Oplæg til struktur for instruktører og uddannelse i Hobro Skiklub.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Oplæg til struktur for instruktører og uddannelse i Hobro Skiklub."

Transkript

1 Oplæg til struktur for instruktører og uddannelse i Hobro Skiklub. Visionen er at sikre dygtiggørelse af klubbens medlemmer og udbrede glæden ved skiløbet. Hobro Skiklub vil uddanne egne klub instruktører, af de engagerede medlemmer, som har lyst til dette. Vi har en tro på, at vi får mere ud af vores midler gennem egen uddannelse, via egne kurser og ved sidemandsoplæring. Vi vil meget gerne indsluse unge medlemmer som ungdoms assistenter i skiskolen, gennem ungdomsarbejdet eller på ture, hvor deres forældre evt. deltager. Indhold: Ansvar Undervisningshold/niveau Instruktør Uddannelse Evaluering Økonomi Ansvar: Bestyrelsen: Er ansvarlig for at udvælge medlemmer til instruktørudvalget Tilsikre budgettildeling for instruktørudvalget Instruktørudvalget: Ansvarlig for udarbejdelse af budget til bestyrelsen Ansvarlig for uddannelse af nye klubinstruktører og efteruddannelse af nuværende. Sikre, at der er instruktører til rådighed for de forskellige ture Sikre, at der er instruktører til undervisning på forskellige niveauer og inddeling af disse Indhente børneattester på alle instruktører over 18 år, som underviser børn Er ansvarlig for opdatering af instruktør manualen Undervisningshold/niveau: 0. Skileg 3-5 år: Børn, der aldrig har stået på ski, eller stadigvæk har brug for leg og masser af pauser. Piste: Børneområde. 1. Nybegynder: Har aldrig stået på ski. Piste: Begynderområde. 2. Begynder: Køre en usikker og langsom plov. Piste: Begynderområde. 3. Let øvede: Køre plov eller åben parallel i 3 faset sving. Piste: Blå & rød. 4. Øvede: Parallelle sving. Piste: Rød. 5. Meget øvede: Parallelle sving med stavisæt. Piste: Rød, sort og lidt offpist. 6. Eksperter: Behersker alle sving i høj fart. Piste: Sort, pukler og offpist.

2 Instruktør: Instruktør betegnelse: Alle betegnes som instruktører, men i forhold til intern og ekstern uddannelse er instruktørerne inddelt i følgende fem kategorier: Ungdoms assistenter: Klub assistenter: Skileg instruktører: Klub instruktører: Unge medlemmer fra ca år, som viser interesse for at deltage i undervisning og har gode ski færdigheder. Medlemmer, der ønsker at blive klubinstruktører. Deres ski færdigheder skal være på et godt øvet niveau og vise sikkert skiløb og stil på alle pister. Vigtigste egenskab er lysten til at lege og skabe glæde for de helt små børn. Gerne med sikkert skiløb på alle pister. Medlemmer, som enten har gennemgået Hobro Skiklubs egen uddannelse, eller har været på efterskole, højskole-forløb med undervisningslære på en skilinje, har deltaget på Den Danske Skiskole eller tilsvarende. Deres ski færdigheder skal være på et godt øvet niveau og vise sikkert skiløb og stil på alle pister. Forudsætning for alle instruktører er, at de har kendskab til Hobro Skiklub Klubmanual for undervisning, samt efterlever denne. Uddannet instruktører i DDS eller andre forbund: Har bestået uddannelse i DDS eller tilsvarende. Her forventes skiløb på højt niveau og et rigtigt flot og sikkert skiløb på alle pister. Instruktør anvendelse: Ungdoms assistenter: Klub assistenter: Klub instruktør: Uddannet Instruktør: Hjælper på følgende hold: Skileg 3-5år, Nybegynder, Børnehold 5-12år. Instruktør Skileg 3-5år, Nybegynder, Børnehold 5-12år. Hjælper på: Ungdomshold, Voksne let øvede, Voksne øvede, Eksperter. Skileg 3-5år, Nybegynder, Børnehold 5-12år, Ungdomshold. Med undervisningserfaring: Voksne let øvede. Med meget undervisningserfaring: Voksne øvede. Med væsentlig undervisningserfaring: Eksperter Alle hold Indplacering af instruktører: Hvordan: Instruktørudvalget vil løbende vurdere instruktørerne i de forskellige grupper. Blandt andet via evalueringsskema fra klubbens medlemmer og turledere. Listen med indplacering er tilgængelig på hjemmesiden under instruktørudvalget.

3 Instruktører på klub ture: Inden sæsonen: Alle vil blive bedt om at give en tilbagemelding på hvilke ture man har mulighed for at deltage på. Dette vil ske elektronisk via en doddle i august. Her er det vigtig, at personlige s er opdateret i medlemskartoteket. Det er ikke Hobro Skiklubs ansvar, at er opdateret. Udvælgelse: På ture: Det er turlederen, der træffer beslutning om hvilke personer og hvor mange, der skal bruges på den enkelte tur. En liste vil være tilgængelig på hjemmesiden under instruktørudvalget, om hvem, der deltager på de enkelte ture. Turlederen eller overordnet instruktør, iværksætter/afsætter tid til workshop omkring klubmanual, så alle er opdateret i forhold til værdier og færden i undervisning. Instruktør manual: Opdatering: Hobro Skiklubs instruktør manual er hele tiden under opdatering, som et led i vores interne uddannelse. Uddannelse: Lokalt: Hobro Skiklub afholder en til to interne kurser hvert efterår. Kurserne bliver afholdt i Hobro og tager afsæt i Hobro Skiklubs egen instruktør manual. Der afholdes evaluerings aften i april eller maj for sæsonen. Østrig: Hvert andet år afholder Hobro Skiklub et internt kursus i Østrig med 3 eller 4 dage på ski. Igen tager vi afsæt i Hobro Skiklubs egen instruktør manual. Der vil typisk være en egen betaling på kr. 1000,- til 2000,- pr deltager. Sidemands oplæring: Førstehjælp: Øvrige: Klub assistenter skal helst have deltaget på 1-3 ture med sidemands oplæring, inden de tildeles deres eget hold som klubinstruktør. Hobro Skiklub vil forsøge at afholde førstehjælps kursus efter behov. Både DGI, DIF og Danmarks skiforbund udbyder forskellige kurser. Er der relevante kurser vil Hobro Skiklub tilbyde disse efter behov. Der kan ansøges tilskud til kurser ved den Danske Skiskole.

4 Hvordan bliver man instruktør: Krav: Personligt: Opfordring: Der kræves 2 års aktiv medlemskab af Hobro Skiklub for evt. at kunne opnå tilskud til uddannelse i Den Danske Skiskole. Du har som medlem mulighed for selv at rette henvendelse til instruktørudvalget, hvis du ønsker at blive klubinstruktør. Instruktørudvalget vurderer efterfølgende din henvendelse og vil kontakte dig. Instruktørudvalget kan opfordre medlemmer til at blive klubinstruktør. Evaluering: (Dette er under udarbejdelse) Generelt: Alle elever og instruktører bliver evalueret efter samme princip. Definitionerne af niveauer for hvilke hold elever skal inddeles efter er jf. pkt. Undervisningshold/niveau. Definitionerne af niveau for hvilke hold instruktører kan undervise er jf. pkt. Instruktør anvendelse. Der foretages daglige evalueringer af elever efter dagens undervisning, hvorefter der evt. foretages justeringer, efter instruktøren har vurderet eleverne efter Evalueringsskala af elever. Efter skiundervisning forløb, bliver eleverne evalueret jf. evalueringsskala til senere brug for holdinddeling. Efter skiundervisnings forløb, bliver instruktører evalueret jf. evalueringsskala til sener brug for holdtildeling. Evalueringsskala for elever: Evalueringsskala går fra 1-5 for alle kategorier. 1. Betyder at eleven bør rykke et hold ned. 2. Betyder at eleven er udfordret men kan blive på holdet, såfremt man ikke sænker niveauet for resten, ellers kan det komme på tale at man flytter hold. 3. Betyder at eleven er på det rigtige hold. 4. Betyder at eleven er bedre end gennemsnittet og såfremt vedkommende er meget foran kan det komme på tale man flytter hold. 5. Betyder at eleven er meget bedre end gennemsnittet og man flytter hold.

5 Evalueringsskala for instruktører: Evalueringsskala går fra 1-5 for alle kategorier. 1. Betyder at instruktøren bør undervise på lettere niveau. 2. Betyder at instruktøren er udfordret, men kan undervise på niveauet, men kan have brug for hjælp og vejledning eller assistance. 3. Betyder at instruktøren er på det rigtige hold 4. Betyder at instruktøren er lettere overkvalificeret, men har ikke stort behov for støtte eller assistance. 5. Betyder at instruktøren har overskud og det bliver godt, men kan anvendes på hold over dette niveau. Instruktører: Medlemmer: Turledere: Skal dagligt ud fra evalueringsskala 1-5 vurdere elev sammensætningen på holdet, således instruktøren kan melde dette under aftensevalueringen. Skal efter undervisningsforløb, vurdere eleven ud fra evalueringsskala 1-5 hvorledes eleven bør placeres til næste hold sammensætning. Medlemmer bliver af turlederen opfordret til at tilbagemelde på undervisningsforløb, enten for sig selv, eller på vegne af børn, således at instruktørudvalget kan få feedback på instruktør og undervisning. Skal opfordre medlemmer til at give feedback på skiundervisning og instruktører, således at dette kan meldes til instruktørudvalget til holdtildeling fremadrettet, samt justering af uddannelsesforløb for instruktører. Økonomi: Assistenter: Instruktører: Der ydes tilskud fra turen på 50% af tur prisen inkl. Liftkort. Der kan evt. gives fri rejse på klubture hvor prisen er under kr ,- Turen er betalt inkl. liftkort. Ved kør selv ture er transport dog for egen regning. Klubinstruktører, som skal løftes i niveau og derved vil blive brugt som assistent, kan få eller får? 50% betalt af turen og 50% betalt af klubben. Deltagelsen på ture i forbindelse med uddannelse skal altid aftales med instruktørudvalget. Budget: Instruktørudvalget kommer med input til Bestyrelsen, med ønske om at støtte til aktiviteter, budgettet har til hensigt at dække udgiften til uddannelse af nye instruktører samt assistenter lokalt eller udlands, samt højne instruktør og assistenters færdigheder.

6 Andet: Der udbetales ikke diæter på nogen af turene. Salg af ydelser, såsom undervisning eller opsætning af baner eller lignende, går ubeskåret til klubben eller turen. Tilskud til uddannelse i Den Danske Skiskole skal ansøges ved instruktørudvalget, som vurderer ansøgningen. Såfremt instruktørudvalget imødekommer ansøgningen, skal udvalget tilsikre, at der er budget til dette.

Principper for afviklinger af ture med instruktion af Skiklubben Hareskovs instruktører.

Principper for afviklinger af ture med instruktion af Skiklubben Hareskovs instruktører. Principper for afviklinger af ture med instruktion af Skiklubben Hareskovs instruktører. Version 2.0 - maj-2010. Godkendt af Bestyrelsen Dette dokument er til for at beskrive og redegøre for de gældende

Læs mere

Østrig, Oberndorf, Uge 7, 2015

Østrig, Oberndorf, Uge 7, 2015 Tag med andre børnefamilier på skitur til Østrig og få introduceret børnene til skiløb på en afslappet facon af danske skiinstruktører. Vi skal bo i superlækre omgivelser på hotel Penzinghof i Oberndorf.

Læs mere

Påsketuren til Tignes, uge 14-2014

Påsketuren til Tignes, uge 14-2014 Tignes, uge 14, 2015 Påsketuren til Tignes, uge 14-2014 Målgruppe: Klubbens store familiefamilie og medlemstur i påsken for alle uanset niveau. Der er undervisning til alle, kombineret med mange alternative

Læs mere

Skiferie til Østrig for hele familien?

Skiferie til Østrig for hele familien? Skiferie til Østrig for hele familien? - så er det med Skiklub BFI I skal af sted! Kære alle forældre, elever og andre med tilknytning til Bornholms Frie Idrætsskole. Skiklub BFI har igen den fornøjelse,

Læs mere

Kære Alle i Århus Skiklub. Fantastiske, glædelige nyheder.

Kære Alle i Århus Skiklub. Fantastiske, glædelige nyheder. Kære Alle i Århus Skiklub. Fantastiske, glædelige nyheder. Vi er glade og stolte over, at kunne præsentere Den Nye Uge 11 tur 2019 for jer. Martin, Hanne og Johanne fra Vinterly Skirejser har arbejdet

Læs mere

Velkommen til GBK. Information til ungdomsspillere og deres forældre. Gentofte Badminton Klub. USU Velkomstfolder Publiceret: september 2014

Velkommen til GBK. Information til ungdomsspillere og deres forældre. Gentofte Badminton Klub. USU Velkomstfolder Publiceret: september 2014 Velkommen til GBK Information til ungdomsspillere og deres forældre. Gentofte Badminton Klub. Ved Stadion 4, 2820 Gentofte. Tel: +45 3965 0400 - gbk@gbk.dk. Side 1 af 6 Velkommen Ungdomsspillerudvalget

Læs mere

Kaunertal, Uge 47, 2014

Kaunertal, Uge 47, 2014 AlpinCamp for personer med fysisk handicap til Kaunertal, Østrig, 6 dage Målgruppe: Transport/Ophold: Instruktion: Personer med et fysisk handicap. Familier og pårørende til personer med et fysisk handicap,

Læs mere

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget torsdag den 15. januar 2015 kl 19-21 i klublokalet

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget torsdag den 15. januar 2015 kl 19-21 i klublokalet Referat fra møde i Uddannelsesudvalget torsdag den 15. januar 2015 kl 19-21 i klublokalet Til stede: Thomas, Per Michael (den sidste del), Per Dolleris, Frans, Lars Hugo, Per From Gøse, Gorm. Afbud Henning,

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. afsagt den 11. september 2018 ****************************** KLAGER [K] (2 voksne/1 barn) SALGSBUREAU ARRANGØR [B] [B] REJSEMÅL Skirejse. Courchevel, Frankrig.

Læs mere

Bliv instruktør i Slagelse Skiklub, dinskiklub.dk

Bliv instruktør i Slagelse Skiklub, dinskiklub.dk INDHOLD Bliv instruktør i Slagelse Skiklub, dinskiklub.dk 1 Hvordan kommer jeg med i instruktørstaben?... 2 2 Hvilke forventninger er der til dig som underviser?... 2 3 Hvad laver instruktørudvalget?...

Læs mere

Kursusmuligheder i 2016

Kursusmuligheder i 2016 Kursusmuligheder i 2016 Hvis du vil lære at ro kajak, så har vi mange kursusmuligheder i Kerteminde Kajakklub. Først og fremmest vil vi invitere dig til at deltage i et Åbent Hus-arrangement, som vi har

Læs mere

TC-Håndbog. Vejledning for trænere og styregruppemedlemmer.

TC-Håndbog. Vejledning for trænere og styregruppemedlemmer. TC-Håndbog Vejledning for trænere og styregruppemedlemmer. Formål: TC fastholder og talentudvikler unge løbere, samt skaber en kontinuerlig udvikling af talentmassen. TC omsætter det beskrevne træningskoncept

Læs mere

Den Danske Skiskole Bestyrelsesmøde d. 11. juni Godkendelse af dagsorden og valg af referent/ordstyrer

Den Danske Skiskole Bestyrelsesmøde d. 11. juni Godkendelse af dagsorden og valg af referent/ordstyrer Dato Mødested Mødetid Deltagere Mail D. 11. juni 2018 Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby. Skiforbund kontor Kl. 16.30 Bestyrelse Nicolai Boll (NB) Anna Harboe (AH) Kasper Bisgaard (KB) Henrik

Læs mere

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson.

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson. Interview 0 0 0 0 Interviewet indledes. I: For det første, prøv at beskrive hvad en god, ung instruktør er ifølge dig? A: Jamen, for mig er en god instruktør én, der tør tage ansvar, og én, der især melder

Læs mere

Generalforsamling 2013-04-11. Velkommen

Generalforsamling 2013-04-11. Velkommen Generalforsamling 2013-04-11 Velkommen Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning om foreningens arbejde i det forløbne år. 3. Forelæggelse af det reviderede regnskab. 4. Planer for det kommende

Læs mere

Selvevaluering af skituren Brugerorienteret evaluering. 01-06- 2010 Helle Hansen, Anne- Mette Pinderup, Betina Lynge Lavrsen Flemming Efterskole

Selvevaluering af skituren Brugerorienteret evaluering. 01-06- 2010 Helle Hansen, Anne- Mette Pinderup, Betina Lynge Lavrsen Flemming Efterskole Selvevaluering af skituren Brugerorienteret evaluering 01062010 Helle Hansen, AnneMette Pinderup, Betina Lynge Lavrsen Flemming Efterskole Brugerorienteret evaluering hvad er det reelt, vi gør? Hvordan

Læs mere

UDDANNELSE (TRÆNEREN ER NØGLEN)

UDDANNELSE (TRÆNEREN ER NØGLEN) FÅ SKABT EN KULTURÆNDRING I KLUBBERNE - VI SKAL HAVE UDDANNET ALLE TRÆNERE I KLUBBEN UDDANNELSE (TRÆNEREN ER NØGLEN) PETER GANDRUP (PEGA@DBU.DK) Træner (med speciale som forældre) Talenttræner (Viborg

Læs mere

Hvilke instruktører er blevet sorteret fra ifm skærpelse af krav til instruktører?

Hvilke instruktører er blevet sorteret fra ifm skærpelse af krav til instruktører? Generalforsamling 2014 Referat GF TF 6/11/2014. Fremmødte: 21 personer alt incl 1) Valg af referent. Bestyrelsens forslag til dirigent: Andreas Frandsen. Bestyrelsens forslag til referent: Christoffer

Læs mere

Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne.

Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne. Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne. Bestyrelsen og instruktører ønsker alle tidligere og nye medlemmer velkommen til en ny sæson. Dette velkomstbrev vil fortælle lidt om hvad vi i bestyrelsen har

Læs mere

Instruktør- og turleder-møde Onsdag 18. Januar 2012. Referat. Roudvalg

Instruktør- og turleder-møde Onsdag 18. Januar 2012. Referat. Roudvalg 1 Roudvalg Instruktør- og turleder-møde Onsdag 18. Januar 2012 Referat Deltagere: Poul, Kurt, Marianne, Louise, Christina, 2xFlemming, Jørgen Damgaard og Jesper Afbud: Pia, Preben, Birger, Leif og Jørgen

Læs mere

Den Danske Skiskole er uddannelsesinstitutionen for vintersportsinstruktører i Danmark. Vi elsker skiløb!

Den Danske Skiskole er uddannelsesinstitutionen for vintersportsinstruktører i Danmark. Vi elsker skiløb! VELKOMMEN TIL DEN DANSKE SKISKOLE Den Danske Skiskole er uddannelsesinstitutionen for vintersportsinstruktører i Danmark. Vi elsker skiløb! Dette er et uddrag af den manual, der er grundbogen på skiinstruktøruddannelsen.

Læs mere

Økonomi. Beslutningsdokument. Manglende kontingent betaling. Rykkergebyrer. Indkøb af træningsudstyr. Kontingent satser

Økonomi. Beslutningsdokument. Manglende kontingent betaling. Rykkergebyrer. Indkøb af træningsudstyr. Kontingent satser Ideen med beslutning dokumentet er at den skal give et hurtigere overblik over bestyrelses mere overordnede beslutninger som vedrører hverdagen i Budo Næstved. Dokumentet er ikke endegyldigt, da der hele

Læs mere

Kurser i efteråret 2009

Kurser i efteråret 2009 Kurser i efteråret 2009 Børn med særlige behov Mandag den 21. september 2009 Intern og ekstern kommunikation Brobjergskolen A-bygning, lokale 104 Michael Würtz Mail: mw@aauf.dk Telefon: 23344636 Tirsdag

Læs mere

VELKOMMEN I TGF TGF en forening for DIG!!!

VELKOMMEN I TGF TGF en forening for DIG!!! VELKOMMEN I TGF Velkommen i Taastrup Gymnastik Forening :. Uanset om du er gymnast eller forælder, vil vi gøre alt hvad vi kan for at du føler dig hjemme i TGF. Det arbejde, som instruktører og bestyrelse

Læs mere

Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland. Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose!

Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland. Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose! Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose! Vores udvalg, der organiserer idrætterne, har fortsat det hårde, men flotte arbejde med at være omkostningsbeviste

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Ikast Atletik og Motion

Bestyrelsesmøde i Ikast Atletik og Motion Sted: Hos Jan Thorsen, Thit Jensens Vej 86 Mødeleder: Jan Referent: Heidi Kage og kaffe: Jan 1. Godkendelse af referat fra det seneste bestyrelsesmøde den 10. april 2019 Er vi enige om indholdet af referatet

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til Daghøjskoler i Københavns Kommune

Retningslinjer for tilskud til Daghøjskoler i Københavns Kommune Retningslinjer for tilskud til Daghøjskoler i Københavns Kommune Vedtaget den 24. august 2017 Side 1 INDLEDNING De københavnske daghøjskoler er selvstændige selvejende institutioner, der udbyder en bred

Læs mere

INDSPIL NR. 46. Februar 2015

INDSPIL NR. 46. Februar 2015 INITIATIVPRIS Frem til 15. februar 2015 modtages indstillinger til INITIATIVPRISEN, som Kalundborg Y s Men s Club uddeler hvert år. Prisen går til en person, en organisation eller en forening, som med

Læs mere

Så er det nu det sker! Rejs med Silkeborg Skiklub på uge 7-turen til Vorderlanersbach i Østrig

Så er det nu det sker! Rejs med Silkeborg Skiklub på uge 7-turen til Vorderlanersbach i Østrig Så er det nu det sker! Rejs med Silkeborg Skiklub på uge 7-turen til Vorderlanersbach i Østrig Igen i år har Silkeborg Skiklub bestilt det familievenlige Hotel Kirchlerhof - www.kirchlerhof.at - til uge

Læs mere

Isaberg uge januar 2018

Isaberg uge januar 2018 Isaberg uge 2 12-14. januar 2018 Så er der tid til årets første Isaberg tur, sidste år satte vi rekord med 47 deltagere og vi forventer selvfølgeligt at vi slår rekorden i år. Dette dokument er ment som

Læs mere

Silkeborg Karateklub

Silkeborg Karateklub 23 november 2013 - kl 1000-1330 1 Gennemgang af ref fra sidste møde Gennemgang af ref Fra generalforsamlingen? Referat fra sidste gang: Der er en udmeldinger fra Dan Ks udmelding, som skal rettes Noterne

Læs mere

Ansøgningsvejledning til støtte til uddannelsesaktiviteter i. i forbindelse med ikkekommerciel lokalradio- og -tvvirksomhed.

Ansøgningsvejledning til støtte til uddannelsesaktiviteter i. i forbindelse med ikkekommerciel lokalradio- og -tvvirksomhed. Radio- og tv-nævnet Efteråret 2015 rtv@kulturstyrelsen.dk Ansøgningsvejledning til støtte til uddannelsesaktiviteter i forbindelse med ikkekommerciel lokalradio- og tvvirksomhed (uddannelsespuljen) Baggrund

Læs mere

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen Bestyrelsesmøde onsdag d. 25. marts 2015 kl. 19.00 21.30 i Regnbuen Tilstede: Mette P, Camilla BP, Mette, Sanni, Gunvor, Charlotte, Sara, Anne, Laila og Line Mødeleder: Anne Referent: Line Dagsorden: 1.

Læs mere

Den Danske Skiskole Bestyrelsesmøde d. 6. november 2018

Den Danske Skiskole Bestyrelsesmøde d. 6. november 2018 Dato Mødested Mødetid Deltagere Mail D. 6. nov. 2018 Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby. Skiforbund kontor Kl. 17.00 Bestyrelse Nicolai Boll (NB) Anna Harboe (AH) Kasper Bisgaard (KB) Rasmus

Læs mere

Tignes Uge med Odense Skiklub

Tignes Uge med Odense Skiklub Tignes Uge 6 2020 med Odense Skiklub Vil du med på ski i uge 6? Trim din skiform, find smilet frem og bliv udfordret med prof. instruktører, og nyd det sociale samvær i en større gruppe, som elsker ski

Læs mere

Referat, Formandsmøde den 2. oktober 2019 Kl Punkt-indhold Referat Ansvarlig

Referat, Formandsmøde den 2. oktober 2019 Kl Punkt-indhold Referat Ansvarlig Referat, Formandsmøde den 2. oktober 2019 Kl 19.00 Deltagende klubber: Ølgod, Grindsted, Vesterhede, Bøvl, Fanø, Næsbjerg, Skovlund, Tistrup, Sig/Thorstrup, Oksbøl, Esbjerg, Janderup, Tjæreborg, Årre,

Læs mere

Dagsorden. Dato Mødested Mødetid Deltagere

Dagsorden. Dato Mødested Mødetid Deltagere Dato Mødested Mødetid Deltagere d. 21. sep. 2016 Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby Kl. 17.00 Rasmus Lundby (RL) Tue Hodal (TH) Anders Olesen () Michael Kokborg (MK) Anna Harboe (AH) Mads

Læs mere

STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ

STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ Oplevelsen af leg med fjerbolden Oplevelsen af glæde, når tingene lykkedes Oplevelsen af udvikling, når forbedringerne over tid mærkes Oplevelsen af fællesskab, når vi sammen

Læs mere

Velkommen til Humlebæk Badminton Klub

Velkommen til Humlebæk Badminton Klub Velkommen til Humlebæk Badminton Klub Information til nye og øvede ungdomsspillere Kort information om sæsonen 2016-2017 Sæsonen 2016-2017 er startet op for alle hold. Vi har træning for mandag, tirsdag,

Læs mere

Relationer i foreningen Tidspunkt Sted Kontaktperson. Frederiks Alle 20, Aarhus. Skat og moms i foreningslivet Tidspunkt Sted Kontaktperson

Relationer i foreningen Tidspunkt Sted Kontaktperson. Frederiks Alle 20, Aarhus. Skat og moms i foreningslivet Tidspunkt Sted Kontaktperson Kurser forår 2011 Relationer i foreningen Torsdag d. 10. marts 2011 Brobjergskolen, bygn. A, lok 104. Maria Thuesen Beck, Frederiks Alle 20, Aarhus mail: maria.beck@dgi.dk Skat og moms i foreningslivet

Læs mere

Drejebog om Jump4fun. Side 2 Introduktion til Jump4fun. Side 3 Trænerens rolle i Jump4fun. Side 4 Krav og forventninger til foreningen

Drejebog om Jump4fun. Side 2 Introduktion til Jump4fun. Side 3 Trænerens rolle i Jump4fun. Side 4 Krav og forventninger til foreningen Drejebog om Jump4fun Side 2 Introduktion til Jump4fun Side 3 Trænerens rolle i Jump4fun Side 4 Krav og forventninger til foreningen Side 5 Økonomi for foreninger Side 6 Forventninger til samarbejdspartnere

Læs mere

Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage

Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage Ansøgningsskema for Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage Finanslovskonto 17.46.41.30 Projektets navn: Projekt Læseløft Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig:

Læs mere

Drejebog til udvikling af undervisnings opgaver

Drejebog til udvikling af undervisnings opgaver Drejebog til udvikling af undervisnings opgaver Forberedt til: Institut Mekanisk Diagnostik og Terapi, Mckenzie Institut DK 2011 Institut Mekanisk Diagnostik og Terapi, Ny Kongevej 40 5000 Odense C info@mckenzie.dk

Læs mere

Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning

Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning VEJLEDNING Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning Skema 1 Generelle oplysninger om projektet 1.1 Projektets titel anføres i rubrik 1.1 1.2 Ansøgerorganisationens navn, adresse og CV-nummer. Projektleders

Læs mere

SLAGELSE HÅNDBOLDKLUB SPONSOR KONCEPT

SLAGELSE HÅNDBOLDKLUB SPONSOR KONCEPT Vision Det er Slagelse Håndboldklubs vision at være den mest attraktive håndboldklub i lokalområdet for såvel ledere, spillere og forældre. Sportslig målsætning Damer: Avancement til 2. division i 19/20

Læs mere

Handlingsplan for læseindsats 2016

Handlingsplan for læseindsats 2016 Handlingsplan for læseindsats 2016 Erhvervsuddannelser og AMU Jordbrugets UddannelsesCenter Århus Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Evaluering af læseindsatsen i 2015... 3 3. Overordnet beskrivelse

Læs mere

Børn og Unge. Handlinger #.1

Børn og Unge. Handlinger #.1 Børn og Unge Generelt om måling: Der er i foråret 2014 gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt løbere, trænere og forældre. Disse svar ligger i høj grad som baggrund for de strategiske må og tiltag

Læs mere

Skitur Neukirchen i Østrig

Skitur Neukirchen i Østrig Skitur 2017 Neukirchen i Østrig Hvor skal vi hen? Vi tager i år til Neukirchen i Østrig. et område hvor flere klubber fra Aarhus tager på deres årlige skitur, Området giver udfordringer for både den øvede

Læs mere

Fredensborg Kommune. Lettere administration af Brugerstyret Personlig Assistance ordninger Startdato 1.1.2012 Slutdato 31.12.2015

Fredensborg Kommune. Lettere administration af Brugerstyret Personlig Assistance ordninger Startdato 1.1.2012 Slutdato 31.12.2015 Side 26 Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson Fredensborg Kommune Dato for ansøgning 1. november 2011 Lettere administration af Brugerstyret Personlig Assistance

Læs mere

SKIKLUB HULVEJ. Referat af generalforsamling i Skiklub Hulvej. mandag den 29. april 2019 kl. 19:00 på lærerværelset på Hulvej Privatskole!

SKIKLUB HULVEJ. Referat af generalforsamling i Skiklub Hulvej. mandag den 29. april 2019 kl. 19:00 på lærerværelset på Hulvej Privatskole! Horsens, den 29. april 2019 SKIKLUB HULVEJ Referat af generalforsamling i Skiklub Hulvej mandag den 29. april 2019 kl. 19:00 på lærerværelset på Hulvej Privatskole! Dagsorden ifølge vedtægterne: (kan ses

Læs mere

Forslag til prioritering af midlerne fra omstillingspuljen på 1,5 % 2016 2017 2018 2019 375.000 375.000 375.000 375.000

Forslag til prioritering af midlerne fra omstillingspuljen på 1,5 % 2016 2017 2018 2019 375.000 375.000 375.000 375.000 Nr. Overskrift Beskrivelse 1 Et attraktivt uddannelses- og Fagligt løft til ledere og medarbejdere. ungdomsmiljø. Visionen peger på at uddannelsesniveauet i kommunen skal styrkes. Nyere forskning peger

Læs mere

2. Ansøgningen vedrører Uddannelse: Erhvervsuddannelser Indsatsområde: EUD6281

2. Ansøgningen vedrører Uddannelse: Erhvervsuddannelser Indsatsområde: EUD6281 Revideret projektansøgning som erstatter ansøgningerne Innovationsagenter der skaber værdi (ansøgt af CPH West) og Innovation i organisationer, undervisning og Det tredje rum (ansøgt af Roskilde Tekniske

Læs mere

Processen. Efterår 2014. Dialogmøder om talentarbejdet med LU. Efterår 2014. Åbent dialogmøde om talentarbejdet

Processen. Efterår 2014. Dialogmøder om talentarbejdet med LU. Efterår 2014. Åbent dialogmøde om talentarbejdet Processen Efterår 2014 Dialogmøder om talentarbejdet med LU Efterår 2014 Åbent dialogmøde om talentarbejdet Januar/februar 2015 2 workshops (kl. 10-16) udarbejdelse af talentpolitik og strategi Høringsproces

Læs mere

THE ASPEN EXPERIENCE

THE ASPEN EXPERIENCE THE ASPEN EXPERIENCE 5-9 FEBRUAR, 2016 Rocky Mountains, Colorado Bliv bedre på ski og oplev skiløb i verdensklasse i bedst muligt selskab.! Kurset har et niveaukrav Læs mere i brochuren Oplev The Aspen

Læs mere

En fortælling om klubetablering og klubbens brug af EPP systemet

En fortælling om klubetablering og klubbens brug af EPP systemet En fortælling om klubetablering og klubbens brug af EPP systemet Vision 2015 Den foretrukne kajakklub i KøbenhavnK Medlem 500 frigivne medlemmer over 18 år Instruktør 25 aktive instruktør 1 hav og tur-/kap

Læs mere

Juniorudvalgsmøde 19/1 2015

Juniorudvalgsmøde 19/1 2015 Juniorudvalgsmøde 19/1 2015 Sted Til Stede : Hos Hans, Almuevej 7, Skanderborg : Hans Hussmann, Jens Ib Søborg, Ole Roed Bloch, Bjarne Alstrup (Bestyrelsen) og Henrik Meyer Thomsen (Referant) Ikke til

Læs mere

Havkajak Stevns vil i 2018 fortsætte lederuddannelse af nogle af de instruktører, der fik deres grundlæggende instruktøruddannelse hos os i 2016.

Havkajak Stevns vil i 2018 fortsætte lederuddannelse af nogle af de instruktører, der fik deres grundlæggende instruktøruddannelse hos os i 2016. Stevns, den 29. marts 2018 Til Stevns kommune, Ansøgning om tilskud til lederuddannelser. Havkajak Stevns vil i 2018 fortsætte lederuddannelse af nogle af de instruktører, der fik deres grundlæggende instruktøruddannelse

Læs mere

De frivillige i centrum Badminton Danmarks frivillighedspolitik

De frivillige i centrum Badminton Danmarks frivillighedspolitik De frivillige i centrum Badminton Danmarks frivillighedspolitik Bliv frivillig fordi du gerne vil være ambassadør for badminton og badmintonsportens værdier du har stor kærlighed for badmintonsporten -

Læs mere

Generalforsamling Dansk Ride-Instruktør Forening 3. februar 2017

Generalforsamling Dansk Ride-Instruktør Forening 3. februar 2017 Generalforsamling Dansk Ride-Instruktør Forening 3. februar 2017 1 Emner Hvad er DRF optaget af lige nu og her? Hvem og hvad er Instruktørudvalget? Hvad har vi nået siden 2013? Hvad skal der mere ske?

Læs mere

Torsdag den 21. januar kl. 19.00-21.00 Sct. Georgsgården, Nordens Allé 1, Brønderslev. Forældre skal deltage.

Torsdag den 21. januar kl. 19.00-21.00 Sct. Georgsgården, Nordens Allé 1, Brønderslev. Forældre skal deltage. Til deltagerne på ungdomsskolens 2016 skitur i uge 8. Du indkaldes hermed til det obligatoriske orienteringsmøde: Torsdag den 21. januar kl. 19.00-21.00 Sct. Georgsgården, Nordens Allé 1, Brønderslev.

Læs mere

De sydlige franske alper byder altid på perfekt skiløb og masser af solskinstimer

De sydlige franske alper byder altid på perfekt skiløb og masser af solskinstimer Familietur til Serre Chevalier i Frankrig, uge 7 2015 Målgruppe: Familier med større børn og teenagers, der allerede har prøvet skiløb før, og ønsker at udvikle skiløbet under perfekte forhold. Transport/Ophold:

Læs mere

Talentpolitik i Greve Atletik

Talentpolitik i Greve Atletik Talentpolitik i Greve Atletik Forord fra Eliteudvalget. Velkommen til denne introduktion til Greve Atletiks Talentpolitik. Formålet med dette dokument er at give svar på nogle af de generelle spørgsmål,

Læs mere

Principper for tildeling af tilskud

Principper for tildeling af tilskud Tilskud til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i lov om social service Ansøgningsfrist mandag den 1. september 2014 Ansøgningsskemaet downloades og gemmes som et Word dokument, der navngives med foreningens

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. januar Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. januar Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat torsdag den 24. januar 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig

Læs mere

1. Kort fra hvert udvalg om status på udvalgets arbejde, samt hvad udvalgets ser som dets væsentligste udfordringer i det næste år.

1. Kort fra hvert udvalg om status på udvalgets arbejde, samt hvad udvalgets ser som dets væsentligste udfordringer i det næste år. Formandens kommentar til referat fra bestyrelsesmødet, pkt. 1: Alle udvalg havde inden mødet lagt et dokument på bestyrelsens Dropbox med det formål at beskrive udvalget ud fra punkter som baggrund, målgruppe,

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

Udmøntning af den nye integrationspulje

Udmøntning af den nye integrationspulje Stab og Udvikling Dato: 27. september 2016 Tlf. dir.: 4477 6594 E-mail: nins@balk.dk Kontakt: Nina Birthe Sørensen Udmøntning af den nye integrationspulje Kommunalbestyrelsen besluttede på deres møde den

Læs mere

Instruktør i Psykisk Førstehjælp

Instruktør i Psykisk Førstehjælp Instruktør i Psykisk Førstehjælp Psykisk Førstehjælpsinstruktør Som uddannet instruktør i Psykisk Førstehjælp kan du udbyde Psykisk Førstehjælpskurser og være med til at udbrede kendskabet til psykisk

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne.

Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne. Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne. Bestyrelsen og instruktører ønsker alle tidligere og nye medlemmer velkommen til en ny sæson. Foråret er kommet tidligere end normalt så forhåbentligt, kan vi

Læs mere

Kære instruktører i gymnastikafdelingen

Kære instruktører i gymnastikafdelingen GYMNASTIK Kære instruktører i gymnastikafdelingen Gymnastikafdelingen har lavet denne praktiske guideline, for at klæde dig på til de opgaver, der er tilknyttet jobbet og for at værne om de værdier og

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET ARBEJDSGRUPPEN OM FRIKOMMUNEFORSØGET Sags nr.: 1100508 Dok. Nr.: 502890 Dato: 14. april 2011 Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET

Læs mere

Møde i Vejle Kraftcenter s styregruppen d. 28.08.13. Møde med DFK

Møde i Vejle Kraftcenter s styregruppen d. 28.08.13. Møde med DFK Møde i Vejle Kraftcenter s styregruppen d. 28.08.13 Møde med DFK EliteVejle. Bo vil gerne, at vi evaluerer det forgangne år. Hvad vil vi til næste år? Hvordan er vores samarbejde med kommunen? Hvad har

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. GENERELLE OPLYSNINGER Afleveringsfrister: Ansøgning om aktivitetstilskud Aflevering

Læs mere

Instruktørhåndbog. NBSIF Gymnastik & NBSIF Dans

Instruktørhåndbog. NBSIF Gymnastik & NBSIF Dans Instruktørhåndbog NBSIF Gymnastik & NBSIF Dans Dette er en praktisk guide til dig, som er instruktør eller ønsker at være instruktør i foreningen. Den fortæller om opgaverne som instruktør, forhold og

Læs mere

Virum-Sorgenfri Håndboldklub Vision 2020

Virum-Sorgenfri Håndboldklub Vision 2020 Virum, September 2014 Vision 2020 Forord I VSH er vi fokuserede på vores mål. Vi vil levere tophåndbold og talentudvikling på højt plan. Målet er topplaceringer og hold i de bedste rækker for såvel vores

Læs mere

Den Danske Skiskole Bestyrelsesmøde d. 7. januar 2019

Den Danske Skiskole Bestyrelsesmøde d. 7. januar 2019 Dato Mødested Mødetid Deltagere Mail D. 7. jan. 2019 Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby. Skiforbund kontor Kl. 16.30 Bestyrelse Nicolai Boll (NB) Michael Tandrup (MT) Rasmus Lundby () Henrik

Læs mere

Den overordnede uddannelsespolitik for Næstved Kommune. Bilag 3

Den overordnede uddannelsespolitik for Næstved Kommune. Bilag 3 Den overordnede uddannelsespolitik for Næstved Kommune. Bilag 3 I MED-aftalen er der i 8 stk.3, punkt 3, beskrevet de overordnede retningslinjer for efter- og videreuddannelse af medarbejdere, herunder

Læs mere

Velkommen til infomøde

Velkommen til infomøde Velkommen til infomøde Det er ikke problemet der er problemet, men måden vi tænker og taler om problemet der er problemet. Innovation, Iværksætteri og ledelse - Et samarbejde mellem DGI og Efterskoleforeningen

Læs mere

VIBORG UNGDOMSSKOLES TILBUD TIL UNGE FRA 15 TIL 18 ÅR 2017/2018. Fritiden? Den skal da bruges på fremtiden! FRITID

VIBORG UNGDOMSSKOLES TILBUD TIL UNGE FRA 15 TIL 18 ÅR 2017/2018. Fritiden? Den skal da bruges på fremtiden! FRITID UNGDOMSSKOLES TILBUD TIL UNGE FRA 15 TIL 18 ÅR 2017/2018 Fritiden? Den skal da bruges på fremtiden! FRITID SPØRGSMÅL? DER ER HJÆLP AT HENTE HER: ADMINISTRATION MARIANNE MØLLER METTE JØRGENSEN Tlf.: 8787

Læs mere

SNE FOR ALVOR. Kun 3 timer fra færge til piste. Nu 26 alpine piste. Priser fra 3.080,- Se side 2-3. Se bagsiden. Se side 4-5

SNE FOR ALVOR. Kun 3 timer fra færge til piste. Nu 26 alpine piste. Priser fra 3.080,- Se side 2-3. Se bagsiden. Se side 4-5 SKI FOR SJOV Foto: Göran Assner Kun 3 timer fra færge til piste Se side 2-3 Nu 26 alpine piste Se bagsiden Priser fra 3.080,- Se side 4-5 Book ferien på www.colorline.dk SNE FOR ALVOR HOVDEN HAR DET 3

Læs mere

TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger -

TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger - 1 Gældende TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger - Version 1.0 (opdateret d. 2 april 2019) Godkendt af Folkeoplysningsudvalget 1 3 INTRODUKTION TIL TILSKUDSGUIDEN Denne guide skal hjælpe

Læs mere

Mandag den 28. januar kl. 19.00-21.00

Mandag den 28. januar kl. 19.00-21.00 Til deltagerne på ungdomsskolens 2013 skitur i uge 8. Du indkaldes hermed til det obligatoriske orienteringsmøde: Mandag den 28. januar kl. 19.00-21.00 på Hjallerup skole, Idræts Alle 6, 9320 Hjallerup.

Læs mere

INDSATSOMRÅDER, MÅL OG HANDLINGER 2015 og 2016 DVL KØBENHAVNS AFDELINGS BESTYRELSE

INDSATSOMRÅDER, MÅL OG HANDLINGER 2015 og 2016 DVL KØBENHAVNS AFDELINGS BESTYRELSE INDSATSOMRÅDER, MÅL OG HANDLINGER 2015 og 2016 DVL KØBENHAVNS AFDELINGS BESTYRELSE Københavns Afdelings Bestyrelse Vedtægt og formål Vedtægt: Vedtægterne gældende for DVL Københavns Afdelings bestyrelse

Læs mere

VEJLEDNING TIL DGI S STØTTEORDNING FORENINGSLIV FOR ALLE:

VEJLEDNING TIL DGI S STØTTEORDNING FORENINGSLIV FOR ALLE: VEJLEDNING TIL DGI S STØTTEORDNING FORENINGSLIV FOR ALLE: TIL BØRN OG UNGE AF VANSKELIGT STILLEDE FORÆLDRE PULJEN OG DENS FORMÅL DGI administrerer midler fra Grundfos og Socialstyrelsen med det formål,

Læs mere

Tillæg til helhedsplan februar 2007. Ansøgning til om yderligere midler til Tingbjerg Utterslevhuse Åben By

Tillæg til helhedsplan februar 2007. Ansøgning til om yderligere midler til Tingbjerg Utterslevhuse Åben By ÅBEN BY Tillæg til helhedsplan februar 2007 Ansøgning til om yderligere midler til Tingbjerg Utterslevhuse Åben By Fra Landsbyggefondens pulje til social og forebyggende indsats 3. september 2007 Budget

Læs mere

1. Grundlag Reglerne er et supplement til Landsforeningens medarbejder håndbog, som kan findes på foreningens hjemmeside www.dvl.

1. Grundlag Reglerne er et supplement til Landsforeningens medarbejder håndbog, som kan findes på foreningens hjemmeside www.dvl. LOKALE REGLER FOR DANSK VANDRELAUG, AARHUS AFDELING 5.udgave, januar 2015. 1. Grundlag Reglerne er et supplement til Landsforeningens medarbejder håndbog, som kan findes på foreningens hjemmeside www.dvl.dk

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april. Kl

Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april. Kl Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april Kl.18.00-21.00 1. Godkendelse af referat fra sidste møde Der er ingen bemærkninger til sidste referat 2. Bemærkninger til dagsordenen Mortens punkt under eventuelt

Læs mere

Handlingsplan for læseindsats

Handlingsplan for læseindsats Handlingsplan for læseindsats 2014 Erhvervsuddannelser og AMU Jordbrugets UddannelsesCenter Århus Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Evaluering af læseindsatsen i 2013... 3 3. Overordnet beskrivelse

Læs mere

ungdomsfolder 2018/2019

ungdomsfolder 2018/2019 ungdomsfolder 2018/2019 Velkommen som ungdomsmedlem i Århus Floorball Klub TST. Vi bestræber os på at skabe et attraktivt idrætstilbud for børn og unge i Tilst vigtig information Historie: Stiftet i slutningen

Læs mere

Velkommen. Uddannelse af kursusleder

Velkommen. Uddannelse af kursusleder v/ 2 Velkommen Tusinde tak for at du har valgt at blive frivillig kursusleder. Gennem dit frivillige arbejde er du med til at sikre, at forældre til børn med ADHD, voksne med ADHD og søskende til børn

Læs mere

STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ

STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ Oplevelsen af leg med fjerbolden Oplevelsen af glæde, når tingene lykkedes Oplevelsen af udvikling, når forbedringerne over tid mærkes Oplevelsen af fællesskab, når vi sammen

Læs mere

Holmstrupgård. Retningslinje for kompetenceudvikling

Holmstrupgård. Retningslinje for kompetenceudvikling Holmstrupgård Retningslinje for kompetenceudvikling Indholdsfortegnelse Formål...3 Holmstrupgårds definition af kvalifikationer og kompetencer...3 Hvad er kompetenceudvikling?...3 Hvorledes foregår kompetenceudvikling

Læs mere

Mad- & Måltidspolitik

Mad- & Måltidspolitik Mad- & Måltidspolitik For 0-18 års området i Hørsholm Kommune Forord Hørsholm Kommune ønsker at give børn og unge de bedst mulige vilkår for en aktiv, spændende og lærerig hverdag. Skal børnene få nok

Læs mere

Badminton Danmarks BadminFUNskolen få nye ungdomsspillere til din klub!

Badminton Danmarks BadminFUNskolen få nye ungdomsspillere til din klub! Badminton Danmarks BadminFUNskolen få nye ungdomsspillere til din klub! Indledning Ønsker din klub nye ungdomsspillere, så skal du glæde dig til at læse denne folder, hvor du vil lære meget mere om Badminton

Læs mere

BESTYRELSESMØDE PLØKS, SKOVLUNDE KLATREKLUB

BESTYRELSESMØDE PLØKS, SKOVLUNDE KLATREKLUB BESTYRELSESMØDE PLØKS, SKOVLUNDE KLATREKLUB 19. MARTS 2018 0.0 Deltagere og dagsorden Til stede: Per, Mads,, Jens Peter, Annette, Christian, Anders Afbud: Rasmus, William Agenda: Udsendt af formanden inden

Læs mere

B E G Y N D E R U N D E R V I S N I N G

B E G Y N D E R U N D E R V I S N I N G BEGYNDERUNDERVISNING VELKOMMEN TIL DEN DANSKE SKISKOLE Den Danske Skiskole er uddannelsesinstitutionen for vintersportsinstruktører i Danmark. Vi elsker skiløb! Dette er et uddrag af den manual, der er

Læs mere

GS Home Hold Klubben Kontakt

GS Home Hold Klubben Kontakt GS Home Hold Klubben Kontakt Svømmehaller: Vestre skole 16m bassin dybde fra 90 cm til 120 cm Det vil være en rigtig god ide at medbringe svømmebriller Ydesvej Svømmehal 25m baner dybde fra 120 cm til

Læs mere

OrienteringsPatruljen

OrienteringsPatruljen OrienteringsPatruljen Sæt fokus på børn og unges kendskab til naturen og orienteringsløb Skab et sundt og aktivt friluftsliv Prøv : - Orienteringsløb - Lege i naturen - Adventureaktiviteter - Kurser og

Læs mere

TRÆN SKOLEVEJ. Trafiktræning og dialog giver bedre trafikanter

TRÆN SKOLEVEJ. Trafiktræning og dialog giver bedre trafikanter TRÆN SKOLEVEJ Trafiktræning og dialog giver bedre trafikanter Det har vi med i dag: 1. Nyt pædagogisk værktøj til at træne skole vej 2. Hvad består Træn Skolevej af. 3. Proces 4. Next step hvad kræver

Læs mere