Orienteringsmøde I nyt dagpengesystem

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Orienteringsmøde I nyt dagpengesystem"

Transkript

1 Orienteringsmøde I nyt dagpengesystem D. 28. januar 2016 AK-Samvirke

2 Dagsorden 1. Orientering om fælles tællere i det nye dagpengesystem. 2. Orientering om igangsættelsen af arbejdet med en fælles kogebog for IT-implementering/tællere. 3. Orientering om de supplerende dagpenge. 4. Orientering om det igangværende arbejde med de selvstændige. 5. Evt.

3 Punkt 1: Orientering om fælles tællere i det nye dagpengesystem Fra aftalen om et tryggere dagpengesystem: Fælles opgørelse af optjenings- og referenceperioder, forbrug af dagpenge og satsberegning Aftalepartierne er enige om at data skal opgøres ens for alle forsikrede på tværs af a-kasser. Det gælder fx, hvordan der tælles dage i en optjenings- eller referenceperiode, tælles indkomst til beregning af dagpengesats, eller tælles forbrug af dagpengeret. Disse tællere skal opgøres ensartet på tværs af kasser og stilles til fuld rådighed for både a-kasser, kommuner, det enkelte medlem og relevante centrale myndigheder.

4 Hvad ønsker man at sikre Ens opgørelser og resultater af beregninger mv. ud fra et ens datagrundlag - uanset a-kasse, evt. overflytning mellem a-kasser og IT-systemer. Transparens om medlemmets placering i dagpengesystemet gennem tilgængelighed/visning af centrale tæller-data for medlemmet, a-kasser, STAR og relevante myndigheder. Opsamling af data ét sted, fx til statistik, monitorering mv.

5 Hvad er de fælles tællere Data om medlemmet som opgøres ens, deles og i visse tilfælde vises for medlemmet vedr.: Optjening af dagpengeret Dagpengesats Forbrug af dagpengeret, herunder forventet og faktisk sidste dag i dagpengeperioden Forbrug af retten til supplerende dagpenge Genoptjening af dagpengeret Forlængelse af dagpengeret Referenceperioder Karensperioder Afkortning af dagpengeperioden

6 Hvortil og hvor ofte skal tællerne indberettes? Tæller -data skal indberettes til DFDG. Data skal indberettes hver gang der fremkommer et nyt tællerresultat efter en beregning, udbetaling eller opgørelse i a-kassen. Dvs. det er resultatet og ikke alt det der ligger til grund for resultatet der skal indberettes. Vigtigt med ens resultater i ens situationer. Forskelligt hvor ofte der skal indberettes for de enkelte tællere men for udbetalingstællerne indberettes som udgangspunkt nye tællerresultater hver måned for ledige medlemmer og for beskæftigelsestællerne for hver indberetning af løn/løntimer i Indkomstregisteret. Kun indberetninger hvis tæller-resultaterne ændres.

7 Hvem skal de fælles tællere indberettes for? Tællere indberettes for: Ledige medlemmer via løbende indberetninger (NB: Her indberettes resultater). Indplacerede men ikke ledige medlemmer hvor referenceperioden ikke er udløbet endnu, hvis medlemmet selv henter en opgørelse af sine tæller-data på a-kassens hjemmeside eller på Jobnet.dk (NB: Her indberettes alene en vejledende opgørelse genereret på baggrund af tilgængelige registerdata). Ingen indberetninger for ikke-indplacerede medlemmer og medlemmer hvis referenceperiode er udløbet.

8 Implementering af de fælles tællere via en kogebog Decentral implementering i hver a-kasse og dens IT-system ift. opgaven med at opgøre og beregne resultater og indberette data for de enkelte tællere. Under forudsætning af: At IT-systemerne indrettes efter fælles retningslinjer dvs. efter en kogebog /kravsspecifikation for beregning, indberetning og kontrol, som skal udarbejdes af a-kasserne og AK-Samvirke sammen med STAR. At kogebogsarbejdet projektledes/procesfaciliteres af AK-Samvirke i et tæt samspil med alle medlems-a-kasser, STAR, leverandører mv. NB: Og at STAR udarbejder klare regler mv., som kogebogen kan bygge på ;)

9 Hvad indeholder en kogebog for fælles tællere? Kogebogen skal indeholde: Beskrivelse og definition af de enkelte tællere. Beskrivelse af hvilke kilder vi henter data fra til beregning af resultater for de enkelte tællere, fx Indkomstregisteret, DFDG, CPR, CVR mv. samt hvilke felter/koder/indkomsttyper mv., vi bruger i beregningen. Beskrivelse af hvordan vi beregner resultaterne i forskellige situationer, dvs. beregningsalgoritmer og beregningsregler. Beskrivelse af indberetning af tællerne til DFDG.

10 Hvem ejer kogebogen? A-kasserne ejer den fælles kogebog som derfor er et a-kassedokument. A-kasserne har derfor også til opgave at sikre, at kogebogen vedligeholdes og opdateres løbende.

11 Succeskriteriet for arbejdet med den fælles kogebog Succeskriteriet for kogebogsarbejdet er, at der i sommeren 2016 ligger et godt, samlet grundlag, som a-kasserne/leverandørerne kan udvikle og teste de forskellige systemer op imod med henblik på IT-implementering af det nye dagpengesystem frem mod 1. juli 2017 ;)

12 Særligt om visningen af en række tællere STAR i gang med at udvikle eget design for visning af en række centrale tællere på Jobnet.dk, bl.a. for beskæftigelseskontoen og for forbruget af dagpenge. A-kasser, der ønsker at bruge STAR s design, kan gøre det. A-kasser, der ønsker at udvikle eget design, kan gøre det. Ved udvikling af eget design vil der blive fastsat nogle minimumskrav til, hvad der vises men ikke til selve designet, dvs. farver, figurer mv. A-kasserne skal på deres hjemmesider informere medlemmerne om, at de (også) kan se en visning af tællerne på Jobnet.dk. STAR vil præsentere sit design for a-kasserne sekretariatet er i løbende dialog med STAR om udviklingen af STAR s design.

13 Notat fra STAR et rammepapir for det videre arbejde Notat fra STAR om tællere og dataleverancer i et nyt dagpengesystem (uddeles og udsendes ;) Ikke et enighedspapir, men et rammepapir for det arbejde som vi går i gang med nu. Elementer i papiret, som vi fortsat vil arbejde på at på lavet om fx afkortningstælleren!

14 Punkt 2: Orientering om igangsættelsen af arbejdet med kogebogen Vi står over for en stor fælles opgave. Vigtigt med god (og tidsstram ;) projektstyring, et tæt samspil med alle der leverer bidrag undervejs i projektforløbet samt med løbende information og videndeling. Og vigtigt at sætte de fornødne ressourcer af, allokere de rette medarbejdere til opgaven og levere knofedt -arbejde igennem hele projektforløbet.

15 Punkt 2: Projektorganisering i en projektgruppe og et antal arbejdsgrupper: Orientering om igangsættelsen af arbejdet med kogebogen

16 Projektgruppe nedsat med: AK-Samvirke (formand for gruppen). 3F-A, HK-A, FOA, FTF-A, AKA og Lederne. STAR. Projektgruppen Projektgruppens opgave: At bidrage til at sikre sammenhæng mellem regler, forretning og IT. At bidrage med faglig og processuel sparring og støtte til sekretariatet, fx i forbindelse med nedsættelse af arbejdsgrupper og arbejdet i arbejdsgrupperne samt prioriteringen undervejs. At bidrage til at sikre, at der sker fremdrift i projektet, herunder i arbejdsgrupperne, og at eventuelle problemer tages op.

17 Der nedsættes pt. følgende faglige arbejdsgrupper: En sats-arbejdsgruppe (ser på alle satser). En beskæftigelseskravs-arbejdsgruppe (ser på alle krav). En udbetalings-arbejdsgruppe (ser på hele udbetalingsdelen). Arbejdsgrupperne Arbejdsgruppemedlemmerne sidder også med reglerne. Flere og formentlig mere tværgående arbejdsgrupper vil blive nedsat hen ad vejen, fx vedr. kontrol og revision, overgang/konvertering pr. 1. juli 2017 mv. Arbejdsgruppernes opgave at lave kogebogen evt. med bidrag fra STAR, leverandører mv. Arbejdsgrupperne arbejder i faser og efter prioriterede opgaver. Justeringer sker efter behov ;)

18 IT-gruppen & Redaktionsgruppen IT-gruppe (bl.a. med alle systemleverandører) så vi sikrer, at der er dialog med leverandørerne om, hvad der skal udvikles ift. kogebogen og de fælles tællere, hvilke snitflader og webservices der skal bruges, hvilke testmiljøer der er behov for, hvordan vi tilrettelægger en hensigtsmæssig testproces mv. Gruppen vil kunne levere bidrag til arbejdsgrupperne og senere, fx i udviklingsfasen, trække på disse. Redaktions-gruppe så vi sikrer en homogen sammenskrivning af arbejdsgruppernes bidrag til kogebogen, at alle har nem adgang til information/dokumentation og at viden om hvor langt vi er formidles og deles løbende. Begge grupper har en mere permanent karakter.

19 Videre proces ift. nedsættelse af arbejdsgrupper samt IT- og redaktionsgruppe Der skal meldes 1 projektansvarlig ind fra hver a-kasse. Der skal hurtigt meldes 2-3 medarbejdere ind fra hver a-kasse med henblik på bemanding i arbejdsgrupper mv. meld gerne ind hvilke arbejdsgrupper I evt. helst vil sidde i og om I evt. vil være arbejdsgruppe-ansvarlige. Beskriv kort kompetence-profilen for de medarbejdere som I melder ind ;) Sekretariatet bemander i tæt samspil med projektgruppen de enkelte arbejdsgrupper ud fra nærmere retningslinjer og udpeger den/de arbejdsgruppe-ansvarlig(e). Der holdes et kick off -møde for alle arbejdsgruppemedlemmer. Arbejdet går i gang i de enkelte arbejdsgrupper umiddelbart herefter. Sekretariatet sætter i tæt samspil med projektgruppen den nærmere ramme for arbejdet i arbejdsgrupperne.

20 Formidling af viden Vi vil oprette et særligt site for arbejdet med de fælles tællere og kogebogen som alle har adgang til. Vi vil løbende sende information ud og løbende holde orienteringsmøder for alle medlems-a-kasser. Vi vil løbende holde møder i projektgruppen og arbejdsgrupperne, med STAR og med leverandørerne.

21 Punkt 3: Orientering om de supplerende dagpenge Tillæg om overskydende timer og supplerende dagpenge til aftalen om et tryggere dagpengesystem. Ugebaseret opgørelse af retten til supplerende dagpenge i et månedsbaseret system. Ret til supplerende dagpenge i 30 uger inden for 104 uger, løbende optjening af mulighed for forlængelse af retten i op til 12 uger, fleksibel genoptjening, ingen tidsbegrænsning for hjemsendte og arbejdsfordelte. Efter at have opbrugt retten kan der ikke udbetales dagpenge samtidig med beskæftigelse i måneden. Imidlertid forligsbindinger på reglerne om de supplerende dagpenge ikrafttrædelsestidspunkt for flere elementer derfor usikkert.

22 Punkt 4: Orientering om det igangværende arbejde med de selvstændige Arbejdsgruppe nedsættes af regeringen. Uformel kontakt med STAR sammen med LO: Møde i december og igen medio februar. Følgegrupper i LO og AK-Samvirke. Sigtelinjer: Lønmodtagervilkår => lønmodtager. Prototyper af ansættelsesforhold. Lempeligere regler for ophør og bagatelgrænser. Færre særregler. Tidsramme, afsluttes september 2016?

23 Punkt 5: Evt.

MINIKOGEBOG FORLÆNGELSE AF DAGPENGEPERIODEN I MELLEMPERIODEN

MINIKOGEBOG FORLÆNGELSE AF DAGPENGEPERIODEN I MELLEMPERIODEN MINIKOGEBOG FORLÆNGELSE AF DAGPENGEPERIODEN I MELLEMPERIODEN Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1.1 af 21-12-2016 Opdateringer Version Dato Afsnit Ændring 1.1

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om det fælles datagrundlag og det statistiske datavarehus på beskæftigelsesområdet

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om det fælles datagrundlag og det statistiske datavarehus på beskæftigelsesområdet Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om det fælles datagrundlag og det statistiske datavarehus på beskæftigelsesområdet 1 I bekendtgørelse nr. x. af x. oktober 2016 om det fælles datagrundlag og

Læs mere

OVERSIGT OVER ALMINDELIGE BEMÆRKNINGER TIL LOVFORSLAGET

OVERSIGT OVER ALMINDELIGE BEMÆRKNINGER TIL LOVFORSLAGET OVERSIGT OVER NYE REGLER PÅ DAGPENGEOMRÅDET NYT DAGPENGESYSTEM Den 14/11 2017, er der fremsat Lovforslag, L 88 2017/2018 - Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. (Et nyt dagpengesystem

Læs mere

Hvornår optjener jeg ret til dagpenge på baggrund af lønindkomst? Det gør du, når du opfylder en af disse betingelser:

Hvornår optjener jeg ret til dagpenge på baggrund af lønindkomst? Det gør du, når du opfylder en af disse betingelser: Dagpengereformen ændringer fra 1. juli 2017 Fra 1. juli 2017 vil der komme store ændringer på dagpengeområdet. Her er de vigtigste ændringer, og hvad det kan betyde for medlemmer af DMF. Hvordan får jeg

Læs mere

OVERSIGT OVER OVERGANGE - 1. JULI 2017

OVERSIGT OVER OVERGANGE - 1. JULI 2017 OVERSIGT OVER OVERGANGE - 1. JULI 2017 Version 1 af den 20-04-17 Indhold Forord... 3 Ændrede dagpengeperioder i maj og juni 2017.... 3 Overgangen den 1. juli 2017: Omregning af dagpengeret fra uger til

Læs mere

KOGEBOG SUPPLERENDE DAGPENGE

KOGEBOG SUPPLERENDE DAGPENGE KOGEBOG SUPPLERENDE DAGPENGE Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af 07-07-2016 Indhold 1 Intro... 3 1.1 Supplerende dagpenge... 3 1.2 Regler... 3 2 Proces for

Læs mere

Bekendtgørelse nr af 26.september 2018 om selvstændig virksomhed i dagpengesystemet, 8-10 og 25.

Bekendtgørelse nr af 26.september 2018 om selvstændig virksomhed i dagpengesystemet, 8-10 og 25. IMPLEMENTERINGSSTØTTEPAPIR udarbejdet af a-kassemedarbejdere til a-kassemedarbejdere redigeret juli 2019 Kildemateriale: Bekendtgørelse nr. 1182 af 26.september 2018 om selvstændig virksomhed i dagpengesystemet,

Læs mere

KOGEBOG DELTIDSFORSIKREDE OG SKIFT AF FORSIKRINGSSTATUS

KOGEBOG DELTIDSFORSIKREDE OG SKIFT AF FORSIKRINGSSTATUS KOGEBOG DELTIDSFORSIKREDE OG SKIFT AF FORSIKRINGSSTATUS Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af 28-11-2016 Indhold 1 Opbygning og struktur i kogebogen... 5 2 Deltidsforsikrede...

Læs mere

Dagpengekommissionens forslag samt dagpengeforlig

Dagpengekommissionens forslag samt dagpengeforlig Dagpengekommissionens forslag samt dagpengeforlig 22. oktober 2015, Lars Toft Simonsen Nr. Forslag Nuværende situation Forslagets indhold Forligets indhold 1 Mere fleksibel genoptjening Optjening af en

Læs mere

Fra 1. juli 2017 vil der komme store ændringer på dagpengeområdet. Her er de vigtigste ændringer, og hvad det kan betyde for medlemmer af DMF.

Fra 1. juli 2017 vil der komme store ændringer på dagpengeområdet. Her er de vigtigste ændringer, og hvad det kan betyde for medlemmer af DMF. Dagpengereformen ændringer fra 1. juli 2017 Fra 1. juli 2017 vil der komme store ændringer på dagpengeområdet. Her er de vigtigste ændringer, og hvad det kan betyde for medlemmer af DMF. Hvordan får jeg

Læs mere

T A L E. Samrådstale om supplerende dagpenge. Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 205 Offentligt. 10.

T A L E. Samrådstale om supplerende dagpenge. Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 205 Offentligt. 10. Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 205 Offentligt T A L E 10. januar 2018 Samrådstale om supplerende dagpenge J.nr. AMY JAS Indledning Samrådet i dag handler om personer,

Læs mere

Til denne hovedregel findes dog 2 undtagelser, som definerer en 2-aktivitet som en selvstændig bibeskæftigelse.

Til denne hovedregel findes dog 2 undtagelser, som definerer en 2-aktivitet som en selvstændig bibeskæftigelse. IMPLEMENTERINGSSTØTTEPAPIR udarbejdet af a-kassemedarbejdere til a-kassemedarbejdere juli 2018 Hoved- eller bibeskæftigelse? I. Baggrund Fremover skal a-kassen hver gang et medlem skal indplaceres eller

Læs mere

KOGEBOG AFKORTNING. Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af Danske A-kasser Version 1.1 af

KOGEBOG AFKORTNING. Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af Danske A-kasser Version 1.1 af KOGEBOG AFKORTNING Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af Danske A-kasser Version 1.1 af 20-6-2017 Afkortning af dagpengeperioden ved omfattende brug af dagpengesystemet Opdateringer

Læs mere

Talepunkter til brug for besvarelsen af BEU alm. delsamrådsspørgsmål. i dagpengeperioden den 18. januar 2018

Talepunkter til brug for besvarelsen af BEU alm. delsamrådsspørgsmål. i dagpengeperioden den 18. januar 2018 Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 455 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 235 Offentligt T A L E 18. januar 2018 Talepunkter

Læs mere

Dagpengeregler Fra 1. juli 2017

Dagpengeregler Fra 1. juli 2017 Dagpengeregler Fra 1. juli 2017 2 DAGPENGEREGLER Udgivet af Socialpædagogerne, juni 2017 Foto: Colourbox FRA 1. JULI 2017 3 Nye regler om dagpenge og efterløn I denne pjece kan du læse om de vigtigste

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Venstre), Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti om et tryggere dagpengesystem. 22. oktober 2015

Aftale mellem regeringen (Venstre), Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti om et tryggere dagpengesystem. 22. oktober 2015 Aftale mellem regeringen (Venstre), Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti om et tryggere dagpengesystem 22. oktober 2015 Aftale om et tryggere dagpengesystem Regeringen (Venstre), Socialdemokraterne og

Læs mere

Optjening af dagpengeret

Optjening af dagpengeret Metodepapir Optjening af dagpengeret fra 1. oktober 2018 Udarbejdet af a-kassemedarbejdere til a-kassemedarbejdere juli 2018 Indhold Indledning... 3 Definitioner... 3 Placering af optjeningsperioden...

Læs mere

Den nye dagpengereform

Den nye dagpengereform Den nye dagpengereform A-kassen Fødevareforbundet NNFs a-kasse Den nye dagpengereform - et tryggere dagpengesystem Maj 2017 2 Indholdsfortegnelse Indledning...4 Forlæng din periode med dagpenge...5 Dagpenge

Læs mere

KOGEBOG SUPPLERENDE DAGPENGE

KOGEBOG SUPPLERENDE DAGPENGE KOGEBOG SUPPLERENDE DAGPENGE Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af Danske A-kasser Version 1 af 6-10-2017 (Gældende fra 1. januar 2018) Opdateringer Version Dato Afsnit Ændring 2 Indhold

Læs mere

KOGEBOG KARENS. Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af

KOGEBOG KARENS. Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af KOGEBOG KARENS Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af 07-07-2016 Indhold 1. Karens... 3 1.2 Regler... 3 1.3 Generelle definitioner og begreber... 5 2. Proces

Læs mere

DET SKAL DU VIDE OM DE NYE DAGPENGEREGLER

DET SKAL DU VIDE OM DE NYE DAGPENGEREGLER DET SKAL DU VIDE OM DE NYE DAGPENGEREGLER Dagpenge for en hel måned ad gangen Mulighed for dagpenge i længere tid Optjening af dagpengeret ud fra din indkomst Det er nogle af de nye regler, som du kan

Læs mere

QUICK GUIDE: DAGPENGETÆLLERE REGLER OG MULIGHEDER

QUICK GUIDE: DAGPENGETÆLLERE REGLER OG MULIGHEDER QUICK GUIDE: DAGPENGETÆLLERE REGLER OG MULIGHEDER Dagpengesystemet indeholder en række muligheder, der giver dig fleksibilitet og tryghed i forhold til dine dagpenge. Vi har derfor udarbejdet grafiske

Læs mere

Vejledning om dagpengeperioden

Vejledning om dagpengeperioden Vejledning om dagpengeperioden Indledning I bekendtgørelse nr. [xxx af xx. xxxxxx 2017] om dagpengeperioden, er reglerne om længde og forbrug af dagpengeperioden angivet. I denne vejledning uddybes nogle

Læs mere

Bekendtgørelser i forbindelse med udmøntningen af reform af sygedagpengesystemet - ikrafttræden den 5. januar

Bekendtgørelser i forbindelse med udmøntningen af reform af sygedagpengesystemet - ikrafttræden den 5. januar Bekendtgørelser i forbindelse med udmøntningen af reform af sygedagpengesystemet - ikrafttræden den 5. januar Bekendtgørelse om opgørelse af beskæftigelseskrav og beregning af sygedagpenge m.v. I udkastet

Læs mere

Vejledning om dagpengeperioden

Vejledning om dagpengeperioden Vejledning om dagpengeperioden Indledning I bekendtgørelse nr. [xxx af xx. xxxxxx 20187] om dagpengeperioden, er reglerne om længde og forbrug af dagpengeperioden angivet. I denne vejledning uddybes nogle

Læs mere

Optjening af dagpengeret

Optjening af dagpengeret Metodepapir og eksempelsamling Optjening af dagpengeret fra 1. juli 2019 Udarbejdet af a-kassemedarbejdere til a-kassemedarbejdere foråret 2019 Version 2.0 af 14.6.2019 Opdateringer Version Dato Afsnit

Læs mere

Metodepapir. Beregning af sats. fra 1. oktober Udarbejdet af a-kassemedarbejdere til a-kassemedarbejdere juli 2018

Metodepapir. Beregning af sats. fra 1. oktober Udarbejdet af a-kassemedarbejdere til a-kassemedarbejdere juli 2018 Metodepapir Beregning af sats fra 1. oktober 2018 Udarbejdet af a-kassemedarbejdere til a-kassemedarbejdere juli 2018 Indhold Indledning... 4 Definitioner... 5 Princip for beregning af sats... 6 Satsberegning

Læs mere

Skrivelse til a-kasserne om opfølgning på implementering af indkomstregisteret ved administrationen af reglerne om beskæftigelseskrav for

Skrivelse til a-kasserne om opfølgning på implementering af indkomstregisteret ved administrationen af reglerne om beskæftigelseskrav for Til a-kasserne Skrivelse til a-kasserne om opfølgning på implementering af indkomstregisteret ved administrationen af reglerne om beskæftigelseskrav for lønmodtagere og dagpengeperiode og beregning af

Læs mere

EFTERLØN og Fremtidens Arbejdsmarked Reform Udarbejdet af a-kassemedarbejdere til a-kassemedarbejdere Redigeret juli 2019

EFTERLØN og Fremtidens Arbejdsmarked Reform Udarbejdet af a-kassemedarbejdere til a-kassemedarbejdere Redigeret juli 2019 EFTERLØN og Fremtidens Arbejdsmarked Reform 2018 - Udarbejdet af a-kassemedarbejdere til a-kassemedarbejdere Redigeret juli 2019 Notatet indeholder de delelementer, som væsentligt adskiller sig fra reglerne

Læs mere

Aktiviteter som selvstændig samtidig med dagpenge

Aktiviteter som selvstændig samtidig med dagpenge Maj 2019 Aktiviteter som selvstændig samtidig med dagpenge Her kan du læse om mulighederne for at have en erhvervsmæssig aktivitet som selvstændig efter den 1. oktober 2018, samtidig med at du er på Få

Læs mere

KOGEBOG AFKORTNING. Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af

KOGEBOG AFKORTNING. Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af KOGEBOG AFKORTNING Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af 21-12-2016 Afkortning af dagpengeperioden ved omfattende brug af dagpengesystemet Generel intro Et medlem,

Læs mere

Den danske dagpengereform 2015/2016

Den danske dagpengereform 2015/2016 Den danske dagpengereform 2015/2016 Nordisk socialforsikringsmøde Fornebu 2016 Thomas Mølsted Jørgensen tmj@bm.dk Dagpengereformens tre hovedmål 1. Større tryghed for den enkelte Mindske opbrug af dagpengeret

Læs mere

Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse

Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse AK-Samvirke Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse Til og med august 2014 19. september 2014 Michel Klos 1 Indhold Indledning... 3 Dagpenge:... 4 13.850 mistede deres dagpengeret

Læs mere

KOGEBOG SUPPLERENDE DAGPENGE

KOGEBOG SUPPLERENDE DAGPENGE KOGEBOG SUPPLERENDE DAGPENGE Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af Danske A-Kasser Version 2.0 af 28. september 2018 (Gældende fra 1. oktober 2018) Opdateringer Version Dato Afsnit Ændring

Læs mere

KOGEBOG INDKOMST- OG BESKÆFTIGELSESKRAV

KOGEBOG INDKOMST- OG BESKÆFTIGELSESKRAV KOGEBOG INDKOMST- OG BESKÆFTIGELSESKRAV Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1.3 af 20-6-2017 gældende frem til 30-9-2018 Opdateringer Version Dato Afsnit Ændring

Læs mere

Vikar, løst ansat og supplerende dagpenge

Vikar, løst ansat og supplerende dagpenge VIKARIATER OG LØSE ANSÆTTELSER KAN VÆRE VEJEN TIL JOB To ud af tre ledige pædagoger lykkes med at skaffe sig et deltidsjob på nedsat tid, et vikariat eller en tjans som tilkaldevikar, mens de er på jagt

Læs mere

Aktiviteter som selvstændig samtidig med dagpenge

Aktiviteter som selvstændig samtidig med dagpenge September 2018 Aktiviteter som selvstændig samtidig med dagpenge Her kan du læse om mulighederne for at have en erhvervsmæssig aktivitet som selvstændig efter den 1. oktober 2018, samtidig med at du er

Læs mere

L 181 ændringsforslag

L 181 ændringsforslag L 181 ændringsforslag Til 1, lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. Indtægt fra tabt arbejdsfortjeneste eller plejevederlag efter servicelovens 42 og 120 skal medregnes ved beregning Til nr. 9: I det foreslåede

Læs mere

Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse

Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse AK-Samvirke Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse Status til og med juli 2015 2. september 2015 1 Michel Klos jan-13 feb-13 mar-13 apr-13 maj-13 jun-13 jul-13 aug-13 sep-13 okt-13

Læs mere

Vejledning om dagpengetællere og hvordan dagpengemodtagere får dem vist på Jobnet

Vejledning om dagpengetællere og hvordan dagpengemodtagere får dem vist på Jobnet Vejledning om dagpengetællere og hvordan dagpengemodtagere får dem vist på Jobnet Version: 1.2 Oprettet den 04. august 2017 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. DAGPENGETÆLLERE... 3 2.1 INDBERETNING AF TÆLLERE

Læs mere

KOGEBOG SUPPLERENDE DAGPENGE

KOGEBOG SUPPLERENDE DAGPENGE KOGEBOG SUPPLERENDE DAGPENGE Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af Danske A-kasser Version 1.0 af 6. juli 2018 (Gældende fra 1. oktober 2018) Opdateringer Version Dato Afsnit Ændring

Læs mere

KOGEBOG REGULERING. Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af

KOGEBOG REGULERING. Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af KOGEBOG REGULERING Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af 07-07-2016 Indhold 1. Regler... 3 2. Proces for regulering af dagpenge... 5 2.1. Regulering (tilbagebetaling)...

Læs mere

Vejledning om dagpengetællere og hvordan dagpengemodtagere får dem vist på Jobnet

Vejledning om dagpengetællere og hvordan dagpengemodtagere får dem vist på Jobnet Vejledning om dagpengetællere og hvordan dagpengemodtagere får dem vist på Jobnet Version: 1.3 Oprettet den 10. september 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. DAGPENGETÆLLERE... 3 2.1 INDBERETNING AF TÆLLERE

Læs mere

Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse

Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse AK-Samvirke Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse Status til og med maj 2015 11. juni 2015 1 Michel Klos Sammenfatning AK-Samvirke følger løbende udviklingen i hvor mange personer,

Læs mere

A N A LYSE. Analyse af personer i målgruppen for akutpakken og deres sygedagpengestatus

A N A LYSE. Analyse af personer i målgruppen for akutpakken og deres sygedagpengestatus A N A LYSE Analyse af personer i målgruppen for akutpakken og deres sygedagpengestatus Formålet med denne analyse er at se på de personer, der er i målgruppen for akutpakkerne. Analysen vil fokusere på,

Læs mere

Fælles høringssvar fra LO, FTF og Akademikerne vedr. udkast til lovforslag om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikringen

Fælles høringssvar fra LO, FTF og Akademikerne vedr. udkast til lovforslag om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikringen Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Att.: Henrik Loop, hen@star.dk, og Jan Strøbæk, jas@star.dk c/c star@star.dk LO-sagsnr. 17-2589 FTF-sagsnr. AC-sagsnr. Vores ref. MBS Deres ref. 17/07275 Den

Læs mere

Baggrundsnotat om konsekvenser af et lempeligere genoptjeningskrav

Baggrundsnotat om konsekvenser af et lempeligere genoptjeningskrav Baggrundsnotat om konsekvenser af et lempeligere genoptjeningskrav Jesper Kühl, De Økonomiske Råds Sekretariat 3.oktober 2014 Notatet redegør for beregningerne af konsekvenserne af at lempe genoptjeningskravet

Læs mere

Kommissorium for udvikling af pakkeforløb

Kommissorium for udvikling af pakkeforløb NOTAT Kommissorium for udvikling af pakkeforløb Introduktion Gode helhedsorienterede borgerforløb Ligesom mange andre kommuner ser Frederikssund Kommune et potentiale i at udvikle bedre tværgående velfærdsløsninger,

Læs mere

Resume af bestyrelsesmødet d. 27. oktober.

Resume af bestyrelsesmødet d. 27. oktober. Resume af bestyrelsesmødet d. 27. oktober. Sparringsforum Varde-Kommune (Tidligere LBR), har holdt møde d. 7. oktober. Beskæftigelsesplanen skal endelig godkendes i Byrådet inden den 31.12.15. Udkast drøftes

Læs mere

Prognose: 2.400 danskere risikerer hver måned at miste deres dagpenge

Prognose: 2.400 danskere risikerer hver måned at miste deres dagpenge 23. juni 2012 Prognose: 2.400 danskere risikerer hver måned at miste deres dagpenge Analyseoverblik Regeringen har indgået en aftale med Enhedslisten om at forlænge dagpengeretten med op til et halvt år

Læs mere

Referat. MØDE Digital Overflytning Nr. 2/2019. Dato: 7. marts 2019 kl Referat. 1. Orientering. 2. Rapportering fra Timebanksgruppen

Referat. MØDE Digital Overflytning Nr. 2/2019. Dato: 7. marts 2019 kl Referat. 1. Orientering. 2. Rapportering fra Timebanksgruppen Referat MØDE Digital Overflytning Nr. 2/2019 Dato: 7. marts 2019 kl. 13.00-15.00 Referat 1. Orientering Heidi Lindholm (HL) bød velkommen til mødet også til skype-deltagerne. HL oplyste, at der var nye

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger Høringssvar til forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og forskellige andre love (Fleksibelt og indkomstbaseret dagpengesystem, månedsudbetaling

Læs mere

Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse

Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse AK-Samvirke Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse Status for 2013 og 2014 10. februar 2015 1 Michel Klos Indledning AK-Samvirke følger løbende udviklingen i hvor mange personer,

Læs mere

Om ret til dagpenge når du driver selvstændig virksomhed

Om ret til dagpenge når du driver selvstændig virksomhed Om ret til dagpenge når du driver selvstændig virksomhed A-kassen LH 11. udgave, oktober 2018 Indhold Side 1. Forord... 3 2. Betingelser for at blive medlem... 3 2.1 Almindelige betingelser... 3 2.3 Ægtefæller,

Læs mere

Arbejdspapir: Et digitaliseret og registerbaseret

Arbejdspapir: Et digitaliseret og registerbaseret Arbejdspapir: Et digitaliseret og registerbaseret dagpengesystem DAGPENGEKOMMISSIONEN Oktober 2015 1 1.1. Indledning Den nuværende arbejdsløshedsforsikringslov er fra 1970, men store dele af loven bygger

Læs mere

Til orientering vedlægges i endelig korrektur bekendtgørelse om midlertidig arbejdsmarkedsydelse.

Til orientering vedlægges i endelig korrektur bekendtgørelse om midlertidig arbejdsmarkedsydelse. Til a-kasser, jobcentre og kommuner m.fl. Njalsgade 72 A 2300 København S Tlf. 35 28 81 00 Fax 35 36 24 11 ams@ams.dk www.ams.dk CVR nr. 55 56 85 10 Nyhedsbrev om bekendtgørelse om midlertidig arbejdsmarkedsydelse

Læs mere

Aftale om et nyt dagpengesystem for fremtidens arbejdsmarked

Aftale om et nyt dagpengesystem for fremtidens arbejdsmarked Aftale om et nyt dagpengesystem for fremtidens arbejdsmarked 18. maj 2017 Regeringen (Venstre, Det konservative Folkeparti og Liberal Alliance), Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti er med udgangspunkt

Læs mere

Orientering om a-kassernes og medlemmernes forhold under overenskomstmæssige konflikter

Orientering om a-kassernes og medlemmernes forhold under overenskomstmæssige konflikter 25. marts 2013 Orientering om a-kassernes og medlemmernes forhold under overenskomstmæssige konflikter J.nr. --- CKA/JWV Reglerne om a-kassernes og medlemmernes forhold under konflikt fremgår først og

Læs mere

Fælles lønmodtagerhøringssvar vedr. udkast til forslag til lov om arbejdsløshedsforsikring

Fælles lønmodtagerhøringssvar vedr. udkast til forslag til lov om arbejdsløshedsforsikring 4. marts 2016 Fælles lønmodtagerhøringssvar vedr. udkast til forslag til lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov om aktiv beskæftigelsesindsats og forskellige andre love STAR har i brev af 8. februar

Læs mere

Supplerende dagpenge...

Supplerende dagpenge... Supplerende dagpenge... FAGLIG FÆLLES AKASSE Indhold Generelt... Ret til supplerende dagpenge Frigørelsesattest... 3 3 Du kan få supplerende dagpenge i 30 uger... A-kassen tæller ugerne Sådan opgør vi

Læs mere

Ledighedserklæringen efter 1. oktober 2018

Ledighedserklæringen efter 1. oktober 2018 Ledighedserklæringen efter 1. oktober 2018 Udarbejdet af a-kassemedarbejdere for a-kassemedarbejdere, juli 2018 Indledning Fra 1. oktober 2018 er medlemmer ikke længere enten selvstændige eller lønmodtagere,

Læs mere

ORIENTERING OM SUPPLERENDE DAGPENGE

ORIENTERING OM SUPPLERENDE DAGPENGE ORIENTERING OM SUPPLERENDE DAGPENGE NEDSAT ARBEJDSTID HVAD SÅ? Som lønmodtager kan du komme ud for, at din arbejdsgiver nedsætter din arbejdstid. Eller at du som jobsøgende kan få tilbudt job på færre

Læs mere

Bekendtgørelser og vejledninger der skal gennemskrives, konsekvensrettes eller bringes til ophør som følge af ny LAB

Bekendtgørelser og vejledninger der skal gennemskrives, konsekvensrettes eller bringes til ophør som følge af ny LAB Notat Bekendtgørelser og vejledninger der skal gennemskrives, konsekvensrettes eller bringes til ophør som følge af ny LAB 1. oktober 2019 J. Nr. Click here to enter text. Arbejdet med bekendtgørelser

Læs mere

Aftale om Finanslov 2013 på beskæftigelsesområdet

Aftale om Finanslov 2013 på beskæftigelsesområdet 5. december 2012 Aftale om Finanslov 2013 på beskæftigelsesområdet Notatet præsenterer de centrale initiativer på beskæftigelsesområdet i Regeringens og Enhedslistens aftale om Finanslov for 2013. De foreløbigt

Læs mere

Analyse 3. oktober 2012

Analyse 3. oktober 2012 3. oktober 2012. Økonomiske konsekvenser af at lempe kravet til at genoptjene dagpenge Af Andreas Højbjerre Dagpengeperioden er fra 2013 afkortet fra 4 til 2 år. Samtidig blev kravet til hvor meget beskæftigelse,

Læs mere

Implementeringsstøttepapir udarbejdet af a-kassemedarbejdere til a-kassemedarbejdere Juli 2018

Implementeringsstøttepapir udarbejdet af a-kassemedarbejdere til a-kassemedarbejdere Juli 2018 Implementeringsstøttepapir udarbejdet af a-kassemedarbejdere til a-kassemedarbejdere Juli 2018 Efter ophør af selvstændig virksomhed Dette papir beskriver reglerne fra bekendtgørelse om selvstændig virksomhed

Læs mere

TRAFIK OG JERNBANE RÅDIGHEDSLØN OG SERVICEMEDLEMMER DEN 25. APRIL 2018

TRAFIK OG JERNBANE RÅDIGHEDSLØN OG SERVICEMEDLEMMER DEN 25. APRIL 2018 TRAFIK OG JERNBANE RÅDIGHEDSLØN OG SERVICEMEDLEMMER DEN 25. APRIL 2018 HVAD VIL VI FORTÆLLE JER SIDE: 2 / Hvilke betingelser skal der til for at få dagpenge og hvor længe. / Hvad må jeg mens jeg får dagpenge.

Læs mere

Problemet er ikke løst

Problemet er ikke løst Problemet er ikke løst Notat om dagpengekommissionens rapport Siden Dorthe Hedegaard faldt ud af dagpenge-systemet for halvandet år siden, har hun kæmpet for én ting: Jeg vil bare gerne have et job. Jeg

Læs mere

KOGEBOG INDKOMST- OG BESKÆFTIGELSESKRAV

KOGEBOG INDKOMST- OG BESKÆFTIGELSESKRAV KOGEBOG INDKOMST- OG BESKÆFTIGELSESKRAV Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1.1 af 11-11-2016 Opdateringer Version Dato Afsnit Ændring 1.1 11.11.16 3.1 Flowet erstattet

Læs mere

Referat fra mødet i Digital Overflytning den 9. august 2018

Referat fra mødet i Digital Overflytning den 9. august 2018 Referat fra mødet i Digital Overflytning den 9. august 2018 Dato: 24. august 2018 Mødedeltagere 3F-A: Karina Hjort Lehmann og Lisbet Nielsen Metal-A: Susanne Mikkelsen FOA-A: Dorte Andersen SLA: Pernille

Læs mere

Definition af selvstændig virksomhed pr. 1. oktober 2018

Definition af selvstændig virksomhed pr. 1. oktober 2018 IMPLEMENTERINGSSTØTTEPAPIR udarbejdet af a-kassemedarbejdere til a-kassemedarbejdere Juli 2018 Definition af selvstændig virksomhed pr. 1. oktober 2018 I. Baggrund Inden man afgør om et medlem skal ophøre

Læs mere

ORIENTERING OM SUPPLERENDE DAGPENGE

ORIENTERING OM SUPPLERENDE DAGPENGE ORIENTERING OM SUPPLERENDE DAGPENGE NEDSAT ARBEJDSTID HVAD SÅ? Som lønmodtager kan du komme ud for, at din arbejdsgiver nedsætter din arbejdstid. Eller at du som jobsøgende kan få tilbudt job på færre

Læs mere

Høringssvar til 2. runde-bekendtgørelser der udmønter aftalen om et tryggere dagpengesystem

Høringssvar til 2. runde-bekendtgørelser der udmønter aftalen om et tryggere dagpengesystem Til Styrelsen for Arbejdsmarked & Rekruttering 7. oktober 2016 Høringssvar til 2. runde-bekendtgørelser der udmønter aftalen om et tryggere dagpengesystem Lønmodtagersiden i Ydelsesudvalget sender hermed

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. (Et nyt dagpengesystem for fremtidens arbejdsmarked)

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. (Et nyt dagpengesystem for fremtidens arbejdsmarked) Beskæftigelsesudvalget 2017-18 L 88 Bilag 1 Offentligt Forslag Til Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. (Et nyt dagpengesystem for fremtidens arbejdsmarked) 1 I lov om arbejdsløshedsforsikring

Læs mere

Orientering om supplerende dagpenge

Orientering om supplerende dagpenge Orientering om supplerende dagpenge Forord Nedsat tid hvad så? Som lønmodtager kan du komme ud for, at din arbejdsgiver nedsætter din arbejdstid. Eller at du som jobsøgende kun kan få tilbudt job med et

Læs mere

Skrivelse om ændring af vejledning om fleksibel efterløn

Skrivelse om ændring af vejledning om fleksibel efterløn SKR nr 9124 af 02/05/2011 Udskriftsdato: 26. juni 2019 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Pensionsstyrelsen, j.nr. 2011-0003032 Senere ændringer til forskriften VEJ

Læs mere

Oversigt over udmøntningen af initiativerne i aftalen om forenkling af beskæftigelsesindsatsen

Oversigt over udmøntningen af initiativerne i aftalen om forenkling af beskæftigelsesindsatsen Oversigt over udmøntningen af initiativerne i aftalen forenkling af en Aftale forenkling af en Samtaler og kontakt 1 Afskaffelse af a-kassens rådighedsvurdering ved sygd 2 Forenklede sanktioner ved udeblivelse

Læs mere

Bekendtgørelse om indkomst- og beskæftigelseskravet for lønmodtagere

Bekendtgørelse om indkomst- og beskæftigelseskravet for lønmodtagere Bekendtgørelse om indkomst- og beskæftigelseskravet for lønmodtagere I medfør af 52, 53, stk. 12, 54, stk. 2, 55 a, stk. 3, 56, stk. 4, og 95 i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

KOGEBOG REGULERING. Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af Danske A-Kasser Version 1.2 af

KOGEBOG REGULERING. Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af Danske A-Kasser Version 1.2 af KOGEBOG REGULERING Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af Danske A-Kasser Version 1.2 af 13-01-2017 Version Dato Afsnit Ændring 1.1 6.10.2016 Eksempel 3 juli Korrigeret regnefejl i tællerdata

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. Til lovforslag nr. L 88 Folketinget 2017-18 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 15. december 2017 Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. (Et nyt dagpengesystem

Læs mere

DATA FOR JANUAR 2013 ER NU TILGÆNGELIG I SIRKA

DATA FOR JANUAR 2013 ER NU TILGÆNGELIG I SIRKA DATA FOR JANUAR 2013 ER NU TILGÆNGELIG I SIRKA INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 5 Udbetaling Danmark 5 Personaleomsætning 6 Datagrundlag 23. april 2013 Hermed udkommer data for januar 2013. Data

Læs mere

Over har mistet deres dagpengeret i de første otte måneder af 2013

Over har mistet deres dagpengeret i de første otte måneder af 2013 12. september 2013 Michel Klos Over 27.100 har mistet deres dagpengeret i de første otte måneder af 2013 A-kasserne indberetter hver måned til AK-Samvirke, hvor mange af deres medlemmer, der mister deres

Læs mere

Nye regler om dagpenge og efterløn

Nye regler om dagpenge og efterløn A-KASSE Nye regler om dagpenge og efterløn Læs i denne pjece om de vigtigste nye regler, og hvad de betyder for dig MARTS 2017 RIV UD OG GEM 2 FOA NYE REGLER OM DAGPENGE OG EFTERLØN Sådan optjener du ret

Læs mere

Sender du frigørelsesattesten for sent, kan du først få supplerende dagpenge fra den dag, vi har modtaget attesten.

Sender du frigørelsesattesten for sent, kan du først få supplerende dagpenge fra den dag, vi har modtaget attesten. Send oplysninger om dit arbejde og få supplerende dagpenge For at kunne behandle din ansøgning, har vi brug for oplysninger om dine ansættelsesforhold. Derfor beder vi dig udfylde og returnere vedlagte

Læs mere

Afkortning af dagpengeperioden mulige konsekvenser for bestanden af dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere

Afkortning af dagpengeperioden mulige konsekvenser for bestanden af dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Den 13. maj 2011 J.nr. : Afkortning af dagpengeperioden mulige konsekvenser for bestanden af dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere Afkortningen af dagpengepengeperioden

Læs mere

Metodebeskrivelse for benchmarking af dagpengemodtagernes

Metodebeskrivelse for benchmarking af dagpengemodtagernes Metodebeskrivelse for benchmarking af dagpengemodtagernes registrerede jobsøgning 08. august 2018 J.nr. 16/09967 Tilsyn og Kontrol TME/AKY/MRN/ULHN Formål Formålet med benchmarkingen er at følge op på

Læs mere

NYT DAGPENGESYSTEM FOR SELVSTÆNDIGE

NYT DAGPENGESYSTEM FOR SELVSTÆNDIGE NYT DAGPENGESYSTEM FOR SELVSTÆNDIGE Afrapportering fra arbejdsgruppen om selvstændige i dagpengesystemet Arbejdsgruppens rapport for selvstændige bygger på, at dagpengesystemet for lønmodtagere og selvstændige

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. 2017/1 LSF 88 (Gældende) Udskriftsdato: 6. maj 2019 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 17/07275 Fremsat den 14.

Læs mere

Forslag om udvidet ungeindsats

Forslag om udvidet ungeindsats Sagsnr. 61.01-06-1 Ref. CSØ/kfr Den 7. april 006 Forslag om udvidet ungeindsats Regeringen vil nedsætte ydelserne for de 5-9-årige dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere. For kontanthjælpsmodtagerne gælder

Læs mere

Bekendtgørelse om indkomst- og beskæftigelseskravet for ret til dagpenge for lønmodtagere

Bekendtgørelse om indkomst- og beskæftigelseskravet for ret til dagpenge for lønmodtagere Bekendtgørelse om indkomst- og beskæftigelseskravet for ret til dagpenge for lønmodtagere I medfør af 52, 53, stk. 1219, 54, stk. 2, 55 a, stk. 3, 56, stk. 4, og 95 i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v.,

Læs mere

Notat om a-kassernes og medlemmernes forhold under konflikt

Notat om a-kassernes og medlemmernes forhold under konflikt Orientering fra Arbejdsdirektoratet April 2008 Notat om a-kassernes og medlemmernes forhold under konflikt J.nr. 00-22-0037 Y2/JW Reglerne om a-kassernes og medlemmernes forhold under konflikt fremgår

Læs mere

Kompendie til satsgruppen uddrag af lovforslaget

Kompendie til satsgruppen uddrag af lovforslaget Kompendie til satsgruppen uddrag af lovforslaget Dato: 1. marts 2016 Dette notat indeholder de relevante uddrag af forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov om en aktiv beskæftigelsesindsats

Læs mere

Indledning Samrådet i dag handler om administrationen og implementeringen af det foreslåede opholdskrav for ret til dagpenge.

Indledning Samrådet i dag handler om administrationen og implementeringen af det foreslåede opholdskrav for ret til dagpenge. Beskæftigelsesudvalget 2018-19 L 13 Bilag 12 Offentligt TALE Samrådstale om opholdskrav for ret til dagpenge - samrådsspørgsmål A-F Indledning Samrådet i dag handler om administrationen og implementeringen

Læs mere

2 års reglen og den skattefri præmie

2 års reglen og den skattefri præmie Om 2 års reglen og den skattefri præmie Ledernes arbejdsløshedskasse 12. udgave, juni 2011 2 Indhold 1. Indledning 4 2. Kort om fleksibel efterløn 5 3. Kort om dit efterlønsbevis 5 4. 2 års reglen 7 5.

Læs mere

G-dage fra arbejdsgiver Side 0. G-DAGE FRA ARBEJDSGIVER - for 1., 2. og 3. ledighedsdag

G-dage fra arbejdsgiver Side 0. G-DAGE FRA ARBEJDSGIVER - for 1., 2. og 3. ledighedsdag G-dage fra arbejdsgiver Side 0 G-DAGE FRA ARBEJDSGIVER - for 1., 2. og 3. ledighedsdag G-dage fra arbejdsgiver Side 1 Indhold 1. Om G-dage (dagpengegodtgørelse)... 2 2. Hvornår skal du have godtgørelse

Læs mere

Høringssvar vedr. udkast til forslag til lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov om aktiv beskæftigelsesindsats og forskellige andre love

Høringssvar vedr. udkast til forslag til lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov om aktiv beskæftigelsesindsats og forskellige andre love Høringssvar vedr. udkast til forslag til lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov om aktiv beskæftigelsesindsats og forskellige andre love Generelle bemærkninger Lovforslaget er en omfattende udmøntning

Læs mere

Spørgsmål og svar om arbejdsfordeling

Spørgsmål og svar om arbejdsfordeling Spørgsmål og svar om arbejdsfordeling 1. Hvad er en arbejdsfordeling? En arbejdsfordeling er en ordning, som en virksomhed kan anvende for at undgå afskedigelser i perioder med manglende ordretilgang mm.

Læs mere

IT-Nyhedsbrev til jobcentre

IT-Nyhedsbrev til jobcentre IT-Nyhedsbrev til jobcentre 13. nyhedsbrev, 2018 Release 2018-3 Lettere adgang til det europæiske arbejdsmarked og forsmag på nye forsider Hermed har jeg fornøjelsen af at præsentere release 2018-3, som

Læs mere

Økonomiske konsekvenser ved ansættelse af udfaldstruede dagpengemodtagere

Økonomiske konsekvenser ved ansættelse af udfaldstruede dagpengemodtagere Økonomi- og indkøb april 2013 Økonomiske konsekvenser ved ansættelse af udfaldstruede dagpengemodtagere Afkortning af dagpengeperioden har virkning fra 1. januar 2013. De nye regler betyder, at ledige

Læs mere

Orientering om a-kassernes og medlemmernes forhold under overenskomstmæssige konflikter

Orientering om a-kassernes og medlemmernes forhold under overenskomstmæssige konflikter Orientering om a-kassernes og medlemmernes forhold under overenskomstmæssige konflikter 16. april 2018 J. Nr. 18/04778 CKA / JWAE Reglerne om a-kassernes og medlemmernes forhold under konflikt fremgår

Læs mere