FF Skagen. Ansvarlighed og bæredygtighed er de to vigtigste ingredienser i Skagen CASE/oktober Side 1 af 7. Brochure Company Profile

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FF Skagen. Ansvarlighed og bæredygtighed er de to vigtigste ingredienser i Skagen. 12.152- CASE/oktober 2013. Side 1 af 7. Brochure Company Profile"

Transkript

1 CASE/oktober 2013 Side 1 af 7 Opgaven: Brochure Company Profile Ansvarlighed og bæredygtighed er de to vigtigste ingredienser i Skagen

2 Side 2 af 7 Certificeret kvalitet sælger årligt ca tons fiskemel og fiskeolie, der eksporteres til mere end 60 lande. DNV BUSINESS ASSURANCE LEDELSES SYSTEM CERTIFIKAT Certifikat nr AQ-DEN-DANAK Det bekræftes hermed at Havnevagtvej 5, DK-9990 Skagen, Danmark opfylder kravene i ledelsessystemstandarden for kvalitet: DS/EN ISO 9001:2008 Dette certifikat er gældende for følgende produkt- eller serviceområder: Udvikling, produktion og salg af fiskemel og fiskeolie samt rensning af Sted og dato: Hellerup, DET NORSKE VERITAS, Dette certifikat er gyldigt til: Certificeringsaudit er gennemført under tilsyn af: Uffe Pilgaard Lead Auditor DANAK BUSINESS ASSURANCE, DANMARK A/S SYSTEM Reg.nr Lars Appel Adm. direktør Manglende opfyldelse af betingelser i certificeringskontrakten kan gøre certifikatet ugyldigt. ACCREDITED UNIT: DET NORSKE VERITAS, BUSINESS ASSURANCE, DANMARK A/S, TUBORG PARKVEJ 8, 2., DK-2900, HELLERUP, DANMARK, TEL: , ISO 9001 er kvalitetscertificeret efter ISO Dækker alle trin i processen: Udvikling, produktion og salg af fiskemel og fiskeolie samt rensning af fiskeolie. Udstedt af Norsk Veritas. er en af verdens førende producenter af fiskemel og fiskeolie. Vi udvikler, fremstiller og markedsfører sunde produkter, der anvendes som proteintilskud til dyr og fisk i akvakultur, landbrug og til petfood over hele verden. A/S er et fondsejet aktieselskab. Virksomheden er beliggende på Skagen Havn med havet som nærmeste nabo. Her forædler omkring 100 medarbejdere de daglige landinger af friske fisk. fremstiller årligt ca tons fiskemel og fiskeolie på et af verdens mest avancerede procesanlæg. Vi omsætter årligt for mere end DKK 1,5 mia og eksporterer vores produkter til mere end 60 lande. Bæredygtighed, miljøbevidsthed og fødevaresikkerhed er de vigtigste kvaliteter i Skagen. Vi arbejder dagligt med at udvise ansvarlighed i alt, hvad vi foretager os - og har gjort det i s mere end 53 årige historie. er certificeret efter ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, ISO 22000:2005, MSC, DS/EN ISO 50001:2011, Soil Association og Naturland.

3 Side 3 af 7 Bæredygtighed anvender ikke fisk, som internationale eksperter har udpeget som truede arter. MSC Uafhængigt internationalt miljømærke for bæredygtige fangstmetoder. Det blå MSCmærke garanterer, at opererer miljømæssigt forsvarligt og ikke bidrager til det globale miljøproblem, overfiskning. Soil Association er certificeret efter det engelske økologimærke, som garanterer at produkterne udover EU s økologiske krav, også lever op til skærpede standarder for etik, økologi og bæredygtighed. Det er s erklærede mål at forarbejde råvarerne i havet omkring os langsigtet og bæredygtigt. Vi anvender ikke fisk, som danske og internationale organisationer udpeger som truede arter, men udelukkende fiskearter som ICES, det Internationale Havforskningsråd anser for bæredygtige. s fiskemel og fiskeolie fremstilles af absolut frisk fisk fra de kolde danske farvande og hele vejen op til de nordligste fiskepladser i Atlanterhavet. Endvidere afskær fra filetfabrikkerne. Vi kan spore og dokumentere alle vores produkter gennem alle processer - fra færdigvare til fangst, fartøj og fangstpladser. s råvareetik og bæredygtighedsprincipper er baseret på uafhængig videnskabelig dokumentation og vurderinger, foretaget i samarbejde med akkrediterede eksperter og offentlige institutioner. Alle s produkter fremstilles i overensstemmelse med code of conduct for ansvarligt og bæredygtigt fiskeri efter de internationale bestemmelser, nedfældet af FAO, Food and Agriculture Organization of the United Nations og ICES, Det internationale Havforskningsråd. Naturland s økologiske produkter er certificeret som økologisk og socialt ansvarligt proteintilskud af Naturland, der er et af verdens mest respekterede økologimærker - langt strengere end fx det tyske miljømærke, Bio-Siegel. er certificeret efter The Soil Association Organic Standards, Naturland og MSC, Marine Stewardship Council Chain of Custody Standards.

4 Side 4 af 7 Miljøbevidsthed leverer overskudsvarme svarende til hver 4. varmetime hos fjernvarmebrugerne i Skagen. DNV BUSINESS ASSURANCE LEDELSES SYSTEM CERTIFIKAT Certifikat nr AE-DEN-DANAK Det bekræftes hermed at Havnevagtvej 5, DK-9990 Skagen, Danmark opfylder kravene i ledelsessystemstandarden for miljø: DS/EN ISO 14001:2004 Dette certifikat er gældende for følgende produkt- eller serviceområder: Udvikling, produktion og salg af fiskemel og fiskeolie samt rensning af fiskeolie Sted og dato: Hellerup, DET NORSKE VERITAS, Dette certifikat er gyldigt til: Certificeringsaudit er gennemført under tilsyn af: DANAK BUSINESS ASSURANCE, DANMARK A/S SYSTEM Reg.nr Lars Appel Uffe Pilgaard Lead Auditor Adm. direktør Manglende opfyldelse af betingelser i certificeringskontrakten kan gøre certifikatet ugyldigt. ACCREDITED UNIT: DET NORSKE VERITAS, BUSINESS ASSURANCE, DANMARK A/S, TUBORG PARKVEJ 8, 2., DK-2900, HELLERUP, DANMARK, TEL: , ISO er miljøcertificeret efter ISO som dokumentation for virksomhedens særdeles ambitiøse og vedvarende miljøstyring. Udstedt af Norsk Veritas. er en miljøbevidst virksomhed, som arbejder aktivt, engageret og vedholdende med at reducere energi- og miljøbelastninger fra virksomhedens drift til et absolut minimum. DNV BUSINESS ASSURANCE LEDELSES SYSTEM CERTIFIKAT Certifikat nr AE-DEN-DANAK Det bekræftes hermed at Produktion og forædling foregår i et fuldt automatiseret og energioptimeret procesanlæg direkte ved kajkanten på Skagen Havn. Alle processer er nøje overvåget fra kontrolrummet og underlagt strenge procedurer på såvel kvalitet som på miljø og energi. Havnevagtvej 5, DK-9990 Skagen, Danmark opfylder kravene i: DS/EN ISO 50001:2011 og Energistyrelsens krav ved indgåelse af aftaler om energieffektivisering, april 2012 Dette certifikat er gældende for følgende produkt- eller serviceområder: Udvikling, produktion og salg af fiskemel og fiskeolie samt rensning af fiskeolie Sted og dato: Certificeringsaudit er gennemført under tilsyn af: Uffe Pilgaard Lead Auditor Som et naturligt element i s energi- og miljømæssige bestræbelser leverer al overskudsvarme fra produktionen - omkring MWh årligt - til Skagen Varmeværk. Det svarer til hver 4. varmetime i samtlige huse, der er tilknyttet varmeværket i Skagen. er certificeret efter ISO og ISO som dokumentation og retningslinier for en ambitiøs og vedvarende miljøstyring og ressourceoptimering. Hellerup, DET NORSKE VERITAS, Dette certifikat er gyldigt til: DANAK BUSINESS ASSURANCE, DANMARK A/S SYSTEM Reg.nr Lars Appel Adm. direktør Manglende opfyldelse af betingelser i certificeringskontrakten kan gøre certifikatet ugyldigt. ACCREDITED UNIT: DET NORSKE VERITAS, BUSINESS ASSURANCE, DANMARK A/S, TUBORG PARKVEJ 8, 2., DK-2900, HELLERUP, DANMARK, TEL: , ISO er energicertificeret efter international standard for Energi Management Systems (EMS) med et omfattende sæt af retningslinjer for at opfylde kravene om reduktion i kulstofemissioner.

5 Side 5 af 7 Fødevaresikkerhed s fiskemel er garanteret salmonellefri. Fiskeolien er verdens reneste - 100% renset for dioxin. ISO opfylder kravene i Ledelsessystemstandarden for fødevaresikkerhed, der har et globalt afsæt for at sikre en effektiv fødevaresikkerhed i hele fødevarekæden. fremstiller fiskemel og fiskeolie til de mest ambitiøse foderproducenter og opdrættere over hele verden. Vores holdning til kvalitet starter ude på havet med kravet om førsteklasses råvarer. Friske fisk hver dag - året rundt, leveret af en moderne, effektiv og trofast fiskerflåde. Fisken køles straks efter fangsten og forbliver nedkølet under transporten til den landes hos - klar til forarbejdning og forædling på vore computerstyrede procesanlæg. FDA er registreret hos U.S. Food and Drug Administration - FDA i henhold til 305 i U.S. Public Health Security and Bioterrorism Preparedness and Response Act of 2002, P.L Godkendelsen er en forudsætning for at operere på det amerikanske marked. Hos har vi valgt at tage ansvar og forpligte os på vore produkters betydende andel af den samlede fødekæde via et omfattende kvalitetssikringsprogram. Alle landinger analyseres og godkendes før fisken indgår i produktionen, der er underlagt strenge procedurer efter ISO 9001, ISO Laboratorieprøver fra hele processen dokumenterer råvarens friskhed og alle færdigvarer med 100% korrekte specifikationer på næringsindhold og fysiske egenskaber. Fiskemel fra er garanteret salmonellefri. Der udtages plomberede prøver af samtlige leverancer til efterfølgende analyse hos akkrediteret laboratorium efter kundens valg. er certificeret efter ISO og godkendt af FDA, U.S. Food & Drug Administration.

6 Side 6 af 7 50 års innovation - altid i bevægelse med mere end 53 års erfaring i udvikling og fremstilling af fiskemel og fiskeolie. GAFTA er Trading Principal Member i.e Hovedmedlem indenfor Handel af GAFTA, en international handelsorganisation for korn- og foderstofbranchen med mere end 1250 medlemmer fra 86 lande. udvikler og fremstiller også kundespecificerede specialprodukter, der matcher individuelle ønsker til f.eks næringsindhold, proteinfordøjelighed, bindeevne etc. Alle specialprodukter er naturligvis tilsat alle s kompetencer og værdier omkring bæredygtighed, sporbarhed, miljø- og energibevidsthed, fødevaresikkerhed og kvalitetssikkerhed. I vort avancerede produktionsanlæg kan vi give mel- og olieprodukterne forskellige egenskaber, så den aktuelle specialproduktion målrettes specifikke ønsker og krav. Et effektivt kontrolsystem sikrer et slutprodukt, der lever 100% op til de aftalte specifikationer. har mere end 53 års erfaring i udvikling og produktion af fiskemel og fiskeolie. Vi er en af branchens mest certificerede virksomheder og medlem af de internationale handelsorganisationer GAFTA og FOSFA. FOSFA International er medlem af The Federation of Oils, Seeds and Fats Associations. 85% af den globale handel med olie, frø og fedtstoffer via kontrakter fra FOSFA, der har 900 medlemmer i 77 lande.

7 Side 7 af 7 Vision & mission Det er s vision at være blandt verdens førende producenter af fiskemel og fiskeolie. Det er s mission til enhver tid... at producere og markedsføre markedets bedste fiskemel og fiskeolie produkter, fremstillet af friske råvarer. at udvikle nye produkter - gerne i samarbejde med kunderne - der er på forkant med markedets behov for nye foderblandinger og produktionsmetoder. at udnytte råvarerne i havet omkring os langsigtet og bæredygtigt. Videnskabeligt dokumenteret og i tæt samarbejde med myndigheder, organisationer og officielle eksperter. Velkommen hos - vi er en af verdens førende producenter af fiskemel og fiskeolie. Vi udvikler, fremstiller og markedsfører sunde produkter, der anvendes som proteintilskud til dyr og fisk i akvakulturen, landbruget og til petfood i hele verden. PAY-OFF.DK A/S Havnevagtvej 5 Box 164 DK-9990 Skagen Tel Fax ff@ffskagen.dk

Ansvarlighed og bæredygtighed er de to vigtigste ingredienser i Skagen

Ansvarlighed og bæredygtighed er de to vigtigste ingredienser i Skagen Ansvarlighed og bæredygtighed er de to vigtigste ingredienser i Skagen Dette certifikat er gyldigt til: Certificeringsaudit er gennemført under tilsyn af: Lead Auditor Sted og dato: DET NORSKE VERITAS,

Læs mere

Ansvarlighed og bæredygtighed er de to vigtigste ingredienser i Skagen

Ansvarlighed og bæredygtighed er de to vigtigste ingredienser i Skagen Ansvarlighed og bæredygtighed er de to vigtigste ingredienser i Skagen Dette certifikat er gyldigt til: Certificeringsaudit er gennemført under tilsyn af: Lead Auditor Sted og dato: DET NORSKE VERITAS,

Læs mere

Ansvarlighed og bæredygtighed er de to vigtigste ingredienser i Skagen

Ansvarlighed og bæredygtighed er de to vigtigste ingredienser i Skagen Ansvarlighed og bæredygtighed er de to vigtigste ingredienser i Skagen Certifikat nummer: 05128-2000-AQ-DEN-DANAK Sted og dato: Hellerup, 13, september, 2018 Første certificering: 16, juni, 1995 Det attesteres

Læs mere

Responsibility and sustainability are two important ingredients in Skagen

Responsibility and sustainability are two important ingredients in Skagen Responsibility and sustainability are two important ingredients in Skagen Dette certifikat er gyldigt til: Certificeringsaudit er gennemført under tilsyn af: Lead Auditor Sted og dato: DET NORSKE VERITAS,

Læs mere

Responsibility and sustainability are two important ingredients in Skagen

Responsibility and sustainability are two important ingredients in Skagen Responsibility and sustainability are two important ingredients in Skagen Dette certifikat er gyldigt til: Certificeringsaudit er gennemført under tilsyn af: Lead Auditor Sted og dato: DET NORSKE VERITAS,

Læs mere

FF Skagen- Skaga Omega 3

FF Skagen- Skaga Omega 3 12.024 - CASE/april 2012 Side 1 af 9 FF Skagen- Skaga Omega 3 Opgaven: Udvikling af nyt produktkoncept, kommunikationsplatform og samtlige virkemidler. Produktet: med Omega 3 til hund og kat. Forædlet

Læs mere

Kvalitetshåndbog Forenede Service

Kvalitetshåndbog Forenede Service Kvalitetshåndbog Forenede Service Når vi indgår en kontrakt Når kunden indgår en kontrakt med Forenede Service, underskriver de også en kvalitetssikret aftale. Vi er altid glade når vi underskriver en

Læs mere

Kvalitetshåndbog Forenede Service

Kvalitetshåndbog Forenede Service Kvalitetshåndbog Forenede Service Når vi indgår en kontrakt Når kunden indgår en kontrakt med Forenede Service, underskriver de også en kvalitetssikret aftale. Vi er altid glade når vi underskriver en

Læs mere

12.296 - CASE/marts 2013. Side 1 af 5. FF Skagen. Udarbejdelse af produktbrochure Fiskemel & fiskeolie Produktspecifikationer.

12.296 - CASE/marts 2013. Side 1 af 5. FF Skagen. Udarbejdelse af produktbrochure Fiskemel & fiskeolie Produktspecifikationer. 12.296 - CASE/marts 2013 Side 1 af 5 FF Skagen Opgaven: Udarbejdelse af produktbrochure Fiskemel & fiskeolie Produktspecifikationer Side 2 af 5 FF Skagen er en af verdens førende producenter af fiskemel

Læs mere

Kvalitetshåndbog Forenede Service

Kvalitetshåndbog Forenede Service Kvalitetshåndbog Forenede Service Når vi indgår en kontrakt Når vores kunder indgår en kontrakt med os, underskrives der også en kvalitetssikret aftale. Vi er altid glade, når vi underskriver en ny kontrakt,

Læs mere

START UP GUIDE: VEJEN TIL CERTIFICERING AF DIT LEDELSESSYSTEM. Vejledning

START UP GUIDE: VEJEN TIL CERTIFICERING AF DIT LEDELSESSYSTEM. Vejledning START UP GUIDE: VEJEN TIL CERTIFICERING AF DIT LEDELSESSYSTEM Vejledning Sikker vej til certificering Denne vejledning sigter på at give et grundlæggende indblik i, og forståelse af certificering af ledelsessystemer.

Læs mere

CJC Kvalitetshåndbog Vol. 7 April 2015 1

CJC Kvalitetshåndbog Vol. 7 April 2015 1 CJC Kvalitetshåndbog Vol. 7 April 2015 1 CJC Kvalitetshåndbog En introduktion til C.C.JENSEN A/S Kvalitetshåndbog Det er vigtigt, at vore kunder ved, hvad C.C.JENSEN A/S står for, når vi taler om kvalitet.

Læs mere

10. juni 2015 workshop hos Uffe Stougaard v. Anke Stubsgaard, SEGES økologi BÆREDYGTIGHED PÅ DUEHOLMS BEDRIFTER

10. juni 2015 workshop hos Uffe Stougaard v. Anke Stubsgaard, SEGES økologi BÆREDYGTIGHED PÅ DUEHOLMS BEDRIFTER 10. juni 2015 workshop hos Uffe Stougaard v. Anke Stubsgaard, SEGES økologi BÆREDYGTIGHED PÅ DUEHOLMS BEDRIFTER BÆREDYGTIGHED ER BLEVET EN GLOBAL TREND SSI report 2014: Bæredygtighedsmærkninger vinder

Læs mere

Værdi i landingsforpligtelsen

Værdi i landingsforpligtelsen Værdi i landingsforpligtelsen Projektet Formål: at øge værdien af discardfisk Fokus: løse de udfordringer, der vil opstå ombord på et konsumfartøj og i landingshavn ved landing af discard Ny fraktion Opbevaring

Læs mere

Hvad er 3. parts certificering?

Hvad er 3. parts certificering? Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 238 Offentligt Hvad er 3. parts certificering? v. dyrlæge Bente Østergaard Nielsen, lead auditor, Bureau Veritas Hvad er 3. parts certificering? Side

Læs mere

AMU syd, Kolding 3. marts 2008

AMU syd, Kolding 3. marts 2008 AMU syd, Kolding 3. marts 2008 Jette Aamann, Bureau Veritas Certification Denmark For the benefit of business and people AGENDA 1 Hvad er Bureau Veritas Certification 2 Lovgivningens krav til sporbarhed

Læs mere

FULL SCREEN: CTR+L LUK FULL SCREEN: ESC

FULL SCREEN: CTR+L LUK FULL SCREEN: ESC Kvalitets- og miljøhåndbog Introduktion Denne præsentation informerer om Crysbergs forretningsområde, kvalitetscertificeringer og kvalitetspolitik. Endvidere giver den overordnet indsigt i Crysbergs kvalitetsværktøjer

Læs mere

EU's kriterier for grønne offentlige indkøb af elektricitet

EU's kriterier for grønne offentlige indkøb af elektricitet EU's kriterier for grønne offentlige indkøb af elektricitet Grønne offentlige indkøb (Green Public Procurement GPP) er et frivilligt instrument. Dette dokument indeholder de kriterier for grønne offentlige

Læs mere

GMO GENMODIFICEREDE FØDEVARER. GMO Genmodificerede fødevarer

GMO GENMODIFICEREDE FØDEVARER. GMO Genmodificerede fødevarer GMO GENMODIFICEREDE FØDEVARER 1 GMO Genmodificerede fødevarer 2 GMO GENMODIFICEREDE FØDEVARER Hvad er GMO og genmodificering? Når man genmodificerer, arbejder man med de små dele af organismernes celler

Læs mere

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. FSC GØR EN FORSKEL Overalt i verden er ulovlig tømmerhugst og overudnyttelse af skovene et problem, der truer med at udrydde skovens dyr og planter. FSC gør noget ved problemerne. FSC er den eneste globale

Læs mere

Neutral er Certificeret Responsibility.

Neutral er Certificeret Responsibility. Neutral er Certificeret Responsibility. Neutral er førsteklasses kvalitetstøj til mænd, kvinder og børn. Moderne stylet T-shirt, sweatshirt og meget mere, fremstillet af 100 % økologisk Fairtrade bomuld.

Læs mere

Fakta om CSR People Prize

Fakta om CSR People Prize Fakta om CSR People Prize Det er Virksomhedsforum for Socialt Ansvar der, for 4. år i træk, uddeler den eftertragtede CSR People Prize. De har i over ti år arbejdet på at indsluse og fastholde socialt

Læs mere

EC O? BÆREDYGTIGHED? 1

EC O? BÆREDYGTIGHED? 1 EC O? BÆREDYGTIGHED? 1 Økologisk bomuld er ikke nok for os. Vi vil hellere tale om bæredygtighed. Hvordan træffer du et godt valg for miljøet, når det gælder bomuldstekstiler? Som privatperson er miljømærkninger

Læs mere

Schmolz+Bickenbach Over 150 års passion for stål

Schmolz+Bickenbach Over 150 års passion for stål Schmolz+Bickenbach Over 150 års passion for stål Verdensomspændende og lokale Velkommen hos Schmolz+Bickenbach. Vi har løsningen. Schmolz+Bickenbach gruppen er en af verdens førende producenter og distributører

Læs mere

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked.

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked. CSR politik Corporate Social Responsibility (CSR) står for virksomhedens sociale ansvar og er udtryk for de frivillige politikker, virksomheden har sat op for etisk og social ansvarlighed i forhold til

Læs mere

Samfundsansvar (CSR) Det Europæiske Fællesskab og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget i finansieringen af projektet.

Samfundsansvar (CSR) Det Europæiske Fællesskab og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget i finansieringen af projektet. Samfundsansvar (CSR) Det Europæiske Fællesskab og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget i finansieringen af projektet. BÆREDYGTIGHED Lev som du skal dø i morgen - dyrk din jord som

Læs mere

STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA. Studiestart JANUAR 2015

STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA. Studiestart JANUAR 2015 STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA Studiestart JANUAR 2015 LEDERE MED DE RETTE KOMPETENCER ER EN FORUDSÆTNING FOR VORES FORTSATTE SUCCES Jeg havde fornøjelsen af at sige tillykke til MBA-uddannelsens første dimittender

Læs mere

Lidl Danmarks manifest for mere bæredygtigt indkøb af te

Lidl Danmarks manifest for mere bæredygtigt indkøb af te Lidl Danmarks manifest for mere bæredygtigt indkøb af te På vej mod i morgen 1 Indhold 1. Vores forretningsprincipper 3 Ressource-, klima-, miljøbeskyttelse og biodiversitet 3 Fødevare- og ernæringssikkerhed

Læs mere

Mere overskudsvarme fra FF til Skagen Varmeværk

Mere overskudsvarme fra FF til Skagen Varmeværk FF nyt No 1 MARTS 2009 Den varme linie Mere overskudsvarme fra FF til Skagen Varmeværk Konkurrencedygtigt og mindre CO2 udslip FF har indgået en ny aftale med Skagen Varmeværk om levering af mere overskudsvarme,

Læs mere

Københavns Universitet. Fiskeriforskningens udfordringer i økonomisk belysning Frandsen, Søren E. Publication date: 2007

Københavns Universitet. Fiskeriforskningens udfordringer i økonomisk belysning Frandsen, Søren E. Publication date: 2007 university of copenhagen Københavns Universitet Fiskeriforskningens udfordringer i økonomisk belysning Frandsen, Søren E. Publication date: 2007 Document Version Også kaldet Forlagets PDF Citation for

Læs mere

CSR-rapport for Med venlig hilsen Poul Feilberg Adm. direktør

CSR-rapport for Med venlig hilsen Poul Feilberg Adm. direktør CSR-rapport for 2016 Forord Kort om Feicon Ledelsessystemer hvad er det? Feicons identitet Politik for certificeringer Mål og indsatser Feicons interessenter CSR Rapporten Forord I 2013 blev Feicon ApS

Læs mere

ISO 9001:2015 OG ISO 14001:2015 NYE VERSIONER AF STANDARDERNE ER PÅ VEJ ER DU KLAR? Move Forward with Confidence

ISO 9001:2015 OG ISO 14001:2015 NYE VERSIONER AF STANDARDERNE ER PÅ VEJ ER DU KLAR? Move Forward with Confidence ISO 9001:2015 OG ISO 14001:2015 NYE VERSIONER AF STANDARDERNE ER PÅ VEJ ER DU KLAR? Move Forward with Confidence HVORFOR 2015 REVISIONEN? I en verden hvor de økonomiske, teknologiske og miljømæssige udfordringer

Læs mere

BÆREDYGTIGHED OG CSR HOS ROYAL GREENLAND. - Vi tager aktivt ansvar til glæde for miljø og mennesker

BÆREDYGTIGHED OG CSR HOS ROYAL GREENLAND. - Vi tager aktivt ansvar til glæde for miljø og mennesker BÆREDYGTIGHED OG CSR HOS ROYAL GREENLAND - Vi tager aktivt ansvar til glæde for miljø og mennesker Royal Greenland for bæredygtigt fiskeri Royal Greenlands vision er at være en trendsættende og foretrukken

Læs mere

Koncernpolitikker 1. Ansvarligt fiskeri 2. Fødevaresikkerhed og kvalitet 3. Miljø og personale 4. Etik

Koncernpolitikker 1. Ansvarligt fiskeri 2. Fødevaresikkerhed og kvalitet 3. Miljø og personale 4. Etik Koncernpolitikker 1. Ansvarligt fiskeri 2. Fødevaresikkerhed og kvalitet 3. Miljø og personale 4. Etik Version 2. 22.09.2009 1 1. Ansvarligt fiskeri Royal Greenland arbejder for ansvarlig anvendelse af

Læs mere

Mission ENORM s mission er at producere insekter, der kan genanvende reststrømme fra vores fødevareindustri og upcycle disse til værdifulde ingrediens

Mission ENORM s mission er at producere insekter, der kan genanvende reststrømme fra vores fødevareindustri og upcycle disse til værdifulde ingrediens Mission ENORM s mission er at producere insekter, der kan genanvende reststrømme fra vores fødevareindustri og upcycle disse til værdifulde ingredienser som protein, fibre og fedt i fødevarekvalitet. Ingredienserne

Læs mere

DANAKs strategi 2015-2020

DANAKs strategi 2015-2020 DANAKs strategi 2015-2020 DANAKs mission At sikre troværdig dokumentation for overholdelse af kravspecifikationer gennem akkreditering. DANAKs vision At øge værdien af akkrediterede ydelser. Den Danske

Læs mere

Guide til grønne indkøb

Guide til grønne indkøb Guide til grønne Guide til grønne Dette er en guide til de væsentligste vejledninger, værktøjer, mærker og netværk, der findes til offentlige grønne. Guiden kan benyttes af alle, der ønsker hjælp og inspiration

Læs mere

Informationsmøde om energisyn. Anne Lund Andersen. 09. jun. 15. Energisyn?

Informationsmøde om energisyn. Anne Lund Andersen. 09. jun. 15. Energisyn? Energisyn? Hvad er DI Energi? Et branchefællesskab Medlemmer: virksomheder, der arbejder med energi Hvad laver DI Energi? Interessevaretagelse Fremmer branchens eksport Opdaterer på energidagsordenen Sektioner,

Læs mere

Hvad er bæredygtighed? Brundtland

Hvad er bæredygtighed? Brundtland Hvad er bæredygtighed? Brundtland 2... 24. januar 2014 Bæredygtighed Er ikke et videnskabeligt faktuelt begreb, men et normativt princip, ligesom f.eks. Lovgivning Er baseret på en grundtanke om naturlige

Læs mere

Når kunden spørger til certificeringer af produktion af fødevarekontaktmaterialer

Når kunden spørger til certificeringer af produktion af fødevarekontaktmaterialer Når kunden spørger til certificeringer af produktion af fødevarekontaktmaterialer Baggrund Der findes omfattende international og national lovgivning og regler på fødevareområdet, men modsat den almindelige

Læs mere

Energioptimerede filterkomponenter til dine behov

Energioptimerede filterkomponenter til dine behov Energioptimerede filterkomponenter til dine behov Historien bag konfair a/s konfair a/s blev etableret i 1972 af Lise og Erik Alstrup under navnet: KONF-AIR Miljøfiltre ApS. De første to år fremstillede

Læs mere

Kvalitet og kompetence i alle detaljer. Gennemtænkte og tidssvarende løsninger i jernstøbegods

Kvalitet og kompetence i alle detaljer. Gennemtænkte og tidssvarende løsninger i jernstøbegods Kvalitet og kompetence i alle detaljer Gennemtænkte og tidssvarende løsninger i jernstøbegods EN 1563 (SG-jern) EN-GJS-350-22 EN-GJS-400-18 EN-GJS-400-15 EN-GJS-500-7 EN-GJS-600-3 EN-GJS-700-2 EN 1561

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune, Teknik- og Miljøcenter

Høje-Taastrup Kommune, Teknik- og Miljøcenter Høje-Taastrup Kommune, Teknik- og Miljøcenter Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2015 Auditstart og -slutdato 2019/02/05-2019/02/05 Projektnummer DNV GL Team Leader PRJC-497468-2014-MSC-DNK Steen Larsen

Læs mere

Instruks om Fiskeridirektoratets kontrol af forbrugeroplysninger til brug ved salg af visse fisk og fiskerivarer

Instruks om Fiskeridirektoratets kontrol af forbrugeroplysninger til brug ved salg af visse fisk og fiskerivarer Instruks om Fiskeridirektoratets kontrol af forbrugeroplysninger til brug ved salg af visse fisk og fiskerivarer Instruksen indeholder oplysninger om: Mærkning (afsnit 1) Fødevarestyrelsens vejledning

Læs mere

P2 RAPPORT. Health Group A/S. Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2008. Charlotte Nørremark Hechmann

P2 RAPPORT. Health Group A/S. Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2008. Charlotte Nørremark Hechmann P2 RAPPORT Auditstart og - slut dato: Projektnr: DNV GL teamleader: Auditteam: 15-jun.-2016-15-jun.-2016 PRJC-503944-2014-MSC-DNK Charlotte Nørremark Hechmann Charlotte Nørremark Hechmann 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

MÆRK FORRETNINGEN. Jakob Zeuthen og Lars Ludvigsen TEMA dokumentation, sporbarhed og kvalitet i genanvendelsen

MÆRK FORRETNINGEN. Jakob Zeuthen og Lars Ludvigsen TEMA dokumentation, sporbarhed og kvalitet i genanvendelsen MÆRK FORRETNINGEN Jakob Zeuthen og Lars Ludvigsen TEMA dokumentation, sporbarhed og kvalitet i genanvendelsen Oplæg Dokumentation, sporbarhed og kvalitet i genanvendelse 1. Sporbarhed, dokumentation og

Læs mere

Energieffektiviseringer i Industrien Energisyn en fordel for virksomhederne

Energieffektiviseringer i Industrien Energisyn en fordel for virksomhederne Energieffektiviseringer i Industrien Energisyn en fordel for virksomhederne Præsentation Energisynskonsulent B-004 (1992) Teknisk Ekspert kwh verifikator Direktivets artikel 8 Energisyn i virksomheder

Læs mere

Mere end blot et skilt

Mere end blot et skilt Mere end blot et skilt Servicepakken Velkommen til en verden af løsninger Vi vil gerne byde dig velkommen til Modulex verden! For os bliver en optimal Modulex skilteløsning altid til via et godt sammenspil

Læs mere

Fiskeri: Omfang, forvaltning og bæredygtighed - en perspektivering på Einars oplæg

Fiskeri: Omfang, forvaltning og bæredygtighed - en perspektivering på Einars oplæg Fiskeri: Omfang, forvaltning og bæredygtighed - en perspektivering på Einars oplæg IDA, 23. oktober 2013 Troels J. Hegland, PhD Adjunkt, Innovative Fisheries Management, AAU tjh@plan.aau.dk 1 Dagsorden

Læs mere

Hygiejne & fødevaresikkerhed - udfordringer og løsninger

Hygiejne & fødevaresikkerhed - udfordringer og løsninger Hygiejne & fødevaresikkerhed - udfordringer og løsninger Temadag Emballage Industrien & Plast Industrien Vibeke Bagger Maj 2008 Agenda Det Norske Veritas Hvad kræver kunderne? Hvorfor bruge en standard?

Læs mere

Hamp til isoleringsprodukter og andre spændende markeder

Hamp til isoleringsprodukter og andre spændende markeder Hamp til isoleringsprodukter og andre spændende markeder Marknad för hampprodukter, Partnerskab Alnarp 28. Marts 2012 Bodil Engberg Pallesen, seniorkonsulent AgroTech, Center for Bioressourcer bdp@agrotech.dk

Læs mere

SAMMEN FINDER VI LØSNINGEN. orlahansen.dk

SAMMEN FINDER VI LØSNINGEN. orlahansen.dk SAMMEN FINDER VI LØSNINGEN VI GØR DET KOMPLICEREDE ENKELT Hos Orla Hansen A/S er vi tiltrukket af vanskelige opgaver. Opgaver der kan udfordre os og opgaver der stiller krav til vores faglighed, kompetencer,

Læs mere

Creating powderful shapes

Creating powderful shapes Creating powderful shapes DANSK SINTERMETAL A/S En ny dimension i fremstillingsprocessen Sammen skaber vi succes! Siden grundlæggelsen i 1959 har Dansk Sintermetal A/S udviklet ideer og innovative løsninger

Læs mere

Fiskehandler. Som fiskehandler er du kundens rådgiver og specialist.

Fiskehandler. Som fiskehandler er du kundens rådgiver og specialist. Fiskehandler Som fiskehandler er du kundens rådgiver og specialist. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Fiskehandler En fiskehandler arbejder først og fremmest med køb og

Læs mere

Nordjysk Fødevare Erhverv

Nordjysk Fødevare Erhverv Nordjysk Fødevare Erhverv PROGRAM: Kl. 14.00 Velkomst v. Hans Henrik Bruhn Kl. 14.10 Introduktion til Dansk Standard Kl. 14.25 Offensiv brug af standarder, mærkninger og ledelsessystemer: ISO BRC SQF CE

Læs mere

DIT BÆREDYGTIGE VASKERI

DIT BÆREDYGTIGE VASKERI DIT BÆREDYGTIGE VASKERI BÆREDYGTIGE LØSNINGER Vi har fokus på bæredygtige løsninger. Vores produktionsanlæg er optimeret, tekstilerne er nøje udvalgt og vaskeprocessen skånsom og PH-neutral. Vi vil gerne

Læs mere

UniQ Moments. Food f or uniq dogs. Uniq kvalitet. w w w. u n i q. d k. Mange producenter har har flere flere

UniQ Moments. Food f or uniq dogs. Uniq kvalitet. w w w. u n i q. d k. Mange producenter har har flere flere UniQ Moments Uniq kvalitet Mange producenter har har flere flere kvaliteter, vi vi har har kun kun én én og og det det har har vi vi for for at at leve leve op op til til missionen: missionen: skabe At

Læs mere

TA_RC RAPPORT. Emborg-Form ApS. Ledelsessystemcertificering

TA_RC RAPPORT. Emborg-Form ApS. Ledelsessystemcertificering TA_RC RAPPORT Emborg-Form ApS Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2015 Auditstart og -slut: Projektnr: DNV GL teamleader: Auditteam: 27-mar.-2017 PRJC-498414-2014-MSC-DNK Jesper Halmind Jesper Halmind

Læs mere

Dokumentation af bæredygtighed på Frilands bedrifter

Dokumentation af bæredygtighed på Frilands bedrifter Dokumentation af bæredygtighed på Frilands bedrifter Anke Stubsgaard 6. oktober 2014 Kompetenceudvikling til Økologisk Bæredygtighed 66% reduktion af klimaaftryk Aug 2014: Aug 2014: Fyens Stiftstidene

Læs mere

Årlig statusrapport 2015

Årlig statusrapport 2015 Årlig statusrapport 2015 Vattenfall Vindkraft A/S Dokument nr. 18400802 06. september 2016 Indholdsfortegnelse 1. Basisoplysninger... 1 2. Præsentation af Vattenfall Vindkraft A/S... 1 3. Miljøpolitik

Læs mere

Relevante kinesiske myndigheder og love

Relevante kinesiske myndigheder og love Relevante kinesiske myndigheder og love Oversigt over oplæg Nøgle statsorganer - CFDA - MOA - AQSIQ - CNCA - Yderligere information Fødevaresikkerhedsloven af 2015 Kinesiske mærknings krav for forud indpakkede

Læs mere

CHRIS JENSEN A/S SPECIALISTER I RUSTFRIT STÅL

CHRIS JENSEN A/S SPECIALISTER I RUSTFRIT STÅL CHRIS JENSEN A/S SPECIALISTER I RUSTFRIT STÅL >> Med mere end 40 års erfaring i arbejdet med rustfrit stål, og særdeles veluddannede medarbejdere løser Chris Jensen A/S, både store og små komplekse specialopgaver.

Læs mere

Anne Lund Andersen. Energisyn. 19. nov. 15. Hvad er energisyn?

Anne Lund Andersen. Energisyn. 19. nov. 15. Hvad er energisyn? Energisyn 19. nov. 15 Hvad er energisyn? 2 Dagsorden Hvem er DI Energi? Hvad er energisynsforpligtelsen? Hvorfor og hvem er forpligtet? Registeret energisynskonsulent? 3 Hvad skal I tage med hjem fra dette

Læs mere

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Miljøpolitik (Godkendt på bestyrelsesmøde 2/2013 dateret 22. februar 2013) 1. revision (Godkendt på bestyrelsesmøde 1/2017 dateret 17. februar 2013) Bemærkning

Læs mere

Certificering af ISO 45001

Certificering af ISO 45001 Business Assurance BUSINESS ASSURANCE Certificering af ISO 45001 SAFER, SMARTER, GREENER Lidt om mig Steen Christian Larsen Principal Lead Auditor Ansat 01-03-1995 Auditerer offentlige og private organisationer

Læs mere

Fiskemel & fiskeolie Produktspecifikationer

Fiskemel & fiskeolie Produktspecifikationer Fiskemel & fiskeolie Produktspecifikationer FF Skagen er en af verdens førende producenter af fiskemel og fiskeolie. Vi udvikler, fremstiller og markedsfører sunde produkter, der anvendes som proteintilskud

Læs mere

Det gode, det dårlige og det virkelig gode juletræ

Det gode, det dårlige og det virkelig gode juletræ Det gode, det dårlige og det virkelig gode juletræ Om certificering, varemærker og CSR (Corporative Social Responsibility) Af Frans Theilby Baggrund for indlæg Certificering i skovbruget: FSC, PEFC Certificering

Læs mere

GENVEJEN TIL AT FÅ VERDENSMÅLENE IND I VIRKSOMHEDENS KERNEFORRETNING

GENVEJEN TIL AT FÅ VERDENSMÅLENE IND I VIRKSOMHEDENS KERNEFORRETNING GENVEJEN TIL AT FÅ VERDENSMÅLENE IND I VIRKSOMHEDENS KERNEFORRETNING Det at tage ansvar for samfundet er en integreret del af fremtidens virksomhedsdrift. Det kan være genbrug af materialer og ressourcer,

Læs mere

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. FSC GØR EN FORSKEL Overalt i verden er ulovlig tømmerhugst og overudnyttelse af skovene et problem, der truer med at udrydde skovens dyr og planter. FSC gør noget ved problemerne. FSC er den eneste globale

Læs mere

Indkøbspolitik for dyrevelfærd

Indkøbspolitik for dyrevelfærd ndkøbspolitik for dyrevelfærd Maj 2019 ndhold 1. Bidrag til dyrevelfærd 2. Sortiment 3. Transparens og sporbarhed 4. Proaktiv dialog ndkøbspolitik for dyrevelfærd Maj 2019 1 1. Bidrag til dyrevelfærd De

Læs mere

FF NYT. Alle FF s ni certifikater godkendt og fornyet

FF NYT. Alle FF s ni certifikater godkendt og fornyet FF NYT NO 1 FEBRUAR 2013 Alle FF s ni certifikater godkendt og fornyet Systemchef Vivi Hedeman og kvalitets- og miljøkoordinator Gunn Mose foran beviset med de mange internationalt anerkendte certifi ceringer.

Læs mere

Muligheder for udnyttelse af industrifisk til konsum/pharma Nils Chr. Jensen. GUDP fiskeri workshop 2013 1

Muligheder for udnyttelse af industrifisk til konsum/pharma Nils Chr. Jensen. GUDP fiskeri workshop 2013 1 Muligheder for udnyttelse af industrifisk til konsum/pharma Nils Chr. Jensen GUDP fiskeri workshop 2013 1 Introduktion Arbejdet med industrifisk siden 1978 Forskning og Ledelse Erhvervsforsker i 1986 Fraktionering

Læs mere

BRAMMING PLAST-INDUSTRI A/S Profil

BRAMMING PLAST-INDUSTRI A/S Profil BRAMMING PLAST-INDUSTRI A/S Profil FOAM MAKES THE WORLD A SOFTER PLACE TO BE 2 Velkommen til BPI Bramming Plast-Industri A/S er den førende leverandør af avancerede kundetilpassede løsninger i skum. Vi

Læs mere

Dansk Erhverv Josefine Thrane Sletten Slotsholmsgade 1 1217 København K. Dato: 30-04-2013 Ref.: AHU. Kære Josefine Thrane Sletten

Dansk Erhverv Josefine Thrane Sletten Slotsholmsgade 1 1217 København K. Dato: 30-04-2013 Ref.: AHU. Kære Josefine Thrane Sletten Dansk Erhverv Josefine Thrane Sletten Slotsholmsgade 1 1217 København K Dato: 30-04-2013 Ref.: AHU Kære Josefine Thrane Sletten Det er med fornøjelse, jeg sender vores rammeaftale vedr. certificering /

Læs mere

Daka Denmark A/S. Hedensted Kommunes Nytårskur, 9. januar Lars Brødsgaard. Business Unit Director, Daka ReFood

Daka Denmark A/S. Hedensted Kommunes Nytårskur, 9. januar Lars Brødsgaard. Business Unit Director, Daka ReFood Daka Denmark A/S Hedensted Kommunes Nytårskur, 9. januar 2019 Lars Brødsgaard Business Unit Director, Daka ReFood Statement»Vi er den første generation, der kan afskaffe fattigdom, og den sidste, der kan

Læs mere

Business Institute A/S

Business Institute A/S Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2015 Auditstart og -slutdato 28/09/2018-28/09/2018 Projektnummer PRJC-499744-2014-MSC-DNK DNV GL Team Leader Torben Paarup Pedersen Auditteam Mette Geisler SAFER, SMARTER,

Læs mere

Anne Lund Andersen. Energisyn. 19. nov. 15. Hvad er energisyn?

Anne Lund Andersen. Energisyn. 19. nov. 15. Hvad er energisyn? Energisyn 19. nov. 15 Hvad er energisyn? Dagsorden Hvem er DI Energi? Hvad er energisynsforpligtelsen? Hvorfor og hvem er forpligtet? Registeret energisynskonsulent? 2 Hvad skal I tage med hjem fra dette

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Miljø- og Sundhedsanliggender og Forbrugerpolitik

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Miljø- og Sundhedsanliggender og Forbrugerpolitik EUROPA-PARLAMENTET 1999 2004 Udvalget om Miljø- og Sundhedsanliggender og Forbrugerpolitik 12. november 2002 PE 319.376/1-17 ÆNDRINGSFORSLAG 1-17 Udkast til udtalelse (PE 319.376) Patricia McKenna Akvakultur

Læs mere

Hver femte virksomhed kan levere Cleantech

Hver femte virksomhed kan levere Cleantech 28. oktober 2010 Hver femte virksomhed kan levere Cleantech Cleantech. Hver femte virksomhed i Region Midtjylland leverer Cleantechprodukter og - løsninger i form af for eksempel energi fra vedvarende

Læs mere

Aarhus Kommune. vil give grøn varme til borgerne

Aarhus Kommune. vil give grøn varme til borgerne vil give grøn varme til borgerne v/jan B. Willumsen, afdelingschef Hvem er vi Hvad har vi nået hvad kan vi Målsætninger Hvad er planen Udfordringer, samspil, samarbejde hvem er vi? En offentlig virksomhed

Læs mere

RC RAPPORT. Health Group A/S. Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2015. Charlotte Nørremark Hechmann

RC RAPPORT. Health Group A/S. Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2015. Charlotte Nørremark Hechmann RC RAPPORT Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2015 Auditstart og -slut: Projektnr: DNV GL teamleader: Auditteam: 30-maj-2017-12-jun.-2017 PRJC-503944-2014-MSC-DNK Charlotte Nørremark Hechmann Charlotte

Læs mere

BUSINESS ASSURANCE. Fødevaresikkerhed SAFER, SMARTER, GREENER

BUSINESS ASSURANCE. Fødevaresikkerhed SAFER, SMARTER, GREENER BUSINESS ASSURANCE Fødevaresikkerhed SAFER, SMARTER, GREENER 2 ISO 22000 Formålet med dette dokument er at give jer indsigt i overgangen til ISO 22000:2018, den reviderede standard for fødevaresikkerhed.

Læs mere

Coop Danmark A/S Marts, Dokumentkontrol. Filnavn: Coops politik for menneskerettigheder

Coop Danmark A/S Marts, Dokumentkontrol. Filnavn: Coops politik for menneskerettigheder Coops politik for menneskerettigheder Coop Danmark A/S Marts, 2019 Dokumentkontrol Godkendt dato: 25.03.2019 Godkendt af: Coop Danmark Direktion Dokumentejer: Signe Frese (Coop Ansvarlighed) Filnavn: Coops

Læs mere

Nakskov Maskinindustri

Nakskov Maskinindustri Nakskov Maskinindustri NAKSKOV MASKININDUSTRI ApS Lidt om os Velkommen til Nakskov Maskinindustri. Vi er en moderne virksomhed, der er præget af stabilitet og god udvikling. Vi har traditioner og værdier,

Læs mere

Guide til outsourcing af FSC produktion

Guide til outsourcing af FSC produktion Guide til outsourcing af FSC produktion 1 NEPCon Guide til outsourcing af FSC produktion Januar 2017 NEPCon Client Guide 20. januar 2017 1. Introduktion til denne guide VIGTIGT Denne guide er udviklet

Læs mere

A/S Cimbria. Communication On Progress

A/S Cimbria. Communication On Progress A/S Cimbria Communication On Progress At Cimbria we believe...... in a prosperous future for all. We believe in caring for the Earth and the limited resources, we have at our disposal. We believe in making

Læs mere

CODE OF CONDUCT FOR LEVERANDØRER

CODE OF CONDUCT FOR LEVERANDØRER CODE OF CONDUCT FOR LEVERANDØRER Ragn-Sellskoncernens 2 (5) Ragn-Sells koncernens Code of Conduct for leverandører Ragn-Sells koncernen forpligter sig til at udføre sine forretninger og varetage sine interesser

Læs mere

Økologiske fisk og muslinger i Foodservice - indlæg af Villy J. Larsen, Chefkonsulent hos Dansk Akvakultur

Økologiske fisk og muslinger i Foodservice - indlæg af Villy J. Larsen, Chefkonsulent hos Dansk Akvakultur Økologiske fisk og muslinger i Foodservice - indlæg af Villy J. Larsen, Chefkonsulent hos Dansk Akvakultur Fisk og Det økologiske spisemærke Øko-opdræt tælles med som økologisk Konventionel opdræt tæller

Læs mere

En lysere fremtid for fisk og fiskere

En lysere fremtid for fisk og fiskere Reform af den fælles fiskeripolitik En lysere fremtid for fisk og fiskere Forslaget kort og godt Indsats over for overfiskning og til gavn for bæredygtig fiskeriforvaltning. h Sikring af fiskebestandenes

Læs mere

Grønt regnskab 2012. Verdo Hydrogen A/S

Grønt regnskab 2012. Verdo Hydrogen A/S Grønt regnskab 2012 Verdo Hydrogen A/S VERDO Agerskellet 7 8920 Randers NV Tel. +45 8911 4811 info@verdo.dk CVR-nr. 2548 1984 Indholdsfortegnelse 1. Basisoplysninger... 3 1.1 Navn, beliggenhed og ejerforhold...

Læs mere

VI ARVER IKKE JORDEN AF VORES FORÆLDRE

VI ARVER IKKE JORDEN AF VORES FORÆLDRE HÅG & THE ENVIRONMENT & HÅG & THE ENVIRONM VI ARVER IKKE JORDEN AF VORES FORÆLDRE...VI LÅNER DEN AF VORES BØRN DET GØR VI... HÅG har en gennemgribende idé om, at alle virksomheder har et ansvar ud over

Læs mere

Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: Udg. 3

Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: Udg. 3 Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: 1. Definitioner Dancerts bestemmelser for certificering af ledelsessystemer omfatter: - Alm. vilkår for certificerings,

Læs mere

DGNB det nye projektstyringsværktøj Bæredygtighedsseminar den 8. september 2015

DGNB det nye projektstyringsværktøj Bæredygtighedsseminar den 8. september 2015 DGNB det nye projektstyringsværktøj Bæredygtighedsseminar den 8. september 2015 NCC Property Development Hvordan DGNB anvendes som en investering v/marius Møller, adm. direktør 2015-09-08 NCC Property

Læs mere

Hvem er jeg? Over 20 års erfaring i detail. ISO Supermarked 5 år som fødevarerådgiver Forretningsudvikler Bestyrelsesmedlem Svaneke Is

Hvem er jeg? Over 20 års erfaring i detail. ISO Supermarked 5 år som fødevarerådgiver Forretningsudvikler Bestyrelsesmedlem Svaneke Is Hvem er jeg? Over 20 års erfaring i detail Underdirektør i Netto ISO Supermarked 5 år som fødevarerådgiver Forretningsudvikler Bestyrelsesmedlem Svaneke Is Flere gode fødevarer, tak! Vi skal have vækst

Læs mere

Fiskemel & fiskeolie Produktspecifikationer

Fiskemel & fiskeolie Produktspecifikationer Fiskemel & fiskeolie Produktspecifikationer FF Skagen er en af verdens førende producenter af fiskemel og fiskeolie. Vi udvikler, fremstiller og markedsfører sunde produkter, der anvendes som proteintilskud

Læs mere

Dokumentation af bæredygtighed

Dokumentation af bæredygtighed Dokumentation af bæredygtighed -Krav til miljødokumentation for byggematerialer Netværksmøde Dome of Visions i Århus d. 6. december 2016 Anja S. Brogaard, Dancert Lead Auditor og faglig leder ved Center

Læs mere

Kvalitetsarbejde i jern og stål siden 1855

Kvalitetsarbejde i jern og stål siden 1855 Kvalitetsarbejde i jern og stål siden 1855 Hvem er vi? P. Lindberg blev grundlagt i 1855 og har siden udviklet sig fra landbrugssmedje med lokale kunder, til en moderne specialvirksomhed med kunder over

Læs mere

RC Rapport. Høje-Taastrup Kommune. Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2015. Auditstart og -slutdato 2018/03/ /03/14 SAFER, SMARTER, GREENER

RC Rapport. Høje-Taastrup Kommune. Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2015. Auditstart og -slutdato 2018/03/ /03/14 SAFER, SMARTER, GREENER Høje-Taastrup Kommune Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2015 Auditstart og -slutdato 2018/03/13-2018/03/14 Projektnummer DNV GL Team Leader Auditteam PRJC-497468-2014-MSC-DNK Steen Chr. Larsen Leif

Læs mere

Internationalisering. Fra iværksætter til global markedsspiller. Amanda Seafoods A/S: et industrieventyr gennem 100 år.

Internationalisering. Fra iværksætter til global markedsspiller. Amanda Seafoods A/S: et industrieventyr gennem 100 år. Internationalisering Fra iværksætter til global markedsspiller Amanda Seafoods A/S: et industrieventyr gennem 100 år. Velkommen til Amanda Seafoods i Frederikshavn. Fabrikken på Constantiavej 29 i Frederikshavn

Læs mere

2. Tilskudsordninger, der er i gang

2. Tilskudsordninger, der er i gang 2. Tilskudsordninger, der er i gang 10 Fælles indsatser indenfor fiskeriet 11 Fælles indsatser indenfor fiskeriet Formålet med at yde tilskud til projekter indenfor fælles indsatser fiskeri er, at bidrage

Læs mere