bustrafikken dk Linje 250S og 94N til Nettbuss oktober 2012 udgave 2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "bustrafikken dk Linje 250S og 94N til Nettbuss oktober 2012 udgave 2"

Transkript

1 oktober 2012 udgave 2 bustrafikken dk Linje 250S og 94N til Nettbuss Den 21. oktober er der driftstart for Nettbuss A/S på linje 250S og 94N. Der er allerede høj spænding på garageanlægget på Stamholmen i Avedøre. I forbindelse med overtagelsen af linje 250S vil der blive overdraget en række chauffører. Der følger ingen chauffører med linje 94N. Med hensyn til linje 14, ja så har Nettbuss først driftstart til foråret De nye busser til linje 250S bliver VDL Citea XLE-137.

2 oktober bustrafikken.dk 2012 udgave 2 2 bustrafikken.dk Indholdsfortegnelse Reportage: Spejdernes Lejr Kulturnatten i København Sidste dobbeltdækker R-bus nummer 13 på vej Cykelmedtagning i busser Klippekortets udfasning Justering af natdriften Før og nu billede A-busserne fylder 10 år A-busserne fylder 10 år A-busserne fylder 10 år A-busserne fylder 10 år Årets chauffør-fest bustrafikken.dk Diverse info Om bladet Busbladet bustrafikken.dk udkommer med jævne mellerum i løbet af året, i få eksemplarer på nettet og til busanlæg. Om hjemmesiden På bustrafikken.dk bliver udgaverne af bladet lagt op, som PDF. Derudover ligger der en masse billeder af busser. Idé & vision Idéen med bladet er at, bringe nyheder inden for busbranchen ud til ansatte og interesserede, for at blive up-to-date. Kontakt redaktøren Sikandar Haroon Sahil mail: www: bustrafikken.dk Forsidebilledet: Sikandar Sahil Nettbuss DG93085, på værkstedet hos Nettbuss Stamholmen, et par uger inden den skulle i drift. På fototidspunktet var to VDL-busser leveret til Nettbuss, og et par dage efter fulgte 5 mere og en uge efter det, kom de sidste. VDL-busserne skal køre på linje 250S og 94N. Derudover får Nettbuss i Skibby også to nye VDL er.

3 oktober bustrafikken.dk 2012 udgave 2 REPORTAGE: Spejdernes Lejr Sommeren 2012 i Holstebro, bød på en kæmpe 8 dages lang spejder-sommerlejr. SÆRKØRSEL // Sikandar Haroon Sahil Det var i dagene 21. juli til 29. juli, at børn og unge skulle fragtes med bus og tog til den årlige store spejderbegivenhed. Årets begivenhed, Spejdernes Lejr 2012, blev afholdt i Holstebro, på et stort område i udkanten af byen. Det var ikke kun spejdere fra Danmark, men også de tilstødende nabolande, som dukkede op til spejdernes store sommerlejr. I forbindelse med afviklingen af lejeren, skulle alle de deltagende spejdere fragtes til teltpladserne på den ene eller anden måde. Mange spejdere kom med særtog fra København og andre dele af Jylland, mens hovedparten blev fragtet i nogle af de 550 busser der blev bestilt. Det var noget af en logistikopgave der skulle løses for næsten alle de eksisterende turistbusselskaber i Danmark. Derudover var det næsten en endnu større opgave, at skulle planlægge logistikken i forbindelse med shuttlebuskørslen til spejderlejeren. Skave Turistfart, NF Turistbusser og Brande Buslinier var de tre busselskaber, som stod for at skulle køre de mindre pendul og shuttleture rundt i byen og til andre aktivitetsområder, som for eksempel havnen i Thorsminde og Klosterhede Plantage. Hele lejrområdet var afspærret for bilkørsel, og det betød at hjemmeværnet havde opsat poster rundt omkring på de forskellige veje. To af de større poster, var T1 Idrætscenter Vest og T3 Minkfarmen, som også fungerede som bussernes opsamlingspladser. Spejdernes Lejr 2012 var altså et spændende sted at være, hvor en hel masse forskellige typer busser, nye som såvel gamle, fra en masse forskellige vognmænd, kunne opleves. På Bustrafikken.dk, vil det være muligt at se mange flere billeder af busserne fra lejeren. Skave Turistfart 15/Scania IL94IB OmniLine, holder ved T1 Idrætscenter Vest i Holstebro og optager en masse små spejderunger der skal fragtes rundt i det store spejderområde. Foto: Sikandar Haroon Sahil, T1 Idrætscenter Vest i Holstebro den 23. juli 2012

4 oktober bustrafikken.dk 2012 udgave 2 Kulturnatten i København I oktober 2012 bød København for 18. gang på kulturnatten 4 Sidste dobbeltdækker 20. oktober kørte den sidste dobbeltdækker bus i Movia-drift Fredag den 12. oktober 2012, var Københavns 18. kulturnat. Som sædvanlig, var kulturnatten lagt på fredagen op til skolernes efterårsferie. Kulturnatten byder på over 200 åbne aktiviteter og arrangementer, som museer, kirker, folketinget, biblioteker og meget andet. Der er arrangementer for voksne, som såvel børn. Kulturnattens aktiviteter er åbne fra cirka klokken 17 til klokken 01, og derfor har Movia, DSB og Metroselskabet gennem de sidste par år, budt på gratis bus, tog og metro i hele Hovedstadsområdet, hvis man køber et kulturnatpas. Derudover har Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm i samarbejde med Movia igennem de seneste par år, indsat veteranbusruter på bestemte ringruter i indre by. Den ekstra belastning i Københavns busser på kulturnatten, har fået Movia til at indsætte ekstrabusser på dele af de mest belastede strækninger. Prisen på et KulturKit, som indeholder kulturpas (gratis bus, tog, metro, adgang til aktiviteter og arrangementer), byens net guide, kulturnatguide koster 90 kr. Dobbeltdækkerbusser i København har der ikke været så mange af. I nyere tid, har der kun været de dobbeltdækkerbusser som Arriva og City-Trafik har kørt med siden Arriva udrangerede dog allerede sine dobbeltdækkerbusser i 2007, hvorimod City-Trafik stadigvæk har sine busser kørende på linje 250S og 65E. I alt nåede København siden 2001, at have 36 Volvo B7LT/East-Lancs dobbeltdækkerbusser i rutedrift på linjerne 10, 15, 16E, 65E, 250S, 650S og opera-ekstrakørsel på linje 66. Dobbeltdækkerbussernes fremtid City-Trafiks dobbeltdækkere er nu gået en skæbne i møde, som open-air sightseeingbusser (med taget skåret af) i København, hos blandt andet busselskabet Step On Step Off. Arrivas dobbeltdækkere, som man udrangerede i 2007, skulle efter sigende være eksporteret til England, hvor de også skulle være ombygget til open-air sightseeingbusser.

5 oktober bustrafikken.dk 2012 udgave 2 5 R-bus nummer 13 på vej R-nettet udvides med en linje til december // Sikandar Haroon Sahil Buslinje 320 der dagligt kører fra Helsinge til Frederikssund via Frederiksværk, bliver fra december 2012 opgraderet til R-bus, hvilket betyder flere afgange, samt afgange i fast minuttal. Opgraderingen til R-bus forventes, at give et betydeligt højere antal passagerer. Nordsjælland bindes sammen Opgraderingen af linje 320 til R-bus, medfører også en stor forbedring af busnettet i Nordsjælland. Linje 320R vil i Frederikssund have forbindelse med linje 230R, 310R og S-toget. Derudover vil linjen i Helsinge have forbindelse med linje 360R, 380R, 390R og Lokalbanen. Cykelmedtagning i busser Nye og justerede regler for medtagning af cykler i busserne, er muligvis på vej // Sikandar Haroon Sahil Movias bestyrelse har på et møde, den 13. september 2012, drøftet forslaget om at udvide cyklemedtagningen i busserne, således at konceptet bliver mere enkelt og overskueligt. Som det ser ud nu, så er der mulighed for at medbringe sin cykel i 60 ud af 188 buslinjer i Hovedstadsområdet. I Storkøbenhavn (zonerne 1 4, og 40 44) kan cykler dog kun medtages i S-linjer og kun udenfor myldretiden (kl og kl ). I København og på Frederiksberg er det kun muligt at tage cyklen med i S-busserne. Tre af de nye forslag lyder på, at fortsætte med cykelmedtagning i S- busserne i København og på Frederiksberg, men at udvide det til ALLE busser uden for Storkøbenhavn, således at yderligere 57 buslinjer i Hovedstadsområdet har mulighed for cykelmedtagning. Andet forslag lyder på, at fjerne salget af kontantbilletter til cyklen. Tredje forslag lyder på, at cykelmedtagning i A-busserne i købstæderne, skal gøres tilladt.

6 oktober bustrafikken.dk 2012 udgave 2 6 Protokoller fra Movias bestyrelsesmøder Trafikselskabet Movia holder som andre virksomheder også bestyrelsesmøder, hvor det blandt andet drøftes hvordan firmaet kan forbedre sig på sine områder i dette tilfælde busdriften. Movia offentliggør sine protokoller på sin hjemmeside, hvilket blandt andet muliggør det at følge med i hvilke ændringer i busdriften der er på tegnebrættet. Det er ikke nødvendigvis sikkert, at de ting som bliver drøftet på bestyrelsesmøderne er truffet igennem, eller bliver det. Men sandsynligheden for, at der i hvert fald sker nogle ændringer inden for de områder som bliver diskuteret, er rimelig stor. Derfor vil Bustrafikken.dk indimellem skrive lidt her i bladet, som omhandler de ting der bliver taget op på møderne, og altså er til at læse i protokollerne. Alt hvad der står herunder, er altså med reference til disse protokoller, der er tilgængelige på Movias side. Klippekortets udfasning Ifølge en protokol fra Movias bestyrelsesmøde den 13. september 2012, fremgår følgende. Den planlagte udfasning af klippekortet, altså klippekortets forsvinden, er sat til juli Selve brugen af klippekortene, ophører først en gang i Derudover har trafikselskaberne tænkt sig, at lave målrettede kampagner for at få klippekortbrugerne til at benytte rejsekort. En af metoderne lyder på, at lave en særlig intropris på 50 kr. og derudover lave specielle rabatter hvor man sparer 20% ved brug af rejsekort. Rabatter gives på rejsekort på hverdage fra kl og kl samt hele lørdagen og søndagen. Derudover fremgår det også, at en anden måde at markedsføre rejsekortet, er at opstille en turnébus på forskellige destinationer. Protokollen fra Movias hjemmeside siger: Bussen ruller i en periode på 4 måneder fra 1. marts 2013 og frem til 1. juli Bussen placeres på i alt 19 destinationer geografisk og befolkningsmæssigt fornuftigt spredt over hele Hovedstadsområdet. Justering af natdriften DSB har planlagt en justering af natdriften på S-tog, i vinteren 2012/2013, således at S-togene kører hvert 30. minut om natten. I den forbindelse finder Movia det nødvendigt, at justere på sin busdrift for at sikre en god paralleldrift mellem bus og tog. I protokollen fra 21. juni 2012 står: City-natbuslinjerne 80N, 82N, 83N, 84N og 85N nedlægges og erstattes af kørsel på linje 1A, 2A, 3A, 4A, 5A, 6A og 9A. Frekvens: 20. min. drift nat efter fredag og lørdag (kl ) og 30. min. drift nat efter søndag til torsdag (kl ), dog timesdrift på ikke centrale strækninger på linje 1A, 2A, 4A, 5A, 6A og 9A. Linje 81N bevares som selvstændig N- linje, dog med reduceret frekvens på den centrale strækning (da linje 5A supplerer betjeningen her). Desuden omlægges linjen til at betjene Gothersgade Bremerholm/Holmens Kanal (som linje 350S). Passagerstigningen ved natdrift på A- busserne, forventes at være på 20%.

7 2011 oktober bustrafikken.dk 2012 udgave 2 7 Før og nu Arriva 1484 og Anchersen 3227 på Jydeholmen i Vanløse 2009

8 A-busserne fylder 10 år I dag kører 15 A-buslinjer rundt i Movia-land, og til næste år kommer den 16. af slagsen. Det hele begyndte for 10 år siden med oprettelse af seks A-buslinjer i forbindelse med Metroens åbning i København. Linje 2A og 5A var de første. JUBILÆUM // Jesper K.D. Røde hjørner og et A på skiltet er noget, københavnerne første gang skulle vænne sig til for ti år siden trillede de to første A-buslinjer 2A og 5A på gaden. I løbet af lidt over et år kom yderligere fire til, og i dag har Movia 15 A-buslinjer fra Helsingør i nord til Næstved i syd. Da A-busserne var på tegnebrættet, var arbejdstitlen stambusser, men navnet endte altså på A-busser. A står for det bedste og det der kommer først, A-klasse, kunne HT Nyt berette i marts A-busserne blev også kaldt Metro på gadeplan. En sammenligning, som ikke var tilfældig, da 2A og 5A netop åbnede samtidig med den første Metro-strækning. Metro var anledningen til at gentænke bustrafikken og udvikle en ny type bustransport, der kunne matche og passe til - den nye og hurtige Metro. Side 8 Net med seks stambusser "Det har hele tiden været meningen, at der skal ske en tilpasning af bustrafikken, når metroen og siden S-togsringbanen åbner. Og det kan enten ske ved generelle besparelser eller ved nytænkning, som betyder at reduktionen ikke bliver nær så følelig for hovedparten af passagererne som ved traditionelle nedskæringer," sagde HTs daværende administrerende direktør Johannes Sloth i år Samme år blev det foreslået at etablere et net med seks stambuslinjer med så høj hyppighed, at køreplaner kunne undværes, og suppleret af et antal almindelige linjer med lavere hyppighed. Konceptet havde svenske og nederlandske forbilleder og ville være overskueligt og attraktivt for passagererne. Samtidig betød det nye busnet, at hundrede år gamle linjer blev nedlagt. Nettet fulgte i grove træk det samme mønster, som da sporvognslinjerne blev omstillet til busdrift i 1960 erne. Siden december 2003 har de et-cifrede linjenumre været forbeholdt A-busserne. Kilder: Linjekøreplaner, linjekort, trafikkort, da.wikipedia.org/wiki/a-bus, myldretid.dk, HT Nyt og moviatrafik.dk m.fl.

9 Røde hjørner og linjeforløb i tagkanten Som markeringer af konceptet forestillede man sig, at de nye stambuslinjer skulle køres med dobbeltdækkere, som på det tidspunkt stod for at blive introduceret på linje 250S. Det blev dog droppet i praksis. Busserne blev almindelige enetages lavgulvs 12 m- og 13,7 m-busser. A-busserne fik fra begyndelsen røde hjørner på højre side af fronten og venstre side af bagenden et design S-busserne også fik fra 2003 i stedet for de daværende blå/hvide bolsjestriber langs tagkanten. Den røde farve gik igen på stoppestedsstandere og trafikkort. Det betød, at servicebuslinjerne måtte ændre produktfarve på trafikkort og stoppestedsstandere fra bordeauxrød til lysegrøn for at undgå farvelighed med det røde A- busnet. Derimod har servicebuslinjerne aldrig haft farvede hjørner el.lign. Side 9 Udover de røde hjørner blev busserne også forsynet med angivelse af linjeforløb og -nummer i tagkanten. Det sidste havde sporvognene i øvrigt også haft i sin tid, men da i form af udskiftelige skilte, hvor man denne gang valgte at skrive på selve busserne. Det var dog måske nok en mindre heldig idé, da en del af busserne også benyttes på natbuslinjer med andre linjeføringer. Netop af samme grund måtte A-busserne oprindeligt ikke køre om natten et forbud som dog hurtigt blev frafaldet pga. økonomi og logistiske problemer. Siden er angivelsen af linjeforløb og -nummer i tagkanten droppet. Hyppig drift og ingen køreplaner A-busserne kører ofte og er let tilgængelige i kraft af mange stoppesteder. De københavnske A-busser kører myldretiden uden fast køreplan, men blot med angivelse af et forventet interval mellem busserne, der kan være helt ned til 3-4 minutter. Udenfor myldretiderne er der højst 10 minutter mellem hver A-bus. På nogle yderstrækninger er det dog kun hver anden eller tredje bus, der kører helt igennem, så her er der ofte blot 20 minutters-drift. Netop som følge af den hyppige drift har man siden 2004 ikke kunnet tage en linjekøreplan i A-busserne. Ville man vide, hvordan bussen gik, måtte man på nettet eller se på stoppestedsstanderen. I begyndelsen kunne man dog tage en oversigt over stoppesteder og takstzoner i busserne, men fra 2008 var det også slut med det.

10 Oprettet ad tre omgange Etableringen af A-busnettet og de øvrige omlægninger af busnettet skete ad tre omgange, i form af hvad der blev kaldt "forsinkelsesstrategien". Det gjorde det muligt at foretage ændringer, efterhånden som man fik overblik over passagerudviklingen. Det medførte dog også flere kortlivede ændringer af de øvrige buslinjer. Det oprindelige A-busnet i København blev indført ad tre omgange. Da Metroens etape 1 åbnede mellem Nørreport og Vestamager hhv. Lergravsparken, begyndte linje 2A og 5A som nævnt at køre dagen efter. Samtidig blev især linjenettet på Amager ændret radikalt. - Metroens etape 2a mellem Nørreport og Frederiksberg blev indviet , men allerede var de næste ændringer af nettet sket. Denne gang var ændringerne koncentreret på Sjællandssiden, hvor linje 1A og 6A så dagens lys. Metroens etape 2b mellem Frederiksberg og Vanløse indviedes , men det påvirkede ikke umiddelbart busnettet. De to sidste af de oprindelige A-buslinjer tværlinjerne 3A og 4A åbnede CityCirkel blev A-bus Siden har København fået endnu en A-bus, linje 11A, som dog skiller sig ud fra konceptet på mange måder. Den blev oprettet , samtidig med CityCirkel (linje 11) og Tivoli Shuttle blev nedlagt, og ligesom cirkel-linjen køres den af små el-drevne busser i indre by. Frekvensen lever ikke op til de fastsatte A-buskriterier, og værre blev det efter skybruddet , hvor flere af el-busserne blev beskadigede. Side 10 A-busser til købstæderne Efter succesen i København har A-busser spredt sig til resten af Movia-området. Den første blev oprettet i Ringsted , hvor den fik nummer 401A, og fik også Køge A-busser linje 101A og 102A - hvor den ene linje ikke kun fungerer som bybus, men hver time i dagtimerne fortsætter helt til Præstø. Samtidig kunne næstvederne byde velkommen til linje 601A. De sidste købstadsbybusser blev oprettet : 201A og 202A i Roskilde, 501A i Holbæk og 801A i Helsingør. I købstæderne kører A-busserne på hverdage med 15 minutters mellemrum i dagtimerne - derudover kører de hvert 30. minut (med undtagelse af yderstrækninger, hvor de kører én gang i timen). Ligesom i København har købstædernes A-busser røde hjørner og er markeret med rødt på stoppestedsstandere og trafikkort. I 2009 ændrede Movia ellers produktfarven for bybusserne i købstæderne Faxe, Frederikssund, Helsingør, Hillerød, Holbæk, Kalundborg, Korsør, København (A-busser), Køge, Maribo, Nakskov, Næstved, Nykøbing F., Nykøbing S., Ringsted, Roskilde, Skælskør, Sorø, Slagelse og Vordingborg, så de blev markeret med rødt på trafikkort og stoppestedsstandere, men da A-busnettet blev udbredt, blev de øvrige bybusser atter markeret med gult.

11 Nordens største, ind ad bagdøren og vejret bestemmer A-busserne transporterer cirka 35 procent af det samlede antal passagerer i hovedstadsområdet. Alene linje 5A bidrager med over passagerer dagligt og er således Nordens største buslinje. Fra har passagererne som et forsøg kunne gå ind ad bagdøren på linje 4A, mens udstigning kun kunne ske gennem midterdørene et forsøg for at få passagerne hurtigere ind og ud af busserne. Og fra sommeren 2012 er Movia og operatøren Nettbuss begyndt et initiativ på linje 5A, hvor antallet af busser i drift vil afhænge af bl.a. vejrudsigten og aktuelle arrangementer. I begyndelsen planlægges der for en uge ad gangen, hvor antallet af busser i drift kan varieres med 10 %. Fremtiden: Endnu en linje og døgndrift Udvidelsen af A-busnettet er ikke slut endnu. Næste planlagte linje hedder 9A og skal køre fra Glostrup til Operaen fra Samtidig vil Movia lade linje 1A-6A og 9A køre i døgndrift med 20-minutters drift nat efter fredag-lørdag og 30-minuttersdrift øvrige nætter; visse yderstrækninger må dog nøjes med timedrift. Med denne udvidelse af driftstiden kan de københavnske natlinjer 80N og 82N-85N nedlægges. Endelig har der længe været tale om, at linje 18 skulle opgraderes til en A-buslinje, men det er usikkert, hvad status er på disse planer. Side 11 A-busser til Jylland Til slut kan nævnes, at man også kan finde A-busser udenfor Movia-land. Aarhus har haft A-busser med røde hjørner siden , hvor et helt nyt busnet blev indført. De aarhusianske A-buslinjer adskiller sig fra de københavnske ved kun at standse ved omtrent hvert andet stoppested. I Aalborg blev bybusnettet også omlagt til et "stambusnet" i foråret 2004, men her blev navnet "metrobusser". Aalborg landede på samme vis på den røde farve, men i en udgave, hvor hele bussen er rød.

12 De linjenumre der står i parentes, er buslinjer, som blev erstattet Side 12 Københavns A-bussers forløb igennem de sidste 10 år Linje 1A (København) : Oprettet (Avedøre st.-)hvidovre Hospital-Toftegårds Pl.-Enghave st.-dybbølsbro st.-hovedbanegården-kgs. Nytorv st.-østerport st.-svanemøllen st.-hellerup st. (650S ). Nyudbud i 12. udbudsrunde: City-Trafik A/S Hvidovre med 13,7 m-busser : Første linje med automatisk annoncering af næste busstop på display etc : Omlagt i Avedøre så ej direkte ad Byvej men via Rebslagerporten (133) : Udbud A8: Overtaget af Arriva Danmark A/S Ryvang med 13,7 m-busser. Linje 2A (København) : Oprettet (Lufthavnen st.-)hedegaardsvej v. SAS-Kastrupvej-Lergravsparken st.- Amagerbro st.-christianshavn st.-hovedbanegården-rådhuspladsen-grøndal st.-brønshøj Torv-Tingbjerg ( E+9/ S E+8). Connex Danmark A/S Gladsaxe med gasbusser (8. udbud) : Omlagt i Kastrup så ej (Lufthavnen-) Hedegårdsvej men (Lufthavnen-)Kastrup, Ved Stationen-Kastrupvej (12+72E). Garageskift så Connex Danmark A/S Ejby : Forkortet pga. lukning af Alleen (anlæg af Metroens 3. etape) så alle ture til Kastrup, Ved Stationen (fra Kastrup st.) : 17. udbud: Overtaget af Arriva Skandinavien A/S Glostrup med 13,7 m-busser : Reduceret så hver 2. tur kun til Lergravsparken st. ( : M2) : Garageskift så Arriva Skandinavien A/S Ejby : Udbud A8: Uændret Arriva Danmark A/S Ejby med 13,7 m-busser. Linje 3A (København) : Oprettet Nordhavn st.->århusgade>- Trianglen-Elmegade-H.C. Ørsteds Vej- Enghave st.-sydhavn st.-mozarts Pl.-Kgs. Enghave, Valbyparken (3). Nyudbud i 13. udbudsrunde: Connex Danmark A/S Vasbygade med gasbusser : Veolia Transport Danmark A/S overtaget af Arriva Skandinavien A/S : Driftsområdeskift så Arriva Skandinavien A/S Ryvang : Omlagt pga. trafikforsøg på Nørrebrogade så ej via Elmegade men Fælledvej- Nørrebrogade : Udbud A4: Uændret Arriva Skandinavien A/S Ryvang men dieselbusser. Linje 4A (København) : Oprettet (Svanemøllen st.-)østerbro, Lyngbyvej-Hamletsgade-Nørrebro st.- Lundtoftegade-Hillerødgade-Solbjerg st.-valby st.-toftegårds Pl.-Sdr. Boulevard-Sjælør st.(- Mozarts Pl.-Bella Center st.-sundbyvester Pl.-Amagerbrogade-Elbagade-Lergravsparken st.) (100S+39+18). Nyudbud i 13. udbudsrunde: Arriva Danmark A/S Ryvang med 13,7 m-busser : Lyngbyvej-ture forlænget til Svanemøllen st. og Sjælør st.-ture forlænget til Mozarts Pl : Omlagt så ej til Lergravsparken st. (12) men Wibrandtsvej Kastrupvej- Femøren st. til Hedegaardsvej v. SAS : Omlagt i så ej >Sundbyvester Pl. (terminal)>-wibrandtsvej men Amagerbrogade- Elbagade-Kastrupvej : Mozarts Pl.-ture forlænget til sløjfe med uret til Bella Center st : Udbud A4: Uændret Arriva Skandinavien A/S Ryvang med 13, 7 m-busser (aften dog delvist 12 m fra 3A - Dog ophørt efter kort tid pga. logistikproblemer) : Omlagt pga. Metro-byggeri ved Nørrebro st. så Nørrebrogade>Hillerødgade mod Amager og Ndr. Fasanvej mod Svanemøllen st : Omlagt pga. Metro-byggeri så ej Hamletsgade-Nørrebro st.- >Nørrebrogade>/<Ndr. Fasanvej men Vermundsgade-Rovsingsgade-Bispebjerg st.-lygten- Nørrebro st.-ndr. Fasanvej (69) : Forsøg, så indstigning med gyldig billet eller kort også ad bagdøren og udstigning kun ad midterdørene : Omlagt så ej via Elbagade-Femøren st. til Hedegaardsvej v. SAS men Wibrandtsvej Backersvej til Lergravsparken st. og Bella Center st.-ture (kun alle dage i dagtimerne) omlagt og forlænget så til Ørestad st. øst.

13 Linje 5A (København) : Oprettet Husum Torv-Brønshøj Torv-Nørrebro st.-nørreport st.-n. Voldgade- Rådhuspladsen-Vesterport st.-hovedbanegården-langebro-amagerbrogade-sundbyvester Pl.. (5+350S+4E E+2). Arriva Danmark A/S Ryvang med 13,7 m-busser (10. udbud) : 19. udbudsrunde: Overtaget af Netbus A/S Stamholmen (fortsat 13,7 m-busser) : Forlænget så nogle ture via Saltværksvej-Amager Strandvej til Lufthavnen (250S+12) Busstop ændret på Nørrebrogade pga. trafikforsøg Omlagt pga. renovering ved Nørreport st. så via Gothersgade. Linje 6A (København) : Oprettet Rødovrehallen-Rødovre Centrum-Tårnvej-Ålholm Pl.-Roskildevej- Vesterbrogade-Hovedbanegården-Vesterport st.-rådhuspladsen-rådhusstræde-nørregade- Nørreport st.-sølvgade-tagensvej-bispebjerg st.-emdrup Torv (550S x). Nyudbud i 12. udbudsrunde: Connex Danmark A/S Gladsaxe : Veolia Transport Danmark A/S overtaget af Arriva Skandinavien A/S : Driftsområdeskift så Arriva Skandinavien A/S Ryvang : Midlertidigt forlænget så ca. hver 2. tur via Vangede st.-kildebakke st. til Buddinge st. (A+Bx) : Driftsområdeskift så Arriva Skandinavien A/S Gladsaxe : Omlagt pga. forberedelse af Metro så ej via Rådhusstræde-Nørregade men V. Voldgade-N. Voldgade ( : 11A) : Udbud A8: Uændret Arriva Skandinavien A/S Gladsaxe, dog ej 12 m- men 13,7 m-busser : Forlænget så hver 2. tur via Søborg Hovedgade til Buddinge st. (43+42). Side 13 Linje 9A (København) : Planlagt oprettet Glostrup st.-tårnvej-rødovre Centrum-Jyllingevej-Vanløse st.- Apollovej-Flintholm st.-sønderjyllands Allé-Peter Bangs Vej-Gl. Kongevej-Vesterport st.- Hovedbanegården-Christians Brygge-Christianshavn st.-operaen ( A ). Linje 11A (København City) : Oprettet Tivoli Hotel->Kalvebod Brygge (lokalkørebane)>/<carsten Niebuhrs Gade<-Hovedbanegården->Stormgade>/<Ny Vestergade<-Rådhusstræde-Nørregade- Nørreport st.-gothersgade->holmens Kanal>/<Kgs. Nytorv st.<-holbergsgade->nyhavn>- Havnebusserne (v. Skuespilhuset) (Tivoli Shuttle : 6A : 29). Arriva Skandinavien A/S Ryvang (udbud C1) med el-busser stadig : Midlertidigt omlagt pga. fjernvarmearbejde (arbejdet siden ophørt) så ej via Ny Vestergade mod Tivoli Hotel men direkte ad Stormgade i begge retninger : Reduceret pga. problemer relateret til skybrud (herefter permanent reduceret plan).umiddelbart fra kører 11A på fuld drift igen. Dog uden nogen reservebus.

14 oktober bustrafikken.dk 2012 udgave Årets chauffør-fest Den årlige Chauffører med karaktér-fest, også kaldet Skulderklappets dag blev søndag den 2. september afholdt på Christiansborg Slotsplads med et stort fremmøde, fra forskellige busselskaber, men også de buspassagerer, som chaufførerne kører med. På Christiansborg Slotsplads var der opstillet tre busser og stande ud for, som hver i sær havde sin aktivitet. Der var Rekordbussen, som var et rekordforsøg der gik ud på at samle flest mulige mennesker i en 13,7 meter bus. Derudover var der en børnebus, hvor de mindste kunne komme op på chaufførsædet og få lov til at lege med mikrofonen og åbne og lukke dørene. De små børn kunne også være med i en mere kreativ konkurrence, hvor det gjaldt om at tegne/lave den flotteste bus ud af papir/papmaterialer. Men hovedbegivenheden var selvfølgelig prisoverrækkelsen. I alt blev hele 9 priser uddelt til overrækkelsen på Slotspladsen. Den helt store vindertitel, nemlig Årets chauffør gik til Sulejman Baftijari, buschauffør på linje 22 ved Anchersen ApS, for hans gode kundeservice. Derudover blev priser, som årets ildsjæl (Nettbuss), årets humørspreder (Nettbuss), årets børneven (Arriva), årets guttermand (Arriva), årets solstråle (DitoBus), årets buddy (Nettbuss), årets unge guld (Nettbuss) og årets kollega (DitoBus) uddelt. Afslutningsvis var der mere aktivitet i busserne, samt koncert fra Søs Fenger og MGP-vinderne.

15

16 Facts om Scania K230UB Typebetegnelsen for en 12 meter Scania OmniLink af årgang 2007, som kører hos Arriva Ryvang, Anchersen Jernholmen m.fl., er Scania K230UB/4x2. Mål 12 meter lang 3,21 meter høj 2,55 meter bred Pladser Siddepladser 33 Ståpladser 32 Motor 5 cylindret 9 liters motor 230 hestekræfter Skivebremser 6 trins ZF gearkasse Dieseltank (til 300 liter) Ingen AdBlue agsiden

september 2012 udgave 1 bustrafikken dk

september 2012 udgave 1 bustrafikken dk september 2012 udgave 1 bustrafikken dk bustrafikken.dk 3 4-9 10 11 12 13 14 15 16 17 bustrafikken.dk Indholdsfortegnelse Rejsekortet, dets opstart og alle problemerne A-busserne fylder 10 år Net med seks

Læs mere

Maj/Juni 2008 Nummer 3

Maj/Juni 2008 Nummer 3 Maj/Juni 2008 Nummer 3 Besøg også www.bustrafikken.dk Fotos: Sikandar Sahil BusTrafikken Maj/Juni 2008 Linje 26 omlægges på prøvetid Trafikselskabet Movia gik med til et prøveforsøg om fast omlægning på

Læs mere

Det Strategiske Net 2016

Det Strategiske Net 2016 Det Strategiske Net 2016 (Tidligere Pendlernettet) Det Strategisk e Net revideret efter Rev. dato: 20. april 2016 Indhold 1 GENERELT OM DET STRATEGISKE NET... 1 1.1 Baggrund... 1 1.2 Kriterier for optagelse

Læs mere

BusTrafikken. Julen 2008 Nummer 6. ONLINE: Billeder og nyheder på BusTrafikken.dk

BusTrafikken. Julen 2008 Nummer 6. ONLINE: Billeder og nyheder på BusTrafikken.dk BusTrafikken Julen 2008 Nummer 6 ONLINE: Billeder og nyheder på BusTrafikken.dk Ny servicebus i Ballerup-Skovlunde Mandag den 5. januar 2009 var der officiel indvielse på servicebuslinje 834 i Ballerup-

Læs mere

BusTrafikken. Nummer 4. Juli/August 2008. ONLINE: Besøg også www.bustrafikken.dk

BusTrafikken. Nummer 4. Juli/August 2008. ONLINE: Besøg også www.bustrafikken.dk BusTrafikken Juli/August 2008 Nummer 4 ONLINE: Besøg også www.bustrafikken.dk Flere afgange på linje 150S En af de store S-buslinjer som kører fra Københavns Centrum til Nordsjælland, får nu flere afgange

Læs mere

BusTrafikken. September/Oktober 2008 Nummer 5. ONLINE: Læs Dagens nyhed på Bustrafikken.dk

BusTrafikken. September/Oktober 2008 Nummer 5. ONLINE: Læs Dagens nyhed på Bustrafikken.dk BusTrafikken September/Oktober 2008 Nummer 5 ONLINE: Læs Dagens nyhed på Bustrafikken.dk Første afgange på 300S & 400S Første 300S Den første danske Concordia Bus i rute var bus 6022 og den kørte sin første

Læs mere

Januar/Februar 2008 Nummer 1

Januar/Februar 2008 Nummer 1 Januar/Februar 2008 Nummer 1 Omlægninger pga. uroligheder De mange dages ildspåsættelser landet over, har forårsaget at flere buslinjer har været omlagt, både om aftenen og natten. Linjerne 2A, 3A, 5A,

Læs mere

Samlet køreplan for hovedstadsområdet 2010

Samlet køreplan for hovedstadsområdet 2010 Samlet køreplan for hovedstadsområdet 2010 Gyldig fra den. 2010 1A Avedøre st. Hvidovre Hospital ( Sløjfen) Hvidovre Hospital Toftegårds Plads Hovedbanegården Kongens Nytorv Østerport st. Trianglen Svanemøllen

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Tårnby Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Tårnby Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Tårnby

Læs mere

Gyldig fra 11.december 2011. Samlet køreplan for Movia H

Gyldig fra 11.december 2011. Samlet køreplan for Movia H Gyldig fra 11.december 2011 Samlet køreplan for Movia H 2011 1A Hellerup st. Svanemøllen st. Trianglen Østerport st. Kongens Nytorv Hovedbanegården Toftegårds Plads Hvidovre Hospital ( Sløjfen) Hvidovre

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 04-10-2011 Dato: 26-08-2011 Sag nr.: TMU 85 Sagsbehandler: Charlotte Schleiter Kompetence: Fagudvalg [ ] Økonomiudvalget

Læs mere

Rådgivning Nordsjælland

Rådgivning Nordsjælland Kommune/region Allerød Egedal Fredensborg Resultatet af Trafikbestilling 2015- maj 2014 Rådgivning Nordsjælland Der oprettes en ny linje 338E Allerød st. Vassingerød. Linjen kører med halvtimedrift i myldretiderne

Læs mere

Natbetjening i Dragør Kommune. Indhold. Til: Dragør Kommune. Kopi til: 9. juli Baggrund Anbefaling Proces og tidsperspektiv...

Natbetjening i Dragør Kommune. Indhold. Til: Dragør Kommune. Kopi til: 9. juli Baggrund Anbefaling Proces og tidsperspektiv... Til: Dragør Kommune Kopi til: TOR Sagsnummer Sagsbehandler TTH Direkte 36 13 16 67 Fax - TTH@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9. juli 2012 Natbetjening i Dragør Kommune Indhold

Læs mere

Overraskende hurtig 1

Overraskende hurtig 1 Overraskende hurtig 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY Linjer

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Rødovre Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Rødovre Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Rødovre

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Gentofte Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Gentofte Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Gentofte

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet - Frederiksberg Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet - Frederiksberg Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet - Frederiksberg

Læs mere

Regelmæssig og direkte

Regelmæssig og direkte Regelmæssig og direkte 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

Tiltrådt, idet vilkår og muligheder for udvidet cykelmedtagning i busser evalueres inden for et år.

Tiltrådt, idet vilkår og muligheder for udvidet cykelmedtagning i busser evalueres inden for et år. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 13. september 2012 Mads Lund Larsen 08 Cykelmedtagning i busserne Indstilling: Administrationen indstiller, At muligheden for cykelmedtagning fra køreplanskiftet

Læs mere

Nørreport. Bus, tog og Metro, mens vi bygger om

Nørreport. Bus, tog og Metro, mens vi bygger om Nørreport Bus, tog og Metro, mens vi bygger om Vi bygger Ny Nørreport Under navnet Ny Nørreport er DSB, Banedanmark og Københavns Kommune gået sammen om en omfattende ombygning af Nørreport Station og

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Region Hovedstaden

Bynet forslag til strategisk busnet Region Hovedstaden Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Region

Læs mere

Københavns kommune har bedt Movia konsekvensvurdere en række forslag til forbedret betjening af Folehaven. Forslagene er:

Københavns kommune har bedt Movia konsekvensvurdere en række forslag til forbedret betjening af Folehaven. Forslagene er: Notat Til: Københavns kommune Kopi til: Hvidovre kommune Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 14. juni 2013 Busbetjeningen

Læs mere

28. august 2012 Ålborg Trafikdage. Oprettelse af Pendlernet i Movias område

28. august 2012 Ålborg Trafikdage. Oprettelse af Pendlernet i Movias område 28. august 2012 Ålborg Trafikdage Oprettelse af Pendlernet i Movias område Baggrund Staten Mest vækst i kollektiv trafik Kommuner/regioner Mange ændringer siden 2007 Mest mulig trafik for pengene Stort

Læs mere

Notat. Til: Roskilde Kommune. Teknisk Forvaltning, att. Annette Wall Matthiessen. Kopi til: LRI, MS, JBN, JHI, KBN 20. januar 2010

Notat. Til: Roskilde Kommune. Teknisk Forvaltning, att. Annette Wall Matthiessen. Kopi til: LRI, MS, JBN, JHI, KBN 20. januar 2010 Notat Til: Roskilde Kommune Teknisk Forvaltning, att. Annette Wall Matthiessen Kopi til: LRI, MS, JBN, JHI, KBN 20. januar 2010 Sagsnummer Sagsbehandler KBN Direkte 36 13 17 83 Fax KBN@moviatrafik.dk CVR

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Gladsaxe Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Gladsaxe Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Gladsaxe

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Københavns Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Københavns Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Københavns

Læs mere

Busser på Frederiksberg. - Hvor og hvordan?

Busser på Frederiksberg. - Hvor og hvordan? Busser på Frederiksberg - Hvor og hvordan? 1 H.C. Ørstedsvej Finsensvej Howitzvej Smallegade Falkoner Allé Gl. Kongevej Kære Frederiksbergborgere Siden omlægningerne af bustrafikken på Frederiksberg i

Læs mere

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om trafikbestilling 2016 til efterretning.

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om trafikbestilling 2016 til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 25. juni 2015 Torsten Rasmussen 15 Orientering om trafikbestilling 2016 Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen

Læs mere

Høring i Lokaludvalg og Ældreråd af Flintholm Busplan

Høring i Lokaludvalg og Ældreråd af Flintholm Busplan KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Amager Vest Lokaludvalg Amager Øst Lokaludvalg Bispebjerg Lokaludvalg Brønshøj-Husum Lokaludvalg Christianshavns Lokaludvalg Indre By Lokaludvalg

Læs mere

15.1 Fremtidens buskoncepter

15.1 Fremtidens buskoncepter Bestyrelsesmødet den 25. oktober 2012. Bilag 15.1 Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte 36 13 15 05 Fax - MLL@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 5. oktober 2012 15.1 Fremtidens buskoncepter

Læs mere

Rødovre Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Rødovre Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Rødovre Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag.

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Glostrup Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Glostrup Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Glostrup

Læs mere

Oversigt over høringssvar samt forvaltningens kommentarer Forvaltningens kommentarer omhandler udelukkende Busplan Flintholm.

Oversigt over høringssvar samt forvaltningens kommentarer Forvaltningens kommentarer omhandler udelukkende Busplan Flintholm. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Oversigt over høringssvar samt forvaltningens kommentarer Forvaltningens kommentarer omhandler udelukkende Busplan Flintholm. NOTAT 12-08-2011

Læs mere

S-tog køreplan Gælder fra 14. december 2003

S-tog køreplan Gælder fra 14. december 2003 S-tog køreplan Gælder fra 14. december 003 H H+ rederikssund Ølstykke Gl. Toftegård 7 94 85 74 63 53 4 31 Stense Veksø Kildedal Bx B+ B Måv C 66 54 43 3 6 5 41 31 Sjær 9 8 71 61 51 41 30 0 99 89 77 67

Læs mere

Loven fastlægger en ny fordelingsmodel for fælleskommunale linjer i Movias område.

Loven fastlægger en ny fordelingsmodel for fælleskommunale linjer i Movias område. Notat Til: Kommuner i Region Sjællands område og Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte +45 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 27. juni

Læs mere

Metroen binder byen sammen døgnet rundt, alle ugens dage. Med Metroen har københavnerne og byens besøgende en mulighed for at komme nemt og hurtigt

Metroen binder byen sammen døgnet rundt, alle ugens dage. Med Metroen har københavnerne og byens besøgende en mulighed for at komme nemt og hurtigt Velkommen i Metroen Metroen binder byen sammen døgnet rundt, alle ugens dage. Med Metroen har københavnerne og byens besøgende en mulighed for at komme nemt og hurtigt rundt på en bæredygtig måde. Billetter

Læs mere

2. oktober 2012 TØF Korsør. Movias Pendlernet. Jeppe Gaard, områdechef, Movia

2. oktober 2012 TØF Korsør. Movias Pendlernet. Jeppe Gaard, områdechef, Movia 2. oktober 2012 TØF Korsør Movias Pendlernet Jeppe Gaard, områdechef, Movia 1. Hvorfor? 2. Hvordan? processen 3. Nettet 4. Det videre arbejde Hvorfor et Pendlernet? Staten Hovedparten af væksten i transportarbejdet

Læs mere

At Movia og Fjord-bus gennemfører et forsøg med medtagning af cykler i busserne på linje 600S.

At Movia og Fjord-bus gennemfører et forsøg med medtagning af cykler i busserne på linje 600S. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 10. december 2009 JKP 11 Forsøg med medtagning af cykler på 600S Indstilling: Det indstilles At Movia og Fjord-bus gennemfører et forsøg med medtagning

Læs mere

- At bestyrelsen tager orientering om resultatet af Trafikbestilling 2015 til efterretning

- At bestyrelsen tager orientering om resultatet af Trafikbestilling 2015 til efterretning Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 26. juni 2014 Tommy Frost 18 Resultatet af Trafikbestilling 2015 Indstilling: Det indstilles, - At bestyrelsen tager orientering om resultatet af Trafikbestilling

Læs mere

11. Maj 2012 Hotel Hvide Hus Køge Trafikbestillerkonference Trafikplan 2013. Jeppe Gaard

11. Maj 2012 Hotel Hvide Hus Køge Trafikbestillerkonference Trafikplan 2013. Jeppe Gaard 11. Maj 2012 Hotel Hvide Hus Køge Trafikbestillerkonference Trafikplan 2013 Jeppe Gaard Trafikplan 2013 Proces og involvering Pendlernettet et væsentligt element Lokalbane Buslinjer Hillerød d. 12.3: Allerød,

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 08 Vedtagelse af Pendlernettet og det videre arbejde med Trafikplan 2013. Indstilling: Administrationen indstiller,

Politisk dokument uden resume. 08 Vedtagelse af Pendlernettet og det videre arbejde med Trafikplan 2013. Indstilling: Administrationen indstiller, Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 10. maj 2012 Thomas Damkjær Petersen 08 Vedtagelse af Pendlernettet og det videre arbejde med Trafikplan 2013 Indstilling: Administrationen indstiller,

Læs mere

Rødovre Kommune Opdatering af trafikmodelberegninger for ny metrolinje

Rødovre Kommune Opdatering af trafikmodelberegninger for ny metrolinje Rødovre Kommune Opdatering af trafikmodelberegninger for ny metrolinje til Rødovre... 1 Indledning Rødovre Kommune har ønsket en opdatering af de trafikale og økonomiske konsekvensberegninger, der i 2013

Læs mere

Loven fastlægger en ny fordelingsmodel for fælleskommunale linjer i Movias område.

Loven fastlægger en ny fordelingsmodel for fælleskommunale linjer i Movias område. Notat Til: Kommuner i Region Hovedstaden og Region Hovedstaden Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte +45 36 13 15 05 Fax - MLL@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 23. juni

Læs mere

Kører igen og igen...

Kører igen og igen... Kører igen og igen... 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

Busser på Frederiksberg. - Hvor og hvordan?

Busser på Frederiksberg. - Hvor og hvordan? Busser på Frederiksberg - Hvor og hvordan? 1 H.C. Ørstedsvej Finsensvej Howitzvej Smallegade Falkoner Allé Gl. Kongevej Kære Frederiksbergborgere Siden omlægningerne af bustrafikken på Frederiksberg i

Læs mere

Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 64 Offentligt

Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 64 Offentligt Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 64 Offentligt Folketingets Trafikudvalg Folketinget Christiansborg 1220 København K. Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte 36 13 15 05 Fax MLL@moviatrafik.dk CVR nr:

Læs mere

Letbane fra Lyngby til Ishøj en ny transportmulighed i 2020/21. Forudgående høring om VVM-redegørelse og miljøvurdering

Letbane fra Lyngby til Ishøj en ny transportmulighed i 2020/21. Forudgående høring om VVM-redegørelse og miljøvurdering Letbane fra Lyngby til Ishøj en ny transportmulighed i 2020/21 Forudgående høring om VVM-redegørelse og miljøvurdering Transportministeriet Bagom letbanen på Ring 3 I sommeren 2013 indgik 11 kommuner Lyngby-Taarbæk,

Læs mere

højklasset busbetjening

højklasset busbetjening + way højklasset busbetjening Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS

Læs mere

ERFARINGER MED METRO OG A-BUS NET

ERFARINGER MED METRO OG A-BUS NET HURs tackling af de nye udfordringer i hovedstaden ERFARINGER MED METRO OG A-BUS NET Forfattere: Torsten Rasmussen og Kim Vesterby, Hovedstadens Udviklingsråd. 1. Indledning På AUC dage i år 2000 præsenterede

Læs mere

Forslag til busdriften fra 2015 i høring

Forslag til busdriften fra 2015 i høring Forslag til busdriften fra 2015 i høring Miljø-, Plan- og Teknikudvalget besluttede på deres møde den 16. januar 2014 at sende nedenstående forslag i høring, inden Udvalget træffer endelig beslutning på

Læs mere

Vi giver ca. 85% rabat i forhold til prisen på et almindeligt periodekort.

Vi giver ca. 85% rabat i forhold til prisen på et almindeligt periodekort. Pensionistkort Bus tog metro HovedstadsomrAdet 2013 Indhold Pensionistkort Hvem kan købe et Pensionistkort Hvor kan du købe kortene Hvor og hvornår gælder Pensionistkort Værd at vide Pensionistkort Pensionistkortet

Læs mere

Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar April 2009

Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar April 2009 Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 29- April 29 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Tabeller Passagertal, produktion og produktivitet i kommunen på en typisk hverdag.

Læs mere

5A Vores bus Intelligente køreplaner og aktiv trafikstyring pa linje 5A

5A Vores bus Intelligente køreplaner og aktiv trafikstyring pa linje 5A Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Trafikbestillingsgrundlag 2015

Trafikbestillingsgrundlag 2015 Trafikbestillingsgrundlag 2015 Følgende notat er en gennemgang af buslinjernes driftsøkonomi og funktion i kommunens busnet. Tallene i notatet er baseret på Movias Trafikbestillingsgrundlag for 2015, der

Læs mere

OMBYTNING AF LINJERNE 9A OG 66 I CITY INDHOLD. 1 Konklusion. 1 Konklusion 1. 2 Baggrund 2

OMBYTNING AF LINJERNE 9A OG 66 I CITY INDHOLD. 1 Konklusion. 1 Konklusion 1. 2 Baggrund 2 MOVIA OMBYTNING AF LINJERNE 9A OG 66 I CITY ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Konklusion 1 2 Baggrund 2 3 Interviewundersøgelse

Læs mere

Firhøj Dronningmølle. Saunte. Stæremosen Søborg. Horneby Sand. Kildekrog. Karinebæk. Langerød. Grønholt. Kvistgård. Kratbjerg Fredensborg

Firhøj Dronningmølle. Saunte. Stæremosen Søborg. Horneby Sand. Kildekrog. Karinebæk. Langerød. Grønholt. Kvistgård. Kratbjerg Fredensborg Skævinge Gørløse Brødeskov Gilleleje Øst Stæremosen Søborg Firhøj Dronningmølle Kildekrog Horneby Sand Hornbæk Karinebæk Saunte Skibstrup Tog og stationer i Hovedstadsområdet Kalundborg Fyn og Jylland

Læs mere

30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012

30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012 30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012 Lokalbanen hvem er vi? Offentligt ejet aktieselskab Operatør og infrastrukturejer/-forvalter 209 ansatte 6,25 mio.

Læs mere

Udmøntning af besparelse på Natbusser -Faktaark og kort

Udmøntning af besparelse på Natbusser -Faktaark og kort Udmøntning af besparelse på Natbusser -Faktaark og kort 21. september 2016 81N Ballerup - Dragør Alternativ betjening: 5A og S-tog Overgår til 350S Ingen betjening af Kongelundsvej og Søvang i Tårnby og

Læs mere

Indførelses af Pendlernettet i Movias område

Indførelses af Pendlernettet i Movias område Notat Indførelses af Pendlernettet i Movias område Thomas Damkjær Petersen Sagsnummer Sagsbehandler TDP Direkte 36 13 16 72 Fax 36 13 20 93 TDP@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798

Læs mere

Sagsbehandler/ bnorm Dato/ 2.februar 2012

Sagsbehandler/ bnorm Dato/ 2.februar 2012 Sagsbehandler/ bnorm Dato/ 2.februar 2012 Notat/ Busnettet i Frederikssund Kommune Følgende notat er en gennemgang af de enkelte buslinjers funktion i kommunens samlede busnet. For hver buslinje er beskrevet:

Læs mere

Gyldig fra 26 januar 2014. Samlet køreplan for Movia H

Gyldig fra 26 januar 2014. Samlet køreplan for Movia H Gyldig fra 26 januar 2014 Samlet køreplan for Movia H 2014 1A Busrute Zone Stoppesteder Dyrehavevej Strandvejen Hellerup St. Strandvejen Østerbrogade Dag Hammarskjölds Alle Oslo Plads Store Kongensgade

Læs mere

Movias produktstrategi

Movias produktstrategi Movias produktstrategi Trafikdage i Aalborg 24. august 2015 08.09.2015 / København Dok.nr. Produktstrategien er en del af forretningsplan 2014-17 Trafikplanmål: flere og mere tilfredse passagerer Markedsstrategi

Læs mere

Bustrafikplan København 2007

Bustrafikplan København 2007 Bustrafikplan København 2007 Henrik Sylvan, 28. august 2006 Trafikkøb 2007 Københavns Kommunes bestillerfunktion (Trafikenheden 1. jan. 06) Oplægget udgør plangrundlag 2007 HUR-KK TetraPlan som rådgiver

Læs mere

KOLLEKTIV TRANSPORT I YDEROMRÅDER Serviceniveau, udbud og brug af kollektiv trafik

KOLLEKTIV TRANSPORT I YDEROMRÅDER Serviceniveau, udbud og brug af kollektiv trafik KOLLEKTIV TRANSPORT I YDEROMRÅDER Serviceniveau, udbud og brug af kollektiv trafik Indholdsfortegnelse Dato: Januar 2016 Læsevejledning og metode Læsevejledning til faktaark (side 1) Side Læsevejledning

Læs mere

- Forslaget til linjefordeling giver et sammenhængende regionalt busnet - De økonomiske effekter ved ny finansieringsmodel skal indfases over 3 år

- Forslaget til linjefordeling giver et sammenhængende regionalt busnet - De økonomiske effekter ved ny finansieringsmodel skal indfases over 3 år Notat Til: Styregruppe for ny linjefordeling Kopi til: Arbejdsgruppe Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte +45 36 13 15 05 Fax - MLL@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 6. oktober 2014

Læs mere

Københavns kollektivtransport

Københavns kollektivtransport Onsdag 21. sep. 2005 Transport i by - Oslo Københavns kollektivtransport Torben Knudsen (Per Gellert) tak@hur.dk Kommunalreform 1. januar 2007 Vision Værdier VT HUR København 1 nyt selskab (bus & lokalbane)

Læs mere

14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013

14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013 Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 28. februar 2013 Mads Lund Larsen 14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013 Indstilling: Det indstilles, At

Læs mere

Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik

Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik Baggrund I budgetaftalen for 2015 indgår, at der i 1. kvartal 2015 træffes beslutning om rammerne for budgettet for

Læs mere

Busser ved Aarhus Sporveje i 80 år. 17. juli 1932 17. juli 2012

Busser ved Aarhus Sporveje i 80 år. 17. juli 1932 17. juli 2012 Busser ved Aarhus Sporveje i 80 år 17. juli 1932 17. juli 2012 BUSDRIFT I 80 ÅR! Søndag den 17. juli 1932 stratede de 2 første kommunale bilruter i Århus. Allerede i tyverne fandtes der mange bilruter

Læs mere

Analyse af udviklingen i A- og S-bus passagertal 2007-2009

Analyse af udviklingen i A- og S-bus passagertal 2007-2009 Bestyrelsesmødet den 10. december 2009. Bilag 06.1 Notat Sagsnummer Sagsbehandler JR Direkte 36 13 18 71 Fax JR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. november 2009 Analyse af udviklingen

Læs mere

Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune

Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune Notat Emne: Trafikselskabet Movias forslag til Trafikplan 2016 Fra: Til: Metroselskabet Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune Dato: 2016-11-01 Baggrund Movia har sendt Forslag til Trafikplan 2016

Læs mere

Oplæg til endelig beslutning om linje 225 og servicebus 854 samt trafikbestilling 2010

Oplæg til endelig beslutning om linje 225 og servicebus 854 samt trafikbestilling 2010 Greve Kommune Rådhusholmen 10 2670 Greve Att: Michael Løgstrup Sagsnummer Sagsbehandler SN Direkte 36 13 16 62 Fax SN@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 12. februar 2009 Oplæg til

Læs mere

Fremtidig natbetjening i Hovedstadsområdet. Indhold. Notat. Til: Kopi til: 10. august Baggrund Analyser Anbefalinger...

Fremtidig natbetjening i Hovedstadsområdet. Indhold. Notat. Til: Kopi til: 10. august Baggrund Analyser Anbefalinger... Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler TTH Direkte 36 13 16 67 Fax - TTH@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 10. august 2011 Fremtidig natbetjening i Hovedstadsområdet Indhold

Læs mere

Fase 1: Idéfasen Oplistning af projekter i samlet arbejdsprogram Maj-august 2015

Fase 1: Idéfasen Oplistning af projekter i samlet arbejdsprogram Maj-august 2015 Til: Kommuner og region i Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SHA Direkte +45 36 13 17 75 Fax - SHA@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 27. august 2015 Trafikbestilling

Læs mere

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015.

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015. Notat Til: Albertslund, Brøndby, Glostrup, Vallensbæk kommuner Kopi til: Ballerup og Egedal kommuner, TOR, KAV, MKL Sagsnummer Sagsbehandler TOR JBN Direkte +45 36 13 16 40 66 Fax - JBN@moviatrafik.dk

Læs mere

Pendulbusser - et nyt koncept. v/ Tina Wexøe, HT

Pendulbusser - et nyt koncept. v/ Tina Wexøe, HT Pendulbusser - et nyt koncept. v/ Tina Wexøe, HT HT har gennem de seneste år differentiseret busproduktet i S-, E- og P-busser foruden lokale og regionale linier, servicebus- og telebuslinier. HT har udviklet

Læs mere

NEDENSTÅENDE TIDER ER MED FORBEHOLD FOR ÆNDRINGER

NEDENSTÅENDE TIDER ER MED FORBEHOLD FOR ÆNDRINGER Egelundsvej 5 2620 Albertslund Shell / 7-Eleven 06:30-22:00 06:30-22:00 06:30-22:00 06:30-22:00 06:30-22:00 07:00-22:00 07:00-22:00 06:30-22:00 06:30-22:00 06:30-22:00 Roskildevej 117 2620 Albertslund

Læs mere

Budget 2011 blev førstebehandlet på bestyrelsesmødet den 24. juni 2010. Bestyrelsen oversendte budgetforslaget til 2. behandling uden bemærkninger.

Budget 2011 blev førstebehandlet på bestyrelsesmødet den 24. juni 2010. Bestyrelsen oversendte budgetforslaget til 2. behandling uden bemærkninger. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 10. september 2010 HVT 07 Budget 2011, 2. behandling Indstilling: Direktionen indstiller, at Budgetforslag 2011, 2. behandling vedtages Allan Schneidermann

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 10 Trafikplan 2016. Indstilling: Administrationen indstiller,

Politisk dokument uden resume. 10 Trafikplan 2016. Indstilling: Administrationen indstiller, Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 2. september 2015 Thomas Damkjær Petersen 10 Trafikplan 2016 Indstilling: Administrationen indstiller, At bestyrelsen godkender tidsplanen for Trafikplan

Læs mere

Lone Nielsen - Teknisk sek.

Lone Nielsen - Teknisk sek. Lone Nielsen - Teknisk sek. Fra: Johanne Høgsholm Sendt: 25. februar 2009 14:24 Til: Johanne Høgsholm Emne: VS: Movias trafikkort og forslag til busdrift i Furesø, Gladsaxe, Herlev, Ballerup og Lyngby-Taarbæk

Læs mere

Information til chauffører og salgssteder

Information til chauffører og salgssteder I dette nummer: Off-Peak klippekort // Aarhus Nærbane // SMS- og mobilbilletter // Ændring på Scanpoint maskiner i SYD // Nye priser i januar // Nyt extranet for chauffører og konkurrence! Klippekort med

Læs mere

Forslag til Trafikbestilling 2016 fremgår i prioriteret rækkefølge af nedenstående oversigt. De angivne beløb er baseret på et overslag:

Forslag til Trafikbestilling 2016 fremgår i prioriteret rækkefølge af nedenstående oversigt. De angivne beløb er baseret på et overslag: NOTAT/bnorm/7. april 2015/ Sags nr.13.05.16-p00-2-14 Trafikbestilling 2016 Frederikssund Kommune skal hvert år inden den 1. maj afgive en trafikbestilling til Movia med de ændringer, kommunen ønsker at

Læs mere

Cykelkontrolafgift på 100 kr. for rejse i cykelspærretiden.

Cykelkontrolafgift på 100 kr. for rejse i cykelspærretiden. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0352 Klageren: XX 2750 Ballerup Indklagede: Metro Service A/S Klagen vedrører: Cykelkontrolafgift på 100 kr. for rejse i cykelspærretiden.

Læs mere

Notat. Til: Region Hovedstaden. Kopi til: 6. august 2013. Direkte busforbindelse mellem Frederikssund og Hillerød

Notat. Til: Region Hovedstaden. Kopi til: 6. august 2013. Direkte busforbindelse mellem Frederikssund og Hillerød Notat Til: Region Hovedstaden Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte +45 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 6. august 2013 Direkte busforbindelse mellem

Læs mere

Nye metrolinjer på Frederiksberg Trafikmodelberegninger

Nye metrolinjer på Frederiksberg Trafikmodelberegninger Nye metrolinjer på Frederiksberg Trafikmodelberegninger... 1 Indledning Frederiksberg Kommune ønsker en undersøgelse af metrolinjer på Frederiksberg, som betjener nye områder af kommunen. Undersøgelserne

Læs mere

Udvikling af et BRT buskoncept

Udvikling af et BRT buskoncept Udvikling af et BRT buskoncept Thomas Damkjær Petersen Projektleder Trafik- og rådgivningscenter E-mail: tdp@moviatrafik.dk - og hvordan kan det anvendes? 1 Movia, 12. juni 2014 Agenda Del 1: Baggrunden

Læs mere

Etablering af R-linje mellem Hørsholm-Kokkedal og Hillerød, revision 2

Etablering af R-linje mellem Hørsholm-Kokkedal og Hillerød, revision 2 Notat Til: Hillerød, Fredensborg og Hørsholm kommuner Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler BEN Direkte +45 36 13 16 46 Fax - BEN@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. april 2014 Etablering

Læs mere

ROSKILDE DANMARKS BEDSTE TRAFIKBY. Ved Jesper Nygård Kristensen

ROSKILDE DANMARKS BEDSTE TRAFIKBY. Ved Jesper Nygård Kristensen ROSKILDE DANMARKS BEDSTE TRAFIKBY Ved Jesper Nygård Kristensen Trafikbestillerkonferencen 2014 12. juni 2014 ROSKILDE KOMMUNE: DEN KOLLEKTIVE BUSTRAFIK ER HØJT PRIORITERET +WAY VISION Politisk besluttet

Læs mere

Fremadrettet har kommunen i arbejdet med Trafikplan 2013 medvirket til at sætte ambitiøse mål for passagerudvikling, kundetilfredshed og miljø.

Fremadrettet har kommunen i arbejdet med Trafikplan 2013 medvirket til at sætte ambitiøse mål for passagerudvikling, kundetilfredshed og miljø. Notat Til: Hvidovre kommune Kopi til: Sagsbehandler TOR Direkte 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 30. juni 2013 Forslag om ændret busbetjening af Hvidovre kommune

Læs mere

Du kan også finde zonekort fra stoppested/station på vores hjemmesider.

Du kan også finde zonekort fra stoppested/station på vores hjemmesider. zoner Bus tog metro HovedstadsomrAdet 0 Indhold Zoneinddelingen Gennemkørsel og ringzoner Dyreste zone bestemmer prisen Sådan beregnes prisen fra zone Frem og tilbage koster ikke altid det samme Zoneskift

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar April 2009

Høje-Taastrup Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar April 2009 Høje-Taastrup Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 29- April 29 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Tabeller Passagertal, produktion og produktivitet i kommunen på en typisk hverdag.

Læs mere

Husk at stemple CityPass første gang der stiges på. CityPass er gyldigt i 24 timer efter stempling.

Husk at stemple CityPass første gang der stiges på. CityPass er gyldigt i 24 timer efter stempling. Benyttelse af CityPass Transport med bus, tog og metro kan i zonerne 1-4 betales med City Pass. Betaling for transport til lufthavnen er således inkluderet. Husk at stemple CityPass første gang der stiges

Læs mere

BilagTMU_141203_pkt.20.01

BilagTMU_141203_pkt.20.01 Markedsføring af linje 8A BilagTMU_141203_pkt.20.01 Fakta om 8A 29. marts 2015 lancerer vi en ny A-bus linje. Den kommer til at hedde 8A. 8A følger den nuværende ruteføring for linje 18 mellem Nordhavn

Læs mere

Eksisterende busruter

Eksisterende busruter BILAG TIL DAGSORDEN TIL ØKONOMI, TEKNIK OG MILJØUDVALGET 19. APRIL 2010 SOLRØD KOMMUNE Teknisk Administration Ændringer af buskørslen fra 2011 Eksisterende busruter Buslinjer i 2010: 97N 121 126 210 212

Læs mere

Passagerincitamenter i bustrafik baggrund og resultater

Passagerincitamenter i bustrafik baggrund og resultater Passagerincitamenter i bustrafik baggrund og resultater Områdechef Torsten Rasmussen, Movia Baggrund Passagertallet i den kollektive trafik i Hovedstadsregionen er trods store investeringer i nye baner,

Læs mere

Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 13. marts Trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune

Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 13. marts Trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune Til: Ballerup Kommune Kopi til: Egedal Kommune; TOR; SRM; MKL Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 13. marts 2016 Trafikbestilling

Læs mere

Notat. Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 3. december 2015. Arbejdsprogram for trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune

Notat. Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 3. december 2015. Arbejdsprogram for trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune Notat Til: Ballerup Kommune Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 3. december 2015 Arbejdsprogram for trafikbestilling

Læs mere

Proces. Trafik og Veje Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Proces. Trafik og Veje Teknik og Miljø Aarhus Kommune Nyt busnet i Aarhus Økonomi Dårlig økonomi. De afsatte penge til kollektiv trafik kunne ikke mere dække nettoomkostningerne. Hvis kørslen havde fortsat uændret, ville kommunen få et underskud på 39 mio.

Læs mere

Baggrund. Målgrupper. Baggrund... 1 Målgrupper... 1 Budskab... 2 Tidsplan... 3 Mulige informationskanaler samt elementer i kampagnen... 3 Budget...

Baggrund. Målgrupper. Baggrund... 1 Målgrupper... 1 Budskab... 2 Tidsplan... 3 Mulige informationskanaler samt elementer i kampagnen... 3 Budget... Notat Til: Roskilde Kommune Kopi til: Movia projektgruppe Sagsnummer Sagsbehandler SBM Direkte 36 13 18 29 Fax 36 13 18 96 SBM@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 16. september 2011

Læs mere