2010/11. Lyngby-Taarbæk Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2010/11. Lyngby-Taarbæk Kommune"

Transkript

1 10. klasse 2010/11 Lyngby-Taarbæk Kommune

2 Indhold Hvorfor vælge 10. klasse? Side 3 Fag og prøver Side 4 Øvrige aktiviteter Side 5 Linjerne Side 6 Handel og kommunikation Side 7 Sport10 Side 8 Global Side 9 TEK10 Side 10 Musik og Kunst Side 11 Science Side 12 Tilbudsfag Side 13 Hvordan får jeg mere at vide Side 16 Ansøgning om optagelse i 10. klasse Side 16 (10. klasse) telefon Meld dig til her på nu!

3 Hvorfor vælge 10. klasse? 10. klasse er en anden måde at gå i skolen på Du skal vælge 10. klasse fordi: Du vil udvikle dig fagligt Du bliver mere afklaret om valg af ungdomsuddannelse Du får mulighed for at fordybe dig inden for dit interesseområde linjerne Du møder nye kammerater og nye lærere Du får lærere som er vant til at undervise i et ungdomsmiljø I 10. klasse skal du prøve mange forskellige faglige og sociale aktiviteter Nogle aktiviteter er fælles for hele skolen og andre er for den enkelte linje. Læs mere under øvrige aktiviteter. I Lyngby-Taarbæk er 10. klasserne samlet på Ungdomsskolen/10. klassecentret Ved at samle eleverne et sted opnås bl.a. følgende fordele: Bedre mulighed for at opfylde ønsker om linjer og tilbudsfag At skabe et miljø hvor de unge er i fokus Styrket vejledning. Så du kan træffe det rigtige valg efter 10. klasse At skabe et studiemiljø som ligner ungdomsuddannelserne Overgangen mellem folkeskole og ungdomsuddannelse bliver mere glidende Skolens forventninger: Som elev i 10. klasse skal du tage et personligt ansvar for din skolegang. Du skal møde til tiden, være velforberedt og deltage aktivt i undervisningen, studieturen og andre fælles aktiviteter. Dit fravær registreres. (10. klasse) telefon

4 Fag og prøver Obligatoriske fag: Dansk, Engelsk og Matematik Linje 14 timer 10 timer Tilbudsfag med prøve: Tysk eller Fransk (fortsættersprog) Fysik/Kemi (NB! Obligatorisk for Science) 4 timer 2 timer Opsamlende tilbudsfag: X-Matematik, X-Dansk eller X-Engelsk 2 timer Øvrige tilbudsfag: (Oprettes ved min. 10 tilmeldinger) Samfundsfag, Medie, Idræt, Psykologi, X-Tysk, Bæredygtig Udvikling, Kristendom/Religion, Klar-Parat-Hjemmefra, Drama og Bliv Bedre Til Computer 2 timer Alle elever skal minimum have 28 lektioner og maksimum 34 lektioner om ugen. Prøver: Efter 10. klasse kan du gå til 10. klasseprøve (FS10) eller til folkeskolens bundne afgangsprøve (FSA). (10. klasse) telefon Meld dig til her på nu!

5 Øvrige aktiviteter Brobygning 1-2 uger hvor du skal afprøve forskellige ungdomsuddannelser med relevans for dit fremtidige valg af uddannelse/erhverv - fx Handelsgymnasium, Teknisk Gymnasium, Alment Gymnasium, HF eller Teknisk skole og Handelsskolen m.v. Brobygning er et individuelt forløb knyttet til din personlige uddannelsesplan. Derudover vil der være mulighed for at aftale individuel brobygning/praktik. Prøver Efter 10. klasse kan du gå til 10. klasseprøve (FS10) eller til folkeskolens bundne afgangsprøve (FSA). Obligatorisk selvvalgt opgave (OSO) I 10. klasse skal alle lave en obligatorisk selvvalgt opgave. Opgaven skal tage udgangspunkt i din uddannelsesplan og handler om dit fremtidige uddannelsesvalg og arbejde. Opgaven bedømmes med en skriftlig udtalelse, og med en karakter hvis du ønsker det. Fælles aktiviteter Skolen afholder mange forskellige former for fællesaktiviteter. Nogle af de væsentlige er: Introturen, Studieturen, Faguge, Linjeuge, Temauge og Fællestimer. (10. klasse) telefon Introturen Studieturen Fællestimer Meld dig til her på nu!

6 Linjerne Handel og kommunikation Sport10 Global TEK10 Musik og kunst Science Meld dig til her på nu!

7 Handel og Kommunikation Vores linje er noget for dig, hvis du ønsker at udvide din horisont til alle sider!! På Handel og Kommunikation spænder vi fra Iværksætteri, over Konfliktløsning til Yoga og IT. Handelsdelen: Vi samarbejder med vores nabo Handelsskolen København Nord, som varetager undervisningen i nogle af linjetimerne. Her arbejdes der med Iværksætteri, markedsføring og de grundlæggende elementer indenfor handelsfagene. På den måde retter linjen sig direkte mod HG og HHX. Kommunikationsdelen: Kommunikation er en selvfølgelig del af skemaet. Vi arbejder med konfliktløsning, journalistik, jobsøgning, fremlæggelser og meget meget mere. I løbet af året flugter vi ud i verden og kigger på virksomheder, på udstillinger, på kultur og på institutioner. Vi ønsker at give vores elever en større forståelse af verden omkring os og derved den enkeltes egne muligheder i livet efter 10. klasse. På Handel og Kommunikation har du medindflydelse på de projekter, vi kaster os over. Vi mener, det er vigtigt at have det sjovt, for så lærer man mere ;o) Vi prioriterer aktuelle emner meget højt. På Handel og Kommunikation er der plads til kreativitet, sjov og udvikling, og der er plads til at være Ung og næsten Voksen!! På Handel og Kommunikation tager vi livet, verden og Dig alvorligt. Gør Du??? Linjen tager på Studietur i løbet af skoleåret. Studieturen finansieres delvist ved egenbetaling i henhold til gældende love og regler.

8 Sport10 Overordnet mål og organisering for sport10: Målet er, at eleverne opnår et bredt kendskab til og forståelse for sportens mangfoldighed. Undervisningen vil blive organiseret i kursusforløb gennem en vekselvirkning mellem teori og praksis på skolen og med vores samarbejdspartnere uden for skolen. I løbet af året vil eleverne komme til at undervise hinanden og evt. andre. Gennem opvarmningsprogrammer, tekniktræning og taktisk forståelse vil eleverne få indblik i trænerens/instruktørens rolle. Teori: Praksis: Træningslære (fysiologi) - psykologi - idræt og samfund - motivation og præstation - førstehjælp - ernæring - sundhed. Traditionelle og nye idrætsaktiviteter. Nøgleord: kano/kajak - vinterbadning - kampsport - konkurrencer - konditionstest boldspil - dans - triathlon - beachvolley - adventurerace - vandaktiviteter - friluftsliv fitness ketchersport mtb. De elever, vi leder efter til idrætslinjen, har denne profil. Du er åben og positiv. Du kan li at få sved på panden. Du er nysgerrig efter at lære mere om idrætsteori i bred forstand. Du vil gerne deltage i nye og spændende idrætsaktiviteter. Du vil gerne arbejde med dine egne grænser i teori og praksis. Erfaringsmæssigt ved vi, at mennesker trives bedst, hvis der stilles krav. Derfor tillader vi os at kræve af dig, at du er engageret og ansvarlig, hvis du vælger at gå på sport10. Hvis du er det, så skal du være hjertelig velkommen på idrætslinjen. Linjen tager på Studietur i løbet af skoleåret. Studieturen finansieres delvist ved egenbetaling i henhold til gældende love og regler.

9 Global For hvem Global linjen er beregnet til dig, der ønsker at orientere dig i, og er engageret i, en verden, præget af hurtige forandringer og sammenhængskraft. Du er især interesseret i: Den aktuelle samfundsudvikling, såvel nationalt, som regionalt og internationalt. Sprog og kultur i andre lande. Kulturmøder og kulturforståelse, herunder studierejse til andet land. Vi skal arbejde med Vi arbejder primært med samfundsforhold, religion, kultur og med det internationale samfund og verdensorganisationer. Der arbejdes med projekter i løbet af skoleåret, nogle valgt af lærergruppen på forhånd, andre i fællesskab. Vi dokumenterer vores ny viden gennem præsentationer og IT. Arbejdsmetoder Arbejdsformerne stiller krav til engagement og forudsætter gode arbejdsvaner, idet vi skal arbejde projektorienteret. Der vil være en vekselvirkning mellem oplæg, projekt- og skriftlige opgaver, samt ture ud af huset. Linjen tager på Studietur i løbet af skoleåret. Studieturen finansieres delvist ved egenbetaling i henhold til gældende love og regler.

10 TEK10 For dig som overvejer en teknisk erhvervsfaglig uddannelse, men ikke rigtig ved hvilket fag, du skal vælge, så er TEK10 linjen noget for dig. Linjen indeholder praktisk arbejde, og foregår i samarbejde med en erhvervsskole. Det betyder, at undervisningen en gang om ugen foregår på erhvervsskolen. Her vil du kunne afprøve forskellige fag og blive undervist af undervisere fra erhvervsskolen. Samtidig deltager en lærer fra 10. klassecentret i forløbet på erhvervsskolen. På den måde kan I bedre planlægge undervisningen tilbage på 10. klassecentret, så du opnår de færdigheder, der skal til at gennemføre en teknisk erhvervsfaglig uddannelse. På teknisk skole vil du få lov til at prøve forskellige fag: Bygge og anlæg Teknisk design Teknologi og kommunikation Hotel og Restaurant Metal og motor Undervisningen på 10. klassecentret vil bl.a. være mindre projekter på skolens værksteder, virksomhedsbesøg, iværksætteri og orientering om erhvervslivet. Linjen tager på Studietur i løbet af skoleåret. Studieturen finansieres delvist ved egenbetaling i henhold til gældende love og regler.

11 Musik og kunst For dig der vil udvikle dine kreative og kunstneriske sider og har lyst og vilje til at udtrykke dig musikalsk og kunstnerisk. Vi arbejder med den enkelte deltagers personlige udtryk og vi arbejder ud fra en form for selvlæring. Dette betyder, at det er den enkeltes ansvar at turde springe ud i det uvisse, om det så er, at begynde at spille i band eller at kaste sig ud i billedkunstens store univers. Linjen er derfor meget praktisk anlagt, og det er ud fra de praktiske erfaringer, vi bygger teorier op. Musik- og kunstlinjen arbejder frem mod at lave såvel mindre som større projekter. Evt. en teaterforestilling, en musical eller lign. Vi vil ligeledes optræde live ved fællessamlinger og ved café-aftener mm. Kunstdelen Vi arbejder praktisk og teoretisk med kreative udtryksformer. Du kommer til at lære grundlæggende tegne- og maleteknikker og vi eksperimenterer med forskellige billedformer, som f.eks. collage, skulptur, fotografi og elektronisk billedbehandling mm. I perioder fordyber vi os i fælles projekter f.eks. en større udsmykningsopgave, scenografi eller noget helt tredje. Ekskursioner til eksempelvis udstillinger indgår også i undervisningen. Musikdelen I årets løb kan du arbejde med mange forskellige stilarter - primært indenfor den rytmiske musik. Vi vil bl.a. arbejde med sammenspil, instrumentog lydteknik, sang og flerstemmig kor. Undervisningen vil også indeholde koncertoplevelser, gæstelærerbesøg samt indspilning/optagelse af egen musik. Endelig tilbydes du musikteori- og historie, herunder bl.a. harmonilære, notation og rytmik. Vi tager udgangspunkt i de musikalske færdigheder og erfaringer du har fra tidligere. Vi kan ikke give enkeltundervisning i instrumentlære, men henviser her til Ungdomsskolens fritidstilbud. Det skal understreges at musik- og kunstdelen vægtes lige. Derfor forventer vi, at du deltager aktivt i begge dele, med lige stor begejstring Linjen tager på Studietur i løbet af skoleåret. Studieturen finansieres delvist ved egenbetaling i henhold til gældende love og regler.

12 Science Hvad vil du være Sygeplejerske, laborant, kok, ingeniør, tekniker, arkitekt o.s.v så er naturfagene en væsentlig del af uddannelsen. På science linjen vil vi arbejde med emner indenfor naturfagene både praktisk og teoretisk så du er godt forberedt til en ungdomsuddannelse med naturfagligt indhold. Mål At give dig mulighed for at arbejde praktisk med naturfagene. At give dig mulighed for at forøge din teoretiske viden inden for naturfagene. At give dig oplevelser og erfaring med hvordan naturfagene indgår i uddannelser, virksomheder og job. Undervisningen Der arbejdes med ca. 10 emner i løbet af skoleåret, nogle valgt af lærergruppen på forhånd, andre i fællesskab. Undervisningen foregår i tæt samarbejde med matematik, fysik/kemi og Naturskolen. I emnearbejdet vil der som hovedregel indgå: Praktisk arbejde. Begreber og teori fra skolefagene matematik, fysik/kemi, biologi og geografi. Besøg på virksomheder/uddannelsessteder og besøg af gæstelærere. Vi dokumenterer vores ny viden gennem f.eks. rapporter og fremlæggelser. Vigtigt: vælger du Science linjen er tilbudsfaget fysik/kemi obligatorisk. Linjen tager på Studietur i løbet af skoleåret. Studieturen finansieres delvist ved egenbetaling i henhold til gældende love og regler.

13 tilbudsfag X-Matematik, X-Dansk og X-Engelsk: For dig som ønsker at forbedre dine grundlæggende færdigheder indenfor enten matematik, dansk eller engelsk med det mål at kunne tage en god/forbedret afgangsprøve i faget. Samfundsfag For dig som interesserer dig for samfundet, og hvad der sker omkring dig. Ønsker du at vide mere om samfundets opbygning, politik, kulturelle forhold og etiske problemstillinger, så er samfundsfag måske et fag for dig! I samfundsfag arbejder vi med forskellige problemstillinger, der hjælper dig til at forstå og forholde dig til den samfundsmæssige udvikling. Medie For dig som har mod på at dykke ned i mediernes forunderlige verden Den er vildt spændende og nogen gange skræmmende! I medie arbejder vi med produktion af små-film. Ud fra en ide, laves drejebog, optagelser, redigering på PC, afsluttende med evt. forevisning for resten af skolen. Filmene kunne være musikvideo, krimi, eventyr, dokumentar. Arbejdsformen er parvis samt åbne og lukkede opgaver. Der kræves ikke at du har nogen teknisk kunnen i forvejen! Idræt For dig som gerne vil være aktiv selvom du ikke har valgt idrætslinjen - om det er med bold, ketcher eller for at komme i form er tilbudsidræt noget for dig. Vi vil i fællesskab bestemme hvad vi skal lave. Vi har idrætssalen og styrketræningsrummet. Mulighederne kunne hedde: fodbold, volley, basket, småspil eller styrketræning. Håber du er klar! (10. klasse) telefon Meld dig til her på nu!

14 Psykologi For dig som ønsker indsigt i psykologiske begreber, teorier og retninger. Du opnår en viden om forskellige psykologiske problemstillinger, som du kan bruge i din egen hverdag. I psykologi arbejder vi med emner som identitet, ungdom, kærlighed og venskab, drømme, kommunikation, konflikter og konfliktløsning. X-Tysk NB! Kun hvis du har valgt tysk som prøvefag For dig som vil have tid og plads til at lære tysk udfra det, du kan! X-tysk udbydes til dig som: vil arbejde med tysk i en sammenhæng, hvor der er lidt bedre tid har lyst til et større indblik i tysk film og musik en gang for alle vil vide, hvad F meningen er med tysk grammatik! Bæredygtig Udvikling For dig som tænker over at klodens klima er under forandring og at det for fremtidens unge vil blive en af de helt store udfordringer at håndtere. Det vil kræve videnskabelig og teknisk indsigt, men også vilje og evne til at omsætte mulige løsninger til handling. Undervisningen vil primært bestå i projekt- og temaarbejde. Det giver plads til praktiske, undersøgende og eksperimentelle elementer, og at noget af arbejdet kan foregå med anvendelse af ressourcer udenfor skolen. Kristendom/Religion For dig som er interesseret i livsfilosofi og etik, kristendommen i historisk og nutidig sammenhæng samt andre religioner/livsopfattelser. Målet er, at du opnår viden om troens betydning for livsopfattelsen hos det enkelte menneske og dets forhold til andre. Undervisning tager udgangspunkt i tekster, debatoplæg, gæstelærere m.m. (10. klasse) telefon Meld dig til her på nu!

15 Klar-Parat-Hjemmefra For dig som er interesseret i at få et indblik i de problemstillinger der er ved at flytte hjemmefra. Meld dig til dette fag, så vil vi give dig en smagsprøve på det. Undervisningen skal foregå i temaer: Økonomi SU, bolig kollegieværelse, kost, plus alt det løse der opstår undervejs. Der vil blive arbejdet med at lægge budgetter. Vi vil undersøge hvordan man søger bolig, når man skal flytte hjemmefra hvad har jeg råd til? Vi skal købe ind og lave mad for få penge. Drama For dig som er glad, frisk og har lyst til at bruge din stemme som dramatisk udtryksform? Vil du udvikle og arbejde med dit kropssprog og kropsudtryk gennem fantasi, leg og fordybelse? Så meld dig til drama!! Her får du mulighed for at udfordre dig selv og udvikle dine talenter - måske opdage talenter, du måske ikke er klar over du har. Det gør vi blandt andet gennem kropssprog/koerografi, skuespillerværktøjer, sminkning, improvisation og lys og lyd. Holdet er også for dig, der gerne vil overvinde genertheden og lære at stå frem foran andre. Bliv Bedre Til Computer For dig som vil lære computeren af kende. Internetsøgning, programmer, sikkerhed, lyd og billedbehandling. Vi skal arbejde med præsentationer. Impress (=Powerpoint), Writer (layout) og evt. excel. Lær også om computerens indhold. Mapper, drev og hardware. (10. klasse) telefon Meld dig til her på nu!

16 Hvordan får jeg mere at vide? Find ansøgningsskema til 10. klasse på Informationsaften Torsdag d. 28. januar 2010 kl i Ungdomsskolen/10. klassecentrets auditorium. Denne aften kan du og dine forældre se og høre mere om 10. klasse, besøge linjerne, deres lærere og nuværende elever, som vil fortælle om indholdet på deres linje. Ansøgning om optagelse Når du skal tilmelde dig 10. klasse skal du gøre to ting: 1. Du skal tilmelde dig 10. klasse via ATU-skemaet, som du finder på Din nuværende skole sender tilmeldingen sammen med din uddannelsesplan til os. 2. Du skal udfylde ansøgningsskemaet til 10. klasse på (10. klasse). Ansøgningsskemaet sendes til Ungdomsskolen/10. klassecentret. Ansøgningsfrist 15. marts 2010 Kontaktoplysninger Lyngby-Taarbæk Ungdomsskole/10. klassecenter Gyrithe Lemchesvej Lyngby Vil du vide mere er du velkommen til at ringe til skolen på telefon eller besøge os på

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 10. KLASSE I 2015 2016 Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Til dig og dine forældre Til dig og dine forældre Om kort tid afslutter du 9. klasse. I hæftet Ungdomsuddannelserne

Læs mere

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 10. KLASSE 2014 2015 I Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Til dig og dine forældre Om kort tid afslutter du 9. klasse. I hæftet Ungdomsuddannelser 2014 kan du læse om

Læs mere

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 10. KLASSE 2013 2014 I Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Til dig og dine forældre Om kort tid afslutter du 9. klasse. I hæftet Ungdomsuddannelser 2013 kan du læse om de mange muligheder,

Læs mere

Informationsaftener: Torsdag d. 8. januar Mandag d. 19. januar Begge aftener kl. 19.00

Informationsaftener: Torsdag d. 8. januar Mandag d. 19. januar Begge aftener kl. 19.00 Ølstykke 10. klasse Center Ølstykke 10. klasse Center blev indrettet i 2001 i den gamle Jørlunde Sogneskole. Her har der siden været en skole udelukkende for elever på 10. årgang. Den ligger ved hovedvejen

Læs mere

12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE SKOLEÅRET ELEMENT

12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE SKOLEÅRET ELEMENT ELEMENT SKOLEÅRET 12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE Hvorfor vælge Det 10. Element? Det 10. Element er starten på din ungdomsuddannelse: - du bliver mere afklaret om din fremtid - du styrkes fagligt og

Læs mere

Springbræt til. Fremtiden

Springbræt til. Fremtiden Springbræt til fremtiden Springbræt til Fremtiden...FORDI 2012-2013 ...FORDI VESTERVANGSKOLEN Vester Gjesingvej 28 DK 6715 Esbjerg N Tlf.: +45 76165961 Fax: + 45 76165969 LINJE 10 Bakkevejens Skole Bakkevej

Læs mere

Springbræt til. Fremtiden

Springbræt til. Fremtiden Springbræt til fremtiden S pri n g b r æ t ti l Fremtiden...FORDI 2011-2012 ...FORDI VESTERVANGSKOLEN Vester Gjesingvej 28 DK 6715 Esbjerg N Tlf.: +45 76165961 Fax: + 45 76165969 LINJE 10 Bakkevejens Skole

Læs mere

10. klasse er et valgfrit skoleår

10. klasse er et valgfrit skoleår Afklaring Jeg ved ikke, hvilken ungdomsuddannelse jeg skal vælge Personlig udvikling Jeg skal blive mere moden 10. klasse er et valgfrit skoleår Personlig udfordring Jeg vil sige noget mere og være mere

Læs mere

10. klasser. Ringkøbing-Skjern kommunes. 10. klasse er starten på din Ungdomsuddannelse!

10. klasser. Ringkøbing-Skjern kommunes. 10. klasse er starten på din Ungdomsuddannelse! 10. klasse er starten på din Ungdomsuddannelse! Undervisningen i 10. klasse er et uddannelsestilbud til unge, som efter grundskolens 9. klasse, har behov for yderligere faglig og personlig kvalificering

Læs mere

10. klasse 2013-2014. Information om 10. klasse i København

10. klasse 2013-2014. Information om 10. klasse i København 10. klasse 2013-2014 Information om 10. klasse i København I N F O R M A T I O N S M Ø D E O V E R S I G T Info-møde oversigt Amager 10. klasse - på Amager Ungdomsskole - på Amager Fælled Skole - på Peder

Læs mere

De fire gymnasiale uddannelser

De fire gymnasiale uddannelser De fire gymnasiale uddannelser De følgende fire gymnasiale uddannelser forbereder dig til at kunne fortsætte på en videregående uddannelse. hf hhx htx stx højere forberedelseseksamen, 2-årig uddannelse

Læs mere

10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE

10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE 10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE 2015/2016 STUDIERETNINGER - TEMAFAG - VALGFAG 10 CV STUDIERETNINGER De 6 studieretninger giver dig mulighed for at specialisere dig i den retning, du gerne vil alt efter

Læs mere

Indholdsplan for Balle Friskole, Balle Musik- & Idrætsefterskole! Redigeres løbende

Indholdsplan for Balle Friskole, Balle Musik- & Idrætsefterskole! Redigeres løbende Indholdsplan for Balle Friskole, Balle Musik- & Idrætsefterskole! Redigeres løbende Formål: I henhold til skolens vedtægter er det BALLEs formål at drive skole indenfor gældende lovgivning. Værdigrundlag:

Læs mere

10. klasse centret i Slagelse. Skoleår 2013/2014. www.xclass.dk

10. klasse centret i Slagelse. Skoleår 2013/2014. www.xclass.dk 10. klasse centret i Slagelse Skoleår 2013/2014 www.xclass.dk Velkommen til Xclass 10. klasse centret i Slagelse I Slagelse kommune kan man i folkeskolen gå i 10. klasse et sted, nemlig på Xclass. Undervisningen

Læs mere

Husk skolens informationsaften torsdag den 28. januar 2010 kl. 19:30

Husk skolens informationsaften torsdag den 28. januar 2010 kl. 19:30 Kære kommende elev Det er altid vigtigt at træffe det rigtige valg især når det handler om fremtiden det vil vi godt hjælpe dig med i denne folder. På de næste sider kan du læse om, hvad der er særligt

Læs mere

10. KlasseCentret. Dronninglund 2015-16. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse!

10. KlasseCentret. Dronninglund 2015-16. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KlasseCentret Dronninglund 2015-16 2 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. klasse - dit valg! Hvad skal du efter 9. klasse? Der er mange muligheder, og valget kan være svært. Dronninglund

Læs mere

10CV FAG OG STUDIERETNINGER

10CV FAG OG STUDIERETNINGER 10CV FAG OG STUDIERETNINGER 2014/2015 10. Classic Side 2 Studieretninger Side 3-4 Temafag Side 5-7 Tilbudsfag Side 8-10 10 CV 10. CLASSIC 10. Classic er den individuelle 10CV, hvor du vil møde masser af

Læs mere

10.klasse i Hvidovre Kommune Engstrandskolen 2014-15

10.klasse i Hvidovre Kommune Engstrandskolen 2014-15 10.klasse i Hvidovre Kommune Engstrandskolen 2014-15 Medie og kommunikation Sport og sundhed Language, economics and culture Teknik og byggeri Sundhed, omsorg og mad HUSK informationsaften om 10.klasse

Læs mere

Vedrørende indholdsplanen for skoleåret 2014/2015

Vedrørende indholdsplanen for skoleåret 2014/2015 Vedrørende indholdsplanen for skoleåret 2014/2015 Stemning, samvær og atmosfære Velkommen til et spændende år med mange nye oplevelser, udfordringer og gode venner. Du ønsker dig et super godt år på efterskole.

Læs mere

10.kl. 2010/2011. Nordstrandskolen. Dragør

10.kl. 2010/2011. Nordstrandskolen. Dragør 10.kl. 2010/2011 Nordstrandskolen Dragør Til dig og dine forældre 9. klasse og hva så? Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for at skulle tage en beslutning om, hvad der skal ske efter 9. klasse.

Læs mere

Information om 7.-9. Klasse. Hadbjerg Skole

Information om 7.-9. Klasse. Hadbjerg Skole Information om 7.-9. Klasse Hadbjerg Skole Indholdsfortegnelse side 7. 9- klasse på Hadbjerg skole 3 Eleverne i Udskolingen 3 Lærerne i Udskolingen 4 Undervisningen 4 8. klasse 5 Forældresamarbejdet 6

Læs mere

10. klasse. Temafag/tilbudsfag/valgfag 2013/14. Ungdomscenter Skanderborg. www.skanderborg-ungdomsskole.dk. 8660 Skanderborg.

10. klasse. Temafag/tilbudsfag/valgfag 2013/14. Ungdomscenter Skanderborg. www.skanderborg-ungdomsskole.dk. 8660 Skanderborg. 10. klasse Temafag/tilbudsfag/valgfag 2013/14 Ungdomscenter Skanderborg Højvangen 6 8660 Skanderborg www.skanderborg-ungdomsskole.dk Temafag Adventure Adventure er noget for dig, hvis du kan smile, selvom

Læs mere

klasse skoleåret 2013/2014

klasse skoleåret 2013/2014 klasse skoleåret 2013/2014 Aarhus kommune, BØRN OG UNGE& PRIVATSKOLERNe I aarhus 10. klassehæftet for skoleåret 2013/2014 udgives af Aarhus Kommune, Børn og Unge Copyright Aarhus Kommune, Børn og Unge

Læs mere

Afklaring Udvikling Uddannelse

Afklaring Udvikling Uddannelse Afklaring Udvikling Uddannelse Ta' 10. klasse og få en god start på din ungdomsuddannelse Trivsel - Troværdighed - Engagement - Faglighed 2015-2016 3 Indholdsfortegnelse Et år der peger fremad... 3 Et

Læs mere

Afklaring Udvikling Uddannelse

Afklaring Udvikling Uddannelse Afklaring Udvikling Uddannelse Ta' 10. klasse og få en god start på din ungdomsuddannelse Trivsel - Troværdighed - Engagement - Faglighed 2014-2015 3 Indholdsfortegnelse Et år der peger fremad... 3 Et

Læs mere

Indholdsplan for Ryslinge Efterskole

Indholdsplan for Ryslinge Efterskole 1 Indholdsplan for Ryslinge Efterskole 1.1. Skolens formål og værdigrundlag 1.2. Skolens samvirke med Ryslinge Højskole 2. Skolens elevgrundlag 2.1. Elevoptagelse 3. Efterskolelivet 3.1. Kontaktgrupper

Læs mere

Ungdomsuddannelser. i Nordjylland. UU-Centrene i Region Nord

Ungdomsuddannelser. i Nordjylland. UU-Centrene i Region Nord Ungdomsuddannelser i Nordjylland UU-Centrene i Region Nord 2012 Indhold 2 3 Uddannelsesvalg og information Et regionalt uddannelseshæfte Uddannelse til alle unge Før du vælger uddannelse Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Indholdsplan. for Nøvlingskov Efterskole. skoleåret 14-15

Indholdsplan. for Nøvlingskov Efterskole. skoleåret 14-15 NØVLINGSKOV EFTERSKOLES VÆRDIGRUNDLAG Den åndelige dimension Nøvlingskov Efterskole er en kristen skole og et kristent hjem, hvor hverdagen præges og bæres af troen på Gud og værdien af de mennesker Han

Læs mere

10. klasse i Kolding Kommune

10. klasse i Kolding Kommune 2013/2014 10. klasse i Kolding Kommune 17 INDHOLD Forord v./... 3 Skolechef Morten Kirk Jensen og Børne- og Uddannelsesdirektør Ib Hansen Optagelsesbetingelser... 4 Bakkeskolen... 5 Bramdrup Skole... 8

Læs mere

Skoleåret 2015-2016. Udskolingslinje Hvilken interesse vil du følge?

Skoleåret 2015-2016. Udskolingslinje Hvilken interesse vil du følge? Udskolingslinje Hvilken interesse vil du følge? 1 Kære forældre og elever i kommende 7. årgang Alle elever skal lære bedre og trives mere i en sund og varieret skoledag Det er nu ved at være tid til orienteringsmøder

Læs mere