Brejninggaard Efterskole Velkommen!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brejninggaard Efterskole 2015-2016 Velkommen!"

Transkript

1 Velkommen! Vi vil gerne byde alle elever og forældre velkommen til Brejninggaard Efterskole. Vi glæder os til samarbejdet om at skabe et godt og givtigt skoleår for alle, og håber, at vi med denne skolefolder kan give svar på nogle af de spørgsmål, der knytter sig til et år på Brejninggaard Efterskole. Folderen indeholder en lang række praktiske oplysninger til dig som elev i forbindelse med skoleåret Desuden findes en række gode råd om at være forældre til en efterskoleelev.

2 At gå på efterskole er et fælles projekt, som skal lykkes! Der skal være plads til, at hver eneste af jer får gode muligheder for at udleve jeres drømme og udvikle jer. Samtidig må det aldrig gå ud over jeres kammeraters drømme. På den måde er vi gensidigt afhængige af hinanden, fordi vi alle sammen skal have en plads på Brejninggaard. Vi er alle forskellige som mennesker, meget forskellige. Derfor vil I også opleve at blive behandlet forskelligt, ellers ville I jo blive ens. Det handler om at tro på, at vi alle er rundet af noget forskelligt og denne forskellighed kan bruges som én fælles styrke fællesskabet Brejninggaard ! At være med i kampen, og så alligevel stå på sidelinjen Det kan gøre ondt, når ens søn eller datter ringer hjem og er ked af det. Men det kan godt lade sig gøre at støtte barnet på afstand. Langt om længe har du afleveret dit barn på efterskolen. Nu er det bare at sætte sig i sofaen, smække benene op på bordet og nyde stilheden de næste 10 måneder. Ikke flere himmelvendte øjne, smækken med dørene eller skænderier om spisetider, der ikke bliver overholdt. Selv om det kan virke besnærende, at din til tider besværlige teenager skal være på efterskole i 10 måneder, er det stadig din opgave at støtte ham/hende - både når det går godt, og når han/hun længes hjem. Især i den første tid har han/hun brug for din støtte. Ellers risikerer du at have dit barn hjemme igen en måned senere. Men det kan være svært at sidde langt væk og forholde sig til de konflikter, ens barn løber ind i på efterskolen. Selvfølgelig bliver man usikker, når han/hun ringer og har det skidt og bare vil hjem. For hvad er det lige, der foregår på den skole? Er mit barn helt nede? Er lærerne opmærksomme på ham/hende? Prøver jeg nu at hjælpe ham/hende? Eller er han/hun bare træt? Den slags spørgsmål kan gøre ondt og få forældre til at føle sig magtesløse. Kommunikation er det, der skal til for at skabe tryghed mellem de voksne, og det gælder om at være åben fra første færd, lyder meldingen fra lærere og forstandere. - Ovenstående er et uddrag fra et særnummer af fagbladet Efterskolen.

3

4 Leveregler på Brejninggaard Efterskole For os er der tre gyldne regler for at undgå misforståede forventninger. Dialog, dialog, dialog. Ring til os og spørg, hellere en gang for meget end en gang for lidt. Ligesom et hjem har uskrevne regler og normer, der giver os dannelse og opdragelse, ønsker vi ikke på forhånd at lave en lang liste over de ting, som du som elev må og ikke må. Vi vil gerne møde dig med den positive tillid, der bygger på, at et ord er et ord. Vi forventer, at du møder os med samme indstilling og siger ja til det Brejninggaard står for! Der er dog regler, som ikke kan diskuteres Du skal sige JA til Brejninggaard Efterskole Ja til det hele! Du skal være en god kammerat overfor ansatte og elever Mobning tolereres ikke heller ikke på sociale medier Du skal møde til alle timer, måltider og arrangementer Brejninggaard Efterskole er røg og nikotinfri også for gæster! Det er ikke tilladt at være påvirket af, nyde eller besidde øl, spiritus, anden form for alkohol, euforiserende stoffer eller lignende, ligesom snifning af enhver art ikke er tilladt. Det er ligeledes ikke tilladt at nyde alkohol til og fra skole Der skal være ro på skolen imellem og Hvis vi oplever, at der ikke er respekt om disse regler kan det medføre, at vores samarbejde ophører. Til og fra skole I almindelige uger holder vi weekend fredag kl og alle er tilbage søndag senest kl Når du er tilbage, kommer du ind på lærerværelset, siger hej og krydser dig af, så vi ved du er hjemme. Du kan bruge scooter eller knallert, men kun til transport mellem skolen og dit hjem. Ved sygdom, forsinkelse eller andet fravær søndag aften, er det altid forældrene der ringer til skolens vagttelefon og orienterer aftenlæreren.

5 En ganske almindelig dag på Brejninggaard Efterskole Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Morgenmotion for alle Morgenmad Undervisning Pause Sang og fortælling/forstandertime/kontaktgruppetid Undervisning Middag Undervisning Pause Undervisning Rengøring Aftensmad Lektielæsning og stilletime Aftentid, aktiviteter og arrangementer På egen gang/hus På eget værelse og al elektronik er slukket Aftenlæreren siger godnat og tak for en god dag Elektrisk isenkram I køkkenet i hvert hus/gang er der opstillet en el-kedel og en toaster. Det betyder også, at der ikke må være elektrisk køkken-isenkram på værelserne! Erstatningspligt Vi håber, at du vil føle dig hjemme på Brejninggaard Efterskole og vi forventer, at du passer på stedet som var det dit eget det er det jo et år! Skulle skaden ske, skal man altid komme og sige det! Eleverne er erstatningspligtige overfor ødelagte ting og bortkomne nøgler. Skoletøj Hvis du ikke har prøvet skoletøj, vil dette ske umiddelbart efter ankomst. Alle vil derfor have modtaget deres skoletøj i løbet af de første tre uger. Skoletøjet er vores repræsentionstøj og må ikke bruges í værksteder eller praktisk arbejde.

6 Ugeskema Brejninggaard Efterskole

7 Forsikringsdækning Vi henstiller til, at alle undersøger, hvorledes eleven er forsikret på familiens bestående forsikringer, og vi anbefaler, at alle har en heltidsulykkes-forsikring, der omfatter personskader på eleven. Herudover anbefaler vi, at man har en privat familieforsikring - omfattende brand-, tyveri- og vandskadeforsikring på familiens egne ting. Fritagelse Vi giver ikke elever fri! Enhver fritagelse er alene forældrenes ansvar, og I støtter bedst skolearbejdet, efterskolelivet og jeres børn ved at have en konsekvent holdning. Meget fravær giver ikke et efterskoleliv! Vi forventer, at du har lavet dine lektier og møder fuldt forberedt efter eventuelt fravær. Du har selv ansvaret for at orientere dig om lektier, træning og andet for at kunne indgå i efterskolelivet på Brejninggaard. Vores holdning til fritagelse er, at det skal holdes på et absolut minimum, og vi opfordrer derfor alle forældre til at planlægge nødvendige tandlægebesøg m.v. i forbindelse med de weekender med tandlæge-fri der er indlagt i årskalenderen. Evt. ekstra fri aftales med kontoret i god tid. Ved sygdom og en eventuel fritagelse er det altid forældrene der kontakter skolen aldrig eleven selv! Kontaktlærer Du bliver ved ankomsten tilknyttet en kontaktgruppe med ca elever, og til denne kontaktgruppe er der tilknyttet en lærer. Kontaktlæreren er et naturligt bindeled mellem skolen og hjemmet. Kontaktlæreren kan kontaktes via mail. Kostpolitik Vi yder meget i vores hverdag på Brejninggard Efterskole. Derfor er maden en vigtig del af et ophold på Brejninggaard Efterskole. Vi spiser varieret og tilstræber sund kost. Der er hjemmebagt brød, frugt og varierede salater hver dag. Har man ønsker til maden, er man altid velkommen til at inspirere os!

8 Du skal være aktiv på Brejninggaard Efterskole Skal man lave gymnastik på Brejninggaard Efterskole? Svaret er et meget stort JA det skal du! Udover morgenløb og idræt i dit team har du dagligt obligatorisk gymnastik, der ender med en kæmpe fællesskabende opvisning, vi skal turnere med i foråret! Hvis du ikke får nok bevægelse her, kan du også spille fodbold, håndbold, springe, tumble, danse, lave TeamGym og meget andet. Hvis du bliver skadet, har skolen en fysioterapeut tilknyttet der kan give gode råd. En egentlig behandling skal gå gennem hjemmets egen læge! Huskeliste ved skolestart Et godt råd: Sæt navn i alt dit tøj og egendele. Glemt tøj bliver afleveret til genbrug flere gange i løbet af skoleåret. Vejledende huskeliste! Lagen til sengen, hovedpude, dyne, sengetæppe, sengelinned, vækkeur, håndklæder, bøjler, tøj (også gammelt tøj, der tåler at blive beskidt) Idrætstøj ude/inde/gymnastik/boldspil Badetøj Regntøj Løbesko og idrætssko uden sorte såler i idrætshallen Cykel. Der skal medbringes en cykel og cykelhjelm. Lad vær med at købe en ny cykel til efterskolen. Et år slider på den, men den skal være i lovpligtig stand og forsynet med lys og lås, og vi forventer, at den holdes i køreklar stand - hele året Lappegrej og cykelpumpe Skoletaske og pennalhus med tegnetrekant, vinkelmåler, passer, saks, kuglepen, blyant samt lommeregner Sygesikringsbevis gult og blåt Alle elever til 10. klasse medbringer en kopi af afgangsbevis (hvis du har aflagt folkeskolens afgangsprøve) og uddannelsesplan Denne afleveres ved tjek ind den 9. august. Sovepose og liggeunderlag (bruges til vores introtur) En personlig kop Hængelås til personlig skab (kan også købes på skolen) Vasketøjskurv Udstyr til din linje feks. instrument, fodboldstøvler og benskinner, arbejdstøj etc.

9 Køkkentjans og rengøring Hver dag året rundt er der elever, som hjælper i køkkenet med dagens måltider og klargøring af spisesalen. Desuden får hver elev tildelt et rengøringsområde på skolen, som rengøres hver dag. Eleverne rydder dagligt op på deres værelser og gange og gør disse hovedrent to gange om ugen. Lommepenge Skolen har en elevbank, som vi opfordrer alle til at bruge. Elevbanken er åben hver dag kl Elevbanken har ingen renter, til gengæld har den heller ingen gebyrer. Det er vores bedste mulighed for at hjælpe eleverne med at passe på pengene, da skolen ikke er ansvarlig for evt. tyverier fra værelserne. Lommepenge kan overføres til: Jyske Bank, HUSK ALTID: Elevens fulde navn på overførslen. Bemærk: Der kan gå én til to dage inden overførslen registreres på skolens elevbankkonto. PC Vi anbefaler, at du har egen bærbar computer med. Der stilles ikke store krav til ydeevne. Vi forventer alene, at den er til undervisningsbrug. Du skal ikke medbringe stationær computer! Din computer skal være opdateret, virusbeskyttet (f.eks. avg-free) og indeholde tekstbehandlings- og regneark-program (f.eks. word og excel). Vi anbefaler, at du altid gemmer dit skolearbejde online på f.eks. Googledrev eller i Dropbox. Skolen yder support på skolens installationer såsom printere og netværk, men ikke på elevcomputere. Ipad kan ikke erstatte en computer. Skolen har ordbogen.com til alle elever og ansatte. Internet Der er internet i alle undervisningsområder. Det internet du skal bruge hedder Elev og koden er Access4Me. Internettet er til os alle sammen og primært til undervisningsbrug. Det er ikke tilladt at downloade ulovlige filer, programmer, film eller musik man ikke har betalt for! Og ja internettet kan blive langsomt, så derfor skal du ikke spille online, streame eller lignende. Mobiler og tablets trækker også på nettet og derfor medbringes disse ikke i undervisningen medmindre andet er aftalt med den enkelte lærer.

10 Intranet og infoskærme Du kan altid se dit skema, ændringer i dagsprogram, materiale til din undervisning, lektier, beskeder og meget andet på vore intranet Viggo. Det er også her du kan skrive til lærere, kontor og dine medstuderende. Du kan logge på Viggo på computer, telefon og tablet Skriv dit elevnummer (forældre mailadresse) 3. Første adgangskode er voldgrav På vores info-skærme kan du også se dit skema og hurtige beskeder om aktiviteter og undervisning. Sangbøger Vi kommer til at synge meget, så du skal medbringe en højskole- og DGIsangbog, når du kommer. Disse kan købes på skolen og beløbet trækkes fra elevernes indmeldelsesgebyr. Sygdom Hvis du er syg, meddeler du det til Lisbeth i Spisesalen efter at du har været på morgentur og til morgenmad. Ved sygdom afleveres computeren og man er sengeliggende hele dagen uden gæster (for at mindske smitterisikoen). Vi sørger for, at du bliver tilset, din værelseskammerat sørger for at du får mad, og Lisbeth vurderer, om du har brug for læge. Vi forbeholder os altid ret til at sende dig hjem ved sygdom for at minimere smitterisikoen blandt elever og lærere. Telefon Kontakt til skolen sker på hovednummer Der er åbent fra kl på hverdage. I meget akutte situationer udenfor kontortid kan aftenlæreren træffes på hovednummer tryk 1 for vagttelefon. Mobiltelefon Eleverne må gerne medbringe mobiltelefon, da vi ser det som et naturligt arbejdsredskab i hverdagen. En mobiltelefon er aldrig synlig eller forstyrrende i fællesskabet på skolen. Mobiltelefonen bruges ikke i spisesalen, foredragssalen eller til undervisning (kan bruges i visse undervisningssituationer). Brug den naturligt og del dine fede oplevelser på Brejninggaard Efterskole med dine venner og familie derhjemme!

11 TV og Spilkonsoller Vi har en opholdsstue, hvor man kan følge med i verden udenfor skolen. Derfor skal du ikke medbringe eget TV eller spilkonsoller lad dem blive hjemme. Vask På Brejninggaard Efterskole har vi et vaskerum med adgang til vaskemaskiner og tørretumbler. Du er meget velkommen til at vaske og evt. tørre tøj - gå gerne sammen med andre om en vask! Værelset På Brejninggaard Efterskole bor drenge og piger på hver deres boområder. Pigerne bor på Borgen og mærker historiens sus, når de bevæger sig rundt på Borgens mange forskellige gange. Pigeværelserne varierer fra 2 til 6mandsværelser. Drengene bor i nyrenoverede huse overfor Borgen. Alle drenge bor på 4- mandsværelser med eget bad og toilet. På alle værelser har hver elev eget skrivebord, seng og skab. Der er muligt at aflåse dele af skabet med lille hængelås. (Kan købes på skolen). Husk at værelset deles med andre og du skal give plads til dine værelseskammerater! Respektér altid din værelseskammeraters ønske om plads og ro, men husk også at tage hinanden med ud på skolen, så ingen sidder alene. Brug gerne værksteder og haller Mange af jer er kun hos os et år og derfor vil vi gerne, at I får så meget ud af året som muligt! Vores springcenter, hal, musiklokale og værksteder er åben i fritid og weekender. For at dette kan lade sig gøre, skal man altid følge de helt specifikke retningslinjer, der gælder for lokalerne på Brejninggaard Efterskole. Retningslinjerne er opstillet for dig og dine medstuderendes sikkerhed og for at faciliteterne skal fungere hele året! Følg altid henstillinger fra dine medstuderende og ansatte!

12 Årskalender (med ret til ændringer)

13 Årskalender (med ret til ændringer)

14 Weekender De almindelige: De fleste weekender i skoleåret er almindelige weekender, hvor vi håber, at du vil blive på skolen! Hvis du vil hjem, har du fri fredag kl Du skal være tilbage på skolen søndag imellem kl og Hvis du er syg eller på anden måde forhindret, skal dine forældre ringe til skolens hovednummer (tryk 1 for vagttelefon) søndag aften mellem kl og 21.30, idet vagtlæreren ellers vil kontakte hjemmet, hvis du ikke møder ind. Private elevfester, der holdes uden for skolen i weekender og på fridage, har skolen intet med at gøre. Bliveweekender: Ud over de almindelige weekender vil der være et antal bliveweekender, hvor du skal være på skolen. Oversigten findes i årsplanen og er markeret med gul. Tandlæge-fri: I løbet af skoleåret er der cirka fem forlængede weekender, hvor du har fri enten fredagen før weekenden eller mandagen efter. Vi opfordrer stærkt til, at I får ordnet lægebesøg og lignende i forbindelse hermed. Weekendtilmeldingen sker senest mandag før weekenden. Tilmelder du dig en weekend, er det hele weekenden fra fredag til søndag. Øjeblikke du aldrig glemmer At holde efterskole handler også om at lære de unge mennesker om det bedste i deres liv. Vi skal stimulere nysgerrigheden for morgendagen, og vi vil gerne stimulere til, at man som menneske kan gøre en forskel. Med andre ord: Det er umagen værd at gøre sig umage med sit liv. Vi vil gerne signalere, hvor vigtigt det er at blive pilot i sit eget liv og stræbe efter sin fremtid. At gøre sig tanker om, hvad man holder af hvad man håber på hvad man frygter hvad man tror eller ikke tror, er ikke kun til gavn for sig selv, men også for andre. Vi glæder os til at gøre os umage med skoleåret 2015/16 og sammen med dig få øjeblikke vi aldrig glemmer! Velkommen til Brejninggaard Efterskole!

15

16 Vi glæder os til at se jer alle søndag den 9. august! 2. års-elever kl års-elever kl Besøg vore webshop på med kodeordet brejninggaard

Skoleinfo 2015-16 Ryslinge Efterskole. Velkommen!

Skoleinfo 2015-16 Ryslinge Efterskole. Velkommen! Velkommen! Vi vil gerne byde alle elever og forældre velkommen til Ryslinge Efterskole. Vi ser frem til samarbejdet om at skabe et godt skoleår for alle, og vi håber, at vi med denne skolefolder kan give

Læs mere

FORÆLDREFOLDER 2013-14

FORÆLDREFOLDER 2013-14 FORÆLDREFOLDER 2013-14 Gode og nyttige oplysninger for forældre. Faaborgegnens Efterskole udgiver hvert år en folder til nybagte efterskoleforældre. Folderen indeholder en lang række praktiske oplysninger

Læs mere

Skoleåret starter søndag den 9. august 2015. Program for 1. dag:

Skoleåret starter søndag den 9. august 2015. Program for 1. dag: INFO- hæfte 2015/16 Skoleåret starter søndag den 9. august 2015 Program for 1. dag: 14.00-15.00: Eleverne ankommer Indkvartering 15.15: Velkomst i hallen Kaffe 17.00: Afsked med forældrene Ved ankomsten

Læs mere

INFORMATIONSHÆFTE FOR FEMMØLLER EFTERSKOLE 2014/2015

INFORMATIONSHÆFTE FOR FEMMØLLER EFTERSKOLE 2014/2015 INFORMATIONSHÆFTE FOR FEMMØLLER EFTERSKOLE 2014/2015 Skolens adresse, telefonnumre og e-mail: FEMMØLLER EFTERSKOLE Molsvej 137 8400 Ebeltoft Telefon: 8636 2400 E-mail: fe@femmoeller.dk (kontor) E-mail:

Læs mere

TJELE ABC. Kontortid: se hjemmesiden

TJELE ABC. Kontortid: se hjemmesiden TJELE ABC Oplysninger om skolen Tjele Efterskole, Skolevej 2, Hammershøj, 8830 Tjele Tlf.nr. 86 45 12 11 E-mail: info@tjeleefterskole.dk Hjemmeside: www.tjeleefterskole.dk Kontortid: se hjemmesiden Her

Læs mere

Håndbog. Askov Efterskole

Håndbog. Askov Efterskole Håndbog Askov Efterskole Kære kommende elev! Vi byder dig og din familie velkommen til Askov Efterskole. Vi håber, at du får et rigtig godt år her hos os. Når man lever tæt sammen med mange mennesker i

Læs mere

Håndbog for forældre og elever

Håndbog for forældre og elever Håndbog for forældre og elever Sydvestjyllands Efterskole Årgang 2014/15 Håndbog for elever på Sydvestjyllands Efterskole Velkommen på Sydvestjyllands Efterskole. Til en levende skole med et levende fællesskab

Læs mere

Infofolder Frøstruphave Efterskole 2013-2014

Infofolder Frøstruphave Efterskole 2013-2014 Infofolder Frøstruphave Efterskole 2013-2014 Til alle elever på Frøstruphave Efterskole i skoleåret 2013-14 og deres forældre. Når et nyt elevhold begynder, og en ny stor flok unge flytter ind på vores

Læs mere

Håndbog for Vejle Idrætsefterskole elevhold 2012/13. vies.dk. Velkommen til. - En håndbog for kommende elever og forældre!

Håndbog for Vejle Idrætsefterskole elevhold 2012/13. vies.dk. Velkommen til. - En håndbog for kommende elever og forældre! Velkommen til - En håndbog for kommende elever og forældre! 1. udgave 2012 Kære elever og forældre! Vi ses på Vejle Idrætsefterskole søndag den 5. august 2012 Hermed en kort orientering som forhåbentlig

Læs mere

Husorden 2015 16. 1. Generelle regler. 2. Praktiske informationer og særlige regler

Husorden 2015 16. 1. Generelle regler. 2. Praktiske informationer og særlige regler Husorden 2015 16 På Sædding Efterskole har vi nogle regler og rutiner, som vi ønsker at leve efter. Vi har ikke regler for alting, for det ønsker vi ikke. Reglerne fortæller dig fx ikke noget om, hvorvidt

Læs mere

Sådan virker din efterskole

Sådan virker din efterskole Sådan virker din efterskole Orientering til elever og forældre. Skoleåret 2014-15 Alle nye elever møder søndag d. 17. august mellem kl. 13.30 og 14.00. Først er der indkvartering og en lille rundtur på

Læs mere

Elbæk Efterskole. Skoleåret 2014 2015

Elbæk Efterskole. Skoleåret 2014 2015 Elbæk Efterskole Skoleåret 2014 2015 Tlf: 7566 9057 (man. tors. 8:30-14:30, fre. 8:30-13:00) Mobil: 2014 9057 (17:30 7:30) Mail: info@elbaekefterskole.dk 1 Denne mappe er til vejledning for dig og dine

Læs mere

RÅD OG VINK ELEVHOLD 2015/2016

RÅD OG VINK ELEVHOLD 2015/2016 RÅD OG VINK ELEVHOLD 2015/2016 INDHOLD VELKOMMEN TIL VESTSJÆLLANDS IDRÆTSEFTERSKOLE... 4 Sådan bliver du helt klar... 4 Regler... 5 Kontakt til skolen... 6 ForældreIntra... 6 Efternyt... 6 Medbringelisten...

Læs mere

Orientering til elever og forældre. Skoleåret 2015-16

Orientering til elever og forældre. Skoleåret 2015-16 Orientering til elever og forældre. Skoleåret 2015-16 Alle nye elever møder søndag d. 9. august mellem kl. 13.30 og 14.00. Først er der indkvartering og en lille rundtur på skolen. Klokken 14.30 mødes

Læs mere

Ankomstdag d. 9. August

Ankomstdag d. 9. August Kære forældre og elever på Efterskolen Epos årgang 1! Vi glæder os meget til snart at byde jer velkommen til den officielle åbning af Efterskolen Epos d. 9. August. Herunder er en række praktiske informationer

Læs mere

Ankomstdag d. 9. August

Ankomstdag d. 9. August Kære forældre og elever på Efterskolen Epos årgang 1! Vi glæder os meget til snart at byde jer velkommen til den officielle åbning af Efterskolen Epos d. 9. August. Herunder er en række praktiske informationer

Læs mere

Det er mig en stor glæde at præsentere dig for MARIAGER EFTERSKOLEs Infomappe.

Det er mig en stor glæde at præsentere dig for MARIAGER EFTERSKOLEs Infomappe. 1 GENEREL INFORMATION SKOLEÅRET 2014/2015 Kære kommende elev! Det er mig en stor glæde at præsentere dig for MARIAGER EFTERSKOLEs Infomappe. På side 2 til 3 beskrives skolens vision og værdier. Visionen

Læs mere

INFORMATIONSHÆFTE SKOLEÅRET

INFORMATIONSHÆFTE SKOLEÅRET INFORMATIONSHÆFTE SKOLEÅRET 2013 / 2014 Skolens personale Ledelse Heine Boe Anders Iburg Andersen Lærere Anders Filtenborg Spliid Dan Søndergaard Fia Maria Hjortshøj Glahn Helle Sikjær Pedersen Katja Maria

Læs mere

Søndag, den 8. august 2010 kl. 13.30

Søndag, den 8. august 2010 kl. 13.30 Kære kommende elev Du bedes læse dette Sommerbrev 2010 grundigt igennem. Selv om informationerne muligvis ikke er nye, er det vigtigt at få repeteret indholdet. Medbring sommerbrevet på første skoledag,

Læs mere

Praktiske oplysninger om skoleåret 2014-15 BLIV EN DEL AF NOGET STORT - TAG PÅ GUDENAADALENS EFTERSKOLE

Praktiske oplysninger om skoleåret 2014-15 BLIV EN DEL AF NOGET STORT - TAG PÅ GUDENAADALENS EFTERSKOLE Praktiske oplysninger om skoleåret 2014-15 BLIV EN DEL AF NOGET STORT - TAG PÅ GUDENAADALENS EFTERSKOLE Praktiske oplysninger skoleåret 2014-15 Skolens adresse Gudenaadalens Efterskole Hovedgaden 2 8860

Læs mere

mandag den 12. august

mandag den 12. august Velkommen til Pederstrup Efterskole. Stedet der skal danne rammen om din skole og dit hjem de næste 42 uger. Mange af jer vinker farvel til jeres folkeskole. Nogle af jer skal starte på skolen for anden

Læs mere

Infofolder Frøstruphave E erskole 2015-2016

Infofolder Frøstruphave E erskole 2015-2016 Infofolder Frøstruphave E erskole 2015-2016 Til alle elever på Frøstruphave Eerskole i skoleåret 2015-16 og deres forældre Når et nyt elevhold begynder, og en ny stor flok unge fly!er ind på vores skole,

Læs mere

REC info 2015-16. Seminarievej 23 9681 Ranum Danmark T: +45 9666 4400 E: info@ranumefterskole.dk www.ranumefterskole.

REC info 2015-16. Seminarievej 23 9681 Ranum Danmark T: +45 9666 4400 E: info@ranumefterskole.dk www.ranumefterskole. REC info 2015-16 Seminarievej 23 9681 Ranum Danmark T: +45 9666 4400 E: info@ranumefterskole.dk www.ranumefterskole.dk CVR 27763227 1 Kære elever og forældre! I dette hæfte har vi samlet en række praktiske

Læs mere

Rønde Efterskole 2015/2016 Vigtige informationer i forbindelse med dit ophold

Rønde Efterskole 2015/2016 Vigtige informationer i forbindelse med dit ophold Rønde Efterskole 2015/2016 Vigtige informationer i forbindelse med dit ophold I alfabetisk rækkefølge: Aftale med Sport 1 i Rønde Vi har i indeværende skoleår lavet en aftale med Sport 1 i Rønde om leverance

Læs mere

INFORMATIONSHÆFTE SKOLEÅRET

INFORMATIONSHÆFTE SKOLEÅRET INFORMATIONSHÆFTE SKOLEÅRET 2014 / 2015 Skolens personale Ledelse Heine Boe Anders Iburg Andersen Lærere Anders Filtenborg Spliid Dan Søndergaard Fia Maria Hjortshøj Glahn Helle Sikjær Pedersen Klaus Lorenzen

Læs mere

Elev- og Forældremagasin 2015-16

Elev- og Forældremagasin 2015-16 Elev- og Forældremagasin 2015-16 ADRESSE- OG TELEFONLISTE Skolen: Forstander : Viceforstander: Forretningsfører : Formand for Skolebestyrelsen: Formand for Skolekredsen: Formand for Venneskræsen: Runegårdsalle

Læs mere

Dette skal ske direkte til skolens sekretær Bitten Carl pr. E- mail: slottet@nordborg- slot.dk

Dette skal ske direkte til skolens sekretær Bitten Carl pr. E- mail: slottet@nordborg- slot.dk 1 Forældrenes ABC... - Skoleåret 2015/16 Cykler Eleverne har ved skolestart mulighed for at medbringe en cykel. Det er elevernes eget ansvar at sørge for at cyklerne er driftsikre - og skal således selv

Læs mere

INFo INFOHÆft INFOHÆFTET 2013 INFOHÆF INFO

INFo INFOHÆft INFOHÆFTET 2013 INFOHÆF INFO Velkommen til en oplevelse for livet! Fælleskabet er stærkt vanedannende! Vi vægter gensidig tillid højt! INFo INFOHÆft INFOHÆFTET 2013 INFOHÆF INFO Vi håber, at så mange som muligt har lyst til at blive

Læs mere

Informationshæfte skoleåret 2014/15

Informationshæfte skoleåret 2014/15 Informationshæfte skoleåret 2014/15 tilhører: gældende fra 1. august 2014 Gl. Skamlingvej 1 6093 Sjølund Tlf. 75 57 40 26 kontor@skamling.dk www.skamling.dk 1 Skolens historie 1903-1916 Højskole 1916-1954

Læs mere

Velkommen til elever og forældre. Søndag d. 9. august 2015 VELKOMMEN TIL SYDFYNS FRI FAGSKOLE SKOLEÅRET 2015/2016

Velkommen til elever og forældre. Søndag d. 9. august 2015 VELKOMMEN TIL SYDFYNS FRI FAGSKOLE SKOLEÅRET 2015/2016 VELKOMMEN TIL SYDFYNS FRI FAGSKOLE SKOLEÅRET 2015/2016 Velkommen til elever og forældre Søndag d. 9. august 2015 Kl. 15.00 Kl. 16.00 Kl. 17.00 Ankomst og indkvartering Kaffe, velkomst og præsentation af

Læs mere