Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download ""

Transkript

1

2

3

4

5

6 B100900F - VGB UDSKRIFT F ØSTRE LNDSRETS DOMBOG D O M fsagt den 15. april 2015 af Østre Landsrets 6. afdeling (landsdommerne Sanne Kolmos, Peter Mørk Thomsen og Morten Ruben Brage (kst.)). 6. afd. nr. B : (advokat Karsten Høj, besk.) mod Forsikringsselskabet TRFIK G/S (advokat Jan Wittenborn) Glostrup Rets dom af 10. marts 2014 (BS 10B-2352/2013) er anket af appellanten, at anerkende, at med påstand som for byretten om, at Forsikringsselskabet TRFIK G/S tilpligtes erstatningskrav som følge af færdselsuheldet den 24. august 2009 ikke er forældet. Indstævnte, Forsikringsselskabet TRFIK G/S, har påstået stadfæstelse. Procesbevillingsnævnet har meddelt fri proces til ankesagen. Procedure har for landsretten i al væsentligt procederet i overensstemmelse med sålydende påstandsdokument:

7 - 2 - NBRINGENDER: 1. FL 29, stk. 5. Hvad angår anvendelsen af forsikringsaftalelovens 29, er det korrekt af Retten i Glostrup lagt til grund, at den finder anvendelse, når der er tale om direkte hæftelse, som her i medfør af færdselslovens 101, sammenholdt med 108, stk. 1. Det er sagens parter enige om. Derimod er det også på dette punkt en forkert anvendelse af reglen sammenholdt med foreliggende faktum, når Retten når frem til, at særreglen i 29, stk. 5, 2. punktum, ikke finder anvendelse. FL 29, stk. 5, 1. pkt. betyder, at forældelsesfristen ved den blotte anmeldelse af skaden er foreløbigt afbrudt. FL 29 er således en lempeligere måde at sikre en foreløbig afbrydelse af forældelsesfristen end de muligheder, der er for foreløbig afbrydelse i FÆL kap. 5. Den ensidige anmeldelse af nok. Det er herefter alene forsikringsselskabet (Trafik), der kan bringe den foreløbige afbrydelse til ophør. Det kan de gøre ved enten at afvise kravet helt eller delvist eller ved at imødekomme dem. Derefter løber der en tillægsfrist på 1 år, jf. FL 29, stk. 2, svarende til efter FÆL kap. 5. Det er ikke sket i nærværende sag. Når 3-årsfristen i 29, stk. 5, 2. pkt. ikke er udløbet inden, der er sket endelig afbrydelse af forældelsesfristen ved nærværende sagsanlæg, er kravene ikke forældede. Resultatet i den indankede dom er forkert, og begrundelsen for resultatet er åbenbart i strid med både reglens ordlyd og i særlig grad forarbejderne. Forarbejderne til FL 29, stk. 5 Der er i forarbejderne udtrykkeligt gjort op med den del af Retten i Glostrups begrundelse, der angiver, at der skal være fremsat et krav af en en vis bestemthed. Det er en eklatant misforståelse. Det er korrekt, at FL-udvalget i betænkning nr. 1423/2002 havde anført, at der bør stilles krav om, at et blot skaden er anmeldt men også, at der er fremført et konkretiseret krav. Det blev imidlertid udtrykkeligt afvist af Justitsministeriet i lovforslag nr /2007 lle forfattere er enige i, at forarbejderne til bestemmelsen fører til, at anmeldelse af skaden (her færdselsuheldet) udgør en foreløbig afbrydelse af den 3- årige forældelsesfrist, der kun kan bringes til ophør af selskabet ved at afvise krav i anledning af skaden. Det har Trafik ubestridt ikke gjort. Der ville endvidere kunne indtræde forældelse 3 år efter, at Trafik første gang bad om oplysninger til bedømmelse af krav i anledning af den af dem anerkendte skade. Den frist udløb imidlertid først den 7. juli 2014, og da nærværende retssag er anlagt et år tidligere den 11. juli 2013, er krav i anledning af skaden ikke forældet.

8 - 3 - Trafik har bortset fra resultatet i den indankede dom intet, der støtter deres synspunkt. 2. Foreløbig afbrydelse af forældelsesfristen som følge af forhandling, FÆL 21, stk. 5. Det gøres endvidere gældende, at der må anses for at være indledt forhandling om størrelsen på erstatningskrav, og at det dermed udgør en foreløbig afbrydelse af forældelsesfristen i medfør af reglen i 21, stk. 5. Det afgørende for, om der må anses for indledt forhandlinger er, om (kreditor) herefter må antages ikke at have haft rimelig anledning til at anlægge retssag. Forsikringsselskabet Trafik har ikke på noget tidspunkt efter deres brev af 7. juli 2011 meddelt, at de anser forhandlingerne for afsluttede eller på andet grundlag (f.eks. fordi ikke fremsendte det, som man havde bedt om og eller fremsendte det for sent) meddelt at de ikke ville honorere de krav, der følger af de fremsendte oplysninger. Tværtimod fremgår det af brev af 20. oktober 2011, bilag 7, at Trafik beder om yderligere oplysninger for at kunne bedømme krav på erstatning for personskade i form af komplet kopi af journal hos egen læge. Det gentages i brev af 5. december 2011 Fra det tidspunkt og frem til 13. september 2012, hvor lægejournalen fremsendes til Trafik, har Trafik ikke meddelt, at forhandlingerne anses for ophørt, og derved er tillægsfristen på 1 år i medfør af FÆL 21, stk. 5, ikke begyndt at løbe. Selv hvis man måtte mene, at fristen er begyndt at løbe, fordi for sent fremsender lægejournalen, er der fortsat ikke på det tidspunkt, da Trafik påberåber sig forældelse, forløbet mere end 1 år. Retten i Glostrup har foretaget en forkert juridisk vurdering. Retten i Glostrup har foretaget en forkert juridisk bedømmelse af det foreliggende faktum, når de i begrundelsen i dommen, side 4 i afsnit 2 og 3, anfører, at forudsætningen for, at der er indledt forhandlinger om erstatningens størrelse er, at der er fremsat et konkret opgjort krav (hvilket der i øvrigt var) for, at der er tale om så konkrete forhandlinger, at det medfører en foreløbig afbrydelse af forældelsesfristen. I nærværende sag "giver det sig selv", at der forhandles, ellers savner det mening, at Trafik bruger en lang periode og accepterer og udtrykkeligt anmoder om at få fremsendt en lang række oplysninger, der alene har til formål at bedømme dels berettigelsen af kravene (årsagssammenhæng m.m.) og dermed også størrelsen af de mulige krav. Erstatningsansvaret var jo anerkendt. Man kunne spørge sig selv, hvilket andet formål fremsendelsen af disse oplysninger skulle have, når erstatningspligten allerede er anerkendt? har under hovedforhandlingen desuden gjort gældende, at synspunktet i relation til forsikringsaftalelovens 29, stk. 5, 1. pkt., også var fremme under byrettens

9 - 4 - behandling af sagen, og at forsikringsselskabet i sin procedure for byretten har forholdt sig til denne bestemmelse. Forsikringsselskabet TRFIK G/S har for landsretten i al væsentligt procederet i overensstemmelse med sålydende påstandsdokument: ppellanten var den 24. august 2009 udsat for en tilskadekomst, da appellanten blev påkørt af et hos indstævnte forsikret motorkøretøj. I forhold til et normalt/forventeligt forløb adskiller sagens faktum sig ved, at appellanten ikke rettede henvendelse til indstævnte i umiddelbar forbindelse med færdselsuheldet. Dette må ellers i sådanne sammenhænge være forventeligt, særligt når der henses til, at kommunen relativt tidligt i det efterfølgende forløb udbetalte sygedagpenge til appellanten, svarende til at sygedagpenge blev udbetalt i perioden 14. september 2009 til 13. december Det er ubestridt, at appellanten modtog sygedagpenge i den nævnte periode. Baseret på denne oplysning, kan det derfor ved vurderingen af sagen lægges til grund, at appellanten umiddelbart efter færdselsuheldet havde helbredsmæssige følger efter dette, at appellanten var bekendt med disse, og at appellanten på daværende tidspunkt kunne have opgjort krav over for indstævnte. Sagen har således et helt særegent faktum, hvilket landsretten som byretten bør tillægge betydning ved afgørelsen af sagen, jf. nedenstående bemærkninger: 1. Hovedreglen, jf. forældelseslovens 3, stk. 1, jf. 2, stk. 4 og forsikringsaftalelovens 29, stk. 1. Det følger af forældelseslovens 2, stk. 4, at forældelsen begynder at løbe fra skadetidspunktet, svarende til i denne sag den 24. august Forældelse af de krav, som appellanten måtte kunne rejse i medfør af erstatningsansvarslovens regler, herunder godtgørelse for varigt mén og/eller svie og smerte, erstatning for tabt arbejdsfortjeneste og/eller erhvervsevnetab m.m., indtrådte 3 år efter skadetidspunktet, svarende til den 24. august 2012, jf. forældelseslovens 3, stk. 1, jf. 2, stk. 4. Sagen blev anlagt den 11. juli 2013, hvorfor appellantens mulige krav som udgangspunkt er forældede. Samme udgangspunkt fremkommer ved anvendelsen af forsikringsaftalelovens 29, stk. 1, hvoraf følger, at krav omfattet af forsikringsaftaleloven forældes efter de almindelige regler om forældelse. Der er således ikke i udgangspunktet forskel på de to loves fastsættelse af tidspunktet for forældelsens indtræden. Det var i øvrigt ikke hensigten med den seneste ændring af forsikringsaftalelovens 29, at der herved skulle indføres en modifikation i forhold til det efter forældelsesloven gældende forældelsestidspunkt.

10 - 5 - f lovforarbejderne til bestemmelsen i forsikringsaftalelovens 29, stk. 1, fremgår blandt andet: Det foreslås, at krav i anledning af forsikringsaftalen som udgangspunkt forældes efter reglerne i forældelsesloven, jf. stk. 1. Krav i anledning af forsikringsaftalen omfatter alle krav, der vedrører og/eller udspringer af aftalen. Reglen har således et videre anvendelsesområde end den gældende 29, stk. 1, der alene omfatter krav, der er grundede i forsikringsaftalen. Den foreslåede regel omfatter også krav, der opstår i kraft af lovgivningen og støttes på indholdet af forsikringsaftalen. Som eksempel på krav, der opstår i kraft af lovgivningen, kan nævnes skadelidtes krav mod ansvarsforsikringsselskabet efter færdselslovens 108, stk. 1. Det gøres derfor gældende, at hensigten med ændringen af forsikringsaftalelovens 29, stk. 1, ikke i udgangspunktet var at hjemle en forlænget forældelsesfrist for appellanten, men blot at rette anvendelsesområdet til i forhold til forældelsesloven af Det gøres samlet gældende, at appellantens eventuelle krav mod indstævnte som udgangspunkt [var] forældede forud for sagens anlæg, den 11. juli 2013, jf. såvel forældelseslovens 3, stk. 1, jf. 2, stk. 4, som forsikringsaftalelovens 29, stk. 1. Forældelse indtrådte den 24. august Undtagelserne, jf. forældelseslovens 21, stk. 5, og forsikringsaftalelovens 29, stk. 5. Den eneste mulighed for at appellantens eventuelle krav mod indstævnte alligevel ikke er forældede opstår herefter udelukkende, hvis appellanten kan godtgøre, at betingelserne for at anvende bestemmelsen i forældelseslovens 21, stk. 5 og/eller forsikringsansvarslovens 29, stk. 5, var til stede. Det er ubestridt, at appellanten først den 5. juli 2011 rettede henvendelse til indstævnte vedrørende tilskadekomsten den 24. august Henvendelsen skete via en af appellanten dengang antaget advokat. På dette tidspunkt var der således gået næsten to år efter skadens indtræden. Henvendelsen på vegne appellanten indeholdt intet konkret krav om betaling af godtgørelse og/eller erstatning for følger efter færdselsuheldet, men blot et forbehold for at fremsætte krav svarende til alle de erstatnings- og godtgørelsesposter, der ville kunne have relevans i medfør af erstatningsansvarslovens regler. Eneste bilag var skadestuejournalen af 24. august Det gøres gældende, at appellanten og dennes daværende advokat på dette tidspunkt havde mulighed for at opgøre og burde have opgjort eventuelle krav mod indstævnte. Det bemærkes, at appellanten havde været sygemeldt siden færdselsuheldet. Det gøres gældende, at indstævnte på henvendelsestidspunktet ikke havde oplysninger, som kunne danne grundlag for en relevant vurdering af, om appellanten kunne have berettigede krav som følge af tilskadekomsten den 24. august 2009.

11 - 6 - Indstævnte kunne på daværende tidspunkt blot konstatere, at uheldet var omfattet af færdselslovens bestemmelse om objektivt ansvar for motorkøretøjer, hvorfor indstævnte den 7. juli 2011, svarende til to dage efter henvendelsen/anmeldelsen, meddelte appellantens daværende advokat, at indstævnte anerkendte erstatningspligten for skader opstået som følge af uheldet. I samme brev kunne indstævnte konstatere, at der for appellanten var taget forbehold for erstatningskrav, hvorfor indstævnte udbad sig et antal dokumenter, som kunne belyse appellantens helbredstilstand og arbejdsevne. De ønskede oplysninger modtog indstævnte med brev af hhv. 5. oktober 2011, 19. oktober 2011, 11. november 2011 og 28. november Fælles for korrespondancen mellem parterne i denne periode var, at appellantens daværende advokat blot fremsendte materialet uden at forholde sig til indholdet heraf, og uden at der på nogen måde indledtes forhandlinger om størrelsen af de eventuelle erstatningskrav, som materialet måtte berettige til. ppellantens daværende advokat forholdt sig derimod blot afventende. I brevet af 28. november 2011, opfordredes indstævnte ydermere til at bekræfte, at indstævnte havde modtaget samtlige de i skrivelsen af 7/ begærede bilag. I brev af 5. december 2011 meddelte indstævnte, at indstævnte fortsat manglede en komplet journal fra appellantens læge. Herefter lå sagen helt stille frem til den 13. september 2012 svarende til mere end tre år efter tilskadekomsten på hvilket tidspunkt, appellantens daværende advokat fremsendte lægejournalen til indstævnte ( ). Heller ikke i dette brev forholdt appellanten sig til det fremsendte materiale og undlod ligeledes fortsat at fremsætte krav mod indstævnte. 2.1 Forældelseslovens 21, stk. 5. ppellanten har under sagen gjort gældende, at der er sket foreløbig afbrydelse af forældelsesfristen, og at appellanten ikke havde anledning til at anlægge retssag, jf. herved forældelseslovens 21, stk. 5. Det gøres herover for gældende, at det påhviler appellanten at bevise, at der i lovens forstand blev indledt forhandlinger mellem parterne. Dette bevis er ikke ført. Det gøres gældende, at konkrete forhandlinger omfattet af forældelseslovens 21, stk. 5, kun anses for at være indledt, hvis der har været tale om konkrete forhandlinger om størrelsen af appellantens mulige erstatnings-/godtgørelseskrav. Dette er helt oplagt ikke tilfældet i nærværende sag, hvorfor forældelsesfristen ikke kan anses for at være foreløbigt afbrudt forud for den 24. august Indstævntes synspunkt understøttes af Karnov-note nr. 181 og 183 til bestemmelsen, hvori det anføres: Bestemmelsen hjemler en tillægsfrist i tilfælde, hvor der indledes realitetsforhandlinger om kravet mellem parterne.

12 - 7 - og Der skal være tale om egentlige forhandlinger mellem parterne om kravet eller grundlaget for dette, således at kreditor har føje til at antage, at det ikke er nødvendigt at iværksætte retslige skridt for at undgå forældelse Forældelsen udskydes herefter ikke, hvis skyldneren under forløbet indtager en afvisende holdning til kravet Det samme gælder, hvis skyldneren ikke tager stilling til kravet, men blot anfører, at han vil overveje eller undersøge dette. Bo von Eyben anfører i Forældelse efter forældelsesloven af 2007, side 933: Realiteten er, at man overhovedet ikke kan tale om forhandlinger, når skyldneren stadigt og konsekvent afviser kravet. Det samme gælder naturligvis, når skyldneren forholdet sig passivt over for et fremsat krav, uanset hvor meget kreditor rykker for en reaktion. Der skal nu engang to til at forhandle. Der foreligger heller ikke forhandling, hvis skyldneren helt undlader en stillingtagen. Forældelsen udskydes således ikke, hvis skyldneren blot meddeler, at han vil undersøge sagen eller overveje kravet el. lign. Kreditor må i denne situation søge at fremprovokere en stillingtagen til kravet eller dog til spørgsmålet om udskydelse af forældelsen. Det gøres gældende, at appellanten, der i hele forløbet var repræsenteret ved advokat, i enhver henseende forholdt sig passivt i forhold til de elementer, som kunne begrunde en tillægsfrist i medfør af forældelseslovens 21, stk. 5, og at parterne på intet tidspunkt i forløbet forhandlede om konkrete opgørelser af krav mod indstævnte, hvilket udgør den væsentligste forudsætning for, at en tillægsfrist i medfør af forældelseslovens 21, stk. 5, kan komme på tale. Endelig gøres det gældende, at konsekvensen af, at forhandlinger ikke kan anses for at være indledt, selvsagt har den retsvirkning, at der ikke har været behov for at meddele appellanten, at indstævnte anså ikke-eksisterende forhandling som værende afsluttede. 2.2 Forsikringsaftalelovens 29, stk. 5, 2. pkt. ppellanten har under sagen gjort gældende, at der i forsikringsaftalelovens 29, stk. 5, 2. pkt., findes en særlig undtagelsesbestemmelse, hvorefter forældelse af appellantens krav først indtrådte 3 år efter den 7. juli 2011, hvor indstævnte anerkendte erstatningspligten. Det følger af forsikringsaftalelovens 29, stk. 5, 2. pkt.: Hvis selskabet anerkender, at der foreligger en dækningsberettiget skade, men anmoder om yderligere oplysninger med henblik på opgørelse af kravets størrelse, indtræder forældelse 3 år efter selskabets meddelelse herom. ppellanten har i ankestævningen anført, at sagens faktuelle forløb er 100 % sammenfaldende med de forudsætninger, der lægges til grund for denne bestemmelse. Dette bestrides, idet det, som ovenfor anført, må lægges til grund, at appellanten i modsætning til, hvad der må anses for at være sædvanligt, venter næsten to år med at anmelde over for indstævnte.

13 - 8 - f lovforarbejderne til bestemmelsen fremgår blandt andet: Desuden foreslås i stk. 5, 2. pkt., en særregel, der angår den situation, hvor en dækningsberettiget skade anmeldes, men hvor den sikrede ikke har givet selskabet tilstrækkelige oplysninger til, at selskabet kan foretage en erstatningsopgørelse. Det foreslås, at forældelse i den situation indtræder 3 år efter selskabet meddelelse om, at det anerkender, at kravet er berettiget, men anmoder om yderligere oplysninger med henblik på opgørelse af kravets størrelse. Det gøres herefter gældende, at forsikringsaftalelovens 29, stk. 5, 2. pkt., er tænkt som en absolut særregel/undtagelse til hovedreglen om, at forældelse indtræder 3 år efter skadens indtræden, jf. omtalen ovenfor. Det må følge af almindelige regler om lovfortolkning, er denne regel derfor næppe tiltænkt en rolle, som den regel, der afgørende skal forrykke en mangeårig fast praksis om, at forældelse i personskadesager indtræder 3 år (tidl. 5 år) efter skaden, hvorfor anvendelsen af og fortolkningen heraf må underlægges en indskrænkende fortolkning. Formålet med indførelsen af bestemmelsen var derimod, at lovgiver ville undgå en situation, hvor de skadelidtes krav kunne være forældede efter forsikringsaftalelovens regler uden at være forældede efter forældelseslovens regler, og omvendt. Det gøres herudover gældende, at bestemmelsen i sin helhed indeholder en forudsætning om, at der fremsættes et eller flere konkrete krav, som forsikringsselskabet kan forholde sig konkret til. ppellanten har, som ovenfor anført, på intet tidspunkt fremsat et konkret opgjort økonomisk krav om indstævntes betaling af en bestemt godtgørelse og/eller erstatning, hvorfor indstævnte på intet tidspunkt har haft anledning til at anerkende (eller afvise) noget kravs berettigelse. Det bemærkes, at appellantens eventuelle krav uanset indholdet af forsikringsaftalelovens 29. stk. 5, 2. pkt., vil være erstatningskrav uden for kontraktforhold, hvorfor det til støtte for, at forsikringsaftalelovens 29, stk. 5, 2. pkt., ikke finder anvendelse i nærværende sag, videre skal anføres, at der notorisk må være forskel på, at et forsikringsselskab anerkender, at færdselslovens 108, stk. 1, jf. 105, stk. 1, jf. 101, stk. 1, tilsiger at et forsikringsselskab hæfter over for en skadelidt på objektivt grundlag for de skader den skadelidte måtte være påført af det hos forsikringsselskabet forsikrede motorkøretøj, og den situation, hvor der over for forsikringsselskabet fremsættes et konkret krav om betaling af en bestemt godtgørelse og/eller erstatning, jf. herved erstatningsansvarslovens regler herom. Som anført, er nærværende sag særegen derved, at appellanten venter næsten to år før, appellanten kontakter indstævnte vedrørende skaden. Hvis appellanten får medhold i de fremsatte synspunkter vedrørende forsikringsaftalelovens 29, stk. 5, 2. pkt., opnår appellanten den helt utilsigtede fordel, at forældelsesperioden reelt forlænges fra de forudsatte tre år fra skadetidspunktet til konkret ca. fem år. Det er intet sted i forarbejderne til bestemmelsen anført, at dette var hensigten med indførelsen af bestemmelsen.

14 - 9 - Forsikringsselskabet TRFIK G/S har under hovedforhandlingen desuden gjort gældende, at der er tale om et nyt anbringende, når i påstandsdokumentet henviser til forsikringsaftalelovens 29, stk. 5, 1. pkt., og at landsretten ikke bør tillade at fremsætte dette anbringende. Landsrettens begrundelse og resultat Forsikringsselskabet TRFIK G/S har for landsretten protesteret imod, at påstandsdokumentet har gjort gældende, at sagen skal bedømmes også i lyset af bestemmelsen i forsikringsaftalelovens 29, stk. 5, 1. pkt., idet forsikringsselskabet har anført, at der er tale om et nyt anbringende. i Landsretten bemærker, at synspunkt om, at forsikringsaftalelovens 29, stk. 5, 1. pkt., skal anvendes på det faktum, der er tilvejebragt af parterne, er en juridisk betragtning, som retten normalt af egen drift vil inddrage i bedømmelsen af sagen. Det fremgår af gengivelsen af parternes procedure i byrettens dom, at synspunktet i øvrigt har været fremme under sagens behandling i byretten, og landsretten finder derfor ikke grundlag for at afskære fra at gøre synspunktet gældende for landsretten. Som anført af byretten, følger det af forældelseslovens 2, stk. 4, og 3, stk. 1, at krav på erstatning for personskade forældes efter 3 år, der regnes fra skadestidspunktet. Efter forsikringsaftalelovens 29, stk. 1, er udgangspunktet ligeledes, at krav i anledning af en forsikringsaftale forældes efter reglerne i forældelsesloven. Bestemmelsen i 29, stk. 1, gælder også krav, der opstår i kraft af lovgivningen og støttes på indholdet af forsikringsaftalen, herunder som i denne sag skadelidtes krav mod ansvarsforsikringsselskabet efter færdselslovens 108, stk. 1. Forsikringsaftalelovens 29, stk. 2 til 6, indeholder imidlertid nogle undtagelser til de almindeligt gældende bestemmelser i forældelsesloven, jf. forsikringsaftalelovens 29, stk. 1, jf. forældelseslovens 1. Bestemmelserne i 29, stk. 2 til 6, er indført med henblik på at skabe en særlig nem adgang til afbrydelse af forældelse ved krav mod forsikringsselskaber i anledning af skader, og bestemmelserne skal ses i lyset af, at det ikke er hensigtsmæssigt,

15 at forsikringstagere og sikrede skal være opmærksomme på, at der kan indtræde forældelse efter reglerne i forældelsesloven, mens en sag er under behandling i et forsikringsselskab. Det følger derfor af forsikringsaftalelovens 29, stk. 5, 1. pkt., at hvis en skade er anmeldt til et forsikringsselskab inden udløbet af forældelsesfristen, så indtræder forældelse af det krav, som skaden gav anledning til, tidligst 1 år efter forsikringsselskabets meddelelse om, at det helt eller delvist afviser kravet. Skaden, der indtrådte den 24. august 2009, blev anmeldt til forsikringsselskabet den 5. juli 2011, hvorfor forældelse af det anmeldte krav ikke indtrådte før tidligst 1 år efter forsikringsselskabets afvisning af kravet. Forsikringsselskabet afviste først kravet ved brev af 18. september 2012, og sagen blev anlagt ved byretten den 11. juli Sagen er derfor anlagt inden for den tillægsfrist på et år, der i medfør af 29, stk. 5, 1. pkt., begyndte at løbe fra den 18. september Uanset bestemmelsen i forsikringsaftalelovens 29, stk. 5, 1. pkt., gælder der efter samme bestemmelses 2. pkt. dog en absolut forældelsesfrist på 3 år fra det tidspunkt, hvor forsikringsselskabet anerkendte, at der forelå en dækningsberettiget skade, men hvor skadelidte blev anmodet om yderligere oplysninger med henblik på opgørelse af kravets størrelse. Forsikringsselskabets anerkendelse af erstatningspligten skete ved brev af 7. juli Sagen, der blev anlagt den 11. juli 2013, er således indbragt for retten inden udløbet af den absolutte forældelsesfrist i 29, stk. 5, 2. pkt., hvorfor denne grund er forældet. krav heller ikke af krav mod forsikringsselskabet er derfor ikke forældet, hvorfor påstand tages til følge. Efter sagens udfald, og da er meddelt fri proces, skal forsikringsselskabet betale sagens omkostninger for begge retter til statskassen. Efter oplysningerne om sagens anslåede værdi, der på nuværende tidspunkt er meget usikker, sammenholdt med sagens omfang, forløb, varighed og karakter fastsættes sagsomkostningerne for begge retter til kr., der tillige indeholder den afgift, der skulle være betalt til retten, såfremt der ikke var fri proces.

16 T h i k e n d e s f o r r e t: Forsikringsselskabet TRFIK G/S skal anerkende, at som følge af færdselsuheldet den 24. august 2009 ikke er forældet. erstatningskrav I sagsomkostninger for byretten og for landsretten skal Forsikringsselskabet TRFIK G/S inden 14 dage betale kr. til statskassen. Sagsomkostningerne forrentes efter rentelovens 8 a. (Sign.) Udskriftens rigtighed bekræftes. Østre Landsret, den Vicky Grenaa Bodi Kontorfuldmægtig

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 29. maj 2018

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 29. maj 2018 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 29. maj 2018 Sag 223/2017 (2. afdeling) A og B (advokat Michael S. Wiisbye for begge) mod Tryg Forsikring A/S som mandatar for C og D (advokat Morten Boe Svendsen) I

Læs mere

Sagen afgøres uden mundtlig hovedforhandling, jf. retsplejelovens 366.

Sagen afgøres uden mundtlig hovedforhandling, jf. retsplejelovens 366. DOM Afsagt den 7. januar 2013 i sag nr. BS 11-676/2012: Holbæk Kommune Kanalstræde 2 4300 Holbæk mod GF Forsikring A/S Jernbanevej 65 5210 Odense NV Sagens baggrund og parternes påstande Denne sag er anlagt

Læs mere

Afsagt den 7. juli 2017 af Østre Landsrets 22. afdeling (landsdommerne Lene Jensen, Michael Kistrup og Camilla Felbo (kst.)).

Afsagt den 7. juli 2017 af Østre Landsrets 22. afdeling (landsdommerne Lene Jensen, Michael Kistrup og Camilla Felbo (kst.)). D O M Afsagt den 7. juli 2017 af Østre Landsrets 22. afdeling (landsdommerne Lene Jensen, Michael Kistrup og Camilla Felbo (kst.)). 22. afd. nr. B-191-16: 1) A 2) B (begge ved advokat Michael S. Wiisbye)

Læs mere

D O M. afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst.

D O M. afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst. D O M afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst.)) i ankesag V.L. B 3107 12 Sydøstjyllands Politi (Kammeradvokaten

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. marts 2017

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. marts 2017 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. marts 2017 Sag 203/2016 (2. afdeling) Topdanmark Forsikring A/S (tidligere Danske Forsikring A/S) (advokat Anne Mette Myrup Opstrup) mod Aarhus Kommune (advokat Gert

Læs mere

HØJESTERETS DOM. afsagt tirsdag den 18. december 2018

HØJESTERETS DOM. afsagt tirsdag den 18. december 2018 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 18. december 2018 Sag BS-12529/2018-HJR (1. afdeling) L (advokat Christina Neugebauer) mod Tryg Forsikring A/S (advokat Anja Hejde) I tidligere instanser er afsagt dom

Læs mere

D O M. afsagt den 24. maj 2017 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Jens Hartig Danielsen, Esben Hvam og Anne Knie Andresen (kst.

D O M. afsagt den 24. maj 2017 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Jens Hartig Danielsen, Esben Hvam og Anne Knie Andresen (kst. D O M afsagt den 24. maj 2017 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Jens Hartig Danielsen, Esben Hvam og Anne Knie Andresen (kst.)) i ankesag V.L. B 0756 16 A (advokatfuldmægtig Ida Grelk, Aarhus)

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 24. maj 2017

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 24. maj 2017 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 24. maj 2017 Sag 96/2016 (1. afdeling) Codan Forsikring A/S som mandatar for X-firma (tidligere Y-firma) (advokat Søren Vagner Nielsen) mod Boet efter A (advokat Michael

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 19. august 2013

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 19. august 2013 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 19. august 2013 Sag 33/2013 Alm. Brand Forsikring A/S (advokat Michael Steen Wiisbye) mod A (advokat Keld Norup) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 27. marts 2012

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 27. marts 2012 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 27. marts 2012 Sag 335/2009 (1. afdeling) A (advokat Henrik Qwist, beskikket) mod Tryg Forsikring A/S (advokat Lars Bøgh Mikkelsen) I tidligere instanser er afsagt dom

Læs mere

Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a, stk. 2.

Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a, stk. 2. Retten i Glostrup DOM Afsagt den 29. februar 2016 i sag nr. BS 10B-955/2015: Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg mod Tryg Forsikring A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup Sagens baggrund

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 28. august 2018

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 28. august 2018 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 28. august 2018 Sag 11/2018 (2. afdeling) Miljø-Bo A/S (advokat Carsten Pedersen og advokat Eivind Einersen) mod Focus Advokater P/S (advokat Leo Jantzen og advokat Stinne

Læs mere

D O M. Procedure Parterne har for landsretten gentaget deres anbringender for byretten og har procederet i overensstemmelse hermed.

D O M. Procedure Parterne har for landsretten gentaget deres anbringender for byretten og har procederet i overensstemmelse hermed. D O M Afsagt den 23. marts 2017 af Østre Landsrets 19. afdeling (landsdommerne Inge Neergaard Jessen, Ib Hounsgaard Trabjerg og Rikke Plesner Skovby (kst.)). 19. afd. nr. B-844-16: A (advokat Christian

Læs mere

D O M. afsagt den 4. december 2015 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Dorte Jensen) i ankesag

D O M. afsagt den 4. december 2015 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Dorte Jensen) i ankesag D O M afsagt den 4. december 2015 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Dorte Jensen) i ankesag V.L. B 0699 14 Boet efter A (advokat Michael S. Wiisbye, København)

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. januar 2018

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. januar 2018 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. januar 2018 Sag 93/2017 (1. afdeling) Tryg Forsikring A/S (advokat Anja Hejde) mod Vordingborg Kommune (advokat Marianne Fruensgaard) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. juni 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. juni 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. juni 2016 Sag 347/2011 A ønsker tilladelse til at indtræde i og videreføre sagen: A under konkurs A Holding A/S under konkurs A Ejendomme A/S under konkurs A A/S

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 10. april 2015

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 10. april 2015 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 10. april 2015 Sag 305/2013 (2. afdeling) A (advokat Marianne Fruensgaard, beskikket) mod Aarhus Universitet (advokat Karsten Hagel-Sørensen) I tidligere instanser er

Læs mere

Aarhus Kommunes endelige påstand er, at Danske Forsikring A/S skal anerkende, at kommunens regreskrav for sygedagpenge ikke er forældet.

Aarhus Kommunes endelige påstand er, at Danske Forsikring A/S skal anerkende, at kommunens regreskrav for sygedagpenge ikke er forældet. DOM Afsagt den 8. januar 2015 i sag nr. BS 10F-2144/2013: Aarhus Kommune Beskæftigelsesforvaltningen Værkmestergade 15 8000 Århus C mod Danske Forsikring A/S Borupvang 4 2750 Ballerup Sagens baggrund og

Læs mere

Den nye danske forældelseslov og forsikringsaftaleloven

Den nye danske forældelseslov og forsikringsaftaleloven NFT 4/2007 Den nye danske forældelseslov og forsikringsaftaleloven af Jens Teilberg Søndergaard og Gitte Danelund I artiklen gennemgås hovedtrækkene i den nye danske forældelseslov og de nyaffattede bestemmelser

Læs mere

Retsudvalget. L Svar på Spørgsmål 12 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K.

Retsudvalget. L Svar på Spørgsmål 12 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K. Retsudvalget L 165 - Svar på Spørgsmål 12 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K. Lovafdelingen Dato: 21. maj 2007 Kontor: Formueretskontoret Sagsnr.: 2005-705-0012 Dok.: JTS41066

Læs mere

HØJESTERETS DOM. afsagt fredag den 3. maj I tidligere instans er afsagt dom af Østre Landsrets 16. afdeling den 29. maj 2018.

HØJESTERETS DOM. afsagt fredag den 3. maj I tidligere instans er afsagt dom af Østre Landsrets 16. afdeling den 29. maj 2018. HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 3. maj 2019 Sag BS-23798/2018-HJR (1. afdeling) B som hensiddende i det uskiftede bo efter A (advokat Arvid Andersen) mod Beskæftigelsesministeriet (advokat Rass Holdgaard)

Læs mere

Der er mellem parterne enighed om, at kravet er undergivet en 3-årig forældelsesfrist.

Der er mellem parterne enighed om, at kravet er undergivet en 3-årig forældelsesfrist. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 11. juli 2017 i sag nr. BS 10N-118/2013: v/ 3F Fagligt Fælles Forbund som mandatar mod Topdanmark Forsikring A/S Borupvang 4 2750 Ballerup Sagens baggrund

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. november 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. november 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. november 2011 Sag 285/2008 (1. afdeling) Søren Theill Jensen og Anne Margrethe Heidner (advokat Preben Kønig, beskikket for begge) mod Miljøstyrelsen (kammeradvokaten

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 8. december 2015

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 8. december 2015 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 8. december 2015 Sag 140/2014 (1. afdeling) A (advokat Michael Christiani Havemann, beskikket) mod AIG Europe Dansk Filial af AIG Europe Limited United Kingdom (advokat

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 27. november 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 27. november 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 27. november 2017 Sag 164/2017 A (selv) mod B og C (advokat Bjarke Madsen for begge) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 21. afdeling den 27.

Læs mere

DOM. afsagt den 21. november 2017 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Thomas Jønler og Thomas Klyver (kst.

DOM. afsagt den 21. november 2017 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Thomas Jønler og Thomas Klyver (kst. DOM afsagt den 21. november 2017 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Thomas Jønler og Thomas Klyver (kst.)) i ankesag V.L. B-1884-16 A (advokat Birgit Lindø, Aarhus) mod Tryg Forsikring

Læs mere

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Erhvervsjuridisk Tidsskrift 2012.251 En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Af Steffen Pihlblad, direktør for Voldgiftsinstituttet (Resumé) I artiklen

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 24. maj 2016

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 24. maj 2016 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 24. maj 2016 Sag 11/2015 (2. afdeling) A (advokat Lars Sandager, beskikket) mod Alm. Brand Forsikring A/S (advokat Christina Neugebauer) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 30. august 2018

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 30. august 2018 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 30. august 2018 Sag 253/2017 (2. afdeling) Tryg Forsikring A/S (advokat Christina Neugebauer) mod 3F Fagligt Fælles Forbund som mandatar for A (advokat Henrik Juel Halberg)

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 19. november 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 19. november 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 19. november 2014 Sag 135/2014 A (advokat Svend-Aage Dreist Hansen, beskikket) mod Faxe Vandforsyning A/S (advokat Sten Corfix Jensen) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B0386005 - KLA UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 25. januar 2016 af Østre Landsrets 22. afdeling (landsdommerne Arne Brandt, Lene Jensen og Morten Christensen). 22. afd. nr. B-386-15:

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTUK LANDSRETS DOMBOG

UDSKRIFT AF ØSTUK LANDSRETS DOMBOG UDSKRIFT AF ØSTUK LANDSRETS DOMBOG Sagsøger havde fejlagtigt sagsøgt Patientforsikringen. Først efter udlflbet af - søgsmålsfristen i patientforsikringslovens 16, stk. 2 DOM sagsøgte sagsøger Patientskade-ankenævnet.

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B2966008 - SMH UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 25. september 2017 af Østre Landsrets 11. afdeling (landsdommerne Lone Dahl Frandsen, Karsten Bo Knudsen og Tine Egelund Thomsen (kst.)).

Læs mere

NY HØJESTERETSDOM OM RÆKKEVIDDEN AF FAL 95 HVORNÅR KAN SKADELIDTE SAGSØGE SKADEVOLDERS FORSIKRINGSSELSKAB?

NY HØJESTERETSDOM OM RÆKKEVIDDEN AF FAL 95 HVORNÅR KAN SKADELIDTE SAGSØGE SKADEVOLDERS FORSIKRINGSSELSKAB? 27. AUGUST 2013 NY HØJESTERETSDOM OM RÆKKEVIDDEN AF FAL 95 HVORNÅR KAN SKADELIDTE SAGSØGE SKADEVOLDERS FORSIKRINGSSELSKAB? En ny højesteretsdom har omgjort landsrettens afgørelse og fastslået, at der ikke

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 11. januar 2018

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 11. januar 2018 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 11. januar 2018 Sag 173/2017 (1. afdeling) A (advokat Christian Falk Hansen) mod Skatteministeriet (advokat Anders Vangsø Mortensen) I tidligere instanser er afsagt dom

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM B2929002 - MPN UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 10. april 2006 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Bloch Andersen, Lone Kerrn-Jespersen og Harald Micklander (kst.)). 5. afd.

Læs mere

Retsudvalget L Bilag 17 Offentligt

Retsudvalget L Bilag 17 Offentligt Retsudvalget L 166 - Bilag 17 Offentligt Forslag til lov om ændring af forskellige lovbestemmelser om forældelse af fordringer m.v. (Ændringer som følge af en ny lov om forældelse af fodringer, ophævelse

Læs mere

AIDA - Maj 2015. Forældelse og personskade. v/ advokaterne Søren Vagner Nielsen og Christina Neugebauer

AIDA - Maj 2015. Forældelse og personskade. v/ advokaterne Søren Vagner Nielsen og Christina Neugebauer AIDA - Maj 2015 Forældelse og personskade v/ advokaterne Søren Vagner Nielsen og Christina Neugebauer 2008-loven - Lovens opbygning Kap. 1: Lovens område Kap. 2: Forældelsesfristens begyndelsestidspunkt

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010 Sag 48/2009 (1. afdeling) Region Sjælland (tidligere Storstrøms Amt og Vestsjællands Amt) (advokat Svend Paludan-Müller) mod Dronning Ingrids Hospital

Læs mere

B HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

B HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B3023007 - HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 4. december 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Helga Lund Laursen (kst.)). 10. afd. nr.

Læs mere

#JobInfo Criteria=KABside1# De nye forældelsesfrister

#JobInfo Criteria=KABside1# De nye forældelsesfrister De nye forældelsesfrister Den 1. januar 2008 trådte den nye forældelseslov i kraft. Den nye lov hedder Lov om forældelse af fordringer nr. 522 af den 6. juni 2007. De to generelle forældelseslove (Danske

Læs mere

D O M. Retten i Randers har den 18. maj 2016 afsagt dom i 1. instans (BS 6-978/2015).

D O M. Retten i Randers har den 18. maj 2016 afsagt dom i 1. instans (BS 6-978/2015). D O M afsagt den 27. juni 2017 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Stig Glent-Madsen, Olav D. Larsen og Regitze Brosbøl Riskjær (kst.)) i ankesag V.L. B 0792 16 GF Forsikring A/S (advokat Michael

Læs mere

Af afgørelsen af 31. januar 2011 fra Patientforsikringen, der blev sendt direkte til A fremgår:

Af afgørelsen af 31. januar 2011 fra Patientforsikringen, der blev sendt direkte til A fremgår: DOM Afsagt den 12. april 2016 i sag nr. BS 1-2241/2014: Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle (advokat Mads Brandt, Vejle) mod A vej X-by (advokat Niels L. Johansen, Vejle) Sagens baggrund og parternes

Læs mere

D O M. afsagt den 21. april 2017 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Hanne Kildal og Chris Olesen) i ankesag

D O M. afsagt den 21. april 2017 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Hanne Kildal og Chris Olesen) i ankesag D O M afsagt den 21. april 2017 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Hanne Kildal og Chris Olesen) i ankesag V.L. B 1220 16 HK Danmark som mandatar for A (advokat Mie Andersen,

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. juni 2013

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. juni 2013 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. juni 2013 Sag 270/2012 (2. afdeling) 2840 Incorporated ApS (advokat Michael Elkiær Andersen) mod G-Star Denmark (advokat Morten Schwartz Nielsen) I tidligere instanser

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B116800A - AJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 31. maj 2016 af Østre Landsrets 11. afdeling (landsdommerne Ole Græsbøll Olesen, Peter Mørk Thomsen og Peter Rostgaard Ahleson (kst.)).

Læs mere

PRINCIPIEL LANDSRETSDOM OM FORÆLDELSE AF AR- BEJDSSKADESAGER

PRINCIPIEL LANDSRETSDOM OM FORÆLDELSE AF AR- BEJDSSKADESAGER 11. DECEMBER 2015 PRINCIPIEL LANDSRETSDOM OM FORÆLDELSE AF AR- BEJDSSKADESAGER En ny landsretsdom har afgjort det principielle spørgsmål om, fra hvilket tidspunkt den særlige 5- årige forældelsesfrist

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. december 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. december 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. december 2015 Sag 197/2014 Advokat Anne Almose Røpke kærer Vestre Landsrets afgørelse om acontosalær i sagen: Jens Nielsen mod Finansiel Stabilitet A/S. I tidligere

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 16. januar 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 16. januar 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 16. januar 2018 Sag 186/2017 Ralph Dänhardt (advokat Søren Noringriis) mod Den Jyske Sparekasse i Skals (advokat Marianne Sørensen) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

PRINCIPIEL LANDSRETSDOM KAN KOMMUNEN BLIVE ERSTATNINGSANSVARLIG OVER FOR FORSIKRINGS- SELSKABET - FORÆLDELSE AF REGRESKRAV

PRINCIPIEL LANDSRETSDOM KAN KOMMUNEN BLIVE ERSTATNINGSANSVARLIG OVER FOR FORSIKRINGS- SELSKABET - FORÆLDELSE AF REGRESKRAV 6. SEPTEMBER 2011 PRINCIPIEL LANDSRETSDOM KAN KOMMUNEN BLIVE ERSTATNINGSANSVARLIG OVER FOR FORSIKRINGS- SELSKABET - FORÆLDELSE AF REGRESKRAV Vestre Landsret har i en ny dom taget stilling til det principielle

Læs mere

Den 27. juli 2013 var sagsøger U impliceret i et færdselsuheld.

Den 27. juli 2013 var sagsøger U impliceret i et færdselsuheld. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 14. januar 2019 i sag nr. BS 10A- /2016: U mod Danske Forsikring A/S Borupvang 4 2750 Ballerup Sagens baggrund og parternes påstande Den 27. juli 2013

Læs mere

Sagen vedrører spørgsmålet om Hillerød Kommune har pådraget sit et erstatningsansvar

Sagen vedrører spørgsmålet om Hillerød Kommune har pådraget sit et erstatningsansvar Retten i Hillerød Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 2. juli 2018 i sag nr. BS 43-773/2017: 3F som mandatar for mod Hillerød Kommune Att.: juridisk konsulent Trollesmindeallé 27 3400 Hillerød Sagens baggrund

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. marts 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. marts 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. marts 2018 Sag 202/2017 (2. afdeling) Ankenævnet for Patienterstatningen (advokat Sanne H. Christensen) mod A (advokat Martin Laursen) I tidligere instanser

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 2. februar 2017

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 2. februar 2017 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 2. februar 2017 Sag 84/2016 (1. afdeling) A under konkurs (advokat Jes Andersen) mod B (advokat Asger Toft, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 23. september 2013

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 23. september 2013 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 23. september 2013 Sag 326/2011 (1. afdeling) If Skadeforsikring (advokat Michael S. Wiisbye) mod A (advokat Niels Rex, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE

HØJESTERETS KENDELSE HØJESTERETS KENDELSE afsagt den 14. september 2018 Sag BS 7799/2018 HJR I/S Gunderup Deponi, Efterbehandlingssamarbejde ved Mariagerfjord Kommune, Randers Kommune og Rebild Kommune (advokat Christian Bachmann)

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 19. februar 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 19. februar 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 19. februar 2016 Sag 248/2015 A kærer landsrettens afvisning af at behandle en kæresag om afslag på fri proces i en sag om forældremyndighed mv. (advokat Henrik Ehlers)

Læs mere

DOM. l) Gauguin Trading ApS (binavn Gauguin Auktionel ApS) AF østre LANDSRETS DOMBOG UDSKRJFT

DOM. l) Gauguin Trading ApS (binavn Gauguin Auktionel ApS) AF østre LANDSRETS DOMBOG UDSKRJFT 8276900A - SF UDSKRJFT AF østre LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 20. maj 2009 af Østre Landsrets 11, afdeling (landsdommerne Taber Rasmussen, Karsten Bo Knudsen og Jesper Penegaard (kst.)). I L afd. a.s.

Læs mere

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET Kammeradvokaten v/adv. Benedicte Galbo Vimmelskaftet 47 1161 København K J. nr. 24-2276 UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET DOM afsagt den 4. september 2003 af Vestre Landsrets 15. afdeling (dommerne

Læs mere

D O M. afsagt den 15. maj 2018 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Poul Hansen og Elisabeth Mejnertz) i ankesag

D O M. afsagt den 15. maj 2018 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Poul Hansen og Elisabeth Mejnertz) i ankesag D O M afsagt den 15. maj 2018 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Poul Hansen og Elisabeth Mejnertz) i ankesag V.L. B 0336 16 (advokat Niels Lomborg, mod Planklagenævnet (tidligere

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 18. november 2009

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 18. november 2009 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 18. november 2009 Sag 492/2007 (1. afdeling) Dansk Metalarbejderforbund som mandatar for A (advokat Asger Tue Pedersen) mod Skoventreprenør Michael Henriksen A/S (advokat

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [klager] klaget over tidligere advokat [indklagede].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [klager] klaget over tidligere advokat [indklagede]. København, den 29. februar 2016 Sagsnr. 2015-2369/GGR K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [klager] klaget over tidligere advokat [indklagede]. Klagens tema: Advokat [A]

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011 Sag 224/2010 (1. afdeling) A (advokat Christian Riewe) mod Rederiforeningen af 2010 (tidligere Rederiforeningen for mindre Skibe) som mandatar for Esvagt

Læs mere

D O M. Afsagt den 20. januar 2014 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne Sanne Kolmos, Karen Hald og Peter Fauerholdt Thommesen (kst.)).

D O M. Afsagt den 20. januar 2014 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne Sanne Kolmos, Karen Hald og Peter Fauerholdt Thommesen (kst.)). D O M Afsagt den 20. januar 2014 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne Sanne Kolmos, Karen Hald og Peter Fauerholdt Thommesen (kst.)). 10. afd. nr. B-4362-12: Fagligt Fælles Forbund som mandatar

Læs mere

FOA Fag og Arbejde s.m.f. A har nedlagt påstand om, at Nykredit Forsikring A/S, tilpligtes at anerkende, at erstatningskravet kan rettes direkte

FOA Fag og Arbejde s.m.f. A har nedlagt påstand om, at Nykredit Forsikring A/S, tilpligtes at anerkende, at erstatningskravet kan rettes direkte RETTEN I ROSKILDE Udskrift af dombogen DOM fsagt den 26. oktober 2016 i sag nr. BS : FO Fag og rbejde s.m.f. mod Nykredit Forsikring /S.C. Meyers Vænge 9 2450 København SV DOM Delforhandlingen i sagen,

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 28. april 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 28. april 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 28. april 2016 Sag 152/2015 Kurator, advokat Michael Serring, kærer Østre Landsrets afgørelse om afvisning af kære af Sø- og Handelsrettens skifterets afgørelse

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 10. februar 2015

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 10. februar 2015 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 10. februar 2015 Sag 177/2013 (2. afdeling) Damgaard Marine ved Herluf Damgaard Madsen (advokat Jørgen Merrild Bie) mod NRGI Fibernet A/S (advokat Ulrik Christrup) og

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. februar 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. februar 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. februar 2015 Sag 233/2014 Telia Danmark Filial af Nättjanster Norden AB (advokat Kim Breide Ulrich) mod HS 5 ApS (advokat Sophie Becher) I tidligere instans er

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget 2012-13 L 53, endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget 2012-13 L 53, endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2012-13 L 53, endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg Christiansborg 1240 København K Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061 København

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 11. marts 2016

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 11. marts 2016 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 11. marts 2016 Sag 105/2015 (2. afdeling) A (advokat Karsten Høj, beskikket) mod Ankenævnet for Patienterstatningen (tidligere Patientskadeankenævnet) (Kammeradvokaten

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. februar 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. februar 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. februar 2016 Sag 209/2015 Rikke Annette Capaldi (advokat Jakob Busse) mod I/S Torvet (advokat Niels E. Valdal) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Boligretten

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019 Sag 118/2018 A (tidligere Advokater ApS) (selv) og B (selv) mod Advokatnævnet (advokat Jakob S. Arrevad) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

D O M. afsagt den 20. december 2012 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Thomas Jønler, Poul Hansen og Hanne Aagaard) i kæresag

D O M. afsagt den 20. december 2012 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Thomas Jønler, Poul Hansen og Hanne Aagaard) i kæresag D O M afsagt den 20. december 2012 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Thomas Jønler, Poul Hansen og Hanne Aagaard) i kæresag V.L. B 0426 12 NRGI Fibernet A/S (advokat Ulrik Christrup, Kolding)

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 22. september 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 22. september 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 22. september 2016 Sag 40/2016 K/S A (advokat Flemming Bastholm) mod B (advokat Michael Serring) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Sø- og Handelsrettens

Læs mere

B0951005-IDJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG

B0951005-IDJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG B0951005-IDJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG Den 29. oktober 2015 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København. Som dommere fungerede landsdommerne Alex Puggaard, Malou Kragh

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Andersen, København K.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Andersen, København K. København, den 29. februar 2016 Sagsnr. 2015-1590/CBW 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Andersen, København K. Klagens tema: [Klager] har

Læs mere

Retten har ved kendelse af 9. juli 2015 bestemt, at sagen ikke skal behandles efter reglerne om småsager.

Retten har ved kendelse af 9. juli 2015 bestemt, at sagen ikke skal behandles efter reglerne om småsager. DOM Afsagt den 11. maj 2016 i sag nr. BS 150-429/2015: Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle mod A vej 19 X-by Sagens baggrund og parternes påstande Den 26. august 2013 traf (da) Pientforsikringen afgørelse

Læs mere

Den 8. september 2015 Udgave 6. Notat om sagsomkostninger i civile sager

Den 8. september 2015 Udgave 6. Notat om sagsomkostninger i civile sager Den 8. september 2015 Udgave 6 Notat om sagsomkostninger i civile sager Indledning Formålet med dette notat er at opstille nogle vejledende udgangspunkter for afgørelser om sagsomkostninger i civile sager.

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 7. april 2011 Kontor: Formueretskontoret Sagsnr.: 2010-702-0142 Dok.: JOK41561 Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 2 vedrørende

Læs mere

K E N D E L S E. (advokat Arvid Andersen) mod. 1. Esplanaden Holding A/S. 2. Advent International Ltd. 3. Lehman Brothers Comm.

K E N D E L S E. (advokat Arvid Andersen) mod. 1. Esplanaden Holding A/S. 2. Advent International Ltd. 3. Lehman Brothers Comm. K E N D E L S E Afsagt den 5. oktober 2011 H-20-06 Klaus Riskær Pedersen (advokat Arvid Andersen) mod 1. Esplanaden Holding A/S 2. Advent International Ltd 3. Lehman Brothers Comm. Fund 4. John Helmsøe-Zinck

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 16. november 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 16. november 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 16. november 2017 Sag 291/2016 (2. afdeling) Advokat Dan Terkildsen, Michael Eide, Revisor Flemming Sivertsen, Selskabet af 23. april 2008 ApS (tidligere Plen 10

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017 Sag 110/2017 A (advokat Charlotte Castenschiold, beskikket) mod B I tidligere instanser er afsagt kendelser af Retten i Svendborg den 14. november 2016

Læs mere

Den 8. november 2017 blev i sag nr : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. mod

Den 8. november 2017 blev i sag nr : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. mod Den 8. november 2017 blev i sag nr. 91054: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mod Topdanmark Forsikring A/S Borupvang 4 2750 Ballerup afsagt k e n d e l s e : Forsikringstageren har

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 29. august 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 29. august 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 29. august 2012 Sag 375/2010 (1. afdeling) Montex Holding Ltd. (advokat Johan Løje) mod Diesel S.p.A. og Diesel Denmark ApS (advokat Torben Byskov Petersen for begge)

Læs mere

Det indsendte årsregnskab for 1997/1998 har ikke givet styrelsen anledning til at tage sagen op til ny vurdering.

Det indsendte årsregnskab for 1997/1998 har ikke givet styrelsen anledning til at tage sagen op til ny vurdering. Kendelse af 30. august 1999. 99-77.221 Spørgsmål vedrørende en erhvervsdrivende virksomheds registreringspligt og hæftelsesforhold afvist. Bekendtgørelse om erhvervsankenævnet 8. (Vagn Joensen) Advokat

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. august 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. august 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. august 2017 Sag 14/2017 A (advokat Jan Presfeldt) mod B (advokat Mathias Steinø) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 4. afdeling den 31.

Læs mere

Rigsadvokaten Informerer Nr. 1/2003

Rigsadvokaten Informerer Nr. 1/2003 Til samtlige statsadvokater, samtlige politimestre og Politidirektøren i København. DATO 03.01.2003 JOURNAL NR. 25/2003 BEDES ANFØRT VED SVARSKRIVELSER FREDERIKSHOLMS KANAL 16 Rigsadvokaten Informerer

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 14. august 2018

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 14. august 2018 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 14. august 2018 Sag 191/2017 A/S Knudshoved Havn (advokat Nikolaj Nikolajsen) mod A under konkurs og B under konkurs (advokat René Offersen for begge) I tidligere instanser

Læs mere

Til brug for erstatningssagen var sagsøgeren undergivet undersøgelse af speciallæge Kaj Døssing, der afgav speciallægeerklæring den 2. januar 2007.

Til brug for erstatningssagen var sagsøgeren undergivet undersøgelse af speciallæge Kaj Døssing, der afgav speciallægeerklæring den 2. januar 2007. DOM Afsagt den 5. marts 2014 i sag nr. BS 4-535/2013: Dødsboet efter A mod Codan Forsikring A/S som mandatar for Y-firma Sagen drejer sig om differencekravserstatning. Stævning er modtaget den 7. juni

Læs mere

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse.

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 2. marts 2015 i sag nr. BS 10A-160/2014: [Indklagede] [Advokatfirma A] [Adresse] mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund

Læs mere

D O M. Retsgrundlaget Af skatteforvaltningsloven 26 og 27 fremgår blandt andet følgende:

D O M. Retsgrundlaget Af skatteforvaltningsloven 26 og 27 fremgår blandt andet følgende: D O M Afsagt den 17. februar 2017 af Østre Landsrets 2. afdeling (landsdommerne Frosell, Kaspar Linkis og Annette Dam Ryt-Hansen). 2. afd. nr. B-1310-16: A (advokat Claus Fabricius Nielsen) mod Skatteministeriet

Læs mere

E har påstået erstatningskravet hjemvist til realitetsbehandling ved Statsadvokaten.

E har påstået erstatningskravet hjemvist til realitetsbehandling ved Statsadvokaten. D O M afsagt den 5. december 2013 Rettens nr. 11-3506/2013 Politiets nr. SA4-2010-521-0611 Erstatningssøgende E mod Anklagemyndigheden Denne sag er behandlet med domsmænd. E var i tiden fra den 15. februar

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 8. oktober 2014

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 8. oktober 2014 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 8. oktober 2014 Sag 311/2012 (1. afdeling) FOA Fag og Arbejde som mandatar for A (advokat Jacob Sand) mod Y Kommune (advokat Yvonne Frederiksen) I tidligere instans er

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. august 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. august 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. august 2014 Sag 79/2014 A og B (advokat Peter Vilsøe) kærer afgørelse om nægtelse af genoptagelse i sagen: C (advokat Lars Langkjær) mod D (selv) I tidligere

Læs mere

KEN nr 9518 af 27/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 29. januar 2019

KEN nr 9518 af 27/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 29. januar 2019 BILAG 1.2 KEN nr 9518 af 27/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 29. januar 2019 Ministerium: Journalnummer: 18-38347 Økonomi- og Indenrigsministeriet Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens

Læs mere

PRINCIPIEL LANDSRETSDOM OM PANTHAVERS RETSSTIL- LING - FAL 54 - GROV UAGTSOMHED

PRINCIPIEL LANDSRETSDOM OM PANTHAVERS RETSSTIL- LING - FAL 54 - GROV UAGTSOMHED 14. SEPTEMBER 2011 PRINCIPIEL LANDSRETSDOM OM PANTHAVERS RETSSTIL- LING - FAL 54 - GROV UAGTSOMHED Østre Landsret har netop afgjort et principielt spørgsmål, der gennem nogen tid har været omtvistet: Kan

Læs mere

Københavns Byret. Udskrift af retsbogen

Københavns Byret. Udskrift af retsbogen Københavns Byret Udskrift af retsbogen Den 16. oktober 2015 kl. 10:30 blev retten sat på Kontor 36 af dommer Lone Molsted. Protokolfører var Maria Hampen. Der blev foretaget i ikke offentligt retsmøde

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl. København, den 20. december 2017 Sagsnr. 2017-2251/ADH K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl. Klagens tema: [Klager 1] og

Læs mere

D O M. afsagt den 20. februar 2018 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Poul Hansen og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag

D O M. afsagt den 20. februar 2018 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Poul Hansen og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag D O M afsagt den 20. februar 2018 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Poul Hansen og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag V.L. B 0193 17 A (advokat Søren Kjær Jensen, København)

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 17. november 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 17. november 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 17. november 2016 Sag 72/2016 Advokat Dan Terkildsen (selv) mod Processelskabet af 28. august 2009 ApS (advokat Tage Siboni) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere