Vandkøling af PC. OZ1KAD Vandkølingsprojekt August Erfaringer, tips og tricks. Af Per Christiansen,

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vandkøling af PC. OZ1KAD Vandkølingsprojekt August 2003. Erfaringer, tips og tricks. Af Per Christiansen, per@per-c.dk."

Transkript

1 Vandkøling af PC Erfaringer, tips og tricks. Af Per Christiansen, Sidst ændret d Version 1.0 Side 1 af 14.

2 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse Revisionshistorie Lidt baggrund Min PC før der kom vand på Valg af dele til vandkøling De valgte dele til vandkøling (første levering) Slange problemer De valgte dele til vandkøling (anden levering) I gang med arbejdet Samling af enkeltdele CPU køler Pumpe Radiator Samlet på køkkenbordet Montering i maskinen Er den så kold eller hvad Revisionshistorie Dato Version Person Opdatering Per Christiansen Første udgave publiceret Per Christiansen Tilføjet revisionshistorie. Sidst ændret d Version 1.0 Side 2 af 14.

3 3. Lidt baggrund Støj fra min PC har længe været noget jeg virkelig gerne vil af med. Desværre har lydløse/lydsvage blæsere den egenskab, at de ikke transporterer ret meget luft, hvilket igen betyder at temperaturen stiger. Forleden, gik min PC så i panik. Temperaturen på CPU en var pludselig 75 C og så lukkede min PC altså bare ned. (Det var programmet MSI PC-alert 4, der fulgte med mit bundkort, der gjorde det). En af mine venner Mulder, har for længe siden installeret vandkøling i sin PC med gode resultater (når han ellers husker at tænde for pumpen ;-) ). Da jeg i starten hørte om vandkøling var mine tanker at det er da helt vandvittigt at introducere fugtighed inde i en PC. Det kan da umuligt holde tæt. Og desuden er det alt for besværligt. Men da sommeren kom, temperaturen steg og jeg havde vænnet min til tanken, så kom dette projekt altså i stand. 4. Min PC før der kom vand på Min PC består af flg. dele: Kabinet Bundkort CPU CPU køler Harddisk AOpen SuperTower H600B (350W PSU m. 120mm blæser) Kabinet blæseren blev udskiftet med 2 stk. TermalTake/shg.dk A1630 (12db) fordi den larmede. MSI KT3V (Passiv køling af nordbro). AMD Athlon (333MHz FSB). Da bundkortet ikke understøtter netop min processor, er jeg blevet nødt til at overklokke FSB til 341MHz, for at få rette CPU klokfrekvens. TermalTake Silent Viking II (19dba). 2 stk. Seagate Barracuda IV (60GB) i RAID0. RAID Promise FastTrak 100. CD-drev DVD-drev Floppy Grafikkort Lydkort Netkort Bluetooth LiteOn LTR-52246S - 52x24x52x brænder. Hitachi GD-8000 DVD-ROM. Sort standart. Asus V8460Ultra deluxe GF4TI MB DDR. Soundblaster Live Player5.1 Realtech RTL8139 basseret kort. MSI MS-6968 bluetooth transceiving module. Sidst ændret d Version 1.0 Side 3 af 14.

4 Ja ja, jeg ved det det roder der inde 5. Valg af dele til vandkøling Hmmm, den er svær Når man nu ikke ved noget som helst om vandkøling og ikke har en lille VVS mand i maven, hvordan hulen finder man så ud af hvilke dele man har brug for? Jeg fik anbefalet at kikke hos Studiedata. Det gjorde jeg også, men jeg kikkede også en hel masse andre steder jeg hader nemlig at gå glip af noget tænk hvis det ultimative kølehoved kun blev solgt fra en anden hjemmeside Sidst ændret d Version 1.0 Side 4 af 14.

5 Jeg havde stærkt kik på nogle færdige sæt, særligt Asetech s Waterchill sæt med 3 kølehoveder (CPU, Chipsæt og GPU), men det blev forkastet da jeg opdagede at mit bundkort ikke har de obligatoriske 4 huller rundt om CPU en. Så måtte jeg til det altså at udvælge enkelt komponenter og opbygge mit eget sæt. Da jeg havde kikket lidt rundt på de forskellige hjemmesider, fandt jeg ud af at Studiedata har et fint udvalg og at de beskriver delene rimeligt godt på deres hjemmeside. På Studiedatas hjemmeside kunne jeg se at de fører nogle AquaComputer kølehoveder der er beregnet til sokkelmontage på et sokkel-a bundkort og samtidig er AquaComputers kølehoveder ret flotte at kikke på. Så skulle jeg bare vælge hvilken model Men der stod noget med 10mm blød slange, så jeg kunne vel gå efter det når de andre dele skulle vælges. Som sagt så gjort Jeg blev anbefalet Eheim 1048 pumpen koster lidt mere end 1046, men giver større flow for meget få ekstra penge. Jamen så må jeg jo ha sådan en! Reservoir OK de har et der passer direkte på pumpen (havde læst et sted at det er en fordel at reservoiret monteres direkte på pumpens sugeside, uden slange) de har en model i aluminium der er meget billigere end den i plexiglas (den er sikkert også meget tungere). Rediator der fik jeg anbefalet HW labs Black ICE MICRO den passede mig også strålende, for den er beregnet til en 80mm blæser så her kunne jeg så spare en blæser ved at benytte en af de eksisterende kabinetblæsere De valgte dele til vandkøling (første levering) Jeg valgte i første omgang at vandkøle min CPU, men det er meningen at jeg senere skal vandkøle både nordbroen på bundkortet og grafikkortet. Pumpe Reservoir Rediator CPU køler Eheim 1048 (230VAC udgave). (Studiedata). Aquainject, Eheim reservoir, Aluminium. (Studiedata). HW labs Black ICE MICRO (80mm). (Studiedata). AquaComputer Cuplex EVO rev. 1.1, Sokkel A (Sokkelmontering). (Studiedata). Korrosionsbeskyttelse ACfluid (50ml). (Studiedata). Slange 3 meter - 6mm slange. (Silvan). Da jeg modtog delene fra Studiedata synes jeg godt nok det var mærkeligt at jeg fik det billige CPU kølehoved. Jeg var da 99% sikker på at jeg havde bestilt det dyre!?! Det viste sig også at de havde faktureret mig for det dyre, men leveret forkert Øv, jeg kunne altså ikke få bygget noget. Det kunne jeg heller ikke alligevel, for det viste sig at den slange jeg havde købt i Silvan (se mere i næste afsnit) kun kunne passe på rediatoren, og ikke på de øvrige dele. Reservoiret kunne monteres direkte på pumpen, som lovet, men afgangsstudsen var endda størrer end de 10mm studser der var monteret på kølehovedet og reservoiret. Sidst ændret d Version 1.0 Side 5 af 14.

6 Jeg måtte altså til det igen, og købe flere dimser ind, for at få sagerne til at sidde sammen Slange problemer De 3 meter 6mm slange købte jeg i Silvan. Da jeg købte det, troede jeg det var 10mm slange. Det fandt jeg så ud af det ikke var, da jeg modtog stumper fra Studiedata første gang. Frem med tommestokken OK 8mm (udvendigt), så det var altså 8mm slange troede jeg så. Først da jeg fik talt med en smed/vvs mand, fik jeg at vide at slange dimensioner måles indvendigt, og at min slange så nok var en 6mm slange. Øv, øv og 3 gange øv Nu havde jeg sendt mit kølehoved retur til Studiedata, og via bedt dem om at levere de dele jeg havde fundet ud af jeg også skulle bruge. Her havde jeg konsekvent skrevet at det er 8mm blød slange jeg har. ØV! 5.2. De valgte dele til vandkøling (anden levering) Heldigvis ringede de fra Studiedata, for at få præciseret hvad det egentlig var jeg skulle bruge. Vi aftalte så at jeg skulle bruge flg.: 1 stk. Afgangskobling til Eheim 1048 ¼ 1 stk. Studs (10mm slange/ ¼ gevind) Pumpen har brug for en speciel afgangskobling, med pakning. Til montering i afgangskoblingen fra pumpen muliggør at montere 10mm blød slange på pumpens afgang. 2 stk. Kobling 6mm/10mm 6mm slangen passede 100% på radiatoren disse koblinger skal konvertere fra 6mm slange til 10mm slange. 3 meter Blød 10mm PVC slange. Da delene kom var de 2 koblinger blevet til 8mm/10mm koblinger ærgerligt men jeg GAD IKKE vente mere og voldpressede 6mm slangen så langt ind over 8mm studsen som jeg kunne. Jeg er rimelig sikker på at det ikke 100% er Studiedatas skyld at jeg fik de forkerte koblinger jeg havde jo selv skrevet til dem at det var 8mm slange jeg havde, så Sidst ændret d Version 1.0 Side 6 af 14.

7 Hov, jeg glemte at sige at jeg købte demineraliseret vand i Føtex 6. I gang med arbejdet Nu er det vist på tide at komme i gang med at få samlet delene Samling af enkeltdele Her viser jeg hvordan jeg har valgt at samle de enkelte dele i vandkølings projektet CPU køler Som det ses på det tidligere billede, levers kølehovedet med sokkel monteringsdelen usamlet. Sådan ser det ud, samlet: Sidst ændret d Version 1.0 Side 7 af 14.

8 Pumpe Pumpen skal monteres med både reservoir og mulighed for at montere 10mm blød slange på udgangen: Sidst ændret d Version 1.0 Side 8 af 14.

9 Her ses det hele samlet: Kobling og studs for oven (på udgangen) og reservoir på indgangen Radiator Radiatoren kan ikke monteres direkte med 10mm slange. Derfor skal der bruges en kobling mellem 6mm slange, der passer direkte på radiatoren og 10mm slange der bruges i resten af kredsløbet. Sidst ændret d Version 1.0 Side 9 af 14.

10 Det er altså nogle for store koblinger (de er beregnet til 8mm slange), derfor kan 6mm slangen ikke presses længere ind Samlet på køkkenbordet Jeg var blevet opfordret til at samle det hele uden for PC en for at tjekke efter lækage. Jeg valgte at samle det i en serie forbundet kreds som følger: 1. Pumpe 2. Radiator 3. CPU kølehoved 4. Reservoir Det viste sig at det også er nemmere at få luften ud af kredsløbet, når det samles på køkkenbordet. Sidst ændret d Version 1.0 Side 10 af 14.

11 Hvor meget vand skal der mon på? De 50ml ACfluid kan strække til 2½liter (2% opløsning). Jeg valgte at blande 20ml i 1 liter demineraliseret vand Det viste sig at jeg kun skulle bruge ca. ¼ liter inkl. det jeg spildte da jeg skulle skille en del af kredsløbet ad, fordi en slange var for kort. Man kan også se på billedet at denne ene af de to 6mm slanger er kortere end tidligere vist. Det var nødvendigt at korte den op, for at få den til at lade være med at knække. Samtidig vil man sener kunne se at 10mm slangen fra radiator til kølehovedet er forlænget Montering i maskinen OK, nu er det hele samlet så smækker jeg det bare ind i maskinen, og så er den hjemme Niks, så let gik det ikke! Nogle bøj på slangen blev for skarpe så der kom knæk på slangen en af 10mm stykkerne måtte forlænges. Ud og ind af/i maskinen flere gange Man skal også lige øve sig lidt i at få CPU kølehovedet monteret på soklen og pas nu på ikke at knække CPU kærnen det skulle efter sigende være alt for nemt (har heldigvis ikke prøvet det endnu ). Sidst ændret d Version 1.0 Side 11 af 14.

12 Kik en gang på de to kabinetsblæsere bagerst i maskinen. Der er et plast gitter beregnet til at holde støvfilteret ude fra blæseren Eneste måde jeg kunne hitte ud af at montere radiatoren på blæseren, var ved at lime den ene blæsers plast gitter inkl. 4 skruer fast på radiatoren med 10 sekunders lim. Det virker rimeligt den er bar ikke for tæt i skrivende stund, så det skal der gøres noget ved i fremtiden, ellers trækker blæseren for meget luft uden om radiatoren. 7. Er den så kold eller hvad Jeg tog et skærm dump af temp. Med luftkøling (27C i stuen & 100% CPU forbrug): Sidst ændret d Version 1.0 Side 12 af 14.

13 Her er det med vandkøling (30C i stuen og 100% CPU forbrug): Se temperaturen på CPU er mindre, men på chip sættet og GPU er den højere Jeg havde vendt blæseren forkert og der var et knæk på en slange Her er det så med vandkøling igen (29C i stuen og 100% CPU forbrug): Sidst ændret d Version 1.0 Side 13 af 14.

14 Altså lavere temperatur i kabinettet og højere på CPU (siden sidst hvor blæseren var vendt forkert) desuden har jeg monteret den originale kabinet køler igen, for at få mere luft gennem radiatoren. Alt i alt, er temperaturen i kabinettet ca. den samme, måske lidt lavere CPU en er kølet nogle grader ned. Er jeg tilfreds? Jeg må indrømme at jeg havde forventet noget mere. Lavere temperatur på CPU en. Kan jeg i det hele taget også montere de to andre kølehoveder på GPU og Chip sættet og forvente at kunne komme af med varmen? Sidst ændret d Version 1.0 Side 14 af 14.

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Sløjdforløb målrettet til en 6.klasse, eller et udskolingsvalghold

Sløjdforløb målrettet til en 6.klasse, eller et udskolingsvalghold Sløjdforløb målrettet til en 6.klasse, eller et udskolingsvalghold Jeg har i år fået mulighed for at få sløjd i 7.klasse, så denne klasse nu har haft sløjd siden 5.klasse. Tidligere havde de kun i 5-6

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede.

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede. Støtteforeningen Hjælp de ældre i Rumænien Formandens beretning 2012 Da vi sidste år vedtog, at ændre vores vedtægter, således, at vi overgav plejehjemmets drift til Torben, og valgte at starte et nyt

Læs mere

Opgrader din PC. knowware.dk. Acrobat Reader: tips... Navigation. Ctrl++ forstørrer og Ctrl+ formindsker. F5/F6 åbner/lukker Bogmærker

Opgrader din PC. knowware.dk. Acrobat Reader: tips... Navigation. Ctrl++ forstørrer og Ctrl+ formindsker. F5/F6 åbner/lukker Bogmærker Opgrader din PC Acrobat Reader: tips... F5/F6 åbner/lukker Bogmærker I Menuen Vis indstiller du, hvordan filen vises på skærmen CTRL+0 = Hele siden CTRL+1 = Originalstørrelse CTRL+2 = Vinduesbredde I samme

Læs mere

INFORMATIONS TEKNOLOGI B

INFORMATIONS TEKNOLOGI B INFORMATIONS TEKNOLOGI B Eksamensprojekt - bilag Dette dokument indeholder teksten til hjemmesiden. Morten Kristensen, 3.a 17-04-2009 TITELBLAD Projektet Titel: Undertitel: Fag: Vejledere: Eksamensprojekt

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Thomas Litman. Opgradér. din PC. Installation, købsvejledning - og fyldig ordliste. Med "Trin-for-trin" forklaringer gør du det selv.

Thomas Litman. Opgradér. din PC. Installation, købsvejledning - og fyldig ordliste. Med Trin-for-trin forklaringer gør du det selv. 48,- Thomas Litman 6. udgave Opgradér din PC Installation, købsvejledning - og fyldig ordliste. Med "Trin-for-trin" forklaringer gør du det selv. Athlon *FDISK *DVD *PC100 RAM *Voodoo3 *TNT2 * GeForce

Læs mere

Interaktiv 3d i Flash

Interaktiv 3d i Flash 1 Indholdsfortegnelse 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 2 INTRODUKTION 4 3 PROBLEMFORMULERING 4 4 PROBLEMAFGRÆNSNING 5 5 METODE OG STRUKTUR 5 5.1 Metode 6 5.2 Struktur 6 6 UDVIKLINGS IDE. 7 6.1 Bruger anvendelighed

Læs mere

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 tips til bedre ansøgninger til fonde Forord 3 Tip 1 - Skriv en kort og præcis ansøgning 4 Tip 2 - Søg støtte til et konkret projekt 5 Tip 3 -

Læs mere

Bilagsmappe. Efterår. Projektnavn: Jobcenter København. Gruppemedlemmer: Sarah K. Thomsen (47990), Sophie Hjælhof (48023),

Bilagsmappe. Efterår. Projektnavn: Jobcenter København. Gruppemedlemmer: Sarah K. Thomsen (47990), Sophie Hjælhof (48023), Efterår 2013 Bilagsmappe Projektnavn: Jobcenter København Gruppemedlemmer: Sarah K. Thomsen (47990), Sophie Hjælhof (48023), Mette Nielsen (47986) og Heidi á Lakjuni (47973) Vejleder: Christian la Coir

Læs mere

NEM OPGRADERING MED EKSTRA HUKOMMELSE:

NEM OPGRADERING MED EKSTRA HUKOMMELSE: NEM OPGRADERING MED EKSTRA HUKOMMELSE: SÅDAN! Hukommelse kan du aldrig få for meget af. Læs her, hvad ekstra ram betyder for din pc, hvor meget du skal bruge, hvilken type, og hvordan du installerer den,

Læs mere

Bilag H: Transskription af interview d. 14. december 2011

Bilag H: Transskription af interview d. 14. december 2011 : Transskription af interview d. 14. december 2011 Interviewer (I) 5 Respondent (R) Bemærk: de tre elever benævnes i interviewet som respondent 1 (R1), respondent 2 (R2) og respondent 3 (R3). I 1: jeg

Læs mere

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1 Spørgeskema elever i. klasse Eleverne blev bedt om at skrive tre fordele og tre ulemper om hvert punkt. Det gik nemt med fordele, men en del elever havde svært ved at finde ulemper. Hvis eleverne ikke

Læs mere

INFORMATIONS TEKNOLOGI B. Eksamensprojekt

INFORMATIONS TEKNOLOGI B. Eksamensprojekt INFORMATIONS TEKNOLOGI B Eksamensprojekt Morten Kristensen, 3.a 17-04-2009 TITELBLAD Projektet Titel: Undertitel: Fag: Vejledere: Eksamensprojekt En god it løsning til private Informations teknologi B

Læs mere

I light-udgaven viser jeg 22 tilfældigt udvalgte parametre, så du kan få et indtryk af, hvad Søgeoptimeringsrapporten kan give dig af information.

I light-udgaven viser jeg 22 tilfældigt udvalgte parametre, så du kan få et indtryk af, hvad Søgeoptimeringsrapporten kan give dig af information. Kære modtager af nyhedsbrevet. Tak fordi du har downloaded light-udgaven af Søgeoptimeringsrapporten. I light-udgaven viser jeg 22 tilfældigt udvalgte parametre, så du kan få et indtryk af, hvad Søgeoptimeringsrapporten

Læs mere

Roskilde Tekniske Gymnasium. Eksamensprojekt. Programmering C niveau

Roskilde Tekniske Gymnasium. Eksamensprojekt. Programmering C niveau Roskilde Tekniske Gymnasium Eksamensprojekt Programmering C niveau Andreas Sode 09-05-2014 Indhold Eksamensprojekt Programmering C niveau... 2 Forord... 2 Indledning... 2 Problemformulering... 2 Krav til

Læs mere

flere penge. Altså, man kommer aldrig rigtig op af det. For lige så snart man får sin indkomst, så skal de bare bruges igen. I: hvordan skaber du

flere penge. Altså, man kommer aldrig rigtig op af det. For lige så snart man får sin indkomst, så skal de bare bruges igen. I: hvordan skaber du Interview nr. 1 Bilag 8: Transskription af interview med ung mand udeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 11.15-12.15 Interviewperson (IP): Ung mand, udeboende Interviewer

Læs mere

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Interviewperson 1: Receptionsanalysen - opdelt efter Schrøders model Forståelse Interview 1 Interview 2 Interview

Læs mere

Kapitel 5. Noget om arbejde

Kapitel 5. Noget om arbejde Kapitel 5 Noget om arbejde 1 19 Gravid maler Anna Er der noget, der er farligt, altså i dit arbejde sådan i miljøet, du arbejder i? Det kan der godt være, men vi prøver så vidt muligt, ikke at bruge opløsningsmidler,

Læs mere

Egen virksomhed Belal og Andreas V. 1.1 Roskilde Teknisk Gymnasium. Egen Virksomhed. Teknologi - Knallert skjolde

Egen virksomhed Belal og Andreas V. 1.1 Roskilde Teknisk Gymnasium. Egen Virksomhed. Teknologi - Knallert skjolde Egen Virksomhed - Knallert skjolde Belal Zalali & Andreas Vidø 1.1 HTX Roskilde 1 Indholdsfortegnelse: Indledning 3 Resume..3 1. Analyse..4 1.1 Problemanalyse 4 1.2 Problemformulering.5 1.3 Produktbeskrivelse.5

Læs mere

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at Interview nr. 4 Bilag 11: Transskription af interview ung pige, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung pige, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Computer Anatomi. 1.2 Roskilde HTX. Computer Anatomi. Christopher O, Morten A, Søren S, Kasper G

Computer Anatomi. 1.2 Roskilde HTX. Computer Anatomi. Christopher O, Morten A, Søren S, Kasper G 1 2 Case: I Århus kommune er der et stort antal kvindelige computer brugere i den offentlige sektor der ikke ved ret meget. Derfor vil kommunen starte et projekt der hjælper de ansatte med at blive bedre

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret.

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 I: Ja okay. I2: Hvad kan du så huske altså første gang, da du finder ud af, at du er gravid, hvad du tænkte der? I: Bare så vi ikke kommer hjem og tænker, nåh nu glemte vi

Læs mere

Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010.

Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010. Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010. I juni 2010 udførte klub Diget, i samarbejde med udefrakommende konsulent 10 børneinterview. Børnebrugerundersøgelsen er en del af et 3 årigt udviklingsprojekt,

Læs mere

Du kender måske situationen:

Du kender måske situationen: Kom længere på en opladning: Forlæng batteritiden på din bærb løber du nervøst fra stikkontakt til stikkontakt for at holde din bærbare pc tændt, så læs med her. i denne artikel viser vi nemlig, hvordan

Læs mere

Formandsberetning 2001

Formandsberetning 2001 Formandsberetning 2001 Året 2001 var et af de gode år. Vi blev ikke ramt af nogle store overraskelser (som ellers har ramt os de foregående år). Så enten er vi bare heldige, eller også er vi efterhånden

Læs mere

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån At tage et realkreditlån, er formentligt den største økonomiske beslutning, du kommer til at træffe i dit liv. De fleste af os erkender, at vi ikke

Læs mere

Teknologi-Børn. Christian Mørk og Volkan Erdönmez

Teknologi-Børn. Christian Mørk og Volkan Erdönmez Teknologi-Børn Christian Mørk og Volkan Erdönmez 22/04 2010 Vejleder: Berit Bruun Jespersen Fag: Teknologi Klasse: 1.A Skole: Odense Tekniske Gymnasium I dette forløb har vi arbejde med børn og hvordan

Læs mere