WORKSHOPS TIL TEMADAGEN. Angiv i spørgeskemaet i Ludus, hvilke 5 workshops du helst vil være med i.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "WORKSHOPS TIL TEMADAGEN. Angiv i spørgeskemaet i Ludus, hvilke 5 workshops du helst vil være med i."

Transkript

1 WORKSHOPS TIL TEMADAGEN Angiv i spørgeskemaet i Ludus, hvilke 5 workshops du helst vil være med i. Atomvåben (kort workshop) Hvorfor er Atomvåbnet et grænseoverskridende våben, og hvordan skal et sådan våben håndteres fx hvis det falder i forkerte hænder. Bodymod (kort workshop) Behovet for at performe sin egen identitet er i høj grad i fokus blandt nutidens unge. Vi vil sætte fokus på hvordan dette kan gøres gennem udsmykning og modifikationer af den menneskelige krop. Den grønne cykel (lang workshop) Hvordan kan en grøn cykel og koranrecitation blive symbol på frigørelse og oprør? Dette giver filmen Den grønne cykel et kvalificeret bud på: Den giver på sin helt egen måde et indblik i en meget lukket verden, hvor kvinder ikke må vise ansigtet offentligt eller køre bil, og hvor uddannelse og job kun er en mulighed med tilladelse fra en mandlig værge. Den er desuden instrueret af den saudiarabiske kvinde Haifaa Al-Mansour i et land, hvor biografer har været lukket land siden 1970 erne. Vi skal se filmen i Øst for Paradis. Det koster 30 kr pr. person. Flashmob (lang workshop) Vil du bryde egne grænser ved at lave noget, du aldrig har lavet før, foran nogen du aldrig har mødt før? Vil du bryde samfundets grænser og normer? Så kom og vær med til at opfinde og udføre en flashmob! Friluftsliv (lang workshop) Du skal tidligt op,gå langt,forcere en iskold strøm og udfordre din højdeskræk. Og du får ikke andet at spise end det du selv kan finde i naturen og selv slå ihjel. Og så skal du ovenikøbet selv betale! (50kr pr mand til leje af udstyr). Grænsebrydende musik (lang workshop) Har du lyst at skubbe til musikkens grænser, f.eks. udfordre form, harmonik, melodik, instrumentation -ja måske musikbegrebet i det hele taget, så send gerne dine ideer til os, så vi kan gøre os tanker om, hvordan vi organiserer os på dagen, og sammen får skabt noget musik der overskrider grænser.

2 Illusioner (kort workshop) Når vi ser på noget, er det vi opfatter en kombination af de input som vores sanser modtager og den måde vi bearbejder disse sanseinput på. Vi ser derfor ikke verden omkring os, som den er i sig selv, men altid gennem et psykologisk filter af vores tidligere oplevelser og medfødte egenskaber. Vi kan blive bevidste om vores psykologiske filter ved at studere visuelle illusioner - ofte kaldet synsbedrag. I denne workshop vil vi arbejde med hvordan disse illusioner virker. Først vil jeg fortælle noget generelt om hvad illusioner er og hvordan de fungerer. Derefter vil vi opbygge og opleve forskellige optiske bedrag. I får bl.a. mulighed for at bygge en figur der ligger på gulvet, men som ser ud som om den er rumlig og rejser sig op fra gulvet. Denne slags kaldes en Anamorfose (se billedet nedenfor og youtube linket ). Endelig vil vi i fællesskab diskutere forholdet mellem det vi oplever og de sanseindtryk vi modtager. I den forbindelse vil vi trække paralleller til den måde moderne fysik forholder sig til verden på. Improvisationsteater (kort workshop) Hvordan føles det at stå på scenen og ikke vide, hvad der sker eller kommer til at ske, at slippe kontrol og følge med? Forskellige lege og øvelser, som vi finder på sammen eller enkeltvis og prøver af. Innovation (lang workshop) Workshoppen er en kreativ gruppe-proces, hvor du og dine gruppemedlemmer arbejder jer frem mod en innovativ løsning på et problem. Processen styres ved hjælp af Index:Awards prisvindende procesmetode, hvor både din kreative sider og dine analytiske sider kommer i spil. På workshoppen vil du kort blive introduceret til en definition af begrebet innovation, forskellige typer og former for innovation før vi begynder på en sjov, aktiv, fysisk, kreativ, hjernevridene gruppe-proces hen imod jeres geniale og innovative løsning. Karaokebar (kort workshop) Kom og vær med til at lave en karaokebar. Klasselokalet en begrænsning for læring? (lang workshop) Hvorfor sidder man på række, når man har fysik? Hvorfor har biologilæreren et kateder, mens dansklæreren må nøjes med et lille bord til sin computer. Hvorfor sidder man i grupper i historietimerne? I denne workshop vil vi beskæftige os med klasselokalet som ramme om undervisning og læreprocesser. Vi vil diskutere, hvilken betydning klasselokalets indretning har for måden hvorpå I bliver undervist - for forholdet mellem lærer og elev. Kan man bryde grænserne for klasseværelset? Og hvorfor skulle man det? Det skal I prøve at komme med bud på. I skal også udforme et forslag til, hvordan man burde indrette klasselokalerne på ÅSG.

3 Lev en dag som en stoiker (kort workshop) Er din hverdag fyldt med stress? Ønsker du færre bekymringer og mere balance? Prøv 'Lev en dag som en stoiker' - bliv din egen coach og flyt dine indre grænser - mere end 2000 års erfaring bag konceptet! Løb en halvmarathon (kort workshop) Vi vil have fokus på hvad der skal til for at overvinde sig selv til at løbe et halvmarathon. Herunder vil vi sammem med jer diskutere opbygningen af forskellige træningsprogrammer, hvilken påvirkning der sker på kroppen og relatere det til ekstremsport. Vi afslutter med en løbetur, så træningen bliver skudt igang. Mjød (lang workshop) Mjød var vikingernes hedvin, smagen kan ofte sammenlignes med Sherry. Den laves af honning, vand og gær, evt. tilsat blomster, bær eller frugt. På denne dag vil vi få en introduktion til bryggeriet Mjødgård, og til hvilke udfordringer der er forbundet med mjødbrygning. Derefter prøver vi eksperimentelt at løse et af Mjødgårds store problemer. Så kom og bryd grænsen for, hvad der kan nåes med innovative idéer. Molekylær gastronomi (kort workshop) Molekylær gastronomi er en videnskabelig leg med vore sanser og maden, vi spiser. Derfor starter workshoppen med nogle simple men interessante forsøg til at vise, hvordan vi i virkeligheden oplever maden. Så skal vi afprøve nogle teknikker, man bruger i den molekylære gastronomi, og ideer om, hvordan man sammensætter maden, så de forskellige ingrediensers smag på overraskende vis understøtter hinanden. Resultaterne skulle gerne blive både appetitlige, sanselige, overraskende og velsmagende - og så mangfoldige, at vi kan uddele smagsprøver. Nak og æd en høne (lang workshop) Nak og æd en høne. Lav din mad helt fra grunden.fire grupper á fire personer får hver en levende høne og indgår i en konkurrence om hvilken af de fire grupper der laver den lækreste ret, og vinder titlen som ÅSG s Michelin kokke. Efter aflivning af hønen, ser vi på hvordan den er opbygget. Herefter skal hønen plukkes, tilberedes og spises. Kom gerne med forslag til opskrifter. Nanoscience (kort workshop) Nanosience og nanoteknologi beskæftiger sig med fysiske, kemiske og biologiske processer på atomernes og molekylernes længdeskala ( nm). På denne længdeskala opbrydes de almindelige faggrænser mellem de naturvidenskabelige fag. Det ultimative mål indenfor nanoteknologien er at skabe, manipulere og bruge materialer, komponenter og systemer som pga. deres lille størrelse har nye egenskaber. Vi vil i denne workshop både give en kort introduktion til området og arbejde med det eksperimentelt.

4 Parkour (lang workshop) Hvordan kan vi lave en udendørs Parkour/forhindringsbane/motionsbane med indbyggede grænseoverskridelser på ÅSG Politisk ukorrekthed (kort workshop) Vi skal debattere emner, som normalt ikke debatteres i medierne. Kom gerne med nogle forslag, så udvælger vi nogle. Pussy Riot sang (lang workshop) Vær med til at lave den næste Pussy Riot sang Rul en marathon på inlinere (lang workshop) 42,195 km non-stop på Brabrandstierne. Forudsætninger: alm god form og man skal have prøvet at rulle på inlinere før (bare lidt) Skønhedsidealer og plastikkirurgi (kort workshop) Workshoppen vil komme omkring skønhedidealer fra antikken og op til i dag, brug af skønhedsoperationer, makeup, tøj, tatoveringer, frisurer, smykker m.v. i dag og op gennem tiderne, hvor går grænsen? hvornår har brugen af kunstige hjælpemidler en postiv effekt og hvornår en negativ effekt Sædelighedscensur (kort workshop) Forfattere har siden tidernes morgen skrevet skønlitterære tekster med et seksuelt indhold, men talrige eksempler i både dansk og i særdeleshed udenlandsk litteraturhistorie viser, at enkelte forfattere har brudt grænserne for, hvad man i tiden har anset for at være socialt acceptabelt. For hvornår bliver skønlitteratur til pornografi? Tortur (kort workshop) Vi skal arbejde med tortur i forskellige former, hvorfor det bruges og med hvilken effekt osv. I kan selv være med til at formulere ønskerne. Tør du tale til en større flok? (lang workshop) Gennem øvelser og rollespil træner vi evnen og modet til at stå frem og tale til en større flok. Det kunne være i klassen, på månedsmødet eller til søsters konfirmation.

5 Udspring (kort workshop) Udspring fra vippe og tårn. Kom og lav et spring du ikke har kunnet eller turdet før. Ulækker mad (kort workshop) Har du mod på at udfordre dine smagsløg og eksperimentere med grænser? Vil du prøve en anderledes kulinarisk oplevelse? Meld dig til denne workshop og få både gode og dårlige idéer til madpakken, eller når festen engang er gået kold. OBS: Denne workshop er ikke for kræsne gastronomer og sarte sjæle. Grænser bliver brudt. Vi bytter køn (lang workshop) Vi ser to dokumentarudsendelser. Den første handler om de nyeste videnskabeligt dokumenterede kønsforskelle her aflives gamle myter, og nye sandheder opdages. Den anden dokumentar handler om en ung mand og en ung kvinde, som bytter køn i tre dage for at opleve verden med andre øjne en meget grænseoverskridende oplevelse for begge. Herefter vil elever fra ét af skolens psykologihold sætte gang i nogle grænseoverskridende, praktiske bytte-køn-øvelser. Werner Herzogs "GRIZZLY MAN" (lang workshop) Dokumentarfilmen Grizzly Man drejer sig om en ung mand, der forsøger at leve som de bjørne, som han sommer efter sommer tager til Alaska for at filme. Det er en film om grænsen mellem dyr og menneske - og om hvad der sker, hvis man forsøger at krydse den. Diskussionen af filmen vil blive suppleret med klip fra andre film og naturprogrammer. Yoga og meditation (lang workshop) Yoga og meditation. Introduktion til ashtangayoga og meditationsøvelser

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

Pjece til forældre. Lyst til at lære. - Sådan lærer dit barn

Pjece til forældre. Lyst til at lære. - Sådan lærer dit barn Pjece til forældre Lyst til at lære - Sådan lærer dit barn Kære forælder Udgivet af: Aarhus Kommune Børn og Unge Pædagogisk Afdeling Udgivet: Første udgave, januar 2011 Copyright: Aarhus Kommune Børn og

Læs mere

DET DIDAKTISKE GRUNDLAG FOR UNDERVISNING MED DEN KREATIVE PLATFORM

DET DIDAKTISKE GRUNDLAG FOR UNDERVISNING MED DEN KREATIVE PLATFORM DET DIDAKTISKE GRUNDLAG FOR UNDERVISNING MED DEN KREATIVE PLATFORM Indhold 2 Indledning 3 De Styrende principper for Den Kreative Platform 5 Princip 1: Horisontal Tænkning 14 Princip 2: Ingen Bedømmelse

Læs mere

Ressourcen: Projektstyring

Ressourcen: Projektstyring Ressourcen: Projektstyring Indhold Denne ressource giver konkrete redskaber til at lede et projekt, stort eller lille. Redskaber, der kan gøre planlægningsprocessen overskuelig og konstruktiv, og som hjælper

Læs mere

Skab dig i fælleskabet -timen

Skab dig i fælleskabet -timen Skab dig i fælleskabet -timen Side 1 af 25 Forord: Undervisningsforløbet: Skab dig i fællesskabet-timen er vores udgave af klassens time. Først og fremmest er det meningen, at disse undervisningsforløb

Læs mere

Pige. Kærlighed. Årstid: Hele året

Pige. Kærlighed. Årstid: Hele året Pige Kærlighed Målgruppe: Seniorspejdere Årstid: Hele året Varighed: 4 trin + et engagement Kærlighed - niveau 4 - trin for trin En stor del af en piges hverdag og tanker handler om kærlighed. Det kan

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

Mellemtrin. Verdens bedste skole

Mellemtrin. Verdens bedste skole Verdens bedste skole Verdens bedste skole Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Hvad er en opfindelse/ innovation? Verdens bedste skole - idéfasen Verdens bedste skole - udvikling Verdens bedste

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING TIL UNDERVISNINGSFORLØBET COOL UDEN RØG

LÆRERVEJLEDNING TIL UNDERVISNINGSFORLØBET COOL UDEN RØG LÆRERVEJLEDNING TIL UNDERVISNINGSFORLØBET COOL UDEN RØG undervisningsforløbet Cool Uden Røg Formål Cool Uden Røg er et undervisningsforløb om rygning, identitet og selviscenesættelse. Formålet med forløbet

Læs mere

INNOVATIVE AKTIVITETER. For produktivitet i møder og undervisningssituationer. Af PS4 A/S

INNOVATIVE AKTIVITETER. For produktivitet i møder og undervisningssituationer. Af PS4 A/S INNOVATIVE AKTIVITETER For produktivitet i møder og undervisningssituationer Af PS4 A/S Indhold Indhold... 1 Forord... 2 1. Introduktion... 3 2. 2 sande og 1 falsk... 5 3. Accept og respekt... 6 4. Aktiv

Læs mere

9-Lad os tale om penge.

9-Lad os tale om penge. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 9-Lad os tale om penge. Kvinder og mænd har bekymret sig om penge

Læs mere

STUDIERETNINGER GRIBSKOV GYMNASIUM 2014-2017

STUDIERETNINGER GRIBSKOV GYMNASIUM 2014-2017 STUDIERETNINGER GRIBSKOV GYMNASIUM 2014-2017 VELKOMMEN TIL GRIBSKOV GYMNASIUM DIT LOKALE GLOBALE GYMNASIUM! Du skal snart vælge ungdomsuddannelse. Det er et vigtigt valg! Hvis du vælger Gribskov Gymnasium,

Læs mere

SÆT SPot på homofobi med din klasse

SÆT SPot på homofobi med din klasse AMNESTY INTERACTIVE SÆT SPot på homofobi med din klasse Redigeret og udarbejdet af: Amnesty International Karen Ewers Udgivet: 2012 Amnesty International Gammeltorv 8, 5. sal 1457 København K Tlf. 33 45

Læs mere

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper.

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper. Intro Dette emne sætter fokus på: etik på mobil og internet. etik i forhold til billeder og det skrevne ord. Formål Med udbredelsen af internettet er mobningen blevet digital og kan foregå 24 timer i døgnet

Læs mere

idé og udvælgelse KORT 1 KORT 2

idé og udvælgelse KORT 1 KORT 2 IDÉ OG UDVÆLGELSE idé og udvælgelse I skal nu arbejde videre med jeres problemstiling. Det første I skal gøre for at finde en løsning på jeres problem er at få en masse idéer. Det gør I bedst ved at lave

Læs mere

What doesn t kill you makes you stronger. Jamilas historie

What doesn t kill you makes you stronger. Jamilas historie 1 What doesn t kill you makes you stronger. Jamilas historie Nøgleord: Identitet, LGBT, ligebehandling, normer Indhold Øvelsen handler om identitet, normer og multidiskrimination. Den tager udgangspunkt

Læs mere

praktisk-musiske fag

praktisk-musiske fag Velkommen til samarbejde Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Glæden ved at SKABE OG FORME om de praktisk-musiske fag i skolen Tekst af Niels Rebsdorf, Karen Sandager og Jørgen Mogensen AKTIVE FORÆLDRE

Læs mere

Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere

Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere Kære studenter årgang 2015 I dag er en festdag! I den sidste uges tid har skolen summet af liv: spænding, nervøsitet inden sidste

Læs mere

Den Kreative Platform Uhæmmet anvendelse af viden fra børnehaven til arbejdspladsen. Af Christian Byrge, AAU

Den Kreative Platform Uhæmmet anvendelse af viden fra børnehaven til arbejdspladsen. Af Christian Byrge, AAU Den Kreative Platform Uhæmmet anvendelse af viden fra børnehaven til arbejdspladsen Af Christian Byrge, AAU Forord Dette er en bog om hvordan vi konkret kan få mere kreativitet i uddannelses og arbejdslivet.

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Alessia Fabbro Elisabeth Frankus Carina Kekäle Diane Lawson

Alessia Fabbro Elisabeth Frankus Carina Kekäle Diane Lawson Øvelseshæfte Alessia Fabbro Elisabeth Frankus Carina Kekäle Diane Lawson Bodil Mygind Madsen Ines Polzin Maren Satke Irina Stanciu Niels Christian F. Vestergaard Sabine Wiemann Denne publikation er et

Læs mere

SPECIALER. Mødetid: 8.15 15.00

SPECIALER. Mødetid: 8.15 15.00 SPECIALEKATALOG 2015 SPECIALER Efter basisperiode 3 er det tid til at fordybe sig i et specialefag. Specialeperioden finder sted i ugerne 12 og 13, og eleverne i 7., 8. og 9. klasse skal sammen med primærlærerne

Læs mere

Bilag H: Transskription af interview d. 14. december 2011

Bilag H: Transskription af interview d. 14. december 2011 : Transskription af interview d. 14. december 2011 Interviewer (I) 5 Respondent (R) Bemærk: de tre elever benævnes i interviewet som respondent 1 (R1), respondent 2 (R2) og respondent 3 (R3). I 1: jeg

Læs mere

Kære Golfer, Jeg ønsker dig fremgang og fornøjelse med din golf. Finn Havaleschka

Kære Golfer, Jeg ønsker dig fremgang og fornøjelse med din golf. Finn Havaleschka En Introduktion Kære Golfer, Vi ved alle, at det ikke kun er din fysik og dit tekniske niveau, der bestemmer hvor langt du kan nå med din golf. Det handler i lige så høj grad om din evne til at spille

Læs mere

Eksamen. Få kontrol over eksamensangsten lær at tackle eksamenen og forventningerne på en ny måde

Eksamen. Få kontrol over eksamensangsten lær at tackle eksamenen og forventningerne på en ny måde Eksamen Få kontrol over eksamensangsten lær at tackle eksamenen og forventningerne på en ny måde Indhold å kontrol over eksamensangsten lær at tackle eksamen og forventningerne på en ny måde Forord...

Læs mere

VALGFAGSKATALOG. Indholdsfortegnelse. Uddrag af BEK 834 af 27/06/2013

VALGFAGSKATALOG. Indholdsfortegnelse. Uddrag af BEK 834 af 27/06/2013 VALGFAGSKATALOG sfortegnelse Uddrag af BEK 834 af 27/06/2013... 1 Studietur... 2 Drama... 3 Naturfag... 4 Æstetik og kreativitet... 5 Kost og motion... 6 Mindfulness... 7 Psykisk førstehjælp... 9 Vildmarksliv...

Læs mere

De seks frygte mennesker hader forandring

De seks frygte mennesker hader forandring Af Soulaima Gourani #SoulaimaGourani www.soulaima.com De seks frygte mennesker hader forandring Du er lige blevet bedt af mig på dagens foredrag om at være mere nytænkende, kreativ og modig. Meget tyder

Læs mere

Beskrivelse af undervisningsmodellen Faglig læring pa Den Kreative Platform Søren Hansen, Aalborg universitet

Beskrivelse af undervisningsmodellen Faglig læring pa Den Kreative Platform Søren Hansen, Aalborg universitet Beskrivelse af undervisningsmodellen Faglig læring pa Den Kreative Platform Søren Hansen, Aalborg universitet I en ny pædagogisk model fra Aalborg universitet tilrettelægges den faglige undervisning som

Læs mere

Valgfagskatalog. Fårvang Skole 2014-2015

Valgfagskatalog. Fårvang Skole 2014-2015 Valgfagskatalog Fårvang Skole 2014-2015 Kære elever i kommende 7. 9. årgang (og deres forældre) I dette katalog kan I læse om de valgfag, I kan vælge på Fårvang Skole. Valgfagene er ikke ordnet i nogen

Læs mere

Teenagere og alkohol November 2003

Teenagere og alkohol November 2003 Teenagere og alkohol November 2003 1. FORORD... 3 2. RESUME... 4 3. TEENAGEKULTUR OG ALKOHOL... 5 AT SKABE SIN EGEN HISTORIE - IDENTITET...5 VENNER OG FORÆLDRE...5 MEDIERNES ROLLE...5 USIKKERHED...5 RAPPORTENS

Læs mere