Skolepakke+ Uge 40-42, 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skolepakke+ Uge 40-42, 2013"

Transkript

1 Michelle Paver: Den udstødte Faust: ISBN: Den 12-årige gedehyrde Hylas får ved et tilfælde en sagnomspundet bronzedolk af en døende slave, og dermed sættes en række dramatiske begivenheder i gang. Den magtfulde Kratos vil have fingrene i dolken. Snart er Hylas' søster forsvundet og Hylas jaget vildt. På sin flugt og søgen efter søsteren møder Hylas den modige Pirra, datter af en ypperstepræstinde. Sammen strander de på en øde ø, hvor den ultimative kamp mod Kratos finder sted. Flere gange reddes Hylas af sin nye ven, delfinen Ånd, som han knytter et usædvanligt venskab med. Første bind i en ny serie, hvor handlingen foregår i bronzealderen i det antikke Grækenland. Oplagt for børn fra 11 år med interesse for historie - og med hang til action og højt tempo - og en snert af fantasygenren Ina Bruhn: Ditte & Lady Faust: ISBN: årige Ditte er flyttet til en ny by, og hendes far synes, at hun skal droppe den farlige hestesport. Ditte begynder dog at gå til ridning på Ponygården sammen med klassekammeraten Sofie og opdager, at hun har et særligt tag på den nye hest Lady. Dittes forældre arbejder meget, og hun begynder at lyve for dem, for at kunne fortsætte med sin ridning og får hjælp af pigerne på rideskolen. Da veninden Sofie kommer ud for et dramatisk styrt, opdager Dittes far det alligevel, men det hele ender lykkeligt. Her er en ny dejlig serie for hesteglade piger fra 10 år. På bagsiden og ved hvert kapitel er en QR-kode, som nemt guider læseren hen til små, gode film med staldtips. Sproget er flydende, og personskildringen er vedkommende og troværdige Lesley Sims: Anansi trækker tov Faust: ISBN: Edderkoppen Anansi er en kendt eventyrfigur i Afrika. På trods af sin ringe størrelse optræder han altid som den klogeste. Anansi, som er konge over edderkopperne, udfordrer elefanten i tovtrækning. Han løber ind i junglen med lianen og udfordrer næsehornet til det samme. Resultatet bliver, at elefanten og næsehornet trækker tov, og elefanten må erkende, at Anansi er den stærkeste! Bagerst i bogen findes 3 opgaver, som repeterer nogle af de vigtige ord fra historien. Løsningerne ligger på næste side. Letlæst afrikansk eventyr i serien Flachs - allerførste læsning til begynderlæserne fra 1. klasse (6 år). Bogen kan indgå i et emne om eventyr eller Afrika. Sproget er præget af korte, enkle sætninger og mange gentagelser, der letter læsningen. Illustrationerne understøtter og supplerer teksten, samtidig med at de bidrager til læsningen og forståelsen af historien.

2 Dorte Roholte: Amalie & Sophie 4-ever Faust: ISBN: Amalie og Sophie er bedste veninder. De lever et trygt liv med skole, venner, familie og ikke mindst Facebook. Da Sophie og hendes forældre impliceres i en bilulykke, og Sophie dør, bryder Amalies verden sammen, og hun har svært ved at forstå, hvordan livet skal gå videre. Med tiden indser hun, at livet faktisk kan gå videre, og hun lærer at leve med sin store sorg. Denne nye roman i Sommerfugleserien henvender sig til piger mellem 12 og 14 år. Historien er fortalt i et let og overskueligt sprog, som på en fin måde formidler venskabets dybe følelser. Bogen kan således læses som på den ene side en god roman og på den anden side som led i en bearbejdelsesproces. Lars Groth: Store sten i Danmark Faust: ISBN: Bogen henvender sig til alle, der er blevet fascineret af isens store efterladenskaber i det danske landskab. Tretten store vandre- og ledeblokke, fra den formentlig største, Damestenen på Fyn, - og til en af de mindste, Rokkestenen på Bornholm, beskrives med de facts, man kan fylde på. Stenene befinder sig, som det ses af et kort, rundt omkring i hele landet. Forsiden viser et flot luftfoto af Damestenen, og det enkelte afsnit følges af indbydende fotos, som viser stenene i nutiden samt sagn om trolde og andet godtfolk, som har kastet med de respektive sten. Et par indledende kapitler fortæller om isens vandringer og forskellige ledeblokke som rhombeporfyr og kinnediabas, - og spredt gennem bogen er der små faktabokse. En rigtig god, lille fagbog om et ganske vist smalt, men interessant emne for alle, der tager på ture rundt i Danmark - ikke mindst børn på år. Sally Altschuler: Dødseliksiren Faust: ISBN: Her er et vaskeægte mysterium: blev Tyge Brahe forgiftet? I givet fald af hvem? Og hvorfor? Bogens hovedperson og jeg-fortæller er dværgen Jeppe, som kommer ud i et kup med tragiske melankolske dybder. Jeppe var hofnar for Tyge -Tycho Brahe i Danmark. Om Jeppe rent faktisk var med i Prag, vides faktisk ikke., men det er han her i bogen, - for Jeppe er nærmest den udløsende faktor for mordet på Brahe. Nogle af historiens fortællemæssige virkemidler er konspirationsteorier og den jødiske sagnfigur, Golem fra det 16 århundrede - uløseligt knyttet til Prags jøder. Romanen er for børn fra 12 år, unge og voksne, og den tager udgangspunkt i historiske personer og begivenheder, som baggrund for en meget spændende og underholdende konspirationshistorie. Bagest i bogen er der et inspirerende faktaafsnit om Tycho Brahe.

3 lf Sind: Turbo og hemmeligheden Faust: ISBN: Bogen er en underfundig fortælling om Turbo og hans venner, - den er en del af en serie, men kan læses selvstændigt - og har mange fine indgange. Den 10-årige Bo går under kælenavnet Turbo, fordi han løber lynhurtigt. Det får han også brug for, da han skal hente en papirflyver, der har forvildet sig ind i haven hos en meget sur mand. Alt dette glemmer Turbo dog, da han sammen med sine venner finder en forladt lille hund, som de beslutter sig for at "redde". Det kommer der mange forviklinger ud af, da redningsaktionen går ud på at beholde hunden, selvom ingen af drengene må have hund for forældrene. Da drengene længe på skift har pjækket fra skole, bliver det hele opdaget, og de har en hel del at forklare. Og selvfølgelig kommer de igen til at krydse veje med den sure mand... Bogen er især velegnet som fornøjelseslæsning og som højtlæsning for aldersgruppen mellem 9 og 11 år. Kvarnströms stregtegninger letter læsningen samtidig med, at de lægger nye lag på den fine og underfundige sprogtone og det særlige drengeunivers Christian Hall: Psykologi Faust: ISBN: Bogen er en overskuelig og bredt favnende fagbog om psykologi for børn. Den indledes i tekst og billede med smagsprøver på, hvad der kan læses om og er et fint redskab til før-læsningen, hvor eleven kan stille skarpt på det, hun skal skaffe sig viden om. Her efter følger 21 kapitler på to sider hver: De begynder med Freud og Jungs drømmetydning og fortsætter med sammenhængen mellem krop, tanke og følelser. Læseren bliver også introduceret til Piaget og udviklingspsykologien, Maslows behovspyramide, adfærdspsykologi og noget om, når mennesker får ondt i psyken. Mængden af informationer er stor, og der er en del vanskelige ord, så der vil være en del børn, der vil have behov for voksenstøtte til at holde rede på stoffet. Teksten er illustreret med store farvefotos, og rundt om findes der faktabokse med forklaringer på centrale eller vanskelige ord og begreber. Afsluttende findes der stikordsregister, web og litteraturlister. Bogen henvender sig til dygtige læsere fra sjette klasse og op til de børn i niende - tiende klasse, der skal lave en opgave om emnet. Disse elever kan danne sig et rigtig godt overblik og få ideer til videre studier. Bogen kan også bruges som en del af et fagligt læsekursus. Mod betaling kan der hentes opgaver til stoffet på forlagets hjemmeside.

4 Peter Bering: Dyrenes lange rejse Faust: ISBN: Peter Bering har lavet mange kvalitetsfulde fagbøger for børn. Både sprogligt og fagligt mestrer han, at formidle svært fagligt stof, så selv små børn kan forstå det, - og hans bøger bærer altid præg af en smittende begejstring for naturen. Det gælder også denne udgivelse om dyr på træk, som åbner op for en verden, der ikke kun består af trækfugle, men også af flagermus, edderkopper, sommerfugle, hvaler, gnuer mv. De enkelte emner behandles over to sider med flotte foto, forklarende illustrationer og en letlæst tekst. Fagbogen er en del af den fine serie De små fagbøger. Denne gang er emnet dyr på træk, som der findes meget lidt specifik litteratur om for børn. Bogen kan læses af børn mellem 7 og 11 år og er i skolesammenhænge velegnet til både faglige læsekurser og små emneopgaver i indskolingen. Jesper Wung-Sung: Skolen Faust: ISBN: På en skole et eller andet sted i Danmark bliver alle pludselig bliver tilbageholdt, hegnet inde og skudt af en dronefugl, hvis de prøver at stikke af. Lærerne og inspektøren prøver at få en slags hverdag med undervisning op at stå, men en dødelig pest hærger mellem dem, og da alle de voksne er døde, er børnene overladt til sig selv og organiserer sig i to bander a la Fluernes herre. Bogens hovedperson er inspektørens søn Benjamin, som vi følger uden dog at komme helt tæt ind på livet af ham, og læserne sidder til slut med en del spørgsmål og en åben slutning, hvor sygdommen får raset ud, og de overlevende tilsyneladende kan forlade stedet. Det interessante er den følelse af afmagt og uro, der præger bogen, og det der kommer til at foregå personerne imellem. Bogen er stramt og præcist skrevet, og det gør den meget dragende noget gysende Romanen er en tankevækkende bog velegnet til brug i folkeskolens ældste klasser og til formidling til modne læsere fra 13 år, som ikke skal have alting serveret, da den lægger op til tanker og analyse. Stine de Paoli: Hulter-bulter-folket og andre børnerim Faust: ISBN: En herlig og veludført rimet billedbog af Stine de Paoli, som er debutant. De Paoli skriver rim, som om hun ikke lavede andet - de er forfriskende, overraskende og ret uventede. I hvert rim gemmer der sig et smil, og det bliver ikke mindre efter utallige gennemlæsninger. Der er flere rim, som træder frem, men især "Lektor Ludvig" leger med ord på en måde, så de fleste børn vil komme til at tænke ud over rimet. Der bliver stillet spørgsmålstegn ved ords logiske sammensætninger, som - er en papfar en far, der er skåret ud i pap? Bo Odgård Iversen har desuden illustreret den med herlige tegninger. Bogen henvender sig til dem, der holder af rim og remser, og den kan som sidegevinst anvendes i forbindelse med sprogstimulering. Aldersmæssigt er målgruppen bred - op til 9 år, men også større børn vil synes den er sjov.

5 Jens Aage Poulsen: 1. Verdenskrig Faust: ISBN: Bogen dækker emnet bredt, beskriver krigens forløb kronologisk og er fint struktureret. Den tager udgangspunkt i de preussiske krige sidst i 1800-tallet for at give sit bud på baggrunden, og Versailles-freden, dolkestødslegenden og optakten til Hitlers magtovertagelse berøres også. Der berettes om danske forhold under krigen, og at det ikke kun var en europæisk krig beskrives endvidere. Billedmaterialet er udmærket, den tospaltede tekst følges af kort og uddybende tekstbokse, og der kan hentes opgaver på nettet. Målgruppen angives til 11 år, men bogen egner sig bedst til børn på år. Den kan anvendes til undervisning og ved emneopgaver eller bare til at give et godt overblik over verdenskrigen og dens kontekst. Som de øvrige bøger i serien De store fagbøger er det kvalitet og overblik på få sider

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Christian den 4. Lærervejledning og aktiviteter

Christian den 4. Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning Historisk Bibliotek Serien Historisk Bibliotek tager læseren med til centrale historiske begivenheder i den danske og internationale historie. Her kan læseren

Læs mere

Neil Morris: Billedatlas for børn

Neil Morris: Billedatlas for børn V.Gaever: Fodbold Faust: 29276153 ISBN: 9788762718777 Fodbold er kommet for at blive, og det er interessen for fodboldbøger også hos især drengelånerne. Denne beskriver fodboldspillet med alle dets aspekter.

Læs mere

Designeventyr Lær og leg med Nanna Ditzels design

Designeventyr Lær og leg med Nanna Ditzels design Designeventyr Lær og leg med Nanna Ditzels design Tekst: Karen Grøn, Sys Matthiesen Illustration og layout: Stine Sørensen Redaktør: Thomas B. Wilckens Bogen er sat med Arial Designeventyr Lær og leg med

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER PÅ JAGT Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse, når vi snakker om indholdet i vores læseundervisning.

Læs mere

Indeni mig... og i de andre

Indeni mig... og i de andre KAREN GLISTRUP er forfatter, socialrådgiver, familie, par- og psyko t erapeut MPF. PIA OLSEN er freelance illustrator og tegner til bøger, web, magasiner, apps og reklame. Når børn får mulighed for at

Læs mere

Baggrundsstof til læreren om Peter Seeberg kan fx findes i Peter Seeberg en kanonforfatter af Thorkild Borup Jensen, Dansklærerforeningens Forlag.

Baggrundsstof til læreren om Peter Seeberg kan fx findes i Peter Seeberg en kanonforfatter af Thorkild Borup Jensen, Dansklærerforeningens Forlag. FORLAG Kanon i indskolingen Fra morgen til aften. En vinterdag i vikingetiden. Peter Seeberg. Af Dorthe Eriksen, CFU Aabenraa Intro til læreren Også i indskolingen skal der undervises i tekster skrevet

Læs mere

familieforlaget glade bøger til glade børn

familieforlaget glade bøger til glade børn Vi har været på lageret og har hentet en stor stak bøger hjem. Så nu kan du købe 1 bogpakke med 10 bøger i for kun 239 kroner. Du sparer 359,50 kr. De 10 bøger i pakken er: Strit og Snøfte Dracula Strit

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Barske. billedbøger. VIA Center for Undervisningsmidler

Barske. billedbøger. VIA Center for Undervisningsmidler Barske billedbøger VIA Center for Undervisningsmidler Barske billedbøger en vanskelig virkelighed i et billedbogsunivers Materialekassen Barske billedbøger en vanskelig virkelighed i et billedbogsunivers

Læs mere

Dialogisk oplæsning - og højtlæsningens betydning for børns sprogtilegnelse

Dialogisk oplæsning - og højtlæsningens betydning for børns sprogtilegnelse Dialogisk oplæsning - og højtlæsningens betydning for børns sprogtilegnelse Hvorfor læse med børn? Den gode oplevelse æstetisk/litterær Hyggeligt og rart. Nærhed og fællesskab Litteratur og kultur Viden

Læs mere

ROSINANTE&CO. Højtlæsningsbøger fra Høst & Søn

ROSINANTE&CO. Højtlæsningsbøger fra Høst & Søn ROSINANTE&CO Højtlæsningsbøger fra Høst & Søn Kontaktinfo Anette Øster ao@rosinante-co.dk Tlf. 33 41 18 33 Blog: lærerværelset.dk Ida Jessen og Hanne Bartholin Carl Ida Jessens og Hanne Bartholins bøger

Læs mere

Skolepakke+ Uge 01-03, 2014

Skolepakke+ Uge 01-03, 2014 Dorte Roholte: Mærkelige Mynthe Faust: 50825140 ISBN: 9788711356500 Mynthe opdager på sin 13 års fødselsdag, at hun kan læse folks tanker og se ind i fremtiden. Ikke konstant men i glimt, - og det er bestemt

Læs mere

Billedbog. og andre alvorligt syge børn og deres familier. I denne periode har jeg været meget inspireret af at læse FOTOS: CHILI/ÅRHUS

Billedbog. og andre alvorligt syge børn og deres familier. I denne periode har jeg været meget inspireret af at læse FOTOS: CHILI/ÅRHUS Billeder Af Lise Hansen Lises Billedbog FOTOS: CHILI/ÅRHUS Rød er energi, lilla jager syge celler ud. Lise Hansen er psykolog og har erfaring fra flere års arbejde med kræftsyge børn. I sin terapi udnytter

Læs mere

2. verdenskrig FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel.

2. verdenskrig FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel. A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel Forfatter Hvornår er bogen udgivet? På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad forestiller

Læs mere

Sjove Klip For Børn Klip der er lette at lave

Sjove Klip For Børn Klip der er lette at lave Gratis prøve Agnes Ingersen Sjove Klip For Børn Klip der er lette at lave Foto Claus Eliasen Denne bog er dedikeret min far der døde 5 dage før færdiggørelsen af bogen. Forlaget Ingersen www.forlagetingersen.dk

Læs mere

Danmarks Tropekolonier Lærervejledning og aktiviteter

Danmarks Tropekolonier Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning Historisk Bibliotek Serien»Historisk Bibliotek«tager læseren med til centrale historiske begivenheder i den danske og internationale historie. Her kan eleverne

Læs mere

Tal med dit barn 3-6 år. - gode råd til forældre om sprogstimulering af børn

Tal med dit barn 3-6 år. - gode råd til forældre om sprogstimulering af børn Tal med dit barn 3-6 år - gode råd til forældre om sprogstimulering af børn Dit barns sprog Dit barns sproglige udvikling starter før fødslen og udvikles livet igennem. Når du bevidst bruger sproget i

Læs mere

Intro. Kompetenceområde: Læsning Finde tekst. Eleven kan vælge en tekst ud fra et mindre udvalg. Tekstforståelse

Intro. Kompetenceområde: Læsning Finde tekst. Eleven kan vælge en tekst ud fra et mindre udvalg. Tekstforståelse Intro Finde tekst Eleven kan vælge en tekst ud fra et mindre udvalg Tekstforståelse Eleven har viden om fortællende og informerende teksters struktur Eleven kan få øje på sproglige træk sproglige, lydlige

Læs mere

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen Peter Thrane Indhold: 1. Titlen side 2 2. Sproget side 2 3. Tiden side 2 4. Forholdet til moren side 3 5. Venskabet til Julie side 3 6. Søsteren

Læs mere

H.C. Andersens virkelige verden

H.C. Andersens virkelige verden A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel Forfatter Hvornår er bogen udgivet? På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad forestiller

Læs mere

Øst Vest Nord. 3. kvt. 1. kvt. 2. kvt. 4. kvt.

Øst Vest Nord. 3. kvt. 1. kvt. 2. kvt. 4. kvt. MED ABC FORLAG NYHEDER Efterår 2013 Forår 2014 FOR DE MINDSTE BIRDE POULSEN 90 80 HVIRVELVINDEN - en interaktiv drejebog 50 for de mindste 40 70 60 30 20 Øst Vest Nord 10 0 1. kvt. 2. kvt. 3. kvt. 4. kvt.

Læs mere

Den lukkede bog LETTE KLASSIKERE. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen.

Den lukkede bog LETTE KLASSIKERE. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. OPGAVR TIL Den lukkede bog NAVN: Før du læser bogen OPGAV 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. OPGAV 2 Instruktion: Læs her om de vigtigste personer i første del. Personerne: Frederikke Romanens

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BENNI BÅT Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse, når vi snakker om indholdet i vores læseundervisning.

Læs mere

ktive fortællinger, rim og remser

ktive fortællinger, rim og remser Skrevet af Lotte Salling Illustreret af Jarl Egeberg ktive fortællinger, rim og remser dialogisk læsning med børn Bogen er skrevet med støtte fra Kunstrådets Litteraturpulje Indhold Aldersopdelt indholdsfortegnelse.....................................

Læs mere

Forløbet slutter med en fælles CL-aktivitet, hvor der er fokus på bøgernes fælles tema.

Forløbet slutter med en fælles CL-aktivitet, hvor der er fokus på bøgernes fælles tema. Titel: Tema: Fag: Dansk Målgruppe: Mellemtrinnet QR-kode Fører til posten i mitcfu Bange for alt af Søren Jessen, forlag, udgivelsesår Døren af Janus Kodahl Alice Andersen af Faglig relevans/kompetenceområder

Læs mere

Napoleon Lærervejledning og aktiviteter

Napoleon Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning Historisk Bibliotek Serien»Historisk Bibliotek«tager læseren med til centrale historiske begivenheder i den danske og internationale historie. Her kan eleverne

Læs mere

Hvad står der? Opgaver: VM fodbold. 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X

Hvad står der? Opgaver: VM fodbold. 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X fodbold Hvad står der? 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Tekst Illustrationer Omslag Titel Foto Indholdsfortegnelse Overskrift Tegning Stikord Billedtekst Skema Sidetal Faktaboks Landkort Udgivelsesår

Læs mere

Indskoling et legende og lærende univers

Indskoling et legende og lærende univers Indskoling et legende og lærende univers Litteraturundervisning Digtning Produktion af bøger Læsning - dialogisk læsning Det første projektarbejde Helle Frost 1.sep.10 CFU Aalborg Litteraturundervisning

Læs mere

Drengen på Elmegården, Bodil Bredsdorff Målgruppe: klasse

Drengen på Elmegården, Bodil Bredsdorff Målgruppe: klasse Majken er fortælleren. Det starter med en skilsmisse, og dengang det var uhørt at lade sig skille. Men Majken og hendes musikglade overlever af en mor forlader faren uden den store dramatik. Moren har

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

Holly-Jane Rahlens: Muren er faldet. Og jeg sidder fast, oversat fra engelsk af Arko Højholt og Mads Heinesen, Høst og Søn, 2010

Holly-Jane Rahlens: Muren er faldet. Og jeg sidder fast, oversat fra engelsk af Arko Højholt og Mads Heinesen, Høst og Søn, 2010 Holly-Jane Rahlens: Muren er faldet. Og jeg sidder fast, oversat fra engelsk af Arko Højholt og Mads Heinesen, Høst og Søn, 2010 Forelsket i Berlin glæd jer til Berlin 1989 set gennem Molly oh Micks øjne

Læs mere

Dobbelt cirkel. Quiz og byt. Quiz og byt kort til kapitel 7 Forløbet om sætninger og tekstopbygning fra bogen Klar til at knække læsekoden.

Dobbelt cirkel. Quiz og byt. Quiz og byt kort til kapitel 7 Forløbet om sætninger og tekstopbygning fra bogen Klar til at knække læsekoden. Quiz og byt kort til kapitel 7 Forløbet om sætninger og tekstopbygning fra bogen Klar til at knække læsekoden. Her er 0 forskellige kort, som kan bruges til quiz og byt (Cooperative Learning). De kan også

Læs mere

Materiale til klar til at knække læsekoden, 10 faglige forløb der får alle med. Kapitel 7

Materiale til klar til at knække læsekoden, 10 faglige forløb der får alle med. Kapitel 7 Materiale til klar til at knække læsekoden, 10 faglige forløb der får alle med. Kapitel 7 Kort til Forløbet om sætninger og tekstopbygning Her er 0 forskellige kort, som kan bruges til quiz og byt (cooperative

Læs mere

Skolepakke+ Uge 26-31, 2015. Lene Møller Jørgensen: Anemone - det store ønske

Skolepakke+ Uge 26-31, 2015. Lene Møller Jørgensen: Anemone - det store ønske Lene Møller Jørgensen: Anemone - det store ønske Faust: 51735668 ISBN: 9788702168136 Ny serie om 9-årige Anemone, som bor sammen med sin mor, far og lillebror, - og hver anden uge bor hendes seje og smukke

Læs mere

Lille Bamse, Thomas Winding Undervisningsforslag

Lille Bamse, Thomas Winding Undervisningsforslag Målgruppe: børnehaveklasse og 1. klasse. Fortællingerne har et meget enkelt fortælleforløb og en enkel komposition, hvilket gør historierne særlig velegnede at arbejde med i forhold til litteratur i børnehaveklassen

Læs mere

Drageherren. Forløbet - generelt

Drageherren. Forløbet - generelt Drageherren Forløbet - generelt Som indledning tales der om fantasygenren. Der fortælles, at der kan være tale om to eller ét univers, hvor der sker ting, som ikke kan ske eller sker i vores verden. Der

Læs mere

Flere gode bøger 36 måneder

Flere gode bøger 36 måneder Flere gode bøger 36 måneder Lån dem på biblioteket. Køb dem i boghandlen. På nettet. I supermarkedet. Børn elsker bøger Nikolaj er mørkeræd Af Peter Malherbes Jensen og Karin Hultman En lille billedbog

Læs mere

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT Afsluttende opgave Navn: Lykke Laura Hansen Klasse: 1.2 Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium Fag: Kommunikation/IT Opgave: Nr. 2: Undervisningsmateriale Afleveres: den 30. april 2010 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tema: Sprog Eksperiment: Dialogisk læsning

Tema: Sprog Eksperiment: Dialogisk læsning Børnehus: Spiloppen Dato: 9. oktober 2013 Gruppe: Ali, Mohammed, Hamid, Axel og Ymer Periode: oktober november 2013 Pædagog: Christina Tema: Sprog Eksperiment: Dialogisk læsning Status - læringsforudsætninger

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER KEVINS HUS Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse, når vi snakker om indholdet i vores

Læs mere

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik December 2013 Odense Magasinet Nøddebo Præstegård Fynske Årbøger LitNet Teater 95b Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik Jul på gamle postkort 1 Historiefortæller Jens Peter Madsen Månedens Kunstner

Læs mere

Maria og bioanalytikeren

Maria og bioanalytikeren Maria og bioanalytikeren Maria får taget en blodprøve Af: Martina Jürs Martina Jürs Maria og Bioanalytikeren Copyright 2016 Danske Bioanalytikere Skindergade 45-47 1159 København K. dbio@dbio.dk www.dbio.dk

Læs mere

På skolebænken. Titel. Forfatter. Hvad forestiller forsidebilledet? Hvad fortæller bagsideteksten om bogen?

På skolebænken. Titel. Forfatter. Hvad forestiller forsidebilledet? Hvad fortæller bagsideteksten om bogen? A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel Forfatter Hvornår er bogen udgivet? _ På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? _ Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad forestiller

Læs mere

Lotte Salling. Snakkepakker. sprogudviklende aktiviteter til hele året. Bogen er udviklet i samarbejde med Bente Bruun og Bodil Knutz

Lotte Salling. Snakkepakker. sprogudviklende aktiviteter til hele året. Bogen er udviklet i samarbejde med Bente Bruun og Bodil Knutz Lotte Salling Snakkepakker sprogudviklende aktiviteter til hele året Bogen er udviklet i samarbejde med Bente Bruun og Bodil Knutz Illustrationer af Marie Zeuthen Andersen og Lene Sørensen Lotte Salling

Læs mere

At Tale Når du taler, er det ligesom en bold, du sender af sted. Du skal tænke på, hvor den skal hen, - hvem, der skal have den, - og hvordan.

At Tale Når du taler, er det ligesom en bold, du sender af sted. Du skal tænke på, hvor den skal hen, - hvem, der skal have den, - og hvordan. Kommunikation At Tale Når du taler, er det ligesom en bold, du sender af sted. Du skal tænke på, hvor den skal hen, - hvem, der skal have den, - og hvordan. Hvis du har været til en vild fest, er det sikkert

Læs mere

BEVÆGELSE I UNDERVISINGEN INSPIRATION TIL BEVÆGELSE I DEN FAGOPDELTE UNDERVISNING

BEVÆGELSE I UNDERVISINGEN INSPIRATION TIL BEVÆGELSE I DEN FAGOPDELTE UNDERVISNING BEVÆGELSE I UNDERVISINGEN INSPIRATION TIL BEVÆGELSE I DEN FAGOPDELTE UNDERVISNING TIL BRUG I INDSKO- LINGEN Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 HÆFTETS OPBYGNING:... 4 LÆSEVEJLEDNING:... 4 GARMANNS GADE...

Læs mere

1864 Lærervejledning og aktiviteter

1864 Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning Historisk Bibliotek Serien»Historisk Bibliotek«tager læseren med til centrale historiske begivenheder i den danske og internationale historie. Her kan eleverne

Læs mere

Vikingerne Lærervejledning og aktiviteter

Vikingerne Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning Historisk Bibliotek Serien»Historisk Bibliotek«tager læseren med til centrale historiske begivenheder i den danske og internationale historie. Her kan eleverne

Læs mere

Opgaver: Daniel Agger. 2. Hvilke to danske klubber har Daniel Agger spillet for, inden han blev solgt til Liverpool?

Opgaver: Daniel Agger. 2. Hvilke to danske klubber har Daniel Agger spillet for, inden han blev solgt til Liverpool? Agger Opgaver: Daniel Agger Hvad står der? 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Tekst Illustrationer Omslag m.m. Titel Fotos Indholdsfortegnelse Overskrifter Tegninger Stikord Billedtekster Skemaer Sidetal

Læs mere

De enevældige konger

De enevældige konger A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel Forfatter Hvornår er bogen udgivet? På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad forestiller

Læs mere

Grundloven 1849 Lærervejledning og aktiviteter

Grundloven 1849 Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning Historisk Bibliotek Serien Historisk Bibliotek tager læseren med til centrale historiske begivenheder i den danske og internationale historie. Her kan læseren

Læs mere

Far. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålet: 1. Hvorfor vil Henrik ikke være far?

Far. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålet: 1. Hvorfor vil Henrik ikke være far? Opgaver til Far Navn: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålet: 1. Hvorfor vil Henrik ikke være far? OPGAVE 2 Instruktion: Kig på billedet på forsiden

Læs mere

Paris Belinda Hansen er en pige der, hverken er pæn eller rig eller boglig begavet. Hvad fortæller denne sætning om hovedpersonen?

Paris Belinda Hansen er en pige der, hverken er pæn eller rig eller boglig begavet. Hvad fortæller denne sætning om hovedpersonen? Titel Tema: Fag: Målgruppe: Venskab, familie, skilsmisse Dansk 3.-4. klasse Data om læremidlet: Forfatter: Anne Sofie Hammer Høst og Søn, 2014 Faglig relevans/kompetenceområder Vejledningen tager sit afsæt

Læs mere

Thomas Ry anbefaler: BogCafé, Vejen 22-01-15. Clemens J. Setz: Kærligheden på Mahlstädterbarnets tid. Noveller. 2014. 281 s.

Thomas Ry anbefaler: BogCafé, Vejen 22-01-15. Clemens J. Setz: Kærligheden på Mahlstädterbarnets tid. Noveller. 2014. 281 s. Thomas Ry anbefaler: Clemens J. Setz: Kærligheden på Mahlstädterbarnets tid. Noveller. 2014. 281 s. Sælsomme og meget anderledes noveller, som forfatteren i 2011 modtog Leipzig-bogmessens pris for, en

Læs mere

Tema og fokuspunkter for 3-6 årige i børnehaveafdelingen.

Tema og fokuspunkter for 3-6 årige i børnehaveafdelingen. Tema og fokuspunkter for 3-6 årige i børnehaveafdelingen. Sociale kompetencer Børn skal anerkendes og respekteres som det menneske det er - de skal opleve at hører til og føle glæde ved at være en del

Læs mere

Undervisningsforslag til Spis ormen, Janus Kodal. Målgruppe: klasse

Undervisningsforslag til Spis ormen, Janus Kodal. Målgruppe: klasse Handling En gruppe børn begynder i skolen efter en lang ferie. Alex er ny i klassen, og han bliver placeret i den gruppe, hvor Marco, Lukas, Emma og Sisse sidder. Marco fortæller Alex, at det er hans gruppe,

Læs mere

I år er alting anderledes - af Ina Bruhn

I år er alting anderledes - af Ina Bruhn Lupinmarken juni 2008 Ovennævnte bog er en oplevelse, som hverken lærere, elever eller forældre skal snydes for! Jeg har læst bogen både med to dygtige syvende klasser og en almindelig ottende. Alle tre

Læs mere

Tematekst + lærervejledning. Jødeforfølgelse i Danmark

Tematekst + lærervejledning. Jødeforfølgelse i Danmark Tematekst + lærervejledning. Jødeforfølgelse i Danmark Med den voksende jødeforfølgelse i 30 ernes Tyskland steg behovet for jødisk udvandring. De fleste lande, inklusiv Danmark, var dog ikke villige til

Læs mere

Pædagogisk materiale i tilknytning til Silja min Silja af Lis Pøhler

Pædagogisk materiale i tilknytning til Silja min Silja af Lis Pøhler Pædagogisk materiale i tilknytning til Silja min Silja af Lis Pøhler Silja min Silja Af Inge Duelund og Birde Poulsen Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig 2018 Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig har

Læs mere

Danmarks Oldtid Lærervejledning og aktiviteter

Danmarks Oldtid Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning Historisk Bibliotek Serien»Historisk Bibliotek«tager læseren med til centrale historiske begivenheder i den danske og internationale historie. Her kan eleverne

Læs mere

Venner 4ever, afsnit 1 Mille

Venner 4ever, afsnit 1 Mille Venner 4ever, afsnit 1 Mille DR1, 2009, 30 min. Alle billeder i denne vejledning er fra tv-udsendelsen. Kort resume af tv-serien Mille er en tv-serie i 10 afsnit á 30 minutter. Serien er en fortælling

Læs mere

Litteratur guide UDSTILLET UNDERVISNINGSMATERIALE ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE. Hvorfor læse Ilttyv i undervisningen?

Litteratur guide UDSTILLET UNDERVISNINGSMATERIALE ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE. Hvorfor læse Ilttyv i undervisningen? UNDERVISNINGSMATERIALE Litteratur guide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL 7.-9. KLASSE Hvorfor læse Ilttyv i undervisningen? LÆRERVEJLEDNING Udstillet er en realistisk YA-bog om reality-tv. Den viser, hvordan

Læs mere

Opgaver: Halloween. 4. Find også eksemler på to ting, som hører med til nutidens halloweenfest, men som ikke hørte med til kelternes nytårsfest.

Opgaver: Halloween. 4. Find også eksemler på to ting, som hører med til nutidens halloweenfest, men som ikke hørte med til kelternes nytårsfest. Hvad står der? 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Tekst Illustrationer Omslag Titel Fotografi Indholdsfortegnelse Overskrift Tegning Stikord Figurtekst Skema Sidetal Faktaboks Landkort Udgivelsesår Punktopstilling

Læs mere

præsenterer... Æbleskiveteater 2014/2015

præsenterer... Æbleskiveteater 2014/2015 præsenterer... Æbleskiveteater 2014/2015 Søndag den 28. september 2014 kl. 14.30 og kl. 16.00 ÅBENT HUS Ragnhilds kjole er fuld af lommer med ting i. Og hun har også et dukkehus, som er fuld af ting. I

Læs mere

HUL I HOVEDET UNDERVISNINGSMATERIALE. Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE.

HUL I HOVEDET UNDERVISNINGSMATERIALE. Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE. UNDERVISNINGSMATERIALE Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL 7.-9. KLASSE LÆRERVEJLEDNING Ungdomsromanen Hul i hovedet handler om, hvordan det er at være ung og ramt af afasi, som betyder, at man

Læs mere

SMTTE-MODEL SPROG OG KOMMUNIKATION Det jeg siger og det jeg gør Pædagogisk tema foråret 2014

SMTTE-MODEL SPROG OG KOMMUNIKATION Det jeg siger og det jeg gør Pædagogisk tema foråret 2014 SMTTE-MODEL SPROG OG KOMMUNIKATION Det jeg siger og det jeg gør Pædagogisk tema foråret 2014 Sammenhæng Sprog er grundlæggende for at kunne udtrykke sig og kommunikere med andre. Igennem talesprog, skriftsprog,

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

Undervisningsforløb til Luremine Af Rie Borre, Læsekonsulent i Dit Læsekompagni og læsevejleder i Hvidovre Kommune

Undervisningsforløb til Luremine Af Rie Borre, Læsekonsulent i Dit Læsekompagni og læsevejleder i Hvidovre Kommune FORLAG Undervisningsforløb til Luremine Af Rie Borre, Læsekonsulent i Dit Læsekompagni og læsevejleder i Hvidovre Kommune Til eleven Indledning Du skal nu læse bogen Luremine. Bogen består af to dele,

Læs mere

Det digitale skolebibliotek

Det digitale skolebibliotek Det digitale skolebibliotek digibib.dk er fyldt med råstof digibib.dk er en stor samling materialer til din undervisning. Flere tusinde artikler, fotos og tegninger er klar til brug sammen med flere af

Læs mere

SPROGSTART 3-6 ÅR INTRODUKTION FOR PÆDAGOGER I BØRNEHAVEN

SPROGSTART 3-6 ÅR INTRODUKTION FOR PÆDAGOGER I BØRNEHAVEN SPROGSTART 3-6 ÅR INTRODUKTION FOR PÆDAGOGER I BØRNEHAVEN SPROGSTART Sprogstart er ambitiøst på børnenes vegne! Ambitiøst fordi fordybelse kræver mod og åbenhed. Men også ambitiøst i forhold til at rumme

Læs mere

Lær Dhakas børn at kende. - et forløb om børns levevilkår i Bangladeshs hovedstad Dhaka

Lær Dhakas børn at kende. - et forløb om børns levevilkår i Bangladeshs hovedstad Dhaka Opgaveark Dansk og Natur/Teknologi, 1.-5. klasse Omfang: 2-4 lektioner (Plus 2-4 lektioner, hvis I bruger tillægsopgaverne) Lær Dhakas børn at kende - et forløb om børns levevilkår i Bangladeshs hovedstad

Læs mere

2014-2015 FILMKLUBBEN FOR VOKSNE

2014-2015 FILMKLUBBEN FOR VOKSNE 2014-2015 FILMKLUBBEN FOR VOKSNE 5 Onsdage 5 Gode film BIO Huset byder velkommen til en ny filmsæson. Vi har igen udvalgt 5 gode film, som vi viser onsdag formiddage. Fra kl.09.45 serverer vi frisk kaffe/te

Læs mere

At leve med ædruelighed - en ny begyndelse. Pris: kr. 35,00. Vare nr. 22. Produktkode: P-49. Alkoholisme en karrusel ved navn.

At leve med ædruelighed - en ny begyndelse. Pris: kr. 35,00. Vare nr. 22. Produktkode: P-49. Alkoholisme en karrusel ved navn. Hæfter på dansk At leve med ædruelighed - en ny begyndelse Vores bekymringer holder ikke op, blot fordi drikkeriet holder op. Læs om de nye udfordringer vi møder, når vores kære bliver ædru. Hvordan vi

Læs mere

Var giraffen opfundet i gamle dage?

Var giraffen opfundet i gamle dage? Var giraffen opfundet i gamle dage? Af Niels Lund og Charlotte Pardi En bog om hvordan den videbegærlige Emma kører rundt med sin stakkels far, der lader sig rive med af Emma s nådesløse og småfolkelige

Læs mere

Charlotte Ringsmose og Susanne Ringsmose Staffeldt. RUM OG LÆRING om at skabe gode læringsmiljøer i børnehaven

Charlotte Ringsmose og Susanne Ringsmose Staffeldt. RUM OG LÆRING om at skabe gode læringsmiljøer i børnehaven Charlotte Ringsmose og Susanne Ringsmose Staffeldt RUM OG LÆRING om at skabe gode læringsmiljøer i børnehaven Charlotte Ringsmose og Susanne Ringsmose Staffeldt Rum og læring om at skabe gode læringsmiljøer

Læs mere

Den kolde Krig FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel.

Den kolde Krig FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel. A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel Forfatter Hvornår er bogen udgivet? På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad forestiller

Læs mere

Undervisningsforslag til Spis ormen, Janus Kodal

Undervisningsforslag til Spis ormen, Janus Kodal Handling En gruppe børn begynder i skolen efter en lang ferie. Alex er ny i klassen, og han bliver placeret i den gruppe, hvor Marco, Lukas, Emma og Sisse sidder. Marco fortæller Alex, at det er hans gruppe,

Læs mere

ind i historien 3. k l a s s e

ind i historien 3. k l a s s e find ind i historien 3. k l a s s e»find Ind i Historien, 3.-5. klasse«udgør sammen med historiesystemet for de ældste klassetrin»ind i Historien Danmark og Verden, 6.-8. klasse«og»ind i Historien Danmark

Læs mere

Langt borte fra 1.-4. klasse

Langt borte fra 1.-4. klasse 1.-4. klasse Land Canada, 2003 Sprog Dansk tale Censur Ej fastsat af Medierådet Original titel From far Away Instruktion Shira Avni og Serene El-Haj Daoud Varighed 7 min. Niveau 1. - 4. kl. Fag Billedkunst,

Læs mere

Opgaver: Mikkel Hansen. 2. I faktaboksen på side 5 er der indsat en kode. Hvad kaldes sådan en kode? Hvordan virker koden?

Opgaver: Mikkel Hansen. 2. I faktaboksen på side 5 er der indsat en kode. Hvad kaldes sådan en kode? Hvordan virker koden? Hansen Opgaver: Mikkel Hansen Hvad står der? 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Tekst Illustrationer Omslag m.m. Titel Fotos Indholdsfortegnelse Overskrifter Tegninger Stikord Billedtekster Skemaer Sidetal

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Fisk og ænder Over 100

Fisk og ænder Over 100 Opgaver TL Havørn ør du læser bogen A G Tegn eller skriv, hvad du ved om havørne: Hvad kan man læse om i bogen? arv det rigtige. Sodavand Huse og cykler Næb ede Sko ødder isk og ænder Over 100 Opgaver

Læs mere

Opgaver til Med ilden i ryggen

Opgaver til Med ilden i ryggen Opgaver til Med ilden i ryggen Hvem er brevet til: Kapitel 1 Hvem er det fra? Der er 2 grunde til at han skriver brevet: Første grund: Anden grund: Hvem er Ines? Hvad er faderens arbejde? Hvad betyder

Læs mere

Sara Skaarup: Sort sommer, Dansklærerforeningen, FFF,

Sara Skaarup: Sort sommer, Dansklærerforeningen, FFF, Sara Skaarup: Sort sommer, Dansklærerforeningen, FFF, Jonas og 27 andre unge ankommer til en sommerlejr, der er noget anderledes end de fleste af den slags lejre. Ingen fælles arrangementer og pligterne

Læs mere

Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. En anden verden

Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. En anden verden OPGAVER TIL En anden verden NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Kig på billedet på bogens forside. Beskriv billedet. Hvordan er stemningen på billedet? OPGAVE 2 Instruktion: Læs teksten på bagsiden

Læs mere

at barnet forstår at: - man selv lærer mest, når man har det godt med andre - man selv kan gøre noget for at være en ven og for at få venner

at barnet forstår at: - man selv lærer mest, når man har det godt med andre - man selv kan gøre noget for at være en ven og for at få venner 30 Tema Rut råber og raser og kaster med sand Hun sprutter og taler så grimt som man kan Alle de griner og råber at Rut Er skolens trold og den sureste prut Når alle de leger, går Rut for sig selv For

Læs mere

Skolepakke+ Uge 22-24, 2014

Skolepakke+ Uge 22-24, 2014 Line Kyed Knudsen: En grå heks Faust: 51047559 ISBN: 9788723506054 Felix og Kaj keder sig og kommer i tanke om, at de kan drille Fie. De vil lave sjov med hende ved at ringe på hendes dør og derefter gemme

Læs mere

Klaus Nar. Helle S. Larsen. Furesø Museer 2008. Ideer til undervisningen

Klaus Nar. Helle S. Larsen. Furesø Museer 2008. Ideer til undervisningen Ideer til undervisningen Læs bogen og brug den Lad eleverne sætte mere dialog til følgende passager: da Klaus gerne vil se kongen, og moderen siger nej da kongen stopper op og snakker med Klaus da kongen

Læs mere

Hvad står der? Opgaver: Penge. 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X

Hvad står der? Opgaver: Penge. 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Hvad står der? 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Tekst Illustrationer Omslag Titel Fotografi Indholdsfortegnelse Overskrift Tegning Stikord Figurtekst Skema Sidetal Faktaboks Landkort Udgivelsesår Punktopstilling

Læs mere

Besættelsen Lærervejledning og aktiviteter

Besættelsen Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning og aktiviteter - Undervisningsmateriale 218 Meloni Forfatter: Anni List Kjærby Redaktør: Thomas Meloni Rønn DTP: Thomas Meloni Rønn Forlaget Meloni Havnegade 1F 5 Odense C www.meloni.dk

Læs mere

Hvad står der? Opgaver: Balotelli. 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X

Hvad står der? Opgaver: Balotelli. 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Hvad står der? 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Tekst Illustrationer Omslag Titel Foto Indholdsfortegnelse Overskrift Tegning Stikord Billedtekst Skema Sidetal Faktaboks Landkort Udgivelsesår Punktopstilling

Læs mere

Fluesommer af Arne Svingen

Fluesommer af Arne Svingen Herning, februar 2014 Alt imens der fra yngre danske forfattere kommer lixede, ordknappe fortællinger om det, der gør allermest ondt, så giver norske Arne Svingen sine læsere tid. Tid til fordybelse, tid

Læs mere

Maria og bioanalytikeren

Maria og bioanalytikeren Maria og bioanalytikeren Maria får taget en blodprøve Af: Martina Jürs Martina Jürs Maria og Bioanalytikeren Copyright 2010 Danske Bioanalytikere Sankt Annæ Plads 30 Postboks 74 1003 København K. Tlf.:

Læs mere

Fugletosserne. Titel. Ensomhed, venskab, anderledes, at have en særlig interesse. Dansk, litteratur

Fugletosserne. Titel. Ensomhed, venskab, anderledes, at have en særlig interesse. Dansk, litteratur Titel Tema: Fag: Målgruppe: Ensomhed, venskab, anderledes, at have en særlig interesse. Dansk, litteratur 2. klasse, Hans Chr. Hansen. Viggo-bøgerne. Alrune, 2016 Bogens handling Viggo er vild med fugle,

Læs mere

Skolelæreren har ingen søster og hedder derfor ikke Hansen. Skolelæreren hedder heller ikke Sørensen, så skolelæreren hedder Jensen.

Skolelæreren har ingen søster og hedder derfor ikke Hansen. Skolelæreren hedder heller ikke Sørensen, så skolelæreren hedder Jensen. 1. Hansen, Jensen og Sørensen er enten læge, advokat eller skolelærer. Skolelæreren, der er enebarn, tjener færrest penge. Sørensen, der er gift Hansen's søster, tjener mere end advokaten. Hvilket arbejde

Læs mere

Krigen 1864 FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel.

Krigen 1864 FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel. A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel Forfatter Hvornår er bogen udgivet? På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad forestiller

Læs mere

Lav en udstilling på skolen, på gangen eller i klassen om 1950'erne

Lav en udstilling på skolen, på gangen eller i klassen om 1950'erne Klassetrin: Undervisningsforløb: Opgavetitel Udskoling, 7.-10. klasse Farlig Ungdom Version: 200901 Forfatter: Lav en udstilling på skolen, på gangen eller i klassen om 1950'erne Linda Nørgaard Andersen

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26. side 1 Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2016. Tekst. Matt. 19,16-26. Et fint menneske mødte Jesus, men gik bedrøvet bort. Der var noget han ikke kunne slippe fri af. Men før vi skal se mere på den rige unge

Læs mere