Velkommen til Holmegårdens Rideklub, hgr. Rideklub under Danske Ride Forbund, DRF.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen til Holmegårdens Rideklub, hgr. Rideklub under Danske Ride Forbund, DRF. www.hgr.dk"

Transkript

1 Velkmmen til Hlmegårdens Rideklub, hgr Rideklub under Danske Ride Frbund, DRF

2 Velkmmen til Hlmegårdens Rideklub. Hlmegården er hjemsted fr Hlmegårdens Rideklub, sm er en frening under Dansk Ridefrbund. Alle der rider på Hlmegården - det kan være på ridesklen, på egen pny eller hest eller en partshest - skal være medlem af rideklubben, Hlmegården ejes af Bub g Pvl Neerbek, sm driver stedets rideskle samt hvedstalden, hvr ca. 60 heste inkl. rideskle hestene er pstaldet. Der er 2 andre staldafsnit på stedet, den ene med ca. 15 heste frpagtes g drives af Gunnar Nielsen. Og den anden med 7 heste frpagtes g drives af Pia Christensen. Vi har her samlet de vigtigste infrmatiner m Hlmegårdens tilbud g faciliteter, samt de vigtigste regler fr stedet. Regler sm primært er udarbejdet, fr at vi alle kan mgås vres heste på en sikker måde, passe gdt på vres sted, vre ting g tage hensyn til hinanden. Alle, uanset ryttererfaring, skal føle sig velkmne på stedet, så hils på dem du møder på gårdspladsen, staldgangen, i ridehusene g på ridebanerne. Husk at rydde p efter dig selv, din hund g din hest på staldgang, græsplæner, gårdsplads g i rytterstuen. På alle undervisere på Hlmegården er der indhentet en børneattest. Klubbens frivillige er dækket via de frsikringer, sm Dansk Idræts-Frbund (DIF) har taget i Tryg. Frsikringen mfatter: ansvarsfrsikring, arbejdsskade, ulykkesfrsikring, retshjælp samt kllektiv rejsefrsikring. Det enkelte medlem skal selv tegne ulykkesfrsikring. Fra den 1. juni 2008 skal alle heste være ansvarsfrsikres. Det er heste-ejerens ansvar at sørge fr dette. Stjålet rideudstyr dækkes af ejerens egen indbfrsikring.

3 Ridesklen. Vi har ridesklehld fr børn fra 6 års alderen g pefter samt fr vksne g på mange niveauer. Undervisningen fregår alle hverdage fra ca. 14 til 18 samt lørdag fra Et par aftener m ugen har vi gså vksenhld. Undervisere på Hlmegårdens rideskle er: Helle Gutkin - træffes på telefn på hverdage Kirsten Jhansen - træffes i det lille ridehus hver lørdag mellem kl. 10 g Prisliste g indmeldelsesblanket til Ridesklen kan findes på under Blanketter/Ridesklen Der er 1 måneds skriftlig psigelse til den sidste i en måned, dette fr at lette administratinen g fr at undgå misfrståelser. Den skriftlige indmeldelse er gældende indtil den psiges. Bub eller Pvl Neerbek svarer på spørgsmål vedr. betaling g administratin på tlf g på mail Alle er velkmne til at kmme g strigle/rdne ridesklens pnyer g heste samt hjælpe mindre rutinerede kammerater, gså på de dage man ikke selv rider. Pnyerne skal dg have fred i stalden m aftenen, når det sidste hld er slut.

4 Rideklubben. Klubbens vedtægter g aktivitetsplan kan findes på klubbens hjemmeside. Klubben står fr mange aktiviteter hvert år: - undervisning i ryttermærker - fredrag g kurser - stævner - julearrangement g fastelavnsarrangement - aktiviteter i skleferier, f.eks. pnylege, kurser, skvture l. - hvad vi ellers kan finde på - g har hjælpere nk til at drive. Sm medlem af klubben har man ret til at deltage i klubbens aktiviteter, samt til at stille p ved stævner fr Hlmegården. Klubben betaler leje fr ridehus, hjælper med vedligehldelse af baner, ejer g vedligehlder pnylege udstyr, springmateriel, udlåner sikkerhedsveste til alle børn på ridesklen samt ridehjelme til dem, der endnu ikke har fået deres egen. Prisliste g indmeldelsesblanket til Rideklubben kan findes på under Blanketter/Rideklubben. Klubben pfrdrer alle medlemmer til at prette sig sm bruger på hjemmesiden, g betale kntingent via hjemmesiden. Ved indmeldelse betales fr hele året hvis før 1.7, g fr et halvt år ved indmeldelse efter 1.7. Udmeldelse skal ske skriftligt til klubbens kasserer med en måneds varsel pr. 1.1 eller 1.7 Medlemskab af klubben giver ikke autmatisk ret til at bruge Hlmegårdens faciliteter til hverdag. Det betaler man fr per måned sammen med sin bksleje: Hvis man er pstaldet udenfr Hlmegården kan man søge Bub g Pvl m at få et af de begrænsede antal ridehuskrt, sm udstedes til ikke pensinærer. Klubbens generalfrsamling afhldes hvert år i februar Frældre kan repræsentere deres børn, men evt. valg til bestyrelse kræver medlemskab af klubben. Frmand, kasserer, de øvrige bestyrelsesmedlemmer samt andre hjælpere ved arrangementer er frivillige, der fte lægger mange timer på Hlmegården ved siden af nrmale lønnede jbs. Ekstra hænder til at hjælpe ved arrangementer bliver derfr altid værdsat. Navne g kntaktplysninger på bestyrelsesmedlemmer g udvalg, samt referater fra bestyrelsesmøder kan findes på klubbens hjemmeside.

5 Hlmegårdens faciliteter. På Hlmegården har vi t ridehuse, 2 udendørs dressurbaner, en udendørs springbane, en rtunde, en gammel travbane, sm vi primært bruger sm skridt sti, g så stien, der fører direkte til skven. Til færdsel g samvær uden hest har vi rytterstue, verdækket terrasse samt græsplænen ved flagstangen. Ved smmertid er ridecenteret åbent alle ugens dage fra 8-22, g ved vintertid ændres åbningstiden lørdag g søndag til Husk at du skal stige så tidligt af hesten, at staldene kan lukkes g slukkes kl. 20/22. Bundene i ridehusene g på banerne er ikke helt ens, ngle er lidt mere hårdføre g beregnet til at kunne tåle løse heste samt lngering. Den stre udendørs dressur bane er meget sart, her er det bligatrisk at samle klatter p efter sig. Pr. 1. december 2014 skal der gså samles klatter i det stre ridehus. Ridning i skridt, trav g galp er tilladt i begge ridehuse g på alle baner, dg skal man altid tage hensyn til børn, ungheste g uerfarne ryttere. Disse pfrdres til at vælge at ride på ydertidspunkterne, hvr der ftest er færre end 5 ryttere ad gangen. Det lille ridehus er frbehldt ridesklen, så længe der er ridesklehld. Hvis man vil være fr sig selv, kan det lille ridehus reserveres fr 1 time ved betaling til Bub g phængning af kvittering på reservatinstavlen i det lille ridehus. Kø-kulturen til det lille ridehus er: 1. syg hest, 2. ridning, 3. lngering, 4. løs hest (max 15 min). Lngering er tilladt i det lille ridehus, i rtunden, på den lille ridebane g på springbanen. Dg skal man altid spørge m tilladelse, hvis der er andre til stede. Ønske m lngering g løse heste i det lille ridehus berettiger ikke til at sende ryttere, der ønsker at ride i det lille ridehus ud. Lngering fretages i trense eller kapsun. Ved dyrlægebesøg kan man krtvarigt få tilladelse til lngering i det stre ridehus, g her er det gså tilladt at lngere i grime. Løse heste er kun tilladt i det lille ridehus g i rtunden. Rtunden bruges først g fremmest til sygefld, derefter til lngering g til sidst til luftefld. Det er tilladt at trave g galpere på travbanen på den mdsatte side af fldene, dg kun når man har sikret sig, at der er fri bane. HUSK! Møder du ngen, skal der tages ned i skridt. Trsdag g søndag er springdage. Om smmeren på den stre udendørsbane g i meget dårligt vej i det stre ridehus. Om vinteren i det stre ridehus. Tirsdag aften er det tilladt at selv-springe i det stre ridehus kl Det er ikke tilladt at sætte spring p på andre tidspunkter i det stre ridehus, g det er ikke tilladt at sætte spring p på den stre dressurbane.

6 Hvis man gerne vil springe uden fr den nrmale springundervisning, så er det tilladt på den udendørs springbane, på den lille dressurbane g i det lille ridehus. Dg skal man verhlde følgende regler: I det lille ridehus g på den lille ridebane springes må der kun springes, når der ikke er andre til stede. Sm tidligere beskrevet gælder særlig regler fr brug af det lille ridehus (se pslag i ridehuset) Springmateriel skal sættes på plads På den stre springbane Springryttere har førsteret til banen Banen kan ikke bkes til undervisning. Dvs. en undervisers tildelte ridehus-tid er ikke en bkning af springbanen Hvis det er muligt, må det gerne undgås at sætte spring p helt p ad dressurhegnet Ved støv på dressurbanen/lukket bane kan dressurryttere bede ejer/bestyrelse m lv til at rykke ind på springbanen Inden der springes, pfrdres der til at advisere dressurrytterne, så de evt. kan nå i ridehuset Når man er færdig med at springe, rydder man p efter sig. Alle bmme skal p g hænge, så de ikke ligge på jrden g rådner. Springmateriel skal rykkes jævnligt, så der ikke kmmer felter, hvr traktren ikke kan kører. Det er klubbens største bane der burde derfr kunne være flere ryttere derude på én gang. Unge under 18 år må kun springe, under psyn af en hestekyndig persn ver 18 år. Hjælpere må gerne sætte spring p g ned men husk egentlig undervisning er frbehldt de gdkendte undervisere.

7 Det stre ridehus Den stre dressurbane Springbanen Det lille ridehus Den lille dressurbane Rtunden Travbanen

8 Undervisning. Hlmegården er repræsenteret bredt hvad ryttere g heste angår. Bestyrelsen samt ejer tilstræber altid at have en gdkendt liste af undervisere, der tilgdeser de frskellige behv. Der er fri undervisning på stedet, det vil sige at de pstaldede ekvipager frit kan vælge imellem de gdkendte undervisere, g KUN mellem disse. Det er med andre rd ikke tilladt at undervise hinanden, selvm det selvfølgeligt er tilladt at give hinanden et gdt råd eller et frslag til at justere på ridningen. Vi frventer, at alle undervisere er imødekmmende fr alle ønsker m undervisning, samt accepterer de andre undervisere på stedet. Ansøgning m nye undervisningstilladelser behandles på de bestyrelsesmøder, hvr ejer deltager. Ved gdkendelse bliver der set på både antallet af ryttere, der har bedt m den nye underviser, samt vurderet m den ekstra underviser vil kunne reducere en eksisterende undervisers frretning, så andre ryttere kunne risikere at miste deres underviser. Mindst en gang m året ca. 1. september revideres undervisningsplanen fr det stre ridehus g faste undervisningstider slås p. Ledige huller i ridehusplanen kan reserveres af de andre undervisere på den stre hvide tavle i ridehuset. Underviserne skal huske at få ngen til at tage reservatin af tid væk, hvis de bliver frhindret i at kmme. Ngle gange m året afhldes kurser i dressur g spring. Gerne på pfrdring fra ryttere på stedet. Kurserne kan ekvipagerne frit deltage i, g det skal accepteres af de frskellige undervisere på stedet. Klubben, kan efter ansøgning til bestyrelsen, yde et tilskud til kursus i en af ridefrbundets discipliner til junir/ungryttere. Dg ydes tilskud max en gang m året pr rytter.

9 Sikkerhedsregler. De vigtigste regler på stedet er sikkerhedsreglerne. I smmeren 2014 pnåede vi Dansk Ridefrbunds sikkerheds certificering. Vi regner med naturlig pbakning fra rytterne på stedet, men vertrædes reglerne grft, kan man indkaldes til møde med ejer g bestyrelse til en drøftelse m evt. psigelse af bksaftalen eller brtvisning fra ridesklen. Generelle regler Alle skal bære sikkerhedsgdkendt ridehjelm ved ridning på baner, i ridehuse samt i terræn Alle skal bære sikkerhedskrrekt fdtøj ved håndtering af heste. Dvs. lukkede slide sk, når man færdes på jrden mkring hesten. Ikke sandaler eller lignende! Ved ridning en lukket sk eller støvle med en lille hæl g uden stre snørebånd, der kan hænge fast i stigbøjlen. Ingen ridning i kndisk eller lignende. Sk gdkendt til distanceridning er selvfølgelig tilladt. Ingen må fastgøre sig til hesten ved f.eks. at vikle træktv m hånden eller rundt m livet Ingen fører en hest uden trense eller træktv Ingen løben eller råben i nærhed af hestene Vi rykker, flår, saver ikke hesten i munden med biddet Vi anvender ikke pisk g sprer uhæmmet Vi rider nrmalt ikke med en håndhest ved siden Hunde skal være under psyn g kntrl. På ridebane g i ridehuse Alle under 18 år skal benytte sikkerhedsvest ved springning, g det anbefales at rytterne ver 18 år gså benytter sikkerhedsvest ved springning. Fr at ride selvstændigt på banerne (uden undervisning), skal rytteren have taget ryttermærke 2 eller have færdigheder svarende dertil På ridebanen g ridehusbunden må der ikke være tilskuere g/eller andre persner end ryttere g undervisere samt evt. trækkere g de flinke persner, sm samlet klatter. Der rides altid med et gdkendt hvedtøj. (Se DRF reglement). Dg kan reglen fraviges, når man træner hrsemanship alene i det lille ridehus (her skal unge under 18 år, dg være under psyn af vksen). Det er ikke tilladt at ride med høretelefner, man skal kunne høre de andre i ridehuset eller høje råb udefra Der pfrdres til at ikke at ride uden sadel på urutinerede g unge heste. Der pfrdres til at ride med støvle eller sk+leggins, når man rider de urutinerede g uge heste Alle skal kende klubbens regler fr ridning på banerne

10

11 I terrænet (Travbanen regnes ikke med til terræn ridning) Færdselslven g DRF regler m ridning i trafikken skal verhldes, g vi viser hensyn til andre trafikanter. Dg vil vi pfrdre til at man hlder sig på cykelstien g ikke rider på Vassingerødvej, Nymøllevej g Slangerupvej. Der rides ind g ud ad Hlmegården via hvedindgangene, dvs. indkørslen g stien til skven. Det er ikke tidladt at ride ud ved trailerne bag det stre ridehus. Prøv så vidt muligt at ride mindst t ryttere sammen i skven. Ryttere under 18 år må ikke ride alene udenfr Hlmegårdens areal g 1 er skven. Ryttere under 12 år må ikke ride udenfr Hlmegårdens areal uden følgeskab af en vksen. Alle under 18 år skal benytte sikkerhedsvest Alle under 18 år rider med sadel g stigebøjler Medbring altid en mbiltelefn. Rid med reflekser g lys i den mørke tid. Husk at du er svær at se fr bilister i tiden p til, at gadelygterne tændes. Tag din hest ned i skridt, når du møder andre, det er hensynsfuldt g står i skvreglementet. I Stalden Heste g pnyer, der står på staldgangene eller ved striglepladserne skal være under psyn. T heste må ikke passere hinanden på de staldgange sm er mindre end t meter brede. Fder g gdbidder skal være lukket inde i fderrummet, så hestene ikke frspiser sig. Redskaber g trillebøre efterlades ikke frit på staldgangen. Striglekasser sættes på plads efter brug Fr at phlde sig i stalden alene skal man have taget ryttermærke 1 eller have viden svarende dertil. Pnyen/hesten må aldrig bindes i hvedtøjet. Giv kun gdbidder til en hest efter aftale med ejer. Ingen heste på staldgangen i frdringstiden til fdervgnen har passeret. Orienteret dig via pslag i din stald m frhldsregler ved brand. Vi pfrdrer til, at hesten står med grime i bksen. Heste med grime er nemmere at få ud i tilfælde af brand. Staldpersnalet kæmper ikke med heste uden grime fr at få dem ud.

12 Fldene En persn bør kun trække én hest af gangen til g fra fld. Hvis du ikke kan finde en til at hjælpe, så skal du være fyldt 18 fr at må trække 2 heste. Heste der føres til fld skal sm minimum føres i grime g med træktv. Føres flere heste ud på samme tid, må der først gives slip, når alle er klar. En hest skal vendes før den slippes løs, så man ikke bliver ramt, hvis den i kådhed spjætter med bagbenene. I stedet fr at trække heste på fld kan der lukkes på fld indenfr en indhegning. I dette tilfælde skal hjælpere, der afventer hestene være placeret udenfr indhegningen. Fr at lukke eller hente heste på flden skal rytteren have taget ryttermærke 3 eller have viden svarende dertil. Eller der skal være en ansvarlig tilstede med tilsvarende kvalifikatin. Der må ikke gives gdbidder eller hø på fldene, brtset fra hø på løsdriftfldene En hest efterlades ikke alene på flden, når man tager sin egen ind

13 Hvis der alligevel sker en ulykke Stands først ulykken så flere ikke kmmer til skade. (Fang f. eks løse heste) Giv livreddende førstehjælp Tilkald den nødvendige hjælp. Førstehjælpskasser: Hvedstalden g ridesklen: I Bub g Pvls gang (her findes gså en førstehjælpskasse til hesten) I skurvgnen Gunnar: I staldens rytterstuen Bliv ved den tilskadekmmende til hjælp er kmmet Tilkaldes ambulance sendes en persn p til Vassingerødvej, så ambulancen kan finde indkørslen, de kører ftest til Bøgevangen Infrmer Bub g Pvl Tilkald pårørende. Husk at sætte krrekt kntaktinfrmatin på bksdøren. Alle ulykker evalueres i bestyrelsen sammen med ejer med henblik på fremtidig frebyggelse.

14 Ridebaneregler gælder på alle banerne. Når vi færdes på vres baner eller i ridehusene er det vigtigt at kende de fælles spilleregler, så vi ikke generer hinanden ved f.eks. at kmme til at ride ind i hinanden eller frstyrre hinanden. Bestyrelsen samt ejer kan efter pslag på whitebardet lukke det stre ridehus i frbindelse med arrangementer eller vedligehldelse. Når vi hlder udendørs springstævne er den stre udendørs dressurbane lukket. Ved dressurstævner er det muligt at mtinere sin hest på pvarmningsbanerne, dg med hensyntagen til de startende. Reglerne nedenfr gælder alle vres baner, dg er det altid underviserens henstillinger, der gælder, når der er rideskle, hld i det lille ridehus eller springhld i det stre ridehus. 1. Vis hensyn specielt til ungheste g uøvede. Dg bør disse vælge at ride på ydertidspunkterne, hvr der ftest er færre end 5 ryttere ad gangen. 2. Alle brugere af ridehuse g baner skal sætte sig ind i ridebanereglerne. 3. Der rides venstre skulder md venstre skulder- gså når der er undervisning. Dg bliver ryttere, der mdtager undervisning på en cirkelvlte inderst g andre ryttere rider udenm. 4. Der skridtes til g af på hvslaget. Alle skridter samme vej, én g én. 5. Når de prfessinelle undervisere er tilstede, skal deres henstillinger følges. 6. Max. 2 undervisere må yde undervisning samtidigt. Den ene underviser må gerne undervise siddende på balknen, NB pkt Tilskuere skal undlade at frstyrre underviserne g henvises til balknen. 8. Skridttæpper, jakker m.m. hænges i hjørnerne, så de ikke bliver fejet ned af en frbigående hest. 9. Hvis man skal tale med ngen på barrieren, så stå i hjørnerne eller i indgangen, ikke ved C! dvs. ingen stilstand v/c, brtset fra parader ved prgramridning. 10. Trækning med heste skal fregå på hvslaget, i skridtretningen med hesten md barrieren - rligt g uden gene fr andre. Der skal bruges trense medmindre sygdm frhindrer det. 11. På den stre udendørs dressurbane g i det stre ridehus samler man klatter efter sig eller lkker en rar tilskuer til at gøre det fr sig. 12. Indendørs er der i henhld til lvgivningen rygefrbud. Udendørs må der ikke ryges til hest på Hlmegårdens areal.

15 Beredskabsplan fr Hlmegården ved brand. Der er installeret røgalarmer i hvedstalden. Røgalarmerne alarmerer direkte til Bub, Pvl g staldens medarbejdere, men ikke med akustisk signal i stalden. Røgalarmerne i bebelse er med akustisk signal. Der er 2 røgmasker med begrænset beskyttelse (filtratr) i målerskab i Hvedhus (Bub g Pvl) Der findes brandslukkere følgende steder: Hvedhus v/ kældertrappe Sklen v/ køkken Hvedstald v/ vaskebks Hvedstald i hjørnestald Stre ridehus v/ begge prte Rytterstuen Bådskuret Lille ridehus Stald Nielsen Falck efterser regelmæssigt pulverslukkerne. Rygning er kun tilladt udendørs, men aldrig i nærheden af hø eller halm g aldrig til hest. Glas g andre bjekter, der kan antænde, skal aldrig ligge g flyde. Hvis der skulle pstå brand, følges følgende beredskabsplan: Brandvæsnet alarmeres på 112 Hent pulverslukker g frsøg selv at slukke Alarmer Bub g Pvl eller Gunnar Få alle børn ud af det pågældende afsnit g nærmeste vksen samler dem ved flagstagen. Få vksne med kendskab til heste til at lukke hestene ud på nærmeste fld. Der pfrdres derfr til, at ejerne lader hestene stå med grime på i bksen. Ved vldsm røgudvikling skal det frhindres, at der går mennesker ind i mrådet. Overvej m det er nødvendigt at få mennesker g heste ud af de øvrige stalde g ridehuse. Send én persn p til Vassingerødvej, så brandvæsenet kan finde indkørslen, de kører ftest til Bøgevangen Alle følger anvisninger fra brandvæsnet g persnale. Hjælp med at sikre børn g unge. Der er førstehjælpsudstyr: Hvedstalden g ridesklen: Hvedhus v/ kælder (Bub g Pvl). Her er gså en førstehjælpskasse til hesten, samt i sadelrums skurvgnen v/ det stre ridehus Stald Nielsen: I staldens rytterstue

Velkommen til Holmegårdens Rideklub, hgr. Rideklub under Danske Rideforbund, DRF. www.hgr.dk

Velkommen til Holmegårdens Rideklub, hgr. Rideklub under Danske Rideforbund, DRF. www.hgr.dk Velkommen til Holmegårdens Rideklub, hgr Rideklub under Danske Rideforbund, DRF www.hgr.dk Velkommen til Holmegårdens Rideklub. Holmegården er hjemsted for Holmegårdens Rideklub, som er en forening under

Læs mere

2014/15. Græsted og Omegns Rideklub. Velkomstfolder med Sikkerhedsregler 2014/15

2014/15. Græsted og Omegns Rideklub. Velkomstfolder med Sikkerhedsregler 2014/15 2014/15 Græsted og Omegns Rideklub Velkomstfolder med Sikkerhedsregler 2014/15 Græsted og Omegns Rideklub (GOO) Velkomstfolder Velkommen til Græsted og Omegns Rideklub (GOO). Rideklubben er stiftet i 2014

Læs mere

Velkommen. Praktiske oplysninger.

Velkommen. Praktiske oplysninger. Velkommen. Praktiske oplysninger. Vi byder dig hermed rigtig hjertelig velkommen som medlem af Thurø Rideklub. Vi håber, du må få mange gode timer i selskab med hestene og de øvrige medlemmer. Denne folder

Læs mere

Jordrup og Omegns Rideklubs. Sikkerhedsvejledning (27. juni 2016)

Jordrup og Omegns Rideklubs. Sikkerhedsvejledning (27. juni 2016) Jordrup og Omegns Rideklubs Sikkerhedsvejledning (27. juni 2016) Jordrup og Omegns Rideklub er en rideklub som er baseret på en frivillig arbejdende bestyrelse, med meget hjælp fra forældre og opstaldere.

Læs mere

REFERAT AF BEBOERFORENINGENS GENERALFORSAMLING DEN 24. OKTOBER 2013 AFHOLDT PÅ LUNDDAL, RØRTHVEJ 130.

REFERAT AF BEBOERFORENINGENS GENERALFORSAMLING DEN 24. OKTOBER 2013 AFHOLDT PÅ LUNDDAL, RØRTHVEJ 130. REFERAT AF BEBOERFORENINGENS GENERALFORSAMLING DEN 24. OKTOBER 2013 AFHOLDT PÅ LUNDDAL, RØRTHVEJ 130. Frmanden bød velkmmen g pegede på bestyrelsens vegne på Vagn Christensen sm dirigent. Pkt. 1: Vagn

Læs mere

Formålet med disse bestemmelser er at styrke sikkerheden ved kano- og kajakroning ved

Formålet med disse bestemmelser er at styrke sikkerheden ved kano- og kajakroning ved Sikkerheds bestemmelser fr Kan g Kajakklubben Limfjrden Dette dkument fastlægger sikkerheds bestemmelser sm er gældende fr medlemmer af Kan g Kajakklubben Limfjrden. Sm udgangspunkt er KKL g medlemmer

Læs mere

Almindelige regler m.m.

Almindelige regler m.m. Almindelige regler m.m. Smid affald i skraldespanden Tag andres affald med i skraldespanden Fej evt. platformene mens jeres børn rider Hold toiletterne pæne. Aflever dem, som du selv ønsker at finde dem!!!

Læs mere

I dette dokument kan du finde information og inspiration til, hvordan I kan komme i gang i dit lokalområde. Dette er en guide til de ting, som

I dette dokument kan du finde information og inspiration til, hvordan I kan komme i gang i dit lokalområde. Dette er en guide til de ting, som Start ny gruppe PLan Ldsskvvad. Ft: Henrik Weigelt. Du kan skabe gde friluftsplevelser fr børn g unge. Vær med til at starte en ny Blå spejdergruppe i dit lkalmråde. Hvis du synes, at det er fantastisk

Læs mere

Den Selvejende Institution Nældebjerg Børnegård Pileås 22, 2670 Greve

Den Selvejende Institution Nældebjerg Børnegård Pileås 22, 2670 Greve Den Selvejende Institutin Nældebjerg Børnegård Pileås 22, 2670 Greve Indhld Velkmst / åbningstider / lukkedage Persnalet på stuerne / kntaktpersn Frældresamtaler Det pædaggiske værdigrundlag Dagsprgram

Læs mere

Personskade. Hvis en person kommer til skade, skal følgende iværksættes: Træner / bestyrelsesmedlems rolle : Hvis det er en mindre hændelse :

Personskade. Hvis en person kommer til skade, skal følgende iværksættes: Træner / bestyrelsesmedlems rolle : Hvis det er en mindre hændelse : Suså Svømmeklub Persnskade Hvis en persn kmmer til skade, skal følgende iværksættes: Træner / bestyrelsesmedlems rlle : Hvis det er en mindre hændelse : Hvis det er livstruende : Når ambulancen er kørt

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING D. 24. FEBRUAR 2009

REFERAT AF GENERALFORSAMLING D. 24. FEBRUAR 2009 REFERAT AF GENERALFORSAMLING D. 24. FEBRUAR 2009 Fremmødte Nr. 1-2 fremmødte Nr. 2 repr. 2 stemmer Nr. 3-2 fremmødte Nr. 4 repr. 2 stemmer Nr. 6 repr. 2 stemmer Nr. 8 repr. 2 stemmer Nr. 9 repr. 2 stemmer

Læs mere

Ansøgning til kulturudvalget.

Ansøgning til kulturudvalget. Ansøgning til kulturudvalget. Nærværende ansøgning fremsendes på vegne af Hrsens Rideklub, idet vi håber at kmme i betragtning til anlægsstøtte til etablering af de frnødne udendørsfaciliteter på Hrsens

Læs mere

TeamGym Junior kvalifikation til Forbundsmesterskaber

TeamGym Junior kvalifikation til Forbundsmesterskaber Arrangerer TeamGym Junir kvalifikatin til Frbundsmesterskaber i samarbejde med TeamGym Junir kvalifikatin til Frbundsmesterskaber Det er med str glæde at GymDanmark i samarbejde med Taastrup Gymnastik

Læs mere

Velkommen til Holte Ride-Klub

Velkommen til Holte Ride-Klub Velkommen til Holte Ride-Klub Kort og godt om Holte Ride-Klub: HRK blev stiftet i 1936 og er en af landets største rideklubber beliggende ved et af Danmarks smukkeste grønne områder. HRK er en selvejende

Læs mere

Velkommen til Holte Ride-Klub

Velkommen til Holte Ride-Klub Velkommen til Holte Ride-Klub Kort og godt om Holte Ride-Klub: HRK blev stiftet i 1936 og er en af landets største rideklubber beliggende ved et af Danmarks smukkeste grønne områder. HRK er en selvejende

Læs mere

Referat, Bestyrelsesmøde den 16.9.2012 Himmelev Rideklub

Referat, Bestyrelsesmøde den 16.9.2012 Himmelev Rideklub Referat, Bestyrelsesmøde den 16.9.2012 Himmelev Rideklub Kl. 18.30, rytterstuen Tilstede: Katrine, Katrine, Kenneth, Lotte Fraværende: Stina, Natascha Næste møde: 4.11. kl.18.30 i rytterstuen 1. brug for

Læs mere

Velkommen til Holte Ride-Klub

Velkommen til Holte Ride-Klub Velkommen til Holte Ride-Klub Kort og godt om Holte Ride-Klub: HRK blev stiftet i 1936 og er en af landets største rideklubber beliggende ved et af Danmarks smukkeste grønne områder. HRK er en selvejende

Læs mere

VELKOMMEN I DJURSLANDS RIDEKLUB

VELKOMMEN I DJURSLANDS RIDEKLUB VELKOMMEN I DJURSLANDS RIDEKLUB Fuglsangvej 28 8500 Grenaa www.djurslands-rideklub.dk Medlemmerne er fundamentet i klubbens liv og klubbens aktiviteter. Derfor er det vigtigt for os, at du føler dig godt

Læs mere

Opstaldningskontrakt: [hest/pony] i boks

Opstaldningskontrakt: [hest/pony] i boks Himmelev Rideklub, Herrega rdsvej 61 4000 Rskilde, www.hirk.dk Opstaldningskntrakt: [hest/pny] i bks Der er den d.d. indgået aftale m, at nedenstående [hest/pny] pstaldes pa Himmelev Rideklub, Herrega

Læs mere

Velkommen til. Højris Rideklub - vi har plads til dig

Velkommen til. Højris Rideklub - vi har plads til dig Velkommen til Højris Rideklub - vi har plads til dig Historie Højris rideklub blev startet i 1979, og i årenes løb er der kommet skub i udviklingen. Der er kommet flere faciliteter til - nye stalde, 2

Læs mere

Forældrehåndbog - Solbjerg IF Fodbold

Forældrehåndbog - Solbjerg IF Fodbold Frældrehåndbg - Slbjerg IF Fdbld Peter Piilgaard SOLBJERG IF FODBOLD AFDELING Indhld Frældrehåndbg - Slbjerg IF fdbld... Fejl! Bgmærke er ikke defineret. Mikrfdbld missin... 2 Årgang U3-U5 g U6-U7... 2

Læs mere

Styrelsesvedtægt for daginstitutionen. Nørrehus. Fra 0 år og indtil skolestart

Styrelsesvedtægt for daginstitutionen. Nørrehus. Fra 0 år og indtil skolestart Styrelsesvedtægt fr daginstitutinen Nørrehus Fra 0 år g indtil sklestart Lvgrundlag...2 Byrådet...2 Frældrebestyrelse...2 Institutinslederen...2 Valg af frældrerepræsentanter...3 Valg af medarbejderrepræsentanter...3

Læs mere

REFERAT 1. gårdgruppemøde Boyesgade-karréen

REFERAT 1. gårdgruppemøde Boyesgade-karréen REFERAT 1. gårdgruppemøde Byesgade-karréen Afhldt i Kulturstaldene ved Halmtrvet, Onkel Dannys Plads 5, 1711 Kbh. V, nsdag d 14.5.2014. Deltagere: 31 bebere 43 var med på gårdvandringen. Karin Nygaard

Læs mere

Opsamling på høringssvar i forbindelse med forslaget om at etablere ferieinstitutioner i skolefritidsordninger i Randers Kommune

Opsamling på høringssvar i forbindelse med forslaget om at etablere ferieinstitutioner i skolefritidsordninger i Randers Kommune Opsamling på høringssvar i frbindelse med frslaget m at etablere ferieinstitutiner i sklefritidsrdninger i Randers Kmmune 1. Indledning Børn g skleudvalget besluttede på deres møde d. 7. februar 2012,

Læs mere

Velkommen til Kongsdal Rideklub

Velkommen til Kongsdal Rideklub Velkommen til Kongsdal Rideklub 1 Oversigt Velkommen Side 2 Vores undervisere Side 3 Undervisning mm. Side 4 Faciliteter Side 5 Færdsel på KONG Side 6 Din bestyrelse Side 7 2 Velkommen Kongsdal Rideklub

Læs mere

Referat af ordinært repræsentantskabsmøde mandag den 04. november 2013.

Referat af ordinært repræsentantskabsmøde mandag den 04. november 2013. Slbjerg Fællesråd. Referat af rdinært repræsentantskabsmøde mandag den 04. nvember 2013. Anvendte frkrtelser findes sidst i referatet Beretningerne findes i frm af frelæggerens uredigerede manuskript sidst

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN PÅ ØSTBIRK SKOLE 2014/2015

FOLKESKOLEREFORMEN PÅ ØSTBIRK SKOLE 2014/2015 FOLKESKOLEREFORMEN PÅ ØSTBIRK SKOLE 2014/2015 Østbirk Skle Sklegade 2 8752 Østbirk 7629 7240 www.estbirk-skle.dk estbirk-skle@hrsens.dk Indledning Med denne skrivelse vil vi i skleledelsen give jer et

Læs mere

Holstebro SvømmeClub

Holstebro SvømmeClub Hlstebr SvømmeClub Rygeplitik Alkhlplitik Pædfiliplitik Plitik fr frebyggelse af spisevægring Hlstebr SvømmeClub HSC s Rygeplitik I HSC er vi enige m, at: Rygning er ufrenelig med aktiv udøvelse af idræt.

Læs mere

Information om Feldborg Frie Børneunivers (friskolen)

Information om Feldborg Frie Børneunivers (friskolen) Infrmatin m Feldbrg Frie Børneunivers (frisklen) FOKUS PÅ DEN ENKELTE ELEV Børn er frskellige g kun ved at behandle dem frskelligt, giver vi dem lige muligheder. I Feldbrg Frie Børneunivers sørger vi fr

Læs mere

Sorg- og kriseplan. Retningslinjer ved sorg og krise I Udelivsinstitutionen Terslev Børnehus

Sorg- og kriseplan. Retningslinjer ved sorg og krise I Udelivsinstitutionen Terslev Børnehus Srg- g kriseplan Retningslinjer ved srg g krise I Udelivsinstitutinen Terslev Børnehus Terslev Børnehus srg- g kriseplan Denne srgplan er tænkt sm en køreplan, når et barn eller en medarbejder rammes af

Læs mere

Kajakpolitik på Faaborgegnens Efterskole

Kajakpolitik på Faaborgegnens Efterskole Kajakplitik Kajakplitik på Faabrgegnens Efterskle Indledning De sidste år er der i samfundsdebatten, g inden fr kajakmiljøet, blevet et større g større fkus g diskussin mkring sikkerhed i kajaksejlas.

Læs mere

Tjekliste Galaktosæmi

Tjekliste Galaktosæmi Tjekliste Galaktsæmi Familien g barnet Dækning af merudgifter Kmpensatin fr tabt arbejdsfrtjeneste Dækning af udgifter til transprt Dækning af frældrenes udgifter til kst g lgi i frbindelse med hspitalsindlæggelse

Læs mere

BEDØMMELSESSKEMA Praktisk prøve kategori AM(lille)

BEDØMMELSESSKEMA Praktisk prøve kategori AM(lille) BEDØMMELSESSKEMA Praktisk prøve kategri AM(lille) Elevens navn: Persnnummer: Underviser: Censr: Ungdmsskle: Prøvedat: Tid: Hldnummer: Prøverute: Du har i dag været til praktisk prøve på lille knallert.

Læs mere

Tjekliste Tourette syndrom

Tjekliste Tourette syndrom Tjekliste Turette syndrm Familien, barnet g den unge Kmpensatin fr tabt arbejdsfrtjeneste Ergterapi eller anden persnlig hjælp Aflastning i hjemmet eller uden fr hjemmet Andet Støtte g rådgivning Psyklgisk

Læs mere

REFERAT. 1 Driften + opsamling af beslutninger. For afdelingsbestyrelsesmøde den 7. august 2013

REFERAT. 1 Driften + opsamling af beslutninger. For afdelingsbestyrelsesmøde den 7. august 2013 1/5 Afdelingsbestyrelsen, Afd. 19 Skødstrup Bestyrelsesmøde: 7. august 2013 REFERAT Fr afdelingsbestyrelsesmøde den 7. august 2013 Til stede Thmas (frmand), B, Klaus, Simn, Helene, Christina (ref.), Jørn

Læs mere

Sikkerhed ved å bent våndtræning, cykling og løb i KTK86

Sikkerhed ved å bent våndtræning, cykling og løb i KTK86 Sikkerhed ved å bent våndtræning, cykling g løb i KTK86 Indhld Frmål... 3 Sikkerhedsprcedurer fr Åbent vand-træning i KTK86... 4 Inden træning skal den ansvarlige træner gøre følgende:... 4 Inden deltagelse

Læs mere

Skansen Den 30. marts 2013

Skansen Den 30. marts 2013 Grundejerfreningen Side 1 af 5 Frmanden Skansen Den 30. marts 2013 Referat fra rdinær generalfrsamling den 30. marts 2013 Generalfrsamling nr. 37 blev afhldt den 30. marts 2013 kl. 10.00 på The Cttage,

Læs mere

OVERSIGT OVER STENRØDGAARD

OVERSIGT OVER STENRØDGAARD OVERSIGT OVER STENRØDGAARD GENERELLE OPLYSNINGER LIDT OM RIDEKLUBBEN Lyngby-Taarbæk Rideklub blev oprettet i 1982, og Rideklubben har i dag godt 200 medlemmer, hvoraf langt de fleste er aktive. LTR lejer

Læs mere

BESTYRELSESMØDE. 24. oktober 2016 kl Grundejerforeningen Klokkergården. Deltagere: Ole, Ala'a, Rasmus & Maria. Afbud: Sune & Bjørn

BESTYRELSESMØDE. 24. oktober 2016 kl Grundejerforeningen Klokkergården. Deltagere: Ole, Ala'a, Rasmus & Maria. Afbud: Sune & Bjørn 24. ktber 2016 kl. 19.00 Deltagere: Ole, Ala'a, Rasmus & Maria Afbud: Sune & Bjørn Sted: Tusindfrydvej 4 hs Ole & Birgit BESTYRELSESMØDE Grundejerfreningen Klkkergården DAGSORDEN Grundejerfreningens virke

Læs mere

TRIVSELSPOLITIK. På Brørupskolen er alle forskellige og har behov for at blive mødt med anerkendelse og med respekt for forskelligheder.

TRIVSELSPOLITIK. På Brørupskolen er alle forskellige og har behov for at blive mødt med anerkendelse og med respekt for forskelligheder. TRIVSELSPOLITIK Medarbejdernes indsats: Alle elever på Brørupsklen skal pleve sig sm deltager i et fællesskab præget af glæde g tryghed ved mødet med sklens vksne samt med klassekammerater g andre børn.

Læs mere

Foreningens navn er Wing Tsun Roskilde med Cvr. Nr. 35603824 og dens hjemsted er Roskilde

Foreningens navn er Wing Tsun Roskilde med Cvr. Nr. 35603824 og dens hjemsted er Roskilde 1 - Navn g hjemsted Freningens navn er Wing Tsun Rskilde med Cvr. Nr. 35603824 g dens hjemsted er Rskilde 2 - Klubbens frmål At fremme udbredelsen af læren (teknik g filsfi) m Wing Tsun. At give interesserede

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde - referat Gåsetårnskolen, Iselingeafdelingen Torsdag, den 24/ , kl

Skolebestyrelsesmøde - referat Gåsetårnskolen, Iselingeafdelingen Torsdag, den 24/ , kl Gåsetårnsklen, den 24/11 2016 Sklebestyrelsesmøde - referat Gåsetårnsklen, Iselingeafdelingen Trsdag, den 24/11 2016, kl. 19-21 Tilstede: Ltte, David(U1) Pernille, Lisa(Ørs), Sfie(Kas), Slveig, Tilde,

Læs mere

Informationshæfte BLR

Informationshæfte BLR Informationshæfte BLR Der er mange regler på rideskolen. De er opstået over mange år. Når man kender reglerne, og når man overholder dem, er man med til at passe på sig selv, sin hest, faciliteterne og

Læs mere

G Æ LDEN DE FRA 1. JAN UAR 20 16

G Æ LDEN DE FRA 1. JAN UAR 20 16 Ryttermærker 1. UDGAVE G Æ LDEN DE FRA 1. JAN UAR 20 16 2 0 1 6 Indholdsfortegnelse I FÆLLES BESTEMMELSER... 3 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 3 II SÆRLIGE BESTEMMELSER FOR RYTTERMÆRKERNE... 5 1. RYTTERENS

Læs mere

Behandlingerne står med kursiv. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. 2. Godkendelse af seneste referat Bestyrelsesmøde den 13. januar 2014 Godkendt

Behandlingerne står med kursiv. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. 2. Godkendelse af seneste referat Bestyrelsesmøde den 13. januar 2014 Godkendt Referat af bestyrelsesmøde i Idrætsrådet Silkebrg Kmmune Dat g tidspunkt: mandag den 3. februar 2014 kl. 17.15 20.00 inkl. spisning Sted: Mødelkalet, Silkebrg Sprtscenter Deltagere: Lars Bundgaard, Jørgen

Læs mere

Vejledning til kommuner om refusion af kommunale udgifter ved køb af refusionsgodkendte forestillinger af børneteater og opsøgende teater

Vejledning til kommuner om refusion af kommunale udgifter ved køb af refusionsgodkendte forestillinger af børneteater og opsøgende teater Vejledning til kmmuner m refusin af kmmunale udgifter ved køb af refusinsgdkendte frestillinger af børneteater g psøgende teater Hjemmelsgrundlag g refusinens størrelse Kmmuner kan få refunderet 50 prcent

Læs mere

Tjekliste Rygmarvsbrok

Tjekliste Rygmarvsbrok Tjekliste Rygmarvsbrk Familien, barnet g den unge Bligændringer g bligskift Hjælp til befrdring Hjælpemidler Fysiterapi Dækning af merudgifter Aflastningsphld Psyklgisk støtte Kmpensatin fr tabt arbejdsfrtjeneste

Læs mere

Klublove. Love for "361 Kano- og Kajakklub"

Klublove. Love for 361 Kano- og Kajakklub Klublve Lve fr "361 Kan- g Kajakklub" I - NAVN OG HJEMSTED 1. Klubbens navn er 361 Kan- g Kajakklub. 2. Klubben er stiftet den 17. juni 1951. 3. Hjemsted : Gladsaxe kmmune. 4. Adresse: Nybrvej 361, 2800

Læs mere

Grundejerforeningen»Blomstervænget«, Stillinge Strand 4200 Slagelse

Grundejerforeningen»Blomstervænget«, Stillinge Strand 4200 Slagelse Referat af generalfrsamling d. 28/6-2009 kl. 10.00, afhldt i»skvhuset«26 persner inkl. bestyrelsen var mødt. 1. Velkmst Mødet indledtes med en bid blødt brød g vres traditinelle sang. g frmanden bød velkmmen.

Læs mere

Indholdsfortegnelse I FÆLLES BESTEMMELSER... 3 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 3

Indholdsfortegnelse I FÆLLES BESTEMMELSER... 3 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 3 Ryttermærker 1. UDGAVE G Æ LDEN DE FRA 1. J AN UAR 2013 Indholdsfortegnelse I FÆLLES BESTEMMELSER... 3 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 3 II SÆRLIGE BESTEMMELSER FOR RYTTERMÆRKERNE... 5 1. RYTTERENS PÅKLÆDNING...

Læs mere

Netværkshuset i Gentofte

Netværkshuset i Gentofte Netværkshuset i Gentfte Beskrivelse af ledelse, pgaver, aktiviteter g prjekter. Februar 2016 Krdinatinsgruppen. Krdinatinsgruppens medlemmer vælges på årsmødet, g står fr den daglige ledelse g drift af

Læs mere

Forældreindflydelse. Dagtilbud Bornholm En ø et fællesskab. Styrelsesvedtægt for bestyrelse, forældrenetværk og forældreråd

Forældreindflydelse. Dagtilbud Bornholm En ø et fællesskab. Styrelsesvedtægt for bestyrelse, forældrenetværk og forældreråd Frældreindflydelse Dagtilbud Brnhlm En ø et fællesskab Styrelsesvedtægt fr bestyrelse, frældrenetværk g frældreråd Gdkendt af Kmmunalbestyrelsen 10. ktber 2013 1. Frmål Virksmheden drives i henhld til

Læs mere

Vejledning til puljen til humanitære, velgørende og andre almennyttige konkrete formål (TFAK)

Vejledning til puljen til humanitære, velgørende og andre almennyttige konkrete formål (TFAK) 2014 Vejledning til puljen til humanitære, velgørende g andre almennyttige knkrete frmål (TFAK) Udldningslvens pulje til humanitære, velgørende g andre almennyttige frmål frdeles i henhld til 3, stk. 9

Læs mere

l-/ 4. Forelæggelse af drifts- og likviditetsbudget for 2013 til godkendelse og beslutning om eventuel ændring af boligafgiften. 5. Forslag.

l-/ 4. Forelæggelse af drifts- og likviditetsbudget for 2013 til godkendelse og beslutning om eventuel ændring af boligafgiften. 5. Forslag. n l-/ Ar 2013, den 4. april, kl. 19.00, blev der afhldt rdinær generalfrsamling i A/B Lllandsvej 35-37-39, der blev afhldt i beberlkalet, Lllandsvej 39 med følgende dagsrden: 1. Valg af dirigent g referent.

Læs mere

Dagplejen i Lolland Kommune. Et pædagogisk tilbud til de 0-3 årige

Dagplejen i Lolland Kommune. Et pædagogisk tilbud til de 0-3 årige Dagplejen i Llland Kmmune Et pædaggisk tilbud til de 0-3 årige Velkmmen Vi vil gerne byde jer velkmmen i s dagpleje. Vi glæder s til at lære jeres barn at kende g til det kmmende samarbejde med jer frældre.

Læs mere

Fragt og levering. Priser, Betaling og sikkerhed. Kundeservice o o o o o o o o o o o

Fragt og levering. Priser, Betaling og sikkerhed. Kundeservice o o o o o o o o o o o Kundeservice Fragt & Levering Betaling g sikkerhed Afhentning Bank infrmatin Handelsvilkår Retur/frtrydelsesret Reklamatin Fragtskade Telefntider Virksmheden Kntakt Fragt g levering Levering Varer sendes

Læs mere

Retningslinjer ved arrangementer. Retningslinjer ved udendørsarrangementer 2. Særlige retningslinjer ved større arrangementer (+100 personer)..

Retningslinjer ved arrangementer. Retningslinjer ved udendørsarrangementer 2. Særlige retningslinjer ved større arrangementer (+100 personer).. Retningslinjer ved arrangementer Retningslinjer ved udendørsarrangementer 2 Særlige retningslinjer ved større arrangementer (+100 persner)..4 Retningslinjer fr arrangementer på kirkegårde.6 Center fr Trafik

Læs mere

Pædagogisk Assistent Uddannelse Til institutioner med elever ansat på den pædagogiske assistentuddannelse i Haderslev Kommune

Pædagogisk Assistent Uddannelse Til institutioner med elever ansat på den pædagogiske assistentuddannelse i Haderslev Kommune Pædaggisk Assistent Uddannelse Til institutiner med elever ansat på den pædaggiske assistentuddannelse i Haderslev Kmmune Infrmatinspjece til praktiksteder 3. udgave 2012 Pædaggisk Assistent Uddannelse

Læs mere

Nedenstående regler gælder for IT-brugere ved Aalborg Handelsskole medmindre andet er skriftligt aftalt.

Nedenstående regler gælder for IT-brugere ved Aalborg Handelsskole medmindre andet er skriftligt aftalt. Generelle regler fr IT-brugere ved Aalbrg Handelsskle. Nedenstående regler gælder fr IT-brugere ved Aalbrg Handelsskle medmindre andet er skriftligt aftalt. IT-brugere ved Aalbrg Handelsskle mfatter Medarbejdere

Læs mere

Dansk Petanque Forbunds Frivillighedsstrategi Versionsdato:

Dansk Petanque Forbunds Frivillighedsstrategi Versionsdato: Dansk Petanque Frbunds Frivillighedsstrategi 2014-2016 Versinsdat: 25.11.2014. 1 Indhldsfrtegnelse 1. FRIVILLIGHEDSTRATEGI... 3 1.1. BAGGRUND FOR FRIVILLIGHEDSSTRATEGIEN... 3 1.2. HVORFOR FRIVILLIGHEDSTRATEGI....

Læs mere

CENTRET Højdedraget 1, Taulov

CENTRET Højdedraget 1, Taulov TAVLHØJCENTRET TAVLHØJ- CENTRET Højdedraget 1, Taulv 7000 Højdedraget Fredericia 1, Taulv 7210 70005257 Fredericia - CVR 36 25 73 77 brugerraadet-tavlhej@stfanet.dk 7210 5257 Generalfrsamling på Tavlhøjcentret

Læs mere

Folkeskolereform. Kære forældre

Folkeskolereform. Kære forældre Flkesklerefrm Kære frældre Arbejdet med flkesklerefrmen i Nrddjurs Kmmune skrider hastigt frem. Flere arbejdsgrupper har afsluttet deres arbejde g udarbejdet frslag til indhldet i fremtidens flkeskle.

Læs mere

R E F E R A T. Bestyrelsesmøde:

R E F E R A T. Bestyrelsesmøde: R E F E R A T Bestyrelsesmøde: Dat: 30.08.2014 Deltagere: Pul Krg, Lars Berga Rasmussen, Jhnny Gdbersen, Kent Kirkegaard, Mette Diernisse, Henrik Østergaard Fraværende: Jesper Wendelbe, Mads Rasmussen

Læs mere

Bestyrelsesmøde for SOSU Nykøbing Falster Referat 26. maj 2011 kl. 15-17

Bestyrelsesmøde for SOSU Nykøbing Falster Referat 26. maj 2011 kl. 15-17 Bestyrelsesmøde fr SOSU Nykøbing Falster Referat 26. maj 2011 kl. 15-17 Afbud fra: Skjld de la Mtte, Grete Breinhild, Pia Stryger, Berit Henriksen g Martin (elev) 1. Gdkendelse af dagsrden g evt. tilføjelser

Læs mere

Forbundsmesterskaber i TeamGym Junior 1. runde

Forbundsmesterskaber i TeamGym Junior 1. runde Arrangerer Frbundsmesterskaber i TeamGym Junir 1. runde I samarbejde med Taastrup Gymnastik Frening TeamGym Frbundsmesterskaber Junir 1. runde Det er med str glæde at GymDanmark i samarbejde med Taastrup

Læs mere

Trivselsplan. en skole og et fritidshjem, hvor alle, elever, forældre og medarbejdere, gensidigt respekterer og trives med hinanden

Trivselsplan. en skole og et fritidshjem, hvor alle, elever, forældre og medarbejdere, gensidigt respekterer og trives med hinanden Stavnshltvej 29 29-31 3520 Farum Trivselsplan en skle g et fritidshjem, hvr alle, elever, frældre g medarbejdere, gensidigt respekterer g trives med hinanden Nej tak til mbning - Vi tilslutter s nedenstående

Læs mere

Glostrup Rideklub. Beretning for sæson 2012. Bestyrelsens beretning for perioden 18. februar 2012 til 15. februar 2013.

Glostrup Rideklub. Beretning for sæson 2012. Bestyrelsens beretning for perioden 18. februar 2012 til 15. februar 2013. Glostrup Rideklub. Beretning for sæson 2012 Bestyrelsens beretning for perioden 18. februar 2012 til 15. februar 2013. Det er nu tid til igen at gøre status over året som er gået. Jeg vil i denne beretning

Læs mere

Børnehuset Sæbygårdvej Nyhedsbrev børnehaven, juni 2014

Børnehuset Sæbygårdvej Nyhedsbrev børnehaven, juni 2014 Børnehuset Sæbygårdvej Nyhedsbrev børnehaven, juni 2014 Så er vi bare klar til smmer g sl i skrivende stund er der nu dejligt vejr med fuld sl så vi håber bare, det må frtsætte. Vi har med udgangen af

Læs mere

Vedtægter. Stk. 2 "Foreningen af Miljømedarbejdere i Kommunerne" (FMK) blev stiftet på en generalforsamling den 11. marts 1986 i Odense.

Vedtægter. Stk. 2 Foreningen af Miljømedarbejdere i Kommunerne (FMK) blev stiftet på en generalforsamling den 11. marts 1986 i Odense. Vedtægter 1 - Freningens navn Freningens navn er EnviNa. Freningen er dannet den 13. december 2006 ved en sammenlægning af freningerne FMK (Freningen af Miljømedarbejdere i Kmmunerne) g MINA (Miljø- g

Læs mere

Referat. Generalforsamling for året i Egnssamlingens Støtteforening. Restaurant Nordstjernen, Blokhus, onsdag den 30.

Referat. Generalforsamling for året i Egnssamlingens Støtteforening. Restaurant Nordstjernen, Blokhus, onsdag den 30. Referat Generalfrsamling fr året 2010 i Egnssamlingens Støttefrening Restaurant Nrdstjernen, Blkhus, nsdag den 30. marts 2011 Dagsrden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Aflæggelse af rev.

Læs mere

Tjekliste Ehlers-Danlos syndrom

Tjekliste Ehlers-Danlos syndrom Tjekliste Ehlers-Danls syndrm Familien, barnet g den unge Nødvendige hensyn Støtte g rådgivning vedrørende persnlige eller praktiske prblemer Hensigtsmæssig indretning af arbejdspladsen i institutin g

Læs mere

Skolens ordensregler og rusmiddel-/rygepolitik

Skolens ordensregler og rusmiddel-/rygepolitik Sklens rdensregler g rusmiddel-/rygeplitik Kære elev Ordensreglerne g rusmiddel-/rygeplitikken på Scial- g Sundhedssklen Fyn er udarbejdet ud fra sklens værdigrundlag, sm er Prfessinalisme. Dette værdigrundlag

Læs mere

Ridestævners ABC. Ponymål Kategori 2 er mellem 131-140 cm uden sko i stangmål. Kategori 3 er max 130 cm uden sko i stangmål

Ridestævners ABC. Ponymål Kategori 2 er mellem 131-140 cm uden sko i stangmål. Kategori 3 er max 130 cm uden sko i stangmål Ridestævners ABC Fra BRKs side vil vi her prøve at synliggøre væsentlige detaljer omkring de forskellige typer stævner, og hvilke ændringer der er i reglementet for det indeværende år i forhold til dressur

Læs mere

Vejledning til puljen til humanitære, velgørende og andre almennyttige konkrete formål (TFAK)

Vejledning til puljen til humanitære, velgørende og andre almennyttige konkrete formål (TFAK) 2013 Vejledning til puljen til humanitære, velgørende g andre almennyttige knkrete frmål (TFAK) Tips- g lttlvens pulje til humanitære, velgørende g andre almennyttige frmål frdeles i henhld til 3, stk.

Læs mere

Sikkerhed og beredskab for medarbejdere hos kunder

Sikkerhed og beredskab for medarbejdere hos kunder Sikkerhed g beredskab fr medarbejdere hs kunder APRO Wind - Sikkerhed g beredskab kunder Vers 8 Versin 8 Plitik Medarbejdernes sundhed, sikkerhed g trivsel har højeste priritet hs APRO Wind Vi prethlder

Læs mere

FAQ spørgsmål og svar om Spejdernes Medlemsservice

FAQ spørgsmål og svar om Spejdernes Medlemsservice FAQ spørgsmål g svar m Spejdernes Medlemsservice (Opdateret 13-09-2016) Hvrdan får jeg hjælp? Vi frsøger at samle spørgsmål g svar, g pdaterer denne side løbende. Hvis du ikke kan finde svar her eller

Læs mere

SPS s 25-års Jubilæumsstævne Distriktsstævne september 2015 Pony & Hest

SPS s 25-års Jubilæumsstævne Distriktsstævne september 2015 Pony & Hest SPS s 25-års Jubilæumsstævne Distriktsstævne 2.-4. september 2015 Pny & Hest Kvalifikatinsklasser til Nrd-Vest Bx Cup (pnykategri 2 & 3 næstsidste kvalifikatin) Velkmmen til vres 25-års Jubilæumsstævne

Læs mere

Vedtægter for Sager der Samler

Vedtægter for Sager der Samler Vedtægter fr Sager der Samler 1 Navn Freningens navn er Sager der Samler g har hjemsted i Aarhus. 2 Frmål Freningen arbejder fr et samfund, hvr vi løser fælles udfrdringer i fællesskab. Freningens frmål

Læs mere

Generic Communication Framework

Generic Communication Framework Generic Cmmunicatin Framewrk B y S t e f a n L y k k e h ø j L u n d Stefan@stell.dk www.stell.dk -- C n t r l i s Y u r s Beskrivelse Generic Cmmunicatin Framewrk (GCF), er et system der muliggør fjernstyring

Læs mere

Virksomhedsoplysninger

Virksomhedsoplysninger Alt det inf du behøver... Frretningsbetingelser & persndataplitik Virksmhedsplysninger Den-design A/S (datterselskab af HFP) CVR NR.: 17023292 Adresse: Hestehaven 16, 8721 Daugaard, DK Mail: Michela@den-design.dk

Læs mere

Velkommen til Sundeved Rideklub.

Velkommen til Sundeved Rideklub. Velkommen til Sundeved Rideklub. I dette hæfte finder du alle informationer vedrørende medlemskab af klubben, undervisning, og opstaldning. Legbjergvej 7b, Vester Sottrup, 6400 Sønderborg www.sundevedrideklub.dk

Læs mere

Forslag fra Keld Boeck, Fjordvej 15 om gennemgang af servitutter

Forslag fra Keld Boeck, Fjordvej 15 om gennemgang af servitutter Dagsrdenens punkt 7.2 Ved Strandgaarden: Frslag fra Keld Beck, Fjrdvej 15 m servitutter Frslag fra Keld Beck, Fjrdvej 15 m gennemgang af servitutter Bestyrelsens reaktin på frslaget er det af bestyrelsen

Læs mere

En mobbefri kultur giver mulighed for, at den enkelte medarbejder/leder tør folde sine ideer og ressourcer ud.

En mobbefri kultur giver mulighed for, at den enkelte medarbejder/leder tør folde sine ideer og ressourcer ud. Udkast til CenterMED 24. marts 2011 Mppeplitik Mppefri-kultur ja-tak! En mbbefri kultur giver mulighed fr, at den enkelte medarbejder/leder tør flde sine ideer g ressurcer ud. En mbbefri kultur fremmer

Læs mere

ALTING Velkommen til skoleåret 2015/2016

ALTING Velkommen til skoleåret 2015/2016 ALTING Velkmmen til skleåret 2015/2016 Velkmmen til Rydhave Slt. Du indtræder nu i en histrie der går mere end 700 år tilbage i tiden. Uanset m du er her sm andetårselev, eller m du nu skal til at lære

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde 2011 med Boligforeningens AAB om afdelingerne på Frederiksberg

Referat af styringsdialogmøde 2011 med Boligforeningens AAB om afdelingerne på Frederiksberg Mødet blev afhldt Rådhus. Fra Bligfreningen AAB: Direktør Christian Høgsbr, gruppeleder Henrik Schultz g kundechef Pia Skv. Fra Frederiksberg Kmmune: Leder af Byggeri g Arkitektur Luise Rsendahl Henriksen,

Læs mere

og fastlæggelse af dato for tøjaften, hvor man kan prøve tøjet 7. Orientering om kommende arrangementer - to er planlagt 8.

og fastlæggelse af dato for tøjaften, hvor man kan prøve tøjet 7. Orientering om kommende arrangementer - to er planlagt 8. Medlemsmøde/Februar/2011møde/Februar/2011 Så fik vi endelig afhldt det første rigtige medlemsmøde i RyCC. Omkring 35 mødte frem g det er vel meget gdt i betragtning af, at møde var lagt lige i den travle

Læs mere

Opsamling, Workshop, Bedst Praksis Ledelse

Opsamling, Workshop, Bedst Praksis Ledelse Opsamling, Wrkshp, Bedst Praksis Ledelse I frbindelse med prjektet Bedst Praksis Ledelse blev der d. 24. ktber afhldt en wrkshp, hvr de 1. linieledere g øvrige ledere i AaK, sm er blevet interviewet i

Læs mere

DATS og Skolereformen Ved børne- og unge teaterkonsulent Gitte Gry Bech Ballesheim

DATS og Skolereformen Ved børne- og unge teaterkonsulent Gitte Gry Bech Ballesheim DATS g Sklerefrmen Ved børne- g unge teaterknsulent Gitte Gry Bech Ballesheim Samarbejdsprjekt mellem fem skler g Dansekapellet i København NV 2013. Kulturminister Marianne Jelved afsætter 40 mi. krner

Læs mere

Tjekliste Medfødt immundefekt

Tjekliste Medfødt immundefekt Tjekliste Medfødt immundefekt Familien g barnet Daginstitutin g skle Pasningstilbud med få børn Frældrene hlder barnet hjemme pga. infektinsrisik. Kmpensatin fr tabt arbejdsfrtjeneste Pædaggiske støttefranstaltninger,

Læs mere

Referat af Engesvang Boldklub Generalforsamlingen lørdag d. 26. februar 2011 i Engesvang Hallen

Referat af Engesvang Boldklub Generalforsamlingen lørdag d. 26. februar 2011 i Engesvang Hallen Referat af Engesvang Bldklub Generalfrsamlingen lørdag d. 26. februar 2011 i Engesvang Hallen FU sørger fr referent, annncering, dirigenter, kaffe- g kagebrd hele dagen. Tidspunkter fr de enkelte afdelinger:

Læs mere

Regler for leje af fælleshuset

Regler for leje af fælleshuset Pris fr at leje/bruge fælleshuset Regler fr leje af fælleshuset Fredag, lørdag, søndag g helligdage er prisen: Mandag-trsdag er prisen: Der pkræves depsitum fr alle lejemål på: 500 kr. 200 kr. 1.250 kr.

Læs mere

Tilbagemelding fra bestyrelsesseminariet

Tilbagemelding fra bestyrelsesseminariet Dansk Selskab fr Fysiterapi 17. marts 2016 NYHEDSBREV 2/2016 Kære alle. Det er ikke så længe siden, at jeg udsendte et nyhedsbrev. Siden sidst har bestyrelsens hldt et rigtig gdt bestyrelsesseminar. Det

Læs mere

Koordinationsøvelser med bold

Koordinationsøvelser med bold Krdinatinsøvelser med bld Gribe, kaste g drible er i høj grad med til at udvikle barnets øje/håndkrdinatin g bldbanegenkendelse. At have en gd øje/håndkrdinatin g at kunne genkende bldens bane er grundlaget

Læs mere

Grundejerforeningen Engen. Referat af Generalforsamling onsdag den 21. april 2010 kl. 19.00.

Grundejerforeningen Engen. Referat af Generalforsamling onsdag den 21. april 2010 kl. 19.00. Grundejerfreningen Engen Referat af Generalfrsamling nsdag den 21. april 2010 kl. 19.00. 1. Valg af dirigent, jfr. 15, stk. 1 Bestyrelsen freslg Erik Møller, der blev valgt med akklamatin Dirigenten knstaterede

Læs mere

Er genopretningsaftalen er et forvarsel om nye måder at tænke tilskud?

Er genopretningsaftalen er et forvarsel om nye måder at tænke tilskud? nr. 32 Er genpretningsaftalen er et frvarsel m nye måder at tænke tilskud? INDHOLD Genpretningsaftalen - finanslv 2011. Regeringens aftale med Danske Flkeparti indebærer en nedsættelse af tilskuddet til

Læs mere

Velkommen til Sundeved Rideklub.

Velkommen til Sundeved Rideklub. Velkommen til Sundeved Rideklub. I dette hæfte finder du alle informationer vedrørende medlemskab af klubben, undervisning, og opstaldning. Legbjergvej 7, Vester Sottrup, 6400 Sønderborg www.sundevedrideklub.dk

Læs mere

Stokkebjergvej 1 - Hølkerup 4500 Nykøbing Sjælland telefon 59 32 87 60 mobil 24 24 57 67 mereteduejohnsen@gmail.com www.odsherredterapihave.

Stokkebjergvej 1 - Hølkerup 4500 Nykøbing Sjælland telefon 59 32 87 60 mobil 24 24 57 67 mereteduejohnsen@gmail.com www.odsherredterapihave. Det lysner - TAK Siden efteråret har vi mdtaget vervældende mange psitive tilbagemeldinger m virkningen af phldet hs s. Ngle gæster har været hs s fr nylig, mens andre har været på phld tidligere i vres

Læs mere

R E F E R A T Bestyrelsesmøde:

R E F E R A T Bestyrelsesmøde: R E F E R A T Bestyrelsesmøde: Dat: 29.10.2014 Deltagere: Pul Krg, Lars Berga Rasmussen, Jhnny Gdbersen, Kent Kirkegaard, Mette Diernisse, Mads Rasmussen, Henrik Østergaard, Vinnie Hansen Fraværende: Brylle

Læs mere

CHGP 2016. 29., 30. og 31. juli 2016. Bellahøj Park ved København. Tillægsregler. Arrangeret af Automobil Sports Klubben Hedeland og CHGP

CHGP 2016. 29., 30. og 31. juli 2016. Bellahøj Park ved København. Tillægsregler. Arrangeret af Automobil Sports Klubben Hedeland og CHGP CHGP 2016 29., 30. g 31. juli 2016 Bellahøj Park ved København Tillægsregler Arrangeret af Autmbil Sprts Klubben Hedeland g CHGP www.ask-hedeland.dk www.chgp.dk Partnere i 2016 TILLÆGSREGLER FOR CHGP 2016

Læs mere

Tjekliste Hæmofili hos ældre blødere - arbejdsliv

Tjekliste Hæmofili hos ældre blødere - arbejdsliv Tjekliste Hæmfili hs ældre blødere - arbejdsliv Frværring af symptmer med alderen behv fr mere støtte Der kan knytte sig ngle særlige prblemstillinger til det at have blødersygdmme g at blive ældre. På

Læs mere