Vandkøling af PC. OZ1KAD Vandkølingsprojekt August Erfaringer, tips og tricks. Af Per Christiansen,

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vandkøling af PC. OZ1KAD Vandkølingsprojekt August 2003. Erfaringer, tips og tricks. Af Per Christiansen, per@per-c.dk."

Transkript

1 Vandkøling af PC Erfaringer, tips og tricks. Af Per Christiansen, Sidst ændret d Version 1.0 Side 1 af 14.

2 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse Revisionshistorie Lidt baggrund Min PC før der kom vand på Valg af dele til vandkøling De valgte dele til vandkøling (første levering) Slange problemer De valgte dele til vandkøling (anden levering) I gang med arbejdet Samling af enkeltdele CPU køler Pumpe Radiator Samlet på køkkenbordet Montering i maskinen Er den så kold eller hvad Revisionshistorie Dato Version Person Opdatering Per Christiansen Første udgave publiceret Per Christiansen Tilføjet revisionshistorie. Sidst ændret d Version 1.0 Side 2 af 14.

3 3. Lidt baggrund Støj fra min PC har længe været noget jeg virkelig gerne vil af med. Desværre har lydløse/lydsvage blæsere den egenskab, at de ikke transporterer ret meget luft, hvilket igen betyder at temperaturen stiger. Forleden, gik min PC så i panik. Temperaturen på CPU en var pludselig 75 C og så lukkede min PC altså bare ned. (Det var programmet MSI PC-alert 4, der fulgte med mit bundkort, der gjorde det). En af mine venner Mulder, har for længe siden installeret vandkøling i sin PC med gode resultater (når han ellers husker at tænde for pumpen ;-) ). Da jeg i starten hørte om vandkøling var mine tanker at det er da helt vandvittigt at introducere fugtighed inde i en PC. Det kan da umuligt holde tæt. Og desuden er det alt for besværligt. Men da sommeren kom, temperaturen steg og jeg havde vænnet min til tanken, så kom dette projekt altså i stand. 4. Min PC før der kom vand på Min PC består af flg. dele: Kabinet Bundkort CPU CPU køler Harddisk AOpen SuperTower H600B (350W PSU m. 120mm blæser) Kabinet blæseren blev udskiftet med 2 stk. TermalTake/shg.dk A1630 (12db) fordi den larmede. MSI KT3V (Passiv køling af nordbro). AMD Athlon (333MHz FSB). Da bundkortet ikke understøtter netop min processor, er jeg blevet nødt til at overklokke FSB til 341MHz, for at få rette CPU klokfrekvens. TermalTake Silent Viking II (19dba). 2 stk. Seagate Barracuda IV (60GB) i RAID0. RAID Promise FastTrak 100. CD-drev DVD-drev Floppy Grafikkort Lydkort Netkort Bluetooth LiteOn LTR-52246S - 52x24x52x brænder. Hitachi GD-8000 DVD-ROM. Sort standart. Asus V8460Ultra deluxe GF4TI MB DDR. Soundblaster Live Player5.1 Realtech RTL8139 basseret kort. MSI MS-6968 bluetooth transceiving module. Sidst ændret d Version 1.0 Side 3 af 14.

4 Ja ja, jeg ved det det roder der inde 5. Valg af dele til vandkøling Hmmm, den er svær Når man nu ikke ved noget som helst om vandkøling og ikke har en lille VVS mand i maven, hvordan hulen finder man så ud af hvilke dele man har brug for? Jeg fik anbefalet at kikke hos Studiedata. Det gjorde jeg også, men jeg kikkede også en hel masse andre steder jeg hader nemlig at gå glip af noget tænk hvis det ultimative kølehoved kun blev solgt fra en anden hjemmeside Sidst ændret d Version 1.0 Side 4 af 14.

5 Jeg havde stærkt kik på nogle færdige sæt, særligt Asetech s Waterchill sæt med 3 kølehoveder (CPU, Chipsæt og GPU), men det blev forkastet da jeg opdagede at mit bundkort ikke har de obligatoriske 4 huller rundt om CPU en. Så måtte jeg til det altså at udvælge enkelt komponenter og opbygge mit eget sæt. Da jeg havde kikket lidt rundt på de forskellige hjemmesider, fandt jeg ud af at Studiedata har et fint udvalg og at de beskriver delene rimeligt godt på deres hjemmeside. På Studiedatas hjemmeside kunne jeg se at de fører nogle AquaComputer kølehoveder der er beregnet til sokkelmontage på et sokkel-a bundkort og samtidig er AquaComputers kølehoveder ret flotte at kikke på. Så skulle jeg bare vælge hvilken model Men der stod noget med 10mm blød slange, så jeg kunne vel gå efter det når de andre dele skulle vælges. Som sagt så gjort Jeg blev anbefalet Eheim 1048 pumpen koster lidt mere end 1046, men giver større flow for meget få ekstra penge. Jamen så må jeg jo ha sådan en! Reservoir OK de har et der passer direkte på pumpen (havde læst et sted at det er en fordel at reservoiret monteres direkte på pumpens sugeside, uden slange) de har en model i aluminium der er meget billigere end den i plexiglas (den er sikkert også meget tungere). Rediator der fik jeg anbefalet HW labs Black ICE MICRO den passede mig også strålende, for den er beregnet til en 80mm blæser så her kunne jeg så spare en blæser ved at benytte en af de eksisterende kabinetblæsere De valgte dele til vandkøling (første levering) Jeg valgte i første omgang at vandkøle min CPU, men det er meningen at jeg senere skal vandkøle både nordbroen på bundkortet og grafikkortet. Pumpe Reservoir Rediator CPU køler Eheim 1048 (230VAC udgave). (Studiedata). Aquainject, Eheim reservoir, Aluminium. (Studiedata). HW labs Black ICE MICRO (80mm). (Studiedata). AquaComputer Cuplex EVO rev. 1.1, Sokkel A (Sokkelmontering). (Studiedata). Korrosionsbeskyttelse ACfluid (50ml). (Studiedata). Slange 3 meter - 6mm slange. (Silvan). Da jeg modtog delene fra Studiedata synes jeg godt nok det var mærkeligt at jeg fik det billige CPU kølehoved. Jeg var da 99% sikker på at jeg havde bestilt det dyre!?! Det viste sig også at de havde faktureret mig for det dyre, men leveret forkert Øv, jeg kunne altså ikke få bygget noget. Det kunne jeg heller ikke alligevel, for det viste sig at den slange jeg havde købt i Silvan (se mere i næste afsnit) kun kunne passe på rediatoren, og ikke på de øvrige dele. Reservoiret kunne monteres direkte på pumpen, som lovet, men afgangsstudsen var endda størrer end de 10mm studser der var monteret på kølehovedet og reservoiret. Sidst ændret d Version 1.0 Side 5 af 14.

6 Jeg måtte altså til det igen, og købe flere dimser ind, for at få sagerne til at sidde sammen Slange problemer De 3 meter 6mm slange købte jeg i Silvan. Da jeg købte det, troede jeg det var 10mm slange. Det fandt jeg så ud af det ikke var, da jeg modtog stumper fra Studiedata første gang. Frem med tommestokken OK 8mm (udvendigt), så det var altså 8mm slange troede jeg så. Først da jeg fik talt med en smed/vvs mand, fik jeg at vide at slange dimensioner måles indvendigt, og at min slange så nok var en 6mm slange. Øv, øv og 3 gange øv Nu havde jeg sendt mit kølehoved retur til Studiedata, og via bedt dem om at levere de dele jeg havde fundet ud af jeg også skulle bruge. Her havde jeg konsekvent skrevet at det er 8mm blød slange jeg har. ØV! 5.2. De valgte dele til vandkøling (anden levering) Heldigvis ringede de fra Studiedata, for at få præciseret hvad det egentlig var jeg skulle bruge. Vi aftalte så at jeg skulle bruge flg.: 1 stk. Afgangskobling til Eheim 1048 ¼ 1 stk. Studs (10mm slange/ ¼ gevind) Pumpen har brug for en speciel afgangskobling, med pakning. Til montering i afgangskoblingen fra pumpen muliggør at montere 10mm blød slange på pumpens afgang. 2 stk. Kobling 6mm/10mm 6mm slangen passede 100% på radiatoren disse koblinger skal konvertere fra 6mm slange til 10mm slange. 3 meter Blød 10mm PVC slange. Da delene kom var de 2 koblinger blevet til 8mm/10mm koblinger ærgerligt men jeg GAD IKKE vente mere og voldpressede 6mm slangen så langt ind over 8mm studsen som jeg kunne. Jeg er rimelig sikker på at det ikke 100% er Studiedatas skyld at jeg fik de forkerte koblinger jeg havde jo selv skrevet til dem at det var 8mm slange jeg havde, så Sidst ændret d Version 1.0 Side 6 af 14.

7 Hov, jeg glemte at sige at jeg købte demineraliseret vand i Føtex 6. I gang med arbejdet Nu er det vist på tide at komme i gang med at få samlet delene Samling af enkeltdele Her viser jeg hvordan jeg har valgt at samle de enkelte dele i vandkølings projektet CPU køler Som det ses på det tidligere billede, levers kølehovedet med sokkel monteringsdelen usamlet. Sådan ser det ud, samlet: Sidst ændret d Version 1.0 Side 7 af 14.

8 Pumpe Pumpen skal monteres med både reservoir og mulighed for at montere 10mm blød slange på udgangen: Sidst ændret d Version 1.0 Side 8 af 14.

9 Her ses det hele samlet: Kobling og studs for oven (på udgangen) og reservoir på indgangen Radiator Radiatoren kan ikke monteres direkte med 10mm slange. Derfor skal der bruges en kobling mellem 6mm slange, der passer direkte på radiatoren og 10mm slange der bruges i resten af kredsløbet. Sidst ændret d Version 1.0 Side 9 af 14.

10 Det er altså nogle for store koblinger (de er beregnet til 8mm slange), derfor kan 6mm slangen ikke presses længere ind Samlet på køkkenbordet Jeg var blevet opfordret til at samle det hele uden for PC en for at tjekke efter lækage. Jeg valgte at samle det i en serie forbundet kreds som følger: 1. Pumpe 2. Radiator 3. CPU kølehoved 4. Reservoir Det viste sig at det også er nemmere at få luften ud af kredsløbet, når det samles på køkkenbordet. Sidst ændret d Version 1.0 Side 10 af 14.

11 Hvor meget vand skal der mon på? De 50ml ACfluid kan strække til 2½liter (2% opløsning). Jeg valgte at blande 20ml i 1 liter demineraliseret vand Det viste sig at jeg kun skulle bruge ca. ¼ liter inkl. det jeg spildte da jeg skulle skille en del af kredsløbet ad, fordi en slange var for kort. Man kan også se på billedet at denne ene af de to 6mm slanger er kortere end tidligere vist. Det var nødvendigt at korte den op, for at få den til at lade være med at knække. Samtidig vil man sener kunne se at 10mm slangen fra radiator til kølehovedet er forlænget Montering i maskinen OK, nu er det hele samlet så smækker jeg det bare ind i maskinen, og så er den hjemme Niks, så let gik det ikke! Nogle bøj på slangen blev for skarpe så der kom knæk på slangen en af 10mm stykkerne måtte forlænges. Ud og ind af/i maskinen flere gange Man skal også lige øve sig lidt i at få CPU kølehovedet monteret på soklen og pas nu på ikke at knække CPU kærnen det skulle efter sigende være alt for nemt (har heldigvis ikke prøvet det endnu ). Sidst ændret d Version 1.0 Side 11 af 14.

12 Kik en gang på de to kabinetsblæsere bagerst i maskinen. Der er et plast gitter beregnet til at holde støvfilteret ude fra blæseren Eneste måde jeg kunne hitte ud af at montere radiatoren på blæseren, var ved at lime den ene blæsers plast gitter inkl. 4 skruer fast på radiatoren med 10 sekunders lim. Det virker rimeligt den er bar ikke for tæt i skrivende stund, så det skal der gøres noget ved i fremtiden, ellers trækker blæseren for meget luft uden om radiatoren. 7. Er den så kold eller hvad Jeg tog et skærm dump af temp. Med luftkøling (27C i stuen & 100% CPU forbrug): Sidst ændret d Version 1.0 Side 12 af 14.

13 Her er det med vandkøling (30C i stuen og 100% CPU forbrug): Se temperaturen på CPU er mindre, men på chip sættet og GPU er den højere Jeg havde vendt blæseren forkert og der var et knæk på en slange Her er det så med vandkøling igen (29C i stuen og 100% CPU forbrug): Sidst ændret d Version 1.0 Side 13 af 14.

14 Altså lavere temperatur i kabinettet og højere på CPU (siden sidst hvor blæseren var vendt forkert) desuden har jeg monteret den originale kabinet køler igen, for at få mere luft gennem radiatoren. Alt i alt, er temperaturen i kabinettet ca. den samme, måske lidt lavere CPU en er kølet nogle grader ned. Er jeg tilfreds? Jeg må indrømme at jeg havde forventet noget mere. Lavere temperatur på CPU en. Kan jeg i det hele taget også montere de to andre kølehoveder på GPU og Chip sættet og forvente at kunne komme af med varmen? Sidst ændret d Version 1.0 Side 14 af 14.

Bundkort Beskrivelse

Bundkort Beskrivelse Bundkort 2 3 4 8 5 6 7 9 0 2 3 4 5 6 20 2 7 8 9 Bundkortet er computerens midtpunkt, alle de andre hardware komponenter er tilsluttet til bundkortet. Når du skal købe et bundkort er det vigtigt at alle

Læs mere

Til dig som vil have et indblik i computeren

Til dig som vil have et indblik i computeren Til dig som vil have et indblik i computeren CPU RAM Netkort Lydkort Grafikkort Harddisk Optisk drev Bundkort Køling Strømforsyning Skærm Mus Tastatur Indholdsfortegnelse Fra polfoto.dk Indledning I denne

Læs mere

Byg din egen PC. Starter edition

Byg din egen PC. Starter edition Komponent Processer Processer køler Bundkort RAM moduler Grafik/video kort Harddisk DVD-brænder eller optisk drev Kabinet Strømforsyning Tjekliste Byg din egen PC Starter edition Før du starter denne guide

Læs mere

Til dig som vil have et indblik i computeren

Til dig som vil have et indblik i computeren Vi håber du nu har fået indblik i computerens hardware. Til dig som vil have et indblik i computeren Brochuren er skrevet af Anders Bøge Paulsen, Betina Kopp Pedersen, Frederik Hejgaard Andersen og Oscar

Læs mere

Computer Literacy. En stationær bordmodel. En Bærbar Notebook, Labtop, Slæbbar, Blærebar mm.

Computer Literacy. En stationær bordmodel. En Bærbar Notebook, Labtop, Slæbbar, Blærebar mm. Computer Literacy Computer Literacy handler om at forstå hvad computer (hardware) og software kan gøre. Denne præsentation fokuserer kun på hardware februar 2002 Computerliteracy -hardware (15 dias) 1

Læs mere

MEDDELELSE - MEDDELELSE - MEDDELELSE - MEDDELELSE - MEDDELELSE - MEDDELELSE - MEDDELELSE - MEDDELELSE

MEDDELELSE - MEDDELELSE - MEDDELELSE - MEDDELELSE - MEDDELELSE - MEDDELELSE - MEDDELELSE - MEDDELELSE Side 1 af 5 edb håndværkeren Fra: edb håndværkeren [mail@jna-data.dk] Sendt: 23. marts 2009 00:34 Emne: Nyhedsbrev uge 12 Nyhedsbrev og tilbud fra edb håndværkeren uge 12 Udsendt søndag uge 12 MEDDELELSE

Læs mere

Computerens Anatomi. Forklaring af Computerens opbyggelse, og eksempel på gamer computer.

Computerens Anatomi. Forklaring af Computerens opbyggelse, og eksempel på gamer computer. Computerens Anatomi Forklaring af Computerens opbyggelse, og eksempel på gamer computer. Jakob Bo Søndergaard Madsen, Jan Place Jakobsen, Markus Haugaard og Benjamin Klausen 3/15/2013 Disposition Indledning...

Læs mere

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc epoulsem@youseepost.dk Mig bekendt er alle Regal Raptor baghjul ens, i hvert fald på dem vi kender fra 2005 og indtil 2007, det gælder således DD125-DD150-DD250 luft

Læs mere

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse!

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Da jeg modtog plastkassen med lodder, ur, nøgle og pendul så jeg at skiven ikke havde det godt! Malingen

Læs mere

20-01-2015 Computerens. anatomi. Vores portfolio. Marcus Niebuhr og Kevin Matin ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM

20-01-2015 Computerens. anatomi. Vores portfolio. Marcus Niebuhr og Kevin Matin ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM 20-01-2015 Computerens anatomi Vores portfolio Marcus Niebuhr og Kevin Matin ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Case: Den industrielle udvikling der har været de seneste år har resulteret i at langt de fleste

Læs mere

Montering af sprinkler rør på bagrude visker.

Montering af sprinkler rør på bagrude visker. Montering af sprinkler rør på bagrude visker. Jeg var så heldig at sprinkledysse røret til bagrude viskeren knækkede. Jeg opdagede det ved at dyssen pludselig pegede i en helt forkert retning. Med et opkald

Læs mere

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440 Klasse: 6.x og y Fag: Tysk (Observering af 2. rang) Dato: 24.10.12. Situation: Stafette mit Zahlen Temaer: Igangsætning og mundtlighed Tema Person Beskrivelse: Hvad bliver der sagt? Hvad sker der? Igangsætning

Læs mere

Stefanos HP, 3,10 Ghz, 16 GB GB ram, 2000 GB GB harddisk, Perfekt

Stefanos HP, 3,10 Ghz, 16 GB GB ram, 2000 GB GB harddisk, Perfekt 1 of 9 6/11/2018, 11:04 AM HP, 3,10 Ghz, 16 GB GB ram, 2000 GB GB harddisk, Perfekt Participants: A contact left the group. 19 May 2018 16:42 He he 18 May 2018 20:53 18 May 2018 20:53 2 of 9 6/11/2018,

Læs mere

din egen computer BygFlere og flere begynder at bygge deres egen

din egen computer BygFlere og flere begynder at bygge deres egen Gør det selv: din egen computer BygFlere og flere begynder at bygge deres egen computer, og selv om færdigsamlede computere bliver billigere, er der jo ingen grund til at købe helt nyt, hvis man har noget

Læs mere

TRAY. Installations vejledning. 1 TRAY VARMEVEKSLER. VANDENERGI M.A. Denmark ApS Email: mail@vandenergi.com Phone: +45 61653562

TRAY. Installations vejledning. 1 TRAY VARMEVEKSLER. VANDENERGI M.A. Denmark ApS Email: mail@vandenergi.com Phone: +45 61653562 Installations vejledning. TRY TILLYKKE MED DIN NYE SMUKKE SHOWER TRY Tray er en af de mest økonomiske og interessante måder at spare energi og CO2. Tilbagebetalingstiden er kort. Ved at anvende Tray sparer

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Priserne kan ikke diskuteres og er uden porto!!! Porto kommer oven i hvis ikke du har mulighed for afhentning på Nørrebro i København.

Priserne kan ikke diskuteres og er uden porto!!! Porto kommer oven i hvis ikke du har mulighed for afhentning på Nørrebro i København. Jeg er begyndt at studere og er efter grundige overvejelser blevet enig med mig selv om at det nok er tid til at sælge min lækre Gaming PC da jeg ikke har den tid jeg har haft til at spille mere. Grafikkortet

Læs mere

Computerens Anatomi. Kom/IT C - Computer Anatomi - Daniel og Fie - 3/3 2015. Planlægning af kommunikationsvalg og medieprodukt.

Computerens Anatomi. Kom/IT C - Computer Anatomi - Daniel og Fie - 3/3 2015. Planlægning af kommunikationsvalg og medieprodukt. Computerens Anatomi Planlægning af kommunikationsvalg og medieprodukt. Vi startede med at snakke om modtager, afsender og budskab og blev enige om at det skulle være simpelt for at få modtagernes interesse.

Læs mere

Computerens anatomi. Computeren består af mange forskellige dele, i denne opgave vil vi forklare lidt om de vigtigste af dem.

Computerens anatomi. Computeren består af mange forskellige dele, i denne opgave vil vi forklare lidt om de vigtigste af dem. Computerens anatomi Computeren består af mange forskellige dele, i denne opgave vil vi forklare lidt om de vigtigste af dem. Motherboard: Motherboardet, er computerens skelet, det er her alle andre ting

Læs mere

MiniCooler brugermanual. Side 1. brugermanual. MINICOOLER giver iskoldt vand direkte fra hanen...

MiniCooler brugermanual. Side 1. brugermanual. MINICOOLER giver iskoldt vand direkte fra hanen... MiniCooler brugermanual brugermanual Side 1 MiniCooler brugermanual Side 3 Tillykke med din nye MiniCooler Før du tilslutter MiniCooler og før MiniCooler tages i brug, anbefaler vi at installations og

Læs mere

MiniCooler Plus brugermanual Side 1. brugermanual. MINICOOLER Plus giver iskoldt vand direkte fra hanen...

MiniCooler Plus brugermanual Side 1. brugermanual. MINICOOLER Plus giver iskoldt vand direkte fra hanen... MiniCooler Plus brugermanual Side 1 MINICOOLER Plus brugermanual MiniCooler Plus brugermanual Side 3 Tillykke med din nye MiniCooler Plus Før du tilslutter MiniCoolerPlus og før MiniCooler Plus tages

Læs mere

============================================================================

============================================================================ Hvordan samler man en elefantfod? Indsendt af Heidi Hoffmeister - 2015/02/16 14:50 Du skal bruge: 1 luftpumpe 1 elefantfod luftslange evt. en tilbageløbsventil og en saks http://www.guppyklubben.dk/images/fbfiles/images/1elefant.jpg

Læs mere

Hvad skal du vide for at bygge din egen computer?

Hvad skal du vide for at bygge din egen computer? Hvad skal du vide for at bygge din egen computer? Kender du alle de her dele og hvad de gør godt for? Er du mellem 11 og 16 år, og tænker på at sammensætte din egen computer? Så er denne her guide lige

Læs mere

Computerens - Anatomi

Computerens - Anatomi 2014 Computerens - Anatomi Rapporten er udarbejdet af Andreas og Ali Vejleder Karl G Bjarnason Indholdsfortegnelse Formål... 2 Indledning... 2 Case... 3 Design... 3 Skitser... 4 Planlægning... 5 Kravsspecifikation...

Læs mere

INFORMATIONS TEKNOLOGI B

INFORMATIONS TEKNOLOGI B INFORMATIONS TEKNOLOGI B Eksamensprojekt - bilag Dette dokument indeholder teksten til hjemmesiden. Morten Kristensen, 3.a 17-04-2009 TITELBLAD Projektet Titel: Undertitel: Fag: Vejledere: Eksamensprojekt

Læs mere

Glide stykke og nålerør

Glide stykke og nålerør Glide stykke og nålerør Mens vi venter på at lejerne tørre, kan vi passende gå videre med et par småting på pan en. (Den anden chassis halvdel.) Når bilen er samlet, er der erfaring for at pan en rent

Læs mere

nødvendige at vide noget om hvis man skal vide noget om det indre at en computer, de 5 emner er harddisk, RAM, grafikkort, bundkort og processer.

nødvendige at vide noget om hvis man skal vide noget om det indre at en computer, de 5 emner er harddisk, RAM, grafikkort, bundkort og processer. Computer anatomi Kommunikationsplan: Vi skriver om de 5 vigtigste komponenter i en computer, hvordan computeren er opbygget. Forklare hvad de enkelte komponenter er til. Hvem der bruger hvilke komponenter

Læs mere

Computerens Anatomi. Rikke & Cecilie Kommunikation IT 1.2 11/2-2015

Computerens Anatomi. Rikke & Cecilie Kommunikation IT 1.2 11/2-2015 Rikke & Cecilie Kommunikation IT 1.2 11/2-2015 Computerens Anatomi I kom/it fik vi til opgave at opstille en case omkring computerens anatomi og ud fra dette udarbejde en kommunikationsplan. Vi har diskuteret

Læs mere

Byg en pladespiller. En gang i 2003 fik jeg fat i noget grej fra Thomas Scheu i Tyskland. Et leje, en pladetallerken (50 mm) og en motor.

Byg en pladespiller. En gang i 2003 fik jeg fat i noget grej fra Thomas Scheu i Tyskland. Et leje, en pladetallerken (50 mm) og en motor. Byg en pladespiller En gang i 2003 fik jeg fat i noget grej fra Thomas Scheu i Tyskland. Et leje, en pladetallerken (50 mm) og en motor. Jeg havde en Rega-tonearm: Jeg fik bikset en sandwich af MDF og

Læs mere

Videregående pc-vejledning

Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Videregående pc-vejledning Modul 01: Introduktion Din pc 1 Vi vil behandle brugen af en god, gammel pc det kan være en stationær pc eller en bærbar pc også kaldet en laptop Vi vil ikke behandle

Læs mere

skal jeg bare skrubbe udstrøminings slangen på og så sidre den fast..? eller skal jeg bruge nogle spænde ringe? eller noget andet?

skal jeg bare skrubbe udstrøminings slangen på og så sidre den fast..? eller skal jeg bruge nogle spænde ringe? eller noget andet? reactor 1000 Indsendt af Kim Pliniussen - 02. Feb 2011 17:03 Jeg har ervhertret mig en reactor 1000 til spredningen af min co2.. men er lidt i tvivl med montaringen.. skal jeg bare skrubbe udstrøminings

Læs mere

DGI Esport - Uddannelse. Hardware. Esport hardware guide. dgi.dk/esport

DGI Esport - Uddannelse. Hardware. Esport hardware guide. dgi.dk/esport DGI Esport - Uddannelse Hardware Esport hardware guide Hardwareliste Esports hardware guide Hardware er computerens hårde dele, dvs. de komponenter, som computeren er lavet af og de fysiske dele man bruger

Læs mere

Lidt orientering om, hvad en computer består af

Lidt orientering om, hvad en computer består af Lidt orientering om, hvad en computer består af Lidt orientering om, hvad en computer består af...1 Introduktion...2 Skærm...2 Printer...2 Tastatur...2 Mus...3 CPU...3 Bundkort...4 Strømforsyning...4 RAM/

Læs mere

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ)

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Skrevet af Helle Heidi Jensen Jeg har lige været på lavinehundekursus med min hund Vanilla på 8½ år. Jeg ville helst have deltaget min hund Ginger,

Læs mere

Side 1 af 7 da_elg@hotmail.com Fra: "Martin Lindholm Wittrock" Dato: 25. juli 2011 03:28 Til: "pmc" Emne: pmc: Placeringen af nyt værktøj (HTML) Hej Pimser

Læs mere

BILAG 3 Monica Christiansen

BILAG 3 Monica Christiansen BILAG 3 Monica Christiansen Hvad er dit navn? Monica Hvor kommer du fra - landsdel? København Hvor gammel er du? 51 Hvor mange bor der i din husstand, og hvor gamle er de? 3 personer 51, 25, 22 Hvis I

Læs mere

Tillykke med din nye Føniks computer!

Tillykke med din nye Føniks computer! Tillykke med din nye Føniks computer! Vi er glade for at kunne levere din nye computer og håber du får mange gode timer med den. For at gøre det lettere for dig, har vi lavet denne guide, der måske kan

Læs mere

Bunker af bundkort. Alt om DATA stortest:

Bunker af bundkort. Alt om DATA stortest: Alt om DATA stortest: Bunker af bundkort Athlon 64 er netop landet, men Socket 462 er stadig langt mere udbredt. Derfor tester vi her 10 bundkort, baseret på tre forskellige chipsæt, og giver dig overblikket

Læs mere

Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D Kom/it C 1. feb 2013. Computerens anatomi. --- Lavet af Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D --- Side 1 af 8

Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D Kom/it C 1. feb 2013. Computerens anatomi. --- Lavet af Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D --- Side 1 af 8 Computerens anatomi --- Lavet af Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D --- Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Foredrag... 3 Formidling... 4 En computer er opbygget af... 5 Side 2 af 8 Foredrag Målgruppe 7,

Læs mere

Indholdsfortegnelse... 2. Projektplan... 3. Vores research... 4 HCI... 5. Formidlingsmetode og teori... 6. Valg af Målgruppe... 8. Layout flyer...

Indholdsfortegnelse... 2. Projektplan... 3. Vores research... 4 HCI... 5. Formidlingsmetode og teori... 6. Valg af Målgruppe... 8. Layout flyer... Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Projektplan... 3 Vores research... 4 HCI... 5 Formidlingsmetode og teori... 6 Valg af Målgruppe... 8 Layout flyer... 9 Vores flyer... 10 Kildefortegnelse...

Læs mere

Computerens Anatomi KOM/IT

Computerens Anatomi KOM/IT j Computerens Anatomi KOM/IT Rapporten er skrevet af: Frederik, Jesper og Peter Gruppemedlemmer: Simon, Jesper, Frederik, Mathias og Peter Klasse: 1.3 Periode/øvelsesdato:14-02-2014 til 14-03-2014 Afleveringsdato:

Læs mere

Netværkskonsulenter. Forslag til IT-løsning til campingplads

Netværkskonsulenter. Forslag til IT-løsning til campingplads 2008 Netværkskonsulenter Forslag til IT-løsning til campingplads Denne opgave handler om at vi skal lave en komplet IT-løsning til en campingplads. Vi fik en række opgaver som skulle løses. Tidligere har

Læs mere

Julen nærmer sig! Klik her

Julen nærmer sig! Klik her Julen nærmer sig! Klik her < Mit navn er Jack Stump. Jeg er blevet ringet op af skoleleder Boris Loftager. Han vil igen have mig til at kigge på en gammel sag. Nej, nu må han da snart holde op. Jeg fandt

Læs mere

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer MIE MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer om at møde ham en dag. Mie er 8lippet, har blåt hår og bruger mere mascara end de 8leste. Hun elsker

Læs mere

FRITHIOF Installationsvejledning

FRITHIOF Installationsvejledning 1 1 1 1 1 1 FRITHIOF Installationsvejledning 2 PRISLISTE FEBRUAR 2007 Placering af rør i hjørne med hjørneafdækning Placering af rør i skab. Det er nemt at installere en Frithiof - også i eksisterende

Læs mere

Hvad synes du om indholdet af kurset?

Hvad synes du om indholdet af kurset? Oversigt 2011 Evaluering af brugerundervisning Randers Bibliotek. Evaluering har i 2011 været op til underviserne om det skulle på programmet cirka 220 svar. Hvad synes du om indholdet af kurset? 86 40%

Læs mere

RAM. Motherboard. Cd-rom Drev:

RAM. Motherboard. Cd-rom Drev: RAM Ram er en lille lagerenhed som er med til at gøre computeren hurtigere. RAM står for random acces memory. I driften i computeren bliver data behandlet og bearbejdet og det foregår i det arbejdslager

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Tegning af akvarie. Indsendt af Boje Sivertsen Aug :15

Tegning af akvarie. Indsendt af Boje Sivertsen Aug :15 Tegning af akvarie. Indsendt af Boje Sivertsen - 26. Aug 2010 01:15 Måske lidt offtopic, men det er et akvarie:) Så ved jeg ikke om der er interesse for 3D tegning. Anyways, det eneste jeg ikke har tegnet,

Læs mere

Selvbyg; Kom godt fra start part 2

Selvbyg; Kom godt fra start part 2 Selvbyg; Kom godt fra start part 2 Subwooferen, byg den på en weekend (Du kan bruge eksemplet på alle vores subwoofere) Fredag fyraften: Smut forbi byggemarkedet og få skåret pladerne groft til på mål.

Læs mere

Computerens anatomi. - En gennemgang af delene i en computer. Opgave skrevet af Maila, Patrick, Bjarke og Simon. Klasse 1.

Computerens anatomi. - En gennemgang af delene i en computer. Opgave skrevet af Maila, Patrick, Bjarke og Simon. Klasse 1. Computerens anatomi - En gennemgang af delene i en computer Opgave skrevet af Maila, Patrick, Bjarke og Simon Klasse 1.3 HTX Roskilde Indholdsfortegnelse: Kort indledning... s. 2 Hardware... s. 3 Software...

Læs mere

Installationsvejledning I denne vejledning er der angivet varenumre i parentes efter omtalte monteringsdele, så du kan finde dem i vores prisliste.

Installationsvejledning I denne vejledning er der angivet varenumre i parentes efter omtalte monteringsdele, så du kan finde dem i vores prisliste. Installationsvejledning I denne vejledning er der angivet varenumre i parentes efter omtalte monteringsdele, så du kan finde dem i vores prisliste. 1 Indhold 1 Sikkerhedsregler ved brug af centralstøvsugeren...............

Læs mere

BygSelv; Byg subwooferen på en weekend (Du kan bruge eksemplet på alle vores subwoofere) Part 2

BygSelv; Byg subwooferen på en weekend (Du kan bruge eksemplet på alle vores subwoofere) Part 2 BygSelv; Byg subwooferen på en weekend (Du kan bruge eksemplet på alle vores subwoofere) Part 2 Fredag fyraften: Smut forbi byggemarkedet og få skåret pladerne groft til på mål. Til eksemplet her, PCA

Læs mere

BRUGTE STATIONÆRE COMPUTERE

BRUGTE STATIONÆRE COMPUTERE BRUGTE STATIONÆRE COMPUTERE TLF. 5150 9879 Bruno Holm Pedersen Sdr. Borup vej 42 8940 Randers SV. PC NR. 300 PENTIUM 4, 2.60 Ghz. Motherboard P4i65GV http://www.asrock.com/mb/intel/p4i65gv/ - 3 x PCI slots

Læs mere

Omvendt husker jeg fra gamle dage, da der fandtes breve. Jeg boede i de varme lande, telefonen var for dyr. Så jeg skrev

Omvendt husker jeg fra gamle dage, da der fandtes breve. Jeg boede i de varme lande, telefonen var for dyr. Så jeg skrev 1 Prædiken til Kr. Himmelfart 2014 på Funder-siden af Bølling Sø 723 Solen stråler over vang 257 Vej nu dannebrog på voven 392 Himlene Herre 260 Du satte dig selv Er du der? Er der sommetider nogen, der

Læs mere

KOM/IT TOR, NICOLAI, TIM

KOM/IT TOR, NICOLAI, TIM KOM/IT TOR, NICOLAI, TIM 2017 Case/Problemstilling En ung fyr i 1. G vil meget gerne sammensætte sin egen computer ved at købe computerdele. Men han skal vide noget om hvilke dele han har brug for, hvordan

Læs mere

============================================================================

============================================================================ Challenger Cab Skrevet af Cigaretteman - 2008/12/07 18:05 Hej Mopar freaks er ny her i forumet og ville lige hilse på med en lille tråd om mit renoverings projekt. Jeg købte bilen for 10 år siden og kørte

Læs mere

Mange USB-stiks er udstyret med en lille datadiode, som lyser når der hentes eller

Mange USB-stiks er udstyret med en lille datadiode, som lyser når der hentes eller USB-stiks bliver stadig brugt rigtig meget, og da man nu engang imellem kan få et 64gb USB stik til 249 kr i f.eks. Aldi, så er USB-stikket stadig det oplagte transportable medie, da det er lille og modsat

Læs mere

AstroComp en idé Version 0.2 (foreløbig)

AstroComp en idé Version 0.2 (foreløbig) AstroComp en idé Version 0.2 (foreløbig) Udgangpunkt for idéen - De fleste er sikkert belastet af en frygtelig masse kabler og/eller konvertere mellem USB og de forskellige enheder man ønsker at kommunikere

Læs mere

Kommunikation/IT - Computeranatomi

Kommunikation/IT - Computeranatomi Kommunikation/IT - Computeranatomi Bundkort: Bundkortet er den enhed i computeren der forbinder alle komponenter, altså en af de vigtigste komponenter i computeren. Bundkortet bestemmer hvilke dele der

Læs mere

Design Ergonomi. Brainstorm på billede. 6. december 2011 ROSKILDE TEKNISKE ROSKILE HTX KLASSE 3.5

Design Ergonomi. Brainstorm på billede. 6. december 2011 ROSKILDE TEKNISKE ROSKILE HTX KLASSE 3.5 Design Ergonomi Indledning Ergonomi er endnu et projekt hvor vi for lov at arbejde med design, og opleve hvad der kan stå bag et design. Som nu i dette projekt, måden man bruger et produkt på, og hvor

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Svanemærket Printet i Danmark 2011. ISBN: 1. udgave, 1. oplag 978-87-993288-1-9 (paperback) 978-87-993288-2-6 (PDF e-bog)

Svanemærket Printet i Danmark 2011. ISBN: 1. udgave, 1. oplag 978-87-993288-1-9 (paperback) 978-87-993288-2-6 (PDF e-bog) Copyright 2011 Dortea Berg-Jensen Forsidefoto: Mette Berg-Jensen Omslag: Sitara Bruns Tilrettelægning og fotos: Dortea Berg-Jensen Coverillustrationer: Sven Aage Berg Bogen er sat med New Baskerville Tryk:

Læs mere

UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC

UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC 01:00:08 SNEDKER MUHAREM SEJDIC Jeg har mine venner, jeg har mine bekendte. Vi er sammen, og derfor føler jeg at jeg har det rigtig, rigtig godt.

Læs mere

Brugsvejledning. Spa

Brugsvejledning. Spa Brugsvejledning til Spa 1. Elektriske parameter 2 2. Elektrisk installation. 2 3. Vand Tilslutning... 2 4. Installations Instruktioner... 2-3 5. Instruktioner... 3 6. Hygiejne ved brug af spabad 4 7. Vedligehold

Læs mere

Media College Aalborg Side 1 af 11

Media College Aalborg Side 1 af 11 Media College Aalborg Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Problemformulering... 3 Hvilket fjernsupport egner sig bedst af, eller Windows fjernskrivebord, når et firma skal supportere sine kunder?... 3 Hvorfor

Læs mere

Montage Loft- gavl- & tagventilatorer

Montage Loft- gavl- & tagventilatorer Placering og montering eksterne motorer: Ved valg af en løsning med ekstern motor opnås primært to fordele: 1) Nedsættelse af støjniveau fra motor. Op til 50% i bedste fald. 2) Afhængig af anvendt motorstørrelse

Læs mere

Montering af Fjernprojektører på EpokeModellers skinnebus. Montering af. Fjernprojektører. EpokeModellers skinnebus

Montering af Fjernprojektører på EpokeModellers skinnebus. Montering af. Fjernprojektører. EpokeModellers skinnebus Montering af Fjernprojektører på EpokeModellers skinnebus Side 1 af 16 EpokeModellers dejlige skinnebus er forsynet med fjernprojektører plast, men desværre uden lys. Den ombyggede udgave af skinnebussen

Læs mere

ZI24-ZI26. VVS-EKSPERTEN Blæsbjergvej 54 8722 Hedensted 75 89 03 03 salg@vvs-eksperten.dk

ZI24-ZI26. VVS-EKSPERTEN Blæsbjergvej 54 8722 Hedensted 75 89 03 03 salg@vvs-eksperten.dk ZI24-ZI26 VVS-EKSPERTEN Blæsbjergvej 54 8722 Hedensted 75 89 03 03 salg@vvs-eksperten.dk 1 Brugsvejledning 1. Elektriske parameter 2 2. Elektrisk installation. 2 3. Vand Tilslutning... 2 4. Installations

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3 Polen 2009 En tur til Gdansk Del 3 Portene fra havnefronten ind til byen Sanne på vej ind i byen Gdansk er en helt utrolig flot og velplejet by. Overalt er der rent og pænt, og alle slags butikker forefindes

Læs mere

Svendeprøve Projekt Tyveri alarm

Svendeprøve Projekt Tyveri alarm Svendeprøve Projekt Tyveri alarm Påbegyndt.: 8/2-1999 Afleveret.: 4/3-1999 Projektet er lavet af.: Kasper Kirkeby Brian Andersen Thomas Bojer Nielsen Søren Vang Jørgensen Indholds fortegnelse 1. INDLEDNING...3

Læs mere

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bog et af serien: Wow Hvad sker der her Side 1/6 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 : Godhed kommer efter...3 Kapitel 2 : Rigtig kærlighed er svær at finde...4 Kapitel

Læs mere

Installationsvejledning COMBI E. Læs denne vejledning før installation

Installationsvejledning COMBI E. Læs denne vejledning før installation Installationsvejledning COMBI E Læs denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker COMBI E Quooker COMBI E er en kogende- og varmtvandsforsyning, som består af en sikkerhedsventil,

Læs mere

Hvis Sevel Skole lukkede, så ville vi feste hele natten. * Hvis der ingen træer var Sevel, så ville verden blive dårligere. * Hvis heste fik klove,

Hvis Sevel Skole lukkede, så ville vi feste hele natten. * Hvis der ingen træer var Sevel, så ville verden blive dårligere. * Hvis heste fik klove, MULIGHEDER Hvis der ikke var dyr, så ville min ko skrige højt. Hvis der fandtes superbabyer, så ville vi alle ikke kunne sove. Hvis Sevel Kirke var lyserød, så ville vi ikke spise citronmåne. Hvis citronmåne

Læs mere

TEST AF DM 800 HD KLONER

TEST AF DM 800 HD KLONER TEST AF DM 800 HD KLONER Test udført på SATNUX 600+ HD & INETBOX HD Indledning: Testen er lavet for at finde ud af, om nogle af de DM 800 HD kloner der er i omløb,rent faktisk er noget værd.. Begge klon

Læs mere

============================================================================

============================================================================ Vejle Akvariemesse fisk fra Claus Osche? Indsendt af Heidi Hoffmeister - 2015/01/03 14:19 Jeg skrev sammmen med Claus Osche på et tidspunkt vedr. nogen rene stammer jeg manglede, som han ville tage med

Læs mere

Skræddersyede digitale løsninger alle kan bruge

Skræddersyede digitale løsninger alle kan bruge Skræddersyede digitale løsninger alle kan bruge Tak for et givende samarbejde i år, og for altid gode oplevelser, når jeg har ringet til jer. Det er en fantastisk betjening man får - I er altid søde og

Læs mere

Evaluering af varmepumper

Evaluering af varmepumper Her er et samlet dokument for alle cases. De kommer ikke i nogen specifik rækkefølge, men med kommandoen ctrl+f kan man finde den case man ønsker. Held og lykke :) Evaluering af varmepumper Hej mit navn

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Hardware SHOP. Velkommen til... KUN kr.

Hardware SHOP. Velkommen til... KUN kr. HARDWARE 1 INDHOLD VELKOMMEN COMPUTERSKÆRME side 4 LCD FJERNSYNSSKÆRME side 12 NETBOOKS side 15 BÆRBARE side 20 INTERNE HARDDISKE side 23 EKSTERNE HARDDISKE side 27 USBKEYS side 30 WIRELESS side 33 PRINTERE

Læs mere

Question Question Type % of Respondents Submitting. Details 1 Multiple Select 100% Details 2 Multiple Select 100% Details 3 Multiple Select 100%

Question Question Type % of Respondents Submitting. Details 1 Multiple Select 100% Details 2 Multiple Select 100% Details 3 Multiple Select 100% Survey Results Survey: Grammatikkursus 2002 Switch to: View by respondent 73 respondents took this survey Question Summary Question Question Type % of Submitting Details 1 Multiple Select 100% Details

Læs mere

Energifanger til varmepumpesystemer

Energifanger til varmepumpesystemer Energifanger til varmepumpesystemer Sept. 2011 Beskrivelse med priser og dimensionering www.solarventi.dk 200 cm Energifanger element 200 x 100 cm for 50 meter PP ribberør Ø = 25 mm Samles således 32 cm

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og 1. Jeg kører sådan rimelig ofte Katrine: Skal du lave noget i weekenden? Birgitte: Ja, jeg skal faktisk til Fyn altså her den 14. Katrine: Ja. Hvordan kommer du derhen? Birgitte: Jeg skal køre i bil. Katrine:

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

Stadager Brugsforening. et netblad, en hjemmeside og en mailruppe. MBP netblad nr. 22, vinter 2007

Stadager Brugsforening. et netblad, en hjemmeside og en mailruppe. MBP netblad nr. 22, vinter 2007 et netblad, en hjemmeside og en mailruppe Bag enhver tilfreds modeljernbane mand står en tålmodig kvinde. En mor, en søster, en veninde, en kæreste, en kone eller en datter MBP netblad nr. 22, vinter 2007

Læs mere

MSS CONSULT Dato: 28-08-08 SALGSBROCHURE. Autoværksted. Indeholdende. Hardware Software Netværk

MSS CONSULT Dato: 28-08-08 SALGSBROCHURE. Autoværksted. Indeholdende. Hardware Software Netværk Dato: 28-08-08 SALGSBROCHURE Autoværksted Indeholdende Hardware Software Netværk Side 2 BESTIL PÅ TELEFON: 24 79 71 41 Side 3 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning 4 Bærbare 5 Svag stationær 6 Middel stationær

Læs mere

Nogle dele jeg har købt er filtre til det oprindelige som sidder på for at skifte dem ud, man kan selvfølgelig genbruge dem.

Nogle dele jeg har købt er filtre til det oprindelige som sidder på for at skifte dem ud, man kan selvfølgelig genbruge dem. Montering af forlygtevasker på en Vectra C: Kræver følgende dele: Før faceliftet udgave 9186050 NOZZLE,HEADLAMP WASH,OUTER,RH 1 9186049 NOZZLE,HEADLAMP WASH,OUTER,LH 1 90508376 SPRING,RETAINING,HEADLAMP

Læs mere

1 Start installation. 2 Vælg Kør. Installation af Næsgaard Mark.NET og konvertering af data

1 Start installation. 2 Vælg Kør. Installation af Næsgaard Mark.NET og konvertering af data Installation af Næsgaard Mark.NET og konvertering af data Generelt Opdatér det gamle program til version 13.0 Tøm PocketMark Kode Denne vejledning beskriver, hvordan du installerer det nye Næsgaard Mark.NET

Læs mere

COMPUTER ANATOMI. 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE

COMPUTER ANATOMI. 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE COMPUTER ANATOMI 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Opbygning s.2 Kapitel 2: CPU s.3 Kapitel 3: Motherboard s.4 Kapitel 4: Ram s.6 Kapitel 5: Grafikkort s.7 Kapitel

Læs mere

PHA-DATA. Tilbud i marts / april. Pentium 4 Delta+ serie. Totalpris Kr. 5.400,00

PHA-DATA. Tilbud i marts / april. Pentium 4 Delta+ serie. Totalpris Kr. 5.400,00 Pentium 4 Delta+ serie MOTHERBOARD : DFI motherboard, Intel chipset, USB2.0 PROCESSOR : Pentium 4 1800 Mhz / Sok. 478 Totalpris Kr. 5.400,00 - Fra 1800Mhz til Pentium 4-2400Mhz...200,00 - Fra 1800Mhz til

Læs mere

XXX. EFTER: Det store rum er opdelt i

XXX. EFTER: Det store rum er opdelt i XXX EFTER: Det store rum er opdelt i to med en delvist åben skillevæg. På den ene side er der et ryddeligt og luftigt soveværelse. Og på den anden side en rummelig garderobe med masser af opbevaringsplads.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Beer Machine Q/A. minutter. Herefter er monteringen nemmere Pensel evt. lidt madolie på indersiden af holderne

Beer Machine Q/A. minutter. Herefter er monteringen nemmere Pensel evt. lidt madolie på indersiden af holderne Beer Machine Q/A Samling og test Problem Den store firkantede pakning hopper op i hjørnerne Holderne kan være svære at montere efter pakningen er monteret Beer Machine holder ikke trykket Beer Machine

Læs mere

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere

L P. Komfort / Alarm system Installationsvejledning. Tekniske data, symbol forklaringer

L P. Komfort / Alarm system Installationsvejledning. Tekniske data, symbol forklaringer Tekniske data, symbol forklaringer Styreenhed Strømforsyning Strømforbrug Komponent teknik Temperatur område Sirene udgang Udgange Kanal 2 udgang Indbyggede relæer 12/24 Volt, minus til stel, polaritetsbeskyttet

Læs mere

hydraulik CEJN Multi-X Fleksible multi koblinger for at sikre hurtig og nem tilkobling

hydraulik CEJN Multi-X Fleksible multi koblinger for at sikre hurtig og nem tilkobling hydraulik CEJN MultiX Fleksible multi koblinger for at sikre hurtig og nem tilkobling CEJN MultiX gør det muligt at minimere spildtid ved værktøjsskift at tilslutte hydraulikken ved resttryk at installere

Læs mere

Så har jeg boret huller i aluminiumsprofilen, og boret den fast i den nederste MDF-plade.

Så har jeg boret huller i aluminiumsprofilen, og boret den fast i den nederste MDF-plade. Jeg har altid bøjet en del i akryl, og altid brugt en varmluftblæser til formålet. Det var hvad jeg havde til rådighed og fungerede fint når man først har fået lidt erfaring med det. Man kan så købe en

Læs mere