SPECIALOLIER FORKÆL DIT FINERE TRÆVÆRK

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SPECIALOLIER FORKÆL DIT FINERE TRÆVÆRK"

Transkript

1 SPECIALOLIER FORKÆL DIT FINERE TRÆVÆRK

2 2 Specielt træ fortjener særbehandling Finere og mere eksotiske træsorter som teak, mahogni, ceder og nyatoh vinder frem i disse år. De er oftere hårdere og mere vejrføre end klassiske træsorter og giver dører, vinduer, terrasser m.m. et mere eksklusivt udseende. Men når det udendørs træværk udsættes for vores om skiftelige danske klima, bliver det gråt og mister sit fine udseende. Har du brugt godt træ til dine konstruktioner, fortjener dit træ værk også den bedste træ beskyttelse. Det er vigtigt at beskytte udendørs træværk på den helt rigtige måde. Ikke kun for at forbedre træets udseende, men især for at bevare træet. GORI har mere end 100 års erfaring i træbeskyttelse og vores sortiment af specialolier gør, at du kan være sikker på, at uanset om det handler om cedertræ, lærketræ, ædeltræ, træterrasser eller dine havemøbler vil vi kunne hjælpe dig med det rigtige produkt og den faglige ekspertise. Med GORI specialolier sikrer du længst mulig levetid for dit træværk, samtidig med at træets smukke naturlige udtryk fremhæves.

3 3 Specialolier er noget specielt Olier adskiller sig fra traditionel træbeskyttelse på flere måder: Dels danner GORI specialolier kan du bruge til steder, hvor du ønsker at træet skal være vandog smuds afvisende samt have et naturligt udseende uden at danne film. Specialolier må ikke forveksles med grundingsolier, som bruges til imprægnering af træværk, der efterfølgende skal overfladebeskyttes. Hvilke træsorter behøver olie? Træolier kan bruges til alle træsorter. Dog bruges de oftest til de hårde træsorter, som indeholder mange naturlige olier, da olier understreger og bevarer den naturlige, varme glød i træet. Ønsker du at dit træværk skal have en anden glød, kan du med fordel bruge de mere pigmenterede olier. F.eks. vil fyrretræ nærme sig et udseende som ædeltræ, hvis du påfører GORI ædeltræ. de ikke overflade på træet, ligesom de trænger længere ind i træet end den traditionelle træbeskyttelse. Træbeskyttelse som danner overflade eller film som f.eks. GORI 88 og GORI 99 extra kan du benytte til træ, der er lodret, hvor du ønsker en mere malet overflade. Træbeskyttelse er typisk mere glansfuld, hvilket kan tage noget af det naturlige udseende væk.

4 4 Ædeltræ er fællesbetegnelsen for eksotiske træsorter som teak, mahogni, merbau og nyatoh. Mange havemøbler er lavet af ædeltræ men også vinduer, døre og facadebeklædning kan være fremstillet i mahogni, teak m.v. Fælles for de forskellige ædel træsorter er, at de er meget hårde og indeholder mange naturlige olier. Det gør, at de ikke har nogen egentlig indsugningsevne. Derfor har de en naturlig beskyttelse Forkæl dit ædeltræ mod råd og svamp, og derfor skal ædeltræ ikke grundes. Når du behandler dit træværk med GORI ædeltræsolie, fremhæver du træets oprindelige smukke glød.

5 5 Sådan gør du! Rengør overfladen for støv og snavs med GORI trævask og en børste. Eventuelle belægninger fjernes med GORI fjern belægninger. Lad det virke 1-5 dage. Skrub og skyl efter med rent vand. Nedbrudte træfibre skal slibes ned til frisk bund. Tjek med en fugtighedsmåler at træets fugtighed er 15±3% og vær opmærksom på, at ved behandling med GORI ædeltræ skal døgntemperaturen være over 5 C under påføring og tørring. Påfør GORI ædeltræ med en pensel. Eventuel overskydende olie aftørres efter ca. 15 min. med en fnugfri klud. Hvis træet kan suge mere efter 12 timer, påføres et lag mere og ovenskydende olie aftørres efter ca. 15 min. med en fnugfri klud. Fremhæver træets naturlige nuance og glød Hæmmer angreb af skimmel Beskytter mod solens uv-stråler

6 6 Forgyld dit cedertræ Cedertræ har en smuk gylden nuance og bliver især brugt til beklædning af facader eller mindre tilbygninger som f.eks. garager og carporte. På samme måde som ædeltræ, er cedertræ beskyttet mod råd og svamp fra naturens side. Mange vælger derfor at undlade at overfladebehandle deres cedertræ. Hvis du ikke ønsker at træet bliver gråt i overfladen, skal træet behandles. Ønsker du at bevare og fremhæve træets smukke, gyldne nuance, skal det olieres med GORI cedertræ.

7 7 Sådan gør du! Rengør overfladen for støv og snavs med GORI trævask og skrub med en børste. Eventuelle belægninger fjernes med GORI fjern belægninger. Skrub og skyl efter med rent vand. Nedbrudte træfibre skal slibes ned til frisk bund. Tjek med en fugtighedsmåler at træets fugtighed er 15±3%. Vær opmærksom på, at med behandling med GORI cedertræ skal døgntemperaturen være over 5 C under påføring og tørring. Påfør GORI cedertræ med en pensel. Vær opmærksom på ikke at påsmøre mere end træet kan suge. Eventuelt overskydende olie skal nemlig aftørres efter 15 min. med en fnugfri klud. Det bedste resultat opnås ved 2 lag GORI cedertræ. Fremhæver træets naturlige nuance og glød Hæmmer angreb af skimmel Beskytter mod solens uv-stråler

8 8 Forlæng lærketræets liv Lærketræ har en lys, lidt rødbrun farve og flotte tydelige åreringe. Samtidig indeholder det meget harpiks, hvilket gør træet hårdere end andre lyse træsorter. Det moderne lyse og lette udtryk sammen med forventningen om en lang levetid har gjort lærketræ utrolig populært de seneste år. Lærketræ bruges især til facadebeklædning eller til tilbygninger som f.eks. garager eller carporte. Tjek med en fugtighedsmåler at træets fugtighed er 15±3%. Vær opmærksom på, at ved behandling med GORI lærketræ skal døgntemperaturen være over 5 C under påføring og tørring. Nyt ubehandlet lærketræ: Rens med GORI fjern belægninger. Lad det virke 1-5 dage. Skrub med en børste og skyl efter med vand. Grund med GORI 22* for at opnå dybdebeskyttelse mod råd og svamp. Sådan gør du! 15 min. med en fnugfri klud. Det bedste resutat opnås ved 2 lag GORI lærketræ påført med 24 timers interval. Tidligere behandlet træ: Rengør overfladen for støv og snavs med GORI trævask. Belægninger fjernes med GORI fjern belægninger. Lad det virke 1-5 dage. Skrub med en børste og skyl efter med rent vand. Derefter påfører du GORI lærketræ med pensel. Eventuel overskydende olie aftørres efter Nedbrudt træ skal slibes ned til frisk bund. Påfør derefter 1-2 gange GORI lærketræ. *Biocidmidler skal anvendes med forsigtighed. Læs etiket og brugsanvisning, før produktet tages i brug.

9 9 OBS! Særligt om lærketræ Lærketræets popularitet har medført, at mange meget svingende kvaliteter er kommet på markedet. Derfor er der nogle ting, du bør være særlig opmærksom på, når du overvejer at benytte lærketræ i dit byggeprojekt. Lærketræ bliver i højere grad end andre træsorter angrebet af bakterier som f.eks. skimmel. Det er ikke i sig selv skadeligt for træet, men gør at træet hurtigt kan få et meget ældre udseende end man havde tænkt sig. Svampesporer er til stede i luften. Fugt og temperatur har betydning for, om de sætter sig på træet og udvikler skimmel. Skimmel kan f.eks. komme, hvis træet er meget sugende og derfor vrider sig, så vand bliver opsamlet i træet og på overfladen. Dette vil især kunne ske på vandretliggende overflader som f.eks. terrasser. Afskalninger kan komme, fordi træet er meget hårdt og harpiks holdigt. Det gør at den påførte overfladebehandling ikke kan suge rigtigt ned i overfladen. For at mindske risikoen for skimmel og afskalninger bør du påregne at skulle rengøre lærketræoverflader med f.eks. GORI fjern belægninger min. 1-2 gange om året. Læs i øvrigt om lærketræ på side 11 Mætter træet Bevarer træets naturlige nuance Hæmmer angreb af skimmel Beskytter mod solens uv-stråler

10 10 Forfin din terrasse Terrassen er havens hjerte. Det er her vi lever vores liv i sommerhalvåret og hygger os med familie, venner og gæster. Flere og flere vælger at lægge trægulv i havens stue. Træterrasser er blevet mere populære og mange har Sådan gør du! Første gang: Start med at vaske terrassen med GORI trævask. Bløde træsorter skal grundes med GORI 22* inden efterfølgende behandling. Husk at sørge for, at træet er fuldstændigt tørt, inden du olierer. Tidligere behandlet træ: Snavs fjerner du med GORI trævask. Er der skimmelvækst eller belægninger på træværket, skal du fjerne det med GORI fjern belægninger. Lad det virke i 1-5 dage. Valg af træolie For at opnå den bedste beskyttelse anbefaler vi GORI træterrasser, der er en vandafvisende, transparent olie. Påfør GORI træterrasser 2 gange med en træunderlag på deres altaner m.m. Men der stilles særlige krav til beskyttelsen, når underlaget er vandret. Først og fremmest fordi behandlingen ikke må danne film i overfladen, da dette kan medfører afskalninger. Skrub og skyl efter med rent vand og lad træet tørre. Nedbrute overflader skal slibes med sandpapir, du skal blot fjerne slibestøvet inden videre behandling. pensel. Vent ca. 15 minutter og tør overskydende olie af med en fnugfri klud, efter hver påføring. *Biocidmidler skal anvendes med forsigtighed. Læs etiket og brugsanvisning, før produktet tages i brug.

11 11 Træterrasser af lærketræ Hvis din terrasse er af lærketræ anbefaler vi følgende behandling: Rengør overfladen med GORI trævask. Påfør GORI fjern belægninger. Lad det virke 1-5 dage. Skrub og skyl efter med rent vand. Fjern evt. nedbrudt materiale og løse træfibre ved slibning eller højtryksrensning. Grund med GORI 22*. Overskydende olie, som ikke er suget ned i træet inden for 15 min. skal aftørres med en fnugfri klud. Overfladen behandles med GORI træterrasse 1 til 2 gange i den ønskede nuance. Overskydende olie, som ikke er suget ned i træet inden for 15 min. skal aftørres med en fnugfri klud mellem alle påføringer. Det er vigtigt, da træolien ellers vil danne film, der kan skalle af efter kort tid. For det bedste resultat bør du behandle din terrasse for eventuel skimmel og belægninger 2 gange årligt, forår og efterår, med GORI fjern belægninger. NB: Dyrup kan ikke garantere mod sorte skimmelangreb og/eller afskalninger på lærketræ, da dette skyldes trækvaliteten og ikke overfladebehandlingen. *Biocidmidler skal anvendes med forsigtighed. Læs etiket og brugsanvisning, før produktet tages i brug. Trænger ind i træet og fremhæver træets struktur og åretegning God indtrængning i eksotiske træsorter Fås i følgende transparente farver: Teak, pine, sort, grøntonet samt farveløs

12 12 Forny havens møblement Vi møblerer vores have med ting af træ: Borde, stole, sandkasser, gynger m.m. Som det naturlige materiale det er, klæder træet det udendørs rum. Men træet er også udsat for lidt af hvert; blæst, sol og regn. Derfor skal dine havemøbler helst behandles, både når du tager dem frem om foråret og når du stiller dem væk om efteråret. Det beskytter og hjælper med at bevare træets oprindelige glød. Det kommer næsten til at se helt nyt ud igen. Sådan gør du! Første gang: Dine helt nye havemøbler skal først afvaskes med GORI trævask. Tidligere behandlet træ: Ældre havemøbler kan have belægninger, som du kan fjerne med GORI fjern belægninger. Det skal virke i 1-5 dage. Skrub og skyl efter med rent vand. Lad træet tørre. Slib med fint sandpapir og børst slibestøvet af. Påfør GORI havemøbler af 2 om gange, med 24 timers mellemrum med en pensel. Overskydende olie aftørres efter 15 min. med en fnugfri klud. GORI havemøbler fås i tidens mest populære farver, som evt. kan dæmpes ved at fortynde med GORI havemøbler farveløs. Skulle du ønske at ændre farve til dækkende hvid, anbefaler vi behandling med DYRUP Træ & Metal Alkyd 50/90.

13 13 Fungicid-fri GORI Almindelig træbeskyttelse indeholder fungicider, der hæmmer mug og skimmelsvamp. Men GORI havemøbler er fri for fungicider, hvorfor du roligt kan bruge GORI havemøbler på steder, hvor børn og voksne har berøring med træværket. Fremhæver træets oprindelige farve og glød Styrker træets holdbarhed Stærkt vandafvisende Kan anvendes på alle træsorter Fås i flg. transparente farver: Teak, nyatoh, pine og farveløs

14 14 Kludene med træolie eller træbeskyttelse er selvantændelige og skal bortskaffes ved at afbrænde dem. Alternativt kan du lægge dem i en spand vand nogle timer (vandet skal derefter bortskaffes som maling). Du kan også lægge dem i en metal spand med tæt tillukket låg, så kan de bruges dagen efter til videre behandling. Den angivne tørretid er ved 23 C og normal luftfugtighed (60%). Hvis temperaturen falder, forlænges tørretiden. Farveløs olie kan bruges til at fortynde en nuance, så du ikke tilfører så meget pigment. Dette kan f.eks. være relevant, hvis du blot ønsker at vedligeholde men ikke ønsker farven på dit træværk mørkere. Gode råd og tips Træets fugtighed må på behandlingstidspunktet ikke overstige 15±3% på ventileret beklædning. For vinduer og døre gælder det at træets fugtighed ikke må overstige 12±3%. Du kan måle træets fugtighed ved at låne, leje eller købe en fugtighedsmåler hos en farvehandel eller i et byggemarked.

15 15 Tjek dit træværk For at få det optimale resultat, er det meget vigtigt at du tjekker dit træværk, før du går i gang: Fast underlag Er overfladen grå, ru eller fyldt med små træsplinter? Vandindtrængning Er træet råddent, gennemvådt eller på anden måde nedbrudt? Farve Er farven falmet, overfladen mat eller træstrukturen synlig? Skimmelsvamp Er træet fyldt med sorte eller grønne områder, som ikke kan børstes af? Afskalning Kan du trække træbeskyttelsen af i flager og se det underliggende lag? GORI KVALITET Mere end 100 års erfaring med træbeskyttelse Se guiden til sundt træ på dyrup.dk Læs mere om de fem tegn på sundt træ og hvordan du skal behandle dit træværk på

16 varenr /0208 Dyrup A/S Gladsaxevej 300 DK-2860 Søborg Danmark Tlf: Fax: GORI er et registreret varemærke af Dyrup A/S Copyright Dyrup A/S

n y m a l e t b o l i g f r a i n d e r s t t i l y d e r s t

n y m a l e t b o l i g f r a i n d e r s t t i l y d e r s t n y m a l e t b o l i g f r a i n d e r s t t i l y d e r s t Kom indenfor Godt i gang Loft Vægge Sandmaling Køkken og bad Væv og filt Træ og metal Metal Træværk Gulve 04 05 06 08 14 16 18 22 22 24 26

Læs mere

T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R. Wood Care

T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R. Wood Care T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R Wood Care 1 Vi sikrer værdierne og miljøet Alle ved, at træ der er Collstrop imprægneret, er effektivt beskyttet mod råd og svamp i årevis.

Læs mere

Tjek træværket på dit hus! Træværk, der bliver udsat for vejr og vind, er i farezonen for dannelse af råd.

Tjek træværket på dit hus! Træværk, der bliver udsat for vejr og vind, er i farezonen for dannelse af råd. Jotun Tips Ude Nr. 1 Tjek træværket på dit hus! Træværk, der bliver udsat for vejr og vind, er i farezonen for dannelse af råd. Tjek derfor specielt disse områder: Lod- og vandrette træbeklædninger, endetræ,

Læs mere

Enkel og effektiv træpleje. Universalprodukter med fokus på miljø og indeklima. - et naturligt valg. Træpleje SERIEN FRA MOLAND. - et naturligt valg

Enkel og effektiv træpleje. Universalprodukter med fokus på miljø og indeklima. - et naturligt valg. Træpleje SERIEN FRA MOLAND. - et naturligt valg Enkel og effektiv træpleje Universalprodukter med fokus på miljø og indeklima - et naturligt valg Træpleje SERIEN FRA MOLAND - et naturligt valg Indholdsfortegnelse IOversigt: Lofter, Indendørs & Udendørs

Læs mere

1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler

1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler Vedligeholdelse 1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler 2 Teak Teaktræ er særligt velegnet til udendørs brug, fordi det har et naturligt indhold af olie og er formstabilt. Det kan tåle vejr og vind uden

Læs mere

Få spændende inspiration og gode råd om farver på www.sadolin.dk. indendørs

Få spændende inspiration og gode råd om farver på www.sadolin.dk. indendørs Få spændende inspiration og gode råd om farver på www.sadolin.dk indendørs Kom rigtig godt i gang Med denne guide giver vi vores viden og erfaring videre til dig, så du står tilbage med det bedste resultat.

Læs mere

Pleje og vedligeholdelse af møbler

Pleje og vedligeholdelse af møbler Pleje og vedligeholdelse af møbler Behandlings- og vedligeholdsvejledning For at få optimal glæde af møblet er det vigtigt, at denne vejledning gennemlæses. Vi gør opmærksom på, at Brødrene Andersens produktgaranti

Læs mere

Vedligeholdelsesguide. Lang levetid til din altan

Vedligeholdelsesguide. Lang levetid til din altan Vedligeholdelsesguide Lang levetid til din altan Tillykke med din nye altan Har du ikke haft altan før, kan du roligt se frem til de mange glæder, som en altan giver. Har du fået udskiftet din eksisterende

Læs mere

Pas på dine nye møbler...

Pas på dine nye møbler... Pas på dine nye møbler... Tillykke med de nye møbler. Boligen, og specielt møblerne, er en vigtig del af vor tilværelse og de er med til at skabe vores livskvalitet; derfor pas godt på møblerne. Det er

Læs mere

Tak, fordi du har valgt Hempel

Tak, fordi du har valgt Hempel - Tak, fordi du har valgt Hempel Velkommen til Hempels Den Lille Søstærke, som du kan bruge som en hjælp til enhver maleopgave. Denne manual giver dig ikke kun oplysninger om hele vores sortiment, men

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING 2014-10 DK VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING BOLIG & ERHVERV E-mail: infodanmark@kahrs.com www.kahrs.dk AB Gustaf Kähr Hamngatan 4 SE-211 22 Malmö Sverige Telefon: 45 87 90 22 Fax: 45 87 65 22 VEDLIGEHOLDELSE

Læs mere

OPTIFORM SKAB SAMMENHÆNG I HUS OG HAVE

OPTIFORM SKAB SAMMENHÆNG I HUS OG HAVE OPTIFORM SKAB SAMMENHÆNG I HUS OG HAVE www.optimera.dk Skab sammenhæng Optiform-serien af træ til udendørs brug giver dig muligheder, du aldrig har haft før. Nu kan du nemlig få samme trætype overalt i

Læs mere

Verdi 30, DEMIDEKK TERRASSEOLIE FARVER DEMIDEKK GØR DIT TRÆ LEVENDE

Verdi 30, DEMIDEKK TERRASSEOLIE FARVER DEMIDEKK GØR DIT TRÆ LEVENDE Verdi 3, DEMIDEKK TERRASSEOLIE FARVER DEMIDEKK GØR DIT TRÆ LEVENDE TERRASSELIV Livet på terrassen nydes allerbedst, når du ikke skal andet end lige netop det. Bare nyde og ikke tænke på vedligeholdelse,

Læs mere

Canadisk Cedertræ. fra Moelven. Canadisk Cedertræ. Smuk og eksklusiv træsort med indbygget naturlig varighed

Canadisk Cedertræ. fra Moelven. Canadisk Cedertræ. Smuk og eksklusiv træsort med indbygget naturlig varighed træ fra Moelven træ Smuk og eksklusiv træsort med indbygget naturlig varighed Cedertræ, det smukkeste du kan bruge på Cedertræ har slået sig fast som et iøjnefaldende materiale i dansk arkitektur som kronen

Læs mere

KOMPOSIT - ikke et alternativ - men et MUST HAVE! Download vores Kirkedal Komposit App i App Store.

KOMPOSIT - ikke et alternativ - men et MUST HAVE! Download vores Kirkedal Komposit App i App Store. KOMPOSIT - ikke et alternativ - men et MUST HAVE! Download vores Kirkedal Komposit App i App Store. BEREGNINGSPROGRAM Beregn dit materialeforbrug af komposit, til hegn og terrasse på www.kirkedalkomposit.dk

Læs mere

Indhold KAB. Marts 2007. Indhold 1. Udarbejdet af:

Indhold KAB. Marts 2007. Indhold 1. Udarbejdet af: Indhold 1 Indhold Vedligeholdelsesreglement Forord 2 Hvordan får jeg hjælp 3 Vedligeholdelse 4-14 Sådan bruger du vedligeholdelseskontoen Vedligeholdelse Indkøb af materialer Sådan istandsætter du lofter

Læs mere

VINDUESINDUSTRIEN. VinduesIndustrien, der blev stiftet i 1977, er en brancheforening for knap 100 danske producenter af vinduer og yderdøre.

VINDUESINDUSTRIEN. VinduesIndustrien, der blev stiftet i 1977, er en brancheforening for knap 100 danske producenter af vinduer og yderdøre. VINDUESINDUSTRIEN VinduesIndustrien, der blev stiftet i 1977, er en brancheforening for knap 100 danske producenter af vinduer og yderdøre. VinduesIndustrien s overordnede formål er at varetage branchens

Læs mere

Astrup Have. Kontech A/S. brugervejledning vinduer og døre træ aluminium

Astrup Have. Kontech A/S. brugervejledning vinduer og døre træ aluminium Astrup Have Kontech A/S brugervejledning vinduer og døre træ aluminium Idealcombi ønsker dig tillykke med de nye vinduer og yderdøre, som vi håber, du vil få glæde af i mange år fremover. Idealcombi A/S

Læs mere

Det gode INDEKLIMA. hos dig der er overfølsom

Det gode INDEKLIMA. hos dig der er overfølsom Det gode INDEKLIMA hos dig der er overfølsom 2 Enkel indretning med glatte overflader gør hjemmet rengøringsvenligt. FORORD Et sundt indeklima har stor betydning for dit helbred og velbefindende. Denne

Læs mere

KOMPOSIT - ikke et alternativ - men et MUST HAVE!

KOMPOSIT - ikke et alternativ - men et MUST HAVE! KOMPOSIT - ikke et alternativ - men et MUST HAVE! BEREGNINGSPROGRAM Beregn dit materialeforbrug af komposit, til både hegn og terrasse på www.treetops.dk INDHOLD KOMPOSIT TERRASSE... 3 Terrasse - detajler

Læs mere

Håndværker- og Brugervejledning

Håndværker- og Brugervejledning Håndværker- og Brugervejledning VIPO Vinduer A/S Håndværkervej 3 7770 Vestervig tlf. 97941455 hjemmeside: www.vipo.dk mail: vipo@vipo.dk Indhold: Modtagelse og opbevaring Modtagelse og opbevaring... side

Læs mere

Indhold 3. Indhold. Farvekort emaljer Farvekort bundmaling. Om HEMPEL... 4 Sådan bruger du guiden... 4

Indhold 3. Indhold. Farvekort emaljer Farvekort bundmaling. Om HEMPEL... 4 Sådan bruger du guiden... 4 DEN LILLE SØSTÆRKE Indhold 3 Om HEMPEL.................... 4 Sådan bruger du guiden.......... 4 Før du maler.................... 5 Hvornår kan jeg male?........... 5 Ventilation.................... 6

Læs mere

Indhold 1. Indhold. Farvekort emaljer Farvekort bundmaling

Indhold 1. Indhold. Farvekort emaljer Farvekort bundmaling DEN LILLE SØSTÆRKE Indhold 1 Før du maler Hvornår kan jeg male?........... 3 Ventilation...4 Fjernelse af gammel maling....... 4 Affedtning og rengøring...5 Slibning...6 Spartling...8 Udregning af malingsareal....9

Læs mere

Privat. Tæpper. Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter

Privat. Tæpper. Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter Privat Tæpper Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter Vedligeholdelse Tæpper korrekt vedligeholdelse giver størst udbytte Tæpper har en lang række gode egenskaber, der bedst bliver bevaret, hvis

Læs mere

TERRASSELIV TERRASSEN UDESOFA. SÆT KRYDDERI PÅ Krydderurter, du nemt kan dyrke på terrassen

TERRASSELIV TERRASSEN UDESOFA. SÆT KRYDDERI PÅ Krydderurter, du nemt kan dyrke på terrassen TERRASSEN SÆT KRYDDERI PÅ Krydderurter, du nemt kan dyrke på terrassen UDESOFA Hurtigt og nemt TERRASSE SOM DU VIL Skræddersy din terrasse med Dolles modulsystemer TERRASSELIV Få det bedste ud af sommeren

Læs mere

Scandi, Nobel, EG, Trendy, Koblede

Scandi, Nobel, EG, Trendy, Koblede Brugervejledning Betjening og vedligeholdelse af vinduer og døre Scandi, Nobel, EG, Trendy, Koblede DK 9600 Aars Tlf. +45 98 62 10 44 info@mejan.dk www.mejan.dk 1 Indholdfortegnelse: Indledning:... 3 Vinduer:...

Læs mere

Væg og loftmaling. Kvalitetsstyring. Forretningsgrundlag

Væg og loftmaling. Kvalitetsstyring. Forretningsgrundlag Væg og loftmaling Loft/Væg 3 En maling til vægge og lofter, som er nem at arbejde med og som ikke giver dryp eller stænk. Fremstår med en helmat overflade uden reflektering. Anvendes på lofter, beklædningsplader

Læs mere

Lejlighedsmappe fra Atlantia

Lejlighedsmappe fra Atlantia Lejlighedsmappe fra Atlantia - Denne mappe er udarbejdet som et hjælperedskab, til alle lejere beboende i ejendomme som administreres af Atlantia. Mappen indeholder nyttige tips om hvordan man vedligeholder

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning Pejseindsats Unico. Version 2, 30/08-2014

Monterings- og brugsvejledning Pejseindsats Unico. Version 2, 30/08-2014 Monterings- og brugsvejledning Pejseindsats Unico Version 2, 30/08-2014 Indledning Tillykke med din nye Lotus-pejseindsats Vi håber og tror, at den vil give dig mange varme stunder. Men før du rigtig

Læs mere

Bådmalingsguide. Dansk Udgave

Bådmalingsguide. Dansk Udgave Dansk Udgave & Farvekort I mere end 100 år har vi udviklet produkter der beskytter, plejer og forskønner alle typer af både. Det spiller ingen rolle hvor du befinder dig, eller i hvilket farvand du sejler,

Læs mere