Rådet for Større Badesikkerhed. Revideret oplag Udsendt marts 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rådet for Større Badesikkerhed. Revideret oplag Udsendt marts 2014"

Transkript

1 Rådet for Større Badesikkerhed Revideret oplag Udsendt marts 2014

2 Rådet for Større Badesikkerhed er en almennyttig og humanitær organisation Rådets for Større Badesikkerheds overordnede vision er at det skal være sikkert at færdes i og omkring vand antallet af druknede personer skal reduceres igennem øget sikkerhed Rådets formål er desuden: At koordinere medlemsorganisationernes indsats for at øge sikkerheden omkring såvel naturlige som kunstige vandområder. At tage initiativer til forebyggelse af ulykker i forbindelse med de nævnte områder At vejlede lovgiverne omkring fritidsulykker og deres forebyggelse indenfor området herunder også såvel offentlige som private badeanlæg At fremstille oplysningsmateriale samt gennemføre andre initiativer til opfyldelse af Rådets formål Sikkerhed ved offentlige badeanlæg er udarbejdet af arbejdsgruppen BADESIKKERHED i september 1995 Materialet er revideret i 2005, 2009 samt 2014.

3 Følgende retningslinier anbefales for SIKKERHED VED OFFENTLIGE BADEANLÆG Et offentligt badeanlæg er et badeanlæg, der er alment tilgængeligt. Det er uden betydning, om der er adgangskontrol samt om adgangen sker mod eller uden betaling. Et badeanlæg der alene anvendes til en nærmere bestemt kreds af personer, betragtes ikke som offentligt. Det er ejeren af badeanlægget, der er ansvarlig for, at sikkerheden for de badende er så høj som muligt. Der skal foretages en risikovurdering af badeanlægget for at forhindre ulykker, samt hvis en ulykke skulle ske - skal dennes omfang begrænses mest muligt. Politiet har i henhold til Ordensbekendtgørelsen til opgave at vurdere badeanlæggets sikkerhedsforhold og eventuelt stille yderligere krav, hvis dette skønnes nødvendigt. Alle badeanlæg skal udarbejde en skriftlig sikkerhedsplan, der skal indeholde: 1. Organisationsstruktur. 2. Risikovurdering. 3. Alarmerings- og evakueringsplaner. 4. Sikkerhedsmæssige arbejdsprocedurer for den daglige drift. 1. Organisationsstruktur Organisationsstrukturen skal indeholde arbejds- og ansvarsområder for de enkelte medarbejdere. 2. Risikovurdering Risikovurderingen har til formål at kortlægge forhold, der kan være til fare for badets gæster. Risikoen ved de enkelte forhold vurderes og der fastlægges procedurer og instrukser, der kan reducere de konstaterede risici. Vurderingen foretages en gang årligt samt, når et uheld er konstateret. Ved ethvert uheld, der sker i forbindelse med benyttelse af badeanlægget, skal der udfyldes en uheldsrapport, der dagligt indrapporteres til Rådets for Større Badesikkerheds hjemmeside Uheldsrapporterne skal opbevares på anlægget i mindst 5 år. På baggrund af rapporterne udarbejdes der periodisk en uheldsoversigt, der danner baggrund for anlæggets risikoanalyse. Den periodiske oversigt skal være til rådighed for politiet ved tilsynsbesøg, og den skal medsendes til politiet i forbindelse med fremsendelse af en ændring/opdatering af anlæggets risiko- og sikkerhedsforhold.

4 3. Alarmering- og evakueringsplaner Der etableres et alarmsystem ved hjælp af hvilket opsynspersonalet kan tilkalde assistance. Alarmaktiveringen skal placeres centralt i forhold til opsynspersonalet eller være en del af personalets personlige udstyr. Alarmsignalet skal kunne ses/høres af de personer, der indgår i alarmeringsplanen. Alarmeringsplanen skal nøje beskrive personalets opgaver ved en alarmering, bl.a.: Udføre livrednings- og genoplivningsarbejdet Bringe genoplivningsudstyr frem Tilkalde ambulance Åbne porte/døre samt modtage og vejlede ambulancen Holde uvedkommende væk fra uheldsstedet. Udfylde uheldsrapport (Husk navn, adresse og telefon på eventuelle vidner) Evakueringsplaner udarbejdes for brand, sammenstyrtning, klorgasudslip mv. i samarbejde med kommunens beredskabschef. Planerne skal beskrive hvem (NN), der har ansvaret for ledelsen af evakueringen og hvem der skal udføre de enkelte opgaver i forbindelse med evakueringen. Planen skal indeholde oplysning om et sikkert opsamlingssted, hvor de evakuerede kan placeres indendørs indtil redningsberedskabet kommer frem. Den ansvarlige for evakueringsplanen skal sikre at alle medarbejdere er gjort bekendt med planen samt sikre at planen i påkomne tilfælde overholdes.

5 4. Sikkerhedsmæssige arbejdsprocedurer for daglig drift Der skal altid være kvalificeret opsynspersonale til stede, når badeanlægget er åbent for gæster. Antallet af opsynspersonale fastsættes under hensyntagen til: Bassinernes vandareal og vanddybder. Antal og typer af badegæster. Anlæggets overskuelighed Omfang af vandaktiviteter (vandrutsjebaner, udspringsanlæg, bølgemaskiner mv.) Opsynspersonalet skal: udføre forebyggende sikkerhedsarbejde samt yde livrednings- og førstehjælpsmæssig assistance i påkomne tilfælde. have kendskab til de foreliggende alarmerings- og evakueringsplaner for anlægget. foretage overvågning af anlæggets gæster i henhold til instruks. føre tilsyn med livrednings- og førstehjælpsudstyr. have kontrolrutiner til.. og afhjælpning af bygningsmæssige og tekniske fejl og mangler, der har indflydelse på sikkerheden. udarbejde diverse uhelds- og skadesrapporter i henhold til instruks. under tjeneste bære ensartet og let genkendelig uniform. Den driftsansvarlige udarbejder skriftlige instrukser for opsynspersonalet vedrørende deres arbejdsopgaver samt øvrige tjenstlige forhold. Instrukserne indgår i anlæggets samlede sikkerhedsplan, der fremsendes til politiet. Opsynspersonalet skal ved ansættelsen og minimum en gang årligt dokumentere svømme- og livredningsmæssige færdigheder, som beskrevet i Erhvervslivredderprøven for ansatte ved danske svømmeanlæg. Erhvervslivredderprøven er udarbejdet i et samarbejde mellem Dansk Svømmebadsteknisk Forening, Dansk Svømmeunion, FOA, Halinspektørforeningen og Rådet for Større Badesikkerhed. Opsynspersonalet skal gennemgå en introduktionsuddannelse i de sikkerhedsmæssige forhold på stedet og der skal ske en løbende uddannelse i sikkerhedsprocedurer. Benyttes anlægget af persongrupper, hvor anlæggets opsynspersonale ikke er til stede skal der udarbejdes en skriftlig aftale om ansvarsforholdene under benyttelsen.

6 Følgende retningslinier anbefales for ORDENSREGLER OG SKILTNING Ordensregler for badeanlægget skal være opslået ved indgangen, så de er synlige. Endvidere skal de være opslået på centrale steder i badeanlægget. Der kan være lokale hensyn, der fordrer, at der skiltes på andre sprog end dansk. Ordensreglerne bør indeholde: Praktiske regler Vedrørende badeanlæggets benyttelse (begrænsning af badetid, garderobeforhold, aldersgrænser, regler for bortvisning mv.) Det vil være hensigtsmæssigt at indføre en aldersgrænse for, hvornår børn skal være ledsaget af en voksen. Voksne, der ledsager børn i badeanlæg, har tilsynspligten med disse. Hygiejniske regler Skal indeholde de af Miljøstyrelsen fastsatte hygiejniske regler for benyttelse af badeanlæg. Sikkerhedsmæssige regler Indeholder lokalt afpassede regler med henblik på at minimere uheldsrisikoen. Hvis der på anlægget er udspringsanlæg, vandrutsjebaner, bølgemaskiner eller andre specielle indretninger, udarbejdes der sikkerhedsmæssige regler for benyttelsen af disse. Dette gælder såvel driftsmæssige forskrifter til personalet som brugerregler for gæsterne. Visse indretninger kræver politiets godkendelse samt en årlig ekstern sikkerhedskontrol. Adgangsforhold Der skal etableres en adgangskontrol, der forhindrer overbelægning samt uautoriseret adgang (f.eks. uledsagede mindre børn) Vanddybder Vanddybder for bassinernes dybeste og laveste sted, samt ved evt. bratte overgange fra lavt til dybt vand skal være tydeligt markeret. Gode råd om skiltning Skiltning skal: orientere/informere henvise identificere Anbringelsesstedet skal være så man ikke kan undgå at se skiltet. Det skal være i farver, der står til omgivelserne og samtidig letter læsningen. Bogstavstørrelsen skal tilpasses læseafstanden. Bogstaverne skal være brede og klare og helst en blanding af store og små bogstaver. Det anbefales at anvende piktogrammer i forbindelse med skiltningen.

7 Følgende retningslinier anbefales for FØRSTEHJÆLPSUDSTYR Førstehjælpsudstyr Der bør etableres et førstehjælpsrum i umiddelbar nærhed af aktivitetsområdet. Rummet skal forsynes med håndvask (varmt/koldt vand) samt ligge i umiddelbar nærhed af toilet. Der skal være let adgang til båretransport til og fra rummet ligesom det bør sikres, at ambulancen ugenert kan køre så tæt til rummet som muligt. Førstehjælpsrummet skal indeholde: Transportabelt iltapparat med ekstra masker. Hjertestarter Sug Kørebåre samt let båre til brug i vand (spineboard) Diverse udstyr og materialer til elementær førstehjælp. Tæpper. Der bør forefindes en træningsdukke til HLR (kunstigt åndedræt og udvendig hjertemassage) Der bør udpeges en medarbejder, der har ansvaret for rummets orden og hygiejne, samt at udstyret altid er til stede i funktionsdygtig stand. Træning i førstehjælpsudstyrets anvendelse skal indgå i personalets uddannelsesplan.

8 For en sikkerheds skyld, bliv medlem af: Rådet for Større Badesikkerhed Telefon FROM GRAFISK

Redegørelse for livredning i Bagsværd Svømmehal og Gladsaxe Svømmehal

Redegørelse for livredning i Bagsværd Svømmehal og Gladsaxe Svømmehal GLADSAXE KOMMUNE Kultur, Fritid og Unge 21. oktober 2016 Nina Elizabeth Nielsen Redegørelse for livredning i Bagsværd Svømmehal og Gladsaxe Svømmehal På Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalgets møde 06.09.2016

Læs mere

Sikkerhed i svømmeanlæg. Tilsynet med sikkerheden.

Sikkerhed i svømmeanlæg. Tilsynet med sikkerheden. Sikkerhed i svømmeanlæg Tilsynet med sikkerheden. Lovgrundlag Politiloven Bekendtgørelse om politiets sikring af den offentlige orden og beskyttelse af enkeltpersoners og den offentlige sikkerhed m.v.,

Læs mere

Lov om Politiets virksomhed Ordensbekendtgørelsen

Lov om Politiets virksomhed Ordensbekendtgørelsen Præsentation Erik Kristensen Ansat i Politiet 1985 Vagthavende i Herning 2001 Vagtchef i Midt og Vestjylland 2007-2009 Leder af Patruljetjenesten Hernig 2009-20014 Leder af Operativ Uddannelse og Planlægning

Læs mere

ERHVERVSLIVREDDERPRØVEN

ERHVERVSLIVREDDERPRØVEN DANSK SVØMMEUNION foa Rådet for større badesikkerhed Halinspektørforeningen ERHVERVSLIVREDDERPRØVEN Erhvervslivredderprøven er resultatet af et samarbejde mellem de på forsiden anførte organisationer.

Læs mere

Varmtvandssal i Borup Aktivitetshuset Møllevej Borup. Sikkerhedsplan 2017

Varmtvandssal i Borup Aktivitetshuset Møllevej Borup. Sikkerhedsplan 2017 Varmtvandssal i Borup Aktivitetshuset Møllevej 11 4140 Borup Sikkerhedsplan 2017 INDHOLD Varmtvandssalens fysiske rammer 2 Ejerforhold og kontaktpersoner 2 Placering og formål 2 Bassinområde 3 Alarmerings-

Læs mere

Sikkerhed. ved strand Baderåd. Bad aldrig alene Bad kun hvor det er tilladt

Sikkerhed. ved strand Baderåd. Bad aldrig alene Bad kun hvor det er tilladt Sikkerhed ved strand Baderåd Bad aldrig alene Bad kun hvor det er tilladt Her må du ikke bade Lær at svømme Alle børn i Danmark skal lære at svømme. Da svømmeundervisningen i skolen normalt først finder

Læs mere

Der er etableret omklædningsfaciliteter til både svømme- og varmtvandssal. Saunaer forefindes i svømmehallens omklædningsafsnit.

Der er etableret omklædningsfaciliteter til både svømme- og varmtvandssal. Saunaer forefindes i svømmehallens omklædningsafsnit. Sikkerhedsforskrifter for Ringsted Svømmehal Beskrivelse af anlægget: Svømmesalen indeholder: Et 25 m svømmebassin på 523 m 2 med vanddybder på 1,2 m til 3,8 m og en temperatur på 27. I den dybe ende af

Læs mere

Plan for. Badesikkerhed

Plan for. Badesikkerhed Plan for Badesikkerhed Marts 2013 Plan for Badesikkerhed 2013 Udarbejdet af: Vejen Kommune Brand og Redning Rådhuspassagen 3 6600 Vejen Acadre 12/29566 (foto viser det udendørs svømmebad i Brørup, samt

Læs mere

Spring og svøm. Rådet for Større Badesikkerhed

Spring og svøm. Rådet for Større Badesikkerhed Spring og svøm Rådet for Større Badesikkerhed Bad sikkert 1. Lær at svømme og springe rigtigt. 2. Bad aldrig alene. 3. Bad kun hvor det er tilladt. 4. Gå kun ud til navlen. 5. Spring kun på hovedet, hvor

Læs mere

Betingelser for Drift for DTU Risø Campus Danmarks Tekniske Universitet

Betingelser for Drift for DTU Risø Campus Danmarks Tekniske Universitet Side 1 af 12 Betingelser for Drift for DTU Risø Campus Danmarks Tekniske Universitet Side 2 af 12 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Regelgrundlag og baggrund 3 Kapitel 2: Overordnede betingelser 4 Kapitel

Læs mere

Standart Operating Procedure (SOP ) for: (Vandhalla Svømmehal Svømmefag og svømmeundevisning)

Standart Operating Procedure (SOP ) for: (Vandhalla Svømmehal Svømmefag og svømmeundevisning) Standart Operating Procedure (SOP ) for: (Vandhalla Svømmehal Svømmefag og svømmeundevisning) Identifikation af ansvarshavere: Forstander : Ole Lauth Undervisere/instruktører/ansvarlige: Kristian Mandal

Læs mere

Retningslinjer for brandvagter

Retningslinjer for brandvagter Retningslinjer for brandvagter Baggrund Når Haderslev Brand og Redning giver tilladelse til et arrangement, kan der, som vilkår for tilladelsen stilles krav om, at der under arrangementet skal være en

Læs mere

Anvisninger for brug af Brandvagter

Anvisninger for brug af Brandvagter Anvisninger for brug af Brandvagter Baggrund Når Brand & Redning Sønderjylland giver tilladelse til et arrangement, kan der, som vilkår for tilladelsen stilles krav om, at der under arrangementet skal

Læs mere

BILAG 1 [X] KOMMUNES OG [X] POLITIS (SKABELON) EKSTERNE BEREDSKABSPLAN. for. [Firmanavn Adresse Postnummer og by]

BILAG 1 [X] KOMMUNES OG [X] POLITIS (SKABELON) EKSTERNE BEREDSKABSPLAN. for. [Firmanavn Adresse Postnummer og by] BILAG 1 (SKABELON) [X] KOMMUNES OG [X] POLITIS EKSTERNE BEREDSKABSPLAN for [Firmanavn Adresse Postnummer og by] Revideret [dd.mm.åååå] Planansvarlig:[.] Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Virksomheden og processer...

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer for Sorø Akademis Skole

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer for Sorø Akademis Skole Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer for Sorø Akademis Skole Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? 16 kajakker, 12 kanoer og 2 robåde 1. Identifikation af rederen Skriv navn

Læs mere

Beredskabsplan for Biologisk Institut

Beredskabsplan for Biologisk Institut Beredskabsplan for Biologisk Institut Indholdsfortegnelse Forord side 3 Instrukser Generel Alarmering side 4 Generel Evakuering side 6 Personskade side 8 Brand og Brandbekæmpelse side 10 Kemiuheld side

Læs mere

Samarbejdsaftale. om badesikkerhed ved Grenå Strand

Samarbejdsaftale. om badesikkerhed ved Grenå Strand Samarbejdsaftale om badesikkerhed ved Grenå Strand Mellem TrygFonden smba (TryghedsGruppen smba) Hummeltoftevej 49 2830 Virum (TF) og Dansk Svømmeunion Ryttergårdsvej 118, 2. sal 3520 Farum (SVØM) og Norddjurs

Læs mere

Sikkerhed. ved vand sommer og vinter. Bad aldrig alene Bad kun hvor det er tilladt

Sikkerhed. ved vand sommer og vinter. Bad aldrig alene Bad kun hvor det er tilladt Sikkerhed ved vand sommer og vinter Bad aldrig alene Bad kun hvor det er tilladt Her må du ikke bade Lær at svømme Alle børn i Danmark skal lære at svømme. Da svømmeundervisningen i skolen normalt først

Læs mere

Beredskabsplan. for indsats ved ulykker på Marselisborg Lystbådehavn. Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både

Beredskabsplan. for indsats ved ulykker på Marselisborg Lystbådehavn. Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både Beredskabsplan for indsats ved ulykker på Marselisborg Lystbådehavn Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både Udarbejdet af Miljø- og Sikkerhedsudvalget, Marselisborg

Læs mere

Beredskabsplan for Marinbiologisk Forskningscenter

Beredskabsplan for Marinbiologisk Forskningscenter Beredskabsplan for Marinbiologisk Forskningscenter Indholdsfortegnelse Forord side 3 Instrukser Generel Alarmering side 4 Generel Evakuering side 6 Personskade side 8 Brand og Brandbekæmpelse side 10 Kemiuheld

Læs mere

Beredskabsplan for Biologisk Institut

Beredskabsplan for Biologisk Institut Beredskabsplan for Biologisk Institut Indholdsfortegnelse Forord side 3 Instrukser Generel alarmering side 4 Generel evakuering side 6 Personskade side 8 Brand og brandbekæmpelse side 10 Kemiuheld side

Læs mere

Velkommen til. Frivilligcenter Hedehusene. Afbud / for sent ankomst melde til uddannelseslederen. Kantine: Formiddagskaffe Frokost Eftermiddagskaffe

Velkommen til. Frivilligcenter Hedehusene. Afbud / for sent ankomst melde til uddannelseslederen. Kantine: Formiddagskaffe Frokost Eftermiddagskaffe Velkommen til Frivilligcenter Hedehusene Praktiske forhold Afbud / for sent ankomst melde til uddannelseslederen. Kantine: Formiddagskaffe Frokost Eftermiddagskaffe Rygning: I rygeomåde ved indgangen Udenfor

Læs mere

Lolland Kommunes retningslinjer for børn og unges. SVØMMEUNDERVISNING BADNING SEJLADS og ANDRE VANDAKTIVITETER

Lolland Kommunes retningslinjer for børn og unges. SVØMMEUNDERVISNING BADNING SEJLADS og ANDRE VANDAKTIVITETER s retningslinjer for børn og unges SVØMMEUNDERVISNING BADNING SEJLADS og ANDRE VANDAKTIVITETER 1 Indledning Svømmeundervisning, badning, sejlads og andre vandaktiviteter er en del af de tilbud, som Lolland

Læs mere

Beredskabsplan for Varde Ungdomsklub

Beredskabsplan for Varde Ungdomsklub Beredskabsplan for Varde Ungdomsklub Fomål: Beredskabsplanen finder anvendelse på skoler, SFOèr, daginstitutioner, døgninstitutioner, STU uddannelsessteder i Varde Kommune og omfatter retningslinjer for

Læs mere

Beredskabsplan for Aalborg Svømmeklub

Beredskabsplan for Aalborg Svømmeklub Beredskabsplan for Aalborg Svømmeklub Beredskabsplan efteråret 2011. Side 1 December 2011 INDHOLD Alarmerings instruks ved drukneulykke 3 Alarmerings instruks ved personskade 4 Indledning definition og

Læs mere

EKSTERNE BEREDSKABSPLAN

EKSTERNE BEREDSKABSPLAN YARA Danmark A/S Beredskab & Sikkerhed og Østjyllands Politis EKSTERNE BEREDSKABSPLAN for YARA Gødning A/S Tronholmen 59 8960 Randers SØ Revideret: 07022018 Planansvarlig: OPC PLAN Indholdsfortegnelse

Læs mere

Beredskabsplan for Outrup Skole

Beredskabsplan for Outrup Skole Beredskabsplan for Outrup Skole Formål: Beredskabsplanen finder anvendelse på skoler, SFOèr, daginstitutioner, døgninstitutioner, STU uddannelsessteder i Varde Kommune og omfatter retningslinjer for børn,

Læs mere

SEVESO Kolonne 3 EKSTERN BEREDSKABSPLAN 002 NTG Terminals A/S - Hvidovre

SEVESO Kolonne 3 EKSTERN BEREDSKABSPLAN 002 NTG Terminals A/S - Hvidovre EB 1. Virksomheden NTG Terminals A/S er en speditionsvirksomhed med lagerfaciliteter for forskellige produkter og varer beliggende på Hammerholmen 47 49 på Avedøre Holme i Hvidovre. Virksomheden modtager,

Læs mere

Pjece for elever Sikkerhed

Pjece for elever Sikkerhed Pjece for elever Sikkerhed på Erhvervsskolerne Aars Indholdsfortegnelse Formål... 4 Handlingsplan ved personulykker og brand... 5 Personlige værnemidler... 8 Værkstedskørekort... 9 Skolen som en virksomhed...

Læs mere

Livredningsinstruktørens. vejledning. til. DGI - Bassinprøven

Livredningsinstruktørens. vejledning. til. DGI - Bassinprøven Livredningsinstruktørens vejledning til DGI - Bassinprøven Side 1 FORORD Denne vejledning er lavet for at sikre en ensartet bedømmelse af DGI - Bassinprøven. De organisationer, institutioner m.fl. der

Læs mere

FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN SAMTANK A/S VESTHAVNSVEJ 31 7000 FREDERICIA

FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN SAMTANK A/S VESTHAVNSVEJ 31 7000 FREDERICIA FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN SAMTANK A/S VESTHAVNSVEJ 31 7000 FREDERICIA 2 Ekstern beredskabsplan Samtank A/S Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Planens mål... 4 3. Anmeldelse

Læs mere

Informationsmøde 16. maj 2011. Evakueringskoncept Evakueringsøvelse onsdag 18. maj Instrukser på FARMA

Informationsmøde 16. maj 2011. Evakueringskoncept Evakueringsøvelse onsdag 18. maj Instrukser på FARMA Informationsmøde 16. maj 2011 Evakueringskoncept Evakueringsøvelse onsdag 18. maj Instrukser på FARMA 1 Informationsmøde 16. maj 2011 På strategiske steder i bygningerne er ophængt kassetter, som indeholder:

Læs mere

FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN FORENINGEN DANSKE OLIEBEREDSKABSLAGRE LAGRE J-6 TINGSKOVVEJ 3 7000 FREDERICIA

FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN FORENINGEN DANSKE OLIEBEREDSKABSLAGRE LAGRE J-6 TINGSKOVVEJ 3 7000 FREDERICIA FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN FORENINGEN DANSKE OLIEBEREDSKABSLAGRE LAGRE J-6 TINGSKOVVEJ 3 7000 FREDERICIA 2 Ekstern beredskabsplan FDO J-6 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3

Læs mere

BEREDSKABSPLAN 8000 ÅRHUS C BEREDSKABSPLAN ELISE SMITHS SKOLE VERSION 3.A (OKTOBER 2012)

BEREDSKABSPLAN 8000 ÅRHUS C BEREDSKABSPLAN ELISE SMITHS SKOLE VERSION 3.A (OKTOBER 2012) BEREDSKABSPLAN ELISE SMITHS SKOLE 8000 ÅRHUS C Introduktion til beredskabsplanen I denne indledning gennemgås de fysiske rammer for skolen og dets virke. Efterfølgende beskrives de planer, der er for forskellige

Læs mere

Beredskabsplan. Milnersvej 48

Beredskabsplan. Milnersvej 48 Beredskabsplan Milnersvej 48 INSTRUKS VED BRAND Alarmér 1. Tryk på et af de røde brandtryk på væggen. Brandtrykket er et internt varslingsanlæg og brandvæsnet alarmeres ikke direkte. 2. Ring til alarmcentralen

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune. Informationssikkerhedspolitik

Ringkøbing-Skjern Kommune. Informationssikkerhedspolitik Ringkøbing-Skjern Kommune Informationssikkerhedspolitik Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1. Indledning... 2 2. Formål... 2 3. Holdninger og principper... 3 4. Omfang... 3 5. Sikkerhedsniveau...

Læs mere

Brand & Førstehjælp. Unikt supplement til din sikkerhedsløsning

Brand & Førstehjælp. Unikt supplement til din sikkerhedsløsning Brand & Førstehjælp Unikt supplement til din sikkerhedsløsning Brand & Førstehjælp Unikt supplement til din sikkerhedsløsning Er du i tvivl, om hvordan og hvor meget brandfarligt væske du må opbevare i

Læs mere

Ørsted A/S. Østjyllands Brandvæsen og Østjyllands Politis EKSTERNE BEREDSKABSPLAN

Ørsted A/S. Østjyllands Brandvæsen og Østjyllands Politis EKSTERNE BEREDSKABSPLAN Ørsted A/S Østjyllands Brandvæsen og Østjyllands Politis EKSTERNE BEREDSKABSPLAN Ørsted A/S Studstrup Power Station Ny Studstrupvej 14, 8541 Skødstrup Kontrolrum tlf. 9955 1950 Revideret: 23012018 Planansvarlig:

Læs mere

Indholdet af en intern beredskabsplan

Indholdet af en intern beredskabsplan Indholdet af en intern beredskabsplan Indledning Denne vejledning beskriver hvad en intern beredskabsplan bør indeholde således kravene til risikovirksomheder placeret i kolonne 3 bliver opfyldt. Vejledningen

Læs mere

Beredskabsplan Foreningen Fantasiverden

Beredskabsplan Foreningen Fantasiverden Beredskabsplan 2014 Beredskabsplan Foreningen Fantasiverden Dokumentet indeholder de retningslinjer der skal følges, i forbindelse med opstående ulykker, tilskadekomst, kriser eller under kriselignende

Læs mere

Beredskabsplan for Institut for Sprog og Kommunikation

Beredskabsplan for Institut for Sprog og Kommunikation Beredskabsplan for Institut for Sprog og Kommunikation Syddansk Universitet Beredskabsplan for Institut for Sprog og Kommunikation Indholdsfortegnelse Intro... 2 1. I tilfælde af brand... 3 2. I tilfælde

Læs mere

SIKKERHEDSVEJLEDNING FOLKEMØDET 2017 SIKKERHED: DIT ANSVAR SOM ARRANGØR

SIKKERHEDSVEJLEDNING FOLKEMØDET 2017 SIKKERHED: DIT ANSVAR SOM ARRANGØR SIKKERHEDSVEJLEDNING FOLKEMØDET 2017 SIKKERHED: DIT ANSVAR SOM ARRANGØR SIKKERHEDSVEJLEDNING Har du et eventsted, hvad end det er et eventskib, -telt eller et privat eventsted, er du arrangør. Ligeledes

Læs mere

Sikkert fra frø til forbruger - sikring af fremstilling af medicinsk cannabis

Sikkert fra frø til forbruger - sikring af fremstilling af medicinsk cannabis Sikkert fra frø til forbruger - sikring af fremstilling af medicinsk cannabis Med den nyligt ikrafttrådte forsøgsordning med medicinsk cannabis og etablering af større produktionsfaciliteter på dansk jord

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune. Informationssikkerhedspolitik

Ringkøbing-Skjern Kommune. Informationssikkerhedspolitik Ringkøbing-Skjern Kommune Informationssikkerhedspolitik Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1. Indledning... 2 2. Formål... 2 3. Holdninger og principper... 3 4. Omfang... 3 5. Sikkerhedsniveau...

Læs mere

V e j l e d n i n g. Egenkontrol for kølerum med eget isværk Branchekoden

V e j l e d n i n g. Egenkontrol for kølerum med eget isværk Branchekoden V e j l e d n i n g Egenkontrol for kølerum med eget isværk Branchekoden Indholdsfortegnelse Særskilt hæfte - del 1 Introduktion til egenkontrol Ordliste og definitioner Gældende program - del 2 Egenkontrol

Læs mere

Beredskabsplan. - Er jeres klub parat, hvis der sker en kritisk hændelse? Vi giver jer redskaberne

Beredskabsplan. - Er jeres klub parat, hvis der sker en kritisk hændelse? Vi giver jer redskaberne Beredskabsplan - Er jeres klub parat, hvis der sker en kritisk hændelse? Vi giver jer redskaberne Forebyggelse Forberedelse Alarmering Krisehåndtering Værktøjer Overblik Kommunikation Evaluering Kontakt

Læs mere

Beredskabsplan. for indsats ved uheld på Ry Marina. Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både

Beredskabsplan. for indsats ved uheld på Ry Marina. Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både Beredskabsplan for indsats ved uheld på Ry Marina Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både Indhold: 1. Formål 2. Alarmering 3. Brand 4. Drukneulykker 5. Personskader

Læs mere

EKSTERNE BEREDSKABSPLAN

EKSTERNE BEREDSKABSPLAN SAMTANK A/S Østjyllands Brandvæsen og Østjyllands Politis EKSTERNE BEREDSKABSPLAN For Samtank A/S Oliehavnsvej 38 8000 Aarhus C Revideret: 26012018 Planansvarlig: OPC PLAN Indholdsfortegnelse 1. Virksomheden

Læs mere

FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN DONG RÅOLIETERMINAL VEJLBYVEJ 7000 FREDERICIA

FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN DONG RÅOLIETERMINAL VEJLBYVEJ 7000 FREDERICIA FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN DONG RÅOLIETERMINAL VEJLBYVEJ 7000 FREDERICIA 2 Ekstern beredskabsplan DONG RÅOLIETERMINAL Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Planens mål... 4

Læs mere

Kosan Gas A/S. EKSTERN BEREDSKABSPLAN H E Bluhmes Vej Esbjerg

Kosan Gas A/S. EKSTERN BEREDSKABSPLAN H E Bluhmes Vej Esbjerg Kosan Gas A/S EKSTERN BEREDSKABSPLAN H E Bluhmes Vej 44 6700 Esbjerg 1 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Ansvarspersoner... 3 3. Håndtering af hændelser... 3 4. Koordinering af ressourcer... 4 5. Uheldsbegrænsende

Læs mere

Beredskabspolitik for Dahmlos Security [OFF] Gyldig fra d INDLEDNING TILTAG FOR AT OPFYLDE POLITIKKENS FORMÅL...

Beredskabspolitik for Dahmlos Security [OFF] Gyldig fra d INDLEDNING TILTAG FOR AT OPFYLDE POLITIKKENS FORMÅL... BEREDSKABSPOLITIK Gyldig fra d. 01-12-2017 Indhold 1 INDLEDNING... 2 1.1 FORMÅLET MED BEREDSKABSPOLITIKKEN... 2 1.2 GYLDIGHEDSOMRÅDE... 2 1.3 VÆRDIGRUNDLAG OG PRINCIPPER... 2 2 TILTAG FOR AT OPFYLDE POLITIKKENS

Læs mere

SEVESO Kolonne 3 EKSTERN BEREDSKABSPLAN 001 PRØVESTENEN

SEVESO Kolonne 3 EKSTERN BEREDSKABSPLAN 001 PRØVESTENEN EB 1. Virksomheden Prøvestenen, er opdelt i to havnefaciliteter: - Vådbulk, oliehavnen, med kajstrækningen 840 857 udgør den nordvestlige del af den kunstige ø, Prøvestenen. VÅDBULK TØRBULK - Tørbulk,

Læs mere

Vejledning: Forsamlingstelte og selskabshuse til over 150 personer

Vejledning: Forsamlingstelte og selskabshuse til over 150 personer Vejledning: Forsamlingstelte og selskabshuse til over 150 personer Forsamlingstelte og selskabshuse til over 150 personer Lovhjemmel: Telt til over 150 personer Forsamlingstelte og selskabshuse på over

Læs mere

Arbejdsmiljø. - tillæg til standardbetingelser

Arbejdsmiljø. - tillæg til standardbetingelser Arbejdsmiljø - tillæg til standardbetingelser Gældende for leverandører og underentreprenører November 2013 Generelt Nisgaard + Christoffersen A/S (N+C) vil have et sikkert og sundt arbejdsmiljø for alle

Læs mere

til nyansatte indenfor brand og rednings området Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros

til nyansatte indenfor brand og rednings området Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros til nyansatte indenfor brand og rednings området Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros Til nyansatte indenfor brand- og redningsområdet Som nyansat i brand- og redningsbranchen er det vigtigt,

Læs mere

Ekstern Beredskabsplan. for. Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-8 Tune Roskildevej 50, 4030 Tune Greve kommune.

Ekstern Beredskabsplan. for. Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-8 Tune Roskildevej 50, 4030 Tune Greve kommune. Midt- og Vestsjællands Politi Østsjællands Beredskab Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-8 Tune Roskildevej 50, 4030 Tune Greve kommune. December 2018 Side 1 af 7 Indhold

Læs mere

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN DONG RÅOLIETERMINAL VEJLBYVEJ 28, 7000 FREDERICIA. Revideret 14.1.2015 Politistaben Planenheden

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN DONG RÅOLIETERMINAL VEJLBYVEJ 28, 7000 FREDERICIA. Revideret 14.1.2015 Politistaben Planenheden SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN DONG RÅOLIETERMINAL VEJLBYVEJ 28, 7000 FREDERICIA Revideret 14.1.2015 Politistaben Planenheden Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Virksomheden og processer...

Læs mere

Uddannelse i fødevarehygiejne

Uddannelse i fødevarehygiejne Bestemmelser for funktionsbestemte uddannelser JULI 2004 i redningsberedskabet Uddannelse i fødevarehygiejne Formål Formålet med uddannelsen er at give deltageren en sådan viden og sådanne færdigheder,

Læs mere

SIKKERHEDSRAPPORT Oil Storage ApS Gasværksvej 49, 9220 Aalborg Øst

SIKKERHEDSRAPPORT Oil Storage ApS Gasværksvej 49, 9220 Aalborg Øst SIKKERHEDSRAPPORT Oil Storage ApS Gasværksvej 49, 9220 Aalborg Øst Version: 2. af 23 den november 2011 Udarbejdet: Christoffer Kold Mortensen, Skanda A/S Kontrolleret: Asbjørn Karlsson, Samtank A/S Godkendt:

Læs mere

SIKKERHEDSVEJLEDNING FOLKEMØDET 2018 SIKKERHED: DIT ANSVAR SOM ARRANGØR

SIKKERHEDSVEJLEDNING FOLKEMØDET 2018 SIKKERHED: DIT ANSVAR SOM ARRANGØR SIKKERHEDSVEJLEDNING FOLKEMØDET 2018 SIKKERHED: DIT ANSVAR SOM ARRANGØR SIKKERHEDSVEJLEDNING Har du et eventsted, hvad end det er et eventskib, -telt eller et privat eventsted, er du arrangør. Ligeledes

Læs mere

Definition af alenearbejde Hvad er alenearbejde?

Definition af alenearbejde Hvad er alenearbejde? Ved alenearbejde skærpes kravene til sikkerhed og forebyggelse, så medarbejderen ikke udsættes for unødig risiko i arbejdet. Alenearbejde er ikke en risikofaktor i sig selv, men vær opmærksom på, at nogle

Læs mere

SAMORDNINGSAFTALE for Fælleskommunalt beredskab m.v. mellem Norddjurs og Syddjurs Kommuner

SAMORDNINGSAFTALE for Fælleskommunalt beredskab m.v. mellem Norddjurs og Syddjurs Kommuner SAMORDNINGSAFTALE for Fælleskommunalt beredskab m.v. mellem Norddjurs og Syddjurs Kommuner 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Kapitel: Side: 1. Aftalens område 3 2. Sammensætning af - og virksomhed i den fælles beredskabskommission

Læs mere

Beredskabskabsplan Industrivej 29, Frederiksværk

Beredskabskabsplan Industrivej 29, Frederiksværk Beredskabskabsplan Industrivej 29, Frederiksværk INSTRUKS VED BRAND Alarmér 1. Ring til alarmcentralen 1-1-2 Fortæl, at I har en brand - hvem du er -hvor du ringer fra - tlf.nr. du ringer fra - hvad der

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2018

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2018 Bornholms Regionskommune Generel beredskabsplan 2018 Maj 2018 1 Indholdsfortegnelse 0.0 Indledning 0.1 Formål 0.2 Ansvar for beredskabsplanlægning 0.3 Beredskabssamarbejde 0.4 Regionskommunens daglige

Læs mere

Beredskabsplan for Esbjerg afdelingen i Psykiatrien i Region Syddanmark

Beredskabsplan for Esbjerg afdelingen i Psykiatrien i Region Syddanmark Journal nr.: Dato:14 februar 2014 Udarbejdet af: Maiken Klitgaard Høst E-mail: maiken.klitgaard.host@rsyd.dk Telefon: 21 58 99 64 Beredskabsplan for Esbjerg afdelingen i Psykiatrien i Region Syddanmark

Læs mere

Falck Kursus Giv dine medarbejdere mulighed for individuel udvikling

Falck Kursus Giv dine medarbejdere mulighed for individuel udvikling Vil du vide mere? Ring til Falck på telefon 7010 2031-2 Falck Erhverv, Trindsøvej 4-10, 8000 Århus C, E-mail: erhverv@falck.dk www.falck.dk/erhverv www.prinfodjurs.dk Tel. +45 86 48 36 33 Falck Kursus

Læs mere

EKSTERNE BEREDSKABSPLAN

EKSTERNE BEREDSKABSPLAN AAK Denmark Østjyllands Brandvæsen og Østjyllands Politis EKSTERNE BEREDSKABSPLAN AAK Denmark Slipvej 4 8000 Aarhus C Revideret: 23012018 Planansvarlig: OPC PLAN Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Virksomheden

Læs mere

Beredskabsplan <Svømmeklub> Revideret <dato>

Beredskabsplan <Svømmeklub> Revideret <dato> Beredskabsplan Revideret Personskade Hvis en person kommer til skade, skal følgende iværksættes: Træner/holdleders rolle Hvis det er en mindre hændelse Hvis det er livstruende: Stands

Læs mere

APM Terminal Aarhus A/S

APM Terminal Aarhus A/S APM Terminal Aarhus A/S Østjyllands Brandvæsen og Østjyllands Politis EKSTERNE BEREDSKABSPLAN for APM Terminals Aarhus A/S Østhavnsvej 43 8000 Aarhus C Revideret: 29012018 Planansvarlig: OPC PLAN Indholdsfortegnelse

Læs mere

Beredskabsplan. 2. Beredskabsplan / Søndre Skole...

Beredskabsplan. 2. Beredskabsplan / Søndre Skole... Indholdsfortegnelse 1. Generelt... 2 2. Beredskabsplan / Søndre Skole... 3 3. Beredskabsplan / Gymnastik- og Idrætshøjskolen... 6 4. Beredskabsplan / Viborg Svømmehal... 8 5. Beredskabsplan / Søndre Skole

Læs mere

BEREDSKABSPLAN FOR VUC AARHUS

BEREDSKABSPLAN FOR VUC AARHUS BEREDSKABSPLAN FOR VUC AARHUS Efteråret 2015 Indhold 1. Formål og distribution... 2 2. Oversigt over opsamlingssted ved evakuering og placering af udrykningskøretøjer... 3 3. Alarmering/livstruende Instruks

Læs mere

Kolding Kommune / Trekantområdets Brandvæsen SYDØSTJYLLANDS POLITI EKSTERNE BEREDSKABSPLAN

Kolding Kommune / Trekantområdets Brandvæsen SYDØSTJYLLANDS POLITI EKSTERNE BEREDSKABSPLAN Kolding Kommune / Trekantområdets Brandvæsen og SYDØSTJYLLANDS POLITI EKSTERNE BEREDSKABSPLAN NOVADAN Aps PLATINVEJ 21, 23, 27 og 29a, 6000 KOLDING Revideret 20. marts 2018 Side 2 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN FORENINGEN DANSKE OLIEBEREDSKABSLAGRE LAGRE J-70 RYTTERGRØFTVEJEN FREDERICIA

FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN FORENINGEN DANSKE OLIEBEREDSKABSLAGRE LAGRE J-70 RYTTERGRØFTVEJEN FREDERICIA FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN FORENINGEN DANSKE OLIEBEREDSKABSLAGRE LAGRE J-70 RYTTERGRØFTVEJEN 34 7000 FREDERICIA 2 Ekstern beredskabsplan Shell Raffinaderiet Indholdsfortegnelse

Læs mere

Brandsikkerhed på hoteller Gældende regler i beredskabslovgivningen

Brandsikkerhed på hoteller Gældende regler i beredskabslovgivningen Brandsikkerhed på hoteller Gældende regler i beredskabslovgivningen IDA Brandteknik 6. december 2016 Allan Thomsen, Brandforebyggelse, bfo@brs.dk Beredskabsloven 33, stk. 6, nr. 2 Forsvarsministeren fastsætter

Læs mere

Lokal Sikkerhedsvejledning Fredericia

Lokal Sikkerhedsvejledning Fredericia INDHOLD Lokal Sikkerhedsvejledning Fredericia 1. Forord 2. Instrukser, 1. brand i bygning 2. brand i vejkøretøj 3. evakuering 4. personskade 5. Udgår 6. miljøskade 7. uheld med farligt gods 8. bombetrussel

Læs mere

Beredskabsplan. Peder Oxes Alle 4

Beredskabsplan. Peder Oxes Alle 4 Beredskabsplan Peder Oxes Alle 4 INSTRUKS VED BRAND Alarmér 1. Tryk på et af de røde brandtryk på væggen. Brandtrykket er et internt varslingsanlæg og brandvæsnet alarmeres ikke direkte. 2. Ring til alarmcentralen

Læs mere

KURSUS I FØRSTEHJÆLP

KURSUS I FØRSTEHJÆLP SØREN BRANDT KURSUS I FØRSTEHJÆLP FØRSTEHJÆLP FOR BØRN DE KÆRE BØRN 2010 n HUMLEMARKEN 10, ST. MF. 3060 ESPERGÆRDE TLF. 20 76 41 90 E MAIL: SOREN@FORSTEHJAELP.EU KURSUS I FØRSTEHJÆLP 2 FØRSTEHJÆLP FOR

Læs mere

Salg, håndtering og opbevaring

Salg, håndtering og opbevaring Salg, håndtering og opbevaring af Fyrværkeri Ordensregler for salg, håndtering og opbevaring af fyrværkeri Beredskabsafdelingen - Viborg Kommune 1. udgave Indholdsfortegnelse Side Anmeldelse 3 Ansøgning

Læs mere

Branchevejledning. sikkerhed. og arbejdsmiljø i sygetransportvogne. Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros

Branchevejledning. sikkerhed. og arbejdsmiljø i sygetransportvogne. Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros Branchevejledning sikkerhed og arbejdsmiljø i sygetransportvogne Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros Denne branchevejledning er udarbejdet for Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros

Læs mere

Event Safety Team Lederens arbejdsopgaver

Event Safety Team Lederens arbejdsopgaver ConCom Safety Personalebetegnelser: Event Safety Steward (ESS) Event Safety Team Leder (EST) Event Safety Superviser (ESU) Event Safety Manager (ESM) Head of Security Assistent (HOSA) Head of Security

Læs mere

Samordningsaftale vedrørende redningsberedskabet for Norddjurs og Syddjurs kommuner

Samordningsaftale vedrørende redningsberedskabet for Norddjurs og Syddjurs kommuner Samordningsaftale vedrørende redningsberedskabet for Norddjurs og Syddjurs kommuner 1. To eller flere kommunalbestyrelser kan i medfør af beredskabslovens 10 samordne deres redningsberedskab. Som led i

Læs mere

Beredskabspolitik. for Ballerup Kommune. Beredskabspolitik for Ballerup Kommune

Beredskabspolitik. for Ballerup Kommune. Beredskabspolitik for Ballerup Kommune Beredskabspolitik for Ballerup Kommune. Beredskabspolitikkens formål er at beskrive kommunens overordnede retningslinjer for, hvordan beredskabsopgaver skal løses. Derudover skal beredskabspolitikken bidrage

Læs mere

Beredskabsplan. Carlsbergvej 34

Beredskabsplan. Carlsbergvej 34 Beredskabsplan Carlsbergvej 34 INSTRUKS VED BRAND Alarmér Ring 1. Tryk på et af de røde brandtryk på væggen, brandvæsnet alarmeres direkte. 2. Ring til alarmcentralen. Tryk 1-1-2 Fortæl: - hvem du er -hvor

Læs mere

Ekstern Beredskabsplan. for. Schultz Stevedoring A/S. Asnæsvej 38, 4400 Kalundborg. Kalundborg kommune.

Ekstern Beredskabsplan. for. Schultz Stevedoring A/S. Asnæsvej 38, 4400 Kalundborg. Kalundborg kommune. Midt- og Vestsjællands Politi Vestsjællands Brandvæsen Ekstern Beredskabsplan for Schultz Stevedoring A/S Asnæsvej 38, 4400 Kalundborg Kalundborg kommune. December 2018 Side 1 af 7 Indhold 1. Virksomheden

Læs mere

Bilag til. 2.2 Virksomhedens anvendelse og vedligeholdelse af sikkerhedsdokumentation

Bilag til. 2.2 Virksomhedens anvendelse og vedligeholdelse af sikkerhedsdokumentation Bilag til 2.2 Virksomhedens anvendelse og vedligeholdelse af sikkerhedsdokumentation 1 Risø har bygget et integreret system af regler og procedurer, Risøs regelsystem, som omfatter administrative forhold,

Læs mere

Anbefalinger til sikkerhed ved og i pools

Anbefalinger til sikkerhed ved og i pools Anbefalinger til sikkerhed ved og i pools Det er skønt med en indbydende pool, at boltre sig i på varme dage og det bliver mere og mere udbredt på de danske campingpladser, at tilbyde det våde element

Læs mere

KURSUSPROGRAM 2015 1

KURSUSPROGRAM 2015 1 KURSUSPROGRAM 2015 1 Indhold ELEMENTÆR BRANDBEKÆMPELSE MED HÅNDSLUKKERE 3 TIMER... 3 BRAND & REDNINGSKURSER... 3 MODULOPBYGGET FØRSTEHJÆLP... 4 VEDLIGEHOLDELSE I FØRSTEHJÆLP... 5 FØRSTEHJÆLP VED HJERTESTOP

Læs mere

Køge Marinas Badeområde. Sikkerhedsplan

Køge Marinas Badeområde. Sikkerhedsplan s Badeområde Sikkerhedsplan 2017-19 1 INDHOLD Badeområdets rammer 2 Placering og formål 2 Organisering 2 Beskrivelse af området 4 Alarmering og Ordensregler 4 Ekstra Skilteplan 5 BADEOMRÅDETS RAMMER PLACERING

Læs mere

Generel. vejledning. til. DGI - Bassinprøven

Generel. vejledning. til. DGI - Bassinprøven Generel vejledning til DGI - Bassinprøven Side 1 FORORD Denne vejledning er lavet for at sikre en ensartet gennemførelse af DGI - Bassinprøven. De organisationer, institutioner m.fl. der har anerkendt

Læs mere

Når du arbejder for staten. En sikkerhedsinstruks til statens bygninger og digital sikkerhed

Når du arbejder for staten. En sikkerhedsinstruks til statens bygninger og digital sikkerhed En sikkerhedsinstruks til statens bygninger og digital sikkerhed Indhold INDLEDNING SIKKERHED - KLASSIFISERINGSNIVEAU - ID-KORT OG NØGLER ARBEJDSMILJØ SÆRLIGE OMRÅDER VED AKUTTE HÆNDELSER - NØDUDGANGE

Læs mere

Ekstern Beredskabsplan for

Ekstern Beredskabsplan for Midt- og Vestsjællands Politi Vestsjællands Brandvæsen Ekstern Beredskabsplan for H. Lundbeck A/S, Oddenvej 182, 4500 Nykøbing Sj. Odsherred kommune. December 2018 Side 1 af 7 Indhold 1. Virksomheden og

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2013

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2013 Bornholms Regionskommune Generel beredskabsplan 2013 November 2013 1 Indholdsfortegnelse 0.0 Indledning 0.1 Formål 0.2 Ansvar for beredskabsplanlægning 0.3 Planens opbygning 0.4 Beredskabssamarbejde 0.5

Læs mere

MILJØ OG SIKKERHED MUEHLHAN A/S. Firma: Muehlhan A/S Udarbejdet af: Jan Tofte Henriksen

MILJØ OG SIKKERHED MUEHLHAN A/S. Firma: Muehlhan A/S Udarbejdet af: Jan Tofte Henriksen Side: 1 MILJØ OG SIKKERHED MUEHLHAN A/S Side: 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 MILJØ- OG SIKKERHEDSSYSTEMET Sikkerhedsfilosofi...3 Sikkerhedsmålsætning...4 Opdatering/revision...4 2 OPLÆRING & INFORMATION Generelt...5

Læs mere

Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både

Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både Virksund Lystbådehavn Sandkrogen 10, 7840 Højslev Beredskabsplan for indsats ved uheld på Virksund Lystbådehavn Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både Udarbejdet af

Læs mere

EN BEREDSKABSPLAN KAN REDDE LIV

EN BEREDSKABSPLAN KAN REDDE LIV EN BEREDSKABSPLAN KAN REDDE LIV Formålet med at udarbejde en beredskabsplan er at sikre, at hændelsers omfang begrænses og at der ydes hjælp hurtigst muligt. En beredskabsplan udarbejdes også for at forebygge,

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med private. Behandlingssted:

Sundhedsstyrelsens tilsyn med private. Behandlingssted: Sundhedsstyrelsens tilsyn med private behandlingssteder hvor der udføres lægelig patientbehandling Endelig tilsynsrapport Overordnet ansvarlig/ virksomhedsansvarlig læge: Carl Johan Fasting Erichsen Behandlingssted:

Læs mere