SMS menuen Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SMS menuen 10.1. Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea."

Transkript

1 SMS menuen SMS MENUEN Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea. Systemet er enkelt at benytte. Rambøll FAS sender en fil med adresseoplysninger til Blue Idea via internettet, som henter de tilhørende mobilnumre hos teleselskaberne, såfremt abonnementet hos forbrugeren ikke er hemmelig eller er et taletidskort. Desuden er det muligt via et hjemmesidemodul, at forbrugeren selv kan tilmelde og afmelde sit mobilnummer/ eller blokere sit mobilnummer, så forbrugeren via selvbetjening kan bestemme hvilke mobilnumre forsyningen må henvende sig til forbrugeren på, via SMS. SMS- henvendelse kan være en fordel ved f.eks. flg. Aktiviteter: Beredskab forurening Ledningsbrud Planlagt renovering/gravearbejde Rykke for manglende aflæsning Advisere om at måler er udtaget til stikprøveudtagning Direkte henvendelse til forbruger Der opnås herved en øget service og der er åbnet en hurtig og billig kommunikationsvej til forbrugerne. Inden du benytter Rambøll SMS skal du oprettes som Bruger i systemet se Kapitel 1 Filer menuen under Filer Opsætning Brugerstyring. Desuden bør forbrugerkartoteket CPR valideres - se Kapitel 1 Filer menuen under Filer Opsætning Valider forbrugsadresser imod CPR, så adresserne får samme format, som de offentlige registre benytter. Det samme bør udføres på Administratoradresserne se Kapitel 1 Filer menuen under Filer Opsætning Valider administratoradresser imod CPR, så adresserne får samme format, som de offentlige registre benytter. Administratoradresserne bliver efterfølgende kopieret ind under SMS adresser i forbrugerbilledet, så det vil sige at en forbruger kan have op til mange SMS adresser tilknyttet en forbrugeradresse. Se evt. Kapitel 2 Forbrugermenuen SMS adresser.

2 10.2 SMS menuen Procedure Vælg SMS.

3 SMS menuen Udvælg forbrugere Generelt Før udsendelse af en besked, vælges hvem beskeden skal sendes til. Der er mulighed for at vælge udsendelse til forbrugere efter forskellige kriterier, udsendelse efter adresse eller udsendelse til alle i forbrugerkartotek. Procedure Vælg SMS Udvælg forbrugere. Efterfølgende menu fremkommer:

4 10.4 SMS menuen Tryk OK for at sende en meddelelse til alle forbrugere. Fjern markeringen i de felter der skal ændres, for at sende til udvalgte forbrugere: Følgende valg kan foretages: I opkrævningstyper vælges enten PBS eller Opgørelse Under zoner, opkrævnings- og anvendelsesgrupper vælges mellem de opdelinger vandværket på forhånd har foretaget.

5 SMS menuen 10.5 Under målerpartier vælges mellem de partier som forbrugernes målere er inddelt i. Der kan også vælges udsendelse efter om forbrugernes målere er installeret før eller efter en bestemt dato eller mellem 2 forskellige datoer (interval). Tryk OK for at sende en meddelelse til de udvalgte forbrugere. Efterfølgende indtastningsmenu fremkommer: Skriv Afsenderinformation i ruden: SMS Afsendernavn. Skriv SMS Teksten i ruden: SMS tekst. Vælg Næste for at gå til næste trin i at sende meddelelsen til forbrugerne. Brug af skabelon: Ved at oprette en skabelon, kan tekstens indhold bruges ved genudsendelse: Skriv skabelonens navn i ruden: Opret som skabelon og tryk på: Gem som skabelon.

6 10.6 SMS menuen Bemærk der vises hvor mange tegn denne sms fylder samt hvor mange beskeder(sms er) den fylder. Der kan være 160 tegn pr. SMS(besked) Teksten kan nu hentes igen ved tryk på: Vælg SMS tekst ud fra gemt skabelon. Brug af flettetekst (*): Der kan autoindsættes tekst, ved at trykke på knapperne: By Vejnavn Hus nr. Dato og Tid Til højre for Indsæt flettefelter i SMS tekst:

7 SMS menuen 10.7 Der kan indflettes følgende oplysninger fra modtagerens adresseoplysninger: [by] = Bynavn [vejnavn] = Vejnavn [husnummer] = Hus nr. [dato tidspunkt] = Dato og tidspunkt for afsendelse af meddelelse *NB! Vær opmærksom på, at det er modtagerens adresse som indflettes og fletning er derfor kun anvendelig hvor forbrugeradresse og modtagers adresse er den samme! Bemærk, at der kan vælges at medtage adresser fra BBR både Administrator- og Ejeradresse. Bemærk der sendes kun den samme adresse en gang, hvis den findes både under forbruger-adresse samt ved opslag i BBR.

8 10.8 SMS menuen

9 SMS menuen Udvælg adresser Procedure Vælg SMS Udvælg adresser. Efterfølgende menu fremkommer:

10 10.10 SMS menuen Der vælges udsendelse til adresse efter Vejnavne på forbrugsadresser: Klik på bjælken under Vejnavne på forbrugsadresser og vælg et vejnavn Klik på knapperne Markeringer på alle husnumre på vejen og/ eller knapperne Markeringer på udvalgte husnumre på vejen for at vælge de ønskede modtageradresser. Eksempel på valg af modtagere:

11 SMS menuen I ovenstående eksempel er der først valgt Bjerggårds Allé dernæst er der valgt Alle ulige numre dernæst er der trykket på : for at føje det valgte til listen til udsendelse. Dernæst er Kastanievej valgt og der er valgt lige i interval og trykket på : for at føje det valgte til listen til udsendelse. Når listen til udsendelse er klar, trykkes på Marker alle og der trykkes OK hvorefter indtastningsmenuen: Send SMS fremkommer, som tidligere beskrevet Send til alle i forbrugerkartotek Procedure Vælg SMS Send til alle i forbrugerkartotek. Efterfølgende er alle forbrugere i kartoteket valgt som modtagere og indtastningsmenuen fremkommer, klar til indtastning af besked: Vælg Næste

12 10.12 SMS menuen Vælg Næste Vælg Send SMS for at sende SMS eller vælg Annuler for at annullere fremsendelse af SMS

13 SMS menuen Se status over SMS udsendelser Procedure Vælg SMS Se status over SMS udsendelser. Eksempel på status over SMS udsendelser: Klik på linjen ud for et Lognr for at se status over SMS udsendelser.

14 10.14 SMS menuen Der vises oversigt over,: adresser der ikke er gyldige til smsudsendelse hvor der ikke er registreret nogen mobilnumre der har fået tilsendt SMS med antal hvor der er tilsendt, men ikke modtaget nogen SMS samt visning af status SMS på den enkelte adresse. Eksempel på status over SMS udsendelser: - i eksemplet herover er Oversigt over adresser, der har fået tilsendt SMS med antal markeret og der ses en liste over modtagere under Visning af status på den enkelte adresse som bl.a. viser datoen for oprettelse af SMS- beskeden, om beskeden er modtaget eller afventer og hvilket telefonnummer som beskeden er sendt til.

15 SMS menuen Standardmodtagere Det er muligt at indtaste en eller flere standardmodtager, som får en kopi af SMS, hver gang der sendes SMS fra Rambøll FAS/SMS. Det kan f.eks. være en eller flere VVS montører, som er tilknyttet forsyningen, eller en eller flere bestyrelsesmedlemmer mv. Procedure Vælg SMS Standardmodtagere. Følgende dialog fremkommer: Her er der mulighed for at oprette modtagere som altid vil blive forslået som modtagere inden meddelelsen sendes. Vælg Ny for at oprette ny standardmodtager. Vælg Ret for at rette allerede indtastede oplysninger. Vælg Slet for at slette en standardmodtager. Vælg Næste eller Forrige for at bladre gennem standardmodtagere. Vælg Afslut for at forlade menuen. Valg af Søg og Udskriv implementeres senere.

16 10.16 SMS menuen Ved at markere Ja eller Nej i Forvalgt vælges om modtageren automatisk er valgt på forhånd inden udsendelse af meddelelse. se efterfølgende menu: Eksempel på mulige og valgte Standardmodtagere til SMS udsendelse: Ved at markere en linje og trykke på knapperne med pil højre og venstre kan Mulige standardmodtagere og Valgte standardmodtagere skifte status. Tryk OK når de ønskede valg er foretaget. Før afsendelse skal alle de foretagne valg godkendes: Tryk på Godkend for at sende SMS meddelelsen til forbrugeren.

17 SMS menuen Valider forbrugerkartotek Procedure Vælg SMS Valider forbrugerkartotek. Følgende dialog fremkommer: Klik på knappen Valider:

18 10.18 SMS menuen Formålet med denne validering er at kunne finde de adresser, som ikke har et mobilnummer. Der kan vælges mellem flg.: Udskrive breve Eksporter til Excel Ved valg af Udskriv breve kan der vælges mellem de standardbreve, som findes i Rambøll FAS evt. til brug for at oplyse at hvis de har en mobiltelefon med hemmeligt nummer, taletidskort eller firmamobil eller en , som de ønsker at tilmelde forsyningens SMS-tjeneste, kan dette udføres på forsyningens hjemmeside. Ved valg af Eksporter til Excel kan der vælges mellem: Eksporter alle adresser uden mobilnumre Eksporter alle adresser Klik på Afslut for at afslutte denne funktion.

Vejledning Post modul

Vejledning Post modul Vejledning Post modul Post modulet ligger under rapporter, men først skal man sørge for at man har rettigheder til dette modul. Den rettighedsansvarlige skal ind under rettigheder og tildele POST til relevante

Læs mere

Huskeliste Telefon/Internetaflæsning

Huskeliste Telefon/Internetaflæsning Da aflæsning af vandmåleren med Telefon/Internet normalt kun foretages en gang om året, kan det være svært at huske alle detaljer i arbejdsgangen med systemet. Med tiden er Rambøll FAS og Telefon/Internet

Læs mere

NemHandel menuen 14.1

NemHandel menuen 14.1 NemHandel menuen 14.1 14. NEMHANDEL Nemhandel er standard for fakturering af elektroniske fakturaer til EAN-kunder. Nemhandel er obligatorisk til offentlige kunder. Med Rambøll Nemhandel kan du foretage

Læs mere

LEMAN / Præsentation

LEMAN / Præsentation LEMAN / Præsentation Velkommen til LEMAN Internet booking. Vi vil i det følgende gennemgå login, opsætning og indtastnings-muligheder. Systemet findes på http://booking.leman.dk eller via LEMAN s hjemmeside.

Læs mere

Brugervejledning til SMS-database i Lotus Notes.

Brugervejledning til SMS-database i Lotus Notes. Brugervejledning til SMS-database i Lotus Notes. Denne brugervejledning er skrevet til personer, som har rollen [Admin] i denne SMS database. Administrator 3 Opret Admin setup 4 Oversigten: Alle Brugerprofiler

Læs mere

LS-PBS LeverandørService opkrævninger via nets Vejledning

LS-PBS LeverandørService opkrævninger via nets Vejledning Vejledning DDB DATA ApS Telefon: 58 30 32 00 - www.ddb-data.dk Side 1 Installation Programmet kan hentes på følgende adresse. http://www.ddb-data.dk/ls-pbs-bestilling Når siden vises denne vejledning og

Læs mere

Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at oprette en opkrævning som elektronisk faktura e Faktura i Business Online.

Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at oprette en opkrævning som elektronisk faktura e Faktura i Business Online. Afsendelse af e Faktura Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at oprette en opkrævning som elektronisk faktura e Faktura i Business Online. 1. Opret stamoplysninger (Fakturerings-

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook

Vejledning i brug af Interbook Vejledning i brug af Interbook Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritidssektionen 28. april 2008 Generelt... 3 Login... 3 Brugernavn og kodeord... 3 Glemt kodeord... 3 Skift kodeord... 3 Startsiden... 4

Læs mere

Mobile Arbejdssedler. Mobile TID. Mobile Observationer

Mobile Arbejdssedler. Mobile TID. Mobile Observationer Næsgaard MOBILE Generelt Flere vejledninger Næsgaard MOBILE kan anvendes til markregistrering og/eller til tidsregistrering. Har du adgang till både Mark og TID i PC program kan du som administrator bestemme

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en checkliste, der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

OIOXML. Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at oprette en opkrævning som Elektronisk faktura OIOXML i Business Online.

OIOXML. Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at oprette en opkrævning som Elektronisk faktura OIOXML i Business Online. Forløbet for en opkrævning Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at oprette en opkrævning som Elektronisk faktura OIOXML i Business Online. 1. Opret stamoplysninger (Fakturerings-

Læs mere

Opsætning af Stedfortræder i Outlook

Opsætning af Stedfortræder i Outlook Opsætning af Stedfortræder i Outlook For at udpege en stedfortræder i Outlook, skal ejeren af postkassen selv ind at indstille dette. Start med at åbne Outlook. 1 Oppe i fanerne vælges Filer -> Oplysninger

Læs mere

Vejledning til projekterende. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1

Vejledning til projekterende. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1 Vejledning til projekterende Rev.: 2015-05-27 / LW Side 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 4 Log på... 5 Opret din bruger... 5 Personlige informationer... 5 Gem login... 6 Glemt password... 6 Brugerfladen

Læs mere

EG Retail - www.eg.dk/retail. Brugervejledning. Elektronisk fakturering til det offentlige

EG Retail - www.eg.dk/retail. Brugervejledning. Elektronisk fakturering til det offentlige EG Retail - www.eg.dk/retail Brugervejledning Elektronisk fakturering til det offentlige Elektronisk fakturering Brugervejledning Alle rettigheder til programmet ejes af EG A/S, telefon 7015 3003. EG forbeholder

Læs mere

Guide til SMS modul Revideret 21-02-2011

Guide til SMS modul Revideret 21-02-2011 Guide til SMS modul Revideret 21-02-2011 Indledning Med SMS modulet i Xdont, åbnes der for en masse nye muligheder for at påminde og kontakte kunderne via en SMS besked. Det betyder, at der kan sendes

Læs mere

Kom godt i gang med SMS fra Outlook

Kom godt i gang med SMS fra Outlook Grundlæggende funktionalitet Med SMS fra Outlook kan du enkelt sende både SMS, MMS og fax fra Outlook. Programmet er integreret med din personlige Outlook-kontaktliste, og gør afsendelse af meddelelser

Læs mere

Elektronisk fakturering til det offentlige

Elektronisk fakturering til det offentlige IT Gruppen AS T +45 7015 3003 www.itgruppenas.dk Tækkemandsvej 1 4300 Holbæk F +45 7015 4004 Højvangen 4 8660 Skanderborg F +45 7010 4004 Lautrupvang 12 2750 Ballerup F +45 7023 3004 CVR 2571 0940 Danske

Læs mere

Tillæg ortopædkirurg. Indholdsfortegnelse

Tillæg ortopædkirurg. Indholdsfortegnelse Tillæg ortopædkirurg Indholdsfortegnelse 5A. Afregning... 3 5A.1. Regninger... 3 5A.2. Skabelon for regninger... 7 5A.3. Sygesikringsafregning... 9 5A.4. Afregningsliste... 11 5A.5. Udskriv tidligere afregninger...

Læs mere

Indsendelse af filer til banken

Indsendelse af filer til banken Forløbet for indsendelse af en betalingsfil til banken Sådan godkendes og sendes betalinger i Navision Stat Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du indsender og godkender en betalingsfil i Business

Læs mere

Tillæg ørelæger. Indholdsfortegnelse

Tillæg ørelæger. Indholdsfortegnelse Tillæg ørelæger Indholdsfortegnelse 5A. Afregning... 3 5A.1. Regninger... 3 5A.2. Udskriv regninger... 7 5A.3. Skabelon for regning... 9 5A.4. Sygesikringsafregning... 11 5A.5. Afregningsliste... 13 5A.6.

Læs mere

Brugervejledning Kom godt igang

Brugervejledning Kom godt igang 1 Brugervejledning Kom godt igang OPRET AFDELINGER 2 OPRET LOKATIONER 3 OPRET KLASSER 4 OPRET TILLADELSER 5 OPRET PERSONALE 5 OPRET BØRN/ UNGE 6 STATUS SIDEN 9 BESKEDER 10 MAIL 10 SMS 11 UDSKRIFTER 11

Læs mere

GUIDE TIL PR VIA SMS Denne guide indeholder information om:

GUIDE TIL PR VIA SMS Denne guide indeholder information om: GUIDE TIL PR VIA SMS Denne guide indeholder information om: Hvordan du samler klubbens/foreningens medlemmer i et Excel ark Hvordan du kan bruge dette Excel ark til at sende sms ud til alle på listen via

Læs mere

Midttrafik TRAFIKADMINISTRATION. Brugermanual august-2013 vers. 1.2

Midttrafik TRAFIKADMINISTRATION. Brugermanual august-2013 vers. 1.2 Midttrafik TRAFIKADMINISTRATION 2 34 Brugermanual august-2013 vers. 1.2 1 intro! På de følgende sider vil du finde en lille og hurtig gennemgang af Midttrafik Trafikadministration. Med Midttrafik Trafikadministration

Læs mere

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Indhold For dig der skal i gang med at bruge ditmer edagsorden på ipad eller web 1. Sådan får du adgang til ditmer edagsorden... 2 2. Find udvalg

Læs mere

Kom godt i gang med DayCare

Kom godt i gang med DayCare Kom godt i gang med DayCare 1 Side Indhold Adresser og koder... 4 Opsætning af din institution... 5 DayCare Admin... 5 Indstil DayCare... 7 Åbningstider... 9 Lokaliteter:... 9 Grupper... 11 Skærme, Tablets

Læs mere

Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at oprette filer, som Elektronisk fakt. OIOUBL/OIOXML i Business Online.

Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at oprette filer, som Elektronisk fakt. OIOUBL/OIOXML i Business Online. Forløbet for en opkrævning Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at oprette filer, som Elektronisk fakt. OIOUBL/OIOXML i Business Online. 1. Opret stamoplysninger (Fakturerings-

Læs mere

Indsendelse af filer til banken

Indsendelse af filer til banken Forløbet for indsendelse af en betalingsfil til banken Sådan godkendes og sendes Betalinger i Navision Stat Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du indsender og godkender en betalingsfil i Business

Læs mere

D D B D A T A A P S PBS BETALINGSSERVICE VERSION 3.XX

D D B D A T A A P S PBS BETALINGSSERVICE VERSION 3.XX D D B D A T A A P S W-PBS PBS BETALINGSSERVICE VERSION 3.XX W-PB S PBS BETALINGS SERVIC E - VERSION 3.XX I N D H O L D Installation af W-pbs 4 Gennemgang af installationen 4 Opdatering af programmet 5

Læs mere

GODE RÅD INDEN DU STARTER Inden du går i gang med at udfylde blanketten, kan du med fordel have følgende oplysninger klar:

GODE RÅD INDEN DU STARTER Inden du går i gang med at udfylde blanketten, kan du med fordel have følgende oplysninger klar: 1 Vejledning - Smartblanket løsningen på Virk.dk GODE RÅD INDEN DU STARTER Inden du går i gang med at udfylde blanketten, kan du med fordel have følgende oplysninger klar: Alle virksomhedens kontaktoplysninger

Læs mere

Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata

Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata Søfartsstyrelsen kan tilbyde samtlige rederier mulighed for at kunne indberette mønstringsdata elektronisk. Den elektroniske indberetning

Læs mere