Formiddagens sessioner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formiddagens sessioner"

Transkript

1 Formiddagens sessioner Temasession 1a Mere digital offentlig velfærd Hvor skal vi sætte ind, og hvordan kommer vi i gang? - Plenum (Øksnehallen) Temasession 2a One size does not fit all Sankt Hans Torv (CPH Conference) Temasession 3a Innovation i samarbejde hvordan og hvornår? Nørrebros Runddel (CPH Conference) Temasession 4a Hvem har bolden? Om uddannelsesspillet mellem skole og virksomhed Enghave Plads (CPH Conference) Temasession 5a Der er guld gemt i data Tivoli (CPH Conference) Temasession 6a En god start som familie store effekter med små investeringer Hovedbanen (CPH Conference) Temasession 7a Ny virkelighed ny velfærd Salen (Rysensteen Gymnasium) Temasession 8a Konstruktive transformationer 3 (DGI-byens Hotel) Sideevent A Røgfrit København 2025 kick-off med samarbejdspartnerne Kastrup Lufthavn (CPH Conference)

2 Temasession 1a Mere digital offentlig velfærd Hvor skal vi sætte ind, og hvordan kommer vi i gang? Plenum (Øksnehallen). Oplæg, miniworkshop, debat i plenum og sms-afstemning. Viden om og mulighed for at give input til arbejdet med den kommende digitaliseringsreform af velfærdsområderne. Ledere og medarbejdere, der interesserer sig for digitale muligheder i velfærden. med Digitaliseringsstyrelsen. Den offentlige sektor står over for en markant omstilling i de kommende år. It og teknologi får en central rolle i fremtidens velfærd. Digitaliseringen kan skabe mere sammenhæng i den offentlige velfærd, give bedre og mere fleksibel service til den enkelte, frigøre ressourcer til bedre velfærd og overordnet bidrage til øget vækst. Digitaliseringen giver borgerne bedre muligheder for selv at bidrage til velfærden og deltage aktivt i hverdags- og samfundsliv. Regeringen, KL og Danske Regioner arbejder sammen om at udforme en digitaliseringsreform, der skal medvirke til, at vi udnytter de digitale muligheder bedre i den borgernære velfærd. Reformen skal lægge en klar og mere forpligtende kurs for brugen af digitale velfærdsløsninger i den offentlige sektor. Sessionen handler om, hvordan vi bedst kommer i gang med at udbrede digitaliseringen af den offentlige velfærd. Hør mere om den kommende digitaliseringsreform og deltag selv i debatten om, hvordan vi bedst udnytter digitaliseringens muligheder inden for sundhed, socialområdet og undervisning. Program Introduktion v. moderator Benedicte Strøm. Præsentation af digitaliseringsreformen v. Lars Frelle-Petersen, d i re k t ø r i Digitaliseringsstyrelsen. Miniworkshop i mindre grupper diskuteres digitaliseringen af sundheds-, social- og undervisningsområdet. Debat og opsamling af gruppernes diskussioner i plenum. Afrunding v. Lars Frelle-Petersen.

3 Temasession 2a One size does not fit all Sankt Hans Torv (CPH Conference). Inspirationsoplæg. Løsning af dilemmaer i dialog med salen. Inspiration til, hvordan velfærdsydelser vil udvikle sig fremover. Vær med til at drøfte, hvordan vi sikrer samfundets sammenhængskraft i en tid, hvor den offentlige økonomi er udfordret, og hvor danskerne forventer individuelt tilpassede velfærdsløsninger. Beslutningstagere og embedsmænd inden for alle velfærdsområder samt medarbejdere, der leverer service til borgerne. med DI Service. Hver dag træffer vi en lang række valg. Hvad skal aftensmaden være, hvor skal den næste ferie gå hen etc. Det gør vi ud fra individuelle værdier, ønsker og behov hver sin smag. Vi har ikke samme frihed, når det gælder de skattefinansierede velfærdsydelser. Her er hovedreglen one size fits all med ensartede ydelser, der tager udgangspunkt i den gennemsnitlige borgers behov. Men danskerne ønsker sig også individuelt tilpassede velfærdsydelser. Det udfordrer den måde, vi har organiseret vores velfærdssamfund på. Kom og hør et inspirationsoplæg om, hvordan danskernes ønsker og forventninger er i forandring. Deltag i debatten om de dilemmaer, det giver i forhold til at udvikle den offentlige sektors ydelser. Vær med til at drøfte løsninger på, hvordan vi sikrer og styrker det fremtidige danske velfærdssamfund, hvor one size does not fit all. Program Velkomst v. Mette Rose Skaksen, branchedirektør, DI Service. Fremtidens velfærdsydelser det forventer danskerne v. Michael Keissner, adm. direktør Hatch & Bloom. Dilemmaer ved valgfrihed, paneldebat med Lars Andersen, direktør, AErådet, Martin Ågerup, direktør, Cepos, Claus Juhl, adm. direktør, Københavns Kommune, og Mette Rose Skaksen, branchedirektør, DI Service. Bjarke Møller, ansvarshavende chefredaktør, Mandag Morgen, modererer sessionen.

4 Temasession 3a Innovation i samarbejde hvordan og hvornår? Nørrebros Runddel (CPH Conference). Korte inspirationsoplæg og designthinking-øvelse. Viden om, hvornår det er relevant at indgå samarbejde om innovation på tværs af sektorgrænser, og hvad der skal til, for at samarbejdet lykkes. Ledere, udviklingschefer, indkøbere, innovationskonsulenter, projektledere m.fl., som vil vide, hvordan man kan arbejde effektivt med innovationspartnerskaber. I en årrække har offentlige og private beslutningstagere fremhævet fordelene ved Offentlig-Privat Innovationssamarbejde (OPI). Fordele der i hvert fald i teorien - opstår, når man kombinerer viden fra to verdener og på den måde skaber det bedste grundlag for innovation, bedre velfærdsløsninger og produkter. Men teorien har vist sig svær at omsætte i praksis. Udfordringer i form af kulturelle forskelle, rettighedskrav, mv. har sat forhindringer op for et effektivt samarbejde. De udfordringer er Region Syddanmark i fuld gang med at overkomme bl.a. gennem nye OPI-modelaftaler. Aftalerne skaber et solidt grundlag for samarbejde, hvor begge parters interesser tilgodeses. Diana Arsovic Nielsen, centerchef, og Peter Bamberg Jensen, chefrådgiver, begge fra Syddansk Sundhedsinnovation vil sammen med Christian Hornstrup, Country Manager fra Philips, vise, hvor langt man kan nå ved at arbejde med OPI. Sessionen vil gøre brug af praktiske cases, der konkretiserer, hvordan og hvornår man med fordel kan vælge at indgå i et OPI-samarbejde og hvornår man skal lade være. med Region Syddanmark.

5 Temasession 4a Hvem har bolden? Om uddannelsesspillet mellem skole og virksomhed Enghave Plads (CPH Conference). Fire halvlege fire forskellige vinkler på skole-virksomhedssamarbejde. Viden om samarbejde imellem efterskoler, virksomheder og ungdomsuddannelser. De uddannelsesmæssige muligheder, de dannelsesmæssige effekter, de praktiske og politiske udfordringer og perspektiverne for danske virksomheder. Ledere fra både uddannelsessektoren, andre grundskoler og relevante virksomheder, der interesserer sig for uddannelsespartnerskaber og skole-virksomhedssamarbejder. med Efterskoleforeningen. Alle har meget at vinde ved et stærkere samarbejde mellem efterskoler, virksomheder og ungdoms- og erhvervsuddannelse. Det kan styrke både elever, skoler og virksomheder men også Danmarks konkurrenceevne. Men hvis det skal lykkes at styrke samarbejdet, er det nødvendigt at nedbryde den traditionelle arbejdsdeling mellem virksomheder og uddannelse. Hvis samarbejdet skal fungere, kræver det engagerede virksomheder med næse for udviklingsmuligheder og fornemmelse for samfundsansvar, både når det gælder markedsføring, medarbejderpleje og rekruttering. Virksomhederne skal se sig selv som læringsrum. På baggrund af konkrete erfaringer fra et aktuelt samarbejde mellem efterskoler, erhvervsuddannelser og virksomheder stiller temasessionen skarpt på de udfordringer, som målsætningen om mere og bedre samarbejde fører med sig - og vi diskuterer, hvor løsningerne kan findes. I panelet: Mads Eriksen, konsulent, DI. Astrid Carl, projektleder, Naturvidenskabernes Hus. Ole Stahl, HR Manager, Haldor Topsøe. Henrik Nyby, uddannelsesleder, EUC Thisted. Jan Coermann, forstander, Flakkebjerg Efterskole. Jeppe Augustsen, elev, Flakkebjerg Efterskole. Ida Højer Jensen, elev, Han Herred Ungdomsskole. Stina Vrang Elias, adm. direktør, DEA. Christine Sestoft, pædagogisk konsulent, Efterskoleforeningen, modererer sessionen.

6 Temasession 5a Der er guld gemt i data Tivoli (CPH Conference). Inspirationsoplæg og debat. Viden om hvordan vi kan omsætte rå data til brugbar viden om velfærd. Offentlige ledere og medarbejdere, der gerne vil vide mere om mulighederne for at anvende data til at skabe overblik, viden og indsigt, for at sikre klar styring og effektivitet. med SAS Institute. Store mængder af det data, som den offentlige sektor i dag råder over, bliver aldrig analyseret og brugt. Det betyder, at vi går glip af vigtige indsigter om både borgerne og den velfærd, vi producerer. På denne temasession kan du høre, hvordan dataanalyse kan skabe et bedre beslutningsgrundlag og øge effektiviteten af velfærdsydelserne. Temasessionen danner ramme om tre oplæg, der hver diskuterer perspektiver og potentialer ved anvendelsen af dataanalyse i velfærd. De tre oplæg efterfølges af debat i plenum. Kasper Kyed, arbejdsmarkedschef, Holbæk Kommune, fortæller, hvordan Arbejdsmarkedscenteret anvender dataanalyse. Jobcenteret i Holbæk Kommune er ifølge LO s jobcenterindeks Danmarks bedste jobcenter. Peter Mortensen, Senior Advisor Health Care, SAS Institute, præsenterer Odense Kommunes brug af data mining til at segmentere borgere ud fra forskellige karakteristika. Kaare Brandt Petersen, projektchef, SAS Institute, fortæller om, hvordan der kan hentes store gevinster ved at automatisere analyse af tekstdokumenter. Det giver blandt andet nye muligheder for at optimere dialogen mellem borgere og det offentlige.

7 Temasession 6a En god start som familie store effekter med små investeringer Hovedbanen (CPH Conference). Inspirations- og faktaoplæg med mulighed for spørgsmål og debat. Konkret viden om hvordan kommunen skaber betydelig offentlig gevinst igennem innovativ tænkning og faglig omlægning. Kommunal-, regional- og landspolitikere. Ledere i kommuner og regioner samt fagligt personale, der arbejder med familier, børn og unge. med Center for Socialt Ansvar, Holstebro Kommune, Region Midt og Centre for Economic and Business Research, CBS. Center for Socialt Ansvar har i samarbejde med Holstebro Kommune, Region Midt og Handelsstandsforeningen i Holstebro - udviklet Familieiværksætterne. Det er et socialt forebyggende projekt, der tilbyder samtlige førstegangsfødende familier i en kommune et gratis kompetencekursus, der gør dem bedre rustet til at blive forældre og giver et solidt netværk blandt andre forældrepar. Projektet er en dansk version af den svenske Leksand-model og er allerede udrullet i Holstebro Kommune. Helt nye beregninger fra CBS viser, at samfundet kan se frem til en årlig besparelse på mindst 1,1 milliard kroner, hvis modellen indføres over hele landet. På temasessionen kan du møde repræsentanter fra de forskellige organisationer, der samarbejder om projektet i Holstebro, og høre, hvordan den nye tilgang kan føre til et stærkt forældreskab og store offentlige besparelser. Mød blandt andre: Bent Østergaard, direktør for Børn og Unge, Holstebro Kommune. Ida Götke, chefsygeplejerske, Region Midt. Erik Thorsted, direktør, Center for Socialt Ansvar. Rasmus Højbjerg Jacobsen, senior analyst, CEBR. Pernille Almdal, leder af Sundhedsplejen, Holstebro Kommune. En familie, der deltager i forældreuddannelsen i Holstebro.

8 Temasession 7a Ny virkelighed, ny velfærd På vej mod fremtidens Odense Salen (Rysensteen Gymnasium). Højlunds Forsamlingshus. Konkrete billeder på hvordan relationen mellem borgere og kommune kan ændres, og hvordan kommunen kan facilitere frem for at levere velfærd. Direktører, chefer og udviklingsfolk med lyst til at diskutere, hvordan vi skaber ny velfærd i samarbejde med borgerne. Sessionen arrangeres af Odense Kommune i samarbejde med Mandag Morgen. Kan en kommune ændre relationen til borgerne og skabe bedre velfærd sammen med borgerne i stedet for at blive en kold leverandør? Odense Kommune er i gang med grundlæggende at rekonstruere tænkningen, udviklingen og leveringen af velfærd. Den røde tråd i dette arbejde er, at borgerens aktivitet skal stimuleres, fremmes og understøttes. I spændingsfeltet mellem provokation og praktisk innovation diskuterer vi, hvordan relationen mellem borgere og kommune skal se ud i fremtiden, hvordan man kan forandre den relation vi kender i dag og ikke mindst, hvordan man får kommunalt ansatte med sig. Sessionen tegner således konturerne af, hvordan en kommune kan komme til at se helt anderledes ud i en nær fremtid. Program Velkommen v. Morten Hyllegaard, direktør, og Morten Christensen, projektchef, Mandag Morgen. På vej mod fremtidens kommune i Odense, korte interview med Jørgen Clausen, stadsdirektør, Peter Pietras, adm. direktør, social- og arbejdsmarkedsforvaltningen og Helene Bækmark, adm. direktør, ældre- og handicapforvaltningen, Odense Kommune. Diskussion i forsamlingshuset med gæsterne Kurt Klaudi Klausen, professor, Institut for Statskundskab, SDU, Andy Andresen, udviklingschef, FTF og Michael Teit Nielsen, underdirektør, Ældre Sagen.

9 Temasession 8a Konstruktive transformationer 3 (DGI-byens Hotel). Arbejde med en konkret case, debat og oplæg. En forståelse af hvordan offentlige organisationer gennemfører strategiske forandringsprocesser, så de bliver konstruktive og effektfulde. Ledere, konsulenter og specialister fra alle typer organisationer, der arbejder med at gennemføre strategiske forandringer. med Implement Consulting Group. For mange organisationer er det en udfordring at finde energien, når der skal gennemføres store forandringer. Hvordan sikrer man, at kvaliteten forbliver høj, at alle medarbejdere er med, og at ingen tabes på gulvet, når nye og mere effektive services implementeres? Grundudfordringen er ofte at få skabt en konstruktiv tilgang til de grundlæggende forandringer. Skal man lykkes med det, er det væsentligt at få indkredset, hvad organisationen arbejder hen imod og hvilke underliggende udfordringer, der skal tages fat på, i hvilken rækkefølge og med hvilke indsatser. Implement Consulting Group (ICG) vil på temasessionen arbejde med en LIVE-case, der illustrerer, hvordan en konstruktiv transformationsproces kan se ud, og løbende inddrage deltagerne i løsningen af casens udfordringer. Casen repræsenterer en række nationale megatrends: Effektivisering, øget patientfokus og inddragelse af de pårørende. Samtidig indeholder casen en række lokale udfordringer: Fusion, faglig udvikling, konkurrerende praksisser og tværfagligt samarbejde i og udenfor afdelingen. Formålet er at vise, hvordan man i praksis kan drive, implementere og lykkes med en konstruktiv transformation.

10 Sideevent A Røgfrit København 2025 kick-off med samarbejdspartnerne Kastrup Lufthavn (CPH Conference). Lukket møde. Kick-off arrangement for partnere i Røgfrit København Fælles forståelse af visionen og målsætningen for Røgfrit København Erfaringsdeling om initiativer for røgfrihed. Partnere i Røgfrit København Sideeventet arrangeres i samarbejde med Københavns Kommune. Er du interesseret i at høre mere om Røgfrit København 2025 og evt. blive del af initiativet, kan du kontakte Helle Stuart, leder af sekretariatet for Røgfrit København 2025, på telefon eller mail: helle. stuart@suf.kk.dk. København skal være røgfri i Det skal ske via partnerskaber med private og offentlige virksomheder samt organisationer. Ved dette kick-off arrangement mødes partnerne til en rundbordssamtale med Københavns sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen. Målet er at blive klogere på, hvad der skal til, hvis København skal være røgfri i De inviterede er bl.a. repræsentanter fra FOA, KAB, Kræftens Bekæmpelse, Bispebjerg Hospital, Københavns City Center, Metroselskabet, Nørrebros Lokaludvalg, HORESTA, Professionshøjskolen Metropol, CPH WEST, Amager Strandpark, Pensam, Danmarks Lungeforening, PLO København, Klarahus plejehjem, Natteravnene, Pfizer, 3F-Fagligt Fællesforbund, Post Danmark, Sundhedsstyrelsen og KL. Program Velkomst ved Ninna Thomsen, s u n d h e d s - o g o m s o rg s b o rg m e s te r i København. Rundbordssamtale med partnerne: Hvorfor et røgfrit København? Hvem har ansvar for hvad, og hvordan gør vi vision til virkelighed?

Velkommen til Velfærdens Innovationsdag 2013

Velkommen til Velfærdens Innovationsdag 2013 Øksnehallen Overblik over sessioner CPH Conference Alle programpunkter på nær sessionerne foregår i plenum og udstillingsområdet. Øksnehallen Udgang til CPH Conference: Port 13 Udgang til Salen (Rysensteen

Læs mere

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Fra ny viden til bedre løsninger på det sociale område Plenum (Øksnehallen) Temasession 2a Offentlig-privat velfærd i 2025 opgør med vanetænkningen Sankt Hans Torv

Læs mere

EFTERMIDDAGENS TEMASESSIONER

EFTERMIDDAGENS TEMASESSIONER EFTERMIDDAGENS TEMASESSIONER Temasession 1b: Vi skal redesigne velfærden Temasession 2b: Motivation og lyst til læring Temasession 3b: Det gode partnerskab Temasession 4b: Potentialer i intelligent offentlig

Læs mere

Overblik over sessioner

Overblik over sessioner Øksnehallen CPH Conference Øksnehallen PORT 13 Toiletter Toiletter Udgang til: CPH Conference DGI-byens Hotel Rysensteen Gymnasium Plenum Temasessioner 2,3,4,5,6,7,8 Sideevents A og B 52 50 43 44 48 47

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Hvem er mest syg dig eller systemet? Plenum (Øksnehallen) Temasession 2b Samskabelse af velfærd på tværs af sektorer Sankt Hans Torv (CPH Conference) Temasession

Læs mere

Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk

Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk Gode råd og guide til sessionsværter 3 Velfærdens Innovationsdag er en arbejdende konference 4 Generelt om formater 5 Forslag til

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Velfærd tænkt forfra Sankt Hans Torv (CPH Conference). med Aarhus Kommune. Temasession 2b Spred de gode løsninger Nørrebros Runddel (CPH Conference). med Center

Læs mere

Guide til workshopholdere

Guide til workshopholdere Guide til workshopholdere På Velfærdens Innovationsdag 2012 KONTAKT Anne Kjær Skovgaard Projektleder E: innovationsdag@mm.dk T: +45 3393 9323 Mandag Morgen Valkendorfsgade 13 Postboks 1127 DK-1009 København

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Velfærd, disruptet Sankt Hans Torv (CPH Conference). med Aarhus Kommune. Temasession 2b Styrket indsats hvordan løser vi de mest komplekse problemer? Hovedbanen

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Fremtidens styring af den kommunale velfærd Plenum (Øksnehallen) Temasession 2b Ny velfærd stiller nye krav til lederne Sankt Hans Torv (CPH Conference) Temasession

Læs mere

En mere sammenhængende offentlig sektor

En mere sammenhængende offentlig sektor En mere sammenhængende offentlig sektor Medlemmerne af udfordringspanelerne Formand Claus Juhl, Direktør, Forskel Ole P. Kristensen, forhenværende professor, Aarhus Universitet Karen Stæhr, Sektorformand,

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Luk dit ledelsesrum op et spørgsmål om tillid! Plenum (Øksnehallen) med FTF. Temasession 2b Skaber politiske eksperimenter bedre velfærd? Sankt Hans Torv (CPH Conference)

Læs mere

Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN

Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN 14. marts 2018 Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN 2018-2021 Med HORSENS ALLIANCEN blev der i 2013 skabt en helt ny samarbejdsplatform i Horsens kommune en platform, hvor erhvervslivet, de faglige organisationer

Læs mere

Region Hovedstaden KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI?

Region Hovedstaden KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? Region Hovedstaden KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? PROGRAM BORNHOLM D. 25. APRIL 2018 FORMIDDAG - PLENUM 09.00-09.10 Velkommen ved moderator Trine Sick 09.10-09.35 Velkomst ved

Læs mere

Hvem vil sige nej tak til en gevinst på 1,1-6 milliarder? Se beregningen på næste side.

Hvem vil sige nej tak til en gevinst på 1,1-6 milliarder? Se beregningen på næste side. Hvem vil sige nej tak til en gevinst på 1,1-6 milliarder? Se beregningen på næste side. Hvorfor kun spare millioner på nedskæringer, når kommuner kan spare milliarder på forebyggel En god start som forældre

Læs mere

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Når socialpolitik og erhvervspolitik går hånd i hånd Sankt Hans Torv (CPH Conference). med Den Sociale Kapitalfond og Kolding Kommune. Temasession 2a Samskabelse viser

Læs mere

OPI og udviklingen af velfærdsteknologi Region Syddanmark. v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen

OPI og udviklingen af velfærdsteknologi Region Syddanmark. v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen OPI og udviklingen af velfærdsteknologi Region Syddanmark v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen Offentlig-privat samarbejde Offentlig-privat samarbejde er en grundsten for Syddansk Vækstforums erhvervsfremmetiltag

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

UDVALG Socialdirektørforum. MØDE Døgnseminar for Socialdirektørforum den oktober STED Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart (Hotel Sixtus)

UDVALG Socialdirektørforum. MØDE Døgnseminar for Socialdirektørforum den oktober STED Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart (Hotel Sixtus) UDVALG Socialdirektørforum MØDE Døgnseminar for Socialdirektørforum den 22. - 23. oktober 2015 STED Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart (Hotel Sixtus) STARTTID 22-10-2015 12:00:00 SLUTTIDSPUNKT 23-10-2015

Læs mere

Udviklingsstrategi 2015

Udviklingsstrategi 2015 Udviklingsstrategi 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Innovation i praksis... 4 Fokusområder 2015... 4 Fokusområde 1: Involvering af brugere, borgere og erhverv i velfærdsudviklingen... 6 Fokusområde

Læs mere

En mere sammenhængende offentlig sektor

En mere sammenhængende offentlig sektor En mere sammenhængende offentlig sektor Medlemmerne af udfordringspanelerne Formand Claus Juhl, Direktør, Forskel Ole P. Kristensen, forhenværende professor, Aarhus Universitet Karen Stæhr, Sektorformand,

Læs mere

Partnerskaber om kompetenceudvikling Konference 15. marts 2007 kl. 12.00 15.30 Nyborg Strand

Partnerskaber om kompetenceudvikling Konference 15. marts 2007 kl. 12.00 15.30 Nyborg Strand Partnerskaber om kompetenceudvikling Konference 15. marts 2007 kl. 12.00 15.30 Nyborg Strand Tilmelding på www.partnerskab-kompetence.socialfonden.net eller til Hanne Lindbo, hl@ats.dk, tlf. 89373491 Aarhus

Læs mere

Bilag 8: Program for temadag. Bilag til dagsordenspunkt 13: Temadag om arkitekturstyring Revideret pr. 10. september 2013

Bilag 8: Program for temadag. Bilag til dagsordenspunkt 13: Temadag om arkitekturstyring Revideret pr. 10. september 2013 Bilag 8: Program for temadag Bilag til dagsordenspunkt 13: Temadag om arkitekturstyring Revideret pr. 10. september 2013 Tidspunkt Strategisk spor Fælles spor Specialist spor Tidspunkt 10.00-10.15 Velkomst

Læs mere

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Samarbejde på tværs Plenum (Øksnehallen) med KMD. Temasession 6a Bring nye velfærdskompetencer i spil i samarbejder Hovedbanen (CPH Conference) med VIA UC. Temasession

Læs mere

INDBYDELSE. Udfordringer i beskæftigelsespolitikken hvad gør vi lige nu. Vi byder velkommen til Beskæftigelsesrådets forårskonference

INDBYDELSE. Udfordringer i beskæftigelsespolitikken hvad gør vi lige nu. Vi byder velkommen til Beskæftigelsesrådets forårskonference INDBYDELSE Vi byder velkommen til Beskæftigelsesrådets forårskonference Udfordringer i beskæftigelsespolitikken hvad gør vi lige nu Beskæftigelsesregion Syddanmark Det regionale Beskæftigelsesråd i Syddanmark

Læs mere

for børn og unge og for os, der arbejder med dem Børne- og kulturchefforeningens årsmøde d. 14.-15. November på nyborg strand

for børn og unge og for os, der arbejder med dem Børne- og kulturchefforeningens årsmøde d. 14.-15. November på nyborg strand for børn og unge og for os, der arbejder med dem Børne- og kulturchefforeningens årsmøde d. 14.-15. November på nyborg strand På vej mod en fælles læringsreform Du inviteres hermed til at deltage i Børne-

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi gladsaxe.dk Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Gladsaxe Kommune er med stor fart i gang med at forandre og effektivisere opgaveløsningen og skabe mere velfærd for borgerne ved at udnytte mulighederne gennem

Læs mere

KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI?

KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? Region Hovedstaden UDVIKLINGS- HOSPITAL BORNHOLM KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? PROGRAM BORNHOLM DEN 25. APRIL 2018 FORORD Fremtidens sundhedsvæsen skal i højere grad styre efter

Læs mere

Fremstil fremtiden PROGRAM FOLKEMØDET 2019

Fremstil fremtiden PROGRAM FOLKEMØDET 2019 Fremstil fremtiden PROGRAM FOLKEMØDET 2019 Hvis vores virksomheder skal klare sig godt og vækste i fremtiden, skal vi sætte strøm til produktionsdanmark. De store kan selv, men hvorfor er det så svært

Læs mere

INDBYDELSE. Mangel på arbejdskraft flere skal i gang. Vi byder velkommen til Beskæftigelsesrådets forårskonference. Beskæftigelsesregion Syddanmark

INDBYDELSE. Mangel på arbejdskraft flere skal i gang. Vi byder velkommen til Beskæftigelsesrådets forårskonference. Beskæftigelsesregion Syddanmark INDBYDELSE Vi byder velkommen til Beskæftigelsesrådets forårskonference Mangel på arbejdskraft flere skal i gang Beskæftigelsesregion Syddanmark Vi lægger ud med et overblik over udfordringerne og tager

Læs mere

Danmarks nye samlingspunkt for uddannelsesverdenen

Danmarks nye samlingspunkt for uddannelsesverdenen Danmarks Læringsfestival 25.-26. marts 2014, Bella Center, København Danmarks nye samlingspunkt for uddannelsesverdenen En ny tradition er skabt Mød mulighederne Når Danmarks Læringsfestival den 25. og

Læs mere

Seminar for Forretningsudvalget

Seminar for Forretningsudvalget Seminar for Forretningsudvalget TID: Søndag den 24. juni kl. 12.00 til mandag den 25. juni kl. 12.00. MØDESTED: Odense by, First Hotel Grand, Jernbanegade 18, 5000 Odense. Evt. afbud bedes meddelt til

Læs mere

PÅ FORKANT MED FREMTIDENS VELFÆRD

PÅ FORKANT MED FREMTIDENS VELFÆRD DIGITALISERING, NY TEKNOLOGI OG DATA MARTS 2019 STRATEGI PÅ FORKANT MED FREMTIDENS VELFÆRD STRATEGI FOR KL S ARBEJDE MED DIGITALISERING, NY TEKNOLOGI OG DATA 2 Forord Hvad kan jeg hjælpe dig med? Den digitale

Læs mere

Videre ad gode veje til indflydelse

Videre ad gode veje til indflydelse Videre ad gode veje til indflydelse Workshop for de kommunale handicapråd Region Sjælland Onsdag den 5. november 2014 Program fra kl. 13-17.30 Musholm Bugt Feriecenter Musholmvej 100 4200 Korsør www.musholm.dk

Læs mere

Hvordan skaber vi organisationer, der mestrer forandring?

Hvordan skaber vi organisationer, der mestrer forandring? Hvordan skaber vi organisationer, der mestrer forandring? Programoversigt 15:00 Velkomst Baggrund og ambitioner Fire markante ledelsesmæssige og organisatoriske udfordringer To kritiske stemmer på traditionel

Læs mere

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012 April 2012 Effektiv digitalisering - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015 Baggrund Danmark står med væsentlige økonomiske udfordringer og en demografi, der betyder færre på arbejdsmarkedet til

Læs mere

KL S LEDERTRÆF 2013 Strategisk relationel ledelse (workshop/boglancering)

KL S LEDERTRÆF 2013 Strategisk relationel ledelse (workshop/boglancering) KL S LEDERTRÆF 2013 Strategisk relationel ledelse (workshop/boglancering) Programoversigt 10:50 Velkomst Baggrund og ambitioner Fire markante ledelsesmæssige og organisatoriske udfordringer To kritiske

Læs mere

Program. Kommunernes Digitaliseringstræf 2019

Program. Kommunernes Digitaliseringstræf 2019 Kommunernes Digitaliseringstræf 2019 Program Kl. 9.00 10.00 Morgenmad og check-in Kl. 10.00 10.35 På forkant med fremtidens velfærd Kl. 10.35 11.20 Nye digitale platforme, den digitale brugeradfærd, disruption,

Læs mere

Sådan kan Væksthus Hovedstadsregionen hjælpe med at facilitere offentlig-private samarbejder

Sådan kan Væksthus Hovedstadsregionen hjælpe med at facilitere offentlig-private samarbejder Sådan kan Væksthus Hovedstadsregionen hjælpe med at facilitere offentlig-private samarbejder v/ Christian Brix, projektleder, Væksthus Hovedstadsregionen 05-10-2016 2 Et Væksthus i hver region 5 væksthuse

Læs mere

v. Lektor, ph.d. og økonomisk geograf Høgni Kalsø Hansen, Institut for Geografi, Københavns Universitet

v. Lektor, ph.d. og økonomisk geograf Høgni Kalsø Hansen, Institut for Geografi, Københavns Universitet 1 Danmark i balance Program dag 1: Politik og visioner Onsdag d. 18. november 2015 08.30 09.15 Ankomst og registrering morgenbuffet og social opvarmning 09.15 09.30 Velkomst og introduktion til konferenceprogrammet

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Effektivitet Udvikling Kommunikation Strategi Middelfart Kommune 2015 Oplag: 4.000 stk. Layout og produktion: vielendank.dk MIDDELFART KOMMUNE 2-3 Indhold

Læs mere

På vej mod et mere digitalt offentligt Danmark. Digitaliseringskonferansen, 30. maj 2013 Direktør Lars Frelle-Petersen

På vej mod et mere digitalt offentligt Danmark. Digitaliseringskonferansen, 30. maj 2013 Direktør Lars Frelle-Petersen På vej mod et mere digitalt offentligt Danmark Digitaliseringskonferansen, 30. maj 2013 Direktør Lars Frelle-Petersen Dagens oplæg kort Hvorfor digitalisere? Det politiske mandat Strategier - og organisering

Læs mere

Ledertræf 2017 skal være med til at understøtte fokus de 3 innovationsspor: Fremtidens folkestyre, Kommunen 3.0 og Det fælles Vi fra DIA 2017.

Ledertræf 2017 skal være med til at understøtte fokus de 3 innovationsspor: Fremtidens folkestyre, Kommunen 3.0 og Det fælles Vi fra DIA 2017. Drejebog for Ledertræf 2017 En gang årligt samles ca. 250 ledere i Skanderborg Kommune for at få: Inspiration om ledelse, ledelsestrends og udfordringer Fælles rød tråd i understøttelse af ledelse Mulighed

Læs mere

Hjemmehjælpskommissionen. Visitatorernes årsmøde 2013

Hjemmehjælpskommissionen. Visitatorernes årsmøde 2013 Hjemmehjælpskommissionen Visitatorernes årsmøde 2013 1 stevns kommune Baggrunden og rammerne for kommissionens arbejde Demografi antallet af 80+ årige fordobles de næste 30 år Beskrive udfordringer og

Læs mere

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Vores nuværende struktur stammer tilbage fra 2009. I forbindelse med strategiprocessen i 2015 blev det tydeligt, at vi i Ungdommens Røde Kors havde svært ved at byde

Læs mere

PROGRAM SEKSUEL SUNDHED OG TRIVSEL FOR ALLE november 2019

PROGRAM SEKSUEL SUNDHED OG TRIVSEL FOR ALLE november 2019 PROGRAM SEKSUEL SUNDHED OG TRIVSEL FOR ALLE 26-27. november 2019 TIRSDAG DEN 26. NOVEMBER Moderator: Anna von Sperling, Journalist, Dagbladet Information Kl.9.30-10.00: Indtjekning og morgenmad kl. 10.00-10.15:

Læs mere

» Invitation. vækst og velfærd. I et højhastigheds samfund

» Invitation. vækst og velfærd. I et højhastigheds samfund » Invitation vækst og velfærd I et højhastigheds samfund » Mød Foto: Stig Stasig Tid Mandag den 26. april 2010 kl. 13 17.30 Hans Skov Christensen DI Jens Klarskov Dansk Erhverv Claus Hjort Frederiksen

Læs mere

Faglig konsulent: Mickey Gjerris, lektor i bioetik og medlem af Det Etiske Råd.

Faglig konsulent: Mickey Gjerris, lektor i bioetik og medlem af Det Etiske Råd. PLANLÆGNINGSGRUPPE Arne Ørtved, Grundtvigsk Forums Folkeoplysningsudvalg. Henrik Christensen, Dansk Friskoleforening. Ole Borgå, Efterskoleforeningen. Christian Schultz, Husholdnings- og Håndarbejdsskolerne.

Læs mere

Seminar om Campusutvikling

Seminar om Campusutvikling Oplæg d. Seminar om Campusutvikling Erik Knudsen Rektor UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Danmark Disposition UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole hvem er vi? Hvordan har vi arbejdet med

Læs mere

Produktion i Danmark. Robotter i global kamp

Produktion i Danmark. Robotter i global kamp Produktion i Danmark Robotter i global kamp Titel: Robotter i global kamp Udarbejdet af: Teknologisk Institut Analyse og Erhvervsfremme Gregersensvej 1 2630 Taastrup August 2015 Forfattere: Stig Yding

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2014

Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Indholdsfortegnelse: Hørsholm Kommune vil være en digital kommune...3 Hvor skal vi hen...3 Mål for digitalisering...5 Strategiske spor...6 A. Alle ledere og medarbejdere

Læs mere

PROGRAM ERHVERVSTRÆF 2018 ERHVERVSUDVIKLING PROGRAM ERHVERVSTRÆF SAMMENHÆNGENDE ERHVERVSINDSATSER 16. maj 2018 København

PROGRAM ERHVERVSTRÆF 2018 ERHVERVSUDVIKLING PROGRAM ERHVERVSTRÆF SAMMENHÆNGENDE ERHVERVSINDSATSER 16. maj 2018 København ERHVERVSUDVIKLING ERHVERVSTRÆF 2018 ERHVERVSTRÆF 2018 SAMMENHÆNGENDE ERHVERVSINDSATSER 16. maj 2018 København 2 Indledning INDLEDNING KL inviterer til Erhvervstræf onsdag den 16. maj 2018. er et maskinrum

Læs mere

Kulturarvsstyrelsens Museumsmøde 2011 Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter 27. 28. april. Museumslandskabet i forandring

Kulturarvsstyrelsens Museumsmøde 2011 Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter 27. 28. april. Museumslandskabet i forandring Kulturarvsstyrelsens Museumsmøde 2011 Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter 27. Museumslandskabet i forandring KulturArVsstYrelsen 27. april Dagens moderator: Thomas Buch-Andersen, P1 9.30 Ankomst og

Læs mere

FM s betydning for samfundets udvikling. Jan Stiiskjær. 29. jan. 09 DFM KONFERENCEN 2009

FM s betydning for samfundets udvikling. Jan Stiiskjær. 29. jan. 09 DFM KONFERENCEN 2009 DFM KONFERENCEN 2009 Dette vil jeg tale om Kort om DI og DI Service Den samfundsmæssige udfordring Offentlig-privat samarbejde og FM Hvad gør DI 2 DI organisation for erhvervslivet DI er en privat arbejdsgiver-

Læs mere

Partnerskab 2. Politisk seminar okt COK, Den Kommunale Højskole, Kystvej, 8500 Grenå, tlf

Partnerskab 2. Politisk seminar okt COK, Den Kommunale Højskole, Kystvej, 8500 Grenå, tlf PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab 2 Politisk seminar 30.-31. okt. 2007 COK, Den Kommunale Højskole, Kystvej, 8500 Grenå, tlf. 8959 5959 Formål med seminaret Partnerskab om Folkeskolen er nu ved at

Læs mere

Getting to the digital results. Digitaliseringsstudietur

Getting to the digital results. Digitaliseringsstudietur Getting to the digital results Digitaliseringsstudietur Singapore 2011 Getting to the digital results Studieturen Getting to the digital results sætter skarpt fokus på digital forretningsudvikling som

Læs mere

Velkommen til HSU/SU og ledere i UC Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt

Velkommen til HSU/SU og ledere i UC Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt Fælles HSU/SU- og lederseminar 27. juni 2017 Velkommen til HSU/SU og ledere i UC Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt Fælles HSU/SU-ledelsesseminar mellem EAL og UCL 27. juni 2017 Velkomst, formål

Læs mere

Lokal og digital et sammenhængende Danmark

Lokal og digital et sammenhængende Danmark 1 of 15 Lokal og digital et sammenhængende Danmark Oplæg til høringssvar på Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi 2016-2020 2 of 15 Proces Forslag til den fælleskommunale digitaliseringsstrategi

Læs mere

Direktørgruppen, Juli 2011. Ny virkelighed - ny velfærd

Direktørgruppen, Juli 2011. Ny virkelighed - ny velfærd Direktørgruppen, Juli 2011 Ny virkelighed - ny velfærd 1 Ny virkelighed ny velfærd Både kravene til og vilkårene for kommunen har ændret sig markant de senere år, og det er helt andre og mere alvorlige

Læs mere

Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme

Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme Udgivet af Faxe Kommune 2013 For mere information, kontakt: Faxe Kommune, Center for Kultur, Frivillighed og Borgerservice Telefon: 5620 3000 Email: kulturogfritid@faxekommune.dk

Læs mere

KONFERENCE OM OFFENTLIGTPRIVAT PARTNERSKAB (OPP)

KONFERENCE OM OFFENTLIGTPRIVAT PARTNERSKAB (OPP) PROGR AM Retten i Svendborg er opført af et OPP-konsortium bestående af CASA, DEAS, PensionDanmark, PKA og Sampension. KONFERENCE OM OFFENTLIGTPRIVAT PARTNERSKAB (OPP) FEBRUAR 2019 VELKOMMEN BORUPS HØJSKOLE

Læs mere

Personalepolitisk Dag 2019

Personalepolitisk Dag 2019 Konference 30.01.2019 Odense Koncerthus v. ODEON Personalepolitisk Dag 2019 Personalepolitisk Dag 2019 Velkommen til en HR-dag med personalepolitiske temaer i højsædet. Personalepolitisk Dag er målrettet

Læs mere

Inspiration til konkrete indsatser overfor udsatte børn og unge - med udgangspunkt i KL s anbefalinger.

Inspiration til konkrete indsatser overfor udsatte børn og unge - med udgangspunkt i KL s anbefalinger. PROGRAM Huset Zornig inviterer til Børneårsmødet 2015 Det socialt udsatte barn Inspiration til konkrete indsatser overfor udsatte børn og unge - med udgangspunkt i KL s anbefalinger. Der er et vigtigt

Læs mere

Region Midtjyllands politik for grunduddannelser

Region Midtjyllands politik for grunduddannelser Region Midtjyllands politik for grunduddannelser Region Midtjylland Forord Missionen for Region Midtjylland er at bidrage til velfærd ved at fremme borgernes mulighed for sundhed, trivsel og velstand.

Læs mere

IKAs dialogstue åbner Stuen byder på kaffe, dialog og småkager. Hvor: Stand 83 Ved: IKAs bestyrelse og samarbejdspartnere

IKAs dialogstue åbner Stuen byder på kaffe, dialog og småkager. Hvor: Stand 83 Ved: IKAs bestyrelse og samarbejdspartnere Torsdag den 26. januar 2017 Comwell Conference Center Copenhagen / AC Hotel Bella Sky. Konferencier: Cecilie Beck 09.00 Registrering åbner Navneskilte, åbning af stande og morgenkaffe. Hvor: Foyeren Ved:

Læs mere

DIPLOMCLASS DIGITALISERING. - fra strategi til eksekvering

DIPLOMCLASS DIGITALISERING. - fra strategi til eksekvering DIPLOMCLASS DIGITALISERING - fra strategi til eksekvering Diplomclass i Digitalisering Diplomclass i Digitalisering er en uddannelse på diplomniveau med teoretisk og praktisk indhold, samtidig med at der

Læs mere

Nørre Nissum 2014 Skolebyen Nørre Nissum uddannelse til kanten

Nørre Nissum 2014 Skolebyen Nørre Nissum uddannelse til kanten Nørre Nissum 2014 Skolebyen Nørre Nissum uddannelse til kanten Hvad er uddannelsesmødet 2014 er en national begivenhed der foregår lokalt i Nørre Nissum. tager pulsen på dansk uddannelsespolitik. giver

Læs mere

Start af ny business case undersøgelse - vil trenden fortsætte?

Start af ny business case undersøgelse - vil trenden fortsætte? Martin J Ernst Fra: businesscase.dk på vegne af businesscase.dk Sendt: 28. april 2016 20:56 Til: Martin J Ernst Emne: April nyhedsbrev

Læs mere

FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER

FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK FOLKESKOLEREFORMEN Med folkeskolereformen

Læs mere

FREMTIDENS PPR INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014

FREMTIDENS PPR INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 FREMTIDENS PPR INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 den 18. september på Admiral Hotel, København KLIK HER OG TILMELD DIG ONLINE TOPLEDERDEBAT Succesen fra de sidste år fortsætter. Hør Koncernchef og

Læs mere

FORMIDDAGENS TEMASESSIONER

FORMIDDAGENS TEMASESSIONER FORMIDDAGENS TEMASESSIONER Temasession 1a: Den digitale folkeskole Temasession 2a: Den Aktive Borger Temasession 3a: Kommunal innovation i praksis Temasession 4a: Giv mig lov til at spise! Temasession

Læs mere

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Kulturændringer er nøglen til succesfuld samskabelse Sankt Hans Torv (CPH Conference). med VIA University College. Temasession 2a Styring i forandring hvad gør vi

Læs mere

Odense Byråd,

Odense Byråd, Odense Byråd, 2011 1 Ny virkelighed Ny velfærd Både kravene til og vilkårene for kommunen har ændret sig markant de senere år, og det er helt andre og mere alvorlige udfordringer, der præger dagsordenen.

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

Konference. Fremtiden for det miljøteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram (MUDP) En ny samlet strategi og retning for de kommende fire år

Konference. Fremtiden for det miljøteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram (MUDP) En ny samlet strategi og retning for de kommende fire år Konference Fremtiden for det miljøteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram (MUDP) En ny samlet strategi og retning for de kommende fire år MUDPKONFERENCE 2015 Konference: Fremtiden for det miljøteknologiske

Læs mere

Programbeskrivelse. 2.1 Program for velfærdsteknologi Formål og baggrund

Programbeskrivelse. 2.1 Program for velfærdsteknologi Formål og baggrund Programbeskrivelse 2.1 Program for velfærdsteknologi 2017-2020 1. Formål og baggrund Formål Programmet skal sikre en strategisk udvikling af det velfærdsteknologiske område ved at opsamle viden, koordinere

Læs mere

businesscase.dk på vegne af businesscase.dk Sendt: 28.

businesscase.dk på vegne af businesscase.dk Sendt: 28. Martin J Ernst Fra: businesscase.dk på vegne af businesscase.dk Sendt: 28. maj 2016 10:08 Til: Martin J Ernst Emne: Maj nyhedsbrev

Læs mere

Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme

Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme 1 Frivillighed er frihed til at vælge og villighed til at tilbyde Faxe Kommune vil fokusere meget mere på frivillighed. Frivillighed skal forstås bogstaveligt:

Læs mere

De vigtigste politiske udfordringer for Ballerup de næste 4 år Opsamling Kommunalbestyrelsens Introseminar Ystad

De vigtigste politiske udfordringer for Ballerup de næste 4 år Opsamling Kommunalbestyrelsens Introseminar Ystad BALLERUP KOMMUNE Dato: 5. april 2018 Tlf. dir.: 2516 9407 E-mail: mroh@balk.dk Kontakt: Mette-Louise Rohde Sagsid: 84.03.00-G01-11-17 De vigtigste politiske udfordringer for Ballerup de næste 4 år Opsamling

Læs mere

Opskriften på vellykkede OPI er tre grundlæggende råd

Opskriften på vellykkede OPI er tre grundlæggende råd Opskriften på vellykkede OPI er tre grundlæggende råd 2015 SIDE 2 Opskriften på vellykkede OPI er tre grundlæggende råd Pjecen er udarbejdet af Rådet for Offentlig-Privat Samarbejde Carl Jacobsens Vej

Læs mere

Digital velfærd Visionerne for den næste offentlige digitaliseringsbølge

Digital velfærd Visionerne for den næste offentlige digitaliseringsbølge Digital velfærd Visionerne for den næste offentlige digitaliseringsbølge Nina Husfeldt Clasen Kontorchef, Kontor for digital velfærd Digitaliseringsstyrelsen 10. oktober 2013 Baggrund for strategisk arbejde

Læs mere

Udviklingsstrategi Billedet på forsiden: Temamøde om Skolereformen 18. januar 2014 på Hedelyskolen med bl.a. skoleledere, lærere og forældre.

Udviklingsstrategi Billedet på forsiden: Temamøde om Skolereformen 18. januar 2014 på Hedelyskolen med bl.a. skoleledere, lærere og forældre. Udviklingsstrategi 2014 Billedet på forsiden: Temamøde om Skolereformen 18. januar 2014 på Hedelyskolen med bl.a. skoleledere, lærere og forældre. Billedet på side 3: Inddragelse af borgernes idéer i planlægningen

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid. Udkast til temaer og formål samt arbejdsform

Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid. Udkast til temaer og formål samt arbejdsform Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid Udkast til temaer og formål samt arbejdsform Overordnede temaer til drøftelse i partnerskabet Nye teknologier og forretningsmodeller Fremtidens kompetencer

Læs mere

Temadag om den nye fælleskommunale handlingsplan Velkommen. Pia Færch og Søren F. Bregenov Digitalisering og Borgerbetjening, KL

Temadag om den nye fælleskommunale handlingsplan Velkommen. Pia Færch og Søren F. Bregenov Digitalisering og Borgerbetjening, KL Temadag om den nye fælleskommunale handlingsplan Velkommen Pia Færch og Søren F. Bregenov Digitalisering og Borgerbetjening, KL INDSÆT EMNE INDSÆT TITEL DAGENS PROGRAM INITIATIVER I DEN FÆLLESKOMMUNALE

Læs mere

Erhvervspolitisk dagsorden

Erhvervspolitisk dagsorden Erhvervspolitisk dagsorden Ny rolle i lokal Erhvervsservice Regionale Erhvervshuse Varetager specialiseret vejledning til ALLE typer iværksættere og virksomheder. Undgå overlap. Sikre tæt samarbejde med

Læs mere

MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN

MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN 2014-17 Visionen Visionen for politikken er: DETTE ER EN KORT GENNEMGANG AF DIGITALISERINGSPOLITIKKENS FORMÅL, OPBYGNING OG INDHOLD, SOM SKAL ANSES SOM ET SUPPLEMENT

Læs mere

Bliv klogere på innovation Tænk som en iværksætter Kom med ideer til din lokale virksomhed. Innovationsuge 46

Bliv klogere på innovation Tænk som en iværksætter Kom med ideer til din lokale virksomhed. Innovationsuge 46 Bliv klogere på innovation Tænk som en iværksætter Kom med ideer til din lokale virksomhed Innovationsuge 46 Danmarks fremtidige konkurrencedygtighed er afhængig af at vi fortsat er gode til innovation

Læs mere

Formiddagens temasessioner

Formiddagens temasessioner Formiddagens temasessioner Kl. 11.20-12.30 kan du blive klogere på velfærdsinnovation ved at deltage i en af syv temasessioner: Temasession 1a: Den digitale folkeskole Temasession 2a: Den Aktive Borger

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE INITIATIVETS TITEL: Familieiværksætterne; Et helhedsorienteret sammenhængende tværfagligt forældreforberedelses forløb. 1. ANSØGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE Ansøger (projektansvarlig):

Læs mere

Sociale investeringer - et vigtigt bidrag til den menneskelige og den samfundsøkonomiske bundlinje

Sociale investeringer - et vigtigt bidrag til den menneskelige og den samfundsøkonomiske bundlinje Udenforskabets pris og Skandia-modellen Sociale investeringer - et vigtigt bidrag til den menneskelige og den samfundsøkonomiske bundlinje Et samarbejde mellem: Skandia sætter fokus på sociale investeringer

Læs mere

FREMTIDENS TILSKUDSADMINISTRATION INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014

FREMTIDENS TILSKUDSADMINISTRATION INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 FREMTIDENS TILSKUDSADMINISTRATION INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 den 18. september på Admiral Hotel, København KLIK HER OG TILMELD DIG ONLINE TOPLEDERDEBAT Succesen fra de sidste år fortsætter.

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

Strategiplan

Strategiplan Indledning Direktionens Strategiplan 2017-2020 sætter en tydelig retning for, hvordan vi i den kommende treårige periode ønsker at udvikle organisationen, så vi kan skabe endnu bedre løsninger for borgerne.

Læs mere

REGERINGENS INNOVATIONSSTRATEGI OG VÆKSTTEAMS - NYE MULIGHEDER FOR SUNDHEDS- OG VELFÆRDSINNOVATION

REGERINGENS INNOVATIONSSTRATEGI OG VÆKSTTEAMS - NYE MULIGHEDER FOR SUNDHEDS- OG VELFÆRDSINNOVATION REGERINGENS INNOVATIONSSTRATEGI OG VÆKSTTEAMS - NYE MULIGHEDER FOR SUNDHEDS- OG VELFÆRDSINNOVATION DORTHE KUSK AFDELINGSCHEF, VÆKSTFORUM OG ERHVERVSUDVIKLING 1 SYDDANSK VÆKSTFORUM Sundheds- og velfærdsløsninger

Læs mere

jobfokus PROGRAM 8.30-9.00 Ankomst og morgenmad 9.00 Velkomst og oplæg til CAMP-dagene Formål med og program for modul 2 præsenteres 29/09/14 21.

jobfokus PROGRAM 8.30-9.00 Ankomst og morgenmad 9.00 Velkomst og oplæg til CAMP-dagene Formål med og program for modul 2 præsenteres 29/09/14 21. Program - modul 2 Dag 2 i forløbet Formålet med andet modul er, at deltagerne får ny inspiration til det fortsatte arbejde med de faglige og ledelsesudfordringer gennem en yderligere konkretisering af

Læs mere