Serviceniveauer på det socialfaglige område i Gribskov Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Serviceniveauer på det socialfaglige område i Gribskov Kommune"

Transkript

1 Serviceniveauer på det socialfaglige område i Gribskov Kommune Børneudvalget har i efteråret 2015 vedtaget en række serviceniveauer på det socialfaglige område Hvorfor serviceniveauer? Det konkrete formål med serviceniveauer er at fastsætte generelle vejledende niveauer for tildeling af støtte til udsatte børn, unge og familier. Administration af serviceniveauer Serviceniveauer fastlægger som udgangspunkt kommunens administrative praksis på området. De enkelte serviceniveauer er alle udarbejdet i overensstemmelse med lovgivningen på området. Alle sager behandles dog fortsat ud fra et individuelt skøn og serviceniveauerne skal derfor ses som en guideline til sagsbehandlerne. Det er vigtigt, at serviceniveauerne altid administreres i sammenhæng med den vedtagne faglige praksis i Center for Børn og Unge, herunder de faglige metoder, der kan anvendes til vurdering af børn og unges behov for foranstaltninger. Serviceniveauerne må for eksempel ikke forårsage, at et barns støttebehov undervurderes og tidlig indsats nedprioriteres. Henvendelser og ansøgninger om støtte efter servicelovens kapitel 11 behandles efter forvaltnings-, service- og retssikkerhedslovens regler og frister. Liste over serviceniveauer De serviceniveauer, der indtil videre er vedtaget i Børneudvalget, omhandler: 1. Aflastning 2. Psykologsamtaler 3. Støtteperson 4. Ekstern kontaktperson 5. Advokatbistand 6. Anbringelsessted 7. Psykologsamtaler i efterværn 8. Økonomisk tilskud til efterskoleophold 9. Fast Kontaktperson i SKP-huset 1. Aflastning et med aflastning er: - at aflaste familien - at støtte forældre i opdragelsen af barnet - at give børn og unge voksenstøtte, omsorg og oplevelser i et andet miljø. Lovgrundlag Lov om Social Service 52, stk. 3, nr. 5. Målgruppe Børn og unge under 14 år, hvor forældre og/eller barnet har et særligt behov for særlig støtte Tildelingskriterier Ved tildeling af ydelsen tages der udgangspunkt i graden af belastning i og omkring den unge/barnet baseret på en helhedsvurdering af beskyttelses-/ og risikofaktorer. Inden bevilling af foranstaltningen skal der foreligge en børnefaglig undersøgelse samt i videst muligt omfang være afholdt et netværksmøde henblik på afdækning af ressourcer i netværket.

2 Af den børnefaglige undersøgelse skal det fremgå, at barnet eller den unge er i en truet position eller i risiko. Den børnefaglige undersøgelse skal pege på, at foranstaltningen med overvejende sandsynlighed kan bidrage til løsning af barnets/ den unges særlige behov for støtte. Aflastning omfatter pædagogiske og sociale aktiviteter, der understøtter barnets socialisering. Ydelsen har til hensigt at give barnet den optimale omsorg via samvær og nærværende kontakt med barnet ofte suppleret med oplevelser, som barnet ellers ikke ville have fået. Effekten tilstræber at give barnet og forældrene øget grad af overskud og trivsel i hverdagen. Ydelsen omfatter ikke aflastning til børn med handicapspecifikke funktionsnedsættelser Som udgangspunkt benyttes der primært lokale netværksplejefamilier, plejefamilier eller institutioner med partnerskabsaftale. Godhavn afholder aflastning hver 14. dag -svarende til hver 2. weekend. Nogle af børnene er der hver 2. weekend -andre hver 4. weekend. Herudover er der en uges sommerferie (man-fre, hvilket tæller 4 døgn) og en vinterferie (ma-fre hvilket tæller 4 døgn) Aflastning ydes som udgangspunkt i omfanget fra to døgn om måneden og op til fire døgn om måneden svarende til maksimalt 48 døgn om året inklusiv ferie. Der ydes som udgangspunkt ikke økonomisk støtte til transport af barnet til aflastning, når aflastning finder sted inden for kommunens grænser eller inden for 25 km fra bopæl. Ydelsen omfatter ikke egenbetaling. 2. Psykologsamtaler et med psykologsamtaler er: - at sikre barnets udvikling - at behandle - at bearbejde sorg og krise og traumer Lovgrundlag Målgruppe Tildelingskriterier Lov om Social Service 52, stk. 3, nr.3. Børn og unge under 18 år Børn/unge kan, som udgangspunkt, først tilbydes psykologsamtaler fra ca 12 års alderen. Ved tildeling af ydelsen tages der udgangspunkt i graden af belastning i og omkring den unge/barnet baseret på en helhedsvurdering af beskyttelses-/ og risikofaktorer. Inden bevilling af foranstaltningen skal der foreligge en børnefaglig undersøgelse og i videst muligt omfang være afholdt et netværksmøde henblik på afdækning afdækning af ressourcer i netværket. Af den børnefaglige undersøgelse skal det fremgå, at barnet eller den unge er i en truet position eller i risiko.

3 Den børnefaglige undersøgelse skal pege på, at foranstaltningen med overvejende sandsynlighed kan bidrage til løsning af barnets/ den unges særlige behov for støtte. Der kan tilbydes: Samtaler med henblik på at sikre barnets udvikling Samtaler med henblik på at behandle Samtaler med henblik på at bearbejde sorg og krise og traumer, der ikke kan behandles efter henvisning fra egen læge Der lægges vægt på, at individuelle samtaleforløb skal have en klar sammenhæng med den samlede familiesituation, da langt de fleste problemstillinger opstår og skal løses i familiekonteksten. Der ydes ikke økonomisk støtte til transport af barnet/den unge når psykologsamtalerne finder sted inden for kommunens grænser eller inden for 25 km fra bopæl. Der bevilges 5 samtaler, der evalueres efter 3 måneder. Her tages der stilling til om forløbet kan afsluttes eller om der er behov for yderligere samtaler. Efter en konkret vurdering kan der bevilges 5 yderligere samtaler. Er det åbenbart, at der er risiko for alvorlig mistrivsel kan der i stedet bevilges 10 samtaler. Disse skal afholdes indenfor de næste 6 måneder. Der kan i visse tilfælde ydes samtaleforløb af længerevarende karakter hvis der er et dokumenteret behov for specialiseret behandling. Der udarbejdes en kort skriftlig status i forbindelse med opfølgning og en afsluttende statusskrivelse ved afslutning af forløbet. Samtalens varighed er i udgangspunktet 50 minutter. Der henvises kun til samtaleforløb hos kommunens egne psykologer. Ydelsen omfatter ikke egenbetaling. 3. Støtteperson et er, at støtte, lytte og vejlede forældrene i forbindelse med barnets anbringelse. Lovgrundlag Lov om Social Service 54 Målgruppe Alle forældremyndighedsindehavere til børn og unge, hvor der er truffet beslutning om anbringelse af barnet eller den unge udenfor hjemmet. hvor barnet eller den unge er anbragt udenfor hjemmet. Tildelingskriterier Tilbuddet gælder alle i målgruppen, uanset om barnet eller den unge er anbragt med eller uden samtykke. Støttepersonens opgave er: At støtte og hjælpe forældrene til at acceptere, at deres barn

4 er anbragt. At hjælpe forældrene til at forstå, hvordan det offentlige system fungerer. At hjælpe med forberedelse og evaluering af møder samt hjælpe med at læse og forstå skriftligt materiale om anbringelsen. At hjælpe til, at styrke forældrenes samarbejde og involvering i arbejdet omkring deres barn med såvel anbringelsessted som kommunen. At støtte forældrene så vidt muligt i at løse de problemer, der har været medvirkende til, at barnet eller den unge måtte anbringes uden for hjemmet. At medvirke til, at kontakten mellem forældrene og barnet styrkes. Forældrene kan udover støttepersonen også have en eventuel bisidder. Støtten omfatter ikke varetagelse af opgaver af behandlingsmæssig karakter. Tilbuddet er gældende fra der træffes beslutning om anbringelse og under hele anbringelsesforløbet. Opgaven kan fortsætte i en kortere periode efter hjemgivelsen. Forældrene kan frit vælge en støtteperson ud fra en liste over kvalificerede støttepersoner, som kommunen har udarbejdet. Der er tale om eksterne støttepersoner, som er uafhængige af Center for Børn og Unge. Støttepersonen skal have kompetencer i forhold til de krav, der stilles til en støtteperson. Forældrene kan være med til at pege på en mulig støtteperson, som ikke fremgår på kommunens liste. Center for Børn og Unge kan dog afvise den støtteperson, som forældrene selv peger på, hvis det vurderes, at personen ikke har de nødvendige kompetencer. Det er ikke hensigten, at nære familiemedlemmer eller andre fra forældrenes nære personlige netværk udpeges som støtteperson. Der skal foretages en konkret vurdering af, om den udpegede person er egnet som støtteperson. Kommunen fastsætter tidsforbruget for støttepersonen. Der kan max. bevilges 6 timer om måneden incl. transporttid. Der kan ikke ske overførsel af uforbrugte timer til kommende måned. Opgaven skal tilrettelægges i forlængelse af de møder, der er tilrettelagt. Aflønning af støtteperson: Max kr. 250,00 i timen. Transportgodtgørelse afregnes særskilt efter statens laveste takst. Ingen egenbetaling.

5 4. Ekstern kontaktperson et med tilbuddet er at barnet sikres fortsat trivsel og udvikling Lovgrundlag Lov om Social Service 52, stk. 3, nr. 6 og 76, stk. 2 Målgruppe Unge under 18 år Unge i alderen fra år, der er bevilliget efterværn efter 76. Tildelingskriterier I Gribskov Kommune bevilges der kun interne kontaktpersoner. I konkrete tilfælde kan eksterne kontaktpersoner bevilges, hvis det har afgørende betydling for barnets eller den unges fortsatte trivsel og udvikling. Inden bevilling af foranstaltningen skal der foreligge en børnefaglig undersøgelse samt i videst muligt omfang være afholdt et netværksmøde henblik på afdækning af ressourcer i netværket. Af den børnefaglige undersøgelse skal det fremgå, at barnet eller den unge er i en truet position eller i risiko. Den børnefaglige undersøgelse skal pege på, at foranstaltningen med overvejende sandsynlighed kan bidrage til løsning af barnets/ den unges særlige behov for støtte. Der kan udpeges en fast kontaktperson for barnet eller den unge eller for hele familien. En fast kontaktperson kan spænde fra en begrænset støttefunktion i forhold til f.eks. skolegang til en mere omfattende støttefunktion, der kan yde vejledning og støtte i forhold til hele barnets eller den unges livssituation. Kontaktpersonen kan således udfylde flere forskellige funktioner alt efter, hvad den unge har behov for. Der tildeles som udgangspunkt max 3 ugentlige timer til kontaktperson. Kontaktpersonen udarbejder en kort skriftlig status i forbindelse med opfølgning og en afsluttende statusskrivelse ved afslutning af forløbet. Kontaktpersonen honoreres i udgangspunktet med kr. 250,00 ppr. time. Honoreringen dækker enhver form for ydelse til pension, ferie, m.m. Befordringsgodtgørelse ydes efter statens lave kilometertakst Ydelsen omfatter ikke egenbetaling.

6 5. Advokatbistand et er, at forældre og unge er sikret advokatbistand i verserende sager Lovgrundlag Lov om Social Service 72, stk 1-3. Målgruppe Forældremyndighedsindehavere og plejeforældre Forældre uden forældremyndighed Unge, der er fyldt 12 år Plejeforældre Tildelingskriterier Kommunalbestyrelsen skal tilbyde forældremyndighedens indehaver og den unge, der er fyldt 12 år, gratis advokatbistand under en sag om: gennemførelse af en undersøgelse efter 51, anbringelse uden for hjemmet efter 58, opretholdelse af en anbringelse efter 62, gennemførelse af en lægelig undersøgelse eller behandling efter 63, videreførelse af en anbringelse efter 68 a, godkendelse af en foreløbig afgørelse efter 75, stk. 3, ændring af anbringelsessted efter 69, stk. 3 eller 4, jf. 58, afbrydelse af forbindelsen m.v. efter 71, stk. 3-5, brev og telefonkontrol efter 123, stk. 2, anbringelse i delvis lukkede døgninstitutioner og på delvis lukkede afdelinger på døgninstitutioner efter 123 b, stk. 1, og tilbageholdelse efter 123 c. Ny paragraf fra 1.10: sager om ændring af anbringelsessted Kommunalbestyrelsen skal endvidere tilbyde: forældremyndighedens indehaver, den unge, der er fyldt 12 år, og plejeforældrene gratis advokatbistand under en sag om flytning eller hjemtagelse fra privat familiepleje efter 78, stk. 4. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde den af forældrene, der ikke har forældremyndigheden gratis advokatbistand i sager om afbrydelse af forbindelsen m.v. efter 71, stk. 3-5 brev- og telefonkontrol efter 123, stk. 2 Der kan ikke ydes gratis advokatbistand før der er truffet beslutning om indkaldelse til et møde i Børn- og ungeudvalget. et i ydelsen er gratis advokatbistand. Parterne kan udover advokaten benytte en eventuel bisidder. Som udgangspunkt ydes gratis advokatbistand inden for retskredsen.

7 Ydelsen omfatter ikke refusion af rejseudgifter til advokater valgt uden for retskredsen jævnfør Retsplejelovens 333 og 334 Hvis der vælges en advokat udenfor retskredsen vil der forekomme en egenbetaling til dækning af advokatens rejseudgifter. 6. Anbringelsessted et med brug af lokale anbringelsessteder er at bevare barnets/den unges tilknytning til lokale arenaer: Forebygge skoleskift, bevare relationer i familien, fritidsrelationer, mv. et er endvidere at danne grundlag for en tæt og koordineret opfølgning. Lovgrundlag Lov om Social Service 66 og 68b Målgruppe Unge under 18 år, hvor der er vurderet anbringelsesgrundlag efter 52 stk. 3 nr. 7 Tildelingskriterier Som udgangspunkt anbringes barnet/den unge på lokale godkendte anbringelsessteder (Gribskov eller omegnskommuner). Gribskov kommune anvender som udgangspunkt lokale plejefamilier, egne værelser eller kollegier, opholdssteder eller døgninstitutioner, som er placeret i Gribskov Kommune eller i en omegnskommune. Lokale anbringelsessteder anvendes for at understøtte barnet/den unges forankring i lokale arenaer og familien jf. formål. I enkelte tilfælde kan det vurderes nødvendigt at anvende anbringelsessteder udenfor Gribskov og omegnskommune. Dette kan f.eks. være tilfældet, hvis der er særlige krav til anbringelsesstedet, som lokale anbringelsessteder ikke kan imødekomme. Gribskov Kommune indgår partnerskaber med lokale anbringelsessteder. Partnerskaberne danner grundlag for et fagligt netværk baseret på et gensidig forpligtende samarbejde. Det faglige netværk muliggør en tæt og koordineret opfølgning til fordel for borgeren. Ikke relevant Ikke relevant 7. Psykologsamtaler i efterværn Lovgrundlag Målgruppe Tildelingskriterier et med at tilbyde psykologsamtaler med henblik på at understøtte et selvstændig voksenliv. Samtaler der specifikt henfører til bearbejdning af den unges opvækstvilkår. Lov om Social Service 76, stk. 3, nr.4. Unge i alderen fra år, der er bevilget efterværn efter 76, der er eller var anbragt udenfor hjemmet umiddelbart inden det fyldte 18 år. Som udgangspunkt henvises unge over 18 år til egen læge, med henblik på en henvisning til psykologsamtaler via sygesikring. Hvis den unge ikke opfylder betingelserne for bevilling af

8 psykologsamtaler via sygesikring og hvis andre tilbud ikke kan træde i stedet, kan der bevilliges psykologsamtaler via serviceloven. Samtalerne tildeles, hvis det vurderes, at samtalerne i særlig grad bidrager til en god overgang til en selvstændig tilværelse for den unge. Inden bevilling af psykologsamtaler skal det vurderes, om kriterierne for 76, stk.3 er opfyldt. Udviklingsstøttende samtaler med henblik på at understøtte et selvstændig voksenliv. Der bevilges 5 samtaler, der evalueres efter 3 måneder. Her tages der stilling til om forløbet kan afsluttes eller om der er behov for yderligere samtaler. Der bevilges maksimalt 5 yderligere samtaler. Disse skal afholdes indenfor de næste 3 måneder. Der udarbejdes en kort skriftlig status eller afslutningsrapport efter 3 måneder og en egentlig forløbsbeskrivelse ved 6 måneders evaluering. Samtalens varighed er i udgangspunktet 50 minutter. Der henvises kun til samtaleforløb hos kommunens egne psykologer medmindre den unge er anbragt i en anden kommune. Ikke relevant 8. Økonomisk tilskud til efterskoleophold et er, at: - den økonomiske støtte til efterskoleophold imødekommer den unges særlige behov for støtte. - udvikle den unges sociale og uddannelsesmæssige kompetencer og give den unge et miljøskifte. Lovgrundlag Målgruppe Tildelingskriterier Lov om Social Service 52 a stk 1 nr 1 jvf. 52 a stk 2 samt 52 a stk 1 nr 2. Børn og unge under 18 år, hvor den økonomiske ydelse til efterskoleophold er af væsentlig betydning af hensyn til den unges særlige behov for støtte. Ved tildeling af ydelsen tages der udgangspunkt i graden af belastning i og omkring den unge baseret på en helhedsvurdering af beskyttelses-/ og risikofaktorer. Inden bevilling af foranstaltningen skal det vurderes konkret, om der skal udarbejdes en børnefaglig undersøgelse for at kunne behandle ansøgningen. Hvis der laves en børnefaglig undersøgelse, skal den pege på, at foranstaltningen med overvejende sandsynlighed kan bidrage til løsning af den unges særlige behov for støtte. Det er en forudsætning, at efterskoleopholdet ikke kan bevilges efter Folkeskolelovens 20 stk. 2. De økonomiske forhold hos forældrene eller prisen på et

9 efterskoleophold, er ikke i sig selv et tilstrækkeligt grundlag for at bevilge det økonomiske tilskud til efterskoleopholdet. Den økonomiske støtte bliver givet på baggrund af en vurdering af forældrenes evne til at afholde udgiften med udgangspunkt i en økonomisk trangsvurdering, samt en vurdering af udgiftens størrelse. Efterskoleopholdet skal tilrettelægges efter den unges særlige behov og skal grundlæggende indeholde et relevant undervisningstilbud og fritids-/aktivitetsmuligheder. Efterskolen skal være indstillet på, at indgå i det individuelt tilrettelagte samarbejde omkring den unge i forhold til forældre og den kommunale myndighed. Bevillingen til efterskoleophold gives som hovedregel for 1 skoleår ad gangen, men kan forlænges efter konkret vurdering. Som udgangspunkt, kan der maksimalt ydes tilskud til efterskoleophold i 2 år. Bevillingen kan som udgangspunkt gives til og med 9. klasse. Ikke relevant 9. Fast kontaktperson i SKP-huset et med tilbuddet er at sikre den unges fortsatte trivsel og udvikling Lovgrundlag Lov om Social Service 52, stk. 3, nr. 6 og 76, stk. 2 Målgruppe Unge i alderen år Unge i alderen fra år, der er bevilget efterværn efter 76. Tildelingskriterier I Gribskov Kommune kan der bevilges interne kontaktpersoner. Disse kontaktpersoner er altid tilknyttet SKP-huset i Græsted. Inden bevilling af foranstaltningen skal der foreligge en børnefaglig undersøgelse samt i videst muligt omfang være afholdt et netværksmøde med henblik på afdækning af ressourcer i netværket. Den børnefaglige undersøgelse skal pege på, at foranstaltningen med overvejende sandsynlighed kan bidrage til løsning af den unges særlige behov for støtte. En kontaktperson i Gribskov kommune kan tildeles ud fra tre modeller, som er beskrevet nedenfor. Tildelingen baseres på en konkret og individuel socialfaglig vurdering.

10 Der kan tildeles en fast kontaktperson for den unge fra 12 år. En fast kontaktperson kan spænde fra en begrænset støttefunktion til en mere omfattende støttefunktion, der kan yde vejledning og støtte i forhold til hele den unges livssituation. Kontaktpersonen kan således udfylde flere forskellige funktioner alt efter, hvad den unge har behov for. I Gribskov kommune vil støtten altid have særligt fokus på at fastholde den unge i uddannelse. I Gribskov kommune arbejder kontaktpersonerne både med de unge i individuelt relationsarbejde og i gruppeforløb. I gruppeforløbene yder kontaktpersonerne vejledning og støtte til de unge. Kontaktpersonen faciliterer gruppesamtaler, som arbejder med de unges udfordringer i fællesskab. Der etableres i SKP-huset åbne ungegrupper, hvor alle de unge i SKP-huset kan deltage. Der etableres også løbende lukkede grupper, som i en afgrænset periode arbejder med en særskilt gruppe unge omkring særlige problemstillinger. Serviceniveauet fastsætter at forløb i SKP-huset har en varighed på op til 18 måneder. Forløb i SKP-huset evalueres efter lovgivningens frister for opfølgning, med henholdsvis 3 og 6 måneders intervaller. Evalueringen baseres på skriftlige forløbsbeskrivelser og statusmøder. Tildelingen af en kontaktperson i SKP-huset kan følge tre modeller: Forløb 1: Den unge visiteres til tre måneders indslusningsforløb i SKPhuset med individuel kontakt til kontaktperson. De individuelle samtaler finder som udgangspunkt sted i SKP-huset. Der afholdes opfølgningsmøde med rådgiver efter tre måneder. Efter opfølgningsmødet eller allerede indenfor de første tre måneder deltager den unge i gruppeforløb. Deltagelse i gruppeforløbet suppleres med sideløbende individuel kontakt, når der vurderes et særligt behov for dette. Deltagelsen er som udgangspunkt seks måneder. Efter seks måneder afholdes statusmøde med udgangspunkt i forløbsbeskrivelse. Det vurderes ved statusmødet om de ønskede effektmål i handleplanen er opnået. Der kan bevilliges seks måneder yderligere, hvorefter der igen afholdes statusmøde og herefter en afslutningsperiode på tre måneder. Forløb 2: Den unge visiteres direkte og kun til gruppeforløb. Her introduceres den unge til den konkrete gruppe af en udpeget kontaktperson. Det vurderes ved statusmøder om de ønskede effektmål er opnået. Forløb 3: Tre måneders indslusningsforløb og individuel kontakt. De individuelle samtaler finder som udgangspunkt sted i SKPhuset. Der afholdes opfølgningsmøde med rådgiver efter tre måneder. Såfremt den individuelle kontakt (uden tilknytning til en gruppe) skal fortsætte efter de tre måneder, skal det være en særlig vurdering som beror på en ledelsessparring. Teamkoordinator eller teamleder skal kvalificere, hvis den individuelle kontakt skal fortsætte efter de tre måneder. Det

11 skal være bundet op på særlige effektmål i handleplanen, som kræver individuel støtte. En omfattende individuel støtte har til formål at forebygge mere indgribende løsninger. Ydelsen omfatter ikke egenbetaling.

Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn.

Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn. Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn. Bemærk: Dette forslag er udarbejdet på baggrund af den nye lovgivning pr. 1.1.2011, den såkaldte

Læs mere

Servicestandard for praktisk pædagogisk støtte i hjemmet

Servicestandard for praktisk pædagogisk støtte i hjemmet Servicestandard for praktisk pædagogisk støtte i hjemmet Lovgrundlag Lov om Social Service 52, stk. 3, nr. 2 Mål med indsats Målet er at understøtte forældrene til at tage vare på og ansvar for barnet

Læs mere

Servicestandard for praktisk pædagogisk støtte i hjemmet

Servicestandard for praktisk pædagogisk støtte i hjemmet Servicestandard for praktisk pædagogisk støtte i hjemmet Lovgrundlag Lov om Social Service 52, stk. 3, nr. 2 Mål med indsats Målet er at understøtte forældrene til at tage vare på og ansvar for barnet

Læs mere

Kvalitetsstandard for fast kontaktperson for barnet, den unge eller hele familien. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015

Kvalitetsstandard for fast kontaktperson for barnet, den unge eller hele familien. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 2 Kvalitetsstandard for fast kontaktperson for barnet, den unge eller hele familien Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau.

Læs mere

Kvalitetsstandard for aflastning på børn- og ungeområdet. Høringsmateriale juni 2015

Kvalitetsstandard for aflastning på børn- og ungeområdet. Høringsmateriale juni 2015 3 Kvalitetsstandard for aflastning på børn- og ungeområdet Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver indholdet

Læs mere

Kvalitetsstandarder på forebyggelsesområdet

Kvalitetsstandarder på forebyggelsesområdet Familie og Børn Notat Til: Udvalget for Familie og Børn Sagsnr.: 2011/04413 Dato: 15-06-2011 Sag: Sagsbehandler: Kvalitetsstandarder på forebyggelsesområdet Jan Dehn Familiechef Halsnæs Kommune vægter

Læs mere

Hjælp til udgifter i forbindelse med særlig støtte forudsætter en trangsvurdering denne procedure beskriver:

Hjælp til udgifter i forbindelse med særlig støtte forudsætter en trangsvurdering denne procedure beskriver: Hjælp til udgifter i forbindelse med særlig støtte forudsætter en trangsvurdering denne procedure beskriver: 52a, stk. 1, nr. 1, følgeudgift i forbindelse med konsulentbistand 52a, stk. 1, nr. 2, udgifter

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for: Kost- eller efterskoleophold efter servicelovens 52 a og Folkeskolelovens 20 og 22.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for: Kost- eller efterskoleophold efter servicelovens 52 a og Folkeskolelovens 20 og 22. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for: Kost- eller efterskoleophold efter servicelovens 52 a og Folkeskolelovens 20 og 22. Om kvalitetsstandarder En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til

Læs mere

Center for Familie - kompetenceplan jf. Serviceloven

Center for Familie - kompetenceplan jf. Serviceloven Center for Familie - kompetenceplan jf. Serviceloven : evilling/beslutning : Distrikt Øst, Vest, Nord, Syd, Specialteamet : ndstilling evillingsmødets deltagere: Familiechef, distriktsledere, afdelingsleder,

Læs mere

Retningslinjer for det personrettede tilsyn

Retningslinjer for det personrettede tilsyn September 2013 Retningslinjer for det personrettede tilsyn 2. udgave Indledning og formål Jf. Lov om Social Service, 148, skal Frederikssund Kommune føre løbende tilsyn med barnets eller den unges forhold

Læs mere

Kvalitetsstandard Handleplan

Kvalitetsstandard Handleplan Aabenraa kommune Juni 2018 Kvalitetsstandard Handleplan Indhold Handleplansmøder... 1 Hvornår skal der udarbejdes handleplaner... 2 Indhold i handleplaner... 3 Særligt for døgnanbringelser i Aabenraa kommune...

Læs mere

Kvalitetsstandard ANBRINGELSE AF BØRN OG UNGE 0 18 år

Kvalitetsstandard ANBRINGELSE AF BØRN OG UNGE 0 18 år Norddjurs Kommune Myndighedsafdelingen juni 2013 Kvalitetsstandard ANBRINGELSE AF BØRN OG UNGE 0 18 år Plejefamilier Institutioner Opholdssteder Efterskoler og Kostskoler Godkendt i Kommunalbestyrelses

Læs mere

NOTAT. Status 1. marts 2018 Familieafdelingen Politisk ledelsesinformation

NOTAT. Status 1. marts 2018 Familieafdelingen Politisk ledelsesinformation NOTAT Status 1. marts 2018 Familieafdelingen Politisk ledelsesinformation Status for Familieafdelingen Dette udkast til politisk ledelsesinformation er et oplæg til udvalgets drøftelse af ønskerne til

Læs mere

Anbringelse af Børn og Unge. Hvad du bør vide, når dit barn skal anbringes udenfor hjemmet

Anbringelse af Børn og Unge. Hvad du bør vide, når dit barn skal anbringes udenfor hjemmet Anbringelse af Børn og Unge Hvad du bør vide, når dit barn skal anbringes udenfor hjemmet Anbringelse At få et barn anbragt er en stor forandring både for barnet, - en stor der nu skal bo et nyt sted og

Læs mere

Kvalitetsstandard for anbringelse udenfor hjemmet. Vedtaget af Byrådet den 31. august 2015

Kvalitetsstandard for anbringelse udenfor hjemmet. Vedtaget af Byrådet den 31. august 2015 4 Kvalitetsstandard for anbringelse udenfor hjemmet Vedtaget af Byrådet den 31. august 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver indholdet

Læs mere

Bestillerplan Pixi-udgave [Skriv dokumentets titel]

Bestillerplan Pixi-udgave [Skriv dokumentets titel] Århus Kommune Socialforvaltningen Bestillerplan Pixi-udgave Serviceniveauer [Skriv dokumentets for Familier, Børn og Unge titel] [Skriv dokumentets undertitel] December 2010 Serviceniveauer Denne pixi-udgave

Læs mere

Skrivelse om ændring af lov om social service(kontinuitet I anbringelsen m.v.)

Skrivelse om ændring af lov om social service(kontinuitet I anbringelsen m.v.) SKR nr 9192 af 22/04/2009 Udskriftsdato: 14. maj 2019 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Indenrigs- og Socialmin., j.nr. 2009-610 Senere ændringer til forskriften Ingen Skrivelse om

Læs mere

Kvalitetsstandarder på børnehandicapområdet mv.

Kvalitetsstandarder på børnehandicapområdet mv. Familie og Børn Notat Til: Sagsnr.: 2011/04413 Dato: 14-09-2011 Sag: Sagsbehandler: Kvalitetsstandarder på børnehandicapområdet mv. Jan Dehn Familiechef Halsnæs Kommune vægter helhed, trivsel og kvalitet,

Læs mere

4 Kvalitetsstandard for anbringelse uden for hjemmet på børne-og ungehandicapområdet

4 Kvalitetsstandard for anbringelse uden for hjemmet på børne-og ungehandicapområdet 4 Kvalitetsstandard for anbringelse uden for hjemmet på børne-og ungehandicapområdet Vedtaget af byrådet den XX Side 1 af 16 Kvalitetsstandard for anbringelse uden for hjemmet Hvordan læser jeg denne kvalitetsstandard?

Læs mere

Emne. Familie og Børn. Dato. Familieplejeafsnittet og rådgivere

Emne. Familie og Børn. Dato. Familieplejeafsnittet og rådgivere Familie og Børn Familieplejeafsnittet og rådgivere Emne Procedure for det personrettede tilsyn med anbragte børn og unge i plejefamilier, netværksfamilier, socialpædagogiske opholdssteder, døgninstitutioner,

Læs mere

Lov om social service

Lov om social service ørne- og kulturforvaltningen, Frederikshavn Kommune Kompetenceplan Lov om social service I: indstilling, O: orientering, : bevilling, beslutning Fam.: Familieafd., Afdeling Sagsbehandler Funktionsleder

Læs mere

1. Ansøger. 2. Ægtefælle/samlever. 3. Henvendelse til andre myndigheder m.v. Må der rettes henvendelse til andre myndigheder eller personer

1. Ansøger. 2. Ægtefælle/samlever. 3. Henvendelse til andre myndigheder m.v. Må der rettes henvendelse til andre myndigheder eller personer Navn og adresse Oplyses ved henvendelse Dato KLE 27.30.00G01 Sagsidentifikation Ansøgning om konkret plejetilladelse: traditionel familiepleje, kommunal familiepleje, netværkspleje, aflastning og privat

Læs mere

Kompetenceplan for Børne- og Undervisningsudvalget overblik over kompetencer efter Serviceloven

Kompetenceplan for Børne- og Undervisningsudvalget overblik over kompetencer efter Serviceloven Kompetenceplan for Undervisningsudvalget overblik over kompetencer efter 10 Kommunen har pligt til at sørge for at alle kan få gratis rådgivning 11 Kommunen har pligt til at sørge for familieorienteret

Læs mere

FAMILIE OG BØRN Budget Budgetbeskrivelse Familie og børn

FAMILIE OG BØRN Budget Budgetbeskrivelse Familie og børn Budget 217-22 Budgetbeskrivelse Familie og børn Side 1 af 1 1. Det overordnede budget Politikområdet Familie og børn hører under Udvalget for Skoler, Familie og Børn, og har et samlet budget på 91,9 mio.

Læs mere

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 4

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 4 Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 4 Udarbejdet af: Mette Wulf og Anne-Marie Storgaard Dato: Dato 20. oktober 2008 Sagsid.: Version nr.: 1 Fagsekretariatet Børne- og Unge Rådgivningen

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 side 1 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Denne funktion omfatter udgifter og indtægter vedrørende særlig støtte til børn og unge og herunder vedrørende

Læs mere

Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015

Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 6 Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107)

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Bilag 4: Kvalitetstilsynsskabelon Skabelon for kvalitetstilsyn børn og unge med særlige behov. Barnets CPR: Forældremyndighedsindehaver:

Bilag 4: Kvalitetstilsynsskabelon Skabelon for kvalitetstilsyn børn og unge med særlige behov. Barnets CPR: Forældremyndighedsindehaver: Skabelon for kvalitetstilsyn børn og unge med særlige behov Barnets CPR: Forældremyndighedsindehaver: Sagsbehandler: Distrikt: Skoledistrikt: Aktuelle foranstaltninger Sæt X Pris pr.mdr Varighed Konsulentbistand

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 - side 1 Dato: Maj2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) 5.28.20 Opholdssteder for børn og unge På denne funktion

Læs mere

Lovgivningen. v/cand. jur. Susanne Lihme, Professionshøjskolen Metropol

Lovgivningen. v/cand. jur. Susanne Lihme, Professionshøjskolen Metropol Lovgivningen v/cand. jur. Susanne Lihme, Professionshøjskolen Metropol Lov om social service 46, stk.1 46. Formålet med at yde støtte til børn og unge, der har et særligt behov herfor, er at sikre, at

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107)

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Beskrivelse af iværksættelse af aflastning og anbringelse af børn og unge

Beskrivelse af iværksættelse af aflastning og anbringelse af børn og unge Børne- og Familierådgivningen Ungeenheden Beskrivelse af iværksættelse af aflastning og anbringelse af børn og unge 2 Beskrivelse af iværksættelse af aflastning og anbringelse af børn og unge i henhold

Læs mere

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 2

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 2 Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 2 Udarbejdet af: Mette Wulf og Anne-Marie Storgaard Dato: Dato 20. oktober 2008 Sagsid.: Version nr.: 1 Fagsekretariatet Børne- og Unge Rådgivningen

Læs mere

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 6

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 6 Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 6 Udarbejdet af: Mette Wulf og Anne-Marie Storgaard Dato: Dato 20. oktober 2008 Sagsid.: Version nr.: 1 Fagsekretariatet Børne- og Unge Rådgivningen

Læs mere

NOTAT. Dato: 19. december Kontaktoplysninger. Børnecentret. Hækkerupsvej Ringsted. Side 1 af 5

NOTAT. Dato: 19. december Kontaktoplysninger. Børnecentret. Hækkerupsvej Ringsted. Side 1 af 5 NOTAT Dato: 19. december 2018 Oversigt over ændringer fra de gældende serviceniveausbeskrivelser til de kvalitetsstandarder på området for udsatte børn og unge, samt børn og unge med funktionsnedsættelser

Læs mere

Servicestandard for familieorienteret rådgivning herunder tilbud om åben anonym rådgivning

Servicestandard for familieorienteret rådgivning herunder tilbud om åben anonym rådgivning Servicestandard for familieorienteret rådgivning herunder tilbud om åben anonym rådgivning Lovgrundlag Servicelovens 11, stk. 1 og 2 Mål med indsats Målet er at yde gratis råd og vejledning, herunder lave

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig rådgiver og kontaktperson for børn og unge på handicapområdet

Kvalitetsstandard for personlig rådgiver og kontaktperson for børn og unge på handicapområdet Kvalitetsstandard for personlig rådgiver og kontaktperson for børn og unge på handicapområdet Område Lovgrundlag: Forebyggelse ift. børn og unge med nedsat funktionsevne Tildeling af en personlig rådgiver

Læs mere

Anbringelsesprincipper

Anbringelsesprincipper Anbringelsesprincipper Indledning På de kommende sider kan du læse, hvilke principper, der bliver lagt til grund, når vi i Familie- og Handicapafdelingen anbringer børn og unge uden for hjemmet. Familie-

Læs mere

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 10

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 10 Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 10 Udarbejdet af: Mette Wulf og Anne-Marie Storgaard Dato: Dato 20. oktober 2008 Sagsid.: Version nr.: 1 Fagsekretariatet Børne- og Unge Rådgivningen

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Familieafdelingen/2005

GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Familieafdelingen/2005 GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Familieafdelingen/2005 I denne kolonne kan stå navnet på Konsulentbistand 1. Lovgrundlag Servicelovens 40, stk. 2, nr. 1 Følgeudgifter i henhold til servicelovens

Læs mere

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 107 Lovgrundlag Hvem kan modtage ydelsen (målgruppe)? Hillerød Kommune tilbyder

Læs mere

Anbringelsesgrundlaget beskriver den overordnede ramme for Familierådgivningens arbejde i forhold til at anbringe børn og unge i Kolding Kommune.

Anbringelsesgrundlaget beskriver den overordnede ramme for Familierådgivningens arbejde i forhold til at anbringe børn og unge i Kolding Kommune. Internt notatark Social- og Sundhedsforvaltningen Stab for rådgivningsområdet Dato 7. oktober 2013 Sagsnr. 13/18875 Løbenr. 162191/13 Sagsbehandler Bettina Mosegaard Brøndsted Direkte telefon 79 79 27

Læs mere

Netværksmødet når familien og professionelle samarbejder

Netværksmødet når familien og professionelle samarbejder Vejledning i at holde netværksmøder - Til medarbejdere, der arbejder med børn og unge i Høje-Taastrup Kommune Netværksmødet når familien og professionelle samarbejder Netværksmødet Denne vejledning er

Læs mere

11, 50, 51, 52, 58, 64, 146, 152, 153, 154, 155, 155 a og 155 b. Over 18 år 10 og og 102

11, 50, 51, 52, 58, 64, 146, 152, 153, 154, 155, 155 a og 155 b. Over 18 år 10 og og 102 Dato: 23. april 2014 Kommunernes forpligtelser og handlemuligheder efter serviceloven over for borgere, som rejser til Syrien for at kæmpe, og over for hjemvendte fra konflikten Baggrund PET vurderer,

Læs mere

Serviceniveau. Servicelovens 52, stk.3. nr. 7: Anbringelse udenfor hjemmet.

Serviceniveau. Servicelovens 52, stk.3. nr. 7: Anbringelse udenfor hjemmet. Serviceniveauer og kvalitetsstandarder for familier, børn og unge. Specialområdet. Serviceniveau. Servicelovens 52, stk.3. nr. 7: Anbringelse udenfor hjemmet. Allerød kommune. Lovgrundlag. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Lov og ret Hvilken hjælp kan I få?

Lov og ret Hvilken hjælp kan I få? Lov og ret Hvilken hjælp kan I få? Spastikerforeningen Indhold Aflastning for familier... 4 Aflastning for barnet/den unge... 4 Anbringelse udenfor hjemmet... 4 Boligændringer... 4 Børnefagligundersøgelse

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 - side 1 Dato: Oktober 2016 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2016 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) 5.28.20 Opholdssteder for børn og unge På denne

Læs mere

Eksempel på beslutningskompetenceplan

Eksempel på beslutningskompetenceplan Eksempel på beslutningskompetenceplan Kompetenceplaner handler om, hvem der har kompetence til at give bevilling og træffe afgørelser. I dette eksempel angives hvem, der har kompetence til at hhv. indstille

Læs mere

Serviceniveauer og kvalitetsstandarder for familier, børn og unge i Allerød Kommune Råd og vejledning, undersøgelse og behandling

Serviceniveauer og kvalitetsstandarder for familier, børn og unge i Allerød Kommune Råd og vejledning, undersøgelse og behandling Serviceniveauer og kvalitetsstandarder for familier, børn og unge i Allerød Kommune Råd og vejledning, undersøgelse og behandling Vedtaget af Børneudvalget den 11. januar 2011 Allerød Kommune Familier

Læs mere

Bilag 2. Hovedpunkter i anbringelsesreformen:

Bilag 2. Hovedpunkter i anbringelsesreformen: Bilag 2 Hovedpunkter i anbringelsesreformen: 1. Tidlig og sammenhængende indsats. Forebyggelse og en tidlig indsats er af afgørende betydning for at sikre udsatte børn og unge en god opvækst. Anbringelsesreformen

Læs mere

Vejledende serviceniveau for særlig støtte til udsatte børn og unge og børn og unge med funktionsnedsættelser i Vordingborg Kommune

Vejledende serviceniveau for særlig støtte til udsatte børn og unge og børn og unge med funktionsnedsættelser i Vordingborg Kommune 1 Vejledende serviceniveau for særlig støtte til udsatte børn og unge og børn og unge med funktionsnedsættelser i Udgivet af Revideret maj Udarbejdet af: Børne- og Familiesekretariatet Valdemarsgade 43

Læs mere

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Pjecen handler om dig! Du har fået denne pjece, fordi du ikke skal bo hjemme hos dine forældre i en periode.

Læs mere

INTERNE RETNINGSLINJER

INTERNE RETNINGSLINJER INTERNE RETNINGSLINJER Efterværn Task Force udviklingsforløb PRAKSIS I MYNDIGHEDSAFDELINGEN Vær ajour med gældende lovgivning, politikker og standarder ( politikker og standarder findes i mappen og derudover

Læs mere

Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne.

Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne. Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne. 1 Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne Område Randers Kommune

Læs mere

Baseline. Områdechefer og områdejuristers gennemgang af

Baseline. Områdechefer og områdejuristers gennemgang af Sagstrin Procentdel af korrekte sager ud af antal udtrukne sager Antal korrekte sager ud af antal udtrukne sager Procentdel af korrekte sager ud af antal udtrukne sager Antal korrekte sager ud af antal

Læs mere

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 5

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 5 Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 5 Udarbejdet af: Mette Wulf og Anne-Marie Storgaard Dato: Dato 20. oktober 2008 Sagsid.: Version nr.: 1 Fagsekretariatet Børne- og Unge Rådgivningen Handicapgruppen

Læs mere

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Pjecen handler om dig! Du har fået denne pjece, fordi du ikke skal bo hjemme hos dine forældre i en periode.

Læs mere

Kvalitetsstandard for anbringelser. Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef

Kvalitetsstandard for anbringelser. Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef Familie og Børn Notat Til: Udvalget for Familie og Børn Sagsnr.: 2011/04413 Dato: 11-05-2011 Sag: Sagsbehandler: Kvalitetsstandard for anbringelser Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef

Læs mere

Kvalitetsstandarden for aflastning efter Lov om Social Service 84

Kvalitetsstandarden for aflastning efter Lov om Social Service 84 Kvalitetsstandarden for aflastning efter Lov om Social Service 84 Introduktion Greve Kommune bevilger aflastning efter Lov om Social Service 84. Kvalitetsstandarden for aflastning beskriver det politisk

Læs mere

Bilag 1, Oversigt over spørgsmål i ledelsestilsynsmodel 1 og 2

Bilag 1, Oversigt over spørgsmål i ledelsestilsynsmodel 1 og 2 Bilag 1, Oversigt over spørgsmål i ledelsestilsynsmodel 1 og 2 Indholdsfortegnelse Modtagelse af underretning... 2 Børnefaglig undersøgelse... 4 Handleplan ifb med forebyggende foranstaltning... 7 Handleplan

Læs mere

Indsatskatalog, Forebyggelse og Tidlig Indsats

Indsatskatalog, Forebyggelse og Tidlig Indsats Åben anonym rådgivning for børn, unge og deres familier - 11 Alle børn, unge, familier og/eller deres netværk i Norddjurs Kommune. Kvalitetsmål At barnet, den unge og familien inddrages som ligeværdige

Læs mere

Vejledning til Skema 1. Oprettelse af sag, 0-17-årige

Vejledning til Skema 1. Oprettelse af sag, 0-17-årige Opdateret 15. januar 2015 Anbringelsesstatistik Vejledning til Skema 1. Oprettelse af sag, 0-17-årige Hvornår skal der registreres i skema 1? Kommunen skal indberette et statistikskema med grundoplysninger

Læs mere

Pejlemærker for samarbejdet med familien herunder Randers-trappen

Pejlemærker for samarbejdet med familien herunder Randers-trappen Vedrørende: Notat om serviceniveauet for børn og unge med behov for støtte Sagsnavn: Serviceniveau på forebyggelses- og anbringelsesområdet for børn og unge med behov for støtte Sagsnummer: 27.24.00-G01-1-14

Læs mere

2. Opfølgning og andre sagshændelser, 0-17årige

2. Opfølgning og andre sagshændelser, 0-17årige Side 1 af 27 2. Opfølgning og andre sagshændelser, 0-17årige Sagshændelser i anbringelsesperioden Døgnophold for 18-22årige i anbringelsessted (efterværn) indberettes i Skema 3 Klik på siden for PRINT

Læs mere

Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85

Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 juli 2019 Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 Indledning...3 Værdier

Læs mere

Når dit barns sag skal behandles i Børn- og Ungeudvalget

Når dit barns sag skal behandles i Børn- og Ungeudvalget Denne folder er lavet til forældre med forældremyndigheden, der skal have deres barns sag behandlet i Børn- og Ungeudvalget. Folderen informerer om, hvad der konkret sker under og efter behandlingen, hvilke

Læs mere

Strategisk anbringelses- og hjemgivelsesgrundlag for Ringkøbing-Skjern kommune

Strategisk anbringelses- og hjemgivelsesgrundlag for Ringkøbing-Skjern kommune Strategisk anbringelses- og hjemgivelsesgrundlag for Ringkøbing-Skjern kommune Baggrund og formål Anbringelsesgrundlaget for Ringkøbing-Skjern Kommune er udarbejdet for at skabe de bedst mulige betingelser

Læs mere

Serviceniveau. for Voksen / Handicap

Serviceniveau. for Voksen / Handicap Serviceniveau for Voksen / Handicap Ældre- og Handicapforvaltningen 2012 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 FORORD... 2 PRINCIPPER FOR INDSATSEN... 3 STØTTE TIL MESTRING AF EGET LIV 3 EN SAMMENHÆNGENDE

Læs mere

Retningslinjer for det personrettede tilsyn med børn anbragt på døgninstitutioner, opholdssteder, kost- og efterskoler og anbragte på eget værelse.

Retningslinjer for det personrettede tilsyn med børn anbragt på døgninstitutioner, opholdssteder, kost- og efterskoler og anbragte på eget værelse. Retningslinjer for det personrettede tilsyn med børn anbragt på døgninstitutioner, opholdssteder, kost- og efterskoler og anbragte på eget værelse. Ansvar Det personrettede tilsyn er anbringende kommunes

Læs mere

Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 19. december Serviceloven 12, 82a, 82b og 85. Lovgrundlag Servicelovens 12:

Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 19. december Serviceloven 12, 82a, 82b og 85. Lovgrundlag Servicelovens 12: Kvalitetsstandard for støtte til et selvstændigt liv Gruppebaseret og individuelt tidsbegrænset forløb efter servicelovens 82a og 82b samt støtte efter servicelovens 85 Kvalitetsstandarden er vedtaget

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for aflastning Servicelovens 84

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for aflastning Servicelovens 84 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for aflastning Servicelovens 84 Gældende fra 1. januar 2019 Indledning Nedenfor finder du kvalitetsstandarden for aflastning efter Lov om Social Service 84. Du kan søge

Læs mere

Høringssvar fra Børns Vilkår vedr. Forslag til Lov om Ændring af lov om Social Service Kontinuitet i anbringelsen mv.

Høringssvar fra Børns Vilkår vedr. Forslag til Lov om Ændring af lov om Social Service Kontinuitet i anbringelsen mv. Høringssvar fra Børns Vilkår vedr. Forslag til Lov om Ændring af lov om Social Service Kontinuitet i anbringelsen mv. 1. Indledende bemærkninger Børns Vilkår er meget positive overfor lovforslagets overordnede

Læs mere

Servicestandard for familieorienteret rådgivning, herunder tilbud om åben anonym rådgivning

Servicestandard for familieorienteret rådgivning, herunder tilbud om åben anonym rådgivning Tidlig Indsats - Livslang Effekt Formålet med servicelovens 11 er at sikre sammenhæng mellem kommunernes generelle og forebyggende arbejde og den målrettede indsats for børn og unge med behov for særlig

Læs mere

Serviceniveaubeskrivelser for foranstaltninger på udsatte børn- og ungeområdet. Rebild Kommune

Serviceniveaubeskrivelser for foranstaltninger på udsatte børn- og ungeområdet. Rebild Kommune Serviceniveaubeskrivelser for foranstaltninger på udsatte børn- og ungeområdet Rebild Kommune 1 Indholdsfortegnelse INDLEDNING...3 DØGNOPHOLD ( 52 STK.3 NR. 4)...5 ANDEN HJÆLP ( 52 STK. 3 NR. 10)...7 KONTAKTPERSON

Læs mere

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse 1 Bilag til Direktionens besparelsen Sektor: Konto Korrigeret Forventet merforbrug + Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Kontonr. budget 211 regnskab 211 Mindreforbrug - Sektor 2 Teknik og Anlæg

Læs mere

HAR DIT BARN BRUG FOR HJÆLP

HAR DIT BARN BRUG FOR HJÆLP Borgercenter Børn og Unge har modtaget en henvendelse om bekymring for dit barn. HAR DIT BARN BRUG FOR HJÆLP? INFORMATION TIL FORÆLDREMYNDIGHEDSINDEHAVERE 1 Du er kommet i kontakt med Borgercenter Børn

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Serviceloven 108

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Serviceloven 108 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Serviceloven 108 2015 Indledning I Fredensborg Kommune tilbydes borgere med betydelig nedsat fysisk og/eller psykiske

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108)

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2019 om plejefamilier

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2019 om plejefamilier Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2019 om plejefamilier I medfør af 37, stk. 7, 39, stk. 6, og 42, stk. 7, i Inatsisartutlov nr. 20 af 26. juni 2017 om støtte til børn, fastsættes:

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud Serviceloven 107

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud Serviceloven 107 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud Serviceloven 107 2015 Indledning I Fredensborg Kommune tilbydes borgere med betydelig nedsat fysisk og/eller psykiske funktionsevne

Læs mere

Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015

Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015 Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015 1. Lovgrundlag Servicelovens 107 2. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen kan jf. Serviceloven

Læs mere

"Indgribende lidelse" betyder i denne sammenhæng, at lidelsen skal være af en sådan karakter, at den har alvorlige følger i den daglige tilværelse.

Indgribende lidelse betyder i denne sammenhæng, at lidelsen skal være af en sådan karakter, at den har alvorlige følger i den daglige tilværelse. Kvalitetsstandard for Merudgifter i Lov om Social Service 41 Redigeret d. 250811 1. Lovgrundlag 41 i Lov om Social Service. Kommunalbestyrelsen skal yde dækning af nødvendige merudgifter ved forsørgelse

Læs mere

Serviceniveauet for børn og unge i udsatte positioner i Tønder Kommune.

Serviceniveauet for børn og unge i udsatte positioner i Tønder Kommune. Serviceniveauet for børn og unge i udsatte positioner i Tønder Kommune. SERVICENIVEAUET FOR BØRN OG UNGE I UDSATTE POSITIONER I TØNDER KOMMUNE.... 1 Serviceniveau et vigtigt redskab på børn- og ungeområdet...

Læs mere

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Servicelovens 108. Lovgrundlag Servicelovens 108 Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden.

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Servicelovens 108. Lovgrundlag Servicelovens 108 Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Kvalitetsstandard Overskrift Længerevarende botilbud Socialpsykiatri Servicelovens 108 Lovgrundlag Servicelovens 108 Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Modtagere Borgere som har en væsentlig

Læs mere

Kvalitetsstandard for særlig støtte til udsatte Børn & Unge med funktionsnedsættelser

Kvalitetsstandard for særlig støtte til udsatte Børn & Unge med funktionsnedsættelser Skema til afgivelse af høringssvar - kvalitetsstandarder Kvalitetsstandard for særlig støtte til udsatte Børn & Unge med funktionsnedsættelser Høringssvar fra Dialoggruppen Forældre til syge- og handicappede

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2017 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2018 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2017 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2018 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN

OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN - en folder til dig og dit netværk BØRNEOMRÅDET VOKSENOMRÅDET Aarhus Kommune Oplag 1 Marts 2019 BAGGRUNDSTEKST OM OVERGANG TIL VOKSEN Vi har lavet denne folder til dig,

Læs mere

Plejefamilieområdet. Spørgsmål og svar

Plejefamilieområdet. Spørgsmål og svar Plejefamilieområdet Spørgsmål og svar 1 Indhold Plejefamilien, hvem og hvordan 1. Hvad er en plejefamilie? 2. Hvad er formålet med at anbringe et barn i en plejefamilie? 3. Hvem kan blive plejefamilie?

Læs mere

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 1 2010

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 1 2010 Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 1 2010 Udarbejdet af: Fagchef Jørgen Kyed Dato: 1. januar 2010 Sagsid.: Version nr.: 1 Fagsekretariatet Børne- og Unge Rådgivningen Handicapgruppen

Læs mere

Kvalitetsstandard for sagsbehandlingstider

Kvalitetsstandard for sagsbehandlingstider Børne- og Familierådgivningen Ungeenheden Kvalitetsstandard for sagsbehandlingstider 2 Kvalitetsstandard for sagsbehandlingstider Indledning Ifølge Retssikkerhedslovens 3 skal Kommunalbestyrelsen på de

Læs mere

Midlertidige botilbud

Midlertidige botilbud Midlertidige botilbud Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for midlertidige botilbud Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af det serviceniveau, som tilbydes i Sønderborg Kommune. Hvem kan få ophold i et

Læs mere

FAKTA OM: 4. Børn og familier med særlige behov og sundhed for børn og unge

FAKTA OM: 4. Børn og familier med særlige behov og sundhed for børn og unge FAKTA OM: 4. Børn og familier med særlige behov og sundhed for børn og unge Beskrivelse af brugere Brugerne er børn og familier med behov for særlig støtte, vejledning eller behandling. Der gives et bredt

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den 1 Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Botilbud/leverandører 3. Kvalitetsstandardens

Læs mere

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 3

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 3 Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 3 Udarbejdet af: Mette Wulf og Anne-Marie Storgaard Dato: Dato 20. oktober 2008 Sagsid.: Version nr.: 1 Fagsekretariatet Børne- og Unge Rådgivningen

Læs mere

Center for Familie, Social & Beskæftigelse

Center for Familie, Social & Beskæftigelse Faxe Kommunes kvalitetsstandard for Servicelovens 85 Socialpædagogisk indsats. Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at skabe sammenhæng mellem det politisk

Læs mere

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 7

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 7 Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 7 Udarbejdet af: Mette Wulf og Anne-Marie Storgaard Dato: 20. oktober 2008 Sagsid.: Version nr.: 1 Fagsekretariatet Børne- og Unge Rådgivningen Handicapgruppen

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Velfærdsministeriet 10. december 2008 J.nr. 2008-3296 ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Vigtigt: Læs vejledningen til ansøgningsskemaet inden nedenstående udfyldes. Alle felter

Læs mere

Afgørelseskompetencen i sager om samvær med anbragte børn

Afgørelseskompetencen i sager om samvær med anbragte børn FOU nr 2012.0019 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2019 Ministerium: Journalnummer: Folketinget Opfølgning / Opfølgning til Ingen 2012-19. Afgørelseskompetencen i sager om samvær med anbragte børn Resumé

Læs mere

Servicestandard for familieorienteret rådgivning, herunder tilbud om åben anonym rådgivning

Servicestandard for familieorienteret rådgivning, herunder tilbud om åben anonym rådgivning Tidlig Indsats - Livslang Effekt Formålet med servicelovens 11 er at sikre sammenhæng mellem kommunernes generelle og forebyggende arbejde og den målrettede indsats for børn og unge med behov for særlig

Læs mere