Nyhedsbrev nr. 2 august 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev nr. 2 august 2015"

Transkript

1 Kære elever og forældre Nyhedsbrev nr. 2 august 2015 Det umulige klarer vi, mens De venter, mirakler tager lidt længere tid Det er ikke et nyt motto for Skæring Skole. Det lader vi håndværkere og andre om, men fornemmelsen af at klare det umulige, den er til stede. Kombinationen af manglende ledere, manglende ansættelser af både lærere og pædagoger, nyansatte der meldte fra inden opstart, genopslag for at få de rette kompetencer, nyansatte der først starter 1. oktober. Sjældent har opstarten af et skoleår været så udfordrende, som i år. Skolens personale er i fuld gang alle steder. Der er vilje, god energi, kompetence og heldigvis en stor grad af robusthed til at lykkes bedst muligt i en kompleks skoleverden med kontinuerlige forandringer. Jeres børn og unge er i fuld gang alle steder. De slutter sig til læring, bevægelse, madordning, studietid og bidrager i hverdagen til at venskaber og læringsmiljø trives, udfordres og udvikles. Skolens ledelse er i fuld gang alle steder. Vi forsøger at gøre det umulige muligt selvom vi pt. mangler to ledere. Pr. 1. oktober bliver vi heldigvis bakket op at to helt nye pædagogiske indskolingsledere læs mere herom nedenfor. Og bedst som vi troede, at ledelsesteamet var på plads, meddelte vores flerårige vikar som administrativ leder, Jens Sønderbæk, at han af helt forståelse grunde har søgt og fået en fastansættelse pr. 1. oktober. Margit Williams, der de seneste to år har været udsendt af Mellemfolkelig Samvirke til Tanzania, vender først tilbage pr. 1. maj 2016, så vi er aktuelt ude for at finde hjælp til at klare den kommende periode på anden vis. Der er med andre ord meget at glæde sig over, noget at ærgre sig over MEN modet, viljen og lysten til at lave den bedste skole for alle børn i Skæring har vi i behold. To nye indskolingsledere Vi har ansat to nye indskolingsledere, der tiltræder den 1. oktober. Det er Lars Højholdt Adamsen, Randers, og Celina Colas Aakjær, Hornslet.

2 Lars Højholdt Adamsen kommer fra en stilling som skoleleder på Friskolen Vellev, der ligger i landsbyen af samme navn mellem Ulstrup og Langå. Han er 36 år, uddannet fra Århus Lærerseminarium i 2007 og arbejdede som lærer på Blicherskolen i Spentrup ved Randers indtil Han underviste specielt i dansk og tysk, men idræt, musik, samfundsfag og svømning har også været på hans undervisningsplan. Lars Højholdt Adamsen var ydermere afdelingskoordinator for Blicherskolens udskoling, ligesom han også var skolens kontaktlærer til Randers Ungdomsskole. Han er i gang med diplomuddannelsen i ledelse ved Via University College. Celina Coles Aakjær, der er 36 år, har de seneste to år arbejdet som lærer på Sølystskolen i Egå. Hun er uddannet fra Århus Lærerseminarium i 2007 med dansk, matematik, engelsk og billedkunst som linjefag. Hun fik arbejde som lærer på Auning Skole på Norddjursland lige efter sin eksamen og arbejdede der frem til i tre år som tillidsrepræsentant for lærerne og det sidste år som afdelingsleder. Celina Coles Aakjær har taget en mediatoruddannelse (konfliktmægler) og er i gang med en diplomuddannelse i ledelse. Celina Coles Aakjær kommer oprindeligt fra Aarhus, men bor nu i Hornslet, er gift og har tre børn på henholdsvis 4 år, 7 år og 11 år. Skærby 2015 Vi glæder os til nu for tredje gang at få sat gang i Skærby-ugen og at få besøg af jer alle lørdag den 19. september fra kl til kl Markedsdagen er kulminationen på årets Skærby-uge en temauge, hvor eleverne arbejder sammen på tværs af årgangene i forskellige workshops, der bliver ledet af lærere og pædagoger. Der bliver blandt andet mulighed for at besøge både Skærby Café og Skærby Restaurant eller købe sig en hotdog ved byens pølsevogn. Markedsgæsterne kan også besøge byens biograf, hvor man blandt andet kan se film produceret af lokale kræfter. Byens modehus står bag en traditionsrig modeopvisning, hvor gammelt tøj bliver forvandlet til fremtidens mode af generationens kommende modeskabere. Der er 21 workshops i alt, som børnene har valgt imellem. De to madsteder har været blandt de mest populære workshops sammen med House of Horror hvor markedsgæsterne kan få sig et billigt gys. Vi har brug for jeres hjælp, støtte og indsats. Tre af vores workshops efterlyser materialer donationsliste kan ses på opslagstavlen på forsiden af hjemmesiden.

3 Dialogmøde mellem forældre, skolens ledelse og skolebestyrelsesrepræsentanter Som nævnt i sidste Nyhedsbrev har vi i år besluttet IKKE at deltage i forbindelse med de mange forældremøder, som afholdes i disse uger. Skolens ledelse og skolebestyrelsesrepræsentanter vil i stedet invitere interesserede forældre til et dialogmøde, hvor vi sammen kan drøfte relevante temaer for Skæring Skole. Som ledelse vil vi kort fortælle om dette skoleår, MEN mødet vil primært skabe ramme for en dialog mellem ledelse, bestyrelse og jer forældre. Møderne afholdes i skolens personalerum. SÆT X mandag den 5. oktober 2015 Forældre til elever i fase 1: årgang kl Forældre til elever i fase 2: årgang kl ALLE er velkomne, og der vil i ugen inden mødet blive udsendt mulighed for tilmelding på forældreintra, så vi får en fornemmelse af jeres interesse. Skæring Skole er tredjebedste folkeskole i Aarhus Kommune Skæring Skole er den tredjebedste folkeskole i Aarhus Kommune - efter Elsted Skole og Holme Skole - når det handler om at hæve elevernes faglige niveau. Det viser en undersøgelse, som den liberale tænketanken Cepos har gennemført på baggrund af oplysninger om alle landets skoler i forbindelse med skolernes afgangsprøver i Skæring Skole kommer ind på en sjetteplads, hvis privatskolerne i kommunen også regnes med. Cepos har først regnet ud hvilket karaktergennemsnit, man kan forvente, at afgangseleverne skulle ligge på. Her er blandt andet brugt forældres uddannelse, deres indkomst og antallet af tosproglige elever og en lang række andre faktorer som udgangspunkt. Derefter har Cepos sammenlignet det beregnede karaktergennemsnit med de faktiske karakterer, som eleverne opnåede ved afgangsprøverne sidste år. Undersøgelsen er gennemført som en reaktion på kritik af den rangering, som Undervisningsministeriet hvert år laver kun på baggrund af skolernes karaktergennemsnit. Kritikken har gået på, at skolernes udgangspunkt er forskellige, og det har Cepos derfor forsøgt at råde bod på med undersøgelsen.

4 Forskellen på Skæring Skole er 0,5 karakter højere end det forventede, fremgår det af undersøgelsen, der har været offentliggjort i forskellige medier. Talmaterialer, som Cepos har brugt i forbindelse med beregningerne, er hentet i Undervisningsministeriet. På landsplan er Skæring Skole nummer 168 ud af næsten skoler, der er med i undersøgelsen. Man kan læse mere om rapporten her: Så til søs med 6x 6x var torsdag den 27. august på sejlads på Kalø Vig fra Kaløvig Lystbådehavn for at afprøve deres sejler-færdigheder. Det var et tilbud fra UNO Friluftscenter, som klassens lærer, Anja Sejerup, havde taget imod. Eleverne fik iført behørigt sejlerudstyr og redningsvest - bl.a. mulighed for at padle på supboards - en slags surfboard uden sejl. Desuden sejlede de optimistjoller og var ude på vigen i en kølbåd, ligesom de prøvede en stor speedbåd hen forbi Studstrup-værket. Her var der også lejlighed til at fortælle historien om kraftvarmeværket, ligesom turen over Koraldybet, gav mulighed for at fortælle historien om dumpet ammunition efter Anden Verdenskrig. Det er sejlklubberne i aarhusområdet, der i samarbejde med friluftscentret, Sailing Aarhus, Den Blå Rambla og Dansk Sejlunion står bag tilbuddet til de aarhusianske skoler om at blive indviet i sejladsens muligheder, når det drejer sig om at bevægelse og motion. I år er der tilrettelagt sejlerdag for 35 klasser, men efterspørgslen har været rigtig stor, så der nemt kunne have været gennemført flere arrangementer. Århus Stiftstidende deltog i en del af dagen, og det er der kommer en artikel ud af, der var med i papiravisen fredag den 28. august. Den kan også læses på stiften.dk ved at klikke her: (Artiklen kan være gemt bag en batalingsmur). Der var også en artikel i Lokalavisen Aarhus Nord tirsdag den 1. september på side 20. Den er desværre ikke på avisens hjemmeside. Madordning Der har også været en omtale af skolens madordning i Lokalavisen Aarhus Nord den 1. september på side 2. Den ligger heller ikke på avisens hjemmeside. Her nævnes det blandt andet, at skolen køkken har fået Fødevarestyrelsens bronzemedalje for brugen af økologiske råvarer.

5 Velkommen til Andreas Fau Andersen, pædagogmedhjælper i SFO Kirsten Pedersen, der som lærer bliver tilknyttet 8. årgang pr. 1. oktober Siri Fog-Poulsen, der som pædagog bliver tilknyttet 2.f og 2. årgang pr. 15. september Marianne Romar Juste, der som pædagog bliver tilknyttet 4.e, 4.f og 4. årgang pr. 1. oktober Søren Hejgaard Elsborg, pædagogmedhjælper i SFO Tobias Dam Lentz, pædagogmedhjælper i SFO Christian Sørensen, pædagog i SFO Pernille Thyge Johansen, pædagog i SFO Anders Gehlert Schmidt, der som lærer bliver tilknyttet 1. og 5. årgang Signe Skov Larsen, der som lærer bliver tilknyttet 7. årgang Malthe Bech Kjeldsen, pædagogmedhjælper i undervisningen Emilie Bøgh Rytter, pædagogmedhjælper i undervisningen Laura Carlsen, pædagogmedhjælper i undervisningen Kent Høgh, teknisk serviceasisstent Frank Helbo, ansat i seniorjob som kommunikationsmedarbejder På gensyn til Skærby-lørdag den 19. september fra kl Med venlig hilsen Anne Schwartz Skoleleder

Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår.

Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår. Kære forældre Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår. Som vi skrev ud før ferien, så vil vi for fremtiden jævnligt sende informationsbreve

Læs mere

Stensnæsskolen. Juli 2015. Skoleåret 2015-16. Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7. Kære forældre

Stensnæsskolen. Juli 2015. Skoleåret 2015-16. Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7. Kære forældre Stensnæsskolen Skoleåret 2015-16 Juli 2015 Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7 I dette nummer: Skoleåret 2015-16 1 Rullende indskoling 2 Personale 2 Møde-/bustider 3 1. skoledag 4 Hjemmeside mm. 4 Kontaktlærerordning

Læs mere

ULLERUP BÆK SKOLEN SKOLENYT DECEMBER 2014, ÅRGANG 3, NR. 10.

ULLERUP BÆK SKOLEN SKOLENYT DECEMBER 2014, ÅRGANG 3, NR. 10. ULLERUP BÆK SKOLEN SKOLENYT DECEMBER 2014, ÅRGANG 3, NR. 10. Så er det tid til juleferie! I dette nummer af Skolenyt: Indhold Side Leder v/ Jan T. Voss, Distriktsskoleleder 2 Nyt fra Skolebestyrelsen 3

Læs mere

MOSEBRYG/ PILERØG NR.11 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset September 2013

MOSEBRYG/ PILERØG NR.11 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset September 2013 MOSEBRYG/ PILERØG NR.11 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset September 2013 Vi byder de nye børnehaveklasseelever velkommen 1 Nyt fra skolelederen. Kære elever og forældre Så tog vi

Læs mere

Velkommen til den nye skoledag

Velkommen til den nye skoledag Velkommen til den nye skoledag Pjecen er udgivet af Københavns Kommune - Børne- og Ungdomsforvaltningen Grafisk formgivning: Gurli Nielsen - Børne- og Ungdomsforvaltningen, 1408-34 Foto: Colourbox og private

Læs mere

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien.

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien. Nyhedsbrev nr.7-2013 Nyt fra Skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev. Årets sommerfest blev afholdt torsdag den 13. juni. Der har været en flot opbakning og jeg har haft mange gode

Læs mere

Kragenyt april 2014 Indhold

Kragenyt april 2014 Indhold Kragenyt april 2014 Indhold Forår på Kragelundskolen Kragelundskolen og den nye reform Infomøde for forældre Valg til skolebestyrelsen Nye personalefaciliteter og håndværk/design. Kalender april juli 2014

Læs mere

Velkommen til andet nyhedsbrev for Bavnehøj Skole i 2014. I denne udgave kan I blandt andet læse om følgende emner:

Velkommen til andet nyhedsbrev for Bavnehøj Skole i 2014. I denne udgave kan I blandt andet læse om følgende emner: Kære forældre Velkommen til andet nyhedsbrev for Bavnehøj Skole i 2014. I denne udgave kan I blandt andet læse om følgende emner: Nyt fra ledelsen: Bavnehøj Skoles pædagogiske leder Anne-Dorte Frandsen

Læs mere

Skraldindsamling 2014

Skraldindsamling 2014 Skolebladet Skraldindsamling 2014 FOLKESKOLEREFORM Som de fleste nok ved, blev folkeskolereformen vedtaget i folketinget sidste år. Det kommer til at betyde ændringer for jeres børn, skole-/hjemsamarbejdet

Læs mere

Midtjyllands kristne Friskole Brændgårdvej 4, 7400 Herning Tlf. 97 12 36 77. Nyt fra skolelederen. Sommerferie en tid mellem to skoleår.

Midtjyllands kristne Friskole Brændgårdvej 4, 7400 Herning Tlf. 97 12 36 77. Nyt fra skolelederen. Sommerferie en tid mellem to skoleår. Nyt fra skolelederen Sommerferie en tid mellem to skoleår. Midt i travlheden med planlægningen af det nye skoleår skal der også være tid til at kigge lidt tilbage på det netop overståede skoleår. En egentlig

Læs mere

NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET

NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET S E P T E M B E R 2 0 1 2 NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET Siden januar i år har skolen, børnehaven, klub og fritidsordning haft én og samme bestyrelse. Denne bestyrelse har endnu ikke fundet sig et navn,

Læs mere

Skolen inviterede 19/8-14 til åbent møde for forældre om. folkeskolereformen

Skolen inviterede 19/8-14 til åbent møde for forældre om. folkeskolereformen Skolen inviterede 19/8-14 til åbent møde for forældre om folkeskolereformen Deltagere: Ca. 40 forældre fra alle årgange på Rødkilde Skole Skoleleder Anders Busk Leder af læringsmiljøet Niels Toldam Referent:

Læs mere

ULLERUP BÆK SKOLEN SKOLENYT OKTOBER 2014, ÅRGANG 3, NR. 9.

ULLERUP BÆK SKOLEN SKOLENYT OKTOBER 2014, ÅRGANG 3, NR. 9. ULLERUP BÆK SKOLEN SKOLENYT OKTOBER 2014, ÅRGANG 3, NR. 9. Så er det tid til efterårsferie! I dette nummer af Skolenyt: Indhold Side Leder v/ Jan T. Voss, Distriktsskoleleder 2 Ullerup Bæk Skolens nye

Læs mere

Holme SKole på vej mod nye udfordringer. - velkommen til skoleåret 2013-14

Holme SKole på vej mod nye udfordringer. - velkommen til skoleåret 2013-14 Holme SKole på vej mod nye udfordringer - velkommen til skoleåret 2013-14 2 Velkommen til det nye skoleår Velkommen tilbage til Holme Skole efter en forhåbentlig dejlig sommerferie. Vi har lagt et turbulent

Læs mere

ØRUM SKOLE. Information til hjemmene NETOP NU. D. 19. juni 2009

ØRUM SKOLE. Information til hjemmene NETOP NU. D. 19. juni 2009 ØRUM SKOLE Information til hjemmene NETOP NU D. 19. juni 2009 Praktiske oplysninger om skoleårets sidste dage: Traditionen tro benytter vi de sidste skoledage til at få gjort hovedrent i klasserne. Dette

Læs mere

Information til forældre i Ballerup Kommune. Folkeskolereformen. vores fælles skole

Information til forældre i Ballerup Kommune. Folkeskolereformen. vores fælles skole Information til forældre i Ballerup Kommune Folkeskolereformen vores fælles skole En fagligt stærk folkeskole med tid til variation og fordybelse 2 Kære forældre Den 1. august 2014 træder folkeskolereformen

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

Skolereform 2014. Vemmedrupskolen. Til forældre og elever på Vemmedrupskolen

Skolereform 2014. Vemmedrupskolen. Til forældre og elever på Vemmedrupskolen Skolereform 2014 Vemmedrupskolen Til forældre og elever på Vemmedrupskolen Kære forældre og elever på Vemmedrupskolen Med dette skriv vil vi gerne fortælle jer om den kommende skolereform på Vemmedrupskolen,

Læs mere

Højdevangens Skole. Et godt sted at lære

Højdevangens Skole. Et godt sted at lære Højdevangens Skole Et godt sted at lære Velkommen til et unikt skoletilbud! Højdevangens Skole tilbyder som den eneste overbygningsskole i Københavns Kommune et motiverende, inspirerende og fagligt stærkt

Læs mere

9. klassernes sidste skoledag

9. klassernes sidste skoledag 3. årgang nr. 7 Juni 2011/12 I dette nummer: Side 2 Nyt fra ledelsen 3 8. årgang i Prag 5 Katastrofer Kreativ linje har arbejdet med menneskers reaktion på katastrofer 6 Husk reflekser og hjelm 6. årgang

Læs mere

L E M V I G KO M M U N E I N F O R M E R E R

L E M V I G KO M M U N E I N F O R M E R E R L E M V I G K O M M U N E I N F O R M E R E R FOLKESKOLEREFORM FREMTIDENS Velkommen til den nye folkeskole En ny hverdag begynder i vore folkeskoler efter sommerferien Lemvig Kommune har forberedt sig

Læs mere

KONTAKTEN. Øster Snede Skole og Idræts-SFO

KONTAKTEN. Øster Snede Skole og Idræts-SFO KONTAKTEN Øster Snede Skole og Idræts-SFO Nr. 5 Skoleåret 2014/2015 Ferieplan for skolerne - skoleåret 2014/2015 Sommerferie 2015 fra lørdag d. 27. juni 2015 til søndag den 9. august 2015 Skolens aktivitetskalender

Læs mere

August 2015. Kære forældre i overbygningen

August 2015. Kære forældre i overbygningen August 2015 Kære forældre i overbygningen Efter en god sommer er skolen nu igen blevet fyldt med liv, glade stemmer og aktive børn - noget vi alle har set frem til efter en uge med kun voksne på skolen.

Læs mere

NYHEDSBREV. april 2015 HORSENS KOMMUNE. Højvangskolen

NYHEDSBREV. april 2015 HORSENS KOMMUNE. Højvangskolen NYHEDSBREV april 2015 HORSENS KOMMUNE Højvangskolen Inspektørens spalte mere, når målene er synlige. Derfor ser man overalt i canadiske klasseværelser masser af plancher med mål, og eleverne skal kende

Læs mere

Mærkedag: 09. juni 10. juni 12. juni MUNDTLIG PRØVE JUNI 2012. + Lars Simonsen Skolerne i Nyk. + Anne Findlay

Mærkedag: 09. juni 10. juni 12. juni MUNDTLIG PRØVE JUNI 2012. + Lars Simonsen Skolerne i Nyk. + Anne Findlay Vallekilde-Hørve Friskole. 8. juni 2012 Fredagsbrev nr. 702 Næste uger: 11. juni 12. juni 13. juni 14. juni 15. juni 9.kl. Skr.prøve-Samf.fag SFO-møde Lærermøde Strand/Skov-tur SFO 1.kl. fælles reng. Indskol.

Læs mere

Indhold: Et Farvel. Afskedshilsen fra skoleleder Personalesituationen. Skolereformen. Kære forældre.

Indhold: Et Farvel. Afskedshilsen fra skoleleder Personalesituationen. Skolereformen. Kære forældre. Indhold: Afskedshilsen fra skoleleder Personalesituationen Skolereformen Et Farvel Kære forældre. Så lakker det mod enden for den nuværende folkeskolestruktur og en folkeskolereform er lige på trapperne

Læs mere

Ferien nærmer sig! Kildeskolenyt! vender tilbage den 1. september

Ferien nærmer sig! Kildeskolenyt! vender tilbage den 1. september Kildeskolenyt! 4 Ferien nærmer sig! Eleverne i 9. og 10. klasse er færdige med de skriftlige eksamener, og de undervises nu dagligt for at forberede dem bedst muligt til den mundtlige del. De har alle

Læs mere

Velkommen til Rundhøjskolen

Velkommen til Rundhøjskolen Velkommen til Rundhøjskolen Kære forældre Vi byder med denne folder velkommen til Rundhøjskolen, og vi ønsker hermed at tegne et billede af, hvad Rundhøjskolen er for en skole. Vi er den stærke lokale

Læs mere

Selvom vejret indimellem så noget truende ud, så lykkedes det fint at grille og være i skolegården.

Selvom vejret indimellem så noget truende ud, så lykkedes det fint at grille og være i skolegården. Sommerinformation juni 2011. Kære forældre og elever på Byens Skole. Stadig med den gode musik, flotte projekter og et veldrejet dukketeater med omdrejningspunkt i H.C. Andersens Svinedrengen i blodet,

Læs mere

Årsberetning fra Skolebestyrelsen Skoleåret 2008-2009

Årsberetning fra Skolebestyrelsen Skoleåret 2008-2009 Årsberetning fra Skolebestyrelsen Skoleåret 2008-2009 Skal man sætte en overskrift på skoleåret 2008-2009 kunne det fint være SAMARBEJDE. Overskriften dækker både over det vigtige daglige samarbejde mellem

Læs mere