Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde"

Transkript

1 Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde : 12, Undervisning I hele kr., nettoudgifter i 2014-priser Basisbudget fra sidste års budgetlægning Rammeændringer, Budgetstrategi og Budgetaftale (14Æ01) Ændringer fra budgetkontr. 1/4-13 (14Æ02) Omflytninger mellem politikomr. (14Æ03) Lov- og cirkulæreprogram (14Æ04) Andre tekniske korrektioner (14Æ05) Demografi (14Æ06) Budget 2014 til Budgetseminaret Indarbejdet til 1. behandlingen (14Æ07) + Indarbejdet til 2. behandlingen (14Æ08) + Øvrige korrektioner/omflytninger (13Æ09) Vedtaget budget Korrigeret budget 2013, hele politikområdet Regnskab 2012, hele politikområdet Forklaring af beløbene i skemaet: Ad) Basisbudget fra sidste års budgetlægning. Basisbudgettet består af sidste års vedtagne budget (for overslagsårene) prisog lønfremskrevet. Ad 1) Rammeændringer, Budgetstrategi og Budgetaftale. Der er ikke besluttet nye budgetændringer i budgetstrategi eller budgetaftale. Ad 2) Ændringer fra budgetkontrollen pr. 1/ Der er ingen ændringer i budgettet som følge af budgetkontrollen pr. 1/ bortset fra udgiftsneutrale omflytninger mellem politikområder som fremgår af punkt 3. Ad 3) Omflytninger mellem politikområder. Til budgetkontrollen 1/ er følgende omflytninger godkendt: I forbindelse med flytning af en hel psykologstilling til Psykologfagligt team tilføres Børn og Unge kr. fra Undervisning.

2 Der flyttes kr. til Fælles Formål vedr. kørselsudgifter til skole-it og kr. til IT vedr. internetforbindelser i forbindelse med skole-it. Ad 4) Lov- og cirkulæreprogram. I forbindelse med den nye folkeskolereform er følgende fra Aftale om kommunernes økonomi indarbejdet i budgettet: Folkeskolereform: kr. i 2014 og kr. fra Særlig pulje til omstilling af folkeskolereform fordeles efter objektive kriterier for kommuner med økonomiske udfordringer: kr. i 2014, kr. i 2015, kr. i 2016 og (forventede beløb fra puljen til Næstved Kommune) Lønforhøjelse lærere (ændring vedr. 60 års regel/aldersreduktion): kr. årligt. Ad 5) Andre tekniske korrektioner. Tidligere budgetteringsfejl på leasing vedr. skole-it er rettet med kr. årligt. Ad 6) Demografi På undervisningsområdet korrigeres budgettet med kr. i 2014, kr. i 2015, kr. i 2016 og kr. i På SFO-området korrigeres budgettet med kr. i 2014, kr. i 2015, kr. i 2016 og kr. i Ad 7) Indarbejdet til 1. behandlingen. Ad 8) Indarbejdet til 2. behandlingen. Ad 9) Øvrige korrektioner/omflytninger. Specifikation af foreløbigt budget I 2014 har Næstved Kommune budgetteret med 765 mio. kr. på undervisningsområdet. t dækker undervisning på kommunens folkeskoler og på privatog efterskoler. Skolefritidsordninger, fritidsklubber, Ungdomsskolen, Naturskolen, Sejlskolen, ungdomsuddannelser på produktionsskoler, EGUuddannelser og dagbehandling i forbindelse med skole hører også herunder. Der er i juni 2013 vedtaget en reform af folkeskoleområdet, som træder i kraft fra skoleåret 2014/15. t er tilført kommunens tilskud til reformen.

3 Nedenfor er foretaget en specifikation af ovennævnte rammebeløb budget , sammenlignet med tal fra korrigeret budget 2013 og regnskab I hele kr., nettoudg. i 2014-priser Specifikation: 2012-priser 2013-priser Folkeskoler 1) Fællesudgifter 2) Sygeundervisning Skolefritidsordninger 3) Befordring 4) Specialundervisning i regionale tilbud 5) Kommunale specialskoler 6) Privatskoler 8) Efterskoler 9) Ungdommens uddannelsesvejledning 10) Produktionsskoler 11) Erhversgrunduddannelser 12) Ungdomsskolen 13) Kommunale tilskud til statslige udd. institutioner 14) Fritidshjem 15) Fritidsklubber 16) Puljeklubber 17) Behandling i skoletilbud 18) Foreløbig budget Korrigeret budget 2013 er pr. d. 7/8-2013

4 Herfra er kommentarerne fra budget 2013 Kommentarer/specifikation Ad 1) Funktion Folkeskoler budget 2013: kr. De sidste ændringer i forbindelse med den nye skolestruktur er gennemført pr. 1/ Hammer afdeling (Fladsåskolen) er nedlagt, 10 eren er nedlagt som selvstændig skole og er blevet en del af Sjølundsskolen og Heldagsskolen er nedlagt som specialskole og er lagt ind under Karrebæk Skole. Herefter er der nu 17 skoler i Næstved Kommune. Pr er der elever i kl. og 151 elever i 10. kl. Derudover er der 570 elever i specialklasser på skolerne i Næstved kommune. Der er forudsat en samlet gevinst ved skolestrukturændringerne, når det hele er gennemført på ca. 27 mio. kr., hvoraf de 14,6 mio. kr. skal spares, mens de resterende ca. 12 mio. kr. forbliver på området til kvalitetsforbedringer. Udover folkeskolerne er der på funktion 3.01 også Naturskolen i Svenstrup, Naturvejleder og Sejlskolen. Der er i alle årene budgetteret med det beløb på den enkelte skole, som skolen er oprindeligt tildelt i skoleåret 2012/13. Budgetbeløbene svarer til selvforvaltningsaftalen. Budgetbeløbene til den enkelte skole reguleres efter faktiske forhold pr Reguleringen pr videreføres ikke i det oprindelige budget i Derudover er der på funktionen afsat budget til afledt drift af anlæg med kr. i 2013 og 2014 og kr. i 2015 og Normalundervisning Skolerne får tildelt budget efter en elevtalsbaseret model. Normalundervisning fordeles efter et vægtet elevtal, idet der tages højde for hvor mange ugentlige undervisningslektioner de enkelte klassetrin har. Samtidig laves en garantiberegning ud fra, at der skal sikres midler til at gennemføre undervisningen på hvert klassetrin ved maksimal klassestørrelse. Dette er med udgangspunkt i folkeskolelovens regel om maksimalt 28 elever i en klasse. Det er forudsat at lærerne i gennemsnit underviser 24,0 lektioner om ugen. Der tildeles budget ud fra en gennemsnitlig lærerløn. Midler til aldersreduktion til lærere over 60 år og praktisk medhjælp til elever med handicap tildeles konkret ud fra antal og fordeling.

5 Specialundervisning På den enkelte skole (her på funktion 3.01) er der budgetteret med almindelig specialundervisning/inklusionsinitiativer. 1/3 af den samlede pulje til specialundervisning er fordelt ligeligt pr. elev med 987 kr., og de øvrige 2/3 er fordelt med kr. pr. elev vægtet med en socialfaktor varierende fra 0,31 til 2,30. Der er foretaget en særlig korrektion mellem Sjølundsskolen og dens fødeskoler. Halvdelen af det beregnede beløb til Sjølundsskolen fordeles mellem fødeskolerne, idet almindelig specialundervisning i vid udstrækning skal gives i de første skoleår. Tildelingen dækker al almindelig specialundervisning op til et niveau på 12 støttetimer, hvorefter det er vidtgående specialundervisning. Tildelingen vil fremadrettet blive målrettet inklusionsinitiativer. Vidtgående specialundervisning er fra budgetteret på funktion Vikarer Der tildeles 4,075 % af lønsummen til normal- og specialundervisning til vikarer. De 2,0 % dækker feriefridage (6. ferieuge), mens de øvrige 2,075 % er til øvrig vikardækning. Der er indlagt tværgående besparelse på 6. ferieuge i budget sprogede Der tildeles 11,34 klokketime pr. år pr. 2-sprogede uanset om eleven har et behov for støtte eller ej. Skolen fordeler selv resurserne på de elever der har behov. Ledelse og administration Ledelse og administration tildeles samlet. Der tildeles et grundbeløb på kr. pr. skole og yderligere kr. til skoler med en afdeling. Derudover tildeles et beløb pr. elev. Beløbet tildeles pr. vægtet elev, der er vægtet sådan at elever i klasse tæller for 1, mens elever i kl. vægter med 1,1667. Bygningsdrift Der blev sidste år foretaget en mindre harmonisering af el, vand, varme og renovation. Harmoniseringen er foretaget således, at skoler der havde et samlet underskud på de 4 poster i de 3 forgangne skoleår blev hævet med det gennemsnitlige underskud. Tildelingen er taget fra de skoler der i de 3 forgangne skoleår havde et gennemsnitligt årligt overskud på over kr. Rammebevilling Der er afsat et rådighedsbeløb pr. elev på kr. Efteruddannelse Der er i alt afsat 3,850 mio. kr. i skoleåret 2012/13, som er fordelt på skolerne efter elevtal.

6 Selvforvaltningsrammen for skoleåret 2012/13 er meldt ud til skolerne i juni Skolernes regnskabsår følger skoleåret. Oversigten på næste side viser selvforvaltningsrammen på de enkelte skoler og poster. Oversigten indeholder ikke budgetbeløbene til opvarmning, el, vand, renovation, indvendig vedligeholdelse, pedeller og rengøring. Disse budgetbeløb er hovedsageligt fordelt på skolerne efter individuel vurdering af skolerne. Der er senere foretaget korrektion i budgetterne hvor de tværgående besparelser pr. 1/ er fordelt efter lønsum. De tværgående besparelser vægter med 7/12 i skoleåret 12/13. Skolernes budgetter reguleres endvidere efter faktiske forhold pr. 5/9.

7

8 Ad 2) Funktion Fællesudgifter budget 2013: kr. Budget på fællesudgifter dækker konsulenter pædagogiske og specialundervisningskonsulenter, fælles uddannelsesmidler, skoleidræt, leje af svømmehal og livredder, personalepulje, projektpulje og budget til at trykke publikationer og til møder, rejser og repræsentation. Dele af det tidligere budget til skole-it er flyttet til Fælles Formål (Center for IT og Digitalisering). Der resterer dog stadig en del af budgettet på politikområdet Undervisning til skolernes fælles IT- og medievirksomhed. Herudover er der også afsat nogle puljer: Lov- og cirkulæreprogram Der er ikke budgetændringer som følge af lov- og cirkulæreprogrammet i Demografi Der er indregnet fuld dækning for demografi jf. nyeste befolkningsprognose. Beregningen dækker normalundervisning, vikarer og rådighedsbeløb. Beregningen er foretaget pr. elev. Beløbet pr. elev til normalundervisning, vikarer og rådighedsbeløb er forskellig på de enkelte årgange på grund af forskellen i antallet af skematimer på klassetrinnene.

9

10 Ad 3) Funktion SFO budget 2013: kr. SFO I Der er SFO ved alle skoler, undtagen Sjølundsskolen. Ved Borup Ris skolen er der to selvstændige SFO er. Det giver et samlet antal selvstændige SFO er på 17. Åbningstiden er fra 6.30 til skolestart og skoleslut til mandag til torsdag og lukketid kl om fredagen. Der er lukket 4 uger om året 2 uger i sommerferien og 2 uger på de løse dage mellem jul og nytår, påske, Kr. Himmelfartsdag. Der er i budgetforliget for 2013 afskaffet en lukkeuge i SFO, som er fratrukket i ovenstående. Fast personale Normeringen fastlægges på baggrund af den årlige åbningstid, vippenormeringen og beregningsfaktoren på 14,24. Der er det højeste børnetal i starten af skoleåret, som så falder over året. Vippenormeringen er fastsat til 5 % under maksimumbørnetallet primo skoleåret. Der sker ingen regulering af normeringen i SFO erne i løbet af året, hvis det faktiske antal børn afviger fra den fastlagte vippenormering. SFO erne har forældrebetalingen indenfor selvforvaltningsrammen, og derved sker der en automatisk regulering af budgetterne. Hvis der er flere børn i SFO en end forudsat i vippenormeringen, bliver der overskud på forældrebetalingskontoen, som kan anvendes til yderligere personaleresurser. Er der færre børn end forudsat, bliver der omvendt underskud på forældrebetalingskontoen. Der afsættes 15,6 time pr. barn om året til samarbejde i skoletiden. Børn med særlige behov Børn der i skoletiden får vidtgående specialundervisning tildeles et beløb pr. barn på ca kr. Støtte i SFO-tiden er en del af udlægningen af den vidtgående specialundervisning. På Sydbyskolen er der en special-sfo for børn i specialafdelingen, som ikke er normeret efter ovenstående principper. Vikarer Der var afsat 4,1 % af timerne til personale ekskl. til børn med særlig behov, som vikarer. Omregningen fra timer til kroner er med en lavere timesats. Demografi Budgettet på SFO-området er ikke i 2013 reguleret som følge af demografi.

11 Tidlig overgang til SFO fra børnehave Der er indført tidlig overgang til SFO fra børnehave pr Alle skoler indfører denne ordning pr , hvor udbygning er foretaget på de skoler der manglede plads. Normeringen udregnes som for SFO I børn dog med en åbningstid på 51,5 time om ugen. Der er som udgangspunkt ferielukket som i SFO I og børn indskrevet i tidlig SFO kan benytte de ferie-åbne SFO er. Det er dog endnu ikke besluttet hvordan budgettildelingen til afskaffelse af en ferieuge udmøntes og det er derfor ikke afklaret om der reduceres med en ferieuge i både SFO I og tidlig SFO. SFO II SFO II, fritidshjem og fritidsklubber hører til dette politikområde. Fritidshjem og fritidsklubber er på funktion 5.15 og Der er SFO II ved 10 skoler. Der er oprettet en ny SFO II på Ll. Næstved Skole, som er fuldt forældrefinansieret. Normeringen fastlægges på baggrund af den årlige åbningstid, vippenormeringen og beregningsfaktoren på 14,98. Der er det højeste børnetal i starten af skoleåret, som så falder over året. Vippenormeringen er fastsat til 10 % under maksimumbørnetallet primo skoleåret. Der er ikke morgenåbent i SFO II. På skolefridage åbner SFO II kl. 9. Der sker ingen regulering af normeringen i SFO erne i løbet af året, hvis det faktiske antal børn afviger fra den fastlagte vippenormering. SFO erne har forældrebetalingen indenfor selvforvaltningsrammen, og derved sker der en automatisk regulering af budgetterne. Hvis der er flere børn i SFO en end forudsat i vippenormeringen, bliver der overskud på forældrebetalingskontoen, som kan anvendes til yderligere personaleresurser. Er der færre børn end forudsat, bliver der omvendt underskud på forældrebetalingskontoen. Ad 4) Funktion Befordring budget 2013: kr. Budgettet dækker befordring af elever, som efter lovgivningen, har krav på transport til og fra skole på grund af afstand. Budgettet dækker både elever der modtager normalundervisning og elever der modtager vidtgående specialundervisning. Ad 5) Funktion Specialundervisning i regionale tilbud - budget 2013: kr. På funktionen er budgetteret med objektivt bidrag.

12 Øvrige elever på regionale tilbud, er budgetteret på 3.08, idet budgettet til vidtgående specialundervisning udlægges til skolerne i en klump. Skolerne bogfører korrekt på henholdsvis funktion 3.07 og 3.08 alt efter, hvilken specialundervisningsforanstaltning eleven får. Ad 6) Funktion Kommunale specialskoler budget 2013: kr. Den vidtgående specialundervisning er udlagt til skolerne pr Skolerne tildeles budget til de elever der bor i skoledistriktet. Budgettet er fastsat ud fra de faktisk visiterede elever pr Budgettet dækker også undervisning af elever, der er anbragt eller undervises på private dagtilbudsskoler og andre kommuners specialundervisningstilbud. Fra 1/ er budgettet forhøjet med kr. som følge af at Kildemarksprojektet er nedlagt og Kildemarksskolen er tildelt budget efter samme princip som øvrige skoler efter det antal elever der modtog vidtgående specialundervisning pr. 1/ Mens der var tale om et projekt hørte budgettet til politikområdet Børn og Unge. For anbragte børn gælder, at det er forældrenes adresse der afgør hvilket distrikt barnet hører til. Bor barnets forældre ikke i kommunen er det forældrenes seneste adresse i kommunen der afgør distriktsforholdet. Sammen med udlægning af den vidtgående specialundervisning udlægges også støtte til samme elevgruppe i SFO og eventuel behandlingsdel i tilknytning til undervisningstilbuddet. Kørsel af eleverne til og fra skole er ikke udlagt endnu. Udlægningen af den vidtgående specialundervisning er i 2. fase, hvor der sker en overgang fra tildeling efter faktiske elever pr. 1/ til en tildeling efter objektive kriterier. I skoleåret 2012/13 er der tildelt 40% efter faktiske elever pr. 1/8-09 og 60% efter objektive kriterier. Indfasningen er fuldt gennemført fra skoleår 2013/14. På funktionen er der desuden afsat budget til puljer til bl.a. tilskud til særligt dyre enkeltelever. Her får skolerne refunderet udgifter udover kr. eller kr., såfremt der er tale om et undervisningstilbud inkl. behandling. Der er også en tilflytterpulje, hvor en del af budgettet dog er omprioriteret til blandt andet produktionsskoler. I budgetforliget er der afsat en del af reservepuljen til vidtgående specialundervisning/kørsel. Andelen er på 5 mio. kr. i 2013, faldende til 3 mio. kr. i 2015 og frem.

13 Ad 8) Funktion Bidrag til statslige og private skoler budget 2013: kr. Bidraget til en privatskoleelev udgør i kr. og bidrag til SFO udgør kr. Herfra fratrækkes 5 % momsrefusion. Der betales i 2013 for de elever, der gik i privatskole d Der er sket lovændring i de lovpligtige bidrag. Staten refunderer 75% til privatskolerne. Det bliver de kommende år nedsat 1 pct. point årligt i altså til 74,73,72 og 71 pct. Tilsvarende øges kommunernes refusionsprocent til staten på 85% til 86% i 2011, 87% i 2012, 89% i 2013 og 90% i Da procentændringerne betyder, at det kommunale bidrag ændres lidt i de enkelte år, kompenseres de årlige differencer via DUT over bloktilskuddet med følgende beløb 2012: kr. 2013: kr. Fra 2014: kr. Beløbene er tidligere indarbejdet i budgettet. Ad 9) Funktion Efterskoler og ungdomsskoler budget 2013: kr. Bidraget til efterskoleelever udgør i kr. Herfra fratrækkes 5 % momsrefusion. Der betales i 2013 for de elever, der gik på efterskole d I finansloven for 2012 er vedtaget en tilbagerulning af de ændrede regler for forældres betaling, hvilket må formodes at betyde stigende efterskoleelevtal. Ad 10) Funktion Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) budget 2013: kr. Der betales i 2013 efter antal årige pr Der var der unge i Næstved Kommune. Ad 11) Funktion Produktionsskoler budget 2013: kr. Bidraget til produktionsskoleelever udgør i kr. for under 18 årige og kr. for over 18 årige. Regulering af satserne udmeldes af staten. Der betales i 2013 for de elever, der faktisk var på produktionsskole i løbet af Budgettet har i 2010 og 2011 været midlertidigt forhøjet ud fra det faktiske forbrug. Fra 2012 var grundbudgettet tilbage på oprindeligt niveau. Børneudvalget har tidligere besluttet at omprioritere 2 mio. kr. fra pulje til vidtgående specialundervisning (tilflytterpuljen) for at sikre at budgettet til produktionsskoler kan overholdes. Ad 12) Funktion Erhvervsgrunduddannelser budget 2013: kr.

14 Budgettet skal dække EGU-vejledernes løn samt løn til EGU-elever i offentlig virksomhed. Løn til EGU-elever i private virksomheder afholdes af de private virksomheder. Der betales skolepenge til alle EGU-elever for de perioder, hvor eleverne er på skole. Ad 13) Funktion Ungdomsskolen budget 2013: kr. Ungdomsskolen er organiseret med 5 afdelinger. Der er selvforvaltning på alle konti i ungdomsskolen. Ungdomsskolen er tidligere tilført 0,5 mio. kr. årligt til drift af ungdomshus i Jernbanegade 10. Ad 14) Funktion Kommunale tilskud til statsligt finansierede selvejende uddannelsesinstitutioner budget 2013: kr. Kommunerne er tidligere tilført midler via bloktilskud, idet det nu er blevet en kommunal opgave at betale for under 18-åriges uddannelse på voksenuddannelsesinstitutioner f. eks. VUC. Ad 15) Funktion Fritidshjem budget 2013: kr. Kilden er et fritidshjem med 70 pladser. Kilden har selvforvaltning. På funktionen føres desuden udgifter til økonomiske fripladser. Ad 16) Funktion Klubber budget 2013: kr. Der er 2 klubber med følgende pladser: Skallegården 90 Skallegården Ungdomsklub 40 Supernova 50 Supernova Ungdomsklub 50 Ad 17) Funktion Puljeordninger budget 2013: kr. Der er 3 klubber, der er puljeordninger. Antal pladser HG 110 Hyldeblomsten 35 Smakken 45 Smakken, ungdomsklub 54 Smakken tildeles budget som en kommunal klub og har selvforvaltning. HG og Hyldeblomsten modtager et tilskud pr. barn. Hyldeblomsten modtager ikke længere huslejetilskud som følge af flytning til nye lokaler.

15 HG klubben er udvidet med 40 pladser fra , således at de har 110 pladser. Der blev afsat kr. hertil, selvom 40 pladser koster kr. idet der regnes med ledige pladser enten i kortere perioder i HG eller i kommunens øvrige klubber. I kommunens øvrige klubber er der ingen regler for fradrag for ledige pladser. Der vil skulle laves en fradragsordning for at sikre budgetoverholdelse. Ad 18) Funktion Behandling i skoletilbud budget 2013: kr. Behandlingsudgifter i forbindelse med skoletilbud er udlagt til skolerne, som en del af udlægningen af 20.2 udgifter.

16

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : 12 Undervisning I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 796.260 792.939

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : 12 Undervisning I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 796.260 792.939

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2017-2020 pr. politikområde : 12 Undervisning I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2017-priser 2017 2018 2019 2020 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 786.872 758.363

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 12 Undervisning I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 788.689 772.548

Læs mere

Politikområde: 12 Undervisning

Politikområde: 12 Undervisning Den 15. juni 2010 Specielle bemærkninger til budget 2011-2014 pr. politikområde Politikområde: 12 Undervisning I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2011-priser 2011 2012 2013 2014 Basisbudgt fra sidste års

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Den 21. Juli 2009 Specielle bemærkninger til budget 2010-2013 pr. politikområde Politikområde: 12 Undervisning I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2010-priser 2010 2011 2012 2013 Basisbudget fra sidste budgetlægning

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Den xx. juni 2012 Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde Politikområde: nr. områdenavn I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2013-priser 2013 2014 2015 2016 Basisbudget fra sidste års

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde : 11, Dagpasning I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2013-priser 2013 2014 2015 2016 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 311.050 308.403

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2017-2020 pr. politikområde : 25 I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser Basisbudget fra sidste års budgetlægning 116.813 113.487 114.232 114.232 + Rammeændringer,

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af: Folkeskoler inkl. vidtgående specialundervisning, bygningsdrift af skolerne, SFO og dagbehandling udlagt til skolerne. Desuden indeholder området Ungdomsskolen,

Læs mere

Regnskab Regnskab Anlæg

Regnskab Regnskab Anlæg Politikområdet består af: Folkeskoler inkl. vidtgående specialundervisning, bygningsdrift af skolerne, SFO og dagbehandling udlagt til skolerne. Desuden indeholder området Ungdomsskolen, Naturskolen og

Læs mere

For hver af politikområdets delområder er frihedsgrader og bindinger beskrevet nedenfor.

For hver af politikområdets delområder er frihedsgrader og bindinger beskrevet nedenfor. Politikområde Undervisning - Oversigt Frihedsgrader og bindinger Politikområdet undervisning består af følgende delområder: Inden for selvforvaltningen 1. Skoler - almen undervisning (391 mio. kr.) - specialundervisning,

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde Politikområde: Dagpasning I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning + Rammeændringer,

Læs mere

Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Undervisning

Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Undervisning Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Undervisning Politikområdet består af: Folkeskoler inkl. vidtgående specialundervisning, bygningsdrift af skolerne, SFO og dagbehandling udlagt til skolerne.

Læs mere

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 : 12 Undervisning DRIFT I hele 1.000 kr., i 2016-priser Udgift Indtægt Netto Hele politikområdet Korrigeret budget 2016 873.313-70.882 802.431 Forbrug regnskab 2016

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2014-2017 pr. politikområde : 16 Affald og Rotter I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2014-priser 2014 2015 2016 2017 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 6.908 6.552

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 Politikområde Undervisning

Bemærkninger til budget 2017 Politikområde Undervisning Bemærkninger til budget 2017 Politikområde Undervisning Politikområdet består af: Folkeskoler inkl. vidtgående specialundervisning, bygningsdrift af skolerne, SFO og dagbehandling udlagt til skolerne.

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : 16 Affald og Rotter I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 55-907 -1.602-1.602

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015 Budgetkontrol pr. 1. oktober 10. BØRN OG UNGE I 1.000 kr. Afvigelse: - = mindreudgift eller merindtægt og += merudgift eller mindreindtægt FORKLARINGER TIL AFVIGELSER Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 16 Affald og Rotter I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning -669-1.484

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde : 23 Førtidspension m.m. I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2013-priser 2013 2014 2015 2016 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 425.100

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 447.308 458.000 467.664 467.664

Læs mere

Udfærdiget af: Brian Hansen, Per Adelhart Christensen, Bo Skovgaard, Jørn Sørensen, Jan Kjeldmann Vedrørende: Demografireguleringer i budget

Udfærdiget af: Brian Hansen, Per Adelhart Christensen, Bo Skovgaard, Jørn Sørensen, Jan Kjeldmann Vedrørende: Demografireguleringer i budget Notat Forvaltning: Økonomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 22. april 2013 Udfærdiget af: Brian Hansen, Per Adelhart Christensen, Bo Skovgaard, Jørn Sørensen, Jan Kjeldmann Vedrørende: Demografireguleringer

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 02 Nedenstående er under redigering I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser Basisbudget fra sidste års budgetlægning 389.278 359.653

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 02 I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser Basisbudget fra sidste års budgetlægning 389.278 359.653 328.673 300.119 + Rammeændringer,

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2014-2017 pr. politikområde : 15 Natur, vand og miljø I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2014-priser 2014 2015 2016 2017 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 7.749

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2014-2017 pr. politikområde : 23 Førtidspension m.m. I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2014-priser 2014 2015 2016 2017 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 442.373

Læs mere

Center for Undervisning

Center for Undervisning Center for Undervisning Dato 31-07-2013 j./sagsnr. Notat vedrørende ny skolestruktur Notat udarbejdet af: Lars Sørensen I forbindelse med 1. temadag i juni har medlemmer af byrådet ønsket en uddybning

Læs mere

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15 22-06-2015 Indtastningsdato 09-04-2015 Korrektionsnr 6 Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15. Reduceret med 2.500.000 kr. i 2015 2018.

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 18 Ejendomme I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning -4.955-5.082-5.352-5.352

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Antal borgere DEMOGRAFIKATALOG BUDGET 2018-2021 Befolkningen i Greve nu og i de kommende år Greve Kommune udarbejder hvert år et demografikatalog. I demografikataloget kan man se, om der kommer flere ældre

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : 15 Natur, Vand og Miljø I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 10.957

Læs mere

SPECIFIKATION TIL BUDGETFORSLAG 2015-2018 UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIER

SPECIFIKATION TIL BUDGETFORSLAG 2015-2018 UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIER UDVALG FOR BØRN OG FAMILIER - Serviceudgifter 0-8.120 0 0 3 01 Folkeskoler SPECIFIKATION TIL BUDGETFORSLAG 2015-2018 Løn til matematikkonsulent for perioden 2015 og til 31. 7. 2016 er flyttet korrekt på

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde Politikområde: I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 535.485 547.530 554.732

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 15 Natur, Vand og Miljø I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 10.503

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde Politikområde: I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 534.780 544.107 549.696

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole S. 1/10 Indhold Indledning... 3 Model 1 Oprindelig tildeling...4 Model 2 30 ugentlige timer til undervisning/behandling SFO i Krudthuset...5

Læs mere

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler Budget 2017-2020 Budgetbeskrivelse Folkeskoler Side 1 af 8 1. Det overordnede budget Politikområdet Folkeskoler hører under Udvalget for Skole, Familie og børn, og har et samlet budget på 309,411 mio.

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

- Reduktion af åbningstiden i Skolefritidsordninger (SFO og SFO-klubtilbud)

- Reduktion af åbningstiden i Skolefritidsordninger (SFO og SFO-klubtilbud) Notat Sagsnr.: 2013/0007982 Dato: 25. februar 2014 Titel: Skolereform - Overordnet økonomi Sagsbehandler: Søren Holst Rasmussen Økonomi- og Analysekonsulent 1. Baggrund Folkeskolereformen, der indfases

Læs mere

Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen

Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen Resumé I det netop vedtagne budget for 2014-2017 er det indlagt som forudsætning, at reformen er udgiftsneutral, dvs. den finansieres efter den model, der er lagt

Læs mere

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål Børn - Dagtilbud Den samlede budgetramme for Dagtilbud er opdelt på følgende områder: Funktion Hovedområde (beløb i 1.000 kr. netto) Budget 2015 05.25.10 Fælles formål 22.034 05.25.11 Dagpleje 53.863 05.25.13

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde : 10 Børn og Unge I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2013-priser 2013 2014 2015 2016 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 258.442 256.726

Læs mere

Specifikation budget Udvalget for Børn og Læring

Specifikation budget Udvalget for Børn og Læring Specifikation budget 2018 - Udvalget for Børn og Læring Udgifter markeret kan der ikke umiddelbart reduceres på Godkendt Bemærkninger Budget 2018 Skoleområdet: 516.741.390 Folkeskolen m.m: 487.207.270

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Tillægsdagsorden Dato: 26-02-2014 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 45 Skolereform - nye tildelingsmodeller

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Netto Børne- og Skoleudvalget 409.363 407.691-1.672-2.708 Anden undervisning og kultur 11.962 11.962 0 0 Dagtilbud til børn og unge 96.808 97.086 278 278 Folkeskolen 166.266 166.498

Læs mere

Den 14. juli 2010 Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Den 14. juli 2010 Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Den 14. juli 2010 Specielle bemærkninger til budget 2011-2014 pr. politikområde Politikområde: 04 IT I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2011-priser 2011 2012 2013 2014 Basisbudget fra sidste års budgetlægning

Læs mere

Perspektivnotat. Faktabeskrivelse SERVICEOMRÅDE 10 DAGTILBUD FOR BØRN OG SERVICEOMRÅDE 12 FOLKE- OG UNGDOMSSKOLER

Perspektivnotat. Faktabeskrivelse SERVICEOMRÅDE 10 DAGTILBUD FOR BØRN OG SERVICEOMRÅDE 12 FOLKE- OG UNGDOMSSKOLER Faktabeskrivelse Center for Børn og Læring består af to serviceområder: SO 10 Dagtilbud for børn SO 12 Folke- og ungdomsskoler Den strukturelle beskrivelse af de to områder er opdelt efter serviceområde.

Læs mere

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform:

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform: Udgiftssiden - Almenområdet Flere undervisningstimer i almenundervisningen: Ifølge den indgåede aftale vil undervisningstimetallet blive udvidet med 14 lektioner mere om ugen i forhold til det nuværende

Læs mere

Udfærdiget af: Brian Hansen, Per Adelhart Christensen, Bo Skovgaard, Jørn Sørensen, Jan Kjeldmann Vedrørende: Demografireguleringer i budget

Udfærdiget af: Brian Hansen, Per Adelhart Christensen, Bo Skovgaard, Jørn Sørensen, Jan Kjeldmann Vedrørende: Demografireguleringer i budget Notat Forvaltning: Økonomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 26. april 2012 Udfærdiget af: Brian Hansen, Per Adelhart Christensen, Bo Skovgaard, Jørn Sørensen, Jan Kjeldmann Vedrørende: Demografireguleringer

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 3. forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse R 13 i 14-priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/9 FR 2014 2014 TB 3.

Læs mere

Notat. 2. budgetopfølgning 2015 - Skoleudvalget. Pr. 30. april. Dato: 6. maj 2015 Sagsnr.: 2015-005282-1

Notat. 2. budgetopfølgning 2015 - Skoleudvalget. Pr. 30. april. Dato: 6. maj 2015 Sagsnr.: 2015-005282-1 Løn og Økonomi - Team Økonomi Middelfart Kommune Søndergade 65 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5046 cvr.: 29189684 Dato: 6. maj 2015 Sagsnr.: 2015-005282-1 Morten.AastrupLaustsen@middelfart.dk

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. august 2018

Budgetkontrol pr. 1. august 2018 Budgetkontrol pr. 1. august 2018 Politikområde Børn og Unge i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/7 Forventet regnskab Afvigelse i 2018 Aktivitetsområder 1 Anbringelser 114.653 77.517 129.921 15.268

Læs mere

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Udvalg for skole og ungdomsuddannelse BILAG 3d - USU 1.000 kr./-pl, netto Aktivitetsområde - Skole og FFO -2.228-2.204-1.449 1.696 1 Demografi skoleområdet -2.868-2.865-2.098 1.044 2 Demografi og styringsprincipper

Læs mere

Hovedpunkter fra temaanalysen

Hovedpunkter fra temaanalysen Hovedpunkter fra temaanalysen Faaborg-Midtfyn Kommune er den landkommune, der har det næsthøjeste udgiftsniveau til folkeskolen pr. elev. Udgiftsniveauet pr. elev er 12,4 pct. højere end gennemsnittet

Læs mere

Dagpasning Budget Budgetbeskrivelse Dagpasning

Dagpasning Budget Budgetbeskrivelse Dagpasning Budget 2018-2021 Budgetbeskrivelse Dagpasning Side 1 af 6 1. Det overordnede budget Politikområdet Dagpasning hører under Udvalget for Skole, Familie og Børn, og har et samlet budget på 108,6 mio. kr.,

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. april 2015

Budgetkontrol pr. 1. april 2015 Budgetkontrol pr. 1. april 10. BØRN OG UNGE I 1.000 kr. Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet regnskab Afvigelse Udenfor selvforvaltning, serviceudgifter 118.303 106.032 25.464 121.170 15.138 Udenfor

Læs mere

Regulering af kommunens driftbudget som følge af ændret skøn for pris- og lønudviklingen ift. det skøn, der blev anvendt ved budgetvedtagelsen

Regulering af kommunens driftbudget som følge af ændret skøn for pris- og lønudviklingen ift. det skøn, der blev anvendt ved budgetvedtagelsen Pl regulering februar 2014 Korrektionsårsag Teknisk ændring Byrådet den: Indtastningsdato Korrektionsnr 4 Fagudvalg den: Regulering af kommunens driftbudget som følge af ændret skøn for pris- og lønudviklingen

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/9 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Antal borgere DEMOGRAFIKATALOG BUDGET 2019-2022 Befolkningen i Greve nu og i de kommende år Greve Kommune udarbejder hvert år et demografikatalog. I demografikataloget kan man se, om der kommer flere ældre

Læs mere

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, samlet oversigt

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, samlet oversigt Bilag 3c - Undervisningsudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægsbevillinger 300 Skoler 431.716

Læs mere

5. FOLKESKOLER. Kapitel 5: Politikområde Folkeskoler. Halsnæs Kommune Budget

5. FOLKESKOLER. Kapitel 5: Politikområde Folkeskoler. Halsnæs Kommune Budget 5. FOLKESKOLER Fra august 2014 skal den nationale Folkeskolereform implementeres med betydelige indvirkninger på budgettets sammensætning på skolerne. I skrivende stund er det endelige lovforslag fremsendt

Læs mere

Den 7. Juli 2009 Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Den 7. Juli 2009 Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Den 7. Juli 2009 Specielle bemærkninger til budget 2010-2013 pr. politikområde Politikområde: Ældre I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2010-priser 2010 2011 2012 2013 Basisbudget fra sidste budgetlægning

Læs mere

Folkeskoler. Bemærkninger:

Folkeskoler. Bemærkninger: 144 Fagligt område: Politiske mål: Undervisning Hensigtserklæringer: Folkeskolen Den enkelte skole skal så vidt muligt tilbyde undervisning svarende til de vejledende timetal. Skolebesparelsen skal hæftes

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget -2017 pr. politikområde : I hele 1.000 kr., nettoudgifter i -priser 2015 2016 2017 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 672.411 671.390 670.393 670.393 + Rammeændringer,

Læs mere

Dagpasning Budget Budgetbeskrivelse Dagpasning

Dagpasning Budget Budgetbeskrivelse Dagpasning Budget 2017-2020 Budgetbeskrivelse Dagpasning Side 1 af 7 1. Det overordnede budget Politikområdet Dagpasning hører under Udvalget for Skole, Familie og Børn, og har et samlet budget på 103,7 mio. kr.,

Læs mere

SPECIFIKATION TIL BUDGETFORSLAG UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIER

SPECIFIKATION TIL BUDGETFORSLAG UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIER UDVALG FOR BØRN OG FAMILIER - Serviceudgifter 0-4.630 0 0 0 13 Laurids Skausgade 12 Tekniske tilretninger Der er ikke længere ansat en sevicemedarbejder til varetagelse af div.opgaver. -167 3 01 Folkeskolen

Læs mere

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler Budget 2019-2022 Budgetbeskrivelse Folkeskoler Side 1 af 7 1. Det overordnede budget Politikområdet Folkeskoler hører under Udvalget for Skole, Uddannelse og Dagtilbud og har et samlet budget på 318,3

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Antal indbyggere DEMOGRAFIKATALOG BUDGET 2017-2020 Befolkningen i Greve nu og i de kommende år Greve Kommune udarbejder hvert år et demografikatalog. I demografikataloget kan man se, om der kommer flere

Læs mere

Børn og Skoleudvalget

Børn og Skoleudvalget Børn og Skoleudvalget Kvartalsregnskab - pr. 30. september 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

BOP BUL

BOP BUL BOP 1 2018 BUL 10.04.18 Anita Iversen april 2018 stevns kommune 1 BUL Samlet overblik Samlet overblik på politikområder: Forventet overskud på rammeaftaler og lønsumsstyring Forventet merforbrug på øvrig

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Balancekatalog Fællespulje - Børneudvalget 30.000 3.01 Provenu - Skolestruktur

Læs mere

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012 Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune Gældende fra 1. januar 2012 Godkendt af SBU den 10. januar 2012 1 Nærværende administrationsgrundlag omfatter

Læs mere

(i mio.kr.) Antal Budget 2007 Forbrug 31/8-07

(i mio.kr.) Antal Budget 2007 Forbrug 31/8-07 50.20. Undervisning (i mio.kr.) Antal Budget Forbrug 31/8-07 Budget 25 24 28 Svømmeundervisning 0,1 0,1 0,1 Syge.hjemme.Uv. 0,2 0,1 0,5 Befordring af elever 4,8 4,2 6,3 Bidrag private skoler 421 13,1 13,6

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. november 2018

Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Politikområde Børn og Unge i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 30/9 Forventet regnskab Afvigelse i 2018 Aktivitetsområder Anbringelser 114.523 94.507 129.000 14.477

Læs mere

Spilleregler for den budgetmæssige tildeling på skoler, SFO og klubber

Spilleregler for den budgetmæssige tildeling på skoler, SFO og klubber Spilleregler for den budgetmæssige tildeling på skoler, SFO og klubber Formålene med denne nye skole-model er flerstrenget: - tildelingen af ressourcerne skal være enkel og overskuelig - der skal være

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning 12.03.19 April 2019 S. 1/11 Indhold 1 - Indledning...3 2 - Model 5 30/33 ugentlige timer

Læs mere

Bilag til. Styrelsesvedtægt. for. folkeskolerne. Middelfart Kommune

Bilag til. Styrelsesvedtægt. for. folkeskolerne. Middelfart Kommune Bilag til Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Middelfart Kommune (Revideret september 2015) Indhold Bilag 1: Skolestruktur... 3 Bilag 2: Undervisningens ordning... 8 Bilag 3: Skoledistrikter...10 Side

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2014-2017 pr. politikområde Politikområde: I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2014-priser 2014 2015 2016 2017 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 518.246 520.954 526.861

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Antal indbyggere DEMOGRAFIKATALOG BUDGET 2016-2019 Indledning Formålet med demografikataloget er at give Byråd og udvalg mulighed for at forudse og indarbejde de økonomiske konsekvenser af befolkningsudviklingen

Læs mere

Budget 2014: Overblik delpolitikområder Overordnede forudsætninger for delpolitikområderne Puljer på skoleområdet

Budget 2014: Overblik delpolitikområder Overordnede forudsætninger for delpolitikområderne Puljer på skoleområdet Skoler mv. Budget 2014: Overblik delpolitikområder Overordnede forudsætninger for delpolitikområderne Puljer på skoleområdet Ændret skolestruktur pr. 1. august 2013 Provenu ved ny skolestruktur (opgjort

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Pasningsordninger for børn 3.310 5.10 Dagpleje og integrerede institutioner -3.074-4.002-5.228-5.228

Læs mere

SPECIFIKATION TIL BASISBUDGET UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIER KOLONNE 2,3,5 og 7

SPECIFIKATION TIL BASISBUDGET UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIER KOLONNE 2,3,5 og 7 UDVALG FOR BØRN OG FAMILIER - Serviceudgifter -1.000-1.957-4.902 22.589 3 01 Folkeskolen SPECIFIKATION TIL BASISBUDGET 2013-2016 Øks 1. behandling 3. september 2012 15.000 Der tilføres 15 mio. kr. i 2013

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Dagtilbud

Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Dagtilbud Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Dagtilbud Politikområdet Dagpasning dækker al pasning af førskolebørn, og i denne sammenhæng skal pasning forstås som en sikring af det enkelte barns udvikling.

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vurderingen er lige nu et lille merforbrug særlige behov ungeområde

Læs mere

Anvendelsen af bevillingsbeløbet besluttes af Børne- og Skoleudvalget i overensstemmelse med de generelle retningslinjer for mål- og rammestyring.

Anvendelsen af bevillingsbeløbet besluttes af Børne- og Skoleudvalget i overensstemmelse med de generelle retningslinjer for mål- og rammestyring. REGNSKAB 2013 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2018-2021 Ændringer I 1000 kr. Regnskab 2016 Opr. 2017 Basisb 2018 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Børneudvalgets beslutning - i alt 6.544 12.931 12.711

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

NOTAT: Demografinotat budget 2018

NOTAT: Demografinotat budget 2018 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 290603 Brevid. 2541560 Ref. BTL/LHS Dir. tlf. briantl@roskilde.dk NOTAT: Demografinotat budget 2018 4. april 2017 Baggrund I Roskilde Kommune er der igennem en længere årrække

Læs mere

1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget

1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget skema 1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse priser 2015 Ompl. 2015 2015 Budget 2015 pr. 28/2 FR 2015 2015 TB 1. FR 2015

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 310 Daginst.

Læs mere

Folkeskoler - Tildeling i forhold til ressourcetildelingsmodellen BU : Anbefales

Folkeskoler - Tildeling i forhold til ressourcetildelingsmodellen BU : Anbefales Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Pasningsordninger for børn 3.310 5.10 Dagpleje og integrerede institutioner -3.074-4.002-5.228-5.228

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2017-2020 pr. politikområde Politikområde: IT I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2017 2018 2019 2020 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 56.304 55.015

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget for Børn og Skole forventes et samlet merforbrug på 9,5 mio.kr. Det forventede merforbrug skyldes hovedsageligt Bidraget

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug september 3. FR Afvigelse Undervisningsudvalget (inkl. modposter på andre

Læs mere

Beskrivelse af ændringer i ressourcetildelingsmodellen (gældende fra 1. august 2014)

Beskrivelse af ændringer i ressourcetildelingsmodellen (gældende fra 1. august 2014) Beskrivelse af ændringer i ressourcetildelingsmodellen (gældende fra 1. august 2014) Indledning Indledning tilrettet i forhold til ny skolereform, herunder en samlet ressourcetildelingsmodel for skoler,

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Merforbrug jævnfør disponeringen. særlige behov ungeområde Dagtilbud

Læs mere