Europæiske Mesterskaber på kortbane2006

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Europæiske Mesterskaber på kortbane2006"

Transkript

1 Navn: Lotte Friis Fødselsdato: 9. februar 1988 Alder: 18 år Fødeby: Hørsholm Nuværende bopæl: Blovstrød Klub: Allerød/SIGMA Personlig træner: Flemming Poulsen Profession: 3. G på Allerød Gymnasium 10 gange vandtræning. Tre gange styrketræning. Fem gange dryland. Mine primære discipliner er 200, 400, 800 og 1500 m fri svømning. Ved EKM 2006 er jeg tilmeldt 200, 400 og 800 m fri svømning. Mit mål er at forbedre min nordiske rekord i 800 m fri det vil sige at komme under I 400 m fri håber jeg på at komme under Min sølvmedalje ved EKM Min førsteplads ved World Cup i Stockholm i Min andenplads ved World Cup i Berlin i Min femte og sjetteplads ved VKM Derudover mine nordiske rekorder i 800 og 1500 m fri svømning. Vi har et svømmebassin i haven derhjemme. Det er ikke så stort, men mine forældre mente selvfølgelig, at jeg skulle lære at svømme. Så da jeg var fire år blev jeg meldt til svømning, og på et tidspunkt mente nogle af trænerne, at jeg var så god, at jeg skulle på konkurrencehold. Jeg har svømmet lige siden. Afslapning. Shopping. Hygge med mine venner når der ellers er tid. Jeg regner med at læse jura.

2 Navn: Jakob Schiøtt Andkjær Fødselsdato: 7. maj 1985 Alder: 21 år Fødeby: Vallensbæk Nuværende bopæl: USA Klub: VI39/VAT Personlig træner: P.t. trænere på Auburn University. Profession: Studerer industrielt design Jeg har ni træningspas i ugen. Træningspassene varierer i tid fra 1 time og 45 minutter til tre timer. Mine primære discipliner er butterfly og crawl - korte distancer. Ved EKM 2006 er jeg tilmeldt 50 og 100 m butterfly samt 50, 100 og 200 m fri svømning. Mit mål ved EKM 2006 er at fokusere på de små forbedringer teknisk såvel som tidsmæssigt.det vil være fint om jeg kunne levere nogle gode tider i tung træning, og om det kunne blive til en eller to finalepladser. Det er min bronzemedalje ved EM i sommer i 50 m butterfly samt at jeg har opnået en sjetteplads på verdensranglisten. Det var vist lidt af en tilfældighed. Jeg kom hos en speciallæge grundet hypermobilitet i mine knæ, som så anbefalede mig at dyrke svømning. Jeg kunne godt tænke mig at være beskæftiget med et arbejde inden for design.

3 Navn: Kathrine Jørgensen Fødselsdato: 7. september 1983 Alder: 23 år Fødeby: Hvidovre Nuværende bopæl: Esbjerg Klub: West Swim Esbjerg/Elitecentret Personlig træner: Ari Palve Profession: Orlov fra fysioterapeutuddannelsen arbejder p.t. som lærervikar. Jeg træner 10 x to timer om ugen i vandet fordelt på seks morgenpas og fire aftenpas. Styrketræning tre gange om ugen af cirka halvanden times varighed. To gange om ugen er der 30 minutters fitness/cirkeltræning på programmet. Mine primære discipliner er rygcrawl og sprint (crawl/medley). Ved EKM 2006 er jeg tilmeldt 50, 100 og 200 m ryg samt 100 m individuel medley. Mit mål ved EKM er selvfølgelig at svømme hurtigt, men jeg er ikke toppet til mesterskabet, så jeg forventer ikke de store personlige rekorder. Jeg håber dog på at kvalificere mig til en semifinale i 50 m ryg eller 100 m individuel medley. 50 m ryg ved EKM 2004, hvor jeg blev nummer otte. Jeg satte tre personlige rekorder i løbet. Først i indledende, dernæst i semifinalen og endelig til sidst i finalen. Der har været nogle stykker, men der er specielt tre, som jeg vil fremhæve: Min træner fra i Hørsholm Svømmeforening, Benny Pedersen. Han gav mig troen på, at jeg en dag ville ende i toppen af dansk svømning, og han lærte mig at sætte mig op og bruge nervøsiteten som en styrke i en konkurrencesituation. Julie Hjorth-Hansen, som er min dejlige veninde. Hun har i min tid i Birkerød Svømmeklub/SIGMA ( ) været et stort forbillede for mig rent træningsmæssigt. Hun er en éner i mine øjne. Mette Jacobsen, som er en fantastisk svømmer og et fantastisk menneske. Hun har i vores tid sammen på elitecenteret i Farum (maj september 2004) været min største inspiration. Bare det at træne og snakke med hende hver dag har lært mig utroligt meget, og jeg har kunnet nyde godt af hendes erfaringer. Min mor og far tilmeldte mig på et begynderhold i Hørsholm Svømmeforening. Jeg skulle jo lære at svømme. Hygge med venner og familie. Se video eller bare sladre og hyggesnakke til langt ud på natten. Jeg skal vel være fysioterapeut. Og så skal jeg gå til badminton om onsdagen, til bingo om torsdagen, sove længe i weekenden, aldrig svømme før klokken 8.00 om morgenen, aldrig mere lide af nedtrapnings-kuller, og forhåbentlig vil jeg kunne se tilbage på en svømmekarriere, jeg kan være stolt af.

4 Navn: Jeanette Ottesen Fødselsdato: 30. december 1987 Alder: 18 år Fødeby: Gentofte Nuværende bopæl: Lyngby Klub: KVIK Kastrup/Elitecentret Personlig træner: Ari Palve Profession: Gymnasie-elev Min træning består ugentligt af 11 vandpas, tre gange styrketræning og to gange fitness. Mine primære discipliner er 50 og 100 m butterfly samt 50 og 100 m fri. Ved EKM 2006 er jeg tilmeldt 50 og 100 m butterfly samt 50 og 100 m fri. Ved EKM 2006 er det helt klart mit mål at forbedre min danske rekord i 50 m butterfly. Ellers har jeg ikke de vilde forventninger, da jeg er i hård og tung træning for tiden. Da jeg ved EKM i Dublin i 2003 satte to danske rekorder og fire danske juniorrekorder. Ved DM 2006 svømmede jeg mine bedste tider nogensinde på langbane og slog Mette Jacobsen i 100 m butterfly. Ved samme DM kvalificerede jeg mig til VM 2007 i Australien. Mette Jacobsen har været min inspirator lige siden jeg startede med at svømme som 11-årig, og jeg har lært meget af hende gennem årene. Efter at have gået til dans i 10 år ville jeg bare prøve noget nyt, og det blev så svømningen. At være hjemme og slappe af med min familie, venner og kæreste. Jeg vil gerne arbejde inden for politiet.

5 Navn: Chris Christensen Fødselsdato: 2. marts 1988 Alder: 18 år Fødeby: Rønne Nuværende bopæl: Esbjerg Klub: West Swim Esbjerg Personlig træner: Bo Jacobsen Profession: Studerende Jeg træner cirka 10 gange i vandet om ugen og har derudover tre gange styrketræning. Mine primære discipliner er 200 m brystsvømning og 400 m individuel medley. Ved EKM 2006 er jeg tilmeldt 50, 100 og 200 m brystsvømning samt 100, 200 og 400 m individuel medley. Mit mål er at opnå en finaleplacering i 200 m brystsvømning. Det er mine to fjerdepladser ved EJM samt min danske rekord i 200 m brystsvømning (tid: 2.10,06). Det var Nikolaj Skovmose, da jeg var lille. Senere blev det Ed Moses. Min far syntes, at jeg skulle lære at svømme, da jeg som barn boede på Bornholm. Der var jo aldrig langt til vandet. Det er at slappe af foran TV et, sidde ved computeren, høre musik eller læse en god bog. Der skal selvfølgelig være cola og chokolade ved hånden! Hmmm det ved jeg ikke endnu!

6 Navn: Kristian Outinen Fødselsdato: 23. januar 1983 Alder: 23 år Fødeby: København Nuværende bopæl: Kentucky, USA Klub: Lyngby Personlig træner: Mick Steen Nielsen Profession: Studerende Jeg har ni vandpas: tre x halvanden time + seks x to to en halv time. Derudover tre x styrketræning halvanden time pr. gang. Dryland før hvert pas og udstrækning efter. Det er 100 m brystsvømning og 100 m individuel medley. Ved EKM 2006 er jeg tilmeldt 50, 100 og 200 m brystsvømning, 50 m rygsvømning og 100 m individuel medley. Mit mål er at sætte personlige rekorder. 40 x 100 max til træning for seks år siden husker jeg stadig, som var det i går. Enhver stor personlig rekord, specielt dem, der har resulteret i kvalifikation til internationale mesterskaber, har gjort underværker for selvtilliden. Mine trænere Peter Heise og Mick Steen Nielsen. De har altid prioriteret plads til glæden i svømmetræningen. Derudover er det enormt inspirerende at se teknisk perfekte svømmere som Michael Phelps, Brendan Hansen og Ryan Lochte sætte verdensrekorder og få det til at se let ud. Den klassiske: Min mor ville have at jeg lærte at svømme. Spille guitar, høre musik og se film. Da jeg studerer musik for tiden, har jeg ingen definitive planer. Jeg tager tingene cirka et år ad gangen.

7 Navn: Maja Tingberg Kruse Fødselsdato: 26. august 1989 Alder: 17 år Fødeby: Skovshoved Nuværende bopæl: Charlottenlund Klub: Lyngby Personlig træner: Mick Steen Nielsen Profession: Gymnasieelev Ni gange i vandet samt tre gange styrketræning. Mine primære discipliner er 50 og 100 m fri svømning. Jeg er tilmeldt 50 og 100 m fri svømning. Mit mål er at få en god og konstruktiv debut til mit første internationale seniormesterskab og at svømme stærkt. Min største præstation hidtil har været at kvalificere mig til EM-K. Det har været min træner Mick Steen Nielsen. Det var noget jeg selv havde lyst til. Det er at sove og høre musik. I første omgang er det min plan at få mig en akademisk uddannelse.

8 Navn: Nicolai Graae Fødselsdato: 7. maj 1988 Alder: 18 år Fødeby: Esbjerg Nuværende bopæl: Esbjerg Klub: West Swim Esbjerg Personlig træner: Bo Jacobsen Profession: Gymnasie-elev 10 x vandtræning og tre x styrketræning. Det er crawl. Ved EKM 2006 er jeg tilmeldt 100, 200 og 400 m crawl. Mit personlige mål for stævnet er at sætte dansk juniorrekord i 200 m fri. Jeg ved dog ikke, hvor sandsynligt det er, eftersom jeg ikke skal nedtrappes til stævnet. Jeg skal først svømme hurtigt for alvor til VM kvalifikation i januar måned. Det har været at blive nummer 13 til EJM i 200 m crawl. Derudover selvfølgelig min VM-deltagelse i shanghai i foråret. Jeg har nogle meget motiverende kammerater. Derudover må det siges at være min træner, Bo Jacobsen. Det var helt klart mine forældre, der fik mig i gang med at lære at svømme. Det er 100 procent computergaming. Det har jeg ikke tænkt over endnu.

9 Navn: Annette Hansen Fødselsdato: 8. oktober 1984 Alder: 22 år Fødeby: Hørsholm Nuværende bopæl: Birkerød Klub: Farum Svømmeklub Personlig træner: Simon Winther Profession: Tandlæge-studerende Vandtræning: 17 timer fordelt på otte pas. Landtræning: to timer fordelt på fire pas. Styrketræning: fire timer fordelt på fire pas. Mine primære discipliner er 50, 100 og 200 m fri svømning. Jeg er tilmeldt 50, 100 og 200 m fri svømning, 50 m butterfly og holdkap. Det er dels at opnå en finaleplads, dels at sætte dansk rekord i 50 m fri svømning. At jeg svømmede 8 hundrededele fra den danske rekord på 50 m fri til DM på kortbane i Min tid: Der har været mange, som har inspireret mig i tidens løb. Men skal jeg fremhæve én, må det være Simon Winther, min træner. Det gjorde mine forældre. Det er at se en god film. At arbejde som tandlæge. Enten som hospitalstandlæge eller i privat praksis.

10 Navn: Mathias Gydesen Fødselsdato: 24. august 1988 Alder: 18 år Fødeby: Hillerød Nuværende bopæl: Allerød Klub: Allerød/Sigma Personlig træner: Flemming Poulsen Profession: Handelsskole elev på tredje år 10 x to timer i vandet, tre gange styrketræning, to gange dryland. Om søndagen bliver det til en gang hygge-svøm i bassinet. Mine primære discipliner er rygsvømning og butterfly. Ved EKM 2006 er jeg tilmeldt 50, 100 og 200 m rygsvømning samt 50 og 100 m butterfly. At sparke røv selvfølgelig. Derudover bevise, at jeg godt kan svømme hurtigt, selvom jeg ikke er nedtrappet og få noget god stævneerfaring med hjem. Min sølvmedalje ved de Europæiske Junior Mesterskaber 2006 på Mallorca i 50 m rygsvømning. 4 x 100 m holdmedley til det samme mesterskab var også en stor præstation, fordi vi var meget tæt på at opnå medalje (blev nummer fire). Den svenske svømmer Lars Frolander har været en stor inspirationskilde både på træningsplanet, men også fordi jeg kan relatere mit svømmeliv bedre til ham, fordi han bor i Sverige, som minder mere om Danmark, end eksempelvis USA eller Australien. Og så vandt han jo 100 m butterfly til OL 2000 i Sydney, hvor han svømmede sit livs løb med blandt andet olympisk rekord. Min far og min egen nysgerrighed. Sove! Men efter et nap på et par timer er jeg helt tosset med at være sammen med min kæreste, spille computer, læse lidt eller være sammen med mine venner. Det er ikke fastlagt. Jeg er åben over for alt med en løn på over kroner om måneden. Let s see

11 Navn: Michael Schulz Andersen Fødselsdato: 19. december 1987 Alder: 18 år Fødeby: Århus Nuværende bopæl: Århus Klub: AGF Personlig træner: Niels Jørgen Jørgensen Profession: Gymnasieelev i 3. G Otte gange svømmetræning inklusive fitness. To gange styrketræning. Min primære disciplin er brystsvømning. Ved EKM 2006 er jeg tilmeldt 50 og 100 m brystsvømning. Det er at sætte personlig rekord og derudover få en kanon oplevelse! Det har været min DJM-guldmedalje i 50 m brystsvømning. Det har min far, Jesper Weber (en ældre svømmer fra AGF) og mig selv. Mine forældre, fordi de ville have, jeg var fortrolig med vandet. At få al slags massage eller slappe af til en god film. Muligvis noget indenfor idrætsbiologiens verden, måske idrætsfysiolog.

12 Navn: Mads Glæsner Fødselsdato: 18. oktober 1988 Alder: 18 år Fødeby: Tårnby Nuværende bopæl: Allerød Klub: Allerød/Sigma/Elitecenter Personlig træner: Ari Palve og Mark Regan Profession: Gymnasieelev i 3. G Jeg træner 11 gange i vandet i løbet af en uge. Min primære disciplin er 1500 m fri. Ved EKM er jeg tilmeldt disciplinerne 400 og 1500 m fri svømning. Mit mål er at svømme op til min personlige rekord og opnå en finaleplads i 1500 m fri. Det har helt sikkert været mine resultater ved DM på kortbane her i efteråret. Her blev det til dansk juniorrekord i 800 m fri i tiden 7.49,67, det blev til dansk juniorrekord i 1500 m fri i tiden 14.50,72 og det blev til dansk juniorrekord i 400 m fri i tiden 3.47,06. Hmm det er svært at sige, men en svømmer, som jeg ser meget op til må nok være Grant Hackett. Det gjorde mine forældre. De ville have, at jeg skulle lære at svømme. Det er at se film og spille computer. Det aner jeg ikke noget om endnu.

13 Navn: Tobias Urban Hansen Fødselsdato: 1. april 1987 Alder: 19 år Fødeby: Tårnby Nuværende bopæl: Kastrup Klub: KVIK Kastrup Personlig træner: Ricki Clausen Profession: 3. G - HTX Jeg træner gange i vandet, tre gange styrketræning og tre gange dryland. Mine primære discipliner er rygcrawl og medley. Ved EKM 2006 er jeg tilmeldt 100 og 200 m rygcrawl, 100 og 200 m individuel medley, 100 og 200 m crawl. Det er helt sikkert at opnå nogle personlige rekorder og at komme under i 100 m rygsvømning. Min største præstation hidtil må være min 100 m individuel medley ved DKM i Nærum, hvor jeg blev dansk mester og kvalificerede mig til EKM på et af de seks wildcards. Pieter van den Hoogenband (Hoogie) og min træner Ricki Clausen. Jeg har også i nogen grad været min egen inspirator. Det gjorde min far. Jeg skulle svømme 200m før jeg måtte stoppe. Derefter fortsatte jeg! Det er at se japansk animeret tegnefilm (anime). Jeg ved ikke, om jeg vil læse noget idræt eller om det bliver økonomi. I hvert fald søger jeg en lederstilling, hvor jeg kommer til at agere som en form for rådgiver.

14 Navn: Johan Peen Fødselsdato: 18. september 1988 Alder: 18 år Fødeby: Vedbæk Nuværende bopæl: Vedbæk Klub: Birkerød/Sigma Personlig træner: Flemming Poulsen Profession: Studerende går i 3. G 9-10 gange om ugen i vandet samt tre gange styrketræning af cirka en times varighed. Mine primære discipliner er 100 og 200 m fri svømning. Ved EKM 2006 er jeg tilmeldt 50, 100 og 200 m fri svømning. Det er selvfølgelig at svømme personlige rekorder i mine løb. Dog er det primære mål at samle en masse erfaringer, som kan ruste mig til kommende internationale stævner. Mine to danske juniorrekorder i 50 og 100 m fri svømning på kortbane, som blev sat ved dette års kortbane mesterskaber i november. Mine klubkammerater. Jeg har i hele min svømmekarriere altid været en af de yngre svømmere på de respektive hold. Det må jeg sige har givet mig mange forbilleder, i og med der altid har været ældre svømmere at se op til. Min tvillingesøster begyndte til svømning omkring femte sjette klasse. Og da der altid har været lidt konkurrence imellem os, kunne det jo ikke passe, at hun skulle blive bedre til at svømme end jeg. Det er at sove! Der er ikke noget som at komme udkørt hjem efter en lang morgentræning og smide sig i sengen. Efter gymnasiet har jeg planer om at læse videre på CBS, og så skulle jeg gerne ende som cand. merc. Længere er jeg ikke nået, men jeg kan godt se mig selv i en lederstilling indenfor den private sektor.

15 Navn: Line Præst Lauridsen Fødselsdato: 18. december 1989 Alder: 16 år Fødeby: Esbjerg Nuværende bopæl: Esbjerg Klub: West Swim Esbjerg Personlig træner: Bo Jacobsen Profession: Gymnasieelev Jeg har ni svømmetræningspas á to timer, tre gange styrketræning á halvanden time og minutters dryland før hvert pas. Mine primære discipliner er 50, 100 og 200 m fri svømning. Jeg er tilmeldt 50 og 100 m fri svømning, 50 m rygsvømning samt 4 x 50 m fri holdkap. Mit mål er at opnå personlige rekorder i samtlige mine løb, og så vil jeg gøre mit for at holdkappen kommer i finalen. Det må være, da jeg svømmede 50 m fri til Nordiske Junior Mesterskaber i 2004, hvor jeg blev nordisk junior mester. Og så har jeg deltaget i flere holdkapper med min klub, hvor vi har sat dansk rekord. Disse udgør også særlige præstationer for mig. Det har Mette Jacobsen. Min mor Hun ville være sikker på, at jeg aldrig kom ud for en drukneulykke. Men jeg begyndte først at svømme på eliteplan, da min træner i Qatar (hvor jeg boede i seks år) syntes, at jeg havde talent for det. At sove, når jeg endelig har tid til det! At tage ud og rejse og derefter læse til kemi-ingeniør.

16 Navn: Anders Jensen Fødselsdato: 16. september 1987 Alder: 19 år Fødeby: Sundby Nuværende bopæl: Farum Klub: VI39/VAT Personlig træner: Ari Palve Profession: Gymnasieelev Jeg træner fast 11 vandpas i ugen. Derudover har jeg tre styrketræningspas. To gange om ugen har jeg fitness-pas før aftentræningen i vandet. Min primære disciplin er 200 m ryg, men 50 og 100 m ryg hægter sig selvfølgelig på lige efter. Jeg har fået en wildcard-plads på netop 200 m ryg, men stiller også op i 50 og 100 m ryg. Mit mål er at gøre det lige så godt som ved danske kortbane mesterskaber - hvis ikke bedre. Sidste år var min største præstation nok 200 m ryg til DKM, hvor jeg satte dansk juniorrekord og kvalificerede mig til verdensmesterskaberne på kortbane. Jeg valgte dog at takke nej til VM på kortbane, da jeg hellere ville koncentrere mig om EM på langbane. Tiden fra sidste år på 200 ryg har jeg forbedret i år til DKM. Desværre er der ikke noget VKM at komme med til, da VM på langbane ligger i stedet for. Mine trænere på Elitecentret har været en enorm inspiration for mig. Jeg har fået en masse ud af at have to toptrænere med erfaring fra udlandet på kanten. Derudover har min storebror Tim Jensen (MK31) været en stor inspiration, idet han har holdt ud så længe. Det var netop min storebror, der fik mig til at svømme. Han startede før mig og så ud til at have det enormt sjovt med det, og så tænkte jeg, at jeg også ville prøve. Slapper meget af foran tv et eller computeren, men nyder også at tage hjem til min familie i fri-weekenderne og bare slappe af i sofaen sammen med dem. Jeg har ikke rigtigt nogle konkrete fremtidsplaner. Jeg er færdig med min gymnasieuddannelse til sommer, og derefter har jeg tænkt mig at tage et sabbatår med et arbejde, der kan passe ind med træningen. Og så må jeg finde ud af om jeg skal læse videre eller arbejde mere. Jeg er glad for at have taget en gymnasieuddannelse så jeg har noget at falde tilbage på, hvis jeg nu en dag skulle gå kold i svømningen.

Verdens Mesterskaberne i svømning 2011. Mediaguide

Verdens Mesterskaberne i svømning 2011. Mediaguide Verdens Mesterskaberne i svømning 2011 Mediaguide Shanghai, Kina 24. juli - 31. juli 2011 Verdens Mesterskaberne i svømning 2011 VM i Shanghai Det er første gang i VM svømningens historie, at Shanghai

Læs mere

27-12-2011 TRÆNERNYT DANSK SVØMMETRÆNER SAMMENSLUTNING. December 2011 www.dsts.org

27-12-2011 TRÆNERNYT DANSK SVØMMETRÆNER SAMMENSLUTNING. December 2011 www.dsts.org 27-12-2011 DANSK SVØMMETRÆNER SAMMENSLUTNING TRÆNERNYT December 2011 www.dsts.org 1 INDHOLD INDHOLD... 2 LEDER... 3 Godt og blandet... 9 Tip en 12 er for svømmeåret 2012... 10 Med stopure og tykke luffer...

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis December 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis December 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis December 2014 Nedtur ved EM i Berlin Gentofte - min nye klub Afbud til VM på kortbane VM på Langbane - kursen er sat / sigtet er indstillet. EM i Berlin. Ingen tvivl ved afrejsen

Læs mere

Konkurrenceafdelingens beretning for 2013.

Konkurrenceafdelingens beretning for 2013. Konkurrenceafdelingens beretning for 2013. Konkurrenceafdelingens har i jubilæumsår bl.a. bidraget med at levere den mest fantastiske sæson i mange år. Aldrig før har klubben vundet så mange mesterskaber,

Læs mere

EN SNAK OM GLÆDEN MED METTE JACOBSEN

EN SNAK OM GLÆDEN MED METTE JACOBSEN EN SNAK OM GLÆDEN MED METTE JACOBSEN BIRKERØD SVØMMEHAL, APRIL 2007 Vi bruger meget tid på at få vores interview på plads. Først forgæves opkald og SMS til mobilen, hvor jeg til sidst får et venligt og

Læs mere

Bilagskompendium for rapport: Undersøgelse af organisationen i AaB Kvindefodbold Indholdsfortegnelse

Bilagskompendium for rapport: Undersøgelse af organisationen i AaB Kvindefodbold Indholdsfortegnelse Bilagskompendium for rapport: Undersøgelse af organisationen i AaB Kvindefodbold Indholdsfortegnelse 1. Transkribering af fokusgruppeinterview 15/03-12... 2 2. Transkribering af interview af Anna Larsen

Læs mere

Fleksibel barselsorlov. Til forældre

Fleksibel barselsorlov. Til forældre Fleksibel barselsorlov Til forældre ministrenes forord 3 Kære forældre Når et barn kommer til verden, er det på alle måder vigtigt, at barnet får en god start på livet. Og ligeså vigtigt er det, at I

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2015

Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2015 Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2015 Den værste dag i mit liv. VM kvalifikation Hjemløs NU venter Kazan!!!!!! 2015 Mit 2015 startede rigtig godt. Efter nogle dejlige dage i New York hvor jeg sammen med nogle

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 12. juli 2004 1/12 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 12. juli 2004 1/12 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 12. juli 2004 1/12 Nummer 5, 12. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 8. september 2004 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

Generelt. Aqua Camp 2006 - for friske sild og barske vandhunde

Generelt. Aqua Camp 2006 - for friske sild og barske vandhunde Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 10. februar 2006 1/14 Nummer 1, 14. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 15. marts 2006 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

SANDSHOW Få magasinet gratis i din indbakke hver måned!

SANDSHOW Få magasinet gratis i din indbakke hver måned! volleyball magasinet SANDSHOW Få magasinet gratis i din indbakke hver måned! Sommer er lig med beachvolley. Mød landsholdsspillerne og tourens største stjerner. Klik ind på www.sportexecutive.dk og tilmeld

Læs mere

Indhold. Klubinfo Artikler Guide

Indhold. Klubinfo Artikler Guide F Magasinet udgives af FrederiksborgCentret Milnersvej 39, 3400 Hillerød Tlf.: 4820 9120 Fax: 4825 4419 info@frederiksborgcentret.dk www.frederiksborgcentret.dk Redaktion Carsten Larsen (ansv. red.) cal@frederiksborgcentret.dk

Læs mere

Orientering. VM-rytternes gyldne råd: Vilje skaber vindere. Landstrænerne giver dig opskriften på succes. Find ud af, hvordan livet som eliteløber er

Orientering. VM-rytternes gyldne råd: Vilje skaber vindere. Landstrænerne giver dig opskriften på succes. Find ud af, hvordan livet som eliteløber er Orientering O-posten 57. årgang Nr. 4 November 2008 MAGASIN FOR Dansk Orienterings-Forbund Tema: Eliten VM-rytternes gyldne råd: Vilje skaber vindere Landstrænerne giver dig opskriften på succes Find ud

Læs mere

www.deafsport.dk Triatlon

www.deafsport.dk Triatlon døveidræt Nr. 3 Juni 2014 48. årgang MEDLEMSBLAD FOR DANSK DØVE-IDRÆTSFORBUND www.deafsport.dk ISSN 1399-9966 Triatlon giver fleksibilitet INDHOLD NR. INDHOLD 3 48. ÅRGANG JUNI 2014 ISSN 1399-9966 5.

Læs mere

Forældrehåndbog konkurrenceafdelingen

Forældrehåndbog konkurrenceafdelingen Forældrehåndbog konkurrenceafdelingen 1 FORÆLDREHÅNDBOG KONKURRENCEAFDELINGEN 1 Forord 4 Holdene i MK-31: 4 Talent 2 4 Talent 1 6 Konkurrence I 8 Konkurrence 2 10 Årets gang 12 Kommunikation i K-afdelingen

Læs mere

Bueskydning DAMSBO TOG SØLV VED WORLD CUP 1 KAN, VIL OG TØR BLIV KLOGERE PÅ DE UNGE VELLYKKET DEBUT MED 3D-STÆVNE I KOLDING

Bueskydning DAMSBO TOG SØLV VED WORLD CUP 1 KAN, VIL OG TØR BLIV KLOGERE PÅ DE UNGE VELLYKKET DEBUT MED 3D-STÆVNE I KOLDING Medlemsblad for Bueskydning Danmark Bueskydning Bueskydning Danmark / juni 2013 DAMSBO TOG SØLV VED WORLD CUP 1 KAN, VIL OG TØR BLIV KLOGERE PÅ DE UNGE VELLYKKET DEBUT MED 3D-STÆVNE I KOLDING www.langbue.dk

Læs mere

Forældrehåndbogen i Ikast Svømmeklub

Forældrehåndbogen i Ikast Svømmeklub Forældrehåndbogen i Ikast Svømmeklub Forord Konkurrencesvømning har mange fordele som rækker ud bare at blive bedre til at svømme. Kammeratskabet mellem svømmere er unikt, mange svømmere forbliver venner

Læs mere

Stævnekalender. www.dbsf.dk

Stævnekalender. www.dbsf.dk Dansk Bueskytteforbunds officielle tidsskrift Bueskydning nr.7 September 2008 1 www.dbsf.dk Stævnekalender Dato Måned Sted Arrangør Type Ude 2008 1-6 9 Llwynnpia, Wales FITA VM Felt Arrowhead 7 9 Grønningen,

Læs mere

Cool VM-KVALIFIKATIONSKAMPE: DANMARK-SPANIEN 27. APRIL PÅ VIBORG STADION DANMARK-POLEN 7. MAJ PÅ BRØNDBY STADION MAIKEN PAPE - TIL TOPS PÅ 2 ÅR

Cool VM-KVALIFIKATIONSKAMPE: DANMARK-SPANIEN 27. APRIL PÅ VIBORG STADION DANMARK-POLEN 7. MAJ PÅ BRØNDBY STADION MAIKEN PAPE - TIL TOPS PÅ 2 ÅR Cool KVINDEFODBOLD ER 06 www.dbu.dk NR. 6 APRIL 2006 MAGASINET OM DBUs KVINDELANDSHOLD MAIKEN PAPE - TIL TOPS PÅ 2 ÅR VM-KVALIFIKATIONSKAMPE: DANMARK-SPANIEN 27. APRIL PÅ VIBORG STADION DANMARK-POLEN 7.

Læs mere

SKYTTEBLADET EM I ODENSE EN KÆMPE SUCCES REPRÆSENTANTSKABSMØDE JESPER KRING KÅRET SOM ÅRETS TRÆNER. Nummer 2 :: April 2013 :: Årgang 77

SKYTTEBLADET EM I ODENSE EN KÆMPE SUCCES REPRÆSENTANTSKABSMØDE JESPER KRING KÅRET SOM ÅRETS TRÆNER. Nummer 2 :: April 2013 :: Årgang 77 SKYTTEBLADET Nummer 2 :: April 2013 :: Årgang 77 EM I ODENSE EN KÆMPE SUCCES REPRÆSENTANTSKABSMØDE JESPER KRING KÅRET SOM ÅRETS TRÆNER 36 32 INDHOLD Skyttebladet :: Nummer 2 April 2013 :: Årgang 77 Udgiver

Læs mere

(Hjælp...) Vi skal til svømmestævne. Udgave 1.0

(Hjælp...) Vi skal til svømmestævne. Udgave 1.0 (Hjælp...) Vi skal til svømmestævne Udgave 1.0 (Hjælp...) Vi skal til svømmestævne Side 2 Forord Er du gammel konkurrencesvømmer er der nok ikke meget nyt at hente i denne folder. Men har du ingen særlig

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 22. december 2004 1/13 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 22. december 2004 1/13 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 22. december 2004 1/13 Nummer 8, 12. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 17. januar 2005 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum

Læs mere

N R. 3 S E P T E M B E R 2 0 0 2. D A N S K K A N O O G K A J A K F O R B U N D.

N R. 3 S E P T E M B E R 2 0 0 2. D A N S K K A N O O G K A J A K F O R B U N D. KANO & KAJAK N R. 3 S E P T E M B E R 2 0 0 2. D A N S K K A N O O G K A J A K F O R B U N D. En østeuropæisk ud af kroppen oplevelse... Den 13. og 14. juni var Maribo en by i Rusland Afløserne er klar

Læs mere

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne?

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne? Hvor aktiv var du inden du blev syg? Før jeg fik konstateret brystkræft trænede jeg ca. fire gange om ugen. På daværende tidspunkt, bestod min træning af to gange løbetræning, to gange yoga og noget styrketræning

Læs mere

UNGE FORTÆLLER OM EPILEPSI

UNGE FORTÆLLER OM EPILEPSI UNGE FORTÆLLER OM EPILEPSI Unge fortæller om epilepsi En række unge med epilepsi skrev personlige beretninger til det virtuelle netværk, kronisk-ung.dk. Dansk Epilepsiforening har trukket sig ud af sitet,

Læs mere

Aldersrelateret. træning i svømning

Aldersrelateret. træning i svømning Aldersrelateret træning i svømning indhold Aldersrelateret træning i svømning 6 Indledning 6 Formål 6 Succeskriterier 6 Om forfatterne 6 Træningsanbefalinger i svømning 9 FUN-damentals - Piger og drenge

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Notat. Om årsager til frafald fra HF. - En pilotundersøgelse af frafaldne elever.

Notat. Om årsager til frafald fra HF. - En pilotundersøgelse af frafaldne elever. Notat Om årsager til frafald fra HF. - En pilotundersøgelse af frafaldne elever. Indholdsfortegnelse: Forord... s. 2 Metode s. 2 Sammenfatning/konklusion s. 2 Årsager til frafald s. 5 -Flytning på grund

Læs mere