- Nye muligheder for faglærte Pressepakke

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "- Nye muligheder for faglærte Pressepakke"

Transkript

1 Fagpilotordningen - Nye muligheder for faglærte Pressepakke

2 Rundt om ny fagpilotordning Den nye fagpilotordning for faglærte er en pendant til videnpilotordningen for akademikere. Med ordningen får virksomheder tilskud til at ansætte en faglært medarbejder, som kan hjælpe med at udføre et konkret projekt, der kan tilføre virksomheden ny viden og skabe vækst. Denne pressepakke indeholder artikler, som fra forskellige vinkler fortæller om ordningens mange fordele. En arbejdsgiver fortæller om, hvor enkelt han har oplevet forløbet fra idé til projekt, mens Danmarks første fagpilot af ren begejstring ikke betænkte sig et øjeblik, før han sagde ja til et job i virksomheden. Projektchef hos Væksthus Sjælland kan sagtens se de fordele, der ligger i at ansætte en fagpilot, som kan dedikere sig fuldt ud til et enkelt projekt, og afdelingschef hos Dansk Byggeri understreger, at det kræver ordentligt forarbejde fra virksomhedernes side, men at han ellers forventer sig positive resultater af ordningen. Vi håber, at I vil være med til at udbrede de muligheder, der ligger i ordningen, så flere virksomheder kan få gavn af at ansætte fagpiloter. Generelle spørgsmål til kampagnen rettes til projektleder Mi Storm Jensen, Wanek & Myrner. Tlf og Specifikke spørgsmål til ordningen rettes til fuldmægtig Kristina Vestergaard Nielsen, Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Tlf og Indhold Pressemeddelelse: Ny ordning skal fremme udvikling og vækst i virksomhederne Case Saltum Smede & VVS: Vi vil udvikle os til vækst Case fagpilot: Danmarks første fagpilot på vingerne Case Top Call: Ny fagpilot skal optimere processerne Interview med afdelingschef for kursus og udvikling Jørn Jensen, Dansk Byggeri: Fundamentet for vækst skal være på plads Interview med projektchef Jonas Ørts Holm, Væksthus Sjælland: Få hjælp til at udnytte potentialet Fakta om fagpilotordningen

3 Pressemeddelelse: Ny fagpilotordning Ny ordning skal fremme udvikling og vækst i virksomhederne Nu er det muligt for små og mellemstore virksomheder at ansætte unge faglærte med tilskud gennem fagpilotordningen. Virksomhederne kan på den måde få hjælp til at skabe fornyelse og innovation samtidig med at driften passes som normalt. Ledere af små og mellemstore virksomheder har tit mere end rigeligt travlt med at få løst de mange daglige driftsopgaver til kundernes tilfredshed. Derfor kan det knibe med at få tid til at tænke nyt og igangsætte de spændende ideer, som kan sikre, at virksomheden hele tiden udvikler sig og står stærkt i konkurrencen også i krisetider. Den nye fagpilotordning giver private virksomheder med mellem to og 100 ansatte mulighed for at ansætte fx en ung, uddannet håndværker, it-supporter eller elektriker med tilskud i op til et år. Fagpiloten er under 30 år og har en afsluttet erhvervsuddannelse med i bagagen. Fagpiloten bliver ansat til at varetage et konkret projekt, som skaber udvikling i virksomheden. Unge faglærte får mulighed for at skabe deres eget job Fagpilotordningen giver de små og mellemstore virksomheder mulighed for at få løst opgaver, som ellers risikerede at samle støv, for ideerne er derude i virksomhederne. Ordningen kan blive en saltvandsindsprøjtning til virksomhederne, der gerne vil udvikle sig siger kontorchef Kirsten Thomsen, Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland og tilføjer: Samtidig får de unge faglærte vigtig erhvervserfaring i mellem seks og 12 måneder, som fremadrettet kan hjælpe dem til at få et fodfæste på arbejdsmarkedet. Vi skal holde fast i de unge faglærte, der bliver brug for dem. På sigt forventer vi mangel på faglært arbejdskraft. Kun fantasien sætter grænsen for, hvad fagpiloten kan påtage sig, så længe opgaven ikke handler om virksomhedens almindelige drift, for det giver ordningen ikke støtte til. Med sin dugfriske faglige uddannelse i bagagen kan fagpiloten fx udvikle nye produkter, sørge for at den tiltrængte nye teknologi omsider bliver indført, opdyrke nye markeder eller gennemtrawle al den nyeste viden om nye materialer og teknologi, så virksomheden bliver klædt på til fremtiden. Kort om fagpilotpuljen Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland administrerer den landsdækkende ordning på vegne af beskæftigelsesregionerne i Danmark. Fagpilotordningen har 21 million kroner til rådighed i perioden eller syv million kroner pr. år. Læs mere om ordningen på fagpilot.dk

4 Case Saltum Smede & VVS Vi vil udvikle os til vækst Jan Møldrup ejer Saltum Smede & VVS og har længe haft en ide til vækst for virksomheden, men han manglede både kompetencer og økonomi til at videreudvikle ideen og implementere det nye forretningsområde. Fagpilotordningen giver ham nu mulighed for at virkeliggøre sin ide. Jan Møldrup blev gjort opmærksom på fagpilotordningen under et møde med konsulent Søren Westergaard fra Erhvervscenter Jammerbugt. Fra Jan Møldrup første gang hørte om fagpilotordningen, til han sad med godkendelsen, gik der mindre end en måned. Samtidig var papirarbejdet og ansøgningen til at have med at gøre også for en håndværker. Jeg kendte allerede Ian Tylak Hansen, vores nye fagpilot, og havde et godt øje til ham. Han har de kompetencer, som vi mangler, da han har uddannelsen som VVSenergimontør, fortæller Jan Møldrup. Vedvarende fokus på energi og CO2 Energi er også et spørgsmål om investering. Vi har skiftet mange gamle gasfyr ud og sat varmepumper op for vores kunder. Og det kan betale sig at kigge på CO2- besparelser for større bygninger. Vi skal kunne lave nogle beregninger, der dokumenterer besparelsen over for kunderne, fordi der er tale om pæne investeringer, som skal tjene sig hjem. Det nye er, at vi gerne vil opsamle data over energiforbruget gennem nogle servicekontrakter. Rent praktisk skal nogle følere give besked til et computersystem, når der fx er et uhensigtsmæssigt forbrug. Som fagpilot skal Ian Tylak Hansen udvikle systemet for os og behandle data, forklarer Jan Møldrup. De nye servicekontrakter bliver et tilbud til små og mellemstore virksomheder og private kunder. Jeg er sikker på, at vi får flere opgaver og mersalg, fordi kunderne allerede kender os og forhåbentlig har tillid til os, siger Jan Møldrup. Jeg satser på, at vi gennem dette tiltag kan skabe vækst ved hjælp af servicekontrakterne, og at vi kan få tunet medarbejderne i forhold til at blive bedre energivejledere Ian skal også lære fra sig. Endelig giver det også et større område som forretning og det er da langt sjovere at udvikle i stedet for at afvikle, fastslår Jan Møldrup. Om Saltum Smede & VVS Saltum Smede & VVS historie går tilbage til årige Jan Møldrup overtog virksomheden for 7 år siden. Gennem Saltum Smede & VVS historie er det gået op og ned, og de sidste 7 år har ikke været 7 fede år. Virksomheden har 14 ansatte og har en god blanding af spjældarbejde (vedligeholdelse og småreparationer), industri- og detailvirksomheder samt nybyggeri.

5 Case - fagpilot Danmarks første fagpilot på vingerne Ian Tylak Hansen bliver den første fagpilot i Danmark. Han skal være med til at udvikle et helt nyt forretningsområde for Saltum Smede & VVS. Der er tale om at udvikle et system, der kan overvåge private, små og mellemstore virksomheders varmeanlæg og dermed varmeforbrug. Det nye system vil give Ian og hans nye kolleger hos Saltum Smede & VVS mulighed for at holde øje med firmaernes varmeforbrug og give besked, hvis der er et uhensigtsmæssigt forbrug. Det kan spare mange penge for kunderne og forhåbentligt kaste nogle opgaver af til firmaet. Fagpilotordningen er en genial ordning, siger Ian Tylak, der sagde ja til at blive landets første fagpilot uden at have kendskab til ordningen. Den nordjyske fagpilot er 25 år og bor i Aalborg. Han startede i VVS-lære og tog en overbygning som VVS-energimontør. I sin læretid var han i et firma, der blev opkøbt af Jan Møldrup. Ian har haft forskellige job lige fra vikarbureau til ansættelse i sin fars VVS-firma. Vil du være fagpilot? Ian Tylak Hansen har holdt kontakt til Jan Møldrup efter sin læretid, og lige før jul kontaktede Jan Møldrup Ian for at høre, om han ville være med på et nyt pilotprojekt som fagpilot. Det lød så spændende, at jeg bare straks sagde ja, da Jan spurgte. Bagefter gik jeg hjem og googlede fagpilot, og det var nu ikke fordi, der stod så meget på hjemmesiden, men det var nok, fortæller Ian Tylak Hansen. Jeg synes, det er spændende at arbejde med computersystemer i stedet for bare gammelt værktøj. De andre i firmaet er nok mere til værktøj. Så jeg forventer at få meget erfaring og ansvar som fagpilot. Og så er det da vildt lærerigt at få lov til at udvikle noget nyt, understreger Ian Tylak Hansen. Ian er ret sikker på, at han nok skal nå at vise, at han er uundværlig og derfor også har et fast job om et år.

6 Ian Tylak Hansen, Danmarks første fagpilot. Foto: privat.

7 Case Top Call Ny fagpilot skal optimere processerne Top Call har specialiseret sig i telefonpasning og fungerer som ekstern reception for mange virksomheder. Virksomheden er gået fra 1 til 15 ansatte på tre år, og i takt med at virksomheden er vokset, har Kenneth Steen oplevet et øget behov for mere strømlinede arbejdsgange og en mere professionaliseret kundetilgang. Det skal den kommende fagpilot bidrage med. Top Call har tidligere haft succes med en videnpilot, der var uddannet inden for marketing og kommunikation. Videnpilotordningen for akademikere er en pendant til fagpilotordningen for faglærte. Vi har været meget begejstret for den videnpilot, vi har haft. Hun hjalp os med at udvikle en ny tilgang til at komme ind på potentielle markeder. Så da jeg hørte om en tilsvarende ordning for faglærte, var jeg meget interesseret, fortæller Kenneth Steen, ejer og stifter af Top Call, der har adresse i Næstved. Det var konsulent fra Væksthus Sjælland, som gjorde ham opmærksom på fagpilotordningen og de muligheder, den giver for små og mellemstore virksomheder. Fokus på nytænkning Det er en fantastisk mulighed for virksomheder af vores størrelse. Mange har en tendens til at udskyde de projekter, der skaber udvikling, fordi der simpelthen ikke er tid til at fokusere på dem. Fagpilotordningen gør, at vi bliver hjulpet i gang. En ting er, at man får et økonomisk tilskud men en anden ting er, at projektet bliver sat på dagsordenen og dermed bliver prioriteret blandt alle de daglige rutineprægede opgaver, understreger Kenneth Steen. Top Call er blevet godkendt til at få en fagpilot, som skal hjælpe virksomheden med at udvikle mere strømlinede arbejdsgange og systematisere den måde, processerne foregår på i dag. Ifølge Kenneth Steen er der nemlig et behov for at optimere arbejdsgangene, fordi virksomheden er vokset, og opgaverne derfor er blevet mere komplekse. Han har endnu ikke fundet den rette kandidat, men han har en klar idé om, hvilken profil han går efter. Og han har tid til at finde den rette fagpilot, da det blot skal ske senest et halvt år efter ansøgningen er godkendt. Det er vigtigt, at vedkommende har noget reelt nyt at byde ind med og ikke bare falder ind i vores måde at gøre tingene på. Det kunne for eksempel være en fra hotel- og restaurationsbranchen, som ved noget om effektiviseringer og som forstår at sætte tingene i system. Omvendt skal fagpiloten bygge videre på vores tilgange og metoder, fordi de allerede fungerer godt. Og så kommer vi rigtig godt

8 ud af det med hinanden her på arbejdspladsen og derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at personen passer ind, fastslår Kenneth Steen. Kenneth Steen glæder sig til at få ansat en fagpilot og har allerede aftalt samtaler med de første kandidater. Han afviser ikke, at der efter kontraktens udløb kan blive tale om en fastansættelse, hvis det hele flasker sig. Om Top Call Top Call blev etableret af Kenneth Steen i Virksomheden tilbyder telefonpasning, call center og kalenderstyring for virksomheder, der ønsker at outsource den funktion. Virksomheden har i dag 15 ansatte og har planer om at blive fire gange så store inden for de næste fire år. Kenneth Steen, ejer og stifter af Top Call. Foto: privat.

9 Interview med afdelingschef for kursus og udvikling Jørn Jensen, Dansk Byggeri: Fundamentet for vækst skal være på plads Dansk Byggeri hilser den nye fagpilotordning velkommen. Erhvervsorganisationen har set gode resultater med videnpilotordningen for akademikere blandt medlemsvirksomhederne og forventer også at få positive erfaringer med fagpilotordningen. Men skal der komme vækst og udvikling ud af det, så kræver det, at hjemmearbejdet er gjort i virksomheden. Jørn Jensen, afdelingschef for kursus og udvikling i Dansk Byggeri, ser fagpilotordningen som en nyttig pendant til videnpilotordningen. Forskellen er typen af opgaver, som henholdsvis en faglært og en akademiker kan tilføre virksomheden. Styrken er, at virksomheden gennem ordningerne kan få tilført nogle ressourcer via en person, piloten, som er dedikeret til en bestemt opgave. Samtidig får virksomheden tilført nogle kompetencer, den i forvejen ikke besidder, konstaterer Jørn Jensen. Udviklingschefen ser et stort potentiale for nytænkning og innovation i bygge- og anlægsbranchen. Væksten kommer ikke af sig selv Det er ingen hemmelighed, at bygge- og anlægsbranchen har kunnet mærke krisen. Jørn Jensen tror, at det på flere måder har været sundt, at branchen blev tvunget til at standse op. Det gik stærkt, og opgaverne kom næsten for hurtigt. Der var et behov for at være nyskabende og nytænkende. Nu ser vi tegn på, at kurven er knækket, og det går bedre. Vi ser, at der er blevet udviklet nye produkter, arbejdsmetoder og værktøjer rundt omkring. Men det er ofte lidt uorganiseret. Vi mangler erfaringsopsamling og videndeling internt i virksomheden og i branchen, vurderer udviklingschefen. Vi mangler måske lige, at det bliver formidlet og kommunikeret, mener Jørn Jensen. Nu er det rigtig vigtigt, at virksomheden har fundamentet for vækst klar. Det betyder, at virksomhedsejeren skal have en fornuftig forretning, hvor der er styr på både vision, strategi og drift. Den største udfordring for branchen lige nu er at stabilisere og konsolidere virksomheden og sikre sig en fornuftig økonomi, fastslår Jørn Jensen. Udviklingschefen ser mange muligheder for vækst gennem en fagpilot. Ved at have en person fast dedikeret til en bestemt opgave bliver der både fokus og fremdrift på projektet, frem for at det er en medarbejder, som får det som en ekstra opgave. Ideerne er til stede i virksomhederne, så det handler mere om at få dem beskrevet.

10 Det kan fx være projekter omkring udvikling af nye arbejdsmetoder, nye materialer, nye værktøjer, ny brug af teknologi, implementering af digitalisering, kvalitetsarbejde eller kvalitetsoptimering. Fagpiloten kan være med til at fastholde udviklingen, fordi piloten netop har tid og rum til at tænke og arbejde med det pågældende projekt, men det kræver også, at piloten kan holde fast i mesteren eller indehaveren. Så kan der for alvor ske noget, forudser udviklingschef Jørn Jensen fra Dansk Byggeri. Fakta om Dansk Byggeri Dansk Byggeri er en erhvervs- og arbejdsgiverorganisation for virksomheder inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Medlemsfordelingen er: Byggeri 73 pct. Anlæg 19 pct. Industri 8 pct. Foto kan downloades på: Jørn Jensen, udviklingschef i afdeling for kursus og udvikling. Foto: Ricky John Molloy.

11 Interview med projektchef Jonas Ørts Holm, Væksthus Sjælland: Få hjælp til at udnytte potentialet Jonas Ørts Holm har som vækstkonsulent vejledt mange virksomhedsejere i at skabe vækst i virksomheden. Han bruger blandt andet sin viden på at gøre virksomhederne bedre til at tænke og handle strategisk. Jeg har set mange virksomhedsejere have masser af gode ideer til forskellige udviklingsprojekter, men de ender enten i skuffen eller løber ud i sandet, fordi ejeren ikke både kan drive projektet og implementere det, samtidig med at han har ansvaret for drift og salg, fortæller Jonas Ørts Holm, der er projektchef for virksomhedsrettede projekter i Væksthus Sjælland. Fordelen ved en fagpilot er, at det er en ressource, som er dedikeret til et selvstændigt projekt. For at få tilskuddet til en fagpilot er der lavet en nøje beskrivelse af projektet. Det er på alle måder en fordel, for så kender de involverede i projektet deres rolle i det, siger Jonas Ørts Holm. Ejerlederen skal selvfølgelig have en stor finger med i projektet, men han skal også være klar til at give ansvar fra sig. Fagpiloten kommer netop med de kompetencer, som virksomheden har manglet, så det skal da klart udnyttes, understreger projektchefen. Jonas Ørts Holm kender flere eksempler på, at videnpiloter, som er ordningen for akademikere, har tilført små og mellemstore virksomheder nyt på salg og markedsføring, kommunikation og strategi. Han kan sagtens se potentialet i, at en fagpilot kan være med til at afprøve og teste nye materialer og arbejdsgange og implementere dem. Jeg har set flere videnpiloter gøre sig uundværlige, og derfor får de fastansættelse også når der ikke er tilskud længere. For både virksomheden og fagpiloten er det vigtigt at sætte sig nogle målbare mål for at kunne svare på spørgsmålet: Hvad har fagpiloten flyttet, og hvilken værdi har det for virksomheden? siger Jonas Ørts Holm. Væksthuskonsulenten ser et stort potentiale for udvikling og vækst også gennem et fagpilotprojekt. Men projektet skal planlægges for at give det fulde udbytte, pointerer han. Væksthuse og Erhvervscentre landet over står klar til at give sparring til virksomhederne.

12 Om Væksthus Sjælland Væksthus Sjælland, som er beliggende i Vordingborg, arbejder hvert år med godt 500 virksomheder, der vil udvikle sig. Væksthuset vejleder bl.a. i: Ledelse, organisation og HR Strategi og forretningsudvikling Internationalisering Økonomi Salgs- og markedsføring Jonas Ørts Holm, projektchef for virksomhedsprojekter, Væksthus Sjælland.

13 Fagpilotordningen - få tilskud til en erhvervsuddannet fagpilot Fagpilotordningen er et tilbud til små og mellemstore virksomheder om ansættelse af en faglært medarbejder. Med fagpilotordningen har din virksomhed mulighed for at få gennemført et udviklingsprojekt, der kan tilføre ny viden og vækst i virksomheden. Fagpiloten udfører en konkret opgave i virksomheden. Det kan fx være udvikling af virksomhedens produkter, indførelse af ny teknologi, opdyrkning af nye markeder eller ny viden om design, forretningsforståelse eller lignende. Virksomheden får et tilskud på op til kr. om måneden til ansættelse af en fagpilot. Fagpiloten ansættes på fuld tid og på almindelige funktionærvilkår. Betingelser og økonomi Tilskud er betinget af, at virksomheden opfylder følgende betingelser: Privat virksomhed med mindst to og højst 100 fuldtidsansatte på ansøgningstidspunktet Der må ikke være ansatte nu eller gennem de seneste to år der har en erhvervsuddannelse svarende til fagpilotens, se de 109 erhvervsuddannelser på Virksomheden skal mindst have haft 1 mio. kr. i omsætning de seneste 12 mdr. For koncerner gælder kravene for hele koncernfællesskabet og ikke kun den ansøgende virksomhed Virksomheden må ikke være under konkurs, i betalingsstandsning eller have forfalden gæld til det offentlige Fagpiloten skal være under 30 år ved ansættelsestidspunktet og mindst have gennemført én EUD-uddannelse Fagpiloten skal ansættes i virksomheden på fuld tid og som minimum på almindelige funktionærvilkår i mindst seks måneder og højst 12 måneder.

Bilag 4, Interview med Kristina Falkvist fra Akademiker Kampagnen

Bilag 4, Interview med Kristina Falkvist fra Akademiker Kampagnen Bilag 4, Interview med Kristina Falkvist fra Akademiker Kampagnen IW = Interviewer IP = Interviewperson, Kristina Falkvist IP: Men hvis jeg skal starte med at introducere, nu har jeg jo ikke hørt så meget

Læs mere

LEDELSE SOM VÆKSTGENERATOR

LEDELSE SOM VÆKSTGENERATOR LEDELSE SOM VÆKSTGENERATOR Erfaringerne fra Vækst via Ledelse viser, at lederudvikling er et helt afgørende sted at sætte ind for at sikre øget vækst i Danmarks små og mellemstore virksomheder. Anders

Læs mere

I FÅR KOORDINERET SERVICE I FÅR HURTIG SERVICE KOM VIDERE

I FÅR KOORDINERET SERVICE I FÅR HURTIG SERVICE KOM VIDERE 1 JOBSERVICE DANMARK ÉN VIRKSOMHED - ÉN INDGANG Har I brug for hjælp til at rekruttere? Jobservice Danmark tilbyder jeres virksomhed gratis hjælp til at rekruttere ledig arbejdskraft på tværs af kommuner.

Læs mere

Ansættelse af højtuddannede hjælper virksomheder videre frem på vækstsporet!

Ansættelse af højtuddannede hjælper virksomheder videre frem på vækstsporet! HØJTUDDANNEDE SOM VIDENFACILITATORER I SMÅ OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER Ansættelse af højtuddannede hjælper virksomheder videre frem på vækstsporet! VÆKSTFORUM resultat VIDENMETRO - METODEN Der er opgaver

Læs mere

Kathrine er en skudsikker investering!

Kathrine er en skudsikker investering! MAGASIN TIL VIRKSOMHEDER I REGION SJÆLLAND OM ANSÆTTELSE AF VIDENMEDARBEJDERE Kathrine er en skudsikker investering! SIDE 4 SIDE 4 NORDIC SERVICE GROUP Peter var med til at få den største kunde i hus"

Læs mere

MAGASIN TIL VIRKSOMHEDER I REGION SJÆLLAND OM ANSÆTTELSE AF VIDENMEDARBEJDERE

MAGASIN TIL VIRKSOMHEDER I REGION SJÆLLAND OM ANSÆTTELSE AF VIDENMEDARBEJDERE MAGASIN TIL VIRKSOMHEDER I REGION SJÆLLAND OM ANSÆTTELSE AF VIDENMEDARBEJDERE SIDE 4 DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Socialfond Vi investerer i din fremtid INTRO Få en bedre bundlinie med en videnmedarbejder!

Læs mere

FORBERED DIG TIL FREMTIDEN ANSÆT EN AKADEMIKER

FORBERED DIG TIL FREMTIDEN ANSÆT EN AKADEMIKER FORBERED DIG TIL FREMTIDEN ANSÆT EN AKADEMIKER De innovative SMV er ansætter over dobbelt så mange højtuddannede inden for alle fagområder De innovative SMV'er ansætter flere højtuddannede indenfor alle

Læs mere

FRA VIDEN TIL VÆRDI 11 syn på serviceinnovation blandt små og mellemstore VIRksomhEDER

FRA VIDEN TIL VÆRDI 11 syn på serviceinnovation blandt små og mellemstore VIRksomhEDER FRA VIDEN TIL VÆRDI 11 syn på serviceinnovation blandt små og mellemstore virksomheder Forord Af Camilla Kølsen, områdechef, Business & Processes Lab, Alexandra Instituttet, og afdelingsleder, Forskning

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Der er mange, der stadig hænger fast i krisen. Og så er der dem, der er kommet videre. Ulrik Hartmann, direktør og ejer af

Læs mere

Forbered dig til fremtiden ansæt en akademiker

Forbered dig til fremtiden ansæt en akademiker Forbered dig til fremtiden ansæt en akademiker Akademikerkampagnen.dk eller kontakt os på 33 69 40 25 og hør mere om rekrutteringsog tilskudsmuligheder 1 2 Intro Det er dokumenteret, at højtuddannede skaber

Læs mere

FÅ HJÆLP TIL ET EFFEKTIVT JOBMATCH

FÅ HJÆLP TIL ET EFFEKTIVT JOBMATCH FÅ HJÆLP TIL ET EFFEKTIVT JOBMATCH Jobcentret kan tilbyde relevante kandidater til en lang række jobåbninger og uddannelsespladser i nogle tilfælde med tilskud til opkvalificering i forhold til jeres kompetencebehov.

Læs mere

Bilag 3, Interview med Heike Hoffmann, Håndværksrådet

Bilag 3, Interview med Heike Hoffmann, Håndværksrådet Bilag 3, Interview med Heike Hoffmann, Håndværksrådet IW: = Interviewer IP: Ja = Interviewperson, Heike Hoffmann IW: Til at starte med vil vi gerne høre om, hvad det er, du sidder og beskæftiger dig med?

Læs mere

5 veje. til øget produktivitet og bedre bundlinje. Byggeri og anlæg - øget produktivitet

5 veje. til øget produktivitet og bedre bundlinje. Byggeri og anlæg - øget produktivitet 1 5 veje til øget produktivitet og bedre bundlinje Byggeri og anlæg - øget produktivitet Indhold Forord 3 Status: Vi må få det bedste ud af det vi har 4 Om analysen 6 Hvor er mulighederne for øget produktivitet

Læs mere

FEBRUAR 2013. Best practice. i projektledelse

FEBRUAR 2013. Best practice. i projektledelse FEBRUAR 2013 Best practice i projektledelse SIDE 3 4 6 10 12 13 14 15 16 17 18 20 21 22 ARTIKEL Få trumfkort på hånden Styr på trumferne Årets projekt 2012: Lean i Kvægbruget Modet til at gå nye veje giver

Læs mere

eksempler på udvikling og bedre bundlinje 9 EKSEMPLER PÅ UDVIKLING OG BEDRE BUNDLINJE

eksempler på udvikling og bedre bundlinje 9 EKSEMPLER PÅ UDVIKLING OG BEDRE BUNDLINJE 9 eksempler 1 på udvikling og bedre bundlinje 04 08 12 16 20 24 28 32 36 Uddannelse har skabt ny virksomhedskultur Brdr. Andersen Nyt akkordsystem giver gevinst for alle CJ Anlæg It-systemer optimerer

Læs mere

TALENTUDVIKLING Kun for voksne!

TALENTUDVIKLING Kun for voksne! TALENTUDVIKLING Kun for voksne! Fra projekt Talenter i Produktionsmiljøet til erhvervsskolerne og andre talentudviklere: opsamling på projekterfaringer omkring vækst gennem talentudvikling af ansatte i

Læs mere

FORSIKRING. Socialt. ansvar. Har selskaberne fokus på social ansvarlighed? Humanistnørd brænder for CSR [Side 10]

FORSIKRING. Socialt. ansvar. Har selskaberne fokus på social ansvarlighed? Humanistnørd brænder for CSR [Side 10] Nr. 1 / 2015 DFL - foreningen for ansatte i forsikring FORSIKRING Humanistnørd brænder for CSR [Side 10] Fleksjob en guds gave eller en fandens plage? [Side 14] Kend faldgruberne på de sociale medier [Side

Læs mere

Fremskridt. Byggeriets kursusprogram. Kontante fordele med it i byggeriet side 4-5. nr. 2 2012/13. Godt arbejdsmiljø giver bedre økonomi side 6-7

Fremskridt. Byggeriets kursusprogram. Kontante fordele med it i byggeriet side 4-5. nr. 2 2012/13. Godt arbejdsmiljø giver bedre økonomi side 6-7 nr. 2 2012/13 Fremskridt guide til ny viden og kompetenceudvikling Byggeriets kursusprogram side 14-15 Kontante fordele med it i byggeriet side 4-5 Skepsis vendt til succes Netværk blomstrer side 6-7 Godt

Læs mere

Grund til forsigtig optimisme

Grund til forsigtig optimisme SIDE 1 Nr. 10 november 2013 nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland Salgets svære kunst: NemTilmeld har knækket koden. Nu har markedet fået øje på dem. Nordjysk fødevareerhverv: Fødevarer er

Læs mere

Videnpiloter. - eksempler på vækst og innovation i små og mellemstore virksomheder

Videnpiloter. - eksempler på vækst og innovation i små og mellemstore virksomheder Videnpiloter - eksempler på vækst og innovation i små og mellemstore virksomheder Kolofon Indholdsfortegnelse > Videnpiloter eksempler på vækst og innovation i små og mellemstore virksomheder Udgivet af:

Læs mere

som har brug for akademikerne. Det har de også i de mange, mange små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i Danmark.

som har brug for akademikerne. Det har de også i de mange, mange små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i Danmark. EVALUERINGSRAPPORT INDHOLD 3 FORORD 4 INDLEDNING 6 HVAD KAN EN AKADEMIKER EGENTLIG? 8 KONCEPTET VÆKSTAKADEMIKER 11 VÆKSTDRIVE 12 VIRKSOMHEDERNE 14 RESULTATERNE 16 CASE: FØRSTE MATCH 18 VÆKSTAKADMIKERE

Læs mere

KRUSE VASK: 3. generation klar i kulissen. Nyt land i sigte. nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland. Vilde jobmuligheder i vest

KRUSE VASK: 3. generation klar i kulissen. Nyt land i sigte. nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland. Vilde jobmuligheder i vest SIDE 1 Nr. 8 november 2012 nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland KRUSE VASK: 3. generation klar i kulissen Globalt udsyn: Nyt land i sigte XXXXXXXXX: DUELLEN: Lupti Folketing quidebit og banker

Læs mere

K O MmagasinET. magasinet for forbundet kommunikation og sprog / nummer 61 / februar / 2012

K O MmagasinET. magasinet for forbundet kommunikation og sprog / nummer 61 / februar / 2012 K O MmagasinET magasinet for forbundet kommunikation og sprog / nummer 61 / februar / 2012 IVÆRKSÆTtER SUCCES KOMMER AF GOD FORBEREDELSE VÆR ÅBEN OVER FOR KOMMUNIKATION MED ANDRE SÅDAN SMADRER DU HELT

Læs mere

VS14 VIRTUELT SAMARBEJDE ANNO 2014

VS14 VIRTUELT SAMARBEJDE ANNO 2014 VS14 VIRTUELT SAMARBEJDE ANNO 2014 Organisering og ansvar Værktøjer og brugere Anvendelse internt og eksternt Prioritering og fremtid FORORD Denne rapport indeholder resultaterne af en undersøgelse af

Læs mere

Interview November 2013. Indhold GDP Case Story: Norpharma Konsulentinterview: Sten Gyldendal-Melberg Konsulentportræt: Mai-Britt Olafsson #01

Interview November 2013. Indhold GDP Case Story: Norpharma Konsulentinterview: Sten Gyldendal-Melberg Konsulentportræt: Mai-Britt Olafsson #01 Interview November 2013 Indhold GDP Case Story: Norpharma Konsulentinterview: Sten Gyldendal-Melberg Konsulentportræt: Mai-Britt Olafsson #01 Kvalitet hos Norpharma Catarina Hammerstrøm er registreringschef

Læs mere

Kompetenceudvikling i kontekst. Oline Pedersen Jane Rohde Voigt Niels Larsen Steen Høyrup Pedersen Morten Lassen. København, november 2009

Kompetenceudvikling i kontekst. Oline Pedersen Jane Rohde Voigt Niels Larsen Steen Høyrup Pedersen Morten Lassen. København, november 2009 Kompetenceudvikling i kontekst af Oline Pedersen Jane Rohde Voigt Niels Larsen Steen Høyrup Pedersen Morten Lassen København, november 2009 Forord Nationalt Center for Kompetenceudvikling fremlægger her

Læs mere

HR-News. Sundhed på arbejdspladsen. Ordrer bremser læring. Mad med hjem er en gevist. Oktober

HR-News. Sundhed på arbejdspladsen. Ordrer bremser læring. Mad med hjem er en gevist. Oktober HR-News Sundhed på arbejdspladsen - mere og andet end gulerødder og kondisko. Som en del af BAR FOKAs (branchearbejdsmiljørådet for Finans, Offenligt kontor og Administration) projekt om den sunde arbejdsplads,

Læs mere

Giv jeres virksomhed et forspring

Giv jeres virksomhed et forspring Giv jeres virksomhed et forspring Sæt fokus på forretningen og find vej i de danske innovations- og erhvervsfremmetilbud Sådan har andre virksomheder fundet finansiering: Jydsk Aluminium Industri: Vækstkaution

Læs mere

DELTAG I NYE MÅL 2015

DELTAG I NYE MÅL 2015 INVITATION TIL OFFENTLIGE VIRKSOMHEDER DELTAG I NYE MÅL 2015 ET UDVIKLINGSPROJEKT OM KOMMUNIKATIONSMÅLINGER 1 INDHOLD 1. PROJEKTET KORT...4 2. HVEM HAR DELTAGET FØR?...4 3. BJERG K...6 4. HVAD FÅR DU UD

Læs mere

Realkompetence. Vi kan meget mere, end vi tror

Realkompetence. Vi kan meget mere, end vi tror Realkompetence Vi kan meget mere, end vi tror Indhold Medarbejderne vokser side 4 - introduktion og baggrund Selvtillid, styrke og mod på fremtiden - oplevelser og erfaringer side Fokus på det menneskelige

Læs mere