Valgfag skoleåret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Valgfag skoleåret 2014-15"

Transkript

1 Valgfag skoleåret Kære elever og forældre Det er med stor glæde, at vi igen i år kan præsentere en valgfagsfolder, hvori vi kan tilbyde en række spændende, kreative og udfordrende undervisningstilbud til vores unge mennesker i udskolingen. Det er vores intention med valgfagsordningen at ramme elevernes interesser bredest muligt, samt at give dem udfordringer af både faglig, kreativ og fysisk karakter. Vi håber også, at de mange valgfag på tværs af klasser og årgange kan bidrage til et værdifuldt inkluderende fællesskab i vores udskoling. PRAKTISK VIGTIGT I forbindelse med den nye folkeskolereform er valgfag fra skoleåret obligatorisk for alle elever i og 9. klasse. Foruden de et årige valgfag vi kan tilbyde, er det nu også muligt for vores elever på kommende 7. og 8. klassetrin at vælge et to årigt valgfag i enten madkundskab eller håndværk & design. Vælger man et af disse fag, er det gældende i alle perioder i to skoleår. Yderligere giver den nye folkeskolereform mulighed for, at man kan gå til afgangsprøve i faget. Det er ikke nødvendigt på forhånd at beslutte, om man ønsker at gå til prøve. Valgfagene er skemalagt om fredagen i lektion i alle perioder. Men det er op til det enkelte hold og valgfagslæreren at placere timerne anderledes, hvis det giver bedre mening. Deltagerne vil selvfølgelig i god tid blive informeret herom. Datoen for valgfag i overlevelsestur er endnu ikke planlagt. Vælger man valgfag i musical tæller det for to valgfagsperioder, men timerne samles i længere forløb på færre dage inkl. en lørdag med forestilling for et indbudt publikum. Udover vores egne valgfag på Gungehus, er det muligt i stedet for at vælge valgfag i et 3. fremmedsprog på ungdomsskolen. Hvis tilslutningen er stor nok, oprettes der hold i spansk, kinesisk, tysk og fransk. Undervisningen foregår en eftermiddag om ugen fra kl Der skal foretages valg for hele næste skoleår alle fire perioder. Med venlig hilsen ledelsen på Gungehusskolen

2 1 års valgfag og 2 års valgfag: Valgfag på Gungehusskolen års valgfag kan kun vælges af elever i kommende 7. og 8. klasse. Du kan vælge enten Madkundskab eller Håndværk & Design. Faget skal vælges i alle 4 perioder. Du kan vælge at gå til afgangsprøve i faget efter to år. Periode 1-4 Madkundskab Håndværk & Design Alle 4 perioder Fra hjemkundskab til madkundskab. Rammerne for det nye fag er, at madkundskab skal styrke elevernes kompetencer i forhold til mad og madlavning. Fagets fokus ændres desuden fra den samlede husholdning til at omhandle mad, smag og sundhed, fødevarebevidsthed, madlavning samt måltider og madkultur. Med det nye fag Håndværk & Design lægges der vægt på en modernisering og styrkelse af de håndværksmæssige, kreative og innovative kompetencer hos eleverne. 3. fremmedsprog Fransk, tysk, spansk, kinesisk eller dansk 2. Valgfag i 3. fremmedsprog foregår på Hvidovre Ungdomsskole En eftermiddag om ugen mellem kl Skriv på ønskesedlen under 1. prioritet hvilket 3. fremmedsprog du ønsker. Udfyld også dine 2. prioriteter. 1 års valgfag kan vælges af alle elever i kommende klasse. Der er 4 valgfagsperioder. Valgfag ligger som udgangspunkt om fredagen i time, men kan i nogen tilfælde placeres på andre tidspunkter. Musical skal vælges i både 3 og 4 periode. Timerne samles i længere forløb, og der afsluttes med en forestilling for skolens elever og et indbudt publikum.

3 Periode 1 Uge Minus uge 39 omlagt uge Rulleskøjter & Sjipning Fodbold Digital fotografering Morgenløb Medbring egne rulleskøjter + hjelm Kom i form på rulleskøjter. Lær at sjippe med to tove. Det er både sjovt og udfordrende - man kommer både til at svede og grine. Udendørs teknik, taktik og strategi På dette hold skal vi arbejde med den strategi og teknik, som ligger bag et vinderhold. Vi skal selvfølgelig træne de forskellige strategier, så medbring fodboldstøvlerne. Lær at stille skarpt og tag nogle uforglemmelige billeder. Vi skal arbejde med billedbehandling og se på billedbehandlingens muligheder. Hvis du har dit eget digitale kamera, må du meget gerne medbringe det, men der er også mulighed for at låne kamera på skolen. Tirsdag og torsdag kl inkl. badning og frugt. Husk idrætstøj løbesko og håndklæde. Dansk gramatik & tegnsætning Filosofi i børnehøjde Streetart og billedkunst Udvidet naturfag Det danske sprog kan være vanskeligt, men har du først fået styr på grammatik og tegnsætning, vil du opleve, at skriveprocessen i stort set alle fag vil være meget lettere og sjovere. Undres du over lives store spørgsmål? Filosofi er et forsøg på at forstå de spørgsmål, man har om verden og menneskene, og ved hjælp af de store tænkere få en forståelse af verden og sig selv på en ny måde. Streetart, tegning og maling. Forskellige former for billedkunst. Slip de kreative kræfter løs. Kunstværkerne skal efterfølgende hænge på skolens gange. Vi skal ud i naturen og arbejde med feltbiologi og biotoper. Få kendskab til forskellige dyr og insekter og deres måde at leve og overleve på i naturen.

4 Periode 2 Uge Budget & Excell Projektopgave Kampsport & Fysisktræning Engelsk Skak Mediefag Smykker Idræt Lær at lave dit eget budget Excel bliver et mere og mere brugbart hjælpeværktøj i matematik. Vi ser på, hvordan du kan få glæde af Excel såvel i hverdagen som til eksamen. Hvordan laver man en god projektopgave? Opsætning - problemformulering - metode analyse konklusion og fremlæggelse. Kom i god form, få styrke i led og muskler, opnå bedre balance og smidighed og bliv mentalt bedre til at holde fokus. Gungehusskolens gymnastiksal. Rejsesprog. Der arbejdes med sketches og andre former for dialog på engelsk. Lær at spille skak. Bliv udfordret på taktik, strategi og logik. Skak skærper samtidig fokus og koncentrationsevnen. Vi skal se på, hvilken magt medierne har, og hvordan de arbejder. Der vil bl.a. være besøg på Hvidovre Avis og måske hos Danmarks Radio. Så har du en journalist gemt i maven, er det her, du kan få prøvet det af. Elsker du også smykker? Vi har masser af ideer til hvordan man på en sjov og kreativ måde kan lære at fremstille sine egne smykker til dig selv eller som en god julegave. Fra teori til praksis Medbring indendørs sko og idrætstøj Sønderkærhallen.

5 Periode 3 Uge 3-11 Minus uge 6 omlagt uge Indendørs boldspil Få sved på panden, bedre kondition og fysisk velvære. Vi spiller flere former for boldspil med kampgejst og høj intensitet. Indendørs sko og idrætstøj medbringes. Sønderkærhallen Digital skattejagt. Kortlæsning og navigation (Indendørs og udendørs) Geocaching Drama Sang/kor Dans Tysk for begyndere Fritidsjob. Regler, pligter og rettigheder Mat 9 Skuespil: Er du frisk på at være med i en Broadway musical? Vi har fabelagtige instruktører og koreografer. Du kan blive en del at dramaholdet, danseholdet, kor eller solist. Vi øver hver for sig, men til slut sammensættes det hele til en stor forestilling for et indbudt publikum. Musical skal vælges i både periode 3 og 4 Timerne afvikles i periode 3 inkl. en lørdag. Sang/kor: Se tekst ovenfor. Musical skal vælges i både periode 3 og 4 Dans: Se tekst ovenfor Musical skal vælges i både periode 3 og 4 Er du begynder eller trænger du til et boost, så tilmeld dig tyskholdet. Vi vil arbejde med forskellige og anderledes indgangsvinkler til sprogundervisningen, hvor vi sætter fokus på samtalen og et udvidet ordforråd. Her vil vi snakke om, hvordan en god jobansøgning ser ud, og du kan få hjælp til at skrive en god ansøgning. Desuden vil du få information om, hvilke arbejdsmiljøregler der gælder for dig, hvad du må og ikke må som fritidsjobber. Måske bliver der også plads til et virksomhedsbesøg. Der bliver stillet skarpt på afgangsprøven i skriftlig matematik, hvor du vil få mulighed for at give matematikken et ekstra boost. (Primært for 9. klasses elever)

6 Periode 4 Uge Morgenløb Fys 9 Overlevelsestur Tirsdag og torsdag kl inkl. badning og frugt. Husk idrætstøj løbesko og håndklæde. Med fokus på afgangsprøven i fysik Primært for 9. klasse. En begivenhedsrig tur med overnatning i bivuak, hvor du selv tilbereder og laver din mad over bål. Forudsætningerne for at deltage er, at du kan samarbejde og udvise tillid og kan holde dig vågen det meste af et døgn. Dato endnu ikke fastlagt. Digital skattejagt. Kortlæsning og navigation (Indendørs og udendørs). Geocaching Triatlon Drama Sang/kor Musical Dans Medbring egen cykel, badetøj, løbesko og idrætstøj. Måske bliver du klar til sommerens ironman? Skuespil: Er du frisk på at være med i en Broadway musical? Vi har fabelagtige instruktører og koreografer. Du kan blive en del at dramaholdet, danseholdet, kor eller solist. Vi øver hver for sig, men til slut sammensættes det hele til en stor forestilling for et indbudt publikum. Musical skal vælges i både periode 3 og 4. Timerne afholdes i periode 3 inkl. en lørdag. Sang/kor: Se tekst ovenfor. Musical skal vælges i både periode 3 og 4. Timerne afholdes i periode 3 inkl. en lørdag. Dans: Se tekst ovenfor. Musical skal vælges i både periode 3 og 4. Timerne afholdes i periode 3 inkl. en lørdag.

7

VALGAVIS. 7., 8., 9. årgang på Virring Skole. 13-05-2014 Q:\Elever-klasser\Elevvalg\Valgavis 7-8-9 2014-2015.doc

VALGAVIS. 7., 8., 9. årgang på Virring Skole. 13-05-2014 Q:\Elever-klasser\Elevvalg\Valgavis 7-8-9 2014-2015.doc VALGAVIS 7., 8., 9. årgang på Virring Skole Til elever i 6., 7. eller 8. klasse og deres forældre. Af hensyn til planlægningen er det nødvendigt, at eleverne allerede nu vælger valg- og tilbudsfag for

Læs mere

ANDERLEDES SKOLEDAG. Folkeskolereformen VELKOMMEN TIL EN

ANDERLEDES SKOLEDAG. Folkeskolereformen VELKOMMEN TIL EN Folkeskolereformen VELKOMMEN TIL EN ANDERLEDES SKOLEDAG En TEMAAVIS om FOLKESKOLEREFORMENS ELEMENTER - den nye skoledag med mere bevægelse og nye aktiviteter, nye samarbejdspartnere m.m. - og fortællinger

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Den følgende beskrivelse er et supplement til informationsmødet afholdt på skolen d. 16. juni 2014. >Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

Vedrørende indholdsplanen for skoleåret 2014/2015

Vedrørende indholdsplanen for skoleåret 2014/2015 Vedrørende indholdsplanen for skoleåret 2014/2015 Stemning, samvær og atmosfære Velkommen til et spændende år med mange nye oplevelser, udfordringer og gode venner. Du ønsker dig et super godt år på efterskole.

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Munkebjergskolen juni 2014 Alle elever

Læs mere

TA lige at. PRøv. VErdens bedste. Valgfag

TA lige at. PRøv. VErdens bedste. Valgfag TA lige at PRøv VErdens bedste Valgfag 1 2 Juni 2015 Kære elever og forældre i udskolingerne på Tarup, Provstegård og Vestre I sidder her med valgfagsfolderen for de tre skoler. Folkeskolereformen der

Læs mere

Valgfag i Gentofte 7.-9. klasse. Valgfagskatalog Efterår 2015

Valgfag i Gentofte 7.-9. klasse. Valgfagskatalog Efterår 2015 Valgfag i Gentofte 7.-9. klasse Valgfagskatalog Efterår 2015 Forord Huma side 3-5 Kære elever på kommende 7., 8. og 9. årgang. Velkommen til den obligatoriske valgfagsordning for folkeskolerne i Gentofte

Læs mere

EFTERSKOLEN SOLGÅRDEN. Boglige fag, linjer & valgfag - 2010/11 EFTERSKOLEN SOLGÅRDEN. - en skole, der vil dig noget

EFTERSKOLEN SOLGÅRDEN. Boglige fag, linjer & valgfag - 2010/11 EFTERSKOLEN SOLGÅRDEN. - en skole, der vil dig noget EFTERSKOLEN SOLGÅRDEN EFTERSKOLEN SOLGÅRDEN - en skole, der vil dig noget Boglige fag, linjer & valgfag - 2010/11 Det er dit valg... Velkommen på efterskole Nu sidder du med hæftet Boglige fag, linjer

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad du vil efter skolen:

Læs mere

Boglige fag, linjer & valgfag - 2013/14

Boglige fag, linjer & valgfag - 2013/14 EFTERSKOLEN SOLGÅRDEN Boglige fag, linjer & valgfag - 2013/14 Forvandlende fællesskab Det er dit valg... Velkommen på efterskole Nu sidder du med hæftet Boglige fag, linjer & valgfag - 2013/14. Et hæfte,

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv.

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad

Læs mere

10Solrød er dit springbræt til fremtiden

10Solrød er dit springbræt til fremtiden VELKOMMEN TIL 10Solrød er dit springbræt til fremtiden 10Solrød følger med tiden og er klædt på til dig! Vi lægger vægt på faglighed, kreativitet, de gode oplevelser og ikke mindst fællesskabet. 10Solrød

Læs mere

Valgfag for alle elever på Søndermarken

Valgfag for alle elever på Søndermarken VALGFAG 2013 / 2014 Så er det nu! Valgfag for alle elever på Søndermarken I dette skoleår vil vi tilbyde en valgfagsordning for alle Jer elever på tværs af årgange. Det betyder: Fordybelse og dygtiggørelse

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

Boglige fag, linjer & valgfag - 2014/15

Boglige fag, linjer & valgfag - 2014/15 Boglige fag, linjer & valgfag - 2014/15 Det er dit valg... Velkommen på efterskole Nu sidder du med hæftet Boglige fag, linjer & valgfag - 2014/15. Et hæfte, som giver dig et overblik over alle de muligheder,

Læs mere

NY SKOLEREFORM 2014. Folkeskolereformen lægger op til at nytænke organiseringen af og samarbejdet om elevernes skoledag.

NY SKOLEREFORM 2014. Folkeskolereformen lægger op til at nytænke organiseringen af og samarbejdet om elevernes skoledag. NY SKOLEREFORM 2014 ORGANISERING OG SAMARBEJDE Folkeskolereformen lægger op til at nytænke organiseringen af og samarbejdet om elevernes skoledag. Eleverne får en længere og mere varieret skoledag med

Læs mere

Valgfagskatalog. Fårvang Skole 2014-2015

Valgfagskatalog. Fårvang Skole 2014-2015 Valgfagskatalog Fårvang Skole 2014-2015 Kære elever i kommende 7. 9. årgang (og deres forældre) I dette katalog kan I læse om de valgfag, I kan vælge på Fårvang Skole. Valgfagene er ikke ordnet i nogen

Læs mere

VELKOMMEN NORD PRÆSENTERER VALGFAG & UNGDOMSSKOLEHOLD 2015/16

VELKOMMEN NORD PRÆSENTERER VALGFAG & UNGDOMSSKOLEHOLD 2015/16 VELKOMMEN NORD PRÆSENTERER VALGFAG & UNGDOMSSKOLEHOLD 2015/16 Kære dig mellem 13 og 18 år! Vi er ved at forberede den kommende sæson, og for at gøre den så interessant som mulig, vil vi rigtig gerne høre

Læs mere

10CV FAG OG STUDIERETNINGER

10CV FAG OG STUDIERETNINGER 10CV FAG OG STUDIERETNINGER 2014/2015 10. Classic Side 2 Studieretninger Side 3-4 Temafag Side 5-7 Tilbudsfag Side 8-10 10 CV 10. CLASSIC 10. Classic er den individuelle 10CV, hvor du vil møde masser af

Læs mere

Rinkenæs Efterskole et klart valg!

Rinkenæs Efterskole et klart valg! Rinkenæs Efterskole et klart valg! Et efterskoleophold er en fantastisk oplevelse. Her møder du andre unge, som har valgt at tage 1 eller måske 2 år væk hjemmefra for at prøve at stå på egne ben i trygge

Læs mere

Informationsaftener: Torsdag d. 8. januar Mandag d. 19. januar Begge aftener kl. 19.00

Informationsaftener: Torsdag d. 8. januar Mandag d. 19. januar Begge aftener kl. 19.00 Ølstykke 10. klasse Center Ølstykke 10. klasse Center blev indrettet i 2001 i den gamle Jørlunde Sogneskole. Her har der siden været en skole udelukkende for elever på 10. årgang. Den ligger ved hovedvejen

Læs mere

Se vores spændende valgfag her i kataloget

Se vores spændende valgfag her i kataloget Se vores spændende valgfag her i kataloget Viby Skole Vestergaardsskolen Rosenvangskolen Bavnehøj Skole Højvangskolen UNGiAarhus Skanderborgvej K INDHOLD a Velkommen til For første gang, er et helt skoleområde

Læs mere

Beskrivelse af linje- og valgfag 2012-13

Beskrivelse af linje- og valgfag 2012-13 Tysk/fransk og fysik/kemi Hvilken betydning har valg af fag for dit valg af ungdomsuddannelse? Hvis man efter 9. klasse ønsker at fortsætte på en gymnasial uddannelse, skal man opfylde følgende krav: Du

Læs mere

Information om 7.-9. Klasse. Hadbjerg Skole

Information om 7.-9. Klasse. Hadbjerg Skole Information om 7.-9. Klasse Hadbjerg Skole Indholdsfortegnelse side 7. 9- klasse på Hadbjerg skole 3 Eleverne i Udskolingen 3 Lærerne i Udskolingen 4 Undervisningen 4 8. klasse 5 Forældresamarbejdet 6

Læs mere

Egebækskolen. Den nye folkeskolereform

Egebækskolen. Den nye folkeskolereform Egebækskolen Den nye folkeskolereform 1 Kære Alle I juni 2013 blev der som bekendt indgået aftale om en ny skolereform. Reformen træder i kraft 1. august 2014. Formålet med reformen er blandt andet, at

Læs mere

Assentoftskolen skoleåret 2014-2015.

Assentoftskolen skoleåret 2014-2015. Assentoftskolen skoleåret 2014-2015. Det betyder folkeskolereformen! Kære elever og forældre. Når et nyt skoleår begynder 11. august 2014, møder børnene en skoledag som på nogle punkter er anderledes end

Læs mere

Information til forældre i Ballerup Kommune. Folkeskolereformen. vores fælles skole

Information til forældre i Ballerup Kommune. Folkeskolereformen. vores fælles skole Information til forældre i Ballerup Kommune Folkeskolereformen vores fælles skole En fagligt stærk folkeskole med tid til variation og fordybelse 2 Kære forældre Den 1. august 2014 træder folkeskolereformen

Læs mere

10.klasse i Hvidovre Kommune Engstrandskolen 2014-15

10.klasse i Hvidovre Kommune Engstrandskolen 2014-15 10.klasse i Hvidovre Kommune Engstrandskolen 2014-15 Medie og kommunikation Sport og sundhed Language, economics and culture Teknik og byggeri Sundhed, omsorg og mad HUSK informationsaften om 10.klasse

Læs mere