ODD FELLOW PROJEKT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ODD FELLOW PROJEKT"

Transkript

1 ODD FELLOW PROJEKT Udarbejdet af: Ellen From Sonja Rasmussen Gerda Larsen Marianne Vinkler Lassen Inge Lise Larsen John Lose Morten Christiansen Søren Larsen Vers (10)

2 1. Projektopgaven 1.1 Projektopgaven I Odd Fellow Ordenen at få en Landssag etableret med henblik på at indsamle et pengebeløb til støtte for organisationen SOS Børnebyerne for finansiering at et projekt Opgavebeskrivelse - Projektopgaven i hovedtræk, baggrund, aktualitet og karakter Projektgruppen er inspireret af den norske landssag 2003, hvor Odd Fellow Ordenen i Norge i samarbejde med SOS Barnebyer indsamlede ca. 18 mio. kr. til bygning af en børneby i EI Salvador med navnet Odd Fellow Børnebyen. Indsamlingen af midler foregik på 2 forskellige måder. Dels som en direkte indsamling blandt Odd Fellows og dels som en SOS Barneby indsamling, hvor Odd Fellows sammen med andre frivillige deltog aktivt som indsamlere. Projektgruppen finder. at et lignende projekt kan have stor interesse for Odd Fellows i Danmark. Vi har i mange år haft løbende indsamlinger til fonde og lignende, men ikke til projekter med en afgrænset tidsperiode og et afgrænset beløb, hvor projektet slutter ved overdragelse til donationsmodtager Projektgruppen foreslår, at der i Danmark kun foregår indsamling direkte blandt Odd Fellows. En indsamling for SOS Børnebyerne i Danmark kan ikke lade sig gøre, da organisationen ikke har tilladelse til offentlige indsamlinger. Indsamlingen kan f.eks. foregå som beskrevet under pkt. 2. Fremgangsmåde. Der vil ikke påhvile Odd Fellow Ordenen driftsomkostninger på den/de opførte bygninger. Den geografiske placering aftales i samarbejde med SOS Børnebyerne. - Projektets placering i en samlet strategi I plan Seneste større fælles sag var indsamling til Hospice Fonden. Denne opgave varetages i stadig højere grad i offentligt regi samt af private fonde og enkeltpersoner, der yder tocifrede engangsbeløb. En ny større, fælles sag vil promovere Odd Fellow Ordenen overfor egne medlemmer såvel som det omgivende samfund. Det kan være medvirkende til at gøre Odd Fellows kendt for deres humanitære aktiviteter og vække interesse for Odd Fellow Ordenen hos andre borgere med deraf følgende medlemsvækst og udbredelse at Ordenens formål. Dette projekt vil sammen med andre aktiviteter kunne understøtte målsætningen om et medlemstal på i år En målsætning, der sandsynligvis kun opfyldes gennem en velovervejet strategi og handlingsplan, der involverer alle Odd Fellows, både aktivt og ved at anvise en række værktøjer og metoder. Projektet kan være medvirkende til at Styrke netværket på tværs af loger og distrikter. Det er at afgørende betydning at projektet har et afgrænset mål og en afgrænset tidsperiode. Vers (10)

3 1.1.2 Idegrundlag At opdrage de forældreløse børn er et af de fire påbud, som Ordenen pålægger sine medlemmer. Netop SOS Børnebyernes formål, der er at give forældreløse børn over hele verden en chance for at få et godt fundament til et godt liv, harmonerer meget præcist med ovenfor nævnte påbud. Blandt de mange støttemuligheder, der findes til SOS Børnebyerne - fra en enkelt bolig til en hel by - peger projektgruppen på støtte primært til opførelse af en børnehave. Det er Odd Fellow Ordenens formål, o at udbrede venskabet, kærlighedens og sandhedens grundprincipper mellem menneskene, o at styrke dem i kærlighed til Gud og deres næste og o lære dem, at ord ikke er nok, men at disse lærdomme må omsættes i handling, o for at hver enkelt efter sin evne derved kan bidrage til menneskenes forbedring og fuldkommengørelse. Projektet giver mulighed for at den enkelte Odd Fellow gennem egen handling kan bidrage til opdragelse af forældreløse børn og gennem næstekærlighedens budskab derved opfylde væsentlige dele af Ordenens formål. Odd Fellow Ordenen har sat sig det mål at medlemsantallet i år 2019 skal være forøget til medlemmer. Dette projekt vil være medvirkende til at understøtte denne målsætning. Det at værne om børn vil være et budskab, der er forståelig for langt hovedparten af Ordenens medlemmer. Samtidig kan indsamlingen give anledning til at omverdenen kan få svar på nagle at deres spørgsmål omkring, hvad Odd Fellow Ordenen er for en organisation, og at vi får lejlighed til at forklare yderligere om andre forhold omkring Ordenen. Projektet kan ses som en væsentlig del af den langsigtede strategi, der omfatter aktiviteter til at støtte den førnævnte målsætning om medlemmer i år Det er gavnligt for jurisdiktionen, at vi har en fælles sag. Den enkelte Odd Fellow vil føle stolthed ved at kunne identificere sig med projektet ordensmedlemmer har også behov for at kunne sige: Dette er vi en del af. Projektet er i tråd med tiden med hensyn til at yde støtte på international plan, men lokalt i et specifikt geografisk område hvor der er behov for hjælp. Projektet har karakter af hjælp til selvhjælp. Der er en stigende interesse for at vide, hvem der modtager hjælp og hvordan hjælpen bliver anvendt. I dette projekt er der relativ hurtig feedback. Det må endvidere ses som en fordel, at der er taget initiativ til dette projekt blandt ordensmedlemmer, og at det primært er der promoveringen fortsat skal foregå. Det må ligeledes ses som fordel at inddrage Ungdomsforeningerne i Danmark i et fælles Odd Fellow projekt. Det vil give de unge medlemmer en større tilknytning til Odd Fellow Ordenen, når de kan være med til at løfte en stor opgave. Vers (10)

4 Målbeskrivelse Dermed vil alle medlemmer i ordenen kunne få oplevelsen af at trække på samme hammel" på tværs af søster- og broderloger samt ungdomsforeninger. Under hele projektfor1øbet i perioden fra oktober 2006 til oktober 2009 vil ordenen kunne opnå en væsentlig synlighed i det omgivende samfund og i andre lande. Indsamlingens primære og væsentligste mål er at give forældreløse børn en chance i livet. Sekundære formål at udbrede Odd Fellow Ordenens formål. En velovervejet og systematisk indsats involverer en stor del af Ordenens medlemmer i humanitært arbejde. De væsentligste succeskriterier for gennemførelse af projektet er fokusering på o at vi har vores fælles sag på landsplan o at vi får samlet ind til ét bestemt formål, - en børnehave o at indsamlingen er afgrænset over tid o at indsamlingen er økonomisk afgrænset Ønsket tidspunkt for igangsættelse/levering og for opnåelse at nyttevirkning. Projektet foreslås indledt i efteråret 2006 med afslutning i Projektet ønskes fremlagt i Storlogen. Desuden skal der i logerne gives mulighed for en grundig og bred information om projektet. Den planlagte tidsperiode giver de øvrige igangværende fonde mulighed for aktiviteter og indsamlinger. Tidspunktet for anvendelsen af beløbet skal aftales nærmere med organisationen SOS Børnebyerne Danmark. Økonomisk ramme og ressourceramme for projektet. Projektet gennemføres uden omkostning for Odd Fellow Ordenen og alt arbejde baseres på vederlagsfri og frivillig indsats. Det indsamlede beløb er minimum 3 mio. kr. indsamlet over en tidsperiode på 3 år. Udgifter til f.eks. transport under informationsfasen skal bæres af projektet. Se også resourcerammer. Der skal udarbejdes årsregnskaber. Der ingen økonomiske bindinger mellem projektet og SOS Børnebyer før Odd Fellow Ordenen donerer det indsamlede beløb. Opførelse og efterfølgende drift. af bygning(er) varetages ikke at Odd Fellow Ordenen. Vers (10)

5 Forandringsopgaven Der skal foreligge en kontrakt mellem SOS Børnebyer og projektgruppen. Kontrakten skal bl.a. sikre at det indsamlede beløb anvendes til det aftalte formål og at Odd Fellow Ordenen ikke får nogen forpligtigelser i f.m. drift af bygninger og børneby. Regnskab skal udarbejdes af en anerkendt revisorvirksomhed. Et første billede at forandringens omfang og mulige konsekvenser. Projektet er synligt for ordenens medlemmer og det omgivende samfund. Der vil løbende komme tilbagemelding fra SOS børnebyerne til Ordenen. Projektets endemål er en børnehave eller flere bygninger med navnet Odd Fellow, Denmark. Det vil være et synligt objekt, der giver stor effektivitet. Logerne kan se resultatet at indsatsen. Vers (10)

6 1.2 Interessenterne Interessenterne Børnene SOS Børnebyerne Forventninger, udbytte, succeskriterier At få en tryg opvækst i trygge rammer, kærlighed og omsorg. En børnehave. Yde langsigtet hjælp til forældreløse, forladte og forsømte børn. Interessentens betydning for projektet Gennem børnene opfylder projektet et af Ordenens påbud. En troværdig samarbejdspartner og donationsmodtager. Interessentens inddragelse i projektet/behov for påvirkning Informationsfasen. Udvælgelse af lokalitet. Efterfølgende feedback under projektforløbet og derefter. Odd Fellows i udlandet Inspiration. Odd Fellow Ordenen Opfyldelse af formål. At mange kan bidrage til Støtte projektets idé. Medlemsvækst. Blive kendt for noget positivt. Afmystificering. opfyldelse af projektet på relativ kort tid. DDSS Se Storrep. Se Storrep. Se Storrep. Storlogen Se Odd Fellow Ordenen. Se de enkelte loger At give tilladelse til at projektet gennemføres. Styregruppe deltagelse. Logernes Storrepræsentanter De enkelte Odd Fellow loger Det engagerede Odd Fellow medlem Det uengagerede Odd Fellow medlem Ungdomsforeningernes medlemmer Logen har en væsentlig aktivitet. Proaktivitet i logen. Øge aktivitetsniveau og engagement hos medlemmerne. Gøre en indsats for at hjælpe børn. Ingen. Opfyldelse af foreningens formål. Læring i livet. At de er engageret i projektet. Logens ledelse kan påvirke projektet såvel positivt som negativt. Det gode eksempel, der understøtter projektet. De kan i værste fald omtale projektet negativ. Modargumentation alternativ argumentation for andre projekter. Projektet kan inddrages i deres sædvanlige De skal tale projektets sag. Behov for påvirkning kan ske gennem arten af aktiviteter. Inddragelse gennem handlinger/aktiviteter. En altafgørende faktor. Projektet kan påvirkes på aktivitetsniveau. Et ihærdigt forsøg på inddragelse kunne vende holdningen til at være engageret. Ved inddragelse vil de føle sig som en del af Odd Fellow Ordenen. program. Lejrene - - Man kunne opfordre lejrene til at støtte økonomisk. Ikke Odd Fellow medlemmer Opnå kendskab og evt. medlemskab af Odd Fellow Ordenen. Ved køb af ydelser, f. eks. gennem loppemarkeder og lignende. Støtte projektet med økonomiske midler hvor der er udadvendte aktiviteter. Interessentanalysen afspejler enkelte virkninger, der ikke er færdigbehandlet i dette oplæg. Vers (10)

7 1.3 Omgivelserne - De vigtigste elementer og forhold i omverdenen. SWOT analyse Styrker - Nyt initiativ - Projektet fødes fra gulvet - Fælles informationsmateriale sikrer ensartet information i logerne Svagheder - Muligheder Trusler - Kendskab til og afmystificering af Odd Fellow Ordenen - Understøtter ordenens målsætning om at have medlemmer i år Storlogen udelukkende fokuserer på Odd Fellows Børnefond og Hospicefonden Er der andre forudsætninger i omgivelserne for projektets gennemførelse? - Beskrivelse af de væsentligste sammenhænge og grænseflader i forhold til omgivelserne? Uanset om projektet får samlet 70 % eller 110 %, så vil der blive bygget en børnehave med navnet Odd Fellow, Denmark. 1.4 Opmærksomhedsområder - Usikkerheder Hvis information ikke kan bringes ud i logerne, så bliver det aldrig til en fælles sag. Informationsprocessens karakter og forløb er af afgørende betydning.. Det indsamlede beløbs størrelse indenfor den planlagte tidsperiode. - Spændingsfelter Nogle loger gør en stor indsats, andre intet eller meget lidt. - Kritiske forudsætninger Storlogens og Storembedsmændenes accept. Vers (10)

8 2. Fremgangsmåde - Eventuel strategi. Faser, beslutningspunkter Aktivitet Start Slut Projektformulering August 2004 Medio oktober 2004 Forelæggelse af Medio december Januar 2005 projektformulering til br. Storsire 2004 Udarbejdelse af Primo januar 2005 Primo februar 2005 organisationsplan Udarbejdelse af projektplan Primo februar 2005 August 2006 Informationsfase Mappe fra SOS - - børnebyerne. LOMF møder - - Distriktsmøder - - Loger Hovedterminer Information. Opfordring til samarbejde, det skal være en Odd Fellow sag. Promovering skal primært ske nedefra i organisationen med støtte fra Ordenens ledelse. Information gives primært af Odd Fellows. Medio oktober 2004 Medio december 2004 Projektformulering forelægges styregruppen. Forelæggelse for bro Storsire Hans Pedersen. - Idékatalog til aktiviteter Salgsartikler o Odd Fellow bamser til hospitalernes børneafdelinger o Odd Fellow indkøbsvognsmønt o Bånd til logeemblemer (for søstre) o Pins / badges o Kalenderlys Lokale arrangementer i logerne o Ekstra betaling på menuprisen o Indsamling i høj hat / sparegris osv. o Lykkehjul o Måltidslotteri o kinesisk lotteri SOS aktier/andelsbeviser å f.eks. 50. kr..med mulighed for afkast (gevinst) Donationer fra eksisterende humanitært arbejde Loppemarkeder Sportsarrangementer Basarer Cafe Salgs- / serviceboder i forbindelse med byfester/sportsfester. Vers (10)

9 Plastiktønder i lufthavne Beredskabsdag i samarbejde med de lokale redningsvæsener. 3. Organisering - Projektets tilknytning (forankring) til basisorganisation. Kontaktperson i den enkelte loge eller i det enkelte "logehus". - Projektansvarlig chef, beslutningsorganer - Projektledelse Styregruppe med 1 repræsentant fra Storembedsmændene og 2 repræsentanter gruppen af DDSS'ere. - Nøglepersoner 4. Ressourcer Projektleder udnævnt at br. Storsire. Indstilles af projektgruppen. Distrikts Deputeret Storsirere, Storlogens medlemmer og "autoriserede" informatorer, både Odd Fellows og repræsentanter fra organisationen SOS Børnebyer. Andre informationsformidlere, f. eks. logernes pressekontakter og redaktøren for Odd Fellow Bladet. Kontaktperson hos SOS Børnebyer er Direktør Niels Yde. - Ressourcebudget - Faciliteter Budget udarbejdes for at afklare hvor mange personer, der skal indgå i projektorganisationen. Alle ressourcer udføres ved frivillighed. Ordenens og logernes bygninger og udstyr anvendes. - Bevilget budget Der udarbejdes et budget. Det skal overvejes hvilke udgifter projektet kan få og som bør betales af projektet, f. eks. ved transport, mødevirksomhed, informationsmateriale og PR-artikler. SOS Børnebyer er behjælpelige med informationsmateriale Vers (10)

10 5. Ledelse og styring - Krav til styring og rapportering. Generelt - Projektorganisationens medlemmer skal leve op til Odd Fellow Ordenens regler og etiske målsætninger. - Projektorganisationen skal anvende SOS Børnebyers informationsmateriale i overensstemmelse med de indgåede aftaler Styring - Der skal være halvårlige styregruppemøder med rapportering til Storlogens repræsentant(er). Indtil andel er aftalt udgøres styregruppen af Storsiren. - Projektlederen deltager i de halvårlige moder. - Økonomisk styring varetages af en ekstern revisorvirksomhed. Feedback - Projektet skal med som et fast dagsordenpunkt på distriktsmøder. - Der skal med jævne intervaller tilflyde status information til logerne, f. eks. udsendelse af elektroniske nyhedsbreve til kontaktpersoner" - Det løbende indsamlingsresultat vises på søjlebarometer" i Odd Fellow bladet under hele projektets forløb. Vers (10)

Overmester Finn Rosenberg: Tale ved 60-års dagen for stiftelsen af Odd Fellow - broderloge nr. 70 "Christian Skeel", Nygade 23, Tønder

Overmester Finn Rosenberg: Tale ved 60-års dagen for stiftelsen af Odd Fellow - broderloge nr. 70 Christian Skeel, Nygade 23, Tønder Tirsdag den 3. maj 1011 Overmester Finn Rosenberg: Tale ved 60-års dagen for stiftelsen af Odd Fellow - broderloge nr. 70 "Christian Skeel", Nygade 23, Tønder Velkomst: Søster Distriktsdeputeret Storsire

Læs mere

Odd Fellow Ordenen I.O.O.F og Skanderborg Logerne Orienterer

Odd Fellow Ordenen I.O.O.F og Skanderborg Logerne Orienterer Odd Fellow Ordenen I.O.O.F og Skanderborg Logerne Orienterer Odd Fellow Ordenen Odd Fellow Ordenen er en verdensomspændende organisation med en gammelhistorie. Ordenen i Danmark har sit udspring i Amerika,

Læs mere

Broderloge nr. 48 Hertha Sønderborg

Broderloge nr. 48 Hertha Sønderborg Broderloge nr. 48 Hertha Sønderborg Vejledning til yngre brødre Dette skrift er ikke beregnet til udlevering til nye kandidater, men skal bruges som et redskab og huskeliste til brug for medlemmer af broderloge

Læs mere

Strategi- og handlingsplan

Strategi- og handlingsplan Strategi- og handlingsplan for Broderloge nr. 71 Richard Marley Brønderslev for valgterminen 2017-2019 Strategi- og handlingsplan for broderloge nr. 71 Richard Marley Der henvises til den vedtagne langtidsplan

Læs mere

Brug af online egenindsamling ved en organiseret sportsevent

Brug af online egenindsamling ved en organiseret sportsevent Brug af online egenindsamling ved en organiseret sportsevent Potentialet, det praktiske og samarbejdet med BetterNow OM BETTERNOW... 2 FORDELE VED BRUG AF ONLINE EGEN-INDSAMLINGER... 2 POTENTIALET VED

Læs mere

Projektplan Syddjurs Smart Community

Projektplan Syddjurs Smart Community Projektplan Syddjurs Smart Community Dokument: Projektplan Version: 1.1 Udgivelsesdato: 9. marts 2016 Udarbejdet af: MC Kontrolleret af: JT Godkendt af: MC Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Projektets titel...

Læs mere

Denne projekthåndbog har til formål at støtte gennemførelsen af projekter i Kulturministeriet.

Denne projekthåndbog har til formål at støtte gennemførelsen af projekter i Kulturministeriet. PROJEKTHÅNDBOG 12. december 2012 I Kulturministeriet anvendes projektarbejdsformen aktivt. Arbejdsformen styrker de innovative processer og bidrager til at øge medarbejdernes ansvar og arbejdsglæde, hvilket

Læs mere

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV ERHVERVSRÅD 2. DECEMBER 2014

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV ERHVERVSRÅD 2. DECEMBER 2014 UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV ERHVERVSRÅD 2. DECEMBER 2014 PROGRAM Velkomst og dagens program Elevatorpitch præsentation Fra idé til realisering, del 1 - oplæg Projektskabelon, del

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

Projektarbejdet, en særlig arbejdsform og spilleregler. Projektledelse. Projektets grundelementer (5x5modellen) Projekt karakteristika.

Projektarbejdet, en særlig arbejdsform og spilleregler. Projektledelse. Projektets grundelementer (5x5modellen) Projekt karakteristika. Projektledelse Projekter og Projektarbejdsformen Projektets grundelementer opgaven, interessenter, omgivelser, ressourcer, ledelse Projektorganisationen ansvarlig chef, beslutningsgruppe, projektgruppe

Læs mere

Notat om kriterier for socialt ansvar i Lind Invest

Notat om kriterier for socialt ansvar i Lind Invest Notat om kriterier for socialt ansvar i Lind Invest Notat om kriterier for socialt ansvar Vi ønsker at være med til at fremme en praksis, hvor man evaluerer og rapporterer resultaterne af sociale projekter,

Læs mere

Anden del (B): Indsamlingsetiske Retningslinier Alzheimerforeningens implementering af ISOBRO's indsamlingsetiske retningslinier

Anden del (B): Indsamlingsetiske Retningslinier Alzheimerforeningens implementering af ISOBRO's indsamlingsetiske retningslinier Anden del (B): Indsamlingsetiske Retningslinier Alzheimerforeningens implementering af ISOBRO's indsamlingsetiske retningslinier Alzheimerforeningens aktiviteter finansieres af bidrag fra private og offentlige

Læs mere

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 Roskilde Festival-gruppens donationsstrategi 2018-2020 beskriver Festival-gruppens donationsarbejde i de kommende tre år.

Læs mere

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 Roskilde Festival-gruppens donationsstrategi 2018-2020 beskriver Festival-gruppens donationsarbejde i de kommende tre år.

Læs mere

NOTAT. Bilag 3. Hverdagsrehabilitering i hjemmet. Baggrund

NOTAT. Bilag 3. Hverdagsrehabilitering i hjemmet. Baggrund Bilag 3 Hverdagsrehabilitering i hjemmet NOTAT Hvidovre Kommune Social og Arbejdsmarkedsforvaltningen Helle Risager Lund Udviklings- og Kvalitetsteamet Sagsnr.: 11/16364 Dok.nr.: 23985/12 Baggrund Hvidovre

Læs mere

VÆRKTØJ 4 UDVIKLING AF DATA- OG VIDENSDELINGSMODEL

VÆRKTØJ 4 UDVIKLING AF DATA- OG VIDENSDELINGSMODEL VÆRKTØJ 4 UDVIKLING AF DATA- OG VIDENSDELINGSMODEL 1. Formål Dette værktøj kan hjælpe jer til at til at udvikle en samlet data- og vidensdelingsmodel for, hvordan I indsamler og opbevarer data, samt hvordan

Læs mere

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge R E SULTATKONTRAKT DUBU digitalisering af udsatte børn og unge Projekt 3.6 i handlingsplanen for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Fra den 19. december 2011 har første fase af DUBU kunne tages

Læs mere

AAU It Services Selma Lagerlöfs Vej 300 9220 Aalborg Ø. Interessenthåndtering. [Skriv projektets navn] [Skriv dato]

AAU It Services Selma Lagerlöfs Vej 300 9220 Aalborg Ø. Interessenthåndtering. [Skriv projektets navn] [Skriv dato] AAU It Services Selma Lagerlöfs Vej 300 9220 Aalborg Ø Interessenthåndtering [Skriv projektets navn] [Skriv dato] Indhold INTRODUKTION TIL INTERESSENTHÅNDTERING... 2 1 STAMDATA... 4 2 INTERESSENTANALYSE...

Læs mere

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Disposition for oplægget 1. Håndbogen i (videns-)kontekst 2. Præsentation

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Baggrund. Tilbud til borgere med særlige behov. Udarbejdet dato:

Projektbeskrivelse. 1. Baggrund. Tilbud til borgere med særlige behov. Udarbejdet dato: Projektbeskrivelse Projektnavn: Tilbud til borgere med særlige behov og kapacitetsanalyse af plejepladser Projektleder: Tenna Arevad Larsen Projektejer: Birgit Gundorph-Malling Udarbejdet dato: 21.12.2015

Læs mere

INTERESSENTHÅNDTERING

INTERESSENTHÅNDTERING AAU It Services Selma Lagerlöfs Vej 300 9220 Aalborg Ø Revisionshistorik Revisionsdato Version Ændringer Forfatter 1 Indhold 1 Indhold... 1 2 Introduktion til interessenthåndtering... 2 2.1 Udarbejdelse

Læs mere

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 12. juni 2007 Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse Århus Kommune Personaleafdelingen 1. Resume Direktørgruppen har

Læs mere

Del din passion med andre. Et projekt støttet af VELUX FONDEN

Del din passion med andre. Et projekt støttet af VELUX FONDEN Del din passion med andre Et projekt støttet af VELUX FONDEN 1 Projektet fødes: Ideen skabes i Ungeenheden i Odsherred Kommune i samarbejde med Socialt Udviklingscenter i København (Agnete Neidel og Sussi

Læs mere

Foreninger i forandring! Uanset størrelse. 17. november 2018

Foreninger i forandring! Uanset størrelse. 17. november 2018 Foreninger i forandring! Uanset størrelse 17. november 2018 Hovedoverskrifter Sætter du værdi i forretningsmæssige hensyn, når du laver foreningsarbejde? Fundament i forening - organisatorisk forståelse

Læs mere

1. Tidsplan og deadlines... 2

1. Tidsplan og deadlines... 2 Oktober 2016 Vejledning Processen fra invitation til aftaleforhandling til aftaleindgåelse Projekter som medio oktober 2016 har fået invitation til aftaleforhandlinger om en investering fra Innovationsfonden,

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 30. april Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel?

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 30. april Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? Projekt Social balance i Værebro Park 30. april 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at indsatsen iværksættes nu? eventuelle udfordringer

Læs mere

De vigtigste erfaringer med kommunesammenlægning i Danmark

De vigtigste erfaringer med kommunesammenlægning i Danmark De vigtigste erfaringer med kommunesammenlægning i Danmark Kommunernes Landsforening Kontorchef Karsten Thystrup Danmark før og efter 2007 En omfattende og krævende proces At sammenlægge kommuner tager

Læs mere

Ambassadør for medborgerskab i praksis

Ambassadør for medborgerskab i praksis Projektbeskrivelse til ansøgningen Ambassadør for medborgerskab i praksis (puljen Øget sammenhængskraft ) 19.9.2011/Berit Rosenkilde Ambassadør for medborgerskab i praksis 1. Generelle oplysninger Ansøgers

Læs mere

Børne- og Kulturchefforeningen Skoledirektørforeningen. Hænger det sammen?

Børne- og Kulturchefforeningen Skoledirektørforeningen. Hænger det sammen? Børne- og Kulturchefforeningen Skoledirektørforeningen Hænger det sammen? Kvalitet i børns og unges hverdag kræver helhed og sammenhæng. Er det bare noget, vi siger? November 2002 1 Hænger det sammen?

Læs mere

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm 2015-2018 Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm er en selvstændig forening, der blev oprettet i 2007 med fokus på foreningsservice,

Læs mere

Hjælp demente og deres pårørende Støt Alzheimerforeningen Bliv medlem

Hjælp demente og deres pårørende Støt Alzheimerforeningen Bliv medlem 1 Anden del (B): Indsamlingsetiske Retningslinier Alzheimerforeningens implementering af ISOBRO's indsamlingsetiske retningslinier (godkendt af bestyrelsen 26. november 2008 og revurderet af forretningsudvalget

Læs mere

Møde i Børne- og Uddannelsesudvalget Onsdag den 05. februar 2014

Møde i Børne- og Uddannelsesudvalget Onsdag den 05. februar 2014 3. 13/28798 Ungdomskulturhus Indstilling: Direktøren for Børn og Undervisning og direktøren for By, Land og Kultur indstiller sagen til drøftelse og beslutning i Børne- og Uddannelsesudvalget og Kultur-

Læs mere

Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning

Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning VEJLEDNING Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning Skema 1 Generelle oplysninger om projektet 1.1 Projektets titel anføres i rubrik 1.1 1.2 Ansøgerorganisationens navn, adresse og CV-nummer. Projektleders

Læs mere

REFERAT. Koordineringsgruppemøde. 28. november 2014

REFERAT. Koordineringsgruppemøde. 28. november 2014 DATO KONTAKTPERSON MAIL 28-11-2014 Rasmus Fuglsang Jensen rfj@vd.dk REFERAT EMNE Koordineringsgruppemøde TIDSPUNKT 28. november 2014 STED DELTAGERE Videomøde: Femern A/S, København / Vejdirektoratet, Skanderborg

Læs mere

Virksomhedens projektmodel og projektmanual

Virksomhedens projektmodel og projektmanual Virksomhedens projektmodel og projektmanual Styringsmappen til det enkelte projekt Opdelt som styringsmappen i 5x5 modellen skabeloner Projektmodel principper Projektadministrative retningslinier og procedurer

Læs mere

Baggrund for ændring af projektsetup

Baggrund for ændring af projektsetup Baggrund for ændring af projektsetup Generelt et behov for at løfte projekter til strategisk niveau / fælles ejerskab Specifikke krav til afrapportering af midlerne Sikring de nødvendige ressourcer til

Læs mere

Notat. Kommissorium Frivillighedscenter

Notat. Kommissorium Frivillighedscenter Notat Dato Skrevet af Journal nr. 2. juni 2014 Tina Jørgensen Kommissorium Frivillighedscenter Baggrund I forbindelse med budget 2014 er det besluttet, at sætte fokus på udviklingen af det frivillige arbejde

Læs mere

Handlingsorienteret frivillighedsstrategi

Handlingsorienteret frivillighedsstrategi Handlingsorienteret frivillighedsstrategi Indledning Aalborg Kommune forventes i løbet af 2015 at præsentere en samlet Frivillighedsstrategi dækkende for al samarbejde med frivillige i Aalborg kommune.

Læs mere

International strategi for Det Danske Spejderkorps

International strategi for Det Danske Spejderkorps International strategi for Det Danske Spejderkorps Strategien skal give et overblik over de prioriteter, DDS har som del af den globale spejderbevægelse og som medlemmer af de internationale spejderorganisationer

Læs mere

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Forord I Solrød Kommune er vi privilegerede. Vi har et alsidigt og stærkt frivilligt socialt engagement.

Læs mere

VÆRDIGRUNDLAG FOR FRIVILLIGHED I DANSK FOLKEHJÆLP

VÆRDIGRUNDLAG FOR FRIVILLIGHED I DANSK FOLKEHJÆLP VÆRDIGRUNDLAG FOR FRIVILLIGHED I DANSK FOLKEHJÆLP DANSK FOLKEHJÆLPS VÆRDIER Det frivillige arbejde i Dansk Folkehjælp hviler på værdier som: fællesskab, demokrati og åbenhed troværdighed, engagement, loyalitet,

Læs mere

NOTAT. Kommissorium for udvikling af en faglig og økonomisk bæredygtig plan for familieområdet

NOTAT. Kommissorium for udvikling af en faglig og økonomisk bæredygtig plan for familieområdet NOTAT 2. januar 2017 Journal nr. Kommissorium for udvikling af en faglig og økonomisk bæredygtig plan for familieområdet Sagsbehandler SUJKR Indledning og baggrund I budget 2017 blev det besluttet at der

Læs mere

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18 #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Borgmesterkontoret Sagsnr./Dok.nr. 2018-004065 / 2018-004065-32 Borgmesterens Forvaltning Boulevarden 13 9000 Aalborg Init.: LBS 22-03-2018

Læs mere

Dato: KL Hotel Park, Viaduktvej 28, 5500 Middelfart

Dato: KL Hotel Park, Viaduktvej 28, 5500 Middelfart Deltager Afbud Dan Holt Højgaard, Niels Brock Finn Karlsen, EUC Syd Gitte Rye Larsen, Aalborg Tekniske Gymnasium Jens Gamauf Madsen, IBC Jens Porsgaard Nielsen, Hansenberg (Djøf) Lars Bregnehøj, Syddansk

Læs mere

Hvidovre Kommunes Ældrepolitik

Hvidovre Kommunes Ældrepolitik Udkast Hvidovre Kommunes Ældrepolitik 07-11-2013 Indhold Forord... 3 Politikkens indhold... 4 Et positivt menneskesyn... 5 Værdierne... 6 Indsatsområderne... 7 Tilblivelse og evaluering af ældrepolitikken...

Læs mere

Strategi for Gedser Fuglestation

Strategi for Gedser Fuglestation Et notat fra Gedser Fuglestation af Bo Kayser DOF Ekstern Version 2 Januar 2019 Gedser Fuglestation Dansk Ornitologisk Forening Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. TILBAGEBLIK... 3 3. VISION, MÅL OG MIDLER 2019-24...

Læs mere

Til gavn for kunderne

Til gavn for kunderne Til gavn for kunderne Forenings- og medlemsstrategi for Forenet Kredit foreningen for kunderne i Nykredit og Totalkredit Indledning Vi skaber værdi for kunderne Vi er foreningen bag Nykredit og Totalkredit

Læs mere

BRUG FOR ALLE UNGE FREM MOD 2015

BRUG FOR ALLE UNGE FREM MOD 2015 BRUG FOR ALLE UNGE FREM MOD 2015 Sætter nydanske drenges ressourcer i spil Fortsætter sin støtte til alternative lektiecaféer og ung-til-ung metoder Intensiverer oplysning om uddannelse til nydanske forældre

Læs mere

Foreningens navn: Målgruppe(r): Aktiviteter: Samlet budget: (Sæt kryds) Vedtægter Bestyrelse, antal medlemmer:

Foreningens navn: Målgruppe(r): Aktiviteter: Samlet budget: (Sæt kryds) Vedtægter Bestyrelse, antal medlemmer: Foreningens navn: Målgruppe(r): Aktiviteter: Samlet budget: (Sæt kryds) Vedtægter Bestyrelse, antal medlemmer: Strategi (flerårig) Handlingsplan (årlig) Generalforsamling, dato for sidst afholdte: Fundraisingplan

Læs mere

Få styr på din projektopgave

Få styr på din projektopgave KURSUS Projektleder modul 1: Få styr på din projektopgave Projektarbejdsformen er uhyre kreativ og effektiv, men det forudsætter at projektleder og projektdeltagere ved, hvordan man skal styre og agere

Læs mere

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development 1. Parterne mellem Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø EAN-nr.: 5798002040609 Telefon: 70 15 50 00 E-mail: vaekstforum@regionsjaelland.dk

Læs mere

Status på projekt nyt misionshus

Status på projekt nyt misionshus Status på projekt nyt misionshus Generalforsamling Hvide Sande IM 18/3-2015 Et projekt der skal være Gud til ære & os til gavn Status på projekt nyt misionshus 18.03.2015 1 Tilbageblik 2010 De første drøftelser

Læs mere

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem. Folkeskoledonationen

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem. Folkeskoledonationen Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem Folkeskoledonationen 2017 Det følgende er en vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem for Folkeskoledonationen. Fonden opslår specifikke ansøgningskriterier

Læs mere

3 KAMPAGNER. Hvilken er den rette for dig?

3 KAMPAGNER. Hvilken er den rette for dig? 3 KAMPAGNER Hvilken er den rette for dig? Forskning i programmering af kampagner for alternative fortællinger og modfortællinger peger på, at mange kampagner ikke er udformet på en måde, der inddrager

Læs mere

Projektbeskrivelse projekt: Sundhed for pengene

Projektbeskrivelse projekt: Sundhed for pengene Notat Fællescenter HR og Udvikling Journalnr: 00.16.00-P20-2-14 Ref.: Charlotte Grøn Andersen Dato: 14-11-2014 Projektbeskrivelse projekt: Sundhed for pengene jeres penge, jeres sundhed, jeres beslutninger

Læs mere

Temadag om tværfagligt samarbejde i Børn og Unge

Temadag om tværfagligt samarbejde i Børn og Unge Temadag om tværfagligt samarbejde i Børn og Unge 13. august 2008 Program 10.00 10.15 Velkommen ved direktør Kjeld Kristensen Myter, vi har om hinanden, fire mindre oplæg ved repræsentanter for børnefamilierådgivningen,

Læs mere

1. Tidsplan og deadlines... 2

1. Tidsplan og deadlines... 2 Februar 2019 Vejledning Processen fra invitation til aftaleforhandling til aftaleindgåelse Projekter som primo juni 2019 har fået invitation til aftaleforhandlinger om en investering fra Innovationsfonden,

Læs mere

CSR-rapport for Med venlig hilsen Poul Feilberg Adm. direktør

CSR-rapport for Med venlig hilsen Poul Feilberg Adm. direktør CSR-rapport for 2016 Forord Kort om Feicon Ledelsessystemer hvad er det? Feicons identitet Politik for certificeringer Mål og indsatser Feicons interessenter CSR Rapporten Forord I 2013 blev Feicon ApS

Læs mere

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 20. maj 2019, som blev afholdt i mødelokale på kontoret, Humlehaven 2, Aabenraa.

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 20. maj 2019, som blev afholdt i mødelokale på kontoret, Humlehaven 2, Aabenraa. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 20. maj 2019, som blev afholdt i mødelokale på kontoret, Humlehaven 2, Aabenraa. Tilstede: Der deltog 24 repræsentanter af i alt 28 mulige. Herudover

Læs mere

Det åbne dagtilbud. Overordnede mål og rammer

Det åbne dagtilbud. Overordnede mål og rammer Det åbne dagtilbud Overordnede mål og rammer 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Det engagerede møde med omverdenen har værdi og skaber værdi.... 3 Lovgivning... 3 Formål... 3 Mål... 4 Organisering...

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 20. august Lys over Bydelen Værebro Park

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 20. august Lys over Bydelen Værebro Park Projekt Social balance i Værebro Park 20. august 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at indsatsen iværksættes nu? Hvilke eventuelle udfordringer

Læs mere

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 25. NOVEMBER 2014

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 25. NOVEMBER 2014 UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 25. NOVEMBER 2014 PROGRAM Velkomst og dagens program Målsætninger præsentation i grupper Projektmatrice øvelse Projekter: hvad, hvordan og hvorfor? oplæg

Læs mere

Vil din virksomhed være med til at bygge bro mellem udsatte børn og en aktiv fritid?

Vil din virksomhed være med til at bygge bro mellem udsatte børn og en aktiv fritid? Vil din virksomhed være med til at bygge bro mellem udsatte børn og en aktiv fritid? BROEN BROEN består af frivillige foreninger, som hjælper udsatte børn og unge til at have en aktiv fritid i lokale foreninger

Læs mere

Projektlederskab II. - Fra planlægning til gennemførelse og læring. Projektlederskab II

Projektlederskab II. - Fra planlægning til gennemførelse og læring. Projektlederskab II Projektlederskab II - Fra planlægning til gennemførelse og læring Projektlederskab handler både om mennesker og metoder. På Projektlederskab I var fokus i høj grad på, hvordan man får den optimale start

Læs mere

Projektforløbet kort fortalt

Projektforløbet kort fortalt Projektforløbet kort fortalt Dette er en kort introduktion til projektforløbet. Introduktionen indeholder: En kort beskrivelse af projektforløbet (side 1-3) En kort beskrivelse af de projektaktiviteter,

Læs mere

Mødedato: 20. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 20. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 20. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering - årskort til 65+ borgere - Kl. 13:00-13:15 2 2 Orientering - Status på

Læs mere

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst 0 Fællesforvaltning Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2017 Sagsid Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst Notatet er et oplæg til drøftelse af processen mod en ny Vision 2025 for velfærd

Læs mere

Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ

Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ 4 Baggrund Som en del af regeringens synlighedsreform, blev der med finansloven 2016 reserveret midler med det overordnede formål at bidrage til

Læs mere

Referat fra møde i regionaludvalg Midtjylland 24. august 2017

Referat fra møde i regionaludvalg Midtjylland 24. august 2017 Kreds Vestjylland, sekretæren Broagervej 40 60825840 30/8 2017 peterhusted@outlook.dk Referat fra møde i regionaludvalg Midtjylland 24. august 2017 I mødet deltog formand Ann Bellis Hansen, kreds Østjylland

Læs mere

Vejledning til interessenthåndtering

Vejledning til interessenthåndtering Vejledning til interessenthåndtering September 2018 Statens it-projektmodel, Digitaliseringsstyrelsen version 1.0 Indhold 1. Introduktion til interessenthåndtering... 3 2. Identifikation og prioritering

Læs mere

Ledelsespakke 1 Cura. Tema Din rolle som leder på vej mod Cura

Ledelsespakke 1 Cura. Tema Din rolle som leder på vej mod Cura Ledelsespakke 1 Cura Tema Din rolle som leder på vej mod Cura Ledelsespakker hvad er det? Værsgo her har du den første ledelsespakke med information om Cura. Pakkerne tager forskellige temaer op, holder

Læs mere

Sociale partnerskaber

Sociale partnerskaber Sociale partnerskaber Projektbeskrivelse Projektleder: Ejnar Tang Senest revideret: 5/12/2016 Baggrund Børne- og Familieudvalget, Social- og Sundhedsudvalget og Beskæftigelsesudvalget igangsatte i august

Læs mere

Sammen om trivsel Børne- og ungepolitik

Sammen om trivsel Børne- og ungepolitik Sammen om trivsel Børne- og ungepolitik 2019-2023 Indledning Formålet med Nyborg Kommunes børne- og ungepolitik er at give alle børn og unge mulighed for at udvikle og udfolde sig og blive livsduelige

Læs mere

Kursus i regulering 2015

Kursus i regulering  2015 Kursus i regulering 2015 Beskrivelse af reguleringsarbejdet i DJ. Danmarks Jægerforbund ønsker at optimere reguleringsarbejdet, med at bekæmpe invasive arter samt regulering af vildtarter, der udgør et

Læs mere

Det Danske Spejderkorps strategiramme

Det Danske Spejderkorps strategiramme Det Danske Spejderkorps strategiramme SOMMEREN 2017 Foto: Thomas Heie Nielsen SIDE 2 Det Danske Spejderkorps strategiramme Motivation Formålet med denne beskrivelse af strategirammen i Det Danske Spejderkorps

Læs mere

DanmarksJægerforbund. Arbejdet med skadevoldende vildt og problemrelaterede arter

DanmarksJægerforbund. Arbejdet med skadevoldende vildt og problemrelaterede arter DanmarksJægerforbund Arbejdet med skadevoldende vildt og problemrelaterede arter Uddannelses og rådgivningsafdelingen DJ, Kalø, Peter Smærup 2015 Henvendelse fra Interessenter: Opgaveløsning operativ tilgang:

Læs mere

Planlæg din kommunikation

Planlæg din kommunikation Planlæg din kommunikation Dette er et værktøj for dig, som står over for en kommunikationsindsats vil sikre, at dine budskaber når frem vil kommunikere effektivt med medarbejderne vil gøre indtryk på dine

Læs mere

Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen

Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen Det er stort at være medlem af FDB Gør hverdagen bedre Brugsforeningsbestyrelsens arbejde Bestyrelsen for en brugsforening har ansvar for brugsforeningens drift og

Læs mere

Procesplan for projekt om udvikling af en generisk spørgeramme til patientoplevet kvalitet i tværsektorielle forløb

Procesplan for projekt om udvikling af en generisk spørgeramme til patientoplevet kvalitet i tværsektorielle forløb Procesplan for projekt om udvikling af en generisk spørgeramme til patientoplevet kvalitet i tværsektorielle forløb Baggrund Ønsket om feedback fra borgere i kontakt med sundhedsvæsenet på tværs af sektorer

Læs mere

Projektets karakteristika

Projektets karakteristika Projektets karakteristika Gruppeopgave Projektledelse DTU 1999 Projektets karakteristika Formål At give en karakteristik af projektets stærke og svage sider, som kan lægge til grund for den senere mere

Læs mere

Slutdokument Aktiv hele livet

Slutdokument Aktiv hele livet Slutdokument Aktiv hele livet Opsamling fra omstillingsgruppen Indhold Proces... 2 Konferencen den 24. april 2014... 3 Paradigmeskift i velfærden... 4 Kommunikationsstrategi... 4 De indkomne forslag...

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE. Ringkøbing-Skjern Kommune

SAMARBEJDSAFTALE. Ringkøbing-Skjern Kommune SAMARBEJDSAFTALE Ringkøbing-Skjern Kommune 1 1. Indledning: Ringkøbing-Skjern kommune og Frivilligcenter Ringkøbing-Skjern ønsker med denne samarbejdsaftale at sikre et godt og nært samarbejde, byggende

Læs mere

Forslag til understøttelse af klimatilpasningsopgaver på Sjælland og øer 7. december 2018

Forslag til understøttelse af klimatilpasningsopgaver på Sjælland og øer 7. december 2018 Forslag til understøttelse af klimatilpasningsopgaver på Sjælland og øer 7. december 2018 Her er et forslag til, hvordan videndeling, koordinering og understøttelse af klimatilpasningsopgaver kan organiseres

Læs mere

BILAG 2: LEVERANCEBESKRIVELSE I FASE 1, 2, 3 OG 4

BILAG 2: LEVERANCEBESKRIVELSE I FASE 1, 2, 3 OG 4 BILAG 2: LEVERANCEBESKRIVELSE I FASE 1, 2, 3 OG 4 JANUAR 2017 1. ORGANISERING AF PROJEKTET Projektet etableres med tre grupper: Arbejdsgruppen har til formål at følge pilotprojektet og levere input til

Læs mere

UNGDOMMENS RØDE KORS I FREMTIDEN

UNGDOMMENS RØDE KORS I FREMTIDEN UNGDOMMENS RØDE KORS I FREMTIDEN UDVIKLINGSPLAN UNGDOMMENS RØDE KORS I FREMTIDEN UDVIKLINGSPLAN Denne udviklingsplan løber fra oktober 2015 til oktober 2017. Udviklingsplanen er udtryk for overordnede

Læs mere

Strategi for Gedser Fuglestation

Strategi for Gedser Fuglestation Et notat fra Gedser Fuglestation af Bo Kayser Version 1 April 2018 Gedser Fuglestation Dansk Ornitologisk Forening Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. TILBAGEBLIK... 3 3. VISION, MÅL OG MIDLER 2019-24... 4 3.1

Læs mere

Kommunikations- politik. December 2017

Kommunikations- politik. December 2017 Kommunikations- politik December 2017 Indhold En kommunikationspolitik for alle Fem principper for god kommunikation Målgrupper Kommunikationskanaler Det daglige kommunikationsansvar Ekstern kommunikation

Læs mere

Udviklingsplan og Vision 2022. Y s MEN INTERNATIONAL. Region Danmark

Udviklingsplan og Vision 2022. Y s MEN INTERNATIONAL. Region Danmark Udviklingsplan og Vision 2022 Y s MEN INTERNATIONAL Region Danmark FORMÅL Planen er tænkt som en ambitiøs udviklingsplan til nedenstående vision fra Y s Men International rettet direkte mod Region Danmarks

Læs mere

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 10. januar 2014 Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat 1. Resumé Det velfærdsteknologiske udviklingssekretariat skal udmønte byrådets

Læs mere

Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse

Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse Forudsætninger for at deltage i klinisk undervisning modul 12 At den studerende har bestået ekstern og intern

Læs mere

Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne. 1. Beskrivelse af opgaven

Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne. 1. Beskrivelse af opgaven Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne Dato 10-08-2007 1. Beskrivelse af opgaven Vækstforum for Region

Læs mere

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune Ledelse når det er bedst Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune INTRODUKTION hvad er et ledelsesgrundlag? Fælles principper for god ledelse Som ledere i Glostrup Kommune er vores fornemste opgave at bidrage

Læs mere

Midtvejsevaluering af Projekt Seniorkorps Udarbejdet af Lbr konsulent Lise Kragh Møller, august 2011

Midtvejsevaluering af Projekt Seniorkorps Udarbejdet af Lbr konsulent Lise Kragh Møller, august 2011 Midtvejsevaluering af Projekt Seniorkorps Udarbejdet af Lbr konsulent Lise Kragh Møller, august 2011 1.0 Baggrund Struer Lokale Beskæftigelsesråd har i perioden august 2010 til december 2011 finansieret

Læs mere

Geoforum og fremtiden. Strategi 2018

Geoforum og fremtiden. Strategi 2018 Geoforum og fremtiden Strategi 2018 Virkegrundlag Geoforum er det danske forum for geodata Geoforum er en bredt sammensat interessebaseret forening med medlemmer fra både offentlige institutioner, private

Læs mere

Risikostyringspolitik. for. Århus Kommune

Risikostyringspolitik. for. Århus Kommune Risikostyringspolitik (Bygnings- og tingsskade) for Århus Kommune Århus Kommune Juridisk Afdeling Borgmesterens Afdeling Juridisk Kontor juni 2005 Indhold Indhold... 2 1. Formål... 2 1.1. Sikring frem

Læs mere

50 råd om udvikling, forankring, formidling, udmøntning og evaluering af relationsstrategien.

50 råd om udvikling, forankring, formidling, udmøntning og evaluering af relationsstrategien. CORPORATE RELATIONS 50 råd om udvikling, forankring, formidling, udmøntning og evaluering af relationsstrategien. Udviklingsprocessen Indsigt og analyse Kick off og planlægning Omverdens- og interessentanalyse

Læs mere

KLIKOVANDs kommunikationsstrategi. forberedt på skybrud

KLIKOVANDs kommunikationsstrategi. forberedt på skybrud s kommunikationsstrategi forberedt på skybrud Januar2014 Indhold Hvad går KLIKOVAND ud på?... 3 Målsætninger for kommunikationen... 3 Hvad vil vi sige?... 4 Hvem vil vi sige det til? (Målgrupperne)...

Læs mere

Vi vil medvirke til at skabe attraktive arbejdspladser, der fremmer et sikkert, sundt og meningsfuldt arbejdsliv.

Vi vil medvirke til at skabe attraktive arbejdspladser, der fremmer et sikkert, sundt og meningsfuldt arbejdsliv. BAR SoSu s vision: Vi vil medvirke til at skabe attraktive arbejdspladser, der fremmer et sikkert, sundt og meningsfuldt arbejdsliv. BAR SoSus mission BAR SoSu mission er, at: Kvalificere arbejdspladserne

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Partnerskabsaftale omkring Projekt Kongelundsfortet i bevægelse DGI Storkøbenhavn og Dragør Kommune

Partnerskabsaftale omkring Projekt Kongelundsfortet i bevægelse DGI Storkøbenhavn og Dragør Kommune Partnerskabsaftale omkring Projekt Kongelundsfortet i bevægelse og Kontakt Jesper Tangbæk Karina Møller +45 3289 0351 +45 3289 0360 jespert@draoger.dk karinamo@dragoer.dk Kirkevej 7 2791 Dragør Kontakt

Læs mere