AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 18. december 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 18. december 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )"

Transkript

1 Møde onsdag den 18. december 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand), Steen Riisgaard, Gitte Ørskou (indtil 12.45), Peter Bugge, Susanne Bødker, Bertha P. Beck Mortensen, Heidi Klokker Andersen og Benjamin Bilde Boelsmand. Afbud: Mariann Fischer Boel, Margareta Wallin Peterson. Observatør: Det nyvalgte bestyrelsesmedlem Andreas Olsen deltog i hele mødet som observatør. Desuden deltog: Rektor Brian Bech Nielsen, prorektor Søren E. Frandsen og universitetsdirektør Jørgen Jørgensen. Fra AU Økonomi og Planlægning deltog: Sekretariatschef Anette Svejstrup. Under dagsordenens punkt 3. C. deltog: Statsautoriseret revisor Claus Jacobsen og statsautoriseret revisor Henrik Kragh. Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen og Chefkonsulent Tove Bæk Jensen. Dato: 18. december 2013 Sagsnr.: Ref: tbj Side 1/8 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet den 6. november 2013 (BM ) 3. Økonomi (lukket punkt) A. Økonomirapport 3 B. Budget for 2014 C. Institutionsrevisors protokollat om forberedende revisionsarbejder 2013 D. Afmelding af Rigsrevisionens besøg på Aarhus Universitet 4. Aftaler om myndighedsbetjening A. Aftale med Fødevareministeriet B. Aftale med Miljøministeriet 5. Meddelelser fra - Formanden - Rektor, prorektor og universitetsdirektør 6. Eventuelt AU Stab og Strategi Aarhus Universitet Nordre Ringgade Aarhus C Tlf.: strategi@au.dk

2 Formanden bød velkommen til det nyvalgte bestyrelsesmedlem Andreas Olsen, der deltog i mødet som observatør. Side 2/8 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet den 6. november 2013 (BM ) Referatet blev godkendt. 3. Økonomi (lukket punkt) 3.A. Økonomirapport 3 Universitetsdirektør Jørgen Jørgensen præsenterede økonomirapport 3 og forecast 3. Aarhus Universitet forventer med forecast 3 et underskud på 100 mio. kr., hvilket er 19 mio. kr større end forventet, men en forbedring i forhold til forecast 2 på 8 mio. kr. I forecast 3 er forventningerne til årets resultat justeret på grund af et antal forhold, der ikke kunne forudses ved budgettets fastlæggelse, herunder genoprettelse af balancen mellem gæstestuderende og udsendte studerende, dispositionsbegrænsning som følge af lavere lønudvikling, forskerskoleaktivitet m.m., feriepengeforpligtigelsen, budgetforbedringstiltag, prisregulering på SEA-huslejen og nedjusterede forventninger til puljeafkast. I forecast 3 indgår bl.a. at indtægtssikkerheden generelt er høj, og at omkostningerne er nedjusteret som følge af nedjusteringerne på indtægtssiden. Blandt endnu ikke afklarede usikkerhedsfaktorer i forhold til det forventede resultat er årets tilskud til heltidsuddannelse, størrelsen af færdiggørelsesbonus og aktiviteten i 2013 på eksternt finansierede projekter. Jørgen Jørgensen oplyste endvidere, at økonomistyringen på Arts var blevet styrket - hvilket bl.a. var sket med en sammenlægning af økonomiadministrationen for Arts og BSS. Rektor Brian Bech Nielsen bemærkede, at balancen mellem finanslovsmidler og eksterne midler er en udfordring som følge af den stigende afhængighed af eksterne midler, der gælder universiteterne i hele Europa, og at disse udfordringer kræver kulturog holdningsændringer på universiteterne. Repræsentanterne for de studerende efterlyste kvartalsvise rapporteringer af udviklingen i de eksterne midler. Bestyrelsen ville fra og med 2014 modtage oplysninger om udviklingen i de eksterne midler i økonomirapporterne. Bestyrelsen tog herefter økonomirapport til efterretning.

3 3.B. Budget for 2014 Jørgen Jørgensen præsenterede Aarhus Universitets budget for Universitetet budgetterer med en omsætning på 6,443 mia. kr., et underskud på 60 mio. kr. i 2014 og et resultat i balance fra Egenkapitalen ventes fra 2015 stabiliseret på knap 600 mio. kr. Side 3/8 Efter en årrække med stigende omsætning er Aarhus Universitets økonomi fra 2011 præget af stagnerende indtægter og forsat stigende omkostninger. Der er begrænsede muligheder for resultatforbedring på indtægtssiden, da finanslovstilskuddet er faldende, og da fremtidig vækst skal findes på eksterne midler. Universitetets udfordringer de kommende år er på den baggrund præget af to primære rammebetingelser, nemlig at der skal være balance i økonomien fra 2015, og at der skal være økonomisk råderum til at sikre universitetets budgetoverholdelse og til at foretage de nødvendige investeringer i nye satsninger på institut- og hovedområdeniveau. Budgettet for 2014 med overslag for adresserer begge disse udfordringer. Budgettet indeholder derfor bl.a. en nødvendig reduktion af omkostningerne på ordinær drift, herunder lønomkostningerne, svarende til varige besparelser på ca. 225 mio. kr. årligt fra 2016, hvilket desværre vil nødvendiggøre afskedigelser. Jørgen Jørgensen oplyste, at der fortsat udestår en stor opgave for universitetet med at konkretisere besparelserne og samtidig tilvejebringe midler til at finansiere de nye satsninger og nødvendige initiativer. I 2014 vil Aarhus Universitet derfor være præget af tilbageholdenhed, hårde prioriteringer og ubehagelige beslutninger med personalemæssige konsekvenser. Samtidig må besparelserne ikke medføre et stop for rekruttering af talentfulde nye forskere og igangsættelse af nye faglige satsninger. En vis opbremsning vil dog ikke kunne udelukkes som følge af de nødvendige prioriteringer. Budgettet har været drøftet med bl.a. Hovedsamarbejdsudvalget. En udtalelse fra Hovedsamarbejdsudvalgets medarbejderrepræsentanter var sendt til bestyrelsen sammen med budgettet. Heri anmodes om, at tidspunktet for budgettets balance udsættes fra 2015 til 2016, og at resultaterne fra den interne problemanalyse afventes. Brian Bech Nielsen understregede, at den interne problemanalyses formål er at afdække problemer med administrativ understøttelse og den faglige organisering, og at det ikke er formålet med analysen at finde besparelser. Viser der sig muligheder for besparelser i forbindelse med analysen, vil disse naturligvis blive vurderet. Han understregede, at midler fra det økonomiske råderum, som besparelserne skal være med til at tilvejebringe, især kommer institutterne og de studerende til gode. Repræsentanterne for de studerende erindrede om beslutningen fra bestyrelsesmødet i november (BM ), hvorefter besparelserne ikke ville påvirke undervisningen negativt, herunder hverken med hensyn til kvantitet eller kvalitet.

4 Repræsentanterne for medarbejderne fandt størrelsen af de nødvendige besparelser og personalereduktionerne overraskende, og de foreslog derfor indført en incitamentsstruktur til fremme af vækst i eksterne midler, ligesom de foreslog, at der blev taget initiativ til at sikre et godt arbejdsmiljø på trods af de nødvendige besparelser. Side 4/8 Brian Bech Nielsen redegjorde for de i budgettet indarbejdede planer for anvendelse af det økonomiske råderum til uddannelsesinvesteringer, herunder bl.a. pædagogisk opkvalificering af undervisere, udvikling af nye læringsformer samt til afværgeforanstaltninger i form af frivillige fratrædelsesordninger og seniorordninger. De studerende fandt det skuffende, at de forud for mødet kun havde fået meget sparsomme oplysninger om formålet med det økonomiske råderum. Repræsentanterne for medarbejderne efterlyste oplysninger om fordelingen af besparelsen på institutter og administrative afdelinger. Brian Bech Nielsen oplyste hertil, at de mere detaljerede budgetter ville via dekanerne/universitetsdirektøren blive udarbejdet på institutniveau, ligesom dekanerne/universitetsdirektøren ville sikre inddragelse af samarbejdsudvalg og akademiske råd. Bestyrelsen konstaterede med beklagelse, at det er nødvendigt at vedtage et budget med besparelser. Besparelserne er nødvendige, fordi universitetets budget på ny skal i økonomisk balance, og fordi universitetets strategiske spor fortsat skal følges. Bestyrelsen tilsluttede sig hovedforslaget om fordelingen af besparelserne og bemærkede sig besparelsernes fordeling over år, ligesom bestyrelsen bemærkede sig, at kvalitet i uddannelse og forskning fortsat er overskriften for universitetet. Bestyrelsen forudsætter samtidig, at besparelserne udmøntes i overensstemmelse med drøftelserne i bestyrelsen og under fortsat inddragelse af medarbejdere og studerende. 9 medlemmer tiltrådte budgettet i sin helhed. 2 medlemmer (studerende) stemte imod, idet de dog tilsluttede sig de besparelser, der genopretter økonomisk balance fra 2015, medens de på det foreliggende grundlag ikke kunne ikke tiltræde de dele af besparelserne, der vedrører tilvejebringelsen af et strategisk råderum for nye satsninger og initiativer. 3.C. Institutionsrevisors protokollat om forberedende revisionsarbejder 2013 Formanden bød velkommen til repræsentanterne for institutionsrevisor, PricewaterhouseCoopers.

5 Statsautoriseret revisor Claus Jacobsen gennemgik protokollat om forberedende revisionsarbejder Side 5/8 Det var revisionens vurdering, at universitetets regnskabssystemer som helhed giver et pålideligt grundlag for udarbejdelsen af årsregnskabet, og revisionen er ikke blevet opmærksom på forhold, som kan medføre forbehold på revisionspåtegningen på årsregnskabet. Revisionen har i lighed med tidligere år gennemgået en række af de generelle itkontroller. Det er revisionens overordnede vurdering, at det interne kontrolmiljø på flere områder er forbedret siden Revisionen har dog fortsat identificeret enkelte svagheder i kontrolforanstaltningerne, som anbefales udbedret med henblik på yderligere at styrke universitetets samlede kontrolmiljø. Revisionen har haft særligt fokus på: Generelle it-kontroller Gennemgang af funktionsadskillelse i systemer og fuldmagtsforhold. Status for implementeringen af ny økonomimodel, hvor en række væsentlige elementer fortsat er under implementering. Eksternt tilskudsfinansieret aktivitet og status på implementering af interne kontroller vedrørende lønallokering. Revisionen anbefalede følgende forbedringer: Øget sikring mod risikoen for besvigelser. Implementering af dispositionsgrænser, så der er maksimale beløbsgrænser for, hvor store udbetalinger de forskellige personalegrupper kan godkende. Forbedret grundlag for opgørelsen af skyldige feriepenge. Sikring og koordinering af løbende controlling-opgaver, via en kortlægning af alle relevante controllingopgaver i forbindelse med periodeafslutning i relation til bogføring, afstemning og udarbejdelse af perioderapporter til ledelsen. Implementering af en integreret tidsregistreringsløsning til projektregnskaber. Udarbejdelse af en politik og vejledning for stikprøvekontrollen vedrørende kontering af købsbilag samt en opjustering af antallet at stikprøver, der anses for passende. Revisionen fandt, at universitetets implementering af en ny økonomimodel havde været en stor opgave, der havde haft god fremdrift, men som det også fortsat var nødvendigt at prioritere i Bestyrelsen tog redegørelsen til efterretning og underskrev protokollatet. 3.D. Afmelding af Rigsrevisionens besøg på Aarhus Universitet Bestyrelsen tog afmeldingen til efterretning.

6 4. Aftaler om myndighedsbetjening (lukket punkt) Side 6/8 4.A. Aftale med Fødevareministeriet Prorektor Søren E. Frandsen orienterede om status for aftalen mellem AU og Fødevareministeriet om forskningsbaseret myndighedsbetjening for Forhandlingerne er afsluttet og gennemført i god forståelse mellem Fødevareministeriet og Aarhus Universitet. Der er i 2014 afsat 280 mio. kr. mod 284 mio. kr. i Rammeaftalen er en 4-årig rullende kontrakt for om forskningsbaseret myndighedsbetjening. Rammeaftalen omhandler tre overordnede temaområder: Udviklings- og vækstorienteret fødevareerhverv; ansvarlig forvaltning af naturressourcer; fødevaresikkerhed, forbrugernes valgmuligheder og sunde kostvaner. Under de tre hovedoverskrifter er der specificeret 13 forskningsfaglige temaområder, som er nærmere præciseret i et bilag til rammeaftalen. Rammeaftalen er reduceret som følge af det almindelige effektiviseringskrav på bevillinger i staten. Søren E. Frandsen bekræftede på spørgsmål fra de studerende, at der ikke bliver brugt taxametermidler på myndighedsbetjening. Derimod er der god synergi for opgaver finansieret af Fødevareministeriets basisbevillinger, specifikke bevillinger og eksterne midler fra andre kilder. Bestyrelsen så gerne i løbet af 2014 en temadrøftelse om behovet for en mere innovativ myndighedsbetjening. Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning og bemyndigede bestyrelsesformanden til at underskrive den færdige hovedaftale. 4. B. Aftale med Miljøministeriet Søren E. Frandsen orienterede om status for aftalen mellem AU og Miljøministeriet for Forhandlingerne sker i god fælles forståelse mellem Miljøministeriet og Aarhus Universitet. Rammeaftalen er en 4-årig rullende kontrakt for om forskningsbaseret myndighedsbetjening inden for følgende forskningsfaglige temaområder: luft, natur, vand, kemi og bioteknologi, samfund og tværgående opgaver samt som nyt område: klima og Grønland. I 2014 er der afsat 125 mio. kr. til kontrakten. Til sammenligning var der i 2013 afsat 127 mio. kr. Rammeaftalen indleder en ny 4-årig periode, hvorfor dette års forhandling er en grundlæggende forhandling på det strategiske niveau. Der er i forhold til de faglige temaer for den kommende rammeaftale taget afsæt i EU s 7. miljøhandlingsprogram,

7 som ligeledes vil være rammesættende for den danske natur- og miljøindsats for den kommende 4-årige periode. Side 7/8 Rammeaftalen er reduceret som følge af det almindelige effektiviseringskrav på bevillinger i staten. Miljøministeriet har ved forhandlingerne ønsket en større transparens i forhold til anvendelsen af aftalens midler. Derudover ønsker ministeriet større fleksibilitet i forhold til prioritering af nye behov og som konsekvens heraf at konkurrenceudsætte dele af aftalen. Bestyrelsen så gerne i løbet af 2014 en strategisk temadrøftelse af den offentligt finansierede kontraktforskning. Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning og bemyndigede bestyrelsesformanden til at underskrive den færdige hovedaftale. 5. Meddelelser Rektor orienterede om: Status og indhold af Bertel Haarders beslutningsforslag om forskning og efteruddannelse inden for folkeskolens grundfag. Regeringens Forum for Koordinering af Uddannelsesforskning. Status på fremdriftsreformen. Reformen er udskudt for de allerede indskrevne studerende fra 1. september 2014 til 1. september Forskningsprogrammet Horizon 2020, der nu er endeligt godkendt af EU s forsknings- og innovationsministre. Bestyrelsen ville modtage et notat om AU s håndtering af forskningsprogrammet. Regeringens udvalg for kvalitet og relevans i de videregående uddannelser, nedsat af uddannelsesministeren. Status for den interne analyse og sammensætningen af analysepanelet, der netop er nedsat. Opslaget af stillingen som prorektor for uddannelse. En bevilling på 250 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden til det Nationale Center for Partikelterapi. Prorektor orienterede om: En kommende evaluering af vidensamarbejde mellem erhvervsliv og videninstitutioner, herunder effektiviteten i anvendelse af viden i samfundet, teknologioverførelse og kommercialisering (tech-trans). Etableringen af Danish Food Cluster. 6. Eventuelt Ingen drøftelser under dette punkt. Formanden takkede bestyrelsen for godt samarbejde i det forløbne år med mange gode og saglige diskussioner. Han ønskede alle en glædelig jul og et godt nytår. Formanden rettede en særlig tak til Benjamin Bilde Boelsmand, der udtræder af bestyrelsen pr. 1. februar 2014, for godt arbejde og samarbejde i bestyrelsen.

8 Mødet sluttede kl Side 8/8 Kommende møder Bestyrelsesmøder i 2014 BM onsdag den 26. februar 2014, kl , Frandsensalen BM onsdag den 30. april 2014, kl , Frandsensalen BM onsdag den 18. juni 2014, kl , Frandsensalen BM tirsdag onsdag den september 2014 kl (seminar), Sandbjerg Gods BM onsdag den 5. november 2014, kl , Frandsensalen BM onsdag den 17. december 2014, kl , Frandsensalen Andre arrangementer Uddeling af Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris samt Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-priser: Onsdag den 28. maj 2014, kl Aarhus Universitets årsfest: Fredag den 12. september 2014

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. december 2014, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. september 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. september 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 25. september 2013, kl. 9.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 4-2013) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen, bestyrelsesformand, Mariann Fischer Boel, Margareta

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 26. februar 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 26. februar 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 26. februar 2014, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Mariann Fischer Boel, Margareta

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015)

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde torsdag den 3. december 2015, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2015) Referat Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet den 26. februar 2014 (BM )

2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet den 26. februar 2014 (BM ) Møde onsdag den 30. april 2014, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 25. februar 2015, kl. 13.30 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Steen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. september 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. september 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. september 2014, kl. 9.00 11.30 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 4-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 12. juni 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 12. juni 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 12. juni 2013, kl. 10.30 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 3-2013) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen, bestyrelsesformand, Peder Tuborgh, næstformand, Mariann

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 18. juni 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 18. juni 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 18. juni 2014, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 3-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab Møde torsdag den 23. februar 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2017) Udkast til referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt.

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt. Møde onsdag den 5. april 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2017) Referat Mødet holdtes i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh

Læs mere

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 3-2016) Udkast til referat I mødet deltog: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder

Læs mere

Næstformanden bød velkommen og orienterede om, at formanden havde måttet melde afbud til mødet.

Næstformanden bød velkommen og orienterede om, at formanden havde måttet melde afbud til mødet. Mødet tirsdag den 12. december 2017, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 5-2017) Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh (næstformand), Anna Louise

Læs mere

Formanden samlede op på seminaret, der blev afsluttet med følgende konklusioner:

Formanden samlede op på seminaret, der blev afsluttet med følgende konklusioner: Møde: fredag den 16. september 2016 kl. 10.30 12.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 4-2016) Referat (udkast) Mødet blev holdt på Sandbjerg Gods. Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen

Læs mere

Referatet blev godkendt, inkl. kommentarer modtaget fra studenterrepræsentanterne.

Referatet blev godkendt, inkl. kommentarer modtaget fra studenterrepræsentanterne. Møde onsdag den 11. april 2018, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM2-2018) Udkast til referat Mødet holdes i Frandsensalen Deltagere Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde, onsdag den 26. april 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde, onsdag den 26. april 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) REFERAT Side 1/5 Møde, onsdag den 26. april 2016, kl. 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2016) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen.

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Møde den 9. juni 2017 for Aarhus Universitets bestyrelse Mødet blev holdt på Sandbjerg Gods, Brænderiet Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh (næstformand), Anna

Læs mere

Formanden bød velkommen, herunder til det kommende, nye studentermedlem Sune Koch Rønnow.

Formanden bød velkommen, herunder til det kommende, nye studentermedlem Sune Koch Rønnow. Mødet torsdag den 7. december 2016 kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2016) Referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand),

Læs mere

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl. 8.00-10.00 Til stede: Thøger Johnsen, formand Vagn Bech, næstformand udpeget af Dansk Industri Andreas Kvist Bacher, medlem udpeget af Danske

Læs mere

Det udsendte materiale til punktet blev suppleret med en mindre række mundtlige orienteringer og uddybende drøftelser.

Det udsendte materiale til punktet blev suppleret med en mindre række mundtlige orienteringer og uddybende drøftelser. Møde torsdag den 13. december 2018, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM5-2018) Referat Mødet holdes i Frandsensalen Deltagere Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 15. september 2014, kl. 15

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 15. september 2014, kl. 15 15. september 2014 J.nr. 043-1 JS/BF REFERAT Emne: Dato og tidspunkt: Sted: Referent: Møde i Syddansk Universitets bestyrelse Mandag den 15. september 2014, kl. 15 Bestyrelseslokalet, Odense Adelige Jomfrukloster,

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00.

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Afbud: Torben Busk, Helle Lindkvist Kjeldsen. Statsautoriseret revisor Helle Lorenzen fra YE deltager ved punkt

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmødet 13. december 2012

Referat fra bestyrelsesmødet 13. december 2012 Referat fra bestyrelsesmødet 13. december 2012 Mødedato Torsdag den 13. december 2012 Mødested Hotel Knudsens Gaard Hunderupgade 2 5230 Odense M Journalnummer 0200-13-2012 Til stede Rektor Poul Erik Madsen

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 24. JUNI 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 24. JUNI 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 24. JUNI 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, Jakob

Læs mere

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 10. FEBRUAR 2009 Forum Møde afholdt: 37. bestyrelsesmøde 27. januar 2009 kl.13.00 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted: CSS,

Læs mere

14. januar 2013 BT/lt Sagsnr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 5-12,

14. januar 2013 BT/lt Sagsnr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 5-12, Godkendt på bestyrelsens møde 1-13, 04.02.13. Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9940 9940 Fax 9815 2201 www.aau.dk 14. januar 2013 BT/lt Sagsnr. 2012-012-00028 Referat

Læs mere

Udkast til Rigsrevisionens vurdering af Aarhus Universitets årsrapport 2005

Udkast til Rigsrevisionens vurdering af Aarhus Universitets årsrapport 2005 Rigsrevisionen C6 Bestyrelsen for Aarhus Universitet Dato: 18. april 2006 J.nr.: 2005-5922-11 (Angiv venligst j.nr. ved besvarelse) Ref.: CC BM 2-2006 Bilag 3.A.4. Udkast til Rigsrevisionens vurdering

Læs mere

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet fredag den 27. oktober 2017, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Deltagere:

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet fredag den 27. oktober 2017, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Deltagere: Mødet fredag den 27. oktober 2017, kl.12.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 4-2017) Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh (næstformand), Anna Louise Dolan

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Afbud: Gitte Høj Nielsen. 1. Velkommen til Laura Borum, 3.f der er udpeget til bestyrelsen af elevrådet

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: Tid: Sted: den 10.december 2014 kl. 16 rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Birgitte Frandsen Langkilde Birgitte Lind Thomas Borum Reuss

Læs mere

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer Referat af bestyrelsens møde tirsdag den 29. marts 2011 Til stede: Afbud: Jan Halle (JH), Lone Ryg Olsen (LRO) Jonna Fonnesbæk Hansen (JF), Preben Sørensen (PS), Lars Ole Vestergaard (LOV), Nils Henrik

Læs mere

Formanden bød velkommen og spurgte, om der var kommentarer til dagsordnen. Det var der ikke. Dagsordnen blev dermed godkendt.

Formanden bød velkommen og spurgte, om der var kommentarer til dagsordnen. Det var der ikke. Dagsordnen blev dermed godkendt. Møde torsdag den 22. februar 2018, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM1-2018) Udkast til referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde onsdag den 6. april kl

Referat af ordinært bestyrelsesmøde onsdag den 6. april kl Referat af ordinært bestyrelsesmøde onsdag den 6. april kl. 14.00-16.00 Deltagere: Thøger Johnsen, Birgit Kjeldgaard, Gitte Tørnkvist, Marianne Jerslev, Lene Omann, Susanne Mortensen og JAO (referent)

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 Side 1 af 4 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olsen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob Brask.

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 4. april 2017 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: D 010 Deltagere: Mødesekretær: Bestyrelsen Nanna

Læs mere

Afbud fra: Klaus Markussen, Dorthe Heide, Liselotte Olsen (Christian Holm Donatsky fratrådt) Sekretær: Ruth Kirkegaard Referent: Trine Larsen

Afbud fra: Klaus Markussen, Dorthe Heide, Liselotte Olsen (Christian Holm Donatsky fratrådt) Sekretær: Ruth Kirkegaard Referent: Trine Larsen Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 21. marts 2018 Til stede: Bolette Christensen, Lisbeth Harsvik, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Emma Martens Jafari, Kursistrådsrepræsentant

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Michael Rasmussen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Thomas Skinnerup Phillipsen,

Læs mere

40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET

40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 29. JUNI 2009 Forum 40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 19. juni 2009 Sted:

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

46. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET. Torben Rytter Kristensen, Caroline Kristensen

46. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET. Torben Rytter Kristensen, Caroline Kristensen K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 23. APRIL 2010 Forum 46. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET Møde afholdt: 19. april 2010 kl. 9.00-12.00 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Syddansk Universitet

Syddansk Universitet Syddansk Universitet Institutionsrevisors protokollat om forberedende revisionsarbejder for 2016 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 7712 31 Strandvejen 44,2900

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 30. OKTOBER 2009 Forum 42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 29. oktober 2009

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

Referat af N. Zahles Skoles bestyrelsesmøde, den 28. september Fraværende: Anders Gadegaard, Nicolai Ørsted og Marianne Bennetzen

Referat af N. Zahles Skoles bestyrelsesmøde, den 28. september Fraværende: Anders Gadegaard, Nicolai Ørsted og Marianne Bennetzen Referat af N. Zahles Skoles bestyrelsesmøde, den 28. september 2016 Fraværende: Anders Gadegaard, Nicolai Ørsted og Marianne Bennetzen Efter bestyrelsen havde besigtiget forbedringer af inde og udearealer

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET 7. JANUAR 2009

AARHUS UNIVERSITET 7. JANUAR 2009 7. JANUAR 2009 2008 et godt og travlt år for AU Strategi 2008-2012 Kvalitet og mangfoldighed 2 2008 et godt og travlt år for AU Strategien føres ud i livet Integrations- og forandringsprocessen Reorganisering

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Astrid Dahl, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau. Dagsordenen blev godkendt. Referatet blev underskrevet.

Astrid Dahl, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau. Dagsordenen blev godkendt. Referatet blev underskrevet. REFERAT Bestyrelsesmøde 30. september 2016 19. september 2016 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Astrid Dahl, formand Bjarne Andersen, Køge Kommune, Lotte Nowack, Roskilde kommune. Peter

Læs mere

Gæster: Finn Thomassen (FT), E&Y deltog under behandlingen af pkt. 4.

Gæster: Finn Thomassen (FT), E&Y deltog under behandlingen af pkt. 4. Gribvand A/S Bestyrelse 16. april 2018 Referat af Bestyrelsesmøde d. 10. april 2018 Mødedato / sted: 10. april 2018 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18c kl. 15:00-16:00. Mødedeltagere: Bo Jul Nielsen

Læs mere

Notat AARHUS UNIVERSITET. 1. Ændringer i forventede indtægter. Modtager(e): Samarbejdsorganisationen. Angående budget 2014

Notat AARHUS UNIVERSITET. 1. Ændringer i forventede indtægter. Modtager(e): Samarbejdsorganisationen. Angående budget 2014 Modtager(e): Samarbejdsorganisationen Notat Angående budget 2014 Med bestyrelsens vedtagelse af budget 2014 står Aarhus Universitet over for den store opgave at indfri budgettets forudsætninger om besparelser.

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om den økonomiske styring på Aarhus Universitet og Københavns Universitet (beretning

Læs mere

Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus

Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus Tidspunkt og sted: Torsdag 19. marts 2015 kl. 16.00-19.00, Sønderhøj 30, 8260 Viby J. Deltagere: Finn Lund Andersen, Camilla Kølsen, Gitte

Læs mere

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Referat 11. april 2014 Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Dato: Fredag den 4. april Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Væksthus Hovedstadsregionen

Læs mere

Den Fælles Kapitalforvaltning

Den Fælles Kapitalforvaltning Den Fælles Kapitalforvaltning Løbenr. 1616/14 REFERAT fra møde i Den Fælles Kapitalforvaltning den 8. januar 2014 i Århus Bispegård kl. 10.00 15.00 Tilstede var: Fra bestyrelsen: Kirsten Vej Petersen,

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Onsdag den 23. maj 2018 kl Almenbo - Hold-an Vej 16. Til stede: Boligselskabet AKB Lyngby. Boligorganisationen Munkegård

Bestyrelsesmøde. Onsdag den 23. maj 2018 kl Almenbo - Hold-an Vej 16. Til stede: Boligselskabet AKB Lyngby. Boligorganisationen Munkegård 11. juni 2018 Bestyrelsesmøde Onsdag den 23. maj 2018 kl. 17.00 Almenbo - Hold-an Vej 16 Til stede: Formand Per Kloster Andersen (dirigent) Erik Frikke Allan Bogholdt Vibeke Ahlmann Bjarne Frølund Steen

Læs mere

Kjeld Møller Pedersen, Peter Christensen-Dalsgaard, Michael Jepsen, Birgitte Nielsen, Jytte Thomassen, Jes Johansen, Chagana Tharmakulasingam

Kjeld Møller Pedersen, Peter Christensen-Dalsgaard, Michael Jepsen, Birgitte Nielsen, Jytte Thomassen, Jes Johansen, Chagana Tharmakulasingam Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 12. december 2012. Til stede: Afbud: Øvr. deltagere: Kjeld Møller Pedersen, Peter Christensen-Dalsgaard, Michael Jepsen, Birgitte Nielsen, Jytte Thomassen, Jes Johansen,

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011 Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Christian Jeppesen (Deltog fra kl. 15.00) Steen Colberg Jensen Michael

Læs mere

22. december 2009 LKJ/lt J.nr / Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 5-09,

22. december 2009 LKJ/lt J.nr / Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 5-09, Godkendt på bestyrelsens møde 1-10, 01.02.10. Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9940 9940 Fax 9815 2201 www.aau.dk 22. december 2009 LKJ/lt J.nr. 2009-012/01-0025

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift.

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift. Referat af 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2017-29-03-2017 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 23-02-2017. Fremlagt til underskrift. s- og drøftelsespunkter: 3. Fremlæggelse og godkendelse

Læs mere

Syddansk Universitet. Institutionsrevisors protokollat om forberedende revisionsarbejder for 2018

Syddansk Universitet. Institutionsrevisors protokollat om forberedende revisionsarbejder for 2018 Syddansk Universitet Institutionsrevisors protokollat om forberedende revisionsarbejder for 2018 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 7712 31 Strandvejen 44,2900

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 01/

Referat af bestyrelsesmøde 01/ Referat af bestyrelsesmøde 01/122010 Punkter på dagsordenen: 1. Protokol 2. Valg af næstformand 3. Budget for 2011 4. Orientering om byggeriet 5. Rygning 6. Meddelelser fra formanden 7. Meddelelser fra

Læs mere

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl 21. november 2017 J.nr. 17/1721 NIHA REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 21. november 2017 kl. 14.00-16.00 Sted: SDU Odense, lokale O 77 Referent: Nisrin Adel Hamad Dagsorden:

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 18. juni 2018 Tid: kl. 16.00 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Axel Grøndahl Kristiansen Peter Haldor Hansen Allan Kristensen

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Nærværende forretningsorden tager udgangspunkt i ITUs interimvedtægter af 30. juni 2003 samt lov nummer 403 af 28. maj 2003 om universiteter

Læs mere

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 17.juni 2015 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Dorte Merete Juel Hansen Musa Kekec Birgitte Lind Thomas Borum Reuss

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 14. december. Fremlagt til underskrift.

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 14. december. Fremlagt til underskrift. Punkter til Dagsorden til 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2018 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 14. december. Fremlagt til underskrift. s- og drøftelsespunkter: 3. Fremlæggelse og

Læs mere

Møde i Studentersamfundets bestyrelse

Møde i Studentersamfundets bestyrelse Møde i Studentersamfundets bestyrelse Den 4. februar, 2015 klokken 16.30, Ridderlokalet,. Ordinære medlemmer: Anders Steen Mortensen, Kristoffer Mæng, næstformand Johan Sørensen, kasserer ** (AFBUD) Pia

Læs mere

Fælleskøkkenet Elbo I/S. Revisionsprotokollat til årsregnskab 2011

Fælleskøkkenet Elbo I/S. Revisionsprotokollat til årsregnskab 2011 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Arosgaarden, Åboulevarden 31 Postboks 514 8100 Aarhus C Telefon 89 41 41 41 Telefax 89 41 42 43 www.deloitte.dk Fælleskøkkenet Elbo

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 29. marts 2016 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: D 0.21 Deltagere: Mødesekretær: Bestyrelsen

Læs mere

Til bestyrelsen for Campus Bornholm:

Til bestyrelsen for Campus Bornholm: Til bestyrelsen for Campus Bornholm: Michael Engkær (Dansk Industri) Ingolf Lind - Holm (Dansk Erhverv og Dansk Byggeri i forening) Klaus Holm (LO Sektion Bornholm) Jonna Nielsen (LO Sektion Bornholm)

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat Møde: Bestyrelsesmøde 02-2013 Dato: Mandag den 4. marts 2013, kl. 15.00 21.00 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, Brøndby Hans Natorp, DS Formand Jens Erik Hansen, DS Næstformand Jan Wojtczak,

Læs mere

3. januar 2012 PFR/LKJ/lt J.nr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 5-11,

3. januar 2012 PFR/LKJ/lt J.nr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 5-11, Godkendt på bestyrelsens møde 1-12, 06.02.12 Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9940 9940 Fax 9815 2201 www.aau.dk 3. januar 2012 PFR/LKJ/lt J.nr. 2011-012-00019

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: EM

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: EM Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-7-12 Ref: EM Mødeforum: Bestyrelsen for VIA University College Dato: Den 10. december 2012 Tid: Kl. 15.30-18.30 Sted: Campus Randers, Jens Otto Krags Plads 3, 8900 Randers

Læs mere

Strategi for effektbaseret styring i Fødevareministeriet

Strategi for effektbaseret styring i Fødevareministeriet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 1AFD_1KT Sagsnr.: 168 Strategi for effektbaseret styring i Fødevareministeriet 2010-2013 Oktober 2009 1 1. En indsats skal vise effekt Fødevareministeriets

Læs mere

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Videnbyen, Cortex Park 26, The Yellow Conference Room, 5230 Odense M

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Videnbyen, Cortex Park 26, The Yellow Conference Room, 5230 Odense M 7. april 2016 J.nr. 043-1 JS/BF REFERAT Emne: Møde i Syddansk Universitets bestyrelse Dato og tidspunkt: Mandag den 4. april 2016, kl. 15 Sted: Videnbyen, Cortex Park 26, The Yellow Conference Room, 5230

Læs mere

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts 2012. kl. 16.00 19.30. Afbud: Arne Kjær, Anne-Marie Illum, Patrick Strunge Andersen. Statsautoriseret revisor Allan Hess Andersen

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Dagsorden. 1. Godkendelse af referat. 2. Regnskab Budgetopfølgning pr Repræsentantskabsmøde 2019

Bestyrelsesmøde. Dagsorden. 1. Godkendelse af referat. 2. Regnskab Budgetopfølgning pr Repræsentantskabsmøde 2019 Bestyrelsesmøde Mødedato: 16. april 2019 Mødet påbegyndt: kl. 10.00 Mødet afsluttet: kl. 13.30 Mødested: Kontoret, Arsenalvej 20 Deltagere: Bidstrup Hansen, Britta Larsen, Kurt Kristiansen, Peter Clemmensen,

Læs mere

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage:

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage: Rektor Odense, den 11. september 2014 Referat af møde i bestyrelsen ved Sct. Knuds Gymnasium onsdag. d 18. september 2013 kl. 16.00-18.00 Afbud fra: Kurt Houlberg, Jørgen Povlsen, Hjalte Hansen Dagsorden

Læs mere

ØKONOMIFUNKTIONEN SOM STRATEGISK SPARRINGSPARTNER

ØKONOMIFUNKTIONEN SOM STRATEGISK SPARRINGSPARTNER STYRINGSAGENDA 2016 ØKONOMIFUNKTIONEN SOM STRATEGISK SPARRINGSPARTNER SDIREKTØR AGENDA 1. Styring i sektoren: videregående uddannelser 2. Styring på Aarhus Universitet 3. Økonomifunktionen som strategisk

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 26. marts 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 26. marts 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 26. marts 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Christian Jeppesen Michael Dam Kirsa Ahlebæk Karen Bladt Nils Pedersen Klaus

Læs mere

Bestyrelsesmøde REFERAT. Tirsdag den 19. marts 2013

Bestyrelsesmøde REFERAT. Tirsdag den 19. marts 2013 REFERAT Bestyrelsesmøde Ledelsessekretariatet 19. marts 2013 Tirsdag den 19. marts 2013 Til stede: Afbud: Mødeleder: Referent: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Ove E. Dalsgaard, Leo H. Knudsen, Lone

Læs mere

Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office

Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office Region Hovedstaden, Kommunekontaktråd Hovedstaden (herefter KKR Hovedstaden), Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og Copenhagen Business

Læs mere

1 Årsregnskab og Revisionsprotokollat til godkendelse og underskrift

1 Årsregnskab og Revisionsprotokollat til godkendelse og underskrift Dagsorden Bestyrelsesmøde VUC Hvidovre-Amager 30APR13 1700-1900 (HVIS alle kan, ellers til 1830) i Hvidovre 1 Årsregnskab og Revisionsprotokollat til godkendelse og underskrift 2 Referater Statsaut. revisor

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde i Erhvervsakademi MidtVest

Referat bestyrelsesmøde i Erhvervsakademi MidtVest Referat bestyrelsesmøde i Erhvervsakademi MidtVest Mødedato: 7.december 2015, kl. 14.00-16.00 Mødested: Gl. Landevej 2, Herning Mødedeltagere: Formand Tage Hjortkjær Næstformand Henning Pedersen Jens Ole

Læs mere

I medfør af 10, stk. 6 i Lov nr. 403 af 28. maj 2003 om universiteter (universitetsloven) fastsættes:

I medfør af 10, stk. 6 i Lov nr. 403 af 28. maj 2003 om universiteter (universitetsloven) fastsættes: CB-møde nr. 17, bilag 3b 29-05-2007/PHH VEDTÆGT FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET I medfør af 10, stk. 6 i Lov nr. 403 af 28. maj 2003 om universiteter (universitetsloven) fastsættes: KAPITEL 1. 1. Københavns

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på. Erhvervsakademi SydVest. Torsdag den 28. marts kl

Referat af bestyrelsesmøde på. Erhvervsakademi SydVest. Torsdag den 28. marts kl Referat af bestyrelsesmøde på Erhvervsakademi SydVest Torsdag den 28. marts kl. 15.00 17.00 Deltagere: Johanne Gregersen, Niels Sørensen, Allan Østergaard, Dan Alsted Nielsen, Erik Lauritzen, Peter Amstrup,

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Tirsdag den 27. september 2011 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige (formand), Knud

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET

Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 1. APRIL 2014 Forum Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET Møde

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde onsdag d. 26. marts 2014 kl. 16.30 18.00 Til stede: Hanne Kathrine Krogstrup, Erik B. Hansen, Britta Magnussen,

Læs mere

Referat. Fraværende: Ole Sværke. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret.

Referat. Fraværende: Ole Sværke. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret. Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 22. januar 2015 Referatet blev godkendt. 3. Orientering

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Fredag den 28. september 2012 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige (formand), Knud

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 4. APRIL 2017 Forum Møde afholdt Sted Referent Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde)

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl ca Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl ca Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl. 18.30 ca. 20.00 Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby (Bemærk besøg i Nyttehaven inden bestyrelsesmødet færge fra Esbjerg

Læs mere

Hanne Frederiksen (HF) (repr. for Hillerød Kommunes skolesektor) Frants Stentzer (FR). (repr. for elevrådet)

Hanne Frederiksen (HF) (repr. for Hillerød Kommunes skolesektor) Frants Stentzer (FR). (repr. for elevrådet) Mødets dagsorden: 1. Gennemgang af årsregnskabet for 2010 ved revisor (bilag A) 2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet den 30. september (bilag B) 3. Godkendelse af dagsorden. 4. Meddelelser 5.

Læs mere