0,9 stjålne køretøjer pr Eksplosiv stigning i hackerangreb på netbank Indførelsen af NemID satte en midlertidig stopper for hackerangreb på danskernes netbanker. Men nu er de kriminelle dog kommet på omgangshøjde igen, og det er ikke realistisk at få tallet ned igen, mener Finansrådet. I det forgange år har man oplevet en stigning på næsten procent i antallet af hackerangreb på netbanker sammenlignet med Og antallet af succesfulde elektroniske indbrud er da også mere end tidoblet. Det viser tal fra Finansrådet, der peger på, at stigningen skyldes at de kriminelle er blevet mere organiserede og dygtigere. Det har ellers været småt med indbrud i danske netbanker efter indførelsen af NemID, men det forgange års stigning i indbrud tyder på, at effekten af NemID er ved at foretage sig. Ifølge Shehzad Ahmad, chef for den danske IT-varslingstjeneste DKCERT, så er det helt naturligt at NemID-løsningen ikke har samme effekt som i starten. Primært på grund af at de kriminelle hele tiden bliver klogere på, hvordan man skal snyde brugeren. Hvis du vil beskytte dig mod hackerangreb på din virksomhed, så tilbyder RTM en Hackerforsikring, som sikrer dig mod de store økonomiske tab, sådan et angreb kan medføre:

4 Nyt fra RTM-Pension SENKarriere gennem RTM En ny mulighed for virksomheder med medarbejdere over 55 år SENKarriere gennem RTM er pensionsafdelingens nye tilbud til virksomhedernes +55 medarbejdere. "I god tid før man ønsker at træde tilbage fra arbejdsmarkedet er der en masse ting at forholde sig til. Seniorjob, deltid, feriefridage, opsparing til pensionstilværelsen, nedsparing af pensionsmidlerne." udtaler Henning Jacobsen, Seniorrådgiver. Disse emner er de gængse problemstillinger medarbejderne møder, når de når den sidste del af arbejdslivet. Udover ovennævnte er det vigtigt, at man som medarbejder forholder sig til, hvordan man bevarer motivationen og skaber sin egen identitet, når man ikke længere er "firmaets mand". Denne udfordring tager vi fat på sammen med vores kunder. RTM afholder det første inspirationsseminar om disse emner den 29. maj på First Hotel i Taastrup. Seminaret vil drejer sig om pensionsplanlægning og motivation. Som indlægsholder omkring motivation og målsætninger har vi allieret os med BS Christiansen, som vil holde foredrag for deltagerne. Der er plads til 30 personer efter "først til mølle"-princippet. Mere information omkring arrangementet kan fås hos Henning Jacobsen tlf eller Jannik Jønsson tlf Ud over Inspirationsseminaret med RTM og BS Christiansen indeholder SENKarriere gennem RTM følgende: - Senioranalyse - En dybdegående analyse om opsparingen i sidste del af arbejdslivet og optimering af nedsparingen - Nedsparingsplan - En gennemgang af de opsparede midler, og hvordan de kan tilrettelægges - Virksomhedens Seniorpolitik - Sparring med RTM om virksomhedens politik for medarbejdere, der nærmer sig pensionsalderen

5 Pensionsalderen er løbet fra firmapensionen Siden vedtagelsen af tilbagetrækningsreformen i 2011 har RTM kunne konstatere, at der ikke har været fokus på dette punkt i virksomhedernes firmapension. Er hovedparten af medarbejderne i virksomheden fyldt efter 1955, vil en udløbsalder på 65 år ikke længere være tidsvarende. Vi ser adskillige firmapensionsaftaler, der ikke lever op til den senere pensionsalder, som samfundet bliver mødt af. En lille detalje, som kan få store økonomiske følger for den skadesramte. Derfor anbefaler vi, at man gennemgår sin firmapensionsaftale, og får den ajourført i samarbejde med RTM. Skattepligt og nytænkning omkring sundhedsforsikringer Som vi tidligere har nævnt i nyhedsbrevene har den øgede fokus på sundhedsforsikringerne medført en enorm udvikling omkring sundhedsforsikringer. Samspillet mellem offentlig og privat behandling er blevet hverdag, beskatning af sundhedsforsikringerne er indført fra regeringens side, og sidste nye fokuspunkter er opdeling af sundhedsforsikringen i forhold til arbejdsrelaterede og fritidsrelaterede skader, samt fokus på forebyggende elementer. Opdelingen af sundhedsforsikringen i mellem arbejds- og fritidsrelateret dækning er yderst interessant, da der udelukkende sker beskatning af medarbejderen for den del der vedrører fritiden. Det gør, at der er penge at spare i skat, hvis man vælger et selskab, der laver denne opdeling. Fokus på forebyggelse er et andet element, der fylder i sundhedsbilledet i øjeblikket. Forsikringerne udvides til at omfatte forebyggende elementer omkring stress og anonym rådgivning, samt konvertering af fysioterapi til fitnesstræning. Vores sparring med hele markedet gør, at vi kan tilpasse sundhedsforsikring præcis efter virksomhedens behov.

6 Direktøren har ordet: Forsat store besparelser at hente ved udbud Der er fortsat besparelser at hente ved at bringe forsikringerne i udbud. RTM gennemføret mere end 50 udbud for virksomheder i 2012 og resultatet blev en besparelse på i gennemsnit 24 %, der falder direkte ned på bundlinjen. Virksomheden kan spørge sig selv om, hvor meget der skal omsættes for at opnå dette beløb i overskud. Nye kunder har typisk en større besparelse end kunder, der bringes i udbud i vores 3 års cyklus. Kunder der har arbejdet med risikoforbedrende tiltag, såsom risk management og katastrofeplaner er særlig interessante for forsikringsselskaberne. Det at signalere viljen til at håndtere virksomhedens risici og udarbejde handlingsplaner på dette område, er vigtigt ikke kun for forsikringsselskaberne, men også for de kunder virksomheden leverer til. Det giver en sikkerhed for, at virksomheden leverer og kan blive med dette. Krisen har ikke kun sat fokus på omkostninger til forsikringer, men også at forsikringerne dækker de risici, virksomheden ikke ønsker at tage selv - Hackerforsikring tegnes i dag af rigtig mange virksomheder. Forsikringsselskaberne har haft stigende præmier og faldende skader og har rekordstore overskud. Det er på tide, at nogen af pengene går retur til virksomhederne. RTM hjælper gerne, det er blot at ringe. Leif Rexen, adm. direktør, RTM Februar 2013/RTM/Henning Toftager Layout/Nickolaj Larsen RTM Insurance Brokers A/S er blandt de førende danske forsikringsmæglere i håndteringen af erhvervslivets forsikringer og pensionsordninger. Vi samarbejder med den internationale forsikringsmæglergruppe JLT Network, som i dag er den største engelsk-ejede Lloyds-broker. Vi sørger dagligt for de individuelt tilpassede forsikringsløsninger, som er bydende nødvendige for at undgå faldgruber i virksomhedernes forsikringsdækninger. I Norden er RTM en del af NUB, Nordic United Brokers, bestående af NorthEdge AS i Norge, Howden AB i Sverige og Howden OY i Finland. Vi udsender RTM nyhedsbrev en gang om måneden som en del af vores service og for at give vores kunder og andre interesseret et indblik i det aktuelle forsikringsmarked.

Indledning. Af spændende arrangementer kan bl.a. nævnes: Frida Kahlo Et liv i kunsten Læs mere på www.arken.dk

Indledning. Af spændende arrangementer kan bl.a. nævnes: Frida Kahlo Et liv i kunsten Læs mere på www.arken.dk Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - - Hvem skal betale, når skolens Ipad går i stykker? - - Kæmpe slagsmål mellem kreditorer i Phil-konkursbo - Sygeforsikring for biler

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for september/oktober måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for september/oktober måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Sådan svindler vi med forsikringen - Hackere stjal 500.000 kroner fra lille firma - Forsikringen dækker broskader - Der skal postes

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for april måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for april måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Codan undersøger Scandinavian Star-erstatning - Få styr på oversvømmelser - Topdanmark svarer på artikel - Ny afgift på arbejdsskader

Læs mere

Indledning. ARKEN RTM er medlem af Erhvervsklubben ARKEN, hvilket betyder, at vi kan tilbyde dig fribilletter. RTM Insurance Brokers A/S

Indledning. ARKEN RTM er medlem af Erhvervsklubben ARKEN, hvilket betyder, at vi kan tilbyde dig fribilletter. RTM Insurance Brokers A/S Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Codan mest aggressive forsikringsselskab - Direktør: Vi lytter til kritikken - Nu bliver der brand i Danmark - Ministre: Julefrokost

Læs mere

RTM Insurance Brokers A/S Juni 2015. Indledning. Hermed fremsendes RTM Insurance Brokers nyhedsbrev. ARKEN. Aktuelle udstillinger

RTM Insurance Brokers A/S Juni 2015. Indledning. Hermed fremsendes RTM Insurance Brokers nyhedsbrev. ARKEN. Aktuelle udstillinger I denne måneds nyhedsbrev: - Indledning - Arken - Nyheder Industri - Tysk gigant på det danske forsikringsmarked - Firma ramt af hackerangreb: Husk at tage backup - Festivaltid: Hvordan er jeg som frivillig

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juli/august måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juli/august måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Danmark taber forsikringskrigen - KB-Hallen var underforsikret - Vandskader koster formuer - Tusindvis af biler bryder sammen på

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for maj måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for maj måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Tryg på kundejagt - Sådan undgår du indbrud i firmabilen - Tuco rejser sig fra asken - Selskaber gambler med netbanken - Products

Læs mere

Indledning. Nyt fra RTM

Indledning. Nyt fra RTM Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-pension 2 - Selskaber holder på pengene - Frihed med risiko for Pensamkunder - Byt arbejdstid med pension - Analyse: Sundhedsordninger sænker

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juni måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juni måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Børn nyder godt af forældres sundhedsforsikring - Kommuner sikrer mod skybrud for milliard - Gyldne tider for de danske forsikringsgiganter

Læs mere

NYHEDSBREV Insurance Brokers

NYHEDSBREV Insurance Brokers NYHEDSBREV Insurance Brokers I denne måneds nyhedsbrev: - Indledning - Nyhedsoversigt - Vi sparer 27 mio. kr. årligt - Forsikringsmæglere sætter sig på de store erhvervskunder - Forsikringsselskaber får

Læs mere

Industri Pension Ingeniør

Industri Pension Ingeniør Industri Pension Ingeniør INDUSTRI: ER DIN VIRKSOMHED CYBER-HACKET, UDEN DU VED DET? Virksomheder bliver i stigende grad udsat for hacker-angreb. Og mange virksomheder kan være ramt uden at have opdaget

Læs mere

Indledning. Ny afgift på skadesforsikringer

Indledning. Ny afgift på skadesforsikringer Indledning Læs i dette nummer: - Ny afgift på skadeforsikringer - Vi forsikrer os mod tryghed - Få din egen sikkerhedsalarm i lommen - Miljøansvar og finansiel sikkerhedsstillelse - Kommunen får erstatning

Læs mere

Indledning. Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi. DR-P3-Nyhederne

Indledning. Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi. DR-P3-Nyhederne Læs i dette nummer: - Regnskab: Historisk overskud for Gjensidige - All-inclusive-ferier koster på sidebenene - Skybruddet i København sidste år var Europas dyreste - Behandlinger reddede Kris fra sygelejet

Læs mere

Nyt fra AutoBranchen Danmark

Nyt fra AutoBranchen Danmark Lad dette nyhedsbrev cirkulere i virksomheden Administration/bogholderi Salgsafdeling Værksted/Reservedele Nr. 4 27. februar 2014 (uge 9) Nyt fra AutoBranchen Danmark Nøglen til din frihed Støt sagen på

Læs mere

Jeg gør det i morgen-opsparing. Hvad koster det at gå på pension? Den livsvarige livrente økonomisk tryghed gennem hele pensionstilværelsen

Jeg gør det i morgen-opsparing. Hvad koster det at gå på pension? Den livsvarige livrente økonomisk tryghed gennem hele pensionstilværelsen Jeg gør det i morgen-opsparing Hvad koster det at gå på pension? Den livsvarige livrente økonomisk tryghed gennem hele pensionstilværelsen Jeg gør det i morgen-opsparing Pension er ikke noget, vi taler

Læs mere

Nyt fra foreningen. Kære medlem. Velkommen til juni måneds nyhedsbrev!

Nyt fra foreningen. Kære medlem. Velkommen til juni måneds nyhedsbrev! Juni 2010 Nyhedsbrev fra Danske Risikorådgivere Nyt fra foreningen Kære medlem Velkommen til juni måneds nyhedsbrev! Tiden nærmer sig, hvor mange går på sommerferie, og det gør vi også snart i Danske Risikorådgivere.

Læs mere

Tænk dig om. Den voldsomme ulykke gav mig et nyt syn på trafikken: GF er tættere på dig Bedre forsikret ved ulykke. Red nakken Støt hovedet

Tænk dig om. Den voldsomme ulykke gav mig et nyt syn på trafikken: GF er tættere på dig Bedre forsikret ved ulykke. Red nakken Støt hovedet GF er tættere på dig Bedre forsikret ved ulykke FORÅR 2013 Red nakken Støt hovedet Den voldsomme ulykke gav mig et nyt syn på trafikken: Tænk dig om 10 MINUTTER med GF Forsikring 142 millioner på vej til

Læs mere

Erhverv Fokus Kundeblad nr. 8

Erhverv Fokus Kundeblad nr. 8 Erhverv Fokus Kundeblad nr. 8 Erhverv TEMA: Undgå driftstab Hvad ville det betyde for din forretning, hvis det værste skulle ske? Sikring mod driftstab er mere end bare forsikring Stadig undertøj til danske

Læs mere

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv.

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv. Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 308 Offentligt Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv. Samrådsspørgsmål P - TRU

Læs mere

NÅR DET LANGE SEJE TRÆK LYKKES

NÅR DET LANGE SEJE TRÆK LYKKES DE SELVSTÆNDIGE Håndværksrådets medlemsblad for små og mellemstore virksomheder Nr. 1 - febr. 2007 PAUL MOLLERUP - INTERVIEW MED HÅNDVÆRKSRÅDETS NYE ADM. DIREKTØR... SIDE 4-7 Hvordan ansætter du udenlandsk

Læs mere

SOV TRYGT. Fælles lønforsikring. Så kan du klare dig, hvis du mister dit job. med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet

SOV TRYGT. Fælles lønforsikring. Så kan du klare dig, hvis du mister dit job. med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet Fælles lønforsikring Så kan du klare dig, hvis du mister dit job DAGLIGVARE BUTIKKEN SOV TRYGT med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet Socialpædagogerne får fælles lønforsikring

Læs mere

FORSIKRING TEMA ETIK & MORAL. Medlemsblad for DFL foreningen for ansatte i forsikring

FORSIKRING TEMA ETIK & MORAL. Medlemsblad for DFL foreningen for ansatte i forsikring Nr. 1 - Februar 2013 FORSIKRING Medlemsblad for DFL foreningen for ansatte i forsikring TEMA ETIK & MORAL Etik Moral Tør du sladre? Tør du sige sandheden? Vi ser på etik og moral side 6 til 15 Kan selskabet

Læs mere

HD afhandling, Erhvervsøkonomiske institut. HD Finansiel rådgivning, 8 Semester

HD afhandling, Erhvervsøkonomiske institut. HD Finansiel rådgivning, 8 Semester 1 HD afhandling, Erhvervsøkonomiske institut HD Finansiel rådgivning, 8 Semester Presset på det fremtidige pensionssystem. En analyse af pension i fremtiden. Forfatter : Jacob Modigh Vejleder: Torben Henning

Læs mere

Danmark som udviklingsland

Danmark som udviklingsland (NB! De talte ord gælder klausuleret til kl. 14.00) Danmark som udviklingsland DI s formand Jesper Møllers tale ved DI's Erhvervspolitiske Topmøde 2010 Velkommen til DI's Erhvervspolitiske Topmøde 2010!

Læs mere

Aon Risk Solutions Health & Benefits. AonUP. Din pensionsordning - økonomisk trygge rammer hele livet

Aon Risk Solutions Health & Benefits. AonUP. Din pensionsordning - økonomisk trygge rammer hele livet Aon Risk Solutions Health & Benefits AonUP 2015 Din pensionsordning - økonomisk trygge rammer hele livet Velkommen Din pensionsordning 3 Pensionsopsparing 4 Din pensionsopsparing 5 Ratepension 6 Livsvarig

Læs mere

Erhverv Stevns. Magasinet til erhvervslivet om erhvervslivet. 1 år siden Raketvækst

Erhverv Stevns. Magasinet til erhvervslivet om erhvervslivet. 1 år siden Raketvækst Erhverv Stevns Magasinet til erhvervslivet om erhvervslivet 1 år siden Raketvækst - Læs hvad Kathrine og Jonas fra Rødvig Kro & Badehotel fik ud af at deltage på kurset Kazuri Scandinavia i Hårlev: Gro

Læs mere

pension Kontorenten tredoblet i 2014 Pengene fra PKA gav et psykisk dyk Side 2 - tema om sum ved kritisk sygdom Side 6-11 Nummer 80 Januar 2014

pension Kontorenten tredoblet i 2014 Pengene fra PKA gav et psykisk dyk Side 2 - tema om sum ved kritisk sygdom Side 6-11 Nummer 80 Januar 2014 din pension Nummer 80 Januar 2014 Kontorenten tredoblet i 2014 Side 2 Pengene fra PKA gav et psykisk dyk - tema om sum ved kritisk sygdom Side 6-11 Din Pension nr. 80, januar 2014 et magasin for medlemmer

Læs mere

ITD Brancheorganisation for den danske vejgodstransport. ITD Årsrapport 2011 -

ITD Brancheorganisation for den danske vejgodstransport. ITD Årsrapport 2011 - 1 ITD Brancheorganisation for den danske vejgodstransport ITD Årsrapport 2011-2012 2 Der er hårdt brug for en langsigtet strategi, der har som målsætning at gøre transporterhvervet konkurrencedygtigt.

Læs mere

Manglende kort. Arbejdsmiljølov. Sygesamtaler. danske taxivognmænds arbejdsgiverforening. December 2010

Manglende kort. Arbejdsmiljølov. Sygesamtaler. danske taxivognmænds arbejdsgiverforening. December 2010 danske taxivognmænds arbejdsgiverforening Manglende kort Glemte at få fornyet førerkort og fik kæmpe bøde. Læs historien side 9. Arbejdsmiljølov Har du styr på din APV og din rygepolitik?. Læs hvordan

Læs mere

SOCIALT-ETISK REGNSKAB KUNDER MEDARBEJDERE LOKALE BORGERE

SOCIALT-ETISK REGNSKAB KUNDER MEDARBEJDERE LOKALE BORGERE Det har været særdeles opløftende at opleve dialogen med repræsentanterne for de tre interessentgrupper. Hans Erik Brønserud administrerende direktør SOCIALT-ETISK REGNSKAB KUNDER MEDARBEJDERE LOKALE BORGERE

Læs mere