Støj og vibrationer i anlægsfasen Baldersbæk-Havbogårdsvej Nybygningsløsning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Støj og vibrationer i anlægsfasen Baldersbæk-Havbogårdsvej Nybygningsløsning"

Transkript

1 Støj og vibrationer i anlægsfasen Nybygningsløsning København-Ringsted projektet 29. August 2008

2

3 3 Støj og vibrationer i anlægsfasen Forord Forord Dette fagnotat omhandler støj og vibrationer i anlægsfasen for Nybygningsløsningen mellem Baldersbæk og Havbogårdsvej. Det er udarbejdet i efteråret 2007/foråret 2008 af COWI som en del af Trafikstyrelsens København-Ringsted projekt. Fagnotatet udgør sammen med en række øvrige fagnotater det samlede, tekniske grundlag for projektet, og dette er samtidig udgangspunkt for indholdet i projektets høringsudgave af miljøredegørelsen. Fagnotatet er også tilgængeligt på Trafikstyrelsens hjemmeside. Jan Schneider-Tilli, projektleder.

4

5 5 Støj og vibrationer i anlægsfasen Indhold Indhold Indledning 7 Ikke-teknisk resumé 9 Metode for undersøgelserne 11 Anvendte grænseværdier for støj 11 Anvendte indsatsgrænser for vibrationer 12 Beregningsmetoden 12 Væsentlige arbejdsprocesser 14 Eksisterende forhold 19 Konsekvenser og afværgeforanstaltninger 21 Grundløsning Løsningsmuligheder alternativet 23 Oversigt over eventuelle mangler ved undersøgelserne 25 Referencer 27 Bilag 29 1 Støjudbredelse: Spuns ramning med hydraulikhammer (net 50 x 50 m) 29 2 Støjudbredelse: Vibrering af spuns med vibrerende rambuk (net 50 m x 50 m) 31 3 Støjudbredelse: Nedboring af sekantpælevæg (net 50 m x 50 m) 32 4 Støjudbredelse: Jordarbejde (net 50 m x 50 m) 33 5 Støjudbredelse: Sporarbejde, justering af spor (net 50 m x 50 m) 34 6 Støjudbredelse: Sporarbejde, ballastudlægning (50 m x 50 m) 35 7 Støjudbredelse: Sporarbejde, nedramning af mast (50 m x 50 m) 36 8 Støjudbredelse: Sporarbejde, sporstabilisering (50 m x 50 m) 37 9 Greve Kommune, Lokalplanen 14.27, "Område ved Bjælkevangen Senioregnede boliger og erhverv" 38

6

7 7 Støj og vibrationer i anlægsfasen Indledning Indledning Som led i VVM-proceduren skal de støjmæssige konsekvenser af nybygning af jernbane mellem København og Ringsted for strækningen A1 Ny Ellebjerg Station- Havbogårdsvej vurderes for grundløsning og løsningsmuligheder. Dette fagnotat beskriver de støjmæssige "hot spots" i anlægsfasen mellem Baldersbæk og Havbogårdsvej. Støjmæssige "hot spots" defineres som lokaliteter på strækningen, hvor det vurderes ud fra afstand til boliger og den overordnede type anlægsarbejde, at der kan forekomme støjgener i naboområdet. Desuden beskrives anlægsarbejdet under kapitlet "Væsentlige arbejdsprocesser", og hvor det er muligt, angives støjkildernes lydeffekt. Såfremt det bliver nødvendigt at arbejde i aften- og natperioder, skal anlægsarbejderne formodentligt begrænses som følge af vilkår om støj. Dette vil naturligvis være en indskrænkelse af den tid, entreprenøren har til rådighed at arbejde i. Derfor vil anlægsbudgettet være påvirket i en vis grad. Ud over at anlægsarbejderne kan være længerevarende, forventes ingen støjmæssige konsekvenser som følge af begrænsning af anlægsarbejderne i aften- og natperioder. Fagnotatet skal ses i sammenhæng med de andre fagnotater, der er udarbejdet på strækningen.

8

9 9 Støj og vibrationer i anlægsfasen Ikke-teknisk resumé Ikke-teknisk resumé I forbindelse med anlægsarbejdet af en ny bane vil der forekomme støj- og vibrationsgener som følge af anlægsarbejde. Undersøgelsen har identificeret hot spots for særligt støjfølsomme områder, hvor afstanden til boliger anses for at være kritisk. Nogle af disse hot spots har alternative linjeføringer, som også beskrives. I anlægsfasen er målet at minimere støjgenerne for naboerne til arbejdsområderne. Vurderingen af støjgener tager udgangspunkt i en grænseværdi på 70 db(a) i dagperioder. For anlægsarbejder, der må udføres i aften- og natperioder, vurderes støjkonsekvenser i boligområder med udgangspunkt i et støjniveau på 40 db. Arbejderne forventes udført så vidt muligt inden for normal arbejdstid. Arbejder udenfor normal arbejdstid er arbejder, som skal udføres kontinuerligt og har en varighed, som ikke kan rummes inden for normal arbejdstid. Beboerne nær arbejdsområderne vil løbende blive informeret om anlægsaktiviteterne. På strækningen mellem Baldersbæk og Havbogårdsvej er der fundet følgende hot spot: Karlslunde Mosevej ( til ) Grundløsning Alle hot spots har almindelig anlægsarbejde, jordtransport med lastbil og sporarbejdet tilfælles. Beskrivelsen af hot spots koncentreres om anlægsaktiviteter, som har særlig støjmæssig betydning (som f.eks. spunsramning). For de mest støjende anlægsaktiviteter er der foretaget en beregning af, i hvilken afstand støjgrænsen overskrides. Det er således muligt overordnet at vurdere, i hvilken afstand boliger risikerer at være udsat for støj over støjgrænsen 70 db(a). Generelle forslag til, hvordan støj- og vibrationsgener kan minimeres, kan læses i kapitlet "Konsekvenser og afværgeforanstaltninger". Vurdering af støj- og vibrationsbelastning i hot spot (resumé) Karlslunde Mosevej: Banen kører langs kanten til et nyt boligområde i en afgravning. Derefter overføres Karlslunde Mosevej på en dæmning. Afstanden til boligområdet er ca. 80 m. Der er en eksisterende 9 m høj støjvold til at beskytte boligområdet fra trafikstøj fra motorvejen. I det omfang støjvolden bevares under anlægsarbejdet, vil det skærme boligområdet fra de værste støjgener. Afstanden på 80 m vil i sig selv give tilstrækkelig vibrations dæmpning til at vejledende grænseværdier overholdes.

10

11 11 Støj og vibrationer i anlægsfasen Metode for undersøgelserne Metode for undersøgelserne Anvendte grænseværdier for støj I dette afsnit angives både indsatsgrænser for støj- og vibrationer. Trafikstyrelsen vurderer støjkonsekvenserne i anlægsfasen i dagperioder med udgangspunkt i et støjniveau på 70 db i boligområder. For anlægsarbejder, der må udføres i aften- og natperioder, vurderes støjkonsekvenser i boligområder med udgangspunkt i et støjniveau på 40 db. Ved en forventet overskridelse af disse værdier, vil gennemførelse af mulige afhjælpende foranstaltninger blive vurderet i forhold til de tekniske, økonomiske og miljømæssige konsekvenser. Indsatsgrænserne for støj tager udgangspunkt i de grænseværdier, der ofte anvendes af kommunale myndigheder. Der er forskellig praksis for, hvilke krav der stilles, og af tabel 1 fremgår, hvorledes praksis er i en række af de kommuner, hvor en eventuel ny bane skal anlægges. I Nybygningsløsningen kommer jernbanen til at forløbe gennem 8 kommuner: København, Hvidovre, Brøndby, Vallensbæk, Høje Taastrup, Ishøj, Greve og Solrød. I hverdagsdagtimer er grænsen 70 db(a) i de fleste kommuner svarende til anlægslovens grænse. Tabel 1. Oversigt over anvendte støj og vibrationsgrænser Andre tidspunkter Spidsværdier Hverdage, LAeq i db Lørdag Lør., søn., helligdage LAeq i db Alle dage LAmax i db Kommune kl kl kl Hele døgnet kl København Hvidovre 70 Brøndby (70) Vallensbæk 70 Høje Taastrup Der henvises til Miljøstyrelsens vejledninger Ishøj 70 Greve 60 (70) Solrød * Afhængig af anvendelsestype På delstrækning Baldersbæk og Havbogårdsvej kører linjeføringen gennem Ishøj, Greve og Solrød kommuner. Ishøj Ishøjs Plan-, Byg- og Miljøcenter har ansvar både for støjgrænser i Ishøj og Vallensbæk. Kommunen tager for deres vejledende støj og vibrationsgrænser udgangspunkt i Hvidovres regulativ, som er op til politisk behandling sidst i foråret med en forventet ikrafttrædelse til sommer Indtil da vil Ishøj og Vallensbæk benytte de samme grænseværdier som beskrevet i Hvidovres forskrift.

12 12 Støj og vibrationer i anlægsfasen Metode for undersøgelserne Alternativt benytter miljøafdelingen Miljøstyrelsens vejledning nr. 5/1984 "Ekstern støj fra virksomheder". Bekendtgørelse 1517 af 14. december 2006 om miljøregulering af visse aktiviteter benyttes i de tilfælde, hvor Hvidovres forskrift ikke helt dækker. Greve Kommune I Greve Kommune bruges de vejledende støjgrænser i "Ekstern støj fra virksomheder", når der stilles krav til bygge- og anlægsarbejder. Der er dog den ændring, at mandagfredag kl og lørdag kl i alle områdetyper accepteres en støjgrænse på 60 db(a). Det er muligt i den enkelte sag at foretage en konkret vurdering og fravige ovennævnte princip. I særlige tilfælde er kommunen indstillet på at hæve grænsen til 70 db(a) mandag-fredag kl Det kræver dog, at kommunen informeres om, hvornår og hvorfor det støjende arbejde vil finde sted, og det bliver annonceret i avisen Sydkysten. I annoncen skal der være telefonnummer på en ansvarlig kontaktperson (ikke kommunen), som kan kontaktes i hele anlægsperioden i og uden for normal arbejdstid. Mht. vibrationer bruger kommunen orientering nr fra Miljøstyrelsen "Lavfrekvent støj, infralyd og vibrationer i eksternt miljø". Vibrationsgrænsen er 80 db for det maksimale KB-vægtede accelerationsniveau. Solrød Kommune Solrød Kommune henviser til dokumentet "Miljøregler på byggepladsen". Denne forskrift angiver støjgrænserne. For vibrationsgrænser bruges Miljøstyrelsens Orientering nr "Lavfrekvent støj, infralyd og vibrationer i eksternt miljø". Kommunen gør opmærksom på, at der har været en del debat omkring lavfrekvent støj. Der vil derfor altid være en konkret vurdering i en konkret sag, der kan afvige fra Miljøstyrelsens vejledninger. Anvendte indsatsgrænser for vibrationer Se afsnittet ovenfor. Beregningsmetoden Støjbelastningen i omgivelserne fra anlægsarbejdet beregnes på grundlag af oplysninger om forventede anlægsmetoder, omfang og varighed af aktiviteterne samt hvor det har været muligt at fremskaffe kildestyrker for de anvendte entreprenørmaskiner. Der er regnet på støjudbredelse for de meste støjende og længst varende anlægsaktiviteter. Udvælgelsen af anlægsaktiviteterne sker på grundlag af kildestyrkedata og tidsplanerne, som også beskriver, hvor lang tid de enkelte faser i byggeriet varer. Beregningerne er udført med programmet SoundPLAN version 6.4, som beregner støjen ud fra den nordiske beregningsmetode for ekstern støj fra virksomheder, jf. Miljøstyrelsens vejledning nr. 5/1993. Resultaterne er præsenteret som støjudbredelseskort i bilag 1 til 8. Såfremt beregningerne viser overskridelser af de vejledende støjgrænser, er der anvist forslag til støjdæmpende foranstaltninger. Lastvognstransporter til og fra byggepladsen medfører forøget vejstøj. Den forventede ændring i vejstøjen på de mest udsatte veje vil blive beregnet, når der foreligger mere detaljerede oplysninger om transporterne, herunder jordtransport internt i projektet.

13 13 Støj og vibrationer i anlægsfasen Metode for undersøgelserne For estimater på vibrationsestimater er der anvendt erfaringsdata fra anlæg af Metro og udvidelsen af Motorringvej M3. Udvalgte "hot spots" Grundløsning, Karlslunde Mosevej Banen ligger tæt på motorvejen i en afgravning og kører langs kanten til et nyt boligområde (under konstruktion i Figur 1) og et etableret boligområde ved Søhøj. Derefter skifter banen til at køre på en dæmning for at blive overført over Karlslunde Mosevej som sænkes. Figur 1. Grundløsning, Karlslunde Mosevej (TLF_A1_P_118) Følgende bygværker opføres i Figur 1: til : Støttevæg med spuns til højre side (fortrinsvis med vibration)

14 14 Støj og vibrationer i anlægsfasen Metode for undersøgelserne : Enkeltfags-rammebro for underført sti/vandløb med særlig udførelsesmetode : Enkeltfags-rammebro for underføring af Karlslunde Mosevej med mulighed for skrå vægge. Afstanden til boligområdet er ca. 80 m. For at afskærme boligerne mod trafikstøj fra motorvejen er der en støjvold (se bilag 9). Støjvolden har en højde på 9 m i forhold til kote af midten af motorvejen. I det omfang støjvolden bevares under anlægsarbejdet, kan den forventes at beskytte beboerne mod de værste støjgener, som vil stamme fra spunsramning. Linjeføringen kommer til at skære i støjvolden, som er forholdsvis bred. Der vil være en del jordtransport med at fjerne jord fra afgravning og leverer jord til dæmningen. Væsentlige arbejdsprocesser Indledning Når der vurderes støjgener, er det vigtigt at tage varigheden af anlægsaktiviteten i betragtning. En kortvarig støjbelastning, der overskrider de vejledende støjgrænser, kan være at foretrække frem for længerevarende støj, som ikke overskrider grænsen. Ved vurdering af støj og vibrationer er det især kalkoverfladens beliggenhed, der er vigtig. Spunsramning og udgravning i kalk (evt. med hydraulikhammer) vil give de værste gener. I de udvalgte hot spots, hvor der er kort afstand til boligerne, bør spunsramning undgås, hvor bundforholdene tillader det. Vibrering af spuns vil give en overskridelse af 70 db(a) i en radius af 50 m under ideale forhold, mens spunsramning vil give en overskridelse af 70 db(a) i en radius af 100 m. Generelle arbejdsprocesser Væsentlige generelle arbejdsprocesser, som giver anledning til støj, kan være hamren, banken, kørsel med maskiner, brug af trykluftsværktøj, vinkelslibere, aflæsning og pålæsning af stenmaterialer, til- og frakørsel af lastbiler og lignende (kilde: Miljøregler på byggepladsen, Solrød Kommune). Før det egentlige anlægsarbejde begynder, skal der en del forberedende arbejde til i form af rydning, flytning af veje og nedrivning af huse, etablering af arbejdsveje til transport af byggematerialer og jord, etablering af depoter mv. Der vil hertil komme en del støj fra lastbilkørsel. Anlægsarbejderne: Overføringer og underføringer Anlægsarbejderne ved etableringer af overføringer og underføringer for veje og stier mv. omfatter støjende aktiviteter som kørsel med lastbiler, gravemaskiner, dozere, kraner, betonkanoner, asfaltudlæggere og tromler mv. Disse maskiner vil have en lydeffekt svarende til gummihjulslæsser og lastbil. Gummihjulslæssere, blandet drift, LwA = 105 db (Kilde: Støjdatabogen) Lastbiler, svag acceleration, LwA = 101 db (Kilde: Støjdatabogen). Under ideelle udbredelsesforhold vil det give en overskridelse af støjniveauet i hhv. 15 m og 10 m. Jordtransport Jordtransport kan give en væsentlig støjgene i form af lastbilkørsel. Når der skal opbygges dæmninger, skal jord transporteres til byggepladsen. Når der skal laves afgravning, skal jorden køres væk. Alt dette vil give forøget vejstøj på lokale veje. Hvor det er muligt, vil jorden blive genbrugt lokalt. Det vil dog være nødvendigt at opbevare den overskydende jord i et mellemlager. Der vil blive udarbejdet en jordlogistikplan for jordtransport og opbevaring under anlægsarbejdet.

15 15 Støj og vibrationer i anlægsfasen Metode for undersøgelserne Sporarbejde Banearbejdet i forbindelse med etableringen af de nye spor kan overordnet opdeles i to hovedgrupper: klargøring af tracé og lægning af spor. Klargøring af tracé Klargøring af tracé udgør det arbejde, der er med at udføre terrænregulerende jordarbejder og udlægning af underbund for skinnelegeme. Disse arbejder udføres overvejende af et antal gravemaskiner og lastbiler. Maskinernes bidrag til støjbelastningen udregnes på baggrund af den af maskinerne udsendte lydeffekt. For de nævnte maskiners vedkommende kan anvendes ovennævnte lydeffekter for gummihjulslæssere og lastbiler. Lægning af sporene Lægning af sporene er en kompliceret proces, der består af mange enkeltprocesser, som iværksættes, når jordarbejderne er afsluttet (se Bilag 5 til 8). Ballastudlægning består af underbygning af spor med grus og skærver. Derefter kommer anlæg af skærver, sveller og nye skinner samt til sidst sikringsanlæg med signaler. Særlig støjende for omgivelserne kan være ballastudlægning og sporlægningsmaskiner. De enkelt processer er som følger: Ramning af kørestrømsmaster. Etablering af banedæmning inkl. bundlag af skærveballast. Sporbygning med sporbygningstog SVM Aflæsning af skærver i nybygget spor. 1. gangs justering med sporjusteringsmaskine 08-32U. Skærveregulering med ballastfordeler type USP Supplering af skærver. 2. gangs justering med sporjusteringsmaskine 08-32U. Sporstabilisering med maskine type DGS 62N. Skinneslibning. I Tabel 2 angives kildestyrker for sporarbejdet med en beregning af støjniveauet i forskellige afstande fra kilden (Informationen er leveret af NIRAS A/S).

16 16 Støj og vibrationer i anlægsfasen Metode for undersøgelserne Tabel 2. Kildestyrker for banearbejdet med beregning af afstand Lw Lp db(a) Informationskilde Anlægsaktivitet 5 m 10 m 20 m 30 m 50 m CP Test A/S Ramning af Kørestrømsmaster Erfaringsdata Plasser & Theurer Erfaringsdata Plasser & Theurer Plasser & Theurer Etablering af banedæmning inkl. bundlag af skærveballast Sporbygning med sporbygningstog SVM-1000 Aflæsning af skærver i nybygget spor 1. gangs justering med sporjusteringsmaskine 08-32U Skærveregulering med ballastfordeler type USP Erfaringsdata Supplering af skærver Plasser & Theurer Plasser & Theurer 2. gangs justering med sporjusteringsmaskine 08-32U Sporstabilisering med maskine type DGS 62N Skinneslibning Den formel, der bliver brugt, er: L = L 10log( 4πR ) Lp: Lydtrykniveau [db(a)] Lw: Lydeffektniveau af støjkilden [dbw(a)] R: Afstand fra kilden [m] p Det antages, at jorden omkring kilden er blød og absorberer lyden. Det betyder, at lydtrykniveauet Lp undervurderes i forhold til den sande værdi. w For vibrationsniveauer gælder nedenstående sammenhæng for afstandsdæmpning ved ramning af kørestrømsmaster.

17 17 Støj og vibrationer i anlægsfasen Metode for undersøgelserne V peak [mm/s] COWI Model COWI Model d [m]

18

19 19 Støj og vibrationer i anlægsfasen Eksisterende forhold Eksisterende forhold De eksisterende forhold forstås som baggrundsstøj primært i form af vejstøj. Baggrundsstøjen vil variere for hver "hot spot", men fælles for dem alle er, at banen kommer til at ligge tæt ved trafikerede veje. For de mest udsatte boliger vil den primære nuværende støjkilde derfor være trafikken. Der er ikke foretaget beregninger af vejstøjen. For mange boliger inden for en radius af ca. 100 m vil støjbelastningen fra anlægsaktiviteter i forbindelse med København-Ringsted baneudvidelse være højere end den nuværende støjbelastning fra vejstøj, selvom der i dag er en vis mængde baggrundsstøj i form af trafikstøj i størstedelen af døgnet. Naboboliger vil ikke opleve bygningskadelige vibrationer over grænseværdier. Vibrationerne kan kortvarigt over få dage blive på grænsen til de vejledende grænseværdier for komforten.

20

21 21 Støj og vibrationer i anlægsfasen Konsekvenser og afværgeforanstaltninger Konsekvenser og afværgeforanstaltninger Grundløsning Støjbelastede boliger Inden for de udpegede hot spots forventes der at være boliger, som i kortere eller længere tid vil opleve støjniveauer over 70 dba (40 db om natten). Mængden af boliger er ikke gjort op, idet det vil være forskelligt fra dag til dag, hvilke husstande der bliver påvirket, efterhånden som anlægsarbejderne skrider frem. Afværgeforanstaltninger iværksættes for at minimere forstyrrelsen for de udsatte boliger, således at så få husstande som muligt udsættes for støjniveauer over 70 dba. Anlægsarbejderne forventes hovedsageligt at forekomme i dagtimerne. Afværgeforanstaltninger, støj Ved anlægsarbejde tæt på støjfølsomme naboer bør der anvendes så støjsvage anlægsmetoder som muligt. I de følgende beskrives de generelle afværgeforanstaltninger, som kan bruges for at reducere støjniveauet, hvor beregninger viser overskridelser i forhold til de vejledende støjgrænser. Beregninger ses i bilag 1 til 8. Byggehegn Det er forudsat, at der etableres et 2 m højt byggehegn omkring arbejdspladserne. Dette giver en vis støjdæmpning af støjkilder tæt ved terrænet. Midlertidig støjskærm Hvor der er kort afstand til nærmeste boliger, bør der bruges en midlertidig støjskærm, som flyttes med anlægsarbejderne. Disse konstrueres af træ og fyldes med rockwool, halm o.l. Inddækning af maskiner De valgte metoder kan dæmpes ved lokale inddækninger af maskinerne. Det vil typisk give 2-3 db dæmpning. "Silent Pile"-metoden Hvor der skal udføres ramning af spunsvæg, kan den såkaldte "silent pile"-metode måske anvendes. I modsætning til spunsramning bliver spunsen trykket ned. Det reducerer støjen ved 10 db i forhold til sekantpælemetoden. Denne metode kræver dog nogenlunde homogene jordbundsforhold og har vist sig vanskelig at anvende i den københavnske undergrund. Lyddæmpning hos boligejerne Såfremt der forekommer helt uacceptabelt støjende aktiviteter, kan det komme på tale at tilbyde supplerende lyddæmpende foranstaltninger i boligernes facader, så det indendørs støjniveau holdes på et acceptabelt niveau. Alternativt kan der tilbydes midlertidig genhusning. Varighed at støjgenen er afgørende for, om man vil etablere lyddæmpende foranstaltninger i boligernes facader. Afværgeforanstaltninger, vibrationer For den valgte byggemetode med ramning af kørestrømspæle findes der ingen anvendelige dæmpningsmetoder. Eneste afværgeforanstaltning er at tilbyde boligejer, der er hjemme i arbejdstiden, et værested i dagtimerne, såfremt de føler gene ved anlægsarbejdet.

22 22 Støj og vibrationer i anlægsfasen Konsekvenser og afværgeforanstaltninger Løsningsmuligheder Støjbelastede boliger Se afsnittet ovenfor. Vibrationer Rammemetoden af kørestrømspæle kan ændres til forboret pæle, hvorved vibrationsniveauet vil falde betydeligt. Afværgeforanstaltninger Se afsnittet ovenfor.

23 23 Støj og vibrationer i anlægsfasen 0-alternativet 0-alternativet I 0-alternativet anlægges jernbanen ikke. I stedet vil der ske mindre kapacitetsudvidelser på den eksisterende bane over Roskilde i form af et gennemført KØR-projekt. Det betyder, at støjgener fra anlægsarbejder i forbindelse med en nybygget løsning ikke vil forekomme.

24

25 25 Støj og vibrationer i anlægsfasen 0-alternativet Oversigt over eventuelle mangler ved undersøgelserne Der mangler en beregning af ændring i vejstøj på vejene omkring hot spots. Dette skyldes, at der endnu ikke foreligger konkrete oplysninger om, hvilke veje der bliver belastet af anlægskøretøjer og lastbiler. Der mangler kendskab til tidspunkt for anlægsarbejdernes udførelse og detaljerede udførelsesmetoder og -planer. Denne mangel vurderes ikke at ændre fagnotatets konklusioner, som er generelle i karakter.

26

27 27 Støj og vibrationer i anlægsfasen Bilag Referencer 1. Forskrift for visse miljøforhold ved bygge- og anlægsarbejder i København Kommune, af 12. oktober Forskrifter for begrænsning af gener fra støjende, støvende og vibrerende byggeog anlægsaktiviteter, af december 2007.

28

29 29 Støj og vibrationer i anlægsfasen Bilag Bilag 1 Støjudbredelse: Spuns ramning med hydraulikhammer (net 50 x 50 m)

30 30 København-Ringsted projektet Støj og vibrationer i anlægsfasen Bilag

31 31 Støj og vibrationer i anlægsfasen Bilag 2 Støjudbredelse: Vibrering af spuns med vibrerende rambuk (net 50 m x 50 m)

32 32 København-Ringsted projektet Støj og vibrationer i anlægsfasen Bilag 3 Støjudbredelse: Nedboring af sekantpælevæg (net 50 m x 50 m)

33 33 Støj og vibrationer i anlægsfasen Bilag 4 Støjudbredelse: Jordarbejde (net 50 m x 50 m)

34 34 København-Ringsted projektet Støj og vibrationer i anlægsfasen Bilag 5 Støjudbredelse: Sporarbejde, justering af spor (net 50 m x 50 m)

35 35 Støj og vibrationer i anlægsfasen Bilag 6 Støjudbredelse: Sporarbejde, ballastudlægning (50 m x 50 m)

36 36 København-Ringsted projektet Støj og vibrationer i anlægsfasen Bilag 7 Støjudbredelse: Sporarbejde, nedramning af mast (50 m x 50 m)

37 37 Støj og vibrationer i anlægsfasen Bilag 8 Støjudbredelse: Sporarbejde, sporstabilisering (50 m x 50 m)

38

39 39 Støj og vibrationer i anlægsfasen Bilag 9 Greve Kommune, Lokalplanen 14.27, "Område ved Bjælkevangen Senioregnede boliger og erhverv"

40 Støj og vibrationer i anlægsfasen Nybygningsløsningen Udgiver: Trafikstyrelsen Rådgiver: COWI A/S

41 Trafikstyrelsen Adelgade 13 DK-1304 København K. København-Ringsted projektet

Støj og vibrationer i anlægsfasen. Havbogårdsvej-Salbyvej. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Støj og vibrationer i anlægsfasen. Havbogårdsvej-Salbyvej. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Støj og vibrationer i anlægsfasen Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 3. september 2008 3 Støj og vibrationer i anlægsfasen Forord Forord Dette fagnotat omhandler støj og vibrationer i anlægsfasen

Læs mere

Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn.

Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn. Sag nr. 08.580.01 Ekstern virksomhedsstøj Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn. Juni 2009 NIRAS A/S Jesper Konnerup \\arhkfs01\data\sag\08\580.01\project

Læs mere

Trafikale gener i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Trafikale gener i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Trafikale gener i anlægsfasen Havnevej Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 30. maj 2008 3 Trafikale gener i anlægsfasen Havnevej Forord Forord Dette fagnotat omhandler trafikale gener i anlægsfasen

Læs mere

Støjgener i anlægsfasen. Ringsted-Femern Banen

Støjgener i anlægsfasen. Ringsted-Femern Banen Støjgener i anlægsfasen Ringsted-Femern Banen November 2014 3 Indhold 4 Indhold Indledning 5 Ikke-teknisk resumé 7 Metode for støjberegninger 17 30 Afværgeforanstaltninger 67 0-alternativet 68 Oversigt

Læs mere

Støj-, støv- og vibrationsbegrænsning

Støj-, støv- og vibrationsbegrænsning Støj-, støv- og vibrationsbegrænsning Forskrift for begrænsning af gener fra støjende, støvende og vibrerende byggeog anlægsarbejder i Silkeborg Kommune 1 Forskrift for begrænsning af gener fra støjende,

Læs mere

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F:

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F: Notat Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj INDHOLD 21. april 2015 Projekt nr. 220419 Dokument nr. 1215493551 Version 1 Udarbejdet af HKD Kontrolleret af Godkendt af 1 Indledning...

Læs mere

Forskrift for midlertidige nedrivnings-, bygge- og anlægsaktiviteter i Fredensborg Kommune

Forskrift for midlertidige nedrivnings-, bygge- og anlægsaktiviteter i Fredensborg Kommune Forskrift for midlertidige nedrivnings-, bygge- og anlægsaktiviteter i Fredensborg Kommune Vedtaget af byrådet i Fredensborg Kommune d. 30. oktober 2017. Formål Formålet med denne forskrift er at begrænse

Læs mere

MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune

MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune Regulativ for visse MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune TEKNIK OG MILJØ 1 REGULATIV FOR VISSE MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER I HORSENS KOMMUNE Denne forskrift er udarbejdet

Læs mere

Udvidelse af Københavns Nordhavn og ny krydstogtterminal

Udvidelse af Københavns Nordhavn og ny krydstogtterminal Københavns Kommune Kystdirektoratet Udvidelse af Københavns Nordhavn og ny krydstogtterminal VVM - Teknisk Baggrundsrapport nr. 10 Støj og vibrationer Februar 2009 Københavns Kommune Kystdirektoratet Udvidelse

Læs mere

Regulativ for visse. MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune KORREKTUR TEKNIK OG MILJØ

Regulativ for visse. MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune KORREKTUR TEKNIK OG MILJØ Regulativ for visse MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune TEKNIK OG MILJØ 1 2 REGULATIV FOR VISSE MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER I HORSENS KOMMUNE Denne forskrift er udarbejdet

Læs mere

Forskrift for. Bygge- og anlægsaktiviteter Støj, støv og vibration

Forskrift for. Bygge- og anlægsaktiviteter Støj, støv og vibration Forskrift for Bygge- og anlægsaktiviteter Støj, støv og vibration Forskrift for bygge- og anlægsaktiviteter støj, støv og vibration Baggrund og lovgivning Bygge- og anlægsaktiviteter, herunder nedrivninger,

Læs mere

NYT ERHVERVSOMRÅDE VED KØGEVEJ

NYT ERHVERVSOMRÅDE VED KØGEVEJ Næstved Kommune Center for Plan og Miljø Rådmandshaven 20 4700 Næstved Att.: Gregers Kiehn Dansk Akustik Rådgivning Vedbysøndervej 13 4200 Slagelse Tlf.: 58 3 620 E-mail: post@d-a-r.dk Home: www.d-a-r.dk

Læs mere

Støj og vibrationer. - Fagnotat. Ny bane Hovedgård - Hasselager

Støj og vibrationer. - Fagnotat. Ny bane Hovedgård - Hasselager Støj og vibrationer Fagnotat Ny bane Hovedgård Hasselager Revideringsdato Resume af ændringer Udført Kontrolleret Godkendt ændringer markeret 28.11.2017 Endelig Nej JEK/HDK LKR JBN Støj og vibrationer

Læs mere

Forskrift for bygge- og anlægsaktiviteter støj, støv og vibration

Forskrift for bygge- og anlægsaktiviteter støj, støv og vibration Forskrift for bygge- og anlægsaktiviteter støj, støv og vibration Kommenterede [HB1]: Forskriften har fået ny titel, Den hed tidligere: Forskrift for begrænsning af gener fra støjende, støvende og vibrerende

Læs mere

Støj og vibrationer i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Vestvolden Vestvolden-Baldersbrønde. 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Støj og vibrationer i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Vestvolden Vestvolden-Baldersbrønde. 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Støj og vibrationer i anlægsfasen 5. sporsløsningen København-Ringsted projektet Maj 2009 3 Støj og vibrationer i anlægsfasen Forord Forord Dette fagnotat omhandler støj og vibrationer i anlægsfasen for

Læs mere

Vibrationer Ny Ellebjerg Station via Køge til Ringsted Nybygningsløsningen. 30. september København-Ringsted projektet

Vibrationer Ny Ellebjerg Station via Køge til Ringsted Nybygningsløsningen. 30. september København-Ringsted projektet Vibrationer Ny Ellebjerg Station via Køge til Nybygningsløsningen 30. september 2008 København- projektet 3 Vibrationer Forord Forord Dette fagnotat omhandler vibrationer for Nybygningsløsningen på strækningen

Læs mere

JEM & FIX - DRONNINGLUND INDHOLD BILAG. 1 Indledning. 1 Indledning 2. 2 Forudsætninger 2 2.1 Beliggenhed og planforhold 2 2.

JEM & FIX - DRONNINGLUND INDHOLD BILAG. 1 Indledning. 1 Indledning 2. 2 Forudsætninger 2 2.1 Beliggenhed og planforhold 2 2. TK DEVELOPMENT A/S JEM & FIX - DRONNINGLUND TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 2 2 Forudsætninger 2 2.1 Beliggenhed

Læs mere

Regulativ for begrænsning af gener fra støjende, støvende og vibrerende bygge- og anlægsarbejder i Tønder Kommune

Regulativ for begrænsning af gener fra støjende, støvende og vibrerende bygge- og anlægsarbejder i Tønder Kommune Regulativ for begrænsning af gener fra støjende, støvende og vibrerende bygge- og anlægsarbejder i Tønder Kommune Lovgrundlag Dette regulativ er udarbejdet i henhold til 20 stk. 2 i bekendtgørelse nr.

Læs mere

Pæleramnming og jordarbejde ved hal 3 - Køge Stadion

Pæleramnming og jordarbejde ved hal 3 - Køge Stadion NOTAT Projekt Pæleramnming og jordarbejde ved hal 3 - Køge Stadion Projektnummer 3641800102 Kundenavn Emne Til Udarbejdet af Projektleder Dansk Halbyggeri A/S Paraplyplan for anlægsarbejde Køge Kommune

Læs mere

Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder

Læs mere

Forskrift for bygge- og anlægsprojekter, samt nedrivningsarbejder (støj og vibrationer) i Sønderborg Kommune

Forskrift for bygge- og anlægsprojekter, samt nedrivningsarbejder (støj og vibrationer) i Sønderborg Kommune Forskrift for bygge- og anlægsprojekter, samt nedrivningsarbejder (støj og vibrationer) i Sønderborg Kommune 2008 Indhold Generelle bestemmelser...3 1. FORMÅL...3 2. LOVGRUNDLAG...3 3. FORSKRIFTENS OMRÅDE...3

Læs mere

Laban Arkitekter A/S DAGLIGVAREBUTIK, CHR. D. 8.S VEJ, SILKEBORG Støj fra varelevering T: M: Postboks 615 F:

Laban Arkitekter A/S DAGLIGVAREBUTIK, CHR. D. 8.S VEJ, SILKEBORG Støj fra varelevering T: M: Postboks 615 F: Notat Laban Arkitekter A/S DAGLIGVAREBUTIK, CHR. D. 8.S VEJ, SILKEBORG Støj fra varelevering 22. maj 2015 Projekt nr. 220181 Dokument nr. 1215753860 Version 1 Udarbejdet af SHKR Kontrolleret af JEK (arkitekttegning

Læs mere

BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN. Oktober 2012

BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN. Oktober 2012 BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN Oktober 2012 1 FORSKRIFT FOR VISSE MILJØFORHOLD VED MIDLERTIDIGE BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER I KØBENHAVNS KOMMUNE Denne forskrift er udarbejdet i henhold til 20, stk.

Læs mere

Forskrift for visse miljøforhold ved BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER. i Københavns Kommune

Forskrift for visse miljøforhold ved BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER. i Københavns Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Københavns Kommune 1 2 Forskrift for visse miljøforhold ved bygge- og anlægsarbejder i Københavns Kommune Denne forskrift er udarbejdet i

Læs mere

BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN DECEMBER 2016

BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN DECEMBER 2016 BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN DECEMBER 2016 1 2 FORSKRIFT FOR VISSE MILJØFORHOLD VED MIDLERTIDIGE BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER I KØBENHAVNS KOMMUNE Denne forskrift er udarbejdet i henhold til 20

Læs mere

KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Beregningsmetode 3

KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Beregningsmetode 3 KØGE KOMMUNE KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK

Læs mere

HERLEV GENBRUGSSTA- TION MILJØMÅLING-EKSTERN STØJ

HERLEV GENBRUGSSTA- TION MILJØMÅLING-EKSTERN STØJ Til Herlev Kommune Dokumenttype Rapport: Miljømåling-ekstern støj Dato Maj 2016 Støjberegning til ansøgning om udvidet åbningstid for Herlev Genbrugsstation HERLEV GENBRUGSSTA- TION MILJØMÅLING-EKSTERN

Læs mere

Informationsmøde den 10. oktober 2012. Den nye bane København-Ringsted

Informationsmøde den 10. oktober 2012. Den nye bane København-Ringsted Informationsmøde den 10. oktober 2012 Den nye bane København-Ringsted Program 19.00-19.15 Velkomst 19.15-20.15 Præsentation af projektet 20.15-21.00 Spørgehjørner Trafikomlægninger Ledningsomlægninger

Læs mere

Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Grafisk produktion: Kommunikation Fotos: Torben Meyer, Byhistorisk Arkiv Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune 5. udgave, november 2014 Teknik

Læs mere

Deletape 4 20 arbdage Deletape 3 30 arbdage Deletape 2 30 arbdage Deletape 1 40 arbdage Deletape 6 30 arbdage Deletape 5 30 arbdage Midtbyprojektet Husk! Kortdata er vejledende Skel kan ikke afsættes efter

Læs mere

Indhold. Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Virksomhedsstøj. 1 Indledning og formål 3. 2 Beskrivelse af området 3.

Indhold. Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Virksomhedsstøj. 1 Indledning og formål 3. 2 Beskrivelse af området 3. 5. maj 2017 Notat Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Virksomhedsstøj Projekt nr.: 228691 Dokument nr.: 1223676332 Version 2 Udarbejdet af CVI Kontrolleret af JEK Godkendt af MAM Indhold 1 Indledning

Læs mere

Regulativ for begrænsning af støj-, støv- og vibrationsgener fra erhvervsmæssige bygge- og anlægsarbejder. i Lejre Kommune

Regulativ for begrænsning af støj-, støv- og vibrationsgener fra erhvervsmæssige bygge- og anlægsarbejder. i Lejre Kommune Regulativ for begrænsning af støj-, støv- og vibrationsgener fra erhvervsmæssige bygge- og anlægsarbejder i Lejre Kommune Baggrund og lovgrundlag: Bygge- og anlægsarbejder kan give anledning til gener

Læs mere

1. STØJ OG VIBRATIONER

1. STØJ OG VIBRATIONER BILAG 1 - STØJ OG VIBRATIONER 1. STØJ OG VIBRATIONER 1.1 Fakta om støj Støjens styrke angives i decibel (forkortet: db). 0 db svarer til den svageste lyd et menneske kan høre. 120 db er så kraftig støj,

Læs mere

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S Rapport 5. juli 2019 JN/TSO/støj.05.07.19 Sag: 18.296 Antal sider: 12 Til Sag Emne : Dominia A/S KAB : Roholmparken : Støj fra vejtrafik 1 Indledning I forbindelse med projekteringen af ny bebyggelse til

Læs mere

Nordforbrænding bygger en ny, effektiv og miljørigtig ovnlinje. Hvad betyder det for naboerne?

Nordforbrænding bygger en ny, effektiv og miljørigtig ovnlinje. Hvad betyder det for naboerne? N a b o i n f o r m at i o n o m O v n l i n j e 5 Nordforbrænding bygger en ny, effektiv og miljørigtig ovnlinje. Hvad betyder det for naboerne? Derfor bygger vi en ny ovnlinje Ovn, kedel og røggasrensningsanlæg

Læs mere

Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder

Læs mere

Vurdering af ekstern støj fra nedknuser Fåborgvej, 5631-Ebberup

Vurdering af ekstern støj fra nedknuser Fåborgvej, 5631-Ebberup 1. juli 2019 Telefon: + 45 78 103 103 ref.: EAE QA.: REH Dok: 3146-1-a Vurdering af ekstern støj fra nedknuser Fåborgvej, 5631-Ebberup Beregning af ekstern industristøj fra nedknuser position på Fåborgvej,

Læs mere

1. Støjende arbejder jfr. beskrivelsen under oplysninger fra ansøger indenfor perioden uge uge i tidsrummet kl alle dage.

1. Støjende arbejder jfr. beskrivelsen under oplysninger fra ansøger indenfor perioden uge uge i tidsrummet kl alle dage. Returadresse: Køge Kommune, Miljø Torvet 1, 4600 Køge Aarsleff-Siemens A/S, Att: Karin Elmquist, kae@aarsleffrail.com Banedanmark A/S, Christian Diget, cdgt@bane.dk Teknik- og Miljøforvaltningen Miljø

Læs mere

At fastholde hovedbanen over Fyn som en højklasset forbindelsesled mellem Jylland/Sjælland/udlandet.

At fastholde hovedbanen over Fyn som en højklasset forbindelsesled mellem Jylland/Sjælland/udlandet. 3.3 Jernbaner.qxd 19-12-2005 18:09 Side 1 Foto: Fyns Amt 3.3 Jernbaner Amtsrådets mål At fastholde hovedbanen over Fyn som en højklasset forbindelsesled mellem Jylland/Sjælland/udlandet. At Odense-Svendborg

Læs mere

Notat N5.027.14. Trafikstøj ved Sdr. Ringvej Støjberegninger 1 INDLEDNING

Notat N5.027.14. Trafikstøj ved Sdr. Ringvej Støjberegninger 1 INDLEDNING Notat N5.027.14 Kokbjerg 5 6000 Kolding Danmark T +45 8228 1400 F +45 8228 1401 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Trafikstøj ved Sdr. Ringvej Støjberegninger 06. oktober 2014 Vores reference: 35.5676.01

Læs mere

Aalborg Kommune ØSTER HASSING FORSAMLINGSHUS Ekstern støj. Tilkørsel sker fra Hølundvej mod nordøst.

Aalborg Kommune ØSTER HASSING FORSAMLINGSHUS Ekstern støj. Tilkørsel sker fra Hølundvej mod nordøst. Notat Aalborg Kommune ØSTER HASSING FORSAMLINGSHUS Ekstern støj 24. oktober 2016 Projekt nr. 226522 Dokument nr. 1221451565 Version 1 Udarbejdet af HKD Kontrolleret af PEH 1 INDLEDNING I forbindelse med

Læs mere

Natspærringer, alle spor, ca. 1 uges varighed i april/maj 2017, kl : Søgegravninger og opbrydninger i baneoverkørslen.

Natspærringer, alle spor, ca. 1 uges varighed i april/maj 2017, kl : Søgegravninger og opbrydninger i baneoverkørslen. Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Køge Kyst; lj@koegekyst.dk Arkil A/S; ksn@arkil.dk Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Dispensation fra forskriftens krav

Læs mere

VIRKSOMHEDENS PLACERING OG OMGIVELSER

VIRKSOMHEDENS PLACERING OG OMGIVELSER Notat Kokbjerg 5 6000 Kolding Danmark T +45 8228 1400 F +45 8228 1401 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 N5.006.11 Torben Clausen A/S - Virksomhedsstøj 23. maj 2011 Projekt: 14.7815.03 Til Fra : Jens Østergaard

Læs mere

Hej Gitte

Hej Gitte Page 1 of 1 05-09-2016 From: Sidsel Marie Nørholm (SINO) Sent: 22-07-2016 08:34:30 To: Gitte Østergaard Sørensen / Region Nordjylland CC: Carsten Villsen (CVI) Subject: Støjnotat om råstofindving på matrikel

Læs mere

ØSTRE HAVN, P-HUS, BYGGEFELT G2

ØSTRE HAVN, P-HUS, BYGGEFELT G2 Notat A. Enggaard A/S ØSTRE HAVN, P-HUS, BYGGEFELT G2 Miljømæssig påvirkning af P-hus 1. maj 2017 Projekt nr. 226589 Dokument nr. 1223589644 Version 1 Udarbejdet af CVI/EJH Kontrolleret af JEK/MIK Godkendt

Læs mere

Teknisk Notat. Casa Vita, virkning af støjskærm. Udført for Roskilde Kommune. TC Sagsnr.: I Side 1 af 9. 9.

Teknisk Notat. Casa Vita, virkning af støjskærm. Udført for Roskilde Kommune. TC Sagsnr.: I Side 1 af 9. 9. Teknisk Notat Casa Vita, virkning af støjskærm Udført for Roskilde Kommune TC-101003 Sagsnr.: I100897-01 Side 1 af 9 9. september 2016 DELTA Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm Danmark Tlf. +45 72 19 40 00 Fax

Læs mere

Storstrømsbroen. Støj og vibrationer VVM-redegørelse. Rapport 518-2014

Storstrømsbroen. Støj og vibrationer VVM-redegørelse. Rapport 518-2014 Storstrømsbroen VVM-redegørelse Rapport 518-2014 Storstrømsbroen VVM-redegørelse Rapport 518-2014 Dato: Oktober 2014 ISBN (NET): 978-87-93184-34-3 ISBN: 978-87-93184-33-6 Copyright: Vejdirektoratet, 2014

Læs mere

Dispensation fra forskriftens krav til støj og arbejdstider ved sporarbejder i det ny sportrace til København-Ringsted banen

Dispensation fra forskriftens krav til støj og arbejdstider ved sporarbejder i det ny sportrace til København-Ringsted banen Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Banedanmark Ringager 4B 2605 Brøndby Strukton Torveporten 2 2500 Valby Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Dispensation fra

Læs mere

Maksimalværdien af støjen i natperioden kan jeg ikke vurdere på grundlag af de udførte målinger.

Maksimalværdien af støjen i natperioden kan jeg ikke vurdere på grundlag af de udførte målinger. To: Søren Nabe-Nielsen[/O=HORSHOLM/OU=FIRST ADMINISTRATIVE GROUP/CN=RECIPIENTS/CN=SNA]; Subject: FW: Skubber yderligere på... Sent: Thur 6-16-2011 9:09:19 From: Jørgen Vasehus Madsen From: Jørgen Vasehus

Læs mere

UDFÆRDIGET AF KLAUS NYLANDSTED KONTROLLET AF CASPER BJERRING

UDFÆRDIGET AF KLAUS NYLANDSTED KONTROLLET AF CASPER BJERRING memo01.docx 2012032814 PROJEKT Dansk Nedbrydning ApS, Vissenbjerg UDFÆRDIGET AF KLAUS NYLANDSTED DATO 20181114 PROJEKTNUMMER 35.5797.01 KONTROLLET AF CASPER BJERRING NR N5.040.18 1 Indledning Sweco A/S

Læs mere

Forskrift for miljøhensyn ved anlæg af Letbanen i Glostrup Kommune

Forskrift for miljøhensyn ved anlæg af Letbanen i Glostrup Kommune Forskrift for miljøhensyn ved anlæg af Letbanen i Glostrup Kommune Dato 27/1 2017 1. Formål Denne forskrift fastsætter regler for støj, støv og vibrationer i forbindelse med anlæg af letbanen i Glostrup

Læs mere

Hvidberg A/S STØJ FRA NEDKNUSNING Vester Gimsingvej, Struer

Hvidberg A/S STØJ FRA NEDKNUSNING Vester Gimsingvej, Struer Notat Hvidberg A/S STØJ FRA NEDKNUSNING Vester Gimsingvej, Struer 24. juni 2014 Projekt nr. 217394-04 Udarbejdet af cvi Kontrolleret af cvi Godkendt af lec I forbindelse med planlagte nedknusnings- og

Læs mere

Administrationsgrundlag. for. Vibrationer og grundvandsforhold ved bygge- og anlægsaktiviteter i Køge Kommune

Administrationsgrundlag. for. Vibrationer og grundvandsforhold ved bygge- og anlægsaktiviteter i Køge Kommune Administrationsgrundlag for Vibrationer og grundvandsforhold ved bygge- og anlægsaktiviteter i Køge Kommune Vibrationer 1. Gyldighedsområde Nærværende administrationsgrundlag omfatter alle tilfælde af

Læs mere

Endvidere er der i sidste afsnit en anbefaling om rammer for tilskud til støjisolering af boliger.

Endvidere er der i sidste afsnit en anbefaling om rammer for tilskud til støjisolering af boliger. STØJNOTAT Projekt Vejtrafikstøjberegning Skyttemarksvej, Næstved Kunde Næstved Kommune Notat nr. 1 Dato 2015-06-24 Fra Jacob Storm Jørgensen og Allan Jensen, Rambøll 1. Indledning Næstved Kommune har bedt

Læs mere

Miljøgener i anlægsfasen. - Fagnotat. Femern bælt - danske jernbaneanlæg

Miljøgener i anlægsfasen. - Fagnotat. Femern bælt - danske jernbaneanlæg Miljøgener i anlægsfasen - Fagnotat Femern bælt - danske jernbaneanlæg 3 Miljøgener i anlægsfasen Forord Forord Dette fagnotat omhandler miljøgener i anlægsfasen i projekt Femern Bælt danske jernbanelandanlæg

Læs mere

STORSTRØMSBROEN STØJBEREGNING- PRÆFABRIKATIONSPLADS (10HA) I NAKSKOV

STORSTRØMSBROEN STØJBEREGNING- PRÆFABRIKATIONSPLADS (10HA) I NAKSKOV VEJDIREKTORATET STORSTRØMSBROEN STØJBEREGNING- PRÆFABRIKATIONSPLADS (10HA) I NAKSKOV ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kgs. Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD

Læs mere

Bilag 2 Rammer for udmøntning af BR-beslutning om fremskyndelse af anlægsarbejderne i Cityringen

Bilag 2 Rammer for udmøntning af BR-beslutning om fremskyndelse af anlægsarbejderne i Cityringen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT 15-05-2013 Sagsnr. 2013-80972 Bilag 2 Rammer for udmøntning af BR-beslutning om fremskyndelse af anlægsarbejderne i Cityringen Dokumentnr.

Læs mere

Claus Juul Nielsen Projektleder hos DCM Øst Aps Tlf: /

Claus Juul Nielsen Projektleder hos DCM Øst Aps Tlf: / Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Orbicon A/S Att.: Britt Tang Pedersen Claus Juul Nielsen Projektleder hos DCM Øst Aps Tlf: 31 90 75 31 / cjn@dcm.dk Dato

Læs mere

UDVIDELSE AF HAVNEN I NUUK STØJREDEGØRELSE

UDVIDELSE AF HAVNEN I NUUK STØJREDEGØRELSE UDVIDELSE AF HAVNEN I NUUK STØJREDEGØRELSE UDVIDELSE AF HAVNEN I NUUK STØJREDEGØRELSE Revision 0 Dato 02-08-2013 Udarbejdet af OFK Kontrolleret af JASJ Godkendt af OFK Ref. Rambøll Englandsgade 25 DK-5100

Læs mere

KINGO KARLSEN A/S F.L.Smidths Vej Silkeborg. Afgørelse om tilladelse til nedbrydningaktiviteter på Park Alle 14, 7600 Struer

KINGO KARLSEN A/S F.L.Smidths Vej Silkeborg. Afgørelse om tilladelse til nedbrydningaktiviteter på Park Alle 14, 7600 Struer POSTBOKS 10 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO: 27-08-2018 KINGO KARLSEN A/S F.L.Smidths Vej 17 8600 Silkeborg JOURNALNUMMER 09.18.14-K08-4-18

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilagsfortegnelse

Indholdsfortegnelse. Bilagsfortegnelse Region Nordjylland Støjberegning Nyt universitetssygehus, Aalborg SØ Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 www.cowi.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Forskrift for midlertidig bygge- og anlægsaktivitet

Forskrift for midlertidig bygge- og anlægsaktivitet Forskrift for midlertidig bygge- og anlægsaktivitet Indhold Bestemmelser... 2 Formål... 3 Gyldigheds- og anvendelsesområde... 3 Arbejdstider... 3 Forureningsbegrænsende foranstaltninger... 3 Naboorientering...

Læs mere

Forskrift for udførelse af bygge- og anlægsaktiviteter i Køge Kommune

Forskrift for udførelse af bygge- og anlægsaktiviteter i Køge Kommune 2017 Offentlig høring af revideret: Forskrift for udførelse af bygge- og anlægsaktiviteter i Køge Kommune Side 1 / 7 Formål Formålet med denne forskrift er at begrænse gener i form af støj og støv i forbindelse

Læs mere

Støjgrænser. Vejledende grænseværdier (Miljøstyrelsens vejledninger) Foreslåede grænseværdier (vibrationer, infralyd og lavfrekvent støj)

Støjgrænser. Vejledende grænseværdier (Miljøstyrelsens vejledninger) Foreslåede grænseværdier (vibrationer, infralyd og lavfrekvent støj) Støjgrænser Støjgrænser Støjgrænser /grænseværdier Vejledende grænseværdier (Miljøstyrelsens vejledninger) Foreslåede grænseværdier (vibrationer, infralyd og lavfrekvent støj) Vejledende/foreslåede grænseværdier

Læs mere

Holbæk Kommune. Juli 2016 rev HOLBÆK SPORTSBY. Støjberegninger Anlægs- og driftsfasen

Holbæk Kommune. Juli 2016 rev HOLBÆK SPORTSBY. Støjberegninger Anlægs- og driftsfasen Holbæk Kommune Juli 2016 rev. 040816 HOLBÆK SPORTSBY Støjberegninger Anlægs- og driftsfasen PROJEKT Støjberegninger Projekt nr. 225806 Version 2 Dokument nr. 1220345117 Version 2 Rapportdato: 8. august

Læs mere

Vurdering af industristøj Kanalgaden 3, Albertslund. Rev Industristøj

Vurdering af industristøj Kanalgaden 3, Albertslund. Rev Industristøj 15. august 2018 Telefon: +45 78 103 103 Ref: SNT QA: REH Dok: SNT-05032018-1 Sag nr. 2507 Vurdering af industristøj Kanalgaden 3, Albertslund. Rev. 03.08.2018 Industristøj Østerbro 4 5690 Tommerup Tlf.:

Læs mere

Teknisk Notat Rev. 2 N

Teknisk Notat Rev. 2 N Sweco Danmark A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 www.sweco.dk CVR-nr. 48233511 Teknisk Notat Rev. 2 N2.128.15 Frederiksberg Ejendomme Etablering af P-kælder og nybygning på Skolen ved

Læs mere

Teknisk Notat Trafikstøj på Vestegnen Udført for Vestegnssamarbejdet DELTA

Teknisk Notat Trafikstøj på Vestegnen Udført for Vestegnssamarbejdet DELTA Teknisk Notat Trafikstøj på Vestegnen Udført for Vestegnssamarbejdet TC-100046 Rev.1 Sagsnr.: T201775 Side 1 af 14 + kortbilag 1-4 17. februar 2012 DELTA Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm Danmark Tlf. +45

Læs mere

FORSKRIFT 10. SEPTEMBER 2018 FOR BYGGE- OG ANLÆGSAKTIVITETER

FORSKRIFT 10. SEPTEMBER 2018 FOR BYGGE- OG ANLÆGSAKTIVITETER STEVNS KOMMUNE TEKNIK & MILJØ FORSKRIFT 10. SEPTEMBER 2018 FOR BYGGE- OG ANLÆGSAKTIVITETER FORSKRIFT Formålet med denne forskrift er at sikre et ensartet grundlag for at vurdere og sagsbehandle midlertidige

Læs mere

Beregning af vejtrafikstøjniveau på 1. etape af Eriksborg nye udstykning i Silkeborg kommune. matrikel del 1c Gødvad By, Gødvad, 8600 Silkeborg

Beregning af vejtrafikstøjniveau på 1. etape af Eriksborg nye udstykning i Silkeborg kommune. matrikel del 1c Gødvad By, Gødvad, 8600 Silkeborg Trafikstøj veje Rapport nr. antal sider BE-01-260315. Sider inkl. denne: 10 Rapport titel Beregningssted Beregning af vejtrafikstøjniveau på 1. etape af Eriksborg nye udstykning i Silkeborg kommune. matrikel

Læs mere

5 Vurdering og anbefalinger 5. Støjudbredelseskort. Beregningsresultater. Beregningsresultater dæmpet spånsuger

5 Vurdering og anbefalinger 5. Støjudbredelseskort. Beregningsresultater. Beregningsresultater dæmpet spånsuger EJENDOMSSELSKABET HOBROVEJ 489 A/S STØJREDEGØRELSE GARTNERVEJ/TL BYG A/S ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

Indhold. Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Vej- og togtrafikstøj. 1 Indledning og formål 3. 2 Beskrivelse af området 3.

Indhold. Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Vej- og togtrafikstøj. 1 Indledning og formål 3. 2 Beskrivelse af området 3. 2. maj 2017 Notat Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Vej- og togtrafikstøj Projekt nr.: 228691 Dokument nr.: 1223676332 Version 1 Udarbejdet af MAM Kontrolleret af JEK Godkendt af MAM Indhold 1

Læs mere

UFÆRDIGET AF. Casper Bjerring KONTROLLERET AF. Thomas Olsen

UFÆRDIGET AF. Casper Bjerring KONTROLLERET AF. Thomas Olsen PROJEKT Støjredegørelse, trafikstøj Ølsted PROJEKTNUMMER 35.5642.02 UFÆRDIGET AF Casper Bjerring KONTROLLERET AF Thomas Olsen DATO N5.004.18 Vedlagt 1 bilag Indledning Hedensted kommune har anmodet Sweco

Læs mere

Forskrift for miljøhensyn ved anlæg af Letbanen i Herlev Kommune

Forskrift for miljøhensyn ved anlæg af Letbanen i Herlev Kommune Forskrift for miljøhensyn ved anlæg af Letbanen i Herlev Kommune April 2017 Letbanen er et omfattende anlægsarbejde, der foregår i tæt bebyggede dele af byen, og skaber mange og komplekse nabogener. Miljølovgivningen

Læs mere

Indhold. CFBO Banebyen Viborg Støjforhold. 1 Indledning 2. 2 Formål 2. 3 Planlagt byggeri på området 3. 4 Grænseværdier for trafikstøj 3

Indhold. CFBO Banebyen Viborg Støjforhold. 1 Indledning 2. 2 Formål 2. 3 Planlagt byggeri på området 3. 4 Grænseværdier for trafikstøj 3 27. november 2017 Notat CFBO Banebyen Viborg Støjforhold Projekt nr.: 230484 Dokument nr.: 1226064490 Version 1 Revision 1 Udarbejdet af SIBJ Kontrolleret af JEK Godkendt af MAM Indhold 1 Indledning 2

Læs mere

Ringsted Kommune Plan & Byg Rønnedevej Ringsted. Att.: John Jeppesen. Dato:

Ringsted Kommune Plan & Byg Rønnedevej Ringsted. Att.: John Jeppesen. Dato: Ringsted Kommune Plan & Byg Rønnedevej 9 4 Ringsted Att.: John Jeppesen Akustik Støj Vibrationer Vedbysøndervej 13 4200 Slagelse Tlf: 503 620 Fax: 527 622 post@d-a-r.dk www.d-a-r.dk Sag nr.: 11-012 Beregning

Læs mere

1. Indledning VM acoustics er af Henning Christensen fra Jernpladsen A/S rekvireret til at udføre en beregning af den forventede støjbelastning fra virksomheden ved flytning til Gladsaxe Ringvej 51A. Virksomheden,

Læs mere

VVMredegørelse. Krebsdammens forlængelse. Bilag 2 Baggrundsrapport: Støj og vibrationer

VVMredegørelse. Krebsdammens forlængelse. Bilag 2 Baggrundsrapport: Støj og vibrationer VVMredegørelse Krebsdammens forlængelse Bilag 2 Baggrundsrapport: Støj og vibrationer Indholdsfortegnelse Side 1 Støj 3 1.1 Driftsfasen 3 1.1.1 Metode og afgrænsning 3 1.1.2 Vurdering af støjgener 4 1.1.3

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ændringer i støjbelastningerne er herefter beregnet.

Indholdsfortegnelse. Ændringer i støjbelastningerne er herefter beregnet. Hørsholm Kommune Forlægning af Lågegyde Beregning af trafikstøj Miljømåling - ekstern støj Rapport Rådgivende Ingeniører AS Parallelvej 15 2800 Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk

Læs mere

Notat N Acoustica Akustik - Støj - Vibrationer. Rev. A Foreløbig. 9. maj 2005 Projekt:

Notat N Acoustica Akustik - Støj - Vibrationer. Rev. A Foreløbig. 9. maj 2005 Projekt: Notat N2.093.05 Rev. A Foreløbig Miljø Industri & Marine IT & Telekommunikation Management Byggeri Anlæg Energi Landbrug Åparken Etape III, Ishøj Vurdering af støj og vibrationer fra S-tog 9. maj 2005

Læs mere

L r /grænse [db] Dag (7-19)

L r /grænse [db] Dag (7-19) Notat Dato: 0.0.01 Projekt nr.: 01-0 T: + 0 00 E: smm@moe.dk Projekt: BIO Byggeplads Emne: Støjkortlægning af aktiviteter juni oktober 01 Notat nr.: 01-0-0 Rev.: 0 Fordeling: 1 Resumé Der er foretaget

Læs mere

MEMO. Ringsted Outlet parkeringshus, støjvurdering. Lars Find Larsen, COWI A Støjvurdering

MEMO. Ringsted Outlet parkeringshus, støjvurdering. Lars Find Larsen, COWI A Støjvurdering MEMO TITEL DATO 20. november 2018 TIL KOPI FRA PROJEKTNR parkeringshus, støjvurdering Lars Find Larsen, COWI A113225 ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40

Læs mere

VVM UDVIDELSE AF EKSISTERENDE GRUSGRAV

VVM UDVIDELSE AF EKSISTERENDE GRUSGRAV Bilag 4 Gunderup Grus- og Stenleje ApS VVM UDVIDELSE AF EKSISTERENDE GRUSGRAV Støj INDHOLD 1. september 2016 Projekt nr. 218734 Dokument nr. 1220816683 Version 1 Udarbejdet af CVI og CHG Kontrolleret af

Læs mere

2 Vejledende støjgrænser

2 Vejledende støjgrænser 1. april 2019 Notat LBT Agro Biogasanlæg, Hjørring Ekstern støj Projekt nr.: 10404383 Dokument nr.: Revision 2 Udarbejdet af cvi Kontrolleret af - Godkendt af cvi 1 Indledning I forbindelse med udvidelsen

Læs mere

UDFÆRDIGET AF KONTROLLET AF HANS BJERGEGAARD

UDFÆRDIGET AF KONTROLLET AF HANS BJERGEGAARD -14 PROJEKT Lokalplan Sneppevej i Løsning. Støj fra vejtrafik PROJEKTNUMMER 35.4936.02 UDFÆRDIGET AF LARS CHRISTIAN BJERREKÆR KONTROLLET AF HANS BJERGEGAARD DATO 2017-08-15 NR N4.057.17 1 INDLEDNING Hedensted

Læs mere

Gældende fra 1. maj 2013 FORSKRIFT FOR VISSE MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSAKTIVITETER

Gældende fra 1. maj 2013 FORSKRIFT FOR VISSE MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSAKTIVITETER Gældende fra 1. maj 201 FORSKRIFT FOR VISSE MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSAKTIVITETER RØDOVRE KOMMUNE Indhold Formål Anvendelsesområde Definitioner Arbejdstider Støj- og vibrationsgrænser Støj-, støv-

Læs mere

Notat N Damolin A/S, molerindvinding ved Stærhøj Støj fra kørslen med moler ad alternative ruter. : Søren Klitskov, Damolin A/S

Notat N Damolin A/S, molerindvinding ved Stærhøj Støj fra kørslen med moler ad alternative ruter. : Søren Klitskov, Damolin A/S Notat Vævervej 7 8800 Viborg Danmark T +45 8928 8100 F +45 8928 8111 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Damolin A/S, molerindvinding ved Stærhøj Støj fra kørslen med moler ad alternative ruter 23. april

Læs mere

Trafikstøjsberegninger. Oktober 2014 ERHVERVSKORRIDOR OMKRING MOTORVEJ SILKEBORG

Trafikstøjsberegninger. Oktober 2014 ERHVERVSKORRIDOR OMKRING MOTORVEJ SILKEBORG Oktober 2014 ERHVERVSKORRIDOR OMKRING MOTORVEJ SILKEBORG PROJEKT Erhvervskorridor Silkeborg 24. oktober 2014 Projekt nr. 218536 Udarbejdet af JEK Kontrolleret af MABO NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks

Læs mere

NOTAT. Støjmæssigt råderum for ny erhvervshavn i Køge. 1. Baggrund

NOTAT. Støjmæssigt råderum for ny erhvervshavn i Køge. 1. Baggrund NOTAT Projekt Støjmodel for Køge Havn Kunde Køge Kommune Notat nr. 2A Dato 2014-10-16 Til Simon Leth Nielsen, Køge Kommune Fra Allan Jensen Støjmæssigt råderum for ny erhvervshavn i Køge Dato 2014-10-16

Læs mere

Mads Johansen Byggeleder SWECO Danmark A/S Banedanmark: Bjørn Lykke Jensen; Kristian Hoffmann

Mads Johansen Byggeleder SWECO Danmark A/S Banedanmark: Bjørn Lykke Jensen; Kristian Hoffmann Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Mads Johansen Byggeleder SWECO Danmark A/S Banedanmark: Bjørn Lykke Jensen; TP49-KhRg@BANE.dk; Kristian Hoffmann Dato Teknik- og Miljøforvaltningen

Læs mere

STØJHANDLINGSPLAN STOREBÆLT, TOGSTRÆKNINGEN

STØJHANDLINGSPLAN STOREBÆLT, TOGSTRÆKNINGEN Støjhandlingsplan STØJHANDLINGSPLAN STOREBÆLT, TOGSTRÆKNINGEN August 2013 Udgivelsesdato : 23. august 2013 Rapport Støjhandlingsplan_Storebælt_2013 jernbane - endelig udgave.docx Støjhandlingsplan INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Teknisk notat N4.021.12. Arla Foods, Nyt biogasanlæg i Videbæk Støjkonsekvensberegninger af trafik på offentlig vej. : Birgitte Koch, Arla Foods

Teknisk notat N4.021.12. Arla Foods, Nyt biogasanlæg i Videbæk Støjkonsekvensberegninger af trafik på offentlig vej. : Birgitte Koch, Arla Foods Teknisk notat Danmark T +4 898 800 F +4 898 8 www.grontmij.dk CVR-nr. 48 N4.0. Arla Foods, Nyt biogasanlæg i Videbæk Støjkonsekvensberegninger af trafik på offentlig vej. marts 0 Projekt:.4.0 Til Fra Vedlagt

Læs mere

MOTORSPORTENS AKUSTIKLABORATORIUM Idrættens Hus, Sektion C, 5. sal, DK-2605 Brøndby, Danmark

MOTORSPORTENS AKUSTIKLABORATORIUM Idrættens Hus, Sektion C, 5. sal, DK-2605 Brøndby, Danmark MOTORSPORTENS AKUSTIKLABORATORIUM Idrættens Hus, Sektion C, 5. sal, DK-2605 Brøndby, Danmark 24. juni 2009 J. nr. 2008-KKK-01/02 ref.: OD Supplement 3 til Beregning af ekstern støjbelastning fra Vestsjællands

Læs mere

Miljøteknisk redegørelse for dæmpning af støjbidrag fra Danish Crowns afdeling i Rønne

Miljøteknisk redegørelse for dæmpning af støjbidrag fra Danish Crowns afdeling i Rønne Miljøcenter Roskilde Att: Hans Erling Jensen Randers, den 25. juni 2010 J. Nr ROS-432-00025 Miljøteknisk redegørelse for dæmpning af støjbidrag fra Danish Crowns afdeling i Rønne Ansøgning om lempelse

Læs mere

VEJLAUGET MUNKEKÆR. Byggeleder Mads Johansen, sekretariatschef Berit Jendal og Edmund Libst fra Vejlauget ved informationsmødet den 14. marts 2016.

VEJLAUGET MUNKEKÆR. Byggeleder Mads Johansen, sekretariatschef Berit Jendal og Edmund Libst fra Vejlauget ved informationsmødet den 14. marts 2016. 1 VEJLAUGET MUNKEKÆR Resumé af informationsmøde for medlemmerne af Vejlauget Munkekær den 14. marts 2016 med BaneDanmark om støjholdene i forbindelse med den nye jernbanelinie Formanden for Vejlauget Munkekær,

Læs mere

Støjberegningernes resultater viser støjbelastningen på facaderne, samt støjudbredelsen i 1,5 meters højde over terræn.

Støjberegningernes resultater viser støjbelastningen på facaderne, samt støjudbredelsen i 1,5 meters højde over terræn. STØJNOTAT Projekt Støjberegning C.F. Richs Vej 103 Kunde TRESOR Property A/S Notat nr. 1100025914-1 Dato 2016-12-16 Til Andreas Grønbæk, TRESOR Property Fra Jacob Storm Jørgensen, Rambøll 1. Indledning

Læs mere

ETABLERING AF FAST ALSFYN FORBINDELSE INDHOLD. 1 Formål. 1 Formål 1. 2 Forudsætninger og metode 2

ETABLERING AF FAST ALSFYN FORBINDELSE INDHOLD. 1 Formål. 1 Formål 1. 2 Forudsætninger og metode 2 ALSFYNBROEN ETABLERING AF FAST ALSFYN FORBINDELSE ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk VURDERING AF STØJ FRA VEJTRAFIK INDHOLD 1 Formål

Læs mere

Støjhandlingsplan A/S Storebælt STØJHANDLINGSPLAN STOREBÆLT, TOGSTRÆKNINGEN. April 2013. Udgivelsesdato : 16. april 2013

Støjhandlingsplan A/S Storebælt STØJHANDLINGSPLAN STOREBÆLT, TOGSTRÆKNINGEN. April 2013. Udgivelsesdato : 16. april 2013 Støjhandlingsplan STØJHANDLINGSPLAN STOREBÆLT, TOGSTRÆKNINGEN April 2013 Udgivelsesdato : 16. april 2013 Rapport Støjhandlingsplan_Storebælt_2013 Støjhandlingsplan INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE INDLEDNING 3

Læs mere

Hvad er lyd? Bølger i luften Lyd er trykbølger, der sættes i gang af mekaniske vibrationer i fast stof og som forplanter sig gennem luften.

Hvad er lyd? Bølger i luften Lyd er trykbølger, der sættes i gang af mekaniske vibrationer i fast stof og som forplanter sig gennem luften. Hvad er lyd? Bølger i luften Lyd er trykbølger, der sættes i gang af mekaniske vibrationer i fast stof og som forplanter sig gennem luften. Det gælder både, når en gulspurv synger og sender blid lyd mod

Læs mere

Notat N Damolin A/S, molerindvinding ved Stærhøj Støj fra indvinding af moler. : Søren Klitskov, Damolin A/S

Notat N Damolin A/S, molerindvinding ved Stærhøj Støj fra indvinding af moler. : Søren Klitskov, Damolin A/S Vævervej 7 8800 Viborg Danmark T +45 8928 8100 F +45 8928 8111 www.grontmij.dk Notat CVR-nr. 48233511 N4.024.13 Damolin A/S, molerindvinding ved Stærhøj Støj fra indvinding af moler 23. april 2013 Projekt:

Læs mere