Skolepakke+ Uge 40-42, 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skolepakke+ Uge 40-42, 2013"

Transkript

1 Michelle Paver: Den udstødte Faust: ISBN: Den 12-årige gedehyrde Hylas får ved et tilfælde en sagnomspundet bronzedolk af en døende slave, og dermed sættes en række dramatiske begivenheder i gang. Den magtfulde Kratos vil have fingrene i dolken. Snart er Hylas' søster forsvundet og Hylas jaget vildt. På sin flugt og søgen efter søsteren møder Hylas den modige Pirra, datter af en ypperstepræstinde. Sammen strander de på en øde ø, hvor den ultimative kamp mod Kratos finder sted. Flere gange reddes Hylas af sin nye ven, delfinen Ånd, som han knytter et usædvanligt venskab med. Første bind i en ny serie, hvor handlingen foregår i bronzealderen i det antikke Grækenland. Oplagt for børn fra 11 år med interesse for historie - og med hang til action og højt tempo - og en snert af fantasygenren Ina Bruhn: Ditte & Lady Faust: ISBN: årige Ditte er flyttet til en ny by, og hendes far synes, at hun skal droppe den farlige hestesport. Ditte begynder dog at gå til ridning på Ponygården sammen med klassekammeraten Sofie og opdager, at hun har et særligt tag på den nye hest Lady. Dittes forældre arbejder meget, og hun begynder at lyve for dem, for at kunne fortsætte med sin ridning og får hjælp af pigerne på rideskolen. Da veninden Sofie kommer ud for et dramatisk styrt, opdager Dittes far det alligevel, men det hele ender lykkeligt. Her er en ny dejlig serie for hesteglade piger fra 10 år. På bagsiden og ved hvert kapitel er en QR-kode, som nemt guider læseren hen til små, gode film med staldtips. Sproget er flydende, og personskildringen er vedkommende og troværdige Lesley Sims: Anansi trækker tov Faust: ISBN: Edderkoppen Anansi er en kendt eventyrfigur i Afrika. På trods af sin ringe størrelse optræder han altid som den klogeste. Anansi, som er konge over edderkopperne, udfordrer elefanten i tovtrækning. Han løber ind i junglen med lianen og udfordrer næsehornet til det samme. Resultatet bliver, at elefanten og næsehornet trækker tov, og elefanten må erkende, at Anansi er den stærkeste! Bagerst i bogen findes 3 opgaver, som repeterer nogle af de vigtige ord fra historien. Løsningerne ligger på næste side. Letlæst afrikansk eventyr i serien Flachs - allerførste læsning til begynderlæserne fra 1. klasse (6 år). Bogen kan indgå i et emne om eventyr eller Afrika. Sproget er præget af korte, enkle sætninger og mange gentagelser, der letter læsningen. Illustrationerne understøtter og supplerer teksten, samtidig med at de bidrager til læsningen og forståelsen af historien.

2 Dorte Roholte: Amalie & Sophie 4-ever Faust: ISBN: Amalie og Sophie er bedste veninder. De lever et trygt liv med skole, venner, familie og ikke mindst Facebook. Da Sophie og hendes forældre impliceres i en bilulykke, og Sophie dør, bryder Amalies verden sammen, og hun har svært ved at forstå, hvordan livet skal gå videre. Med tiden indser hun, at livet faktisk kan gå videre, og hun lærer at leve med sin store sorg. Denne nye roman i Sommerfugleserien henvender sig til piger mellem 12 og 14 år. Historien er fortalt i et let og overskueligt sprog, som på en fin måde formidler venskabets dybe følelser. Bogen kan således læses som på den ene side en god roman og på den anden side som led i en bearbejdelsesproces. Lars Groth: Store sten i Danmark Faust: ISBN: Bogen henvender sig til alle, der er blevet fascineret af isens store efterladenskaber i det danske landskab. Tretten store vandre- og ledeblokke, fra den formentlig største, Damestenen på Fyn, - og til en af de mindste, Rokkestenen på Bornholm, beskrives med de facts, man kan fylde på. Stenene befinder sig, som det ses af et kort, rundt omkring i hele landet. Forsiden viser et flot luftfoto af Damestenen, og det enkelte afsnit følges af indbydende fotos, som viser stenene i nutiden samt sagn om trolde og andet godtfolk, som har kastet med de respektive sten. Et par indledende kapitler fortæller om isens vandringer og forskellige ledeblokke som rhombeporfyr og kinnediabas, - og spredt gennem bogen er der små faktabokse. En rigtig god, lille fagbog om et ganske vist smalt, men interessant emne for alle, der tager på ture rundt i Danmark - ikke mindst børn på år. Sally Altschuler: Dødseliksiren Faust: ISBN: Her er et vaskeægte mysterium: blev Tyge Brahe forgiftet? I givet fald af hvem? Og hvorfor? Bogens hovedperson og jeg-fortæller er dværgen Jeppe, som kommer ud i et kup med tragiske melankolske dybder. Jeppe var hofnar for Tyge -Tycho Brahe i Danmark. Om Jeppe rent faktisk var med i Prag, vides faktisk ikke., men det er han her i bogen, - for Jeppe er nærmest den udløsende faktor for mordet på Brahe. Nogle af historiens fortællemæssige virkemidler er konspirationsteorier og den jødiske sagnfigur, Golem fra det 16 århundrede - uløseligt knyttet til Prags jøder. Romanen er for børn fra 12 år, unge og voksne, og den tager udgangspunkt i historiske personer og begivenheder, som baggrund for en meget spændende og underholdende konspirationshistorie. Bagest i bogen er der et inspirerende faktaafsnit om Tycho Brahe.

3 lf Sind: Turbo og hemmeligheden Faust: ISBN: Bogen er en underfundig fortælling om Turbo og hans venner, - den er en del af en serie, men kan læses selvstændigt - og har mange fine indgange. Den 10-årige Bo går under kælenavnet Turbo, fordi han løber lynhurtigt. Det får han også brug for, da han skal hente en papirflyver, der har forvildet sig ind i haven hos en meget sur mand. Alt dette glemmer Turbo dog, da han sammen med sine venner finder en forladt lille hund, som de beslutter sig for at "redde". Det kommer der mange forviklinger ud af, da redningsaktionen går ud på at beholde hunden, selvom ingen af drengene må have hund for forældrene. Da drengene længe på skift har pjækket fra skole, bliver det hele opdaget, og de har en hel del at forklare. Og selvfølgelig kommer de igen til at krydse veje med den sure mand... Bogen er især velegnet som fornøjelseslæsning og som højtlæsning for aldersgruppen mellem 9 og 11 år. Kvarnströms stregtegninger letter læsningen samtidig med, at de lægger nye lag på den fine og underfundige sprogtone og det særlige drengeunivers Christian Hall: Psykologi Faust: ISBN: Bogen er en overskuelig og bredt favnende fagbog om psykologi for børn. Den indledes i tekst og billede med smagsprøver på, hvad der kan læses om og er et fint redskab til før-læsningen, hvor eleven kan stille skarpt på det, hun skal skaffe sig viden om. Her efter følger 21 kapitler på to sider hver: De begynder med Freud og Jungs drømmetydning og fortsætter med sammenhængen mellem krop, tanke og følelser. Læseren bliver også introduceret til Piaget og udviklingspsykologien, Maslows behovspyramide, adfærdspsykologi og noget om, når mennesker får ondt i psyken. Mængden af informationer er stor, og der er en del vanskelige ord, så der vil være en del børn, der vil have behov for voksenstøtte til at holde rede på stoffet. Teksten er illustreret med store farvefotos, og rundt om findes der faktabokse med forklaringer på centrale eller vanskelige ord og begreber. Afsluttende findes der stikordsregister, web og litteraturlister. Bogen henvender sig til dygtige læsere fra sjette klasse og op til de børn i niende - tiende klasse, der skal lave en opgave om emnet. Disse elever kan danne sig et rigtig godt overblik og få ideer til videre studier. Bogen kan også bruges som en del af et fagligt læsekursus. Mod betaling kan der hentes opgaver til stoffet på forlagets hjemmeside.

4 Peter Bering: Dyrenes lange rejse Faust: ISBN: Peter Bering har lavet mange kvalitetsfulde fagbøger for børn. Både sprogligt og fagligt mestrer han, at formidle svært fagligt stof, så selv små børn kan forstå det, - og hans bøger bærer altid præg af en smittende begejstring for naturen. Det gælder også denne udgivelse om dyr på træk, som åbner op for en verden, der ikke kun består af trækfugle, men også af flagermus, edderkopper, sommerfugle, hvaler, gnuer mv. De enkelte emner behandles over to sider med flotte foto, forklarende illustrationer og en letlæst tekst. Fagbogen er en del af den fine serie De små fagbøger. Denne gang er emnet dyr på træk, som der findes meget lidt specifik litteratur om for børn. Bogen kan læses af børn mellem 7 og 11 år og er i skolesammenhænge velegnet til både faglige læsekurser og små emneopgaver i indskolingen. Jesper Wung-Sung: Skolen Faust: ISBN: På en skole et eller andet sted i Danmark bliver alle pludselig bliver tilbageholdt, hegnet inde og skudt af en dronefugl, hvis de prøver at stikke af. Lærerne og inspektøren prøver at få en slags hverdag med undervisning op at stå, men en dødelig pest hærger mellem dem, og da alle de voksne er døde, er børnene overladt til sig selv og organiserer sig i to bander a la Fluernes herre. Bogens hovedperson er inspektørens søn Benjamin, som vi følger uden dog at komme helt tæt ind på livet af ham, og læserne sidder til slut med en del spørgsmål og en åben slutning, hvor sygdommen får raset ud, og de overlevende tilsyneladende kan forlade stedet. Det interessante er den følelse af afmagt og uro, der præger bogen, og det der kommer til at foregå personerne imellem. Bogen er stramt og præcist skrevet, og det gør den meget dragende noget gysende Romanen er en tankevækkende bog velegnet til brug i folkeskolens ældste klasser og til formidling til modne læsere fra 13 år, som ikke skal have alting serveret, da den lægger op til tanker og analyse. Stine de Paoli: Hulter-bulter-folket og andre børnerim Faust: ISBN: En herlig og veludført rimet billedbog af Stine de Paoli, som er debutant. De Paoli skriver rim, som om hun ikke lavede andet - de er forfriskende, overraskende og ret uventede. I hvert rim gemmer der sig et smil, og det bliver ikke mindre efter utallige gennemlæsninger. Der er flere rim, som træder frem, men især "Lektor Ludvig" leger med ord på en måde, så de fleste børn vil komme til at tænke ud over rimet. Der bliver stillet spørgsmålstegn ved ords logiske sammensætninger, som - er en papfar en far, der er skåret ud i pap? Bo Odgård Iversen har desuden illustreret den med herlige tegninger. Bogen henvender sig til dem, der holder af rim og remser, og den kan som sidegevinst anvendes i forbindelse med sprogstimulering. Aldersmæssigt er målgruppen bred - op til 9 år, men også større børn vil synes den er sjov.

5 Jens Aage Poulsen: 1. Verdenskrig Faust: ISBN: Bogen dækker emnet bredt, beskriver krigens forløb kronologisk og er fint struktureret. Den tager udgangspunkt i de preussiske krige sidst i 1800-tallet for at give sit bud på baggrunden, og Versailles-freden, dolkestødslegenden og optakten til Hitlers magtovertagelse berøres også. Der berettes om danske forhold under krigen, og at det ikke kun var en europæisk krig beskrives endvidere. Billedmaterialet er udmærket, den tospaltede tekst følges af kort og uddybende tekstbokse, og der kan hentes opgaver på nettet. Målgruppen angives til 11 år, men bogen egner sig bedst til børn på år. Den kan anvendes til undervisning og ved emneopgaver eller bare til at give et godt overblik over verdenskrigen og dens kontekst. Som de øvrige bøger i serien De store fagbøger er det kvalitet og overblik på få sider

Stian Holes Garmanns hemmelighed

Stian Holes Garmanns hemmelighed Opgave- og aktivitetsbog til Stian Holes Garmanns hemmelighed Udarbejdet af Morten Torndahl ~ 1 ~ Indholdsfortegnelse Indledning 3 Garmanns hemmelighed 3 Trinmål 4 Bogens opbygning 5 Differentiering 5

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Engelsk litteratur på børnebiblioteket: Rapport og idékatalog til børnebiblioteket

Engelsk litteratur på børnebiblioteket: Rapport og idékatalog til børnebiblioteket 2009 Engelsk litteratur på børnebiblioteket: Rapport og idékatalog til børnebiblioteket i Esbjerg Stine Hove Nielsen Danmarks Biblioteksskole Aalborg 2 Engelsk litteratur på børnebiblioteket: Rapport og

Læs mere

Skolepakke+ Uge 44-46, 2011. Karin Feit Almberg: Os som solen skinner på

Skolepakke+ Uge 44-46, 2011. Karin Feit Almberg: Os som solen skinner på Karin Feit Almberg: Os som solen skinner på Faust: 28994893 ISBN: 9788763820738 Det er blevet sommerferie, og Sara står i det svære skel, hvor hun netop har forladt folkeskolen og skal begynde i gymnasiet.

Læs mere

Pjece til forældre. Lyst til at lære. - Sådan lærer dit barn

Pjece til forældre. Lyst til at lære. - Sådan lærer dit barn Pjece til forældre Lyst til at lære - Sådan lærer dit barn Kære forælder Udgivet af: Aarhus Kommune Børn og Unge Pædagogisk Afdeling Udgivet: Første udgave, januar 2011 Copyright: Aarhus Kommune Børn og

Læs mere

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE INDHOLD AT VÆRE SIG SELV. TEMAMATERIALE TIL 6.-7. KLASSE................................. 3 1. HVEM ER VI? ICEBREAKER.................................................

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 OM DE VOKSNE, DER KAN HJÆLPE DIG 12 OM AT SIGE SIN MENING OG FÅ AT VIDE, HVAD DER SKAL

Læs mere

SPROG KLAR TALE I LEKTIECAFEEN. Inspirationshæfte til frivillige lektiehjælpere

SPROG KLAR TALE I LEKTIECAFEEN. Inspirationshæfte til frivillige lektiehjælpere SPROG KLAR TALE I LEKTIECAFEEN Inspirationshæfte til frivillige lektiehjælpere 2014 Udgivet af Brug for alle unge Undervisningsministeriet 2014 www.bfau.dk Redaktion Dorthea Funder Kaas, Brug for alle

Læs mere

Undervisning om Alkoholproblemer i familien

Undervisning om Alkoholproblemer i familien Undervisning om Alkoholproblemer i familien Målgruppe: 7.-10.klasse i grundskoler Samlet omfang: 2 lektioner Desuden mulighed for, at en gruppe elever vælger emnet som fordybelsesområde. Rammer: Emnet

Læs mere

Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker

Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker DANSK UNGDOMS FÆLLESRÅD Om forfatterne Lisbeth Pilegaard (f. 1968) er sektionsleder i international afdeling på norsk Flyktninghjelps hovedkontor

Læs mere

Blå øjne - et gratis undervisningsmateriale. af Kevin Japsen. 1. udgave 2012. Forside: Peter Nielsen, pncreate.com ISBN-13: 978-87-92879-15-8

Blå øjne - et gratis undervisningsmateriale. af Kevin Japsen. 1. udgave 2012. Forside: Peter Nielsen, pncreate.com ISBN-13: 978-87-92879-15-8 Blå øjne - et gratis undervisningsmateriale af Kevin Japsen 1. udgave 2012 Forside: Peter Nielsen, pncreate.com ISBN-13: 978-87-92879-15-8 Materialet er udviklet og designet til undervisningsforløb i forbindelse

Læs mere

Om systemet Indblik og udsyn... 2. Fælles Mål 2009 og Indblik og udsyn... 6. Historiekanon og Indblik og udsyn... 7. Metodeværkstedet...

Om systemet Indblik og udsyn... 2. Fælles Mål 2009 og Indblik og udsyn... 6. Historiekanon og Indblik og udsyn... 7. Metodeværkstedet... Indholdsfortegnelse Om systemet Indblik og udsyn... 2 Fælles Mål 2009 og Indblik og udsyn... 6 Historiekanon og Indblik og udsyn... 7 Metodeværkstedet... 8 Fortælleark...12 Om historie...16 Danmark før

Læs mere

LITTERATURGUIDE. til Kamilla Hega Holsts Metilies underjordiske rejse KAREN LISE SØNDERGAARD BRANDT

LITTERATURGUIDE. til Kamilla Hega Holsts Metilies underjordiske rejse KAREN LISE SØNDERGAARD BRANDT LITTERATURGUIDE til Kamilla Hega Holsts Metilies underjordiske rejse KAREN LISE SØNDERGAARD BRANDT Litteraturguide til Kamilla Hega Holsts Metilies underjordiske rejse Karen Lise Søndergaard Brandt og

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Om at Ole Ditlev NielseN. undervise. 20 skridt til at blive en bedre lærer. DaNsk psykologisk forlag

Om at Ole Ditlev NielseN. undervise. 20 skridt til at blive en bedre lærer. DaNsk psykologisk forlag Om at Ole Ditlev NielseN undervise 20 skridt til at blive en bedre lærer DaNsk psykologisk forlag OM AT UNDERVISE 20 SKRIDT TIL AT BLIVE EN BEDRE LÆRER Ole Ditlev Nielsen OM AT UNDERVISE 20 SKRIDT TIL

Læs mere

LÆSELYST. KULTURMINISTERIETS KAMPAGNE OM BØRN OG BØGER. Læsningens magi. om børn, bøger og læselyst

LÆSELYST. KULTURMINISTERIETS KAMPAGNE OM BØRN OG BØGER. Læsningens magi. om børn, bøger og læselyst LÆSELYST. KULTURMINISTERIETS KAMPAGNE OM BØRN OG BØGER Læsningens magi om børn, bøger og læselyst Læselyst. Kulturministeriets kampagne om børn og bøger Læsningens magi om børn, bøger og læselyst Læsningens

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

Den sønderjyske historiekanon - lærervejledning til grundskolen

Den sønderjyske historiekanon - lærervejledning til grundskolen Den sønderjyske historiekanon - lærervejledning til grundskolen Hvem bestemmer, hvordan historien fortælles? Hvordan kan historie fortælles fra en regional frem for en national vinkel? Og hvordan vil en

Læs mere

Lærervejledning. Jonna Byskov og Marianne Keinicke. På vej til

Lærervejledning. Jonna Byskov og Marianne Keinicke. På vej til HIP HURRA for ASTRID Lærervejledning Jonna Byskov og Marianne Keinicke På vej til Indhold Intentionerne med bogen......................................... 3 Et værdifuldt forfatterskab.....................................

Læs mere

Forstå din lærebog i matematik

Forstå din lærebog i matematik Forstå din lærebog i matematik AF: BENT LINDHARDT, LEKTOR LÆRERUDDANNELSEN UCSJ CAMPUS ROSKILDE Som bruger af flere typer af lærebøger som folkeskolelærer, som ansat på en amtscentral med rådgivning af

Læs mere

TIL DIG SOM ARBEJDER MED BØRN, HVIS

TIL DIG SOM ARBEJDER MED BØRN, HVIS Professionel i Til dig som arbejder med børn, hvis Pårørende er udsendt på mission BAglandet Til lærere og pædagoger BØRNS TYPISKE REAKTIONER NÅR SOLDATER TAGER I KRIG HVAD KAN DU GØRE SOM PROFESSIONEL?

Læs mere

aktiv rundt I danmark

aktiv rundt I danmark Inspirationshæfte aktiv rundt I danmark Skolernes sundhedsuger 24. september til 12. oktober 2012 5.-6. KLassetrin Faget Idræt arrangører: s2 Aktiv rundt i Danmark 2012 Inspirationshæfte Forord Forord

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

Skolen - set fra børnehaven Børns forventninger til og forestillinger om skolen

Skolen - set fra børnehaven Børns forventninger til og forestillinger om skolen Skolen - set fra børnehaven Børns forventninger til og forestillinger om skolen BØRNERÅDETS Minibørnepanel Skolen set fra børnehaven 1 2 Børnerådets Minibørnepanel Indhold Forord / 3 Fra børnehave til

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER PÅ JAGT Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse, når vi snakker om indholdet i vores læseundervisning.

Læs mere

Fortællinger om alkohol

Fortællinger om alkohol Fortællinger om alkohol erfaringer fra familieorienteret alkoholbehandling i Århus Kommune Alkoholbehandlingen Århus Kommune Forsorg og Misbrug Socialforvaltningen Familiefortællinger om alkohol - erfaringer

Læs mere

Projektopgaven 9. klasse

Projektopgaven 9. klasse Projektopgaven 9. klasse http://www.emu.dk/elever7-10/projektarbejde/projektopgaven/ Projektopgaven i 9. klasse Projektopgaven er en tværfaglig opgave, hvor du bruger forskellige fags indhold og metoder.

Læs mere

LITTERATURGUIDE. til Peter Mouritzens Hekseringe. Med illustrationer af Mads Themberg INGELISE MOOS OG KAREN VILHELMSEN

LITTERATURGUIDE. til Peter Mouritzens Hekseringe. Med illustrationer af Mads Themberg INGELISE MOOS OG KAREN VILHELMSEN LITTERATURGUIDE til Peter Mouritzens Hekseringe Med illustrationer af Mads Themberg INGELISE MOOS OG KAREN VILHELMSEN Litteraturguide til Peter Mouritzens Hekseringe Ingelise Moos og Karen Vilhemsen og

Læs mere