bustrafikken dk Linje 250S og 94N til Nettbuss oktober 2012 udgave 2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "bustrafikken dk Linje 250S og 94N til Nettbuss oktober 2012 udgave 2"

Transkript

1 oktober 2012 udgave 2 bustrafikken dk Linje 250S og 94N til Nettbuss Den 21. oktober er der driftstart for Nettbuss A/S på linje 250S og 94N. Der er allerede høj spænding på garageanlægget på Stamholmen i Avedøre. I forbindelse med overtagelsen af linje 250S vil der blive overdraget en række chauffører. Der følger ingen chauffører med linje 94N. Med hensyn til linje 14, ja så har Nettbuss først driftstart til foråret De nye busser til linje 250S bliver VDL Citea XLE-137.

2 oktober bustrafikken.dk 2012 udgave 2 2 bustrafikken.dk Indholdsfortegnelse Reportage: Spejdernes Lejr Kulturnatten i København Sidste dobbeltdækker R-bus nummer 13 på vej Cykelmedtagning i busser Klippekortets udfasning Justering af natdriften Før og nu billede A-busserne fylder 10 år A-busserne fylder 10 år A-busserne fylder 10 år A-busserne fylder 10 år Årets chauffør-fest bustrafikken.dk Diverse info Om bladet Busbladet bustrafikken.dk udkommer med jævne mellerum i løbet af året, i få eksemplarer på nettet og til busanlæg. Om hjemmesiden På bustrafikken.dk bliver udgaverne af bladet lagt op, som PDF. Derudover ligger der en masse billeder af busser. Idé & vision Idéen med bladet er at, bringe nyheder inden for busbranchen ud til ansatte og interesserede, for at blive up-to-date. Kontakt redaktøren Sikandar Haroon Sahil mail: www: bustrafikken.dk Forsidebilledet: Sikandar Sahil Nettbuss DG93085, på værkstedet hos Nettbuss Stamholmen, et par uger inden den skulle i drift. På fototidspunktet var to VDL-busser leveret til Nettbuss, og et par dage efter fulgte 5 mere og en uge efter det, kom de sidste. VDL-busserne skal køre på linje 250S og 94N. Derudover får Nettbuss i Skibby også to nye VDL er.

3 oktober bustrafikken.dk 2012 udgave 2 REPORTAGE: Spejdernes Lejr Sommeren 2012 i Holstebro, bød på en kæmpe 8 dages lang spejder-sommerlejr. SÆRKØRSEL // Sikandar Haroon Sahil Det var i dagene 21. juli til 29. juli, at børn og unge skulle fragtes med bus og tog til den årlige store spejderbegivenhed. Årets begivenhed, Spejdernes Lejr 2012, blev afholdt i Holstebro, på et stort område i udkanten af byen. Det var ikke kun spejdere fra Danmark, men også de tilstødende nabolande, som dukkede op til spejdernes store sommerlejr. I forbindelse med afviklingen af lejeren, skulle alle de deltagende spejdere fragtes til teltpladserne på den ene eller anden måde. Mange spejdere kom med særtog fra København og andre dele af Jylland, mens hovedparten blev fragtet i nogle af de 550 busser der blev bestilt. Det var noget af en logistikopgave der skulle løses for næsten alle de eksisterende turistbusselskaber i Danmark. Derudover var det næsten en endnu større opgave, at skulle planlægge logistikken i forbindelse med shuttlebuskørslen til spejderlejeren. Skave Turistfart, NF Turistbusser og Brande Buslinier var de tre busselskaber, som stod for at skulle køre de mindre pendul og shuttleture rundt i byen og til andre aktivitetsområder, som for eksempel havnen i Thorsminde og Klosterhede Plantage. Hele lejrområdet var afspærret for bilkørsel, og det betød at hjemmeværnet havde opsat poster rundt omkring på de forskellige veje. To af de større poster, var T1 Idrætscenter Vest og T3 Minkfarmen, som også fungerede som bussernes opsamlingspladser. Spejdernes Lejr 2012 var altså et spændende sted at være, hvor en hel masse forskellige typer busser, nye som såvel gamle, fra en masse forskellige vognmænd, kunne opleves. På Bustrafikken.dk, vil det være muligt at se mange flere billeder af busserne fra lejeren. Skave Turistfart 15/Scania IL94IB OmniLine, holder ved T1 Idrætscenter Vest i Holstebro og optager en masse små spejderunger der skal fragtes rundt i det store spejderområde. Foto: Sikandar Haroon Sahil, T1 Idrætscenter Vest i Holstebro den 23. juli 2012

4 oktober bustrafikken.dk 2012 udgave 2 Kulturnatten i København I oktober 2012 bød København for 18. gang på kulturnatten 4 Sidste dobbeltdækker 20. oktober kørte den sidste dobbeltdækker bus i Movia-drift Fredag den 12. oktober 2012, var Københavns 18. kulturnat. Som sædvanlig, var kulturnatten lagt på fredagen op til skolernes efterårsferie. Kulturnatten byder på over 200 åbne aktiviteter og arrangementer, som museer, kirker, folketinget, biblioteker og meget andet. Der er arrangementer for voksne, som såvel børn. Kulturnattens aktiviteter er åbne fra cirka klokken 17 til klokken 01, og derfor har Movia, DSB og Metroselskabet gennem de sidste par år, budt på gratis bus, tog og metro i hele Hovedstadsområdet, hvis man køber et kulturnatpas. Derudover har Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm i samarbejde med Movia igennem de seneste par år, indsat veteranbusruter på bestemte ringruter i indre by. Den ekstra belastning i Københavns busser på kulturnatten, har fået Movia til at indsætte ekstrabusser på dele af de mest belastede strækninger. Prisen på et KulturKit, som indeholder kulturpas (gratis bus, tog, metro, adgang til aktiviteter og arrangementer), byens net guide, kulturnatguide koster 90 kr. Dobbeltdækkerbusser i København har der ikke været så mange af. I nyere tid, har der kun været de dobbeltdækkerbusser som Arriva og City-Trafik har kørt med siden Arriva udrangerede dog allerede sine dobbeltdækkerbusser i 2007, hvorimod City-Trafik stadigvæk har sine busser kørende på linje 250S og 65E. I alt nåede København siden 2001, at have 36 Volvo B7LT/East-Lancs dobbeltdækkerbusser i rutedrift på linjerne 10, 15, 16E, 65E, 250S, 650S og opera-ekstrakørsel på linje 66. Dobbeltdækkerbussernes fremtid City-Trafiks dobbeltdækkere er nu gået en skæbne i møde, som open-air sightseeingbusser (med taget skåret af) i København, hos blandt andet busselskabet Step On Step Off. Arrivas dobbeltdækkere, som man udrangerede i 2007, skulle efter sigende være eksporteret til England, hvor de også skulle være ombygget til open-air sightseeingbusser.

5 oktober bustrafikken.dk 2012 udgave 2 5 R-bus nummer 13 på vej R-nettet udvides med en linje til december // Sikandar Haroon Sahil Buslinje 320 der dagligt kører fra Helsinge til Frederikssund via Frederiksværk, bliver fra december 2012 opgraderet til R-bus, hvilket betyder flere afgange, samt afgange i fast minuttal. Opgraderingen til R-bus forventes, at give et betydeligt højere antal passagerer. Nordsjælland bindes sammen Opgraderingen af linje 320 til R-bus, medfører også en stor forbedring af busnettet i Nordsjælland. Linje 320R vil i Frederikssund have forbindelse med linje 230R, 310R og S-toget. Derudover vil linjen i Helsinge have forbindelse med linje 360R, 380R, 390R og Lokalbanen. Cykelmedtagning i busser Nye og justerede regler for medtagning af cykler i busserne, er muligvis på vej // Sikandar Haroon Sahil Movias bestyrelse har på et møde, den 13. september 2012, drøftet forslaget om at udvide cyklemedtagningen i busserne, således at konceptet bliver mere enkelt og overskueligt. Som det ser ud nu, så er der mulighed for at medbringe sin cykel i 60 ud af 188 buslinjer i Hovedstadsområdet. I Storkøbenhavn (zonerne 1 4, og 40 44) kan cykler dog kun medtages i S-linjer og kun udenfor myldretiden (kl og kl ). I København og på Frederiksberg er det kun muligt at tage cyklen med i S-busserne. Tre af de nye forslag lyder på, at fortsætte med cykelmedtagning i S- busserne i København og på Frederiksberg, men at udvide det til ALLE busser uden for Storkøbenhavn, således at yderligere 57 buslinjer i Hovedstadsområdet har mulighed for cykelmedtagning. Andet forslag lyder på, at fjerne salget af kontantbilletter til cyklen. Tredje forslag lyder på, at cykelmedtagning i A-busserne i købstæderne, skal gøres tilladt.

6 oktober bustrafikken.dk 2012 udgave 2 6 Protokoller fra Movias bestyrelsesmøder Trafikselskabet Movia holder som andre virksomheder også bestyrelsesmøder, hvor det blandt andet drøftes hvordan firmaet kan forbedre sig på sine områder i dette tilfælde busdriften. Movia offentliggør sine protokoller på sin hjemmeside, hvilket blandt andet muliggør det at følge med i hvilke ændringer i busdriften der er på tegnebrættet. Det er ikke nødvendigvis sikkert, at de ting som bliver drøftet på bestyrelsesmøderne er truffet igennem, eller bliver det. Men sandsynligheden for, at der i hvert fald sker nogle ændringer inden for de områder som bliver diskuteret, er rimelig stor. Derfor vil Bustrafikken.dk indimellem skrive lidt her i bladet, som omhandler de ting der bliver taget op på møderne, og altså er til at læse i protokollerne. Alt hvad der står herunder, er altså med reference til disse protokoller, der er tilgængelige på Movias side. Klippekortets udfasning Ifølge en protokol fra Movias bestyrelsesmøde den 13. september 2012, fremgår følgende. Den planlagte udfasning af klippekortet, altså klippekortets forsvinden, er sat til juli Selve brugen af klippekortene, ophører først en gang i Derudover har trafikselskaberne tænkt sig, at lave målrettede kampagner for at få klippekortbrugerne til at benytte rejsekort. En af metoderne lyder på, at lave en særlig intropris på 50 kr. og derudover lave specielle rabatter hvor man sparer 20% ved brug af rejsekort. Rabatter gives på rejsekort på hverdage fra kl og kl samt hele lørdagen og søndagen. Derudover fremgår det også, at en anden måde at markedsføre rejsekortet, er at opstille en turnébus på forskellige destinationer. Protokollen fra Movias hjemmeside siger: Bussen ruller i en periode på 4 måneder fra 1. marts 2013 og frem til 1. juli Bussen placeres på i alt 19 destinationer geografisk og befolkningsmæssigt fornuftigt spredt over hele Hovedstadsområdet. Justering af natdriften DSB har planlagt en justering af natdriften på S-tog, i vinteren 2012/2013, således at S-togene kører hvert 30. minut om natten. I den forbindelse finder Movia det nødvendigt, at justere på sin busdrift for at sikre en god paralleldrift mellem bus og tog. I protokollen fra 21. juni 2012 står: City-natbuslinjerne 80N, 82N, 83N, 84N og 85N nedlægges og erstattes af kørsel på linje 1A, 2A, 3A, 4A, 5A, 6A og 9A. Frekvens: 20. min. drift nat efter fredag og lørdag (kl ) og 30. min. drift nat efter søndag til torsdag (kl ), dog timesdrift på ikke centrale strækninger på linje 1A, 2A, 4A, 5A, 6A og 9A. Linje 81N bevares som selvstændig N- linje, dog med reduceret frekvens på den centrale strækning (da linje 5A supplerer betjeningen her). Desuden omlægges linjen til at betjene Gothersgade Bremerholm/Holmens Kanal (som linje 350S). Passagerstigningen ved natdrift på A- busserne, forventes at være på 20%.

7 2011 oktober bustrafikken.dk 2012 udgave 2 7 Før og nu Arriva 1484 og Anchersen 3227 på Jydeholmen i Vanløse 2009

8 A-busserne fylder 10 år I dag kører 15 A-buslinjer rundt i Movia-land, og til næste år kommer den 16. af slagsen. Det hele begyndte for 10 år siden med oprettelse af seks A-buslinjer i forbindelse med Metroens åbning i København. Linje 2A og 5A var de første. JUBILÆUM // Jesper K.D. Røde hjørner og et A på skiltet er noget, københavnerne første gang skulle vænne sig til for ti år siden trillede de to første A-buslinjer 2A og 5A på gaden. I løbet af lidt over et år kom yderligere fire til, og i dag har Movia 15 A-buslinjer fra Helsingør i nord til Næstved i syd. Da A-busserne var på tegnebrættet, var arbejdstitlen stambusser, men navnet endte altså på A-busser. A står for det bedste og det der kommer først, A-klasse, kunne HT Nyt berette i marts A-busserne blev også kaldt Metro på gadeplan. En sammenligning, som ikke var tilfældig, da 2A og 5A netop åbnede samtidig med den første Metro-strækning. Metro var anledningen til at gentænke bustrafikken og udvikle en ny type bustransport, der kunne matche og passe til - den nye og hurtige Metro. Side 8 Net med seks stambusser "Det har hele tiden været meningen, at der skal ske en tilpasning af bustrafikken, når metroen og siden S-togsringbanen åbner. Og det kan enten ske ved generelle besparelser eller ved nytænkning, som betyder at reduktionen ikke bliver nær så følelig for hovedparten af passagererne som ved traditionelle nedskæringer," sagde HTs daværende administrerende direktør Johannes Sloth i år Samme år blev det foreslået at etablere et net med seks stambuslinjer med så høj hyppighed, at køreplaner kunne undværes, og suppleret af et antal almindelige linjer med lavere hyppighed. Konceptet havde svenske og nederlandske forbilleder og ville være overskueligt og attraktivt for passagererne. Samtidig betød det nye busnet, at hundrede år gamle linjer blev nedlagt. Nettet fulgte i grove træk det samme mønster, som da sporvognslinjerne blev omstillet til busdrift i 1960 erne. Siden december 2003 har de et-cifrede linjenumre været forbeholdt A-busserne. Kilder: Linjekøreplaner, linjekort, trafikkort, da.wikipedia.org/wiki/a-bus, myldretid.dk, HT Nyt og moviatrafik.dk m.fl.

9 Røde hjørner og linjeforløb i tagkanten Som markeringer af konceptet forestillede man sig, at de nye stambuslinjer skulle køres med dobbeltdækkere, som på det tidspunkt stod for at blive introduceret på linje 250S. Det blev dog droppet i praksis. Busserne blev almindelige enetages lavgulvs 12 m- og 13,7 m-busser. A-busserne fik fra begyndelsen røde hjørner på højre side af fronten og venstre side af bagenden et design S-busserne også fik fra 2003 i stedet for de daværende blå/hvide bolsjestriber langs tagkanten. Den røde farve gik igen på stoppestedsstandere og trafikkort. Det betød, at servicebuslinjerne måtte ændre produktfarve på trafikkort og stoppestedsstandere fra bordeauxrød til lysegrøn for at undgå farvelighed med det røde A- busnet. Derimod har servicebuslinjerne aldrig haft farvede hjørner el.lign. Side 9 Udover de røde hjørner blev busserne også forsynet med angivelse af linjeforløb og -nummer i tagkanten. Det sidste havde sporvognene i øvrigt også haft i sin tid, men da i form af udskiftelige skilte, hvor man denne gang valgte at skrive på selve busserne. Det var dog måske nok en mindre heldig idé, da en del af busserne også benyttes på natbuslinjer med andre linjeføringer. Netop af samme grund måtte A-busserne oprindeligt ikke køre om natten et forbud som dog hurtigt blev frafaldet pga. økonomi og logistiske problemer. Siden er angivelsen af linjeforløb og -nummer i tagkanten droppet. Hyppig drift og ingen køreplaner A-busserne kører ofte og er let tilgængelige i kraft af mange stoppesteder. De københavnske A-busser kører myldretiden uden fast køreplan, men blot med angivelse af et forventet interval mellem busserne, der kan være helt ned til 3-4 minutter. Udenfor myldretiderne er der højst 10 minutter mellem hver A-bus. På nogle yderstrækninger er det dog kun hver anden eller tredje bus, der kører helt igennem, så her er der ofte blot 20 minutters-drift. Netop som følge af den hyppige drift har man siden 2004 ikke kunnet tage en linjekøreplan i A-busserne. Ville man vide, hvordan bussen gik, måtte man på nettet eller se på stoppestedsstanderen. I begyndelsen kunne man dog tage en oversigt over stoppesteder og takstzoner i busserne, men fra 2008 var det også slut med det.

10 Oprettet ad tre omgange Etableringen af A-busnettet og de øvrige omlægninger af busnettet skete ad tre omgange, i form af hvad der blev kaldt "forsinkelsesstrategien". Det gjorde det muligt at foretage ændringer, efterhånden som man fik overblik over passagerudviklingen. Det medførte dog også flere kortlivede ændringer af de øvrige buslinjer. Det oprindelige A-busnet i København blev indført ad tre omgange. Da Metroens etape 1 åbnede mellem Nørreport og Vestamager hhv. Lergravsparken, begyndte linje 2A og 5A som nævnt at køre dagen efter. Samtidig blev især linjenettet på Amager ændret radikalt. - Metroens etape 2a mellem Nørreport og Frederiksberg blev indviet , men allerede var de næste ændringer af nettet sket. Denne gang var ændringerne koncentreret på Sjællandssiden, hvor linje 1A og 6A så dagens lys. Metroens etape 2b mellem Frederiksberg og Vanløse indviedes , men det påvirkede ikke umiddelbart busnettet. De to sidste af de oprindelige A-buslinjer tværlinjerne 3A og 4A åbnede CityCirkel blev A-bus Siden har København fået endnu en A-bus, linje 11A, som dog skiller sig ud fra konceptet på mange måder. Den blev oprettet , samtidig med CityCirkel (linje 11) og Tivoli Shuttle blev nedlagt, og ligesom cirkel-linjen køres den af små el-drevne busser i indre by. Frekvensen lever ikke op til de fastsatte A-buskriterier, og værre blev det efter skybruddet , hvor flere af el-busserne blev beskadigede. Side 10 A-busser til købstæderne Efter succesen i København har A-busser spredt sig til resten af Movia-området. Den første blev oprettet i Ringsted , hvor den fik nummer 401A, og fik også Køge A-busser linje 101A og 102A - hvor den ene linje ikke kun fungerer som bybus, men hver time i dagtimerne fortsætter helt til Præstø. Samtidig kunne næstvederne byde velkommen til linje 601A. De sidste købstadsbybusser blev oprettet : 201A og 202A i Roskilde, 501A i Holbæk og 801A i Helsingør. I købstæderne kører A-busserne på hverdage med 15 minutters mellemrum i dagtimerne - derudover kører de hvert 30. minut (med undtagelse af yderstrækninger, hvor de kører én gang i timen). Ligesom i København har købstædernes A-busser røde hjørner og er markeret med rødt på stoppestedsstandere og trafikkort. I 2009 ændrede Movia ellers produktfarven for bybusserne i købstæderne Faxe, Frederikssund, Helsingør, Hillerød, Holbæk, Kalundborg, Korsør, København (A-busser), Køge, Maribo, Nakskov, Næstved, Nykøbing F., Nykøbing S., Ringsted, Roskilde, Skælskør, Sorø, Slagelse og Vordingborg, så de blev markeret med rødt på trafikkort og stoppestedsstandere, men da A-busnettet blev udbredt, blev de øvrige bybusser atter markeret med gult.

11 Nordens største, ind ad bagdøren og vejret bestemmer A-busserne transporterer cirka 35 procent af det samlede antal passagerer i hovedstadsområdet. Alene linje 5A bidrager med over passagerer dagligt og er således Nordens største buslinje. Fra har passagererne som et forsøg kunne gå ind ad bagdøren på linje 4A, mens udstigning kun kunne ske gennem midterdørene et forsøg for at få passagerne hurtigere ind og ud af busserne. Og fra sommeren 2012 er Movia og operatøren Nettbuss begyndt et initiativ på linje 5A, hvor antallet af busser i drift vil afhænge af bl.a. vejrudsigten og aktuelle arrangementer. I begyndelsen planlægges der for en uge ad gangen, hvor antallet af busser i drift kan varieres med 10 %. Fremtiden: Endnu en linje og døgndrift Udvidelsen af A-busnettet er ikke slut endnu. Næste planlagte linje hedder 9A og skal køre fra Glostrup til Operaen fra Samtidig vil Movia lade linje 1A-6A og 9A køre i døgndrift med 20-minutters drift nat efter fredag-lørdag og 30-minuttersdrift øvrige nætter; visse yderstrækninger må dog nøjes med timedrift. Med denne udvidelse af driftstiden kan de københavnske natlinjer 80N og 82N-85N nedlægges. Endelig har der længe været tale om, at linje 18 skulle opgraderes til en A-buslinje, men det er usikkert, hvad status er på disse planer. Side 11 A-busser til Jylland Til slut kan nævnes, at man også kan finde A-busser udenfor Movia-land. Aarhus har haft A-busser med røde hjørner siden , hvor et helt nyt busnet blev indført. De aarhusianske A-buslinjer adskiller sig fra de københavnske ved kun at standse ved omtrent hvert andet stoppested. I Aalborg blev bybusnettet også omlagt til et "stambusnet" i foråret 2004, men her blev navnet "metrobusser". Aalborg landede på samme vis på den røde farve, men i en udgave, hvor hele bussen er rød.

12 De linjenumre der står i parentes, er buslinjer, som blev erstattet Side 12 Københavns A-bussers forløb igennem de sidste 10 år Linje 1A (København) : Oprettet (Avedøre st.-)hvidovre Hospital-Toftegårds Pl.-Enghave st.-dybbølsbro st.-hovedbanegården-kgs. Nytorv st.-østerport st.-svanemøllen st.-hellerup st. (650S ). Nyudbud i 12. udbudsrunde: City-Trafik A/S Hvidovre med 13,7 m-busser : Første linje med automatisk annoncering af næste busstop på display etc : Omlagt i Avedøre så ej direkte ad Byvej men via Rebslagerporten (133) : Udbud A8: Overtaget af Arriva Danmark A/S Ryvang med 13,7 m-busser. Linje 2A (København) : Oprettet (Lufthavnen st.-)hedegaardsvej v. SAS-Kastrupvej-Lergravsparken st.- Amagerbro st.-christianshavn st.-hovedbanegården-rådhuspladsen-grøndal st.-brønshøj Torv-Tingbjerg ( E+9/ S E+8). Connex Danmark A/S Gladsaxe med gasbusser (8. udbud) : Omlagt i Kastrup så ej (Lufthavnen-) Hedegårdsvej men (Lufthavnen-)Kastrup, Ved Stationen-Kastrupvej (12+72E). Garageskift så Connex Danmark A/S Ejby : Forkortet pga. lukning af Alleen (anlæg af Metroens 3. etape) så alle ture til Kastrup, Ved Stationen (fra Kastrup st.) : 17. udbud: Overtaget af Arriva Skandinavien A/S Glostrup med 13,7 m-busser : Reduceret så hver 2. tur kun til Lergravsparken st. ( : M2) : Garageskift så Arriva Skandinavien A/S Ejby : Udbud A8: Uændret Arriva Danmark A/S Ejby med 13,7 m-busser. Linje 3A (København) : Oprettet Nordhavn st.->århusgade>- Trianglen-Elmegade-H.C. Ørsteds Vej- Enghave st.-sydhavn st.-mozarts Pl.-Kgs. Enghave, Valbyparken (3). Nyudbud i 13. udbudsrunde: Connex Danmark A/S Vasbygade med gasbusser : Veolia Transport Danmark A/S overtaget af Arriva Skandinavien A/S : Driftsområdeskift så Arriva Skandinavien A/S Ryvang : Omlagt pga. trafikforsøg på Nørrebrogade så ej via Elmegade men Fælledvej- Nørrebrogade : Udbud A4: Uændret Arriva Skandinavien A/S Ryvang men dieselbusser. Linje 4A (København) : Oprettet (Svanemøllen st.-)østerbro, Lyngbyvej-Hamletsgade-Nørrebro st.- Lundtoftegade-Hillerødgade-Solbjerg st.-valby st.-toftegårds Pl.-Sdr. Boulevard-Sjælør st.(- Mozarts Pl.-Bella Center st.-sundbyvester Pl.-Amagerbrogade-Elbagade-Lergravsparken st.) (100S+39+18). Nyudbud i 13. udbudsrunde: Arriva Danmark A/S Ryvang med 13,7 m-busser : Lyngbyvej-ture forlænget til Svanemøllen st. og Sjælør st.-ture forlænget til Mozarts Pl : Omlagt så ej til Lergravsparken st. (12) men Wibrandtsvej Kastrupvej- Femøren st. til Hedegaardsvej v. SAS : Omlagt i så ej >Sundbyvester Pl. (terminal)>-wibrandtsvej men Amagerbrogade- Elbagade-Kastrupvej : Mozarts Pl.-ture forlænget til sløjfe med uret til Bella Center st : Udbud A4: Uændret Arriva Skandinavien A/S Ryvang med 13, 7 m-busser (aften dog delvist 12 m fra 3A - Dog ophørt efter kort tid pga. logistikproblemer) : Omlagt pga. Metro-byggeri ved Nørrebro st. så Nørrebrogade>Hillerødgade mod Amager og Ndr. Fasanvej mod Svanemøllen st : Omlagt pga. Metro-byggeri så ej Hamletsgade-Nørrebro st.- >Nørrebrogade>/<Ndr. Fasanvej men Vermundsgade-Rovsingsgade-Bispebjerg st.-lygten- Nørrebro st.-ndr. Fasanvej (69) : Forsøg, så indstigning med gyldig billet eller kort også ad bagdøren og udstigning kun ad midterdørene : Omlagt så ej via Elbagade-Femøren st. til Hedegaardsvej v. SAS men Wibrandtsvej Backersvej til Lergravsparken st. og Bella Center st.-ture (kun alle dage i dagtimerne) omlagt og forlænget så til Ørestad st. øst.

13 Linje 5A (København) : Oprettet Husum Torv-Brønshøj Torv-Nørrebro st.-nørreport st.-n. Voldgade- Rådhuspladsen-Vesterport st.-hovedbanegården-langebro-amagerbrogade-sundbyvester Pl.. (5+350S+4E E+2). Arriva Danmark A/S Ryvang med 13,7 m-busser (10. udbud) : 19. udbudsrunde: Overtaget af Netbus A/S Stamholmen (fortsat 13,7 m-busser) : Forlænget så nogle ture via Saltværksvej-Amager Strandvej til Lufthavnen (250S+12) Busstop ændret på Nørrebrogade pga. trafikforsøg Omlagt pga. renovering ved Nørreport st. så via Gothersgade. Linje 6A (København) : Oprettet Rødovrehallen-Rødovre Centrum-Tårnvej-Ålholm Pl.-Roskildevej- Vesterbrogade-Hovedbanegården-Vesterport st.-rådhuspladsen-rådhusstræde-nørregade- Nørreport st.-sølvgade-tagensvej-bispebjerg st.-emdrup Torv (550S x). Nyudbud i 12. udbudsrunde: Connex Danmark A/S Gladsaxe : Veolia Transport Danmark A/S overtaget af Arriva Skandinavien A/S : Driftsområdeskift så Arriva Skandinavien A/S Ryvang : Midlertidigt forlænget så ca. hver 2. tur via Vangede st.-kildebakke st. til Buddinge st. (A+Bx) : Driftsområdeskift så Arriva Skandinavien A/S Gladsaxe : Omlagt pga. forberedelse af Metro så ej via Rådhusstræde-Nørregade men V. Voldgade-N. Voldgade ( : 11A) : Udbud A8: Uændret Arriva Skandinavien A/S Gladsaxe, dog ej 12 m- men 13,7 m-busser : Forlænget så hver 2. tur via Søborg Hovedgade til Buddinge st. (43+42). Side 13 Linje 9A (København) : Planlagt oprettet Glostrup st.-tårnvej-rødovre Centrum-Jyllingevej-Vanløse st.- Apollovej-Flintholm st.-sønderjyllands Allé-Peter Bangs Vej-Gl. Kongevej-Vesterport st.- Hovedbanegården-Christians Brygge-Christianshavn st.-operaen ( A ). Linje 11A (København City) : Oprettet Tivoli Hotel->Kalvebod Brygge (lokalkørebane)>/<carsten Niebuhrs Gade<-Hovedbanegården->Stormgade>/<Ny Vestergade<-Rådhusstræde-Nørregade- Nørreport st.-gothersgade->holmens Kanal>/<Kgs. Nytorv st.<-holbergsgade->nyhavn>- Havnebusserne (v. Skuespilhuset) (Tivoli Shuttle : 6A : 29). Arriva Skandinavien A/S Ryvang (udbud C1) med el-busser stadig : Midlertidigt omlagt pga. fjernvarmearbejde (arbejdet siden ophørt) så ej via Ny Vestergade mod Tivoli Hotel men direkte ad Stormgade i begge retninger : Reduceret pga. problemer relateret til skybrud (herefter permanent reduceret plan).umiddelbart fra kører 11A på fuld drift igen. Dog uden nogen reservebus.

14 oktober bustrafikken.dk 2012 udgave Årets chauffør-fest Den årlige Chauffører med karaktér-fest, også kaldet Skulderklappets dag blev søndag den 2. september afholdt på Christiansborg Slotsplads med et stort fremmøde, fra forskellige busselskaber, men også de buspassagerer, som chaufførerne kører med. På Christiansborg Slotsplads var der opstillet tre busser og stande ud for, som hver i sær havde sin aktivitet. Der var Rekordbussen, som var et rekordforsøg der gik ud på at samle flest mulige mennesker i en 13,7 meter bus. Derudover var der en børnebus, hvor de mindste kunne komme op på chaufførsædet og få lov til at lege med mikrofonen og åbne og lukke dørene. De små børn kunne også være med i en mere kreativ konkurrence, hvor det gjaldt om at tegne/lave den flotteste bus ud af papir/papmaterialer. Men hovedbegivenheden var selvfølgelig prisoverrækkelsen. I alt blev hele 9 priser uddelt til overrækkelsen på Slotspladsen. Den helt store vindertitel, nemlig Årets chauffør gik til Sulejman Baftijari, buschauffør på linje 22 ved Anchersen ApS, for hans gode kundeservice. Derudover blev priser, som årets ildsjæl (Nettbuss), årets humørspreder (Nettbuss), årets børneven (Arriva), årets guttermand (Arriva), årets solstråle (DitoBus), årets buddy (Nettbuss), årets unge guld (Nettbuss) og årets kollega (DitoBus) uddelt. Afslutningsvis var der mere aktivitet i busserne, samt koncert fra Søs Fenger og MGP-vinderne.

15

16 Facts om Scania K230UB Typebetegnelsen for en 12 meter Scania OmniLink af årgang 2007, som kører hos Arriva Ryvang, Anchersen Jernholmen m.fl., er Scania K230UB/4x2. Mål 12 meter lang 3,21 meter høj 2,55 meter bred Pladser Siddepladser 33 Ståpladser 32 Motor 5 cylindret 9 liters motor 230 hestekræfter Skivebremser 6 trins ZF gearkasse Dieseltank (til 300 liter) Ingen AdBlue agsiden

BusTrafikken. September/Oktober 2008 Nummer 5. ONLINE: Læs Dagens nyhed på Bustrafikken.dk

BusTrafikken. September/Oktober 2008 Nummer 5. ONLINE: Læs Dagens nyhed på Bustrafikken.dk BusTrafikken September/Oktober 2008 Nummer 5 ONLINE: Læs Dagens nyhed på Bustrafikken.dk Første afgange på 300S & 400S Første 300S Den første danske Concordia Bus i rute var bus 6022 og den kørte sin første

Læs mere

Overraskende hurtig 1

Overraskende hurtig 1 Overraskende hurtig 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY Linjer

Læs mere

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om trafikbestilling 2016 til efterretning.

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om trafikbestilling 2016 til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 25. juni 2015 Torsten Rasmussen 15 Orientering om trafikbestilling 2016 Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen

Læs mere

Nørreport. Bus, tog og Metro, mens vi bygger om

Nørreport. Bus, tog og Metro, mens vi bygger om Nørreport Bus, tog og Metro, mens vi bygger om Vi bygger Ny Nørreport Under navnet Ny Nørreport er DSB, Banedanmark og Københavns Kommune gået sammen om en omfattende ombygning af Nørreport Station og

Læs mere

5A Vores bus Intelligente køreplaner og aktiv trafikstyring pa linje 5A

5A Vores bus Intelligente køreplaner og aktiv trafikstyring pa linje 5A Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Letbane fra Lyngby til Ishøj en ny transportmulighed i 2020/21. Forudgående høring om VVM-redegørelse og miljøvurdering

Letbane fra Lyngby til Ishøj en ny transportmulighed i 2020/21. Forudgående høring om VVM-redegørelse og miljøvurdering Letbane fra Lyngby til Ishøj en ny transportmulighed i 2020/21 Forudgående høring om VVM-redegørelse og miljøvurdering Transportministeriet Bagom letbanen på Ring 3 I sommeren 2013 indgik 11 kommuner Lyngby-Taarbæk,

Læs mere

Vi giver ca. 85% rabat i forhold til prisen på et almindeligt periodekort.

Vi giver ca. 85% rabat i forhold til prisen på et almindeligt periodekort. Pensionistkort Bus tog metro HovedstadsomrAdet 2013 Indhold Pensionistkort Hvem kan købe et Pensionistkort Hvor kan du købe kortene Hvor og hvornår gælder Pensionistkort Værd at vide Pensionistkort Pensionistkortet

Læs mere

Metroen binder byen sammen døgnet rundt, alle ugens dage. Med Metroen har københavnerne og byens besøgende en mulighed for at komme nemt og hurtigt

Metroen binder byen sammen døgnet rundt, alle ugens dage. Med Metroen har københavnerne og byens besøgende en mulighed for at komme nemt og hurtigt Velkommen i Metroen Metroen binder byen sammen døgnet rundt, alle ugens dage. Med Metroen har københavnerne og byens besøgende en mulighed for at komme nemt og hurtigt rundt på en bæredygtig måde. Billetter

Læs mere

Movias produktstrategi

Movias produktstrategi Movias produktstrategi Trafikdage i Aalborg 24. august 2015 08.09.2015 / København Dok.nr. Produktstrategien er en del af forretningsplan 2014-17 Trafikplanmål: flere og mere tilfredse passagerer Markedsstrategi

Læs mere

- Forslaget til linjefordeling giver et sammenhængende regionalt busnet - De økonomiske effekter ved ny finansieringsmodel skal indfases over 3 år

- Forslaget til linjefordeling giver et sammenhængende regionalt busnet - De økonomiske effekter ved ny finansieringsmodel skal indfases over 3 år Notat Til: Styregruppe for ny linjefordeling Kopi til: Arbejdsgruppe Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte +45 36 13 15 05 Fax - MLL@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 6. oktober 2014

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde hos NT den 25. februar 2014

Referat Bestyrelsesmøde hos NT den 25. februar 2014 28. februar 2014 Referat Bestyrelsesmøde hos NT den 25. februar 2014 Deltagere Thomas Kastrup-Larsen, Aalborg kommune Svend Heiselberg, Region Nordjylland Lars Holt, Jammerbugt kommune Morten Lem, Rebild

Læs mere

Husk at stemple CityPass første gang der stiges på. CityPass er gyldigt i 24 timer efter stempling.

Husk at stemple CityPass første gang der stiges på. CityPass er gyldigt i 24 timer efter stempling. Benyttelse af CityPass Transport med bus, tog og metro kan i zonerne 1-4 betales med City Pass. Betaling for transport til lufthavnen er således inkluderet. Husk at stemple CityPass første gang der stiges

Læs mere

Særlig fokus: Mulighed for 12-årige kontrakter afhængigt af leveret kvalitet. Stor fokus på miljø: bussernes

Særlig fokus: Mulighed for 12-årige kontrakter afhængigt af leveret kvalitet. Stor fokus på miljø: bussernes Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 12. februar 2009 MLL 04.c Status for udbud Sagsfremstilling: Bestyrelsen orienteres med mellemrum om fremdrift og status for de igangværende udbud af

Læs mere

ROSKILDE DANMARKS BEDSTE TRAFIKBY. Ved Jesper Nygård Kristensen

ROSKILDE DANMARKS BEDSTE TRAFIKBY. Ved Jesper Nygård Kristensen ROSKILDE DANMARKS BEDSTE TRAFIKBY Ved Jesper Nygård Kristensen Trafikbestillerkonferencen 2014 12. juni 2014 ROSKILDE KOMMUNE: DEN KOLLEKTIVE BUSTRAFIK ER HØJT PRIORITERET +WAY VISION Politisk besluttet

Læs mere

Kollektiv Trafik Konference. Lidt praktik og erfaringer

Kollektiv Trafik Konference. Lidt praktik og erfaringer Kollektiv Trafik Konference Naturgasbusser Lidt praktik og erfaringer 06. 07. oktober 2014 Arriva Bus Arriva Tog Arriva Havnebus UC Plus Ejet af DB Bahn - Bus Største busoperatør i DK ca. 50% markedsandel

Læs mere

NOTAT: S-tog til Roskilde.

NOTAT: S-tog til Roskilde. Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 216672 Brevid. 1572357 Ref. CT Dir. tlf. 46 31 37 02 claust@roskilde.dk NOTAT: S-tog til Roskilde. 15. november 2012 1. Indledning Trafikstyrelsen har i 2011

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 17 Status for udbud. Indstilling: Administrationen indstiller,

Politisk dokument uden resume. 17 Status for udbud. Indstilling: Administrationen indstiller, Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 30. april 2015 Hans Henrik Christiansen 17 Status for udbud Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orientering om status for

Læs mere

Takstgrænserne er markeret med en rød streg på DSB zonekortet.

Takstgrænserne er markeret med en rød streg på DSB zonekortet. Gyldig fra 0. januar 0 Om priser og rabatter DSB Zonekort DSB Pendlerkort til og fra Hovedstadsområdet Om priser og rabatter Priserne for billetter og kort til rejser med DSB s tog afhænger af, om du på

Læs mere

at orienteringen om driftsplanlægningen under VM i Cykling tages til efterretning.

at orienteringen om driftsplanlægningen under VM i Cykling tages til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 14. september 2011 Mads Lund Larsen 18 Driftsplanlægning under VM i cykling Indstilling: Det indstilles, at orienteringen om driftsplanlægningen under

Læs mere

Kollektiv transport som én enhed. v. Søren Englund Centerchef i Trafikselskabet Movia

Kollektiv transport som én enhed. v. Søren Englund Centerchef i Trafikselskabet Movia Kollektiv transport som én enhed v. Søren Englund Centerchef i Trafikselskabet Movia DOT - Din Offentlige Transport 2 Lov om trafikselskaber 7, stk. 3 - med virkning fra den 1. januar 2015 Trafikselskabet

Læs mere

Lyse kontorer i præsentabel ejendom med smuk atrium

Lyse kontorer i præsentabel ejendom med smuk atrium Lyse kontorer i præsentabel ejendom med smuk atrium MANAGEMENT & UDLEJNING DATEA Lyngby Hovedgade 4 2800 Kgs. Lyngby datea.dk Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Præsentabel ejendom Hvis I er på udkig efter et

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. grundet forkert zone på mobilperiodekort.

Kontrolafgift på 750 kr. grundet forkert zone på mobilperiodekort. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0315 Klageren: XX 2300 København S Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Kontrolafgift

Læs mere

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr.

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. NOTAT Dato J. nr. 22. maj 2015 Udmøntning af Pulje til busfremkommelighed Nedenfor præsenteres de projekter som får støtte af Pulje til busfremkommelighed. Der udmøntes midler til 18 projekter til i alt

Læs mere

11.06.09 / Gl. Avernæs Migration af store systemer fra ArcView 3x til ArcGIS 9x

11.06.09 / Gl. Avernæs Migration af store systemer fra ArcView 3x til ArcGIS 9x 11.06.09 / Gl. Avernæs Migration af store systemer fra ArcView 3x til ArcGIS 9x Gitte Schwartz gsc@moviatrafik.dk Trafikselskabet Movia Movia Dannet 1. januar 2007 ved fusion mellem de tre Trafikselskaber:

Læs mere

Nye sygehusstrukturer Nye trafikale udfordringer

Nye sygehusstrukturer Nye trafikale udfordringer Nye sygehusstrukturer Nye trafikale udfordringer Baggrund i projekter for Region Hovedstaden Hvilken rolle spiller den kollektive trafik i betjeningen af de eksisterende sygehuse og hvilke udfordringer

Læs mere

Trafikplan 2013 Opfølgning 2015. Trafikbestillerkonferencen 3. juni 2015 Jeppe Gaard, Movia

Trafikplan 2013 Opfølgning 2015. Trafikbestillerkonferencen 3. juni 2015 Jeppe Gaard, Movia Trafikplan 2013 Opfølgning 2015 22 Trafikbestillerkonferencen 3. juni 2015 Jeppe Gaard, Movia Indhold: 1. Movias opfølgning på Trafikplan 2013 2. De første tanker om Trafikplan 2016 3. Puljer Region Hovedstaden

Læs mere

Matas-butik Adresse Postnr. By Dato Tidspunkt

Matas-butik Adresse Postnr. By Dato Tidspunkt Matas Trianglen Østerbrogade 72 2100 København Ø 10.08 12.00-16.00 Matas Østerbrogade 142 2100 København Ø 18.08 12.00-16.00 Matas Østerbrogade 104 2100 København Ø 25.08 12.00-16.00 Matas Østerbro Centret

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende zone. Fejlstempling i Movia bus. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Torben Steenberg (2 stemmer)

Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende zone. Fejlstempling i Movia bus. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Torben Steenberg (2 stemmer) 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0003 Klageren: Indklagede: XX 2300 København S DSB S-tog Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750 kr. grundet

Læs mere

Bilag 6 - Holme-området

Bilag 6 - Holme-området Bilag 6 - Holme-området Forslag: Årlige omkostninger: Passagertal: Omlægning af linjerne 16, 20 og 202 i Holme-området. Omkostningsneutralt. Skønnes uændret. Problematikker: 1) Der er ønsker om direkte

Læs mere

Mandag-fredag Monday-Friday

Mandag-fredag Monday-Friday M2 M1 Mandag-fredag Monday-Friday M2 M1 Mandag-fredag Monday-Friday 17 27 47 57 07 22 32 42 52 02 12 47 57 07 17 27 59 09 19 29 39 49 07 17 27 47 57 11 21 31 41 51 01 17 27 47 57 07 Hillerød Hillerød Allerød

Læs mere

DSB Pendler Rejsetidsgaranti. Gyldig fra 17. januar 2012

DSB Pendler Rejsetidsgaranti. Gyldig fra 17. januar 2012 DSB Pendler Rejsetidsgaranti Gyldig fra 17. januar 2012 DSB Pendler Rejsetidsgaranti Er du pendler og rejser med DSB fjerntog, regionaltog eller S-tog med et togkort, som gælder i mindst 30 dage, så gælder

Læs mere

Du kan også finde zonekort fra stoppested/station på vores hjemmesider.

Du kan også finde zonekort fra stoppested/station på vores hjemmesider. zoner Bus tog metro HovedstadsomrAdet 0 Indhold Zoneinddelingen Gennemkørsel og ringzoner Dyreste zone bestemmer prisen Sådan beregnes prisen fra zone Frem og tilbage koster ikke altid det samme Zoneskift

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 15 Orientering om status for udbud. Indstilling: Administrationen indstiller

Politisk dokument uden resume. 15 Orientering om status for udbud. Indstilling: Administrationen indstiller Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 9. oktober 2014 Mads Lund Larsen 15 Orientering om status for udbud Indstilling: Administrationen indstiller At orientering om status for udbud tages

Læs mere

Abonnement. Bus tog metro HovedstadsomrAdet 2013. Få månedskortet bragt til døren. Mange fordele. Inden du tilmelder dig. Indhold

Abonnement. Bus tog metro HovedstadsomrAdet 2013. Få månedskortet bragt til døren. Mange fordele. Inden du tilmelder dig. Indhold Abonnement Bus tog metro HovedstadsomrAdet 2013 Indhold Få månedskortet bragt til døren Inden du tilmelder dig Du kan tilmelde dig på tre måder Online stationer Specielt for kort til voksne og unge under

Læs mere

Fremtidsperspektiver på banen Lokalbanerne på Sjælland. Oplæg på Movias Trafikbestillerkonference, 11. maj 2012

Fremtidsperspektiver på banen Lokalbanerne på Sjælland. Oplæg på Movias Trafikbestillerkonference, 11. maj 2012 Fremtidsperspektiver på banen Lokalbanerne på Sjælland Oplæg på Movias Trafikbestillerkonference, 11. maj 2012 Vicedirektør Ove Dahl Kristensen, DSB Baggrund: Vedtagelse af En grøn transportpolitik p Den

Læs mere

Nørrebrogade. 2 spor samt cykelsti i begge sider og buslomme ved stoppested.

Nørrebrogade. 2 spor samt cykelsti i begge sider og buslomme ved stoppested. Grøn bølge for cyklister i København Nicolai Ryding Hoegh Trafikingeniør Københavns Kommune - Center for Trafik nicols@tmf.kk.dk I Københavns Kommune er der et stort politisk fokus på dels at få flere

Læs mere

Udbygning af den kollektive trafik i København

Udbygning af den kollektive trafik i København Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Priser Gyldig fra 20. januar 2013 til ny prisliste udsendes. Information. Midttrafik Kundecenter Telefon 70 210 230. pris er20 13. midttrafik.

Priser Gyldig fra 20. januar 2013 til ny prisliste udsendes. Information. Midttrafik Kundecenter Telefon 70 210 230. pris er20 13. midttrafik. Information Priser Gyldig fra 20. januar 2013 til ny prisliste udsendes Midttrafik Kundecenter Telefon 70 210 230 pris er20 13 midttrafik.dk Indhold Side Priser Øst, Syd og Midt 3 Favrskov Hedensted Horsens

Læs mere

Direktebusser på Sjælland

Direktebusser på Sjælland Movia Idéskitse COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Dokument nr P-66732-2 Revision nr 3 Udgivelsesdato 21 september 2007 Udarbejdet Kontrolleret

Læs mere

En letbane på tværs af København?

En letbane på tværs af København? En letbane på tværs af København? Besøg Københavns Amts vandreudstilling om letbanen langs Ring 3. Udstillingen åbner 11. april på Amtssygehuset i Herlev. Herefter går turen videre til Glostrup, Gladsaxe,

Læs mere

Rejsekort A/S Borgergade 14, 3. sal DK-1300 København K. Rejsekort rejseregler Gældende fra den 1. juli 2012

Rejsekort A/S Borgergade 14, 3. sal DK-1300 København K. Rejsekort rejseregler Gældende fra den 1. juli 2012 Rejsekort A/S Borgergade 14, 3. sal DK-1300 København K Rejsekort rejseregler Gældende fra den 1. juli 2012 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er rejsereglerne?...2 2. Hvad er rejsekort?...2 3. Hvad skal du vide

Læs mere

Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg

Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0197 Klageren: Indklagede: XX 2791 Dragør Metro Service A/S Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750 kr. for få

Læs mere

07 Tilbagebetaling og byrdefordeling vedr. afdrag og renter på lån til rejsekort

07 Tilbagebetaling og byrdefordeling vedr. afdrag og renter på lån til rejsekort Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 25. juni 2009 HVT 07 Tilbagebetaling og byrdefordeling vedr. afdrag og renter på lån til rejsekort Indstilling: Direktionen indstiller at: Lån til finansiering

Læs mere

Resultatet af Lokalbanens fokus på kunderne v/ adm. direktør Rösli Gisselmann. Den Danske Banekonference 14. maj 2014

Resultatet af Lokalbanens fokus på kunderne v/ adm. direktør Rösli Gisselmann. Den Danske Banekonference 14. maj 2014 Resultatet af Lokalbanens fokus på kunderne v/ adm. direktør Rösli Gisselmann Den Danske Banekonference 14. maj 2014 Lokalbanen hvem er vi? Offentligt ejet aktieselskab Operatør og infrastrukturejer/-forvalter

Læs mere

at bestyrelsen tager administrationens evaluering af forsøget med nye stoppestedsinformationer

at bestyrelsen tager administrationens evaluering af forsøget med nye stoppestedsinformationer Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 25. oktober 2012 Mads Lund Larsen 06 Evaluering af forsøg med ny stoppestedsinformation Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager

Læs mere

Mandag-fredag Monday-Friday

Mandag-fredag Monday-Friday M2 M1 M2 M1 02 12 22 32 42 52 17 27 47 57 07 22 32 42 52 02 12 30 40 50 00 20 47 57 07 17 27 59 09 19 29 39 49 02 12 22 32 42 52 07 17 27 47 57 11 21 31 41 51 01 17 27 47 57 07 Hillerød Hillerød Allerød

Læs mere

Ørestadens arkitektur

Ørestadens arkitektur Ørestadens arkitektur Oplev den nye bydel Kom og oplev den nye Ørestad med masser af sport- og fritidsoplevelser 1 mnb tryksag.indd 1 28-11-2011 15:32:19 om Ørestad blev fremlagt. Det var fra starten tanken,

Læs mere

Regeringen, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune har indgået aftale om at udvide den nuværende Metro med etablering af en Cityring i København.

Regeringen, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune har indgået aftale om at udvide den nuværende Metro med etablering af en Cityring i København. Etablering af en Cityring Regeringen, og har indgået aftale om at udvide den nuværende Metro med etablering af en Cityring i København. Cityringen skal gå i en tunnel under City, brokvartererne og Frederiksberg.

Læs mere

Lyse og moderne kontorlokaler i Brøndby

Lyse og moderne kontorlokaler i Brøndby Lyse og moderne kontorlokaler i Brøndby MANAGEMENT & UDLEJNING DATEA Lyngby Hovedgade 4 2800 Kgs. Lyngby datea.dk Nem adgang til Ring 3 og motorvejsnettet. Nu udbydes dette moderne kontorlejemål i en markant

Læs mere

Bus: afgang Lemvig Gymnasium 22.09.2014 kl. 08:00. Afgang Danhostel Copenhagen City 25.09.2014 kl. 14:00. København med 2a, uge 39, 2014.09.

Bus: afgang Lemvig Gymnasium 22.09.2014 kl. 08:00. Afgang Danhostel Copenhagen City 25.09.2014 kl. 14:00. København med 2a, uge 39, 2014.09. København med 2a, uge 39, 2014.09.05 Rejseplan: Bus: afgang Lemvig Gymnasium 22.09.2014 kl. 08:00 Afgang Danhostel Copenhagen City 25.09.2014 kl. 14:00 Indlogering: Danhostel Copenhagen City H.C. Andersens

Læs mere

Dette notat beskriver de væsentligste ændringer i budgetforslaget til bestyrelsens andenbehandling.

Dette notat beskriver de væsentligste ændringer i budgetforslaget til bestyrelsens andenbehandling. Notat Til Bestyrelsen Kopi til 5. september 2007 1/8 Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte 36 13 15 05 Fax MLL@movia.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Ændringsnotat til B08 2. behandling Dette

Læs mere

ENTREPRENØR- UDVALGSMØDE

ENTREPRENØR- UDVALGSMØDE 11-06-2015 ENTREPRENØR- UDVALGSMØDE 9. Juni 2015 11-06-2015 Entreprenørudvalgsmøde 2 SIDEN SIDST - BESTYRELSEN Forsøg med mobilbetaling i bybusserne i Horsens Midttrafik påtager sig ansvar for erstatningskørsel

Læs mere

Cityringen. Udredning om. Teknisk dokumentationsrapport Carlsberg-alternativet

Cityringen. Udredning om. Teknisk dokumentationsrapport Carlsberg-alternativet Teknisk dokumentationsrapport Carlsberg-alternativet Udredning om Cityringen Marts 2007 Transport- og Energiministeriet Finansministeriet Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Udarbejdet af: Transport-

Læs mere

DSB Pendler Rejsetidsgaranti

DSB Pendler Rejsetidsgaranti DSB Pendler Rejsetidsgaranti Gyldig fra 19. januar 2014 DSB Pendler Rejsetidsgaranti Er du pendler og rejser med DSB fjerntog, regionaltog, Øresundstog eller S-tog med et togkort, som gælder i mindst 30

Læs mere

Hvordan får vi flere passagerer til jernbanen?

Hvordan får vi flere passagerer til jernbanen? Transportudvalget 2012-13 TRU Alm.del Bilag 256 Offentligt Folketingets Transportudvalg 11. april Høring om jernbanens fremtid Hvordan får vi flere passagerer til jernbanen? Susanne Krawack CONCITO Medlem

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. grundet forkerte zoner på mobilperiodekort. Stefan Krehbiel (2 stemmer) Asta Ostrowski Torben Steenberg

Kontrolafgift på 750 kr. grundet forkerte zoner på mobilperiodekort. Stefan Krehbiel (2 stemmer) Asta Ostrowski Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0338 Klageren: XX 1358 København K Indklagede: DSB S-tog A/S CVRnummer: 25 05 00 53 Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. grundet

Læs mere

REJSEKORT PRISFORKLARING

REJSEKORT PRISFORKLARING REJSEKORT PRISFORKLARING En detaljeret beskrivelse af principperne for beregning af priser med rejsekort En mere populær forklaring kan ses på wwwrejsekortdk/brug-rejsekort/priser-for-rejseraspx D16737

Læs mere

Målrettede turistbilletter Enkeltbilletter Mobilklippekort Rejsekort. - CityPass - 24-timer billet - Flex Card og. Notat. Til: Transportministeriet

Målrettede turistbilletter Enkeltbilletter Mobilklippekort Rejsekort. - CityPass - 24-timer billet - Flex Card og. Notat. Til: Transportministeriet Notat Til: Transportministeriet Kopi til: DSB, Metroselskabet I/S, Trafikselskabet Movia, Rejsekort A/S Sagsnummer Sagsbehandler PEJ Direkte +45 36 13 18 28 Fax 36 13 18 96 PEJ@moviatrafik.dk CVR nr: 29

Læs mere

Trafikbestillerrollen

Trafikbestillerrollen Trafikbestillerrollen Hvordan har vi arbejdet med den i Ballerup Tina Wexøe Ertbjerg twe@balk.dk www.ballerup.dk Agenda Præsentation VORES bus Udfordringerne i den lokale trafikbestillerrolle Samarbejde

Læs mere

Billetkontrol i Aarhus Kommune

Billetkontrol i Aarhus Kommune Billetkontrol i Aarhus Kommune Problematisk og ustabil drift Lang tids uro og uenighed mellem nogle kontrollører og Midttrafik 9 suspenderes/bortvises for misbrug af CPR-register og fiktive kontroller

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zoner på abonnementskort. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Lise Bjørg Pedersen (2 stemmer)

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zoner på abonnementskort. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Lise Bjørg Pedersen (2 stemmer) AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0066 Klageren: XX 2300 København S Indklagede: Movia Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zoner på abonnementskort.

Læs mere

+Way. Abstrakt. Indledning

+Way. Abstrakt. Indledning Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

3. Hvad skal du vide inden rejsen? 3.1 Rejsekort typer, priser og køb. 3.1.1 Rejsekort personligt

3. Hvad skal du vide inden rejsen? 3.1 Rejsekort typer, priser og køb. 3.1.1 Rejsekort personligt Indholdsfortegnelse 1. Hvad er rejsereglerne?... 3 2. Hvad er rejsekort?... 3 3. Hvad skal du vide inden rejsen?... 3 3.1 Rejsekort typer, priser og køb... 3 3.1.1 Rejsekort personligt... 3 3.1.2 Rejsekort

Læs mere

Øresund- samarbejde på tværs af landegrænser

Øresund- samarbejde på tværs af landegrænser Trafikdag på Aalborg Universitet 99 Jernbane, aktuelle tiltag, Tirsdag den 31. august 1999 kl. 15.15-16.25 Øresund- samarbejde på tværs af landegrænser DSB Projekt Øresund Sektorchef Søren Lynge Jacobsen

Læs mere

Sætter hovedstaden i bevægelse TAGENSVEJ / JAGTVEJ

Sætter hovedstaden i bevægelse TAGENSVEJ / JAGTVEJ Sætter hovedstaden i bevægelse TAGENSVEJ / JAGTVEJ 1. NY IDÈ OM HØJKLASSET TRAFIK = 2. BASERET PÅ BORGERDRØMME 3. SAMMENTÆNKER TRAFIK + BY NY IDÈ OM HØJKLASSET TRAFIK Idé om højklasset trafik: Gem det

Læs mere

Bredgade 37 DK-1260 København K Tel.: +45 3395 9500 Fax. +45 3333 9833 phoenixcopenhagen@arp-hansen.dk www.phoenixcopenhagen.dk

Bredgade 37 DK-1260 København K Tel.: +45 3395 9500 Fax. +45 3333 9833 phoenixcopenhagen@arp-hansen.dk www.phoenixcopenhagen.dk Bredgade 37 DK-1260 København K Tel.: +45 3395 9500 Fax. +45 3333 9833 phoenixcopenhagen@arp-hansen.dk www.phoenixcopenhagen.dk SX CPHPHO 13399 27111 CPHPO Om Arp-Hansen Hotel Group Arp-Hansen Hotel Group

Læs mere

Resultater fra projektet Roskilde Danmarks bedste trafikby` Jesper Nygård Kristensen, jnk@moviatrafik.dk Trafikselskabet Movia

Resultater fra projektet Roskilde Danmarks bedste trafikby` Jesper Nygård Kristensen, jnk@moviatrafik.dk Trafikselskabet Movia Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

PRINCIP. VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk

PRINCIP. VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk PRINCIP VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk Program Hvad er NT? - forretningsområder - Organisering og økonomi Mål og resultater Strategi og handlingsplan Nordjylland 580.000

Læs mere

Infotainment er visning af trafikinformation fra Movia samt kommercielle budskaber/nyheder/vejrudsigter

Infotainment er visning af trafikinformation fra Movia samt kommercielle budskaber/nyheder/vejrudsigter Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte 36 13 15 05 Fax MLL@movia.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 25. februar 2008 Bilag 06.2 Bestyrelsesmødet den 6. marts 2008 Bilag 2.

Læs mere

Bjarne Lindberg Bak ( 2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg

Bjarne Lindberg Bak ( 2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0195 Klageren: Indklagede: XX 2100 København Ø Metro Service A/S Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750 kr.

Læs mere

Bilagsnotat til projektet Let at komme rundt. Tilgængelighed til de 11 hospitaler

Bilagsnotat til projektet Let at komme rundt. Tilgængelighed til de 11 hospitaler Bilagsnotat til projektet Let at komme rundt Tilgængelighed til de 11 hospitaler August 2012 Bilagsnotat til projektet Let at komme rundt Tilgængelighed til de 11 hospitaler August 2012 Dato: 14-08-2012

Læs mere

Indledning Det er nu to år siden, at Movia udarbejdede Forretningsplan 2011-2014. I de to år, der er gået, er der ændret på en række vilkår, som

Indledning Det er nu to år siden, at Movia udarbejdede Forretningsplan 2011-2014. I de to år, der er gået, er der ændret på en række vilkår, som Status 2012 2 Indledning Det er nu to år siden, at Movia udarbejdede Forretningsplan 2011-2014. I de to år, der er gået, er der ændret på en række vilkår, som betyder, at vi skal justere Movias mål. Rejsekortet

Læs mere

Undersøgelse blandt brugere af rejsekort I HT området

Undersøgelse blandt brugere af rejsekort I HT området Undersøgelse blandt brugere af rejsekort I HT området Rejsekort 28. maj 2013 I de følgende spørgsmål bedes du vurdere en række forhold vedr. kollektiv trafik. Du bedes svare på en skala fra 1-5, hvor 1

Læs mere

Nulvækst koster job i samtlige kommuner i Danmark

Nulvækst koster job i samtlige kommuner i Danmark Nulvækst koster job i samtlige kommuner i Danmark I Konvergensprogram 2014 er der forudsat en realvækst i det offentlige forbrug fra 2015-2020. Med nulvækst fra 2015 vil det offentlige forbrug være 20

Læs mere

Sammenhæng i den kollektive transport

Sammenhæng i den kollektive transport Sammenhæng i den kollektive transport Analyse af tilbringertrafikken til den statslige jernbane Maj 2015 Transportministeriet Finansministeriet Danske Regioner KL Trafikselskaberne i Danmark Sammenhæng

Læs mere

Forretningsplan 2011-2014

Forretningsplan 2011-2014 Forretningsplan 2011-2014 Forretningsplan 3 Indledning I 2007 udarbejdede Movia sin første forretningsplan. Forretningsplanen udstak målene for, hvad Movia skulle arbejde med i perioden 2008-2010. Planen

Læs mere

ATTRAKTIVE TILBUD TIL FLERE FULD VALUTA FOR TILSKUDSKRONERNE. Læs mere fra side 6. Læs mere fra side 10

ATTRAKTIVE TILBUD TIL FLERE FULD VALUTA FOR TILSKUDSKRONERNE. Læs mere fra side 6. Læs mere fra side 10 Årsberetning 2010 ATTRAKTIVE TILBUD TIL FLERE God kollektiv trafik er en del af borgernes daglige velfærd. At sikre flere borgere attraktive trafiktilbud er i høj grad en lokalpolitisk kerneopgave. Og

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. SMS-billet ikke modtaget inden bussen kørte ud af periodekortets gyldighedsområde.

Kontrolafgift på 750 kr. SMS-billet ikke modtaget inden bussen kørte ud af periodekortets gyldighedsområde. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0071 Klageren: XX 2300 Kbh. S Indklagede: Movia Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. SMS-billet ikke modtaget inden bussen kørte

Læs mere

Den danske fattigdom er mest udbredt på Sjælland

Den danske fattigdom er mest udbredt på Sjælland Den danske fattigdom er mest udbredt på Sjælland Regeringens ekspertudvalg for fattigdom har udarbejdet en dansk fattigdomsgrænse. På baggrund af den nye fattigdomsgrænse viser tal fra AE, at antallet

Læs mere

Kollektiv transport til Hillerød og Hvidovre hospitaler - I lyset af ny hospitalsstruktur

Kollektiv transport til Hillerød og Hvidovre hospitaler - I lyset af ny hospitalsstruktur Bilag 1 - Side -1 af 87 - I lyset af ny hospitalsstruktur September 2014 Bilag 1 - Side -2 af 87 - I lyset af ny hospitalsstruktur September 2014 Dato: 26.09.2014 Notatnummer: 2084251.01 Rev: 4 Udarbejdet

Læs mere

Region Kommune Tilskud 0l at Tilskud 0l Tilskud 0l Bliv kommunal dagplejerbemærkninger passe egne privat privat børn pasning 0-2 pasning 3-6

Region Kommune Tilskud 0l at Tilskud 0l Tilskud 0l Bliv kommunal dagplejerbemærkninger passe egne privat privat børn pasning 0-2 pasning 3-6 Hovedstaden Albertslund Kommune x x Hovedstaden Allerød Kommune x x Hovedstaden Ballerup Kommune x x Hovedstaden Bornholms Regions kommune x x Hovedstaden Brøndby Kommune x x Hovedstaden Dragør Kommune

Læs mere

VOKSNE AMBULANTE PATIENTER

VOKSNE AMBULANTE PATIENTER VOKSNE AMBULANTE PATIENTER REGION HOVEDSTADEN (VOKSNE AMBULANTE PATIENTER) PC Amager Distriktspsykiatrisk team 1 31 63 Distriktspsykiatrisk team 2 29 54 Distriktspsykiatrisk team 3 23 41 Gerontopsykiatrisk

Læs mere

BIOGAS-konference i DGI-byen

BIOGAS-konference i DGI-byen BIOGAS-konference i DGI-byen BUSSEN PÅ GAS Praktik og erfaringer Bud på muligheder for (bio)gas i offentlig bustrafik 16. April 2015 Naturgas - buskontrakter i Danmark Holstebro by Kommunen køber og opfører

Læs mere

Status for Rejsekortprojektet

Status for Rejsekortprojektet Status for Rejsekortprojektet Kollektiv Trafik Konference 2008 Direktør Gregers Mogensen, Rejsekort A/S Side 1 20081009 TØF: Kollektiv Trafik Konference Hvad er rejsekortet? Et trådløst smartcard: Billet

Læs mere

Ønsker I et skifte til en kalenderturnering? 1. Hvilken turneringsstruktur ønsker du fremadrettet?

Ønsker I et skifte til en kalenderturnering? 1. Hvilken turneringsstruktur ønsker du fremadrettet? Ønsker I et skifte til en kalenderturnering? 1. Hvilken turneringsstruktur ønsker du fremadrettet? 10 9 8 7 6 5 4 1 47.2% 45.8% 1 2 3 6.9% 1 Jeg ønsker at bevare den nuværende turneringsstruktur (efterår-forår)

Læs mere

Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane

Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane Geoteknisk Forening 19.03.2015 Præsenteret af anlægschef Klaus S. Jørgensen, Ringsted-Femern Banen 1 Banedanmark hvem

Læs mere

Styr på trafikken og renere luft

Styr på trafikken og renere luft Styr på trafikken og renere luft Politisk udspil af overborgmester Frank Jensen om mindre trængsel, bedre kollektiv trafik og renere luft. Det går godt i København. Byen vokser og vi bliver rigere. De

Læs mere

10. ØKONOMI- OG INDENRIGSMINISTERIET 83

10. ØKONOMI- OG INDENRIGSMINISTERIET 83 Punkt nr. 14 - Udtalelse til Økonomi- og Indenrigsministeriet i anledning af Statsrevisorernes beretning nr. 18/2012 om revision af statsregnskabet for 2012 Bilag 1 - Side -1 af 2 10. ØKONOMI- OG INDENRIGSMINISTERIET

Læs mere

- projekter i Hovedstadsområdet. Alex Landex, CTT-DTU

- projekter i Hovedstadsområdet. Alex Landex, CTT-DTU Er letbaner en god forretning for samfundet? - projekter i Hovedstadsområdet Alex Landex, CTT-DTU Er letbaner en god forretning for samfundet? 5. oktober 2005 Baggrund udenlandske succeser Letbaner er

Læs mere

Information til chauffører og salgssteder

Information til chauffører og salgssteder I dette nummer: Nyt Turkort erstatter institutionskort og museumsbilletter Fejlbillet/Fejlstemplingsbillet på Scanpoint billetudstyr Kvalitetskontrol i busserne HyperCard giver ret til billet til børnepris

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 10 Justering af rejsereglerne. Indstilling: Administrationen indstiller,

Politisk dokument uden resume. 10 Justering af rejsereglerne. Indstilling: Administrationen indstiller, Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 13. september 2012 Mads Lund Larsen 10 Justering af rejsereglerne Indstilling: Administrationen indstiller, At bestyrelsen tiltræder, at rejsereglerne

Læs mere

SIDEN SIDST. Forventet regnskab 2012 giver igen mindreforbrug. Der er styr på økonomien på alle forretningsområder

SIDEN SIDST. Forventet regnskab 2012 giver igen mindreforbrug. Der er styr på økonomien på alle forretningsområder SIDEN SIDST Forventet regnskab 2012 giver igen mindreforbrug. Der er styr på økonomien på alle forretningsområder Fokus på kollektiv trafik i tyndt befolkede områder (udbredelse af flex-tur, bedre stoppestedsforhold,

Læs mere

Bilagsnotat til projektet Let at komme rundt. Tilgængelighed til ungdomsuddannelser

Bilagsnotat til projektet Let at komme rundt. Tilgængelighed til ungdomsuddannelser Bilagsnotat til projektet Let at komme rundt Tilgængelighed til ungdomsuddannelser August 2012 Bilagsnotat til projektet Let at komme rundt Tilgængelighed til ungdomsuddannelser August 2012 Dato: 14-08-2012

Læs mere

Indklagede: Movia CVRnummer: 29 89 65 69

Indklagede: Movia CVRnummer: 29 89 65 69 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0329 Klageren: XX 2450 København SV Indklagede: Movia CVRnummer: 29 89 65 69 Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for rejse uden billet - ikke muligt at betale med dankort. Kontrollørens sprogbrug.

Kontrolafgift på 750 kr. for rejse uden billet - ikke muligt at betale med dankort. Kontrollørens sprogbrug. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0275 Klageren: Indklagede: XX 8240 Riiskov Midttrafik Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750 kr. for rejse uden

Læs mere

Information fra Foreningen Busfronten

Information fra Foreningen Busfronten Information fra Foreningen Busfronten Arriva 1838 på linje 5A på Nørrebrogade, 31.01.2006. Bus 1858 har neutral A-busfrise, og kan derfor benyttes som reservebus på både linje 4A og 5A, der begge køres

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. pålagt i Metro i forbindelse med gratis søndag i S-tog.

Kontrolafgift på 750 kr. pålagt i Metro i forbindelse med gratis søndag i S-tog. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0066 Klageren: XX på vegne af YY 2000 Frederiksberg Indklagede: Metroselskabet I/S v/metroservice A/S. Klagen vedrører: Kontrolafgift

Læs mere

Taxaregning på 807 kr. i henhold til Rejsegaranti, hvoraf Movia alene vil refundere 300 kr.

Taxaregning på 807 kr. i henhold til Rejsegaranti, hvoraf Movia alene vil refundere 300 kr. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2013-0116 Klageren: XX 2200 København N Indklagede: Movia CVR: 29 89 65 69 Klagen vedrører: Taxaregning på 807 kr. i henhold til Rejsegaranti,

Læs mere

SÅDAN STIGER SKATTEN I DIN KOMMUNE

SÅDAN STIGER SKATTEN I DIN KOMMUNE SÅDAN STIGER SKATTEN I DIN KOMMUNE Vi har regnet på den nye af en for et gennemsnitligt parcel- eller rækkehus i de forskellige kommuner. Allerede i dag er der stor forskel på erne og dermed også stor

Læs mere